Ekskluzivno! Neuradno, a zanesljivo! Milko Novič je oproščen!

Milko Novič. (foto: STA.)

Iz zanesljivega vira smo izvedeli, da je vrhovno sodišče Milka Noviča oprostilo. Razlog, zakaj je omenjeno sodišče oprostilo Noviča, naj bi bila po zanesljivih informacijah kršitev pravice do obrambe. 

Letošnjega maja smo poročali, da je ustavno sodišče odločilo, da treh ustavnih pritožb, ki jih je zoper več sklepov o podaljšanju in odpravi pripora Milku Noviču vložil njegov odvetnik Jože Hribernik, ne bo sprejelo v obravnavo. Ocenilo je, da so sodišča, ko so odločala o priporu Noviča, svoje odločitve obrazložila primerno, kar je bil sicer glavni očitek Novičeve obrambe. Proti odločitvi sodišča pa se je postavil ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, ki je preučil tudi sodni spis poskusa umora dr. Janeza Plavca, katerega je osumljen Libanonec in nekdanji uslužbenec Kemijskega inštituta Michel Stephan“Po tem, kar sem v spisu videl, vključno z delom preiskovalnih in (pravo)sodnih organov do sedaj, mi vest ne dopušča, da bi, preden ti ne razjasnijo nekaterih očitnih in ključnih vprašanj glede povezanosti obeh zadev, sodeloval pri potrjevanju ustavne skladnosti kakršnihkoli odločitev, ki temeljijo na zame očitno nerazčiščenih oziroma špekulativnih predpostavkah (in s tem eo ipso očitno napačno ne/obrazloženih sklepih) o tem, kaj se je v primeru umora dr. Jamnika (direktorja Kemijskega inštituta) ter poskusu umora njemu neposredno podrejenega dr. Plavca (vodje NMR centra na Kemijskem inštitutu) v resnici zgodilo,” je zapisal Jaklič.

Iz zanesljivih virov pa smo izvedeli, da je vrhovno sodišče Milka Noviča oprostilo. 

V začetku letošnjega leta pa smo se spraševali, ali bomo v letu 2018 izvedeli, namesto koga sedi Milko Novič? Kot je jasno, je bil ves ta čas zaprt po krivici, kar dokazuje tudi oprostilna sodba vrhovnega sodišča. Novič je čas okrog božiča 2017 preživel v upanju, da bo pravica na koncu zmagala, pa čeprav ga je le dva dni prej višja sodnica Stanka Živič obsodila, da je kriv zahrbtnega umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Šlo je seveda zgolj za potrditev sodbe, ki jo je po vzoru obtožnice, ki jo je pripravila državna tožilka Blanka Žgajnar, spisala sodnica prvostopenjskega sodišča Špela Koleta.

Primer Novič je ves čas spremljala tudi mednarodna opazovalka za človekove pravice Michelle Laura Kling, ki je v Združenih narodih pripravljala govor na to temo. Kot je namreč pred prazniki obljubila za Nova24TV, bo slovenska sodišča, ki sodijo najbolj nerazumno na svetu, zatožila vsem možnim mednarodnim institucijam.

Razlog, zakaj je vrhovno sodišče oprostilo Milka Noviča, naj bi bila kršitev pravice do obrambe.

Ob Novičevi oprostilni sodbi so družbena omrežja tako rekoč eksplodirala. Objavljamo nekaj prvih fantastičnih odzivov:

Sedaj je uradno: Poglejte, kaj je sporočilo vrhovno sodišče
Okrog 17. ure pa je STA zapisala, da je vrhovno sodišče za Milka Noviča, obsojenega za umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, odredilo prekinitev prestajanja zaporne kazni. Njihova odločitev je povezana z uveljavljanjem kršitev pravice do obrambe v Novičevi zahtevi za varstvo zakonitosti. Dodajajo, da je vrhovno sodišče prekinitev prestajanja zaporne kazni odredilo na podlagi četrtega odstavka 423. člena zakona o kazenskem postopku, ki določa, da lahko vrhovno sodišče glede na vsebino zahteve za varstvo zakonitosti odredi, da se izvršitev pravnomočne sodne odločbe odloži oziroma prekine.

M. S.

 • pajot

  Končno!!!
  Sodstvo pa naprej po starem,kenede?

  • samsara

   Sploh zdaj, ko se mu obeta že potrjena ministrica, drugarica katić. Slednja je svoje sposobnosti izdatno demonstrirala med vodenjem MORS.
   Eno ministrstvo je v predhodni vladi že spravila na zgodovinsko dno.
   Drugo, ki je tam nekje blizu dna, ne bi smelo biti pretežak zalogaj, kajne katićeva.

   • SIMON ROZIC

    V pravosodju Katićka ne bo imela toliko dela z znižanjem statusa,
    saj je sodstvo že na dnu; samo fiksirati ga bo morala na “podn”!
    Pazimo se, okoli bomo hodili nagi, ne samo bosi!

 • totex39

  Vsi, ki so sodelovali pri tem postopku bi morali kazensko odgovarjati in biti takoj odpuščeni in nikoli ne bi smeli opravljati tega poklica in naj gredo raje ceste pometati.

  • RATATA

   ceste lizat

  • AlojzZ

   Bomo morali pa kaj več narediti za to, kot pa pisati komentarje. Kak predlog?!

   • SIMON ROZIC

    Vsak dan en protest pred sodno palačo s transparentom:
    DOL S KATIĆKO !

   • karpelec

    Predlogi so lahko različni, a upajmo tudi uresničljivi!!!

  • Janko Gedlicka

   Tako bi moralo biti, vendar pri nas pač ni za pričakovati, da bi bil 288 čl. Kazenskega zakonika, ki inkriminira krivo sojenje res uporabljen. Prej bodo sodniki, ki krivo sodijo po diktatu, napredovali. Imamo “fantastično” koalicijo petdesetih odtenkov rdeče, “fantastično” pravosodno ministrico, “fantastičnega” predsednika vrhovnega sodišča itd.
   Žal je trditev NOVE 24, da je dr. Novič uradno oproščen brez podlage. VS je le izkoristilo zakonito možnost, da dr.Noviču prekine prestajanje kazni, dokler ne izda sodbe o njegovi zahtevi za varstvi zakonitosti. Boji se debakla pred ESČP. Sodba bo težavno delo že če bo pravična saj bo potrebno napisati obrazložitevpočistiti vesin bo izdelalo sodbo s katero

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  PRAVILNO!!!!

 • althar

  Končno! A razplet te pravoudbosodne farse utegne biti še zelo zanimiv…

 • Edi Puc

  blablabla…… NOVIČ, je v SLOVENSKI JAVNOSTI KRIV in nobena sodba nebo sprala te krivice. Levji delež ima RTV – portal MMC – DELO – VEČER.

  • dob

   Točno tako. Režimu se je ves čas splačalo vse, kar so počeli. Vsaka krivica, storjena zavestno in iz političnih razlogov. Točno so vedeli, da bodo na koncu popušili, ampak so pa tudi vnaprej vedeli, da jim nihče nič ne more in da na koncu ni kazni za tiste, ki to počnejo.
   Zato bodo drugič to še počeli. Zakaj? Ker se jim splača! In ker ni kazni.

 • Silka

  Odškodnino pa naj plačajo “preiskovalci”,”sodniki” in “izvedenci”

  • Sit laži

   Moralo bi že tako biti, a so “sodniki” preveč zaščiteni. Zato so pa celo tako predrzni, da stranki mirno v obraz povedo: “Pa kaj potem, če boste tožbo na ESČP dobili, saj odškodnina ne gre iz mojega žepa”.

   • večni srb

    Utišali so ga pa le, malo se je tudi posral, v teh letih ne bo več nikomur delal probleme.
    Za življenjski čas in zdravje gre, vedno, tu pa so fašisti zaenkrat odnesli čisto zmago.

 • Ana Job

  Upam, da mu bo uspelo od te pocarske države iztržiti rekordno odškodnino!

  • samsara

   Morda pa bo s tem zahtevkom prišel do ESČP.

   • marta

    Na ESČP greš samo, če ti je tukaj negativno rešeno.

  • soc

   Se strinjam, a plačali bomo tudi vsi tisti, ki se borimo za pravno državo. Plačati bi morali Kučani, Masleše, angažirani policisti in tožilci… Vsa ta rdeča banda, ki nam je nazaj ukradla našo Slovenijo. Pobrati vse premoženje in izgnati v prijateljsko Somalijo!

   • Ana Job

    Zelo žalostno je tudi , da se nam Slovencem ni nikoli uspelo osvoboditi izpod Jugoslavije in da še vedno prevladujejo interesi neslovencev.

  • Janko Gedlicka

   Res si jo zasluži. On in njegova družina so ogromno pretrpeli. Bilo pa bi za vspostavljanje pravičnosti v tej povampirjeni državi koristno ustanoviti civilno iniciativo, ki bi si prizadevala, da sodniki, ki so kakor v tej zadevi, v aferi PATRIA itd. očitno naklepno krivo sodili, povrnili v proračun (davkoplacevalcem) izplačano odškodnino iz svojega premoženja. Potrebno bo tudi resno prizadevanje za njihovo kazensko obsodbo zaradi krivega sojenja. Člen KZ, ki to kaznivo dejanje določa je doslej zgolj kozmetične narave.

