Medtem ko Čeferin pričenja z delom, lahko Türk v miru spakira kovčke

Foto: epa

“Najboljša izbira za reforme pri Združenih narodih je Vuk Jeremić,” so zapisali v ameriškem časopisu Wall Street Journal. Kot možna kandidata omenjajo še Slovaka Miroslava Lajčáka in Portugalca Antónia Guterresa, vsem ostalim kandidatom pa sporočajo, naj raje “spakirajo kovčke”. 

Trojica kandidatov za generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov Jeremić, Guterres in Lajčák so po mnenju uglednega ameriškega časnika najbolj verjetni kandidati za to ugledno in pomembno funkcijo, saj so v zadnjem krogu prejeli največ glasov.

Kot najbolj sposobnega za izpeljavo pomembnih reform omenjajo srbskega kandidata Jeremića, saj je mlad in ima diplomo na prestižni ameriški univerzi Harvard. Prav tako je bil vodja družbenega gibanja, ki je pomagalo zrušiti režim Slobodana Miloševića, kot zunanji minister pa je delal v vladi prozahodno usmerjenega Borisa Tadića, ki se je leta 2010 opravičil za pokol v Srebrenici.

Eden komunist, drugi zlorabil humanitarno krizo
Sicer naj bi bil favorit zahodnih držav Guterres, Rusom pa je bližje Lajčák. Po poročanju Reporterja imata oba kandidata črne pike v svoji karieri. Portugalec je namreč kot visok komisar ZN za begunce osumljen, da je zlorabil humanitarno krizo, medtem ko je Lajčák, podobno kot Türk, nekdanji komunist. Govori se tudi o tem, da bi morala biti novi generalni sekretar OZN ženska, a imata kandidatki Irina Bokova in Susanna Malcorra premalo podpore.

Kandidatura ni brezplačna
Nekdanji predsednik republike Danilo Türk je že po četrtem krogu poskusnih glasovanj za generalnega sekretarja ZN v Varnostnem svetu pristal na šestem mestu. Med desetimi kandidati je bil najprej drugi, potem pa je zdrsnil na osmo mesto. Čeprav ni najbolj uspešen, pa je uspešno potrošil že skoraj 30.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

M. P.

 

 • Olga

  Turk naj vrne denar! Odgovarjati morajo tudi tisti, ki so mimo volje volivcev omogočili kršitelju človekovih pravic, da se sploh poteguje za tako funkcijo!

  • avtohtoni neandartalec

   Zakaj, bodo raje deložirali še par drugorazrednih državljanov, te stroške si bo pokril že z eno samo garsonjero.

  • sprehajalec

   To je še stara partijska šola. Ne rabi nikomur odgovarjati. Drugorazredni je še kader Ribičiča, Stanovnika, Popita, Mačka, Dolanca. Kdo pa smo mi, da ga kaj sprašujemo oziroma zahtevamo od njega.

 • garfi

  Uradna kandidatura Danila Türka za generalnega sekretarja OZN, kar je pred božičnimi prazniki uredila Cerarjeva vlada, je čisti strel v prazno in slika nesposobnosti slovenske zunanje politike. Zakaj?
  Prvič. Nobena resna država za generalnega sekretarja Združenih narodov ne bi predlagala človeka, ki je doma, v svoji državi, izgubil volitve. Kaj šele tako močno, kot jih je – predsedniške – izgubil Danilo Türk. To je izraz nespoštovanja inštitucije OZN in nepoznavanja pravil v mednarodni skupnosti.
  Drugič. Nobena država za generalnega sekretarja Združenih narodov ne bi predlagala človeka, ki se mu je že za časa svojega službovanja v palači OZN v New Yorku uspelo zameriti najmanj dvema stalnima članicama varnostnega sveta (OZN), to je Združenim državam Amerike in Veliki Britaniji. Pa ne samo zaradi svojih stališč, ampak tudi zaradi značajski potez, ki so (že davno) ocenjene za hibo, če bi Danilo Türk slučajno postal prvi človek Združenih narodov. Zato Türkova dolgoletna newyorška diplomatska kariera ob East Riverju pač ni njegov adut, temveč kvečjemu nasprotno.
  In tretjič. Nobena resna države za generalnega sekretarja OZN ne bi predlagala človeka, potem ko je že vsaj od dveh stalnih članic varnostnega sveta Združenih narodov (spet ZDA in Velike Britanije) sprejela zelo jasne namige, da ga pri morebitni kandidaturi ne bodo podprle.
  http://www.demokracija.si/fokus/pozareport-danilo-tuerk-za-ozn-je-strel-v-prazno

