Ministrica za zdravje povzročila nemire v koaliciji: SD in DeSUS Kolarjevi odrekla podporo

Foto: Nova24TV.

Prejšnji teden so bila objavljena določena dejstva o delovanju zdravstvenega resorja, a ni bilo čutiti skoraj nobenega političnega odziva. Resen odziv se zgodi šele takrat, ko je napovedano krčenje sredstev. Kakšen strokovni sporazum je v resnici sklenila Celarc Kolarjeva, se bo izkazalo v pogovorih in ob nadaljnjih pogajanjih znotraj koalicije.

Koalicijski stranki DeSUS in SD sta se ostro odzvali, zato bo sledil pogovor premierja Mira Cerarja in poslancev SMC z ministrico za zdravje. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po petkovi seji izvršnega odbora stranke pojasnil, da Kolar Celarčevi odrekajo podporo in da bi bilo prav, če bi Kolarjeva ponudila odstop in bi ga premier tudi sprejel. Pričakujejo osvežitev  na področju zdravstvenega ministrstva.

Tudi v SD so opozorili, da se čas za modre rešitve in zagotovitev socialnega miru izteka, zato pričakujejo, da bo premier ukrepal, poroča STA. Cerar in Kolar Celarčeva se za zdaj na izjave koalicijskih partneric še nista odzvala, zato se utegneta danes. Ker je ta sporazum zaustavil pogajanja z drugimi sindikati javnega sektorja, je problem še večji.

Ministrica Kolarjeva naj bi do redne seje vlade pripraviti podrobnejša pojasnila glede sporazuma vključno s finančnimi posledicami. Po besedah ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja je več nejasnosti pri določenih točkah sporazuma. Cerarjeva vlada sicer nadaljuje s centralnim projektom vodenja cen materialov, pripomočkov in opreme za zdravstvene zavode. Danes bodo zdravstveni zavodi prejeli z ministrstva za zdravje in Združenja zdravstvenih zavodov  navodila, kako zbirati podatke in komu jih posredovati, da bodo januarja primerljivi.

V primeru ministrice za zdravje lahko vidimo enormno hipokrizijo DeSUS-a in SD. Stranki sta, če se še spomnite, soglasno podprli ministrico, ko je bila ta interpelirana. Sedaj, ko pa je to oportuno za njihovo volilno telo, pa pritiskata na Mira Cerarja. S tem se želita odkupiti za fiasko ob interpelaciji, saj ugotavljata, da bosta največ političnih točk nabrali ravno z rušenjem vlade v kateri sodelujeta. Začenja se počasno, a vztrajno, odmikanje koalicijskih strank od vladajoče stranke. Volitve se očitno hitro bližajo.

A. B.

 • Viktorh

  A se bližajo predčasne volitve?
  Tako je razumeti. Če bi šlo le za vprašanje ministrice, bi se premier o tem lahko v petih minutah dogovoril z obema klovnoma, pa bi bilo rešeno…

  • karpelec

   A si pozabil na preučevanje-to ne gre tako hitro.

 • baubau

  volilna kampanja se začenja…

 • pajot

  Ministrica nima pojma.Takisto tudi Ehjavec in židan.
  Kar pa se tiče volitev,saj jih sploh ne rabimo. Rdeči bojo vladali,dokler ne bo en velik komet treščil na zemljo. Najbolje,da kar v ljubljano.

 • Ryuk

  SD, Desus…. zajebal ste. Interpelacija je že mimo. Škodo ste že naredili.

  • Vera

   Tako je , saj so že ob interpelaciji vedeli, da ni vredna stola na katerem ona udobno sedi , ter neupravičeno vleče naš denar .

  • karpelec

   Enim pač pozneje pride.

 • tarantela

  Izrazita egoistka!

 • mona lisa

  Vse te interpelacije so farsa, saj se že vnaprej ve da se nobenemu teh nesposobnežev in popovov ne bo podrl stolček. Dokler bo država imela za vodje te nesposobneže(sposobni so samo za sebe in svoje žepe) tako dolgo smo obsojeni na propad. Spomnimo se Mrakove zdaj Celarčke da o ostalih z Mirotom na čelu sploh ne govorim. Državljani pa sklonjenih glav delamo in požiramo njihovo govno. Najprej je treba onesposobit strice iz ozadja ki postavljajo te nemarneže na čelu vlade.Kako dolgo še?

 • RATATA

  Ministričin nedolžni pogled da vedeti, da ni nedolžna.
  Vsi njeni arogantni nastopi so odraz njenega bistvenega prepričanja, ki se odraža v geslu “kaj nam pa morejo”(?)
  In to je prekleto res, kajti tudi če odide, zamenjava zanjo iz istega kadrovskega bazena ne bo prinesla nič boljšega.