   • Ana Job

    Hvala Janko, vsekakor bo potrebna tudi večja medijska pozornost v tej zadevi, kajti to je dokaz, da sodišča funkcionirajo krivično, da zapirajo nedolžne.

 • VERRZIFIKATOR

  Stanka Žganjar Koreta

  KJE JE KDO

  KJE JE KDO, SPRAŠUJEMO SE ZNOVA,
  KJE KATERA TEH BARAB PROSLULIH,
  ZNANA DOBRO NAM IZ LET MINULIH,
  KJE SE BITJA SKRIVAJO SUROVA?

  KJE JE MRHA ŽIVA BREZ PRE-STANKA,
  KI UNIČEVALA BI ŽIVLJENJA?
  JE DOVOLJ ZA TAKŠNE POTRPLJENJA,
  DA V POSTOPKU BRŽ BILA BI STRANKA!

  KJE ZDAJ TISTA JE KORETA STARA,
  KI JE VSO ZADEVO ZAVOZILA?
  DA BI MRHA VSAJ DESET LET GNILA,
  ZANJO KI ŠE SAM HUDIČ NE MARA.

  KJE SE SKRIVA TISTA ŽGANJEKUHA,
  KI PRILIVALA JE OGNJU ŽGANJE?
  AH, BILO TAKRAT JE DRUGO STANJE,
  REKLI STANJU SO KAR MODNA MUHA.

  ZDAJ NA VRSTI SO BARABE VNOVIČ,
  KI IZMUZNILE SO SE V RESNICI,
  ZADOŠČENO NAJ BO S TEM PRAVICI,
  SOJENJE POŠTENO, TOKRAT ZNOVIČ!

  • SIMON ROZIC

   Vrh resnice so besede tvoje zale,
   če bi le v deželi naši malo vsaj držale!!!

 • sanguis sacrum

  to je bilo pričakovano, ker drugače ne more biti…niti v totalitarni državi…..samo sedaj bi morali nekateri odgovarjat…in seveda odškodnina..plus medijska rehabilitacija s strani kanalizacije a, watch dogs greznice in kos tv etc

 • Beli Sneg

  Slovenija komunistična kovnica slabih političnih procesov. Leta po krivici izgubljenih let mu bodo pa nadomestil s par tisoč evri. In večina državljanov se naprej voli rdeče barabe, lažnjivce in zločince.

 • Antonius

  PRASCI, ker so dr. Milka Noviča nedolžnega obsodili in zaprli.
  ESČP je tisto sodišče, ki se ga naše krivosodje boji, kot veleizdajalec na tv soočenja z Janšo.

  • samsara

   “ESČP je tisto sodišče, ki se ga naše krivosodje boji, kot veleizdajalec soočenja z Janšo.”

   Kot hudič kriza, bi se reklo.

  • Janko Gedlicka

   Zato pa so že prekinili izvrševanje kazni zapora še pred sestavo svoje odločitve o Novičevi (njegovih odvetnikov) zahtevi za varstvo zakonitosti. Precej dreka imajo za popucati. Samo prvostopno skrpucalo (sodba) je dolgo 200 strani.

 • Franc Šink

  Dolgo nazaj sem na tem portalu zapisal: Ne bo dolgo ko bo gospod Novič odkorakal oproščen in nedolžen in svoboden iz zapora z dvignjeno glavo.

  • RATATA

   Se spomnim. Itak nkol nč ne pozabim hehe

  • večni srb

   Zakaj si tako razmišljal, te je spreletaval kak babji občutek ali si resno analiziral?

   • Franc Šink

    Resno. Sam sem po izobrazbi fizik.

 • Ivan Friderik Novak

  Anglosaški sodni sitem, ki je tuj Evropejcem, ima eno dobro značilnost.
  Ta je kadrovanje sodnikov.
  Sodnike rekrutirajo iz vrst tožilcev in odvetnikov, ki so se večinoma nadpovprečni v stroki (imajo tudi nadpovprečen IQ), in imajo prehojeno večletno “kilometrino” v sodnih dvoranah.
  (O tem je precej pisal poznavalec ameriškega pravnega sistema, dr. Boštjan M. Zupančič.)
  Naše sodniške lepotičke pa so pridne študentke, ki zasedajo sodniška mesta zaradi marljivosti in . . .

  Pa še nekaj, kriminalistični inštitut bi moral spadati neposredno pod vlado in ne pod notranje ministrstvo.
  Tako bi se izognili napačnim strokovnim izvedenskim mnenjem (copat v Tekačevem, . . .).

  • Janko Gedlicka

   Že že, vendar ali je vlada nepristranska? In še posebej ta raznolika pod taktirko levice – mesecnika, ki ima svoje roke dirigenta obešene na Kučanove vrvice.

 • METULJ

  SUPER TO, MILKO NOVIČ, OPROŠČEN!!

  DR. KLEMEN JAKLIČ, HVALA, KER KAŽEŠ ZRCALO TEJ MAFIJSKI RDEĆI SVOJATI NA VRHOVNEM SODIŠČU V LJUBLJANI IN POSLEDIČNO TEJ GNOJNI UDBOMAFIJSKI RDEĆI BANDI NA KEMIJSKEM INŠTITUTU V LJUBLJANI!!

  S TAKIMI DOKAZI, KOT JE BEDNA SODNICA OBSODILA NEDOLŽNEGA G MILKA NOVIČA, JE RES DEJSTVO, DA NAM VLADA RDEĆE ZLOČINSKO SODSTVO, NEVREDNO! PAČ UDBOMAFIJSKA GADJA ZALEGA, KI JE UNIČEVALKA SLOVENSKE PRAVNE DRŽAVE!! PFUJ, SMRADI ENI!

  ZDAJ MORA RDEĆA BANDA NAJDET DRUGEGA MORILCA DIREKTORJA KEMIJSKEGA INŠTITUTA V LJUBLJANI, G JAMNIKA !

  ITAK NE BOJO STORILI NIČ, DA BI RAZKRINKALI GNOJNO RDEĆO BULO NA KEMIJSKEM INŠTITUTU!! KAJTI VSI ENAKI, VSI ISTI!! HE HE!! PARAZITI RDEĆI, SOVRAŽNIKI SLOVENCEV!!

  SLOVENCI, IN MI GLEDAMO, KAKO SE TA MAFIJA RDEĆA ZLOČINSKA PLAZI MED NAMI!!

  KOT PLEVEL SE RAZRAŠČAJO, VENDAR SO OSAMLJEN OTOK RDEĆE TIRANIJE V SRCU EVROPE!!

  TO ŠAVJE RDEĆE BOMO SLOVENCI IZTERALI IZ SLOVENIJE, BLIŽA SE TA ĆAS!!

  • večni srb

   Kaj
   rdeče, zakaj so bili pa katolibanski sodniki tiho, vsi so isti in s
   celo to dobro rganizirano fašistično združbo je treba obračunati enako.

   Sodijo kot bi se šolali vv Zagrebu ali v Budimpešti.

   • traktor

    Avtohtoni, ti si en navaden nikoli zadovoljen šelebajzer. Zafrustriran do konca, nezadovoljen, nepotešen. Jebi ga, najd si že partnerja, pa nehi drkat po portalu. Al se pa zahojsi.

    • večni srb

     En udbaš mi pa že ne bo govoril kaj je zame dobro, zelo si zarukan, če res misliš, da je samo to v vojaško policijski džamaheriji problem.
     A veš zakaj si naenkrat tako pameten, ker se jaz in meni podobni že deset let žrtvujemo, ko opozarjamo na fašistični aparat, sicer še pomislil ne bi, da bi se izpostavljal.

     • traktor

      Eh dej, pizdek. Ti se pa izpostavljaš, ja. Raj drkaj naprej, bo manj škode.

 • Torej ubijes cloveka in te neznajo obsodit ;) keri papki ;) Najboljs da zdaj se tozi drzavo za odskodnino ;)

 • sanguis sacrum

  sicer bi pa morali zapisati , da so ga izpustili, zato ker mu je udbo sodna mafija podtaknila umor…spet bodo msm to zavili v celofan…

 • Mojca pokraculja

  Počakajmo na uradni odziv sodišča, kolikor berem, ne gre za oprostitev, ampak je samo prekinjen zapor in izpiščen na svobodo.

  • marta

   Kar koli že je, zadeva se je začela premikati v drugo smer –
   PRAVICA in RESNICA morata ZMAGATI !
   Aleluja!

   • Mojca pokraculja

    Se bojim, da smo še daleč od resnice in jih je do tega pripeljal strah za svojo lastno rit. Vse kakor je pa to napoved, da je s to obsodbo nekaj zelo hudo narobe. No bomo videli, ali ga bodo oprostili ali si bodo roke umili in vrnili v novo sojenje.

    • dež

     Tipičen vzorec, popolnoma enak kot pri Janši, zavlačevali bodo do nezavesti. Se pravi, razveljavili sodbo in vrnili na prvo stopnjo. Zadeve se premaknejo šele takrat, ko grozita US in ESČP. Stavim gajbo piva, da ga ne bodo oprostili.