  • Nata

   Ja, drži .
   a , saj se verjetno tega sami zavedajo . Tega pa ne bodo priznali , saj bi prišlo na dan veliko nečednosti ……..rokca rokco umije ……

   • garfi

    svoje akcije in turizem naj plačajo s svojim denarjem

    • Nata

     OH, prav gotovo si bo sam plačal!! On smatra , da je njegova kandidatura sijajna reklama za SLO !!
     Bi mu morali še za kakšen daljši dopust plačati, No !

  • avtohtoni neandartalec

   Pozabil si omeniti, da je izgubil proti Pahorju, to bi vsakemu normalnemu politiku dalo misliti, da je čas za penzijo.

 • Rožle

  Za Turka je bila pa že zadosti prevelika podkupnina v drugi krog …
  So Murgle skor bankrotirale….

  • samsara

   Morda pa blagajničarka tov. Stefanija računa, da bo v dogledni prihodnosti prišlo do povečanega obsega ‘raznih izdatkov’, kot npr. zdravniška mnenja sodnih izvedencev, pa raznorazne stumulavije družbenopolitičnim delavcem, udbosofju…
   Torej ni, da bi trošili za vsako drugorazredno pasjo procesijo, čeprav gre za njihovega zaslužnega tovariša.

 • Franc Novak 1979

  Srba Vuka Jeremiča za generalnega sekretarja OZN zato, ker se Srbija preveč nagiba k Rusiji. Če Srbija zgubi rusko podporo, sta Hrvaška in Slovenija izgubljeni za Evropo, saj jih bo val migrantov zalil. Posamezni tokovi res ekstremnih pa se bodo pridružili iz BiH, Kosova, Pazarja in Albanije. Orban je vedel zakaj rabi dvojno ograjo. V Sloveniji bo šarija prej, kot je trdil ljubljanski mufti. Še vedno so taki:http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji

  • Nata

   Jej…..jej……zanimiv link. Sem ga enkrat že brala , pa tudi veliko pozabila .
   Torej , muslimanom je diplomatsko , ali pa parlementarno delo prepovedano ?
   Zato ” poslujejo ” z bombami , pa silnimi hordami , ki potem uvedejo šeriatsko pravo ?
   Dobra in izgleda preizkušena metoda !

  • avtohtoni neandartalec

   Še nekdo, ki ni videl zemljevida tega dela sveta zgleda, meja s Srbijo je za Madžare še med najkrajšimi, kot da se ne morejo plaziti povsod okoli tistega patetičnega zidu.

   • Franc Novak 1979

    Kaj naj tvoje pisanje pomeni? Če grejo okoli, so v Romuniji ali na Hrvaškem. Na Orbanovem mestu in glede na konfiguracijo terna, bi jaz naredil 5 m široko minsko polje, pol pa naj se plazijo čez.

  • elh

   Res ne vem zakaj oblastniki gledajo tega Hasanagićmuslija v Sloveniji. Naj ga vrnejo v Bosno odkoder se je pritepel, naj tam vzpostavlja šeriat. Rovari proti demokraciji, rovari proti Slovencem in Sloveniji. Vsaka pametna država bi ga poslala nazaj v njegov raj, kjer ima džamije, podobnomisleče in podobno našemljene maškare. Evropejcu gre na bruhanje – šeriat, kamenjanje, sekanje udov, klanje, halal, obrezovanje, burkanje, terorizem, nagravžni bradači, zakriti premikajoči se prešvicani črni žaklji, pedofilija, mnogoženstvo, harem…, ena sama ogaba, vrnitev v preteklost, veliko temnejšo od najtemnejšega srednjega veka.

