Se je minister Peršak zlagal glede zamenjave direktorja Slovenske filharmonije Damjanoviča?

Damjan Damjanovič (foto: STA)

Minister za kulturo Tone Peršak je na včerajšnji seji komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport, ki je razpravljala o stanju v Slovenski filharmoniji, povedal, da sta z direktorjem Damjanom Damjanovičem dogovorjena, da bo s 1. julijem prišlo do zamenjave na tej funkciji. A danes so že prišle na dan informacije, da naj bi se Peršak zlagal, saj Damjanovič ostro zanika kakršenkoli dogovor o odstopu.

Minister Peršak je ne samo podlegel medijskim pritiskom članov orkestra Slovenske filharmonije, ki so iz dneva v dan zahtevali odstop direktorja Damjana Damjanoviča in dirigenta Uroša Lajovica, temveč tudi močno zavaja javnost, saj je včeraj sporočil, da je dosegel dogovor za umik Damjanoviča z njegove funkcije direktorja Slovenske filharmonije, kar pa po naših virih ne drži.

Resnica je ravno nasprotna, saj Damjanovič ni sklenil nikakršnega dogovora, kot ga je razglašal Peršak, in ga ostro zanika. Na spletnih omrežjih so se danes že pojavile napovedi o političnih posledicah ministra za kulturo. Predsednik opozicije Janez Janša je javno napovedal interpelacijo, če se izkaže, da je Peršak glede Damjanoviča državnim svetnikom lagal v obraz.

Stavka ni bila legitimna, niti legalna
Minister lahko skladno z zakonom razreši direktorja zaradi štirih razlogov. Ključni razlogi za razrešitev pa so povezani z nepravilnostjo v poslovanju in zlorabo položaja, je pojasnil Peršak, vendar za to potrebuje verodostojne podatke. Takšnih podatkov pa nima, zato so se odločili za revizijo za obdobje, ki ga ni več revidiralo Računsko sodišče. Ob tem je pripomnil, da razrešitev potegne za seboj tudi tveganje, da se tisti, ki ga je nekdo razrešil, odloči za odškodninsko tožbo. Primere, da je država plačevala odškodnine, smo v Sloveniji po njegovih besedah že imeli.

Zaposleni so najprej poleg zahteve po odstopu direktorja in prekinitve pogodbe s šefom dirigentom Lajovicem zahtevali tudi sodelovanje pri izbiri šefa dirigenta in tretjinsko zastopanost zaposlenih v svetu zavoda. Na Nova24TV smo že pisali, da gre za domišljavost članov orkestra (skupaj s sindikatom) in da nimajo pravice do sodelovanja pri upravljanju in poslovanju SF ter kadrovskih odločitvah. Ker gre za absurdno in v zahodnem svetu nerazumno situacijo, se upravičeno sprašujemo, kako je sploh lahko prišlo do tega, da glasbeniki, sicer dobro plačani javni uslužbenci, ki se jim za delo ni treba boriti na trgu in imajo socialno varnost zagotovljeno, menijo, da Slovenska filharmonija kot ustanova pripada njim in da lahko z njo samoupravljajo?

Miha Pirih

 • althar

  Anarhija.

 • domovina mili dom

  Točno to kar sem napovedal. DUTB režiserji. Ta prvo notranja diverzija kučanistov, nato odstranitev ne našega.

 • tarantela

  Predlagam ustanovitev privatnega orkestra, kjer člani ansambla ne bodo imeli nobenih drugih pravic, kot hoditi na vaje in igrati.

  • RATATA

   Vadi se doma, in ne na šihtu! Na špil je treba prit pripravljen.
   Vsak naj odpre svoj s.p. in da ponudbo za koliko bo na koncertu zašpilal.

