Mediji po večini molčijo, občani pa že zahtevajo referendum: “Vi o tujcih, ki ilegalno prehajajo državno mejo, le govorite, mi pa smo v takih razmerah prisiljeni živeti”

Foto: afp

Na izredni seji občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica so svetniki soglasno podprli predlagani sklep, s katerim zavračajo, da bi država na mejnem prehodu Jelšane postavila sprejemno-registracijski center za migrante. Če bo do začetka del vseeno prišlo, bodo v občini pripravili referendum o tej problematiki.

Razprava je bila enotna: v občini si svetniki ne želijo niti sprejemno-registracijskega centra v Jelšanah niti kakšnega drugega nastanitvenega objekta za begunce ali migrante. Zato so na seji pričakovali državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Boštjana Šefica, ker so želeli odgovore na nekatera vprašanja, a ga v Ilirsko Bistrico ni bilo.

Na nekatera zastavljena vprašanja ni znala odgovoriti
Na sejo pa je prišla direktorica urada vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov Mojca Špec Potočar s sodelavkama, vendar na nekatera zastavljena vprašanja ni znala odgovoriti. Večkrat je dejala, da lahko na določena vprašanja odgovorijo le na policiji.

Svetniki so na izredni seji opozarjali, da je dogajanje zaradi tujcev, ki ilegalno prestopajo državno mejo na njihovem območju, že prehudo, prebivalci občine se ne počutijo varne, življenjske navade domačinov se spreminjajo. Ilegalnih prebežnikov je veliko, vendar ni množičnih prehodov, ob kakršnih naj bi se vzpostavil sprejemno-registracijski center.

“Vi o tujcih, ki ilegalno prehajajo državno mejo, le govorite, mi pa smo v takih razmerah prisiljeni živeti,” je poudarila Ana Marija Saftič, ki prihaja iz Jelšan. V zadnjih mesecih se vse pogosteje dogaja, da ilegalni prebežniki prihajajo na dvorišča, pred hiše domačinov, nekateri v stiski izvajajo tudi manjša kriminalna dejanja, so povedali svetniki, ki se dnevno srečujejo s prebežniki.

Zato so predlaganemu županovemu sklepu o možnosti razpisa referenduma dodali tudi točko, v kateri od vlade zahtevajo, da okrepi varnost na državni meji in tako zaščiti občane in njihovo premoženje.

Bo država prisluhnila?
Če jim država ne bo prisluhnila, bodo razpisali referendum, župana pa so s sprejetjem sklepa pooblastili, da lahko prične vse aktivnosti za njegovo izvedbo. Če država nato ne bi spoštovala sklepa referenduma, napovedujejo tudi druge ukrepe, od protestnih shodov do državljanske nepokorščine.

Seje se je udeležil tudi predsednik krajevne skupnosti Jelšane Ivan Ceglar, ki je povedal, da bi s sprejemno-registracijskim centrom na mejnem prehodu težko zajezili ilegalne prehode, saj ilegalni prebežniki ne uporabljajo mejnih prehodov, pač pa gredo mimo njih.

Ob koncu razprave so z glasovi vseh 18 prisotnih svetnikov soglasno podprli predlagani sklep.

Demokracija.si

 • Olga2345

  Ljudski referendum je edina pravilna rešitev! Noben politik nima mandata ogrožati slovenskih državljanov!
  Referendum je treba organuzirati tudi na nivoju cele države! Nezakonite migracije so problem cele Slovenije!

  • Waltter

   Referendum ne pomeni prakticno nicesar in v SLO ni bil in ne bo nikoli zagotovilo da se bodo rezultati referenduma sploh spostovali. Se pa ve kdo je s spremembo referendumske zakonodaje dejansko plunil sam sebi v skledo

  • Mojca pokraculja

   “Noben politik nima mandata ogrožati slovenskih državljanov! ”
   Točno tako ! Ampak tega ne moreš rešiti z referendumom. Si predstavljaš vprašanje na referendumu :
   ” Ali ne podpirate nezakonitega priseljevanja migrantov in dodeljevanja azila mimo zakona ” !!!
   Zakoni so jasni in razumljivi, le sprovajati jih je treba. Tako kot končno v Italiji, ko so zaprli pot švercanju migrantov čez Sredozemlje in ljudje so to sprejeli z velikim olajšanjem.

 • totex39

  Z referendumom je potrebno zahtevati STOP migraciji v Slovenijo in obvezno, da se izniči Cerarjev podpis marakeške deklaracije. Saj upamo, da opozicija dela kaj na tem.

 • Anton

  čas je že da se aktivirajo strank desnice,nehajte že samo govoriti, opozarjati, konec koncev ste prejeli 36 poslanskih sedežev v parlamentu,s strani naroda, postorite že nekaj, da ljudje ob meji pa tudi drugod ne bodo/mo postali tarča izdajalskih,radikalno nesposobnih levo usmerjenih strank.

  sarkazem press

  • Djuro Sumar

   32 sedežev.

   • Anton

    Ne samo enega. JJ

 • Stajerka

  podpiram……in verjamem, da bi MORALI imeti referendum na državnem nivoju!!!

  • Djuro Sumar

   Ne na državnem, temveč občinskem, saj v Občini Radeče ne nameravajo ničesar zgraditi., torej naj odločajo tisti, katerih se zadeva tiče.

 • Jernej Arko

  Ja desničarji bi radi kaj, da se jih na meji ustreli na hrvaškm pa jamo skople in not meče al kakšne ideje mate vi za rešit to problematiko?

  • Mojca pokraculja

   Pa ne morem razumet, da ne ločiš med migranton in ubežnikom iz vojnega območja. Preprosto nočeš ! Zakonodaja to loči, le naša politika noče ničesar slišati o tem, da mednarodna zaščita in migracija ni isto. Očitno je zadaj denar, zato taka podpora, zamegljevanje in prikrojevanje zakonov. Podpiramo švercanje migrantov, švercarji pa mirno služijo 500/h. Ne vem ali ti to ni jasno, saj vsi prihajajo iz nevojnega območja in zakon določa da morajo zaprositi za pomoč v prvi državi, ki je varna. Rešitev je zavrnitev vstopa in napotitev nazaj v državo od koder prihajajo torej na Hrvaško. Oni pa naj naredijo enako. Več kot očitno je, da sodelujemo v švercu, kar se sedaj dogaja je kriminal na državni ravni.
   Salvini je naredil red v svoji državi, podpira ga večina prebivalstva.Le levičarji imajo polna usta zlagane humanitarnosti, tako kot pri nas. Najbrž si eden izmed njih. Komaj čakam, da jih bo nekdo skupil. Upam da tapravi.

   • Jernej Arko

    In če bi mel registracijski centr bi jih lahko presortiral pa nazaj poslal, sam jeza desničarjeu je prevelika da bise sploh o tem pogovarjal ker pač nemarajo tujcev.

    • Mojca pokraculja

     Tega pa ne razumem. Registracijski center ? Zakaj pa, saj so že registrirani v državah od koder jih je pot vodila do Slovenije. Od kod pa prihajajo, menda ja ne iz lufta. In kako bi jih presortirali, če nimajo dokumentov in lažejo ?
     Najbolj bosa je pa tale, da desničarji ne marajo tujcev. O sveta preproščina, je sploh mogoče da nekdo tako razmišlja. Še enkrat, malo se pozanimaj in kaj preberi, kdo so ti migranti, s kakšnim namenom prihajajo in predvsem , da gre za velik posel v katerem služijo vsi. Prevozniki in politiki, ki ne spoštujejo lastnih zakonov in jim je zgolj za denar, namesto da bi zaščitili svoje državljane.

     • Jernej Arko

      Niso registrerani v tem je problem, če nima dokumentov ga po naglasu prepoznaš če že ne po jeziku. lej kljub sadističnem obnašanju desničarjev mate prou glede ekonomskih migrantov, ne pa azilantov te moramo sprejet po ženevski konvenciji, brez takih centrov se bodo samo dalje sprehajal kot so se sprehajal do nas. Ne bo nič manj migrantovf če teh centrov ne bo samo ne bodo dokumentirani in popisani.