   • Franc Novak 1979

    pa ne samo njega, še 70.000 takih, ki so bili begunci 92-96, pa se niso vrnili, pa niso uredili statusa, SA jih finančno podpira, ljubljanski imam pa jim pravi slovenski muslimani. Nabrusimo kose, že klas dozoreva, v boj za narod svoj !!

 • Nata

  Dobro bi bilo vedeti pravo število Evrov , a ne ?
  I , on bo kufre zadnji spakiral . Bo še malo tam svetil ( za naš denar – saj menda svojega nič nima ) , da si odpočije po hudem garanju

  Zadnjič mi je eden od komentatorjev napisal , da se s svojimi plusi ” slinim “!
  Pa sem mu hudo zamerila ………….saj me ta beseda vsakič spomni na tegale pravega Slinarja !!!

 • Anton

  malce sem šel na obisk na mmc, in preberem, da je smc zopet najbolj popularna stranka v deželi tej, na podlagi ankete katere baza obsega kar 700 ankatirancev.

  kredibilnost pa taka, očitno so se komunajre začele kar med seboj anketirat ob kavici
  , da o komentarjih raje ne govorim.
  sarkazem press

  • avtohtoni neandartalec

   Res neverjetni rezultati, če pomislimo, da cerarjev nikjer ni, saj nimajo nobenih vaških sedežev, pa so najbolj popularni, mogoče so naredili anketo samo med LDS.

 • tomven

  As the sun breaks, above the ground,
  An old man stands on the hill.
  As the ground warms, to the first rays of light
  A birdsong shatters the still…

  Sluzavo drugorazredno danilće, domov bo treba, jenjuje tvoj raj.

  • karpelec

   Imel pa je lep in dolg dopust na naše stroške.

 • FORT WORTH

  Murgle so dobile kandidata za zamenjavo Cmerarja…
  Predcasne vollitve so tu… (:-))))
  Resi nas o gospod Cmerarja ,Tuerka , udbasev in naravnih katastrof.

  • Nata

   Amen !

   • FORT WORTH

    (;-)))))

  • xtc

   To je eno in isto:

  • karpelec

   Odreši nas z imenom, da gremo še pravi čas k spovedi.

  • Kučko pod pručko

   Predvsem pa Don Murgleoneja!!!

 • avtohtoni neandartalec

  Ta bo trošil dokler mu ne bo nekdo vzel tistih kartic iz katerih črpa državna sredstva. Saj to je neke sorte sociala, plačujemo nek prestiž, s katerim si bi lahko sami še najmanj pomagali, ker bi mu itak gledali pod prste.
  Za Srba je pa to v redu pozicija, cel kup balkanskih državic je treba še spraviti v EU, zato regiji ne bi škodil močan diplomatski vpliv, nenazadnje se ne razlikujejo toliko od bližnjega vzhoda in Afrike, ki sta center dogajanja.
  Ne še pošilkat Turka domov, zdaj ko smo že toliko investirali, se splača počakat do finala, saj reklame bi nas tudi prišle nekaj takega kot je zapravil, naj raje pove še kakšno drugorazredno šalo, da se nam bo cel svet režal.

 • Poštenje velja

  Kaj ko bi ga javno tozili za klevetanje in zapravljanje davkoplačevalskega denarja,saj je kot udbovec skupaj z levaško politično sprego nanerno oškodoval davkoplačevalce!

  Za take ima rešitev samo ISIS!