     • Mojca pokraculja

      Neki je zadaj, zato so potegnili to potezo. Mislim da je ves proces velik fijasko.

     • Mojca pokraculja

      Vse je možno.

 • Balkica

  Človeka obsodijo za umor, brez neposrednih dokazov, ga vtaknejo v arest, sedaj pa ga izpustijo! Kdo je tukaj nor? Ne razumem sodnikov, ki se na tak način igrajo s človeškimi življenji! Le kdo bo imenovanemu povrnil za vse tisto, kar je prestal, za čas, ki ga je po nedolžnem prebil v zaporu?

  • montyamp

   Tudi ti , kurčanove vešče zagotovo ne .

  • tonitefalco

   Mi davko plačevalci, kdo pa drugi !!!

 • marta

  O, Hvala ljubemu Bogu !

  • večni srb

   Kaj imaš pa ti s tem, ti je odleglo mogoče, ker nedolžen ne bo sedel za … hm, od nekoga drugega grehe.

  • montyamp

   Bog ima s tem bolj malo .
   Žvepleni pritlikavec je brez močih , EU ima UDBOVSKIH ciganov krivega sojenja , vrh glav .
   Slovenski narod bi moral povesiti tiste ki se ukvarjajo z atentati in slabo montiranimi procesi .

 • Osti jarej

  …toži naj tiste,ki so ga spravili v arest in oni naj mu plačajo odškodnino,ki jo bo nedvomno zahteval

  ….kdo je pa dejansko kriv za umor?!?

  • marta

   Tega pa ne boš nikoli zvedel.
   To bo ostala skrivnost !

  • večni srb

   Za umor ne vemo, za fašiste se pa ve, kar lepo po vrsti…

 • večni srb

  Očitno se ne da obsojati ljudi na podlagi posrednih dokazov, ki to niso.
  Za druge slovence niso najeli namških odvetnikov, ne glede kdo je pravi morilec, kup fašističnega gnoja so, to je menda zdaj vsem janso.

  • marta

   Kdo je najemal nemške odvetnike, dej, dej – spet sanjaš.

   • večni srb

    pardon, specialiste, ampak saj je jasno za kaj so bili specializirani.

    • marta

     sodne izvedence si mislil, ne ?

     • večni srb

      Tiste ja, ki so naše šalabajzerje postavili na laž. Ne poznam niti en drug tak primer v Sloveniji, skoraj vse tretjerazredne reveže obsodijo na podlagi posrednih dokazov, odvetniki pa strokovnih zadev sploh ne povohajo.

     • marta

      Naši odvetniki so enako pokvarjeni, kot sodstvo.
      Izjeme so povsod, samo premalo jih je.

     • večni srb

      Če izjeme res obstajajo, bolje, da so tiho in ubogajo navodila fašistov, sicer bodo kriminalizirali še njih.

     • marta

      Zato pa se to toliko časa vleče, ker se pošteni bojijo za službe, ampak to jih ne opravičuje od krivih sodb. Za vsakega sodnika posebej, se vodi evidenca o njegovem delu.
      Pride čas obračuna in tako je prav.

     • večni srb

      To si lahko pa popoplnoma prepričana, pa če v si pocrkamo, ta gnoj bo odgovarjal, in sicer po zakonu, ampak po Evropkem, ne po fašističnem.

 • večni srb

  V Jugoslaviji bi do konca življenja gnil v zaporu, ker je čuden, ne glede na neobstoječe neposredne dokaze proti njemu.

 • resnicaboli

  Ubogi človek koliko je pretrpel nimam besed za njegove rablje.

 • montyamp

  Še malo pa bo udbomafijsko krivosodje “razfukano” .

  • večni srb

   Iz tvojih ust v Božja ušesa, ker to je pa res že višek kaj dela ta fašistični gnoj z narodom.

 • Anton

  vto da bo Novič izpuščen ne dvomim, o tem sem govoril že prvi dan ko so ga priprli, vprašanje pa je kdo bo nova žrtev ata šrumfa

  sarkazem press

  • večni srb

   Za tole bi morale padati glave na notranjih zadevah, v tožilstvu in najprej na pravosodju, sicer je vse brez veze.

 • montyamp

  Zvodnik Milan ima tudi na udbomafijskem krivosodju svoje prostitutke .

 • marta

  Joj, kolikim ljudem, ki so iskali pravico na sodišču, je ta rdeča sodniška sodrga napravila NEPOPRAVLJIVO ŠKODO ???

  • večni srb

   Še sanja se ti ne, sicer spoštujem načela pravne države, ampak za ta drek bi bilo treba uvesti izredno smrtno kazen, ker jim NI TREBA biti tako pokvarjen.
   To delajo zato, ker mislijo, da vlečejo Boga za jajca in jim nihče nič ne more, sadistične psihoapate rajca pritajeno nasilje, naravnost uživajo, če ljudje zaradi njih trpijo. To drek je treba pozdraviti in zakleniti nekam do konca življenja, z njihovimi izrojenim družinami vred, ki se okoriščajo s položaji in denarjem vplivnih stršev oziiroma sorodnikov.

   • Darth Vader

    no klele se pa strinjamo….morda zgolj v razmislek tole branje….na temo potuhnjenih sadističnih psihopatov….ki jih drugje po svetu imenujejo vampirji….”

    Kaj imajo skupnega? Izkazujejo mnogo vrlin narcisoidnih sociopatov višjega sloja, ki predstavljajo zelo majhen odstotek človeške populacije. Ti ljudje so plenilci, ali bolj
    specifično, ti ljudje so paraziti. Sami sebe vidijo kot naravno superiorne drugim a velikokrat med seboj sodelujejo, če obstajajo obeti obojestranske koristi.

    Najbližja asociacija, ki jo lahko dobimo z narcisoidnim sociopatom (in s tem globalistom) v mitologiji bi bila vampirji. Velikokrat smo se spraševali, če je bil koncept “vampirjev”
    ustvarjen zato, da so kmetje temnega veka (srednji vek) pojasnjevali brezdušno in monstrozno obnašanje elit tistega časa. Dejstvo, da bi bila oseba sposobna takšnega zla, kaj šele organiziranega zla v obliki kabale, je ljudem težko sprejemljivo do današnjega dne. Vampirji v mitologiji so ponavadi prikazani kot elite, ki se skrivajo na očeh vseh kot vodje skupnosti v zgornjih krogih družbe. Izberejo si vas, se vsilijo kot pokončni pokrovitelji in aristokrati, nato pa se hranijo, dokler vas ni uničena. Potem poiščejo naslednjo vas. To je to, kar so. To je to, kar počnejo, in to počnejo na organiziran način, da je proces učinkovitejši. Več v tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/08/31/v-novem-multipolarnem-svetu-globalisti-se-vedno-vodijo-vse-igralce/

    • večni srb

     Saj je čisto enostavno.
     komunizem so razbili tako, da so postali ekskluzivni gospodarji skupnega, iz katerega se vsi in vse plačuje. Tudi vojska, policija i npravosodje, tudi pralament in ostali občinski šalabajzerji.

     Država, to je Pahor, še vedno so izredne razmere, še vedno ima vojska ista pooblasitla kot civilna policija, še vedno smo vojaško policijska džamaherija, za koga dela zadnji predsednik komunistov je pa menda samoumebvno.

 • Margu501

  Za vse kar se dogaja na slovenskih sodiščih, bi se Slovenija tudi morala zagovarjat pred EU parlamentom, zaradi kršenja človekovih pravic. Bolj upravičeno kot Madžarska !

  • večni srb

   Saj smo že bil iobsojeni celo za democid, edina jugoslaovanska republika, ki je bila obsojena kot država, ampak niso nikogar zaprli za tiste nečloveške zločine in se lahko izživljajo naprej.
   Madžari so isti gnoj, kaj pa misliš da tam delajo s tetjerazrednimi madžari pod psoebno zaščito države, po vseh nekdanjih velikonemških satelitih se dogaja isti totalitarizem. Ko je teba kazati s prstom so pa sami svetniki, jasno.

 • Boy

  Skrajni čas! Vlada, ki prihaja ne bo več tolerirala takih oprostitev. Če rdeča politika reče, da je nekdo kriv, je kriv, četudi vsi dokazi pravijo drugače. Razen naših, so vsi krivi in pika.

 • totex39

  Takega gnoja, ki je pri nas na vseh možnih položajih ne najdeš nikjer na svetu, od kod so se hudiči nagrmadili ravno v mali Sloveniji.

  • ZatonMesecnikov

   Iz Srbije so nagnali Komuniste v 90tih. Vse to je našlo zatočišče v socialistični republiki Sloveniji.

  • Darth Vader

   vse sranje, kar so zjagal iz balkana, ker niti od dleč ne želijo več slišati niti videti jugoslavije, komunizma, socializma, je našlo zatočišče v Sloveniji….sedaj se jim počasi pridružujejo še defektni kriminalci, bolniki, psihopati in ostala golazen, ki so jo na bližnjem&daljnem vzhodu spustili iz zaporov in nagnali ven iz države…..skratka degenerati vseh dežel sveta so našli zatočišče na plečih slovenskega davkoplačevalca

   • večni srb

    Če je to res, zakaj se je Slovenija tako spremenila, od kar smo sprejeli par sto tisoč migrantov iz Hrvaške, hrvaških delov bosne in Albanije, morda so pa njihovo pravosodje in represija drek, kaj ti misliš?

