Ministrstvo odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk, Adria že odpovedala let

Foto: STA

Ministrstvo za zunanje zadeve je danes objavilo opozorilo, da zaradi pomanjkanja informacij o vzrokih strmoglavljenja ruskega letala odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk. Medtem je Adria Airways odpovedala sobotni let v priljubljeno egiptovsko letovišče, ruski predsednik Putin pa je odredil ustavitev vseh poletov v Egipt.

Natančen vzrok strmoglavljenja ruskega potniškega letala na polotokom Sinaj, v katerem je umrlo vseh 224 ljudi na krovu letala, še ni znan. Vse bolj verjetne pa so informacije, da je letalo uničila podtaknjena bomba; za nesrečo je prevzela odgovornost teroristična skupina IS.

Polete v Egipt je odpovedalo že več letalskih družb Velike Britanije in Irske, danes pa jim je sledila še slovenska Adria Airways. Po poročanju STA pa bodo v soboto izvedli polet v Hurgado na drugi strani Rdečega morja, vendar po prilagojeni zračni poti, na kateri se bodo izognili Sinajskemu polotoku. Podobno so napovedale številne turistične agencije, ki v zimski sezoni iz Ljubljane letijo pretežno v Hurgado.

 “Trenutno je v Šarm el Šejku še nekaj slovenskih turistov, ki bi se po prvotnih načrtih morali vrniti s sobotnim čarterskim poletom Adrie Airways, vendar pa so se ti zdaj s svojimi turističnimi agencijami dogovorili, da se bodo v domovino vrnili z rednimi letalskimi linijami, ki še gredo iz Šarm el Šejka. Nekateri se vračajo že danes, drugi v prihodnjih dneh,” je za STA pojasnil Andrej Šter, vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu.

A. D., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!