Največja opozicijska stranka SDS bo vložila interpelacijo proti ministru Goranu Klemenčiču

Goran Klemenčič (Foto: STA)

Največja opozicijska stranka SDS bo vložila interpelacijo zoper pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, razloge za to bo na napovedani novinarski konferenci natančno pojasnil poslanec Branko Grims. Eden izmed razlogov naj bi bilo ravnanje Klemenčiča v času pranja denarja v NLB, ko je ta vodil Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). 

Primer iranskega pranja denarja v NLB preučujeta preiskovalna komisija o zlorabah v slovenskem bančnem sistemu pod vodstvom poslanca Anžeta Logarja in Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pod vodstvom Branka Grimsa. Obe komisiji sta glede omenjene zadeve pripravili poročilo, in sicer Logarjeva vmesno poročilo ter Grimsova posebno poročilo, ki ju je Državni zbor RS sprejel brez glasu proti.

Janša pričakuje odstope
Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je ob vložitvi kandidature Romane Tomc za predsednico države dejal, da po glasovanju pričakuje odstop ministra Klemenčiča, generalnega direktorja Policije Marjana Fanka, vodje specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana in odgovornih iz Urada RS za preprečevanje pranja denarja.

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

KPK je bila po besedah Klemenčiča o zadevi obveščena, a je ovadbo po dolžnosti predala policiji. Aktualni predsednik KPK Boris Štefanec je zatrdil, da ne more z gotovostjo trditi, da ovadba ni bila podana, je pa ta poudaril, da je dejstvo, da ni bila podana na način, da bi bila tudi arhivirana, saj je v arhivu KPK ni mogoče najti.

Razlog naj ne bi bilo le pranje denarja
Pranje denarja na podlagi neuradnih informacij s strani STA pa naj ne bil glavni razlog, zaradi katerega SDS vlaga interpelacijo. Klemenčiču so v SDS že večkrat očitali nepravilnosti pri vodenju KPK in pri prijavi osebnega premoženja. Prav tako so bili kritični do novele Zakona o kazenskem postopku, na katero je Državni svet RS  v torek izglasoval veto. Janša je prek družbenega omrežja Twitter Klemenčiča pozval k odstopu, po tem, ko je zapisal, da je državni svet z 32 proti 4 zavrnil skrpucalo od novele Zakona o kazenskem postopku, s katero je minister po njegovem prepričanju v Sloveniji skušal krepiti policijsko državo.

N. Ž.

 • Sodni dan

  Me zanima tale interpelacija. Nevem na kak način se Klemenčič lahko izmuzne. Več kot očitno je da je imel prste vmes. Državljani zahtevamo odstop brez izgovorov!!!

  • Gru

   Zakaj vedno zahtevate samo od levih odstop ? A so mogoce desni brezmadezni? ;)

   • von Rhein

    Spet greš na ovinke.GOVORA je o Klemenčiču.

   • macon

    Desni nimajo od kod odstopiti.

   • dob

    Ker opozicija nima kam sestopit.

    • Coeus

     Seveda ima… tudi na desnici oz. skrajno levo komunisticno krilo zaseda stolcke, ki so dobro placani za nic dela (kar je najvec, kar naredijo) do delanja skode in metanje denarja skozi okno.

     Pa ne zagovarjam sedaj leve levice, da se ne bo na to temo zacela debata… tudi tam je ista zgodba ;)

     • dob

      Ja, glih oni so najbolj krivi za razsulo države in bi zato morali prec odstopit. Dej ga no srat.

     • Coeus

      Vsi, ki so pri koritu, od osamosvojitve naprej, so krivi za razsulo drzave… in JA… tudi tvoji “desni” so zraven ;)

     • dob

      Najprej, da se razumemo – nisem desni, ker nisem v stranki. V nobeni!
      Kot drugo, za degradacijo pravnega reda in z njim države je VEDNO kriva oblast in NIKOLI opozicija! V vsaki demokratični državi je tako, Razen v diktaturah, seveda.
      Tvoj način razmišljanja je tipično kučanovski! Mi ga serjemo, pa kva pol, ker kriva bo vedno opozicija. Zato ga mi še naprej serjemo in za napake obtožimo opozicijo.
      I tako dalje.

     • Coeus

      Popravi me, ce se motim… ampak ti “desni”, ki se ze od osamosvojitve dalje drzijo teh stolckov… so tudi bili na oblasti v enem obdobju… torej SO sokrivi za degradacijo pravnega reda in drzave.

      Tvoj nacin razmisljanja je tipicno desnicarski. Za vse so krivi komunisti in Kucan. Ko smo na oblasti smo idealni, ko smo v opoziciji pa smo najpametnejsi. Ko bos videl preko strankarskega navijastva oz. “nasi” so super vsi ostali so nesposobni in zanic… bova pa lahko kaksno konstruktivno debato na to temo udarila.

