“Naivni” župan jim je ponudil prst, vzeli pa so roko: Vlada bo v Velenju naselila petkrat več migrantov, kot je bilo dogovorjeno!

Foto: STA

Morda ste mislili, da je bila zgodba o državnem najemu nepremičnine na Škofijah od dveh mladih pravnic, ki sta kljub blokiranim računom od banke čudežno dobili kredit za nakup objekta pol leta prej, ob tem pa do vratu “zapufali” svoji družini, višek kreativnosti, ki ga premore aktualna vlada Mira Cerarja. Toda trenutni oblastniki so znova prekosili samega sebe. Zdaj se zgodba ponavlja v Velenju, kjer bo vlada nastanila do 150 ekonomskih migrantov iz držav sumljivega porekla, kljub nestrinjanju domačinov, ob tem pa ne namerava upoštevati pravil najemne pogodbe, kjer piše, da občina Velenje privoli v sprejetje samo 30 migrantov iz socialno najbolj ogrožene kvote. Kar je najbolj neverjetno, pa je to, da država posle sklepa z nekdanjimi kriminalci, ki so izčrpavali državna podjetja. Lastnik nekdanjega samskega doma v Velenju, ki je stavbo oddal državi v najem za vzpostavitev migrantskega centra, ni namreč nihče drug kot Miloš Njegoslav Milović iz Kamnika, ki je skupaj s tremi sodelavci pred leti oškodoval Adria Ankaran za kar 10,6 milijona evrov.

Ministrstvo za notranje zadeve, ki ga bo pooblastilu ministrice Vesna Györkös Žnidar zastopa generalna sekretarka Barbara Šefman Sardoč, in podjetje VPS Svetovanje, d. o. o., sta 6. marca sklenila najemno pogodbo o uporabi nepremičnine, nekdanjega samskega doma v Stari vasi v Velenju, za nastanitev migrantov. Ministrstvo bo po pogodbi do naselitve migrantov Milošu Njegoslavu Milović, ki je skupaj s ženo ustanovil svetovalno podjetje, mesečno plačevalo znižano najemnino v višini 9 tisoč evrov, po naselitvi pa celo 15 tisoč evrov mesečno. Se zgodba zdi znana? Nekdo bo, tako kot na Škofijah, mastno zaslužil z visoko najemnino za oddajanje objekta v namen, za katerega ta sploh ni primeren.

Kot so nam namreč danes povedali v Civilni iniciativi Velenje, je lokacija popolnoma neprimerna za družine, saj gre za nekdanji samski dom, ki je namenjen predvsem za moške, Velenjčani pa se za nameček še nikoli niso strinjali z odločitvijo, ki jo je sprejel mestni svet občine Velenje. Oddaji objekta v namen vzpostavitve migrantskega doma seveda najbolj nasprotujejo krajani Stare vasi, ki bodo tudi najbolj ogroženi.

Lastnik nepremičnine, Milovićevo podjetje VPS Svetovanje, se na takšno nasprotovanje Velenjčanov požvižga, na objektu namreč že potekajo gradbeno-obrtniška dela, da bi bil objekt čim prej primeren za vselitev prvih ekonomskih migrantov. Kdorkoli izmed občanov se skuša objektu približati, je deležen groženj varnostnikov. Tako kot na Škofijah: nihče ne sme niti blizu, dogajanje okrog nastajajočega migrantskega centra je strogo varovana državna skrivnost.

V civilni iniciativi potihoma še upajo na referendum
Velenjčani sicer še upajo, da njihova pritožba na ustavno sodišče uspe in da dobijo pravno podlago za zahtevo za razpis referenduma, na katerem bi občani sami odločili, ali se strinjajo z odprtjem migrantskega centra. Glede na to, da je najemna pogodba že podpisana, pa prav veliko upanja nimajo, nam je v telefonskem pogovoru zaupala 
Suzana Kavaš iz Civilne iniciative za Velenje.

Velenjčani svojemu županu Bojanu Kontiču zelo zamerijo, ker občina glede prostorov samskega doma ni uveljavljala predkupne pravice, ki bi jo lahko, to pa se ni zgodilo zato, ker tega namena nikoli ni imela. Župan se je namreč že leta 2015 ob izbruhu migrantske krize hvalil, da bodo v njegovem mestu sprejeli migrante, pravi naš vir. Na občini se sicer branijo, da takrat še ni bilo nič znanega o usodi migrantskega doma, kar pa so verjetno prazna natolcevanja, saj sta se, po naših informacijah, Kontič in Šefic že zdavnaj vse dogovorila vnaprej. Prav tako naj po neuradnih informacijah Kontič vedel, da bo kupec samskega doma Milović objekt oddal državi.

Župan in država že leta 2015 vedela za novega lastnika, čeprav je ta objekt kupil šele lani
Kot nam je še povedala Kavaševa, je Kontič v Velenju že oktobra 2015 na seji mestnega sveta opozoril, da z novim lastnikom Vegradovega samskega doma potekajo pogovori o morebitni naselitvi migrantskih družin, kar zelo zanima pristojno ministrstvo. Kontič načeloma ni bil proti naselitvi migrantov, če slednji ne bi ogrožali javnega reda in miru. Je pa zanimivo, da je po javno dostopnih podatkih razvidno, da je bilo podjetje VPS Svetovanje v zemljiško knjigo kot lastnik objekta vpisano šele leta 2016, natančneje, začetek učinkovanja vpisa imetnika je bil določen z 10. avgustom 2016.

Foto: Nova24TV. Nekaj smrdi. Župan je o novem lastniku govoril že leta 2015, Milović pa je to postal šele leta 2016.

Kako je torej mogoče, da so pogovori z ministrstvom potekali že jeseni leta 2015, če takrat Miloš Njegoslav Milović sploh še ni bil novi lastnik nepremičnine, in da je o tem vedel tudi župan Kontič? Primerjava z afero Škofije, kjer se za ministrstvo opravičeno sumi, da se je že vnaprej vse dogovorilo s prihodnjima lastnicama, je torej na mestu.

Milović je oškodoval nekdanje podjetje za več milijonov evrov
Da gre v velenjskem primeru za slamnate lastnike, v Civilni iniciativi za Velenje ne dvomijo več. Prav tako jih zelo skrbi, ker država sodeluje z osebo, ki ima kriminalno preteklost. O tem so že v letu 2010 poročale Slovenske Novice. Milović je namreč tisti poslovnež, ki se je pred leti znašel med šesterico, ki je bila obtožena zaradi zlorabe položaja zaradi divjega lastninjena kampa Adria Ankaran, s čimer naj bi to družbo oškodovali za več kot deset milijonov evrov. Kaj se je nato dogajalo z obtožnico, mediji niso poročali. Znano pa je, da se postopki na sodiščih vlečejo zelo dolgo, zato morda niti še niso končani.

Foto: STA. Nekdanji Vegradov samski dom v Velenju je kupil podjetnik s kriminalno preteklostjo, a vseeno brez težav sklepa posle z državo.

V aferi izčrpavanja podjetja sta bila takrat obdolženi poleg Milovića tudi Igor Lebar in Matija Kahne. Prav 41-letni Kamničan naj bi svojega nekdanjega direktorja napeljal na idejo, da sta ustanovila hčerinsko družbo s sedežem v Ljubljani, na katero sta prenesla del nepremičnin Obalne družbe in to družbo prodala podjetju iz Kamnika, katerega lastnik je bil – tako je, Miloš Njegoslav Milović. S kaznivim dejanjem je trojica omogočila, da je Milovićevo podjetje protipravno pridobilo vsaj 1,6 milijonov evrov, kolikor je znašala razlika med ocenjeno vrednostjo prenesenih nepremičnin in prodajno vrednostjo hčerinskega podjetja.

