Nekateri bi radi novo sredinsko stranko in tudi ta bo imela eno programsko točko – nasprotovanje SDS-u

Ivo Žajdela (Foto: YouTube)

Ivo Žajdela, novinar Družine in zgodovinar, naj bi imel ideje o ustanovitvi nove sredinske stranke. V uredništvo smo prejeli besedilo, v katerem Žajdela domnevno piše o potrebi po novi sredinski stranki, hvali Državljansko listo Gregorja Viranta in napada SDS, Janeza Janšo ter Novo24TV. Bolj kot pobuda za ustanovitev stranke deluje celo besedilo kot kritika največje opozicijske stranke in njenega predsednika.

Gospoda Žajdelo smo tudi poklicali, da bi preverili navedbe, ali je besedilo res njegovo. Odgovoril nam je le: “Tega ne mislim komentirati.” Ko smo vztrajali, naj nam vsaj potrdi ali pa ovrže navedbe,  je zaključil z “midva bova ta pogovor zaključila,” nakar je odložil slušalko. Že star latinski pregovor pravi ‘Qui tacet ubi loqui debuit ac potuit consentire videtur’, torej ‘Kdor molči, ko bi moral in mogel govoriti, se zdi, da pritrjuje’.

Kaj pravzaprav želi Žajdela?
Žajdela svoje pisanje začne s trditvijo, da je politično prizorišče v Sloveniji deformirano. Pojavljajo se ‘nove stranke’, z le pogojno novimi obrazi, ki vedno znova nagovorijo želje znatnega dela volivcev. V večini so levosredinsko usmerjene,” piše Žajdela. Do tu je vse lepo in prav. Nadaljuje pa, da se je “v zadnjih letih v nasprotju z levo sceno oblikovala le ena prava sredinska stranka, to je bila Državljanska lista Gregorja Viranta.”

Z vso resnostjo trditi, da je bila propadla Virantova stranka edina prava sredinska stranka, je danes smešno. Predvsem v luči dejstev, da je Virant skakal iz ene koalicije v drugo. Namesto da bi pomagal SDS izpeljati nujno potrebne reforme, pa je raje rovaril v ozadju in se povezoval s Pozitivno Slovenijo. Glede na družinske povezave Jankovića in Viranta bi težko trdili, da je bil Virant res kdaj na sredini. A tako  trdi Žajdela.

Nato pa v pisanju Žajdele nastopi čas za tisto, kar je hotel res povedati. Polni frontalni napad na Slovensko demokratsko stranko in njenega predsednika Janeza Janšo. Najprej piše, da se je Janša radikaliziral in da se je oddaljil od naravnih zaveznic NSi in SLS. Pri tem se je treba resno vprašati, kakšne so te naravne zaveznice. Nova Slovenija že dalj časa rine v naročje levice z zakonom o arhivih, s Kučanovo pokojnino, z zbliževanjem z Janezom Škrabcem. SLS pa ima očitno težave, saj je pred kratkim nastala Nova ljudska stranka, v kateri so zbrani veliki igralci SLS iz preteklosti.

Sestavljeno ima tudi listo kandidatov, ki bi bili v tej stranki
Žajdela nadaljuje, da si je Janša zaprl pot do pomembnih medijev. Morda Žajdela ne ve, a človeku (pa naj si bo to Janša ali kdorkoli drug) najbrž ni v korist, da nastopa v medijih, kjer ga vedno cenzurirajo ali o njem lažnivo poročajo. Seveda ne pozabi dodati, da ima Janša na voljo samo še Demokracijo in Novo24TV. Če je to res, nam ni jasno, zakaj se vsi ostali mediji vedno drenjajo okoli predsednika SDS, kadar ima tiskovno konferenco.

Žajdela je v svojem zapisu, katerega avtorstva ni zanikal, sestavil tudi spisek oseb, ki so primerne, da bi bile v taki sredinski stranki. To so: Romana Jordan, Bernard Brščič, Damir Črnčec, Matej Avbelj, Matej Lahovnik, Janez Šušteršič, Matej Kovač, Tomaž Štih, dr. Anže Burger, Mojca Kucler Dolinar, dr. Helena Jaklitsch, Lenart Rihar, Aleš Hojs, Anže Logar, dr. Andreja Valič Zver, dr. Klemen Jaklič, dr. Aleš Maver in Rado Pezdir. Zanimivo je, da se Žajdela zgraža nad novimi obrazi, ki to niso, v tej stranki pa navaja same že profilirane ljudi. Nekaj ekonomistov, ki so že sedeli v Virantovi stranki, nekaj članov Nove Slovenije, predsednika VSO, člane SDS, itd. Žajdela si očitno želi stranko, ki bo videti kot druga Janševa vlada. Samo, da je koalicijo preslikal v stranko. Pa tako ga moti ta SDS.

Najbolj neumno pri vsej stvari pa je, da ljudje, ki so na tem spisku, za to sploh ne vedo. Poklicali smo Anžeta Logarja, poslanca SDS, ki nam je potrdil, da je o tem že nekaj slišal, a elektronskega sporočila s pobudo za ustanovitev stranke ni prejel. Žajdela torej očitno (še enkrat poudarjam, da avtorstva teksta ni zanikal) operira z imeni ljudi, ki o tem sploh niso bili obveščeni. To pa je svojevrstna predrznost.

Kaj res potrebujemo še eno ‘Državljansko listo’?
Ob vseh dobrih ekonomistih, ki jih je Virant ujel na limanice, nam je lahko škoda Državljanske liste. A po vseh drugih karakteristikah je bila Državljanska lista le še ena volilna prevara. Stranka je po koalicijskem vrtiljaku in po izgubi najboljših članov klavrno propadla in utonila v spomin kot stranka enodnevnica. Bila je vrhunska priložnost, da bi dobili stranko libertarcev in mladoekonomistov, a jo je njen predsednik Gregor Virant zavozil s svojimi političnimi igricami. Zagotovo bo taka stranka nekoč spet nastala, a zagotovo ne zaradi pobožnih želja Iva Žajdele. Do takrat pa, glede na fiasko levice in oportunizem nekaterih desnih strank, resnična alternativa ostaja SDS.

Aleksander Rant

 • Novakec1

  Mi rabmo stranko za očiščenje slolandije in povrnitev nacionalne zavesti. Amen.

 • AlojzZ

  Kaj res potrebujemo še eno ‘Državljansko listo’?

  Novo stranko na desni vsekakor potrebujemo. Tako, ki bo segla preko plotov JJ&SDSa. Je treba plotove NSija sploh omenjati?

 • ferdo

  Jej, jej, naši “ta pravi desničarji”…… učite se od slovenske levice, kako zna biti enotna, kadar hoče nekaj doseči !
  Desnica ne rabi sovražnika, če je sama med seboj tako razdvojena.
  Mogoče tole za razmislek:
  Jak 15 ” Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo.”

  • Anton

   no glede “desničarji” imaš kar prav, saj pri nas desnica, pod katero uradno prištevamo vse pomladanske stranke,lahko vsebinsko usidraš “na levo”, stranke sd, zl, smc, ki uradno nosijo pečat levice pa gladko med populiste..

 • Anton

  Varujte se lažnih prerokov, ki pri­hajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so grabežljivi volkovi. Po njihovih sadovih jih boste spoznali. Se mar grozdje obira s trnja ali smokve z osata? Tako vsako dobro drevo rodi dobre sadove, slabo drevo pa slabe. Dobro drevo ne more roditi slabih sadov in sla­bo ne dobrih. Vsako drevo, ki ne rodi dobrega sadu posekajo in vržejo v ogenj. Po njihovih sadovih jih boste torej spoznali.

  Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: Gospod, Gospod ampak kdor uresničuje voljo moje­ga Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan: Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu pre­rokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del?
  In takrat jim bom naznanil: Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč ­od mene, kateri delate krivico!

 • Krtača17

  Zaradi mene se lahko ustanovi 1000 novih strank, 1000 novih obrazov in 1000 novih velikih zveličavnih vodij, ampak ne bo nobena pomagala če bo ostalo samo pri blebetanju in obtoževanju. Sploh pa ne, če si bodo programi tako podobni – razlika samo v treh kocinah….

 • antimur

  Katerakoli nova stranka se rojeva na sovraštvu in diskvilifikaciji, ima zagarantiran kratki rok, tako kot vse Kučanove vsiljene umetnije, od katerih na konec čaka še med drugimi Desus. Žajdela je pa sramota za medij, ki bi moral združevati vse državljane, ne pa samo kučanistične podrepnike in zahrbtneže. Sicer je pa uredniška politika Družine tako povsem v rokah udbaških antislovencev.

 • moat

  “Nekateri bi radi novo sredinsko stranko in tudi ta bo imela eno programsko točko – nasprotovanje SDS-u.” In? Kaj je tukaj nenavadnega? Tudi vi lahko ustanovite stranko sredine, ki bo naklonjena SDS, pa bo. Se bojite, da bi vam pobrala glasove?

  • Anton

   http://www.demokracija.si/fokus/ivo-zajdela-s-partijsko-mitologijo-nad-resnico-1-del
   https://dnevnik.si/1042734664

   njegovi prispevki so mi sila všečni, ni mi pa potem jasno zakaj se je obregnil ob sds, in ne na nsi, ki je pokazala po predhodnjih podatkih, da zna kolaborirati z komunajrami? Zakaj je v prvi potezi napadel Janeza Janšo, ki se mu je vsa ta leta dogajala krivica od strani komunajr/potomcev komunajr, katere taisti možakar tako vneto napada v svojih člankih? Pričakoval, bi napad na stranke sd, zl, smc, on pa takoj sds, Janez Janša?? Ne vem ne vem, kaj mu je stranka sds, Janez Janša tako silo naredila.

   • moat

    Mogoče je spregledal, se razsvetlil?

    • Anton

     prej se mu je um pomračil

     sarkazem press

     • moat

      Ali pa še eden izmed tistih, ki ima jajca, pa bo zdaj izdajalec.

     • Anton

      kot primer Pucko, s kovčkom denarja, ki ga je podedoval od “dedka mraza”

      sarkazem press

     • moat

      Pucko je bil prvi, ki je prispeval odločilni glas levici. Če je imel pri tem v roki kovček pa ne bi vedel, res. Žajdela je v drugačnem položaju, saj bi z ustanovitvijo stranke prispeval levici več glasov. Mogoče pa imaš prav, saj bo tudi levica na naslednjih volitvah težko zagotovila učinkovito vlado, ki bi imela večino. Sicer pa kdaj je že bila katera vlada, desna ali leva, učinkovita?

 • Borut Stari

  Slovenska strankarska scena je podobna trgovini, ki ponuja le en izdelek. Pa še to, recimo z jogurti, ki se razlikujejo le po roku uporabe. In kaj? Pogledaš, ugotoviš stanje in za sabo zapreš vrata.

 • tarantela

  Uf, kakšna panika!

 • učko

  Če bo Janša še naprej tako pasiven, se bo res zgodilo to, da bo režim ustanovil novo desno stranko, ki bo pometla tako z SDS-om kot z NSi in SLS, ki pa je itak na tleh. Kompletna politična opozicija, če jo tako sploh lahko še imenujemo, glede na njihovo pasivnost, bo zamenjana z režimskimi desnimi strankami.

  • Anton

   ali je murgljski škrat povlekel novega skritega aduta izza rokava?

   sarkazem press

 • učko

  Potrebno bi bilo ustanoviti novo in ta pravo delavsko stranko, torej pravo levo stranko, ki bo nasprotovala režimskim strankam “privilegirancev” in bo zastopala vse, ki so v tem režimu zapostavljeni in diskriminirani !!! Poleg tega pa še ta pravo desno stranko, ki bo zagovarjala prave vrednote tržnega gospodarstva in nasprotovala partijsko-mafijskemu korporativizmu !!!!!!!!!

  • Vlado77

   Se ti ne zdi , da so takoimenovane leve delavske stranke v bistvu škodile prav delavcem. Samo ozri se po svetu in Evrop. Povsod kjer so bile socialistične oblasti je danes katastrofa glede delavskih pravic. “Začuda” je v kapitalističnih državah bolje poskrbljeno za delavce in socialo.

 • učko

  Janša računa, da bo s svojo pasivnostjo pobral lep delež glasov, pa se to ne bo zgodilo. Rdečkarji niso tako pasivni in neumni kot on. Ustanovili bojo nove stranke, ki bojo pobrale praktično vse glasove !!!!

 • Beli Sneg

  Desno, ki se prodajal levim. Hvala lepa. SDS z JJ na čelu je edina opcija. Če tega ne bomo volili v naslednji rundi se bo Slovenija še naprej valjala v komunizmu in to sredi Evrope. Sramota. Ljudstvo ima oblast kakršno si zasluži. Slovenčki bodo šli petič na led, osel gre pa samo enkrat.

 • Vstajnik

  Volil sem tako SDS kot DL. Ampak za razliko pri DL nisem imel tistega večnega strahu, da se bo stranka posluževala otročjih provokacij, kot je to stalnica pri SDS (Majer, zombiji, Turkova zlepljenka). V SDS je preveč nekega zaletavanja za katerega je jasno, da ne bo prineslo dodatnih glasov. Škoda, ker levica ga na ta način prav lepo hara.

  • ferdo

   Nič konkretnega nisi povedal. Samo bluzenje.

  • www

   .. če nisi vedel, zakaj si jih volil ????? SDS je tu leta, vsi poznamo kako deluje, preživela je leta, brez JJ bi bila že davno pod rušo ali pa privesek

  • domovina mili dom

   Logično razmišljaj.
   Majer- krivca niso našli z IP naslovom, pomeni, da ga je podtaknil udbovec.
   Zombiji so resnični, 25.000 jih je bilo leta 1945 starih povprečno 30 let. Leta 2016 pa je število enako. Torej fenomen.
   Kalejdoskop dokazov slinavega pa so vrstni red zamenjali kučanovi mediji.
   SDS je edina stranka, ki temelji na čistih načelih. Vse drugo pa se premika na valovih vetra, ki jih povzroča kučan.

 • domovina mili dom

  Kaj se sekirate, Slovenci so v decembru ustanovili v Srbiji SSSS- socialno stranko Slovencev Srbije.
  Namen imajo priti v parlament in zavladati Srbom.

 • Unikatna

  Škodoval bo samo tem, ki jih he dal na svoj spisek! Same zdraharje imamo, zato se je 8% Slovencem politika po domače rečeno “zasrala”!

 • tarantela

  Včasih so prepevali:” Druže Tito, mi ti se kunemo…”
  Sedaj pa zamenjajte samo ime…Nekateri še vedno vzdržujejo kult osebnosti, čeprav pravijo, da so desni.

 • rubec

  V naslednji Družini pričakujem novo kolumno tega zgodovinarja z naslovom “Ali se je Jezus res rodil v džamiji, moj dvom o tem in zakaj kristjani še vedno verjamemo da je njegov oče bil Jožef in ne Joža.”

  • Jefferson Vendski

   Kakšen Jožef neki. Reče se Jusuf. Še enkrat se nauči pravilno in za kazen pofukaj dve kozi.

   • rubec

    Ti vendski čifur, niso vse koze vašega tipa da mi sugeriraš tako vrsto pokore. Mi smo verna družina in z živalmi živimo v simbiozi ali po naše nekakšni harmonikariji. Medtem ko jaz molim dva Kozlanaša moji kozi kupljeni v alpah švicarskih mirno in v tišini študirata operacijski sistem Kozloid na njunih novih tablicah, to pa je nekaj kar ti še videl nisi čifur čifurski. Le odkod prihajate na ta portal s tako neokusnimi predlogi.

    • Jefferson Vendski

     Kozloid? Pha, moje koze so bolj sofisticirane, uporabljajo sistem Mac-eke (za prehranjevanje, za sranje pa iShit).
     Eh kakšni plebejci…

 • www

  …radi novo sredinsko stranko… zaradi mene Slovenija je svobodna.

  • www

   (viratovanje nam je poznano)

  • Vera

   Leta 1991 smo se osamosvojili, ne pa osvobodili , zato takih,kot je tov.Žajdela ne rabimo. Raje naj še naprej piše za ” Družino ” , saj drugo kot rovariti proti Janši ne zna .

 • Aurelius

  Navodila za zavedne Slovence:

  1. Nikoli na katerihkoli volitvah ne voli kandidatov z levice – preverjeno in splošno znano dejstvo je, da v vseh državah sveta, kjer vlada levica, narod živi na pragu revščine ali celo pod njim.

  2. Nikoli, ampak zares nikoli ne verjemi nabijanjem državnih medijev. Vedeti moraš, da poročajo vedno in vselej po nareku stričkov, ki so nam ukradli „drugo Švico“!

  3. Zavedaj se, da levičarji na vseh javnih nastopih mlatijo zgolj prazno slamo, ker so jim tako naročili njihovi politkomisarji – jasno jim povej, da se od prazne slame ne da živeti!

  4. Zavedaj se, da je sistem, ki ga imamo v Sloveniji dejansko kvazidemokracija – beseda “demokracija“ pomeni namreč vladavino naroda, pri nas pa narod vlada samo en dan vsake štiri leta
  – na volitvah, že naslednji dan pa za prihodnja štiri leta vajeti vladanja prevzamejo levakarji, ki seveda naredijo vse, da njihovim gospodarjem spet veselo kapljajo evrčki iz državne blagajne v
  privat žepe, za narod pa se kriza nikakor noče posloviti.

  5. Vedno se zavedaj, da nobena od strank levega političnega pola ni samostojna in neodvisna – so zgolj umetno ustvarjene nove stranke, vse pa delajo po navodilih iz Centralnega komiteja!