   • tarantela

    Seveda se vadi tudi doma, vendar so potrebne vaje skupaj z orkestrom, da so usklajeni, da dirigent lahko primerja skladnost, da en glasbenik s svojim glasbilom ne preglasi drugih itd. Oprosti, nimaš prakse v igranju z orkestrom. Še v pevskem zboru je tako, čeprav zna vsak posameznik prepevati, mora vaditi skupaj z drugimi. Drugo je seveda popevkarstvo in polka sigu-migu. Tam lahko sam vadiš v garaži. Pa še takrat moraš vaditi vsaj malo, da se ujameš z drugimi v skupini.

    • RATATA

     Seveda je treba imeti skupne vaje – ni pa to zame javni sektor, dab jim kar naprej šihte pisal, in da so 30% udeleženi v svetu zavoda je boljševistično bolano.

  • rrrrr

   Sluzavega za dirigenta, po dvajset ur vaj, pa kdor preživi, preživi.

 • 5-RA

  Naj se gredo tile glasbeniki samoupravljanje takrat, ko se bodo živeli
  od svojega dela in ne državnega sofinancirnja. Potem naj izbirajo
  direktorje po svojih željah. predlagam da naj postane glavni sindikalist
  in vodja tegale upora novi direktor, Štrukelj prva violina in Kučan
  dirigent.

  • Nata

   Kuči je že dirigent

   Štrukeljc prva figolina

   Naprej je pa itak vseeno !!

 • Johan

  Peršak je bil in bo ostal skorunpirana baraba, naj gre v pokoj !

 • stajerc5

  Clani Slovenske simfonije so se odlocili za nov zacetek, pod novim imenom:
  SVIRAJ KURCU !

 • Ryuk

  Peršak je itak človek brez hrbtenice. Zato pa je teko nizke postave.

 • diler resnice

  Po vsej verjetnosti je tudi tu ponovno v ozadju politika ter vplivnost posameznikov,ki kolektiv s pomočjo Štruklja oziroma rdečih sindikatov kroji usodo sicer v sredini 90-tih mednarodno priznanih filharmonikov vodijo v nek državni privesek paradnega značaja,kot so lokalni godbeniki,ki pa se za razliko od državnih z to zvrstjo glasbe ukvarjajo ljubiteljsko!Se morda minister g. Peršak zaveda da z zamenjavami tvega stike z svetovno znanimi filharmonijami,kot je dunajska,kjer bodo prej ali slej prišli do spoznanja ali je vredno z takimi ustanovami sploh sodelovati,kjer politika dirigira..na zahodu je to neobičajno !?

 • centurion

  Filharmoniki si zaradi profesionalnih prizadevanj in
  truda za zamenjavo Damjanoviča zaslužijo karto za
  potovanje na prvi koncert z novim direktorjem
  s Tupoljevim 154 proti Sibiriji preko Črnega morja.

 • totex39

  Damjanovič ni hotel odstaviti dirigenta so pa levaki odstavili direktorja. Pol pa še naj levi forumaši gobezdajo in zagovarjajo socialistično samoupravljanje levičarskega klana.

 • rrrrr

  Dragi fušmojstri in fakemojstrice iz Slovenske filharmonije. Danes ste vi zamenjali direktorja, jutri bomo mi zamenjali vas. Tedaj bomo dogodek proslavili skupaj s Poljskim simfoničnim orkestrom, ki nam bo zaigral Marche funebre ( pogrebni marš), vi pa boste lahko po koncertu prek javnih del počistili dvorano!
  (še Cigotovi Trubači so bolj profesionalni od vas press)

  • stajerc5

   Imam idejo! Mogoce bi bili boljsi, ce bi bila konkurenca vecja!
   Taaaakao!!!! Jaz hocem v vsaki, to je res v vsaki od tistih- koliko ze?- OK, cca. 250 obcin eno Filharmonijo, he,he!!? Koliko jih lahko Cmeroslina potem spet zaposli, pa saj je vseeno, ce znajo igrati ali ne, koliko?????

