“Naše veliko letalo se hitro spušča in kisikove maske že visijo s stropa”

Foto: epa

Tako je predsednik SDS Janez Janša sklenil govor, ki ga je imel pred delegati v Madridu, in v njem spregovoril o begunski problematiki, s katero se soočamo tako v Sloveniji kot v Evropi.

V četrtek zvečer se je zaključil kongres Evropske ljudske stranke, ki je potekal v Madridu. Delegate je na plenarnem zasedanju nagovoril tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki je v govoru med drugim dejal, da naj tisti, ki želijo videti kaos, pridejo v teh dneh na slovensko-hrvaško mejo.

“Čas je za drzno ukrepanje Evropske komisije”
“Če pogledamo politični in gospodarski zemljevid Evropske unije in njene soseščine, je očitno, da ne bomo mogli nadaljevati z običajnim življenjem. Še več, tudi izgradnja močnejših ograj in sprememba politike EU na področju azila in migracij ne bo dovolj,” meni Janša in ob tem dodaja, da moramo okrepiti našo zavezo, dano ob podpisu Lizbonske pogodbe – ustvariti dobro silo, ki je sposobna oblikovati svet. Začeti moramo z našo soseščino, kjer je EU soočena z izzivi z vzhoda in z juga.

A predpogoj za kakršnokoli trajnostno rešitev je po njegovih besedah ta, da se najprej učinkovito zavaruje zunanje meje. “Tiste evropske države, ki branijo naše zunanje meje, potrebujejo močno pomoč s strani vseh ostalih. Čas je za drzno ukrepanje Evropske komisije, da uskladi ta prizadevanja,” je še povedal.

B. O.

 

 • Wild red duck

  Se srinjam z zapisanim ampak EU mora zapreti meje,ne glede kaj se tam dogaja in tudi kasneje jemati samo imigrante,ki lahko prispevajo k rasti EU ostalo zavrniti in EU mora sloneti predvsem na kru0161u010danskih vrednotah saj so le te izoblikovale danau0161njio E vsakdo ,ki se nou010de ali ne zmore socializirati mora oditi.Tudi ti imigranti ki prihajajo iz Blu017enjega vzhoda in Afrike,veu010dina je neuporabnih,predstavljajo pa nevarnost za varnost EU,kot tudi nevarbost za razpad socialnega sistema v EU.Zelo teu017eko pa bo reko ustaviti brez sile.

 • BeeMax

  Bravo g. Janu0161a. Edini pa res edini dru017eavnik v tej vukojebini. Ceraru010dki in vsa leva agentura se lahko skrijejo.

  • falijaja

   eden izmed zelo redkih pravih dru017eavnikov je u017eal nedavno umrl.

   • BeeMax

    O velikosti nebi debatiral. Je bil pa eden glavnih nasprotnikov lustracije. Po tem si ga bomo pa nekateri zapomnili. Slovenija pa sploh. Ker je to eden glavnih razlogov da smo kjer smo. Pa v zadnjih letih verjetno ni bil veu010d u010dist diht. Po tem se ga ne bomo zapomnili.

    • falijaja

     Imel je svoje napake, nekatere je tudi priznal. Kar za tvojega edinega dvomim.

     • viktorh

      u010ce ne bi bilo tega tvojega vzornika, bi tako kot druge postkomunistiu010dne dru017eave, vrhu KPS in njihovim tesnim sodelavcem, onemogou010dili, da so u0161e naprej in u0161e sedaj harajo po nau0161i dru017eavi, jo kradli in peljali v propad.

     • falijaja

      ni on noben moj vzornik, u010de ti to gre v nos tvoja stvar, sta pa oba (bila) komunista

     • pajot

      u017dal si po napisanem tudi ti komunist.

     • falijaja

      Vprau0161i jajota u010de ma kako izkaznico viu0161ka u0161e za mene :)

     • viktorh

      Vsakemu…pa je le ne da. Skrbi za u010distost…

     • falijaja

      jasna stvar, sami pou0161tenjaki z rodovnikom

     • viktorh

      … in u010disto preteklostjo, ne pa s pripadnostjo in lojalnostjo z ZL, murgelskim projektom demokracije…

     • falijaja

      pa fajn moru0161 znat v rit lest ?

     • viktorh

      ..to pa ou010ditno znau0161…

     • falijaja

      u0161e kaku0161na kvaliteta?

     • dob

      frtalja se je ravnokar zvalila iz Jajca

     • ruggedplant

      Kljuu010dna stvar pri tem je uporaba slovniu010dnih u010dasov – med bil in je – je neskonu010dna razlika. JJ je bil v 70ih in zau010detku 80ih prav toliko komunista kolikor je bilo potrebno, da si se sploh smel udejstvovati v politiki. V trenutku, ko to zaradi priu010dakovanega razpada vzhodnega bloka, to ni bilo veu010d potrebno, je partiji jasno in glasno v obraz povedal kar jim gre in s tem si je pravzaprav podpisal obsodbo za nadaljnih 30 let v tej rdeu010di nelustrirani greznici.

     • babi

      Resnica: gospod Ivan (Janez) Janu0161a, u010crtomirova 20, Ljubljana,je bil leta 1985 u0161e v partiji, kdaj so ga jasno in glasno vrgli iz nje ne vem, vem pa da se je na to, da so ga vrgli ven pritou017eil ………………nu0160e danes mi ni jasno zakaj se je pritou017eil, ko jih je imel vendar poln kufer . Moral bi biti zadovoljen, saj je bil do leta 1986 izstop iz partije kar velik podvig, vsaj v ljubljanski celici

     • ruggedplant

      No, resnica je ta, da so ga leta 85 iz nje vrgli zaradi njegovih disidentskih pogledov tako na partijo, kakor celotno dru017eavno ureditev. Razlogov za pritou017ebo je imel kar precej – od tega, da mu je partija z odstranitvijo onemogou010dila mou017enost zaposlitve v kateremkoli dru017eavnem podjetju ali instituciji (drugih opcij na trgu dela za njegovo izobrazbo pa takrat praktiu010dno ni bilo), pa do tega, ker se je poslediu010dno znau0161el na u010drni listi vseh organov dru017eavne varnosti, ki so storili vse za to, da mu odvzamejo svobodo. S pritou017ebo je najbru017e tudi u017eelel u0161e jasneju0161e opozoriti na nepravilnosti v tedanji enostrankarski ureditvi in reformam v tej gnili celici in njegovemu zgledu je v prihodnjih letih sledilo u0161e kar nekaj pou0161tenih pou0161tenih ljudi. Glede na to, da se je s svojimi u010dlanki dotaknil za tiste u010dase praktiu010dno vseh tabu tem in ob tem tvegal glavo – se ti ne zdi, da jih je imel “poln kufer”?? Ne razumem kako se z nekaterimi komentatorji tako teu017eko ujamemo v povsem elementarni logiki…

     • babi

      Oprostite, a u017eal teu017eko verjamem v ljudi, ki propagirajo oz. razvijajo idejo o oborou017eenem ljudstvu in ljudem, ki se zaradi svojih osebnih koristi (sluu017eba, lagodneju0161e u017eivljenje….),druu017eijo oz. vstopajo v stranke in mreu017ee ali bolje reu010deno prestopajo. Kam? Tam kjer imajo veu010d u0161ans, da bodo u017eiveli na rau010dun nas davkoplau010devalcev. nVerjamem tistim, ki so izstopili iz ZK pred letom 1985 in tistim, ki so u017ee pred tem opozarjali na nepravilnosti oz gnilosti te celice in so se res izpostavili, izgubili sluu017ebe, se prisilno upokojili ……..Tistim, ki ne zagovarjajo 90 u010dlanski parlament, pa neskonu010dno obu010din, dobro plau010dane sindikalne voditelje, pa dru017eavni svet, da o drugih para dru017eavnih s….(se opraviu010dujem) ne govorim.nMislim, da mi manjka zaupanja, pa u017eal ne le meni ampak nam vsem, kar nas je pripeljalo sem kjer smo