  • Novakec1

   Tudi desna vlada ne bo nič spremenila, sloovce blejejo, karavana bo šla naprej, dokler se ustava in zakonodaja ne poradira in napiše nova.

 • Anton

  “SD in DeSUS Kolarjevi odrekla podporo”

  evo hinavci že cviljo, kod podgane.

  • karpelec

   ….ker sindikat ni pravi (štrudlov).

 • karpelec

  Ministrica Lejte, je dodobra premešala politično brozgo in eni so ugledali trenutek poguma , da ne bi stopili vanjo.

 • MEFISTO

  Jebiga, težko narodu, ki mu vladajo taki sleparji, kakršni so v SD ter Desusu, in taki bedaki, kakršnih je v preobilju v SMC.

  Edino Slovenci mislijo, da so pametni, ker volijo tako politično drhal.

  • Novakec1

   Teh niso izvolil Slovenci ampak slovenci.

   • Anton

    misliš Slovenclje?

    sarkazem press

 • totex39

  V stranki SD in DeSUS so sami podrepniki in hinavci, interpelacije pa niso podprli, samo zaradi tega, ker jo je predlagala SDS.

 • Borut Stari

  Če drezaš v drek še bolj smrdi.

 • rrrrr

  Da je ministrica za zdravje dr. Mengele-Kolarjeva povzročila nemirni črevesi Karlu in Židanu? Morda, ampak povsem samostojno kanita spustiti le kakšen diskreten damski veterc ali dva. ..Kaj bolj gromkega in orkanskega jima lahko dovoli samo Zlobni Mali Starec…..(ampak tudi njega vsebolj napenja)

 • Novakec1

  In taki idioti vladajo v slolandiji, ni nam pomoči.

 • PIA PlA

  Prilagam genialni zapis nekega policaja (recimo, da je res policaj), a zamisel je fantastična. Včasih ljudje lahko le s primerjavo vidijo absurdnost situacije. Bravo piscu spodnjega teksta, čestitke. Vsem tistim, ki se bojijo in borijo le za svoje riti, pa naj po kmečko povem, da za vsako rit tudi šiba raste.

  “V zvezi aktualne stavke zdravnikov in takojšnjega popuščanja njihove ministrice, se je v debati porodilo kar nekaj idej. Pazi zdaj!

  Po nazoru naših ljubih vzdrževalcev telesnih funkcionalnosti predlagam, da tudi varuhi reda in miru uvedemo nekaj novosti. Kot prvo, v šali predlagam samoplačniško stezo na mejnem prehodu v času poletne sezone.

  Podobno kot pri zdravnikih, pač enostavno plačaš in si takoj na vrsti. Brez kolon.

  Z njo bi prav tako po nazoru zdravnikov upravljali samo policisti z najvišjimi mesečnimi prihodki, po tem, ko bi cel dan redne službe presedeli po pisarnah.

  Stezo bi si lahko najeli kar na mejnem prehodu preko najemne pogodbe z ministrstvom. Ko bi “pacient” prišel na samoplačniško stezo, bi se recimo lahko naročil še za povratek v našo ljubo Slovenijo in si še dodatno olajšal čakanje. Predlagam cenik: 50 evrov za prehod.

  V času izven sezone, ko pa so gneče manjše, pa preko Kuponkota recimo še bon za 20 % popust, da zadeva ne zamre. Isto bi recimo jaz, kot dežurni na policijski postaji, po 17.00 uri delal kot samostojni podjetnik policist še nekje do 24.00 in za svoje storitve jasno mastno računal, zraven pa preko najemne pogodbe uporabljal prostore in opremo policijske postaje. Se sliši trapasto, kajneda?

  No, zdaj pa vklopimo možgane in razmislimo, če se točno to ne dogaja v posameznih primerih v zdravstvu! Podobno predlagam še kolegom na pravosodju.

  Zakaj bi bili sodniki samo v času uradnih ur. Če ti je neka razsodba nujna in se ti mudi, enostavno plačaš samostojnemu podjetniku sodniku in bo popoldne v prostorih sodišča jasno zadevo prevzel in nedvoumno hitreje rešil. Ali pa recimo župan.

  Naj bo popoldne še samostojni podjetnik – župan. Pa bo imel recimo možnost hodit flikat luknje na cesti, kot nekateri brez kančka razmišljanja pričakujejo od našega ljubega Marjan Šarec. Bizarno efektivno, kajneda?

  K sreči lahko ostane samo hudomušna šala. No, vsaj v večini služb javnega sektorja. Ena stvar pa mi ni niti najmanj smešna. Kot zaposleni v javnem sektorju plačujem svoj prispevek od bedne mezde za zdravstvo.