      Pa se enkrat, ker si ocitno namerno spregledal del, ki ti ni povseci… levi- levi so cisto isti in ne vem od kje ti ideja, da mi je to ok?

     • dob

      Zame si useglihar, in kot vsi usegliharji, si tudi ti cinik.
      Kot cinik, predstavljaš tip ljudi, ki so nesposobni sprejeti odgovornost za svoja dejanja in svoje odločitve!
      Če bi ta država bila kaj vredna, bi imela ločen volilni sistem! To je tisti, kjer vlada ena ali druga politična opcija in je zato vsem državljanom jasno, kdo je zaslužen za uspeh ali pa za polom, kadar do njega pride.
      S prstom bi lahko vsi pokazali na krivca tako za eno ali drugo.

      Ampak nekdo se je potrudil, da takega volilnega sistema mi nimamo. Kaj prauš, kdo je ta, ki ga noče?
      kučanistom ni všeč takšen volilni sistem, kjer lahko brez vsakega dvoma določiš, kdo je odgovoren za ekonomski in moralno etični propad te države.
      Zato pa se izogibajo večinskemu volilnemu sistemu.
      Tako si lahko izmišljujejo krivce, ki pa, gej ga zlomka, nikoli niso oni! Zmeri vladajo, zmeri imajo vso oblast v rokah,dnar perejo v državni banki…. kriv pa Janša.
      Je morda Janša opral kučanovo za milijardo denarja skozi NLB in pol reku “pa kva pol”? Je on prepovedal dajati podatke Logarjevi komisiji za preiskavo bančnega kriminala? Kaj morda Janša uničuje arhive z dokumentacijo, najema Kosa, da pregleduje in “pospravlja” obremenilne dokaze?

      Daj, spizdi! Ne da se mi pogovarjat s takimi kot si ti.

     • dob

      Vse mi je jasno:_ Komunizem je fašizem, Janša je pa fašist, ker je bil komunist in je šel v Jajce.
      Dobro. Zdaj sem si končno na čistem.
      Tako berem v enem od forumov komentar, da nas je kučanov Forum21 okradel za velike denarje in da uporablja NLB kot prašička, ki ga mi polnimo kučanu. NLB je kučanov šparovček, ko ga on sprazni, mu ga mi spet napolnimo. Potem ga kučan sprazni. In potem ga mi spet napolnimo. In on ga spet izprazni in mi mu ga spet napolnimo in on ga izprazni.

      Pol mu pa en na forumu odgovarja: Ja, ja, že res, ampak kaj pa Janša?! Janša je šel v Jajce!

      Ker se smejim ko to berem, me vpraša naključni znanec, sicer Francoz s katerim skupaj čakava vlak na Jesenicah, če mu povem, kaj mi je smešno. Gleda mi v tablico, da bi kaj razumel, pa revež ne razume. Prosi me, naj mu prevedem. Dobro. Prevedem.

      Malo razmišlja, in me končno vpraša: Kaj je Janša porabil več kot 5 milijard za povratno karto v Jajce?

      Mu odgovorim: Dej tih bod, vous francais ne comprenez en kurc n’č poleg tega da ne kapiraš rien de rien…
      Še dobro da gre po svoje in ne z mano. Kdo bi ga prenašal v istem kupeju.

     • Coeus

      Toliko o vsegliharstvu. Ko ni po tvoje in ti zmanjka argumentov, pa postanes primitiven. Ko bos videl dlje, kot to, kar so ti Jansa & Co. prodali pa se oglasi.

      Pa ne ti meni, da nisi “desnicar” tako neumorno, brez enega verodostojnega argumenta, lahko zagovarjas nekoga samo v primeru, da je “nas”. Si pac vernik in opranoglav, kot vecina komentatorjev tukaj, ko se lahko samo se med sabo trepljate po ramah.

      Daj raje kake dokaze za te tvoje trditve? Nekaj ne razumem… vi desnicarji imate cel kup domnrvnih dokazov in vedno veste, kdo je kriv za vse, kar ne stima… vedno je to Kucan… kako to, da mu niti ene stvari ne morete dokazati? Vam je Kucan isto, kot je levici Jansa. Oboji samo lapate naredite pa nic ne. To je samo dokaz, da sta oba kriva in da drug drugega drzita za jaj**.

      Upam, da vsaj z nasmeskom na ustnicah vracas tistih par 10 mrd dolga, ki ga je Jansa pridelal v svojem mandatu s podeljevanjem kreditov in TES6 ;)

     • dob

      >>Daj raje kake dokaze za te tvoje trditve <>Upam, da vsaj z nasmeskom na ustnicah vracas tistih par 10 mrd dolga, ki ga je Jansa pridelal v svojem mandatu s podeljevanjem kreditov in TES6<<
      Vidim da si pol "dokazov" za svoje trditve.