     • ruggedplant

      Dobro. Če sem prav razumel, si med vrsticami označila Janšo za korisoljuba, celo oportunista. “Verjamem tistim, ki so izstopili iz ZK pred letom 1985 in tistim, ki so
      že pred tem opozarjali na nepravilnosti oz gnilosti te celice in so se
      res izpostavili, izgubili službe, se prisilno upokojili ” Mi lahko v podporo temu našteješ vsaj 3 javno izpostavljena imena, ki so zaradi svojega domoljubnega političnega stava zadnjih 30 let brez prestanka tako trpeli kot JJ? Še Pučnika ti v tej kategoriji ne priznam, ker je tista leta, ko je bil v Sloveniji sicer res trpel bombardiranje z vseh strani (sicer ne v enaki meri kot Janša, pa vseeno), ampak gre še vedno za nekaj let – ponavljam, Janša jih je pretrpel zaenkrat že 30!

      Pa nisem noben Janšev častilec, le pod obrate me spravijo taki utopični vsegliharski komentarji, ki ob vsem kar se danes ve o politični situaciji in njegovih koreninah, res niso na mestu. Včasih je bilo v politiki NEMOGOČE nastopati, če nisi bil v partiji, tako kot je danes nemogoče (legalno) služiti denar, če nisi v službi (bodisi j. sektorja ali pa tako ali drugače z državo povezanega podjetja) in pika. Kaj hudirja nam danes koristijo nepomembni anonimneži, ki so iz partije izstopili pred letom 1985 ali se celo prisilno upokojili? Ravnali so strogo egoistično – sledili so svojemu osebnemu prepričanju, državo pa pustili v krepljih rdeče zverine, ki se po osamosvojitvi in formalnem prenehanju obstoja partije niti pod razno ni odrekla vladanju. In TO je tisto kar najbolj spoštujem pri Janši – tisočkrat bi lahko pokazal vsem skupaj sredinca in se v življenju posvetil drugim nenevarnim stvarem, tako pa je danes (tudi po zaslugi tebi podobnim) praktično še edini preostali borec za demokracijo v katerega kanalizirajo vse svoje napade rdeče beštije.

     • babi

      “Iz majhnega raste veliko.” Meni vsak šteje in ko bomo vsi ( da, tudi mi anonimneži) začeli nazaj graditi in spoštovati osnovne vrednote, kar pomeni tudi posameznika,…… v družini, sosedstvu, šoli, službi bomo vzgojili politike z etično držo, ki bodo imeli kreposti, ki jih pričakujemo od tistega, ki smo mu na volitvah dali glas, da vodi državo : pravičnost, preudarnost, pogum in modrost. In kdo ga bo to naučil ….družina, sosed, …………in kdo bo on najprej: anonimno malo dete… in kdo ga bo volil: jaz, za vas anonimna babi……..

     • ruggedplant

      Z napisanim se lahko le strinjam. Opozarjam pa na to, da bo vsak anonimnež, ki se bo v imenu ostalih anonimnežev postavil po robu Partiji, doživel enak linč, kot ga doživlja Janša in žal nas je zgodovina naučila, da takšnega bremena poleg njega ni bil zmožen nositi še nihče. Vsak, ne glede na to ali je prišel iz filozofske, literarne, znanstvene ali pa duhovne sfere, je iz boja kaj kmalu izšel z upognjenim hrbtom in belo zastavico ali pa je (še huje) prodal svoje prepričanje za javno všečnost, ki ga je razbremenila nadaljnjega medijskega linča. Primerov je nešteto, izjem pa žal prav nič – z izjemo morda g. Primca, ki mu zaenkrat zelo dobro uspeva ta fenomen. Tudi anonimci moramo stati odločno v podporo za tistim, ki nas predstavlja, pa tudi če ni popoln, kot bi si ga vsi želeli – žal popolnosti na Zemlji ni in je ne bo.

     • dob

      Po moje je kuu010dan zminiral Janu0161i mandat ter nato u0161e volitve, zato, ker je Janu0161a u0161el v Jajce in je komunist.

     • ruggedplant

      Sodelovanje v SDV, nasprotovanje lustraciji, souniu010denje demosa in tlakovanje vzpona Zokija so zate “svoje napake”? Mi lahko zdaj takole z rokava streseu0161 Janu0161eve – razen morda te, da ni takoj po osamosvojitvi s pomou010djo vojske spravil na sodiu0161u010de VSE ki so pred in med osamosvajanjem tako ali drugau010de sodelovali ali simpatizirali s komunistiu010dno ideologijo?nnNaj ti vnaprej odgovorim – Janu0161o so prav zaradi demokratiu010dnih in domoljubnih teu017eenj vrgli iz partije, tako da se zadru017ei komentarja v tej smeri, ker tule nismo s hruu0161k popadali tako kot nevedna raja na veu010dini ostalih portalov.

     • falijaja

      vtakni si buu010darja in janu0161o v rit :) nisem nobenmu niu010d dolu017ean, da bi jih zagovarjal, svoje sem u017ee povedal

     • ruggedplant

      Mislim, da je vsak u010dlovek na Zemlji dolu017ean zagovarjati resnico in niu010desar drugega. Sam si zau010del z zelo pavu0161alno, polresniu010dno, da ne reu010dem kar kriviu010dno izjavo “eden izmed zelo redkih pravih dru017eavnikov je u017eal nedavno umrl.” Nadaljeval si z vseglihanjem, u010deu0161 da sta tako Buu010dar kakor Janu0161a bila oba komunista. In ko sem ti nau0161tel preverljive razloge, ki postavljajo tvojo trditev v sumljivo luu010d, si naenkrat zavzel stav, da nikogar ne braniu0161 – u010deprav si u0161e malo prej pel slavospeve pokojnemu in neargumentirano blatil Janeza. u010ce prav razumem, je namen tega portala oziroma komentarjev na njem, v tem da konstruktivno in argumentirano razpravljamo o temah (tudi – oziroma u0161e bolj, kadar se ne strinjamo) kot kontra mainstream medijem, kjer nerazgledana raja ponavlja maloumne gostilniu0161ke floskule v obliki enovrstiu010dnic, katerih smisla ne zna in ji niti ni treba pojasniti z argumenti, ker se “to itak u017ee ve”.nnHvala za razumevanje.

     • falijaja

      dej se u0161e ti malo razglej da ne bou0161 samo jajota pa niu010d okoli

     • ruggedplant

      Dajmo malo argumentirat, da bom imel tudi jaz kaj razvedrila od tega “pogovora”, bo šlo?

     • falijaja

      hahaha, upam da jajo oziroma njegov PR berejo tvoje izjave …. vidim, da ga res imau0161 rad…bou0161 dobu en hladilnik sendviu010dev

     • ruggedplant

      Res dobra replika, popolnoma si me razorožil s tem intelektualnim odgovorom. Predam se.

     • rubec

      Se opravicujem za uletavanje med vaju ampak enostavno ne morem mimo. Ti jaz povem se za eno bolj katastrofalno napako Janu0161e od te ki jo sam omenjas. Pred casom sem mu na neki prijateljski tekmi podal z desne strani na pet metrov. Tip je falil u010disti zicer. No zdaj mi pa ti povej. A smo se za to boril?