  Ker pa sem priden in rad delam imam še popoldansko obrt (jasno ne policijsko) in tam kot vzgledni državljan in podjetnik plačujem prispevek za zdravstvo iz še bolj bedne mezde. Kar bi pomenilo, da bi me morala zdraviti dva zdravnika, ki pa bi jih seveda moral še iz svojega žepa dodatno plačati (tretjič), če bi hotel biti na vrsti takoj.

  No, tukaj pa zadeva NI več smešna, ampak skrajno bizarna.

  Z lahkoto delite tole.”

  http://www.lepdan.si/vsebina/890/zaposlen_spodaj_na_slovenski_policiji_dal%20vetra_nasim_zdravnikom:_vklopimo_mozgane_in_razmislimo

 • Osti jarej

  Pogoj, da si lahko predsednik EU komisije je umska slepota, pijanost ali v celoti zaključen sistem šolanja v pralnem stroju. Jean Claude Juncker ima vse naštete pogoje izpolnjene. Svojo pijanost je neštetokrat dokazal, svoje sposobnosti po izhodu iz pralnega stroja tudi. Zdaj pa še umsko slepoto. Dokončno se je dokazal po svojem govoru ob 27-ti obletnici padca Berlinskega zidu, ko je imel intervju za EuroNews. Dovolj sta samo dve kratki misli iz tega fašističnega pogovora, da se boste zavedli, kam nas EU diktatura pelje!

  – mi imamo odlične odnose s sovražnimi režimi, kot je Savdska Arabija, pa se ljudje vtikajo samo v odnose s Turčijo, /nihče pa v odnose z morilsko kraljevino/. Turčija ima 3.5 milijona migrantov /naših/ in jim je treba pomagati /ker so migranti za nas odlično orožje/. Erdogana poznam 18 let in vem, da se bova lahko vse dogovorila!

  – imamo dobre, celo odlične odnose z vsemi svetovnimi diktaturami, ker si želimo njihovo pomoč pri reorganizaciji celega sveta. /pa naj bodo majhni – Porošenko, Djukanović, ali največji – Rothschildi, Soroš!/ Brez njih bi bil NWO le njegove mokre sanje, zato pa je z njim za nas konec svobode in samostojnosti! /virDavidIcke//publishwall B.Ž./

 • Osti jarej

  ….jah…menda je milojka postala (pre)nevarna….torej ženska res brska tam,kjer bi ne smela?!?….hahhahhhaa…..nam pa 16 ur interpelacije!!!….

  **************

  naj bi jo nadomestil
  gantar??….ta je porok,da bo ostalo kot je?…..kaj pa modeldolfe dr.znanosti?…ta bi lahko nadomestil 10 dohtarjev naenkrat….na desetih različnih mestih

 • Osti jarej

  Skoraj do solz sem se nasmejal, ko sem prebral članek v Svet24, kaj je med drugim nakladal Cerar v času interpelacije. Njegova vlada je omogočila kar 50.000 mladim nove zaposlitve. Pa saj je človek zdaj zares dokazan psihopat, ki zavja v vsakem svojem govoru, ki nikoli nima pojma o čem govori. Je morda skrivaj poslancem povedal v katerih državah je tem 50000 omogočil delo? Je povedal, vsaj, kam jih je izgnal? Zakaj jim ne da službe, če pa že le prekarno? Mnogi mladi, ki čakajo v neskončnih vrstah za delovno mesto živijo na mesec s toliko, kot si je on za svoje nedelo povišal prejšnji mesec svojo plačo. Kako sploh lahko omenja Zavod za zaposlovanje, ko je vendar to inštitucija za nategovanje brezposelnih in javnih podatkov? In s čim mladim Vlada jamči? Da jim ob morebitni vrnitvi iz tujine ne bo več dala dovoljenja za bivanje v Sloveniji? Jim bo odvzela osebni dokument? Ali jim za vedno ukinila socialno pomoč zaa brezposelne? Hudič je, ko lažeš pa ne veš kako lažeš in so tvoje laži javnosti znane v povsem drugi luči! Res je bila ta interpelacija še ena dogovorjena predstava, da bo na naslednjih volitvah lahko zmagala desnica, takrat pa ji bo naivna levica vračala z enakimi Big Brother šovi. Levica? Ah, saj te v Sloveniji ni! So le 10 in več let robotizirani politiki s korporacijskim denarjem za svoje destruktivno delovanje ali pa lutke neposredno vezane na Sorosa in podobne!/publishwall B.Ž./

 • Anton
 • samsara

  Dejte nehat no, Korli in Židani. Ste že skoraj malo neprimerni.
  Tov. Mirko ji popolnoma zaupa.

  • samsara

   In prav tako se je zgodilo, nekaj ur po mojem zapisu. Sicer pa pri tov. Mirkotu ni treba biti prerok, glede zaupanja njegovim ministranto/kam..

 • Osti jarej
 • Olga

  Lol

 • Aton

  Če bi se odločal, komu zaupati – Milojki ali Korlu…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!