Medijski baron Odlazek po Reporterju še v nakup Mladine?

Foto: STA

Po nakupu revije Reporter se medijski tajkun Martin Odlazek zanima še za nakup skrajno levičarske Mladine. Ali so v podjetju KB1909 pripravljeni prodati svoj 70,4-odstotni delež Mladine, še ni znano. 

Medijski mogotec Martin Odlazek je za Finance potrdil, da se je pri lastnikih Mladine resno pozanimal, če bi jo prodali, vendar od njih ni dobil jasnega odgovora. Z lastništvom Mladine in Reporterja bi leve in desne novinarje spravil na način, da bi še vedno pisali naprej, kot so doslej, vendar pod isto streho.

Odlazek je sicer že sedaj tretji največji posamični lastnik Mladine, in sicer preko tiskarne Delo TČR, ki je 4,5-odstotna lastnica Mladine. Prva dva največja lastnika sta družbi Distriest in Transmedia, ki sodita v tržaško skupino KB1909, o kateri smo že pisali, da je državno banko NKBM oškodovala za 4,3 milijone evrov davkoplačevalskega denarja, njeno hčerinsko podjetje Mark Medical pa je iz slovenskih bolnišnic počrpalo 196 milijonov evrov.

V uredniško politiko se ne bo vtikal
Pred nekaj dnevi je Odlazek preko svojih podjetij postal tudi lastnik revije Reporter. Uradno je sicer lastnica družbe Tara Miklič, dekle Odlazkovega sina Nejca Odlazka, ki pa je lastnik Krater Medie, ki izdaja številne časopise in revije ter obvladuje tri radijske in eno televizijsko postajo.

Kot je Odlazek dejal za Finance, se je za nakup Reporterja – čeprav o kupnini ni govoril – odločil zaradi dosedanjega sodelovanja in konsolidacije poslov, saj so pri njem tiskali revije, prav tako pa so jim oddali prazne prostore. Hkrati je obljubil, da se v uredniško politiko ne bo vtikal, saj da za tovrstno delo ni kompetenten. O stanju v zvezi z zaposlenimi je dejal, da bo vsaj eno leto ostalo enako kot doslej.

M. P.

 • resnicaboli

  Kje je pa urad za konkurenco?

  • Olga

   V Murglah!

   • Nata

    In dober odgovor !!

  • Nata

   hi……..hi………dobro vprašanje !!

 • soc

  Reporter prodan. Kot nekoč Mag. Ej, fantje, Silvester, Ivan, Nenad & Co., se vam bo dalo še v tretje, ko bosta namesto Vesa Stojanova in Anuške Delić prikorakala nova rdeča eksekutorja, morda kar sama Gregec Repovžev in Borut Mekina?

  Tole mi je pa pokvarilo dan. Kaj dan.

  • Lokomotivführer

   Zakaj niso kupili sami, mal kredita, … ne pa potem na novo nek Retroper

   • soc

    Skrit profil? Računaš, da ste uspešno opravili sovražni prevzem?

    • Lokomotivführer

     Ne, motiš se. Sem naročnik Reporterja, še prej Maga…, žal mi je, če bodo morali fantje, ki se trudijo, zopet ustanavljati novo revijo, če bodo pritiski novega lastnika prehudi. Tudi to ni zastonj, zato me čudi, kako je tak potencial tako nebogljen in se ne znajo pravočasno organizirati. Še bralci bi kupili kakšne lastniške deleže… Bom pa ob najmanjšem zasuku uredniške politike pomahal v slovo…

     • soc

      Se ti opravičujem, glede na povedano, a nastopanje na tem forumu s skritim profilom glede na številne izkušnje resnično ne vzbuja zaupanja. Up to you, torej.

   • Nata

    Hm…….verjetno ga ne dobijo ” na lepe oči ” ……tako , kot nekateri ?

 • Olga

  Vse za oblast levih in utišanje kritične misli! Miljarde so šle iz Slovenije, sedaj nas želijo z njimi pokupiti! Če bom ugotovila, da bo časopis enostranski, ga enostavno ne bom kupovala! Sedaj ga z veseljem prebiram!