   • pajot

    Kradljivec rou010dnih ur na jeseniu0161ki u017eelezniu0161ki postaji leta 1945

   • MEFISTO

    Ja, in imel je lep partijsko dru017eavni pogreb.

 • Duhec

  To je pravi voditelj, u010dlovek, ki ga nikol niste spou0161tovali…. in u0161e kr vztraja. Svetovni fenomen…. vedno mi bo u017eal, da se ni bil pripravljen nauu010dit kako se borit proti lopovskim neusmiljenim pa vseen amaterskim levakom.

  • Verbena

   Duhec…jaz enostavno nimam spou0161tovanja do nobenega politika, tudi do Janu0161a ne, ker enostavno sem in spremljam njihovo delo od vsega zau010detka nau0161e samostojnosti…pa lahko povem le eno…nihu010de ni hotel ali bolje povedano, ni se znal upreti ozadju…tudi Janu0161a ima ozadje, ne si delat iluzij, da ni tako…sicer pa..niti nima smisla, da bi karkoli pisala, ker vidim, da ljudje si tako ustvarijo sliko o enem politiku, vsako prepriu010devanje, no, to niti ni moj namen…tako nima smisla….lahko povem ponovno samo to, kar sem veu010dkrat povedala tudi na enem drugem forumu….vem, da Janu0161a ni krivec za vso sranje v dru017eavi, a navsezadnje tudi ni tako nedolu017een..u010de pa, kot praviu0161 ti ima sovrau017enike celo okrog sebe…si je pa tega kriv sam, a ne..u010de je tak sposobneu017e, potem ni problem spoznati, kdo ti v lastnih vrstah u0161puka po hrbtu !!….v glavnem….nobenega politika ne izvzemam, ker predobro poznam njihova dela v preteklosti in ta dela so bila vedno narejena samo v u0161kodo dru017eave in malega u010dloveka !!!!

   • Duhec

    verbena….. skor nikjer ga ni, ne piu0161em na pamet. Ni brez greha, sam ga sploh primerjat z levaki je sramota, poniu017eanje….. njega. Pa glede tega, da ni niu010d naredu….. sej ni niu010d mogu, u010de so bli nasprotniki vedno mou010dneju0161i in, u010de je on mel izdajalce v svojih vrstah….. tip je od vsega zau010detka sam. Ou010ditno se sploh ne zaveda….. in glej kaj mu vseen ratuje….. samemu. To je ekstra sposobnost…..

    • Verbena

     punca….verjeli ali ne..DA!!..vedno sem delovala in u0161e v duhu pou0161tenja, praviu010dnosti in brez hinavu0161u010dine…osebno mi najveu010d pomenijo te lastnosti, ki jih pri ostalih tudi cenim …u017eal teh lastnosti JJ nima !!!

     • Duhec

      Verbena sorry…. ampak ti preprosto ne razumeu0161, da je odvisno od krogov v kterih se gibljeu0161, od nasprotnikov, ki jih mau0161, od polou017eaja, od odgovornosti…. od sredstev, ki jih nasprotniki uporabjo in so pripravljeni za dosego ciljev. JJ je bil glavna taru010da….. to pomen, da je blo vse dovoljeno….

     • Verbena

      …razumem..seveda razumem…samo ostali ne zmorete razumeti, da je Janu0161a zelo arogantna , zagrenjena oseba, ampak ne zaradi t.i. politiu010dnih nasprotnikov, ki ga onemogou010dajo, vzroki so drugau010dni..iskati jih je treba v u010dasu pred nau0161o osamosvojitvijo in po osamosvojitvi…kaj naj reu010dem..pau010d ni bil med izbranci, kot je takrat priu010dakoval in to je vseskozi kazal z zamero in tudi nespou0161tovanjem do volivcev…kar se tiu010de njegovih lastnosti…pusti nau0161e medije, katerekoli u017ee…ker na njihovo mnenje ne dam niu010d..potrebno je le dobro opazovanje in jaz ljudi, ki so v politiki opazujem in spremljam u017ee dolgo in tudi ne pozabljam….

     • Duhec

      Prej piu0161eu0161 o praviu010dnosti, pou0161tenosti, brez hinavu0161u010dine, itd…. zdej pa, da je Janu0161a arogantna zagrenjena oseba. Kje je tle skupna tou010dka??? Zakaj arogantna zagrenjena oseba ne bi mogla bit praviu010dna, pou0161tena…. a veu0161 kaj je vzrok te arogantnosti??? Vse krivice, ki so se mu zgodle…. in taki, ki so dou017eivel krivice, so najbolj pou0161teni, vdani, praviu010dni….. u010dist napau010dno sklepau0161.

     • pajot

      Jaz ga poznam osebno in ti lahko zagotovim,da je JJ kar se da normalen,nezagrenjen,komunikativen,prijazen u010dlovek. Je pa izredno sposoben,analitiu010den,tak kot leader mora bit. Zato pa je u017ee 25 let taru010da nesposobneu017eev,lenuhov,tatov,koruptivneu017eev in na koncu koncev botra iz murgel.

     • marta

      Verbena pojdi raje na 24 ur. Tam imau0161 somiu0161ljenike in ti verjamejo. Lau017e ima kratke noge.

     • Verbena

      Spou0161tovana marta…komentiramtudi na 24ur.com in ti lahko povem, da sem najmanj 100x povedala, da vsega sranja v dru017eavi ni kriv samo JJ..vsem tistim komentatorjem, ki v njem vidijo edino zlo in zavoro za napredek dru017eave..ravno tako sem tudi ostro obsojala vsakru0161no omenjanje njegove druu017eine..ker, ocenjuje se delo ali nedelo politika, nikakor se sem ne meu0161a u017eene ali celo mladoletnih otrok…nekdo je omenil, da JJ osebno pozna..u017ee, samo je vprau0161anje koliko ti dolou010dena oseba pusti vedeti o tebi in koliko smo sami sposobni preceniti drugo osebo…tudi pri spoznavanju samega sebe moramo biti nadvse pou0161teni in si priznati svoje dobre in slabe strani…ja in potem se zgodi,da padeu0161 takole v kolesje oseb, ki na eni strani ostro napadajo JJ..mu ou010ditajo tudi stvari, ki jih ni naredil in na drugi strani osebe, ki nadvse podpirajo JJ in ne vidijo njegovih slabih stvari !!…lahko povem, da na volitve ne hodim u017ee 20 let iz preprostega razloga, ker sem kmalu videla, kam pes taco moli…u010de je nekdo objektiven..to ve tudi sam…navsezadnje je pri nam najbolj narobe, ker u0161e danes nimamo ne tiste prave levice, u0161e manj desnice..sedaj, kako se je JJ obrnil na desno ne bom razpravljala veu010d, sem dovolj u017ee na drugem forumu…zame ostaja, kot seveda tudi vsi ostali politiki, ki jih poznamo u017ee ves u010das samostojnosti…samo osebe, ki jim je edini cilj kako priti na vrh in tam obstati…ja, zato pa res obstaja uporaba vseh sredstev, katerih se politiki posluu017eujejo…da prilezejo do oblasti…

     • viktorh

      Tvoje navajanje bolj kau017ee na to, da so te leviu010darji sunili v rit, sedaj pa se nimau0161 kje izkau0161ljati.nLe daj si duu0161ka, saj beremo, ti bo lau017eje, vedi pa, da ti ne verjamem, ker tudi sam nisem padeu0161 u0161 u010deu0161plje.nLe koraju017eno, naj ti bo v tolau017ebo, da najdeu0161 svoj mir.

