Ministrstvo odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk, Adria že odpovedala let

Foto: STA

Ministrstvo za zunanje zadeve je danes objavilo opozorilo, da zaradi pomanjkanja informacij o vzrokih strmoglavljenja ruskega letala odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk. Medtem je Adria Airways odpovedala sobotni let v priljubljeno egiptovsko letovišče, ruski predsednik Putin pa je odredil ustavitev vseh poletov v Egipt.

Natančen vzrok strmoglavljenja ruskega potniškega letala na polotokom Sinaj, v katerem je umrlo vseh 224 ljudi na krovu letala, še ni znan. Vse bolj verjetne pa so informacije, da je letalo uničila podtaknjena bomba; za nesrečo je prevzela odgovornost teroristična skupina IS.

Polete v Egipt je odpovedalo že več letalskih družb Velike Britanije in Irske, danes pa jim je sledila še slovenska Adria Airways. Po poročanju STA pa bodo v soboto izvedli polet v Hurgado na drugi strani Rdečega morja, vendar po prilagojeni zračni poti, na kateri se bodo izognili Sinajskemu polotoku. Podobno so napovedale številne turistične agencije, ki v zimski sezoni iz Ljubljane letijo pretežno v Hurgado.

 “Trenutno je v Šarm el Šejku še nekaj slovenskih turistov, ki bi se po prvotnih načrtih morali vrniti s sobotnim čarterskim poletom Adrie Airways, vendar pa so se ti zdaj s svojimi turističnimi agencijami dogovorili, da se bodo v domovino vrnili z rednimi letalskimi linijami, ki še gredo iz Šarm el Šejka. Nekateri se vračajo že danes, drugi v prihodnjih dneh,” je za STA pojasnil Andrej Šter, vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu.

A. D., STA

 • Duhec1

  Varna letališča se lahko preštejejo na prste ene roke…. po celem svetu. Ja…. do tega je prišlo.

  • karlina

   Se strinjam.

 • rubec

  Ministrstvo za zunanje zadeve je danes objavilo opozorilo, da zaradi pomanjkanja informacij o vzrokih strmoglavljenja ruskega letala, odsvetujejo potovanja v Šarm el Šejk.
  Obenem odsvetujejo nakup stanovanja v bližini zunanjega ministra.

 • Poštenje velja

  to je dokončni potop slovenskega cuzarja davkoplačevalskega denarja

  • rubec

   cuzar. hahahahahahaha, lepa tale.

 • karlina

  Četudi mi plačajo polet, letovanje in dajo zraven še 1000 EU, hvala lepa , ne grem izven Evrope. Glede na vse kar se dogaja, pa se mi zdi, da tudi v Evropi ne bo več varno, bomo kar doma, naša državica, čeprav žalostna je čudovito lepa.

 • xtc

  Popolnoma narobe, vse lete preusmeriti tja z Levaki in ZL saj to so njihovi.

 • rubec

  Ko sem to slovensko zunanje ministrstvo zaprosil za prisotnost veleposlanika na sodišču v eni od bivših jugoslovanskih republik, saj se mi primer vleče nerazumno dolgo, sem dan
  pred razpravo dobil odgovor od njegove exelence. »Žal ne moremo, smo glih takrat na dopustu.«
  V bistvu mi je sporočil tole: Fuki si mater.
  Toliko o pomoči tega ministrstva svojim državljanom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!