Ministrica obljublja velike spremembe v zaposlovanju. Dejstva, da ji mladi odhajajo, pa se izogiba

(Foto: Arhiv Nova24TV)

Na novinarski konferenci ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak je bilo naštetih veliko domnevnih dosežkov, ki po njenem mnenju spreminjajo Slovenijo v državo sanj, v kateri se brezposelnost drastično zmanjšuje. Kopačeva je z velikim nasmeškom na obrazu zelo veselo in dramatično napovedala ukrepe za zaposlovanje in gibanje na trgu dela v prihodnje. Njen nasmešek pa je čudežno izginil, ko smo vprašali, kako to, da se je v času njenega ministrovanja v tujino izselilo rekordno število mladih. Kako uspešni so potem ti njeni programi? Takrat smo Kopačevi očitno stopili na rep.

Ob naivnem nasmihanju njene kolegice, generalne direktorice zavoda za zaposlovanje, in ministričine piarovke je nato vendarle našla odgovor. Ampak, očitno zapisanega nekje na steni, saj ni prišlo niti do očesnega stika z novinarjem. Ministrica Anja Kopač Mrak je zelo zavzeto naštevala številke, ki v primeru brezposelnosti Slovencev padajo in v primeru delovno aktivnega prebivalstva naraščajo. V to, kar je ministrica prepričana, pa je, da bi se naj zmanjšala tudi brezposelnost mladih starih med 15 in 29 let. Zaradi tako zavzetega naštevanja “svojih dosežkov” pa ni premogla niti toliko poguma, da bi novinarko pogledala v oči, ko je vprašala po tem, kar kažejo številke. Ampak, ne njene. Tiste, ki na statističnem uradu kažejo, da se je število izselitev močno povečalo.

(Foto: Nova24TV)

„Najhitreje je še vedno zniževanje med brezposelnimi mladimi, kamor so bili v preteklih obdobjih prioritetno usmerjeni naši programi aktivne politike zaposlovanja. V enem letu se je registrirana brezposelnost mladih, starih med 15 in 29 let, znižala za kar 22 odstotkov, v dveh letih pa za 41 odstotkov,“ pravi Kopačeva. 

Magični programi za ukrepe aktivne politike zaposlovanja in gibanja na trgu dela v prihodnje
Kopač Mrakova je v avgustu pripravila štiri nove razpise, s katerimi naj bi drastično spremenila stopnjo zaposlovanja, ki po njenih besedah postopoma narašča že od marca 2016, sploh med mladimi. Ministrica zdaj zavzeto pripravlja program Aktivni do upokojitve, katerega namen je spodbujanje delodajalcev k trajnejšemu zaposlovanju starejših za nedoločen čas, sledi program Priložnost zame, s katerim načrtujejo vključiti 130 brezposelnih v subvencionirano zaposlitev. Novost je tudi javno povabilo Priložnost zame za zaposlovanje v nevladnih organizacijah, s katerim bi naj izboljševali možnosti za brezposelne, ki imajo visokošolsko izobrazbo, pa še nimajo delovnih izkušenj. Ampak komu bodo namenili teh 1,2 milijona evrov, ki so namenjeni temu projektu, če se bodo mladi tako množično izseljevali?

Ironično pa je drastična tudi številka, ki po zadnjih podatkih statističnega urada prikazuje, da se je samo v letu 2016, ko je začel naraščati statistični trend zaposlovanja, iz Slovenije izselilo 15.572 državljanov. Jasno je torej, da nezaposlenost statistično pada, saj se je bazen brezposelnih zmanjšal z vsemi izseljenimi rojaki.

Foto: Screenshot

Ministrica je na naše vprašanje odgovorila naslednje: “Zavod za zaposlovanje ne spremlja evidence, koliko se jih odjavi zaradi odselitve. Torej mi teh uradnih podatkov nimamo. Toda, če pogledate delovno aktivnost, ta raste, če želite govoriti o brezposelnosti, za katero slišim, da bi naj bila posledica črtanja evidenc, je ta podatek ključen. Stopnja delovne aktivnosti tukaj največ pove, kaj se dogaja.”

Kopač Mrakova očitno ne vidi povezave med izseljenci in manjšo brezposelnostjo. Pozabila je omeniti tudi več tisoč novih zaposlitev v javni upravi, ki močno izboljšujejo delovno aktivnost, a žal, na stroške davkoplačevalcev. Upamo lahko samo, da bo ministrica teh 189 milijonov evrov res namenila za svoje obsežne načrte za zaposlovanje in ne za različne nevladne organizacije, ki jih tako rada podpira. Za mlade je najbolje poskrbljeno, trdi ministrica, obenem pa se je v njenem mandatu v tujino izselilo rekordno število mladih.

K. F.

 • VERZIFIKATOR

  Janko Smrtnik

  VSI SMO DELOVNO AKTIVNI

  Posel je pri nas tako donosen,
  da vzcvetijo vsak dan mesta nova,
  čuti vsak trenutek se prenova,
  posel je naravnost neizprosen.

