Mesec dni od arbitraže: Sosedje se požvižgajo na sodbo, kar 58 hrvaških policijskih čolnov v slovenskem morju – Rupel: “Čim prej ustanovimo obalno stražo!”

Foto: Index.

Danes mineva natanko mesec dni od sodbe mednarodnega arbitražnega sodišča, po kateri so štiri petine Piranskega zaliva, ki ga je sicer pred osamosvojitvijo v celoti nadzirala Slovenija, pripadle naši državi. Slovenski in hrvaški mediji so odločitev arbitraže, h kateri sta se leta 2009, kljub vsem naporom komisije v prejšnji Janševi vladi, odločila pristopiti tedanja premierja držav Borut Pahor in Jadranka Kosor, pospremili z veliko pompa. Trdinov vrh je pripadel Hrvaški, na južni meji je obtičal tudi Joško Joras, Slovenija je izgubila petino svojega zaliva in dobila služnostno območje čez hrvaške teritorialne vode za dostop do mednarodnega morja. Toda slovenski oblastniki so bili z rezultatom arbitraže, ne glede na razprodajo slovenskega ozemlja, zadovoljni, predvsem pa zavezani k spoštovanju njene odločitve. A zdi se, da vlada ni sposobna narediti ničesar, da bi se spoštovala sicer za Slovenijo slaba sodba – v Piranskem zalivu hrvaški policijski čolni tako še vedno plujejo do in čez sredinsko zalivsko črto, samo od 29. junija je namreč slovenska policija obravnavala 30 tovrstnih incidentov, v katere je bilo vključenih 58 plovil hrvaške policije. Slovenija izdaja opozorila in protestne note, a Hrvati vse počnejo po starem. Rešitev? Nekdanji slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel sicer pravi, da je prav, da se spori rešujejo po diplomatski poti, a bi morala Slovenija čim prej ustanoviti obalno stražo, da bi zaščitila svoje meje.

Poklicali smo na na Generalno policijsko upravo v Ljubljano, kjer so nam nerade volje potrdili, da v Piranskem zalivu praktično dnevno prihaja do manjših in večjih incidentov, soočajo pa se predvsem s provokacijami kolegov policistov s hrvaške strani. Tako je slovenska policija od 29. junija letos zabeležila 30 dogodkov, v katerih so obravnavali kršitve kar 58 plovil hrvaške policije, ki so priplula v območje slovenskega nadzora Piranskega zaliva. To območje sicer v praksi praktično ne sega čez sredinsko črto, zato bi bilo kršitev še precej več, če bi Slovenija skušala implementirati novo mejo na morju, kot jo je določilo arbitražno sodišče. Naj spomnimo: praktično štiri petine Piranskega zaliva so pripadle slovenski strani.

Slovenska policija sicer v Piranskem zalivu ravna v skladu z usmeritvami, ki jih določa notranje ministrstvo, nam je v petek potrdila tiskovna predstavnica za odnose z javnostjo, mag. Vesna Drole. Slovenska policija ukrepa tako, da vodja slovenske posadke opozori na kršitev vodjo hrvaške posadke, kaj dosti več pa ne morejo storiti. O vseh prekrških na morju obveščajo ministrstvo, slednje pa v Zagreb pošilja protestne note, ki pa so že praktično od leta 1991 v pogovorih s Hrvaško skrajno neučinkovito sredstvo za doseganje svojega namena.

Foto: Arhiv Nova24TV. Arbitraža Sloveniji ni zagotovila pričakovanega teritorialnega stika z odprtim morjem, dobila je le služnostno območje čez hrvaške teritorialne vode.

Dimitrij Rupel meni, da je Slovenija neustrezno opremljena za varovanje svoje meje
Govorili smo z nekdanjim ministrom za zunanje zadeve iz časov prve Janševe vlade, Dimitrijem Ruplom, na čigar besede, da bi morala Slovenija v Piranskem zalivu zasidrati svojo vojaško ladjo Triglav, ki bi branila teritorialne vode, so se konec junija hrvaški mediji zelo burno odzvali. Rupel je tokrat govoril v previdnejšem tonu, opozoril je, da je primarna naloga slovenske vlade mejni spor reševati po diplomatski poti, a bi vseeno morala Slovenija na morju bolje poskrbeti tudi za svojo morebitno fizično obrambo in razmisliti o čim prejšnji ustanovitvi t. i. obalne straže.

“Če se je odločila, da bo spoštovala sodbo arbitražnega sodišča, se mora Slovenija ustrezno opremiti, da bo lahko to sodbo primerno uresničevala in varovala zakonito mejo. Gre za problem obalne straže. Vse države, ki imajo morje, imajo namreč tudi svojo lastno obalno stražo. Ne verjamem, da lahko Slovenija preživi brez nje, sploh zato, ker ves čas prihaja do incidentov,” nam je v telefonskem pogovoru povedal Dimitrij Rupel, ki ga še najbolj skrbi stično območje slovenskega teritorialnega morja z mednarodnimi vodami.

Slovenska vlada v svoji politiki do Hrvaške skrajno neenotna: Erjavec in Počivalšek trobita vsak v svoj rog
Kot poudarja nekdanji zunanji minister, je trenutno vlada Mira Cerarja glede svoje politike do Hrvaške zelo neenotna. “Zunanji minister (Karel Erjavec) govori o tem, da hrvaška stran krši schengensko mejo in da Slovenija ne bi smela podpreti hrvaškega vstopa v Schengen. Po drugi strani pa gospodarski minister (Zdravko Počivalšek) pravi, da bi morala Hrvaška že zdavnaj vstopiti v schengensko območje in bi ji morala Slovenija pri tem celo pomagati. V vladi se morajo okrog tega vprašanja poenotiti,” je opozoril naš sogovornik, ki ga skrbi, kje je za Slovenijo schengenska meja v stičnem območju. “Ali je to na severni meji, med slovenskim in hrvaškim teritorialnim morjem, ali je ta meja na južnem delu, kjer se stično območje stika z mednarodnimi vodami? Če bi slovenska vlada razumela schengensko mejo po drugi različici, bi Hrvati to zelo slabo sprejeli!”

Foto: Arhiv Nova24TV. Dr. Dimitrij Rupel, nekdanji slovenski zunanji minister v času Janševe vlade.

Protestne note so v pregovarjanjih s Hrvati popolnoma neučinkovito sredstvo
Rupel pravi, da reševanje s protestnimi notami in zadržanost, da ne bi prišlo do morebitnih incidentov, doslej nista bila nagrajena. “Sam imam dolgoletne izkušnje s takšnimi protestnimi notami, v času mojega ministrovanja smo jih v Zagreb poslali na stotine, a ni bilo nobenega efekta. Za Slovenijo je bila kršitev vsak vstop hrvaške policije v Piranski zaliv. Popustljivi smo bili, če je šlo za upoštevanje zemljevida po sporazumu Drnovšek – Račan (80 % zaliva Sloveniji),” je spomnil naš sogovornik. Po besedah Rupla se Hrvaška “zanaša na fizično moč, pa tudi na svojo diplomacijo, ki je spretna in učinkovita. Če bo Slovenija pravico spet iskala na sodiščih, bo primorana najeti drage advokate in plačati več sto tisoč evrov. Tukaj je pač potrebna odločnejša politika!”

“Hrvaška bo na neki točki vseeno sprejela sodbo arbitražnega sodišča”
Rupel sicer še vedno meni, da bo Hrvaška na neki točki sprejela sodbo arbitražnega sodišča, ker je ne nazadnje zanjo zelo ugodna. “Seveda pa bodo Hrvati, tako kot vedno, poskušali s pogajanji izsiliti še kakšen odstotek več v Piranskem zalivu. Verjetno nas bodo poskušali izsiljevati, ker zanje noben sporazum ni dokončno veljaven,” ima svoje izkušnje z južnimi sosedi naš sogovornik, ki zato še enkrat opozarja, da bi se morala Slovenija zavarovati in zato čim prej ustanoviti obalno stražo.

Prav veliko časa za Slovenijo, da implementira odločitev arbitražnega sodišča tako ali tako ni več. Rupel je mnenja, da se mora to zgoditi še do konca letošnjega leta, sicer bo slovenska vlada potrebovala veliko medijskega prostora, da bi dokazala, kako prizadevna je za uresničitev sodbe. “Bolj verjetno pa se bo izgovarjala na Hrvaško, kar v bistvu počne že zdaj!”

Foto: Arhiv Nova24TV. Dr. Milan Orožen Adamič, nekdanji veleposlanik RS na Hrvaškem.

