Narod si bo sodbo pisal sam, a v Sloveniji imamo za to predsednika Državnega zbora

Foto: STA

Kljub nestrinjanju smo, v petek, 12. avgusta, objavili popravek predsednika Državnega zbora dr. Milana Brgleza na naš članek z naslovom Za Brgleza je referendum zakon ulice – Sam bo predlagal omejitve. Zakonsko določeni rok, v katerem popravka nismo smeli komentirati se je iztekel, zato bomo v nadaljevanju kratko in enostavno ovrednotili 6 točk predstavnika ljudstva, tistega, ki je oz. bi moral biti prvi izmed 90-ih.

 1. Trdite: Predsednik Državnega zbora Milan Brglez je napovedal vložitev predloga spremembe zakona o referendumu. Če mu bo uspelo, se bodo državljanske pravice v demokratični Sloveniji, skrčile za pravico do ljudskega odločanja.
  NI TOČNO. Dejal sem, da bo moj predlog šel v smer, da bi morali biti podpisi (tj. sedaj zahtevanih 2.500podpisov) overovljeni na upravnih enotah in bi se lahko šteli v končno število podpisov, tj. 40.000, ki morajo biti zbrani, da bi lahko razpisali referendum.
Predlog v resnici omejuje pravico do ljudskega odločanja, kajti vsaka birokratska ovira pri uveljavljanju pravice namreč to pravico omejuje oz. krči. Overovitev podpisov, kljub temu, da se štejejo v kvoto, pa je (v tej fazi) dodaten birokratski zaplet.
 1. Trdite: To pomeni, da bo vsak podpisnik svoj podpis moral overoviti pri notarju.
  NI TOČNO. Gre za ceneno manipulacijo ali neznanje. Podpisi bi se overovili na upravnih enotah tako, kot se tistih 40.000 podpisov, ki jih je potrebno že sedaj zbrati po določitvi roka za zbiranje podpisov, brezplačno. Bi pa s tem bilo onemogočeno, da ena oseba da več podpisov za druge osebe, za katere pozna ime in priimek, rojstni datum in naslov stalnega bivališča.
V tej trditvi smo napačno navedli, da se bodo podpisi morali overiti pri notarju, overili se bodo na upravnih enotah. Vseeno pa to ne spremeni dejstva, da gre za oviranje pravice.
 1. Trdite: Milan Brglez se je tudi zahvalil Ustavnemu sodišču, ki mu je pritrdilo v primeru pobud delavcev migrantov.
  NI TOČNO. Zahvalil sem se Ustavnemu sodišču zaradi tega, ker je zelo natančno določilo, kdaj je neka pobuda očitna zloraba pravice, ki je prepovedana po 2. členu naše Ustave. Torej gre za pomembno ustavno varovalko, ki ne dopušča prostora za zlorabo zgolj s sklicevanjem, da ima predsednik Državnega zbora takšno diskrecijsko pravico na osnovi aktualnega primera, in bo vodilo vsem predsednikom Državnega zbora v prihodnje.
Predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez je v popravku negiral sam sebe in potrdil naš zapis: “Zahvalil sem se Ustavnemu sodišču …”.
 1. Trdite: Delavci migranti večinoma prihajajo iz regij, kjer je stopnja brezposelnosti najvišja. Možnosti zaposlitve so zelo omejene, država pa je na te kraje pozabila. Zato so si tisti, ki so imeli srečo, službo našli v sosednji Avstriji. Tam plačajo davek, živijo v Sloveniji in denar zapravijo v Sloveniji. A mačehovska država je morala pristaviti še svoj lonček in delavci morajo plačati davek tudi njej.
  NI TOČNO: Delavci migranti plačajo le razliko med davčno stopnjo na tujem in tisto pri nas. S tem so izenačeni z vsemi državljani Slovenije, ki delamo tu in tu plačujemo davke.
Naša trditev je zopet pravilna in v svojem popravku to potrjuje tudi g. Brglez. Kaj pa je oz. kako imenujemo razliko med davčno stopnjo na tujem in tisto pri nas? To ni nič drugega kot dodatni davek. Sicer pa je glavni problem v tem, da so v Sloveniji očitno davki bistveno višji kot v Avstriji.
 1. Trdite:   Zadnja možnost v demokratični državi, ko ljudstvo zahteva glas ljudstva,  je referendum, a predsednik državnega zbora Milan Brglez se je odločil, da jo bo zavrnil. Pri tem je, hote ali nehote, nazorno pokazal, kako trenutna vlada vidi demokracijo, in sicer, ko je povedal, da želi “zaščititi vladavino prava pred vladavino zakona ulice”.
  NI TOČNO: Gre za manipulacijo brez primera. Sam sem zavrnil le podpis začetka zbiranja podpisov za razpis referenduma, ne pa referenduma samega. In v tem mi je dalo prav Ustavno sodišče. Še več, dejalo je, da bi ravnal protiustavno, če bo dovolil, da se očitne zlorabe nadaljujejo. Iz tega bi se dalo izpeljati, da so bili tudi pozivi, ki ste jih objavljali, da naj odstopim zaradi kršitve ustavnosti, tudi ali zloraba ali nerazumevanje naše Ustave.
Če odgovorimo v slogu g. Brgleza je njegov popravek manipulacija brez primere. Za razlago zadošča vprašanje, kaj je posledica zavrnitve določitve roka za začetek zbiranje podpisov za začetek referenduma drugačna od posledice zavrnitve referenduma?
 1. Trdite: Zadnjo besedo bo imelo evropsko sodišče za človekove pravice. Nanj so se po odločitvi ustavnega sodišča obrnili delavci migranti.
  Pozabili pa ste povedati, da sem sam to odločitev Sindikata delavcem migrantov pozdravil.
Nenavadno je, da politiki diktirajo mediju, kaj mora napisati, kako povzeti novinarsko konferenco, ipd. Članek namreč ni magnetogram novinarske konference. Gospod Brglez v stilu pravega avtokrata očitno želi diktirati uredniško politiko Nova24TV. To pa je pojav, ki smo mu v Sloveniji priča vsak dan. Slovenski levičarski politiki so namreč navajeni, da režimskimi mediji, brez kakršnega koli pomisleka in novinarske etike, izpolnjujejo njihove želje in “poželenja” pa verjetno še kaj …