  • Slovenka

   Imate prav, tudi sama nisem navdušena nad novico. Reporterja imam naročenega že 8 let, toda če se mislijo izpriditi, v smislu zasuka na levo, dobijo takoj odjavo od mene.

   • Nata

    Ja, no ! Sigurno ni njihov namen ” izpriditi se ” !!
    Ker pa mi , državljani , ki ti dve reviji kupujemo nimamo denarja , da bi kaj sponzorirali………….kako naprej ? Država nič ne da . Zakaj že ??
    Ej……so lisjaki !

    • Slovenka

     Čudim se, da se slovenska politična emigracija bolj dejavno ne vključuje na slovenski medijski prostor. Kdo je pravzaprav lastnik Prave smeri, ki je bila pred tem lastnica Reporterja?

     • Nata

      Ma , kolikor vem je bil Boštjan Kreft .
      Vendar se pri nas prav vsi gredo skrivalnice , pa Bog ve , kdo je pravi ??
      Naša emigracija pa trdo ( vsaj mislim , da ne kradejo ) dela in svojega denarja ne želi metati stran v Sloveniji.

     • Slovenka

      Z zadnjim odlomkom se 100% strinjam. Tudi sama sem že razmišljala v tej smeri.

 • rdeča pesa

  Sicer Odlazek, pred mnogimi leti, ni rekel da bo medijski mogotec, je pa izjavil da bo Vevški Kerington. On je eden od 3 lastnikov Salomonovega oglasnika. Takrat je nagrmadil ogromno kapitala in je tudi drugim pomagal, da so izgubili svoje premoženje. Vsam je posojal za oderuške obresti. Če nisi vrnil ob pravem času ti je zaplenil nepremičnine. Tako so nekateri ostali brez imetja in na cesti.
  Začelo se je v Papirnici Vevče. Avstrijci so že leta 1988 leta kupili papirnico brez spremljevalnih TOZDov zraven. Odlazek je bil v pravem trenutku zraven, ko je bilo potrebno razformirat družbeni standard se pravi družbrena prehrana je šla v najem najboljšemu ponudniku. Papirnica je imela tudi veliko nepremičnim na morju. Tu je imel prste vmes tudi odlazek. Total se je prodalo celotno imetje papirniškega družbenega standarda. Gorsonjera v Kranjski gori, brunarica na Veliki planini, nekaj apartmajev v Nerezinah, celoten kompleks lesenih hišic v Pineti Novi grad. Za sebe je zadržal bazen in ga dala v najem.
  Prisvojil si je obrat veta tapete. V tem objektu je zdaj njegova tiskarna.

 • kolesar

  Kaaaaaajjjjjjjj, reporter odlazi? Da se svet spreminja že, ali na tak način ne morem verjeti, da se tako nizko špuščamo.

  • bolimeđoko

   BOMO ŠE KAR MOLČE GLEDALI, KAKO NAS SKUBIJO ???

   • Duhec

    Jap.

 • bolimeđoko

  Vidite ljudje, takole pa kupujejo naša premoženja PROLETARCI kučanističnega klana.
  Mi pa si tržemo od ust, da plačujemo davke in polnimo komunistične bančne luknje.
  Fuj vas bodi LUMPENBANDA !
  Naj vas pobere tisti, ki mu služite !

 • tzt

  Tole pa mi ne gre v račun. Šurla je pred nekaj dnevi napisal, da se selijo pod novi d.o.o. Odlazek je bankrotirani osebek, kateri ni sposoben zbrati niti za burek. Edino kar mi pride na misel, da se pripravlja okrepitev Nove24Tv, ali se motim?

  • Duhec

   Odlazek je zelo, zelo bogat.

   • tzt

    Sigurno, sam pufov ni zmožn več vračat!

