Nesramno drag posel slovenske islamske skupnosti v Mariboru – Bodo na Štajerskem zdaj gradili drugo veliko slovensko džamijo?

Džamija v Ljubljani še ni povsem dokončana, že islamska skupnost načrtuje nove nakupe.

Štajerska prestolnica ob Dravi utegne, po Ljubljani, dobiti svojo džamijo. Vsaj, če gre verjeti poročanju štajerskega novinarja Bojana Požarja, ki je na svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije razkril, da je slovenska islamska skupnost v Mariboru kupila nekdanjo trgovino Merkur. Še več, šlo naj bi za največjo mariborsko transakcijo s poslovnimi prostori, saj so v islamski skupnosti zanjo odšteli kar 1,3 milijona evrov, prevzeli pa 5.500 kvadratnih metrov. Požareport navaja, da je bila cena kvadratnega metra 230 evrov, prodajalec pa je bil Merkur v stečaju. Režimski mediji so sicer zgodbo gladko zamolčali, saj o tem ni poročal niti mariborski Večer.

Kot je znano, mariborski odbor islamske skupnosti sicer domuje na naslovu Zagrebška 47, kjer je tudi manjša mošeja. Odbor vodita imama Ibrahim ef. Malanović in Zinaid ef. Mahmutagić, predsednik pa je Hilmo Avdić. Požareport ob tem izpostavlja korelacijo med Mariborom in Ljubljano, saj je glavni tajnik islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić celo ljubljanski mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića.

Bojazni, da bi se v drugem največjem slovenskem mestu v bližnji prihodnosti lahko gradila džamija, so sicer že stare. Le s težavo bi namreč spregledali velik cerkveni objekt, ki je v zadnjih letih nastajal nasproti nakupovalnega središča Qlandia v Mariboru. Zanimivo pa je, da so bili številni prebivalci sprva prepričani, da se v drugem največjem slovenskem mestu gradi džamija, kar je dvignilo kar nekaj prahu. No, resnica je povsem drugačna. Šlo je namreč za cerkev sv. Boska.

Tudi v Ljubljani je obstajala bojazen, da bi lahko dobili novo džamijo, čeprav še prva ni zgrajena, toda v resnici gre za novo izobraževalno središče, namenjeno predvsem učenju o tem, da islam ni religija skrajnežev, pojasnjujejo investitorji, muslimansko društvo Srednja pot. Gradijo na Rakovi Jelši v Ljubljani, pri financiranju novega središča pa jim pomaga tudi Kuvajt.

In če Ljubljana zdaj Džamijsko ulico ima, kot kaže, verniki še kar nekaj časa ne bodo imeli možnosti, da bi molitev opravljali v džamiji. Po tem, ko je v minulih letih Katar s 15 milijoni evrov prispeval, da so vse zgradbe islamskega centra v grobem zaključene, skupnosti manjka še 15 milijonov evrov za dokončanje celotnega kompleksa. Tako mufti Nedžad Grabus kot Porić sta že večkrat omenila, da je prioriteta zaključiti džamijo. A za zdaj tudi zanjo ni donatorja.

Kot je znano, se je Katar znašel pod sankcijami Savdske Arabije in štirih drugih držav ter ima zato najbrž druge skrbi. Kdaj bi zato džamija lahko bila končana, v skupnosti ne želijo ugibati, je pa Porić dejal, da se pogovarjajo z morebitnimi investitorji, med njimi tudi bankami, pri katerih bi najeli kredit za dokončanje objekta.

Od kje denar za novo džamijo tako ni povsem jasno, a naši viri pravijo, da gre za donatorje iz drugih držav.

T. F.

 • lauraas

  Opasan ovaj Požar!

 • Jan Kovalski

  Potrebno je prepovedati financiranje mošej iz tujine, in to čimprej, že včeraj. Plus ob morebitni gradnji dokazati od kod jim je denar, da bi preprečili goljufivo skrito financiranje iz tujine!!!
  To bi zadoščalo saj sami ne bi nikdar uspeli zbrati dovolj denarja, mi bi pa lahko trdili, da jim nismo prepovedali.
  Na Danskem je 150 mošej (cca 2 krat večja od Slovenije po površini. Vir iz dokumentarca (30.1. 2017 na TV SLO) “Za tančico mošej”. Mlad muslimanski par je s skrito kamero razkril laži “zmernih” imamov. Izza tančice zmernosti v svojih mošejah v resnici učijo “izvorni islam”,enako kot Islamska država!)
  Število muslimanov v Evropi se je od leta 1990 s 29,6 milijona v letu 2010 povzpelo na 44,1 milijona.

  • AlojzZ

   Takiyya
   Tawriya
   Kitman
   Muruna

   Poznavanje pomena teh besed je zelo pomembno, življenjsko pomembno! Zato boste prevod v slovenščino zaman iskali, nam bližji jezik hrvaščina pa tako navaja pomen:

   Ketman-takija,vjersko pravo na laganje-laz
   http://www.index.hr/forum/7/drustvo/tema/297419/ketmantakijavjersko-pravo-na-laganjelaz.aspx

   Skratka! Dokler ne boste poznali pomena tistih štirih besed, boste imeli predstave o muslimanih natanko take, kot hočejo voditelji Novega reda.

  • Ivan Friderik Novak

   Zakonodaja ne prepoveduje financiranja verskih objektov iz tujine.

   • totex39

    Pol pa naj sprejmejo zakon o prepovedi gradnje, to lahko naredijo takoj, seveda če je v njihovem interesu.

   • Darth Vader

    v avstriji že velja prepoved gradnje verskih objektov s strani tujega denarja….