Ob takih doktorjih prava ni čudno, da ljudje nimajo zaupanja v pravno državo.

Ob takih politikih ni čudno, da ljudje nimajo zaupanja v slovensko politiko.

Ob takem odnosu do kritike ni čudno, da je ljudi strah in so raje tiho.

Zato je vedno bolj v nebo vpijajoče geslo zapisano na stenah Hrama demokracije: “Narod si bo sodbo pisal sam.” V Sloveniji imamo za to očitno aktualnega predsednika Državnega zbora, vendar ljudje večno ne bodo tiho. Ljudje bodo govorili, jasno in glasno, če ne na referendumu in ulici, pa zagotovo na volitvah.

Jure Ferjan

 • Viktorh

  “Narod si bo sodbo pisal sam, a v Sloveniji imamo za to predsednika Državnega zbora”

  ….in to velikega avtokrata, kandidata za absulotista – samodržec – samosilnik – samovladar …

 • Miha

  Prosim, uvedite rže enkrat referendumski dan enkrat na leto.
  In ne omjejujte pravico ljudstva do odločanja.

  • tohuvabohu

   Če gre za zavrnitveni referendum, je en fiksen dan premalo, ker prej pride do uveljavitve zakona.

   • Miha

    Tudi to se da rešiti, če se hoče.
    Pomembno je, da vrnemo oblast ljudstvu.
    Vladajoči razred išče izgovore, da se ne da zato, da obdržijo moč.

  • Olga

   ++++++++++++

 • rubec

  Ko zagledam tega dohtarja prava hahahahahahaha, imam vedno težave kako zaustaviti krohot in ker imam danes marelične cmoke za kosilo jih bom jedel šele proti večeru ko se upam da že pomirim. In letošnje marelice so tako prekleto ogromne, da zadušitve ne bom tvegal.

 • resnicaboli

  Nič ni večno tudi Brglez in njemu podobni ne vsak dan so bližje svojemu političnemu koncu.

 • Nata

  Tako je……nameren dodaten birokratski zaplet !! Kar dobro pozna svoje sodržavljane .

  Ko mu paše , se zelo ” ozira ” na US ??

  Madonca……..ta razlika je pa ogromna! Se vam ne zdi ? Jaz tega sploh omenjala ne bi , bodo ljudje – končno – našpičili ušesa in kaj naredili v tej smeri ?

  Trotl !! Brez podpisov referenduma ne more biti !

  Ja….ob takih dr. prava , ki upoštevajo neke svoje , oz. zakone tistih , ki jim služi ., res ni prav nič čudno !