  • xtc

   Če misliš na rezanje glave_brez smisla ti hodijo brez nje itak že po svetu_torej bi bil trud zaman:

 • xtc

  Če ste mislili ;da bo VB IN zda podprla sluzavega tretje razrednega rusoliskega putinovega podrepnika_ki zločinsko pobite s strani komunizma označuje kot razprave nevredne in pokopa ter tretjerazrednega diplomata podprli ste v hudi zmoti:
  Bi pa bilo prav ;da Tuerek svojo pogorelo reklamo plača sam oz:da ga država iztirja na zaj:
  Če je kdo slučajno mislil ;da mu je slinjenje okrog Putina in lizanje čevljev le temu koristilo pred zahodom je v hudi zmoti:
  Čeprav Putina ne maram;pa vendarle Putin ni toliko nor ;da bi podprl nekoga ;ki se krega po OZN INSO GA PRAKTIČNO SPODILI OD TAM_TAK KADER JE TUDI ZANJ NEUPORABEN:

  • avtohtoni neandartalec

   Putin je dovolj nor, da je Pahorju stisnil roko, velika, zgodovinska napaka.

   • xtc

    Če bi za stolček OZN tekmovala tuerek in Pahor_bi prvi proti drugemu definitivno pogorl_čeprav je Pahor levak;bi preje dobil tako glasove VB;zda in Putina kot TRETJERAZREDNI Tuerek;ki ga ruska delegacija niti ni povabila na večerjo na Brdo ampak ne zaradi Tuerekove prozahodnosti ampak zaradi neuporabnosti:

 • Krtača17

  30000 eur to je cca 2500 rtv naročnin…

  • xtc

   Tristo tisoč ne trideset trol:

   • dr Janez Sveti

    Točno 2.352,94 mesečnih RTV prispevkov.. Trolejbus. Sedi cvek,
    DR Janez Sveti genij

    • xtc

     Kam naj sedem v tvojo mrežmo posteljo?
     Ta je exclusive samo zate::

     • dr Janez Sveti

      Polezi rad mrežo razpnem med dva drevesa in uživam. Kako si vedel? Povezave z mojim prejšnjim komentarjem pa ne najdem. A si mogoče jezen, ker si dobil cvek za matematiko?
      DR Janez Sveti vzgojitelj

 • totex39

  Turk in Cerar pa imata pri svojih nagovorih nekaj skupnega s prstom žugata in opozarjata ljudi, da sta moralno in etično nad vsemi.

 • Franc Bizjak

  Spoznanje, da rdeči mafijski podalpski posli le ne segajo prav daleč je le spodbudna novica za poštene Slovence.

 • centurion

  Ne rabi pakirat svojih usranih gat.
  Tam naj ostane za vratarja.
  Ne rabimo v Sloveniji sluzastih
  in drugorazrednih.

  • Olga

   Jih imamo že na vladi preveč!

 • Vera

  ” V tretje gre rado ” ! Pred leti so ga nagnali iz OZN , potem je doma pogorel na drugih volitvah za predsednika države Slovenije, zdaj pa ne bo ” generalni sekretar OZN ” !

 • Kučko pod pručko

  A se ta slinasti polž še ni odplazil z East Riverja???

  • Andrej

   Ne zalizal se je v hiško s svojo miško!

   • karpelec

    S ktero? Pravo ali nadomestno ali ta tretjo. Ker je važno ali miška, miškica ali kar miš.

    • Andrej

     Ja,še vprašaš,s svojo vendar,tisto,ki mu jo je Pahor zrihtal,on se spozna na miške in njihove hiške,ki nimajo številk!
     Dobro,da nisi napisal miss,Bog te obvaruj!

    • Steiermark

     verjetno kar s podgano, ker še nisem slišala, da bi se podgane parile z miškami….

 • Kučko pod pručko

  Tureku gre na bolje. Bil je že osmi, sedaj je šesti in kot sem že napovedal, bo na koncu četrti. Tik za bronasto medaljo, seveda z lepotno napako, ker bodo v zadnjem krogu ostali samo še štirje!!!

