Nikoli v obdobju ‘pravne države’ resnica in pravica nista bili tako poteptani, kot v primeru Novič

Foto: Matic Štojs

“Sodba v stilu ‘kadija tuži, kadija sudi’ je bila izrečena v imenu ljudstva. Nikdar v obdobju slovenske “pravne države” resnica in pravica nista bili tako brezobzirno poteptani in zasmehovani kot se je to zgodilo 13. 4. 2017 na ljubljanskem okrožnem sodišču,” o sodnem procesu proti obsojenem Milku Noviču na 25 let zapora razmišlja Vili Kovačič.

In to pred obličjem ljudstva, ki je bilo zaradi izmišljene sodničine ponovitvene nevarnosti že 13-krat v tem procesu izigrano in prevarano za razkritje pravih razlogov pripora in zapora dr. Milka Noviča.

O tej sodbi se bo še pisalo, kajti zgodil se je zločin v sodni dvorani. Zločin nad vladavino prava. In novi zločin proti resnici. Lahkotnost “dokazov”, ki jih navaja sodnica, je neizmerna. Celoten, več kot 2 leti in pol trajajoči proces in prizadevanje obrambe je bilo poteptano z enim samim zamahom tožilke, ki je pred meseci izjavila: “Obtoženec je kriv, saj je obtožen, nekaj že mora biti.” Zdaj je isto storila in ponovila sodnica. Takšna oseba si naziv sodnika ne zasluži, zasluži pa si tožbo in prezir zaradi zločina, storjenega proti resnici in pravici – vladavini prava,  v sodni dvorani.

Je Novič prenevaren, da bi mu sodili s prostosti?
Ljudje ki smo spremljali ta proces od blizu, v sodni dvorani, smo ogorčeni. Niti en argument obrambe ni upoštevan. Naivno smo mislili, da se procesi na način Martin Uhernik ne morejo več ponoviti. Pozimi so na Dolenjskem vrteli film o tem. Čakamo, da ga zavrti in ponovi tudi RTV SLO.

Ob vsem tem pa najbolj bode v oči ponovitvena nevarnost, ki je z obsodilno sodbo dobila novi zagon, tako da se dr. Novič ne more braniti s prostosti. Gre za nevarnost ponovitve, ki pa je po petih mesecih življenja Noviča na prostosti sesuta v prah, saj je empirično demantirana in je zgolj izmišljotina sodnice in tožilke. Ponovitvena nevarnost torej ni nevarnost ponovitve, temveč povsem nekaj drugega. Je nevarnost, da resnica zmaga. Sodstvo, ki temelji na laži, pa ne more zmagati. Očitno je dr. Novič prenevaren, da bi mu sodili s prostosti.

Policija bi morala raziskati, kdo je grozil Jamniku
Resnica je neizprosna, pa tudi vztrajna. Vztrajali bomo v njeni obrambi, dokler ne bo Novič izpuščen in oproščen. Milku Noviču so izpustitev iz pripora zavrnili 13-krat. Ključno vprašanje pa je, komu je Novič na prostosti nevaren. Kemijskemu institutu, ki pod krinko “znanstvene odličnosti” skriva kriminal in celotno zgodbo umora? Janku Jamniku so najbolj intenzivno grozili prav v tednu pred umorom. Grozil mu ni Novič, ampak drugi, vendar preiskava o tem, kdo mu je grozil, nikoli ni šla v to smer, raje so poiskali nadomestnega morilca.  Grožnje so bile še posebej intenzivne pred novinarsko konferenco Jamnika, ki jo je napovedoval v tednu umora.

Žal se najdejo sodnice in sodniki, ki to politiko izvajajo. Sodnica Špela Koleta jo je izvršila v popolnosti. Obsodba je praktično kopija obtožbe. Na trenutke je bilo videti, da bo sodnica sledila izsledkom video kamer in dejstvom forenzične preiskave in kemične analize Miroslava Čeha. Toda ne, sodnica se je neodgovorno postavila na stran skorumpirane slovenske forenzične stroke. Stroke, ki je ni oziroma stroke, ki je hlapec naročnikov umora, ki trenutno še ostajajo skriti in zaščiteni – tako kot v podobnem primeru nedolžne matere, gospe Dragice Jalševac iz Loga pri Brezovici.