    • RATATA

     Enainštrdesetga še noben v Bosni ni vedel da je hrvat.

 • večni srb

  A veste kaj se mi zdi najbolj neverjetno…

  poglejte komentarje za nazaj, ogromno komentatorjev je prebralo vse novice o primeru in smo iz uradnega materiala nedvoumno sklepali, da neposredni dokazov proti osumljenemu ni, posredni indici pa ne prepričajo nikogar, zato obtoženi nikakor ne sme odgovarjati za naklepni umor.

  Kako je mogoče, da navadni amaterji in laiki ocenimo pavilno, naši najvišji pravini, kriminalistični strokovnaki in moralne avtoitete pa se tako očitno motijo? Na sodiščih rabimo poroto, treba jim je tako ukiniti dosmrtne mandate ter sprejeti ostre kazenske sankcije proti celemu prepresivnemu aparatu.

 • Jan Kovalski

  KONČNO!!!!!

  Davkoplačevalci pa se še “zahvaljujemo” režimskemu sodišču, da nam je naložil nova bremena.
  Še najbolje pa, račun naj se izstavi t.i. sodnici Koleti.

 • 10mile30

  sodba je razveljavljena

 • Marija

  V zapor, pa malo na prostost, pa zopet v zapor in tako naprej. V komunizmu nisi nikoli svoboden, četudi nedolžen. Še vedno sodstvo dela z ljudmi, kot se dogovorijo v centralnem komiteju.

 • Olga2345

  Materialna in kazenska odgovornost sodnice!

  • večni srb

   Predlagam izredno smrtno kazen, tudi za tožilca in ostale visoke avtoritete države, ki so dovolile to novo sramoto.

 • svoboda sloveniji

  MOJ LJUBI NAROD
  GREMO NAPREJ !!!
  POKONČNO !!!
  POGUMNO !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • Haloški Tunek

  (EKSKLUZIVNO)…SDS je pred volitvami nezakonito zbirala osebne podatke.

  Prepričaj prijatelja:

  “Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija? Veseli bi bili, če naš program predstaviš tudi svojim najbližjim in jih tako morebiti prepričaš, da tudi oni oddajo glas za pravično in uspešno Slovenijo – za SDS, torej.”

  • Haloški Tunek

   Tako so v stranki SDS med volilno kampanjo oglaševali svojo aplikacijo “Prepričaj prijatelja.” Šlo je za spletni obrazec, v katerega je simpatizer SDS vnesel podatke o spolu, imenu in priimku, starosti in elektronskem naslovu osebe, ki jo je želel pritegniti, da bi volila Janševo stranko. Srečni izbranec ali izbranka ni imel nobenega pojma, da je nekdo uporabil njegove osebne podatke in predvsem, v kakšen namen – to je postalo jasno šele, ko je v svoj elektronski poštni predal prejel vnaprej pripavljen elektronski nagovor z glavnimi poudarki iz programa SDS. Stranka se je skušala zavarovati pred očitki o zlorabi osebnih podatkov z objavo kratkega zagotovila, da se “podatki, ki jih posamezniki vpišejo v spletni obrazec ’Prepričaj prijatelja’ na povezavi, ne hranijo in ne obdelujejo. Uporabljeni so za enkratni namen personaliziranega sporočila.”

   • Haloški Tunek

    Kljub temu ji je sporna aplikacija že prvi dan uporabe nakopala prijavo na urad informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik. Tam so nedvoumno presodili, da je SDS kršila predpise. Omenjeno obvestilo, da stranka ne hrani in ne obdeluje zbranih podatkov, ni prepričalo državnega nadzornika za varstvo osebnih podatkov Matjaža Dreva, ki je ugotovil, da takšno sklicevanje ni bilo upravičeno, “saj je šlo za množično obdelavo osebnih podatkov z zelo jasnim namenom širjenja političnega programa in vpliva tik pred volitvami.”

    • večni srb

     Sam s seboj se meniš tunek, tu se pogovarjamo o smrtno resnih zadevah.

 • Vin Dizl

  Da ga spuščajo ven, je jasen signal, da so ga močno narobe obsodili.

  • večni srb

   Kaj mu koristi, njegovo živlnjenje je uničeno, vzeli so mu še zadnja lepa leta življenja, ko je bil še relativno zdrav, ostala mu je samo še naša vsakdanja beda in zavedanje, da lahko v tej fašistični norišnici v vsakem trenutku vdrejo in ga spet odpeljejo.

 • if

  Za ves patatrak je odgovoren slovenski volilec butelj!
  Če tega ne bi bilo v izobilju, bi bila RS demokratična država!

  • večni srb

   Kaj imamo pa mi s tem, jaz sem nevolilec in sem tudi že pred leti takoj povedal, da poredni indici ne preričajo, pravosodje je pa kup gnoja, po mojih osebnih izkušnjah. Levi in desni enako, verjetno te to moti, zato je pri nas tako, ker proti svojim fašistom nihče ne ukrepa.

 • Franc Šink

  Marsikdo si po tej sodni farsi ki je bil udeležen, ne bo več upal drugim pogledati v oči.

  • večni srb

   Haha…
   Najbolj naiven komentar dneva, očitno še ne poznaš sadistični psihopatov. Verjemi mi, čisto vsi njegovi rablji spijo kot dojenčki, za njih je še vedno kriv in mu nikoli ne bodo dali mir.

   • Franc Šink

    Mogoče imaš celo prav!

    • večni srb

     Bolj kot si miliš, sem se osebno prepričal, ne bi verjel kako izrojen gnoj pri nas dela za globoko državo.
     Če si normalen, človek, na to ne moreš niti pomisliti.

 • Haloški Tunek

  Čujte, slovenski zapori so samo za majhne ribe. Ka si ti nor…pa da jim gate ftrga. Jebem jas fsem ustaško, četniško in domobransko mater. Tudi Janeza Janšo so spustili na prostost…NEUPRAVIČENO!!!

 • karpelec

  Končno!!! A lahko upamo na boljše čase za Slovenijo in nas???

  • večni srb

   Sploh ne, saj to so samo izjeme, ki potrjujejo pravilo. Morajo narediti tudi kaj takega da vsaj od daleč zgledamo podobni razvitemu zahodu, državljane tretjega razreda še dolgo ne bo nihče branil. že dejstvo, da mso ločeni na tri razrede državljanov, normalnemu človeku pove vse, isto kot nas je nekoč razslojil že Hitler.

 • domovina mili dom

  Ne veselite se prehitro. Udbomafija mamilarska je pridobila 4 leta časa, da je dokaze uničila. Sedaj se bo začelo počasi nazaj jemati. Ampak tako, da g. Novič bo še vedno deležen, kot, da je kriminalec, vendar mu ne morejo dokazati.
  Poznamo te komunistične finte, zastaranja itd……

  • večni srb

   Saj so še druge stvari…

   • domovina mili dom

    So so, vendar pridejo kasneje na vrsto.

    • večni srb

     No, na to sem mislil… saj bo.

   • Franc Šink

    Katere pa?

    • večni srb

     Pojma nimam, ampak fašisti vedno tako rečejo, če ni , si pa kaj izmislijo in podtaknejo.

  • pupa

   Še vedno ni bil zaslišan Martinovič, ki se je sam ponudil pričati kot varovana priča. V tem primeru bi okril tudi kakšne vloge igrajo določeni sodniki, tožilci, policija in politiki.

 • tohuvabohu

  Kaj se ta indijanček dere?

  • Soave

   Kdo pa je to ? Ga ne vidim.

   • tohuvabohu

    Haloški cigan.

 • večni srb

  To je zelo hud poraz za globoko državo, morali so poslušati nemše forenzične strokovnjake, sicer ne bi bilo več naročil od naših edinih izvoznih poslovnih partnerjev.

 • večni srb

  V Jugoslaviji, si se zameril komandirju policije, ki je zato poklical pivskega klmerada iz tožilstva, da je začel proti tebi postopek, njegova kolegica sodnica te je pa obsodila zato, ker si čuden.

  • Haloški Tunek

   Čuj Srb, v Jugoslaviji bi zaprli fse skrajne desničarje ala SDS, Šiško in SNS. In praf je tako…kapish?

   • večni srb

    Zakaj pa, ekstremiste rabimo, da združujejo take kot si ti. Saj si inteligenten.

    • Haloški Tunek

     Pa saj desničarji imate svojo Jugoslavijo…tovariš Ivan Jajo Janša vam je drugi Tito…

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Haloški Tunek bo v obraz dobil pljunek.

 • večni srb

  Si zna sploh kdo zamisliti koliko komunističnega udbaškega , ustaškega in klerotalibanskega gnoja je pri nas še na samem vrhu države in koliko normalnih, nedolžnih slovencev popolnoma uničijo vsak dan?

 • Soave

  + + + + + + samo, da bo še naprej zdržal pritiske !
  Saj vemo, kako to pri nas gre ? Večno bo kriv ! Barabe hudirjeve
  Danes je Artur pripel dober članek o psihopatih !!
  Preberite. Hitro jih bomo našli tudi med našimi komunističnimi veljaki !