  Jožko, sin moj, šel je za voznika,
  naokrog prevaža ostarele,
  tiste zadnje tu še preživele,
  se po gumah stvar naprej premika.

  Cilka, snaha, zdaj je negovalka,
  ko bila deset let je brez službe,
  ji ne manjka več primerne družbe,
  saj bo kmalu domska stanovalka.

  Pinki, vnuk, projektov izvajalec,
  z neko strategijo se ukvarja,
  da podjetnik je, povsod poudarja,
  pravijo mu megle prodajalec.

  Drugi vnuk odšel je na Bavarsko,
  tretjega čezmejno delo vabi,
  pravi: »Na Slovenijo pozabi,
  na okolje delovno barbarsko.«

  Zdaj še jaz ustvarjam zaposlitve,
  tudi če sem v osmem desetletju,
  pri pogrebnem namreč bo podjetju
  mesto novo za upepelitve.

  Dva odšla sta, sta oba pokojna,
  štirje novi pridejo grobarji,
  domovina, Bog naj te obvarji,
  rast je zaposlitev tukaj dvojna!

 • rubec

  Se pa že raje vozim na traktorski prikolici v paradi ponosa kot da imam tako babo. Še raje bi ga pa v roza kombinezonu vozil če bi se dalo, ker za traktor žal nimam izpita.

 • AlojzZ

  “Ampak komu bodo namenili teh 1,2 milijona evrov, ki so namenjeni temu projektu, če se bodo mladi tako množično izseljevali?”

  To bo plačilo izbrancem, kot je že navada v teh krajih.

 • janez zorman

  Tej pi(č)ki ni za verjeti niti toliko, kot je za nohtom črnega. Spomnimo se vseh njenih dosežkov, sploh pa se bomo vedno spominjali krajo sirot starima staršema; kako so žleht feministke, vse po vrsti, tulile v en rog – kar se je izkazalo za protizakonito !!!!!

  • vsemojebabe

   Pa kaj?
   “Pravna država” pravi, da je njeno pravo eno figo vredno. Ugrabitelji niso bili kaznovani, otroci pa ne vrnjeni. Fuj pa tako spoštovanje odločb sodišč. Baba bi morala zaradi tega že davno odleteti.

 • Franjo Trojner

  PANIKA V VLADI IN V JAVNEM SEKTURJU! Le kdo bo z davki državne blagajne polno? Le kdo bo dajal, da bo javni sektor z veliko roko lahko jemal? Ha, ha, ha tovarišici Mrakovi so končno začeli zvoniti zvonovi, spoznala je, da turbo izseljevanja mladih tudi in predvsem zaradi diletanske politike njenega ministrstva in celotne leve Cerarjeve vlade, koalicije ne more več zaustaviti, zato poizkuša z vzpodbudami za zaposlitev v državi zadržati vsaj starejšo populacijo, a se bojim, da ji bo tudi ta ušla , če ne v tujino pa na britof. Levi telebani so z svojimi diletanskimi odločitvami uničili sanje mnogim državljanom, oropali so nas vseh realnih možnosti, da bi nam v kratkem lahko šlo bolje, zato se mladi pospešeno izseljujejo, država pa je iz tega razloga vsak dan bolj podobna domu upokojencev.

 • RealRevolution

  Ta ministrica bi ze morala zdavnaj odstopiti,sicer pa tudi to ne bo zadostovalo, niti najmanj.Edina trezna moznost je,da ODSTOPI celotna vlada s Cerarjem na celu.

 • MEFISTO

  Če bo ostalo kaj denarja, ga naj dajo kakemu ljudskemu umetniku, naprimer boksarju Predinu.

  Nacionalna sramota bi bila, če bi temu glasbenemu umetniku padel osebni standard.

 • sloustava

  Ponudba: ministrica naj gre s trebuhom za kruhom, magari v Venezuelo, iz tujine naj se vrnejo mladi mozgani! Nagrada za zamenjavo je en jur! Toliko ali manj je vredna ministrica. To je win:win ponudba.

  • traktor

   Ministrica lahko v tujini v najboljšem primeru pometa ceste.

 • MEFISTO

  Država, ki ima za premiera Cerarja in take ministre kot je Anja Kopač Mrak, mora ekonomsko in moralno propasti.

  Druge možnosti ni.

 • totex39

  Spet z famoznimi besedami zagovarja lažne interese, ki jih nikoli ne bo izpeljala. V vladi imamo same take ministre, ki niso dorasli svojim nalogam in taka vlada je res nična.