  5. Če te kljub vsemu, kar sem zgoraj zapisal, kdaj prime, da bi na volitvah obkrožil številko pred imenom in priimkom kateregakoli levega kandidata, se ravnaj po navodilu št. 1 !!!
  Le če bomo ravnali tako, bomo počasi Slovenci spet postali ponosen in neupogljiv narod, ki se ne bo sramoval svoje preteklosti in bo z veseljem zrl v prihodnost, ki jo bomo vsi ustvarjali za svoje zanamce in ne za nekakšno kliko kaviarkomunajzarjev, ki nam sedaj pije kri. Pa vse dobro in predvsem obilo zdravja in zdrave pameti v prihodnjem letu !!!

  • AlojzZ

   Manjka točka

   0) Pojdi že vendar na volitve!

  • rrrrr

   Ura je komaj 10, pa je že padel komentar dneva. Aurelius, rrrrr te salutant !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Shalalabayzer

  S takimi pljunki boste dosegli zgolj to, da bo udeležba na volitvah še manjša, gospod Rant.

  Želite levici podariti še en mandat, gospod Rant?

  Aja, še malenkost, kaj pa vir?

  • dež

   Sem pisal toliko časa, da si me prehitel s komentarjem. Se opravičujem za kopiranje, ampak nisem prej videl tvojega pisanja.

   • Shalalabayzer

    Ni kaj za zameriti…več kot nas bo opozorilo na nekaj…hitreje se bo opazilo.
    Danes jaz, jutri ti, kasneje nekdo drug.
    Včasih se zgodi, da kakšen piker komentar servirajo gostom v studiju, prepričan pa sem, da jih avtorji člankov vsaj preletijo (če se kakšna misel/mnenje večkrat pojavi, je tudi verjetnost večja, da jo bo avtor članka opazil).

 • simplya

  Lahko delajo kar hočejo vendar v dobro Slovenije bi trenutno pomagala samo povezava SDS in SNS.Ne pravim za kasneje….Toda to sedaj je neke vrste vojno stanje z migranti , kvazi človekoljubi, vsemogočnimi istospolniki, nasprotniki samostojne Slovenije itd…. in je rešljivo samo na en način ! Saj se ve na kakšen.To je bilo potrebno storiti 91. – pa se ni…

 • dež

  “V uredništvo smo prejeli besedilo, v katerem Žajdela domnevno piše …”.
  Spoštovani g. Rant ali nas lahko razsvetlite, v katerem mediju je Žajdela to objavil ali pa vsaj, če ne gre za medij, v katerem krogu kroži to njegovo besedilo. Težko človek komentira nekakšno “naj bi … ?!”, provokativno pisanje.

  • Vera

   Novinar Rant je lepo napisal , da je tov.Žajdela novinar, ki piše za tednik ” Družina ” . To je cerkveni tednik , zato me še bolj preseneča njegovo pisanje čez naše osvoboditelje, brani pa povzpetneže .

   • dež

    Poznam Žajdelo in njegovo pisanje, želel bi vedeti le, kje (če) je ta prosti spis objavil. Ker v Družini ga ni, sicer bi to pisalo.

    • Vera

     Ta članek o Žajdeli je napisal novinar Nove 24 TV g.Rant . Normalno, da Žajdela do sebe ne bo kritičen v tedniku ” Družina ” za katero dela . Pomete naj raje prvo pred svojim pragom !

 • Johan

  Hudo je ker ima desnica mnogo izdajalcev ala Peterle !
  Je pač iz elite Peterle, po sistemu malo desno in močno v levo. To se vidi iz člankov, ki jih je pisal pred leti ! Plačanec je vedno plačanec !
  Žajdela ima mokre sanje, spletke in diskriminacijo da SDS-sa !

  • Tetka iz ozadja

   Ali gre to po kumonističnem sistemu,ki se ga JJ naučil,ko je bil v pariji : “kdo ni z nami je proti nam”

   • garfi

    je pljunil primož papež janez cepec……

    • tohuvabohu

     … in profesionalni morilec.

   • karlina

    Oh, to si se pa zmotil-to govorite in mislite vi s Kučanom na čelu.

  • karlina

   TOČNO in LUDA MILA, oz. večina stranke, ki se ima na zalost za krščanske demokrate, so pa na strani komunistov, skregano z vsako zdravo kmečko pametjo

 • Vera

  Slovenija ne rabni več kot samo 3 stranke , saj nas je premalo . Desnica naj raje združi moči , ter gre na volitve z istim programom, saj to ni tako težko. Stranki NSI in SLS naj si malo grebenčke znižata , da bosta lahko sodelovali z SDS ,ki je stranka z dolgim stažem z znanjem in veliko izkušnjami v naši samostojni Sloveniji . Janša je edini, ki je načelen in stabilen politik, zato naj desnica drži skupaj !

 • tarantela

  Preberite in primerjaje sami, zame so vsi glih.
  Portal PLUS:
  https://www.portalplus.si/1939/place/

 • Franc Bizjak

  To, da živimo Slovenci v eni najbolj skorumpiranih držav in skupaj z Albanci, Romuni in še kom že preko 70 let vstrajamo na repu Evrope je najbolj zanesljivin objektiven dokaz o vlogi in pomenu rdeče mafije, ki vara in izigrava ta narod že vse od II. svetovne vojne naprej. Tudi vstop v EU tega ni kaj bistveno spremenil saj rdeči gangsteraj ves čas, vse od rdeče okupacije leta 1945 z veliko lahkoto manipulira s Slovenci. Kaže pa, da se jim je v zadnjih 25 letih resno zataknilo le z Janezom Janšo in SDS saj so kljub neprekinjeni 20 letni diskreditaciji deležni vse večje podpore med ljudmi. Od tod vsa panika rdečih, od tod želja po novih »žlahtnih« desnih strankah, ki bi bile zgolj dodaten privesek rdeče mafije in zagotavljale državi zadnje mesto na repu Evrope v vseh pogledih še vsaj 100 nadaljnjih let.

  • karlina

   TOČNO, V4 so v samem vrhu v vsem in samo zato, ker so se rešile ruskega vpliva ze pred letom 91, niti niso imeli in nimajo v svoji drzavi juznjakov, kot v SLOVENIJI, ki jo namerno uničujejo in delajo po svoji meri, po jugoslovansko, oz. srbsko

 • Tetka iz ozadja

  Večina Slovencev ne mara JJ in vsaka stranka,ki nasprotuje velikem vodiji ima pač avtomatsko možnost,da se uvrsti v parlament.Saj to ni nič tragičnega.In stranka SDS je pač vzela to v zakup,da ne bo mogla nikoli sestaviti nobene vlade dokler ima velikega vodijo.

  • tarantela

   Kratko, jedrnato in predvsem resnično!

   • karlina

    O, ljubi Jezus , dve nesreči na kupu-Tarantela in Tetka, isti ptiči skupaj letate, dajte ze odleteti rajši na vaše leve portale

    • tarantela

     Ljuba moja, spet jaz! Malo imam zamude, sem ocvirke cvrla, njami-njami! Sicer je ,res, da smo Ti nadloga, ampak to je zato, ker premalo moliš, maš prec kazen božjo. 4 desetke, veseli del imaš za zmolit in še posebej 3 splošne desetke, da Ti Bog nakloni milost in obogati Tvoj besedni zaklad, da ne bojo samo plusi, klicaji, črtice in medmeti. Veliko uspeha pri molitvah!

  • Poštenje velja

   Dejstvo, ker so mediji Janšo načrtno uničevali.hKRATI PA POTOMCI MORILCEV IN ČIFURSKA SPREGA NAČRTNO UNIČUJE SLOVENIJO. Slovenske ovce ne boste nikoli svobodne kar si tudi glede na razmišljanje in splošno razgledanost zaslužite.!
   Ni rešitve, enkrat hlapec vedno hlapec!
   Janša ne splača se!!!!!

   • Tetka iz ozadja

    Se bo ptrebno pač sprijazniti z mojo trditvjo

    • karlina

     Ne bomo se veš, verjemi , da se ne bomo

     • Tetka iz ozadja

      Nič,Karlina,nič ne morete.

  • dež

   Rezultati zadnjih volitev (EU, DZ, lokalne) leta 2014 tvojo trditev v celoti negirajo.

   • Tetka iz ozadja

    Potrebno se bo sprijazniti,da JJ ne bo nikoli več sestavil nobene vlade.Pa saj to ni nič narobe ali tragičnega,jo bo pač nekdo drugi

    • dež

     Tvoj odgovor v ničemer ne spremeni tistega, kar sem napisal zgoraj. Da nekaj blebetaš, čeprav številke kažejo drugače.

     • Tetka iz ozadja

      Jaz verjamem,da si ti neskončno želiš,da bi bil JJ naslednji premier,ampak to se ne bo zgodilo.To veš ti in to vem jaz.

     • dež

      Jaz si samo želim, da če napišeš da je nekaj zeleno, je tudi v resnici te barve.

     • Tetka iz ozadja

      In kaj sem napisal dvoumno.Česa nisi razumel,saj sem naštel samo kratka dejstva

     • karlina

      Si mogoče ti KUČAN, samo vprašam, če vse veš in je ze vse naprej zrezirano

     • garfi

      kako to veš
      tako kot za Trumpa ?

    • garfi

     – kurćan

  • rubec

   Doslej sem mislil da si idiot, zdaj vidim da si za povrh še Veliki.

  • garfi

   Večina zlovencev ne mara JJ in vsaka stranka, ki nasprotuje velikemu Slovencu ima pač avtomatsko možnost, da se uvrsti v parlament. Saj to je tragično. In stranka SDS je pač vzela to v zakup,da bo morala sama sestaviti vlado dokler imamo pritlikavega vodjo.

 • Krtača17

  Samo nekaj me zanima. A nova zdaj piše dvojezično? Za tuji trg? Ali mora pisati dvojezično da gospodarji zastopijo kaj pišejo oz gospodarji pišejo in na novi nato prevedejo? Neki vam ga svira tale portal.
  http://nova24tv.si/news/the-pole-lukasz-and-the-italian-luca-are-the-heroes-of-the-berlin-terror-attack/

  • Tetka iz ozadja

   Copy + paste,ker nimajo novinarjev

   • Krtača17

    Hehe sem šel še enkrat preverjat če ima ta neodvisni khekhe hehe medij angleški portal, pa vidim da nima. Po moje zdaj kontrolor v ameriki kolne ker je dobil slovensko poročilo namesto prevoda o neodvisnem pranju možganov slovencev. Nič ne zastopi…. Bolj se že težko zahebeš in izdaš kot s tako napako hehehe

  • dr Janez Sveti

   Pozabili so dat na Google translate :)
   DR Janez Sveti novinarski guru

  • karlina

   edino pravilno, da celi svet izve, kaj se dogaja , oz, kakšne svinjarije se gredo ti komunisti

 • Aron

  hvala, tudi če ne.

 • dr Janez Sveti

  Vidim, da bi enim najbolj odgovarjal enopartijski sistem. A ne Aleksander Rant?

  Dr Janez Sveti desni

  • indijanka

   A si zdrav in cel?

   • dr Janez Sveti

    Hvala, na skrbi. Odličnega zdravja sem.
    DR Janez Sveti MMA

    • indijanka

     A ravsal si se..brrrr in zaradi tega ti ni do deljenja lepih misli, mene pa skrbi, da si spet na kakšnem servisu? Hm..no ja

     • dr Janez Sveti

      Ne bodi v skrbeh, zaradi mene. Še jaz nisem. :)
      Dr Janez Sveti genij

     • indijanka

      S Severnega tečaja se mi oglašaš? Led oddajaš namesto svetlobe zvezd, lune in sonca. Vesolja. Ne vem, kako naj te ogrejem?

     • dr Janez Sveti

      Tvoja misel me ogreje. Vedno. Bodi prepričana v to kar si želiš in ustvarilo se bo. Danes sem cel dan užival v dobrih energijah. Če je k temu pripomogla tvoja želja, ki si jo poslala v Vesolje, vedi, da deluje.
      DR Janez Sveti Mucek

     • indijanka
 • Beli Sneg

  Dokller boste Slovenci volili rdečo sodrgo se bo še naprej kradlo in šlo v propad. Volite edino stranko,ki se edina upa upirat tej sodrgi in to je SDS z JJ na čelu. In treba je iti na volitve, ne pa sedet doma. To je edini inštrument za zamenjavo oblasti, ki ga imamo. In če se tega ne izkoristimo, posledice nosi ljudstvo.

  Na tem portalu pa se oglaša cel kup provokatorjev, ki so se preselili iz MMC-ja na Novo24TV. Pravim pokončnim Slovencem veliko sreče v letu 2017.

 • Tanja Bor

  Polom Drzavljanske liste je posledica razklanosti stranke. Isto bi se zgodilo tudi z drugim predsednikom.

  • dež

   Če bi se takrat Šušteršič (po ugledu št. 1 v DL) uprl Virantu, bi vlada ostala, Virant in še nekateri kolaboranti pa bi odletel iz stranke. Zakaj tega ni naredil ve le on sam. Ker se mi zdi zelo inteligentna oseba sumim, da so ga izsiljevali.

  • domovina mili dom

   Stranka DL je bila ustanovljena z namenom miniranja desnice.

   Enako stranka SMC.
   Kaj imajo skupnega?

   Kučan-golubič pustita, da stranko ustanovijo na videz sredinski ljudje. Na kar v stranko infiltrirata svoje agente, ki to stranko vodijo in po volitvah obrnejo v levo.
   Očitni primer je SMC. Kučan- Golubičevi agentje, kašeljevic in drugi, odrežejo in izrinejo iz stranke celo ustanovitelje, nato stranko vodijo iz ozadja zombiji.

   • karlina

    TOČNO

 • Viktorh

  “v zadnjih letih v nasprotju z levo sceno oblikovala le ena prava sredinska stranka, to je bila Državljanska lista Gregorja Viranta.”

  Že ta navedba zame pomeni, da se možakar ne spozna na politiko, očitno pa je zvest “klerikalcem” in tistim, ki si želijo “žlahtno konzervativno stranko” po meri tamauga.

  Več kot očitno je, da se RKC počuti zapostavljeno v politiki. Bajuk je klerikom zaprl vrata v stranki, po njegovi smrti se odpirajo, odpirajo pa se tudi skorumpirani levici.

 • tarantela
  • Unikatna

   To jih ne skrbi…še malo pa bo nastala še muslimanska stranka, romska, hrvaška itd. in vsi se bodo grebli za priznanje svoje manjšine!
   Kaj bo preostalo slovenskim strankam? Postali bomo manjšina v svoji državi.

   • karlina

    Smo ze manjšina, se bojim, ne vem, če nas je sploh še milijon.

 • Vlado77

  V resnici potrebujemo več takih kot je JJ . Namreč prav take stranke kot so SKD NSI SLS so se izkazale za ranljive. Hitro popustijo in skočijo v naročje levim- žal. Prav zaradi tega zgubljajo podporo pri svojih volivcih. Ljudmila Novak se je hvalila s uspehom na zadnjih volitvah ,kar je smešno. Ni podpirala “naravnega zaveznika” ki je bil zaprt temveč so celo izjavili (Tonin) da je le politik v zaporu . SLS vemo je nasprotoval prodaji TELEKOMA takrat ko bi iztržili najmanj 4 x toliko . Toda kljub obračanju hrbta “naravni zaveznici” SDS s JJ je dosegla slab rezultat . O Virantu nima smisla sploh razpravljat. Takega človeka si ne želi nobena stranka. Sodeloval do zadnjega v ožjem vodstvu SDS in potem ustanovil na brzino stranko ,ki je celo nosila njegovo ime – je to fer??? Razni strokovnjaki ,ki ustanavljajo stranke bi se morali zamisliti , ker v resnici delajo veliko škodo. Ljudje ne gredo na volišča in rezultat bo še ena vlada podobna tej ali še slabša. Da pa gre pri tem za ljudi ,ki nič ne vedo o tem je pa nedopustno. Ne vem kaj bi premaknilo volivce in bi končno izvolili desno vlado. Tako ki bi se zgledovala po uspešnih vladah v EU in končno končala s navlako iz NOB . Mislim , da smo glede tega unikum. Niti v Rusiji ni take neumnosti. V Ukrajini celo rušijo spomenike komunizma . Pri nas pa so ulice trgi , kipi spominska obeležja v vsaki vasi skoraj

 • rrrrr

  Ivo žajdela, kar pogumno naprej, ampak ne kaj bi, ampak kaj boš ustanovil! Kar sam si ustanovi novo stranko NPL (Novo Prdotidržavljansko Listo) in se preiskusi na volitvah.
  ( za ,,tvojo” idejo o ustanavljanju NPL pa te v ljubljanski slaščičarni Zvezda na izhodu za služinčad že čaka en velik še ne prodan in obgrizen kos torte, ki ji je že davno potekel rok uporabe)

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • tarantela

  Me zanima, če je Žajdela res kje objavil to, kar piše zgoraj?

 • althar

  Sem se že zmrdoval nad predvidljivim in stereotipnim komentarjem, pa sem prišel do zadnjega odstavka, ki je po moji presoji eden najbolj briljantnih strnjenih komentarjev naše politične realnosti. Klobuk dol za tole, g. Rant!

 • Tetka iz ozadja

  Mi levičaji se ne sprašujemo zakaj JJ ne bo nikoli več premier,to se morate vi.

  • Aton

   Saj nam je znano! Toda to se morate spraševati vi! Morda pa res še ne veste, zakaj!

   • Tetka iz ozadja

    Meni osebno je pomembo,da nikoli ne bo,ne pa zakaj vzroke poiščite pri sebi

    • Aton

     Vidiš, kako sva si različna. Meni je nepomembno, kdo je predsednik. Pomembno pa mi je, kdo bo prekinil začarani krog tranzicije, žičnatih ograj in propadanja,
     Antijanšisti tega ne bodo storili nikoli! Ker je to edina točka njihovega programa!