     • Mojca pokraculja

      Ah dej no “lupaš”. Nobeden ne pride iz lufta, vsi prehajajo iz države v državo. In namenoma nimajo dokumentov in lažejo kdaj so rojeni. In tebi se očitno strašno smilijo. Prepoznavanje po naglasu, lepo prosim. Azilantov ni, na roke jih lahko prešteješ. Ne morem verjet, da v dobi informacijske družbe ne poiščeš kredibilnih informacij in nasedaš propagandi o sadističnih desničarjih. Kaj je zate potem Gjerkeševa sadistična desničarka !?

     • Tanja Bor

      Za migrante je odgovorna država, ki jih registrira. Dublinska konvencija. Zato je pravilno samo vračanje.

    • samotoje

     Ti si nekaj takega kot moja soseda Francka (6 razredov osnovne šole):” Ježešna, beguncem je pa ja treba pomagat, so ja reveži”.

  • slosin

   ti, ampak to o streljanju ljudi in metanje v jamo se mi pa nekam znano zdi…a niso tega pred leti prakticiral tvoji napredni, sočutni, humani..itd levosučneži…veš kej o tem…?

  • Morala

   Ali bi rad cel BV in Afriko imel tukaj? To bo sčasoma, če bo šlo tako naprej..

 • Artur

  Evropa se “prebuja” “Podalpska bukova Slovenceljska prčovija še naprej po komunajzlsko zadrogirana, dilerji komunajzli si manejo roke nad izkupičkom” .
  Vseslovenski referendum proti migrantski invaziji in deportaciji vseh ilegalnih migrantskih parazitov iz države ?
  Misija nemogoče “droga ne popušča” za druge prebujajoče se v Evropi je še upanje.

  Tensions high after pro and anti-migrant protests in German city
  https://www.youtube.com/watch?v=1FBn2Zo7WSk

  Replacement Migration Agenda (United Nations)
  https://www.youtube.com/watch?v=xioeECN-RYA

 • Djuro Sumar

  Si upam staviti, da je župan član stranke SDS ali pa vsaj njen podpornik. Se pa strinjam, da ima Občina pravico zavrniti izgradnjo česar koli, kar občanom ni povšeči. Saj zato pa smo ustanovili toliko Občin, da odločanje o takšnih zadevah prenesemo na občane.

  • Ninja

   Utihni!!!, govedo komunsjzersko, drugače ti bom jaz osebno zaprl rdeč gobec!

 • Morala

  Sem pa ravno prebrala, da:
  “Ministrica za notranje zadeve je na zadnji tiskovni opozorila, da NVO Pravno-informacijski center nevladnih organizacij (PIC) grozi policistom, ki varujejo mejo s kazenskimi ovadbami.”

  Nihče se ne pobuni, da jih financiramo iz javnih sredstev!

  • Djuro Sumar

   Saj tudi cerkev financiramo iz javnih sredstev, pa se nihče ne pobuni.

   • Waltter

    Pravoslovce tudi pa se nihce ne buni ?

    • Djuro Sumar

     Muslimane tudi, le ateisti ne dobimo nič, pa nas je največ v naši ljubi Sloveniji.

     • Waltter

      Sicer pa ateistom daje najvec hrvaska srbija in bosna? Mogoce tudi venezuela. Tak ti pac to pride ce prilezes in preplavas kolpo se moras pac s tem sprijaznit.

     • Djuro Sumar

      A to misliš, da sem jaz plaval po Kolpi. Pa sem res pred 15 leti v Primosteku. Imajo tam prijatelji prikolico.

     • Anton

      Ateisti ne verjamete v nič,verjetno tudi v denar ne, in ga ne dobite

   • Morala

    Ne moreš primerjati PIC-a in cerkev. Zakaj bi policistom grozili z ovadbami?

    • Djuro Sumar

     Primerjam lahko vse tiste, ki dobivajo javna sredstva.

     • אדוני

      Tudi tiho si lahko, ker pišeš neumnosti.

     • Djuro Sumar

      Lahko pišem kar hočem. Si že slišal za demokracijo. Verjetno ne, ker cerkev ni demokratična ustanova, pa imaš sovraštvo do naprednih ljudi že v krvi.

     • אדוני

      Vse našteto si ti in zgini!

     • Djuro Sumar

      Več kot očitno imam prav.

     • RATATA

      Tu lahko pišeš kar hočeš in kar si misliš o čemerkoli, na rtvslo, delo, večer, pop 24ur… in drugih lewuhopoveličevalskih medijih pa niti slučajno! A tam pa ni demokracije bimbo??

     • Djuro Sumar

      To pa ne vem, ker tam nič ne pišem, gledam pa filme, znanstvene oddaje, šport in Dnevnik ob 19.00 na TV 1. Na temle portalu zvem vse, še več kot je treba.

     • RATATA

      Napiši kaj tam, te bodo radi objavljali. Oni so tvoji. Partizancljni, komunajzrji.

     • Djuro Sumar

      Saj me tudi tukaj zelo radi objavijo, mi še nobenega komentarja niso izbrisali.

     • RATATA

      Tukaj se objaviš sam, ne zbrišejo te pa zato, ker tu vlada demokracija

     • Djuro Sumar

      Krasno bi bilo, če bi še desničarski komentatorji vedeli, kaj je to demokracija. Na žalost je večina skrajnežev, ki bi pobili vse okrog sebe. Žalostno.

   • Anton

    Saj tebe bojo skuril….

  • Waltter

   Pravilno da se grozi policistom z kazenskimi ovadbami kajti tudi so kazensko odgovorni, mimo zakonodaje jim dajejo moznos da zaprosijo za azil (te moznosti nimajo) in jih lepo transportirajo v azilne centre.jih

  • Tanja Bor

   Pa kje mi živimo, da lahko nekaznovano grozijo policiji!!???

 • Haloški Tunek

  Se spomnite ko so na Novi24 objavili članek z naslovom v tipično njihovem slogu… [EKSKLUZIVNO] Ljubljano preplavil kriminal migrantov… Na Kotnikovi ulici se je odvijal hud pretep, medtem ko so na Metelkovi potrdili, da naj bi več migrantov posililo dve mladoletni Slovenki!

  Ko se nekdo odloči, da bo pisal o čem takšnem, bi pričakoval, da preveri informacije. Seveda tega pri Nova24 ne bi in ne bojo nikoli storili, saj tako bi zgodba izpadla pofsem nesmiselna in ne bi nikogar prestrašila. No, v članku je bilo povzeto bistvo za kaj se gre pri njihovi agitaciji… predfsem in samo za to, da strašijo folk in blatijo levico !!!

  • אדוני

   Spet imaš polno rit šmarnice. Spel se .. gobezdalo poscano!

   • Haloški Tunek

    Spizdi v jamo…rov…po imenu Barbara…kapish?

    • אדוני

     Tam imaš. že ti rezervirano
     Mrš!

     • Haloški Tunek

      Ne bo šlo. Brezna so za desničarje. To je zgodovinsko dejstvo !!!

  • Morala

   Ti pa se že preveč ponavljaš… kot stara plošča si! Nimaš kaj bolj pametnega za pisati?

   • Haloški Tunek

    POPTV: “Po tem, ko je spletna stran Nova24TV poročala, da je skupina migrantov na Metelkovi nadlegovala in celo posilila mladoletnici, smo na PU Ljubljana preverili, ali so v zvezi z dogodkom dobili kakšno prijavo. Na PU Ljubljana so povedali, da prijave o posilstvu niso prejeli, niti o takšnem dogodku niso bili obveščeni. Policisti so začeli preverjati navedbe o domnevnem dogodku, da bi ugotovili resničnost navedb v novinarskem prispevku, pri tem pa ugotovili, da na Metelkovi tega dogodka nihče ni potrdil.”

