Militantna retorika vsiljenega razrednega boja in umetno ustvarjanje sovraštva med spoloma

Foto: FB/Slovensko veleposlaništvo v Berlinu

Te dni se v okviru terapevtskega izpopolnjevanja ukvarjam s psihološko in sociološko podobo generacije, ki počasi vstopa v svet odraslosti. Popularna kultura jih imenuje po prelomnem času, v katerem so se rodili – milenijska generacija. Takšna bo tudi vloga, ki jo bodo odigrali na odru zgodovine. Prelomna.

Med nekoliko starejšimi prevladuje prepričanje, da gre za leno, vase zagledano, politično nedejavno in kulturno nezainteresirano generacijo, ki jo zaznamuje elektronska subkultura in je obsojena na boj za delovna mesta, slabo plačana pripravništva in prekarnost. Bistveno, ali vsaj tisto, zaradi česar me je tema dovolj pritegnila, je bila želja pokukati v ozadja zavedanja in vsebin, v katerih neka generacija misli in doživlja samo sebe. Tukaj pa sem nepričakovano naletel na zanimiva spoznanja.

Generacija prihodnosti
Če bi Freudovo posploševanje, da je generacijski konflikt boj sinov za položaje očetov, veljalo še za eno ali dve povojni generaciji, za milenijsko to več ne velja. Generacija današnjih mladih se kljub vse večji individualizaciji – ali pa prav zaradi nje, ponovno obrača k tradicionalnemu dojemanju družbe in vrednot, ki jo sestavljajo. Raziskave Eurobarometra in celo nekaterih slovenskih sociologov kažejo, da so mladi najbolj zadovoljna in optimistična skupina. Večina živi pri starših, ki se zanje potrudijo, zato se doma dobro počutijo in družine postajajo majhne delujoče terapevtske skupine, kjer si zaupajo, visoko cenijo družinske vrednote in ohranjajo občutek za dostojanstvo ter kakovost življenja. Na eno izmed vprašanj o prihodnosti dekleta odgovorijo v smislu, če ne bomo imele službe, bomo imele pa družino in otroke. Izobrazba nam bo koristila v vlogi žena in mater.

Tudi v odnosu do politike mladi sledijo občutku za pravičnost in skupno dobro. V primeru ameriških volitev je večina anketiranih mladih podpirala Bernija Sandersa, ko pa je predsedniška kandidatka demokratov postala Hillary Clinton, so jo večinsko zavrnili kot dobro izbiro in začeli preverjati Trumpova stališča.

Levičarskim in homoseksualnim aktivistom generacijski obrat mladih h tradicionalnim vrednotam seveda ni povšeči. Nedavno sem bil priča izjavam profesorice FDV Mirjane Ule, ki je bila zaradi omenjenih raziskav precej v skrbeh, ali bo mlada generacija sposobna nadaljevati njihov zgodovinski spopad in boje za »enake možnosti«. Poučila nas je, da ta boj ni nikoli do konca izbojevan in pridobljene »pravice« niso izbojevane za večno. Militantna retorika vsiljenega razrednega boja in umetno ustvarjenega sovraštva med spoloma kaže na to, da se svet in Slovenija ne bosta normalizirala sama od sebe.

Generacija sedanjosti
Duhovna, družbena in politična elita slovenskega naroda, ki je zbrana na vrednostni strani osamosvojitvene pomladi, ima v času, ki prihaja, zelo pomebno vlogo. Našemu narodu, našim mladim, mora prenesti jasno sporočilo, da je sposobna zbrati svoje najboljše žene in može in v Sloveniji ustvariti prostor varne prihodnosti za mlade, ki bodo z veseljem ostali v domovini, si ustvarili družine, sprejeli otroke, v družbi pa odgovorne položaje, ko bo prišel njihov čas.

Do takrat pa se je modro zanašati na izkušene in prekaljene voditelje, ki so na najbolj odgovornih mestih izkazali pripadnost narodu in domovini. Realno gledano je takšen voditelj v tem trenutku samo Janez Janša. Tega se, razen nekaterih izjem, kot je Gibanje za otroke in družine, desnosredinski politiki v glavnem ne zavedajo, sami pa so veliko preveč medli, ne predstavljajo neke resne opozicije in jih skrajneži v parlamentu mimogrede povozijo. Janez Janša je v sebi trden in hkrati simbolen lik, ob katerem se moraš opredeliti. Je upanje mnogih zatiranih in preganjanih Slovencev, katerih zgodbe smo ničkolikokrat slišali pred vrhovnim sodiščem, hkrati pa je nočna mora tranzicijskih varuhov zločina.

Po mojem mnenju se vsi tisti, ki morda dobronamerno pošiljajo Janšo v politični pokoj, pa tudi tisti, ki sestavljajo t. i. tretji steber in zavračajo sodelovanje z njim, ne zavedajo, da se brez Janše na čelu močne SDS Slovenija še desetletja ne bo normalizirala.

Še več, zadnja leta smo priče vedno večji aroganci in posmehu tistih, ki izvajajo s svojo gospodarsko, medijsko in politično zlorabo države mehki genocid nad slovenskim narodom. K moralni in kazenski odgovornosti za takšna početja jih lahko pokliče le zdrava večina, ki ima močne voditelje in prepoznava znamenja časa. Novi voditelj slovenske pomladi mora šele zrasti in se utrditi, do takrat pa imamo le eno izbiro, delo za skupno dobro, »bodisi prilično ali neprilično«, kot pravi Sveti Pavel. Noben narod ne menja sposobnega generala pred odločilno bitko. Takšna bitka bodo naslednje volitve. Pravzaprav bodo referendum o tem, ali želimo preživeti kot narod. Zato pozivam vse, ki nam je mar za dobrobit naših otrok in države, povežimo se in strnimo vrste. Zamere, preračunavanja in osebne koristi se bodo uklonile le nečemu velikemu in svetemu. To pa je preživetje generacije naših otrok in slovenskega naroda.