 • test

  pa dober, a mi lahko nekdo pove, kam bodo zaposlili mlade, ce v slo prakticno razen nekaj izjem ni industrije. vse kar se dela je samo preprodaja. slo firme pa v vecini pomena r&d sploh ne razumejo. temu primeren je tudi razvoj industrije. medtem ko se gremo v de industrijo 4.0 slo ni prisla se niti do 3.0. tisto kar pa delajo pa je vse na adhoc, samo da gre danes in mogoce se jutri. kaj bo pojutrisnjem me boli k***c.

  zdi se, da vse kar uspeva je se samo kafetkanje ter kovanje nacrtov kako nategnit drzavo. da so slo sami drzava in da volijo ze 20 s krajsimi presledki levicarske inkasante, to nikomur ne potegne. na oblasti imamo torej ljudi, ki so brez znanja, brez organizacijskega telenta, za nekatere ministre upam trdit, da ne prebijejo niti iq 110, vkljucno s cmerarjem, kaj sele, da bi imeli strategijo, kam ubrnit malo slo, ki jo je za dober dunaj skupaj. torej, ta vlada s cerarjem na celu ne zna prodat niti banane lacnim, kaj sele da bi vodli drzavo. zato je korupcija, po porocanju die Welt smo najbolj skorumpirana drzava eu-ja, hrvati so tri mesta pred nami (!!), v naprej programirana. PA KDAJ BOSTE ZACELI UPOTABLJAT MOZGANE SLOVENCI??

  Imamo polno uni izobrazenih nosijo pa se kot kompletni imbecili?!?! pravpsodni izpit lako ocitno nardi vsak, ki ima iq malo vec, vrela voda stopinj v Ljubljani. torej niti 100.

  • Vikttor

   Našim gospodarstvenikom tovarne ne laufajo, ko pa to prodajo tujcem pa laufa. To pomeni, da so naši vrli strokovnjaki totalni nesposobneži, ali pa so si dali zašiti zelo globoke žepe!?

   • traktor

    Še nekaj je. Pri nas velja nekaj kar se vleče iz socializma in brez tega se ne da.Tujci prinesejo drugo mentaliteto,prinesejo denar in nastavijo svoje vodilno osebje.Tam ni zajebancije,točno se ve kaj in koliko je treba narediti in za kaj kdo odgovarja.Če se tega kdo ne drži je takoj adijo.Imajo denar za advokate in odpravnine.Domači pa ne.Domači bo za avstrijsko firmo v Avstriji naredil vse, za slovensko v Avstriji pač ne.Ker si to lahko privošči.Pri nas,če pride do sodišča jo vedno dobi po pizdi delodajalec.

 • traktor

  Zaposlitev ob tako visokih davkih v Sloveniji ne bo. Problem pa je še idiotska delovna zakonodaja.Subvencije pa so samo oblika korupcije.Mladi so s subvencijami ob tako visokih davkih obsojeni samo na zaposlitev za določen čas.In to je samo do trajanja subvencije.Delodajalci se zaradi teh problemov bojijo zaposlovati.

 • tarantela

  Saj menda uvaja spremembe prav zato, da se ne bi več odseljevali.

  • marta

   In kakšne so te spremembe ?

   • tarantela

    Čak mal, so še dopusti, bo pol povedala.

 • Anton

  jaz tu sploh ne vidim vprašanja zakaj temu tako, to je tko kot če gospodar , nameni svoj grunt hlapcu, po vsej verjetnosti ga bo le ta ob prvi priliki zagruntal.Zjebal so vse največje industrijske-gospodarske objekte v državi tej, kje je Mariboski gospodarski bazen, kje je Litostroj in ostalih 100 tero podjetij, vse so zafural in sedaj se vprašate zakaj mladi ne dobijo dela, stali so zgolj mikro podjetja z visokotehnološko dejavnostjo tipa IT, ki po najboljši beri zaposli na leto 1-2 in še ta vrhunska eksperta. Torej kje naj se diplmantje brez prakse zaposlijo v deželi tej. malce logike, jaz popolnoma razumem, da ob vsej te množici diplomantov ni dovolj delovnih mest, to pa zato ker šolski sitem je naravnan zgolj zato da nekateri služijo na račun pštudentov, ne pa zato da se prilagaja razmeram na trgu dela.In potem levaki veselo vzklikajo socialna država, pravica do visokega šolstva kaj meni pomaga to če potem sistem ne naredi ničesar da bi lažje dobili službo, kaj pomaga če sistem nič ne postori da k večanju delovnih mest.Skrtka sam populizem nas vodi od leta 1991dalje, z razliko v recesije 2004-2008 in populizem oz lepe besede ljudje imajo očitno še vedno radi.

  sarkazem press

 • montyamp

  Potomstvo morilske hunte vodi državo .
  Kdaj in kje je morilec vzgojil normalnega naslednika ????

 • montyamp

  Take babe pri muslimanih lahko hodijo samo po minskem polju .

 • Božo

  Dokler je bil komunizem so bile službe in nikomur ni bilo treba iti v tujino ker bi bil na zavodu in brez denarja. Ko pa smo vpeljali kapitalizem in prosti trg pa imamo tole. Tito vrni se.