    • Morala

     Eh, copy-paste…

     • Haloški Tunek

      Toliko o fakenews novicah, ki jih fsak dan objavljajo na Nova24. Poleg tega pa vedno znova skomignem z rameni, ko se spomnim, da Žiga Turk sodeluje v skupini strokovnjakof Evropske komisije za spopadanje z lažnimi novicami in spletnimi dezinformacijami. Ja, praf ste prebrali. Žiga Turk se bori proti fakenews, medtem ko je njihov portal Nova24 največji ustvarjalec fakenews fsebine fSloveniji. Ja, to se lahko zgodi zgolj in samo v Sloveniji …

   • Jovo Jamnica

    LOL. To dela zato, ker ima odziv…

    • Morala

     Saj vem in ko se mu odzoveš, takrat dobi še večje veselje ;)

    • Haloški Tunek

     Tak gledi da ne bom jas tebi pokazo odziva… Dupeljčan.. !!!

     • Jovo Jamnica

      Si ga pravkar. Kaj pa naj zdaj nardim???

     • Haloški Tunek

      No, to je bil moj namen… zaj pa fstopi med nas levičarje. Lepše ti bo !!!

     • Jovo Jamnica

      Saj mi nea gre slabo… Uživam op morju…

     • Haloški Tunek

      Ti kar uživaj…čof čof čof…Sam lepše ti bo ob morju če fstopiš med levičarje.

     • Rožle

      Ti pa čisto isto čofotaš kot kanarček .. !!!??

  • Dragan Krstič

   Peinkicher Tonček, vi udbaši iz bivše YU paniste samo grozili in strašili. Bili ste kar konkretni. A se nič ne spomniš? A ne kako je bilo luštno ko si bil še mlad.

 • Antonius

  Če bi na volitvah izkoristili priložnost in premišljeno podprli SDS, se danes cela Slovenija ne bi rabila nič več ukvarjati s šerijatarskimi ilegalci.
  Janša je javno povedal, da bo njegova vlada storila vse potrebno, da šerijatarjem prepreči nezakoniti vstop v Slovenijo.
  Serpentinškov krivinaš je pa itak svojega denarja vreden. Bivšo smodnišnico v Kamniku je tiho prodal, da bi v njo naselil nikomur zaželene šerijatarje.

 • Edi Puc

  ,, center spada v LJUBLJANO

  • Wqx Htr

   nč v ljubljano… mi jih mamo še preveč.

  • Morala

   Blizu parlamenta ;)

 • Jovo Jamnica

  Slušaj vamo: Janša je javno povedal, da bo njegova vlada storila vse potrebno, da šerijatarjem prepreči nezakoniti vstop v slovenijo.

  • Anton

   Štajerska Varda!

 • Haloški Tunek

  Čujte, dost mam desničarskih sralcef na družbenih omrežjih, ki so v bistvu Janezovi vojščaki in sejejo zgolj nemir in paniko pred migranti… in fsi vemo, da je to na družbenih omrežjih lahko storiti. Pridite fHaloze pa vam bomo vaše desničarske pizde razbili… Kapish?

  • Anton

   Desničarskih Šarcev?

  • Gavtroža

   Res si cepec na kvadrat

   • Haloški Tunek

    Prdi fHaloze če si upaš… GOTOF BOŠ !!!

    • Anton

     Izlij se iz zidance v Dravo

     • Haloški Tunek

      Kaka kurac zidanica…pri nas rečemo klet…kapish?

     • Anton

      Ja ja keller saj vem … po nemško. Od l 45 ste svobodni vem ja…..

     • Haloški Tunek

      FHalozah gremo fklet…na šmarnico…

     • Anton

      Nemško schmarnco

 • Dragan Krstič

  Nemški narod se prebuja in zahteva protimigracijske ukrepe in izgon tistih ki nimajo azila, naše rdeče vlade pa še naprej sprejemajo migrante. Bo pa ljudstvu kmalu počil film.

 • Olga2345

  Če se migracije ne bodo ustavile, bo Slovenija postala država samih šiškov, saj ima človek pravico braniti sebe in svoj dom!

  • žogica

   Saj šiško te že brani, samo ne vem, pred kom in čim?

   • stane

    Ne delaj se neumno,bolj kot si v resnici. Si slisala kdaj za preventivo? Slabo ti kaze.
    Pejt se raje dobro napumpat. Bi ti bolj koristilo. Uzivaj

    • žogica

     Šiško je tvoja preventiva, si pa res revež!

  • O’Brien

   Meni obujanje partizanstva ne pomeni rešitve. http://www.hervardi.com/orientacijski_pohod2007.php

   Šiško je prevara.

 • Duhec

  Tolk pišete o njih, da bi jih moral bit v Slo že najmanj 200.000. In ja, babe bi vsaj seksale, ko vi skoz stokate in pizdite v tri krasne.

  • Haloški Tunek

   Jas redno seksam…z mojo Juliko !!!

   • Duhec

    Pol si med izjemami na Novi. Tle skor vsi drkajo na Janšo in SDS. Kaj je zdej z vojsko, a so jim jo razorožili???

    • Haloški Tunek

     Janša še ma svojo vojsko. Celo Borut Pahor jo tolelira…

     • Anton

      Pahor je naš.

     • stane

      Ja sej mate same izdajalce.

     • Gavtroža

      Če je to res , je samo za čestitat Janšu

   • Dragan Krstič

    Julika ti da samo če ji plačaš.

    • ZatonMesecnikov

     Pst, julika je njegova koza v štali…

  • ZatonMesecnikov

   Težava je Duhec, da mora ženska imeti kar srečo, da preživi. Namreč potem ko jim pride, radi zagrbijo nož.

   ne vem če bi bile kakšne pri nas s tem zadovoljne… ne bi imel pa osebno nič proti, če probaš mojo teorijo…

  • Schemva Miro

   Kar jih je,jih je preveč.IDIOT.

   • večni srb

    Vsako leto se k nam preseli kakšnh 40.000 hrvatov, bosancev in albancev.

 • Mojca pokraculja

  Ma kakšen referendum, a ste normalni !

 • Gavtroža

  Prav imajo , pravico imajo , da se borijo za pravico tudi z referendum

 • Haloški Tunek

  Čujte, dost mam desničarskega strašenja ljudi, ki ga določeni mediji…ala Nora24TV… fsakodnevno izvajajo… se lahko začnemo počasi zavedati, da ni tistih milijon migrantof na nobeni od meja, čepraf to fsakič znova pofdarjajo na NoriTV !!!

 • УВБ-76

  5gEdfrwalFtli7LAC/pNFDuhgqZP8xe/mc/fLUoM+9motiA=

  • Ana Job

   Cicada, kaj si pa s tem mislil povedati? Je to link, ker se ga ne da odpret.

   • Dragan Krstič

    Ne, to si udbovci v šifrah sporočila pošiljajo. Tunek ve kaj je ta napisal.

    • Ana Job

     Pisava argo je to. Nekateri ljudje jo brez problema berejo.

 • RATATA

  Vi sploh veste kolk ljudi je zaposlenih ne nekih delovnih mestih na mzz in mnz ter na raznih direktoratih samo zaradi migrantov.
  A se sploh zavedate ldje, kolk stroškov imamo z njimi !!?? vzrok so pa neki migranti!!!
  Ma kakšna integracija lepo vas prosim!!?? Še busanc se ni integriru v Sloveniji,
  niti tretja generacija turka v nemčiji se ni integrirala!!!
  To je bull in čikinšit!!

  • Mojca pokraculja

   Počak, naslednja fora po integraciji, ki ne bo uspela, bo inkluzija. Tako kot v šolah, ko debilne otroke vklučujejo v normalne šole in med normalne otroke. Potem se pa 30 otrok prilagaja in učiteljica ukvarja z enim samim debilčkom, ker ga mamica noče dat v posebno šolo.

