Neverjetno: Prvi bankir v državi Jazbec predlagal prenehanje sodelovanja s policijo

Foto: STA

Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je v prvem odzivu na sredine kriminalistične preiskave v Banki Slovenije komentiral, da je očitno nekaterim uspelo, da zdaj celo pristojne inštitucije menijo, da “je bilo s slovenskimi bankami v letu 2013 vse v redu in da je bančna luknja zgolj plod domišljije Banke Slovenije in mednarodnih inštitucij.”

“Zasežena je bila oprema in podatki zaupne narave, ki se ne nanašajo na predmet preiskave,” je povedal na zaslišanju pred bančno komisijo DZ in pojasnil, da so preiskovalci odnesli veliko originalnih dokumentov, med njimi zapisnike sej sveta Banke Slovenije, za kar po njegovem mnenju niso imeli pravne podlage.

Spomnil je, da so v centralni banki oblikovali posebno inšpekcijsko skupino za bolj konstruktivno sodelovanje s policijo pri odkrivanju bančne kriminalitete. “Sodelovanje je dobro, a glede na podatke in intenzivnost bi pričakoval hitrejše postopke,” je dejal.

Večkrat je ponovil, da se “ne more znebiti občutka, da nekdo v državi ne verjame, da so bili skrbni pregledi bank in stresni testi leta 2013 opravljeni v skladu s pravili in zahtevami ter da Banka Slovenije skriva dokumente, ki bi dokazovali, da je želela prikazati potrebe po večji dokapitalizaciji, kot so si jo nekateri predstavljali”.

Predlagal prenehanje sodelovanja s policijo
Nadaljeval je, da je zato zmeden, ali se na preiskovalni komisiji pogovarjajo o tem, zakaj je nastala luknja, saj nekateri “očitno menijo, da je bilo z bankami vse v redu in sta le Banka Slovenije in on osebno kot guverner kriva za izračun kapitalske luknje. Po preiskavah se mi zdi, da je tarča Banka Slovenije, in ne banke, v katerih je nastala izguba. Verjetno bom kot guverner predlagal, da nehamo sodelovati s policijo, ker se očitno ne razumemo,” je bil oster. “Pa ne zaradi strahu, ker lahko na vsako od navedb ali obtožb odgovorimo s podatki in dejstvi,” je izpostavil.

So na BS res skrivali dokumentacijo?
Dejal je, da postopkom ne oporeka, a da je “očitno danes v Sloveniji ena velika zmeda”. “Osumljen sem, da sem državi pridobil premoženjsko korist v znesku 257 milijonov evrov, torej da sem davkoplačevalcem pridobil nezakonito premoženjsko korist, danes pa me vi sprašujete o vzrokih za bančno luknjo,” je ugotavljal. Jazbeca skrbijo tudi navedbe organov pregona, da jim Banka Slovenije ni dajala podatkov. “Imamo dokaze za vsako zahtevo in kaj smo jim dali. Če pa niso vedeli, kaj bi zahtevali od nas, je pa to njihov problem,” je bil kritičen.

Nacionalni preiskovalni urad je v sredo v Ljubljani opravil štiri hišne preiskave v zvezi s sanacijo bank iz konca leta 2013. Pod drobnogled so po več prijavah oškodovancev vzeli sum neupravičeno izrečenega izrednega ukrepa prenehanja obveznosti banke oziroma ravnanje Banke Slovenije pri izbrisu podrejenih obveznic NLB.

M. P., STA

 • dob

  Ne razumem zakaj za polnjenje Luknje rabijo konkreten dnar, zakaj preprosto ne napišejo študije in jo naslovijo na Luknjo, kjer ji lepo razložijo, da po njihovi metodologiji Luknje sploh ni.
  Davkoplačevalci pa prišparamo dnar.

  • Peter

   Idealna za to bi bila tista tovarišica, ki je kazala, kako manjši krogec gre v večji krogec oz da …skratka, krogec, luknja, strokovnjakinja je, no.

   • RATATA

    Če boš bolj pomislil, boš ugotovil, da je znotraj zemlje še ena večja krogla kot je zemlja. O tem je že Švejk govoril, da mu je en povedal.
    Piše približno tam, kot tisto, da je slika Franca Jozefa na steni zato, da majo muhe kam srat.