    • mariborčanka

     prav tako so na dunaju pa že tudi zaprli par muslimanskih vrtcev, ker so spoznali, da tam širijo muslimansko vero… no, poleg tega pa imajo že tudi zakon, po katerem se morajo otroci v šolskem okolišu tudi med odmori pogovarjati v nemškem jeziku.

     • Steiermark

      Pri nas je pa ravno obratno, pri nas zahtevajo od vzgojiteljic, da se z temi prišleki pogovarjajo srbsko ali albansko! In to politiko vsiljujejo nam, v lastni deželi!

   • karlina

    Ja, ampak ne za njihove

  • Cyclopean

   Na kozlanje ti gre že ko gledaš tiste bradate zavaljence, grdosije govnarske

 • Anton

  Naj vprešajo v Vatikan za denar!

 • Krtača 20

  Bo tukaj tud kak SDS veljak montiral klime?

  • Korenjak

   Osebno? MI ga lahko prosim priporočaš? Mojstra za klime je težko najti, moja pa rabi servis.

  • Beli Sneg

   Klime so nulti procentek investicije. Gradbena dela bo dobo verjetno rdečkar Petrič. To te pa ne skrbi. Sam da ni SDS. Zaplankanci rdeči.

   • Krtača 20

    Hočem povedat da se eni pač sprenevedajo, so pa ravno tako soudeleženi v projektu. SDS namreč, bolj papeški od papeža pa pri vsaki svinjariji majo piskrček zraven. Da od đuđić pranju denarja ne izgubljam besed.

 • antimur

  To muslimansko drhal moramo zaustaviti na vsak način, v kolikor ne želimo, da nas ta primitivna in nazadnjaška drhal povsem okupira. Prvi garant za to, da jim pristrižemo peruti, so vsekakor pomladne stranke, nikakor pa ne nekakšne Serpentinškove liste in Židanovi novi obrazi, oboji smrdiji po Kučanu in Jankoviću.

  • Krtača 20

   Muslije pa kristusarje vas bomo zaprl v eno sobo. Menil se boste pa tolk cajta da noben ne bo več živ ven prišel. Pol vam bomo pa vse oprostil.

  • Darth Vader

   rdeča in alahovska golazen z roko v roki

 • Domus Lubus

  Pač, dobili bomo še dve osnovni šoli, eno v Ljubljani, drugo v Mariboru. Še ena zmaga za tiste, ki se borijo za 100% financiranje zasebnih šol s strani države.

  • Stajerka

   dovoljenje in koncesijo podeljuje vlada RS……ne brcaj v prazno

 • totex39

  To gradnjo bi morali obvezno preprečiti, še je čas.

 • montyamp

  Komunisti so 1945 pripravili teren , da jih bodo s pravimi Slovenci vred lahko potamanili muslimani .
  V napol crknjeni državi se ne gre čuditi razvoju najbolj nevarnega kriminala .
  Rdeči fašizem je osiromašil državo , sedaj kupujejo nepremičnine tujci , ker Slovenci ne smemo nakazovati več kot 900 € , pri 1 000 € namreč že pademo pod drobnogled zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma .
  A kozojebačev pa ne bodo spraševali od kod denar ???
  Janšo bi že kurćanisti raztrgali , prekleta golazen zazidarsko paradajzarska .

 • Olga_10

  Oni jo naj gradijo, nova vlada naj jo pa zapre! Džamije so leglo terorizma!

  • karlina

   TOČNO, v Bosni jih imajo, za skrivanje nemigrantov iz vzhoda, pardon-teroristov, ki hodijo kar legalno v Slovenijo, ne ilegalno

 • mona lisa

  V Sloveniji ne bi smelo biti nobene džamije. Višek pa je neka Džamijska ulica. Slovenija je krščanska država in tako naj ostane. Ali bi se recimo v Dubaju lahko gradil krščanski center? Pa ja.

  • Habibi6

   Da te razočaram. V Dubaju (in ostalih Emiratih) imaš krščanske cerkve. ZAE so pač napredna država za razliko od Savdske arabije in podobnih.

   Bi se pa Slovenci (ali kar celotna EU) morali zgledovati po Emiratih glede (ekonomskih) migrantov in verske svobode. Cerkve so dovoljene in expati lahko svobodno prakticirajo svojo vero, le prepovedano je radikaliziranje (v smislu sovražnosti proti domačemu narodu/veri) oziroma misionarjenje. Ravno zato vsakih par mesecev aretirajo in izženejo kake ameriške verske tercialke, ki hodijo z biblijo v roki utrujat raznim pakijem po gradbiščih.
   Ravno tako imajo (v primerjavi z nami) izvrstno urejeno migracijsko politiko. Ob podatku, da je 85-90% tam živečih ljudi pravzaprav ekonomskih migrantov in le 10-15% avtohtonih domačinov, je njihova migranstska politika najbolj odprta na svetu. Ampak ‘bog ne daj’, da bi kdo tja prišel ilegalno ali le delat pizdarije in zažirat njihovo socialo. V momentu bo tak že sedel v letalu in deportacija ….
   Slovenija pa ima hermetično zaprte meje ravno za tiste, ki bi prišli legalno (vem iz prve roke) a žal ‘odprte meje’ za ilegalce. Narobe svet!?!?!?

  • Habibi6
  • čips

   jp, pa cerkveno al pa papežovo avenijo bodo tud meli hahahahaha

  • karlina

   TOČNO

 • Stajerka

  garantiram 100%, da bo naslednji novi župan tisti, ki se bo upal temu upreti……poudarek je na UPAL, glede na to, da lublanski svetnik grozi že v javnosti…….a so ga kriminalisti kaj obiskali, al ne smejo, al ne upajo???…al smo dobili 1. uradnega šerifovega pomočnika za pljuvanje po Slovencih???