   • Haloški Tunek

    A nisi ti hodila v posebno šolo?

    • Mojca pokraculja

     Ponavljam vprašanje:
     Tone Pajnkiher kaj se pa zdaj razburjaš. Saj vsi vemo kdo si in kaj si ! Začni se pogovarjat tako kot pritiče direktorju hotela, vljudno, spoštljivo, prijazno !

     • Pravica

      Začni spoštovati prizadete ljudi in potem deli nasvete. Bolje pa bi bilo, da počistiš skret v katerem živiš namesto, da tukaj smetiš in mrcvariš hendikepirane ljudi in jim zmerjaš z debili, med katerimi najbolj izstopaš ravno sama.

     • Mojca pokraculja

      Oho spet se oglaša en skret z zaprtim profilom. Smrdiš, smrdiš…

    • Dragan Krstič

     Ne, si jo zamenjal z neko drugo.Lahko bi se bolje zapomnil sošolk iz posebne šole.

    • Pravica

     Jasno, da je hodila na posebno šolo, sicer s takimi izrazi debilčki ne bi zmerjala prizadetih otrok. Tole mora biti ena stara, samska nedojebana baba.

     • Mojca pokraculja

      Oficirsko dete se repenči. Marš !

   • RATATA

    To je že v vrtcih. Ogromno jih sprejmejo od tistih oddoll in se vse vzgojitlce okrog njih vrtijo!

    • Mojca pokraculja

     Počak, sej si bodo svoje vrtce naredili. V Ljubljani je bila OŠ Prežihov Voranc s srbohrvaškim učnim jezikom in njihovimi učitelji , namenjena za vse južnaške otroke – ( rekli smo jim oficirska deca) staršev, ki so tu službovali.

     • Pravica

      Če so tvoji otroci tolk debilni in neprilagojeni kot si ti babica stara je tudi problem.

     • RATATA

      Od nekdaj sem bil matkurba in tak ostajam. Še krepim se v tej matkurbi. Le s tem se lahko identificiram in zelo hudo mi je, ko naših koncih matkurbe izginjajo v lewuharizmu in multikulturalizmu.
      Vem, da se grdo in primitivno sliši toda vztrajam, saj imam od tega osebno korist.
      T.j. ostajam trden in neomajen, po kritični presoji pa lahko sprejmem vsakega tradicionalista s katerekoli Slovenske Dežele, če se le lahko z njim poenotim.

     • Pravica

      Vsaj za prizadete otroke ne uporabljaš besede debilčki, kot tale zafukana matkurba prasica Mojca, za katero se skriva zafrustrirana koza, ki ne mara otrok.

     • večni srb

      Ampak pri nas so vojsko služili predvsem naborniki, oficirji so bli izobražena elita, največ je še vedno delavčkov in mafije.
      Otrok oficirjev so se bali edino otroci ustašev.

     • centurion

      PREKINI ENKRAT S TEMI ustaši.
      Čefurji ste vsi.
      Srbi najbolj ob šiptarjih nezaželeni.

     • večni srb

      Od kod sta pa tvoja babica in dedek, obnašaš se kot kosovar.

     • centurion

      TI si deklariran DINAROID z kvadratasto glavo
      kot kanta za smeti.
      Ne dviguj se nad ostale čefurje, no.

     • večni srb

      Glej, jaz sem slovenec in sklepam, da si tudi ti slovenec. Kako je potem mogoče, da ti sovražiš srbe, mene pa moti hrvaška homogenizacija?
      Tvoje ustaše imaš ti v Piranskoj uvali, v nuklearki in vseh krajh ob meji, kjer slovencev, ki so po rodu srbi, praktično ni več. Bravo.

     • centurion

      Ti boluješ od Hrvatov.
      Jaz ne maram nobenega čefurja, pa tega ne omenjam v vsakem postu.
      Postaneš neprebavljiv, no.

     • večni srb

      Ne razumeš, ker si programiran, da ne razumeš.
      Slovenci smo narod srbskih in hrvaških prednikov, srbe smo izganjali, hrvate pa vabimo, tako je Slovenije vse manj, Hrvaške pa vse več.
      Ker hrvtov ni dovolj, da bi napolnili Hrvaško in Slovenijo, srbe ste pa izgnali, prazen prostor pač zapolnjujejo drugi tujci.
      Hrvati so po rodu narod srbov in čefurjev, pred njimi so v istri in dalmaciji živeli potomci arabcev.

     • centurion

      Zapret bo treba mejo.
      Tu sva morda enotna.

     • večni srb

      Tiho bodi.
      Ko ste izganjali večnega srba iz zahodnega balkana, ste bili vsi potomci hrbvatov najbolj glasni in pogumni, danes, ko bi morlai vsi slovenci branti Piransko uvalo, Jorasa in nacionalizirati nuklearko od ostankov hrvaškega dela JNA, ste pa pičke posrane! Ker protis svojm pa nočete, nas ste pa šuhtali na naše srbske sorodnike, za Slovenijo, govna ustaška!

     • centurion

      JEBI SI MATER SRBSKO, ČEFUR, IN LAHKO NOČ
      VSEM SLOVENCEM!!

     • RATATA

      Kako lahko napišeš prefukanino, da smo Slovenci narod srbskih in hrvaških prednikov? Buhtenimarad!

     • Ana Job

      Prasrbi izhajajo iz nemškega območja so prišli na Balkan. Belosrbi so jim rekli. V 2.stoletju so prišli na Balkan in so ustanovili kraljevino STEVAN Nemanja Uroš 1., brat njegov je bil pa menih sveti Sava menih. 3 stoletja je ta kraljevina obstajala. Tudi del Bolgarije je spadal pod Srbijo.

     • RATATA

      Konstantin Porfyrogenet je pisal o skupnem prihodu Sbov in hrvatov na balkanska ozemlja. Slovencev ni omenjal, ker se ni zgodilo nič v zvezi z nami. Tu smo od nekdaj živeli, obdelovali zemljo, lovili in se branili pred raznimi ćifutarji ki so nas napadali.
      Pišejo pa drugi o prekrščevanju Bavarcev in Karantancev (Conversio).
      Z Bavarci smo mejili pri izviru reke Drave (zdaj Italija). Na velikem ozemlju, kjer smo prebivali, smo vse gore, ravnine, reke, jezera, pojave mi poimenovali že zdavnaj, ko Jezus Kristus ni bil niti v pionirsko organizacijo sprejet…. saj ni bil sam kriv, če ga takrat še ni bilo.

     • Ana Job

      Hrvati niso bili narod to so nastali šele po prvi svetovni vojni, ko je bil razpad AO, ko so spet naredili kraljevino. Hrvati so bili pleme. Vahtali so ogrsko cesarstvo pred Turki. Prvotno naj bi bili obmejni narod tudi muslimanski, neavtohton, kot Slovenci , ki smo bili avtohton narod, Hrvat je bil mešanec iz vseh vetrov. Adolf je pomagal Paveliću narediti endh. Hitlerjev zaveznik so bili. Mi smo imeli največjo avtonomijo za časa Napoleona.

     • RATATA

      O hrvatih sem povedal že vse.
      Je preveč sestavin v mešanici, da bi jih imeli za NaROD.
      Za hrvata vzamejo vse živo in mrtvo. To je genocidna nacifašistična spakedravšćina nastala ob podpori jezuitskih pridanićev.
      Imajo pa poleg podpore vatikancev tudi uso ob sebi.

     • Ana Job

      Seveda. Oni znajo v rit lesti ta pravim. Plenkovic je šel k merklci se dogovarjati, da ne bodo našega arbitražnega sporazuma upošteval, naši bebci so pa kar tiho. To je povedal na hrvaški tv. Mi jim ne moremo biti vojaško kos. Hrvati imajo močno diplomacijo, pri nas se gremo pa samo to kdo je rdeč in kdo ta bel, vmes pa bomo izgubili svojo zemljo. Mi bomo žep begunski postali.