 • Haloški Tunek

  Pička jim materina… fse kriminalce spustijo na prostost, tistega delafca ne tehničnih pregledih pa ne, in bo sedel…ne vem točno 2 ali 3 leta za 250 ojrof… Da jim jebem mater !!!

 • Haloški Tunek

  Od Vardarja pa do Triglava, zbrala se je Banda Šiptorska … eden pu*ši, drugi Coko njuši, tretji, čačka prstom uši tolpa Šiptorska… Eden pa vodi vašo desničarsko sekto SDS !!!

 • Slovenka

  Veliko olajšanje, vsekakor.

 • Morala

  Sodba bi morala biti oprostilna, le to šteje v SLO in bi lahko zahteval odškodnino !!! Prekinitev mu res prinese svobodo, toda življenje so mu uničili…

 • tohuvabohu

  Lani so imeli med predsedniško kampanjo soočenje tudi na radiu Ognjišče. Kandidata Šarca je nekdo vprašal, kaj misli o tem, da nekdo tri leta ždi v priporu brez dokazov, in ta podalpski bedak je bleknil, da o tem nič ne ve. Sic! Ni rekel, žal mi je, se bom pozanimal, vsakdo si zasluži pošteno sojenje, anything. Enostavno: ne vem in me ne zanima. Tako arogantno se obnaša slovenska politična drhal. Tak naj bo prvi človek države? Sramota, sramota.

 • tohuvabohu

  Kaj se to haloško govedo repenči?

  • Haloški Tunek

   Šiptarji ZBOR !!!…Janez vas kliče !!!

   • marta

    Prijava – SOVRAŽNI GOVOR !

    • Haloški Tunek

     Ofce ZBOR !!!…Pastir Janez vas kliče !!!

     • pupa

      Kaj bo zbor v ADRII? Boš lahko na oslovska ušesa vlekel.

    • ĐĐ Style

     Zakaj sovražni govor? Janez je zelo pogosto ime v Sloveniji. Na Kosovem jih je malo.

 • ĐĐ Style

  Sedaj nam bodo še morilic hodili na svobodi. Res je krivosodje.

  • tohuvabohu

   Komunističnim klavcem se ni skrivil noben las.

   • ĐĐ Style

    Klavce s Sv. Urha proglasite svetim

    • tohuvabohu

     Vsaj danes dajte mir, goveda levofašistična. Še tiste redke trenutke veselja, ki jih v tej prekleti eritreji lahko doživimo, nam hočete uničiti. Vse ima meje.

     • ĐĐ Style

      Kmalu spet pide Hitlerjev rojstni dan in lahko zopet zaprisežete kot pravi izdajalci na bežigrajskem štadionu

     • tohuvabohu

      Smrt levemu fašizmu.

     • ĐĐ Style

      Smrt vsem kolaborantom in izdajalcem lastnega naroda. Si se prepoznal?

     • tohuvabohu

      Lasten narod ne obstaja. A maš ti lasten narod? Jaz sem ponosen Slovenec in imam rad svoj narod, goveda levofašistična samo gonite sovražno propagando, za narod vam pa dol visi. Nikoli niste ničesar naredili za narod, ampak zgolj za oblast in privilegije. 75 let nam že hodite po glavi, prasci levofašistični. Dovolj je bilo!

     • ĐĐ Style

      Hunom bi podarili državo, samo če bi Orban zinil

  • marta

   Upam, da ti Novič skrajša jezik.

   • ĐĐ Style

    Sedaj si veliko povedal o njegovi nedolžnosti

  • Morala

   Še ti ni jasno, če bi imeli trdne dokaze, bi ga obdržali. Pri vsakem dvomu o krivdi, je konec. To bi moralo storiti že na prvi stopnji. Ga oprostiti in iskati drugega storilca.

  • Den456

   Morilci združeni v udbomafijo že predolgo hodite po svobodi.

  • Clemen J.

   Nebo morilec in naročnik katera dva sta priznala umor, in so jih ščitili Levuharji lepo sedita.

  • šmentanamuha

   Morilci hodijo na svobodi že od od 1945 dalje, …

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Jebem vam ta ZLOvenska sodišča. Čista vsaka sodba, pade slej kot prej. :)

  PS: Pred zid in streljati. :) #ČeGaNovaPodpiraJeSigurnoKriv

  • ĐĐ Style

   Nova24 , v službi krivih

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Lahko samo še čakamo, da pade oprostilna sodba Jure Cekute. Očitno se ga je Janša odrekel, glede na to, da Nova24TV ne piše nič o njemu. :)

    PS: Samo še to nam manjka. :)

    • Olga2345

     Cekuta je iz Kučanovega kroga!

  • Clemen J.

   Predvsem levuharjem, nekateri npr. Zoki in Family pa se do sodbe ne pridejo.

 • marta

  V kakšni fazi pa je zdaj zadeva, ko je bil dr. Michael Stephan obtožen napeljevanja k umoru dr. Janeza Plavca s Kemijskega inštituta. ?

 • Jan Kovalski

  Bistvo pa je tole:
  Ves ta čas so Noviča, ki so ga obsodili brez dokazov, držali v zaporu zato, da so dobili izgovor, da ne iščejo, in ne naredijo nič, v smeri, da bi poiskali morilca, ki je ubil direktorja Kemijskega inštituta Jamnika.
  Če sem zloben, verjetno jim ga sploh ne bi bilo potrebno iskati, ker verjetno vedo kdo je.

  • marta

   Po stari ustaljeni praksi. Nič novega.

  • tohuvabohu

   Prav to, da poznajo morilca, je povzročilo, da so Noviča toliko časa držali notri. Sicer bi se namesto tega lotili iskanja.

 • ĐĐ Style

  Sedaj bo prišel ven kot strokovnjak, stara Dobska šola. Tam se je kar nekaj desnih šolalo.

  • marta

   Čudežni deček. Ti pa si naravno dovolj inteligenten, kaj ?

 • Stajerka

  to, da imajo človeka, ki je na podoben način naročil likvidacijo sodelavca g. Jamnika je grozljivo dejstvo…..še bolj grozljivo je, da sodstvo kljub novim okoliščinam ne dopušča možnosti ponovne proučitve in presoje dogodkov……če tudi je bil dr. Jamnik likvidiran po naročilu, NI variante, da se likvidator javi kot priča……glede na dogajanja in naročilo drugega umora, je velika verjetnost, da je temu tako……

  ampak kaj, ko je zdrava kmečka pamet, kaj šele logika, že zdavnaj zapustila sončno stran Alp……

  drugače pa dr. Noviču želim, da kalvarijo čimbolje prebrodi, koliko se pač da……škoda je storjena, ni denarja, ki bi povrnil ime in čas nedolžno obsojenemu človeku…….

 • Volkhv

  CIA ti bo pognala kroglo v glavo Anton Peinkiher!

  • Haloški Tunek

   Čuj smrduh, zaj bote svečkarji zbirali zamaške, da se Jovič opomore, nato ga čaka služba svetovalca v stranki SDS… Kliči M za umor…levičarja !!!

   • Volkhv

    Ajde Tunek, američani vas bodo spokali kot zajce, oni ne bodo hoteli tu delati nove Srbije oz Jugosmradije… Zadosti so vas meli, zato so pospravili Milo Ševića in verjemi, da zdaj ne bodo dovolili še enega genocidalnega enoumja sredi srednje Evrope.

 • Haloški Tunek

  Čujte, kemik Novič ma doma tudi pištolo???…Mi je pri pouku kemije nismo uporabljali !!!

  • Haloški Tunek

   Novič baje pripravlja belo maso za SDS mamilarski podmladek !!!

   • RATATA

    Ti, ki si iz baterijske reje se nimaš kaj oglašat.

    • šmentanamuha

     Baterijske reje … he he …

 • Slovenka

  Samo da gre domov. Končno.

  • večni srb

   Srečen je lahko tudi, ker ga še niso deložirali, sicer pa se mu lahko zgodi še to. Gnoj je gnoj.

 • Haloški Tunek

  Pa ka se SDS-ofci repenčite? Novič je samo trenutno zunaj, kmalu bo spet sedel…Janez Janša tudi !!!

 • Haloški Tunek

  Žalostno pa je, da slovenska “pravna” država deluje lopovom v korist. Novinarja Šurc in Zgaga sta v svoji trilogiji V imenu države, točno dokazala krivdo Janeza Janša…ampak glejte, zadeva je zastarala !?!?

  • Haloški Tunek

   Čujte, cajt bi bil, da so ljudje, ki majo moč odločanja in so tudi plačani za to, odgovorni za svoje ravnanje in poravnajo škodo, ki so jo pofzročili. Iz svojega žepa, ne dafkoplačevalskega. Če narediš npr. prometni prekršek, ki je sicer neprimerljiv s tem, dobiš takoj položnico in jo moraš plačati. Če ne, sledi izvršba. Torej???

   • FRANC3

    No, tokrat se pa s tabo strinjam. Vsi, ki smo v službi, smo plačani za to, da delo opravimo pošteno in brez napak. V Slo samo politiki in sodniki ne odgovarjajo za napake. Na zadnjih volitvah smo nagradili največje luzerje politike (SMC, DeSUS, ZAB, SD, LEVICO).