   • RATATA

    Ko so v Trbovljah v petdesetih letih eno fabriko zgradil, je na otvoritev prijadral titoslavni.
    Govor je imel direktor te nove fabrike, španski borec in komunist, ki je med drugim povedal, da bo zaposlenih 50 delavcev. Besedo je predal klavcu maršalu, ki je govoril o bratstvu i edinstvu, o tekovinama revolucije in na koncu ukazal: u ovoj fabrici neće biti 50 radnika, nego jih je treba zaposliti 100. Tako jih 50 ni imelo kaj delat.

   • Beli Sneg

    Lepo vas prosim. Mene filharmonija sploh ne zanima. V občini odlično zadovolji kulturne potrebe godba, ki je prisotna pri vseh dogodkih. Konkurenca je, samo ljubljanska raja misli da je več-vredna ker imajo “drugorazredni” sinfonični orkester.

 • Tovariš garač hahaha

  Vse desne bo potrebno zmetat iz položajev, vsa grobišča zasut nazaj, prepovedat desnosredinske stranke, nacionalizirat nazaj privat desno premoženje, podržavit privat tovarne in podjetja, cerkvi pobrat vse kar so nagrebli v teh 25 letih , uvozit še nekaj 100 000 “beguncev in počakat da zavre.

  Takrat se lahko ponovno nadejate leta 90-91 ko ste zamočili z dobroto in spravo.

  Od takšnih in drugačnih zamenjav, odstavitev in prerekanj ni drugega kot en golaž.In golaž se bo mešal dokler bo večina nekako shajala od kreditov na katerih se živi. Vlada SDS je pred recesijo naredila napako da smo vzeli kredite. In to samo zato ker so v SDS mislili kako jih bo sedaj narod volil.

  A nene narod voli tistega ki te pusti lačnega ter obljublja in obljublja vse najlepše preko svojih večinskih medijiev. In ravno ti mediji skupaj z “eminencami” ter seveda sodišči so vzrok da smo kjer smo.

  • stajerc5

   Cuj ti tovaris, od tega rdecega golaza zivi tvoja kamarila ze cel cas. Sicer se sedaj kotel pocasi prazni, ampak, preprican sem, da tvoj meterzvanzig ze pripravlja kaksno novo patricijo ali trentinico ali- uff, to ve samo mali na prucki. Pripravi se lepo na predstavo, karto bos verjetno tako ali tako dobil domov iz murglstana, nje?

   • Tovariš garač hahaha

    Na tvojem mestu se ne bi preveč veselil zmage. Pa tudi če zmaga desna opcija jo bodo režimski mediji zelo hitro izbrisali iz vladanja. To jim uspeva že vseh 25 let.
    Kot sem rekel predobro se živi in zato korenith sprememb ni za pričakovat. Z dobrim življenjem mislim tudi na desnico katera sicer nekaj protestira pred sodiščem vendar brez uspeha.
    Učiti se bo potrebno začeti pri Vseslovenskih vstajnikih ki niso moledovali in protestirali. Vzeli so granitne kocke in podivjano skakali pred parlametom. Sicer so to počeli neupravičeno ampak svoje so dosegli. Če se boste skrivali po cerkvah od tega ne bo nič.

    • RATATA

     Zakaj ti tako iz gobca smrdi(?), a zato ker gniješ od znotraj?

     • stajerc5

      Glej, jaz sem bolj desni od mojega desnega zmigavca, ampak, dec je skoraj vse zadel, precitaj ga se enkrat!

     • RATATA

      Res ga nisem do konca prebral (ker sem nestrpnež). Saj imaš morda prav, vendar bom vseeno počakal, ker je razmetano napisal.
      Če bo treba (ob njegovih dodatnih dokazih, da misli prav), se mi ne no težko iskreno opravičiti.
      Hvala

     • Nata

      Tudi jaz sem tako razumela. Tako čudno piše. Se mi zdi, da je pač še en hud J. nasprotnik, ki išče novega predsednika SDS……potem bo pa vse O.K.Tako misli še marsikateri .
      Pa ja de !