     • RATATA

      Saj odločbe arbitražnega tribunala o doloćitvi poteka meje se ne sme upoštevati, ker je pravno nična zaradi zlaganega Memoranduma, ki je bil priložen k sporazumu o arbitraži! Buhvarji to upoštevat.
      Naši kretenski samotitulirani Veleizdajalci se nekaj zaganjajo za oči uboge zavedene raje, v resnici je pa vse popolnoma v nasprotju s principi in pravili internacionalnega prava.
      Joj, če bi ljudje ne bili tako leni in bi se vsaj malo zanimali!!!
      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/08/29/vecernji-list-o-meji/

     • Ana Job

      Narod je tako odurno len in butast, da si privošči tako hude norosti kot je neudeležba na volitvah. Tak človek, ki ne gre na volitve je zame naveden izmeček nevreden slovenskega državljanstva. Enakovreden pritepencem. Navaden izdajalec!

     • Ana Job

      Slovenci smo bili pa že čez 1000 let tukaj. Noriška država je bila prva, dobavitelj smo bili orožja za rimsko cesarstvo.

     • RATATA

      Naše Noriško jeklo je bilo vrhunsko!!!! Že takrat so naši predniki peli:
      “Kovači smo, in naša sila,
      Skovala nam bo Sreče ključ…”

     • Ana Job

      Mene motijo ustaši , endh je naredila škodo Sloveniji in Srbiji. Polastila se je našega ozemlja pa tudi Srbom so šli čez mejo.

     • tasilo

      Mi smo jim pa kar lepo odkrito in naravnost rekli čefurska, južnjaška ali pa boskurska deca. Integrirali se niso nikoli zato, ker so imeli 90% pouka v čefurščini, še latinščino, he he.

      Deležni so bili veliko več tolerance — razen pri Toški (tršici za matko).

   • Pravica

    Ti si tudi en težki šus, da uporabljaš za prizadete ljudi besedo debilčki. Prasica ober si! Pazi, da tvoj vnuk ne bo debil koza stara penzionistična zafukana in nedojebana.

    • Tanja Bor

     Pokazal si kulturo lgbt aktivista, ki preganja svobodo govora. Zakaj misliš, da je izraz prizadeti ljudje kaj boljši od debilčkov? Si mar prizadet in verjameš, da se z zamenjavo izrazov kaj spremeni? Čisto nič! Pomagaj pomoči potrebnim in/ali bodi tiho.

    • Mojca pokraculja

     Daj še malo , krasen besedni zaklad imaš. Uživam !

 • Haloški Tunek

  Gnida @garfi…lažnivec

  garfi • 5 ur nazaj
  ČUJTE “Haloški Tunek” je član levofašističnih L-unatikov luke meseca in del 13. protiSlovenske vlade
  laže, grozi in svinja s seksom tudi pod imeni “Twety Bird”, “Foglof Tunnek”….
  že leta ruši in napada svojega razrednega sovražnika JAneza JAnšo in SDS
  v “šarčevi” vladi je sedaj tudi njihova teroristična ulična banda antifa
  trenutno grozijo, da bodo podjetnike z bajoneti pregnali v morje
  kasneje vsakogar, ki se jim bo uprl še posebno Slovence
  občudujejo Venezuelskega diktatorja Manura in iz tega socialističnega raja sedaj bežijo milijoni
  za rešitev lastnih življenj
  iz Slovenije hočejo L-unatiki luke meseca narediti Venezuelo
  rdeČĆa buržuazija press

  • ZatonMesecnikov

   In kaj je tukaj v garfijevih navedbah lažnivega? da Venezuelci morda ne bežijo ali kaj? Pa da privatnik ni razredni sovražnik ali kaj?

   • Haloški Tunek

    On je navadna gnida mačkija…kapish?

    • ZatonMesecnikov

     Dvomim, da te kdo poseka po gnidovstvu Tupek…

  • Mojca pokraculja

   Ja Tone Pajnkiher kaj se pa zdaj razburjaš. Saj vsi vemo kdo si in kaj si ! Začni se pogovarjat tako kot pritiče direktorju hotela, vljudno, spoštljivo, prijazno !

   • Haloški Tunek

    Čuj Mojca, tak gledi da ti ga ne bom napelu od zadaj…kapish?

    • ZatonMesecnikov

     pa ta hotel adria je živa razvalina. neka socialistična samoupravna scena že 30 let. zaradi bližine morja je preživel in državnih donacij.

     odlagališče za “naše kadre”?

    • Mojca pokraculja

     Umiri se Tonček, čist si se zaštrikal.

  • Schemva Miro

   Treba ga je poiskati in utišati.

 • ZatonMesecnikov

  vsaka opozarjanje je dobrodošlo. Ljudi je potrebno osvestiti. gre za 2-4 milijarde ljudi v tretjem svetu demografskih viškov, Kot posledica pomoči v hrani in razvojnih pomoči ter zdravnikov brez meja in dosežkov v medicini belega človeka

  Rojevajo se v enakem številu kot stoletja prej, umirajo pa ne več. Zato njihovo število skokovito narašča. Sircev se je namnožilo v 70 letih toliko, kot da bi število slovencev narastlo od leta 1950 na 12 milijonov in pol. Vsakemu zaposlenemu v Sloveniji, ter z otroki je jasno, da ni šans dobiti dela doma. Niti ne za vseh 2 milijona Slovencev, kaj šele če bi jih bilo 12,5 milijona.

  sedaj so pa na pohodu, v iskanju zaslužka. Seveda s svojimi navadami in navadami svojega civilizacijskega kroga.

  se je Europa proipravljena civilizacijsko vrniti nekam v srednji vek? zaradi gesel o neki solidarsnoti pa pomoči pa človekoljubnosti?

  • RATATA

   Si za Identitarce?

   • ZatonMesecnikov

    kaj pa je to?

    • RATATA
     • ZatonMesecnikov

      Vsekakor imate mojo polno podporo…

     • Tanja Bor

      Zelo tehtno pišejo. Ali jih zato zmerjajo v Mladini?

      https://www.mladina.si/181351/identitarci-v-sloveniji/

      Boljšo reklamo bi jim težko naredili.

     • RATATA

      Predgovor knjigi je napisal Bernard Brščič.
      Jo imaš?

     • Tanja Bor
     • ZatonMesecnikov

      Ja, marksizem ali pa kulturni marskizem je po moje eno in isto. Pač samo marksizem. zato se Mladina zaganja. mladina se bo vedno zaganjala v tiste, ki zagovarjajo tradicionalno Europo, krščansko civilizacijo in govejo muziko.

      To ne presenača, saj je sam nastanek mladine vezan na Ultralevičarske Poredne Mladince ZSMS, ki so Slovence nategnili z “demokratičnostjo” v 70tih in 80tih letih. Demokracija da, vendar le v eno smer, ultralevičarsko, kot kritika partije, da je premalo Leva in je izgubila Revolucionarnega duha. Zato so za svoj simbol vzeli Che Guevaro in idejo permanentne Revolucije. Gre torej za nevarno sekto, ki je po zahodni Europi marginalna ali pa sedi po zaporih.

     • RATATA

      Ena nerodnost zapisana na spletni strani, ki jo razčiščujem:
      Piše, da so …”Slovenska podružnica panevropskega gibanja, ki deluje po načelih identitarizma, …..”
      Gibanje Panevropa…. teži k skupni evropski identiteti(!), kar me straši in za ka to nikakor nisem.
      Oni, panevropejci imajo izhodišča, vodilo in cilj, kot povedo ….”Panevropa je najstarejša organizacija, ki poziva k združitvi evropskih držav. Panevropska ideja se je izoblikovala leta 1922, ko je Richard Coudenhove Kalergi (avstrijski politik, diplomat in filozof) napisal panevropski manifest, …”
      http://www.panevropa.si/index.php/panevropsko-gibanje/zgodovina-panevropske-ideje

      No gibanje Generacija identitete se ograjuje od panevrope in kot povedo niso z njimi povezani.