 • Olga

  Z omejevanjem pravic volivcev do eferenduma in samovoljnim odločanjem Brgleza o razpisu referenduma, se uvaja diktatura!!!
  V državo je predsednik “vseh” Slovencev pripeljal diktatorja Putina, čeprav je večina Slovencev temu nasprotovala!??
  Izkazalo se je, da je Rusija pomagala Erdoganu pri obračunu s pučisti, katerih težnja je bila vrniti Turčijo na demokratično pot!! Opozorila ga je na “nenavadno” komunikacijo v njegovi vojski!!!Sedaj Erdogan uvaja diktaturo!!!
  Putin je sedaj obračunal s svojim najižjim vodstvom, jim naprtil krivdo in si pilativsko umil roke, da bo pred svetom igral svetnika!??
  Stalno se pri nas demonizira Amerika!!! Pojdimo v leto 1945, ko sta si Sovjetska zveza in Amerika razdelili Nemčijo!! Kaj je nastalo iz dveh polovic Nemčije, ki sta štartali iz enakih pogojev?!! Cvetoče zahodni “ameriški” del in v vseh pogledih uničen vzhodni “sovjetski” del!? Kašen boljši dokaz še rabimo o uničujoči vlogi komunizma, katerega predstavnik je Putin, saj je zrasel v KGB!!!
  S kom se druži Slovenija?!!!

  • dr Janez Sveti

   Olga, tvoje mnenje ni mnenje večine. Od kje tebi ta podatek? Ne razlagaj zgodovine, ker ni tako enostavna.
   DR Janez Sveti genij

   • Anton

    olga ima na primeru Nemčije kajpak seveda prav, pa če ti je povšeči ali ne, resnico ne moreš zmanipuliati, slej ali prej pride kot boomerang.

   • Olga

    Gledam okrog sebe in razmišljam s svojo glavo, Saj za to jo imam! Katera zgodovina pa je prava?!

    • dr Janez Sveti

     Ne obstaja lažna zgodovina.Obstaja pa veliko razlag zgodovine. To pomeni, da midva lahko opazujeva isti dogodek in ga vsak po svoji interpretaciji zapiševa. Ker sem jaz močnejši od tebe, bo moja zgodovinska “resnica, oziroma pogled objavljena, poveličevana in obvezen predmet v šoli. Tvoja verzija zgodovine, ki si bila premagana, bo izginila.
     A sedaj razumeš zakaj je toliko kreganja o poteku zgodovine?
     Zgodovine ne moremo spremenit. Prihodnosti ne moremo videt. Samo na trenutek sedanjosti lahko vplivamo. Ni pa nujno, da je to naša volja.
     DR Janez SVeti genij

     • Olga

      Zaradi te interpretacije zgodovine močnejšega, je nemško sodišče dobilo za relevantno pričanje o zgodovinskih dogodkih v zvezi s Perkovičem in Mustačem tuje zgodovinarje!? Pa še več je tega, ne bi dolgovezila!

    • radames

     Začetnik in zastavonoša pravljičarjev je bil Franček Saje s svojo “zgodovinarsko” knjigo Belogardizem, izdano v zgodnjih 50. letih.

     • Olga

      Zgodovina je znanost! Dognanja temeljijo na dokumentih, pričevanjih, skratka na dokazih in resnici!! Tudi če gledava avto vsak s svoje strani, še vedni je avto, čeprav je zorni kot različen!! Kučanov teorija o več resnicah je laž!!
      Komunisti so skrbno uničevali dokumente Udbe in tudi druge obremenjujoče dokumente? Zakaj?! Prav tako so tudi kažirali preteklost, kar je lepo opisal Orwell!!

  • MEFISTO

   Olga, vedno si vzemi pravico, da poveš, kar misliš o Vladimiru Vladimirovću in ruski politiki, ne glede na to, kaj o tem mislijo rusofili.

   • indijanka

    Dolgo me že nisi nasmejal. Hvala.

    • MEFISTO

     Seveda, saj si dejala, da preskakuješ moje komentarje, ki bi jih moral brati bvskdo, ki hoče kaj vedeti o politiki in preganjanju kuge 20. stoletja, komunizma, in rdečkarstva na slovenski način.

 • tarantela

  Teg tovariša je mogoče fotr prevečkrat namahal, da se sedaj maščuje nad volivci. Bi mogoče Vodeb malce razčlenil tole Brglezovo obnašanje. Če si upa, seveda.

  • elh

   Ne, mislim, da ga je mamica tepla.

 • Slovenec 33

  Okupator slovenskega ljudstva.

 • kekec

  Komunisti ne morejo iz svove kože , da se ne bi posluževali svojih vrednot, kot je laž, zavajanje, potvarjanje, prevarantstvo, kraja, lopovščine. Narod jim nič ne pomeni, skrbijo samo za svoje riti. Torej čista negacija poštenega domoljuba.

 • Antonius

  Narobe je, da si “BO” pisal sodbo sam, ker si na vsakih volitvah slovenski narod “obsodbo” sproti piše. Naivna večina še kar in kar voli murglske obraze, zato smo še vedno obsojeni na prefarbane komuniste.
  Politikantski politolog z nič vrednim doktoratom, ki je dovolil magistrsko prepisovanje Bratuškovi je samo bedna posledica nespametno naivne slovenske volilne večine.
  Dodana vrednost FDV-jevsko izobraženega Brgleza je primerljiva samo s ceneno dodano vrednostjo kitajskega kiča. Ni bil izvoljen, dobili smo ga skupaj v ‘cerarjevem kompletu.
  JBTZ je bil “vzvod” ki nam je na koncu prinesel našo državo, ‘küčanov JBTG je pa vzvod, ki je vse skupaj z našo državo vred z=bal.