 • Caetano

  Do radikalizacije muslimanov v Sloveniji bo gotovo prislo ce ne drugace preko arabskega denarja, kot se je zgodilo tudi v Bosni. To je tako rekoc neizogibno ob politiki, kot jo ima vlada tudi ce se zaenkrat zdi, da je veliko muslimanov v Sloveniji se pod socialisticnim ali pa ameriskim vplivom ( Albanci ).

 • Darth Vader

  donatorji za vsiljeno religijo iz drugih držav…….politične stranke pod vplivom donatorjev iz drugih držav za vsiljeno multi-kulti politiko…….a bi mi kaj domačega rajši poizkusili ponovno?

 • francelj3

  Kdaj bo že enkrat prepovedano financiranje gradnje mohamedanskih verskih objektov iz tujine? V trenutni situaciji gre čisto preprosto za presajanje terorizma.

 • Polde

  Kako to mislite, da je slovenska?

  • pajot

   Pravilno vprašanje. Od kod piscu podatek,da je to slovenska džamija? Tako kot nekateri govorijo,da je nevzet porić slovenski mufti. Ni. Džamija je turški objekt in mufti je turški mufti.

 • Mirko Zidenjsek

  Treba je tole hitro zaustavit.Ni mi jasno,da se ne najde nekdo ali stranka,ki bi imel v programu prepoved gradnje dzamij v Sloveniji.Ali res politiki v Sloveniji ne vedo kam pelje.Ali so res cisto vsi podkupljeni s strani raznih katarskih fondov,Sorosev……..Konec je z zivljenjem ki ga poznamo,ce ze danes ne naredimo referendum o gradnji dzamij v Slovenji.Nasa desnica,ki je domobranski pevski zbor pa samo presteva kosti po jamah in komuniste.Imate se za desnico,ste pa ena velika kurcina.Fuj banda neumna,prodana,nezavedna leva in desna

 • tarantela

  Zakaj pa ni kupil zemljišča kdo drug? Sicer je pa še ljubljanska đamija nedokončana, zmanjkalo je kar nekaj milijonov evrov, tako, da se ni treba bati, da bi kdo napraskal toliko denarja, da bi delal še eno v Mariboru

 • Krtača 20

  Kristusarji kaj ste hotl Zidarja nategnt, ki je hotu državo nategnt, ki je hotla narod nategnt… kaj jokate, a ste že prodal tole, al ste jo nardil do konca: https://www.rtvslo.si/slovenija/zelite-svojo-cerkev-caka-vas-na-drazbi-v-zupniji-maribor-kosaki/334386

 • trumpet2018

  te trenažne centre za teroriste bi morali vse zapreti in porušiti do tal, imami samo novačijo nove teroriste oz, radikalizirajo mladino in jim perejo možgane, to so dokazali v zda že većkrat, vendar očitno se nić ne naučimo na tujih napakah, potem bo pa jok, ko bo počilo v bližini, ko se bo kakšen muslimanski norec razstrelil

 • Duhec

  Pot do Boga mora imet vsak vernik…

  • Cyclopean

   lol ne seri, če hoče muslič đamijo gre lahko tam kjer đamije so. Jaz tudi hočem tempelj bude, komu se lahko pritožim da ga ni?

   • Duhec

    Uporabi gugl… ne vem.

    • trumpet2018

     hahaha, lepo da znaš uporabljati google, bo treba še kaj več pokazati, a računalnik znaš tudi prižgati. super, saj bo :)

   • trumpet2018

    Duhec je njihov , ne moti ga pa ko v muslimanskih državah preganjajo in pobijajo kristjane kot muhe in razstreljujejo cerkve, mečejo geje z nebotičnikov in kamenjajo ženske, ta njihova religija miru tukaj nima kaj iskati

 • MEFISTO

  Ubogi Maribor!

  Najprej gaje doletela nesreča s Fištravcem, zdaj se jim grozi pa še z džamijo.

  • trumpet2018

   to je sigurno ta škilavec odobril

 • Ana Job

  Opanković non stop poudarja, da je ateist, da zanika Boga, hkrati pa zagovarja vse druge vere antikriste, samo svoje krščanske prednike ne zagovarja ( je pol Slovenc , pol Srb, Slovenci in Srbi smo kristjani, katoliki in pravoslavci), pa še ženo Slovenko ima.

  Namesto, da Opanković varuje krščanske korenine, dela proti njim. V žep mu je kapnilo nekaj milijonov poskrbel je, da bo imela vsaka regija svojo đamijo in zjutraj bomo lahko poslušali po hofu dretje, ki ne spada v današnji evropski kulturni prostor.

  • trumpet2018

   ni čudno da je zmagal na volitvah, v ljubljani je že polovica opankovićev in albancev, slovenci bomo kmalu izumrli, čez 10 let bo tukaj ljubljanski islamski kalifat

   • Ana Job

    Delajo na tem, resnično.

    • Srečko Starič

     Problem so naši komunisti, kateri mislijo da bodo dobil volilce…jok brate odpade

   • Cucurbita Pepo

    Slovenci nismo ogrožena vrsta

  • karlina

   itak-DENAR JE SVETA VLADAR IN NE SMRDI

 • urh

  pa ne maribora glih štajerci so tu žal mi je za njih da bojo mel tak drek v mestu od ljudi noter

 • urh

  škoda da pr hrvatih tega ne gradijo njim prvoščim ko so taki butalci

  • karlina

   VEČJIH BUTALCEV, KOT SMO V SLOVENIJI, JIH NI

 • urh

  da ne bo naslednjo Cele tam sm pa js.
  pol bom mogu pa še v lastnem kraju gledat te živali.