Že lani pa so mediji poročali, da je Milović dolgoletni družinski prijatelj Zorana Jankovića, kar je sicer ljubljanski župan sam potrdil že julija 2014, ko so mu očitali lobiranje v zadevi Tritonis. Takrat so v oddaji 24ur na POP TV objavili odlomke iz policijskega zapisnika, po katerem naj bi Janković preko posrednika Milovića pritiskal na lastnika Tritonisa, da mu bo MOL poplačal ves dolg (milijon evrov dolga in pol milijona obresti), če bo umaknil vse ovadbe proti županu in zoper njega ne bo pričal na sodišču. Janković in Milović sta seveda zanikala, da kakorkoli sodelujeta, o čemer je poročal tudi Reporter. Prav tako smo od naših virov izvedeli, da je bil Milović svoj čas kot varnostnik zelo dobro zapisan tudi pri Janezu Drnovšku. Prav Drnovšek naj bi nato tudi pomagal izstreliti Milovića v gospodarsko sfero.

Foto: Jezni velenjski župan protestira, ker ga je vlada “prinesla okrog”.

Vlada spet lagala in zavajala: Boštjan Šefic bo v Velenje poslal 150, ne samo 30 migrantov
Ker želijo v civilni iniciativi Milovićeve nečedne posle tudi sami predstaviti javnosti, bodo tudi o njih razpredali na sredini okrogli mizi. Se pa bojijo neizogibnega, tj. dneva, ko bo država res naselila migrante v nekdanjem samskem domu. Že zdaj je namreč jasno, da jih ne bo samo 30, kot je mestni svet najprej predlagal Boštjanu Šeficu in je tako zapisano tudi v pogodbi. Vlada namreč načrtuje, da bo v Milovićev dom
 “strpala” kar 150 ljud, kar pa je absolutna katastrofa za manjši kraj, kot je Velenje, je zgrožena naša sogovornica Kavaševa.

V zvezi s tem je Šeficu velenjski župan pred dnevi pisal protestno noto in zatrdil, da je občina migrantski dom zdaj pripravljena podpreti le v primeru, da bodo izpolnjeni vsi pogoji, ki jih je določil mestni svet na 17. redni seji lanskega novembra. Da verjetno ne bo dosegel ničesar, Velenjčanom neuradno že priznava kar sam. Jasno mu je, da so ga Šefic in vladni kolegi pretentali in da bodo namesto dogovorjenih 30 migrantov v nekdanjem Vegradovem samskem domu Velenjčani zdaj primorani gostiti petkrat toliko ljudi.

L. S.

 • upornik22

  narod pripravite nože,kose, fouče kajti treba bo spet v boj za obstoj slovenskega naroda………klali smo 2 svetovni vonji bomo pa tud 3 ……seveda

 • črnaovca

  Naj jih naseli tam so tako ali tako že sami čefurji, bodo vsaj vsi na kupu

  • Burek Burecki

   Kaj res? Sami cefurji? Ah bejz ga no…

  • FORT WORTH

   Na Fuzine naj jih odpeljejo. Tam tako vsi samo molijo… Molim ?! (:-))))

 • Morala

  Za javnost se dela naivnega! Naiven je slovenski narod, ki kaj takega verjame!

 • Srečni Luka

  “Naivni župan…” – pajade, naivni ste vi, ki pišete takšne neumnosti!

 • Darth Vader

  a zdej boste rekl, da v velenju ni 5 ljudi, ki bi tiste uboge varnostnike, kui varujejo samski dom prebutal do nezavesti in nato požgali to Šeficovo namero prisilne muslimanizacije

  • Dragan Krstič

   Boljš da so v Veleju kot pa kje drugje. Tam se bodo hitrje asimilirali saj je pol mesta že muslimanskega.

   • šmentanamuha

    Seveda, še samo malo, pa bo začela poganjati nova džamija. Mislim, da Popovič razmišlja pravilno. Samo on ma jajca in zna nardit red v svoji občini.

    • Dragan Krstič

     Lagal pa je, da ni dobil maila od Šefica.

 • PLavi-mil

  Načrtna islamizacija Slovenije s strani Cmerota in Šefle.

 • FORT WORTH

  Levaki kao “Zascitniki delavstva”so spet pretentali naivne Velenjcane.
  Rop ,Vlacic ,Jausevec ,Cvikl tudi vedo da so velenjcani naivni bolj,kot so tezki,zato pa take pogodbe,ki crpajo KNAPE in premogovnik.
  Ce so delavske glave butaste jih bodo pac lopovi izcrpali do onemoglosti…
  Nazenite Kontica ,Ropa ,Cvikla ,Vlacica… cim prej tem bolje za Veleje.

 • soc

  Nesmiselen naslov. Župan ni naiven, župan je njihov. Naivni so volilci, vsaj tistih nekaj slovenskega rodu.

  • Dragan Krstič

   Naivni volivci je preblag izraz.

 • pajot

  Kontić naivni župan??? Nasmejal sem se do solz.

 • von Rhein

  V velenjskem primeru ima glavno vlogo lahko komunajzarski župan. Ne pa spregledati glavne stebre njegove politike.To so v večini vsi bivši in sedanji politiki,politični funkcionarji in njihovi podporniki.Sama rdeča zalega.

 • Prle

  Bravo za župana, on že ve kako najlažje do denarja, končno gre za dobrobit vseh prebivalcev Velenja.

 • Silka

  Mogoče se bo pa moralo zgoditi kako posilstvo, da bo knape srečala pamet in se bodo upali postaviti po robu županu, vladnim neumnostim in namerni islamizaciji Slovenije.

  • Wallucus

   Bojim se, da je temu res tako ampak glede na stanje v EU se bo moralo preliti še več krvi predno se ljudje zbudijo in se evropa prečisti.

  • von Rhein

   Če se zgodi ga bodo zatajili.Če ne bo mogoče, pa servirali primerno varianto zgodbe.

 • totex39

  Ja tako je to, zapečence je potrebno nekam namestiti, tu se gre za kvote in Cmerar se ne sme zameriti mlahavim bruseljskim pajacom.

 • Stajerka

  pipica v TEŠ6 se zapira – premogovnik jim je ugrabil Rop – nova tržna niša za dokazano pokvarjene levake……
  narod pa še kar glavo v pesek in volijo levake……sam da ni Janša, pa če jemo travo in kamenje ni problem – vse za naše…….

  • Anton

   …….samo da ni Janša pa čeprav potem “kamele “pijejo vodo iz Pake

   sarkazem press

 • Stajerka

  sicer pa Stožice so fraj…..so v lasti državljanov in državljani, večina, bi se verjetno strinjala, da z vlakom direkt tja…….

  • Opazovalec

   Čuj, kako se pa z vlakom pride v Stožice? Izgleda da Štajerci Ljubljano boljše poznate kot prebivalci prestolnice

   • Stajerka

    ni problema – nove tire – fse za nove prebivalce :))) in volilce :)))

  • von Rhein

   Kakšnim vlakom neki? Funkcionarji po njih na Lampeduso in potem družno,vsi skupaj peš na določeno točko. Kdor pride pride.

 • Dragan Krstič

  Bolje v Veleje, Fužine ali Jesenice kot kamorkoli drugam. Tu se bodo najbolje asimilirali, hahaha.

  • realnost

   samo ograjo s bodečo žico v višini 5m napeljati okoli teh mest, da se nebo kriminal teh osebkov selil med normalne slovence. Uboga Slovenija!