     • psychocandy7

      saj v knjigi to lepo obrazložijo. etnopluralizem. povezave pa so med skupnostmi s sorodnimi vrednotami- s tem Slovenci ne postanemo zgolj Evropejci, temveč se kot svobodni in ponosni Slovenci boriti za skupne cilje s somišljeniki.
      priporočam knjigo, ravno izšla je – Manifest za Slovenijo.
      pošteno in realno

     • RATATA

      Imam ;)

     • Ana Job

      Med panevropejce je spadal izdajalec slovenskega naroda France Bučar človek, ki je preprečil lustracijo.

     • RATATA

      In njegov kamerad habsburško otto.

     • Ana Job

      Beseda panevropa za Slovence ni obetavna.

     • RATATA

      Po zamislih in idejah tega norca – Richard Coudenhove Kalergi (avstrijski politik, diplomat in filozof) zagotovo ne!!!
      Enotna evropska nacija(???) Jaz jim rečem le dejteganomalmejfukat prekleti prostozidarsji!!

     • Ana Job

      Prav imaš. Tudi Bruselj dela proti našemu narodu vleče s Hrvati. v vladi imamo pa loleke, ki samo kimajo in vlečejo fine plače. Majhnih držav kot smo mi ne jebe nihče.

     • RATATA

      Te države,
      osamosvojene socialistične republike slovenije v obliki pofukane kure tudi jaz niti slučajno ne jebem pet pro.cent!!!

     • Ana Job

      Mi smo postali ciljna država za begunce in to je nevarno, komunisti jih pa vlečejo k sebi. Enako delajo kot je dejala Jugoslavija, ki nas je filala z južnaki…

     • Ana Job

      Med prostozidarji imajo znanega agenta, ki je tukaj na nova komentiral za jj, bil je pa v resnici 4 leta na listi Cmerarja.

     • RATATA

      Pokvarjenost osebkov nas ne sme nikdar več presenetiti.
      Štejejo le dejanja in ne besede… štejejo le dejstva in ne mnenja!

     • ZatonMesecnikov

      kaj naj ti rečem, hodil sem po svetu pa videl človeška mravljišča. Glavo pri glavi. Pa pomislil na našo Slovenijo, koliko šans ima proti vsemu temu. Če bi si zaželeli njenih bogastev in prostora. zato je paneuropa moja osebna opcija, vedno sem se rad družil z europejci, nikoli me ni motila jezikovna razlika, saj ko smo prešli na skupni jezikovni imenovalec, ali pa jaz na njihovega, sem videl, da smo si povsem podobni. Po navadah, načinu razmišljanja. Pravzaprav so v mnogih pogledih boljši od Slovencev. Pač delo unifikacije, ki so ga na terenu opravili Župniki v 1500 letih pa genetska podobnost. Ideja karla velikega in rimljanov, ki so hoteli ali pa združili Europo mi je blizu. Z latinščino takrat, kot univerzalnim jezikom. žal ni bilo splošnega šolstva takrat, da bi se to prijelo.

     • psychocandy7

      identitarci so zakon, še je upanje.

  • samotoje

   Samo molčati ne smemo v strahu, da nas ne bi pobalini označili z nestrpneži in rasisti.

  • RATATA

   Mnogi me grdo gledajo, ker sem kritičen in zelo proti glede tistih unicefovih in karitasovih esemesov za Afriko in proti brezmejno prfuknjenim dohtarjem!
   Ljudomrznež da sem mi pravijo, ampak jaz res tako mislim in vem da imam prav že dolga leta, ko spremljam to lažno humanitarnost za koristi peščice, ki obenem pomeni našo smrtno obsodbo!
   Kako zelo ne maram teh zlagancev!!

   • ZatonMesecnikov

    tako je, UNICEF pa BOB Geldof pa we are the word. edina posledica teh akcij je naraščanje števila prebivalstva. Nič drugega.

    če vzamem iz navadnega življenja, nekdo ima Ljubljence, pa jih ponuja v oddajo. vsem se smilijo, vsi so jim ljubki, vendar nihče ga ne bo vzel. zato končajo v zavetišču. Oziroma kjekoli že. Konec koncev zakaj pa bi jih vzel?

    Treba je te ljudi prisiliti magari z vojaško grožnjo, da uvedejo enake zakone kot nekoč Kitajska, ki je ustavila rast prebivalstva na 1,5 milijarde danes. Ker če ga ne bi, bi jih bilo danes 4,5 milijarde. In se držijo tega. Drugače bo šla Zemlja pa, pa…

    • RATATA

     Ja, jaz ne rabim Zemlje, meni je dovolj Slovenija hehe

     • večni srb

      Če bi bila Slovenija raj, bi cel svet vdrl k nam in jo uničil.

     • RATATA

      Kdaj pa kdaj sem v “Raju”,
      ves čas pa živim tu, kjer bi lahko bila Nebesa pod Triglavom.
      Vem zakaj to (Nebesa) v Sl9venskih deželah niso.
      http://www.domovinasospomini.eu

     • maksimalno

      O tem sem prepričan tudi jaz. Pa kljub temu da Slovenija ni raj levičarji migrantom ne samo obljubljajo, ampak jim dobesedno omogočajo raj v Slo.

  • večni srb

   To je pa posledica verskega fanatizma, ki dovoli oplajanje deklic že v puberteti oziroma moškim zapoveduje posebno morale ter ustrezne načine odraščanja, vedenja in medsebojnega občevanja.
   Punčke niso vredne nič, lahko začnejo rojevati tam nekje okoli 9.leta starosti, umrejo pa verjetno pred 30.letom starosti, ko zapustijo za sabo čredo novih ljudi. Moški postanejo podobna goveda kot pri nas balkanci, če jh ne vprežejo kot delovno silo, postanejo kriminalci, pretepači in barabe, nenazadnje poslijevalci. Le kateri šejk si ne bi želel take vojske.

   Treba je vdeti alternative, ženske morajo pridobiti popolnoma enake pravice kot jih imajo moški, ti pa se morajo začeti obnašati inteligentno in namesto pumpanja vampa, skrbeti za fitnes ter urejen izgled. Obleka naredi človeka, ne rjuha čez glavo.

   • ZatonMesecnikov

    Tvoji so rekli Srbine na jugu; Deca su radost siromaka. Gde je sirotinja tamo ima mnogo dece,,,

    • večni srb

     Pojma nimam kaj to pomeni, ampak zveni ljudska.

    • Jurko

     Spreho pa če odprem temo na axis forumih o Dražgoški bitki boš sodeloval? Imam dovolj materiala v rokah za dokazati pomembnost te bitke tudi v mednarodnem merilu. Pa tudi o tem kako je prišlo nemškega maščevanja ki so ga hoteli partizani in domačini preprečiti.

     • ZatonMesecnikov

      še vedno ne razumeš principa Axis foruma in razlogov tvojega dosedanjega neuspeha tam.

      ker se poskušaš iti zgodovino pristransko. V svojem pisanju ljudem polagaš na usta to kar želiš ti slišati. Oziroma krog podmladka ZZB ki verjetno stoji za teboj. To je daleč od objektivnega zgodovinskega raziskovanja, ki je na Axisu in pa tudi drugje. Jaz tam raje čitam, saj gre za izvrstno znanje.

      kaj bi rad novega o dražgošah? Potrditev teorije ZZB in njihove resnice?

      Osvobodi se ideoloških spon, ki te tesnijo. Zadihaj s polnimi pljuči. razen če si karierist in pišeš na način, da ugaja tvojim predpsotavljenim. Poklicno.