    • stajerc5

     Uau, si ne bi mislil, takoj- sorry, dober komentar, ni kaj! To o cerkvah je brezvezno, ker, khmm, pa daj, lepo te prosim, koliko jih se leti na to foro!? Ostalo si pa dobro zadel, ja!
     Na desni imamo en majhen- velik problem, ker nimamo icicev za kocke. In vsak dan jih je vec, NJE?

  • Nata

   tole tvoje pisanje pa ne razumem najbolje !!
   Uvod, jedro, zaključek so čisto iz različnega ” vica ” ??
   Izgleda, da se ničesar ne spominjaš, ali pa si že tako ” prepariran ” ,,,,,,,,,,

 • tohuvabohu

  V tristoletni zgodovini te ustanove so bile številne krize, pa smo vse prebrodili. Rdečkarji so rabili 75 let, da so jo spravili na rob. Morda jim bo celo uspelo.

  • RATATA

   Zdaj bo šele razturala, ko ma svetovalca.

 • VERZIFIKATOR

  Anton Tone Bardlič

  PEŠAK ANTONIN IN UBOGLJIVOST

  V stari Galiji antični
  so iskali svečenika,
  ki kultura zgolj ga mika,
  ga postavijo dotični.

  Prejšnja namreč svečenica
  po imenu Julijana
  odletela je iz klana,
  skoraj kakor mučenica.

  Se odločijo izbrani,
  da naj mesto Julijane
  svečenice zdaj pregnane,
  zapolníjo veterani.

  Veteranska čvrsta klasa
  svečenika naj postavi,
  ki naj veteran bo pravi,
  dosti pa za to ni časa.

  Kdo zdaj kultno to svetišče
  vodil bo, čeprav formalno,
  kot je v Galiji normalno,
  vprašat grejo preročišče.

  Galsko slavno preročišče
  je začuda onemelo,
  kot da reči ne bi smelo,
  kakšno je bogov stališče.

  Daleč je bogov ozemlje,
  končno Galci so spoznali,
  v njihovi deželi mali
  uravnava vse podzemlje.

  Tam v podzemlju večno rije
  v ilegali in pritlehno,
  a zato navzoč nenehno,
  modrijan, ki rad se skrije.

  Modrijan, se pravi moder,
  a pod tajno šifro plavi,
  ta naj novega pripravi
  svečenika za na oder.

  Se za druge skrije plavi,
  sam stališča ne izrazi,
  ampak vselej v prvi fazi
  le namigne, kdo je pravi.

  Tokrat je poslal lakaja,
  po imenu Antonina,
  barda, ki obraza nima,
  predlog da naprej prodaja.

  Barda, bardliča dejansko,
  ki se humorist mu pravi,
  ta besedo naj zastavi,
  naj predlaga nepristransko.

  Bil je predlog Antoninov,
  da se zdaj za svečenika
  imenuje rešenika,
  pisca vojnih let spominov.

  Svečenik za kult izbran,
  pisec je kot bard takisto,
  nosi še ime prav isto:
  Antonin, je veteran.

  Ni sicér bil kak junak,
  vedno je upognjen hodil,
  svojčas demokrate vodil,
  to je Antonin pešak.

  Da pešak je običajen,
  veteranov pač ne moti,
  je pešak na dobri poti,
  ubogljivosti je vajen.

  Govor je imel slavilni,
  tega je zdaj nekaj let,
  da potreben je zaklet
  stalen boj osvobodilni.

  S tem pešak si je navadni
  točke pridobil v podzemlju,
  da na galskem bo ozemlju
  vodil kult pomemben vladni.

  Dana je pešaku vloga,
  Antonin, vojak servilni,
  v borbi tej osvobodilni
  le vojak bo, ki uboga.

  A ne bo kot vsak vojak,
  kakor drug kak veteran,
  je za kult zato izbran,
  ker je le ubog pešak.