 • janez.pokoncni

  “Vztajnikov” pa od nikoder.

  • čips

   ko jih bodo alahovi borci začeli klat bojo pa cerkve iskali, da se bojo skrili.

   • Soave

    Še dobro, da jih imamo skoraj po vseh gričkih.
    Nekaterim sicer to ni všeč, ampak, dobro si napisal !

  • Steiermark

   Ne morejo, opankar “naredio” drugače……Denar sveta vladar, predvsem jugosrbski sodrgi, ki nas uničuje in zasužnjuje!

  • rrrrr

   Janez, evo nas. Pa kaj sma te zastojn jas pa Jovo Jamnica na Kanglo pet kock fuknla pa enemu policaju pisker pa šlem dol vdarla, a ? Da bo zaj Fištra muslićem cerkef naredo, al kaj!
   Čuj, nea mi reči, da so me ovi iz Lublane spet nategnli?

  • samsara

   Ni ‘prilivov’.

 • Habibi6

  Jaz že dalj časa zagovarjam rešitev, kaj storiti s tem ‘islamskim centrom’ v Ljubljani. Glede na to, da je škoda rušiti nekaj, kar je ravnokar zgrajeno, predlagam spremembno namembnosti.
  Torej, ker je Ljubljana eno redkih glavnih mest, ki nima svojega ‘red light districta’, bi v tem komplelsu odprl bordel. V centralni stavbi bi bila nekakšna diskoteka oziroma prostor za bolj sproščene zabave. V ostalih pripadajočih objektih pa bi uredil sobice. Minaret pa bi z malo predelave predstavljal erektirani moški spolni ud, tako da bi tuji turisti in obiskovalci že od daleč videli, kje se nahaja ljubljanski red light district.

  PS: Se priporočam za komentarje in podporo k mojemu predlogu …

  • KIKI

   Dobro zamišljeno in predlagano, samo kaj bomo s
   tolikimi bordeli v Ljubljani ? ( Magistrat, Murgeljska
   kurbišča, Cankarjev dom, srbski oz. Jankovićevi hoteli,
   i.t.d)

   • slosin

    …kaj pa parlament, s pozabu..?

    • Habibi6

     :-)) V parlamentu bi pa naredil bordel za pedre. Da ne bo kdo rekel, da sem seksitičen in nestrpen do drugačnosti :-)))

    • KIKI

     Nisem pozabil, le da je tam kurb že preveč in bi
     nastal prevelik dren….Poglej, saj je že Cerar menjal
     nekaj “devic” za časa vladanja, kaj pa šele ostali?
     Baje je po pisarnah DZ zvečer kar živahno, je povedala
     čistilka Milka!

   • Habibi6

    :-)) Bomo pa postali evropski Bangkok :-)) Saj imamo več kot preveč FDV-jevk ki bi jih tam zaposlili. Saj itak nič drugega ne znajo oziroma so za kakršno koli konkretno delo neuporabne. noge bodo pa že znale narazen držat ….
    OK, bolj zaresen odgovor: Magistrat, Murgle, CD naj spet postanejo to, kar so bili na začetku, le Kućana pa opankovića je potrebno zbrcat v zapor.

    Zakaj tako zagovarjam spremembo džamije v bordel? Ker bo to močno simbolno sporočilo vsem protislovensko nastrojenim muslijem. Tako kot nam musliji (in vsi ex.yu. čefurji) degradirajo vse kar je slovensko, bomo tudi mi degradirali musli “svetinjo” v prostor, kjer “se dela greh”.
    Aja, za dodatek pa predlagam še kakšno restavracijo s specialitetami iz svinjskega mesa. Saj človek mora pred ali po seksu kaj pojest. “Prazen žakelj (še manj pa one) ne stoji pokonci”

 • urh

  Duhec če hočeš da tu še naslednjih par desetletji živjo slovenci bod rajš tih pa pomagi to odstrant iz maribora.

  • trumpet2018

   mora najprej pogledat v google, potem ti bo pa odgovoril :)

 • urh

  Nam rodnost pada uni majo pa po 12 opic na osebo

 • Antonius

  V Ljubljani je pred župana padla deset milijonska podkupnina, potem je šlo pa zlahka in hitro. Še poimenovanje ulice po alahovih je zadovoljni župan zrihtal za povrh.
  V Mariboru se dogaja, Koper pa še pride na vrsto.
  Domovinski čut levih je odvisen od ponujene podkupnine. Višja je cifra, manjša sta občutek in ljubezen do domovine.
  Ja, Prešeren je v Zdravici zapisal SLOVENSKE matere, pojemo pa po komunistih še zadnjič cenzurirano Zdravico, sLOVEČE matere.
  SDS bom volil na državnozborskih in županskih volitvah, da se znebimo podkupljive leve, kleptomansko politikantske golazni.

  • pajot

   Najbrž veš,da je želja in zahteva raznoraznih muftijev,ki se klatijo po naši domovini,da zgradijo džamije v vseh malo večjih slovenskih mestih. Ljubljana je bila samo začetek.

   • Habibi6

    Kar se zgradi se lahko tudi poruši!
    Odkar je Alfred Nobel pogruntal eksploziv, to sploh ni noben problem.
    No, mogoče pa tudi kakšna sprememba namembnosti ni napačna.
    Recimo tako kot Viba flim studijo v nekdanji cerkvi. Komiji so bili zelo domiselni.

    • pajot

     Imaš prav,kako zelo.