Franci Donko

 • Shalalabayzer

  “desnosredinski politiki/…/ne predstavljajo neke resne opozicije in jih skrajneži v parlamentu mimogrede povozijo.”

  No, g. Donko, če poslušate samo “mainstream” medije, potem je Slovenija srčika “Novega Svetovnega Reda”.
  In s takimi bombicami ne pomagate motivirati ljudi, da bi šli na volitve, temveč ravno nasprotno.

  Kaj je narobe s konservativno držo NSi?

  • RealRevolution

   Motiviral jih je v “slovenskem” primeru Kramberger,ker je imel pravi pristop in je hodil iz kraja do kraja.
   Pa se takrat so se eni ljudje tudi smejali njemu kaj zaj ta “kmet” govori (podroben zdrs drzave na vec podrocij).
   Ljudje pogresajo to.In seveda Pahor ,ko samo malo gre takle kot ste ga videli pred kampanjo pa vcasih po njen si dviga podporo.
   In to je zmagovalno!
   Pa jasno govorjenje in cim bolj direktno.
   Da se povezes z njimi.

   • Novakec1

    Pa brez fiozofiranja, kratko in jedrnato, govorjenje mislim.

  • Nejc

   Če sem prav razumel namige iz pisanja, ravno konservativne drže pri NSi ni. Ker ni NAČELNE drže.

 • RealRevolution

  Prvo prosite Boga za razum .Dobite nova znanja in vazna so bila za preteklost in tako bodo tudi za prihodnost.
  Okoli polovice ljudi ne pozna NIC!
  Ali se se splaca truditi za ljudi?
  SPLACA SE !KER VSAK PRAVI POSAMEZNIK JE NEPRECENLJIV !
  Zgledujte se po pravih nacelih.Izkoristite in berite Sveto pismo,ki je zagotovilo resnicnosti.
  In prednike kako so sli za pravico ne glede na “polozaj”.
  Nujno znanje zgodovine za prihodnost.
  Po hrabrih in dobrih KRIZARJIH,svetnikih,Robin Hood-Krizar…brezmejno.
  Kdo pluva se posmehuje takemu je resnicno izmecek.Velicastveni dar sposobnosti…
  Ker na podlagi tega in se veliko vec je komaj osnova .Potem je pa se vec.
  Za drzavo pa tudi .In vse kar je domoljubje,domoljubje in domoljubje.
  Sthrahopetni sebicni in varljivi pa v jok in stok .21 stoletje pa nimaja pojma ali pa so se “vlacugali” z krivico in jo imajo radi.
  Zakaj se torej splaca?Ce obdaris z mislijo vsaj 1 na 100 je veliko.Ce se vec se boljse.Pa tudi kakih 30% se vprasa ali pa kdaj pride “k res pravi pameti”.
  Potem se pokazejo prave odlocitve v vsakdanjem zivljenju.

  In Slovenci rabite se marsikaj kar se lahko naucite za nazaj za prihodnost.Prave odlocitve ,razum pogum, pravicnost.Darovit narod je pa itaq kar zelo.

  Prepoznat in iz svojih vrst vrzit slabe ljudi!.
  Vklopi razum in vedi kaj je prav(tudi osebne vojne za pravicnost so prav) in izloci hinavca.

 • luckyss

  Precej razumno razmišljanje z eno napako..
  Ni prihodnost slovenstva v eni sami osebi ampak v narodu samem.
  Ljudje moramo pridobiti nazaj prvinske vrednote..Tu mislim na zdravo pamet, strpnost in pravičnost..
  Ne more npr. imeti nek ekonomski migrant večji standard kot domačin na minimalcu..
  Narod, ki nujno rabi “karizmatično osebnost”, da se zgane, je ovčji in odvisen od muhastega pastirja in njegovih blodenj..To dokazujeta tudi “karizmatična” Hitler ali Stalin..

  • Steiermark

   Tudi in predvsem pa tito – pedofil!

 • tarantela

  Oooojeeeej! A ste že sestavili molitev. v katero bi vključili njegovo ime?

  • Nejc

   V vsako molitev je mogoče vključiti dobre želje za bližnje. Nekatere že ves čas vključujem v molitve za zdravo pamet.

   • tarantela

    Amen!

 • Krtača17

  Kateremu župniku ste pa ukradli to nedeljsko pridigo?

  • Nejc

   Ideja sploh ni slaba! Res bi kakšen župnik lahko to prebral namesto pridige. Mogoče bi začel kar pater Knavs?

   • tarantela

    Sam devic ni več…

   • dob

    Jaz sem te sorte tat, ki ne krade, temveč vrača in spravlja skupaj, kar je bilo enkrat ločeno in mnogim odvzeto.

 • tarantela

  Ampak, to, da ste že sami začeli norce brit iz IJJ, je pa že presežek!

 • sprehajalec

  Levičarji verjamejo, da je družina orodje v rokah vladajočega razreda. Inštitucija, kjer se njeni člani učijo pokornosti vladajočemu kapitalističnemu razredu.

  Zato levičarske težnje po razbitju osnovne družine ter njenem uničenju v Sloveniji niso nobeno presenečenje, koncept je star, kot sam komunizem. Odtod težnje in zasmehovanje inštitucije družine, ter poskus razširiti jo na istospolne, brezspolne, dvospolne, trospolne… To so torej inštrumenti v rokah levičarjev, tempirane bombe, da bi razbile tradicionalno družino in družbo.

 • Domoljub in gej

  Mladi spoštujejo družinske vrednote še najbolj doslej izmed vseh generacij pa so odprti in spoštljivi do drugačnih. Na koncu avtor članka poziva k združevanju hkrati pa izključuje!? Tako ne boste nikoli združili večje mase ljudi. V vsaki drugi familiji imate istospolno usmerjeno osebo, čeprav si zatiskate oči bo ta še vedno obstajala. Z izključevanjem ste na istem nivoju kot Danilo Turk, delite državljane na prvorazredne in drugorazredne le na nekoliko drugačen način. Če želite spremembe, se prvo morate spremeniti sami, to je prvi korak k spremembam.