  • RATATA

   Ab ti rad Presherna sfuku?
   +

  • Nata

   Pravzaprav so res ubogi takile pešaki !! Ubogi na duhu. Pa veliko jih je !!

 • Jim Doe

  Jaz pa jih podpiram.Delo v stresnem okolju je no go, ni važno, če si levi ali desni, nek odnos mora biti.

  • stajerc5

   Ne me zajebavat, “Delo”, najbolj placane cajtnge v butalistanu, v stresnem okolju? Zakaj?

   • Jim Doe

    Delo v orkestru ni mačji kašelj.Zahteva več znanja kot samo spuščanje s smučkami po hribu navzdol.

 • samotoje

  Predlagam, da Peršak zamenja tudi garderoberke in občinstvo. Kakršnakoli asociacija na tisti vic o kakovosti storitev v hišah slabega slovesa je zlobno natolcevanje.

 • Nata

  Ja, enkrat pride vsak tak , ki je že koga ” ven metal ” , na vrsto .

  • indijanka

   Po 8 letih je čas za spremembo, kajne Nata.

   • Nata

    Prav gotovo. Pa koristno je tudi ! Za vse soudeležence !

    • tohuvabohu

     Potem pa ne razumem, kako je lahko nekdo več kot tri desetletja direktor CD?

     • Nata

      Prav razmišljaš …..pa saj vemo , zakaj in kako .
      Vendar je velika razlika. CD jih najame . Ostale Ustanove imajo svoje , več korpusov, pardon ansamblov. To je kar težko usklajevati .
      Saj imajo posmezni člani svoje ambicije in se je težko dogovarjati.
      Celo med enim ansamblom so znotraj rivalstva .
      Pa balansiraj !! Pišuka, nobenemu na takih položajih
      ne zavidam.
      A bi se dalo, če bi bile na teh mestih res osebe z veliko profesionalnostjo .
      Ki te da lahko ” v koš “….Za take pa denarja nimamo, pa ……hm ……še kaj.

 • Olga

  Peršak, komunistična lutka!

 • Aron

  ‘Na Nova24TV smo že pisali, da gre za domišljavost članov orkestra (skupaj s sindikatom) in da nimajo pravice do sodelovanja pri upravljanju in poslovanju SF ter kadrovskih odločitvah.’

  pa še kako imajo zaposleni pravico do sodelovanja pri upravljanju, še posebej to velja v primeru nekompetentnega direktorja kot je damjanovič.

 • indijanka

  Nenavaden članek. Ustvarjalno vodenje nima veze s samoupravljanjem in se je razvilo v ZDA. Diktatura ne spodbuja ustvarjalnosti in direktor Damjanovič je preprosto izgubil kompetence vodje.

  • Olga

   Rušenje s strani “naših”!

   • Nata

    Ves Olga, te oznake so kar malo nevarne.
    Sedaj delimo tudi mi ??

    • Olga

     Resnica…

     • indijanka

      Ne pretiravaj. Ti si danes glasno ploskala nemškemu levičarju. Velikemu zagovorniku migrantov in glasnemu nasprotniku desnice in Trumpa. Pusti me pri miru.

     • Rožle

      A res… ?

  • tohuvabohu

   Anarhija tudi ne prispeva k ustvarjalnosti.

   • indijanka

    K seštevku zagotovo ne. K posamezni mogoče. Zaposlena sem v podjetju v lasti tujcev. Kolobarjenje vodij in direktorjev je del rituala.

    • tohuvabohu

     Še vedno ne vemo, kaj je resnični vzrok težav, vemo samo, da so konflikti. Pa menedžer tudi ni vodja orkestra. Plačan je zato, da skrbi za dobro poslovanje hiše.

     • indijanka

      Seveda lahko izgubi. Zato tujci prisegajo na kolobarjenje. Tudi v mojem podjetju je tako.