 • domovina mili dom

  Takoj tem osebkom prepovedati delo v JS in JU, da ne bodo pohabljali cvet slovenstva. Pismo materino jim rdeče.

 • Krtača17

  Heil diktatorček brglez!

 • MEFISTO

  Režimski mediji so zamolčali informacijo, da sta se Vladimir Vladimirović Putin in Obama dogovorila, da bosta sesula slovenske levičarje, ki se še pokrižati ne znajo.

  Če ni bilo milosti za talibane, je tudi ne bo za telebane, sta poudarila na koncu uradnega sporočila.

 • RATATA

  Je pa tale eSeMCe-jev Brezglz, kot FSPN-jev diplomant, PF-jev magistrand in FDV-jev doktorand pohabil um mnogo mladim in jih pridobil med svoje vojščake novega rodu (štiri doktorande, 13 magistrandov ter več kot 100 diplomantov), katerim je bil mentor in jim zasejal seme zla.
  V bistvu je preskrbljen.

  • rubec

   V enem stavku če smem kolega. Na Južnoafriški pijaci bi zanj dobil 1 rand.

   • RATATA

    Ne glede na tečaj tega Randa (pa tudi če ga ne morem zamenjati v eure ali vsaj v kune) bi ga prodal.
    No, če pa malo bolj pomislim, ga v par euro petstotakov zavijem in ga podarim (npr. kakemu kanibalskemu ljudstvu).

 • domovina mili dom

  Napolnit zaloge v njegovi pisarni vsaj z 80% vol, da se pohitri proces.

 • totex39

  Ta človek je v pravem smislu arogantnež, razen tega v njem prevladuje še komunistična miselnost in takega pez . . na ne rabimo, da nam kroji naše politično življenje in bi bil res že zadnji čas, da ga odstranijo.

 • Vladimir Sotler

  čim prej narediti predčasne volitve Bog in Slovenci !

 • Razocarana

  V času svojega vladovanja Brglez znova in znova kaže svojo arogantnost in zaničevanje ljudi ki mu plačujejo plačo. Naj že enkrat utihne in začne delati tisto za kar ga plačujemo, da skrbi za dobrobit države in državljanov, ne pa da jih nenhno žali, ali pa naj se odstrani svojega položaja.

  Sita sem že tega da plačujemo, in to zelo dobro, ljudi ki nam delajo samo škodo, nam poskušajo omejiti pravice, in nas še žalijo.

  • Olga

   Volitve!

 • xtc

  Brglez je tipičen predstavnik moskovsko partijske šole_narod_je partija in generalni sekretar CK ali od “boga poklicani demokrat”;ki ve kaj je dobro za narod oz: se ima za narod:
  Sicer pa ta “demokratski” sindrom dan danes ni nič kaj čusnega saj imamo kar nekaj “od boga” poklicanih demokreatov;ki pravijo da so volja naroda in narod;tako imaste Madura;Erdogana;Putina:Mugabeta;Asada;KimaITD;KI SO PREPRIČANI ;DA SO “POSLANI OD BOGA” bolj ali manj vsi iz trde komunistične šole in vsi “demokrati”;kisodemokrati toliko;da se držijo na oblasti ;kritiko in opozicijo in demokracijo na katero se sklicujejo pa suspendirajo takoj;ko je v nevarnosti njihov stolček seveda so vsi demokrati_tudi Brglez:
  Tudi francoski kralj je imel podoben sindrom “božjega poslanstva” in “narod sem jaz” pa vemo kako je končal in isto čaka vse te “demokrate” le narod se mora strezniti:
  Kajti gre za grdo zlorabo in popačevanje demokracije same;kot tudi besede z namenov vzdrževati samega sebe na oblasti in teptati narod;ter nesomišljenike:

  • rubec

   Ti pa nikar ne mešaj štirinajstega sem noter. Bil je taprav jack, ki jih je prevrnil še majčkeno več kot jaz. Pa še v nečem sva si podobna. Ko mu je neki markiz predstavil hči ki je bila na las podobna naši ministrici za nižjo rast mu je takoj odvzel naslov in ga z motiko vred napodil kopat vodovod za Versailles. In ta ni bil kratek verjemi.

   • indijanka

    :) prevrnil majčkeno več kot ti? Te ribiške mene vedno nasmejijo do solz.