    • Anton

     itak NAŠIM so dajali takoimenovane fiktivna posojila, kar pomeni da so jim dajali nepovratna sredstva, pod oznako javno-krediti, nam pa dajajo pod oznako socialna pomoč kredit, toliko o pravni, demokratični, socialni balbala državi.

  • soc

   Tule sem že zapisal, da je na desnici v tem trenutku relativno malo dobrih in lucidnih peres. Reporter, Demokracija in Nova24TV nagovarjajo isto populacijo s treh koncev in prepričujejo prepričane, kar seveda ni težko. Zato sem pozval k razmišljanju o koncentraciji tega novinarskega potenciala na enem mestu, ki bi lahko doseglo tudi tiste med Kučanom in Janšo, ki se jih da prepričati.

   Če bi torej prišlo do koncentracije v Novi24TV, ki prav gotovo ne razpolaga s kaj prida prepričljivimi pisanji (z izjemo kolumn), pa po drugi strani morda tudi do prehoda Demokracije z ravni strankarskega biltena na današnjo Reporterjevo, bi to utegnilo biti pozitivno.

   Kar pa niti pod razno ne zmanjšuje mojega ogorčenja nad očitno usodo Reporterja v murgelski režiji.

 • Martin Odlazek
  https://youtu.be/_6NQanOrOlY

  https://youtu.be/364Y2jD_DR0

  ..pravi model, da ni obseden s kešom.
  ; )

 • Rožle

  Sem bil odrezan od sveta……
  A je bil tovariš Kućan na obisku….?

  • Rožle

   Zgleda, da sm prozoren….!

  • Nata

   Ja , kje pa si bil ??
   O , bil je bil !! Samo , ne vem kje ??
   Uuuuuuuuh , ima to kaj s teboj opraviti ?

   • Rožle

    Eh….brez neta pa TV …si danes mrzu…

 • Slovenka

  Obhajajo me slutnje, da bi vladajoči levakarji radi sesuli desne medije. Pravkar smo slišali o Reporterju, ravno danes, v novi št. Demokracije pa sem prebrala zanimiv članek Depolitizatorji RTVS, Magični gledalec, str. 66, kjer je zapisano naslednje:

  ”Še bolj pa me skrbi, da se tudi alternativni mediji vedno bolj borijo z mlini na veter – tednik Reporter je dobil novega lastnika (govori se celo, da naj bi bil v ozadju razvpiti Martin Odlazek) in nove prostore blizu ljubljanske džamije(!), Nova 24TV ima, kot trdijo moji znanci, v svojih vrstah saboterje in tako dalje. Upam seveda, da temu ne bo sledil še kakšen medijski pogreb, potem pa se bodo ljubitelji rdeče zvezde spet norčevali, češ, poglejte se, kako ste nesposobni.”

  • soc

   Tole glede Nove24TV mi pogosto hodi po glavi. Domnevam, da sta trenutno doseg in odmevnost portala bistveno večja kot pri TV sami – sam sem jo doslej gledal morda petkrat. Kvaliteta tekstov portala od jezika do smiselnosti in udarnosti (o aktualnosti novic pa sploh ne gre izgubljati besed) močno zaostajata za prvotnima Planetom ali Financami. Odnos do bralcev je vzvišeno ironičen ali celo ignorantski – doslej na tri direktne maile z imenom in priimkom nisem dobil odgovora. Na Planetu v času Geriča, pa tudi Urbasa, je bil odgovor tu v uri, dveh. Moderacija tegale foruma posega v izrazoslovje, ne glede na poanto in tehtnost zapisanega, nikakor pa ne onemogoča bolnih paranoidnih posameznikov z nekaj nicki in prepričanjem v sila zanimive svetovne zarote. Ali / in zloglasnih trolov največje slovanske države. Ja, nekaj mi tu res ne izgleda prav.

   • Kapodistrias

    Se strinjam. Na portalu Časnik.si je raven komunikacije bistveno višja. Imam občutek, da se je na “naš” portal pretihotapilo veliko tistih, vemo od kod, ki bi ga radi uničili.