      V naslednjem koraku te zablokiram, ker vidim da si nor.
      Daj piši še malo, da bodo tudi vsi drugi razumeli fenomenalno obsežnost tvoje norosti. Le kaj toliko neumnosti sploh drži skupaj….

     • Coeus

      Ti le zablokiraj… vidim, da si v enakem rangu kot Olga in podobni navijaski politicni verniki “desnice”. O norosti pa raje ne pisi, ker niti pomena tega ne razumes… Nor si prej ti, ker brez enega samega argumenta ali dokaza verjames pravljicam Janse.

      Poglej si se sam koliko je narastel dolg za casa Janseve vlade, poglej kdo ga odplacuje, poglej si kdaj se je projekt TES6 zacel,… ce pa ti googlanje ipd. ne gre od rok pa prosi koga, ker vsakemu zaslepljenemu desnicarju posebej, se mi res ne da vedno istih stvari dokazovati. Imas vse podatke na netu.

      Uzivaj v svoji zaslepljenosti in raje repliciraj tam, kjer bodo tvoje nebuloze naletele na plodna tla in na kak aplavz ;)

     • Mojca pokraculja

      Kako to, da kučanu niti ene stvari ne morete dokazati ? To sprašuješ ? Ja kdo mu bo kaj dokazal, lepo prosim ? Mafijec mafijcu ! In kdo bo njega, ki je postavil mafijski sistem obtožil, mu sodil ?
      Sopranovi obračunajo edino med sabo, policija in sodišče sta instalirana zato, da obračunavata z nasprotniki, z opozicijo, oziroma če hočeš z razrednim sovražnikom. Kdo torej lapa?

  • KIKI

   Kakšne prste neki? S podolgovatim gobcem vred je bil potopljen v marmeladi !
   Ne verjameš? Vprašaj ga!

 • Artur

  Spet eno jalovo početje .

  • nevtrino

   Ni res, ni nujno ….

 • bednick

  A kdo ve kakšen bo rezultat?

  • KIKI

   Kaj bo pa njegova “krava” rekla? Njen denar je že ves opran? Njen denar in umazan denar njenega borčevskega očeta ?
   Klemenčičeve nepremičnine so že vpisane v z.k. in ovrednotene?

   • bednick

    Njegova žena je lepa in pametna , daleč od krave.
    Krava je grda in neumna.

    • Coeus

     Bojda jo je se sam Jansa “tisal”… reklaculapress :D

     • Rožle

      Zato je pa Goran že vs zapit …,
      ker ne more in ne more prebolet tega

     • Coeus

      Mogoce… ali pa Jansa racuna, da bo spet dobil, ko bo Goran odletel… kristalnakroglapress

     • Jovo, ne more iz svoje kože. Ali ti nick Jovo Jamnica ne ustreza več ?

     • Rožle

      Ga še kar Janša preganja …

     • Coeus

      Resno sem impresioniran nad intelektualno kapaciteto nekaterih komentatorjev tukaj… nad tvojo tudi…

      Si v imenitni druzbi Olge, tohuvabohu,… ali ti ostali (po tvoji logiki) nicki niso vec vsec?

     • Sem zadovoljna, da sem zadela žebljico na glavico.
      Lepo bodi in povabljen na kavico, he, he.

      Tudi mojga pluseka imaš !

     • KIKI

      …Pa ji je dal odpoved! Tudi Popović se ji je zmuznil, tako, da sta dva velika
      redna mesečna pavšalčka odpadla.. potem se je pa doma razjokala Gorančku
      in ji je obljubil, da se bo Janši krepko maščeval! In se je! Vidiš, kaj en idiot zaradi ene “buše” naredi, kljub temu, da ga “ženka” ne mara in se raje vrti okoli bolj vranih konjičkov…
      Janša pa bi jo tudi lahko pomiril s tistim 30.000 eur/ mesec iz državne kase ,
      pa mu ne bi bilo treba v arest, ker bi Klemenko “zgubil” dokumentacijo….

    • KIKI

     Potem se pa ne spoznaš na govedorejo! Zakoncema pohlep
     kar šviga iz oči in prav lačne krave imajo vedno izbuljene oči!
     Malo zoologije ne škodi, a ne, bednik?
     Gospa, tovarišica se imenuje “pavšalica” (živi od pavšalov na tvoj
     in moj račun!); do danes, samo v tem letu, je za pravno svetovanje državi
     “cufnila” 800.000 eur!

     • Coeus

      Kdor zna pa zna… cemu zavist?