  • RATATA

   Kaj praviš, da ste že v večini?

   Ja pol se pa dobro plodite.
   Ali pa so krivi pesticidi?
   Najhujši poganjalec proizvodnje istospolnikov je permisivna vzgoja feminističnih smrdul in izrojena predstava o pravicah v demokraciji.

   • Domoljub in gej

    Naravni nas ustvarjate in naravni nas boste še naprej ustvarjali.

    • RATATA

     Tvojo pokvarjenost manifestira tvoje ime in dejanja (pisarije tu).
     Drži se bolj ob strani in živi svoje življenje čim manj na očeh drugih ter potihoma. Pa bo. Ne se z gejevstvom lažno hvalisat, kaj takega se ni še nikdar dobro končalo.

     • Domoljub in gej

      Ti omenjaš pokvarjenost? Si pozabil kakšne izbruhe si imel prejšnji teden? Pred svojim pragom počisti…

     • RATATA

      Kaj je bolj pokvarjeno paradirati in se lizariti ter nositi bolne transparente ali razbiti gobec izzivalcu?
      Ni ti treba odgovoriti, ker se boš zlagal.

     • Domoljub in gej

      O še bolj glasen bom, homofobi nimate prostora v sodobnem svetu.

     • Feriss.H

      Ne gre za HomoFobijo ampak za HomoDisgust-ijo ali prevedno HOMOGNUSIJO

     • Domoljub in gej

      Vse te žaljivke, ki jih pišeš izvirajo iz strahu pred drugačnim, neznanim, torej gre za fobijo.

     • Feriss.H

      Motiš se “domoljubna” tetka, vaša dejavnost je več kot znana. Ni treba biti znanstvenik da se ve o vas več kot dovolj. Tole s strahom pa je blesavo da bolj ne more biti.

     • Domoljub in gej

      Malce straha je tudi pred tem, da ti istospolno usmerjeni kažejo ogledalo, predvsem za homofobe je to dokazano ;)

     • Feriss.H

      Tako kot je razlika med Navadnimi Črnimi in njihovo Črnuharijo, enako obstaja razlika med dostojnimi Homosi in vami gnjusnimi pederčinami. Če bi vsi bili kot Milo na primer, bi bilo veliko manj odpora tudi proti gnjusobam tvoje vrste

     • Domoljub in gej

      Milo who?

     • Feriss.H

      Milo Yiannopoulos, govedo zaplankano, še tega ne veš kdo je navečji še živeči iz Homo-sveta.

     • traktor

      Men se zdi, da si ti prej heterofob.

     • RATATA

      Kar bodi dokler lahko še gobec premikaš.

     • Domoljub in gej

      Še bom ga dolgo odpiral, treniram borilne veščine in sem velik 195 cm ;)

     • RATATA

      In imaš miljon prijateljev, pa vse ministre in policijo na svoji strani…
      Oj duševna bolečina pred ogledalom.
      Potuhni se in ti bo res lažje.

     • Domoljub in gej

      Tudi v policiji so geji, tako kot prijatelji ti pritrjujejo ne poznaš pa njihovih privat pogledov na homoseksualnost…

     • Franc Šink

      Da so pedri to že vemo.

     • RATATA

      No zdaj, ko si pa dokazal, da smo negeji v manjšini sem pa prav vesel, da se boste vsi skupaj borili za pravice nas, negejev, ki smo manjšina.

     • Domoljub in gej

      Kr neki

     • sodnikisozločinci

      Eno je pogled na homoseksualnost, drugo pa je širjenje ideologije spola že pri otrocih v šolah. To je načrtno uničevanje družine, kar naj bi bila podlaga za uničenje nacije ter na koncu vzpostavitev utopične multikulturne družbe in ene svetovne države. Kje je tu tvoje domoljubje?

     • traktor

      Mater, če vas je že tolk, dober,da je sploh še kaj otrok. Moram dons raspucat s sabo, kaj veš…..

     • Franc Šink

      Kako vi sploh delate otroke??

     • dob

      Jaz vem, kako delajo splav. Vzamejo žago, požagajo drevesa, oklestijo veje….

     • dob
     • Domoljub in gej

      Ne bom gledal… papa

     • dob

      Zakaj misliš, da bi pa mi radi gledali tebe, medtem ko mižiš pred tem, da ti kolega po spolni usmerjenosti razlaga resnico o nas, družbi, tebi, o feminizmu in odnosih???

     • Domoljub in gej

      Zakaj misliš, da nas zanima tvoja resnica?

     • dob

      Saj ne mislim. Zanima pa me, zakaj tebe zanima tuja kvazi resnica, namesto tvoje resnice. Za tujo se skrivaš, kar vsaj meni pomeni, da sprejemaš tuje raje kot svoje.
      Toda, če v tvojem primeru to tebe sploh ne zanima, potem me v zvezi s tabo tudi to ne zanima več.
      Pregrad in zidov ne razbijam! Kar sam si jih razbij.

     • traktor

      Dej buzi, če bi bil normalen, ne bi bil peder.

     • Domoljub in gej

      Če bi bil normalen ne bi nekaj takega pisal…

     • traktor

      Imam kar nekaj znancev, ki so homo. Spoštujemo eni druge.Vendar nihče od njih ne zganja pizdarij in posiljuje druge svojim mišljenjem.

   • Franc Šink

    Vse je krivo samo oni ne.

   • sodnikisozločinci

    Družba propada tudi zaradi družin s samo enim ali dvema otrokoma. Z raziskavami so ugotovili, da si takšni otroci ko odrastejo, težje ustvarijo družino. To kaže, da padec rodnosti ni toliko povezan z porastom samskih ljudi, bolj z pomanjkanjem družin z velikim številom otrok.

    • RATATA

     Tudi.

  • Feriss.H

   Tile tvoji provokativni izleti sem so eden od primerov zakaj gre pederska vsiljivost na jetra normalnim ljudem. Saj imate svoja domoritna združenja in Homo-beznice kjer se lahko ovohavate do nezavesti. Svoj drek si delite med sabo, ne ga prinašati sem.