Orožen Adamič: Slovenija ima dovolj političnih vzvodov, da Hrvaško prisili v spoštovanje arbitraže
Poklical smo tudi nekdanjega veleposlanika RS na Hrvaškem, dr. Milana Orožna Adamiča, ki je še vedno mnenja, da se Hrvati obnašajo skrajno nesramno, ker ne priznavajo odločitve mednarodnega sodišča in se implementaciji sodbe skušajo izogniti na vse mogoče načine. “Če bi slovenska policija kontrolirala takšen del Piranskega zaliva, kot ga določa arbitraža, potem bi bilo kršitev Hrvaške še precej več. Toda slej ko prej bo moralo priti do implementacije razsodbe, saj ima Slovenija celo vrsto političnih vzvodov, s katerimi to lahko doseže, v prvi vrsti schengensko mejo. Ker je Hrvaška ne spoštuje, nima pogojev, da bi se območju sploh priključila, kar je zanjo v bistvu zelo neprijetna zadeva, saj imajo turisti otežen dostop do njenega ozemlja,” nas je opozoril Adamič.

Čeprav se nekdanji veleposlanik v Zagrebu zaveda, da se niti čez pol leta Hrvaška ne bo obnašala nič drugače kot danes, pa naš sogovornik vseeno poudarja pomembnost diplomatskih not, s katerimi Slovenija vendarle izraža nestrinjanje z ravnanjem hrvaške strani, kar se vsakič registrira tudi v mednarodnih institucijah. “Hrvati sistematično kršijo vsa določila, ki so jim v škodo, obnašajo se, kot da so močnejši od nas, Slovenci pa ves čas ostajamo vljudni in skromni. To seveda ni v redu, morali bi se ostro postaviti za svoja stališča, a žal trenutni slovenski premier Miro Cerar ni pravi človek za to. Že večkrat je dokazal, da je preveč mehkužen!”

Foto: Nova24TV. Slovenski premier Cerar je preveč mehkužen, da bi uveljavljal voljo arbitražnega sodišča.

Orožen Adamič zato meni, da bi verjetno že zamenjava vlade stvari morebiti obrnila na bolje. Takšna vlada, kot je bila denimo prva vlada Janeza Janše, katerih velike napore v dvostranskih pogovorih pa je Pahor poteptal s svojo brezglavo odločitvijo, da se odloči za arbitražo in novo razprodajo slovenskega ozemlja.

Luka Svetina

 • AlojzZ

  Biti brez vojske na Balkanu je samomor.

  • janko

   Povej to Katički, Mesečku, ZK oz. SDju…

 • janko

  Naši levuharji so jim podarili nekaj našega “prostranega” ozemlja v upanju, da bodo balkanci to kost pograbili, doma bi pa izpadli zmagovalci, rešili smo dolgoletni problem, sedaj pa nas še naprej volite, da bomo še naprej lahko kradli državo. Ampak derivati iz cigana bi imeli še več, jutri pa morda še nekaj Italijani….

 • rubec

  Možna rešitev je samo ena. Slovenci se najprej opravičimo janezu janši za vse hudo kar smo mu storili in ga lepo prosimo naj prevzame krmilo države. Ali bo to hotel storiti je drugo vprašanje. Jaz bi si na njegovem mestu za odgovor izposodil stavek iz Šekspirjeve komedije Hamlet in Julija: Jebite si vi svojo mater.

  • samotoje

   Ni kaj, danes je spet (kot že mnogokrat) tvoj dan. Tvoj humor je prav osvežilen.

   • rubec

    Hvala prijatelj. Kot vedno, Aj aprišiejted in rad te berem.

  • Janez Posavec

   ZA : rubec • 8 ur nazaj
   O, pa ja !!!Da nebi res karkoli mešetarili z Janšo. ON je že pokazal, kaj zna, razdvojil in sprl, ( skregal ) je ljudi v Sloveniji. VSI, ki ste njegovi SLEDNIKI, kot OVCE, ne kot psi sledniki, ki iščejo, ampak kot ljudje ki sledijo Velikega vodjo, UPAM DA VAM NE BO USPELO, čeprav si mogoče zamšlljate, kako lepo bi živeli v senci Velikega vodje J. J. ZATO NE VSILJUJTE SVOJIJH BOLANIH , in NJEGOVIH I D E J DRUGIM LJUDEM. Ne razumem čisto, kdo ste, se pravi kakšni ljudje ste, ste zaposleni, plačujete davke, ali visite na BORZI, in cuzate državo, ker SE VAM NE DA DELAT, ali pa kar je tudi možno, DELA NE DOBITE. Če pa sanjate, da boste boljše živeli pod OBLASTJO J. J. Velikiga vodje, kot se ga tudi imenuje, pa verjamem, da ŽIVITE V VELIKI ZMOTI. Zato tebi, in vsem tebi podobno mislečim predlagam, da ustanovite KROŽEK, mogoče DRUŠTVO, kjer boste sanjali, poveličevali, in hvalili DELA, oz. NEDELA, ki jih je vaš J. J. kot imenovan veliki vodja delal v času svoje VLADAVINE. Blagor ubogim na duhu, je pa menda napisal eden naših ljudi, tako da kdo ve, zakaj je to dobro. Zato se lepo umirite SLEDILCi Velikega vodje, in se ne mečite v PRVI PLAN, ker verjamem, da vas ljudje kmalu ” prečitajo “.

   • rubec

    Cenim da si mi namenil kar nekaj besedila, jaz sem običajno bolj kratek.
    Tvoj stavek:”ON je že pokazal, kaj zna, razdvojil in sprl, ( skregal ) je ljudi v Sloveniji”
    Moj stavek: Janez, če boš slučajno ujel svojo žensko da te vara s sosedom ali poštarjem ali pa bog ne daj kar s svojim bratom potem bodi tiho. Če boš kaj prigovarjal boš povzročil samo razdor ne samo med njima ampak tudi v sorodstvu. Razmisli.

    • Janez Posavec

     Kakor sem že napisal: Blagor ubogim na duhu. VARA vas, OVCE, ki mu sledite, vaš J. J. Verjetno pa tebe vara tvoja žena z vsemi opisanimi, ker se tako dobro razumeš na to. Jaz sem napisal moje mnenje na tvoj predlog za J. J. , ki naj bi bil pravi za prevzet krmilo države. Pa nehajte že enkrat BLUZIT, in se soočite z resničnostjo, pa tudi s tem, kar naj bi J. J. že počel, in naredil, ko je bil na čelu države, da o času Osamosvojitve Slovenije in po njej, kaj je vse počel, NE GOVORIMO, VSI ki tako navijate zanj. Kaj pa si predstavljate, da bi pod vladavino J. J. tekla MED, IN MLEKO ???. Tudi sedaj dela SAMO ZDRAHO, IN SE OBNAŠA, kot da on je pa GLAVNI. Mogoče je, samo NE V slovenski politiki. K O N E C !!!

     • rubec

      Kaj hočeš povedati, da čez vikend nimate glavne sestre? Pomiri se, ponedeljek samo što nije. Če pa avgusta nastopi dopust potem ti jaz ne morem pomagati.

 • učko

  Rupla na čoln, pa zapelat na mejo s Hrvati, pa naj brani Slovenijo, hahaha. Je bil on zunanji minister tako v Peterletovi, kot v Drnovškovi in nato Janševi vladi. Pa ni naredil nič !!!!!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Komentiral si zato, da si pac nekaj napisal. Namesto enega pametnega komentarja si pa uspel zmeckat samo verbalno diarejo.

   • učko

    fuck your self !

 • dež

  V sosednjem članku berem, da SV pripravlja oklepni bataljon, a brez protioklepne oborožitve (raket). V skladu z novo doktrino jim predlagam, da v sodelovanju z Veslaškim klubom Bled usposobijo še dva osmerca s krmarjem (le ta bi bil oborožen z znano belgijsko PVC šnelfajerco s plastičnimi naboji), ki bi izmenično veslala po sredinski črti Piranskega zaliva. Bili bi svetovna turistična atrakcija, obenem sem prepričan, da bi se tudi Hrvati podelali v hlače, že samo ob pogledu na naše obrambne sile. Pa niti ni važno, od strahu ali od smeha.

 • antimur

  Tega vražjega, nesposobnega, neodločnega, mevžastega, obenem pa hudobnega Cerarja, moramo na vsak način odstaviti. Preklet pa naj bo Kučan, ki se vseskozi vmešava v politiko in nastavlja takšen nekvaliteten kader na pomembna mesta, od Pahorja, Bratovšce, Cerarja. Tega hudobneža Kučana, moramo pred volitvami onemogočiti, pa četudi s Patrio.

 • totex39

  V kolikor ne bomo zaustavili teror v sami Sloveniji, ga ne moremo niti z Hrvaško, kar s tako vlado ne bomo dosegli. Potrebno je delati v to smer, da se volivcem dokaže njihova nespametna dejanja, da končno menjamo to levičarsko vlado, ki nas na vseh področjih pelje v v partijske čase.