     • Tetka iz ozadja

      Anton,vsekakor sva si različna.Vem pa da je v Sloveniji večini nepomembno kdo je predsednik vlade-samo,da ni Janša.Postavlja pa se vprašanje kdo bo presekal ta začarani krog.Janša ali volilci.

    • traktor

     Kaj pa si ti osebno, pomembnega za nas ostale?

     • Tetka iz ozadja

      Toliko sem pomemben,da imam zmeraj prav,za ostalo obskurno manjšino pa se ne sekiram.

     • karlina

      AHA, sedaj si se pa zelo dobro izdal-mi smo zate obskurna manjšina, mislim, da tudi SLOVENEC nisi

     • radames

      Revše ubogo! Ortolevičarjem vedno vse propade. Tudi cele države. Ti očitno tega ne vidiš in imaš posledično prav!
      Revše!

  • garfi

   ker ste že uničili državo in narod

   • karlina

    TOČNO, to je tudi njihov namen

  • macon

   Janša je seveda izgubil politično igro in sicer zaradi levičarskega kriminala in zlorab podsistemov (sodstvo, mediji kot ključna v obračunavanju z opozicijo). Posledica levičarske kraje bo in je že čedalje večja revščina slehernikov, v naslednji krizi se bo Slovenija sesula, ker ji krediterji ne bodo dovolili, da se zapufa čez 100% bdp, računov pa ne bo mogla več plačevati.

   Slovenijo nad vodo držijo izvozne firme polizdelkov in komponent za zahodne znamke, ti ljudje so sramotno nizko plačani za enako delo, ki je v Nemčiji in Avstriji plačano od dvakrat do trikrat več. Pokonci nas drži trden Euro, s svojo valuto bi po 2009 zaplavali v dvomestno inflacijo in iz spirale bede ne bi več prilezli.

   Kapital se Slovenije izogiba in ne bo tukaj postavil niti ene fabrike, ker je delo preveč obdavčeno, sodstvo ne ščiti lastnine in s pogodbami določenih pravnih razmerij, razen tega pa si levičarji izmišljajo nove in nove davčne obremenitve. Kapital ne rabi malega žepa Slovenije, ki ni niti trg, vlaga lahko kjerkoli drugje, ker so ga povsod veseli, v Sloveniji pa je tuj kapital neposredna grožnja levi kriminalni tolpi in se tako do njega tudi obnaša.

   Janša bo šel v par letih v penzijo, na koga le boste potem drkali levičarji.

   Prihodnost je za to državno tvorbo mračna, ker razvoj ne more biti capljanje na mestu, bebci na odločevalskih pozicijah in notorično sistemsko laganje in kriminal.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • radames

    Odlično napisano! In žalostno.

  • traktor

   Raje se sprašujete kako z 2 levima rokama dobro živeti na račun vseh ostalih, ne?

   • Tetka iz ozadja

    Toliko davkov,ki jih jaz plačam v pol leta,ti verjetno nisi in ne boš v celem svojem življenju zaslužil,pa ne poslujem popolnoma nič z nobenim državnim podjetjem.Popolnoma nič.

    • traktor

     Ti, al podjetje pri katerem si zaposlen. Po tvojih komentarjih sodeč dvomim,da plačuješ ti.

     • Tetka iz ozadja

      Brez skrbi,da jaz in to vse z rokami prisluženo

     • traktor

      Čestitam, kar tako naprej. Želim ti še mnogo takšnih uspešnih let.
      Sotrpin

   • karlina

    itak

  • karlina

   vi levičarji imate svoje portale, kajne in tam stresajte svoj gnev in greznico

 • rubec

  Ali ni Zajdela staroslovansko ime za Repo? Jaki zgodovinar.

  • rrrrr

   Oče Zore, kaj s tvojim je sinom Žajdelo,
   al mu od Repe zadeto srce je zbolelo?
   Nič kislega, brat moj, le Iva je lažje po božje zadelo

   prosto po Antonu Funtku (1862-1932)

 • Aton

  Take stranke so vedno toplo sprejete v vodilnih medijih, Že vedo, zakaj!!
  Ukiniti RTV naročnino.

 • lisjak

  “Sestopajoči komunisti” imajo v parlamentu ustavno večino, 90% medijev, 90% šolstva, 95 % kapitala (večinoma nakradenega), in glej ga zlomka, še vedno se najde kakšen pametnjakovič, ki bi pomladno stranko še bolj pohodil in imel avtohtono slovenstvo za predpražnik. Pa, naredite si vendar stranko, po lastni meri, imenujte jo kakorkoli, mene niste nikoli našponali, in tudi tokrat me ne boste!

 • Kučko pod pručko

  Murgelska pokvarjenost

  V Murglah se grejejo drati, da se kar kadi izpod bele kučme. Tamal enostavno ne more mimo tega, da bi Sloveniji pustil dihati s svojimi pljuči in stalno meša predvolilni drek. Pokvarjenec je v vsej zgodovini samostojne Slovenije naši državi prav skozi prirejanje volilnih rezultatov prizadejal nepopravljivo škodo. Tako smo po zelo uspešnem vodenju države v obdobju 2004 do 2008, ko se je Slovenija pričela približevati zahodnoevropskim državam, doživeli katastrofo z vsemi temi murgelskimi vladami.

  Pahor je bil s Križaničem poden od podna, toda kaj potem reči o Bratuškovi s Čuferjem. Da pa o Cmeravcu in Mramorju ne govorimo, saj sta ves čas delovala v prid židovskih skrivnih združb in ne v dobrobit Slovenije. Vraničarjeva je pa tu itak lutka.

  In sedaj Kučan spet vodi svojo pritlehno, pokvarjeno in ničvredno protislovensko politiko. Kot kaže, ta belolasi pritlikavec ne bo odnehal niti tedaj, ko bo ležal na parah!!!

  • Tetka iz ozadja

   Mi je všeč,da imaš Kučana za najvplivnejšega moža v Sloveniji in regiji in,da ga imaš za moža ki je sposoben imeti vse pod nadzorom.Sposoben tale kučan,ni kaj

   • garfi

    kurćan

   • radames

    Zamegljevanje, ane. Dobro veš kako je to – s Kučanom. Za samo izvedbo ima druge ljudi, prijateljska svetovanja, izdelovanje taktik v širokem krogu “njegovih”.
    Saj Cerar tud ne naredi vsega sam kot predsenik vlade. In noben predsednik vlade na svetu.
    Ti si res bl iz ozadja. Provokatorsko zabit!!!!

    • Tetka iz ozadja

     Seveda je tako,on ima vse pod kontrolo in vsi mu morajo odgovarjat,kako pa misliš,da delujejo najvplivnejši in najpomebnejši ljudje,kot je Kučan,prvi predsednik samostojne Slovenije in vrhovni povelnik oboroženih enot med osamosvojitveno vojno

  • bednick

   Tole s Kučanom je zavajanje in ga je sprožila UDBA, da preusmeri pozornost od ta-pravih barab.
   Ti si eden mnogih, ki je nasedel!

  • totex39

   Kućana in Jankovića sedaj nič več ne skrbi, se bosta namreč lahko priključila novo nastali srbski stranki in z njo skupaj vodila protislovensko politiko.

   • karlina

    SRBI SO NAJVEČJA NEVARNOST ZA SLOVENIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Radi bi imeli novo Jugoslavijo in kot vidimo, jim to s slovenskimi izdajalci zelo dobro uspeva.

  • rubec

   Da bo na parah ležal bo samo privid. V bistvu bo stal.

   • radames

    Pod njega bodo dali jugoslovanske dinarske pare. Pol je pa vseen al bo ležal al pa stal.

  • karlina

   TOČNO

 • bednick

  Dokler ne bo elektronskega štetja glasov, me volitve ne vidijo.
  Noben se ne bo iz mene norca delal.

 • dob

  Zopet se dokazuje, da so na dolgi rok vsi kučanovi.

  kučan sploh ni živ človek, on je samo izcedek tega, iz česar je Slovenija.
  Ljudje so sprejeli kučanizem kot nekaj normalnega. Sprejeli so norost za normalno in se s tem še hvalijo.

  Zadnjilč sem gledal na televiziji, kako vsi opevajo uspdehe te vlade, pa da je zdaj finančna kriza, končana. Denarja je malodane na pretek.
  Kako se lahko nekdo, ki je dolžan 30 milijard evrov (jugo-dolg je bil 20 milijard, pa so se klali, posiljevali in pohabljali, ker ga nihče ni vrnil) sploh lahko trdi, da je krize konec?

  Niti če ne upošteva dolga, ki ga sploh nikdar ni nameraval vrniti, niti tedaj, ko si je sposodil prvi evro (s številko: 1. evro) ga ni nameraval vrniti. Krize še zdaleč ni konec. O uspehih govoriti je zavajanje ljudi. Uspešni smo samo v nategovanju drug drugega.

  • Anton

   če ke res tako dobro zakaj potlej vsako leto v povprečju 16000 mladih visokoizobraženih ljudi gre v tujino, če je pri nas vse tako oh in sploh.zakaj je v državi s populacijo dobre 2 miljona ljudi kar dobrih 100 tisoč brezposelnih?

   • dob

    Nič ne štima, država je iz leta v leto bolj zadolžena, ljudje so brez zaposlitve, ampak ti isti ljudje so tudi prepričani, da je to zaradi Janše.

    • Vera

     :) :) :)

    • karlina

     Janša je itak kriv za vse, tudi, če so rdečkarji zaprti-ne morejo iti normalno na WC, ampak jaz imam še predobro prebavo, čim zagledam Cmeravega in njemu podobne

   • Opazovalec

    A ti že opoldne dvojno vidiš? Ravno včeraj je bil podatek, da se je prejšne leto izselilo nekaj nad 8000 mladih do 34 leta!

    • dob

     Pusti človeka, saj ni on kriv, če je števec ventilator.

   • karlina

    To je njihov namen, da gre čim več mladih SLOVENCEV v tujino in tam bodo tudi ostali, namesto njih pa imamo jugoviče, sedaj pa ze muslimane iz vzhoda, a ni lepo biti v tej dezelici SLOVENEC.

  • Vera

   Dob : Take zadeve se morajo strankarski ljudje pogovarjati šele , ko so že izvoljeni in zasedejo parlament in vladno palačo . Vemo dobro, kako se sedanji sivi strici bojijo za privilegije, ki jim niso nikdar pripadali .

  • karlina

   Dob, ni kaj dodati, +10, sicer pa sem pred dnevi slišala na radiu , da smo se zopet zapufali za najmanj tri milijarde, kako lepo, naši predniki in še nespočeti otroci imajo ze svoj dolg.

   • dob

    Tem ljudem se niti ne sanja, kaj pomeni imeti dolg.
    Mislijo, da se to da ignorirati in potem ga ni.

 • baubau

  SZDL-jevci,zdaj ste pa že zelo pomoči in usmiljenja potrebni,ampak niti malo ne vredni…

 • Fireblade

  Sredinska stranka je lahko samo z ljudmi iz zasebnih podjetij, ki so izvozniki in ne živijo na račun države. Lahko pljuvajo po JJ ali Kučanu, noben jim ne bo oporekal, če bodo davkoplačevalci boljše živeli, davkojemalci pa odgovarjali za ves kriminal v javnem sektorju s svojim premoženjem. Rešitve so enostavne. Taki sanjači, ki si ne zanjo zaslužit 10eur na trgu, nimajo kaj delat v politiki!!

 • Fireblade

  imamo tudi Stranko Srbov Slovenije !!!! 200.000 volivcev imajo zagotovljenih, le da so vsi zaposleni v javnem sektorju, LDS partijaF21 in SD dobiva konkurenco.

  • Ivan Friderik Novak

   Proti driski dobro pomaga linex.

  • Johan

   To je banda !

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Ivan Friderik Novak

  Nič ne bo narobe, če bomo dobili novo stranko, ki bo delovala povezovalno in tvorno, tudi če bo v opoziciji.
  Glede imen, mislim, da gre za poštene ljudi, npr. Hojs, Jordan, Kucler Dolinar, Lahovnik, . . . Pravzaprav ne vidim slabega kandidata.

  • garfi

   šef bo kurćan

  • Vera

   Program strank je pomemben , ne samo ljudje , ki so hitro pokvarljivi !

   • karlina

    Sploh, če jih vodi Kučan iz ozadja.

 • totex39

  Še vedno večji problem se lahko Sloveniji obeta z novo nastalo srbsko politično stranko (SSSS), v kolikor ji bomo dopustili njen namen je konec naše lepe dežele.

  • karlina

   TEGA NE SMEMO DOPUSTITIT, NIKOLI IN NIKDAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  spet bi moralo ljudstvo prebuditi nacionalna socialno slovendsko delovno stranko! in to zelo hitro kajti to kaj vi imaste tam je začetek babylona kod v berlinu leta 1915 živio! NSSDS! prvo ljuctvo, kraljevina, in potem domovinovodia potem pa vse ostalo! sieg Heil

 • garfi

  novi obrazi nove prevare
  tudi če so v stranki pošteni ljudje ni nobena garancija, da ne bodo izigrani
  takoj po volitvah

 • WatsonForus

  takih lolekov je polno , njihov program pa sestavlja samo ena točka: Anti Janša !!

  • domovina mili dom

   Zato je pa moramo biti aktivni s parolo: samo kučanizma ne.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/upokojenci-bodo-decembrske-pokojnine-prejeli-dan-pred-zadnjim-delovnim-dnem/411203

  zanimivo je brati komentarje , pri nekaterih res ne veš kaj jim manjka, da take pišejo, sam moraš bit pa res podn od človeka, mene bi blo sram

  se pa najde še kaka “cvetka” na mmc-ju npr:

  “Pred dvema dnevoma je zvečer v odmevih, je predstavnik zpiza dejal, da so povprečne pokojnine za dopolnjenih 40 l dela v Sloveniji 806,00 evra. Jaz se res sprašujem kdo so tisti upokojenci, ki imajo tako visoke pokojnine, da tako močno dvgnejo povprečje, saj mi je poznano in to zelo dobro, da so v zadnjih letih pojnine za 40 let dela katastrofalno in sramotno nizke in so v veliki večini 450-600 evrov in takšne pokojnine dobiva v zadnjih letih velika večina upokojencev, ki so tudi oddelali polnih 40 let.”

 • Vera

  SDS bo zmagovalka na nasljednjih volitvah, pa, če se na trepalnice postavite . Zato drugim ” normalnim strankam ” priporočam, da se združijo z njimi, ker le tako nam je vsem zagotovljena lepša prihodnost !

  • Tetka iz ozadja

   Prej bo Sava iz Brežic proti Ljubljani tekla

   • tohuvabohu

    Saj vsi rdečkarji delate na tem, potem mora biti kaj od tega.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Tetka iz ozadja

     Seveda,mi smo složni.

     • orsa

      Zato pa vas je toliko levih že razpadlo, strank seveda mislim in z vami razpada tudi Slovenija.

  • Aurelius

   Vera, ne vabi oportunistov k nam, saj nimajo šanse, da bi jih sprejeli !

  • karlina

   Vera, ne bi takoj stavila, kajti ti hudiči rdeči so sposobni narediti marsikaj , da ne bi zmagala, dokaz volitve leta 2014, oz. vse volitve, na katerih ni zmagala SDS. Sem tudi prepričana, da so vse volitve zgoljufane.

 • Anton Tič

  Čujte, večina Slovencef nasprotuje SDS-u…samo fsi si ne upajo priznati!?!?… Dosti takih je tudi na tem forumu…NE UPATE SI !!!… Jas si upam…mene ščiti Milan in UDBA…mene ščiti srp in kladivo!!!

  • Vera

   Pojdi raje v I razred OŠ , ter se nauči slovnično pisati !

   • Viktorh

    Motiš se, on je računalničar, včasih največji v Sloveniji, le pameti nima.

    • Vera

     Malo poznam Haložane, toda verjemite mi g.Viktorh , da ta model ni iz Haloz ali pa je tako pijan, da ne zna pisati .

     • tohuvabohu

      Pa tudi ni učitelj, ampak totengrobar. Odkar imajo stroje, je brez dela, zato pa klamfe serje po internetu. Če bi bil učitelj, bi pol učencev poskakalo skozi okno.

   • domovina mili dom

    Ne se sekirat, to so oni podenj od poda z granitnimi kockami.

    • Anton Tič

     Pje, priznam da sn v Maribori zmetal kar nekaj kock v koruptivnega župana!!!

     • domovina mili dom

      Zakaj pa pri totem meri ne.

     • Vera

      A sedanji je pa kaj naredil za Maribor ? NIČ ! Pustili bi Kanglerja, pa bi bilo danes mesto ob Dravi res vredno imena !

     • karlina

      Vera, sedanjemu je še baba zbezala.

     • Jovo Jamnica

      A Kanglaru pa ni???

     • orsa

      In ti si vzor našim mladim. Prej sem pravilno zapisala, da si slab učitelj.

    • karlina

     TOČNO

   • Anton Tič

    Čuj Vera, jas sn učitelj na OŠ…učitelj glasbe…Sn pa tudi pristni Haložan in pišem v na pol haloščini in na pol slovenščini… Kapish???

    • gušto

     Vera to ti je Fuglof Tunek, ka ga Julika fsak dan prtegne okol ušes, da pride malo ka sebi, da se mu sprazne r*t. :)))

     • tarantela

      Okoli vühlov, lepo prosim!

    • tarantela

     Kapish pa ni haloško, f bek se poberi!