   Te tvoje mavrične barvice bi pa lahko nalepil na kakšno drugo podlago, ne pa na Southern Cross zastavo. Nikakor se ne sklada s tvojo orientacijo.

   • Domoljub in gej

    Donko, precej žaljiv si, ko ti nekdo pove resnico.

    • Feriss.H

     A to je tvoja resnica – “V vsaki drugi familiji imate istospolno usmerjeno osebo”

     Edina resnica je da si vsiljiv peder z lirsko vlažnimi sanjami

     • Domoljub in gej

      Ja, če si zatiskaš oči potem res ne vidiš teh ljudi…

     • Feriss.H

      Zdaj pa nehaj srati in razkrij vir svojih “podatkov”

     • Domoljub in gej

      Moji viri so prav toliko relevantni kot vaši…

     • Feriss.H

      Poslušej ti peder-kretenko, ne sprašujem za tvojo ritjo, ampak za konkretne podatke, A si ti v stanju odgovoriti z glavo ali boš nadaljeval ritensko

     • Domoljub in gej

      Donko Donko, še sanjal boš pedre, kako te slačijo in se te dotikajo :D enkrat v eni oddaji si že imel prebliske o njih.

     • Feriss.H

      ?????????????????????????????

     • Domoljub in gej

      Si pozabil, kaj si takrat govoril?

     • Feriss.H

      ???????????????????????
      ???????????????????????

     • Domoljub in gej

      Kar spomni se..

     • Feriss.H

      S pedri res nikamor ne prideš. Še pohodit se vas ne da, kot pasji dreki na cesti ste

 • Anton

  Bližajo se volitve!,!!!! Danes 6,5 € za pljuvanje po JJ. Tarantela je zaslužila že 26 eur. Krtača 6,5 eur

 • xtc

  Vzgodovini je vedno tako ;da se zadeve pomikajo enkrat v levodrugič na desno vmesutalijo;ko pridejo do skrajnosti pride ogenj in meč in zadeva se začne pomikati v normalo:
  Logično je ;da se mlad pomikajo v svet vrednot_klasičnih saj svet tak kot je sedaj pelje v vojno(in to je zelo verjetno);sevedapa levaki;iztirjenci in deviantneži v normalni družbi zelo težko funkcionirajo z vsiljevanjem svojih ideologij saj jih normalna družba takoj postavi na svoje mesto_družbeni robkar tudi so:iN ZATO GRE ZA TAK NENORMALEN BOJ TEH SKUPIN ZA ANARHO DRUŽBO;KI NAKONCU KOLAPSIRA V LASTNI IZTIRJENOSTI:

 • hle

  Bizarno pravilo demokracije se glasi ko nekdo postane nenadomestljiv ga je potrebno zamenjat toliko o zadnjem odstavku tega članka sicer pa to ni boj med levico in desnico marveč med tradicijonalisti in globalisti

 • dob

  >>Če bi Freudovo posploševanje, da je generacijski konflikt boj sinov za položaje očetov, veljalo še za eno ali dve povojni generaciji, za milenijsko to več ne velja.<<

  Edipalizacija kot »spopad« mlajše generacije z očetom, simbolom stare generacije, ki jih je rodila, je samo sledenje abecedi ravzvoja vsake človeške družbe. Skozi ta »spopad« je ta abeceda razmeroma jasna. Berljiva. Lahko sledljiva.

  Iz nje lahko sklepamo, kje je v razvoju neka družba! Ta »spor«, ali pa recimo temu raje mladostniški upor, je nujen, če hočemo, da bo neka družba začela sprejemati drugačne vzorce, mlajšim generacijam primernoe. Oče, ki ga sin ne preraste, ni izpolnil svoje očetovske naloge! Lahko ga je samo sram.

  Napredek pa se kaže v dojemanju vzorcev vzgoje, razumevanja sveta in poseldrično razumevanja sebe. Brez tega razvoja, bi družba bila mrtva. Družbe brez razvoja preprosto ne bi bilo. Ne more ga biti. Požrla bi jo neka druga, ki bi ponudila drugačne, boljše vzorce življenja, kot jo ponuja domače okolje.

  Preskok ali umanjkanje zdravega konflikta med mlado generacijo in njihovimi starimi ima katastrofalne posledice za družbo.
  Preskok čez tri generacije, pa jima posledice hujše od eksplozije atomske bombe. Pri nas gre za ta slednji primer.

  Pravnuki pri nas nosijo na majicah iste simbole in blebetajo enake parole, kot so jih vzklikali njihovi pradedje. Ne vem, če se ta družba sploh zaveda, kako zelo je zamešala abecedo in z njo govorico življenja. Naredili so jo neberljivo!
  Ampak to dejanje ni slučajno, je samo logično in tudi namerno!
  V širšem kontekstu gre za »brisanje sledov« zločinov za sabo. V zameno za Resico, nastaja mitologija! VSE mitologije, tako verske kot ideološke, so nastale na ta način: z brisanjem sledov za sabo.

  Ko družba, oziroma civilizacija, zabriše sledove za sabo, to pomeni, da si pred Bogom dosti upa.
  Dosti si upa – ne prevzame pa Odgovornosti za to, kar počne! Kar pomeni, da je odtrgana od lastne Volje, od tiste, ki jo je Človeku vsadila Mati, da bi mu dala nekaj, čemur lahko človek sledi in ga bo varno pripeljala na cilj.
  Namesto lastne Volje, je religija in ideologija človeku dala Manifest in Dogmo. Volje pa iztreblja kjer jo le more. Zdaj je na planetu vladar Krivda, medtem ko oblast svobodno Voljo preganja in jo iztreblja povsod, kjerkoli se pojavi in zahteva svojo svobodo. Po potrebi jo ubije.

  Človeštvo sledove zločina briše za sabo zato, da jih Bog ne bi videl. Seveda, ker o Bogu nimajo celotne predstave, temveč le tisto, ki jo sami hočejo imeti, da jo lahko izrabljajo in zlorabljajo.