 • VERZIFIKATOR

  Karel Mirko Počivalček

  ČOLNIČEK IN MORJE

  Mirno ni, je prav nemirno morje,
  ko valove sprožajo plovila,
  buta na obalo vodna sila,
  poškropljeno daleč je obzorje.

  Je v zalivu čolnov, bark in ladij,
  da jih več mogoče ni prešteti,
  več prostora treba bo zavzeti,
  vse premajhen jim postaja radij.

  Ni v zalivu tem nič več prešerno,
  voda ob obalo ko udarja,
  tuja flota vsak hip ponazarja,
  kaj pomeni morje res nemirno.

  »Mi pa le miru bi si želeli,«
  rekel je otroček na konjičku,
  bolj podobnem žalibog osličku,
  »mir in mero da bi le imeli.«

  »Glej, kupili bomo ti čolniček,«
  rekel eden je njegovih stricev,
  »reševal boš, boš prejemnik klicev,
  več ne boš izpadel kot osliček.«

  Spravimo s čolničkom te v zaliv,
  tam sprejemal boš odslej rešitve,
  kazal moč s tem lastne boš stvaritve,
  vsem pokazal lasten boš odriv.«

  Za pozornost tvoje morske flote
  glasba bo ustrezna poskrbela,
  se na »play-back« sama bo vrtela,
  ti se delal boš, poznaš da note.

  Note na obalo boš pošiljal,
  zoper vse valove protestiral,
  ves zaliv s čolničkom boš zapiral,
  s fračo na plovila tuja ciljal.

  Pomagála vedno ti bo vraža,
  ki se umetelno že pripravlja,
  floto tvojo z vražo se naslavlja
  pomenljivo, glej: »Obalna straža.«

  Morska žaba bo v pomoč rjava
  vedno tvoji mirni mali floti,
  če križárka ti bo kje napoti,
  na načela le sklicuj se prava.

  Čólnič tvoj še danes ti krstimo,
  Počivalček naj se imenuje,
  pred valovi nam zaliv varuje
  vso jesen naj in vso dolgo zimo.

  Se spomladi priredi parada,
  ko v zalivu tvojem bo regata,
  ves ponosen rekel ti bo ata:
  »Sin moj mirno morjem, kopnu vlada.«

 • Antonius

  Ne, če bi ga premogli, vprašanje je, če Slovenci sploh vedo, kaj je domovinski ponos?
  Ena sezona slovenskega dopustniškega štrajka bi bila dovolj, da bi se hrvaška politika zelo zamislila nad tem, kar bi jim imeli povedati hrvaški turistični ponudniki od Savudrije pa do Molunata na hrvaškem jugu.
  Otoki so tudi počitniške destinacije, ki jih Slovenci masovno obiskujejo.
  Zanimiv je manipulativni podatek Hrvatov, da Slovenci pri njih ne zapravimo veliko. Od kje jim podatek, da so k skupnemu zaslužku iz turizma več doprinesli npr., Madžari, Avstrijci ali Italijani, kot Slovenci? Saj vendar nočnine niso edina postavka, turističnega zaslužka?!
  Ja, eno sezono slovenskega domovinskega ponosa bi bilo dovolj, da bi Hrvati natančno izračunali, koliko jim Slovenci dopustniško navržemo v blagajno in izračunali, če se jim splača politična vzvišenost, aroganca in nesramno za=bavanje Slovencev.
  Celo zaradi nekega parkirnega listka Hrvati Slovence lovijo doma, pa se nobenemu Slovencu ne prižge spoznanje, da imajo tudi mnogo bolj prijazni in Hrvatom cenovno konkurenčni Italijani obalo na Adriaticu.
  Brez tistega plavajočegaTriglava, bi v belih rokavicah ponosni Slovenci na svojo domovino, elegantno čez noč odpravili vse probleme, ki jih imamo s Hrvati.

  • samotoje

   Mene Hrvaška ni videla že 25 let. Dovolj je bilo balkana ( ne gre za geografski pojem), primitivizma, goljufanja, umazanije, zaostalosti. Na mejo bi morali postaviti zid z eno lino. Skoznjo bi jim enkrat na leto pokazali sredinec. Pika. Ni diplomatsko, je pa to stvar, ki jo celo Hrvati razumejo.

 • Cerar je res mehkužen pa kako lahko Slovenci dopustimo, da nam tak človek vodi državo? Brez zamere ostali pravniki, ampak ta vam je pa pokvaril ugled in dostajanstvo.

  • AlojzZ

   “… kako lahko Slovenci dopustimo, da nam tak človek vodi državo? ”

   Ker smo potomci Butalcev in ne nekih Venetov kot sanjari JJ.

   • janko

    Da se ugotoviti, da izhajamo iz evropejcev. Ljudje, ki nam na silo vodijo državo, so pa rdečemožganarji, zblojeni potomci komunistov!

    • AlojzZ

     Na silo??? Mislim, da so bile volitve brez prisile.

  • RealRevolution

   Saj je se vec takih,ki znajo se kradit davloplacevalski denar za povrh.
   Da je mehkuzen pa se tak 3/4 Slovencev strinja z tem.
   Udbomafija rabi taksne cmerarje,ki si ne upajo ugovarjati.

   • FUCK COMMUNISM

    “s” tem

  • tohuvabohu

   Če bi bil za rabo, bi bil advokat.

   • L. Martin

    saj mu bo partnerka – nova prva dama, to opravljala

  • Kosobrin

   Vsi do sedaj so bili preveč mehkužni! Ko gre zares, pa rep med noge! Smehljanje, objemanje in poljubovanje ni še nič prineslo!

 • tzt

  Ne pricakujte prevec od jecljajocega in impotentnega sina telovadca. Zdej hvata braun boju na hrvaskem. Ko mu ga zvecer mojca pothegne, se mu hebe za mejo, kolindo in arbitrazo. Pocival bo se slabo leto, potem ga vrhunsko sutnejo nazaj od kjer se je privlekel.

  • logika

   resnica boli, je pa vsaj resnica :-)

 • Nata

  ” V piranskem zalivu hrvaški policijski čolni tako še vedno plujejo do in čez sredinsko zalivsko črto, ”

  Ja, sveta nebesa, saj bodo tudi v bodoče. Pa kaj vam je silni politiki ??
  Saj hrvatarji nič ne upoštevajo. Ko se jim bo sprdnilo, bodo pa po svoje naredili. Pa dajte stopiti skupaj levaki in desnaki. Saj so med vami strokovnjaki, ki morda le kaj pametnega pogruntajo ??
  Saj smo že smešni !! Sama flancarija vas je !! Žagamo si vejo, na kateri sedimo. Odstopimo od sporazuma. Saj nas bodo – oprostite – nategovali še celo desetletje.
  Ubogi ljudje tam , ob meji ! So, pa niso na svoji zemlji.

 • vita

  To, kar danes na dolgo in široko pojasnjuje Reporter je slovenska Žalostna RESNICA, levičarji pa v svojem ustaljenem lažnivem žargonu vztrajajo v lažeh narodu še kar naprej.

  http://reporter.si/clanek/slovenija/pahor-kucan-kardelj-izdali-vitalne-slovenske-nacionalne-interese-525881

  Bojijo se odgovornosti za svojo nesposobnost, ali pa je zadaj še, kaj drugega.
  Radi se kopajo, plujejo, imajo svoje VILE in lovijo ribe v slovenskem morju na hrvaškem .

 • Ni druge rešitve, ki bi realno pomagala, kot to da prosimo Rusijo za pomoč in zavezništvo. Hrvate so Američani brezplačno oborožili za vojno z Srbijo in normalno tudi z nami, če bi se jim zahotelo. Preje se bomo tega zavedali, preje bomo rešeni. Za nas se v Evropi fizično in realno ne bo zavzel nihče, še najmanj pa Američani.

  • FUCK COMMUNISM

   “s” Srbijo

  • janko

   Kaj pa Melanija? NAM bo Trump pomagal!

  • xtc

   Nehaj izpadati popoln debil,ravno taki bedaki kot ti inErjavec -putinorusoljubci ste glacni krivci ,da od arbitraže nebo nikoli nič in pozabite nanjo z njo si lahko obrišete le ……… in nehajte sanjati.
   Zadeve bi morali urediti 1991-92 ,ker jih nismo lahko pozabite,vsako omenjanje Rusov v zadevi nas le še bolj potiska navzdol.

   • Ne razburjaj se. Med hoteti in narediti je velika razlika. Preden bomo lahko oblikovali pomorsko stražo, bomo ugotovili, da ni denarja in da je še vedno ista oblast, ki dela v prid južnjakov. Premisli, ni druge realne pomoči in po moji oceni neškodljive. V Siriji so pokazali kako se prežene od američanov podprte džihadiste iz vseh lukenj. Ja od dveh negativnih strani se vedno izbere manj škodljivo in to je to.