    • rubec

     Če bi vedela da je moj prvi poklic bil vlakovodja se ne bi tako nasmihala. V švicarskih alpah sem kompletno kompozicijo z 48 vagoni maturantk na nekem ovinku prevrnil. Še sedaj se ta proga imenuje Rubetz des Grosse Prevrnutess.

     • indijanka

      :) hmm..ja. A pol se ni našla nobena, ki bi te malce potegnila za nos in bi samo žvižgal za njo in ne prevračal drugih? Nobena, ki ne pozna sestrskega žrtvovanja ne bi smela kupiti karte za vlak.

     • radames

      Ti, a je štirinajsti tud vlak prevrnil? Z več maturantkami kot ti.

     • rubec

      Seveda. V Franciji so imeli že od nekdaj najhitrejše vlake.

     • radames

      Zdej mi je jasno zakaj sem z vrha Mont Blanca v Chamonix prišel v parih urah. Do spodnje snežne meje sem se vozil na strehi TGV.

     • rubec

      ******

    • radames

     Ta je resnična. Neki psihiater je z avtom vozil znanca. Ta je bil ribič. Razlagal je kako veliko ribo je ujel. Zdravnik je ustavil in ribiču rekel naj na svoji strani odpre vrata, da bo lahko pokazal, kako je bila velika.

     • indijanka

      luškana.

   • xtc

    In na vrtu Versaillesa je pognala solata in mango ter banane_seveda Decembra:

 • centurion

  Ampak ta model se letos še ni streznil.
  Iz nosa mu curlja sadjevec.

  • rubec

   Če tega probaš boš do smrti na kokti. Plus infuziji.

 • garfi

  ta tič naj odleti

  • karpelec

   Da si le ne bo polomil perutničk.

  • tohuvabohu

   Brglez je najboljši plezalec med tiči. Zna plezati tudi zadenjsko!

 • svatne

  Narod “si je napisal (smrtno) obsodbo že davno, septembra leta 1992, ko je bil v parlamentu izglasovan zakon o volitvah v državni zbor. Tam je v sedmem členu lepo, po slovensko, izrecno in nedvoumno zapisano:
  “Pravico voliti in biti voljen za poslanca državnega zbora ima državljan republike Slovenije, ki je na dan glasovanja dopolnil osemnajst let starosti.” Tako piše in zakon velja tako, kot je zapisan. Nič drugače. Niti vejice ni dovoljeno prestaviti. To je odločno pribil tudi znani strokovnjak, nekdanji ustavni sodnik, ki se dosti oglaša – zaradi iveri – BRUNA v tu citiranem sedmem členu pa ne “vidi”. Pa je to katastrofa brez primere. Takega idiotizma si ni privoščil še noben zakonodajalec nikjer v znanem vesolju. Ker zakon določa, da ima pravico voliti le tisti državljan, ki na dan glasovanja dopolni osemnajst let starosti, pomeni, da noben volilni rezultat doslej ni zakonit. Nihče od leta 1992 naprej ni imel in nima mandata. Noben sklic parlamenta. Nimajo ga niti tisti, ki so jih “neizvoljeni” poslanci izvolili ali imenovali. Seveda ne veljajo sporazumi in pogodbe, ki so jih ti ljudje podpisali ali potrdili. Niti nima – in ni imel – mandata predsednik države, ker zanj velja enak zakon. Šlamastika, ki jo zmore skupaj spraviti le tukajšnja “pravna” sodrga. Ni torej nobeno čudo, da kloaka zaudarja do neba.

  • macon

   Ja, debilno formuliranje člena, tako dvoumno in nenatančno se izražajo tisti brez močne matematične podlage v svojem izobraževanju. Pravilno bi bilo, da lahko voli ali je voljen vsak. ki je DO in VKLJUČNO z dnem glasovanja dopolnil 18 let.

   Računalniško gledano so v pogoj zapisali = namesto >= (človekova starost na dan glasovanja). Bebci nam vodijo državo in pišejo zakone.

  • tohuvabohu

   To je podobno, kot če žogobrcarski reporter reče “strel v okvir gola”. In potem že naslednji teden vsi naši vrli reporterji obvladajo to foro. Tričetrt podobnih prismodarij naši “smotani” reporterji in časnikarji suženjsko pobirajo z balkana. Iz nemščine pa kvečjemu kak “lep dober večer”.

   • radames

    Ja. Ivo Milovanović je pred leti v prenosu neke rokometne tekme vztrajno trdil, da je za neko povsem določeno stran vsak ubranjen strel na gol, zgrešen met. Za drugo stran pa tega ni trdil.

 • komunist

  Bravo spoštovani gospod dr.Brglez!! Samo tako naprej!

  • Viktorh

   Bodi previden, da te ne bodo “iz partije fuknuli”.