 • Duhec

  Jazbec ni idealn a vseen še večjim lopovom meša štrene…

 • ĐSADERERĐŠĐŽAASBDDDVNBN

  Ena zanimiva novica z Nemčije. Od več ot 1 miljona migrantov, ki so prišči lansko leto v Nemčijo jih je našlo službo pri večjih firmah celih 54 migrantov za ostale pa pravijo da so več ali manj nezaposljivi. Nemška prihodnost na sociali.

  http://www.breitbart.com/london/2016/07/07/major-german-companies-employing/

 • Duhec

  Vsi so za zapret…. nima jih pa kdo obsodit. Nočjo al pa ne znajo… kokr kdo.

 • montyamp

  SLOVENIJA BREZ KURĆANIZMA = = = ŠVICA

 • Franjo Trojner

  Izgleda, da je tako naša država, kot tudi sama EU zaradi razkroja vrednot in morale

  • Franjo Trojner

   Izgleda, da je tako naša država, kot tudi sama EU zaradi razkroja vrednot, morale, nesposobne in podkupljive oblasti, ponavljajočih se gospodarskih kriz, nabijanja vedno višjih davkov in vedno bolj vseprisotne anarhije prav na vseh področjih obsojena na propad, škoda, da se nismo čisto nič naučili iz propada rimskega imperija in se nam danes ponavlja ta isti vzorec, ki je dotolkel tako mogočno civilizacijo. Ja vedno se vse začne in konča pri etiki in morali, mar ne? Prav iz tega razloga se moramo vrniti k koreninam in ravnati in živeti po načelih katere so krasile in bile na teh prostorih značilne za naše prednike. Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji! Ne ubijaj! Ne nečistuj! Ne kradi! Ne pričaj po krivem! Ne želi svojega bližnjega žene! Ne želi svojega bližnjega blaga! In to je to, mar ne?

 • montyamp

  Kadri izšolani v BANKROT EKONOMIJI bodo nqredili še veliko škode .

 • rubec

  Bi svojega opasnega jazbečarja poslal v akcijo a kaj ko stalno buli v ta fusbal. Za žogo misli da je en velik briket.

 • montyamp

  Dokler bodo takšni majmuni kraljevali po bankah , pozabite na normalnost .
  KDAJ IN KJE SO UDBOVSKI OVADUHI VZGOJILI NORMALNEGA NASLEDNIKA ???
  KJE IN KDAJ SO MORILCI-POLNILCI 700 HUEIH JAM , STORILI NORMALNO DRŽAVO ???

 • tarantela

  Boštjan Jazbec je odlično pojasnjeval svoje delovanje v BS!

  • dob

   Odlično je razložil, da so dokapitalizacije bank bile še najboljša rešitev in da bi vsaka drugačna izbira bila slabša.

   Bila bi slabša predvsem za tiste, ki so si nabrali kreditov, ki jih ne nameravajo vrniti.
   Očitno so ga prav ti slednji postavili za guvernerja, da bi zaščitil njihove interese. Meni je ta slovenska bančna serija Game of Thrones silno nezanimiva. Kar naprej se ponavlja isto, vse sezone so enake.
   Ta mali kripl, ki je sicer zlo popularn, pa tud zmeri isti.

  • kuskus

   Jaz mu ne dam petice.

 • Franc Mihič

  Levica in desnica, tudi SDS, sta namreč podpirali menedžerske prevzeme in gledali proč pri kreditih, sedaj pa to tajita.

  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/188655/levica-in-desnica-sta-podpirali-menedzerske-prevzeme-in-gledali-proc-pri-kreditih

  Ne pozabimo, kdo vse in kako je zagovarjal tajkunizacijo!

  http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/

  Pogubna izjava dr. Jožeta Mencingerja

  http://hubert.blog.siol.net/2015/12/30/pogubna-izjava/

  Slovenija potrebuje moralno prenovo!

  http://hubert.blog.siol.net/2015/10/19/slovenija-potrebuje-moralno-prenovo/

  Državljani tako nismo enakopravni pri uveljavljanju ekonomske svobode, kar je največje
  razočaranje državljanov nad demokracijo in državo.