     • tohuvabohu

      Ne razumem, kako lahko izgubi? Kolobarjenje je dobro iz drugih razlogov, recimo, da se kdo preveč ne “razpase”. Ali da se razrešijo notranje napetosti.
      Če primerjam s športom: klub, ki mu ne gre, zamenja trenerja (tudi trikrat v enem letu, hehe). Novi trener na začetku uživa “spoštovanje”, zato se v hipu izboljšajo rezultati, čez nekaj mesecev je pa lahko spet podobna žalost. Slabi klubi to doživljajo non stop. Ali je tudi SF slaba ustanova?

     • indijanka

      Kot je videti od daleč, je izgubil smer in energijo. Problemi pa itak niso nastali čez noč ampak so nastajali postopoma v času njegovega vodenja. O tem bi se lahko pogovarjala ure. Pa mi boš moral oprostiti, ker mi ni do tega, da bi mi Olga žugala. Gre za moje mnenje, mnenje opazovalca, ki ni odraz mojega političnega prepričanja, niti strokovnega, ker situacijo ocenjujem skozi informacij drugih ljudi.

     • tohuvabohu

      Po intervjujih sodeč ima volje dovolj. Tudi mi ni znano, kateri problem je njegova zasluga. Komaj verjamem, da bi se o eni zadevi lahko pogovarjala ure in ure? Če se smem še enkrat poslužiti primerjave s športom: ne predstavljam si, da bi kjerkoli igralci nastavljali direktorja kluba.

     • indijanka

      Prebrala sem vse, kar je o tem zapisano in si ustvarila svoje mnenje. Dunajski filharmoniki sami izbirajo svojega dirigenta. Ne samo to, društvo so in zaposleno imajo samo tajnico. Še enkrat. Pohvalno, da niso v rdečih številkah. Vsebina filharmonije pa je vseeno glasba in dosežki na tem področju. Glasbeniki so tisti, ki ustvarjajo vsebino. O pomembnosti povezanosti dirigenta z orkestrom, si pa lahko prebereš v vseh priročnikih o vodenju, ker gre za primer, ki si ga ljudje najlažje predstavljamo.

     • tohuvabohu

      Zakaj mi predavaš stvari, ki so jasne kot beli dan (vsaj meni)? Gre za konkreten problem v odnosih, vendar zunanji opazovalci nimamo prave predstave o vzrokih konflikta. Stalno mešanje vlog dirigenta in direktorja ne prispeva k reševanju.

     • indijanka

      Tudi, če bi kot opazovalci poznali prave vzroke konflikta, nismo pooblaščeni za njegovo reševanje. Osnovni konflikt je nastal med dirigentom in orkestrom. Direktor ga ni uspel pravočasno razrešiti. Precenjeval je ustvarjeno zaupanje in spoštovanje v okolju. Slabo je poznal klimo.

     • tohuvabohu

      Saj ga ne mislimo reševati! Mi tukaj tudi nimamo možnosti. Lahko edino povemo mnenje, pri pogoju, da kaj vemo o vzrokih. Tebi je morda vse jasno, meni pa ni niti približno.

     • indijanka

      :) zadnjič sem za hec preštela člane orkestra in prišla skoraj do številke 100. Če se je toliko posebnih ljudi kot so umetniki, poenotilo v svoji zahtevi, potem ni iz trte zvita. Spoštujem njihovo svobodo, umetnost in ustvarjalnost. Ni mi bilo všeč, da se o njih govori kot o zamenljivih robotih. To je tudi vse, kar vem sama.

     • tohuvabohu

      Glej, včeraj je celo tumasti Dnevnik objavil komentar D. Caharijasa z mislijo, ki sem jo jaz že večkrat povedal tule: obstaja sto načinov, kako se znebiti umetniškega vodje, s katerim se ne poberejo. Štrajk je najbolj radikalen, da ne rečem neumen način.