    • Slovenka

     To jaz govorim že kar nekaj časa. Alternativne medije hočejo uničiti. Ker si jih ne upajo prepovedati, jih hočejo uničiti s saboterji, ki jih pritihotapijo med sodelavce portalov ali pa jih pošljejo na forume, kjer smetijo. Levakarji se odlično zavedajo, da so pomembni komentarji, ki znajo biti tehtni in duhoviti, kar oblasti seveda ne prija.

     Sama že nekaj časa opažam čudne izpade nekaterih komentatorjev na Novi 24TV, ki so prvič, zmedeni, drugič, prostaški, tretjič, besedno nasilni do drugače mislečih, četrtič, preusmerjajo debato, delajo zmedo in smetijo.

     Treba bo ponovno razmisliti o uredniški politiki.

 • MEFISTO

  Totalitarizem zaključuje svoj pohod.

  Na SVET24 so mi brez pompa ukinili dnevno politično kroniko, ki sem jop zaključil z opozorilom, da Milan Kučan ni upal stopiti pred Janševo obličje, ker ga je dal dvakrat po nedolžnem zapreti.

  Konca sveta si še ne upam napovedati, Slovenija pa je že v zadnjih vzdihljajih.

  • dr Janez Sveti

   En je kronika in popolnoma nekaj drugega komentar.
   Dr Janez Sveti basnopisec

   • MEFISTO

    Ti bi rad bil na silo tako pameten kot Mefisto

    • dr Janez Sveti

     Ne bom se spustil na tvoj nivo.
     Dr Janez Sveti genij

     • MEFISTO

      Iz vesolja?

     • dr Janez Sveti

      Intelektualni tudi. Saj veš, da sem genij.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • MEFISTO

      Všeč so mi ambiciozni starčki, ki bi se radi merili le z najboljšimi.

     • dr Janez Sveti

      Počasi se boš moral zavedati realnosti in svojega mesta v njej. Fantaziranje in pljuvanje ni intelekt.
      Dr Janez Sveti genij

 • Janez

  Tega !
  Ne razumem. Boste drugi več povedali.
  Jaz bi rad kaj vlagal v medij oz. v!
  Časopis, ki bi bol izrazito slo in versko, družinsko usmerjen . Nekomnističen.
  Človekova moč !
  je v njem samem, v zanju, v zmožnosti delati, zaslužiti, imeti dobre odnose, družino !
  Celo ex KP, ZK je uvidel, de je utvara – videti svojo prihodnost in srečo – le v politiki ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • dr Janez Sveti

  Orng biznis tile časopisi. Baroni, grofi, plemiči…
  Dr Janez Sveti Cesar

  • Duhec

   Res živi v graščini izven Ljubljane.

   • dr Janez Sveti

    Lepo. Jaz potrebujem veliko manj in sem srečen. Še vedno imam samo eno ženo, ki jo še vedno ljubim in dva zlata otroka.Imam lepo domovino, dovolj denarja in preveč kg. Torej sem na boljšem, saj veliko prihranim pri ogrevanju, elektriki, hrani za pse čuvaje, varovanju. Tudi nezadovoljnih delavcev nimam.
    Odlazek je vsaj človek, ki je posel sam začel s Salamonovim oglasnikom in se dobro spomnim začetkov,saj sem bil naročnik ki je kar veliko reklamiral potom Salomona.
    Tudi vsega kar mediji pišejo ni za verjet.
    Dr Janez Sveti

 • Nata

  Nova 24 – malo pobrskajte , od kje denar tem silnim medijskim mogotcem !
  Kje pa so služili za svoj kruh ? V Indiji Koromandiji ?

  • Duhec

   Odlazek je pripadnik leve elite… pa seštej. Ma celo svojega šoferja in varovanje.

   • Nata

    Pojma nisem imela !! Sem si ogledala link enega komentatorja .
    Ampak , seveda , vse posesti pa imajo žene in otroci ! Dobra !

    • Duhec

     Aktualna žena je bla lubica, bivša kelnarca iz Hrastnika.