     • falijaja

      Viktor, od kod ti ideja da u010de nekdo ne misli po tvoje, da je avtomatsko leviu010dar. Eni smo avtonomni in znamo misliti s svojo glavo.

     • viktorh

      A to sem ti ou010dital? Ne spominjam se.nLe kdaj sem te prizadel?nOprosti.

     • falijaja

      ne meni, ampak sem malo komentarje prebral in tou010dno tako zgleda

     • viktorh

      ..no, izusti u017ee komu sem to ou010dital?

     • falijaja

      prebral komentarje na portalu in tebi stisnil reply, ko si eni razlou017eil, da so jo verjetno brcnili v rit leviu010darji, kaj ti ni jasno, niu010d osebnega ti ne ou010ditam

     • viktorh

      Torej, Verbena si je vzela u010das in izkau0161ljala s tem, da napada le JJ . Ti pa me vprau0161au0161, zakaj naj bi bila ona leviu010darka.nV Sloveniji imamo le eno levo opredeljeno stranko – ZL. To je pau010d skupina utopistov.nVse druge parlamentarne stranke se opredeljujejo za levo ali desno sredino. Vse.nGlede na to, da ona tu, na tem forumu, napada desno opcijo, poudari, da tudi na drugih medijih, upraviu010deno sklepam, da ne sodi v politiu010dno desnico.nKam torej sodi? Zagovarja predstavnike bivu0161ega reu017eima po imenih, njihove naslednike…nIn kaj je sedaj narobe v mojem vprau0161anju NJEJ – NE TEBI?

     • Verbena

      …pa bom prekru0161ila prej povedano in ti odgovorila..viktorh…si sploh dobro prebral moj prvi post ali samo ti napadau0161 mene???….samo povedala sem Duhec kaj si mislim o tistih njenih besedah…pravi voditelj, svetovni fenomen, ki se ni bil pripravljen nauu010dit kako se branit proti lopovskim neusmiljenim pa vseen amaterskim levakom…in mimogrede, govorila je o JJ-ju..o kom naj potem govorim, u010de ne o njem??..o SV. PETRU??.samo na to se nanau0161ajo potem vsi moji nadaljni komentarji!!!….ki si jih ou010ditno ZELO SLABO PREBRAL!!!…navsezadnje, u010de je JJ tak svetovni fenomen, bi se tudi znal borit z nekimi amaterskimi levaki..ah, daj no daj…sej upam, da ti je poznana njegova zgodovina in zgodovina tega, zakaj ni nikoli dal pobude za lustracijo..katero je prviu010d javno omenil u0161ele pred kratkim….obrau010dunava pa z nekom u017ee 20 let in ga krivi za vse !!!….u010de te u017ee toliko zanima…sem lepo napisala, da ne volim u017ee 20 let..torej nisem ne za desne, leve, sredinske….ker dobro posluu0161am , sploh v predvolilnem u010dasu, kaj obljubljajo in u010de jim sluu010dajno uspe priti na vrh, tiste obljube ostanejo le obljube…bi ti povedala u0161e marsikaj pa ne bom..ker danes je u017eal tako, da lahko tudi dobrohotna, resniu010dna beseda postane za koga u017ealitev..Lp

     • viktorh

      Navedla si:nn”Duhec…jaz enostavno nimam spou0161tovanja do nobenega politika, tudi do Janu0161a ne, ker enostavno sem in spremljam njihovo delo od vsega zau010detka nau0161e samostojnosti”nPovedala si VSE. Nimau0161 spou0161tovanja do nobenega..nPovedala si vse o sebi…

     • Verbena

      hahaha..sam a veu0161 da se mi res ne da debatirat s takimi, ki ne razumejo napisanega !!..preber u0161e 1x vse moje poste….pa povej u0161e to, u010de se ti ljubi, kako naj spou0161tujem ljudi, ki so na funkciji politika, ki enostavno pozabijo, da so jim to omogou010dili ljudje na katere pa potem …enostavno pozabljajo !!!…ko bo, u010de bo nekdo naredil kaj za malega, navadnega u010dloveka, potem si bo tak politik zasluu017eil tudi moj glas in vso spou0161tovanje !!!…do tedaj pa u017eal, lepo ali ne..ne morem spou0161tovati ljudi, ki s svojim delom spravljajo v bedo ostale ljudi, ki so u010disto nu010d krivi !!!..premisli malo vsaj o tem…u010de o drugem ne moreu0161…zdej sva pa res zakljuu010dila z debato !!!

     • pajot

      Zaradi takih,ki ne volijo u017ee veu010d kot 20 let smo tam,kjer smo. V riti.

     • falijaja

      pajo, res je. Drugau010de pa, zdej ko vem kam spadau0161, sej vau0161i hodijo volit, kaj se buniu0161, to vam tk pau0161e :) Al si mislil da bodo vsi tisti, ki bojkotirajo, u0161li volit jajota…

     • falijaja

      Jaz ne sodim nikamor, prosim to upou0161tevaj. Portal se hvali s tem, da je neodvisen, torej tudi priu010dakujem, da lahko tudi gor komentiramo vsi, brez da nas nekdo pou0161ilja na t.i. leviu010darska trobila.nJe pa res, da se je vsaj pri volitvah potrebno za nekoga opredeliti, jaz sem se za ZL, ampak se ne bom veu010d, ker so, kot si sam navedel skupina utopistov (veu010dina njih). u010ce se ne bo pokazala pametneju0161a nova sveu017ea opcija volim naslednjiu010d Piratsko stranko. Vsekakor pa ne mislim dru017eat u0161tange JJ, Jankoviu010du, Bratuu0161kovi, Pahorju, Erjavcu, Cerarju, u017didanu in ostali stari gardi, ki nas vseskozi u017ee vleu010dejo za nos. So imeli prilou017enost in so vsi isti. Pametni v opoziciji in nesposobni v koaliciji.

     • viktorh

      “Jaz ne sodim nikamor, prosim to upou0161tevaj. “nO tem nisem pisal…

     • falijaja

      ti si pa sitn ko ne vem ka, sem te dal na mute, sorry.

     • pajot

      Eh,tebi res manjkajo jajca. Daj,no,poguglaj,saj ni teu017eko,pa se poduu010di kako je Slovenija funkcionirala v letih 2004-2008.Ko je bil premier JJ.Takole,za zau010detek.

     • falijaja

      google janu0161a 2004-2008 jajca pajot brain damage

     • pajot

      Problem je v tem,da ti govoriu0161 kot milan kuu0107an. V tem je problem. u010ce ga ti ne vidiu0161,u0161e ni reu010deno,da ga mi ne.

     • falijaja

      Kdo mi? Nisem vedel, da je veu010d pajotov :)

     • pajot

      Veliko si govorila,povedala bolj malo.

   • punca

    naj vru017ee kamen prvi, ki je brez greha. Madonca Verbena, ali ste vi delali vedno in povsod povsem pou0161teno. Itak, da dela vsak napake, vendar so nekatere napake bolj povzdignjene, kot druge, nekatere se oprosti, drugih nikoli, pa u010de so slednje u0161e tako bizarne. Nadaljujete od sovrau017enikov, tudi te imamo vsi okrog sebe, imamo okrog sebe koristoljubce, zahrbtneu017ee. u010ce si obkrou017een s tako mnou017eico kot Janu0161a, je to u0161e toliko veu010dji krog.

   • Natau0161a Valant

    No, vsak ima pravico imeti svoje mnenje , a ne ? Vendar je takrat ob osamosvojiti z Janu0161o sodelovalo veliko pametnih , uglednih mou017e in u017eena . Pa so jih prepeljeli ” u017eejne u010dez vodo “.Jasno je , da so takratni oblastniki , spremenili ” barve ” in napeli vse sile , da obdru017eijo , kar imajo – oblast. Torej , vse pa le ne moremo metati v isti kou0161 !?