 • Stajerka

  resno……se ukvarjate s Hrvati 100 na uro……meja in odločitev AS je katastrofa, predvsem za Slovenijo……sicer pa vam vlada preko državnih podjetij na veliko UVAŽA SRBE – a o tem ne bo nihče NIČ javno izrekel…..KJE so sindikati???….aja, solde štejejo….solde od delavske hranilnice, solde od prodaje Mariborskega letališča……in še kaj – skratka grejo se biznis za peščico vodilnih sindikalistov…..

  Šest pismonoš, deset voznikov in 40 pomožnih delavcev Pošta Slovenije išče v Srbiji, ker jih menda ni mogoče najti med 84.793 junija registriranimi brezposelnimi pri nas. “Izjava, da pri nas ne dobijo zaposlenih, je nesmiselna. Govorimo o delavcih s triletno izobrazbo, ne o kakšnih specializiranih doktorjih znanosti,” razlaga predsednik Sindikata poštnih delavcev KS 90 Saša Gržinič. Prepričan je, da bi Pošta lahko zaposlene našla tudi pri nas, a bi pred tem morala urediti plače in delovne pogoje zanje, namesto da beži od odgovornosti.
  http://www.vecer.com/posta-slovenije-pismonose-in-voznike-isce-v-srbiji-6285250

  • Vera

   Odkar ni direktor Pošte Slovenije mag.Podgorelec in za njim g.Hauc , gre z nadzorniki , ki jih je imenovala vlada , samo navzdol . Poštarji so preobremenjeni , saj delajo v nemogočih razmerah , zato trpi tudi kvaliteta dela , ki pa se bo s prihodom delavcev iz tujine, še poslabšala , saj ne znajo ne jezika, ne predpisov, ki so za delo na pošti še kako pomembni ! Pred letom je še pošta pravočasno prihajala na naše naslove ( prvi dan poslano – drugi dan sprejeto ) , zdaj pa se zgodi , da dostave pošiljk kratkomalo kakšen dan ali dva v tednu ni . Pa kaj se gredo vodilni ? ? ? Plače zvišat , delavce manj obremenjevat , pa bo marsikateri ” slovenski fant ” še kako rad dostavljal pošiljke na naše domove .

  • totex39

   Prasci na vodilnih mestih pošte Slovenije, kako sploh upajo javno tako razmišljati. Takoj je potrebno vse odpustiti in nastaviti ljudi, ki so sposobni urediti stvari na pošti.

 • Vladimir

  Ni problem meja v Piranskem zalivu,tamle bo ravna črta.problem je meja na Sotli kje gre meja trikrat čez dvorišče.Fant meče ne koš iz Slovenije a koš je na Hrvaškem.Pas je na ketni dolgi dva metra,če bi bila ketna tri metra bi pes šel na Hrvaško.Tukaj so problemi.Lep pozdrav sosedje,bodite še naprej prijatelji.

  • logika

   problem je to, ker hrvati vstopajo v Piranski zaliv še naprej in ker dostop do morja poteka preko Hrvatov in Hrvati ne bodo dali mir. O kakšnem prijateljstvu torej ti nakladaš? Hrvati MORAJO spoštovati to kar jim je mednarodno sodišče zapovedalo in amen.

 • RATATA

  Dimsi Rupsi je dolga leta pred hrvati stal nag z rokami v žepih in o njih govoril “naši prijatelji” da so.
  V svoji beležnici ima na tisoče telefonskih številk svetovnih avtoritet, ki jih kadarkoli lahko pokliče. Misli naivno.
  Kot sodelujoči v pisanju tiste “posranije”, kot jo je poimenoval antilustrator F.Bučar, pa nihče ni vedel, kaj pomeni tista meja “v okviru SFRJ”.
  Seveda Slovenci ne premoremo ne Diplomata in ne mednarodnega pravnika, ka bi se zavzel za interese, predvsem pa za uveljavitev stanja starodavnih meja slovenskih dežel, skladnega z mednarodnim pravom, saj je tisto stanje identično tistemu v okviru SFRJ.
  S tem so postali izdajalci, vzroki za izdajo so nepomembni.
  V kolikor so se prigrebli na odločevalske pozicije in se na položajih važili in lepobesedičili ter niso storili nič za svojo Deželo/Državo/domovino, za kar so bili s pozicijo zadolženi, so veleIZDAJALCI!!!
  Utihnejo naj(!), ker so zafurali vse, kar se je zafurati dalo in naj se pogreznejo v proste jame, ki jih je še nekaj na razpolago, tudi na oni strani meje vedno slovenskih ozemelj, ki so jih hrvatski šenkali(!), kar je dokončno potrdil Tribunal z dokončno odločbo!

 • RATATA

  Ne še vi Nova24TV navijati za uveljavitev odločbe arbitražnega tribunala, ker potem zgleda, kot da je Slovenija nekaj dobila od hrvatske! A ste normalni? IZGUBILI SMO OZEMLJA IN LJUDI! ŠENKALI SO HRVATSKI OGROMNO VEDNO NAŠEGA!!!
  Ali zaradi nesposobnosti ali zanalašč ni pomembno, to je VELEIZDAJSTVO PRVEGA REDA!!!

 • RATATA

  Žalostno, da mora D. Rupel zagovarjati tisto, kar je zafural, zdaj še kot penzionist v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve.
  Vse ohlapno in megleno, kakršna je bila tudi njegova zunanja politika. LAPANJE U 3PM!

  • Vera

   Ne kriviti samo Rupla,. ko pa je krivcev več , predvsem na levici ! En sam človek ne zmore vsega . Je pa rešil problem v Prekmurju, ko so Hrvati zasedli slovensko zemljo !

   • RATATA

    Res. Prav imaš!
    Ampak ko je nekdo obtožen se naj brani s tem, da pove resnico. Imena odgovornih za kaj in kdaj ter kako.
    Elaborira naj! In bodo vedeli vsi, zdaj pa vemo le nekateri.

    • Anton

     imena i priimke lahko najdeš v Murgljah

     sarkazem press

     • .

      Marsikdo ima lahko pravi domači priimek, ima pa izdajalsko srce! Nekdo, ki ima tujega, pa Slovenije ne bi izdal. Razmisli.

   • Anton

    od takrat ko je “vladal” Rupel je minilo že akr nekaj časa, kdo je po tistem imel škarje in platno pri nas?

  • Anton

   kaj je pa on zafural?

   • RATATA

    Če ni, naj pove kdo je.

  • Hun

   lapaš ti in pametuješ u tri krasne

   • RATATA

    Hunski;
    Nemoj da ti nateram majkata da bi gola pod mene legla!

    • Hun

     šo be sakaš na kur da mi skakaš

  • MižekFiga

   Če se spomniš vseh “gringosov” zunanjih ministrov ZKS, je Rupel stalnica in bleščeča zvezda naše zunanje politike. Erjavec in Türk upam, da ti nista primerljiva. Tisti podkupljivi LDS-ovec pa še najmanj!

 • Franc Šink

  Korejski debelušček si upa groziti celemu svetu, Slovenija pa niti manjšemu ribniku.Pridni smo ni kaj.

 • Snorri Sturluson

  https://youtu.be/v759elSDlZE
  TO RABIMO POD NUJNO

 • Hun

  Cerar zgleda mehkužn…videz vara..

  • logika

   tudi meni se tako zdi.

 • MižekFiga

  Triglav na čimbolj južno stran piranskega zaliva naj kar zasidrajo. Nič narobe če tam kar prerjavi, pred tem pa 58x poči po HR policajih! Razmisliti je nujno o mednarodnih mejnih prehodih s Croatarji. Menim, da jih imamo preveč!

  Je pač drekanje z reševanjem Boratovih izhodišč za državno mejo s Croatarji. Lastne interese (počitniško hišo) je postavil pred interese države in državljanov Slovenije !!!

  • logika

   evropski izdajalski politiki tam v Bruslju so verjetno dobili kakšne ugodnosti za dopustovanje pri hrvatih, zato molčijo in ne obsojajo nelegalnega ravnanja hrvatov. Sramota!!!!! Razpad EU je edina rešitev, da se vrne prava samostojnost.

 • logika

  evropsko unijo naj bo sram, ker molči in nobenih sankcij proti hrvaškim norcem ne aktivira. Slovenija je pametnejša in bolj civilizirana od teh hrvatov, zato je zdaj tako kot je.

 • vsemojebabe

  Cerar ima vse možnosti, da se z zlatimi črkami zapiše v zgodovino rdečih nesposobnežev.

  Najbolje, kar zna narediti, bo odločitev, da vse temeljito razmisli. Če bo ubral novo sodno pot, bodo mednarodni sodniki Hrvatom odmerili novo mejno črto od zadnje arbitražne za kilometerček ali dva proti avstrijski meji, pa bo.