   • Steiermark

    Tem podivjanim niti 8 metersa ograja ne predstavlja ovire – smo lahki ipazili, pred kratkim v Španiji ko so jo preplezali kot prave opice in “najurii” proti Evropi! Res žaostno, kako nam ta jugokomunazarska (sami ići) golazen, poseljuje našo malo še vedno ne osvobojeno (od njih), domovino s takšnimi primerki, ki so prišli “da zarade a ne da rade” ter uživati in islamizirati Evropo, medtem ko pri nas, niti za mlade ni dela in morajo sami krožiti po EU ali celo izven nje, da si zagotovijo preživetje , z garanjem, zase in svoje družine!

  • Igor Kavalar

   Prej ni bilo tega, zadnjih nekaj let se pa zmeraj več bab zavija in tipi hodijo oblečeni kot da so IS, v prekratkih hlačah, dolgih bradah, skratka v oblačilih ki jih vidiš v Savdski Arabiji(vahabiti).

   Vsi so uletel iz Bosne, ne pa iz BV in so tukaj že nekaj časa ali pa so celo bili rojeni na Jesenicah. Tako, da verska radikalizacija veselo poteka že nekaj let.

 • montyamp

  Kaj ste pa pričakovali ???
  NORMALNOST ???
  Od nasledstva zločincev pričakovati resnico , je milo rečeno ultra-idiotizem .
  KRI NI VODA .
  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST .

 • resnicaboli

  Vi ste naivni tovariši se vse dogovorijo in kasirajo vse ostalo je predstava za rajo v kateri sedaj sodelujete tudi vi.

 • Artur

  30 ali 150 ali 300 pozneje pa še krat 8 ožjega sorodstva ??!! NOBENEGA banda leva izdajalska NOBENEGA , Kaj Slovenceljnem še ni kapnilo, kaj še čakajo? Da nam pomlad pripelje z njihovo pomočjo še X 10 alo X 100 … kaj jim še ni kapnilo, da je to planirana okupacija šerijatarjev s strani naših petokolonašev z namenom ustvarjati kaos in zganjati njihovo vladavino s tiranijo in samopašnostjo še naprej, policijska država je že vzpostaviljena kaj se nam še mora zgoditi v teh norih Butalah, da enkrat Butalcem končno”dvigne pokrovko” ?

  • FORT WORTH

   To je fffffstajniska vlada. Kaj pa pricakujes lahko drugega,kot kolaps ?!

   • Artur

    Ofce pa mirno in pohlevno čakajo na ta kolaps in, ko se bo to zgodilo jim bo ostalo samo še blejanje kot običajno.

  • AboutTown

   Daj umiri se in ne čvekaj. Ali pa kaj spremeni. OK?

   • Artur

    Kot običajno pri tebi brez tehtnih protiargumentov .

    • von Rhein

     Ne, ne… moj prvi komentar na članek je vedno uravnotežen in podprt z dokazi, linki in ostalim.
     ……………………
     Tole je velumni možak izjavil včeraj.

   • sprehajalec

    Jih nameravate zapisati Kultu častilcev Rdeče Zvezde?

 • Hun

  v Velenju je itak že sranje s šiptarji….ki pa jih podpira šiptar Janša

  • FORT WORTH

   Šiptar je tebe naredo (:-))))

   • Hun

    Janšo je naredu šipac…tvojega Boga ki drkaš na njegovo podobo

    • FORT WORTH

     Aja ?! Zgleda,da sklepas po sebi…

     • stajerc5

      Ce bi bil siptar bi lahko bil ponosen, tako so ga pa cigoti spohali nekje v sotoru!

  • rubec

   ValjHun sin KajtiBedaka, po čemu sklepaš da je janša šiptar?

 • rubec

  Čeprav je kriminalec, je Miloš Njegoslav Milović vsaj iz slovenskega mesta Kamnik. Drugače bi desničarji rekli, na zdej, spet en čifur.

  • FORT WORTH

   Pa Milose je slovenac bre.

  • janez.pokoncni

   ;) Ja, res je. O Lipicancih, oslih rojenih v Lipici, smo govorili že parkrat.

   Tudi ob zadnjem morilskem pohodu po Londonu sem si zelo oddahnil, ko sem videl, da je bil na pohodu rojen Anglež in ne kak muslič iz Azije ali Afrike. Prvih par dni sem celo pričakoval novico, da je anglež Khalid Mosood (slika spodaj v linku) v bližnji žlahti s samo kraljico.

   http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017/03/25/08/3E99DDB000000578-0-image-m-2_1490431607084.jpg

   btw.,
   Malo me jebe ta nova angleščina. V časih, ko sem se je jaz učil, smo se učili in naučili izgovarjati enostavna imena ; John, George, Jane, Adam, Donald, itd.
   Nisem prepričan, da današnja angleška imena, kot je recimo Khalid Mosood, znam pravilno izgovarjati. Bo treba na “stara leta” še na kak tečaj angleščine.

  • RATATA

   Še dobro, da sem prebral ta komentar, preden sem svojega napišal!
   Joj kako bi se blamiral, če ga nebi prebral. Mislim pa genau tko, kot nisem napišal.

   • rubec

    Nič ne bi bilo narobe. Bolje dvakrat kot dva puta hehe.

 • Carlo Magna

  SAMO TRDA ROKA NASEGA POVELJNIKA JANEZA JANSE NAS LAHKO RESI!

  • Artur

   A ja , na nobenih protimigrantskh protestih ga še nisem videl , da bi pokazal svojo “trdo roko”

 • antimur

  Ne smemo čakati na volitve, takoj moramo zrušiti to prekleto kučanistično vlado, v nasprotnem primeru nam bo ta golazen našo domovino Slovenijo, s katero sedaj upravlja pokvarjena, spletkarska, lažniva, kradljiva, obenem pa nesposobna golazen, razmrcvarila do neprepoznavnosti. Danes v Sloveniji, če nisi peder, čefur, baraba, muslimanski pritepenec, ritoliznik barabe Kučana in njegovih, ki vse to vodijo, nisi nič, ampak samo suženj za polnjenje kase za lenuhe in levaške kretene.

 • sprehajalec

  Gre se za kšeft, kako izčrpati iz proračuna še tisto kar je ostalo. Oziroma se zapolnjuje z zapufavanjem. Vedno se najdejo neki sumljivi najemodajalci nekega premoženja, sumljivega izvora pridobljenega v sumljivih okoliščinah. Ponavadi gre za neko nepremičnino v slabem stanju, sedaj bo pa tipu na državne stroške adaptiran Samski dom z energetsko obnovo, torej nekaj, kar lupijo stanovalce starih blokov po Sloveniji. Neka dogovorna ekonomija zopet v polnem sijaju.

  Država Gangsterjev v navezi z častilci Kulta rdeče zvezde je zopet dogovorno našla način, kako si napolniti žepe, tokrat pod krinko človekoljublja in s pomočjo Pakistancev, Alžircev, Maročanov, Irancev.

  Če bo pa kdo kaj rekel, bodo pa histerično kričali Sirci, pa Vojna, pa Begunci, Pa najšibkejši in ogroženi. Še snažilko jim bodo dali na naše stroške, da bo pucala za njimi.

  Zacvetel je torej nov Migrantski azilni turizem. “All Inclusive”, polni penzion nekaj let v znanem turističnem kraju Velenje. Popoldanske aktivnosti zapolnjene z krožki, veliko časa za sprostitev in zaslužka pod roko, ter nekaj žepnine za cigarete.