Danes Milko Novič, jutri ti, pojutrišnjem mi vsi
Proces proti Milku Noviču ni samo iskanje resnice o tem umoru. Je tudi novo zavedanje o tem, da je pravna država Slovenija kolapsirala. Zdaj smo ostali državljani brez države. Monstruozni anti-pravni proces proti državljanu Milku Noviču je lakmusov papir odnosa države do državljanov. Ni čudno, da mnogi mladi ljudje emigrirajo, ker v njej ne želijo več živeti.

Za konec ponavljam: Komu je Milko Novič nevaren na prostosti? To, kar smo slišali v sodbi, ni le blamaža – je sodni kriminal, ki ga bo treba sodno preganjati. Sicer niso vsi sodniki taki. Žal pa nam prav takšni krojijo usodo, enako kot tisti, ki ob tem molčijo.

Kdaj bodo ljudje uvideli, da ne gre za enega človeka, ampak za nas vse ? Danes Milko Novič, jutri ti, pojutrišnjem mi vsi. Temu se je treba dokončno upreti.

Vili Kovačič

Pripis: “Država, v kateri pošteni ljudje niso toliko energični
kot pokvarjenci, je izgubljena.”
Franklin Delano Roosvelt

 • Anton

  jaz verjamem da bo Novič slej ali prej izpuščen, to je pač neizbežno pri taki pokvekani obsodbi kot jo je izrekla sodnica, žal pa nihče ne bo mogel mu povrniti ves ta izgubljen čas, katerega bi lahko obtoženec izkoristil v druge namene.Se pa postavlja vprašanje, kdaj bo tudi v pravosodstvu prišlo do sankcioniranja sodnikov in tožilcev, namreč v primeru Patria je bilo evidentno, da so bile kršene človekove pravice gospodu Janezu Janši, pa zatorej ni nihče odgovarjal, niti Masleša, niti tožilka Hrastar Zobec , niti Andrejček in ostala kompanija tega pregona na čarovnice.Državljan se lahko upravičeno vpraša, ali živi v pravni demokratični državi, kjer zakoni sodijo vsem enako ali morda v kaki Venezueli, Severni Koreji in podobno..

  • primsek

   Jsno, Vili KOvačič in geriatrični pacienti izpred sodišča so bistveno bolj strokovni kot tisti na sodišču, če je v množici vsaj kdo iz SDS. Tam so strokovnjaki za pravo s srednjo in osnovno šolo, tudi njihov najbolj reprezentativen kader v Bruslju, recimo Žan Janša, imajo samo srednjo šolo

   • Anton

    NAŠI pa kumrovško fakulteto

 • Opazovalec

  Samo nekaj malega o ponovitveni nevarnosti. G. Novič je naslednji dan, ko je bil spuščen iz pripora po poročanju medijev že nadlegoval Nacionalni kemijski institut.
  O dokazih je pa razsodilo sodišče, kakor je bilo mogoče iz dokazov realno sklepati.
  1) Eden ključnih so bili sledovi smodnika. In revež si je roke umazal v starem suknjiču s katerim je streljal pred enim letom in hranil tulce v žepu. Hudič je samo v podrobnosti, da žepi niso bili kontaminirani s smodnikom…….
  2) In GSM signal ga je lociral blizu mesta zločina ravno takrat, ko se je zgodilo streljanje in nikoli v predhodnih 3 mesecih.
  3) In cel večer je delal za računalnikom, toda smola, računalnik je zabeležil izklop ravno v kritičnem času…….
  etc…etc..

  Pustimo, da višja sodišča razsodijo v miru, horda namreč ni še nikoli prvično sodila.