  • logika

   Sodba je dokončna! Nobenega dodatnega odločanja ne bo. Tega bi se ” civilizirani” hrvatje morali zavedati. Sram naj jih bo. PA EU bruseljske diktatorje tudi, ker sankcij proti hrvatom žal ni. Slovenski narod je predober!

   • vsemojebabe

    Tokrat se zahvaljujem Hrvatom, ker nočejo spoštovati arbitražne sodbe. Hvala jim, hvala in še enkrat hvala. Le z njihovo pomočjo bomo lahko ohranili tisto malo kar imamo in kar so nam na arbitraži odvzeli. PIKA.

    • logika

     Ti se sploh ne zavedaš kaj govoriš, b..dala. Lp

     • vsemojebabe

      Ti sploh veš koliko škode nam je ta arbitraža prinesla?
      Hvala bogu, da Hrvatje niso za.

    • Hun

     desni mate v krvi se z nasprotnikom pajdašit

     • vsemojebabe

      So Hunčki levi ali desni, meni se zdijo le predcivilizacijski.

     • Hun

      ne mi smo tasredni pa taspodni stoječi jebači takih kot si ti…mehkužcev

     • vsemojebabe

      Torej nisi Hun, temveč kamelar.

     • Hun

      kamela enogrba ti je mama k te je povrgla

     • vsemojebabe

      Ubogo ščene, a te še mama ni hotela, res si bogo bogi bogi bogi…

      … tudi na umu.

     • Hun

      ščene? ti si bil tok grd otrok ti je mama klobase okol vratu obesla da so se vsaj psi s tabo igral

     • vsemojebabe

      Ja bučko levosučni, nikar ne misli, da sem bil kdaj otrok. Mene po Tibetu iščejo, da jim pomagam s takimi kot si ti futrati zajce, da so dovolj bojazljivi. Saj veš, svoje k svojim.

     • Hun

      tebe iscejo na vasi nek v jarku, pobruhanega, kmetavzar zahojen

     • xtc

      Morda celo Kamelflicker,kaj veš nekam navražen je.

 • Janez

  PARLAMENTARNA
  PREISKOVALNA KOMISIJA – NAJ ZASLIŠI VSE, KI SO SODELVALI V POGAJANJIH
  IN V ARBITRAŽI.
  Mislim, da ima veloko “masla” na glavi zlasti “žal”pred, Pahor. .
  S svojim otročjim vedenjem in čenčanjem?
  Nihče ga nikoli ni jeal resno, niti ga i poslušal. B. Pahor – naj odide. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  VSE DELAJO MIMO NJEGA, ON NIMA NOBENIH KONCEPTOV. NAJ GRE NA TRG DELA.

 • Kosobrin

  Vsi politiki do sedaj so bili preveč mehkužni! Ko gre zares, pa rep med noge! Smehljanje, objemanje in poljubovanje ni še nič dobrega prineslo! In tudi ne bo.

  • Snorri Sturluson

   Bedanec in teta Pehta ne mirujeta.Ampak brez skrbi Kekec ve kaj dela

   • Kosobrin

    Močno upam, da res! Kekec je zvit in nabrit!

  • Nata

   To poljubovanje smo ” privzeli ” od južnjakov . . . . . .

   • logika

    Italijani in francozi se kušujejo!! Pa kaj. So bolj temperamentni narodi. Bolj je bistveno kdo varuje svojo domovino.

    • Nata

     Nisem tako mislila, kot ti. . . ..

     • logika

      ma kaj me briga stara, narod se sprašuje kako hrvatom dopovedat da morajo izpolnjevat sodbo mednarodnega sodišča. Pa je žal ne.

     • Nata

      Narod se bolj malo sprašuje. Naš narod se je navadil vseh mogočih hinavščin in barabij od južnjakov. . . .. . tudi kuševanje politikov sodi sem.
      Pa nasvet. Preberi, kaj kdo napiše. Potem pa pametuj. . . . .mladec !

     • logika

      Nata a veš zakaj so neslovenski slovanski narodi v Sloveniji? Ker je nekoč to vse bila ena država Jugoslavija. Narod je prišel delat sem. Še danes zidajo in gradijo predvsem pridni delavci iz južnih republik. Na vsakem gradbišču! Mnogi so ostali brez plač, pa so garali pri zidanju mostov, stavb, cest. Bodimo pravični, no. Ogromno mešanih parov je tu v Sloveniji, otroke imajo, davke plačajo. Ne sme se blatit poštenih davkoplačevalcev, zdrava pamet ti to pove, no. Tajkuni so vsi slovenski, pa glej kako so pokradli in izigrali lastno domovino.

     • Nata

      Sva pa dobro zašla. . . . . .
      Pravični ? V vsem imaš prav. Razen o davkih. . . . . . . . davke večinoma plačujejo v svojih občinah, v svoji prvi državi. Tu so na delu. Pa nimam pripomb. Razumljivo !
      Vsi tajkuni niso Slovenci. In, ja, to, kar se je – pa verjetno se še – dogjaja z neplačevanjem prispevkov in z bornimi plačami , je svinjarija prve vrste.
      Pa kar potihnilo je ??

     • logika

      Nič ne potihne. Resnica je samo ena, Nata. Pri vsakem narodu je plus, je minus. Ker smo ljudje taki. Imamo pluse in minuse. Ker nismo Bog. Evo. Res lep dan ti privoščim, cel life imej lep :-) Pa upam, da bomo vsi imeli varne meje, da obvladamo migracijo in da se vojna na Bližnjem vzhodu ( ki je vzrok za migracijo) preneha.

     • .

      Dejstvo je, da nobena država na svetu nima samo lastnega naroda notri. Morda je temu tako, ker so ženske ponavadi tiste, ki iščejo moškega iz drugega naroda, Tudi v Sloveniji se to opazi, veliko je tega. Ne rečem, da je prav. Je pa tega veliko.

     • Nata

      Res je. In meni je žal, da nismo Slovenke malo bolj ” zavedne “.

     • .

      ko se ženski zašibijo kolena ob poljubu svojega izbranca, očitno pozabi na svojo in njegovo vero :-) Mal v hecu, mal zares :-)

     • Nata

      Luštna !! V mojih časih smo se – preden smo se poljubljali – malo bolj spoznali.

     • .

      Pravim ti, da se je veliko parov mešanih POROČILO! Menda so se prej spoznali, ne?

     • Nata

      Kaj se pa jeziš? Pohecal si se, jaz pa tudi. . . jojmene, no ?

     • Nata

      Ja. . . .ja. . . . . . .napisal si, da imajo ženske takoj mehke noge , ko se poljubljajo. . . . . . . .pol se pa poročijo, al pa ne ???
      In jaz sem samo malo čivknila.

  • Janez

   O !
   Lej ga TUNNKA !
   Sem mislil,,
   da zdajle LOVIŠ PIŽMOVKE PO GRABNIH. NA BARJU ? Za mesno prehrano?
   Saj?
   Če jih ne loviš ti ?
   Kdo jih pa potem lovi ? Vedno manj jih je? Daj povej ? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   NAJ TI NE BO NERODNO. V KOMENDI JE TUDI ENA FAMILIJA KI JE MIŠI IN IZKOPAVA CRKNJENE PUJSE.

   https://www.google.si/search?q=mouse+eater&oq=mouse+eater&aqs=chrome..69i57j0l3.8641j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • logika

    Janez ko berem kaj pišeš se vedno nasmejem do solz :-)

  • Jurij Musar

   Tudi nobena vojna še ni prinesla nič dobrega in tudi ne bo.

   • logika

    to je res, vedno naj…ejo civili in tega ne smemo dopustit.

 • Nata

  Pa še nekaj dobrih misli o slovenskih neumnostih. . . . . . .

  https://www.portalplus.si/2305/slovenska-neumnost/

  • logika

   neumna si ti, Slovenija ima veliko dobrih ljudi, strokovnjakov. Je pa pač bolj civilizirana od vas hrvatov. V tem je zdaj težava. Slovenija noče nasilno uveljavljati ničesar. Ima pa pravico do tega, da se sodba MEDNARODNEGA SODIŠČA uveljavi. Ker je pač to dokončna sodba, določena od mednarodnega tribunala. Pika. Konec.

   • Nata

    Komu pa ti odgovarjaš ?
    Saj je čisto dobro napisana satira .
    Nas hrvatov ??Nisem Hrvatica !!
    Preberi, potem pa piši. Sem tudi jaz že napisala, da ima veliko sposobnih ljudi. Samo skupaj naj stopijo.
    S čem za vraga sem ti pa stopila na žulj ??

    • logika

     ok, whatever no…moč države se začne tako, da se svojo državo ne plluva. Slovenija je zelo, zelo lepa! Kdaj bomo to pričeli ceniti?