 • Janez

  Še nekaj priimkov !
  Za v knjigo” Kdo vse je brezsramno oškodoval Slovenijo”
  Knjiga bo imela podnaslov – In kdo vse jim je oškodovanje omogočil !
  Kdaj bo konec teh bednih brezvestnih manipulacij ?
  Pod vlado “etičnega premiera in “etične” SMC. Ares zaslužijo svoje plače ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Jožef

  Tisti spoštovanja vredni sodržavljani Slovenije, točneje iz Velenja, imate možnost, ki je v yugi niste imeli. Spremljajte tudo Novo24tv in izkoristite svojo možnost in povejte na glas, ali imate resnično vsega toliko, da boste lahko razedili še prišlekom. Če ne boste reagirali, boste izgubili še to, kar imate. Vera je za marsikoga edino upanje, čeprav eni trdijo nasprotno. Odpovedati se boste morali svoji veri , običajem, prehrambenim navadam, oblačenju, družinskim obojem in še in še. Poglejte si v nekaterih medijih, kaj 7doživljajo Švedi, Britanci, Nemci, pa vam bo vse jasno. V Velenju recite župane odločni NE!

  • FORT WORTH

   Zupan bo velenjcanom v kratkem odredil prehranjevanje samo po halal obicajih. (:-)))

 • Demokrat

  Zakaj teh ubogih migrantov ne naselijo v najlepše mesto na svetu Ljubljana v cetrt Murgle?Tam bi se počutili dobro.

  • Aron

   Ljubljana jih ima že tako ali tako večino. Tudi nimamo problemov z nastavitvijo še večih, ampak ker so vas polna usta solidarnosti, boste pa ja nosili del bremena tudi ostali?

   • FORT WORTH

    U Fuzinama pravijo : dobronamdosli nesvrstani drugovi…

   • totex39

    Nobene solidarnosti nočemo, imejte jih v Ljubljani in jih obkrožite z žico, da vam ne uidejo.

    • Aron

     Velja, če ne bomo imeli nobenega bremena z vami, ki je sicer 1000x večje. Bo šlo?

     • Olga

      Vi ste breme cele Slovenije!

    • stajerc5

     Tocno, pravo naj spet postavijo nazaj, saj so je bili navajeni. Tako navajeni, da se sedaj vsako leto laufajo kot upledeni ob imaginarni zici!

   • sprehajalec

    Zakaj je Pakistanec upravičen do solidarnosti? In ne Jaz naprimer?

    • Aron

     Preveri pri pristojnih inštitucijah.

     • sprehajalec

      Pri katerih, Pakistanskih? Kaj če bi se jaz pojavil v Pakistanu?

      Aronu keš v žep, nam pa Pakistanec, to je point vsega.

     • Aron

      Ce menis,da so tvoje clovekove pravice ogrozene, kar pot pod noge. Pa javi kako bo.

     • sprehajalec

      Vem kako bo, sem bil tam. Zato ne morem razumeti, da nekdo da pakistancu stanovanje + polni penzion + žepnino. Žepnina je sicer majhna, ker glavni znesek pobere diler z njimi iz Vladnega urada.

     • Aron

      Spremeni zakon.

     • sprehajalec

      Oziroma zamenjaj dilerje z njimi….

    • Olga

     Ker nikoli ni in nikoli ne bo delal!

     • sprehajalec

      Pravzaprav si želi delati Olga, le dela doma nima. Zato je prišel sem.

   • Olga

    Mi smo pokazali veliko solidarnost, saj smo med vojno na Balkanu sprejeli begunce iz bivše Juge in jih nastanili celo v lastnih nepremičninah in to ZASTON! 70.000 ljudi smovzdrževali v Sloveniji brez nadomestil! To so res bili BEGUNCI in tudi hvaležni za vse!
    Danes imamo opravka z NEZAKONITIMI MIGRANTI, ki niso ogroženi v pravem pomenu besede! So DIVJAKI, nezdružljivi z našo kulturo! Država na enega porabi skoraj 2000 evrov davkoplačevalskega denarja na mesec!? Temu vi pravite, da Ljubljana “pomaga”?!!

 • Borut Stari

  Će že ni druge se je treba pri naselitvi migrantov izogibati getoizaciji-grupiranju, kar vlada tudi počne. Razprševanje po celem območju države ne bi delala problemov prebivalstvu. V Sloveniji imamo 212 občin in po ukazu EU bomo sprejeli slabih 600 migrantov. Po tri ali eno družino na občino se nikjer nebi poznalo. Tudi protesti bi odpadli.
  PS:Sicer je Vekenje itak že iz bivših časov juge vajeni migrantov. Takrat je bila demokratična država in se nihče ni upal ugovarjati ali protestirati.

  • sprehajalec

   Kakšne družine. Gre za mlade tipe polne hormonov. 600 jih naseliš, 6000 ti jih smukne noter.

   Zna biti kot v Nemčiji, Pretepi med Albanci in Afganistanci v Velenju.

   • Borut Stari

    Očitno nisi razumel. Ko bi v večjem ali manjšem blokovskem naselju, že desetletja vajenemu priseljevanja migrantov iz juge, naselili še tri mlade fante polnih hormonov, kot ti praviš, večina domorodcev še opazila nebi. Skupine grupirane po nekaj 10 ali sto je pa geto z njihovimi zakoni moralo in običaji in hud problem ker ne pride do integracije navad in običajev.Poznamo to iz bivših časov priseljevanja iz juga.

    • sprehajalec

     Kaj ne bi opazila. Hčere bi začeli varovati, glasna muzika iz stanovanja čudnega izvora, zakajen hodnik bloka, kdo bi pucal štenge, čiki po tleh, če ne kaj hujšega, vpitje in razgrajanje v pijanem stanju nevajenih alkohola.

     Še kako bi opazile. Včeraj sem skoraj podrl črnca, prvič sem ga videl v naselju, ki se je na kolesu pripeljal v nasprotno smer po kolesarki stezi, na ketero zaradi navajenosti pravilne smeri sploh nisi pozoren na križišču. Kriv bi bil seveda jaz, pa če bi bil on, ne bi imeli mu kje vzeti za povprašilo škode.

     Življenje z njimi prinaša ogromno majhnih težav ljudem okoli njih. Potem pa še svoje sčasoma navlečejo, se pa sosedje odselijo. Že videno v Brooklynu pa naseljih z dolgo tradicijo.

     • Borut Stari

      Na te blodnje ti ne bom odgovoril.

     • sprehajalec

      Kakšne blodnje, si kdaj živel z njimi po blokih? Koliko si jih pa srečal v življenju?

     • stajerc5

      Pozabi ga, nima smisla z njim. Po teh njegovih mislih, bi prej rekel, da je Burek Mladi kot pa Borut Stari…

     • Borut Stari

      Živim že 40 let v Fužinah in nebi soseske in sosedov menjal. Če se nisem mogel na koga zanesti je to Slovenec.

     • sprehajalec

      Ne poznaš teh, ki prihajajo. Hitri so z jezo, še hitrejši z nožem. Če ne dobijo kar hočejo. Fužinci so iz europskega civilizacijskega bazena. Težavni ko so mladi, v redu, ko ostarijo. Veljajo europske civilizacijske vrednote. To pa je povsem nekaj drugega.

     • Borut Stari

      Pa jih ker sem tam delal in živel. Ti jih ne poznaš in iz tega neznanja jih ocenjuješ. Pravim, da bluziš in pri tem ostajam. Ti pa ne ocenjuj nekoga, ki ga ne poznaš, Cela moja debata je v smislu redčenja števila na enem mestu. To pomeni, da jih naseljuješ, če že moraš, tako da nimajo medsebojnih stikov, 600 migrantov v 212 občin je približno 3-4 na občino.Getoizacija pa je katastrofa. Takrat ustvarjajo svoje normative in zakone. In integracija je nemogoča.

     • sprehajalec

      Kar zadosti jih poznam, sem delal z precej njimi. Obisk restavracije še ni dovolj za njihovo spoznavanje.