  Tu se zanašajo na človeško zavest. Zato jo indoktrinirajo!
  Ta naj ostane pomanjkljiva, zato da v sivih prostorih zavesti, prav tam, kjer si vsadil dvom, ostane še dovolj prostora, da jim dovoli manipulacijo z zavestjo. Posledično pa s podzavestjo.

  Ta slednja se odziva nagonsko (pogojevanje) in kadar ima sistem dobro speljane vzvode prek svopjih inštitucij, lahko premika vzvode in z njimi ljudi, povsem administrativno, po ukazih, vodi kamor hoče!

  To pomeni brisanje abecede. Delati jo neberljivo.

  In prav to se nam zdaj dogaja.
  To seveda ne pomeni, da so »stare« stvari in navade dobre, to samo pomeni, da so stari konflikti bili dobri! Bili so lažje berljivi in se je napredovanje družbe dalo napovedati. Tako, kot je bilo jasno pri hipijevskem gibanju, da bo glasbeni izraz človeka postal pomembna dopolnilnha informacija o člocveku, o tem kako želi živeti, kaj čuti, kam ga domišljija in srce vlečeta. Posledilčno, bo tzenologija temu sledila. Pred tem so sanje zabeležile človeško hotenje v Hollywoodu! S filmi. Film je prikaz človeških sanj in svoboda ustvarjanja je najlaže sledljiva v tem, kako te sanje izražajo tuisti, ki so dovolj senzibilni, da spremljajo družbene dogodke , gibanje, modo oblačenja. Film praktilčno pokrije in obdela vse možne izraze človeške družbe. Pregleda družbeno dno, postavi ogledalo eliti, upre kritičen prwt v dogodke in vzorke in ustvarja javno mnenje.

  Zato ni pomembno, ali je oskarjke dobil dober film. Dobil ga je tisti, ki ima za sabo neko zgodbo. Če je avtorsko delo, potem odkriva nov pogled na dogodke. Če je filmski izraz voden in če tisti, ki podeljujejo nagrade hočejo uveljaviti politilčni manifest, potem oskarja dobi film, ki nakazuje, kje se bo zataknilo v prihodnje. Potem pač »brišejo sledove«.

  Torej, konlikft med generacijami dovoli, da se ohranja tisti vzorec, ki je vzorec odnosov, ki potiskajo družbo naprej, da napreduje emocionalno, tehnološko in nenazadnje se izraža v načinih iskanja individualne sreče. Ne da bi pri tem (in to je pomembno!), ne da bi pri tem bilo potrebno nekoga ubiti.

  Kajti, ubijanje obremeni človeka s Krivdo! Ta pa izrine Odgovornost, obenem mistificira Boga in ga s tem oddalji od človeka.
  Kako naj človek ljubi Boga, če se ga pa boji?! Duhovščina ga uporablja za strašenje ljudi z Njim, ker se jim drugače ne more, ne zna, in tudi noče približati.

  Ideologija na to reagira tako, da naredi v takem odnosu kratek stik. Obljubi maščevanje, kar pri človeku vzbudi lažni občutek, da bo lahko tako hitreje sam krojil pravico.
  Potem pa, ko ima ideologija dovolj svojih vernikov, izdela prioritete. Najprej pove, kaj je po njeno pravica in kako se jo doseže. Vnese torej novo upanje, ji je nekoliko drugačno od Cerkvenega.

  Če je človek zelo jezen in država zelo ne-pravna, je človeku tudi to prav! Znotraj ideološke (in verske) pripadnosti pa tako samo počaka spopsad med prepričanji in tedaj nastane trenutek, ko bo lahko nekoga v imenu Pravice (in Boga) ubil.

  Danes je zato Krivda bog. Krivda vlada na planetu namesto Boga Ljubezni. Ljubezen je zdaj nefunkcionalna na planetu. Nekdo jo dela nefunkcionalno!

  Ljubezen se ne splača, Krivda pa omogoča neskončno maščevanje in s tem podaljševanje upanja, da bi človek kdaj dosegel Pravico. Vendar, pravico v maščevanju! To je pravzaprav bistvo hazarda! Ljudje ljubijo hatzard ravno zato, ker jim Lucifer pravi: zato, da dobiš denar, ti ni treba biti niti pameten, niti zaslužen, niti Bogu všečen. Dovolj je, da imašp enako možnost, ko vsi drugi, da zadeneš pravo številko. Kaj nisem boljši in poštenejši od Boga??? Kdasj pa misliš, da boš s svojo ubogo lopenzijo lahko boljše živel! Delala si vse življenje in s etrudil… za kaj? Za to, kar imaš?? Hahahahahaha….!
  Lucifer je cinik. Vedno bil.

  Člioveku so vcepili v glavo, da več ne more pričakovati, Krivda pa mu je povedala, da več sploh ne sme pričakovati, ker za to nima pravice! In to je neizrečeno prepričanje, ki vse to, kar sem zdaj tukaj povedal, zavije in spravi v Manifest in v Dogmo.

  Znotraj teh tekstov si pa ljudje privoščijo razglabljati o posameznih stavkih in mislih, ki si jih pošičejo in ustrezajo posameznim situacijam, ki jih sami preživljajo. Te podobvnosti najdejo straneh starih verskih tekstov. Ali pa v Manifestu.

  S tem pa, ko se zdaj civilizacija nagiba k zmešani abecedi, v njej vidi neskončno svobodo.
  Neskončna svoboda je tudi Kaos, le da je ttreba Kaos šele urediti, toda urejati ga je treba šele ZNATI. Znati nekaj pa je povezano s tem, kaj holčeš. Kaj želiš. Torej – z Voljo!
  Šele, ko je Kaos urejen, je smiseln in ga lahko uživamo kot Stvarstvo.

  In tu nastopi božja Zavest v obliki Telesa!
  Telo je božja slika Vesolja, je natančen model o tem, kako Vesolje deluje.
  Model, ki je vsakemu od nas dosegljiv, ker je na dosegu rok. Tako pa je zato, ker, ker je Mati Vsega v Vesolju, začasno ji recimo Zemlja, vsakemu od nas dala svoje telo!