  Vsekakor je pa neumno pisati liste za odstrel, se hkrati ukvarjati s strelstvom in zanimati za nakup pištole, kar je počel naš prvostopenjsko obsojeni dr. Novič.

  • alojz

   Povem ti, da moraš biti vsaj 007, da z 7,65 pištolo zadaneš 2x glavo v tako slabi vidljivosti. Seveda streljajo isti naboj tudi druga orožja (škorpijon) ki so pa bolj vidna in morajo imeti tudi optiko za merjenje. Če bi mene tako testirali bi tudi našli sledi smodnika ker sem pogosto na streliščih.

  • skrajna resnica

   Poročanje nekaterih zmedijev samo kaže da so na tak ali drugačen način vpleteni tudi oni. Ali imajo kakšen dokaz ali pa pomagajo graditi konstrukt sodišču, tožilstvu, NPU in NFL?

   1. Strelne delce so sicer našli: Sablič trdi da so delci iz kraja umora, medtem ko nemški izvedenci podpirajo kontaminacijo. Sicer pa četudi bi našli samo karakteristične delce brez kontaminacije ne dokazuje ničesar. Takole o GSR delcih v novejšem priporočilu FBI glede delcev: “Ugledni znanstveniki so vedno poročali, da samo najdba strelnih delcev ne more dokazati strelca.” Poleg tega so vzorce vzeli kar 24 ur po umoru, medtem ko je priporočljiva doba le 4 ure.

   https://globalwrong.files.wordpress.com/2012/03/the-current-status-ofc2a0gsrc2a0examinations.pdf

   2. sosednja bazna postaja ga je zazanala šele po umoru. Poleg tega se ne more šteti za dokaz, vkolikor se ne izvede dodatne meritve. Glede tega je bila tudi zaslišana izvedenska priča, ki je dopustila možnost zazanave signala sosednje bazne postaje v okolici obtoženčevega doma.

   “Sicer je jasno da so mobitel podatki koristni za policijske preiskave, vendar jih je treba
   uporabljati zelo previdno na sodišču kot verodostojna oblika dokaza lokacije.”

   http://www.publicdefenders.nsw.gov.au/Documents/safeunsafemobilephones.pdf

   3. Ne/uporaba računalnika ne priča o času ali kraju obtoženega; lahko ga le razbremeni.

   4. seznama za fentanje ni. Torej beseda priče proti obtoženčevi

   V vseh teh “dokazih” bi sodišče moralo razsoditi v korist Noviču, saj bi moralo veljati: in dubio pro reo (v dvomu v korist obdolženca).

   Ravno zato, ker horda ni še nikoli pravično sodila (glej poročilo ESČP), ne smemo pustiti da višja sodišča razsodijo v miru.

   Vsekakor je pa neumno pripisovati takšne neumnosti doktorju znanosti.

   • Opazovalec

    Kako torej razlagaš da je po streljanju na strelišču pospravil tulce v žep, kjer ni sledov kontaminacije?

    Sosednja baza ga je zaznala recimo po streljanju. V treh mesecih se možnost, da ga zazna doma ni nikoli udejanila. Zaznala ga je enkrat samkrat, in to v času umora.
    Obsojeni je priči povedal za seznam za fentanje. Priči gre nedvomno verjeti.

    Obsojeni se je zagovarjal, da je zvečer bil doma in delal na računalniku, ki pa je v času zločina čudežno bil ugasnjen!

    Sicer pa kakor sem rekel ni ravno modro razglašati obstoj seznama za fentanje, se ukvarjati s strelstvom in se zanimati za nakup pištole. Hudič je, ko se vse skupaj združi…..

    O vplivu horde na sojenju pa ni za razpravljat. Edino pravilno je, da se take modele vrže iz dvorane!