    • karlina

     ljubi Jezus

    • orsa

     Si zelo slab učitelj, ne bi želela, da poučuješ moje otroke. Ne hvali se, da si pristen Haložan,ker imam tam sorodnike in ti si jim v čisto sramoto, saj oni niso tako omejeni, kot si ti.

   • karlina

    je prišel iz juge, tam so še 100 let za nami, veš Vera

  • Viktorh

   Človek te lahko razume, če ve, da se doma, za svinjakom valjaš po mlakuži skupaj s svojim prascem. Potem pa se izogibaš poštenih ljudi.

   • karlina

    + 10

  • tarantela

   Oprosti, ampak ti si prismoda, to rečem jaz osebno, tarantela.
   Howgh!

  • fmg9

   Poslušaj, *A* Lulček…
   V kolikor bi prišlo do obračunavnja s pravimi demokrati v RS v smislu oboroženega konflikta, ti ne bodo pomagali ne Murgelzwerg, ne udba, ne srp, še manj pa kladivo.
   Taktične tarče boste žal na fronti najprej izdajalci, ki vas “ščitijo” Milan in UDBA.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tohuvabohu

   Samo pazi na jajčke, neroda totengrobarska.

  • Aurelius

   Ja, saj si edini, ki jasno in glasno kriči: Jaz sem imbecil !!! Tistih, ki si tega ne upajo glasno priznati, pa je še malo morje …

  • karlina

   O, ljubi Jezus, tebi se je ze totalno zmešalo od tvojega Milančka, Bog ve, kdo si v resnici, če nisi sam murgeljski palček

  • totex39

   Stranki SDS nasprotujejo sami taki opranoglavci kot si ti in ne vedo sploh zakaj tako govorijo. Zato je bolje za tebe, če zadeve ne poznaš ne širiš neresnico.

 • Kerfatik

  sls,ki preko krške izpostave slsovcov preko bogoviča vse do silva gorenca in petana in na koncu do murgelj..za nsi pa škoda zgubljanja besed!go sds!!

 • centurion

  Bolj nas glodajo trdnejši smo!
  SDS forever.
  V ostalih strankah pa tako in tako pesojebi, buzeranti,
  lezbe in drugi spolni devianti, debili in tujerodni prepečenci,
  musliji in rdeči zločinci.
  SLOVENCI SMO SDS IN SDS JE ZA SLOVENIJO!

  • tarantela

   Za 30%. Če!

   • centurion

    No prou!
    Vsaj še 30% pametnih in -SLOVENCEV

   • Tetka iz ozadja

    Če bi se večina volilcev udeležila tam nekje okoli 8% drugače pa okoli 17%

   • karlina

    Spet ti, ojoj

  • Steiermark

   To pa, vse zgoraj naštete kategorije “močno boli”!

   • karlina

    ITAK, saj veš, ko mački stopiš zacvili, oz. resnica boli, zelo, zelo boli

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 10 MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Anton Tič

  Čujte, pa kak naj bo desnica priljubljena? Eni desnosučni hodijo knjig kurit v Murgle in jim stara ženička prinese topel čaj, da bi se inkvizitorji malo pogreli. “Udarijo” jo po levem licu, a ona še nastavi desnega…kot Jezus Kristus!?!?… Ftoti ženički je več krščanskega kot v fseh desničarjih…In vete kdo je ta ženička?…En namig…možu je ime Milan!!!

  • fmg9

   Stregla je čaj. Pred tem pa si je v dnevni sobi v bifeju provoščila Dalmore (letnik 1970), pa še kakšem Chivaz… Saj veš kako je z alkoholiki….

   • karlina

    TOČNO

  • Borut Stari

   Obema bije biološka ura tik tak tik tak,,, nemilosrdni countdown,

   • karlina

    Ze res, samo imata za sabo mnogo privrzencev, ki bodo nadaljevali njuno podlo delo, veš.

    • Borut Stari

     Drži, vendar njih ne bo več. Njihovi nasledniki pa že imajo nagriženo s pomočjo medijev ustvarjeno usrano karizmo, Negativnega predznaka,

  • Steiermark

   Torej meniš, da je tvoja ženička (?) že tako močno “zadeta”, da nima več refleksov in se ji glava obrača v smeri focnov? Verjetno to tvoj milanček redno trenira na njej, zato takšna reakcija, žrtve, ki brez tega ne zna več živeti….

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • komar marko

   Jaz na tvojem mestu se zaradi ene knjig ene bi sekiral in ne bi zganjal hrupa. Jaz bi se sekiral zaradi ZAŽGANIH arhivov. Le zakaj so se morali pospraviti. Ti si učen mož, ki živiš od naših ŽULJEV in boš vedel odgovor. Pa kraj komande ina zažiga je ISTI!

  • karlina

   Ja in ta bogataaaaaa zenička je menda vsak dan pošteno nadelana, čudno, kajne , glede na to,da je njenemu mozu ime Milan.

 • Tetka iz ozadja

  Ne vem zakaj si bi Janša želel priti v parlament saj itak ne hodi na šiht.Njegova udeležba je 67.7%.Sedaj pa si zamislite,da neka medicinska sestra gre samo vsak drugi dan v službo pa dobi celo plačo

  • Borut Stari

   Tisto kaj počnejo poslanci itak ni šiht. Šiht pomeni, da delaš.Večina poslancev točno ve zakaj se je pustila kandidirati na strankarski listi. Apanaža je kar zajetna. Primerjava z medicinsko sestro je neprimerna in žaljiva.

   • Vera

    Naloga poslancev ni samo večno sedenje na svojem stolu, temveč je pomebno, da vse iz svojih pisarn poslušajo in potem dajejo replike !

    • Borut Stari

     Praviš, da je pomebno to, da poslanci poslušajo in potem dajejo replike !
     Morda je tako. Vendar potem glatko glasujejo tako, da kršijo Ustavo in zakone. Vse to, da obdržijo oblast in privilegije. Kdo je to počel si bomo zapomnili in po slednjih volitvah bodo dobili brco v rit.

     • Vera

      Opozicija ne krši ustave, temveč tisti iz ” modernega centra ” !

     • Borut Stari

      Saj je tudi ne more.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Borut Stari

     Veš karlina,To apanažo bi še spregledali, vendar ne moremo spregledati tega, da nesramno, za nje pridobivanje glatko in mirno pri glasovanju kršijo Ustavo in zakone. Vse zadnje interpelacije to potrjujejo.

  • orsa

   Od vaših levih pa ni niti 50 %.

 • Anton Tič

  Čim ni desnica na vladi, so fse napovedi optimistične !

 • Anton Tič

  Vesele praznike želim fsem tovarišem in tovarišicam !…Tudi mene preveva optimizem, da bo leto 2017 še boljše, kot je to leto !

  • MEFISTO

   Zakaj se pošteno ne podpišeš kot Mihael Skumavc.

   Tovarišicam in tovarišem se ne spodobi voščiti za novo leto iz ilegale, ali pač?!

   Upamo, da to pomeni, da bomo imeli do 2. januarja 2017 pred teboj mir.

   • Anton Tič

    Joj MEFISTO, zdaj pa si me odkril…jok jok jok…smrk smrk smrk… Ja ja, fsi Haložani mi pravijo Miha…pa to…

    • Jovo Jamnica

     Kaj??? Mefisto je Haložan??? Jas pa sn biu prepričan, da je uskoško seme, pritepeno iz Bele Krajine na Štajersko…

  • karlina

   Ja, za vas tovariše in tovarišice bo itak še boljše, kot lansko, itak, brezdelje in dobra plača, kajne.

 • AboutTown

  Za SDS bi bilo zelo dobro, da se malo manj ukvarja sama s seboj in več s prihodnostjo.

  • tohuvabohu

   Ne serji. SDS se ne ukvarja sama s sabo, ampak se vsi drugi neprenehoma ukvarjate z njo, namesto da bi se ukvarjali s svojo mizerijo in se vprašali, kaj je v Sloveniji narobe ter kaj je treba ukreniti. Najbolj se pa krohotam, ko tri četrtine rdečkarjev glumi, kako jih skrbi za SDS in za njeno vodstvo. Skrbi jih samo to, kako bi Janšo čimbolj osrali pred slovenskim narodom. Samo narod ni tako butast, kot si predstavljate.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Veš, najbolj me je strah, kaj ti rdeči satani zopet pripravljajo zoper gospoda Janeza Janšo, kajti nove volitve se kar hitro priblizujejo, zmozni so čisto vsake svinjarije, ze dokazali leta 2014, ko so ga nedolznega zaprli.

  • rubec

   Dvomim da bi ti to ugajalo. Prihodnost ne bi bila več sedanjost.

  • Vera

   SDS je edina stranka , ki v parlament daje dobre predloge za vnaprej , toda tisti iz ” modernega centra SMC ” vse zavračajo !

   • Steiermark

    Je tudi edina stranka, ki je tudi dokazala da zna, Slovenijo popeljala v lepšo bodočnost, katero so prekinili levaški hlapci, ker jim JJ ni omogočil stoletne kraje – zato so ga tudi odnesli….

    • komar marko

     No ja, še veliko je prostega prostora. Ne hvalita preveč. Ker pogrešam, da so pravi ljudje na pravem mestu ne pa strankarski lizuni!

   • karlina

    TOČNO

  • garfi

   spet tipična levuharska

 • MEFISTO

  Kot da niso bili dovolj čudaki kot so janez cepec, tarnatela, tetka iz ozadja, ogledalo, Jovo Jamnica, gušto, krtača 17, oštevilčeni in neoštevilčeni Novaki in Novakeci ter drugi, zdaj pa še Tič Anton iz istega gnezda.

  • Anton Tič

   Tič Anton?…Ka pa če je Foglof Tunek?

   • fmg9

    Saj ni važna tvoja identiteta (kateri passport), ampak pač nerazdelani Ojdipov kompleks iz otroštva (oziroma pri ženskah nerazdelani kastracijski kompleks).
    Pri tebi je problem še (posledično) Atlasov kompleks, ki pa ga sam ne boš mogel razrešiti na tem portalu.

    • AboutTown

     U… nekdo je pa Vodebov fan! Woo hoo!

     • fmg9

      Ne gre za Vodeba (levičar), ampak za osnove klinične psihologije oziroma psihiatrije.
      Ne gre za politično opredelitev, ampak za očitne motnje osebnosti (mejna osebnostna motnja).
      Čigav fan si pa ti?

     • komar marko

      Pa dober si ti meni! hočeš reči, da od kar je palica prepovedana, je naša mularija vedno slabše vzgojena?

     • fmg9

      Ja.
      Najbolje se obnese kombinacija palice in korenčka. Če palico izključiš in uporabljaš samo korenček, je usoda tvojega otroka praktično zapečetena.

      Pa dober si ti meni!

      Ne. Tebi nisem. Tako sem “dober” do tebe, kot ti bodo za to hvaležni tvoji otroci.

  • gušto

   MEFISTO, te gledam, veš !!!
   Kakšen dokaz navedi, da te ne bom imel za lažnivca.
   Matr si slika …

  • tohuvabohu

   Kje pa je avtohtoni butalac?

  • karlina

   saj veš, slabe stvari so vedno tri ali več, ne samo ena

 • Anton Tič

  Eni bojo še naprej cvilili in jamrali, volitef pa ne in ne bo :))

  • tohuvabohu

   Eh, če smo 45 let čakali na volitve, bomo pa še eno leto, a ne, totengrobar?

   • Anton Tič

    Cerar bo mandat izpeljal do konca…pol pa bo spet zmagala levica…morda celo Združena levica!!!

    • karlina

     in potem bomo lahko samo rekli VENEZUELA, prihajamo, to ti zeliš, če si pa res to zeliš, potem ti pa ni pomoči, veš

  • komar marko

   Volitve so PREVERJENO drugo leto v jeseni. Pa če ti je prav ali pa ne. Stranka za najdaljšo tradicijo ima dve kandidatki, in ustanovljeno svojo privatno milico za branjenje tekovin! Mesečniki bodo pa pušnili, pa če ti je prav ali ne. Edina šansa je, da JULIKA kaj naredi za večjo podporo!

   • karlina

    Edina šansa je, da JULIKA kaj naredi za večjo podporo!
    In kdo je JULIKA

 • if

  Ivo Žajdela, novinar Družine, zgodovinar! Preko tega portala in Družine se odzovite na sledeče!

  Prvič! Kot zgodovinar izjavite, da je praznik Dan upora proti okupatorju vsako leto 27. aprila vezan na OF laž, vezano na ustanovitevni 27. april 1941, ko je bila, skladno z direktivo Kominiterne ustanovljena PIF.”
  Kot kristjan in državljan izjavite “JJ je oseba, ki so ji bile zaradi političnih razlogov kršene človekove pravice v prejšnjem režimu in v času vlade Mira Cerarja, ustavnega pravnika, ki jih je kršil preko kršenja ustave RS.”
  Kot kristjan in državljan izjavite “V času 2004-2005, ko je državo vodila vlada JJ, je bila blaginja najvišja kljub temu, da je imela v parlamentu šibko večino. V času druge vlade JJ, je bila demokratično umeščena vlada JJ nedemokratično zrušena.”
  Kot kristjan in državljan tudi izjavite “Ustavni pravnik Miro Cerar, predsednik vlade, je postal predsednik vlade zaradi volitev, ki so bile nelegalne in nelegitimne, ker so liderja opozicije JJ protizakonito zaprli”.

  • komar marko

   OF ni bila nikoli ustanovljena 27 aprila. Pač pa so se dobili in ustanovili PIF na dan ko je SOVRAG obiskal TOTO mesto. To so dejstva. PIF pa so ustanovili po nareku kominterne, ker sta Anglija in Francija napovedali SOVRAGU VOJNO, ker sta si BRATSKO razdelila POLJSKO na osnovi nekega PAKTA! TO so dejstva!

   • karlina

    TOČNO

   • if

    To sem tudi poudaril.

 • Anton Tič

  Čujte, bom jas malo sposodo besede svetovno znanega psihoanalitika…napisal jih bom po Tunekovo, po haloško, zato me ne preganjati za plagiatorstvo… “Zakaj že levica zmaguje? Zato ker je v parlamentu en kup desne psihopatije in mentalne motenosti… ko kakšen psihopat hoče na fsak način zmagati, četudi z goljufijami. Če bi mel to moč, bi nekaj desnih poslancef nemudoma poslal na psihoterapijo, kjer bi morali predelati fse potlačitve, ki jim spotikajo pamet in moralno razsodnost. Nekaterim poslancem moralne razsodnosti tako ali tako ne bi mogel fcepiti, ker so… vsaj videti je tako… totalno apatični in brez etike… psihoanalitično gledano bi se dalo reči, da so brez nadjaza, brez vesti.”… No, kak to kaj zveni?

  • učko

   Takole ti bom razložu, ti Tončkov Lulek: psihoanaliza ti nekako ne gre, mogoče nisi talentiran in šolan za to, pa mogoče še boljš, jaz imam itak raje “normalne” ljudi, kot psiho-patsko deformirane. Maš pa prav, da je mnogo ljudi, pa ne tolk v parlamentu, ampak na dejanski oblasti, psihopatov in predvsem sociopatov. Predvsem pa se oni, ki so “sociopatsko bolj brihtni” vrivajo bolj na “levo”, ker imajo od tega koristi. Levakarjem režim daje privilegije in denarne nagrade iz davkoplačevalske malhe. Desnakarske budale pa nosijo svoje težko prigarane peneze v cerkev in jim mečejo v pušce. Kdo so zdej “pametni psihopati” in neumni farški cepci pa presodi sam !!!!!!!!

   • Anton Tič

    Besede čistega desničarja…”svetovno znanega” psihoanalitika: “Getoizirano Društvo za teoretsko psihoanalizo Analecta – v lasti ga imajo levi filozofski oligarhi – mi redno pošilja vabila na raznorazna predavanja; nekatere so celo zanimiva. Včasih se kakšnega od takih – vselej tudi levo-enoumnih “izobraževanj” – celo udeležim. Nad večino obupam …”… Čujte, rajši berite in poslušajte Slavoja Žižka…je mnogo pametnejši !!!

    • učko

     Žvižek je v ameriki popuški total, ker so ga dobili, da plagiira in se je neslavno vrnil nazaj v nederje matice Zlovanije. Tut drugač nima jasnih misli in bluzi kot pijanec.

  • komar marko

   Tunek nekaj mi zaupaj. Ali je prav da nek MODEL s 700 glasovi sedi v parlamentu. Kar se pa tiče mesečnikov in tebe so to ljudje z dvema levima rokicama, ki ste navajeni življenja na drug račun. Samo poglej MARKSOV ZAKON: v komunizmu bo vsak vzel kolikor rabi. In tako so se spraznile banke. Je že en minister, ki je kasneje v času ROPA bank nadziral banke imel proračunsko leto na dohodkovni strani 13 mesecev, na odhodkovni pa 11.
   Ali boš glede podpornikov mesečnikov kaj za nasvet vprašal JUliko in ali si poravnav članarino za stranko z najdaljšo tradicijo?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Lokomotivführer

  Stranka sama iz nekaj članov ne pomeni ničesar. Obstoj ji jamči le dovolj državljanov, ki se s tako usmeritvijo poistovetijo. Skratka, potrebne so vsebine, množica, ne le nekaj naštetih…. Potrebno se je vprašati zakaj je tričetrt volilnega telesa obrnjenega v levo in od tam še vedno pričakujejo drobtine z mize….

  • učko

   Ja, baza je zelo pomembna. Ta problem je imela že stranka Zares, ko ji je Kek posodil svojo bazno mrežo. Ampak Cmirko in Šoltes tega problema nista imela, ker je režim vse skupaj organiziral in to odlično. Se pravi, da se da stranko ustanoviti čez noč in jo pripeljati do zmage. Samo tega ne zna vsak in tudi ne zmore vsak !!!!!