     • Nata

      Na, vidiš , kako se s pravilnim pristopom lahko daleč pride …….sedaj je pa baronica !??

     • resnicaboli

      Kot v Ameriki od pomivalca krožnikov do bogataša.

 • Slovenka

  Naj dodam še nekaj. Nova24TV se včasih v resnici čudno obnaša. Je do sedaj že kaj rekla o proslavi, ki se pripravlja za soboto kot alternativa državni proslavi?

  Ljudmila je že rekla, da je ne bo, ne bo tudi Zidanška, ker je Janša v najnovejšem Reporterju povedal nekaj krepkih na račun sodelovanja njunih strank z levakarsko oblastjo. Lojze sicer bo, z govorom vred, vendar ga imam na sumu, da prihaja z namenom pokvariti proslavo. Tudi Oman bo tam, toda tudi glede njega nimam najboljših občutkov. Velikokrat razglaša, da bi Janša moral oditi. In v soboto misli imeti govor na proslavi, ki jo organizira v glavnem SDS?

  Levakarji imajo v želodcu za v soboto napovedano proslavo, KER PRAVILNO RAZUMEJO NJEN POMEN. Proslava v soboto naj bi bila alternativa govnu, ki ga mora vesoljna Slovenija požirati na uradnih državnih proslavah, ki niso vredne, da bi se pes poscal nanje, ker samostojnosti Slovenije ne slavijo, ampak jo smešijo s svojimi bolnimi izdelki. Sedaj se pripravlja kvalitetna, prava slovenska proslava s poudarkom na slovenstvu in levaki, ki niso bedaki, jo bodo poskušali sesuti. Poslali bodo provokatorje in Bog vedi, če niso dogovorjeni z Omanom in Peterletom, da jim bosta pri tem pomagala.

  • dob

   >>Levakarji imajo v želodcu za v soboto napovedano proslavo, KER PRAVILNO RAZUMEJO NJEN POMEN. <<

   hehehe, bravo Slovenka! Lepo povedano.

  • baje da ga ne bo, Omana, ravnokar po TV, zdravstveno stanje..

   • Slovenka

    Bomo videli.

  • Janko Gedlička

   Moj prijatelj bo vzel s seboj več “pišol”.

  • Kapodistrias

   Me prav nič ne zanima, kdo bo in koga ne bo. Jaz bom zanesljivo prišel, s slovensko zastavo. Proslave pa ne jemljem kot alternativo uradni proslavi, ampak kot vseljudsko manifestacijo. Slovenija bi res lahko bila mnogo boljša, ampak to je edina domovina, ki jo imamo. Imejmo radi tudi takšno, toda odločno zahtevajmo drugačno. In za to kaj naredimo! Z vsegliharstvom in volilno abstinenco ji ne bomo pomagali absolutno nič.

 • Janez

  Tole !
  Pa kar v Parlament !
  Zgarane tiskarske delavke iz Delo Tiskarne so bile poslane na čakanje oz. !
  V penzije s 400, 500 evrov
  Po 35, 40 letih garanja za riskarskimi in knjigoveškimi stroji . Sramota slo pokomunizma !l.r. JANEZ KOMENDA

  P.s. kdo je pospravil državno pomoč , ki jo je ? Delo? Delo tiskarna dobila – pod dr. Svetlikom – ko je bil minister.

 • Novakec1

  Zoki bo imel svojo na Rožniku. Trubači zagotovljeni.

 • ..moral bi kdo temu modelu povedat, da nič ne bo nesel zraven na drugo stran.

 • Anton

  ZAKAJ NE NAREDIJO REVIZIJE PREMOŽENJA TEGA GOSPODA, OD KOD NJEMU TOLIKO PREMOŽENJA?