    • skrajna resnica

     “Na Novičevem plašču so po njenih besedah (besedah nemske izvedenke) našli veliko delcev, vendar jih večina zelo verjetno izvira iz drugih virov streljanja, ne s streljanja s kraja kaznivega dejanja. So pa na plašču našli tudi tri delce, katerih sestava ustreza sestavi delcev s tulca, torej delce kategorije A, je dejala.”

     Torej ga je bazna postaja zaznala PO streljanju- nihče ne more trditi na podlagi tega kje je bil MED streljanjem. Da ni bilo naključje da ga je sploh zaznala pa tudi upam da bo prišlo na dan, kar bo razkrinkalo ozadje te farse. Se ti ne zdi naključje da so ga locirali s pomočjo “na slepo” poslanih SMS-ov neznanca, ki se kasneje že drugič naključno pojavi v zgodbi.

     Zakaj pa gre priči verjeti (moja beseda proti tvoji)- morda ker je izpričan komunajzl, torej lažnivec.

     Le glej da nikoli več ne ugasneš računalnika, da ne zagrešiš čudežen zločin ?!

     Res je hudič vse te INDICE združil in navkljub dvomu sodnih izvedencev (dr. Čeh, Maštruko, Gebhart, Manthei, Benedik in uslužbenec Telekoma) ob odstotnosti nedvomunih dokazov tudi obsodil.

     S hordami so prišli v našo deželo predniki teh, ki sedaj preganjajo poslednje domoljube. Edino pravilno, da jih vržemo že enkrat iz Slovenije!

     • Opazovalec

      Bazna postaja ga je locirala, recimo po tvoje po streljanju. Ampak s tem priznavaš, da je bil tam. In pazi, ta bazna postaja ga ni NIKOLI v treh mesecih locirala, kljub temu, da je Telekomov uslužbenec dopuščal to možnost. Torej je z veliko verjetnostjo bil nekje blizu mesta umora.

      dr. Čeh je sicer sposoben kemik, ga bežno celo poznam, ni pa neodvisen sodni izvedenec in tudi s kriminalnimi forenzičnimi preiskavami nima izkušenj. Nemci so v glavnem potrdili trditve slovenskih zvedencev, nič posebnega se ne da sklepati iz njihovih pričevanj. Zato bi jaz, ki sem legalist po prepričanju, raje počakal na sodbo višjega sodišča. Saj zato pa so sodišča rangirana. In roko na srce, horda ki vzganja kraval na sodišču, prej škodi obdolžencu kot koristi, pa če je kaj takega še tak všeč nekaterim.

     • skrajna resnica

      Nič po moje- da ga je zaznala šele po streljanju je dejstvo. Kot rečeno je Telekomovec dopustil možnost; zakaj se je to zgodilo ravno takrat pa naj ostane adut obrambe. Matematično gledano je manjše naključje kot “na slepo” poslana SMS sporočila, s katerimi so ga locirali.

      Tudi Sablič ni neodvisen sodni izvedenec ker ima izkušnje s kriminalnimi montiranimi preiskavami. Dovolil si je delati zaključke na podlagi GSR delcev čeprav za to sploh ni usposobljen. Glede laži o Nemcih, še enkrat Gebhart: “našli veliko delcev, vendar jih večina zelo verjetno izvira iz drugih virov streljanja, ne s streljanja s kraja kaznivega dejanja.” Stara udbovska sablja pa je trdila, da so našli SAMO delce, ki se ujemajo.

      Lahko je biti legalist, če te ne priprejo (hujše od zapora) za skoraj dve leti še preden ti “dokažejo” krivdo. Podoben legalist kot sodnica, ko je lani poleti ignorirala odločitev ustavnega sodišča o odpravi pripora.

      Res so sodišča rangirana: naša so na lestvici sveta Evrope z veliko “prednostjo” na zadnjem (47.) mestu; slabša od držav kot so Rusija, Ukrajina, Bolgarija, Romunija, Turčija, Armenija, Azerbajdžan, Gruzija, Moldavija, Srbija, Hrvaška, BiH, ČG in Albanija. Ob tem je sodstvo relativno na BDP najdražje v EU. Iz tega rangiranja lahko sklepamo, da imamo enega NAJSLABŠIH sodnih sistemov na svetu.