   • indijanka

    Strinjam se s tistim zgoraj, v katerega drugač paradajze mečemo? Kar tako naprej Brglez. Odpri vse svoje karte, pokaži vso svojo veličino in bistroumnost. Le spoštovani spustim iz nagovora.

  • totex39

   Sedaj pa se je še na tem forumu pojavil en arogantni komunist, ki hvali svojega pristaša.

  • Franc Šink

   Od kje njemu doktorat?!!

   • rubec

    Ena od dveh zagonetk. Druga je ta od kod njemu ideja da so ščetine že brada?

   • Olga

    S FDV! Ali se ne vidi?!

  • Olga

   Pa boste prišli v Vojnik!

 • Vera

  ” Kakršen izraz na obrazu, takšna so njegova podla dejanja ” !

  • von Rhein

   Kot je videti ima tudi nekaj značilno Partljičevega. Nos!

   • rubec

    hehehe

   • Vera

    Partljič je vsaj bil humorist, ta je pa kot f….t .

 • komunist

  Viktor,brigaj se zase in tvojega siptarskega doktorja!!

  • Vera

   Bom ti jaz napisala , da je Viktorh eden izmed najboljših komentatorjev na tem forumu !

   • indijanka

    100 +

    • Rožle

     Hmmm..???….Danes se je pa tukaj dogajalo !

     • indijanka

      :) vedno se..manjkal si

  • FORT WORTH

   Evo,TI si primerek zblojenega revolucionarja (:-))))

   • Franc Šink

    In sin pohorskega lenuha.

  • rubec

   Ti si verjetno majmun da si si upal s takim nickom sem gor priletet. Normalen človek tega ne bi naredil, prav tako kot tudi normalen majmun ne. Si ti majmun iz Ruande ki je preživel tamkajšnjo državljansko vojno? Samo v tem primeru razumem tvojo psiho.

   • komunist

    Majmun je tebe naredil, zato bluzis nebuloze, ne vem zakaj se nebi upal prit tle gor z takim nikom!!

    • rubec

     A zakaj? Ja zato ker izpadeš majmun kar dejansko tudi si, če ti to ni kapnilo v glavo.

    • von Rhein

     Fantek,vse o.k. Tudi taki posebni primerki ste dobrodošli.Predvsem za orientacijo kaj veleumnega ste sposobni ponuditi.

   • Franc Šink

    Komunizem je socialna bolezen in še nalezljiva povrhu.

    • von Rhein

     In pusti težje posledice kot borelioza. Težje in trajne.

    • MEFISTO

     In neozdravljiva!

  • marta

   Imaš probleme? Poišči si pomoč !

  • Franc Šink

   Pokaži svoj obraz.

 • Borut Stari

  Za pisati sodbo ne rabimo psihopata Brgleza..Število umasko omejenih piscev sodbe je v Sloveniji skoraj neomejeno.

 • Borut Stari

  Oni debil z nickom komunist je zelo dobrodošel. Lepo razgalja svoje kukavičje gnezdo.

  • von Rhein

   Zanimivi so.Predvsem njihov način ponudbe modrosti in razuma.Tako,za primerjavo kakšni so produkti posebne šole.

 • if

  Brglez, ste en izmed kršiteljev ustave v funkciji predsednika parlamenta, ker ste konstruirali in izpeljali protiustavni odvzem poslanskega mandata JJ. Zato ste dolžni odstopiti s te funkcije! Ta korak bo sprožila etika v vas, če že ni impotentna!?

  Če je etika v vas že ugasnila, vas v ta korak ne bo prislilia niti etika predsednika vlade Cerarja, ker je zgolj fabrikat njegovega govornega aparata odkopljenega od modrosti, razuma in prava.
  Kot ustavni pravnik in šef SMC je bil Cerar dirigent koalicije, ki je kršila ustavo v prej omenjenem primeru.

  Oseba zasedajoča najvišje državne funkcije, ki zavestno napada in krši ustavo, je …!?
  Nedemokrat je mila klasifikacija! Hkrati prav ta beseda pove vse o človečnosti take osebe!
  ___________________
  Zavedajmo se posledic učinkov nekaterih najhujših nedemokratov v zgodovini: Marx (idejnik masovenga ubijanja – od 0:33 do 2:27 na https://www.youtube.com/watch?v=40GT0AuGHEI ), Geroge Bernard Shaw (nobelovec za književnost, zagovornik masovnega ubijanja – od 4:41 do 5:20 na isti povezaavi), Engles, izvajalci masovenga ubijanja Lenin, Stalin,Tito, Kardelj, Hitler, Kardelj, Kidrič, vodilni ljudje propadle komunisitčne Jugoslavije na območjih Hrvatske, Srbije, BiH …

  • gogopram

   Ali zato ne zajezijo terorističnih migrantov ?