 • LEVI TELEBAJSEK

  Janez Janša je srce Slovenije.
  Zaradi Janeza janše imamo zdaj svojo državo in ne živimo več pod tiranijo Jugoslavije.
  Janez Janša je strateško končal vojno v samo 10 dneh in nam prisvojil osamosvojitev
  Janez janša je srce Slovenije
  In srce je treba negovati
  Kaj ti če srce propade propade tudi država
  Janez janša ni samo politik on je narodni ponos
  Janez Janša ni samo navaden človek on je državni zaklad
  Brez janeza janše Slovenija propade
  Levičarji so že čisto uničili Slovenijo zdaj hičejo pa še zamenjati avtohtono prebivalstvo z artabci in afričani
  Janez janša 2018 kar pomeni močna slovenija
  Če janez janša po nekakšnem čudežu ne zmaga leta 2018 potem je z Slovenijo konec izgubili bomo jezik narodno zavest in dediščino
  Če
  bodo državo vodili kot so Cerar, Murgelsi lord teme in kavboj Zoki, ki
  za Katarce zida sredi Ljubljane mošejo potem je z Slovenijo konec.
  Eden
  in edini, ki lahko Slovenijo popelje v vso njejo slavo je Janez Janša
  in njegova stranka SDS, ki vedno dela samo v korist Slovenije in tam
  notri so najboljši politiki v Slovenskem prostoru.
  Janeza Janšo treba upisati v UNESCO kot nardono in svetovno dediščino kot enega največjega politika in stratega vseh časov.
  Janez Janša je heroj in srce Slovenije
  Janez janša je Slovenija

  • Gru

   ” Če janez janša po nekakšnem čudežu ne zmaga leta 2018 ”

   A mogoce po cudesu , ko ga 80% Slovenije nebo volilo? ;)

  • Artur
  • primsek

   Janez Janša, spominčica bela, tebe ljubi domovina cela. V tunelu sredi mraka, domobranski se prapor vije!!! Mi smo Janšini, Janša je naš!

   • Peter

    Ti že veš, čigav si in koliko za to zaslužiš, no.

 • Vera

  Nič ne bo uspelo, ker se vsi Cerarjevi držijo stolčkov, kot ” pijanec plota ” .

  • von Rhein

   Pijanec položaja.

   • Vera

    Ja , pri nas pač tako rečemo . Sem še iz stare šole :) .

   • xtc

    Kot SMC jevci položaja.

  • nevtrino

   Ni tako hudo, dober rezultat interpelacije ni nujno samo odstop in izguba stolčka, ki jih itak seveda ne dajo ….

 • von Rhein

  Klemenčič ima preveč zaslug pri obrambi rdečih banditov,da bi karkoli zoper njega uspelo.

  • Steiermark

   tako on, kot tudi žnablasti gadafijev sin, sta dobro nagrajena hlapca rdeče jugobanditske mafijske elite…..

 • xtc

  Raje zadevo prijaviti v tujino in akterje,doma jih ščitijo do onempglosti.

  • primsek

   zakaj Janšari šiptar ni šel na ESČP, kot je obljubljal v zvezi z afero Patria? in zakaj ni več shodov v Strasbourgu, a je zmanjkalo denarja od patrij? sem zato, da SDs zadeve internacionalizira, da se jim bodo še zunaj smejali, kot se jim že mi. vsi se zabavajo, razen orbanovskih madžaronskih tretjerazrednih medijskih hlapčičev

 • antimur

  Ne vem kdo od njih je bolj odvraten, Janković, Klemenčič, Kučan, Kos, Praprotnik, vsi ministri, se razume, da s Cerarjem v ospredju, s sekretarji , koalicijo, Brglezom in nasploh vso kučanistično drhaljo. Čaka nas ogromno dela, toda za domovino bomo tudi to naredili in to z veseljem.

 • rubec

  Tudi če bo odstopil se bo to zgodilo v mraku tako da še vedeli ne bomo. Podnevi Nosferatu običajno drema.

  • dob

   Klamenčiču se je v sanjah prikazal vampir kučan in mu naročil:
   don’t be Nosferatu – be Yesferatu!!!

 • dob

  Glavni argument levice je ta, da je vse tole skupaj z očitki kučanu, da pere iranski denar v NLB in mafijskega v NKBM, le Janševo nabiranje političnih točk.

  Jebiga, desnica rabi točke!
  Levica ne potrebuje točk, ona ima denar, da si kupi volitve.

  • macon

   Glavni argument levajzarjev je: “Pa kwa pol!”

   • dob

    V rokometu se temu reče bav_conska obramba

  • Steiermark

   ja, ampak levaki imajo, denar, ki ga ropajo s svojimi roparskimi vladami, nam!