  • FRANC3

   Šurc in Zgaga lahko celo dokažeta, da si ti pameten, vsi ostali pa smo butci. In ti jima boš verjel.

 • Ryuk

  Kakšna sankcija bo doletela sodnici, ki je onemogočala Noviču obrambo? Odvzem mandata? Ali napredovanje?

  • FRANC3

   Pozabi. Vrana vrani nikoli ne skljuje oči.

 • Ryuk

  Jugoslavija je že zadaj. Ene trideset let.

  • Aresnica

   Ne verjamem, da te je plačani levičar razumel.
   __________
   Lep pozdrav

 • domovina mili dom

  Nikoli ne bo sodne odločbe, da je oproščen. Delali bodo prevale in kolobocije, da se jih Bog usmili. Kajti s tem bi rdeče sodstvo priznalo, da so z montiranim procesom obsodili naklepno, nedolžnega človeka.
  Poznamo te rabote.

  • šmentanamuha

   Verjetno je res tako.

  • ljubinica

   EU se pa ubada z madzarskim sodstvom ….
   O slovenskem pa niti besede.
   Kaj pocnejo slovenski EU poslanci?

 • Haloški Tunek

  Odličen teden za Janševe in katastrofalen za našo državo.

  Posledice:

  -en zelo verjeten morilec na prostosti
  -proračun ostaja brez denarja nepojasnjenega izvora, ki slučajno sovpada z afero partija
  -kot kolateralna škoda pa še brez denarja od droge bojevnikof in ostalih zlikovcef
  -ustanavljanje paravojsk legalizirano

  SLOVENIJA = BANANA REPUBLIKA

  • večni srb

   – en morilec je bil na prostosti tudi, ko je bil nedolžen v zaporu.
   – Za patrije je bil zadolžen Erjavec, ki ga niti povohali niso ne na MORS in ne na krivosodju, še najmanj pa Pahor.
   – droge… verjetno misliš heroin i nkokakin, kdo pa spremlja tovor iz Afganistana in južne amerike, razen naše nato soldateske, tega nihče ne more.
   – mi sploh nimamo vojske ampak največje stanovnajsko podjetje v državi ki je tudi mati vseh afer.

   SLOVENIJA, FAŠISTIČNA DEŽELA!

  • centurion
 • slaipowi

  “To, da je vrhovno sodišče zahtevalo takojšno izpustitev Noviča iz zapora, lahko pomeni dvoje: ali bo vrhovno sodišče obe sodbi razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje na ljubljansko okrožno sodišče, kjer mu verjetno ne bo več sodila ista sodnica kot na prvem sojenju, temveč drug sodnik.

  Druga možnost pa je, da so vrhovni sodniki Noviča oprostili. Novičeva obramba za zdaj ne razpolaga z nobenim dokumentom sodišča, zato tudi ne ve, kaj je odločilo vrhovno sodišče. Znano pa jim je, da gre Novič danes iz zapora domov.”

  Torej Novič ni oproščen, le prenehal je prestajati dosojeno mu kazen. Začasno ali trajno pa bomo še videli. Po znanem scenariju (J.J.) pa verjetno do zastaranja postopka. Volk sit in koza cela, ovce obeh strani pa boste trdile svoje.

  • if

   Prva odstavka dobro, zadnja poved tretjega za smetnjak.

   • slaipowi

    Resnica pač boli. Ovce vseh strani se pa najdete v povedi.

    • if

     Oven druge zmerja z ovcami.

     • slaipowi

      Tako je. Ampak oven vodi, ovce ste pa vodene in se nič ne sekirate zaradi tega. Celo ponosne ste na svojega pastirja. Spoštujem vašo odločitev. Ovca…

     • montyamp

      Ka si pa ti ???
      Majmun ………..

     • slaipowi

      Ne me primerjat s sabo. Levo roko imaš še vedno na palmi, v desni pa banano?

     • tohuvabohu

      Če bi bil ti vrhovni sodnik, bi bilo pol Slovenije v arestu.

     • centurion

      …ker pa je peder, je pol Slovenije na kurcu…

     • večni srb

      A na vaše tožilce in sodnike si tudi kaj ponosen?

      Neverjetno, nedolžnega človeka so hoteli zapreti do konca življenja, pa vam še ni dovolj.

     • slaipowi

      Ne nisem ponosen, zato ker ne poznajo svoje obrti in vedno padejo na proceduri. Novič je zunaj zaradi proceduralnih napak, tako kot je Janša zaradi njih zavlačeval in je potem zastaralo. Zame ni ne kriv ne nedolžen, ker se ni uspelo dokazati ne eno ne drugo, zate je pa nedolžen. V tem sva si različna. Isto je z Novičem. Zunaj je, ker mu je bila kršena pravica do obrambe in ne zato ker bi bil dokazano nedolžen.
      Bistvena razlika med mano in tabo je torej: sodstvo je treba razgajbat zato ker se ne spoznajo na svoj posel (strokovna krivda – po moje), ker so levičarji (vrednostna in politična sodba – po tvoje in po SDSovsko).
      Drugače pa se srbi oglašajte cca 500 km južneje. Tam je vaše mesto.

     • tohuvabohu

      Še en levi kreten. Nedolžnosti ni treba dokazovati. Zato je fraza “dokazano nedolžen” navaden idiotizem.
      Sicer je pa grda laž, da je Janša zavlačeval. Niti za sekundo se zaradi njega ni podaljšal proces.

     • maksimalno

      Zdaj pa ti dokaži, da nisi idiot. Amen.

     • FRANC3

      S tem si pa dokazal da nisi oven ampak KOŠTRUN. Trop ovc VEDNO VODI OVCA (MATRIARHAT). Oven vedno caplja zadaj in brani trop.
      Zapelji se malo iz mesta v prvo vas pa poglej čredo ovc!

     • slaipowi

      Kmetje že veste kje je ovnu mesto. Je tako tudi doma?

     • maksimalno

      Ti nisi koštrun , si en majhen, mogoče tudi en mal mahnjenmali jagenček.

    • FRANC3

     Katere strani ovca si pa ti?

  • Jan Kovalski

   slaipowi: “Torej Novič ni oproščen, le prenehal je prestajati dosojeno mu kazen”
   =====================
   To pomeni, da so postopek in posledično obsodbo na sodišču proti Noviču, spoznali za neveljaveno, sicer ga ne bi izpustili.

   • slaipowi

    Za neveljavno so jo oklicali, ker je bilo ugotovljeno, da mu je bila po KZ kršena pravica do obrambe in ne zato, ker nebi bil kriv. Bistvena razlika za razgledane ljudi, kar povprečen podpornik SDS, ki ne vidi dlje od kokoši na svojem dvorišču, seveda ni. Dokaz: stališče do procesa proti Janshariju.

    • Jan Kovalski

     slaipowi: “Za neveljavno so jo oklicali, ker je bilo ugotovljeno, da mu je bila po KZ kršena pravica do obrambe in ne zato, ker nebi bil kriv.”
     ======================
     Čeprav še ne vemo kaj so napisali pa na tako neumnost ni težko odgovoriti:

     Za krivega je človek proglašen, ko je pravnomočno obsojen, in ko izčrpa vsa mogoča pravna sredstva. Pa še v takem primeru se ve, da sodišča niso nezmotljiva in so v preteklosti že obstajale velike zmote. Tu pa ne gre za zmoto ampak za očitno montiran proces.

     In bistvo:, ki se nanaša na moj prvi stavek: Če neko višje sodišče spozna, da je bil obtoženemu kršen postopek je proces proti njemu neveljaven!!! In posledično, dokler obtoženi ni pravnomočno obsojen ne more biti spoznan za krivega!

     Tvoja bistvena razlika je tvoja bistvena neumnost.

     • slaipowi

      Ne trdim da so sodisca nezmotljiva. Oponiram pa prepricanju na tem portalu, da je Novič izpuščen ker je nedolžen. Tega še ne vemo. Jaz nisem sodnik, ti pa???? V SFS ste tako ali tako sami pravni strokovnjaki ( s povprecno IV. stopnjo izobraube(. Hvala bogu da imate nesposobnega vodjo ki ne zna sestaviti vlade.

     • maksimalno

      Idi v rit s svojo tumbarijo.

     • Jan Kovalski

      slaipowi: “… Oponiram pa prepricanju na tem portalu, da je Novič izpuščen ker je nedolžen. Tega še ne vemo.”
      ==========================

      Ma, to je podobno kot bi jaz napisal:
      “Ti sicer nisi v sodni obravnavi kar pa ne pomeni, da nisi ti bil tisti, ki je umoril Jamnika.

      Ničesar ne razumeš! Za tako obtožbo kot si jo je privoščilo ne zadostuje, da tožilka reče: “Imamo pravnomočno obtožnico, sodišče jo je vzelo v obravnavo imamo obtoženca v priporu. Nekaj že more biti. In ja, mogoče je priti s kolesom v 6 minutah od Novičevega doma do mesta umora”.

      Tam živi vsaj 2000 ljudi, ki bi lahko prišlo s kolesom na mesto umora v 6 minutah.

