Mednarodni razpis za člana uprave SDH zahteva aktivno znanje slovenščine

Foto: STA

Slovenska javnost se ukvarja z migrantsko krizo, vlada pa išče nove upravljalce slovenskega premoženja. Na mednarodnem razpisu za člana uprave je zahtevano aktivno znanje slovenskega jezika, kar v neenak položaj postavlja prijavljene mednarodne strokovnjake.

Slovenski državni holding (SDH), družba v državni lasti, je odgovorna za upravljanje naložb države in vodenje postopkov prodaj kapitalskih naložb države. Člani uprave bi morali biti neodvisni strokovnjaki z vrsto kompetenc in mednarodnih izkušenj, ki bi bili sposobni upravljati slovensko premoženje.

Priložite fotokopijo dokazila o aktivnem znanju slovenskega jezika
A slovenska vlada si iskanje neodvisnih kandidatov z mednarodnimi izkušnjami predstavlja po svoje. V javno objavljenem mednarodnem razpisu za člane uprave SDH lahko med zahtevami zasledimo tudi znanje slovenskega jezika na višji ravni. Pri tem morajo prijavljeni kandidati priložiti fotokopijo dokazila o aktivnem znanju slovenskega jezika, v kolikor ta ni njihov materni jezik.

Nujno znanje slovenskega jezika postavlja v neenak položaj mednarodne strokovnjake, ki so za delo kompetentni, vendar nimajo ustreznega znanja slovenščine. Pogoji za prijavo na razpis dajejo vtis, da ne gre za iskanje najbolj kompetentnih oseb z mednarodnimi izkušnjami, pač pa za vnovičen poskus vladnega kadrovanja na nekatere najpomembnejše položaje.

M. G.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!