  • Ja, komunisti so se čez noč prelevili v tajkune/kapitaliste, ki so zafurali mnoga uspešna podjetja, dobili kredite “na lepe oči” in delavce poslali na cesto.
   Tako dober gospodar NE DELA!!!

  • joza joza13

   Tito vrni se, da potolčeš svoje rdeče nesposobneže, ki so postali prava mafija!

  • Franjo Trojner

   V to kar si zapisal še sam ne verjameš! Slovenci so v času totalitarne Titove komunistične Jugoslavije masovno bežali delati v tujino tudi za ceno svojega živlenja, graničarji pa so jim zavzeto pošiljali krogle v hrbet. Ko je Tita, kumuniste z iforbirojem prestrašil Stalin se je Tito, da bi ohranil oblast obrnil po pomoč v ZDA in ti so mu poslali žito in dolare, da se je Tito v jugi lahko šel socializem še naprej. In ker ni bilo žita in dela za vse so Slovenci masovno odhajali na delo v Nemčijo in po celi bogati kapitalistični stari Evropi. Zdomci so pri nas zgradili večino še danes stoječih zasebnih hiš, te so rasle iz NEMŠKIH MARK, kot gobe po dežju. V Slovenijo so zdomci nosili, pišiljali trdno valuto, da so njihove družine doma lahko preživele. Zdomci so zaslužni, da smo takrat v Sloveniji videli avtomobile in ostalo tehniko, ki jo Titova komunistična oblast svojim državljanom ni privoščila. Mnogim zdomcem se moramo zahvaliti tudi za doniran denar s katerim so se pri nas v Sloveniji kupovali dragi medicinski pripomočki. Resnica je, da bi brez zdomcev Titovo Jugoslavijo kako desetletje prej vrag vzel.

  • moon

   Se nisi spil jutranje doze?

  • Snorri Sturluson

   Ne sploh ne ah kje pa.Place so bile astronomske ….Nemci so bili pri nas delavci pa avstrijci

 • vsemojebabe

  Najboljša sprememba bi bila, da bi odletela kar ministrica sama.

  • antimur

   In to naravnost v pekel.

   • vsemojebabe

    Kamor tudi sodi!

    • Zgornji

     AAAMEEENNN !!! ! !!!

   • Zgornji

    AMEEENNN !!! ! !!!

 • vsemojebabe

  Tipica resno ogroža življenje ljudi zlasti otrok. Njena LGBT podpora pa deluje kot ugrabitelji otrok.

 • Morala

  Slovenci v tujino delati, priseljenci k nam na socialno podporo! To je njen uspeh!!

 • Franjo Trojner

  Vladavina komunistov je vedno razlog za beg možganov v tujino! Večina smelih, sposobnih, izobraženih je bežala v tujino iz socialistične totalitarne Titove Jugoslavije ves čas njenega obstoja in velika večina smelih, sposobnih, izobraženih mladih in malo manj mladih beži v tujino iz naše nove samostojne države prav tako zaradi ponavljajočih se nesposobnih socialističnih levih vlad, koalicij.

 • Darth Vader

  ona ima v mislih zaposlovanje afganistancev, sircev, makedoncev, albancev, srbov, bosancev, maročanov in še koga, ki ni slovenec….

 • antimur

  Ta goreča podpornica LGBT ogabnežev, ljubiteljica kraje otrok, vsekakor ne razmišlja o mladih, starih in na sploh ostalih Slovencih, edina skrb ji je, kako narediti čimveč prostora za muslimanske vsiljivce, zato ji gre zelo na roko izseljevanje mladih Slovencev, seveda pa medtem skrbi za čimboljše okolje za njene ogabneže iz LGBT skupnosti. Prava podpornica NWO, ter njene izspostave na slovenskem, Kučana in njegove bande.

  • moon

   Saj, zanimivo bi bilo poznati narodnost tej izseljenih in kaksna je le-ta tistih, ki vzdrzujejo stevilo prebivalcev SLO na 2 mio.

 • RATATA

  Če ne veste, se zdaj nabavlja delavce direktno v Cazinski krajini. Ponje pošiljajo avtobuse in jih trogajo sem. Tistemu, ki kakšnega najde pripada nagrada 400 evrotov.
  Zavod za zaposlovanje ni v stanju najti delavca kljub več kot 100taužent nezaposlenih v Sloveniji.
  To situacijo namerno vzdržujejo s takšnimi predpisi, ki levim zagotavljajo volilno podporo tako tistih nezaposlenih kot javnosektorskih babur.

  • Ali spet Jankovič uvaža ?

   • RATATA

    S tem se on ne ukvarja.
    On prekadruje in nastavlja svoj zanesljivi, višji kader ter ga ustvarja od njega odvisnega in njemu večno dolžnega.