 • bednick

  Tat vzklika: ujemite tata!

  • Rožle

   Itaq ..
   napad je najboljša obramba … pa to

   • bednick

    To je postalo že živi dolgčas.
    Interpelacija= mešanje dreka.
    Show must go on !

    • nevtrino

     Vi kot poznavalec demokracije poznate boljše načine, v tem smradu na Slovenskem ?

     • bednick

      V Sloveniji ni demokracije!
      Opozicija ne zna zbobnat skupaj ljudi.
      Se še spomniš zombijev?
      “Levičarji” znajo!
      Ne vem zakaj se ne učijo od njih, saj je zastonj.

  • nevtrino

   Eh, kako obrabljen dolgčas ponavljate ….

 • KIKI

  Upam, da bo prišel na interpelacijo trezen! To je vse, kar lahko od kretena pričakujemo! Vsaj to!

  • primsek

   Klemenčič ni bil nič bolj pijan na seji kot je Ivan janez psihotičen ves čas. samo verniki še niso opazili njegovih natabletkanih tikov, antipsihotiki ne primejo in mu zategujejo mišice po rokah in okoli ust

 • bednick

  Po Klemenčiču bo verjetno na vrsti Katanec.
  Zakaj pa ne?

  • nevtrino

   Katanec ? Kdo je to ?

   • bednick

    Dobro vprašanje.

 • Osti jarej

  aaaaaaauuuuuuuu…….svuda magla oko nas……

  • Olga

   Od elektronske cigare?

 • Rožle

  Minister Klemenčič… :
  “Jah, petek je hi hi hi hi hik ” …. seveda in to za metek …

 • Olga

  Klemenčič je zaradi zlorabe prava, kršenja človekovih pravic, zakonov in ustave, kriminalec, ki v nobeni demokratični državi ne bi sedel na ministrskem stolčku!

  • bednick

   Kaj pa ti veš o demokraciji?
   Si že živela v državi z demokracijo?
   Če si, kdaj in kje?

   • nevtrino

    Veliko je demokratičnih dežel z različnimi nivoji dejanske demokracije, ampak to stanje na Slovenskem je pa tragikomedija in farsa, izpeljana iz ideje demokracije …

  • primsek

   iznoriška bebavka. se ti za nagrado vsaj prikazujejo leteči sloni? in kje je 20 mio, za katere so na procesu v Avstriji ugotovili, da jih je Riedl prepeljal v SLO? pri Zagožnu je samo 837.000 evrov

   • Steiermark

    iznoriški balkanski bebavec , ti pa ne samo, da vidiš leteče slone, ti si tudi eden izmed njih, ki je v “letečem stanju /preveč pokajene trave ali pa je to prirojena hiba???/, če ste vi in vaši rdeči jugokomunajzarski gospodarji debili, ki razen srbščine ne obvladate nobenega drugega, posebaj evropskega jezika, in iz tega razloga tolmačite po svoje – bebavo, sodbe avstrijskega sodišča, zraven pa se vam, na vsakem koraku, tudi ponoči, v spečem stanju, prikazuje JJ, katerega navzočnost vam vzbuja slabo vest, je to vaš problem, problem jugodebilnih maijcev in vam ni pomoči! Gotovi ste!

   • Olga

    Si je Klemenčič kupil nepremičnine….? Sicer pa vprašajte Cekuto! Spet levičarji, kot vedno!

 • lunabije

  Naveza Klemenčič in Stare sta že na KPK, Klemenčič pa še prej na MNZ delala samo po naročilu prostozidarjev! Zato je sad njihovega dela stanje korupcije v naši državi in prevlada elit še posebno gejevske prostozidarske lože.

 • domovina mili dom

  Brezzvezen ukrep, kajti rdečezvezdaši bodo zopet strnili vrste. Učinkoviti ukrep je vztrajanje v medijskem pritisku za javnost. Blejoče ovce je treba v glavo butnit.

 • šmentanamuha

  Jah, Klemenko, se je vrnil bumerang…pokvarjenec…

 • Janez

  BRAVO – S D S !
  IN
  CENJENI G. J. JANŠA, DR. A. LOGAR, MAG. B. GRIMS !