  • večni srb

   Kaj s epa ti greš?
   Hej to ni odškodninska sodba zaradi sosedove bukve ampak postope zaradi domnevnega umora, zakon ne pozna nič napol ali smao malo, je kriv ali ni kriv, konec debate.

 • Clemen J.

  Očitno so Levuharske ovce po ukazu stricov ščitile Muslimana Libanonca in še enega pretepenca. Bilo bi dpbro preveriti ta institut, da se ugotovi če slučajno niso dajali kakšnih kemičnih strupov tem islamskim hordam iz BV.ja, tako kot je to počela že Jugoslavija.

  • večni srb

   Aha, Novkoviča ste rešili, zdaj bi se pa radi spravili na nekega nič krivega libanonca, saj ni vaš, kar tako naprej…

 • šmentanamuha

  Dobro, da je še vedno živ. Vse najboljše, gospod Novič!

  • večni srb

   Zanimivo, da si najprej na to pomislil, zgleda te je zelo skrbelo kako je z njim.

   • šmentanamuha

    Malo pojasni ta tvoj dvoumen koment. Glede na okoliščine je skrb za njegovo življenje povsem na mestu, se ti ne zdi?

 • Olga2345

  Ti skorumpirano sodstvo si zasluži temeljito lustracijo! Vsi kršilci človekovih pravic bi morali materialno in kazensko odgovarjati in oditi na cesto!

  • montyamp

   Na autocesto ponoči brez kresničk .

   • večni srb

    Zakaj pa ne, saj imajo avtombili luči, nihče ne sme voziti po ljudeh.

  • večni srb

   za take finte, kot si pravkar napisala, lahko fašeš najmanj eno leto pogojnega zapora.
   Taka je naša sodna praksa, če te ne bodo obsodili, so kršili lastne zakone in naredili krivico vsem že obsojenim. Jaz ne prijavim nikogar, samo povem kakšna fašistična džamaherija je Slovenija, nekaj se tukaj pametne delate, pa se vam še sanja ne.

 • šmentanamuha

  Rušiš državo Slovenijo?

 • večni srb

  Kdo je pa zanesljivi vir, prvič slišim, da o izpustu iz zapora najprej obveščajo medije.

 • Lea Pralines

  mi imamo v sloveniji najboljše sodstvo,kdor ubije koga je oproščen,če boš pa rabutal češnje si ga pa najebal..naravnst greš na DOB…bravo sodišča slovenije..v bistvu pa jih sloh ne rabimo se bomo po češnjo kar sami zmenili…juhuhu..za kozlat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • centurion

   KURBA POFUKANA LEVUHARSKA, DA TI JE PES JEBAL MATER KUČANISTIČNO.
   Lea pralines fukara, pesopenislizaljka, a si dons z odločitvijo sodišča končno
   dobila v rit do goltanca dildota v garaži zarad besa tvojega pesojebega ljubimca,
   la qwa no?
   NOOOOOOVIČČČČ!!!!

   • ljubinica

    Tale komunajzerka Lea te je pa ornk razjezila ….

    • centurion

     Ne ne, le povedal sem ji kaj je, pa ne ve tega,
     ker ji je številka noge prerasla IQ, ki ga je podedovala
     po debilni levuharski materi, ki se je parila z retardom iz Lj.Polje.
     Skotila se pa je po desetih neuspešnih elektrošokih in spadcem
     s postelje na vamp.
     Proizvod- Lea Pralines zastavonoša LGBT levice….

   • Lea Pralines

    PEZDE ZAGOVEDANI,SKRIJ SE TAKOJ NAZAJ V LUKNJO KAMOR SPADAŠ,,,LE KAKO SI SE UPAL PRITI VEN GOVEDO BEBASTO

    • centurion

     Hehehe, kurba štabna LEVA.
     Prouzaprou skleda za zbiranje sperme, hehehe….

   • Lea Pralines

    nedonošenček bebavi..vse ti je oproščeno…vidiš da nimate šans,ne na volitvah..nikjer,ker naša partija dela še vedno s srcem….ha ha ha

 • xtc

  KARKOL NOVIĆ JE OČITNO NA LISTI ZA ODSTREL ,KAJ JE POSREDI,NE VEMO.

 • FRANC3

  Če smetar v Komunalnem podjetju ukrade metlo, mu grozi odpust.
  Če sodnik sodišča v Sloveniji sodi krivično, koruptivno ali nerazumno, se ne zgodi nič. Ne odgovarja, morda sledi celo napredovanje.
  KAKŠNA DRŽAVA SMO. Včasih sem bil ponosen da sem Slovenec. Počasi me postaja sram predvsem v tujini, ker Slovenija pada na vseh lestvicah. ŽALOSTNO.

  • Anton

   v vseh teh letih odkar obstoja samostojna Slovenija sem lahko ponosen zgolj na tistih 5 let,ko je bil mandatar spoštovani, eminentni, Gospod Janez JANŠA, o obdobju pred 1991 pa mislim(ne mislim, VEM!), da nima smisla razglabljati

   sarkazem press

 • Gr Enze

  SLOVENSKI SODNIKI IN TOŽILCI NISO VREDNI NIČ NAJVEČ BI BILO OD NJIH ČE GREDO CESTE POMETATI PA METLE NAJ SAMI PLAČAJO !

 • luckyss

  Tipa so le izpustili in ne oprostili..in to ne zaradi tega, ker ni kriv, ampak kot običajno zaradi “proceduralnih napak”…Še vedno ostaja dejstvo o sledovih smodnika, če seveda forenziki ne lažejo…
  V vsakem primeru sramota za sodišče in tragedija za obtoženega, če je morda nedolžen…

  Težko je ugibati o krivdi vendar si na teh straneh, kjer ste v službi laži in podpihovanja mržnje med Slovenci to lahko privoščimo..
  Torej bi tako laično in “čez palec” na hitro ocenil, da na rdečem sodišču ne bo obsojen nek “arabski musliman”…raje bodo “potunkali” nekoga nedolžnega…
  Seveda se lahko tudi motim…

  In še to…..Če bi bil omenjeni član levice ali SD, bi tukaj o njem pisali ravno v obratnem smislu, torej bi se zgražali, ker je izpuščen..To je vaš največji problem in razlog da nikoli več ne boste igrali resne vloge v slovenski politiki…
  Narod je sicer butast…tako zelo pa vendarle ne ;)

  • RATATA

   To, da na teh straneh kdaj tudi pretiravajo, je vzrok v vseh drugih medijih, ki drukajo za komunajzrstvo, za ćefurjad, za migrante in za slavilce komunistične revolucije, lgbitovsko izprijenost ter za neupravičene lastnike ukradenega.

   • luckyss

    Na teh straneh se skoraj vedno pretirava ali laže…tudi v primeru migrantov, kjer je zadeva dovolj resna, da je že realno poročanje strašljivo..

    • RATATA

     Jaz si pa želim, da bi realno poročali tudi o šiptarjih, ki prihajajo v Slovenijo.
     V srednješolskem šlosarskem razredu v Kopru, je izmed dvajsetih le 5 Slovenskih fantov, 15 je južnjakov od tega več šiptarjev kot bosanđerosov.
     V bistvu busance že kar za svoje jemljejo!!!

     • luckyss

      Ja, se strinjam..to je problem o katerem se premalo govori….
      Tiha okupacija…

     • RATATA

      Potem pa še par sto pravih šerijatarjev in busanci 0a tudi muslumanski šiptarji bodo pokazali pravi obraz. Postali bodo islamisti.
      Slovencev ne marajo da ga jebeš!! Vem, ker dnevno vidim!!

     • luckyss

      “Jebi ga sad”
      Mi, ki smo že videli Abrahama bomo preventivno “pucali” vsak svoj AK…mladi pa bodo postali “Avstrijci”…
      Hvala politikom……”levim” in “desnim”…

     • RATATA

      Še dobr da busanc rade volje proda šmajser.

     • centurion

      A tut v KOPRU???
      Za Veleje sem vedu…
      Vse več “info šiptar” točk v SLOVENIJI…..

     • RATATA

      Ej, Krajn je pa glede šipteraja še najbolj zaklan!! Cele blokovske soseske so njihove!!
      Otrok ne upajo puščat zunaj sredi dneva, niti svojih babnic ne, da bi same hodile! Same grožnje in nasilje je!!

     • centurion

      Bo treba odkopat očetnjavo iz leta 1991…
      Je dobro takrat rekel- sinko, bo če rabilo to jeklo…

     • RATATA

      Puška mora govorit!! Za to je narejena!

     • moon

      Pri nas ni nobenga… Zupan je FPO…

  • marta

   Daj pseto, daj. Imam občutek, da si cepljen s hijeno.
   Niti sramote ne premoreš pa bi ti koga vzgajal.
   Ni čudno, da se nam to dogaja, kar se nam, če tudi takšni primerki živijo med nami.

   • luckyss

    Tebi moram žal odgovoriti na tvojem nivoju…
    Daj si jo malo “počohaj”, da ne boš tako živčna…

    • marta

     S tvojim primitivizmom ti ne sežeš do mojega nivoja.
     Kaj hodiš sem, če smo vsi tako slabi ?
     Spel se v tvojo pasjo uto in “tuki čaki” !