  • Ana Job

   Naši gorenjski delavci pa se vsak dan z avtobusi vozijo na delo v Avstrijo. V blejskih hotelih serijsko primanjkuje delavcev, v kuhinjah delajo že delavci iz Moldavije. Ta trenutek zaposlijo Sava Hoteli samo kelnarjev 30. Obstoječe osebje dela po 10 ur in več.

   • RATATA

    Ja, tudi za gorenjske pnevmatike delat je velik problem in bojo direkt bosance navlekl.

    • Ana Job

     Vsi ne plačujejo svojih delavcev vrhunsko, kot ti. :-)

     Vlada nam izkoriščalski, parazitski, kapitalistični razred, ki daje minimalce, ljudje pa s tem denarjem ne morejo ne živeti, ne crkniti. Raje jemljejo podporo in delajo na črno ali gredo v tujino.

 • Vikttor

  Ta vlada očitno rabi sužnje. Raje naj poskrbijo za mlade ljudi -družine, katere so bodoči delovni kader slovenije.
  Mladina dela po kafičih, dobi res 800€, a od teh mora vrniti tudi do 300€, češ da inventura ne štima – nič dokumentiranega – inventura tudi 4x mesečno itd itd….
  To se dogaja predvsem ko si gazde kupijo nov avto in nekdo mora plačati anuitete.
  Zaposlen za določen čas nebi se smel voditi kot zaposlen, naši zakoni vzpodbujajo lopovščino.
  Skratka slovenska svinjarija!

  • moon

   NO, da ti bo jasno: tole ni svinjarija Slovencev, je pac prisla skupaj z juznimi “brati”.
   Nadmudrivanje, nespostovanje pogodb, kaj sele dogovorov, neplacevanje racunov, izkoriscanje in neplacevanje delavcev… tako se je in se to dela juzno od Avstroogrske!

   • lana

    Da ti povem za južne brate v Avstriji … inventura v lokalu se dela vsak dan. Ko prideš na delo v 15 min prešteješ vso pijačo ob prevzemu šanka, seveda imaš popis ki ga je kolegica naredila ob zaključku in mora njen popis bit enak tvojemu – če kaj manjka se dogovoriš s kolegico ki je pred teboj delala – kaj in kako — ponavadi nič ne manjka – minusa ni nikoli – plačo si vsak dan vzameš iz blagajne sam + napitnino + šefa ne zanima inventura ker se natakarji medseboj preverjajo – on sam vzame papir z denarjem in gre na banko ….

 • janez.pokoncni

  Do 13tisoč evrov bodo namenjali za zaposlitve starejših od 55 let, ki so prijavljeni na zavodu. Ta delovna mesta nimajo nobene veze z ekonomsko upravičenostjo. Dlje kot smo uradno v kapitalizmu, bolj nas potiskajo nazaj v socializem. Delo je tržna komponenta, vsakršno drugo filozofiranje, reguliranje, itd. je samo mešanje dreka in na dolgi rok ne vodi nikamor.
  Potrebno je vzpostaviti zdravo, tržno okolje, “tanko” državo z nizkimimi davki. To je edini recept za državo bogatih ljudi in s tem bogato državo. Jasno, koncept je povsem v nasprotju z logiko socializma in kaviar socializma, v katerem mora biti vse zelo zapleteno, da je lahko netransparentno.

  • Osti jarej

   …vitko državo z normalnimi davki za dve tretjini manjšo JU…pri tem ne mislim na učitelje,vzgojitelje,medicinsko osebje…pač pa na birokracijo….in ustvarjanje novih delovnih mest,oziroma ugodnih pogojev za te…da bodo k nam prihajali resni,normalni in moralni vlagatelji in podjetja…..jih je pa ,politikov,samo prazno gobcanje…..rezultate pa lahko vidiš na vsakem koraku…….pozna se zgolj servilnost gospodarjem,država propada….sistematično in po planu le teh

  • Anton

   pri nas je važn da si ambiciozem,če si pa NAŠ potem pa sploh, ni pa važno kako to ambicioznost pogojuješ s svojo sposobnostjo, o slednji levaki kajpak neradi govorijo oz nič. Važne so pravice, o dolžnostih se pa bomo pogovarjali v “naslednjem življenju”

   sarkazem press

 • Osti jarej

  …glede na to,da je ta baba politični inventar s funkcijami in popolnoma neučinkovito (ne)dela me zanima naslednje;bo prisotna v vladi,če janez zmaga

 • mannuro

  Po dolgem času, 5 min 24kur in povem, učinkuje kot kava! Spet sem dobil potrdilo, da je bilo prav, da sem šel v tujino. Ni raj, vsekakor pa ni pekel slovenskega kova. Pa pozdrav ministrici. Upam, da preostale Slovence čimprej sreča pamet in da bo okrog novega leta krasila kakšno vejo s preostalimi svojimi kompanjoni.

  • RATATA

   Z glavo navzdol!