   Bojmo se te vlade !

 • marta

  Ali predsednika DZ izberejo iz vrst poslancev, ali je to lahko tudi osebna izbira predsednika vlade ?

  • von Rhein

   Glede na to kaj nam je ta koalalicija ponudila mislim,da ga ponudi slaščičarna.

  • domovina mili dom

   Ne to je vse prej s planiral CK. V SMC so infiltrirali Kopača, Kešeljeviča, vse preverjeni člani. Tako, da stranka ne bi slučajno zavila s prave linije.

 • Vztrajnik

  Toliko časa bo ta predsednik pokopaval demokracijo v Slovenijo, dokler bo ta naš “ubogi” narod spal doma, ko bodo volitve.Še naprej naj narod sprejema murgelske predloge iz ozadja, o lepih bodočih -tudi nežnih predlaganih bodočih obrazev. In potem ne jamrajte, spite naprej!

 • MEFISTO

  Za predsednika državnega zbora so si p imenovali Brgleza, ker slabšega kandidata pač niso imeli.

 • Unikatna

  Sodbo nam sedaj pišejo politiki in novodobni prišleki-novi volilci!!!

  P.s.:
  Ali tudi nam prikrivajo nasilje migrantov, ki jih uvažajo?!
  Policist na blogu: Naj filozofi in politiki izkusijo nasilje migrantov

  http://www.reporter.si/svet/policist-na-blogu-naj-filozofi-politiki-izkusijo-nasilje-migrantov/63511

  • avtohtoni neandartalec

   Eh, kdo jim pa še kaj verjame…

 • RusijainIzraelvsrcuJJheroj

  Tale Brglez je tipičen primer absolutista, samo naj se zaveda, da še VSAK samodržec je odletel!! Cmerko, ajde mej yayca pa mu dej odpoved….aja ne bo šlo, jih pač nimaš!!

 • domovina mili dom

  Brglez je dobil od CK ZKS nalogo, da uniči legitimno izvoljeni poslanski mandat g. Janše. Hvala bogu, da rdečkarjem ni uspel ta manever.
  Brglez bi moral biti za to dejanje kazensko preganjan za prekoračitev pooblastila.
  Seveda, ker so represivni organi člani ZKS, se mu nič ne dogaja.
  Udba deluje naprej.

  • avtohtoni neandartalec

   Demokracija tudi, odstraniš par tečnob in da narod mir.

 • avtohtoni neandartalec

  Pravica do ugotavljanja podpore je torej omejena s tehničnimi in drugimi sredstvi, ni isto, če se odločiš v glavi ali dejansko dvigneš rit fer ze odpraviš na obližnjo Upravno enoto, kjer te itak vsi poznajo, lastoročno podpisat svojo voljo pričo ustrezno usposobljenega in plačanega javnega uslužbenca.
  Narobe sem povedal, ampak saj je vseeno, država mora državljanom omogočiti jasno izražanje demokratične volje, pomeni rabimo preprost sistem anketiranja, kjer bi lahko vsakdo oddal svoj glas, jamčil zanj z neko legitimacijo ter tudi preveril ali je njegov glas ustrezno zabeležen, s pomočjo interneta, bi moral biti to najmanjši problem.
  Tudi to ni res, problem je zakaj sploh obstaja taka potreba po referendumskem ugotavljanju nezadovoljstva s sprejetimi zakoni, in sicer moramo celo večkrat odgovarjati na isto vprašanje, kot eni taki debili, ker sta menda obstoječa in popravljena rešitev obe oslarija in celo neustavni. Postopki proti Izbrisanim so bili recimo Ustavni, če je volja najvišjega sodišča slučajno zadnja in vsemogoča, pa ni. Ne odloča niti demokratična večina, če zavedeno ljudstvo krši temeljne človekove pravice, v etičnem smislu, jim niti skorumpiran vrh lastnega pravosodja ne more več pomagati. Taki primeri danes v svetu niti niso tamo redki, katera diktatura pa ni v svojem vsakodnevnem smislu demomratična, tako ali drugače se večina ukloni volji diktatorja in se ne da nič več spremeniti, razen z vodenimi eksplozivnimi projektili iz vesolja in težkim topništvom.
  Lahko se tudi norca delamo, žrgvam režima damo lo oocitvi višje sile od nas načelno prav in se jim hladno opravičimo, delamo pa še kar najprej isto, nobenih krivic ne poravnamo, nobenih odškodnin ne izplačamo in še bolj našuhtamo narod nad njih, tokrat pač iz nekih manj očitno nemoralnih izmišljotin. Izbrisom rečemo deložacija in je pol problema že rešenega, takorekoč. Tudi Sloveniji nihče ne da več ugodnih kreditov ali vsaj ločenih naravnih surovin, svet pač ni idealen, vsaka stvar zahteva svoj čas in prednost, ko pa je še toliko drugih stvari.
  V pravu obstaja neka logika, ni vse brez veze, problem je verjetno, da postosocialistične oligarhije ne morejo vsakemu posebej razlagati kaj je najbolje za njega, tako so se pač takrat odločili, kjer je njihova sklepčna volja, se mora vedno poiskati tudi ustrezna pravna pot. Mogoče to ni smisel demokracije in vladanja, obnese pa se in odlično deluje, kot lahko vidimo, nas zaradi deviacij in kontrarevolucije zaenkrat še nihče ne bombardira. To je pa zato, ker zgledamo podobni razvitemu zahodu, ne morejo grajati nas in ignorirati svoje, če se komu Slovenski narod smili, naj si jih vzame k sebi domov, pri nas smo se že vse zmenili tudi brez ugotavljanja volje krajanov. V tujini jih dela po vezah peščica, buzerantov je še manj in jim ne more iti lepše kot jim gre pri nas, pa koga ti referendumi sploh zanimajo, vlada je zato, da zgledamo podobni razvitim, zato moramo imeti tudi dovolj revežev, kriminala in protestov. Ljudje se bodo že znašli, če kdo nima ali trpi kake krivice, bo že našel način kamo ogoljufati državo in se maščevati, za to pa ne skrbi Državni zbor ampak imamo druge dobro organizirane združbe.