     • Nata

      Drži, ja !! Sajto vseskozi trdim. Vendar ima lepota Slovenije bolj malo skupnega s trapastimi odločitvami njenih politikov.

     • logika

      Prav imaš, čisto prav.

   • Mojca pokraculja

    Sodba je vsiljena Hrvatom in to so naglas povedali še preden jo je tribunal izrekel. Pika, konec. Ni važno katero sodišče jo je izreklo, lahko tudi okrajno po ne vem katerem pravu. Šerijatskem ali evropskem, vse je isto. Nima veze dokončnost, če je sploh nastopila, mi si jo lahko zataknemo za klobuk. Zato pa naši tako hitijo, da bi jo enostransko uveljavili.
    Zakaj sedaj ne malikujemo tistega stavka, ki ga je izrekel diktator tito, ja ne priznajem ovaj sud ?

 • resnicaboli

  Ljudje ki jih je arbitraža dodelila Hrvatom so srečni da Hrvati sporazum ne priznajo zakaj jih zdaj Cerar z vsemi silami potiska iz države ko se pa je hodil slikat z ljudmi je pa obljubljal POMOČ??

  • Kosobrin

   Je kar nekaj resnice na tem!

  • .

   Joras ni srečen!! Pa še marsikdo. Zato ne nakladaj

   • Morala

    Saj je napisal:”Ljudje ki jih je arbitraža dodelila Hrvatom so srečni da Hrvati sporazum ne priznajo…”

  • MižekFiga

   Tipično komunistično neživljensko reševanje zagat je z zakoni in predpisi.

   • Jurij Musar

    Sedaj je pa že Cerar komunist.

    • MižekFiga

     Cerar je NADZOROVAN politik!

     • logika

      Kateri pa ni? od Trumpa dalje.

     • Jurij Musar

      Nadzorovan je toliko, kolikor se pusti nadzorovati, vsekakor pa ni komunist. jaz sicer nisem politik, ampak nadirati me ni mogel nihče v življenju. Razen mama in oče, ko sem bil otrok.

   • Kosobrin

    NeživljenJsko.

 • Kosobrin

  »Sezula sem se, ker grem zadnjič po svoji zemlji.« (Ciril Kosmač iz knjige in filma z naslovom NA SVOJI ZEMLJI)

  • MižekFiga

   Problem, ki ni rešen je, če moraš it kakat v drugo državo v svoji hiši!

   • Kosobrin

    To je najhujši problem, ki ostaja nerešen. Kaj so delali, na kaj so mislili, ko so vlekli črte na zemljevidu, na vem! Verjetno tudi naši niso opozorili na ta problem.

    • MižekFiga

     Veš kaj, komunisti (in njihovi nasledniki) nikoli niso prisegali na “zdravo pamet”. Zakoni in predpisi so jim lastni! Zato čim manj komunistov na oblasti pomeni toliko več zdrave pameti v državi!

     • Kosobrin

      Kakor vem, komunistov ni več.

 • logika

  Slovenija je še mlada država. Mora pridobiti na moči. Zdaj so trenutki pravi, da se pokaže, da nihče nima pravice pometati s slovenskim ozemljem.

  • janko

   No in kje je kdo SEDAJ, ko so pravkar naši politiki pometli nekaj ozemlja na Hrvaško?! Ali je sploh kakšna možnost, karkoli ukreniti?

 • Jurij Musar

  Res škoda, da danes ni naš minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel in minister za obrambo Aleš Hojs. Bi Hrvati videli kaj je prava vojna, da je bilo tisto s Srbi le otroška igrica. Z vsemi sosedi smo se že vojskovali, le zakaj bi bili Hrvati izjema. Takoj v napad. Ker imamo bolj malo vojske, bi bilo najbolje najeti kakšne plačance iz ZDA, tiste, ki si izkušnje nabirajo v Siriji, Iraku, Iranu, Afganistanu itd.itd.

  • Nata

   S teboj na čelu !!

   • Jurij Musar

    To pa ne. Sem pacifist, pa še prestar za vojsko. Janša bi bil kar pravi, saj je obramboslovec. Hotel sem povedati le to, da sem za mirno reševanje sporov. Ta spor traja že 25 let, pa naj še kakšno leto, da le nebi bilo streljanja.

    • logika

     a se ti ne zdi, da je tudi Janša prestar? Ta država rabi mlajše sposobne ljudi.

     • Jurij Musar

      Saj ne vem koliko je star. Je pa sposoben za drek mešat.

     • janko

      Drek mešajo EDINO LEVUHARJI, kaj vse slabega in hudega so že naredili!!

     • Kosobrin

      Tadesni so pa angelčki, kajne? Samo še perutničke jim falijo!

     • janko

      Ne bi več dirkal s puško naokoli, rabimo stratega!

    • Nata

     Seveda.

  • .

   Nisi imel vojne s Srbi ampak z JNA, ker so v JNA bili vsi tedanji narodi, ne samo srbski narod. Srbi kot narod so krščanski narod, ki danes uspešno obvladuje migracijo v sodelovanju z zaveznico Avstrijo in tudi z Madžari. https://www.srbijadanas.com/vesti/info/vikot-orban-siguran-aleksandru-vucicu-saveti-ne-trebaju-2017-06-23

   • Jurij Musar

    Bravo krščanski narodi. Muslimanske begunce bi morali prepeljati v Srebrenico in tam pobiti, pa bo mir na Balkanu.

    • .

     Ne. Narobe. VSI LJUDJE imajo pravico ŽIVETI. Na svojem ozemlju. Bosna je danes muslimanska, čeprav je nekoč imela tudi krščanske srbske in hrvaške ljudi, danes je Bosna pretežno muslimanska. Mene ne moti. VSAK ČLOVEK IN NJEGOVA DRUŽINA IMAJO PRAVICO ŽIVETI.

     • Jurij Musar

      Narobe je razmišljanje Bosna je danes muslimanska. Bosna ni muslimanska, temveč od ljudi, ki tam živijo, se ljubijo, se rodijo, se ženijo in možijo. Zakaj so lahko v Bosni 50 let in še več živeli brez sovraštva in pobijanja, ne glede na versko in nacionalno pripadnost. Nikdar ne bom razumel, zakaj se ljudje pobijajo med seboj zaradi verskega prepričanja, narodnosti, rase. V Radečah imam dobre znance, celo prijatelje med katoliki, pravoslavci, muslimani, Hrvati, Srbi in za vse niti ne vem od kje so. Zakaj bi moral musliman, ki živi v Sloveniji v Bosno, zato ker je musliman. Res mi ni jasno. Ljudje sploh ne razmišljajo, da 500.000 Slovencev živi v tujini in je danes to njihov dom. Ne vem kako bi se počutili, če bi jih nagnali nazaj v Slovenijo.

     • janko

      Mene PA moti, na jugu Evrope imamo islamsko državo! V vojni v BIH so bili žrtve tam živečih hrvatov s 60 % pobitih od muslimanov in le 40 % od srbov.

    • .

     Palestina je muslimanska. Pa ji židovski izraelci ne dajo miru. Pokradli so ji palestinsko muslimansko ozemlje. Kam naj gredo Palestinci? Tisto je njihov dom!

    • .

     TRAGIČNA SREBRENICA je hud madež, to se mora iskreno povedati. AMPAK VSAK NAROD je delal sranje. Recimo TURKI so pobili milijon in pol pravoslavnih krščanskih Armencev v genocidu leta 1915. Turčija tega ne prizna. Plus turški vpadi v krščanske slovanske države so bili ( v Srbijo, Bosno, Črno goro, do Slovenije in Hrvaške, celo do avstrijske meje). Turki pač tega ne priznavajo….Noben narod skozi zgodovino NI NEDOLŽNA DEVICA!!!! https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

     • Jurij Musar

      To je res, ampak zločini drugih ne opravičujejo naših.

    • šmentanamuha

     Zakaj pa ne grejo v Bosno? tam so njihovi, pri nas nimajo kaj iskat,ker so tujek v organizmu. Ti pa lahko greš z njimi.

     • Jurij Musar

      Le kaj bi ateist počel v Bosni, ko pa nas je v Sloveniji 25% in se zelo dobro počutim. Poleg tega sem demokrat in se odlično razumem z vsemi demokratičnimi ljudmi, če me le ne pošiljajo v Bosno ali mi fizično grozijo. Prenesem celo to, da mi napišejo da sem bedak, ker vem, da marsičesa ne razumejo ali so kako drugače zapeljani.

  • MižekFiga

   Ne bodi nemaren in daj ddr. Milanu Kučanu vsaj posredniško vlogo (plačano seveda) za srpsko legijo, ki jo skupaj z ljubljanskim županom ustvarjata za zaščito balkancev v Sloveniji.