      Zato je državljaska dolžnost slehernega opozarjati na zlorabe pravosodja, kot je podpisovanje takšnih sodb v imenu ljudstva. Glede na pervertiranje pravice smo v tem primeru reagirali še preveč civilizirano.

     • Opazovalec

      Je brez veze razpravljat, sam verjamem da so sodišča zato da sodijo, in morebitne napake se popravljajo na višjih instancah. Ker si pa vnet zagovornik krivosodja pod vplivom komunajzarjev (naj te spomnim, da število članov ZK ni presegalo 8% populacije in velik del teh “komunistov” sedi danes v “demokratičnih” strankah, recimo znaten del vodstva SDS) je debata kontraproduktivna, saj ostankom nekdanjih komunistov pripisuješ božansko moč nad vsem dogajanjem v družbi.

 • xtc

  Kakor koli že pustimo trolanja raznih levih režimskih provokatorjev tule obstrani in poglejmo par stvari ;ki govorijo;da gre za hudo čudno zadevo:
  Ne samo;da tuji strokovnjaki naše sesuvajo kot;kible naši imajo v tujini zelo nizek ugled_zakaj že?
  Primer Novič je isto kot Patrija;kjer so se levaki ;drli o krivdi JJ NA VSE PRETEGE;ČEPRAV JE pATRIJA PADALA KOT ZA STAVO PO VSEH SODIŠČIH VeU KJER JE NA NJIH PRIŠLA:
  nADAJLJE:NIHČE SE NE OBREGNE O TEM ;DA JE BIL UMORJENI ŽE VEČ DNI V PANIKI IN ;DA NAJ BISE POJAVILE VELIKE KOLIČINE DENARJA NEZNANEGA IZVORA(ZAKAJ IN OD KOT) TOREJ BI POTEM MORAL DENAR BITI;KJE JE?
  Da je bil Jamnik tako živčen in govoril o umoru ni bil razlog Novič ;ampak očitno nekaj večjega:
  Nebi bilo presenečenje;če bi v umor ne bila vpletena policija(kriminalisti ali kdo iz specialnih enot);kot se je že pokazalo naj bi bili nekateri iz teh vrst tudi pred uniformirano policijo na Oražmovi in brisali sledi in verjetno odgovorni za izginutje kamer v ulici::Jamnik je bil umorjen profesionalno;seveda pa je vprašanje zakaj ena možnost je ;da ga je res ubila mafija ali pa celo kdo iz policije;po naručilu zaradi panilke;da bi prišlo kaj na dan:
  Seveda je tu tudi vprašanje kaj se je počelo na Inštitutu očitno ne vse povsem lergalnega(vemo ;da je take inštitucije preje zelo dobro obvladovala UDBA;KI JE ZELO DOBRO SODELOVALA Z MAFIO);KAJ KONKRETNO JE POVZROČILO TAK SMRTEN STRAH jAMNIKA JE VPRAŠANJE;DEFINITIVNO PA GA JE STALO GLAVE BODISI;DA JE KRADEL DENAR ALI ROBO;DA GA JE PRIČELA PEČI VEST IN JE HOTEL KAJ DATI V JAVNOST;ALI PA JE HOTEL POSLOM NAREDITI KONEC:
  Zanimivo pa je to ;da sevsa zadeva in odmevne stvari vrtijo v trikotniku;Baričevič;Bojevniki inNovič vse stvari pa peljejo v smeri istih akterjev iz ozadja;:
  Zelo zanimive so tudi poteze sodnikov(za katere;se vSloveniji ve ;da niso samostojni;pri velikih zadevah ampak sodijo na klic;kot je bilo to že vYugi);saj se namenoma izogibajo bodisui pričam;dokazom ali dilemam;ki niso popolnoma pojasnjene zastavljajo pa velike dvome v cele zadeve:
  In nenazadnje :če gledate;vse te afere;žrtvi teh sta Novič inKotnikova;med tem ko se o razlogig in kaj dejansko se je dgajalo bolj ali manj izogiba pa čeprav se ve kaj se dogaja v ozadju:Kot je že bilo omenjeno Bojevniki posedujejo spisek strank;Ljubljanske predvsem leva elite;ki se razteta po vsem spektru družbe;verjetno še kakega desnega;a zadeva je uničujoča ;če pride v javnost:Zato so očitno strnili vrste:
  Utegne pa postati zanimivo;če biZaprtega Martinčiča;Hrvatje le zaščitili ali mogočeDEA IN BI ZADEVA PRIŠLA NA DAN PO DRUGIH KANALIH;KAR BI BILO ŠE HUJE:sKRATKA TA TRIKOTNIK JE TEMPIRANA BOMBA;KI J BO SLEJE KOT PREJE RAZNESLO;NEKDO BO STORIL NAPAKO:

  • primsek

   Gnjusna laž! Zaradi podkupovanja Patrie so sedeli v Avstriji in na Hrvaškem bi, če bi si upal Walter Wolf pojaviti na služenju kazni. Tako pa je raje zmerjal sodstvo, čeprav ve, da ima pri nas in na Hrvaškem lepo število obsodilnih sodb. Na Finskem so razsodili, da je podkupovanje bilo, vendar ni bilo kaznivo, ker so za Janšo in njegovi Patriini šefi govorili, da so jih podkupili, ker na Balkanu veljajo nizke poslovne norme in bonton, ker je ta prilagojen ljudem s šiptarskim doktoratom iz obramboslovja, na Kosovu pa imajo v doktrini zapisano, da je v obramboslovju podkupovanje dovoljeno in ne kaznivo. To doktrino je seveda prevzela tudi SDS in tudi Zagožen

   • xtc

    A bi šlo brez laži?
    VAvstriji je bil Wolfov partner obsojen zaradi davčne utaje in ne podkupovanja nee laži_šlo je za prenakazovanje denarja z računa na računin ni bil odveden davek:
    Nadalje na Finskem je bila razsodba Finske končne instance jasna in glasna”OBSTAJA ULOGIČNO UTEMELJEN DVOM;DA JE ŠLO V PRIMERU PATRIJA ZA PODKUPOVANJE OZ OBSTAJA RAZUMEN RAQZLOG DA PODKUPOVANJA NI BILO_ende:
    Sedaj pa se zjoči:

 • tasilo

  Komu med vami se je že zgodilo, da so vam policaji obesili prometni prekršek, ki ga niste storili?

  So rekli, da niste bili pripeti, pa čeprav ste bili. So rekli, da ste vozili brez prižganih luči, čeprav so gorele. So rekli, da med vožnjo držite telefon v roki, čeprav ste ga pozabili doma? Na odseku z omejitvijo hitrosti 60km/h so vam tiščali pod nos lasersko pištolo češ, da ste peljali 79 km/h na razdalji 296 metrov. Medtem, ko so opravljali postopek z vami, so ustavili še dva voznika, ki sta peljala — glej glej — natančno 79 km/h na razdalji natančno 296 metrov. Kakšno naključje, anede! Isto meritev dejanskega prekrškarja pred vami so obesili še vam in še dvema.

  Vidite, če pravna država pade pri navadnem “usranem” prometnem prekršku za 40€, kaj ne bo padala v hujših primerih …

 • tasilo

  (X) da je pravna država Slovenija kolaPSirala
  (>) da je pravna država Slovenija kolaBirala

  LP, Hanibal Lector

 • tarantela

  Kaj pa, če je možakar res kriv?

  • xtc

   ČE ??????????????????????