  • Domoljub in gej

   Franc, ni ti potrebno slabe vesti, ki ti leži na duši hraniti na način, češ vsi so enaki, ker si ti 20 let volil levico… Pač priznaj da si bil karierist in si izdajal svojo domovino… Če priznaš lastne napake in se jih tudi zavedaš, šele takrat si lahko očistiš dušo…

   • kuskus

    Pa še iz žepa naj kaj primakne. denar je sveta vladar. To levičniki še najbolj dobro vedo.

   • Franc Mihič

    Poniževanje je argument za podle, ki ne razumejo problema!

    • Domoljub in gej

     Ti resnico dojemaš kot poniževanje? Problem imaš ti…

   • Olga

    +++++++++++++++ Tako je!!!

  • Olga

   20 let levice na 50 let leve podlage, več kot preveč časa za ustvarjanje tajkunov! Preostalih pet let je bila na oblasti desna vlada izredno hendikepirana, saj je imela v koaliciji levi DeSUS, ki je vse reforme miniral! Prav tako niso odstavili direktorja NLB Kramerja, ki je še naprej veselo delal za levico! Še tajkun Šrot, ki naj bi ga “naredil” Janša, je podpiral levico, mar ne?! Tako, da je krivda za nastalo žalostno stanje v Sloveniji IZKLJUČNO NA STRANI LEVICE, mar ne, gospod vseglihar!!?

 • centurion

  Višek arogance slovenske mafije!

 • Olga

  Kakšna aroganca! Jazbec pokliče Draghija, se skrije zanj in kaže policiji jezik! To ja lahko samo v Cmerarstanu!

 • Viktorh

  Ni kaj, pravi nastopač – hohštapler.
  Zaradi te izjave in nastopaštva na zaslišanju, bi ga morali takoj razrešiti.

 • PIA PlA

  Dedek in predšolski vnuk stojita na obali in opazujeta jahte.
  Vnuk vpraša: “Dedek, kaj mora človek prodati, da si lahko kupi take jahte in drage avtomobile?
  “Domovino, prodati mora domovino, otrok moj.”

  • indijanka

   Pred časom sem naletela na zanimiv Damjanov članek o tem, da se je večina bank prilagodila trgu, torej tveganjem. Zanimalo ga je, kako se druge banke soočajo s tem. Mene je pa vedno zanimalo, kako imajo najslabše banke lahko najnižje cene, če imajo najvišje stroške. Hecne zgodbe.

  • Slovenka

   Prvi pogoj za tovrstno prodajo je, da je na dovolj visokem mestu. Midve bi težko prodali najino domovino.

 • Franc Mihič

  »Uspešni in neuspešni« tajkuni na račun podjetja!

  Menedžerji oz. tajkuni, ki so z bančnimi krediti, praviloma državnih bank, prevzemali podjetja s zastavo delnic »kupljenega« podjetja ali z drugo obremenitvijo tega podjetja in ne iz lastnih sredstev, a so uspeli plačevati najete kredite iz finančnega toka podjetja, četudi na račun razvoja podjetja in
  nizkih plač zaposlenih, so ugledni, vsi drugi, ki jim to ni »uspelo«, pa so (upravičeno) kriminalci, a le zato, ker niso uspeli vrniti kreditov.

  Oboji pa so prevzemali gospodarske družbe brez vložka lastnih tako, da so jih obremenjevali
  za anuitete in jih s tem oškodovali, kar je nepravično in nemoralno in v EU prepovedano!

  Kje je tu pravičnost politike in prava?

  • Rožle

   A si res 20 let taleve volu…?

  • Franc Mihič

   Prvi in drugi so prevzemali gospodarske družbe brez vložka lastnih sredstev. Prvi so obogateli na račun podjetja, drugi pa propadli s podjetjem.

   Oboji so podjetja obremenjevali za anuitete in jih s tem oškodovali, kar je nepravično in nemoralno in v EU prepovedano!