   • komar marko

    ne razumeta strank. Da razložim,. Stranka za najdaljšo tradicijo ima konstantno bazo. Potem je tu propadla stranka LDS in delno ZAHEC, katerih volilno telo se seli po ukazu. In tako je Cmerko dobil zadostno glasov. pač to so volilci črednega nagona in pobiralci drobtinic ki se pač prodajajo za vsak denar samo da preživijo. Potem pa tu ostanejo ostale stranke . Prav! Kahli pa jwe satelit delegatske stranke. MESEČNIKIpa so ortodoksni, ki striktno HOČEJO živeti na drug račun in so problem družbe.

 • Anton Tič

  Čujte, “svetovno znani” psihoanalitik je reko: “Ženske na položajih so veliko bolj sadistične od moških”…… ???? In ta “svetovno znani” psihoanalitik je desničar. Poslušajte ga desnosučni…losajte se žensk !!!… Samo Eva naj ostane…ona je lepa !!!

  • komar marko

   Ja tudi Julika ko je na POLOŽAJU je pravi sadist.

   • Anton Tič

    Čujte, ko si Julika obleče črne štumfe in visoke pete…v samih hlačkah…in bič v roki. Jas samo uživam… sn njen suženj…lepo mi je!!!

    • garfi

     naj te dobro našeška
     očitno premalo ko tukaj onaniraš

    • komar marko

     škoda, da nimaš vsak dan klobasaste riti. ŠKODA!

  • garfi

   si se babe losal ?

  • nevtrino

   Očitno imate težave z ženskami …

 • Jefferson Vendski

  Jaz pa bom ustanovil stranko normalnih poštenih ljudi.
  Imenovala se bo Jebena stranka.

  • učko

   Si že zajebal v fundamentu !!!!

  • nevtrino

   Komentar finance.si: Za 2017 vam želim, da vas nehajo zajebavati

   • Jefferson Vendski

    ooo, bohloni nevtrino. Res predvsem glede financ upam da bo konec zajebavanja.

 • garfi

  previrant je edina sredinska stranka
  previrantsko

  • Anton Tič

   Čuj maček matija, jas poznam enega politika ki se boji Viranta bolj kot hudič križa… Pa Milana iz Murgel tudi.

   • garfi

    to si ti
    če ne boš dobro trollal ne bo plače

 • garfi

  ste opazili cel kup novih obrazov-trollov z nekaj glasovi, ki si jih dajejo sami
  tako bo pred volitvami in še huje

 • nevtrino

  Se lahko realno kaj drugega pričakuje v deželi jugobutalski ? Seveda, ko postaviš pravo in resno vprašanje temu novinarčku, pa dobiš samo še eno potrditev, kaj so to ignorantski zabitki na Slovenskem, kaj so to zagnojene rane slovenske javnosti. Edini problem je za te topoumneže samo ena stranka in samo en človek, vse ostalo je rajsko …

 • učko

  Že Gregor Golobič-Slo-Staljin je izjavil, da so politične stranke samo politično orodje za doseganje političnih ciljev. Ko stranko do konca izrabiš in zlorabiš, jo zavržeš in ustanoviš novo stranko, s čim več novih fac. Potem pa isto naprej !!!! Moraš pa biti sposoben, ne samo ustanoviti novo stranko, ampak jo tudi uspešno plasirat na “politični trg” in jo tudi uspešno tržiti. Tega pa desnakarji ne znajo !

  • nevtrino

   Če na Slovenskem pričakuješ vsaj malo resnosti, realnosti in poštenosti, si že obsojen za nekakšnega desničarja…
   “Novi” moralni in etični obrazi pa lahko vedno znova prepričajo (nategnejo) samo temu ustrezno publiko … In nad ničemer več ne moreš biti na Slovenskem presenečen …

 • Anton Tič

  Čujte, zakaj levica pretežno zmaguje? Res je, moramo gledati naprej, ampak preteklost nonstop obuja desnica in potem jim navadno fse fseka nazaj v ksiht… Narod čuti v svojem drobovju, da je NOB prepletel kulturno osvoboditef s socialno revolucijo. Kako tudi ne. Domači gospodarji kapitalizma… na čelu s prvaki rimokatoliške cerkve… so svoje bogastvo in privilegije ščitili z blagoslovom in orožjem okupatorja. Toda medtem ko so popolnjevali nacifašistične kvizlinške enote ter streljali, mučili in preganjali svoje lastne ljudi, je partizansko gibanje postavilo temelje drugačne družbe. In z njo uspelo. Tega ljudstvo ne pozabi…to nam je zapisano v genih… Nasvet za desnosučne…manj bote brskali po preteklosti, več šans bote imeli, da bote morda spet nekoč vladali…v daljni prihodnosti.

  • Anton Tič

   Reši nas lahko samo Združena levica… Iniciativa za demokratični socializem…majke mi !!!

   • karlina

    OJOJ, BOG odpusti jim ,saj ne vedo, kaj govorijo.

    • Anton Tič

     Moja Julika tudi reče OJOJ, BOG…ko doživi orgazem!!!… Na koncu še reče…Tunek ti si car…hvala ti !!!

   • Jovo Jamnica

    Čuj, kaj maš ti z IDS Škofja Loka??? Če pa maš kaj, zakaj nisi potpisan???

    • Anton Tič

     Čuj, jas sn fčasih imel punco iz Škofje Loke, ko sn še študiral na Akademiji za glasbo…Lepi spomini !!!

     • Jovo Jamnica

      Si diplomiro tut tak, da nisi piso virof?

     • Anton Tič

      Čuj Jamniška kiselica…za diplomo sn skomponiral pesem “HeyJude” za orkester… Še danes mislijo, da je avtor Foglof Tunek… hahahahahahahaha..

     • Jovo Jamnica

      A toto???

      https://www.youtube.com/watch?v=JiuRfywMUdk
      ____________________
      Maš kaki dokaz???

     • Anton Tič

      Ja ja toto…samo v arhivo Akademije piše: Hey Jude, Foglof Tunek (Simfonični orkester Akademije za glasbo)

     • Jovo Jamnica

      Kerega pa si te za solo kitaro ponuco? Uroša Lofšina???

     • Anton Tič

      Ne! Bora Zuljana!!!

     • Jovo Jamnica

      Kdaj pa si te scopro toto sinfonijo???

     • komar marko

      Mu ni bilo potrebno, ker je takrat še redno plačeval članarino.

   • totex39

    Ja to bo in nas odpelje tja kot je danes Venezuela.

 • učko

  Levice v Sloveniji ni !!! Tisti, ki se razglašajo za levičarje so pro-fašistično usmerjeni in se grebejo samo za privilegije in lagodno življenje na račun drugih !!!!! Levakarji so “avantgarda lopovskega in lenuharskega razreda” !!!!!

  • Jovo Jamnica

   A desnica pa je?

   • garfi

    ne, v “desnici” je prava levica in desnica

    • Jovo Jamnica

     …šmorn…

     • tarantela

      Navaden, brez rozin!

     • Jovo Jamnica

      Ja, oni je cesarski… :-)

     • tarantela

      Za tiste, ki majo mogoče luknjo v zobu priporočam brez rozin. Že res, da navaden šmorn ni tako dober, je pa manj boleče za zob, razen če maš zraven takratkega za povrh.

     • garfi

      …kako nas levuharji farbajo….

 • Aresnica

  MEFISTO: Kot da niso bili dovolj čudaki kot so janez cepec,
  tarnatela, tetka iz ozadja, ogledalo, Jovo Jamnica, gušto, krtača 17,
  oštevilčeni in neoštevilčeni Novaki in Novakeci ter drugi, zdaj pa še Tič Anton
  iz istega gnezda.

  MEFISTO ne samo to _ to so plačanci in kaj je naloga plačancev, da delajo zgago,kaos oziroma, da gre debata čim bolj stran od teme_- Nekateri bi radi novo sredinsko stranko in tudi ta bo imela eno programsko točko – nasprotovanje SDS-u_- je pa zanimivo, če greš na MMC taisti in podobni

  (janez cepec, tarnatela, tetka iz ozadja, ogledalo, Jovo Jamnica, gušto, krtača 17,Tič Anton oštevilčeni in neoštevilčeni Novaki in Novakeci ter drugi iz istega gnezda.) plačanci

  -primer- prilepjo fotoshop sliko psa,ki ščije po Janezu Janši in kaj se zgodi,po mojem opozorilu – NIČ- na MMCju ne ukrepajo_ ko sem JAZ Aresnica- naredil kontro in dal original sliko tovariša Milana Kučana,ki se rokuje z diktatorjem Tito_ me admin briše in blokira za cc 3 mesece. _

  sicer pa je ta tovarišija oziroma banda jugoslovanska, ki jim počasi bije zadnja ura –
  škoda da počasi.
  ______________________
  Lep pozdrav


  P.s.: Se mi zdi, da dva od zgoraj omenjenih nista plačanca?

  • Jovo Jamnica

   Jas sn S.P….

   • garfi

    “jas sn” troll

    • Jovo Jamnica

     Ke ti je dugi cajt, al ke???

     • garfi

      dej še mal kadriraj v SDS

     • Jovo Jamnica

      Cvikaš…haa????

  • garfi

   najbrž tudi usmerjajo sloovce v svojo murgelsko štalo

  • komar marko

   No Božičej je dejal, da mora pisunček pisati v skladu z doktrino marksa. Torej, dokler bodo mediji v rokah TA PRAVIH, dokler jih KADIJE zagobvarjajo toliko časa nam ni pomoči!

 • Anton Tič

  Čujte, “7. in 8. decembra je v Škofji Loki potekal ‘’mednarodni znanstveni posvet’’ o ‘’človekovih pravicah’’, za katerim se skriva malo človekovih pravic, a veliko črnitve NOB. Koliko je konzervativni desnici v resnici mar za človekove pravice, je sicer pokazala z nasprotovanjem enakopravnosti istospolno usmerjenih, napadanjem reproduktivnih pravic žensk in z odnosom do beguncev”… In zaj se desnica spet sprašuje zakaj bojo volitve izgubili…Slovenija je demokratična napredna dežela…ni prostora za šalabajzerje!!!

  • komar marko

   In kdo ima kaj proti če oplodi samsko žensko moški. Kje si videl kako nasprotovanje. In zakaj nimaš doam nobenega begunca oziroma niti URE nisi posvetil za njih. Namreč čim vas zavohajo jo ucvrejo stran od vas. Vaš glas je segel daleč. KOt tretje, koliko si doniral ta razne dobrodelne sklade v SLO državi! Te čakam. Jaz sem storil to danes. Kaj pa ti! Res nisem veliko, sem pa.

   • Anton Tič

    Čuj komar malarija…jas na moj dom takoj sprejmem kako begunko staro med 18 do 35 let… Mora biti lepa in samska… Čez leto dni bo jedla svinjsko meso, pila šmarnico in se ljubila po haloško…brez burke.

  • komar marko

   ja lepo bi bilo ko bi v SLO prepovedali da sedijo v parlamentu razni OVADUHI in ljudje s prejetimi 700 glasovi!

  • garfi

   zlovenija in mafijska dežela

 • komar marko

  No volitve bodo naslednej leto, nekje so predvidene za jesen. Samo zanima me nova afera za JJ? Kaj se bodo sedaj domislili. Namreč vse afere, ki so jih do sedaj lansirali so PADLE, samo so desnici naredile VELIKO ŠKODO:

 • Anton Tič

  Čujte, roko na srce…med SMC in SDS, med Mirom Cerarjem in Janezom Janšo, obstajata zgolj dve razliki: stil in detajli…en je spravljiv, drugi razdvaja… Program in usmeritef pa sta enaka, razlikujeta se zgolj v načinu izvedbe in občasno v intenzivnosti ali proporcih ukrepof…Zato v resnici nas lahko reši samo in zgolj Združena levica…druge opcije več ni… Seveda pa mora Združena levica iti v koalicijo z kvazi-levico in bo delo mnogo težje.

  • Anton Tič

   Seveda, pa če spet dam roko na srce…rajši 10 SMC-jef kot pa en SDS. Bobu bob!!!

   • komar marko

    Ja sem videl kam si dal roko, ker ko čuješ za SDS ti srce kuj pade v HLAČE! Strah, da ostanete brez Denarčkov za preživetje. pač boste morali umazati rokice in pričeti z delom!

    • Jovo Jamnica

     Nea se ti muči po štajersko lapat. Nea ti glih gre…

     • komar marko

      ha, ha. Kje pa si to videl. NIKOLI, to bi mi bilo pod častjo!

     • Jovo Jamnica

      …ti srce kuj pade v HLAČE… :-)

     • komar marko

      Ha, ha, ha. Od kdaj pa je KUJ iz TOTEGA KONCA! Ta zgodovina ti pa ne gre. Ha, ha, ha.

     • Jovo Jamnica

      Pr nas še kojni rečemo… kuj

    • Anton Tič

     Jas dovolj delam v šoli…fročeki mi pojejo lepe partizanske pesmi…recimo Mrtvenem kurirčku, Počiva jezeru v tihoti, Hej brigade !!!… Juhuhu, samo zaj so počitnice!!!

     • komar marko

      Julika ti pa zapoje MRTVEGA TIČA tožba. A jo nam predstaviš, zdej jo pa verjeten že znaŠ!

  • komar marko

   ja delo bo težje,ker PUFA nam ne dajo nobenega več! Super je, ker vsi delujete v skladu s marksistični teorijo kjer je navedeno, da boš vzel kolikor boš rabil! In se boste zaradi LAKOMNOSTI med sabo lepo tucali. Bo lepo opazovati!

  • garfi

   kreten spelji se v murgle

  • željudin

   tisto kar obljublja združena levica bomo lahko udejanili po 3. svetovni vojni…

   • Jovo Jamnica

    ZL nima dobenih šans. Samo SDS pa nea zna nič iskoristit. Namesto vedno več, skače na enem mesti ko kura bres glave…

    • Anton Tič

     Združena levica je zakon!!! Edina prava demokratična stranka!!!

     • Jovo Jamnica

      Ja no, za tebe. Za mene pač ne. Sn preveč Tarasa Kermaunera čito… :-)

     • tohuvabohu

      To je foter od unga Hanzka iz Zahojene Levice. A jih zato ne maraš?

     • željudin

      maš prav. oni pa hitlerjeva NSDAP :-)))

     • Jovo Jamnica

      NDSAP je bla delafska, ne demokratska…

     • komar marko

      A imate že novi PAKT v stilu Moletov Ribentrop podpisan?

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa če se povežejo z CSU???

 • Tetka iz ozadja

  Če bi zmagala SDS je enako kot bi dal bakrene žlebove ciganom montirat.

  • komar marko

   Saj v tem je problem. Da včasih so cigoti kradli in rdečkoti revolucije delal. Danes je obratno. A si ti še vedno v prejšnem stoletju. Sedaj smoleta 2016,

   • Jovo Jamnica

    Je problem… ne da???

    • komar marko

     sam poglej kam ste iz bank znesli , pa od heliosa, pa od Tankov, ki ste jih dali predelati. Ni čudno, da so se ARHIVI morali zakuriti!

     • Jovo Jamnica

      Hojs je naši vojski zrihto, da ma še samo tri Patrije, pa 80 Valukof…

     • komar marko

      če ste pa tulili da so patrije predrage. Za eno Patrijo je treba 3 milijončke, za pleskanje tanka pa ste dali 1 MIO. Ja pismo o namerei, da bi dobavili LESENE patrije, kot ste pripravili.

     • Jovo Jamnica

      Ameri so še zdaj jezni ko pes…

     • komar marko

      ja kaj pa tehnika? zato so šli v maloro, LDS pa na smetišče skupaj z ZAHECEM!

     • Jovo Jamnica

      Provizije pa v žepe za 135 Patrij…

     • komar marko

      moje mnenje. Po moje so nekaj dobili, sam ste nesposobni na celi fronti. Če bi JJ imel kaj šans, in prave KADIJE bi jih preveč bilo v arestih!

     • Jovo Jamnica

      Sedita edino Cekuta pa Riedl…

     • komar marko

      Ja tem dvema so 100 % dokazali. Ta dva sta pa na tvoji strani. Torej??????????

     • komar marko

      Srećno in zdravo leto ti želim, pa dobre komentarje, Lepo praznuj!

 • Anton Tič

  Še jokali bote za marksistično filozofijo, zaj ko ma 1% folka celotno svetovno bogastvo v svojih rokah… Marx je bil genij, ki je nadaljeval ter izpeljal tri glavne ideološke težnje 19. stoletja: klasična nemška filozofija, klasična angleška politična ekonomija in francoski socializem v povezavi s splošnimi francoskimi revolucionarnimi doktrinami.

  • tarantela

   Veš kaj, tole pa ni vljudno na večer take stvari pisat, še spat ne bojo mogli.

   • stajerc5

    Pa kako bi spal? Meni prihaja, ko vidim kako nekdo Marxa jebe!

    • tarantela

     Pol pa hitro kakšno Juliko povabi, da ne bo šlo v nič, bi blo škoda, ko pa froce rabimo.

     • stajerc5

      Pozabi, v momentu stojim samo na rdeco barvo, ker ko mi pride, ne vem vec kaj delam! Komaj cakam na prvo hostarsko proslavo…

  • stajerc5

   No ja, ce je ze kdo od slovenceljnov v tem enem procentu, je sigurno tako rdec kot stiri dni stara pinta!

   • tarantela

    A jih zbiraš in na stran daješ, da lahko forenziko izvajaš?

    • stajerc5

     Ni bila potrebna forenzika, samo ostanki nasih “turistov” na vlaku in avtobusih so dosti povedali!

     • tarantela

      Ja, bogec je trapast sistem naredil ženski!