      V Zimski protiofenzivi pred Moskvo 1941 (oktober 1941 -januar 1942) Rdeča armada potisne Nemce nazaj. nekdo iz partijskega vrha cankarjevega bataljona napačno oceni, da se je pa končno začelo in da bodo skorajšnji prihod rdeče Armade v Berlin počakali kar v Dražgošah. Iz enakega razloga se je začela tudi Bohinjska vstaja v Nomenju.

   • Jernej Arko

    Jah katoliška cerkev tud ne mara kontracepcije da ne govorimo o splavu. Polnoletnost dosežeš v vatikanu pa pri 12 letih.

    • večni srb

     Ne samo to, kmetje so podobno zavaljeni, le da so pri nas obriti, tudi za šankom so zarukanci enako agresivni kot muslimani na hašišu. Kmetice pa vdane v svojo usodo in našminkane kot ciganke, dokler mladost ne mine, potem se zadovoljujejo s čokolado, španskimi nadaljevankami in šmarnico. Normalni otroci komaj čakajo, da pridejo v internate, od koder se nikoli več ne vrnejo v domače rovte.
     To je isto kot šeriat, le da naše kmetice niso tolikokrat posiljene in tepene.

 • večni srb

  Tudi mene bi skrbelo, če bi postali industrijska cona Zagreba.

 • УВБ-76

  YgGR5aIjlFuPSOHSwYicBkuxUJ07wXerX78ZOoDenkI5d9TNU8t2G6rDqfsfPXQzIhhp
  SGOImeRrBgE=

  • slosin

   lukec, a pokličem jest 112..?

   • Dragan Krstič

    Ni treba, bolničarji so ga našli v Fužinah in ga spravili nazaj na zaprtega.

    • slosin

     včasih se mi zdi, da ni čisto pr ta pravi…no, priznati pa moramo, da je po svoje zabaven…verjetno je kak vaški posebnež….

   • Ana Job

    Nekomu sporoča v kriptirani pisavi sporočila. Kriptiran ključ je to.

 • Artur

  Kakor kaže ljudstvu še ne misli počit film od poka ljudstva niti P a nekaj se “kiha” to je pa tudi vse . Prej bodo ilegalni pritepeni šerijatarji počili po ljudstvu kot obratno ” purfl ” se vztrajno fila na dnevni bazi kmalu bo prišlo do kritične mase in samovžiga .

  “Produkt dobrodošlih multikulti doktorjev , inženirjev, profesorjev, znanstvenikov , izumiteljev…”
  ” pozitivna integracija že poteka”
  https://www.youtube.com/watch?v=eeyf0an4J20

  “Lepi šotori strokovno in lepo gorijo” komunajzli slavijo, da se bolje rima.
  https://www.youtube.com/watch?v=CnvuKKWOEo4

  • večni srb

   Hladne vojne ni več, Evropa se je končno odprla preostanku sveta.
   Ni jim treba več švercati banane, kikiriki, kavo in kakavovec čez meje.

  • RATATA

   Najprej šotori potem pa vasi in mesta!

  • Rupnik

   Šiškotu in Štajercem je bilo dovolj in vidiš kaj se sedaj dogaja. skoraj vsi so proti Šiškotu,nihče pa ne vidi glavnega problema in ta je v lublani!!! ilegalci so najmanši problem, kači je treba odsekat glavo in ne samo razkopat gnezda

   • Tanja Bor

    Šiškota mazilijo levi, da bo nadaljeval tam, kjer je bil leta 1992 Jelinčič, ko je podprl Drnovška. Dokazali mu ne bodo ničesar, naredili pa so mu reklamo, da bo po volitvah pravilno glasoval.

    • Rupnik

     Šiško je daleč od levih

     • Tanja Bor

      Šiškota so levi kupili ali pa mu zagrozili. Ne zaupam takemu človeku.

    • djoka bolime

     Matr, prav maš.
     p.s.
     Šišanje Plemenitega, ki ni več njihov.

     • Tanja Bor

      Ne bi rekla, samo več želez imajo v ognju. Poglej letošnje volitve. Ko so videli, da s Šarcem ne bo šlo, so vključili Bratuškovo in Jelinčiča. Židana je podprla SNS.

     • djoka bolime

      Vedno imajo več želez v ognju, saj jih je več. T.j kao cesarstev, ki ji jim je Janša nočna mora (od oka tri). Kobila me je presenetila, kako poceni se je prodala. Plemeniti (ne da se mi pisati č-jev) pa je naredil prav: na ogled je postavil gobezdalo, ki zgleda kot prase.

   • Artur

    Jaz nisem proti njemu sem pa ga odkljukal potem, ko sem zvedel komu se on in njegovi klanjajo.
    http://www.hervardi.com/porocilo_bataljonskega_staba.php

 • večni srb

  Mene najbolj skrbi, da se k nam selijo skoraj edino hrvati, hrvaški bosanci in albanci.

  Le kaj bo nastalo iz Slovenije?

  Slovenija republjik!

  • skorpijon93

   na češkem ne ker jih ni in ker si jih ne uvažajo, češka je zgled sloveniji !

 • večni srb

  Ko govorimo o migrantih, ali k njim spadajo tudi slovenci tretjega razreda, pod posebno začito države?
  Ker do naših se obnašamo še veliko slabše.
  Naci gnoj pri nas bo prej zatrl, izgnal in pobil tretjerazredne slovence kot muslimane, saj ne ogrožajo naših fašističnih oligarhij v senci, ki plačujejo nacistične drone in širijo sovražno vojaško propagando.
  Zato so migranti pri nas trejerazreda tema, itak noče nihče ostati pri nas, bojimo se lastne vojske in policije.

 • УВБ-76

  NwE51Dw0lFswfjp7mlIQ75ekyjbSjprAJMQrUdnurxJv1ntKvyFyrkS8o/RA5pqM

  • slosin

   lukec, a so to navodila za sestavljanje m70ab2..?

   • Rožle

    To je ” request code ” za adobe photoshop :)

 • Zgornji

  PA SAJ SO NAŠI VODITELJI ŽR TAKO ZLOBNI , DA NE VEDO VEČ KAJ DELAJO !!! ! !!!

 • Zgornji

  Prerokovano je : IN REŠEVALI BODO, IN REŠEVALI, IN REŠEVALI, A NIČESAR REŠILI …. !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • skorpijon93

  Češka je vzor Sloveniji !

 • Boris_j

  V 40 letih neoliberalnega kapitalizma sta se politična levica in desnica skorajda povsod, tako zelo premaknili na desno, da je desnica preprosto prisiljena najti nekakšne žide 21. stoletja in jih preganjati, ter širiti paranojo. Ker je sam neoliberalni kapitalizem, ki ga zagovarja v taki krizi in tako diskreditiran, da je to že nujno. Brez tega bi bila v totalni krizi legitimacije.

  Vsaka migrantska kriza je za desnico božji dar. Bog jo torej živi. Pa še prenapihniti jo je treba za 220-krat. Številni ljudje pa sledijo kot voljne ovce, ker sploh ne vejo kaj je to neoliberalizem in del česa so.

  • djoka bolime

   Liberalizem je svoboda kapitala, neo pa je prosto gibanje ljudi po zemlji.
   p.s.
   dobro, da je zmagal Trump

  • Zgornji
   • Tanja Bor

    Tistim, ki se navdušujete nad Jelinčičem: 1992 je podprl Drnovška, 2018 Židana za predsednika DZ. Ne bodite naivni.

    • Zgornji

     Aja. No, saj, jaz Dobro Vem da je en Zmedenec, AAmpak, ne pa v Vseh stvareh , tako kot nekateri drugi !!! ! !!! Zato mi je posrečen tale njegov govor , katerega pripopam vsakemu ki si domišlja da je tako pameten .