 • Snorri Sturluson

  15.572 se jih je lani izselilo .Mater v 5 letih bo to za celi Maribor ali pa kar za celo Prekmurje.Kdo bo te penzije placuvo pa plače totim pametnim.?Resan me zanimle

  • mannuro

   Vsako jutro se samo iz Štajerske na delo v Avstrijsko Štajersko, vozi skoraj 23.000 ljudi! Ti tudi ne vplačujejo v pokojninski sistem Slovenije! Naj tekne ta podatek, baburi nori!

   • Snorri Sturluson

    Ne mislim…. ,svinjarija od amena naprej

   • Vera

    Plačujejo pa dvojno obdavčitev ! :(

    • Snorri Sturluson

     Ja halo gospodje tovariši so superiorni.Oni si zaslužijo ,oni so pomembni .

    • mannuro

     O tem pa raje sploh ne bi! Zato se jih pa toliko izseli. Potem ugotovijo, da tega ni več! Nekak pot tistem si še enkrat več vreden.

   • test

    ne bo drzalo, po mojih podatkih jih je ze 30 000, od tega samo v zadnjem letu in pol 18 000 prirastka. Pri Magni v Gradcu jih dela 1000! To so podatki HR Magna, ki sem jih dobil lani. Baje da ostaja celo Slo miza pri kosili v menzi in ljudi hodijo iskat s slizbenim busom v sentilj!

    Cas je, da damo stvari na mizo in levicarsko laznjivo bando soocimo z dejstvi!!

    • Vera

     Iz večih obmejnih krajev z Avstrijo jih vsako jutro poberejo , ter zapeljejo v Magno Gradec .

  • Zgornji

   VERJETNO KAK TAK SKRET OD BABE KI BO POTEM TO REŠEVAL VSE NA SVOJIH PLEČIH … AVŠA ZARUKANA POKVARJENA ZABITA …

   • beno

    No, no, mal bol počas.

    • Zgornji

     aaaaaaajaaaaaaa, … pooočaaaaasiii daaa jooo raaazzzkriiijeeemoooo … aaalllll šššeeee keeeejjjjjj booooooollllljjjjjj poooooočaaaaaaaaasssssiiiiiiiiiii … ?? ;-) :-P

     • beno

      Z oliko pa si nista na ti, kajne ?

     • Zgornji

      Zelo odvisno kdaj + kje + kako + od ostalih okoliščin, drugače pa se izogibam pokvarjenih vulgarnih besed , ja. Lp + #

 • Osti jarej

  …včeraj se je hvalila,da se je nezaposlenost znižala za 50 tisoč oseb…..ni pa omenila,koliko od teh jih je odšlo v tujino in koliko sej ih je upokojilo direktno iz zavoda

  • Zgornji

   Jaaaooo … tako kot v Ameriki , ko jih ta Odpisane iskalce avtomatsko štejejo za “zaposlene” !!! ! !!! BEDNI BEDAKI NEUMNI HINAVSKI LAŽNIVI !!! ! !!!

 • Zgornji

  KATEEERI “MLADI” IN “IZOBRAŽENI” BODO DELALI ZA MINIMALNO PLAČO , KO BODO OD NJIH ŠE ZAHTEVALI DOLGOLETNE IZKUŠNJE PRIDOBLJENE V NEVEM KATERI DRŽAVI ŽE ??? !!! ??? PA KDO TAKE AVŠE ZARUKANE SPLOOOH ŠE JEMLJE RESNO ??? A JE NAROD RES TUD TOLK ZABIT ???

  • Snorri Sturluson

   Mladi bodo šli garat v tujino in prišli mogoče stari nazaj MOGOCE

   • Zgornji

    Hmmm, … ja, in čisto mogoče je precej poudarka na “Mogoče” … :-(
    Mogoče pa je, da jih nebomo nikoli več videli, namesto duhovne Puščave pa bo ostala samo Najtemnejša Puščava Najmračnejših Zlobnih Migrantov, žejnih Krvi , Ubijanja in Mučenja … Žaaalll pa so to hoteli , poleg pokvarjenega naroda ki si je to zaslužil … in, zgleda da bodo to bedno “čorbo” tudi morali pojesti …

 • Snorri Sturluson

  Koliko pa nezaposljivih premore Slovenija?Nezaposljivih ,tile niso na zavodu

 • MižekFiga

  Ne bo ji uspelo pet minut pred končanjem mandata. Možno je, da ji Jekleni Janez podaljša mandat na “Sramotilnem stebru” ali kletki nad Ljubljanico. Še kakšen vogal ali kot za prosto kozlanje in scanje ji pripada v omočju betonske sramote spravnega spomenika, ki je zdaj brez vsebine.

 • Vera

  Vsa zagorela od sonca je sinoči hitela na TV razlagati kaj vse je naredila , ter koliko mladih je doma dobilo delo . NIHČE ga ni dobil doma po redni poti , temveč je vedno več mladih , ki gredo zjutraj ob 4 uri na delo v Avstrijo , ko še ministrica sladko spi ( če ima mirno vest ) . Naj Kopačeva , ne celotna vlada , ne lažejo narodu, ker jim prav nič ne verjamemo . Realnost je povsem drugačna, kot nam jo prikazuje najslabša Cerarjeva vlada na svetu !