      Ne govori mi, da si s tremi Afganistanci zadel terno med sosedi. Probaj to dopovedati nekomu. Se še spomnim časov, ko so mame prepovedovale hčeram hojo mimo samskih domov. Poleg tega prepričaj svojo stanovansjko skupnost u Fužinah, da bo kot prva v Sloveniji navdušena nad novimi sosedi.

     • Borut Stari

      Nobenega ti ne poznaš. Srečal si jih le po TV, Enostavno povedano si grozno zafrustrirana oseba, ki ocenjuje ljudi po barvi in odkod so. Počasi že sumim,da si psihopat ali kar, čustveno motena oseba. Ko pomislim na možnost, da bi imel tebe, ali tebi podobnega za soseda me zmrazi. Raje imam nekaj Avganistancev. Ne želim ti, da se moraš potikati po svetu in iskati dom zase in družino, ko te nihče ne želi sprejeti medse. Bom kar tako. Tipični zagamani Slovenec. Spelji se

     • sprehajalec

      Stari, lepo pojdi sedajle v Mercator, pa k susjedu na kaficu. Toliko, kot sem jaz sveta videl, ga ti le sanjaj. Avganistanca si pa vsak hip lahko pripelješ domov, vendar na svoje strošek….
      Igrati socialca za nekoga, ki se množi čez vse meje se naj gre nekdo drug. Laž o Sircih je že davno razkrinkana. Danes so v Innsbrucku aretirali Azilanta Marokanca, ki je posilil v Salzburgu.

      Tako bo tudi pri nas, pa če bodo po trije v vsaki občini, bo to v vseh občinah. Če bodo pa u Fužinama koncentrirani, bo pa to samo tam. Bolje tako, konec koncev.

     • Borut Stari

      Koliko sveta si ti videl se ne bom vtikal. Videl mogoče, vendar vidim, da si slep. Po duši seveda. Janez iz in Janez nazaj. Takšen kot si kam šel, si se vrnil. Še vedno imaš plašnice na očeh. Po tvoje Globtroter po moje trotel. Sikter.

     • sprehajalec

      Biznis sem delal stari, da je za tvojo JNA penzijo. Poleg drugih seveda. Ne govori mi, ker ne veš ničesar o demografski statistiki pa prehodih.

      Če so Slovenci lahko imeli toliko otrok, da jih je od leta 1950 iz 1,5M narastlo na 2M danes, pa še imajo probleme s službami, so jih Sirci plodili toliko, da jih je od 3M leta 1950, danes 25M. Enako, kot vseh njihovih sosedov in bratov po veri. Sedaj pa seveda dela ni, pa bi se preselili. In takšnih je v tem hipu 500 milijonov, ki bi takoj prišli. In bodo poskusili, ko bodo izvedeli, da dobiš polni penzion v vseh slovenskih občinah.

      Njihovi fotri niso razmišljali, kaj bo z njimi, ko jih je bilo po 10. Mi naj razmišljamo.

     • Borut Stari

      Ne ga srat. Ti da si biznis delal? Mogoče tistega pred sabo. Kaj bi rad dokazal, To, da si nesposobni egoistično fovšivi Slovenec, si že, Zdaj se pa spelji, Ko si toliko sveta obšel veš kaj pomeni sikter.

     • sprehajalec

      Staretino, bolj ti paše če uporabiš tebi domač jezik. sikter = sikić?

  • resnicaboli

   čez nekaj let pa bodo v vsakem kraju večina.

   • Borut Stari

    Trije bodo postali večina? Daj zbudi se. Ena družina tudi v stoletju ne more postati nikjer večina.

    • stajerc5

     Mater si trd, Makedonce vprasaj!!!

     • Borut Stari

      Katere Makedonce že? A tiste, ki so se priselili k nam pred 40 leti ali šiptarje, ki jih je že 70 let polovica Makedonije.

 • tarantela

  Bóli mene patka!
  Bukla vseh bukel uči:” sprejmi, česar ne moreš spremeniti!”
  Kva nej jest nardim, tuki ste vsi sami mladi kerlci (to sklepam po komentarjih). Če že niste mladi, ste pa vsaj sposobni in voljni kaj spremeniti (tud to je čutit iz komentarjev), vi pa nič, še kozjega bobka ne…Kako nej jest stara penzionistka?
  Alo na cesto pa protestirat, menda vas je veliko, boste ja kej nardil. Pa Janša nej organizira proteste, zakaj je tiho!?

  • FORT WORTH

   A tebe boli tvoja patka ?
   Kojna zamenjaj,cimprej.

   • tarantela

    Vi drugi pa šefa, drgač boste še naprej sam klepal po tipkovnici…

  • šmentanamuha

   Ja, maš prav, se nam boš pridružila ali doma že vadiš zavezovanje rute.

  • Artur

   Pa protestirali smo v Ljubljani ,Črnomlju,Mariboru…. ampak okoli nas nekaj stotih je bil vsakokarat prepih v Črnomlju so ga bagri ublažili sem mislil, da bom kašen selfi z Janšo naredil poleg največjega a lej ga hudiča bil je odsoten kot običajno zaradi subjektivnih razlogov .

 • šmentanamuha

  Partija v ilegali nadaljuje s svojim kriminalnim početjem. Zlorabili so NOB, zlorabili so osamosvojitev in zdaj bodo zlorabili še naivne prebivalce in jim v skladu z načrti NWO uturili šeriatarje. Kontič je partijski vojščak, zato bo poslušno napravil vse, kar mu bo partija ukazala. To ni Popović, to je pusy, ki ve, da bo odletu tako kot Rotnik, če ne bo priden. Velenje je že v devedesetih sprejelo največ beguncev iz Bosne. Zdaj bodo fasali še arabsko-afriške ilegalce ilegalce neznanega izvora. Mislim, da je Velenje na dobri poti , da postane no-go cona. Kučan pa si mane roke, ker gre vse po načrtih.

 • Olga

  Kontič ni naiven! Je komunist in to pove vse! Komunisti so goljufi, tatovi, nekateri tudi morilci! S kom sklepajo pogodbe, nam dejansko pove, kdo so! Bagra!
  150 nezakonitih migrantov in še deset članov njihovih družin, pomeni 1500 novih volivcev SD!
  Ali bodo Velenjčani pristali na posilstva in vse kar “reveži” prinesejo s sabo?!
  Bodo morali ustanoviti vaške straže (domobrance) kot med vojno, proti divjakom, ki jih komunisti vsiljujejo ljudem?!!!

 • komentiram

  Vse lepo in prav, samo na to da so v Velenju vecinsko prebivalstvo srbi,hrvatje, bosanci,albanci…pa ne racunate…ne morete islamske skrajneze porinit v to sredino, ki se je klala na svojem ozemlju se pred 18 leti? Na tako majhnem podrocju poselit stiri bogove z sestimi narodi ki se zgodovinsko sovrazijo….noro, samozavestno ! Sredi Slovenije ustvarjate bosanski lonec in segregacijo v 21.stol…pa kdaj se je islamist prilagodil kristjanu, vas vprasam ?

  • šmentanamuha

   No, pol pa naj jim Srbi dobro izprašijo riti. To bi na koncu koncev bilo čist okej. Tem ilegalcem je treba zagrenit življenje, da bodo kar sami spakirali kufre in se pobrali. Problem je, ker je vsa ta ilegalna šeriatska golazen, ki se potika po Evropi, dobila plačilo za na pot, kar po logiki stvari pomeni, da so se morali tudi zavezati, da bodo širili islam (tako ali drugače). Seveda niso prišli delat, to se vidi z lune, torej je njihovo poslanstvo drugo. Tudi ona družina, ki smo jih pred kratkim izgnali (hvalabogu), si je preračunljivo umislila sredi svoje “begunske” poti (brez stalnega prebivališča in službe) še enga otroka (ker ta se jim bo pa ja zasmilil), da bi tako prišli do socialnega stanovanja in dohodka. V naslednjih petih letih bi jih naštancala še tri in evoga, brezdelno življenje na plečih državljanov bi se nadaljevalo v nedogled. So se pa tokrat k sreči zaračunali.