 • marker

  V tretje gre rado. Najprej Alenka, potem Nina in na koncu še Danilo.

 • Kučko pod pručko

  Sluzavec
  ————–

  Rad bi on se tja pririnil,
  tja, v East Riversko palačo,
  šel bi on po bajno plačo,
  da pred ženo bi se slinil.

  Pravijo, da jim enak je,
  saj vse barabe so iz Murgel,
  kot tamal in njegov Cmurgel,
  naši roparski soldatje.

  Toda smolo ima veliko,
  vsi tam le niso tol’k neumni,
  da dve figuri imeli bi odurni,
  njega in njegovo grdo Miko.

  Zato ne bo Danilči sekretar
  v ZN palači, kjer plapolajo,
  zastave, da slepijo rajo,
  lahko pa on je tam vratar.

  To sem spesnil jaz, vaš Kučko,
  kar stoje prav mojo pručko.

  • totex39

   Čestitam, za tako odlično spesnitev.

 • sornik

  Bolj se bojim, da si bo Turk v kakšni zakotni luknji palače našel še kakšen uporaben stol in kolikor toliko uporabno mizico in bo ostal kar tam. Zaradi dodatnih prilivov, ki mu bodo padali v žep. Davkoplačevalci ga bomo pa podpirali, če tudi ne radi in tudi ne prostovoljno. Leta nazaj me je zelo skrbelo, da se bo brez dela,na borzi znašel naš Jelko in lejte ga, sedaj še malo, pa bo ta glavni v Natu.

  • Olga

   Nato ne ve, kakšno kačo ima na prsih!

   • Steiermark

    ne skrbi Olga, tudi nato je kača….

  • avtohtoni neandartalec

   Če misliš na Jelkota osebo non grata, bodo prej reke tekle navzgor kot bo on karkoli v življenju še dosegel, razen Slovenskega naroda, ni nategnil še nikogar drugega in tak šalabajzer tudi nikoli ne bo.

 • domovina mili dom

  Na x, y oseh ni negativnega dovolj prostora za negativni komentar tega osebka.

 • radames

  Državni mediji bodo še na dan, ko bo pogrnil, kakor je dolg in širok, trdili, da je bil izvoljen, ampak je prišlo do pomote in z “izvoljenostjo” ne bo nič.

  • karlina

   Itak, verjetno bo doma nagrajen s kakšnim super delovnim mestom, mogoče bo celo nasledil Cerarja, kdo ve, v tej skorumpirani drzavi je čisto vse mozno.

 • radames

  Če bi bila Slovenija urejena demokratična država, bi Türka po njegovi izjavi o tem, da “žrtve v rovu Sv. Barbare niso tema današnjega dneva”, pospravila v najtemnejši kot in ga povsem zabremzala pri nastopih v javnosti. S tako izjavo bi bil po vsem zahodnem civiliziranem svetu popolnoma izoliran. Slovenska politična mafija pa takega nehumanega divjaka rine naprej!

  • avtohtoni neandartalec

   To je ena redkih malenkosti, ki mu jih kaz osebno sploh ne zamerim, ker so njegove besede iztrgali iz konteksta, ko pa je naredil toliko drugih hudobij… ampak ne, zmešana opozicija se obesi ravno na najbolj trivialne in brezvezne neumnosti, da se večini potem celo še zasmili, tako ne boste nikoli zmagali in odstranili niti enega komunista oziroma udbaša, volilcev ste pa zaradi takih poceni udarcev že veliko izgubili.

   • cosmosjasnovidec

    Meni se slinava gnida že ne smili ampak bi mu kar razbil ta antipatični zahrbtni gobec,če bi le imel priložnost.

    • JJ

     a te tako cerkev uči? Na gobec pa to…..Ti boš razbil ja….Si pa res en zafrustriranko a ne? Ups sem preveč grdo napisal…sam da ne bom blokade dobil…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Popravek, rekel je še bolj nagnusno -so drugorazredna tema.