    • centurion

     Pesojeb si bil in ostal!

     • luckyss

      Joj, kako izvirno in duhovito…
      Bi morda izjemoma komentiral članek namesto da promoviraš svojo zabitost ?!

     • centurion

      Ne drkaj , bosanđeros.
      Prouzaprou kurba leva.
      Kup dreka si, qwa se bom s tabo kulturno pogovarjal.
      Ti mater u gnilo pizdo jebe vsak pes, da lahko tako pišeš TI,
      KI SI SIGUREN V NOVIČEVO KRIVDO.
      SVINJA POFUKANA LEVA!
      GNOJ OD ČLOVEKA.

     • luckyss

      Daj se malo umiri, vzemi tableto ali z glavo obdeluj zid…
      Ne pravim, da je Novič kriv, ker tega ne vem, tako kot tudi ti ne…
      In če bi lahko ugibal bi dejal, da je žrtev neke težke mednarodne mafije..

     • centurion

      No z zadnjim stavkom se 100% strinjam.
      S tem, da je domača sodna mafija in politična držala
      100% štango mednarodni.

     • moon

      Tezko govori o zabitosti zabit!

  • Iva

   Dr. Milko Novič je bil določen (izbran) za obdolženca, še preden je bi Jamnik umorjen (likvidiran).

   Naročniki umora so že od samega začetka usmerili preiskavo na Noviča (izjava Majheniča o morilcu, le 6 dni po umoru – na osnovi nepodpisanega poročila o analizi GSR delcev s strani pooblaščene- odgovorne osebe), zato da preiskovalci ne bi raziskovali okoliščin, ki kažejo na organizirano skupino. Vpleteni so skorumpirani predstavniki državnih organov.
   Šlo je za profesionalno pripravljen in izveden umor v katerem so mafijskemu morilcu in vozniku Fiata (s kraja umora sta se odpeljala le 3 minute po umoru, pokažejo kamere) pomagali pomočniki, od kolesarja (kamera), ki seveda ni Novič do … Je SMS sporočili poslal Bartol ali je moral le “posoditi” telefon? Zakaj prvo prispeli na kraj zločina ni osvetlil prostora in takoj klical policije? Te okoliščine preiskovalcev, Žgajnarjeve in Kolete niso zanimale. Zakaj?

   Zanimivo bo videti, ali bodo organi nadaljevali z raziskovanjem, kajti v ozadju umora tičijo naročniki, ki imajo moč!
   http://dosjemilkonovic.si/post/353006/umor-dr-jamnika-zahteva-za-obnovo-preiskovalnega-postopka

   • luckyss

    Po moje je dogovor sklenjen…Oprostilna sodba in odškodnina v zameno, da se ne odkrije ozadja in pravih krivcev….
    Morda pa še kdo “pade po stopnicah” ali z balkona, če bo preveč brskal o teh zadevah..

    • Dostmamrecesijeinpičkarije

     Pel tvojga pesota v Venezuelo, ker mu je tu tako zelo hudo.

   • marta

    Grozno je, kar so napravili Noviču, ampak še bolj grozno je, da kljub oprostilni sodbi bo ostala družina…. hčerke zaznamovane. Nikoli več ne bodo čisti, ker vedno jih bo še toliko, ki resnici ne bodo verjeli.
    Če te enkrat umažejo, nisi nikoli več čist pa če te še tako operejo.
    Škoda, ki jim je bila storjena, se z nobeno odškodnino ne more poplačat.

    Novičevi, samo pogumno in pokončno naprej, ker veste, da ste čisti.

   • pupa

    Iva v vsem kar napište glede razsodbe Milka Noviča se strinjam z vami in sem mišljenja, da Sablič kot izvedenec ni delal strokovno temveč po nareku. In zakaj tako razmišljam? Med ostalim tudi, ker ne zaupam ljudem, ki so sposobni lastno osemdesetletno mater metat iz stanovanja v katerem je mati živela štirideset let in ga je njen sin z njeno privolitvijo kupil po JAZBINNŠKOVEM ZAKONU, mati se pa ni zavarovala o dosmrtni pravici uporabe stanovanja. Ne bom razlagala vseh okoliščin, ker so v tem primeru nepomebne, želela sem le povedati, da je ta sin ZAPRISEŽEN SODNI IZVEDENEC sami se vprašajte kakšni ljudje nam delijo PRAVICO?

  • Forenzić

   To je rdeče sodišče, ki je uperjeno predvsem proti Slovencem in ščiti vse migrante od muslimanskih pa do tistih ki prihajajo iz ex juge. Sedaj bodo imeli tudi ministrico ki bo vse lepo uredila. Vprašanje tudi če so izvedenci dali pošteno porocilo. Sicer pa star pregovor mi preganjamo kurje tatove tisti ta pravi ne pridejo do nas.

 • Franjo Trojner

  Zdaj pa je res dozorel čas, da sodniki in sodišča za svoje slabo opravljeno delo tudi sodno in matetialno odgovarjajo!
  Če mi mehanik nestrokovno popravi zavore in so neustrezne zavore povod za nesrečo, bo mehanik sodno in materialno odgovarjal, mar ne?
  Če zdravnik opravi nestrokoven poseg bo za posledice posega ali nestrokovnega zdravljenja sodno in materialno odgovarjal, mar ne?
  Če me sodnik nedolžnega obsodi na zaporno kazen, pa sodnik za svoje slabo opravljeno delo ne odgovarja, temveč mi odškodnino plača država/vsi davkoplačevalci???????
  V čem so sodniki več vredni od zdravnikov in mehanikov, da za svoje slabo opravljeno delo niso kazensko in materialno odgovorni????
  Verjamem, da bodo v nekih bolj normalnih, demokratičnih časih, pod zares demokratično vlado in to od ljudi in ne od tet in stricev zbrano, tudi sodniki za svoje slabe, nestrokovne odločitve materialno in kazensko odgovorni! Kako naj verjame državljan v pravično mu izrečeno sodbo, če ve, da je ta isti sodnik poslal nedolžnega človeka v arest?? Kako naj državljan verjame v pravično in strokovno sodstvo, ki se mu dogajajo tako hudo sporne sodbe???? V pravni državi mora imeti sodstvo velik ugled med držabljani, pri nas temu ni tako, kot tudi nazorno pokažejo vse ankete.

  • Tom Žnidarčič

   Mehanik ti popravi avto v imenu kapitalizma!!! Sodnija pa ti sodbo izreče v imenu ljudstva!!!

   • Franjo Trojner

    Saj nisi resen! A v socializmu ti avto popravi mehanik pa gratis ali kaj in v imenu ljudstva ?? A si ti bebec?

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  To je z velikima črkama S.S. – Slovenska Sramota.

  Hvala bogu, da je Novič zunaj. Vse leve owce pa nemudoma stlačiti v celico, in jih tam pustit.

 • dr Janez Sveti

  Sodba v imenu ljudstva?
  NE HVALA!

  Dr Janez SVeti ljud

 • Miro

  grozno je če je ubijal in bo prost in grozno je če ni ubijal in je po nedolžnem sedel

  • Tom Žnidarčič

   In kaj bi naj bilo bolj grozno???? Kako lahko sploh tako bebavo vprašanje sploh postaviš!!!

 • Tom Žnidarčič

  V momentu, ko je izbruhnila afera PATRIA, sem rekel, da ta primer nikakor ne sme končat na ESČP!! V primeru Milka Noviča sem imel enako mišljenje! Ugibajte zakaj so preprečili da ta dva odzivna primera ne končata na ESČP!! Pajaci seveda ne vedo kaj počnejo svečkarji pred sodiščem, znajo pa pljuvat po ustavnem sodišču, ki je preprečilo najhušo sramoto slovenskih sodišč, s tem ko je afero PATRIJA vrnilo v ponovno obravnavo, kjer je potem zastarala! Vrhovno sodišče, pa je v primeru Noviča samo eno malček razbremenilao ustavno, ker tudi ta primer ne bi smel nikakor končat tam.

 • BlackOpsSystem

  In zdej takole: ZAJEBALA je policija, ZAJEBALO je tožilstvo in ZAJEBALO je sodišče. Izven sodno poravnavo, ki bo v več 100k pa bomo plačali državljani???!!! Vsi papirji, ki so v sodnem spisu za to zadevo imajo podise odgovornih na dnu…..in zakaj se sedaj plačuje odškodnine iz davkoplačevalskih žepov???!!! Ne me narobe razumet, imel sem priliko srečat Milka in govorit z njim…..možakar na mestu…. narobe kar so mu skuhali in prav, da so to tudi va višjem sodišču spoznali in priznali….ampak, ko se kdo od nas, navadnih smrtnikov, delavcev, davkoplačevalcev, podpiše pod določen uradni dokument, odgovarjamo za istovetnost, resničnost tega ali onega dokumenta….in po tem takem smo tudi kazensko odgovorni…samo veljaki, elita, ki se napaja in bogati z korupcijo pa si lahko privošči vse in še več brez posledic!!! Jebem jz vsem nam to usrano državo in skorumpirance, ki jo”vodijo”!!!!

 • fridah

  hahaha, bo šel nazaj sedet

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!