   Prvi so bogati, podjetni in ugledni, vplivni, čeprav so to postali na račun podjetja in predvsem zaposlenih.

   Drugi pa so propadli in praviloma z njimi oškodovana podjetja in so tudi oškodovani drugi deležniki, predvsem zaposleni, ki so postali brezposelni in vsi ne- in zaposleni
   so brez deleža na bivši skupni družbeni lastnini.
   Politika je očitno brez sočutja poniglavo poskrbela za menedžerje in prevzeme, neuspehe pa plačujemo davkoplačevalci in zadolženi državljani z nizkimi dohodki!

   • RATATA

    Spomnite se slovenske razvojne družbe.

 • plamen100

  Si zamislite da bi kaj takšnega rekel italijanski guardia di finanza??? Levičarski tajkun bi se že valjal v rimskih temnicah oz bi bil kakšnemu črncu postrešček, žaba neoliberaliastična. In prav zaradi takšnih neokomunističnih napihnjencev, kot je on danes v Sloveniji vlada beda, in vprašanje je kako dolgo bodo ljudje še gledali njihove vile in dobra stanovanja, sami pa zaradi tega živeli v bedi???!!!

 • tarantela

  Preberite si komentarje Janeza Pokončnega v sorodnem prispevku, kjer je guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec na zagovoru o likvidaciji bank. Tam vam bo Pokončni marsikaj razložil Ne vem, če ste natančno sledili zagovoru Jazbeca, celo desni člani komisije so mu bili naklonjeni, vedeli so, da so Jazbecu grozili in je prav zato zahteval, da se na tem zagovoru javno govori o vsem, kot je rekel, zato, da bo sebe zaščitil. Dobila sem občutek, da se zares čuti ogrožen.

  • Krtača17

   Itak, ko se gre zares, bankirji začnejo izginjat (nesreče z nailguni, pa uteži, pa orožje, včasih skoki iz 11 ali 13-tega nadstropja ipd). Pri tem žal ne izbirajo “demokratičnih” sredstev.

 • RATATA

  Čeprav je imel že 2013 dioptrijo in kronično plešo, je po treh letih (t.j. letos – 2016) še vedno nadobudni nastavljeni pankrt,
  ki ga je sicer težko zlasati / bo moral pač na koruzi klečat.
  Takšnih pankrtov je bilo tudi po 91-tem ogromno … od Thalerjev, Golobičev, Jamnikov.., .

 • tarantela

  A ste sploh pazljivo poslušali vprašanja g. Horvata (tudi ostale izpraševalce) in še bolj pazljivo odgovore g. Jazbeca? Ko je on postal prvi bankir BS, so bile bančne luknje že narejene in smo jih že plačali.

  • indijanka

   Super. Sedaj je torej drugače. NLB torej tekoče pozitivno posluje in nobenega razloga ni več za paniko. Zakaj sploh menjajo Upravo, če je vse v najlepšem redu in poslujejo dobro. Zagotovo so znižali število zaposlenih, ustavili razvoj, plače zaposlenih so najnižje v bančnem prostoru. Celo nobene njihove reklame ne vidim na vsakem koraku. Vsa tveganja poslov pa so skalkulirali v obrestno mero. Njihove klasifikacije naložb so sedaj realne. Ker nisem gledala..je bila kakšna beseda o CHF kreditih?

 • dež

  Poleg Janezovih komentarjev predlagam, da si pogledate tudi zaslišanje Tadeja Kotnika, enega od izbrisancev NLB, na Komisiji za nadzor javnih financ v DZ. In si ustvarite svoje mnenje o BS. Toplo priporočam, vse jasno in glasno, podprto s papirji in datumi.
  Dostopno je na povezavi https://youtu.be/2sJwgazbjnE.

 • samsara

  Aroganca bančnikov je že skoraj brezmejna. Oni si lastijo svet, oni ga vodijo in popolnoma nazaslišano je, da jih v zvezi z njihovim delovanjem zaslišujejo neke banalne državne institucije (npr. policija, sodstvo…), medtem, ko oni vodijo državo, kontinent, svet.
  Približno tako kot Balkanec Slobo, ki ni priznaval “ovaj sud”.