  • Dragan Krstič

   Naj se klofajo med sabo.

 • xtc

  Večini sploh ni jasno kaj se godi:
  Dejstvo je ;da je realnost taka ;da se Gorenje seseda;zaradi tega je Panasonic dvignil roke odnjega ve se tudi;da je vprašanje koliko ćasa bo sploh še obratoval Teš_kajti vsak dam petdeset tisoč Eur izgube plus jejasno da nebo šlo;pa grozi mu tudi zaprtje zaradi ekoloških zahtev saj bi bil nakup kuponov zanj dobesedno britof:Ker vse to prinaša brezposelnost in odganja volilce levica nujno rabi nove volilce in seveda nekaj kar bo zaposlilo narod;da se ne bo upiral levi oblasti naselila bo probleme in narod bo zaposlen in dobili bomo slovenski Detroit;dokler narodu n bo prekipelo in z zadevo opravil po dobri stari praksi;ki najbolj zaleže;dotlej pa kaos in kriminal:

 • odzunaj

  Vse je skrbno načrtovano ! Velenje postaja pravi GETO. Velenjska občinska vlada je zvesta članica Organizacije, Dolanc-Kučanove organizacije ! Kučanova Organizacija pri tem ne bi uspela, če ne bi sodelovala z mafijo, katere vezni člen z državo je Jankovič.
  Velenje je tako pripravljeno ne le za obratovaje T6, pač pa tudi za uničenje bližnjih kmetijskih zemljišč za izgradnjo nove ceste, po kateri se bo dovažal uvoženi premog iz pristanišč !
  ZATO VELENJE RABI KNAPE IN FIZIČNE DELAVCE NAJNIŽJE KATEGORIJE !
  Ropova privatna firma pripravlja upokojevanje predrago plačanih sedanjih velenjskih knapov, ki jih bodo nadomestili najrevnejši begunci ( župan Kontič je izrecno poudaril, da sprejmejo le najrevnejše !!!) . S tem se bo nekoliko znižala cena delovanja T6 . KAKŠNA PODLA IN IZDAJALSKA KRINKA !
  Kaj pa Gorenje – to bo kmalu itak uničeno, blagovna znamka prodana in preseljena ! Trend je jasen, razlog pa vsak dan bolj !

  VELENJČANI, ČAS JE ZA VELIKO VSTAJO, ZA ODSTAVITEV OBČINSKEGA VODSTVA IN GLASNO IZDAJO VETA PROTI DRŽAVNIM NAČRTOM !
  POHITITE, kajti izsiljevanje se izvaja zelo pospešeno, DA NE BO SPET PREPOZNO !!!

  Ostalim Slovencem pa se lahko postavi še eno vprašanje. Za kakšno dejanje je lasatnik objekta Milović odrešen kazenskega pregona in sedaj še bogato nagrajen, on ,nekoč čislan Drnovškov varnostnik, mojster borilnih veščin in trenirani strelec ?!? Da ni on tisti plačanec v umoru dr Janka Jamnika, direktorja Kemijskega inštituta .

  • rrrrr

   Velenje je pravzaprav prva evropska prestolnica migrantov. Domačinov ni več, v njem pa živijo migranti: bosanski, srbski, šiptarski, sirski, talibanski, premogarski, sdejevski in bronasti.

 • dob

  V sorodnem prispevku piše, da so velenjčani sporočili županu: Kontič odje*i.
  Kaj to pomeni fuck o** ?

  • sončnica

   ..gotof si

 • Razocarana

  Migratnski biznis se je že pričel, in ko bo enkrat zalaufal na polno, ga bo težko zaustaviti in številke migrantov v Sloveniji bodo vztrajno rase saj bodo ti ‘biznismeni’ potrebovali reden dotok novih migrantov, ko bodo stari razseljeni, da bodo lahko na njihov račun redno iz proračuna cuzali denar.

  Kajti za samo za to pri vsej migrantski zadevi gre, za delanje profita na račun davkoplačevalcev, ker če bi bili vsi ti saj malo humanitarni, bi bila njihova pozornost na pravih beguncih v begunskih kampih okoli Sirije in drugih območij v vojni, in bi delali na tem da se tem ljudem dvigne življenski standard kjer so, ne pa da poskušajo uvoziti v Evropo čim več nasilnih migrantov, ki v Evropo ne spadajo, saj so znova in znova že pokazali da so jim evropske vrednote tuje, ter da nimajo nobenega namena upoštevati evropskih zakonov, kaj šele da bi sami doprinesli kaj pozitivnega evropski druži.

 • Lisjak

  Vladi predlagam,da pokupi vse vile na Bledu,ki se tam prodajajo in tja naseli musliče.Slovenci se bomo pa lahko hvalili,da je Bled poln turistov in še župan najlepšega mesta na svetu bo srečen,ker ima tam zgrajeno nekakšno atomsko zaklonišče.

  • Ana Job

   Na Bledu Janković nima zgrajenega nič, ker mu niso pustili graditi in so ga segnali iz Bleda. Bled in njihovega župana obvladuje črnogorska in šiptarska mafija, ki kupuje vse naokrog. Vključno z blejskim golf igriščem, ki se sedaj imenuje Kraljevo igrišče princese Jelisavljete. Iz prve roke vem, da Janković sovraži Bled. Je pa pred leti najemal pletno samo zase in za mamo,da sta šla na otok.

   • Lisjak

    Pred tednom dni je še imel,če pa hočeš videt ti lahko pokažejo domačini ni daleč do jezera.Od zunaj je vse obdelano z lesom.

    • Ana Job

     Takoj zdajle se pozanimam in ti povem kako in kaj.

    • Ana Job

     Ja, prav imaš Lisjak. Sem vprašala enega prijatelja. Res je začel graditi pravi luksuz z nadstropji pod zemljo. Ga pa domačini ne marajo. Po privatnih penzionih po Bledu, naj bi hodil vsak teden z drugo žensko in nobena jih nima več kot trideset.

 • domovina mili dom

  Imate župana Tucka Bušiča, v vaše glave, Slovenci iz Veleja. Drugič pa SLOVENCI pridno na volitve, da preglasujete uniforme s tremi črtami. Pojesti morate sranje, ki ste si ga zakuhali.

 • Poštenje velja

  velenje naseljujejo MEHI, MEHOTI IN MIGRANTI.

 • Anton

  kdaj bodo vseSlovenske spontane vstaje?

  sarkazem press

  • stajerc5

   Pocakaj, da Jansa zmaga, potem pa jovo na novo…
   sarc. off

   • Anton

    nisi daleč od resnice

    without sarkazem

   • macon

    Normalno, do takrat bo polna kapa jeze nad neoliberalizmom, fašizmom in Ameriko. Ob napačni vladi bodo spet lahko “spontani”.

  • sprehajalec

   Slovenec gre na demonstracije le če mu “naši” tako zaukažejo.

 • Topsy Turvy

  Nasvet zenam vseh starost v Velenju: Izselite se iz tega mesta! Ali si skrojite, sesijte in nosite burke v vseh priliznostih.

 • Johan

  Pa saj Velenje že davno tega ni slovensko mesto. Kmalu ga nameravajo preimenovat v Velenkovac.
  Sramota v mestu je le še cca 20% pol Slovencev, pa še ti so marketing mix in Slovencev peščica !