 • montyamp

  DELAVCEM DELO IN ČAST
  KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST
  Božič se bliža , Romuni so že zrihtali .
  Pa Slovenci ???

 • Snorri Sturluson
 • garfi

  leviĆĆĆĆĆarski genocid se nadaljuje

 • Ana Job

  Ministrica je pokvarjena do obisti, to je s svojim zanič delovanjem že neštetokrat pokazala.

  Pošlihta naj prvo svoje privatno življenje in nekaj naj naredi s svojim ogabno hreščečim glasom, ob katerem človeka srat pritisne!!!

  • mannuro

   Men je čist vseeno, kaki glas ima, zaradi mene lahko ima na obrazu svojo rit. Samo pričakuje se, da na položaju, ki ga zaseda pokaže svoje prave kvalitete pamet, znanje in poštenost, za dobrobit naroda. Ne pa tako kot sedaj, ko kaže samo svoje “kvalitete”, ki tam nimajo kaj početi – neumnost, sprijenost in grabežljivost.

   • Ana Job

    Levičarji ne premorejo kvalitet. Funkcionirajo ravno obratno in sicer v škodo.

 • Snorri Sturluson

  Sami nesposobnezi

 • MEFISTO

  Ministrica Anja Kopač Mrak je mračna ledeno mrzla ženska, ki oživi le takrat, ko gre za lezbijke in buzerante ter istospolne družine.

  Vsi drugi so zanjo drugo razredni državljani ali pa še to ne.

  Zdajle sem se zahvalil bogastvu našega jezika.

  Do grla sem že sit tovarišev in tovarišic, državljank in državljanov ali občank in občanov, istospolni imajo pa edini glede na spol samostojna imena – buzeranti in lezbače.

  Tisti, ki bi jih nagovoril buzeranti in buzerantke, bi se osramotil, ker bi pokazal silno nizko stopnjo poznavanja bogastva lastnega pogovornega jezika.

 • MEFISTO

  Nagradno vprašanje!
  —————————

  Anji kopač Mrak popularno pravijo

  a) partizanska mamica

  b) pederaka mamica

  Na kvizu lahko nastopijo samo Slovenci, mladoletni in polnoletni, ki imajo čisto srce in pametno glavo.

  Prvo nagrajenega bo, kot običajno, Najplemenitejši kušnil na golo rit.

  PRIČEVALCI mu bo pa svetil.

  Pohitite, prva nagrada je samo ena in prvi je lahko samo najhitrejši.

  Drugo, tretjo in vse ostale nagrade prispevajo luckyss, Osti jarej, tarantela, Kosobrin, Jovo Jamnica, janez cepec, dr. Janez Sveti in drugi

  Od prve se bodo te nagrade razlikovale le po trajanju, sočnosti in aktivnosti jzika.

  • Janez

   A. in b. točki !
   Po smislu – kar ustrezata realnosti.
   PREKINIMO “PARTIJSKO KADROVANJE”
   V POLITIKI, V INSTITUCIJAH PRAVA IN DRUGOD, KJER JE PLAČNIK – R.SLO. Lr. J.. KOMENDA
   P.S.
   OBUP OD MINISTRICE.
   NAJ NE POSTAJA MINISTER VČ NEKDO, KI NIMA “NEKUPLJENIH” JAVNIH STROKOVNIH PRIZNANJ.

 • valentin

  Z A.K.P. ni vredno izgubljati besed. Kot komentator in ne minister za delo, družino in socialne zadeve izjavljam, da je nezaposlovanje popolnoma politično vprašanje, ki bi ga sposobna vlada lahko uspešno rešila, če bi le hotela.

 • princeska

  Kako se je pa ta tipica lahko izognila lovu na čarovnice?

 • MEFISTO

  Blagor desnici, ki ima Janeza Janšo ter SDS, ki ju podpira cel slovenski narod.

  Gorje pa levici, ki jo vodijo sami runkli in podpirajo teleta.

 • Slovenec 33

  Ko vladajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda znanje beži iz države, vladajoči pa vabijo v državo nove okupatorje.
  Ne more biti drugače, če topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma diktirajo tempo izganjanja, ropanja in zatiranja slovenskega naroda.

 • MEFISTO

  Še ena katastrofa!

  Govori se, da naj bi bil kandidat stranke SMC za predsednika republike Slavko Bobovnik, voditelj Odmevov na HANZI TV in preizkušen ter zaslužen kader plenilske, prevarantske in sleparske levice.

 • MEFISTO

  Še sem slišal, da Bobovnikovo kandidaturo podpira tudi sicer precenjena Evgenija Carl, ki naj bi po izvolitvi Bobovnika zasedla eno od vodteljskih mest v Odmevih.