  • indijanka

   :) vem kaj želiš povedati..samo primerjava ni najboljša..ker tile niso znali voditi niti majhnih bank..kaj šele sveta. Veš, Jazbec ni najbolj simpatičen, pa vendar je v tem trenutku najboljša izbira. Gre preprosto za vprašanje, kdo ima večjo moč NLB ali BSI..

 • domovina mili dom

  Tu je potrebno biti previden in se vprašati.
  -zakaj ni z enakim postopkom policija vdrla v NLB in zaplenila dokumentacijo pred leti?
  -ECB ni kriva za ropanje denarja v Sloveniji. Torej dokumenti ECB-ja ne morejo biti predmet preiskave.

  Podoben scenarij kot pri preizkavi SDS poslanca, so hoteli sodnik s policijo zapleniti komplet SDS strežnik.
  Smrdi, smrdi, smrdi.

  • Olga

   Zelo smrdi!

  • Krtača17

   Po pravici povedano je tole maslo in spletkarjenje prav ecb banke, naše banke morajo pa ubogati. Star motiv in star scenarij odkar obstajajo banke. Namesto da bi se ” slabi” krediti enostavno pustili da propadejo, so jih združili pod okrilje slabe banke da prav ecb enostavneje in “poceni” pride do realnega imetja – kar cele države v kosu. To je kriminal. Ozadje pa ni denar in imetje ampak oblast – centralizacija moči tam nekje pri zionistih.

   • dež

    Če si pogledaš video na povezavi, ki sem jo prilepil 2 komentarja nižje, boš videl, da ECB sploh ni izdala navodila (ki je obvezno) ampak priporočilo, ki za naše banke sploh ni obvezno. In če bi se uprli ECB in bank ne bi dokapitalizirali, bi nas to v najslabšem primeru stalo 51 milijonov €. Poglej video, je zelo poučen.

 • vremnov

  JAzbec bi bil izvrsten politik po moje mu kakšna SD ali pa novonastala leva stranka že ponujati mesto.

  Nihče ni rekel da so bile banke v odlični kondiciji in policija ne izvaja preiskave zato ker bi to trdila, policija preiskuje zadevo zato ker ste v kratkem času ocenili kapital bank in ena cenitev je bila da je kapital NLB pozitiven 700 mio EUR, druga pa da je negativen in vi ste tako cenitev potrebovali da ste lahko okradli delničarje in lastnike obveznic NLB in NKBM razlastninili (kljub temu da niste imeli zakonske podlage ampak to je že druga štorija ko boste spet na sodišču).

  Vi bratuška in takratna vlada ste bruslju to obljubili in da ste lahko razlastninili delničarje ste morali imeti negativen kapital bank in ker kapital realno ni bil negativen ste si ga izmislili in ste tako cenitev tudi naročili.

  Ko bo policija to ugotovila iz vaše komunikazije z revizijskimi hišami upam da gre Jazbec v arest za kakšne 20 let in skupaj z vsemi pomagači.

  Cmero in kompani pa upam da imajo pripravljeno odškodnino v višini 1 miliarde EUR ki jo bodo izplačali vsem pokradenim delničarjem in lastnikom obveznik NKBM in NLB.

 • Okra tatoo

  No, pa se je končno začelo dogajati. To je začetek konca prava te države. Taki znaki so se pojavili tudi, ko na primer sosedje niso priznali ratifikacije svoje, avstrijske državne pogodbe. Enostavno. Slovenija ni pravni naslednik. In kakšen pravni red bo na tem ozemlju po izginotju tvorbe Slovenija in tvorbe Jugoslavija. Avstrijski (rimsko nemški) in ali Italijanski (burgundski). Enak kot je bil po delitvi Evrope na tri dele v srednjem veku. Zahodni, srednji in vzhodni del z svojimi pravnimi redi. Sosedje vas bodo pravno ukinili, ker ste tujek. Jaz pa po vašem izginotju zopet začnem uživati pravice, ki ste jih vi z nespoštovanjem nasledstva ukinili. Vi spoštujete samo nasledstvo neobstoječe Juge, za ostala nasledstva in zakone pa vam je malo mar. Kot da ste nastali iz lufta. Moji predniki Habsburgom za razliko od Turjačanov ali Celjanov ali ostalih nižjih niso plačevali nobenega davka, dobrih šeststo let.