 • cosmosjasnovidec

  In komunajzarski udbaški sluzavec bo še kar naprej zapravljal denar davkoplačevalcev.Zadnjo krat je na stroške države že zapravil kolikor se spomnim čez 30.000 eurov in z tem nadaljuje.
  Pa P.M. mi ni jasno kako ljudstvo ne gre protestirat proti temu?Kako lahko javno krade in zapravlja denar davkoplačevalcev?Zakaj ne plačuje tega njegovega zblojenega dopusta iz svojega žepa saj je pa vsem že davno znano,da niti ni imel kaj tam za iskati.Vsi prav dobro vedo in ga poznajo kot potuhnjenega sluzastega komunajzarskega udbovskega fašista tako,da nima nobene šanse za izglasovanje.Še je lahko vesel,da mu do sedaj tam ni kdo odtrgal te svinjske betice,ker je tam ziher tudi kakšen potomec tistih kateri so na račun tega sluzavca bili pobiti.
  Z pisanjem pred računalniki se ne bo nič spremenilo.
  Naj se kar spakira v Turčijo in tam ostane.Ime ima že tako,da drugam tudi ne spada.

  • Rožle

   A Kure so te zbrisale…

   • cosmosjasnovidec

    Ne grem več tja,ker so sami čefurski zahojenci.Čefutarske seljačine kateri nepismenci se imajo za neke admine mi pa takoj brišejo komentarje tudi,če primer napišem “pravilno,tako je,zdravo” skratka karkoli.Tako je enako kot,če te zbrišejo ali ne.
    Mislim,da imajo zahojenci kar določeno cenzuro kjer vstavijo nick na katerem program seveda takoj briše komentar.Druge razlage ne vidim,ker čefutar ne bi utegnil takoj brisati vse komentarje katere napišem,ker je prebutast,da bi takoj razumel so pa tudi polpismeni.
    Morda se bom prijavil z drugim nickom,če se mi bo ljubilo vendar me tisti čefutarski in muslimanski psihiči ne zanimajo pa tudi kot sam vidiš je cenzura tako,da ne moreš pisati kaj proti komunajzerskim levakom,čefutom in muslimanski sodrgi.

    • Rožle
     • cosmosjasnovidec

      Ja sem že videl tole.
      Škoda,da je Jelinčič izpadel iz parlamenta bi jim vsaj malo tu in tam podkuril.Hehe

     • Rožle

      Zdej lahko pride nazaj zamenjat ..Nsi …

    • JJ

     kaj je admin, a ni tole sovražni govor pa to…..Ja odvisno čez koga se pljuva a ne P.M…..
     Sam ne govort čez našga Janeza…boš prec zablokiran..

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Viktorh

  Ne gre zanemariti, da še vedno žuga…, toda, malo niže drži kazalec, pa tudi ksiht se mu je zresnil…

 • sunday

  jaz menim, da so ga izigrali – bil je najtaboljši kandidat od vseh – resnično, prepričan sem namreč, da se nobeden od ostalih kandidatov ne bi pustil tako poceni prodati kot on, če bi mu dali priliko – zato bi bil najboljši, ker bi bil najcenejši – najceneje prodana duša in najceneje bi prodal slovenski narod!!!

  • karlina

   Uh, sem se ze ustrašila, da si mislil resno.

  • Anton

   CINIZEM PRESS;)

 • KAPIBARA

  Mimika glave+ obraza pove vse :
  https://www.youtube.com/watch?v=dQ2CW3Zuo9M

 • južnificirana_si

  še en primer kako je šel moj davkoplačevalski denar v nič

 • kolesar

  Kdor visoko leta, s pomočjo narave nizko pade. Padel je oz. padel bo v njegovo kategorijo “DRUGO RAZREDNI”. Njegovi stalni podporniki: Cerar z vlado, predsednik vseh poklicev, denar iz proračuna in vsi levi napihnjenci, naj se obrišejo pod nos, saj svet pozna raboto komunistov!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!