     • stajerc5

      Pozabi! Bilo je vec taksnih krvavih od malih fantekov…

  • Anton Tič

   Čujte, priznan je tudi s strani svojih nasprotnikof…spoštovali so njegove poglede, ki v celoti določajo sodoben materializem in sodoben znanstveni socializem, kot teorijo in program delafskega gibanja v fseh državah sveta…A kdo iz desnici daje Cerarju kakšno priznanje…fsaj nekaj malega?…Jok brate… Če bi bla minimalna plača 1200 ojrof…če bi bla nezaposlenost 1%…če bi poravnali celoten javni dolg…če ne bi bilo niti enega begunca…bi še desnica pljuvala po levici… Jezus, odpusti jim…če slučajno obstajaš!!!

   • stajerc5

    Cuj, o kateremu Marxu ti to lapas? O tistem gluhonemem ali o onem s cigaro ali…, pa daj se izjasni ze enkrat kaj imas z temi komiki!?

   • željudin

    dokler bojo s socialistične kube ljudje dnevno bežali v kapitalistično ameriko si lahko ti svojega marxa nekan vtakneš…

  • željudin

   socializem je dolga in mučna pot iz kapitalizma nazaj v kapitalizem..

   • garfi

    naš denar mu ne smrdi

  • tohuvabohu

   Prekleti komunajzar lažnivi. Lani si na Dnevniku gobezdal, da nisi levak, tukaj pa glumiš maoista. Marš v Severno korejo, totengrobar!

   • garfi

    naš denar mu ne smrdi

  • sprehajalec

   K marksisticni filozofiji spadajo tudi zica in brezno, metek v tilnik, pvc vrecka Pol Pota, garanje podhranjenih na vrocem soncu, samotna smrt na mrazu itd. Te stvari pridejo skupaj s to filozofijo, zato je raje ne bi in tudi zal nam ne bo…

 • garfi

  murgelska propaganda na poptv
  dobro nam gre in nakupovalni centri so polni in gneča
  pri tem so kazali nakupovalce med katerimi je imel vsak najmanj 10 kvadratnih metrov prostora
  na blagajnah sem čakal nekaj minut v zadnjem tednu enako kot med letom
  murgelski tič spodaj to tudi propagira
  resnica je pa gneča na Karitasu in drugih škodljivih “organizacijah”

  • Anton Tič

   …hahahahahahaha…maček muri…ka te boli, da narod vedno boljše živi? Kar je res je res… Tudi na rtvslo isto pravijo…pa na Planet TV !!! Hvala g. Cerar!!!

   • garfi

    in vsi so vaši
    čisto laž širite

   • stajerc5

    Zdaj pa ze nehaj enkrat slinavega klicati z g.! Vsaj tovaris mu reci, drugace ne bo vec penezov za smarnico, ko te pride od soseda Milancka, Stefka (una ko caj kuha…) obiskati in bos spet suhe cesplje lizo!

 • tarantela

  Kam je pa avtohtoni mrknil, že nekaj dni ga pogrešam?

  • garfi

   v jami hibernira
   mogoče se je preimenoval kot mnogi

   • tarantela

    Mislim, da se ni preimenoval, ne bi mogel brez daljših prispevkov, ko se mu razveže ime precej za pisat.

    • stajerc5

     Jaz pa mislim, da ga je najbolj tajna kontraobvescevalna capila!
     Ja, mozno je pa tudi, da ni norme dosegel…

     • tarantela

      Ja, ja, UDBA!

     • stajerc5

      V redu, zaradi norme- Udba!
      Kontrablabla- nas zacetek privatne vojske! Raziskujemo teren…

     • tarantela

      Ajaaaaa!

     • stajerc5

      Nix ajaaaa! Du musst langsam aufpassen, jetzt wird ernst…

     • garfi

      ja

    • fmg9

     Ma dejte no… Po moje je hospitaliziran.
     (Taki kot on se pač žal ne držijo rednega jemanja antipsihotikov.)

     • Jovo Jamnica

      Jas ga pogrešam, pa kaki da je biu…

     • fmg9

      Glej Jovica… Ja saj jaz tut, iskreno.

 • Anton Tič

  Čujte, se spomnite tiste interpelacije vlade…ki je imela dva namena… po eni strani gre za pritisk na vlado z desnega boka, naj ta še bolj zaostri svojo politiko. Drugi namen pa je predfsem, da se Janez Janša želi pred javnostjo pokazati kot edina alternativa vladi Mira Cerarja. Želi ustvariti ftis, da lahko trenutno neuspešno in zgrešeno vladno politiko nadomesti samo še bolj neoliberalna vlada pod njegovim vodstvom oziroma vodstvom njegove SDS…Ne bo mu uspelo…NE BO MU USPELO !!!

  • garfi

   zakaj si tako aktiven če veš da mu ne bo uspelo ?

  • Aresnica

   Anton Tič , da ti ne bo prišlo-_- oziroma -A s ti ti tud not padu-_- bolnik si_zjutraj se v ogledalo poglej ( škoda te je?)
   _________________
   Lep pozdrav

 • Anton Tič

  Čujte, pred nekaj časom so papeža Frančiška v intervjuju za La Stampo fprašali, ali je marksist. To mu je namreč očital ameriški konservativni radijski zvezdnik Rush Limbaugh, češ da so njegove razlage sodobnega kapitalističnega sveta in zavzemanje za pravice delavcef in revnih nič drugega kot marksizem. “Ideologija marksizma je deloma napačna (Marx je pač bil ateist…op. Tuneka), toda srečal sem veliko marksistof, ki so dobri ljudje, torej zaradi oznake nisem užaljen,” je diplomatsko odgovoril papež Frančišek…Tudi Frančišek ve, da je bil Jezus v resnici komunist, samo tega na glas ne sme povedat!!!

  • Anton Tič

   Čujte, zdi se, da je v času razuzdanega kapitalizma ponovno postal aktualen marksizem. Z njim se spogledujejo fstajniki in o njem sprašujejo papeža. Je torej marksizem še živ? Desnosučni, a vas je kaj strah?

   • Anton Tič

    Čujte, če papežu Frančišku očitajo, da je marksist, je to očitek predstavnikof kapitala pri papeževem naprezanju za pravičnejši družbeni red. In če papež Frančišek trdi, da je marksistična ideologija deloma napačna, je tudi to pofsem razumljivo, saj marksizem temelji na dialektičnem in historičnem materializmu…religijo pa popolnoma spregleda, kajti fsakemu izobraženemu in inteligentnemu je jasno, da bog ne obstaja… Religija je opij za ljudstvo…samo poglejte ka dela ISIS v imenu boga (alaha)!!!

    • garfi

     še huje je revolucionar

   • garfi

    levaki ste razuzdani marksisti in kapitalisti istočasno
    za butce marksisti in za svojo rit kapitalisti

  • sprehajalec

   Kaj si dezuren danes za spemanje tega portala?

 • Anton Tič

  Evo vam mojo sliko…kozarec šmarnice v roki…hik hik..

  • Jovo Jamnica

   To maš not cviček. Šmarjokl je belo vino..

   • fmg9

    Jovo… Mogoče mi ne boš verjel. Ampak me strokovno zanima kaj Štajerci razumete glede “šmarnice”?

    Zdej… a to mislite na določen delež metanola v … well… napitku?
    (Sprašujem resno, ne sarkastično.)

    • Jovo Jamnica

     Šmarnica je čist vredi vino, če ga zmerno cukaš. Jas sn v mojem vinogradi meu nekaj trsof rumene, pa nekaj trsof zelene šmarnce. Ker pa sn prišo na kmete iz mesta, nisn znau kletarit. Satan nea crkne, pa škodlifcof nima. Nea rabiš nič špricat. Bio grozdje v nulo. Zato so tote moje trse, polek kerih je bil še kaki gemaj pa kvinta, jurka pa izabela, pusto trgat familiji iz Lovrenca na Pohorju, kera je pol is tote mišunge za Pohorce pijačo delala. To je trajalo nekaj let, pol pa sn trse vun vrgo, ker Pohorci niso hotli več pobirat. Je pa res, če se šmarjokla napiješ do daske, to ni dobro za možgane. Če to delaš fsaki dan, pa sploh ne. So pa v naših krajih dali že dojenčke na šmarjokl navajat, da so pol spali polek njive, ko so mati pipale runkl al pa okopavale krompir. To se ni skor nikol dobro končalo.

     • fmg9

      Ja, okej, alko…
      Ampak metanol?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Saj zato je problem samo v kvantiteti. Če spiješ na dan deci al pa dva, je to za dušo in telo koristno. Več ko pol litra naenkrat pa še na prazn želodec, je za možgane že rahli šok. Dugo rabijo, da pridejo k sebi…

     • stajerc5

      Cisto das samo obisku iz mesta za popiti, hehehe…

     • Jovo Jamnica

      F totih naših krajih ni blo običaj, da bi keri meu čisto. Vedno se je nekaj hcoj mešalo. Osnova pa je znala bit šmarjokl… Pa tut, ko so pijani žveplali, niso šparali z žveplom. Tut to je fčasih pustlo keremu posledice.

     • stajerc5

      Kaj naj recem? Pri nas se je pa prav za nekoga prisparalo, da je videl koliko puclpanov se naredi od kleti navzdol. Drugi dan tako ali tako ni nic vedel, smeha je pa bilo se pa se!
      Skoda, da ze takrat ni bilo iphonov, verjetno bi umirali od smeha- danes.

     • Jovo Jamnica

      Uh, če nisi šmarjokla navajen, pa ga liter al pa dva spiješ, si tak pokjen, da sploh za sebe nea veš. Drži te še dva dni, da nisi za med ludi. No, odvisno od kondicije pa starosti. Ampak bistvo pa je prišlo od Marije Terezije, kera je forsirala sortna vina. Zato so delali antipropagando, kera se še danes upošteva. Reklo bi se, da so šmarjokl stigmatizirali zarat “biznisa”. Dans bi kemična industrija propadla, če bi fsi šmarjokl sadili… :-)

     • stajerc5

      Tak ko si reko, dva dni prosis Boga, da te vzame k sebi.
      Najboljs sem ga skril med “brajdo” in kvinton!

     • fmg9

      Štajerce imam izjemno rad.
      Ampak ne boš verjel, da ravno Štajerkam na obisku v mestih, dajo v pijačo kemikalije, ki presegajo učinek metanola (višja organska kemija).

     • stajerc5

      Umiri se! Ti govoris o drogi, ki te naredi nemocnega. To nima nobene veze z smarjakom in se manj z nasim obicajem, da nekoga napijemo, ejjjjj, napijemo kolega-ne zensko- ne posiljujemo, ja kaj pa je s tabo?

     • fmg9

      Mogoče se narobe razumemo.
      Vprašanje je s čem ga “napijete”?

      a) metanol
      b) etanol

      ?

     • stajerc5

      Poglej si tole zadevo. Ce bos potem bolj pameten, ne vem… Sam nisem vedel, da je lahko Wiki tako nora- OK, samo pri nas!
      Ce smarnice ne poznas, jo pusti; ce jo poznas, je pa v pravem razmerju super!
      Preberi si tole:
      https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0marnica_(trta)

     • fmg9

      Šmarnico poznam samo po pogostih zastrupitvah z metanolom. (Pogosto v Sloveniji, še posebej na Štajerskem, katere se nemalokrat končajo s smrtjo :| )

      Metanol se dodaja industrijskemu alkoholu kot strup ravno zaradi tega, da ljudje ne bi preenostavno prišli do pitnega etanola.

      Metanol:
      V človekovih prebavilih se metabolizira v mravljinčno kislino in njene soli, ki so strupene za osrednje živčevje, lahko povzročijo oslepitev ali celo nezavest in smrt.
      Industrijskemu etanolu za domače potrebe (razkuževanje ipd.) zato
      proizvajalci dodajajo metanol, da bi preprečili uživanje in se izognili
      regulacijam za alkoholne pijače. Taki zmesi pravimo denaturirani alkohol.

     • stajerc5

      Sedaj pa sploh ne vem vec kaj bi rad!? Stalno pises o kemiji, dodatkih in blabla!
      Smarnica je naravni produkt in basta!
      Izgleda sploh nisi prebral Wikiedijo-Link, ki sem ti ga nasel…

     • fmg9

      Sedaj pa sploh ne vem vec kaj bi rad!?

      Čim manj vsebnosti metanola. Zakaj se o tem vinarji (pridelovalci odličnih SLO vin) ne pozanimate za mnenje na biotehnični fakulteti odd. vinarstvo?

      Relax. Odgovoren (kar vem da si), tudi veš to:
      https://sl.wikipedia.org/wiki/Metanol

     • stajerc5

      Poglej, mi smo se menili o cisto navadni DOMACI smarnici, ti mi pa prides z vinologi in ehhhh…
      Ne hodi po domacih kleteh, po starih zidanicah, drzi se nalepk na flasiranih vinih in…, ehhh, to je to.
      Nima smisla.

     • fmg9

      Ja, ravno zato ker ne poznam DOMAČE pridelave, me je zanimalo.
      Zato sem pa vas poznavalce vprašal, kako preverjate vsebnost metanola v šmarnici?

      Domače šmarnice pa vsekakor znajo biti problem…
      50ml je smrtna doza :|

      http://kemforum.mojforum.si/kemforum-about128-0.html

      stajerc5:

      Nima smisla

      Seveda da ima. Ne solim pameti vam (niti ni to moj namen), samo sprašujem Vas, kako preverjate vsebnost metanola. V kolikor bi kdo od vas vedel (in razložil), bi vam bil izjemno hvaležen.

     • stajerc5

      OK. Se enkrat, z primerom:
      Na 100 l sod domacega vinceka smo dodali cca 15 litrov smarnice- zaradi UKUUUSA!
      Ja pa, kdo mislis, da je kaj meril pred 100 in vec leti?
      Slo se je za izboljsanje arome, okusa in ne za nekoga ubiti. Iz prakse se je pa vedelo, kaj je se zdravo in kaj ne…
      Jaz ne morem vec…

     • fmg9

      U redu je.
      (Oprosti :| )

      Ehm… A se da to kje sprobat? (Sam ne me fentat :))))
      Da vidmo aromo….
      Sem sprobu že skor vse strupe na poznane svetu, pa bom še temu kos… ;)

     • stajerc5

      Smarnica se ne drzi “na zalogi”. Javi se v jeseni in lahko potem naredimo en “luskan” izlet.
      Glede na politicno misljenje pasemo tako ali tako skupaj! Saj nas je lahko vec in bomo rekli kaksno pravo Slovensko!

     • Jovo Jamnica

      Bomo kuj stranko nardili… aufbiks… :-)

     • stajerc5

      E, Jovice moj, ko bi te znao…? Tudi, ce si z nasga konca, bomo najprej malo posnofali. Sej ves: Zicher je zicher, pa je dala nuna olagumi na sveco…

     • Jovo Jamnica

      He,he, te je strah enega mandlca?

     • Jovo Jamnica

      Že precej cajta živim f krajih, kjer je šmarnca na fsakem vogali. Niti za en primer take smrti, ko jo ti opisuješ, nisem slišo. Šmarjokl je bil kriv smrti posredno. Al se je pijanc spotakno, pa pado in z glavo vdaro na kamen, al se je pijan zaleto z autom, al ga je pijanega, zgazo auto, ker je ponoči ležo sredi ceste, al se je od žalosti, pijan od šmarjokla – vbeso, al pa je vmr ot ciroze jetr…

     • fmg9

      Uh. Na tem področju (vinarstvo) sem analfabet.
      Ne me narobe razumeti. Razumem, da se spije deci,dva dobrega vina.
      Ampak, če te prav razumem, gre tukaj za uživanje metanola?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ampak ga je tut tu okol 10%. To pa je pri deci al pa dva popitega, mala količina. 0,01 do 0,03 l. To za človeka ni nevarno.

     • fmg9

      Jah, neposredno nevarno ni, je pa vsekakor bolj škodljivo (sploh pa na dolgi rok) kot alko.
      Koliko pa je v SLO dovoljena vsebnost metanola (%) pri prodaji vina?

     • Jovo Jamnica

      To pa ne vem. Nisem še slišal za neko omejitev. Ono, kaj ma višjo vsebnost, so desertna vina… Prošek, Martini, Jerez. Samo, kolk vem, je to drugi postopek obdelave. Nisem stručnjak. To govorim iz glave. Portugalci primešajo enemu njihovemu vinu polek šnops, da ma več alkohola…

     • fmg9

      Pa sej ne govoriva/mo (še Štajerca jemljem v debato) glede % alkohola, ampak glede % METANOLA.

     • Jovo Jamnica

      Kolk jas vem, vsebuje metilni alkohol edino Šmarjokl. Ne vem pa, če je to zakosko regulirano. Nisn še slišo.

     • fmg9

      Jah seveda da je. Metanol je hud strup. Ogromno ljudi je umrlo ker so ljudje prodajali kot alkohol, v bistvu je pa izdelek vseboval hud procent metanola.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Svašta se je delalo. Austrici so delali vino iz antifriza…

     • fmg9

      Jah…
      Kaj naj rečem?
      Za mojo vinsko klet (izbrane domače SLO spec.) bom bolj preveril.

      Ampak ne morem verjeti, da se vam (redno) uživanje metanola zdi povsem okej… A vas ni škoda? Pa ravno Vas Štajerce…?