  Naša telesa so kot bratje in sestre po Zemlji! Tudi če tega ne vemo, je to tako.nTudi če tega ne čutimo, če ni v naši zavesti – je to kljub temu tako!
  Po »glini« iz katere smo in ki jo oživljamo smo bratje in sestre!
  To namreč znamo: oživljati neživo materijo v sebi! To sposobnost nam je naša Mati dala, od Nje smo jo nasledili in nNihče drug v Vesolju tega ne zmore. Toda mi to zmoremo.
  Bitja drugih planetov prihajajo sem, da bi videla, kaj se z nami dogaja samo zato, ker se zavedajo, da je v Vesolju nekaj narobe. Slutijo, da je rešitev tu! Zato prihajajo.

  In zato, dokler to lahko počnemo, nihče ne more zatreti Besede in z njo Abecede iz katere je narejeno Vesolje! Tudi če se sile še tako trudijo, da bi se celo, ko so med sabo združene, čeprav sovražne ena do druge, borile proti božji Abecedi, tega nikdar ne morejo narediti do konca. TO pa zato ni kogoče, ker imajo v sebi »izdajalca«! Ta izdajalec je telo.

  Vsa naša telesa delujejo kot vezna posoda v fiziki. Povezani smo med sabo v eno Telo, kot posode z vodo pri sistemu veznih oposod! Kar enemu zmanjka, se pokaže pri drugemu; ko nekdo doda vode v enega, se to takoj pozna pri drugih. Po domače povedano, »telo« kot vezna posoda, vsebuje znanje Vesolja, in k njem dodaja znanje vsakega človeka, ki je kdajkoli hodil tu po Zemlji, se učil iz svojih izkušenj, kakršnekoli so že te bile. In vse to je shranjeno v Zavesti Telesa.

  Zato je Telo Zavest, ki je koncept rauumevanja delovanja Stvarstva in JE Bog. Je Bog kot Oče Stvarstva.
  S to zavestjo zdaj vzpostavljamo stik. V bistvu, ga zdaj s tem prvič sploh vzpostavljamo s sabo.

  In zato je popolnoma vseeno kakšne blodne mnaifestacije iste norosti kot bolezni duha, zdaj malikujemo in častimo.
  To je samo zunanja manifestacija tega, kar se nam dogaja v telesu kot boj med indoktrinacijo, torej tem, kar imamo naučenega, in tistega, kar je v Vesolju starševsko in zato skrbi zanj. To slednje v sebi shranjuje telo. Posledično pa zavest telesa, ki je Telo!

  Blodnje so pa blodnje duha, ki je odrezan od telesa in zato ločen od njegovih problemov s tem, da bi vzdrževalo Življenje. Zdaj ta konflikt opazujemo v zunanjem svetu. Sledimo mu prek poročil na televiziji. Ocenjujemo pa tako, kot smo naučeni! Večin ase polarizira, kar pomeni, da se postavi na eno stran, proti drugi. Kako (ne)smiselno je to, naj zdaj vsak sam oceni.

  Brisanje božje Abecede ne bo nič pomagalo. Ne glede na to, kako grozno ali brezupno je zdaj videti naše stanje, ne glede na to, kako brutalno se ta sistem in vsi sitemi prizadevajo, da bi nam prepovedali normalno izražanje, ne glede na to, kako verjamemo režimu ali pa mu ne verjamemo, je zdaj najbolj zdravilno, če objamemo svoje telo in mu rečemo: s tabo sem!
  Potem bomo razumeli sočloveka, ko naredi to isto.

  Telo predstavlja najbolj stabilno vedenje o nastanku Vesolja, o njegovi evoluciji in o človeškem življenju. Telo, kot Zavest, ve, kako in po katerih principih deluje Stvarstvo. Zato jih brani pred izginotjem! Te principe je v Telo ugradila Mati Vsega v Vesolju.

  Telo, kot Oče Stvarstva, in Mati Vsega v Vesolju sta obliki božjega Duha, ki obvladuje Življenje kot pojav v Vesolju, kot čudež, ki smo ga vsi deležni. In ta čudež lahko vsi vidimo in ga živimo.
  Zakaj je tako?! Zato, ker Oče in Mati Stvarstva predstavljata Starševsko energijo Vesolja!

  Jaz se temu globoko priklonim, s spoštovanjem do nastanka Vsega.

  • Mojca pokraculja

   Jaz se pa tebi priklonim Dob, da si to napisal. Vrhunsko !

   • dob

    Hvala.

  • Feriss.H

   Tale ti je dobra – “Preskok ali umanjkanje zdravega konflikta med mlado generacijo in njihovimi starimi ima katastrofalne posledice za družbo” – poudarek je seveda ZDRAVEGA

   S temle – “Pravnuki pri nas nosijo na majicah iste simbole in blebetajo enake parole, kot so jih vzklikali njihovi pradedje” – domnevam da si mislil na “Šumske Razbojnike” iz “revolucije”

   Tudi tole je močno – Zdaj je na planetu vladar Krivda, medtem ko oblast svobodno Voljo preganja in jo iztreblja povsod”… “kadar ima sistem dobro speljane vzvode prek svojih inštitucij, lahko premika vzvode in z njimi ljudi, povsem administrativno, po ukazih, vodi kamor hoče” … “Če je filmski izraz voden in če tisti, ki podeljujejo nagrade hočejo uveljaviti svoj politični manifest, potem oskarja dobi film, ki nakazuje…”

   Skratka her dob, eden od tvojih najboljših analitičnih prikazov

   • dob

    Hvala, prijatelj!

  • Olga

   +++++++++++++++ zelo lepo povedano!

  • Peter

   Zdaj pa primerjajte tole z umotvori tuneka, maje, cepca, primoža, krtače in ostalih smetarjev tega portala, no.

   Respect, dob!

   • dob

    Hvala, stari moj. In hvala tudi portalu, ki mi dovoli takšen moj izraz.