  JA!
  NEDVOMNO !
  “Žal” minister G. KLEMENČIČ
  – JE DOKAZLJIVO – EDEN NAJVEČJIH ” EX KP, ZK ŠKODLJIVCEV” V R.SLO !
  Tudi
  NJEGOV PRIMER KAŽE ?
  Kako težko je očitnega nekorektneža, javnega škodljivca – postaviti ? PRED SODIŠČE !
  Povsem
  OČITNO JE,, DA BO TREBA POPRAVITI ZAKONE
  – ZA POZIV POLITIKOV NA ODGOVORNOST,
  TUDI FUNKCIONARJEV: voljenih in imenovanih itd
  – ZA NJIH – ODSTOP IN
  – PRISILNO ODSTAVITEV – ČEE NOČEJO – ODSTOPITI? Sami od sebe. L.r. J. KOMENDA

 • PLavi-mil

  Pokvarje in podkupljiv človek, kateri je bil na KPK nastavljen z eno samo nalogo, uničiti in zapreti JJ, šel je preko trupel, kršil je ustavo in zakone, samo, da bi izpolnil dano nalogo rdečezvezdašem, za odkrivanje pranja denarja ni bil nastavljen, rdečuhi si nikoli niso mislili, da bo prišel dr. Logar in jih temeljito razkrinkal.

 • lunabije

  Ker ni šlo za zadevo iz pristojnosti komisije, je vodja službe za nadzor in preiskave na KPK-ju Darko Stare o sumu kaznivega dejanja obvestil preiskovalca na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) Roberta Slodeja.
  11.11.2015 15:58
  NOVA ZAPOSLITEV
  Plača upokojenega kriminalista za državno podjetje skrivnost!
  Nekdanji šef preiskav NPU Robert Slodej je vodja službe za varnostni sistem in civilno obrambo pri Elesu.

 • KIKI

  A se spomnite, tovarišija, ko se je zlobno natolcevalo, da je
  Drnovšek tako grd, da se ga še lastna mati sramuje…če se je že
  sramovala, mogoče zaradi česa drugega ! Klemenčičeva mama
  pa je glede na Goranov značaj in nanj vezan izgled, upravičeno globoko
  žalostna in je bila pretresena že od rojstva! Takrat takšni niso bili ravno
  v modi….

 • Miroslav

  Nobena interpelacija ne pomaga zato je treba dobiti drugi ukrep ki ga bo istrelilo v zapor ker se dela norca iz nas revežev,škoda že cel mandat je na tnalu zato naj gre od koder je prišel ne vem če ima še kdo več masla na glavi kot on.Moramo stopiti skupaj in pozvati vlado naj odstopi ker ni nobenega učinka smo pač nemočni in delajo kar hočejo.Malo se ozrite okrog kako so odpravili z levičarji Poljaki ki nimajo niti ene leve stranke v parlamentu in delajo s polno paro,nato je Slovaška,pa Češka nič jim ne manjka,ker so se rešili bande komunistične.Živimo v totalitarizmu ki je zmeraj večji z davki in krajami bank podpirajo svoje volivce in to so razni borci,rdeče zvezdaši,titoisti in jugo nostalgiki.In nas poštenih je zmeraj manj smo edini še delujoči Desničarji tisti ki so bili tako imenovani desničarji so se prodali in so pokleknili da jih Kučan sprejme z odprtimi rokami.Ne vem kaj lahko še rečem Slovenci pomagajte da polovimo te lopove ki so pokradli naš denar in živijo na veliki nogi imajo vile jahte in živijo od denarja ki so ga pokradli ne bom našteval več komu so ga vzeli in še to Janši so teli naprtiti da je tudi on kradel in še v zapor so ga dali pred volitvami.Ni nobenega z desne opcije ki je osumljen da je kradel zato opozarjam vse ki vam je za pošteno Slovenijo da se opredelite za desno stranko SDS z Janezom Janšo,da bomo zaživeli vsi pošteno in izobilju za vse.

 • Domoljub, TA PRAV !

  O klemeko v janez ! Upam, da bosta tudi kakšno o sestrični rekla, pa to… :)

 • primsek

  a si komunjare v Sds ne bi raje izmislili še enega referenduma za nabiranje točk? po temle zadnjem, ko so janšisti dvakrat popušili, z rezultatom in z udeležbo, potrebujejo vsaj eno zmago. kot je bil recimo referendum o odpiralnem času, ki ga je izničil ravno predlagatelj SDs, ko je prišla na oblast. spomnimo se njihovega poštenja, recimo : če bom pravnomočno obsojen, bom odstopil z vseh političnih funkcij.

