Nekdanji davčni inšpektor Đorđe Perić izgubil magisterij, odvzem doktorata še v postopku

Foto: STA

Eden najbolj razvpitih davčnih inšpektorjev v samostojni Sloveniji Đorđe Perić je naposled tudi uradno ostal brez magistrskega naziva. Pravna fakulteta v Ljubljani mu ga je namreč odvzela, odvzem doktorata pa je še v postopku. Glede na to, da je bil že magisterij nekdanjega davčnega inšpektorja plagiat, obstaja velika verjetnost, da bodo podobne ugotovitve tudi glede njegovega doktorata znanosti. 

Pravna fakulteta je sklep o odvzemu magistrskega znanstvenega naziva sprejela že 16. marca letos, zato se človek vpraša, kako je mogoče, da so mediji o tem poročali šele 3. oktobra. Razlog za to je najverjetneje v dejstvu, da je bila informacija v Uradnem listu RS objavljena 29. septembra.

Foto: Uradni list

Njegov mentor mu je verjel, ker je delal na Dursu
Požareport navaja, da je bil mentor Perićevega magisterija profesor na Pravni fakulteti Mitja Horvat, ki je hkrati tudi poslanec največje koalicijske stranke SMC. Slednji pa zdaj v svoj zagovor navaja, da je Periću verjel, ker je bil zaposlen na Davčnem uradu RS (Dursu). Kot lahko vidite, gre za res neverjetno bizaren odgovor. Pri tem je treba dodati, da so Perića zaradi njegovih povezav na levem političnem polu medijsko povzdigovali, pri tem pa sta najbolj izstopala predstavnika stranke Socialnih demokratov Milan M. Cvikl in Miran Potrč.

Mitja Horvat (Foto: STA)

Perić je priložnost iskal tudi v politiki
Po tem, ko je Perić izgubil zaposlitev na Dursu, ga je po zaslugi politikov iz zdaj stranke Zares že čakala služba na Elektro Ljubljana. Nato se je preizkusil še v politiki in postal član stranke Slovenska unija, ki jo je pred osmimi leti ustanovil nekdanji Drnovškov minister Vlado Dimovski, vendar je stranka na njegovo žalost kmalu po ustanovitvi propadla. Dejstvo je, da se zdaj zagotovo najbolj smeji Ivanu Simiču, ki je že pred leti dokazoval, da je Perić prevarant, v grlu pa se zatika tudi politikom iz strank Zares, SD in SMC.

H. M.

 • Anton

  ali bo temu primerno nižja tudi pokojnina?

  sarkazem press

  • janez zorman

   Pozabi, nazadnje ga bojo sprejeli še v SAZU, kot zaslužnega za rušenje Janševe vlade !

 • Anthon

  Levakarski velemojstri kraj! Državna mafija! Ogabno! Folk jim pa še kar verjame.

 • janez zorman

  Ali ni prav periĆ delal največ škode davčnemu strokovnjaku Simiču ? ko je Simič spoznal, da je nastavljenec red devilov in se ga je hotel znebiti iz financ, se je začela njegova kalvarija

 • dež

  Bog je dal in bog je vzel. Ko mu vzamejo doktorat, naj ga še iztožijo za razliko v višini plače, ki jo je vsa ta leta prejemal na račun goljufanja.

 • lunabije

  Perić je s pomočjo nesramno bogatih levih politikov (to je možno samo v SLO) zaustavil reformo davčne uprave, ki jo je začel Simič (zaradi njega se je moral umaknit). Levi tajkuni so na FURS nastavili svoje ljudi, Periča skrili na Elekto Lj., sami pa skrili nakradene milijone v davčne oaze!

 • FORT WORTH

  Magister Djordje Peric ???
  Doktor znanosti Djordje Peric ???
  K temu imenu ne pase zraven nobeden od teh dveh nazivov.

  Prevarant Djordje Peric ??
  Ja to pa gre !! Kot bi puzle sestavljal…hehehe
  Prevaranti in zascitniki prevarantov so pa v SMC , SD, Zares, ZL, Desus.

 • pajot

  Ni edini.

 • Franjo Trojner

  Madona toti na levici si kvazi doktorate in magisterije med seboj talajo na tako lahkoten način , kot nekoč partijske knjižice in partijska priznanja. Ma potrebno jih je razumeti, tako, na prav takšen način so jih nagrajevali in obkladali z raznoraznimi zvenečimi nazivi v Kumrovcu in tak način pričakujejo tudi danes, ker drugega niti ne poznajo.

 • MEFISTO

  Na osebnem primeru Mitje Horvata, poslanca SMC, v kateri je edino našel zavetišče, lahko spoznavate, kdo in kako kvari našo deco na ljubljanskih fakultetah.

  Popolnoma neprimerno za univerzitetnega profesorja, da Milana Brgleza in drugih sploh ne omenjam

 • hribovc

  take lopove komunajzarske je treba sam jebat’…

 • Anton

  Mitja Horvat kot mentor plagiatorja Perića, je sokriv za omenjeno kriminalno dejanje in kot tak bi moral, nemudoma odstopiti z mesta parlamentarca.Kot sokriminalec ne bi smel več poučevati na fakultetah,že zaradi slednjega razloga, prosvetni delavci morajo biti vzgled študentom.

  sarkazem press

 • Hun

  smrad inspektorski

 • Samper

  Zares je inštalital poslušnega plahiatorja Andreja Ribiča na Elektro Ljubljana, da je poskrbel za zaposlitev številnih LEVIH kadrov. Med njimi tudi za Perića.
  Fuj, banda. Zakaj jih tožolstvo sodno ne preganja. Prevaranti!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!