   • marta

    Verbena tudi tebi ni niu010d za verjet. Ali misliu0161, da si ti edina, ki spremljau0161 vsa dogajanja u017ee vse od zau010detka ? Zelo verjetno pa, da nisi u0161e okusila na svoji kou017ei “sladkosti” nau0161ih levih vlad in sodstva, ker znau0161 lepo ustvarjat “krivine”, ampak s problemi se mora u010dlovek soou010dit, da zna lou010diti dobro od zla.

   • viktorh

    “… a navsezadnje tudi ni tako nedolu017een..”nAjde, deklica, naj te bo toliko v hlau010dah, pa navedi tri zadeve – podrou010dja, za katere trdiu0161, da je krivec, da je goljufal, zavajal, se okoriu0161u010dal.nSaj bo u0161lo, vidim, da si izkuu0161ena.nHvala v naprej.

    • Verbena

     ….sem se u017ee pred u010dasom odlou010dila, da izplicitno ne bom veu010d navajala enih zadev, ker ima lahko u010dlovek zaradi tega samo probleme…zdej, u010de ti vrnem….toliko kot ima JJ enih obtou017eb proti enim Murglam pa Kuu010danu…naj ga torej prijavi..tako pa stresa ene obtou017ebe..so resniu010dne???….niso resniu010dne???….o tem se pau010d odlou010dajo ljudje na osnovi govoric !!!!

     • Verbena

      viktorh..lahko ti povem samo u0161e tole….toliko kot ima JJ povedati u010dez eno udbomafijo, komunistiu010dnim navezam….zakaj za boga ni nikoli, razen pred u010dasom, kakorkoli omenil tisto, kar bi potem razbilo to udbomafijo, komunistiu010dne monopole…lustracija!!…za kar so se v veu010dini odlou010dili skoraj v vseh post komunistiu010dnih dru017eavah!!!…brez veze govorit, da ni imel veu010dine ali kaj podobnega..bil je 4 leta na oblasti in u010de zadeva ne bi u0161la preko poslancev v DZ, ostaja u0161e neposredni referendum!!..a kot sem u017ee rekla, nikoli prej ni dal za to predloga…ne v prvih letih osamosvojitve, ne po 10tih letih, ne po 20tih letih..u010dudno, pa tako ga moti ta udbomafija….lahko bi ljudje odlou010dili o tem u017ee pred 20timi leti, mar ne..samo predlog bi moral bit podan !!!!

     • viktorh

      Pa vendar nisi niu010d povedala. Napadau0161, blatiu0161, ne znau0161 pa povedati kaj konkretno ou010ditau0161.nTema se nanau0161a na JJ, ne pa na M. Kuu010dana, ki ga po nepotrebnem meu0161au0161 v svoje sprenevedanje. Le zakaj se oglau0161au0161 in meu0161au0161 dr…

     • Verbena

      ..si pa zahteven!!..a se niu010d sam ne spominjau0161??…ukinitev naborniu0161ke vojske je ena taka njegova odlou010ditev…brez da bi strokovna javnost imela mou017enost kaj povedati ali, da bi se ljudje o tem izrekli na referendumu…tudi tisto poveliu010devanje domobranstva gre u010dez vse meje zdravega…sem u017ee pisala drugje, da razumem domobranstvo v tem pomenu, da so pau010d bili proti komunizmu…zakaj so dali prisego Hitlerju, pa ne vem…naj bi se borili tako proti enim kot drugim…to bi bili domobranci…potem je hotel v prvi vladi biti vse preveu010d uspeu0161en in je priu0161lo do pravega pregrevanja gospodarstva, zadolu017eevanja..navsezadnje ni dajal niti noben pomen zakonu o steu010dajnem postopku!!..u010de bi mu bili mar zaposleni…bi vlada sprejela kaj takega, da na koncu delavec ne ostane brez vsega..kar mimogrede u0161e danes velja !!…da ne govorim o tem, da se ena , ki se imenuje dru017eavotvorna stranka, ne sme obnau0161ati, kot se…namreu010d blatiti lastno dru017eavo zunaj njenih meja….in ta ZUJF, ki je bil sprejet na vrat, na nos in je potem sledilo toliko sodb US, ki so ugotovile protiustavnost…o vsem tistem, kar se je dogajalo pa v u010dasu pred in po osamosvojitvi pa ne bom veu010d govorila, ker vidim, da tako nima smisla….kot pravijo..prepriu010dane nima pomena prepriu010devati…in u0161e1x tudi to ni moj namen…vem samo eno, to je, da si lahko tako eni “levi”, kot eni”desni” kar podajo roke..ker dru017eava smo vsi ljudje v njej, oboji pa delajo samo za ene..na tistega malega u010dloveka vsi pozabljajo, tudi JJ !!!

     • Verbena

      ..aha..samo u0161e tole, ker ti ne mislim veu010d pojasnjevati, ker mi je dovolj tega, da se pred “levimi” branim, da nisem desna in pred “desnimi” , da nisem leva..sem samo oseba, ki si u017eeli RED na vseh podrou010djih delovanja dru017eave..tega pa ni sposoben zagotoviti nihu010de, ker vsak, ki je priu0161el na oblast deluje po nau010delih drugih in to mora, drugau010de se lahko kar poslovi od politike !!!….

     • viktorh

      Vidi, vidi.nnOd kot pas ti trditev, da “tega pa ni sposoben zagotoviti nihu010de, ker vsak, ki je priu0161el na oblast deluje po nau010delih drugih in to mora, drugau010de se lahko kar poslovi od politike !!!….”nNo, bodi tako prijazna pa navedi komu se mora podrejati Cerar pri svojem delu. No, ampak, to, da mora izvajati naloge tistih, ki so ga nastavili, je jasno, ker je na to pristal. Ti nam povej komu iz opozicije se mora podrejati. Da dela tako kot hou010de JJ je itak jasno, kdo pa so drugi?nImau0161 pa res u010duden pogled na politiko.

     • viktorh

      u017dal, postavljau0161 retoriu010dna vprau0161anja kot trditve.nnNeobiu010dajen pogled.nnKako smeu0161na je tale navedba: nn”…ukinitev naborniu0161ke vojske je ena taka njegova odlou010ditev…brez da bi strokovna javnost imela mou017enost kaj povedati ali, da bi se ljudje o tem izrekli na referendumu.”nLe zakaj ga ni odstavil predsednik vlade? Le zakaj ni zahteval pojasnilo vrhovni poveljnik?nIn katera naj bi bila po tvoje “strokovna javnost”, ki bi morala oceniti to odlou010ditev Vlade RS in DZ?nA bo u0161lo?

     • pajot

      Veu0161 kaj me moti pri tebi? Srbizem: brez da bi. Napiu0161e se lepo po slovensko: ne da bi.

     • dob

      Lustracija ni bila mogou010da, ker je Buu010dar rekel: samo u010dez moje truplo boste delali lustracijo!

     • pajot

      u010cisto resno. Noben zakon v u010dasu njegove vladavine ne bi u0161el skozi,saj je imel v koaliciji veu010dnega Ehrjavca.Je treba vedet,da v demokratiu010dnem volilnem d hondtovem sistemu to ni mogou010de.

     • dob

      Tou010dno, Naj ga prijavi Masleu0161i in Fiu0161erju, in to prec zdele.

