Poslanec Matjaž Nemec po kvizlinško pozablja na svoj SD in Šarca na družabnih omrežjih že naziva s predsednikom vlade

Foto: Nova24TV. Matjaž Nemec.

Podpredsedniku državnega zbora in članu SD Matjažu Nemcu se je zareklo. V enem od pogovorov na družabnem omrežju Twitter je tako tri mesece pred volitvami konkurenta Marjana Šarca proglasil za predsednika vlade. Da to ni bili najbolj pogodu predsedniku SD Dejanu Židanu, ki sam goji enake ambicije, potrjuje tudi dejstvo, da je Nemec pozneje omenjeni tvit izbrisal.

Freudovski spodrsljaj ali iskanje novega mesta pod soncem? Odgovora najbrž ne bomo izvedeli kmalu. Marilyn Monroe je nekoč dejala, da so diamanti za zmeraj. V njeno obrambo lahko rečemo, da je to izrekla, še preden je internet postal realnost. Tako je tudi Nemec skušal svoj “spodrsljaj” skriti in ga pozabiti, a dejstvo je, da kar je enkrat na spletu, je na spletu za zmeraj.

Poslanec SD je tako v enem od pogovorov z Marjanom Šarcem tega nagovoril s “Spoštovani bodoči predsednik vlade”. S tem se verjetno ne bi strinjal prvak SD Dejan Židan, ki je sam že pred letom dni po poročanju Večera dopuščal idejo o njemu samemu kot kandidatu za mandatarja. Da je temu res tako, potrjuje tudi dejstvo, da je Nemec v kratkem svoj “ponesrečeni” tvit tudi izbrisal.

Tvit, ki ga je poslanec SD hitro izbrisal. (vir: Twitter)

  Nekateri bodo rekli, da je šlo za sarkazem – v tem primeru se lahko vprašamo, zakaj bi bil potem tvit izbrisan. Če je šlo samo za besedni spodrsljaj, je potrebno poudariti, da mu je z jezika ušlo nekaj, o čemer razmišlja. Kar pomeni, da že sedaj daje več možnosti svojim tekmecem kot lastni stranki. Na koncu koncev pa je trenutna vlada v zadnjem času izkusila kup rošad, s katerimi so poslanci in ministri vnaprej skrbeli za svoje stolčke na drugih dobro plačanih delovnih mestih.

Je to samo Nemčev poskus, da bi se prikupil Šarcu, ali samo še ena velika razpoka v vrstah SD? Navsezadnje je njihov odpadnik Janko Veber te dni ustanovil lastno stranko, potem ko je izstopil iz SD. Če bi ugibali, ali Nemec v ozadju lobira, da bi raje kot na listi SD kandidiral na listi Marjana Šarca, mogoče le ne bi bili daleč od resnice. Kaj se te dni dogaja znotraj zidov SD, bo kmalu pokazal čas. Začela se je dobro znana igra glasbenih stolčkov, v kateri določeni obrazi menjavajo stranke v želji, da bi dosegli status novega obraza.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!