   • samsara

    Da ne omenjam posebej, zahteve muslijev se najbrž nanašajo tudi na preimenovanja ulic, na katerih naj bi v prihodnosti stale njihove ‘ustanove’. Tako, bi bilo iskanje le teh olajšano tudi zadnjim divjakom, ki dokumentirano koljejo in razkosavajo Evropejce širom EU.

  • župnik cefizelj

   se pravi da boš volil same komunajzarje, ki so zvezdo zamenjali za razpelo. saj veš: volk dlako menja a narave nikoli! kar pomeni, da ste vsi desnakarji v jedru totalitaristi in ste demokracijo pripravljeni zgolj trpeti! vidimo, kako sta pluralizem in drgačnost mnenj sprejemljiva v sđs, gresta skupaj kot olje in voda. prištinski doktor in grosupeljski čobanivan janša pa samo striže ovčice, golfari po svetu in se smeji! v vlado sploh noče, saj sam pri sebi dobro ve, da bo vse zasral in povzročil skorajšnji zlom države!

  • karlina

   hvala enako, se povsem strinjam s tabo

 • Felix Langus

  Kva je zdaj? A smo katoliki Al muslimani??? Kva Smo zdej? Malo bi se bilo potrebno boriti proti takim muslimanskim kiblam, se vam ne zdi??? Banda hudičeva!

  • Cucurbita Pepo

   Morda pa svet sodite na podlagi dokazov in ne vidite potrebe za nebeške diktatorje

  • karlina

   TOČNO-BANDA PREKLETA, RDEČA, PRODANA OD SATANA SOROŠA !!!!!

 • RATATA

  Ko bi Slovenci vedeli, kako zelo nas ti,
  ki bi pri nas, v Sloveniji gradili neke objekte čudne arhitekture z vgrajeno raketo ne marajo,
  bi bolj zaropotali.
  Demokracija je že v končnem stadiju izrojenosti!!

 • župnik cefizelj

  Po slovenski ustavi so vse verske skupnosti enakopravne. Če muslimani želijo đamijo, naj jo imajo. tudi mene moti rkc cerkev na vsakem griču, pa kaj čmo. monopol na verskem področju se počasi krha, čas je da ateisti prevzamemo vajeti! dovolj je verske navlake in gnojnice!

  • čips

   cerkev je v našem okolju že tisočletja… ti in ta islamska skropucala pa ne.

   • Cucurbita Pepo

    Vrhunski argument. Ženske so zatirane že tisočletja, torej s tem ni nič narobe.10/10

   • župnik cefizelj

    muslimanska invazije je repriza nasilnega pokristjanjevanja. vera je izvor vsega zla! pa naj bo krščanska, muslimanska ali hindujska! če že religija potem budizem ali šintoizem. tako krščanstvo kot muslimanstvo sta isključujoči religiji, ki stigmatizirata drugače misleče in sta nezdružljiva s svobodo misli. dovolj!

    • čips

     Upam,da pises iz zaprtega oddelka kr za na cesto nisi

    • tramal

     Vse vere skupaj niso pomorile toliko ljudi kot komunizem .Predvsem svojih ljudi.

     • župnik cefizelj

      dej ne čaži. z naskokom največji zgodovinski morilec je rkc.

    • traktor

     Zakaj si pozabil na komunistično religijo?

  • xtc

   Seveda saj so lahko tam doli nič nimam proti.
   Nič se ne kha vse več EU držav razmišlja o zmanjšanju števila đamij in zapiranju ter vse strožjim nadzorom nad njimi zaradi radikalizma.

  • Feeling Rain

   Ko bo počilo, bo počilo in potem ne bo več poti nazaj v normalnost. Kar se pa tiče cerkve pa Weitblick in Karitas tako ali tako sodelujeta z muslimani pri njihovi okupaciji Evrope.

  • Srečko Starič

   Tvoja mama je verska navlaka…

  • Morala

   Tebe ni razumeti…v prvem delu podpiraš gradnje džamij, v drugem delu komentarja, pa da je dovolj verske navlake…cefizelj, cefizelj potem bodi kritičen do vseh!!

  • Joža Gabroža

   TI NISI NE KRISTJAN NE MUSLI JEBEMTI TI SI VERJETNO ALPSKI SRB

   • Cucurbita Pepo

    Kolikor mi je jasno je ateist. On ne verjame v bogove/boga.

   • karlina

    blokiraj, označi, kot neprimerno

  • sumljivislon

   cerkev in okolica objekta stoji na griču – kjer so pozitivne energije – za mošeje pa ne vem ..vem pa da me je l.1984 v BiH zelo zeblo… :(.!!

   • Cucurbita Pepo

    Te “pozitivne” energije pa določa radiestezist z dvema vejama.

    • Soave

     Ali pa tebe tja postavijo. Ko se začneš tresti. . . . . je to, to !

  • pesjanar

   Upam da bo tvoja izdajalska buča prva na kakšnem kolu…..

  • garfi

   komunajzli niste ateisti
   verujete v hudiča

   • župnik cefizelj

    častitelji hudiča so zbrani pod plaščem rkc. vodja je baje štuhec, njegove oprode so strehovec, kraševec in laiki pod malteškim križem.

    • garfi

     hop cefizelj prijavil sem grožnjo s terorizmom

     • župnik cefizelj

      poscal si se v hlače, tako kot tvoji desnakarski predniki ko so jih angleži strpali v vagone.

  • Soave

   Pa ti veš zakaj so gradili te cerkvice na gričih ?? Seveda ne veš. Za obrambo pred hordami, ki so sedaj končno uspele vdreti v Evropo. Sedaj pa gradijo džamije ??
   In veš, kaj je navlaka ?
   Tvoje kikirikanje ne temle portalu.