     • Jovo Jamnica

      Če ti povem po resnici, pijem 98% pivo, če govorim o pijačah, ki vsebujejo alkohol. To pa zato, ker sem bil več kakor deset let kelner za šankom. Tam morš dosti pit, sploh če te durhmarš častijo. Če si na žganicah, si pečen. Jas pa sn vedno meu pot šankom glaš malega pira in, če me je keri počasto, sem toti glaš dopuno, trčo z častilcom in naredo šluk al pa dva. Vedno sn biu malo pot gasom, ampak nikol tak, da bi to fplivalo na moje notranje organe kot šok…

     • fmg9

      Jah, če bi metanol popil bi se hitro pokazali učinki. Najprej (hitro po zaužitju) bi ti vid odpovedal (takrat je še zadnji čas, da pokličeš reševalce). 20-30 min. kasneje – smrt. :|

     • Jovo Jamnica

      Eh, totega testa jas nebom delo. Nič bat. Ti pa povem štorjo is cajtof, ko je v Jugi grato popularn Bacardi rum, zmešan z pomarančnim đusom. Met gosti, kere sn strego, se je vedno najdlo enih par mangupof, keri so bli puni gnara in so se radi pederišli. Enkrat enemu takemu prnesem Bacardi đus z ledom in on nardi žluk, pa mi reče, da sn not fsipo majn ko 0,03 Bacardija. Opa bato, si mislim in vzemem kozarec, da mu nardim novega. Slučajno sn meu za šankom tut flašo špirita. Iz tote flaše sn natočo polek približno 0,02 špirita in mu neso nazaj, naj zdaj proba. Frajer je z prstom fsebino zmešo in probo. No, je reku, si vido, zdaj pa je vredi… Tak je blo. Špirit pa Bacardi mata, zmešana z đusom, isti žmah.

     • fmg9

      Mah, Jovo no…
      (Razumem.)
      Ampak v lokalu NISTE in je NEMOGOČE, da bi stegli pijače z metanolom.

     • Jovo Jamnica

      Seveda ne. Sploh si z tem nisn nikol glave razbijo. Mogoče bi si jo, če bi hoto prit do pijače v kakem zaporu…

     • tohuvabohu

      Računstvo ti pa ne gre najbolje. Najbrž je 0,001 do 0,003 litra.

     • Jovo Jamnica

      Ma nemoj. Deci vina ma po tvojem mililiter alkohola…

     • tohuvabohu

      Metilnega! O tem je bila beseda.

     • Jovo Jamnica

      Pa hebo te metilni. Kolk sn alkota po krofi spusto, bi me toti metilni že moro fentat. Te nebi piso tu po kompu…

     • baldeagle

      Si odvisnik od alkohola?

     • Jovo Jamnica

      Kaj te s tebo je dans? Te so fsi Bavarci odvisniki…

     • baldeagle

      Jaz sem hud nasprotnik konzumiranja vseh opojnih drog med katere spada tudi alkohol.

     • stajerc5

      Kot Stajerc ti recem, daj zadrzi kaksno zase…

     • Jovo Jamnica

      Saj to si mi že enkrat razlago, ko sn te fprašo za mnenje o Old Grand-Dad whiskeyu…

     • tohuvabohu

      Pravijo, da se ga mora človek od časa do časa pošteno nadelati, da preživi pri teh norcih.

     • stajerc5

      To ze, sam ko mi pride na kozlanje ni nobenega od tistih v blizini, da bi jih krstil.
      Do Trojanske carine se pridem, tam me pa naprej ne pustijo. Kao, ne primamo izbeglica…

     • Jovo Jamnica

      Bog ve, kak vun zgleaš, zaj pa se na alko zgovarjaš… :-)

     • stajerc5

      Po naravi sem grd, ko vrag, tak ko moja stara! Ko ga pa vlijem, mater, ko bi ti vedu, kak sva luskana!
      Verjeten bi se mi se ti dopadu…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ko si pijan, se nea smeš f špegl gleat. Tut če si sam, se ti pol zdi, da si v družbi… :-)

     • stajerc5

      Spegle sem use razbil, ko mi je ena ciganka rekla, da za vsakega kasiram 7 let srece. Ves kaj, sem zracuno, da se ene tristo let ne bom krepno!

     • Jovo Jamnica

      Ja, odvisno, kak leta šteješ… :-)

     • stajerc5

      Racunam glih tak, ko nasi rdeci srceki nas proracun.
      Ja, porkafiks, pol se ja ne morem zmotit, nje?

     • Jovo Jamnica

      Fprašanje, kaj maš od tega. Njih ziher ni briga…

     • stajerc5

      Bravo, tocno tako. Pozabil si napisati, da da primesan prav fini okus.
      Seveda samo za taksne, ki znajo primesati.

     • Jovo Jamnica

      Mešanca je bla božanska. Pohorci so mi vedno prnesli v zahvalo par flaš za košto. Dišala je ko pitralon pa brbončice dražla z ekstra žmahom. Po krofi pa je zdrsnila ko olje. To bi še angelčki pili. Samo probat je blo treba, pa psiho bremze spustit…

 • slaipowi

  Naslednjič, ko boste poslušali fraze o neuspehih vladajoče politike, jih postavite v kontekst. Uporabite internet, vzemite si nekaj minut in manipulacija z vami ne bo več mogoča. Občutek, da ste sam svoj gospodar in da ne verjamete (vsako)dnevnemu ‘pljuvanju in predvolilnemu polivanju gnojnice vsepovprek’, pa je tudi nekaj, kar pozitivno vpliva na počutje. Predvsem pa tega ne pozabite na volilno nedeljo, pa naj bo ta še tako oddaljena ali kmalu.
  Povzeto po enem članku na tem portalu.

 • odzunaj

  Kaj je že to komunist ? A je to tisti, ki je podoben npr. Kučanu, prvemu komunistu med slovenskimi komunisti v novejši zgodovini Slovenije ? Tisti Kučan, ki vzdržuje partijsko policijo UDBO, ki z združbo zagotavlja permanentno teroriziranje in krajo države in državljanov ? A tisti Kučan, ki s svojo združbo skrbi, da ostaja Slovenija brez pravne pravičnosti in postaja velika razbojniška tolpa ? Tisti Kučan, ki s svojo združbo izvaja javno permanentno likvidacijo največjo politično stranko, ki drugače razmišlja kot on. In ta komunist, ta Kučan, naj bi bil Kristus ?

  • Anton Tič

   No, končno si skužo, da je bil Kristus komunist !!!

   • sprehajalec

    Kristus ni ubijal in moril, tukaj je razlika med njim in komunisti.

    • Jovo Jamnica

     Toti argoment dans zmaga…

     • fmg9

      Jezus je imel kar težke sodbe:

      “Kdor pohujša enega od teh malih, ki verujejo vame, bi bilo bolje zanj, da se mu obesi mlinski kamen na vrat in se potopi v globino morja.”

     • Jovo Jamnica

      Ja. Bojim se, da so se kar hitro našli rabli, keri so tote besede zares vzeli…

   • garfi

    je rekel levi fašist

   • RATATA

    To je pa res.

 • Vstajnik

  SDS se naj distancira od vsega kar vznemirja sredinsko volilno telo. Za pranje perila pa naj uporablja novatv, ta se mi zdi dober napredek na desnici. Lep primer je sodelovanje levih strank in Mladine. Tam so stranke vedno tiste ta lepe, Mladina pa tolče v največje skrajnosti.

 • Anton Tič

  No, da zaključim, pol pa se spat spravite… Skoraj utopično se zdi, da bi lahko zaživela Marxova ideja o družbi enakopravnih. Prevzeti bi morali predfsem težnjo po emancipirani družbi, v kateri uživa svobodo tudi fsak posameznik, brez strahu, brez zatiranja, brez refščine, v polnem človeškem dostojanstvu. Ftem smislu je “marksist” pesnik Simon Gregorčič z verzi: “Za vse je svet dovolj bogat, in srečni vsi bi bili, če kruh delil bi z bratom brat, s srčnimi čutili.”… Tak, pa smo spet našli enega marksista…še malo pa bomo ugotovili, da sta bila Cankar in Prešeren marksista…Foglof Tunek vas ma rad !!!…Zaj pa spat..velja za fse !!!

  • Rožle

   Kaj se je pa s Tunekom zgodilo ?
   Se ga je do daske zapil ? …

   • Jovo Jamnica

    Ja, bolši je kot sn si mislo takrat, ko ste mene optoževali, da sn jas toti Tunek…

    • Rožle

     Tebe sm obtožu, da si Šejtan…ne izmišljuj si

     • Jovo Jamnica

      Pa dobro. Meni je blo to isto, ker nisn niti Tuneka, niti Šejtana poznau…

     • Rožle

      Ja men pa ni He…

  • garfi

   utopičnih idiotov nikoli ne zmanjka

  • stajerc5

   “če kruh delil bi z bratom brat, s srčnimi čutili.”…
   Nic ne razumes, tudi Soco ne! Delil bi z srcnimi cutili, ampak, z rokami ne!
   Joj, v kaj se spuscas!? Jaz vem vec o tvojem dragem Vuku Karadzicu kot ti o tvoji izmisljeni kleti…

 • Iva

  Ivo Žajdela, novinar Družine in zgodovinar, naj bi(!) imel ideje o ustanovitvi nove sredinske stranke. V uredništvo smo prejeli besedilo, v katerem Žajdela domnevno piše o potrebi po novi sredinski stranki, …
  Marsikdo ima idejo o novi stranki. Obe nekaj mesecev stari stranki (pozitivna in modra, pardon moderna) sta bili (ne)verjetno uspešni na volitvah. Seveda funkcionalno pismenim ni treba razlagati zakaj!
  Kdor pa noče biti marioneta starih sil ali soc. levak, bo imel jako težko nalogo prestopiti parlamentarni prag. Pristaši politične kontinuitete so zasedli vse pomembne pozicije v javnem sektorju, tovariši tajkuni obvladujejo gospodarstvo (poslovanje z državo) in vse pomembne medije. Zato je vsakdo, ki podpira ekonomsko svobodo in ruši državne in petrič-petan monopole vnaprej obsojen množico ovir, tako finančnih kot organizacijskih.

  Rajo pa itak prepričajo le višje penzije in več sociale (sic!), zato je treba biti populist! Bodo to Romana Jordan ali Brščič ali Šušteršič ali Kovač ali Lahovnik ali …???!

  • tohuvabohu

   Iva, čestitam za odlično napisano besedilo v zadnjem Reporterju. Zelo je tehtno in stvarno.

 • Hribouc

  Pejt u rit, Ivo, če je to res res!

  • Jovo Jamnica

   Pusti ti Ivota. To je preteška materija za tebe. Idi rajši čitat, kak se tvoji kregajo na Politokisi…

   http://www.politikis.si/?p=177756

   • Hribouc

    Resnično, predragi Šumadinac, pretežka!

    Vi radije kažete, ovaj, kako, da kažem, onaj bizantinski “nema problema” i gurate dalje, boli vas džoka samo da se gura, dogura, neme veze tko plaća i koliko koga košta. Sve ravno za vas, mada su vas Turci jebali 600 godina, slavite sve poraze i gubite kao, da ste pobedili sve jake bitke.
    Blago vama, J.J.!

    • Jovo Jamnica

     Čuj Hribouc, nea se ti mantraj z srpsko špraho. Ko sn štarto z čitanjem tvojiga “srpskiga” umotvora, mi je takoj padlo v oko, da nimaš pojma, kak lapajo Srbi, kak pa Kroboti. Zato ti zaj tu poven, da pravi Srbini rečejo namesto bizantinski…vizantinski… To pa zato, ker so oni Srbini, keri so se sploh naučli čitat in pisat, mislili, da se grška vlka črka Beta (B), v resnici čita in piše v čirilici “kao” V… No, dalje se nisn spušo, ker se mi ni dalo… LOL

     • Hribouc

      To su Srbijanci, oni u matici Srbijanski, kao, Beograd sa okolinom, a ne, vi Šumadinci, uzeli (ono sa B i V, itd.) od Grka, jeli, pobogu brate?
      I ,da znaš, nikad u životu od Srbina nisam čuo u praksi, da govori ono šta ti kažeš, da je Vizantinski. Zajebi – oni rade svoje-i koliko znam, za njih je B in Bizanc i nikako Vizanc – mada ti lapaš naokolo šta god hočeš?
      Pitaj u Jagodini ili pitaj, još bolje -u Saraorcima – pa da vidimo!
      Ajde, čuvaj svoje dupe, i sretna i zdrava Nova godina nek ti bude 2017!

     • Jovo Jamnica
     • Hribouc

      Odlična stran, bom brau sam de najdem cajt!
      Hvala lepa.
      Ampak – teorija-učenost ,da-se strinjam.
      Racio v praksi je pa druga pišurija, Jovo!

      Osti jarej!

     • Jovo Jamnica

      No, no. Vidiš, da nisn tak čudn… :-)

     • Hribouc

      Važn je, de se pogovarjamo.Če to nehamo, še žingat ne bomo več znal, malora. Smo pač različn in različn mislmo, a ne?
      Sej bi še babe ponorele, če bi bli usi dedci enaki.mora bit, en suh, pa drug debou, pa tretji bumbar, de je lohka ta četrti brihtn pa luštn in de ma ta peti kratkega in ta šesti hitrega ku strela in de enim pride pa ta drugim sploh ne pride, de se maje kej ment, a nede?
      Ali : Buh je že vedu kva dela, sam de se mamo dinamično inu fajn na tem svet.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn z Bogom na Vi, ker nea f cerkvo hodim. Anpak mu dostkrat dam prau… :-)

     • Hribouc

      Ja, Jovo, kolk’r Ga poznam, tud On da tebi prav kadar je praf ! Zagotovo, on vse preračuna in ne golfa. Je tko naštelan.

     • Jovo Jamnica

      Vem. Anpak jas sn samo člouk. Zato mi oprosti… in zato se nea sekiram… :-)

     • Hribouc

      ON se sekira ze usacga, ki mu ga spelje njegov antipod satanski.
      Sploh pa , če ga spela oni mali satan iz Murgel.

     • Jovo Jamnica

      Očenaš

      ——————————–

      Oče naš, k si v nebesih tm zgoraj,
      bod’ posvečeno tvoje ime,
      pa dej nm kej božje pokore pršpari,
      zadost si jo delamo sami tole.

      Vsazga, k v tojem imenu nam pridga,
      da on vse ve, an midruj pa prou neč,
      res bi blo fajn, če podruzaš m’rbit ga,
      naj se v božje delo ne meša preveč.

      Pridi k nm tvoje demokracije,
      naj rata nam enkrat taprave zvalit,
      da naujo volitve spet kt laufarije,
      ku n’kol ne veš, kdo za larfa je skrit.

      Našim tavišnim dej pamet u glavo,
      k res velik manjk je te robe tist tam.
      Pa ne jih n’koker zapelat u skušnjavo,
      da spet bi podelal na glave se nam.

      Sej vidiš, marsker člouk ne ve niti tega,
      če naj dobi si svoj vsakdanji kruh.
      K’šen druj pa, k ma polno rt vsega,
      še člouk ne zna bit, misl pa, da je bog.

      Zato nas ne štrafaj še ti, sej človeku
      že druj člouk od nimr je največi štraf.
      Pa ne mi zamert za vse to, kar sem reku,
      da bleblem in gousem kt en blapntaf?.

      Sam, ko dej tako je, molčat se ne da,
      še če stokrat zamerjo ti, pa sej sam dobro veš –
      tud ti če b’ govoru sam to, kar drug’m paše,
      gvišno te nebi prbil gor na križ.

      Oče naš, k si v nebesih tm zgoraj,
      bod’ posvečeno tvoje ime,
      pa dej nm kej božje pokore pršpari,
      zadost si jo delamo sami tole.

      Sej vem, da največji od vseh naših grehov
      je, da b’mo zaumašal, frnihtal ta svet.
      Če tvoje je volje, da vse boš poglihal,
      tako da boš šou vse ljudi pokomplit.

      Če vidiš, da to cira? že tolko cajta,
      da zreli smo spet za vesoljni potop,
      le pomisl mau prej, pa sej se ne odrajta,
      že zadn’č ni nucalu neč vse u kop.

      Oče naš, k si v nebesih tm zgoraj,
      bod’ posvečeno tvoje ime,
      pa dej nm kej božje pokore pršpari,
      zadost si jo delamo sami tole.
      ————————–
      Iztok Mlakar

     • Hribouc

      Johanjovo od Janeza, tole si pa usekou naravnost in na gliho!
      Teb in Iztoku, takoj po en liter Merlota od “za zida” !

      Boh vaju čuvej, ker sta bomba in imasta ludi rada!

 • garfi

  kaj je murgelskemu tiču
  leta kot zmešan
  in že ukazuje

 • Anton Tič

  Resnica o šmarnici: Metilnega alkohola, ki že v majhnih količinah pofzroča smrtne zastrupitve ali fsaj slepoto, v samorodnicah ni praf nič več kot v drugih vinih. V naši soseščini Afstriji to dobro vedo, pravi Kostevc, ki navaja primer Avstrije, kjer so določili posebna območja, namenjena samo pridelavi šmarnice, ki ji rečejo hudler, ter Italije, kjer je znana kot fragolino.

  • stajerc5

   Daj, Ticek, povej nam, kako si pod milim Bogom, vse te zastrupitve prezivel!?

  • Anton Tič

   Gordana Koželj in Alenka Kuštrin-Samba z inšitituta za sodno medicino pravita, da Metilnega alkohola v šmarnici ni praf nič več kot v drugih vinih, zato po njunem mnenju šmarnica pokaže zobe le zaradi prekomerne količine… popitega… etilnega alkohola. Kritični sta torej količina in fprašljiva tehnologija proizvodnje… Šmarnica nič ne fpliva na mojo slepoto…tak čisto vidim… posebaj če je kaka lepa baba v moji bližini…ko sn pa vrezan pa ga mam liter v riti !!! Juhuhu, luštno pa je !!!