 • Anton

  kako je prišel na kakšen način do takega bogastva, dajmo raziskovalno novinarstvo, pejte v akcijo

 • Anton

  kot sem že enkoč omenil, pri ans ni bilo mogoče oz ni mogoče obogateti če nisi bil v prejšnjem režimu v partiji, to je dejstvo, toliko pa poznam naš sistem

 • Anton

  https://www.youtube.com/watch?v=_6NQanOrOlY

  dokazano cel kup pravnih prekrškov, od strani minsitrstva in njega, pa nič.Jaz bi bil žer zdavnaj na Dobu, ker pač nisem NAŠ.

 • domovina mili dom

  Komunistični tajkun je prevzel Reporter? Adijo pamet.

  • Kapodistrias

   No, saj je rešitev – če se bo Reporter spremenil, ga bom pač odpovedal.

   • domovina mili dom

    Tu je dokaz, ropa slovenskega denarja iz strani levičarjev. Nobeden desnih nima denarja da bi “zasegel” levi medij.

 • xtc

  Očitno se Reporterju piše slaba:

 • Janko Gedlička

  Hop po desnem tisku, pa če se bo dalo še po desni televiziji. Nakradenega denarja za ta namen ni škoda. Združitev po lastništvu z Mladino bi bila za uničenje resnicoljubih medijev koristna

 • tarantela

  Pri nas imamo preveč raznih časopisov, televizij itd. za tako majhno državo. Standard pada, ljudje enostavno nimajo denarja, da bi kupovali vse te revije in dnevnike. Tudi tehnologija je napredovala in marsikdo novice prebere na spletu.

  • Anton

   pri nas ni rpoblem v številčnosti časopisov, problem je da uradniki po ukazu svojih lastnikov ki so levaki torej bivši udbaši in partijci, ukaze prenašajo po hiarhiji na novinarje, ki pač morajo upoštevati njihove zapovedi, če hočejo obdržati službo. Kdor pač temu nasprotuje oz ne igra njihove naloge, je dnevno izpostavljen mobingu, oz odstavljen i delovnega položaja. To je vse dokazljivo, pa se nič ne zgodi zakaj zato ker vrana vrani ne izkljuje oči. Problem je torej sistemske narave.

 • domovina mili dom

  A se je Reporter kar sam, čez noč, prodal temu tajkunu? Za Večer in Delo pa tak cirkus in panika, da ja ne bi slučajno bil kupec kakšen demokratični medij.

 • Slovenka

  Smrdi, smrdi, smrdi: http://www.politikis.si/?p=169152

  Čudno sem gledala, ko je Reporter nekaj časa trobil v skoraj vsaki številki, da bi moral Janša oditi: Kršinar je to kar nekaj časa vztrajno nakladal, sledila sta dva intervjuja s Petrom Sušnikom in Petrom Jambrekom s skupnim imenovalcem: Janša, pojdi. Že takrat mi je stopila kri v glavo in sem mislila Šurli svoje povedati, zdaj pa so stvari očitno postale jasne.

  Treba bo budno spremljati pisanje Reporterja pod novim lastnikom in če misli revija zaviti na sredino in celo na levo, zbogom, Reporter.

  Tudi Nova24TV bo morala temeljito premisliti, kaj hoče. Zadnje časa ji kvaliteta sumljivo pada. Po tem linku, ki sem ga priložila zgoraj, me obhajajo slutnje, da ima prav anonimni pisec v Demokraciji, da so se v Novi24TV znašli saboterji, ki portal uničujejo od znotraj.

  Levaki niso bedaki, desnaki pa naj pazijo, da v medijski igri ne bodo izpadli kot neumni gosaki.

  • Franc Šink

   Imaš prav. Kar nekaj “komentatorjev”je komentiralo na drugih portalih in to povsem drugače!

 • Fifi

  Mladina ‘skrajno’ levicarska????? Mladina je samo Mladina, to je, opozicija vsem. Potrmtakem ste vi ultradesnicarski medij! No, pa da vidimo, koliko casa bo moj komentar prezivel tukaj, preden ga v imenu resnice zbrisete. Prav zanima me, koliko pri vas traja objektivnost in s tem deokracija. Pa lep pozdrav vsem!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!