 • piko8

  brglez junaka do bedaka!!!

 • Rožle

  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

 • janez zorman

  Ukvarjamo se z tipčkom (FDV), ki je naši Alenki podpisal magisterij. Ali ni škoda našega časa ?

  • gogopram

   Ga je moral podpisat, sicer bi takrat vlada padla pa zadeva za to še ni bila “zrela”

  • Rožle

   Jest bi dal še pod drobnogled AB šivljsko diplomo …!

   • indijanka

    no pa dej

    • Rožle

     Z veseljem…

     • indijanka

      Gledam tv ..igro prestolov, ker pisec ne napiše 6 knjige da bi jo brala

     • Rožle

      Pa cin cin

     • indijanka

      keri cin cin

     • Rožle

      Kaslc…

     • gogopram

      Ne mu vsega verjet !

  • Olga

   Ne, dokler je pri državnih jaslih! Treba bi ga bilo defenestrirat!

   • radames

    Parlament ni dovolj visok. Preživel bi.

    • MEFISTO

     Če bi padel na glavo, bi preživel.

     Nerodno bo.če bo priltetel na rit.

 • Iza Demos

  Ma pejte vsi vkup v maloro!

 • AlojzZ

  Roko na srce, z omejevanjem referenduma kot volje ljudstva je prvi resno pričel gospod Janez Janša.

 • Shalalabayzer

  Ad. 5.: US in DZ sta povedala, da zakoni, ki so jih hoteli DM (delavci migranti) uvrstiti na referendumsko odločanje za njih ne veljajo, saj po odločbi US DM nimajo pravnega interesa.

  Zdolga, DM-ci, pri naslednji demonstraciji začnite kršiti zakone, za katere je RS rekla, da se vas ne tikajo. Ko vas bodo želeli oglobiti, jim pod nos pomolite odločbo US.

  Lahko pa na ESČP zagovarjate trditev, da vas RS izpostavlja pravnemu tveganju, saj vam ne pripozna pravic in dolžnosti iz omenjenih zakonov.
  S tem sem mislil, da zagovarjate, da zakoni veljajo za vse, vam pa je bila ta možnost z odločbo US odvzeta.

 • pokvarjeniSvet

  odstopi satan !

 • Hribouc

  Če tega satanista še enkrat vidim v stolni cerkvi na povabilo slovenskeih škofov, bom zahteval odstop nadškofa Zoreta z vso njegovo kamarilo prostakov, prostitutov, toplovodarjev in skorumpiranih peterletov, ki ne, samo, da ne razumejo, nimajo, ne korajže, ne jajc, da bi resnilčno povedali slovenskemu rodu, kar veleva stan povedati svojim ljudem.

  Nič ne premakne, samo eno pridiganje in jokcanje in filanje folka z jokcavimi zgodbicami na slovenceljanski zapeti način brez posluha za svet, kaj šele za Nebesa!

  • MEFISTO

   Je zasmrdelo po žveplu?

 • MEFISTO

  Prihodnje leto bomo praznovali že praznik levičarskega spreobrnjenja.

 • Brutus

  Ta model nas pa ima za bedake! Tipično komunajzersko: laž, sprenevedanje – srbo bi rekli: ”gleda te u oči i sere…”

 • Aton

  Ko govorijo predstavniki SMC, prevetite, če so otroci doma!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!