   • Sadako

    Andrej Turjaški je bil junak. Marjan Šarec bo pa dokazal, da je izdajalec. Izdal bo svoj narod in svojo državo, v katero bo spustil tiste proti katerim se je boril Andrej Turjaški.

    • Soave

     Vse za denar. Pa, ko ga Kučan poboža, je ves blažen !

   • samotoje

    Mene bolj spominja na kruljenje.

   • karlina

    označi kot neprimeren komentar

 • Feeling Rain

  Glej film za Tančico mošej in se vprašaj, ali ni bolje, da muslimani naredijo več slabih stvari, kot bi jih, če ne bi bilo radikalizacije s strani imamov. Prej pokažejo pravo barvo, lažje bo opraviti z njimi. Srbi in Makedonci so čakali in dočakali.

  • Egon83

   Gledal. Imam na Danskem reče novinarki v kamero ”vsi migranti muslimani prišleki se integrirajo, mi to podpiramo in forsiramo.” Ko pa je bila kamera na sestanku v mošeji skrita, je rekel dvema prišlekoma: ”Ostanita na Danskem, vendar se nikakor ne smeta integrirati!” Na kratko: laže kot pes teče. Prej ko bo Zahod dojel da ima islam dve verziji, eno za ovce in kamere, ter pravi resnični obraz izza kamer, lažje se bo znebil teh parazitov.

   • karlina

    se strinjam

 • xtc

  Džamijam nisem naklonjen,ne zaradi tega ,da muslimani nebi smeli moliti,marveč zaradi tega,da se je pokazalo ,da so leglo ekstremizma,nemalokrat so v njih našli teroriste,orožje ,esploziv in druge nevarne snovi in kar je še najhuje zahtevajo ,da država ne sme imeti nobenega nadzora nad temi območji kar je povsem nesprejemljivo.

  • KIKI

   Islamisti se vedno ponižno prihulijo in – nikoli ne odidejo ! To niso
   turisti, to so teroristi; posledice masovnega islamizma čuti vsa Evropa!

 • Morala

  Prodane duše, za denar bi marsikaj naredili, ne glede, če je umazan ali opran denar! Saj imajo v MB že molilnico! Kje v muslimanskih državah gradi rkc svoje cerkve?!

 • rubec

  V redu. Zdaj se bo pač čakalo na derbi Đamibor : Đampija.

  • Morala

   In ne več na derbi Maribor – Olimpija :)

  • indijanka

   Si še vedno navijaško razpoložen? Če boš predolgo odsoten, bom zbirala podpise za prekinitev igr. Zraven lohka dodam še podpise proti gradnji še ene rakete. Kdo bo pa potem rušil to vse skupi..

   • rubec

    **********
    Ah, sem se samo hecal. Azijatskih iger ne gledam.

    • indijanka

     Nahecal si me…:) jojme ne dolgujem rada

 • župnik cefizelj

  upam, da bodo te đamije res teroristične celice. pa jim napišem par mogočih tarč:
  – slovenske železnice
  – rtv
  – stolnica
  – parlament
  – vlada
  – nlb
  – teološka fakultetea
  -pravna fakulteta
  no to zaenkrat! samo udrite čobanski musliji iz kosova. alahu akbar.

  • garfi

   v norišnici si varen
   pred moderatorjem očitno tudi

   • karlina

    označi, kot neprimerno, dobi direktno uredništvo

    • garfi

     sem hvala

  • Sadako

   To bi bilo lahko zelo dobro. Bi narod vsaj spoznal, da sem imela prav.

  • Schemva Miro

   Pa še tebe naj skurijo zraven,gnoj od gnoja.

 • pesjanar

  Dovolj da ima Jankovičeva srbsko muslimanska enklava svoj kompostnik z odzračevalno cevjo,v Mariboru se lahko ponovi zadeva :radar to no še hec,ko bo klobučar zamenjal klobuk z turbanom……

 • garfi

  z zaostalimi muslimani sobivanje ni možno
  enako s komunajzli njihovimi uvozniki
  reformiral-civiliziral jih ne bo nihče, vsaj ne na miren način
  pred desetletji sem opravil svojo dolžnost in oddal podpis proti gradnji države v državi-đamiji
  že takrat sem vedel, da so oboji večna nevarnost in oboji tudi grozijo
  primer vb
  https://www.youtube.com/results?search_query=uk+migrants+truth

 • montyamp

  Komunisti so 1945 pripravili teren , da jih bodo s pravimi Slovenci vred lahko potamanili muslimani .
  V napol crknjeni državi se ne gre čuditi razvoju najbolj nevarnega kriminala .
  Rdeči fašizem je osiromašil državo , sedaj kupujejo nepremičnine tujci , ker Slovenci ne smemo nakazovati več kot 900 € , pri 1 000 € namreč že pademo pod drobnogled zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma .
  A kozojebačev pa ne bodo spraševali od kod denar ???
  Janšo bi že kurćanisti raztrgali , prekleta golazen zazidarsko paradajzarska .