  • Mimoidoči

   Kakšen neoliberalni kapitalizem debil neumen? Levičarji ste res totalni retardiranci. Poglej okoli sebe bedak. Kaj vidiš v ZDA, V Nemčiji, pri nas v Sloveniji? Centralno banko! Kateri sistem zagovarja postavitev centralne banke? KOMUNIZEM! Centralna banka predstavlja 90% komunizma, ostalo so davki na dohodek in lastnino, itd. ZDA so postavile centralno banko, torej komunizem, že leta 1913! Pred tem so se predsedniki kot so Andrew Jackson in ostali borili proti tem centralno planskim komunistom v ZDA, ki so že v 19. stoletju postavljali centralno banko, pa jo je Jackson ukinil in premagal banksterje. Na njega so napravili neuspešen atentat. Prav tako so napravili atentate na njegove naslednike od katerih so nekateri bili uspešni. JFK je hotel med drugim ukiniti FED centralno banko, za to je plačal s svojim življenjem, zaradi tega so ga ubili. Veš kaj je pisal Karl Marx? Marx je pisal, da bodo komunisti razvrednotili denar, da ga bodo umaknili z zlate osnove, da papirnati denar ne bo imel kritja. To je storil v ZDA predsednik Nixon leta 1972! Torej čista komunistična poteza. Vi debili pa še kar sanjate in nabijate o kapitalizmu, ki ga ni že na zahodu, če gledam ZDA, 105 let!

   Mater zabiti levičarji, ki krivite vse druge razen sebe, in vaš gnil komunistični sistem, ki je kriv za vse krize zadnjih 105 let. Poslušam tistega debila Jožeta P. Damjana kako v Globusu razlaga kaj vse je krivo, da prihaja nova kriza in zakaj je prišlo do velike depresije v ZDA; razlaga kako se printa dnar z lufta, ne pove pa, da je to vse zarad komunističnega ekonomskega sistema, ki ga v ZDA imajo že od 1913!

   Konstantno nabijate nebuloze o kapitalizmu in sprevračate krivdo od vašega gnilega sistema, ki je krivec za trenutno ekonomsko stanje in vso korupcijo. Vi ste največji retardirani opranoglavci kar jih je svet videl ali pa načrtno lažete. Pojma nimate.

   • Boris_j

    Če mi začneš z nebulozo, da je ameriški FED “komunistična ustanova”, je ves tekst po tej zmoti trden ko struktura iz 200 let starih lego kock. Fed je med drugim 20 let vodil tudi Alan Greenspan, navdušen bralec Ayn Rand in eden največjih ljubiteljev finančne deregulacije vseh časov.

    Resno, nekih skupnih logičnih izhodišč se moramo držati, ali pa je debata totalno nesmiselna.

  • Mimoidoči

   Pa to da enačiš Jude, ki niso v Nemčiji, preden jih je začel Hitler preganjati, nikoli posiljevali Nemških žensk in otrok, se drli Jehovah je velik in se razstreljevali in morili z noži ali pa avtomobili po pločnikih, z afriškimi in arabskimi muslimani, ki to počnejo, je predrznost vseh predrznosti in žalitev za Jude. Noben ni tako neumen, da ti bo nasedel, razen tisti, ki se ima za levičarja. Levičarji ste pa tako ali tako neumni. Če ne bi bili, potem ne bi bili levičarji.

   Je pa res, da komunistična elita na oblasti, zaradi dolgov držav in bank v rdečih številkah, preusmerja pozornost s sebe na muslimane in Islam. Zato pa jim je razbila države in financirala njihov prihod v Evropo, da se tukaj ljudje med sabo pobijejo, namesto, da bi pred roko pravice pripeljali vso to elito. Deli in vladaj.

   Prenapihniti za 220-krat? Hahah, kter kreten. Še prekmalu boš videl kaj je Islam v resnici, levičarski idiot.

   https://www.jihadwatch.org/2018/09/germany-man-of-arab-north-african-appearance-randomly-stabs-subway-passengers

   https://www.jihadwatch.org/2018/09/spain-muslim-migrant-stabs-two-says-if-i-had-kalashnikov-would-have-been-more-death-than-in-paris-or-barcelona

   Thousands of German protesters march against refugee policy
   https://www.youtube.com/watch?v=prC-PrUenLs

  • Frank Novak

   Boris prav imas. Vse teroristicne napade si je izmislil Janez Jansa. V resnici se niso nikoli zgodili…

  • אדוני

   Pa ti si ubrisan. Ti črni okupatorji so nam božji dar?

  • Boris_j

   V 40 letih so elite na Zahodu, vrnhnji 1%, svoje dohodke povečale iz 10% deleža leta 1980 na 22% delež leta 2015.

   V istem obdobju pa so dohodki spodnje polovice prebivalstva padli iz 22% na okrog 13%. Gre za krivuljo v obliki črke X, bogati le gor, spodnja polovica le dol. Tako je v ZDA, kot o tem piše nekdanji SDSov minister JPD
   https://damijan.org/2018/07/30/kljucna-slika-za-razumevanje-zakaj-je-treba-vzdrzevati-primerno-raven-dohodkov-slojem-z-najnizjimi-prihodki/

   V EU so razlike v istem obdobju manj ekstremne, a vendarle narastejo. Dolga recesija pa nas je zamajala veliko bolj kot ZDA, saj EU nima institucij, da bi se z njo spopadla. Elite pa so uvajale rezanje državne porabe med globoko recesijo kar je porinilo brezposelnost v nebo, v Grškem parlamentu, ki je bil malce pred našim časom pa so nato izvolili v parlament lokalno nacistično stranko.

   Neoliberlani kapitalizem hoče biti tesna ladja, ki bo z vsemi temi norostmi mirno plula naprej. Ko Levica predlaga malce višje davke na dobiček, malce višje minimalne plače, se mainstream mediji sprašujejo, če gre za “sovražni govor do podjetnikov”. Kar poglejte si zadnjo Tarčo.

   A na tej navidezno tesni ladji mora nekje udariti ven in to se tudi dogaja.

 • jalexois

  O︁o︁o︁a︁u︁h︁h D︁︁u︁u︁u︁d︁e︁s ! T︁h︁e L︁i︁s︁t w︁︁i︁t︁h N︁︁a︁k︁e︁d︁-︁W︁o︁me︁n︁s f︁︁r︁o︁m y︁︁our C︁︁it︁y ︁w︁a︁s︁ p︁u︁bli︁s︁h︁e︁d
  H︁e︁r︁e︁e︁e︁ ̩︁️︁on : t︁u︁4︁a︁.︁︁m︁e︁︁/︁g︁a︁l︁︁l︁e︁r︁y︁︁-︁︁3︁︁8︁9︁8︁0︁1 �︁�

 • plavi-mil

  Začnite zbirati podpise za referendum, podpišem takoj, zagotovljen uspeh, ljudje imajo zadosti te migrantske politike, treba je pokazati tem levakom, da se ne strinjamo z njihovo politiko multikulti.

 • Boris_j

  Preko selektivnih evidenc lahko tudi jaz Slovence prikažem kot nevarnost in barbare. Naučite se kaj so to selektivne evidence preko katerih se ustvarja enodimenzionalno medijsko realnost.

  Nekdo spodaj trdi, da begunci niso božji dar. Zanj najbrž res niso. Za politično vodstvo za katerega sklepam, da ga tu prisotni volite, pa so absolutno darilo od samega boga. A to vodstvo se od vas razlikuje po tem, da ima konkretne oblastne, politične interese.

  Znotraj neoliberalnega kapitalizma jih nekako skuša uresničevati tako, da ljudstvu ne nudi zares dobrega ekonomskega programa, ker ga ne premore, ampak ponuja paranoidne fabule. Sebe pa kot rešitelja. Zelo preprosto. Vse to zgodovina zelo dobro pozna.

 • sodnikisozločinci

  Kakšen referendum kreteni! Smrt izdajalcem!

 • mona lisa

  Takoj se strinjam da se naredi v Sloveniji referendum glede migrantov. Pa da se enkrat preneha vsiljevat ljudem te nevarne in parazitske migrante.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!