 • indijanka

  Ali kdo išče izgubljeni denar ? Ali bo bančna luknja ostala luknja? Moj predlog. Naj ga poišče doktor Tadej Kotnik. Kot sledni pes je. Natančen in jasen. Nič mu ne uide. Ampak, bančna luknja resnično obstaja. Obstajajo slabi krediti zaradi tveganih poslov. Zanje so odgovrni tisti, ki so o kreditih odločali Ne Boštjan Jazbec, čeprav je zanjo vedel, še preden je postal guverner. Niti ECB, ki je z daljave ocenila, da so bilance državnih bank prirejene in bahanje z dobičkom ne ustreza situaciji. Zanjo je odgovorna država kot lastnik in bankirji, ki so zlorabili njeno zaupanje, če so res ga in niso bili vsi posli na tem nivoju dogovorjeni, ker je oblast imela samo en cilj v glavi. Kako se dokopati do rdečega kapitala, ki ji bo omogočil vladanje. Naj bo kaznovan Pohlep in povezani z njim. Kreditojemalci, država in državni bankirji.

  • Vrhovni sodnik

   čista + 10, kako pljučka

   • indijanka

    Moja pljuča? Hmm..dobro.

    • cosmosjasnovidec

     Verjetno je mislil na krogli v modrcu pred pljučami.

     • indijanka

      Aja..to..v redu sta.

   • kuskus

    Od kdaj pa se ti ukvarjaš z medicino ?

   • Rožle

    Kje se ga to nalivaš….?

 • Aton

  Neverjetno. Ruši državo, ukinja policijo in ostaja!

 • FraterMagnus

  če s tem misli na to, da naj ljudstvo izda sodbo krvicem, se z njim strinjam in imam kar nekaj idej, ki jih lahko posredujem vladi. družbeno koristno delo ni niti dober začetek.

  • kuskus

   Prisilno delo je za nianso boljše.

 • cosmosjasnovidec

  Predlagal je seveda za radi tega,ker ima lopovska gnida že tako faco,da, policaju,ko ga zagleda sploh ni potrebno več zbirati nikakršnega gradiva proti njemu saj že takoj ve,da je kriv.

 • FraterMagnus

  tole glede policije ste rahlo vzeli iz konteksta, ko je jazbec utemeljeno odgovarjal na prcanje vebra, ki je natepaval, da je bila dokapitalizacija izvedena dvakrat preveč drago, kar naj bi bila napaka slovenskega regulatorja, ki je pri preverjanju aktive in stresnih testov upošteval evropsko komisijo in evropsko centralno banko.

  torej je zdaj po vašem in po vebrovo kriva banka slovenije, da je predrago dokapitalizirala banke, in ne bankirji, ki se še vedno bašejo na naš račun!? Tisti bankirji, ki so svojim bratom odobravali kredite fantomskih družb tudi po 300 mio. evrov?

  Primer: Fant, ki prejema socialno, ukrade kolo.

  Po tej logiki torej objektivni krivec za krajo ne bi bil fant, ki je ukradel kolo, ampak policaj, ki mu je napisal previsoko kazen, saj je državo oškodoval za razliko zneska prejema socialne in napisane kazni?

  Jazbec ma jajca, je vsaj v treh mesecih sprejel odločitev. Julija prišel na položaj, septembra smo že kapitalizirali banke

 • Viktorh

  Odstranite ga že z naslovnice, spominja me na starega udbovca.

 • bojan

  prenehanje sodelovanja s policijo pomeni samo to da si vpleten

 • mojadezela

  Tega bebca je potrebno zapret in ga vsak dan prebičat.

  • Anton

   on ni bebec, on samo posluša svoje nadrejene, in obenem za svojo zvestobo oz poslušnost ima situirano, udobno življenje, pač nadaljevanje sage izpred 70 let,ko so Slovenci množično včlanjali v partijo in zanjo dobili priligiran status v družbi, ostali pa bili nadzarovani, fizično, psihično preganjeni in zatirani.