 • totex39

  Zadnjič smo lahko iz medijev izvedeli, kako je vlada izgnala mlado krščansko družino iz Sirije.Kako pa je tukaj delovalo to vladno dvolično početje. A samski moški imajo pri nas večje možnosti, saj mogoče res, ko pa bodo lahko enkrat izvajali tudi teroristične napade, kar vlada očitno podpira.

  • Olga

   K sreči jih je sprejela krščanska Hrvaška! Upam, da jim bo lepo!

  • sprehajalec

   Mislim da je šlo za koptsko iz Egipta. Res pa je, da Vlada ne bo jemala posebej kristjanov, kot Čehi naprimer, ki so objavili, da bodo jemali le njih. Naša Vlada je do kristjanov tradicionalno sovražna. Če bo imela na izbiro Müsli ali kristjan, bo po defoltu izbrala Müslija, da je ne bi kdo obtožil diskriminacije.

 • ney

  “Vizija Slovenije 2050: V vladi govor “alahu akhbar”, na ulicah govor “alahu akhbar”, v gozdovih govor “alahu akhbar” v vsej Slovenski kuri govor “alahu akhbar” in poslednja moda oblačenja črna burka…”

 • Montana

  Velenje je itak mesto tujcev!

  • totex39

   Vendar jih ne rabijo, da se jim pridružijo še te zapečeni divjaki, da mesto še bolj uničijo.

   • Montana

    Ja imaš prav.

 • šmentanamuha

  Ja, potrebna bo gverila…

 • Vrhovni sodnik

  Če bodo na kupu, pol gre manj TNT.

 • karpelec

  V Sloveniji ljudje živijo po svoje , vlada pa z burko po načelu ” nič ne vidim , nič ne slišim” vmes pa je črna luknja, v kateri odmeva “kaj nam pa morete”.

 • Carlo Magna

  SDS je pona mladih fantov in deklet. Velika,velika vecina. Ne pa kot tisti komunisti ko jih vidite na njihovih srecanjih ki so s eno nogo ze v grobovih. Stari,s svecami v rokah,itd,itd JANSA,SLOVENCI CAKAMO NA TVOJE UKAZE!!!

  • tarantela

   Janša čaka, kaj boste drugi naredili.

  • tohuvabohu

   Goni se, provokator!

 • Svinsk zrezk

  Prvo slovensko izgubljeno mesto velenje

  • KIKI

   Zdaj ne bo več Titovo, ampak Alahovo Velenje…itak enako…

 • Demokrat

  Še zmeraj sem mnenja da je Ljubljana idealna lokacija za begunce.Tam je vse kar človek potrebuje za uspešno in srečno življenje.Plus džamija se bo gradila kar bi se bolj pripomoglo k integraciji v naše okolje teh imigrantov

  • Steve

   ne, ker v ljubljani manjka peščeni park ter trop kamel.

   • KIKI

    Kje pa je tista od Gadafija? Je v muzeju NOB ?

   • Demokrat

    Saj res .Kje so kamele od pokojnega Gadafija katere je imel namen podariti Sloveniji?

  • KIKI

   …in integracijski centri in učni centri in centri za spolno vzgojo, in centri
   za starejše mladoletnike in centri za otroke z otroci in sekcija za homoseksualce
   in sekcija za pedofile…
   Evo dela kolkr hočeš! Za velik denar! Lukšič in Pikalo že pišeta ućbenik “Državljanska
   vzgoja z Alahom”..še en miljonček na računček…
   Ljubljana bo multikulti zacvetela, a njjee?

  • Igor Kavalar

   Sam še novo glavno mesto Slovenije izberemo npr. MB in naokrog LJ zgradimo zid, da nobeden ne uide iz raja, pol pa pobiramo karte za ogled multikulturnega vrta za vse, ki bi si radi ogledali ta eksperiment sreče in napredka.

   • fmg9

    Razumem in delim s teboj te občutke. Tudi jaz bi rad živel v domoljubnem okolju/soseski.
    V prestolnici procentalno res ni veliko domoljubov, številčno jih pa ni malo.
    Poleg tega se ne morem strinjati, da se prestolnico Domovine preda tujcem. Nobena nacija tega ne bi želela.
    Problem je še v tem, kar so že povedali varnostni strokovnjaki na Nova24: “ne si domišljati, da če se ambrosia (zajedalska invazivna rastlina) zaraste na enem koncu, da se ne bo začela širiti naokoli.
    In v tem primeru se bo. In to se že pozna, ker se je kuga že začela širiti po manjših krajih in podeželju.

  • macon

   A morda misliš integracijo domačinov v okolje migrantov? :)

  • traktor

   Tudi meje okupirane Ljubljane so še znane. Ograjo nazaj. Pa vize, če hočejo ven.

 • Steve

  z aktualno vlado imaš lahko poslovne stike le, če imaš kriminalno preteklost.
  konec koncev se ta vlada ukvarja z ilegalno trgovino z ljudmi.
  noben priseben pošten človek se ne bi spuščal v to.

 • VERZIFIKATOR

  Kunta Kinte

  BOJ NA KONTE

  Se v rudarskem črnem je okolju
  gluhonemec znani nam sprehajal,
  kostanj vroč rudarjem fant podajal,
  ogenj netil, še prilival olju.

  Nem in gluh za knapovske pozive,
  da iz južnoafriških obzorij
  in pa izza sredozemskih morij
  težke pričakuje naj izzive.

  Kinta Konte da se imenuje,
  so o gluhonemem fantu rekli,
  bi za njim najraje knapi stekli,
  se pričakovalo je najhuje.

  Konte, afriško ime za Kinto,
  po njegovem krinka je primerna,
  za dejanja takšna neizmerna
  uporablja vedno novo finto.

  Konta Kinte, geslo psevdonimno,
  slednjič mu bo pomagati znalo,
  ko se mu bo moštvo razbežalo
  in iskal azil bo anonimno.

  Ko se vname boj na celi črti,
  Konte bo iskal imuniteto,
  in bentil z besedami: »Presneto,
  vsi so se poskrili moji krti.«

  Kinta Konte, tipček prevarantski,
  pred pestjo razjarjeno udarno
  se zatekel bo lahko na varno
  kam drugam kot v dom svoj azilantski.

 • PLavi-mil

  Kaj še čakate, ljudsko vstajo, pa ga odnesite, saj znate, so vam v Mb pokazali, kako to gre, če pa ne, pa vprašajte Mb akterje.

  • Franjo Trojner

   Brez veze! Kaki Mariborčani? V Velenju rdeči svojega rdečega župana na vstajah ja ne bodo rušili! V MB so rdeči iz cele Slovenije organizirano nasilno rušili in zrušili župana SLS in nato še vlado.

   • PLavi-mil

    Ja, saj v tem je poanta, če crknejo levosučni, ne spregledajo.

 • Caetano

  Mesta kot so Velenje, Jesenice, Ljubljana, Koper, ipd. so že tako nekakšna jugoslovenija toliko je tam neslovencev, večina ostalih pa levičarji. Zdaj bodo temu dodali še Arabce. To je pretirano, Slovenija tako izgublja suverenost.

  • traktor

   Levičarja lahko sfukaš edino, če mu odmakneš korito, ker ga ne zna polniti. Torej. Stvari so jasne. Ve se, kaj je potrebno.

 • samsara

  Ne tako davno, je slamnati premier izjavil, da vlada ne bo naseljevala migranotov proti volji lokalnega prebivalstva, oz. ne, da bi prej dosegla soglasje z njimi.
  Torej lahko mirno rečemo in zazpišemo, da je premier Miro Ceral en pokvarjen lažnivec, ki se brezvestno dela norca iz slovenskih državljanov in davkoplačevalcev.

 • Franjo Trojner

  Slovenski domoljubi so na delu v Avstriji, zato ni protestov in nelegetimna oblast ( nepravične volitve) lahko dela kaj ji paše!