 • Olga

  “Sorosovi miljenci” in denarniprostiti so ogroženi, saj so rakrinkani, zato pa taka gonja! Uničiti želijo države, družine, iznakaziti človeka in ga prikleniti v svoje patološke načrte!

 • tarantela

  Za vse naj bi bili krivi “komunajzarji” itd. Kdo hudiča je pa kriv za množično pedofilijo na Irskem, kjer so ujeli veliko duhovnikov pri tem nečednem “poslu”, ki je uničilo marsikatero mlado življenje? Zanimivo: vse te duhovnike so vzgajali v krščanskem duhu verni starši, nobenih komunajzarjev ni bilo. Kdo je potem kriv za ta nagnusna dejanja duhovnikov?

 • Franc Šink

  Kaj pa tisti verski vodja ki dovoli pojesti lačnemu možu če je lačen požreti ženo?Ali bi dovolil tudi da požre svojemu homoseksualnemu “partnerju” Ta klerik je sigurno peder

 • Domoljub in gej

  SDS, bo zaradi pozivov Donka potrebno menjati pol SDM ker je namreč v SDM polno gejev, pa tudi nekaj poslancev boste morali menjati… Pa precej podpornikov, ki berejo ta članek se mora počutiti precej nelagodno ker so istospolno usmerjeni…

  • Peter

   Zakaj pa heteroseksualci ne hodimo po cestah in vpijemo, kaj smo?
   Kaj nas briga vaša spolna usmeritev, zakaj bi vas moral stalno poslušati, kako se hvalite, da ste homoseksualci? Še enkrat, kaj me to briga, no?

   • Domoljub in gej

    Ker heteroseksualcev nihče ne zatira, nas pa vi zatirate.

    • Peter

     Sam osebno nisem nikoli rekel niti ene žal besede, kaj šele, da bi koga “zatiral”, karkoli že misliš pod tem, meni je seksualna usmeritev stvar posameznika.
     Tako da tole tvoje posploševanje in lepjenje nalepk ni kaj prida boljše kot “zatiranje”, nad katerim se pritožuješ.

     • Domoljub in gej

      Ti nisi rekel, ostali pa niso ti…

     • Olga

      Kalimero! Vsi so krivi…

     • Karmen

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Peter

      Glej, sam si tole napisal: “nas pa VI zatirate.”. In to je posploševanje, no?

     • RATATA

      A Petrčku boš jokcau?

    • Vince Blake

     Quote by Domoljub in gej
     “Ker heteroseksualcev nihče ne zatira, nas pa vi zatirate.”

     In kako konkretno si ti zatiran? A tako, da ti sistem ne dopušča posvajanja TUJIH otrok? Da bi jih potem vzgajal v prepričanju, da je normalno, če se dva dedca med sabo nabijata v postelji.

     Če je to vse, kar lahko očitaš, potem kar podpiram takšno “zatiranje”.

     Btw….če je po tvojem toliko pedrov v SDM, zakaj se jim pa potem ne pridružiš? Boš med svojimi.

    • RATATA

     Pičkatimaterna smrdljiva zaražena.
     Meter petidevetdeset si visok in natreniran borilnih veščin, pa te kdo zatira.
     Pičkica pedrska.

     Jaz sem komaj meter štiri in devetdeset pa nič natreniran, navaden dec za šaflanje in podiranje drevja in montiranje strešnih konstrukcij, pa zidanje in šravfanje, pa me noben (niti baba doma) ne zatira.
     Usekam takoj al pa prec.

     • Domoljub in gej

      Do žene si tudi tako nasilen? Smilijo se mi tvoji domači.

     • RATATA

      Čisto po gejevsko sklepaš.
      Do nje bi bil nasilen, če bi furala lezbaštvo na raznih paradah bumber fukjen.
      No ja, pozabljam, da tega ne moreš razumeti.
      Veš mi, ta normalni smo programirani tako, da ženskam skušamo v vsemu ustreči.
      Ta program pa tebi manjka najverjetneje zato, ker si imel sadistično mater, atek te je pa božal.

     • Domoljub in gej

      To kar vidiš v drugih zrcali tebe… Aha, atek te je božal mati pa je bila sadistična… Sedaj razumem od kje ti takšni bolni izpadi…

     • RATATA

      Ma ne razumeš ti nič.
      Ti zganjaj svoje teorija doma in v svojih roz klubih, navadne ljudi pa pust prmir.
      Ne le, da si gej, tudi zelo slabo si izobražen, za povrh pa še tumast.

     • Domoljub in gej

      Resnica zaboli… Sem zadel globoko v srce :) ja ja, kako ste navadni ljudje predvidljiv, kar sami izdate vse o sebi.

  • Olga

   ???????

   • Domoljub in gej

    Ja kaj je Olgica? Pred svojim pragom je potrebno pometat… Udrihate čez geje, imate jih pa celo kopico v svojih vrstah, ki komaj čakajo, da jih JJ pofuXXX

    • garfi

     perverzni kreten

  • Nejc

   Papež Frančišek je rekel da niso problem geji, ampak homoseksualni lobiji, ki vsiljujejo svojo ieologijo spola in radi bi se dokopali do tujih otrok!!! Preberi in se pouči

 • garfi

  perverzneš Domoljub in gej • 32 minut nazaj
  Ker heteroseksualcev nihče ne zatira, nas pa vi zatirate.

 • garfi

  na zadnji protest proti komunističnemu ugrabljanje otrok starim staršem nas je prišlo 10
  več je bilo novinarjev
  sramota pa tak narod

  • Domoljub in gej

   Ker izključujete ne morete pritegniti večje množice ljudi… Tako kot je že dolgo znano, še kakšnih 25 let bo potrebnih za normalizacijo v Sloveniji, tudi desničarje mora srečati pamet.