     • pajot

      Ti si pa humorist. Masleu0161i naj ga prijavi,tipu,ki je javno izjavil,da ga je treba sfukat? Eh,Dob,a ti ni znano,da “nau0161i” sfukavajo “nenau0161e”? Pa jim pou0161ljejo u0161e kak metek v u010delo,a?No,dobro Krambergerju so ga poslali v srce(menda),ampak to u0161e niu010d ne pomeni. Najlepu0161e je,u010de uu017eivau0161 v orgazmu,ko si videl,kako je prebeu017enik u010dez jugoslovansko mejo dobil metek v potiljak(v zatilje). In potem postaneu0161 predsednik vrhovnega sodiu0161u010da.

     • dob

      u017de, u017ee, pajot, ampak prej moramo med sabo razu010distiti ali se pravni red s sodiu0161u010di in tou017eilci, ki ga imajo v rokah komunistiu010dni pravniki u0161e ima pravico imenovati “pravni”. In u010de je komunistiu010dna ideologija diktatura ali demokracija. u010ce je vse v preglasovanju in u010de samo u0161tevilo pristau0161ev zagotavlja “demokracijo”, potem pou010dakajmo, da se islamisti namnou017eijo v EU in bodo uveljavili sistem “demokracije” s preglasovanjem. Seveda, u010de pristajamo, da je Slovenija “demokratiu010dno” izbrala diktaturo in jo zato ima za demokracijo, medtem ko vsebina sploh ni pomembna. Kaj je kaj predpisujejo zakoni. Na primer, u010de bi se zau010deli rojevati ljudje z dvema glavama, in bi jih bilo vse veu010d in veu010d, bi v dolou010denem trenutku preglasovali tiste z eno glavo in bi oni postavljali merila o tem, kaj je normalno. Zakaj naj to zdaj ne bi veljalo tudi za sistem z ljudmi brez glave? u010ce nimau0161 glave, te ne boli! A ni to bolu0161? Meni je zelo vu0161eu010d sporou010dilo, ki ga dostikrat sliu0161im od znane voditeljice duhovno usmerjenih voditeljic na TV, gospe Zezmance Kou0161mar. Ta nam skoraj v vsaki pogovorni oddaji priporou010da: Bodite pozitivni, razmiu0161ljajte pozitivno! Odpovejte se negativnostim, ker bo vau0161e u017eivljenje tako lau017eje.nZdaj samo u010dakam, da omenjena gospa na nekem televizijskem opizdju izjavi, da zna narediti generator, pri katerem imau0161 dva plusa pa niu010d minusa. In da bo proizvajal elektriko, ki bo zastonj. Ne vem sicer kako se bo kaj vrtelo, ker u010de nimau0161 plusa in minusa se praviloma niu010d ne obrau010da. Ampak ona u017ee ve svoje delo. A ni to ena pozitivna misel?!

 • janez zorman

  u0160koda, da je Slovenija tako “zafurana”, da volilci Janu0161i ne najdem(j)o sogovornika.

 • Peter Pavel

  In nas doma vodijo rdeu010di murgl pajaci tipa Cerar in podobni izdelki ostarelih partijskih mafijcev. Slovenci u017eal nimamo sreu010de, saj so nau0161e intelektualne elite pobili komunisti, ostanek naroda pa zdresirali v slepe ovce, ki samo tiho sledijo rdeu010demu zvonu010dku. Naravnost v prepad. Ali res ni veu010d dovolj Slovencev, ki bi se uprli tej hordi jugonostalgikov in rdeu010dih parazitov ? Kot so uniu010dili Slovenstvo z uvozom nepismenih ovac, tako bodo tudi EU uniu010dile reke priseljencev, katerim smo priu010de danes.

 • Duhec

  Janu0161o so uniu010dli mediji…. lau017ei, ki so jih plasirali in so butli vsemu napisanemu verjeli….. pokvarjena udbovska fora diskreditacije….

 • Duhec

  Kolk milijard so lopovski levaki pokradl iz NLB-ja, da ostalih bank ne omenjam…. kje je Praprotnik, zakaj je Klemenu010diu010d prav minister, kje je Kos??? Kaj dela Kos s svojim sosedom v Domu017ealah, v dvoju010dku u017eivijo….. ja kradejo a ne, spet….. u0161e naprej….. in kdo jim izdaja info??? u017dena soseda zaposlena na KPK….. vsi u017eivimo od dnarja, sam izdat, narod, da ga mau0161, je pa najveu010dja sramota…… na vesti mau0161 u017eivljenja nedolu017enih….. in vsa ta leva golazen jih ma. Kuu010dan&Co so zreli za Haag, bojo pa prej pod zemljo….. tko kokr je u017ee Buu010dar in podobni. JJ je mel nasprotnike, ki se jih sam ni niti zavedal….. njihove mou010di….. mreu017e, ki so jih pletli desetletja.

  • falijaja

   Daj si preberi majle, ki jih je Kovau010diu010d pou0161iljal Janu0161i :) itak ne bou0161 priznal da so avtentiu010dna

   • pajot

    Kaj pa naj bi drugega? Ovbeu0161u010dal je predsednika vlade. kenede,pametnjakoviu010d?

 • Duhec

  Izdaje si niste zasluu017eli….. zato je opcija tud zravnanje parlamenta. Predvidevam, da se tud tle kopira….. hahahaha. Kolk nas briga za to….. udbovski amaterji, bli ste povabljeni.

 • jankoslav

  Odliu010den govor. Diskurz popolnoma zahodnoevropski brez neproduktivnih obtou017eevanj, toda z napotki (cilji), z resnim pozivom na konkretne akcije. Sicer gre za Janu0161ev recimo drugi resen poziv EU in zanimivo bo videti, koliko stvari se bo uresniu010dilo. nnnNa nau0161o u017ealost pa EU in predvsem slovenska vlada situacijo pojmujeta in reu0161ujeta s hitrostjo srednjega veka in ne s hitrostjo 21. stoletja. Tihotapci in dru017eave, kot je Turu010dija, ki skupaj zagotavljajo taku0161no invazijo, se v tem primeru veliko hitreje prilagajajo situaciji, oz. kot pravimo pri nogometu, vsilili so nam svojo igro.

 • MEFISTO

  Narod zahteva! Janeza Janu0161o!nnnNa komunalno odlagaliu0161u010de s to koalicijo in njeno vlado!

  • falijaja

   Ne narod ne zahteva Janu0161e, narod zahteva sposobne politike z jajci in mou017egani, pri nas jih u0161e nismo videli

   • pajot

    da sluu010dajno nisi to ti?

    • falijaja

     al pa ti, nikol ne veu0161, zgledau0161 kr opasn :)

   • MEFISTO

    Janu0161a je sinonim za sposobnega politika.nnnu0160e tega ne veu0161, zato pa si delau0161 sramoto v javnosti.nnnMama in ata te bosta razdedinla.

 • Duhec

  Kaj dela najveu010dji trgovec z orou017ejem na Balkanu, likvidator v Madridu??? A so vsi nenormalni, da povabjo tko nevarnega u010dloveka med to smetano al so ble vse leve lau017ei??? Itak…. udbovske lau017ei uporabljene za diskreditacijo, ki jih v svetu ne priznavajo, se jim reu017eijo….. v Slo je pa veu010dina nasedla. Kaki butli….. dejte mal seu0161tevat.

  • viktorh

   Tudi Zoran je seu0161teval, pa ni priu0161el do pravega rezultata. Bolj je seu0161teval, vedno je bilo manj…

 • rubec

  Mi sploh ograje nimamo veu010d. u0160e tisto ki je bila kaj vredna je Kacin spizdil.

  • pajot

   Tozadevno sem kontaktiral kacota,u010de bi ograjo za kraju0161i u010das posodil cerarju,pa je hudiu010d nou010de. Pravi,da mu je dragocen spomin.