 • Habibi6

  Kaj, ko bi našim komijem in levakom pripravili en koncert krščanskih pesmi v arbščini :-)
  Tole meni prav lepo zveni:
  https://www.youtube.com/watch?v=F4vgl4ZVvc8
  https://www.youtube.com/watch?v=GOS6QWZ1XXM

 • Interkom

  Bom pa spet citiral Sokrata: »Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.« Pri nas v EU si pa sami urejamo padec civilizacije in ker so javne službe nesposobne, bo to trajalo pet let od leta 2013 dalje. Sicer pa je normalno, da civilizacije, ki zaidejo v take deviacije (LGBTQ, demokracija po evropsko) , kot je sedaj evropska, propadejo. Z odprtimi rokami sprejemamo tujce, ki znajo samo eno besedo, so brez dokumentov, ne veš kdo so, to je sociala. Na CSD se talajo pomoči, čeprav sem zadnjič tam sedel v vrsti in skoraj nisem razumel, vse tuji jeziki. JSS MOL izpiski so na spletu, neprofitna stanovanja pa se vidi, komu gredo. Vse ostalo, kako nekdo ne dobi nečesa, je posledica tega, da vsi mislijo, da imamo samo pravice, dolžnosti pa nič. In še to, kar imamo mi na oblasti NI DEMOKRACIJA, ampak TIRANIJA strank In ko se boste spraševali ali je Amerika tista, ki želi, da se v celem svetu razvije demokracija in krasna prihodnost: https://www.rt.com/usa/369706-ndaa-manpads-magnitsky-draft/ in ste prebrali ta link, vam je jasno, da je Amerika največji izzivalec vojne.

 • islamizacija Evrope ni prava pot.

 • župnik cefizelj

  breaking news:

  na slovenjgraškem so opazili urško bačovnik janša, kako je zavita v hijab menjala plenice malemu črtomirju. zraven je vse na tepihu klečujoč opazoval paša ivan janša-čoban. govori se, da je vsa družina janša prestopila v islam, da bo ivan preko gradnje đamije lahko opral svoj krvavi orožarski denar. očitno šajkači in užičkem kolu sledi turban, damaščanka in hijab. alahu akbar paša ivan janša, kosovski doktor in grosupeljski čoban.

  • tramal

   Sem ti že napisal da crkni in upam da boš kmalu.

   • karlina

    BLOKIRAJ !!!!! ALI PA NA DESNI STRANI, OZNAČI , KOT NEPRIMERNO

 • župnik cefizelj

  neverjetno:
  franc bereznik se že uči pesem antona aškerca: čaša nesmrtnosti

  Turban pisan diči ruso glavo,
  damaščanka mu visi ob boku.
  Knjiga sveta je pred njim odprta, –
  koran čita mladi Abduraman,
  koran čita, suro baš o smrti,
  in o smrti in življenju večnem.
  Svetel dan mu sije skozi okno,
  krasno jutro v izbo se smehlja mu,
  jasno jutro, dete vesne mlade,
  ali v duši jasno ni kalifu

  • rrrrr

   Pa kje si še našel tega aškerca. Lesnina ga nima več v akciji…..

 • tramal

  Ljubljana je tako že juga v malem ki jo vodi srbski klošar jankovič.Maribora pa se mi zdi škoda ker tam je še veliko zavednih Slovencev .

  • župnik cefizelj

   seveda, čmaribor pa zavedni slovenci. štajrska greznica in gamad, ki je vzklikala hitlerju ki bi samo pijančevala in lenarila. največji porabniki proračunskih sredstev, ogabno korumpirani, kriminal v vseh porah družbe. štajrska greznica in gamad, dežela klovnov in primitivcev.

   • spij pomirjevala že enkrat

   • črnaovca

    Malo pazi koliko si zaviješ

   • Franjo

    ni tako hudo

   • Bojana Novak

    Večje gamadi od tebe župnik cefizelj skorajda ni… in če ja Štajerska gamad si ti drek ki niti v greznico ne sodiš, bolj na kakšno partizansko grobišče…

   • Morala

    tebe bodo odpeljali…ti res potrebuješ strokovno pomoč…žališ lahko le sebe in tvoje domače…druge sodiš po sebi…dolga leta je bil MB nosilec industrije in takrat ste vsi cuzali denar in bili porabniki proračunskih sredstev…

    • župnik cefizelj

     ker je bilo preveč lenih in zapitih štajercev so morala podjetja tam, metalna, hidromontaža, jeklotehna, tekstilna tovarna mb itd. uvažati delavce iz bivše juge. đamija je posledica zapitosti in pregovorne lenobe štajrcev. ne ti meni kdo je len in zapit! ogabnež štaajrski, najbrž si v službi v javni upravi ali pa ti tatek plačuje fse, ker je krado ko svina. zgnite gnoji leni, zapiti štajrski.

     • Morala

      ti ravno sodiš med takšne, ker se spoznaš na to..in ni vredno, da ti sploh odgovarjam…jaz sem svoje že oddelala…moj tatek je že 50 let mrtev…

   • tramal

    Nisem ne mariborčan in ne štajerc vem pa da sem napisal resnico.Maribor je bil za časa nemcev najbolj razvito mesto v jugi in tam je bilo 22 000 nemcev dokler jih niste pobili ali pa so morali zbežati.Vse to ste komunajzerji načrtno uničili in forsirali ljubljano v kater pa je danes juga v malem z največ domačimi izdajalci.

    • karlina

     res je

  • Novakec1

   Zahovič n Tavares sta taglavna.

  • karlina

   Vsa Slovenija je na našo žalost, juga v malem, vsa !!!!

 • Habibi6
 • župnik cefizelj

  nova himna jurišnikov sđs- vodi jih pujsek paša mahnič

  https://www.youtube.com/watch?v=9JgKfiJJiy4

 • črnaovca

  Od kod jim denar?

  • župnik cefizelj

   paša ivan janša pere svoj krvavi denar is trgovine z orožjem. sklenil je zavezništvo s kugo 21. stoletja – islamom.

  • sevenx

   Savdska Arabija kupuje…

   • Novakec1

    Domači izdajalci pa prodajajo.