 • xtc

  Otej kuri in SMC nima smisla izgubljati besed-razen BEŽI KUČI SVE JE PROPALO.
  Sicer pa glede izseljevanja mladih,hja gre za dve stvari,veliko jih v tujini vidi malce preveč rožnato stvar,ko pridejo tja so soočeni z realnostjo,konkurenca je huda,malo jih res uspe v svoji branži,večina se najde v neki drugi smeri,ki je še vSloveniji povohala nebi itdDejansko se pač morajo sprijazniti s tistim tam.
  Seveda vrnitev ne pride upoštev eno je sramota,drugo je po kaj in kam,skratka izseljujejo se.
  Seveda pa se ne izseljujejo zgolj mladi,marveč tudi starejši,kateri lahko svoje ročne in druge sposobnosti vnovčijo v tujini pri tujih delodajalcih dosti bolje.
  Nehajte nabijati zgolj o študiranem kadru v tujini je ogromno povpraševanje tudi po mojstrih obrtnih poklicev,mizarji,kovinarji,kajti kljub vsem hi techu nekateri poklici ostajajo nepogrešljivi invse bolj izkani,ker je pač študij privlačnejši in se da veliko doseći z jezikom,tam pa je treba imeti konkretna znanja in rezultate.
  Tako da so vse bolj izkani tudi konkretni rokodelski poklici a je tega kadra vse manj,povpraševanje pa vse večje-vendar je rok preden dobiš samostojnega mojtra teh poklicev z rubustnim in širokim znanjem vsaj 20-25 let to pa pomeni že starost okrog 40-45 let.
  Seveda opažam tudi nov trend in hit v Sloveniji,kjer sta v zadnjem času postali hit Švica inAnglija obe najbolj trdi glede kapitalizma vEvropi.Vendar je smešno še nekajSlovenci po novem rinejo v Anglijo,ki je mentalitetno še dlje od nas kot Švica,še bolj smešno pa je to,da Angleži tako mladi,kot stari vse bolj bežijo iz Anglije vAvstralijo,ZDA,Novo zelandijo,Giblartar,Madeiro,Teneriffe in nekatere druge države in otoke z večinsko belim prebivalstvom.Vsako leto naj bi iz Anglije pobegnilo med30-50000 pravih Angležev.Zakaj bežati iz države,če je tako lepo.?

  • lalalla

   Jaz mislim da se je težje v Sloveniji izkazati kot v tujini. V Sloveniji sem delala kot črnc pa dobla mizerno plačo, da sem se lahk sam zjokala. Sedaj lahko končno živim, grem na dopust, si kupim stanovanje itd. Sedaj delam čist lepo normalno delo-brez stresa, pripada mi pavza za malco. Bolj cenijo mlade kot pa ena Slovenija. Js sem raje čistilka v tujini kot pa brezposelna in lačna v Sloveniji. Vsakdo ki ima malo pameti in da se potrudi naučiti jezik lahko najde službo v svoji stroki, tudi brez nekih velikih izkušenj. Je treba pošiljat Prošnje in aktivno iskat zaposlitev. Jaz našla službo v svoji stroki, medtem ko v slo nisem imela kam poslat prošnjo. Nas je 6 v družini in smo se vsi izselili. Moja starša sta pri 55 letih naredila ta korak in sta tudi zadovoljna. Nikoli ni prepozno. Vsekakor so v tujini Fakultete boljše, profesorji super, moji nadrejeni so tud SUPER … v Sloveniji pa sam gledajo da te zadržijo na fakulteti in te nočejo spustit … vedno neke prepreke … v Avstriji sploh ne moreš ponavljat letnika, koliko narediš narediš in kasneje pavziraš na koncu študija ko se ti je nabralo npr. 10 predmetov. Nobenega ne vržejo zaradi tega ker ni naredil 2 predmeta, ker je to predrago za državo. Slovenija bo morala marsikaj spremenit če bo želela zdržat mlade. Js podpiram državo ki podpira mene.

 • MEFISTO

  Tudi o tem sem slišal govorice, da Anja Kopač Mrak ne bo več dolgo ministrica.

  Premier Cera je namreč domnevno izjavil, da bo v kratkem odstopil, ker nihče ne spoštuje njegove etike in morale.

  • princeska

   Hehe, tale tvoja pogruntavščina pa resno konkurira Rubecu.

   • MEFISTO

    A si le tudi princeska, prjatu razumni!?

 • Kosobrin

  Kakšna je pa kaj sodba po tožbi novinark ? Vsi vrabčki že čivkajo, Nova TV pa nič!?

  • Janez

   KUPLJIV ČLOVEK SI ? A ne?
   Kdo te je pa tokrat – kupuje ? Kot eno robo, ki je naprodaj ? L.r.J.KOMENDA

  • beno

   hja čuden je ta člouk – država je vsa pokradena, njega pa ……………………….. balkanska posla.

  • beno

   Kje…… čigavi vrabčki pa ………

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!