 • garfi

  še en tič
  previrant se je kot ptič feniks pojavil v murgelskih odmevih
  “Po nekaterih virih naj bi imel zdravilne solze in sposobnost zdraviti poškodbe in rane, ki so mu jih zadali sovražniki.”

 • Rožle

  A se men samo zdi, da je Avtohtoni zginu ? …

  • Jovo Jamnica

   Ja. Ni ga na spreglet ža nekaj dni.

  • stajerc5

   Jez ti povem, da pise nove tekste ali koncuje knjigo, nekaj druzga ne more bit!

  • baldeagle

   Sodeč po njegovih “veleumnih” komentarjih, je bržkone končal v kaki instituciji za duševno bolne.

   • Jovo Jamnica

    Nisi glih pošten. Neandartalc je biu edn od največjih zagovornikof totega portala…

    • stajerc5

     Seveda je bil zagovornik portala.. Kje drugje bi pa se lahko pisal o ponesrecenih srbinih, ki so postali slovenceljni?

     • Jovo Jamnica

      On se je malo čudno izrazo. Ni ga fsak zastopo, kaj je hoto poveat. Zato pa je blo tolkokrat huda kri…

     • stajerc5

      Sploh ne recem, da ni imel vmes tudi kaj zelo dobrega. Ampak, kot da je drogas, koncal je vedno v totalno nori fantazmi.
      Kakorkoli, vsakmu svoje.

     • Jovo Jamnica

      Ja, možno, da je zmes kakega popušo al pa kaki kuki pojedo. Anpak, to je dans nekaj čist normalnega. Ko jas spijem polek kompa tri al pa štiri pire, tut napišem kako bedarijo… :-) Nesramn pa nebom nikol, pa če sn še tak pokjen…

     • stajerc5

      Imas prav, sam jebi-ga, vcasih je pac tak, da je eho iz hribov mocnejsi kot samo bevskanje v njega. Kdor prevec provocira, se sam abortira…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Fse, kaj je preveč, ni vredi…

    • baldeagle

     Pisal pa je včasih tako odbite komentarje, da je zdravorazumskega človeka pekla glava, ko je to bral.
     Bil pa je tudi zabaven, to pa priznam.

     • Jovo Jamnica

      Probaj prečitat kaki esej od Žižeka. Če nimaš podlage, ne zastopiš nič. Neandartalec ni napiso niti enega patetičnega mnenja…

     • baldeagle

      Glej @Jovo, zadnje je, da bi moral sam čitati eseje nekega z horsom zafiksanega junkie-ja. Zakaj trdim, da je junkie, odvisen od heroina? Njegova mimika in stalno praskanje po nosu in ostalem obrazu, so tipični znaki, ko si je človek injiciral močno dozo heroina, ali kakega drugega opiata. Dobro poznam simptome, ko je človek pod močno dozo heroina, verjetno mešanega s coke-om.
      Zato mi prosim v najinih debatah ne omenjaj več propadlega junkie-ja.

     • Jovo Jamnica

      Neboš ki reko, da zastopiš Immanuela Kanta in njegovo Kritiko čistega uma???

     • baldeagle

      Ti ga razumeš?

     • Jovo Jamnica

      Ne.

     • baldeagle

      Kar dobro pa poznam učinke in škodljivost opojnih drog, predvsem heroina in coke. Imel sem prijatelja, ki je zaradi overdose heroina zelo mlad umrl.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Jas samo ganđo pušim, pa kaki kuki stisnem. Drugo me nea zanima.

     • baldeagle

      Še sedaj to počneš?

     • Jovo Jamnica

      Fčasih. Zakaj pa ne? Dost se družim z mlajšimi…

     • baldeagle

      Tudi grass pušča hude možganske posledice na človeku, ker spada med halucionogene droge, ki spreminjajo stanje zavesti.

     • Jovo Jamnica

      Če do zdaj ni, me ni strah…

     • baldeagle

      Od uživanja grass , človek postane tudi strašansko len. Te simptome lenobe pa je zaznati tudi pri tebi.

     • Jovo Jamnica

      Eh, jas sn po naravi len. To nima dobene veze z nekimi supstancami…

     • baldeagle

      Upam, da ti to početje res ne bo preveč škodilo. Ni ti pa potrebno pretiravati s tem.

     • fmg9

      Seveda da ima!!!
      Shit Jovo… Pa kakšen kliše: zasvojen hašišar….

     • Jovo Jamnica

      Ej, hašiš je za mene trda droga. Nisn pristaš.

     • fmg9

      No po pa ganđa no…. Same shit.
      (A te ni škoda no?)

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Ganđa je mehka. Samo na smeh mi gre pol. Pa isto je, ko da bi sedn pirof zekso… :-)

     • baldeagle

      Vidiš, še sam priznaš, da se krohočeš kot norec, ko si pod vplivom grass.

     • Jovo Jamnica

      Seveda. Če pa mi je lepo…

     • baldeagle

      Grass dobesedno kuri možgane.

     • Jovo Jamnica

      Ah ja, te sn jas neki čudež…

     • fmg9

      Ne sploh nisi… Se je že prej vedelo, da si hašišar…

     • Jovo Jamnica

      Pa nisn hašišar, nea ga seri…

     • fmg9

      Ne ni.
      Res ne.
      Prvič: pljuča (huda obremenitev)
      Drugič (bolj pomembno): dela te apatičnega, nevronske mreže se hitro navadijo na tak vzorec.

     • Jovo Jamnica

      Ja, to če redno kadiš…

     • fmg9

      A ti ne? Kakšne intervale pa imaš?

     • Jovo Jamnica

      Nea štejem. Ampak kakih pet na leto pa že…

     • fmg9

      Smem vprašati zakaj? (Vem da jih ni samo 5.)

     • Jovo Jamnica

      Včasih še to ni. Odvisno od družbe. Pubeci na kakem moto srečanju hitro privlečejo pribolške na plano…

     • fmg9

      Ampak pri tvojih letih…
      A si kdaj razmišljal, da bi bilo dobro vsaj počasi zamenjati družbo?

     • Jovo Jamnica

      Ni šanse. Čist dobro se počutim v svoji skromni koži…

     • baldeagle

      Tudi jaz hodim na moto srečanja pa mi niti na misel ne pride, da bi kadil grass.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Ti ziher že tak vun zgleaš, da ti doben niti ponudit nebi upo…

     • fmg9

      Za Eagle-a ne vem (ampak je iz iste šole).
      Vem pa zame, da vsakega nategnem da mi proda (in se inkriminira).

     • Jovo Jamnica

      Jas nea prodajam. Skadim, če dobim.

     • fmg9

      No, ko smo že tako domači…
      Posluši… Kateri so ti omogočili nakup mamil?

     • Jovo Jamnica

      Pa sn reko, da ne kupujem…

     • fmg9

      Okej. Kdo ti je omogočil uživanje mamil (zastonj)?

     • Jovo Jamnica

      Ja pa saj sn že gori al pa doli fse odgovoro, pa napiso. Največkrat študentarija…

     • fmg9

      Imena in priimki?

      PS: Ob tem naj omenim, da ne boš imel problemov… Ravno nasprotno. Imaš minimalne dohodke…

     • Jovo Jamnica

      He,he,he. Kaj misliš, da sn špicl???

     • fmg9

      Ne, informer (špicelj) zahteva vsaj višjo izobrazbo.

     • Jovo Jamnica

      Hvala Bogu… :-)

     • fmg9

      Razmisli!
      Ponudba ostaja vedno….

     • Jovo Jamnica

      Vijadva z Baldijom sta neki faci. Pa tolk pametnega je za počet…

     • baldeagle

      Meni se pa zdi, da je zelo dobro, kadar na tak ali drugačen način komu uspe rešiti kako zavoženo in propadlo življenje.

     • Jovo Jamnica

      Pa ja. Saj ti ne branim…

     • baldeagle

      To ti pišem zaradi tega, ker sem sam videl ogromno mladih ljudi, ki so si zaradi uživanja različnih drog popolnoma uničili življenja.
      Tudi iz tega razloga sem vedno sovražil latinose, ker so največji dealerji drog v US.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, za razširjanje drog niso krivi uživalci, ampak razpečevalci. Recimo, ZDA imajo v proračunu velik delež $ od trgovinja z drogami…

     • baldeagle

      Saj to sem ti napisal, da so latinosi največji dealerji v US.

     • Jovo Jamnica

      Kakorkoli. Lahko bi napisal tudi Judi…

     • baldeagle

      Judi ne slovijo kot dealerji drog.

     • Jovo Jamnica

      To ne, ampak znajo z $ od posla z drogami…

     • baldeagle

      Judi so bankirji in businessmani.

     • Jovo Jamnica

      Ja. In na $ nič nea piše, ot koga so. Samo dobro veš mašino morš met, pa procenti rastejo…

     • baldeagle

      Ti imaš popolnoma napačno predstavo o Judih. Mogoceje res kakšen izmed njih dealer, večina pa zagotovo ne.

     • Jovo Jamnica

      Pa niso oni dileri. Oni so samo dobra naložba za šefe od dilerof, mafiske šefe naprimer…

     • baldeagle

      Ne bo držalo. Vsaj v večini ne.

     • Jovo Jamnica

      No ja. Pač bodi po tvoje.

     • baldeagle

      Dealerji drog so latinosi In niggri.

     • Jovo Jamnica

      Dobro, dobro. Boma drugič “popečene” obravnavala. Ura je dve vjutro, zato grem pod kožo gledat. Bodi mi zdrav…

     • baldeagle

      Enako tudi ti.

     • fmg9

      Eagle… Bil na južni meji. Bil v Juárez. Poznam zadeve! V polnosti!
      Jovica nima pojma (hašišar kateremu se trgovina z mamili zdi super.

     • Jovo Jamnica

      Sevea nimam pojma. Saj nisn diler…

     • fmg9

      Potem pa že nehi pohat pa prepričaj vsaj 10% tvojih da naj nehajo s tem, ker drugače ne bo konca WoD (War on drugs).

     • baldeagle

      Na tak način, kot ti predlaga @fmg9 bi lahko zelo pomagal tistim, ki ti ponujajo grass. Mogoče bi kdo od njih zopet našel pravo pot v življenju. Drugače pa imajo veliko možnosti, da sami sebe in še koga pogubijo.

     • Jovo Jamnica

      Predlagam mu, da gre pot krinko met študentarijo. Tako jih bo največ rešo…

     • baldeagle

      Koliko sledim, je slo. policija kar uspešna na tem področju, kar je tudi prav. Veliko življenj so že rešili.

     • Jovo Jamnica

      Nu, mogoče bi lahko ki kako oko dol zaprli, sploh ko lovijo one, kaj si posadijo industrisko konoplo…

     • baldeagle

      Gojenje industrijske konoplje je pod strogim nadzorom.

     • Jovo Jamnica

      Ja? Nisn še slišo, da bi v Austriji žandari pomagali kmetom konoplo žet…

     • baldeagle

      Zgledam kot vsak normalen človek, ki se veliko ukvarja s športom.
      Tudi alkohola ne poizkusim, ko vozim motor. To bi bilo skrajno neodgovorno do sebe in drugih udeležencev v prometu.

     • Jovo Jamnica

      Kak pa te lahko striptis trezn gleaš, pa Motorhede poslušaš???

     • baldeagle

      Jovo, pa ti zaradi golih žensk hodiš na motozbore? Tudi metal glazbe ne poslušam.
      Poslušam pa blues-rock.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, na naših vaških moto zborih je čist drugač. Fsi smo total pijani in pol f travi zaspimo op petih vjutro…

     • baldeagle

      Meni ni smisel motozborov popivanje alkohola in uživanja drog. Jaz obiščem kak motozbor zaradi druženja s prijatelji in vožnje z motorjem, kar je zame adrenalin.

     • Jovo Jamnica

      Ja OK. Jas pišem, kaj delamo oni, kaj smo v večini. Nisn napiso nikjer, da vsi.

     • fmg9

      No, krasni opis narkomanovega vikenda…

     • Jovo Jamnica

      Nea se rabiš preveč zgražat. Tak se pač tam dogaja. To je življenje…

     • baldeagle

      Pa voziš motor v takem stanju?

     • Jovo Jamnica

      Si normaln??? Včasih ga pustim tam, pa pride žena z avtom po mene…

     • baldeagle

      Kako te pa prenaša, ko te vidi tako zdelanega?

     • Jovo Jamnica

      Eh, saj sn Štajerc. Če nebi biu taki, bi misla, da kaj ni vredu z meno. Da sn bolan. Vedno pa mi reče, naj pazim na sebe…

     • baldeagle

      Ti pa je ne ubogaš in revi povzročaš skrbi, ker se vedeš neodgovorno.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Saj sn dec…ka li???

     • baldeagle

      Jovo, sploh veš kaj pošeš? Hush je derivat grass in ima enak učinek, saj ravno tako vsebuje THC.

     • Jovo Jamnica

      Ma daj. Ganđo lahko dobiš pr meni f tegli…

     • fmg9

      O! A res?
      Koliko pa imaš tegelcov?

     • Jovo Jamnica

      Dva, zakaj?

     • fmg9

      Just checking… ;)

     • baldeagle

      Hush pridobivajo iz grass in ima popolnoma enake sestavine. THC je tisti, ki te zadane.

     • Jovo Jamnica

      Pa nismo v Afganistanu…

  • Borut Stari

   Po moje je na dopustu ali “službeni poti”.

  • kokobily

   Pripravlja se za svoj, prevoslavni Božič, oh, kiks -piši kao što govoriš – BožiĆ…
   Nekje po Adi ciganliji lovi “prasence” za svojo neandArtalsko pojedino..

 • baldeagle

  Potrebno je biti previden, ko se ustanavljajo nove stranke. Pa naj si bo to na desni ali levi politični opciji. Tako imenovani “novi” obrazi, so bili do sedaj strašen nateg. Ker pa kreatorji slo. političnega prostora zelo dobro poznajo stanje duha volilnega telesa in njihov vzorec odzivanja na ponudbo raznih političnih floskul, kot so “novi” obrazi itd…, je potrebno biti še posebej previden, ko gre za nove stranke. Do potankosti je potrebno poznati namen ustanovitve stranke in pa njihovo ozadje, predvsem ozadje usanoviteljev, da je slika bolj jasna, komu in zakaj služi novonastala politična stranka. Do sedaj je v glavnem to prakticirala leva politična opcija ,ker ima najbolj zabito volilno telo, ki ga je mogoče z lahkoto zmanipulirati in mu prodati raznovrstne pravljice, ki jih levi volilci z lahkoto kupijo.
  Na desnici pa je stvar precej drugačna. SDS ima npr. svojo konstantno volilno bazo, ki pa ne naseda raznim manipulacijam in političnim prevaram levičarskih podležev in prevarantov. Verjamejo v vrednote stranke SDS, ker je ta stranka načelna od svojega nastanka, in skozi ves svoj obstoj sledi vrednotam osamosvojitve. Volilci SDS točno vemo, kaj lahko od stranke pričakujemo in to tudi dobimo.

  • stajerc5

   Manjka nam samo osebnost- in s tem nova stranka na desnici, ki se ze na samem zacetku javno pokaze kot kompatibilna z SDS. Ce nekdo doseze to stopnjo, z svojimi predlogi, ki lahko tudi odstopajo od dolocenih tock SDS-a, hkrati pa se pokaze se bolj desno, ja, potem imamo sanse tudi pri volitvah!!!

   • baldeagle

    Se strinjam s tabo. Sam nebi imel problema z novonastalo stranko, pa naj si bo ta na levi ali desni politični opciji. Kaj je tisto, kar mene pritegne pri politični stranki v Sloveniji. Podprem nastanek vsake stranke, katera bo imela jasen in razvojno naravnan program, kar je pa vsaj enako pomembno, kot njen program pa je, da javno
    ostro obsodi ex komunistični režim in se od njega strogo distancira. To pa je do sedaj storila edino stranka SDS.

    • stajerc5

     No ja, saj sem dejal: Se bolj- zares orng desno! Takoj sem zraven, tudi ce je program samo 60% enak kot pri SDS-u, seveda ostalo pa se tisto, kar si SDS sedaj sam ne upa.

 • Borut Stari

  Ja ja. Čim več strank. Potem bodo nori nadaljevali jebanje zmedenih.

 • Iza Demos

  Vedno več nas je, vedno bolj zabavno je!

 • Hribouc

  Jovo iz Saraoraca pita, dal ste totalno poludjeli:

  Jel to ono, šta se to u narodu zbiva od Virantovanja dalje, Slovenci?
  Jeste li vi puno pričali o ono doba, kad je Virant izvršio desant na Janšu, da se dešavaju čudnovate stvari u vezi sa pederskim lobijem in sa onima, kako beše ? Tiha moč – tako nekako.Sječate se?

  Puno sranje!

  Nikad kraja sa lobistima i sa cincarošima i sa korupterima i sa udbašima, pederima i tihomočnicima!
  DA SE POLUDIŠ. Šta ti to treba, gosp.Ivo Žajdela, gluposti da ti pamet stane !????

  • Jovo Jamnica

   Pa Virant jest u stvari Birant. To ti dolazi od “birati”… :-)

 • joze kuch

  g.Rant. Objavite tekst. Žajdela vendarle ni kdorsibodi!
  Objavite prosim originalen Žajdelov tekst, ki ste “ga prejeli v uredništvo” v celoti ali pa bodite raje čisto tiho. dob’r dan, Jože

  • Hribouc

   JA RES BI BLO DOBRO.
   Jast sem Ivota že iskal po bolnici za vročinska stanja, pa ga ni n’kjer.
   Ni ga niti na travmatološki, ni ga v Polju, an’kjer ga ni.
   Torej je, verjetno zdrav.
   Pridružujem se Jožetu !
   Prosim celotni tekst.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!