 • dob

  Obvezno naj se vlada prej posvetuje s Sekolcem po telefonu o tem ali je obalna straža res prava rešitev!

  • Anton

   še mau Dob pa bodo levaki za zafurano arbitražo okrivili koga že?, aja sej res Janeza Janšo

   sarkazem press

   • logika

    ni Janša edina desnica v Sloveniji. Zakaj vsi pozabljate na slovensko ljudsko stranko, na Novo Slovenijo? Slovenija rabi še sredinsko stranko, ki bo vedno uravnoteženo upoštevala desno in levo stran, vse tisto, kar koristi Sloveniji.

   • Kosobrin

    Tudi on je malo kriv. Dve vladi je vodil. Pa če ti je prav ali ne, mi je vseeno.

    • Anton

     vodil je 1 vlado, druga vlada pa ni za omembe vredno 1 dobro leto, pa še tisto so mu levaki onemogočili normalno delovanje

     • Kosobrin

      Nikoli ne delaj hudega, ker se ti hudo vedno vrne.

     • L. Martin

      Kaj hudega pa je naredil, da slišimo. Si ti brez napak ?
      Je, greh ljubiti svojo domovino???

    • xtc

     Ja kriv je ker ni 91 prevzel oblasti z vojsko in po vzoru Češke inPoljske spravil levakoe z vzvodov oblasti nato pa razpisal volitve.

  • Adolf Hitler

   ne naj se samo minira morje in to je to pa bo kmalu mir!

 • svatne

  Normalno, da sosedje vedo, da ni ne v Piranskem zalivu ne v Istri nobene državne meje, DRŽAVNA MEJA (ne neki socialistični republiški zmazek!) je vedno bila, je in bo pri Kantridi in poteka po Rečini, Kolpi, Sotli in Dravi do sotočja z Muro pod Kotoribo. Tako relevantna dejstva. Kaj se pa “strokovnjakom” iz univerze drEK prikazuje, je pa drug problem. Zagreb očitno dobro ve, kjer je resnična meddržavna meja.in se na blodnje “Krajncev” požvižga. Navsezadnje je njihov Poglavnik že leta 1941 to – prej omenjeno – državno mejo brez težav priznal.

  • logika

   in kaj se bo zgodilo, v prihodnosti? Kam to vse pelje? Mednarodno sodišče je povedalo svoje.

   • svatne

    Pri “Mižek figa” je že odgovor na to vprašanje. Seveda je oarbitražna razsodba zavezujoča. A bolj kot to je zavezujoč Sporazum o arbitraži, s katerim se postavijo pravila in načela odločanja in vse ostale zaveze strank v postopku. Da naši strokovnjaki niso ravnali v skladu z določili sporazuma (4. člen) in tribunalu niso predočili vseh dejstev, ki ustrezajo zahtevi iz 4. člena, je znano. In še marsikaj bi se našlo.,A tudi tribunal ni upošteval sporazuma – zlasti njegovega 5. člena, ki odreka kakršen koli pomen za naloge tribunala vsem “document or action”!!!, ki so nastali ali so se zgodili po “critical date” (25.6.1991).
    In tako dalje.

  • MižekFiga

   Zadnja mednarodno priznana državna meja je bila meja Cone A in Cono B. To je ODLIČNO izhodišče za mejo med državama, da ne spomnim šenkane cele Istre in več kjot pol kvarnerskih otokov. To je bonus SLO komunajzarjev CROatarjem, pa ni jasno zakaj tako!

   • svatne

    Meje v zvezi s STO in drugimi conami je odpravil Osimski sporazum. O odločitvi arbitražnega tribunala bo pa pravo zelo verjetno še kaj povedalo – najprej zaradi neupoštevanja dejanskega stanja stvari, potem pa zaradi kršitev kar nekaj točk Sporazuma o arbitraži. A pustimo času čas.

  • RATATA

   Pozdravljeni gospod Svatne.
   Lepo vas je spet prebrati. Le povejte še kaj vas prosim, imate kaj povedati, resnico in po pravu pravico.

 • Lisjak

  Iz Ustave Republike Slovenije je sedaj potrebno izbrisat 4.člen”Slovenija je ozemeljsko enotna in nedeljiva država”.

  • MižekFiga

   Morda obvelja sintagma, Slovenija je podalpska Croatia. Bo šlo ne gladko, ker druga rdečkasta struja zahteva Slovenijo kot podalpsko Srpijo!

   • MižekFiga

    Po naslednjih volitvah z veliko udeležbo pričakujem Slovenijo kot EU državo slovencev!

   • nakladaš

 • xtc

  Vidim,da je neznano kam izginil moj komentar-očitno hudo realen in boleč-nič zato,vendar resnica udari tako ali tako,pa naj politiki ljudi nategujejo tako ali drugače,posledice tega pa itak plača narod.Čas bi bil ,da si vsa slovenska politika in narod končno nalijejo čistega vina in priznamo levaki so zj…….. Slovenijo na nič in še huje bo sedaj pa ko je vse zafurano pa žal skušajo nekateri desni politiki prepričevati ljudi,da saj bodoHrvati pristali,kot sem že dejal zadeva je zafurana in če Hrvate za vrat ne bodo zgrabile ZDA(kar je zaradi slovenske proruskosti maloverjetno) se lahko zarbitražo le slikamo,še posebej zaradi tega ,ker so razpoke vEU vse več(ravno zaradi podivjanihEU birokratov in multikultianarhistov) je vsak nov spor v katerega bi se vtaknilaEu le še eden klin v razpoke in nenazadnjeEvropa ni nikoli nič rešila sama,če bi bi bila zgodovina drugačna.

 • xtc

  Ob vsem tem velja zapisati še nekaj kar mi bo zavečno ostalo v spominu. nekje v letu 91 sem z pogovorom z poslovnim partnerjem naHrvaškem slišal tisto,kar je živa resnica.Človek je bil velik poštenjak zelo zagret zaTuđmana in HDZ ter veren,eden od sinov je bil nato najmlajši osebni stražarTuđmana drugiu pa je bil v posebni policijski enoti.Dejal mi je takrat takole:”E moja Slovenca težko čete v išta s vašom državom uspjeti bilo šta jer ste Slovenci ,pizde,pošto ste ponovno izabrali komunistu(Kučana) na vlast ovo če vas sjebati”
  No žal preroške besede,ki so danes žal še kako aktualne.

 • dr Janez Sveti

  “Bolje sto godina pregovarati, nego jedan dan ratovati!” ne vem kdo je avtor

  DR Janez Sveti genij

  • luckyss

   Gabriel García Márquez…
   “Sto godina samoče” :)))

   • dr Janez Sveti

    Hvala. :)
    DR Janez Sveti

 • luckyss

  Naj de končno Cerar dogovori za incidente tako kot JJ…da boste ovce imele nekaj za žvečit…

  • xtc

   Jep1In končal bo kot Rop ,ki mu je dokazano ,da si je zadevo izmislil.

  • rubec

   Če bi na rtv objavili da je stalingrad napadel lenina bi ti trdil da je arsen dedič makedonec.

   • luckyss

    Ali pa, da je bil JJ prisiljen sprejeti partijsko knjižico, tako kot belogardisti Hitlerja..

    • L. Martin

     Ali niso tudi 14 dni prej tepli, potem pa si jo le vzel. Slabič.

     • luckyss

      Baje si moral 14 dni pešačiti v Jajce, da si dokazal svojo pripadnost ;))

  • Janez

   Oh !
   TUNNKA IMAM NA SUMU,
   DA JE “MOUSE-EATER” JEDEC MIŠI IN PODGAN.
   Nekaj “indicov” kaže na to !

   Glej ga TUNNEK !
   A si prišel z lova na PODGANE-PIŽMOVKE po grabnih ns Barju ?
   Jih
   Je – pižmovk – vedno manj : daj povej !
   A “PODGAN PIŽMOVK ” TI TOLIKO POLOVIŠ IN POJEŠ !
   Ali kdo drug to počne ? Daj povej : ti si razgledan in multikulturen.
   V komunističnem in tudi v nekomunističnem Vietnamu – zagotovo – jejo – tudi pse.
   Raje povej ?
   Ali ti – ali kakšna drugs novejša etnična skupina – lovi, je – uboge PIŽMOVKE.
   KAR POVEJ !
   Naj ti ne bo nerodno: ena družina pri Komendi – tudi – že od nekdaj – lovi in je miši.
   Jedec miši

   Celo kakega crknjenega pujsa izkopljejo.
   Kako je s teboj? ALI LOVIŠ IN JEŠ – PIŽMOVKE Z BARJA !
   Zase? Ali jih lovi za koga drugega z Barja.
   Tisto !
   O Piranskem zalivu bojo že brez tebe, mene v Parlamentu – pogruntali ! L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   KAJ PA MISLIŠ
   O SODOBNEM URBANEM – ” KANIBALIZMU”
   TI
   EX KPJ STALNI SE MENI
   ZDIJO PRAV “KANIBALSKI”
   LASTNE OČETE IN SINOVE – SO ŽRLI.