   • rubec

    Se dobro da ti ni nalozil da jo je placal.

   • dob

    Od vse ograje je kacin pripravljen vladi odstopiti samo vrata. Vlada pravi, bolu0161 kt nu010d. Jest pa pravim bolu0161 nu010d kt vi.

    • rubec

     Hehe gazda dob. Samo potrjujeu0161 ameriu0161ko znano krilatico:Bolje Dob nego Sing Sing.

   • viktorh

    …na ZSMS – LDS. Ja, saj je bil dober minister ob osamosvajanju, lagal je hitreje kot p’s teu010de.nOu010ditno sta prijatelja.

 • viktorh

  In za ta govor bo ou017eigosan tako kot je bil Buu010dar za svojega v Evropskem parlamentu. Leta 1988 si je z nastopom v Evropskem parlamentu od Jou017eeta Smoleta prisluu017eil oznako narodni izdajalec.nu010casi se ponavljajo.

 • Duhec

  Janez Janu0161a je bil edini, ki bi vas lohk reu0161u pred lopovskimi neusmiljenimi levaki in begunci, u010de bi ga veu010dinsko podprli…. pa ga niste. Btw…. a so u017ee povedal kdo je pokradu milijarde, a je u017ee kdo obsojen??? Kdaj bojo spet nove dokapitalizacije bank???

  • falijaja
   • ruggedplant

    Mercator (oziroma tisto kar je od njega ostalo) je prodala Bratuu0161kova, tisto leta 2005 je bil le le deleu017e – za razliko do Bratuu0161kinega odliu010den posel za dru017eavo, saj so takrat za delnico dobili nekajkrat veu010d kot ob nedavni prodaji Agrocorju. Da smo si na jasnem.

    • falijaja

     Seveda odliu010den posel, Bavu010dar in u0160rot sta znana poslovneu017ea, danes bolj uspeu0161na kot kadarkoli prej…nMimogrede, kaj je po tvoje prodala Bratuu0161kova, glede na to, da dru017eava v Merkatorju od 2005 naprej nima veu010d deleu017ea??nnLjubljana, 31. avgust,2005 (STA) – Dru017eava se je umaknila iz lastniu0161ke strukture ene najveu010djih slovenskih druu017eb, Poslovnega sistema Mercator. Kapitalska druu017eba (KAD) je 16,33 odstotka delnic “najbolju0161ega soseda” prodala Istrabenzu, Slovenska odu0161kodninska druu017eba (SOD) pa 13,74-odstotni deleu017e Pivovarni Lau0161ko.

     • ruggedplant

      Da nima? Ti nau0161tejem konzorcij prodajalcev 53 % deleu017ea v Mercatorju, ki so ga prodali Agrocorju? Pivovarna Lau0161ko, Pivovarna Union, Radenska, NLB, NKBM, Gorenjska banka,n Prvi faktor-Faktoring, Banka Koper, Hypo Alpe-Adria Bank, NFD, Banka nCelje in NFD holding. Sama privatna podjetja, kajneda?nnDa se razumemo, tako Bavu010dar kakor u0160rot sta levosuu010dna plenilca, ki sta na podlagi rdeu010dega politiu010dnega botrstva za te odkupe prejela ogromne nekrite kredite s strani neustavljivih rdeu010dih studencev davkoplau010devalskega denarja (dru017eavnih bank), se je pa dru017eavo s prodajo vsega svojega neposrednega deleu017ea leta 2005 znebila preceju0161njega dela te potapljajou010de barke in to po precej dobri ceni – navkljub natolcevanju medijev in politikov “nacionalnega interesa” zaradi katerih je bila delnica leta 2013 ob dokonu010dni prodaji vredna polovico manj. Namesto, da bi ljudje danes slavili prodajo dru017eavne srebrnine leta 2005 po dvokratni ceni danau0161nje, imajo to za izdajo. u010ce dru017eava takrat svojega deleu017ea ne bi prodala, bi ga pau010d prodala 2013 ali u0161e kasneje s stomilijonskimi izgubami? In kdo bi to kriv? Nacionalni-interesentje u017ee ne.

 • Frajtonarca

  nekaj taku0161nega je lajnal ne dolgo nazaj da avtobus pelje v prepad.kondukter pa poje……takrat je bogu molil da bi v slovenijo priu0161la trojka………ne bo dolgo bo u017ee pri raketi…samo takrat bo on edini potnik…..proti u010drni luknji….

  • viktorh

   …tristokosmatih, ti pa ne vem, u010de nisi dediu010d nosilca partizanske spomenice? Koliko pa znau0161a danes spomeniu010darska, druu017einska penzija.nGlasen si kot leta 1945 partizani, lau017eniv pa kot komunisti revolucionarji.nBou0161 pohvaljen.

   • Frajtonarca

    ko si napisal partizani si se verjetno podelal v plenico

    • pajot

     ne,on se ni,pau010d pa pojou010da u017eaga in to vsak dan znova. Pampers press.

  • ruggedplant

   Slovenija ne potrebuje trojke niu010d manj kot Gru010dija in bojim se, da bo takrat (podobno kot v Gru010diji) u017ee prepozno. To, da v Sloveniji (u0161e) ni bilo trojke, u0161e ne pomeni, da nismo v gospodarskem razsulu in prav na repu Evrope v kljuu010dnih ekonomskih pokazateljih. V trenutku, ko bo Slovenija primorana priti k pameti in skru010diti javni sektor sorazmerno s produkcijo privatnega sektorja in v primeru scenarija, da se Slovenci, ki delajo v Avstriji in Italiji tja tudi odselijo, bou0161 videl tudi koliku0161na je REALNA brezposelnost v Sloveniji. Ostali gospodarski kazalci so pa tako ali tako u017ee tako na dnu, da niu017eje teu017eko gremo. Ampak vau017eno, da nekateri ne potrebujete trojke in se noru010dujete iz tistih, ki vam kruto realnost prikazujemo tako kot je – z argumenti in preverljivimi dejstvi.

   • Boris

    11 dru017eav v EU je bolj zadolu017eenih kot Slovenija.

   • pajot

    kratko in jedrnato. u010cestitam

 • bojan

  neizbeu017ena vojna se pripravlja

  • dob

   Razumem tvoj strah, bojan, kljub temu sem naklonjen mnenju, da vojne ne bo. Za vojno morajo biti izpolnjeni vsi pogoji, nekateri pau010d niso in tudi ne bodo.

   • macon

    Kateri niso?