     • indijanka

      Ne gre za štrajk. Izgubili so vsebino. Včeraj zvečer sva si s hčerjo ogledali risani film Balerina in Viktor. Priporočam :).

     • tohuvabohu

      Štrajk je samo sredstvo. Cilj pa je NEZNAN! Zakaj so vmešali zraven terorista Štruklja, je pa zelo povedno.

     • indijanka

      Ta je pa res terorist. To imaš pa popolnoma prav.

 • Beli Sneg

  epo vas prosim. Mene filharmonija sploh ne zanima. V občini odlično
  zadovolji kulturne potrebe godba, ki je prisotna pri vseh dogodkih.
  Konkurenca je, samo ljubljanska raja misli da je več-vredna ker imajo
  “drugorazredni” sinfonični orkester.

  • Nata

   Imamo dva orkestra. Filharmonični in simfonični. Pa o drugorazrednosti . Veš, veliko je odvisno kdo jim dirigira. Kakšna osebnost stoji pred njimi
   Zakaj pa ne dva orkestra ? Boš imel kaj več denarja, če bo samo eden ? Zelo se motiš! Pri nas denar kar nekam izgine. . .
   Pihalnih godb je pa kar premalo. Jaz tudi to glasbo zelo cenim in jo rada poslušam.
   Pa brez zamere. Saj razumem, da nas jezi . . .

 • Antonius

  Ko se bo Slovenija osamosvajala zadnjič, se bo morala znebiti še več socializma, kot leta ’91.

 • Nata

  Čakaj, čakaj, no ? Zaradi tega, ker imajo socialno varnost, pa lahko nekdo hodi po njih? To je narobe svet, to !! Ne pa, če nekdo želi razrešiti probleme, ki sigurno obstajajo v SF.
  Nemogočo državo imamo! Kaj so Filharmoniki krivi za položaj ? Ko ljudje nimajo za kruh in so na cesti ?
  Se vam ne zdi, da ja v Sloveniji veliko ljudi, ki imajo veliko več pod palcem, kot ena uboga skupina glasbenikov??
  Kdo se pa sedaj izmišljuje in laže ? Je to kaj novega pri nas ? Saj sploh ne vemo v tej deželi , kdo pije in kdo plača!!
  Pa kakšna interpelacija, no ?? Kaj bo pa bolje ? Kar naprej peremo zapackano perilo, zadeve pa lepo gredo naprej.

 • zokispoki

  PERŠAK je sprevrženi guzonja. Minister-politkomisar in pritlehni Milanćkov soldat, brez hrbtenice. Levičarji nas želijo dominirati in uničiti
  našo domovinsko zavest! Na položajih so sami državljani naše domovine,
  vse manj pa Slovencev ! Takšnemu levosučnemu haranju se moramo odločno upreti!

 • baubau

  Zaposleni si jemljejo pravice,ki jih nimajo. Preberejo naj raje kakšne so njihove dolžnosti v okviru sklenjenih pogodb o njihovi-dobro plačani- zaposlitvi.Tisti,ki jih potiskajo,pa bi bi se očitno radi spet igrali samoupravljanje.

 • Za Slovenijo

  Peršak, je ne samo butl, ampak totalni idiot!

 • Iza Demos

  Vse preveč popuščamo sindikatom.
  Vsi vedo za svoje pravice noben pa za svoje obveznosti/dolžnosti. Tako naprej ne bo šlo več dolgo. SLO že hira.

 • karpelec

  Vse , kar v svetu po druh državah ni možno, je možno v Sloveniji-butalah.Smo unicum.

 • if

  Miha Pirih: “Se upravičeno sprašujemo, kako je sploh lahko prišlo do tega, da
  glasbeniki, sicer dobro plačani javni uslužbenci, ki se jim za delo
  ni treba boriti na trgu in imajo socialno varnost zagotovljeno.

  Miha Pirih, definirajte kaj pomeni “dobro plačani, ki se jim za delo ni treba boriti na trgu”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!