 • Osti jarej

  ..vsekakor so te mučke ,ki smo jim bili priča,res skrajno čudne..in vmeša se celo “dragi” in zahteva sankcije,ker si slovenija,ta suverena,neodvisna,samostojna država,oz.njeni pristojni organi,dovoli raziskovati
  ali,po domače “vtikati nos” v bančne zadeve,ki smo jih davkoplačevalci natrpali z milijardami denarja in ji (sloveniji) grozi s sankcijami….halo!!…kje je cmerko,da jih napyzdi,ko maymune?!..

  ja,ja…na koncu gre res samo za banke…pa ne naše…tuje…

 • Osti jarej

  ..no…ako ne bomo poslušni in podložni,se nam spet lahko zgodi kakšen vremenski scenarij….zdaj pridejo v poštev; enkrat poplave,drugič suša,pa gso in razni strupi,ki pokončajo golazen…kene….saj je je itak dovolj…za sužnje je pa dovolj …..zračunano in preračunano od teh monstrumov,ki nebodigatreba človeku ,z lahkoto odrečejo hrano,pitno vodo,zdravila po tem,ko jih/nas zastrupijo iz zraka in s cepivi,ter arcnijami,ki jih preizkušajo na poskusnih zajčkih nižje kaste (to smo zanje)…..500 milijonov rulje,pretvorjene v sužnje….z možnostjo izklopa….

 • Osti jarej

  ..aja…tale tip zgleda zelo čudno in še bolj čudno zveni….kot bi bil pločevinast…?!

 • Tanja Bor

  Milijoni spet in še vedno odtekajo tudi v profesorske žepe: http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/577f7e6e59117/novi-milijoni-v-zepe-profesorjev-ef.
  Ne smemo se zadovoljiti s pogledom nazaj, še bolj je treba biti pozoren na to, kar se ravnokar dogaja. Ko bo denar izgubljen, ga več ne dobimo nazaj. Dajmo, novinarji, vprašajte rektorja, zakaj ne poišče denarja tam, kjer je – pri njegovih profesorskih in strankarskih kolegih.
  O študentih pa sploh ni vredno izgubljati besed. Bedniki, da to dopuščajo, kajti to je njihov denar. Če se zaposleni ne uprejo, ker se bojijo za svoje službe in morajo vzdrževati družine, so študentje samo reve.

  • Osti jarej

   …ko bo denar izgubljen????!!…denar je že davno tam,kjer mora biti…..za narod že davno izgubljen…kar se pa mladih tiče…oni so izgubili upanje in odhajajo tja,kjer bodo za svoje znanje pošteno plačani po tem ,ko bodo,z lahkoto,dobili zaposlitev,ki je v tej državi ne bodo…razen,če so prave loze…v tem primeru pa niso študenti,ker se jim diploma kupi…katerakoli….in še;ker so ,večinoma ,pametni,jim politika pri zadnji plati dol visi..

 • Osti jarej

  Guverner Jazbec: “Določenim je uspelo prikazati, da je bančna luknja zgolj plod domišljije” – Žurnal24
  Kako pri nas oblast dovoli, da si celo nekateri upajo izmišljevati lažno bančno luknjo? Pa Jazbec, ki je nadvse podkovan v vseh Rothschild poslih, on bo pa ja vedel, da to ni res. Šlo je zgolj za sistemsko krajo proračuna in banke so bile najlažji pralni stroj. Kaj pa je bilo to za Banko Slovenije prirediti podatke, ko pa je šlo samo za 5 milijard. Zdaj napolnjene z dodatnim kapitalom, ki ni njihov, naše banke z lahkoto dobivajo nove kupce, Rothschild pa se celo smeji – kako neumna država! Ni zastonj, da so bančniki največji svetovni lopovi in nikoli ne bo drugače tudi pri nas. Če pa bi se zgodila Islandija, bi tudi in predvsem Jazbec že sedel, za zelo dolgo dobo. Vse, ampak čisto vse je bilo dogovorjeno, potem pa si upa celo lagati za medije! Ja, celo s prstom pokaže na prazno točko!/vir:publish wall/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!