 • Franjo

  a ste sigurni, da ne gradijo raketo za vesolske polete

 • Krtača 20

  Pa poglejmo kakšno stališče do džamije ima SĐS ki aktivno dela in služi na tem projektu: https://siol.net/novice/slovenija/poslanec-andrej-cus-nad-sds-obupal-tudi-zaradi-dzamije-418186

  • Morala

   Piše, da služi član SDS, ki sedi v stranki na vidnem položaju…za denar se vse naredi in pozabi…nikogar ni, ki bi povzdignil glas proti…

 • zoro

  vsaj ti maribor, se zbudi in vstani

 • bubamara

  Zanimivo, da jo ne zgradijo v Velenju.

  • Peter

   Ne da Tito.
   Veleje je titovo pa fertik, no.

  • karlina

   Tam imajo že ogooooomen spomenik, največjemu klavcu v Evropi, med in po 2. svetovni vojni, sem brala ,da ga bodo obnovili, za več 100.000 evrov-SRAMOTA !!!!

 • Jožef

  Zanimivo in priporočjlivo bi bilo, da bi kak neodvisni strokovnjak izdelal analizo o muslimanih v Sloveniji.
  Koko jo možno, da ni bilo ne v Avstroogerski, ne v kraljevini Jugoslaviji in ne v SFRJ nobene potrebe po islamskih sakralnih objektih v Sloveniji. Tudi 70 let po koncu 2. svetovne vojne niso imeli muslimani potrebe po džamijah v naši domovini. Kako je možno, da se je to začelo na veliko dogajati po vzponu Jankoviča in levih vlad.
  A jih je res toliko (muslimanov), da morajo imeti džamije po glavnih mestih Slovenije.
  Zdi se mi, da gre za nekaj, kar ima za cilj uničenje avtoktonega slovenskega življa.
  Vprašam vas, Slovenci in kristjani, ateisti in nemuslimani, a se vam ne zdi, da nas hoče “turčin” na prefinjeni način podjarmiti. A si res tega želimo. Prosim vas, multi kulti, različna sobiivanja in razne socialne iznajdbe zadnjega časa se ne obnesejo in nam lahko samo in zagootovo škodijo.
  Jaz ne podpiram širjenje islama z vsemi njenimi oblikami in zakoni. Tukaj smo Slovenci in tisti, ki smo verniki v Boga, smo katoliki in pika ! Pa ne zamenjujte ljubezni do domovine in Slovencev z ksenofobijo, fašizmom, klericizmom, sovraštvom do drugačnih in tako naprej. Vse je bilo že videno in slišano. Slediti je treba neodvisnim medijem doma in tujini. Mainstream ne dela za našo skupno slovensko dobro !

  • karlina

   Jaz ne podpiram širjenje islama z vsemi njenimi oblikami in zakoni. Tukaj smo Slovenci in tisti, ki smo verniki v Boga, smo katoliki in pika ! Pa ne zamenjujte ljubezni do domovine in Slovencev z ksenofobijo, fašizmom, klericizmom, sovraštvom do drugačnih in tako naprej. Vse je bilo že videno in slišano. Slediti je treba neodvisnim medijem doma in tujini. Mainstream ne dela za našo skupno slovensko dobro !

   LAHKO SAMO PODPIŠEM !!!

 • Razocarana

  Še Ljubljanske ne morejo do konca zgraditi zaradi pomanjkanja sredstev, a za nakup novih objektov imajo pa denar. Vse skupaj je zelo čudno.

  • župnik cefizelj

   dogovorili so se z pašo ivanom janšo, da mu operejo denar, ki mu ga naveza snežič-dijana srbska niso mogli!

   • komar marko

    res si ubog!

   • Krtača 20

    Ja, mogoče jim bo paša ivan prodal klime za 400jurjev. Tega dnarja nikakor ne more oprat. Prek položnic in sestrične bo trajal ene 40 let…..

   • T-Rex

    sj nemorem verjeti kako patetični ste levuharji. pa še sram vas ni. res ste Gnoj

  • karlina

   itak, kot vse v islamu

 • Eric Koston

  to je načrtno dve glavne mesti, današnje otroke bodo v njihovi penziji klali manj inteligentni

 • Novakec1

  Osamosvojitev je bila predpriprava temu kar se sedaj dogaja, počefurjenje, islamizacija, razprodaja….. Dobro vam ratuje.

  • Zgornji

   Ja, Žal… :-(

 • samotoje

  Maribor zagotovo ne potrebuje nobenega islamskega centra. Slovenija je krščanska država, kjer so prisotne tudi druge, manjše religije. Glede na število muslimanov, ki tu živijo, je ljubljanski megalomanski nedokončan projekt popolnoma dovolj. Semeničeva in Smrekarjeva pa verskega objekta sploh ne potrebujeta.

  • karlina

   še kako res

 • Zgornji

  Menda čakamo še na uvoz novih talibanskih mladincev ki bodo resno poprijeli za delo svojih predhodnikov …

  • Ana Job

   Pozdravljen. Lepo te vabim na našo domoljubno stran, ki jo urejava jaz in manurro. Dobrodošel!

   https://slovenec.life/!

   • Zgornji

    Hvala bejbyy :-) :-* :-)
    Lep dan ti želim :-)

 • Cabrio

  Karlina ne prdi. Ko si se porivala z kabrioleti nisi tako govorila

 • skorpijon93

  marš ! zgledujte se po češki !

 • koza

  kako je nastajala džamija v Ljubljani, kar očitno sedaj ne bo več problem, imajo prakso … http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=60731

 • karlina

  Danes prva novica na POP TV, nameravajo zgraditi tudi tretjo džamijo v KOPRU !!!!!!

  • garfi

   očitno se načrti grabusa in komijev uresničujejo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!