    • dob

     Ojla , macon, kod hodiu0161? Z rubecem sva govorila o tebi, rekel je, dsa si tu nekje, le da je sistem strani nekoliko nepregleden, ko iu0161u010deu0161 komentirajou010de. Mater, sem vesel, da smo spet skupaj na netu!nnSplou0161na pou017eenu0161u010denost mou0161kih je prvi od razlogov. Niti u017eenske, ki senmnou017eiou010dno spreminjajo v mou017eau010de niso (u0161e) dovolj pomou0161u010dene, da bi u0161le ubijat za neke fiktivne pravice, za katere se u0161e vedno ne ve, kaj sploh so. Na primer, tako imenovana humanost. nn”Humanost”, “humanizem”, “humana druu017eba” so u0161e vedno kategorije, za katere nihu010de ne ve, kaj to je. Ta pojem se je sicernuveljavil, vendar plava v luftu. Vsi intelektualci na svetu niso sposobni dokazati, da se humanost splau010da in da je ekonomsko upraviu010dena. Humanost zato obstaja le, kot obljuba. nnUporaba pojma humanost je ekonomsko upraviu010dljiva le v naslednjem primeru , ki ga nameravam opisati.nTorej, zgodovina kau017ee, da so se vsi uu010dili iz tega, da manju0161ina nadzira veu010dino, ji napiu0161e pravila, po katerih smejo u017eivetinin ji pobere (kou0161nja) vse, kar se jim zdi vrednega. Vse druu017ebe pobirajo od veu010dine. Koliko ji pustijo, da preu017eivi, je samo stvar u010dasa in pou017ereu0161nosti. Vedno namreu010d na koncu druu017eba teu017ei k splou0161nemu pomoru veu010dine in nato obnovitvi u010debelnjaka. To so vojne in epidemije.nnS tem, ko govorijo, da je njihov sistem, ki pou010diva na religiji in/ali ideologiji, human ali bolj human kot vsi drugi, samo lau017ee zvabijo u017ertev na plano, da jo lau017ee pokosijo. V trenutkih miru in navideznega blagostanja izdelajo u0161e podteorije in sociolou0161ke raziskave, zaposlijo psihologe, zgodovinarje….ki naj utrdijo prepriu010danje v sistem. Da je res ta pravi in da ga je treba braniti in ga vzdru017eevati, tudi ko se podira. S tem doseu017eejo, da se ljudje raje u017ertvujejo in pripomorejo knsplou0161ni kou0161nji. nPotem tisti, ki zakurijo svet, napiu0161ejo hvalnice samim sebi, danso prihodnje generacije pripravljene na nove kou0161nje. Skratka, humanizem, kot ga poznamo, je LAu017d.nnIn kako pri tem sodelujejo begunci? Islam? Ekonomski migranti? Zelo lepo in enostavno! Gledajo sanje na televiziji in potem jim sledijo tja, kjer sanje nastajajo. Internet in TV. Ko prispejo, kamor so namenjeni, za razliko od pridnih Slovencev, ki so sennavadili na to, da jih kuu010dan jebe v glavo, usta, v rit, pa niti ne trznejo,n- begunci trznejo! nnNajprej trznejo, potem zau010dnejo groziti, v naslednjem koraku, ko zau010dutijo duhovno izpraznjenost Zapada, pa znorijo. V glavi se vrnejo tja, kjer jim je bilo lepo in za kar so vzgojeni. Ko so bili majhni in so bile sanje velike in ko jim je mama brala Koran, s katerim se je tolau017eila, in je tedaj vse bilo veu010dje in lepu0161e, kot pa je zdaj EU od znotraj. Poleg tega so sanje v Koranu zastonj, v EU morau0161 pa delati in upou0161tevati tebi tuja pravila, pravila, ki ti niso razumljiva. nnObstaja podobnost med sanjami Zahodne civilizacije in Islama. Oboje sanje so blazno daleu010d od u010dloveka, morda ne enako daleu010d, vendar pa oboje nedosegljive.in oboje samo v glavah. Begunci nam v resnici postavljajo preprosto vprau0161anje, na katero ne znamo odgovoriti. v resnici, nanj niti sebi ne znamo odgovoriti in nas zdaj oni na to spominjajo. To pa je:: Govorite o humanosti…. dajte, pokau017eite nam jo, da jo bomo videli, to vau0161o humanost! Mi bi je tudi radi bili deleu017eni…. nnV bistvu bi jih moral nekdo priu010dakati na meji in jim sporou010diti u0161tevilke o tem, koliko je brezposelnosti, kaku0161no je u0161tevilo samomorov, kaku0161ne plau010de imamo, kaku0161ni strou0161ki u017eivljenja. Skratka nekdo bi jim moral zbistriti sanje, da bi vedeli resnico. Pa tega ne pou010dnemo, ker sami ne u017eelimo vedeti resnice o sebi. Nau0161a naloga je vzdru017eevati sistem (civilizacijo), ne pa ga ocenjevati. To bi vendar bil sovrau017eni govor! Dvomiti v lastni sitem je prepovedano.nMI smo zato zazrti v prelepo prihodnost, ki so nam jo v preteklostinobljubili, pa u0161e ni priu0161la. Niti jurja penzije u0161e nismo dobili, kaj u0161ele ostalo, kar so obljubili!. No, prihodnost je u017ee tu, in je vse bolj podobna Hudi jami, mi pa vse bolj drugorazredni. Kot travnik za kou0161njo smo u0161e uporabni, a ne veu0161 veu010d, kako dolgo bomo tega u0161e sposobni. u010cas je za poravnavanje starih rau010dunov, za pojasnila, ki pa so prepovedana. V Islamu tudi ne smeu0161 risati preroka po svoje.nnUpajmo, da bodo nove vlade vodili homoseksualci in lezbijke in da bodo pokazali drugau010dne nau010dine reu0161evanja druu017ebenih problemov, kot so jih mau010doti. To pomeni, da bo konfliktov veu010d, pobijanja pa manj ali niu010d. Zato pravim: u017eiveli konflikti!nnOd beguncev priu010dakujem, da nas bodo pou010dasi nauu010dili, kar smonmi u017ee pozabili: upirati se. nnO humanosti bi bilo pa predolgo razlagati, ampak sem rudi o tem pripravljen govoriti, ko bo za to u010das. Za razliko od u017diu017eka, jaz nisem cinik.nnRad imam ljudi.

     • mimoidoci

      jebemti, kaku0161na huda konkurenca je nastala tule. Izgleda da proti dobu, maconu, rubcu in tekavcu nimam nikakru0161nih u0161ans. nAja, saj tekavca sploh u0161e ni, rubec ima natrgano kriu017eno vez, macon se mora nauu010diti pou0161tevanko, dobu pa se je odpela smuu010dka…. nOK, saj bo nekako u0161lo – zmagovalni obu010dutek se vrau010da…

     • dob

      mimoidoci, zlato dobovo……!

     • rubec

      u017divjo gazda. Lepo te je videt. Tekavu010dina mi je zadnjic dejal da bo tudi prikrevsal sem gori ce bo le imel dovolj casa. Sedaj dela v tujini nekje blizu Francije, mislim da gre za Moldavijo, tam je pa treba delat ne kot tukaj ko je cele dneve kuhal paradajzove zose.

     • mimoidoci

      ahoj rubec, tudi tebi en prav lep pozdrav. Ne bom lagal, da te je na forumu lepo videt, u010de te pa lahko zgolj posluu0161am….nVidiu0161, vidiu0161, meni je pa boter tekavec zatrdil, da po novem hodi na u0161alu0161o – na tisti znani u0161vecki ples.

     • SF32

      u0160vecki? Misliu0161 Tango bibita?

     • mimoidoci

      mislm na u0161alu0161a kuhu00e1na……

  • Frajtonarca

   to si napisal tako kot da se veseliu0161 tega

 • Vrhovnisodnik

  Edina reu0161itev za EU.

 • hibernacija

  A spet lau017ee in nas sramoti v tujini!?

  • jankoslav

   Lau017e je, da so pri nas migranti, lau017e je, da je potrebno upou0161tevati Lizbonsko pogodbo, vse je lau017e, resnica je to, u010desar ni…. Tako Hibernacija in levica, prosto po Orwelu.

 • Boris

  Veliko letalo ?

 • Jeu017eek

  Veliko letalo?

 • dob

  Vlada si zasluu017ei en 7 dejs krou0161e.

 • hibernacija

  A to SDS letalo!?

 • dob

  mimoidoci, zlato dobovo……

 • bojan batina

  JJ…kopilot

 • Pajane spet

  Je ……. i ni kisika ….. bum

 • južnificirana_si

  jukerju je bolj pomeben whisky kot migrantska kriza

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!