 • AlojzZ

  “Naivni” župan …Naiven je tisti, ki verjame, da vse to ni bilo dogovorjeno! Hvala novinarju L. S., vendar je tudi on naiven, ko misli, da se bo z inicialkami skril pred UDBO.

 • Novakec1

  Kaj nam pa morete, morete,…..

 • garfi

  oddaja na radiu ognjišče o lgtbz družinski prevari

 • Carlo Magna

  JANEZ JANSA JE NAS ODRESENIK! PIKA!

  • sprehajalec

   Carlo, da ti tudi slučajno že ne dišiš po zemlji? Vidiš bolj slabo, ko kaps loke uporabljaš?

  • janez55

   Čakamo samo še na vnebovhod.

   • herman

    se prej pa na zadnjo vecerjo.

  • tohuvabohu

   Kreten komunajzarski!

 • Ana Job

  Velenjčani protestirat na cesto! Ali se boste, kar pustili? Itak vas imajo že zdaj za gnezdo južnjakov. Kdaj vam bo dovolj? Vaš župan je čisto navadna baraba, prodana duša.

  • Damir Preporučeni

   poslušaj ti nje:leglo južnjakov-slovenija je tudi na Balkanu…

   • Ana Job

    Ja, res so nam komunisti našibal teh Bosancev in si zagotovili volilce. Zanimivo pa je, da imajo v Bosni vsi čudovite hiše in tudi kupujejo vse v Bosni. To je čist navadna banda in nikdar ne bomo šli Slovenci skupaj z njimi, naj izginejo v svojo lepo drago Bosno!

    • traktor

     Sam je pa tud res, da normalnih ni glih kej velik. Upa,. da se motim. Bomo vidl na volitvah.

     • Novakec1

      Sloovc tud padec meteorita ne reš več

     • traktor

      Bo treba kej konkretnga napraut. Ne pa sam skup rit stiskat. Vsi za enega, eden za vse je blo učas in tko bo tud zdej, ko bo šlo zares.

     • Ana Job

      Normalnih nas je čedalje manj!

    • airways

     Se strinjam draga Ana! Za zavedne Slovence in Slovenijo! Proti sprevrženi levici!
     #SlovenijaV_Srcu

     • Ana Job

      Proti sprevrženi levici! Za Slovenijo!

    • Levicar nikoli!

     Noben normalen zaveden clovek katerekoli nacije nikoli ne more volit levicarjev. Nikjer, nikoli, nikdar! Leftardi se nikjer niso nic dobrega naredili.

     • Ana Job

      Česar se dotaknejo, spremenijo v drek.

  • AboutTown

   Utinhni, pička zgonjena.

   • Ana Job

    To si pa ti,hahaha bučman pasjejebski. Moj se ne bi z mano oženil, če bi bila zgonjena.

    • AboutTown

     “To si pa ti”… a smo v 5 razredu? Kuzla usrana.
     To, da se je sploh kdo poročil s tabo je čisto dejanje obupa. Ne laskaj si.

 • macon

  Podpiram hordo migrantov v rdečem Velenju. Le na tak način se bodo namreč zabiti komunajzarji ovedli.

  Uglednim komunajzarjem dobiček, slehernikom pa nered in smetišče.

  • cosmosjasnovidec

   Moški bodo pa še zadovoljni,ker jim bodo ti musliči podirali žene in ženske,ker jim zaradi prevelikih lukenj kakršne imajo čefutarke sami niso kos.

 • KAPIBARA

  Sam brez panike:
  Dogovor eden- nateg vlade je 5 x več.
  – Torej 5 migrantov :-)

 • Carlo Magna

  BOG na Zemlji je nas JANEZ JANSA!

  • Tetka iz ozadja

   Verjamem. In verjamete mu vse kar reče.

  • tohuvabohu

   Prekleto govno smrdljivo provokatorsko, marš!

   • airways

    Matr kok se množijo toti provokatori… Jas bi jim IP blokiro!

 • Tetka iz ozadja

  Lepo, res lepo je biti antijanšist. In zmagovalno, če smem dodati.

  • cosmosjasnovidec

   Zmagovalno imate to,da ste balkanski čefutarski levaki zarukani bolj kot se je predvidevalo.
   Povsod v svetu se vidi kaj se dogaja z musliči le levaki bedaki tega ne dojamejo.

 • Vrhovni sodnik

  Šefik skrbi za svoje.

 • lauraas

  V Nemčji so take “namere” požpožigali.

 • samotoje

  Tu je treba nekaj razjasniti: Kontič ni niti malo naiven; naivni bodo Velenjčani, če bodo pustili naselitev tretjega sveta v njihov kraj. Glede na narodnostno sestavo Velenja se bo zgodilo točno to. Če prištejemo zraven še Milovića, imamo tu naravnost vzorčen primer balkanskih poslov. Money, money, money.

  • MartinKrpan

   Morali bi stopiti z njimi tudi ostali, ne le Velenjčani sami.

   • samotoje

    Saj bodo stopili skupaj. Hranijo energijo za pred in po volitvah, ko bo treba rušiti desno opcijo, da niti slučajno ne bi izpeljala svojega programa. Včeraj je na Novi Božo Predalič predstavil ukrepe, če zmagajo na volitvah. 90% jih takoj podpišem.

 • jože košir

  Sem vedel, da bo za Janšo prišlo kmalu še več migrantov v Velenje.On je bil le ptica znanilka.

  • MartinKrpan

   Za dobrim konjem se prasina dize.

   • jože košir

    Konjem? Tole je pa malce nesramna beseda za vodjo opozicije.

    • lajna

     V primerjavi s tvojim ćaletom je zate i konj dobar.

     • jože košir

      Piši slovensko. Smo v Sloveniji in mi Slovenci ne razumemo tvojega balkanskega jezika. Tudi tipkovnico bi si lahko nabavil slovensko in uporabljal slovenske črke.

     • cosmosjasnovidec

      Prav dobro ti razumeš čefutar saj to kar tukaj nakladaš v Slovenščini prevajaš z prevajalcem iz balkanščine v Slovenščino.

 • jan

  Saj ni tako neumno, da migrante naselijo v bližini meje z Avstrijo. Jo bodo zlahka popihali iz Slovenije.

 • D&G

  Zakaj jih sploh sprejemamo in si delamo stroške saj denarja nimamo od njih pa nobene koristi……al pa tipično Slovensko da se hvalimo celem svetu o solidarnosti in humanosti, dokler nam naš narod gladuje in živi v bedi.

 • Damjan Berzelak

  Sram me je, da živim v državi, kjer vodstvo toliko laže, prikrito polni svoje žepe in se ne zmeni za svoje državljane.
  Kar pa s tiče Cerarja: Miro, žal mi je, da sem te volil, saj sem takrat mislil, da znaš biti drugačen od prejšnjega vodstva (zanalašč nisem vikal, saj za to potrebuješ spoštovanje). Veliko stvari si obljubljal, najbolj pa to, da se boš trudil za dobro državljanov. Stanujem blizu tega samskega domu in če bodo notri resnično družine, kot obljubljaš, me številka 150 čisto nič ne moti. V nasprotnem primeru bos v tem mestu ustvaril pravo rasno nestrpnost iz obeh smeri – kolikor so mi znani primeri, bo tekla slovenska kri, priseljenci pa bodo zaščiteni kot kočevski medvedi.

 • cosmosjasnovidec

  O tega se pa velenjčanke na veliko veselijo in komaj čakajo,da dobijo velike konjske muslimanske ter nigerijske bate med noge v njihove velike čefutarske luknje.Hehehe

 • črnaovca

  Še v Fužine eno rundo da bodo Čefurji na kupu

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!