  • Steiermark

   Popušili ste vi, jugosrbi in podporniki murgelske mafijske organizacije…… bliža se vam konec, kmalu boste to okusili na svoji koži, ko boste z naropanim bogastvom bežali iz Slovenije, kot bežijo podgane , pred potopom, z ladje……

 • Franjo Trojner

  Toti je, kot Tito, Putin, Kučan totemu noben nea more nič, toti je nad vsemi, on je največja elita od vse naše rodeče elite in zato nedotakljiv! Je_be se njemu za interpelacijo, on že danes ve, da koalicija interpelacije ne bo podprla in se bo sam med interpelacijo lahko celo norčeval iz tistih, ki ga bodo interpelirali. Glejte elite so nam ukradle državo, kako to gre smo lahko nazorno videli v nedavno odkriti aferi o nezakonito izplačanih dodatkih na stalno pripravljenost, pa tudi v očitni nepripravljenosti poiskati in obsoditi krivce za povzročeno bančno luknjo, ki bi mimogrede že par let morali ždeti v arestu. Elite same od sebe ne bodo prenehale smešiti pravne države in se okoriščati na račun državljanov, narod sam jim bo odločno in grobo moral stopiti na prste in jih poslati v arest kamor tudi sodijo, ko svoje odslužijo pa jim je za 30 let potrebno vzeti državljanstvo in jih brez vsega premoženja izgnati iz države.

  • Jovo Jamnica

   Keri bo pa to naredo???

   • Franjo Trojner

    Kastriranci in nelustriranci gotovo ne! Oba veva Jovo, da je konflikt v naši državi neizbežen, je samo še vprašanje časa kdaj bodo očitna trenja med političnima poloma/elitama/razklanim narodom dosegla vrhunec in takrat bo čas obračuna. Morda zmaga elita, ki že lep čas pleni po državi, morda pa tudi ne, bova videla kmalu! Upam samo, da nakopičena negativna energija ne povzroči preveč škode in da bo tokrat revanšizem zmerno civiliziran.

    • Jovo Jamnica

     Pa bodi no resn. Saj pa sam vidiš na totem portalu, kjer se še onih 25 met sabo skrega, ko gre recimo za fprašanje Romane Tomc, BMZ, Primca, Likovičke… Novakove, Cerkve itd….

 • Ivan Friderik Novak

  Interpelacije, interpelacije, interpelacije, . . . kosti in referendumi je (skoraj) vse, kar lahko SDS pokaže.

  • Peter

   Seveda pa nisi nikjer zasledil stotin amandmajev, ki jih je vložila v Parlament desnica in ki so kasneje, velikokrat kot predlogi vlade, našli pot v zakonodajo.

   Pozabil pa si omeniti nagajanje vladi, metanje polen pod noge. Slabo ti gre tole, Ivan Friderik, slabo, no.

  • Kaj pa bi morala SDS, kot opozicija po tvoje pokazat ?

  • Steiermark

   S svojim skrajno žaljivim odnosom do pomorjenih poštenih Slovencev samo dokazuješ, da si bil verjetno ti, eden izmed morilcev teh nesrečnikov!

   • Ivan Friderik Novak

    Ja, skrajno žaljivo je ustvarjanje političnega kapitala na račun pobitih nesrečnikov.
    Ali ne gospodje (bivši tovariši) SDS-ovci?

  • Peter

   Glej, tov Ivan Friderik Novak, svetujem ti, da greš na MMC. Tam se boš lepo počutil v družbi še kakšnih desetih modelov tvoje sorte, vsak s po dvema ali tremi nicki, pa se boste pogovarjali od jutra do večera, kako je SDS edina opozicijska stranka na svetu, ki ne sodeluje z vlado.

 • Osti jarej

  …en kup praznega gofljanja,interpelacija je pa že vnaprej obsojena na propad…čeprav se v koaliciji koljejo med sabo,imajo preveč radi lepe plače za slabo delo….zato bodo glasovali proti…jasno

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa vem? Men se zdi, da nas reši edinole državlanska nepokorščina. To so enkrat prakticirali v Španiji, če se ne motim. Z volilnim sistemom si državlani ne moremo pomagat. Recimo, množični bojkot volitev bi mogoče pa le kaj spremenil. Ne vem.

   • Peter

    Predstavljaj si bralca ali bralko Nedelskega, kako bojkotira volitve…
    Meni ne gre, no.

    • Jovo Jamnica

     Pa saj jas tut nea vidim tu neke realne šanse. Anpak, po starem več dalje nea gre. Če bi jas vedo, kak se lotit, bi to tut napiso. Anpak… nea vem!

     • Peter

      Prvi korak so mediji. Ko bi ti enkrat začeli poročati z enako mero o levem in desnem kriminalu, bi se marsikomu odprle oči.

     • Jovo Jamnica

      Uf, kak mi ovi duckduckgo prek Tor nagaja… Ja, mediji. Glede na to, da sta dominantna dva, Amerikanski Pop, pa nacjonalna Hanzi, pol nebi mogo bit taki problem. Nova bi recimo z lahkoto prevzela gledalce, če bi nekomu blo to v interesu. Men se zdi, da jo pri živlenju držijo sam zato, da lahko opčasno na njo pokažejo s prstom…

     • Peter

      OK, greva korak naprej. Mediji se, razen Hanzi, financirajo iz reklam, pa tudi Hanzi v veliki meri.
      V čigavih rokah so oglaševalske hiše, ki so posredniki med mediji in oglaševalci?