   Umor prijaznega starega komunista Ž. Paavlovića v Užicu, 1941.

   http://www.yurope.com/zines/republika/arhiva/2001/273/273_23.html
   Še
   Jedec miši.

   https://www.google.si/search?q=mouse+eater&oq=mouse+eater&aqs=chrome.0.69i59j0l2.7670j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Jovo Jamnica

    Kdaj si nazadne obiskal Saigon??? Danes šteje 8.5 miliona prebivalcev…

    • Janez

     Nikoli nisem bil tam.
     ČE TAM NAROČIŠ V GOSTILNI PEČENEGA PSA – GA DOBIŠ. Baje.L.R. J. KOMENDA

     • Jovo Jamnica

      Zakaj bi naročil pečenega psa???

     • Janez

      Tam , v Vietnamu
      je to običajna jed, kot pri nas odojek.
      Tudi sodobni
      urbani kanibalizem baje – postaja problem .
      Nekateri
      TRUPLA UMRLIH – BAJE – KAR – DAJO V “VOK” ALI “KEBAB” Multinekulti? L.r. J. OMENDA

     • Jovo Jamnica

      Jaz se bom dal upepelit, tako, da jim bodem prikrajšal skomine…

     • L. Martin

      Bodo pa s tvojim pepelom riž pognojili in te pojedli. :)

     • Jovo Jamnica

      In to mi naj zdaj povzroči skrbi???

     • L. Martin

      Seveda, ker boš moral najprej toliko časa v vodi stat in bit izpostavljen vsem vremenskim neprilikam. Potem te bodo porezali, ko bodo riž želi, te ribali in luskali, ko bodo čistili riž, potem te bodo skuhali, stiskali v kepo , zgrizli, te poslali skozi prebavni trakt ……….. in vsa zadeva se bo spet ponovila…. vmes pa bodo potekale še druge faze mučenja, ki tule niti niso omenjene … :)

     • Jovo Jamnica

      Zaminivo. Ko v Lidli kupim kilo riža, me samo cena zanima…

     • L. Martin

      No, zdaj boš pomislil tudi na to, koliko mrtvecev poješ v samo enem obroku riža :)

     • Jovo Jamnica

      Jas mal drugač razmišlam. Če bi fse človeke na zemli fkup zbasali, pa fsakemi dali en kvadratni meter na raspolago, bi stranica kvadratnega placa, kerega bi zasedli, merla sam 83 kilometrof al slabih 7000 kvadratnih kilometrof. Sajgon, ko sn ga prej omeno, pa meri 2100 kvadratnih kilometrof. Men se zdi, da bi toti riš bol slabo rasto, če bi ga gnojili sam z pepelom skurjenih ludi…

     • L. Martin

      Pogovor je potekal o tvojem pepelu. Kako bi ti potoval v tvojem pepelu. Ne vem, kako se temu pojavu pravilno reče….. mogoče perpeto mobile ham ham ? :)

     • Jovo Jamnica

      Pepelo mobile si najbrš mislo…

     • L. Martin

      no pa naj bo po tvoje :)

     • Janez

      Hm?
      Če te ne bodo – že prej – “popapcali” . Pred upepelitvijo. L. r. J. KOMENDA

     • Jovo Jamnica

      Drži. Še imajo priložnost. Upam, da jih o tem ne informiraš.

     • cosmosjasnovidec

      Saj tudi pri nas šiptarji v tiste kebabe dajejo vso mogočo nesnago folk pa se kar oblizuje za njim.

     • sunday

      res je, dobiš ga – no dobiš ga tudi, če ga ne naročiš!!!

     • Jovo Jamnica

      Baje tut v Lublani pr kakemi Kitajci…

     • L. Martin

      Pa ne samo psi, tudi, miši, podgane, ščurki skratka “vse kar leze inu gre” :)
      No, pa dober tek, kadar se boste spet namenili v njihove gostione.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Zato pa se meni mestjanari režijo, ko sn s kmetof, pa pravim, da z palčkami še vedno nea znam jest…

  • L. Martin

   Boljš, da ne, ker bi nam pred nosom prej psi vse požrli.

 • sunday

  hrvati lepo lepo kažejo kaj si mislijo o naši vladi (potrebno jim je priznati, da so tudi edini. ki to naravnost pokažejo – mogoče namesto nas slovencev) – sicer pa to kaže že cel svet, eu pa tako ali tako, samo buteljni, ki to volijo še niso spoznali koga izbirajo!!!

  • Jovo Jamnica

   Jas sn sam naslov prečito. Kaj res majo Hrvatari kuj 58 policiskih čolnof. Da niso kerega še z Boke Kotorske prvlekli. Leta 1944 je bla od NDH…

   • L. Martin

    Vse je možno – hrvat je tat.

    • Jovo Jamnica

     Zato pa sn prišo na idejo, da bi komandiro našo “baywatch”, David Hasselhoff, ker me priimek spominja na mojega slavnega rojaka Wilhelma von Tegetthoffa…

    • Adolf Hitler

     hrvat je tat.

   • cosmosjasnovidec

    Tudi to je možno.Si pa pozabil,da so jim pred nekaj mesecev nazaj ZDA dala helikopterje ter opremo za morski nadzor torej tudi čolne.
    Sicer pa čolne verjetno delajo tudi sami kot jih je pri nas neka firma se več ne spomnim in nekdanji IMGRAD kjer so izdelovali tudi kioske in jadralne deske pa tudi čolne za vojsko.

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017″
  ŠT. 38, KOMENDA
  NO.
  Pišem kot pričevalec tekočih situacij !
  Če
  OSTANEMO PRI MEJI S HRVAŠKO ?
  Pa?
  1.
  MEJO SE ČIMPREJ FIKSIRA, V PIRANSKI ZALIV PA SEVEDA ?
  -OBALNO STRAŽO – ALI KAJ ?
  2.
  SE PA ZA MOJE POJME HRVATI SMEŠNO OBNAŠAJO ?
  – BI SE DOGOVARJALI .
  – PA NIČ NE DOGOVORILI.
  3.
  PRI DOSEGI – DOGOVORJENOSTI ? Bi se bilo dobro opirati na EU !
  In ?
  EU STALNO OPOZARJATI, KAKO NEPRIJETEN SOSED JE R. HR.
  Kako
  malo pripravljenosti kaže za kake trajne dogovore.
  NE VEM TOČNO.
  NOVI LJUDJE MORAJO PRITI V R. SLO VLADO.
  “ŽAL” POLITIKI B. Pahorjem, Erjavcem in “kardelj” dr. CERARJEM ?
  – BO TEŽKO KAJ PREMAKNITI – NA BOLJE.
  4.
  PA ŠE TISTO Z EX TAJJNE SLUŽBE ČUDNIM DR. SEKOLCEM
  – JE ZA DATI NA PARLAMENTARNO PREISKOVALNO KOMISIJO. ALI KAJ ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  PA JORASA IN TISTIHH PAR DESET HIŠ – V OKVIR R. SLO.

 • Adolf Hitler

  rvati? gdo so sploh to kaj so to? so židovska in jisuicka izmišlotina laž lažl laž laž lažl in še enkrat laž!!!!!!!!!!!!!

  • Nata

   No, prav. Kaj se jeziš.
   ravijo nam pa še vseeno. .. . . . Alpski Hrvati .

   • Volkhv

    Oni pravijo še Japoncem hrvati

    • Nata

     Z nadutostjo in tistim velikim ” lavorjem morja, se daleč pride.

 • Franjo Trojner

  Od cincajočega Cerarja pa je menda niste pričakovali, da bo odločno zaščito naše in hkrati tudi schengenske meje. Cerar je nnezakonito in nenadzorovano spusto preko naših in tudi meja schengna več, kot pol milijona migrantov, zato mu par hrvaških policijskih čolnov v našem morju ne predstavlja prav problem, težavo. Morda je pa res, kot pravijo poučeni, da se mu samo pri omembi hrvatov gate Katičevi pa tangice tresejo. Ha, ha, ha Cerar in njegovi levičarji še terana in krajnske niso znali pred hrčki zaščititi kaj šele, da bi naše meje, morje!

 • ne se dat Slovenija

  EU birokrati so pokazali vso nesramnost, predrznost in koruptivnost, ker NE opozarjajo hrvatov, da morajo spoštovati sodbo mednarodnega sodišča. EU sili višjegrajske države v sprejem nevarne migracije. E JE PREDRZNA NEPRAVNA BIROKRATSKA PODKULJENA FARSA!!!!

 • Adolf Hitler

  Zmagota za kanclerja in za precednika!IN PIKA!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!