   • garfi

    koga izključujem ?
    samo dokazane škodljivce
    tebe pamet nikoli ne bo srečala

    • Domoljub in gej

     Jaja, še 25 let bomo trpeli, preden se začne normalizacija…

     • garfi

      izgleda da si del lgtb mafije in sorosa

  • Franci Donko

   Hvala vsem, ki ste prišli!
   Še bomo trkali na vest in strokovno odgovornost ministrice in ostalih vpletenih v nezakonito zgodbo. Upam, da otroka in njuni stari starši ne bodo rabili čakati nove vlade, da se ta krivica poravna in se vnuka vrneta domov, saj nista siroti, da bi morala bivati pri tujih ljudeh.

   • garfi

    hvala tudi vam aktivnim organizatorjem
    name lahko tudi naprej računate
    sem tudi vztrajnik

 • Feriss.H

  Tale moralna spaka ki se predstavlja s protislovnim aliasem “domoljub” in gej je lep primer zakaj je pederastija problematična družbena deviacija. Že iz njegovih bljuvotin se vidi da domoljubje in vulgarna pederastija ne gredo skupaj, ker pedrom je sveta samo pripadnost njihovi rektalni skupnosti. Zaradi svoje sfinkter-internacionalne miselnosti so pedri kot smrdeči privesek globalistov. Enim in drugim so pripadnost in zvestoba lastnem narodu neznanke. Prav patetično je še njihovo spakedranje na račun normalnih ljudi. So nefunkcionalni balast ki si zaradi podivjane tolerantnosti naše civilizacije dovoli preveč, dokler ta preveč ne bo res PREVEČ.

  Homosexualec ni kriv če se rodi kot tak, kriv pa je če svojo abnormalnost vsiljuje kot neko vrlino v družbi ki mu dovoli praktično vse svobode, razen tiste da si prisvaja otroke zaradi prikritih pedofilskih nagonov. Homosi so bili in bodo, a to ne pomeni da nam lahko serjejo kot se im sprdne. Razvajene Homo-pamže bo treba pognati v kot in šiba bo morala peti, drugače ne bo šlo.

  Družba ki si dovoli da jo v trikotnik stisnejo Levuharji, Pedri in Muslimani ima samo en izhod, trikotnik preoblikovati v linijo in jo temeljito zravnati kot z cestnimi valjarji, in valjati … valjati in zopet valjati vse dokler spomin na vzrok valjanja povsem ne izgine iz zasveti. Čista zavest, čista vest – THE END

  • Domoljub in gej

   Nič drugačen nisi od tistih, ki so ljudi metali v hudo jamo. Prav nobene pravice jim nimaš očitati, zakaj so počeli to kar so, ker si sam isti.

   • macon

    Dosti slabo zate, če je glavno kar te določa v življenju, kako mahaš s kurcem. Recimo za študij in delo uporabim desetine ur na teden, za spolnost pa komaj del tega, torej me veliko bolj določa in oblikuje delo.

    Intimnih zadev pa ne razglašam naokrog, kje šele zaradi njih iščem neke posebne ugodnosti od države in sistema.

    • Nata

     ++++++++ Super ! Intimnih zadev ne razglašamo naokrog.

  • garfi

   ja mislim, da se ne bodo ustavili dokler jih ne bo kdo ustavil

  • plamen100

   Sedaj mi je je vsaj jasno zakaj je Hitler preganjal pedre! Kako je zgodovina zlagana in hvala bogu da odvrzejo maske in se pokazejo v svoji pravi luci!

 • Franci Donko

  Spoštovani komentatorji, lepo pozdravljeni!
  Običajno nimam navade pod svoja pisanja dajati komentarjev, v tem primeru se mi pa zdi potrebno, da pojasnim komentar gosta z vzdevkom “domoljub in gej” , ki ga večina najbrž ni razumela.
  Gre za ta komentar: “Donko Donko, še sanjal boš pedre, kako te slačijo in se te dotikajo :D enkrat v eni oddaji si že imel prebliske o njih”.
  Zgodba je taka: na TV soočenju 10. decembra 2015 sem v drugem delu res prebral ti.”Homoseksualni manifest”homos ksualni manifest, ki ga je napisal Michael Swift, kot gloso s pretiravanji o tem, kako zatirani sanjajo, da bi postali zatiralci. Vsako dejanje ali akcija, ki dejansko gre v smeri obrata, kdo je zatiran in kdo zatiralec, samo dodatno vzbuja dvom o neresničnosti glosine vsebine, ki med drugim pravi: »Vaše sinove bomo sodomizirali,znamenja vaše bedne moškosti, vaše plitve sanje in vulgarne laži. Zapeljevali vasmbomo v vaših šolah, v vaših stanovanjih, telovadnicah, slačilnicah, stadionih, seminarjih, mladinskih skupinah, kinotekah, vojašnicah, zavetiščih, klubih za moške,kongresnih centrih, vsepovsod, kjer se družijo moški z moškimi. Vaši sinovi bodo naši lizači, ki nam bodo na voljo. Prelevili se bodo v našo podobo. Po nas bodo hrepeneli in nas oboževali … Tresi se, heteroseksualna svinja, ko se bomo pojavi-li pred teboj brez maske.« (Schmelzer 2015, 338)
  In spodaj je nekdo že napisal misel papeža Frančiška: ne obsojam homoseksualcev, ampak homo-lezbične-bi-trans-queer-seksualne lobije, ki vsiljujejo svojo ideologijo, ki nič nič drugega kot napaka človeškega razuma.

  • garfi

   jaz se jih bojim, zaenkrat so samo agresivni
   ko bodo dovolj močni bodo tudi nasilni in ne samo do otrok

  • Feriss.H

   Hvala za pojasnilo, ker mi ni bilo jasno zakaj mi je odgovoril z “Donko Donko …”, sploh pa ozadje tega. “Domoljubni” bi moral vedeti da avtorji člankov ne sodelujejo v forumu pod svojimi članki, menda ja ni mislil da v tistem duelu z nim si res ti, avtor članka.

  • RATATA

   Franci, nekateri cenimo, da se takole izpostavljaš. Vemo pa tudi, da bo treba to pokazati tudi na drugačen ne le virtualen način.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!