     • Jovo Jamnica

      Recimo, poglejva na Madžarsko, Češko, Polsko. Tudi tam imajo oglaševalske hiše, nacjonalko in kakšen program, podoben POP.

     • Peter

      Ja, oni so imeli Ruse in s tem v zvezi nočejo niti slišati o kakšni socjalistični nostalgiji, kot pri nas.
      So imeli srečo, tako rekoč, no.

     • Jovo Jamnica

      Zdaj pa sma spet pri moji teoriji, ki ji pod drugim člankom oponira “Profesor”. Mehki socjalizem je omogočo slovenskim komijem, da so se zavihteli na oblast, ker so uspeli osamosvojitveni naboj med folkom projicirat na Srbe. Skupaj s srbskimi zagovorniki Velike srbije so se dogovorili za usklajeno razbijanje Juge. Tako eni, kakor drugi, so hoteli rulat v svojem fevdu.

     • Steiermark

      Prav imaš, vojne za osvoboditev in osamosvojitev Slovenije, nikoli ni bilo! Osvobodil nas je m kučan! Res si tele na kubik!

     • Peter

      Ja, ni slaba teorija.

     • Steiermark

      “kak te nea veš”, saj pa vendar imaš bogate izkušnje z “balkanskim kockarskim uporom”…… še plačan si bil za to, sedaj pa ne gre več, ko so v igri “tvoji”?

     • Jovo Jamnica

      Daj…speli se…

  • Peter

   Ja, lep Catch 22 so tukaj naredili levi.
   Če desnica vlaga interpelacije, je grda, pokvarjena, meče polena pod noge odlični vladi.
   Če jih ne vlaga, pa ne dela nič ko bi lahko, itd.
   Mojstri, ni kaj, no.

 • Osti jarej

  ej,kam se je pa židani zavlekel…ni ga nič na spregled…..pameten,svetovljanski poliglot bi lahko kandidiral za predsednika države……aaaaaaahhhahhhahhaaaaaa

  • Peter

   Židan se pripravlja na obrambo refoška.
   Pred kom niti ni tako važno, no

  • MEFISTO

   Hvale vredno, da se je samokritično zavlekel v votlino.

   Tako bi morali ravnati vsi škodljivi rdečkariji.

   Kaj delam, zakaj, bedak, posebej poudarjam, da so rdečkarji škodljivi, saj o tem že čivkajo vrabci na strehi.

 • MEFISTO

  Ni slabo imeti množico nickov.

  Spodaj se mož tisočerih nickov kar sam zabava, sam s seboj na videz polemizira, se hvali, dela pametnega in množično stresa neumnosti.

  In vsi nicki mu ga drkajo in fafajo

  • Jovo Jamnica

   Saj nisn Andreja Magajne niti omeno…

 • Janez

  MENI !
  TA ČUDNI MAG. KLEMENČIČ – SPLOH NE DELUJE
  KOT
  EN – MED KOLEGI UVELJAVLJEN IN PRIZNAN PRAVNIK !
  A?
  RES NIMA NOBENEGA UGLEDA IN SPOŠTOVANJA – MED KOLEGI PRAVNIKI ?!
  In
  SI ZATO,
  KER ON MED KOLEGI MORDA NI UPOŠTEVAN ? Morda.
  NI
  UPAL,

  SI NE UPA ?

  OPRAVITI NOBENIH
  – UČINKOVITIH IZBOLJŠAV ? Ne vem. Le – tak tis imam. A kdo ve ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MINISTER, CENJENI G. ŠTURM
  – SI JE UPAL PRITISNITI NA STORILNOST SODNIKOV – S PROJEKTOM “LUKENDO”

 • dob

  Vampirjem je normalnost nevarna.
  Označujejo jo za “nabiranje političnih točk”!
  Skratka – njim se normalnost gnusi!
  Radi imajo, ko žrtve same nastavljajo vrat in pri tem imajo zaprte oči. To je potem po njihovem v redu.
  RTV, ki je njihovo ogledalo, vampirjeve slike ne pokaže. In tudi to se jim zdi v redu.
  Da pa mi plačujemo RTV prispevek (harač) medtem ko TV prave slike vampirjev sploh n pokaže (ker mi bi jo videli, če bi jo TV kazala), to se pa meni ne zdi v redu.

 • Janez

  UPAJMO,
  DA BO INTERPELACIJA. – TOKRAT – U S P E L A !
  Ta
  “ŽAL” MINISTER MAG. G. KLEMENČIČ
  – OČITNO NIMA NOBENEGA UGLEDA NITI MED PRAVNIKI, SODNIKI. Odide aj. L.r. J. KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!