  • rrrrr

   Ne razumem. Potem bi bil pač oproščen.
   Aksiom št1 za slovensko pravosodje: če si kriv, boš oproščen
   Aksiom št2 za slovensko pravosodje: če si nedolžen, boš obsojen
   Aksiom št3 za slovensko pravosodje:če še vedno zaupaš pravosodju,zaprosi za napotnico k psihiatru

   Dokazi pod a1: Janković, Popović, Zemljarić, Pavćek, Bobinac, Kos, Kocjinčić, Petrić, Odlazek…ne da se mi več
   Dokazi pod a2: Uhernik,Jaušovec, Kotnik, Magajna, Janša, Novič
   Dokaz pod a3: Tarantela, Duhec, Aron, Tetka, Opazovalec….ne da se mi več pisat

   • cosmosjasnovidec

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Tole si pa napisal točno v nulo.
    Čista resnica.

    • rrrrr

     Bohlonaj.

 • xtc

  Podobnost med Patrijo(slovenskim delom) in Noičem je več kot očitna;je prav smešno gledati nekatere leve papagaje;ki vpijejo ;da je vse jasno in dokazano;če bi bilo jasno in dokazano nebi bilaPatrija na Finskem dokončno zaključena;kot neutemeljene obtožbe o korupciji;v Avstriji pa z obsodbo Ridla zaradi davčne utaje(premeščanja denarja z računa na račun in neplačila davkov);v Slovenijo pa je norost;ki bi propadla predESĆP USTAVILO us IN S TEM PREPREČILO RAZSIP SODSTVA V Sloveniji zaradi pritiska iz tujine inESČP ;ZELO VERJETNO BO ENAKO Z Novičem a žal bo človek sedel še kar nekaj časa;preden bo do tega prišlo:

 • Janez

  Moj predlog je znan !
  UPORABA ZDRAVE ZIDARSKE PAMETI !
  Staro – ex KP, ZK SODNO-KADROVSKO HIŠO – PODRETI – DO TAL !
  Z tudi v tujini izšolanimi,
  – javno priznanimi slo pravniki ! IZGRADITI NOVO, KVALITETNO SODNO-KADROVSKO HIŠO !
  Stare, korektne in
  -nekorektnim vplivom nepodlegajoče sedanje ljudi,
  – nekršitelje človekovih pravic itd.
  SE V NOVI KADROVSKI SODNI HIŠI – OBDRŽI !

  NOTRANJIM IN ZUNANJIM VPLIVOM PODLEGAJOČE ZAPOSLENE – SE PA POŠLJE ?
  Na trg dela.
  ČE GRE V TEM PRIMERU G. NOVIĆA ?
  – ZA NEKOREKTNO SODBO, KI NI V SKLADU S PRAVO RESNICO?
  Potem

  SO RAZLOG ZA IZREK NEKOREKTNE SODBE ?
  Pač?
  NEKOREKTNEŽI V SAMEM SODSTVU.
  Kaj drugega naj bi bilo vzrok nekorektne sodbe?
  BREZ TEH NEKOREKTNEŽEV V INSTITUCIJAH PRAVA !
  – NOTRANJI IN ZUNANJI NEKOREKTNEŽI,
  KI ŽELIJO IZIGRATI PRAVO, ZAKONE ITFD. – NE BI IMELI – NOOBENE MOČI.
  NOTRANJI NEKOREKTNEŽI SO PRAZAPRAV – SOKRIVCI – ČE GRA ZA KRIMINALNA ITD. DEJANJA – ZAA KATERA SE PRAVI KRIVCI – ŽELIJO ZNEBITI KRIVDE. IN KAZNI.

  Naj delajo privatno.
  Izven države. V Parlament s to temo. Moje državljansko mnenje. NEKAZNOVAN L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janko Gedlička

  Pred 6 – timi urami sem dal naslednji komentar:
  “Potrebne bi bile množične demonstracije v večjih mestih – Mariboru, Celju, Kopru, Murski soboti, in ne le v Ljubljani. Prav bi bilo, če bi to organizirala SDS kot največja opozicijska stranka – morda v spregi z GOD in drugimi kompatibilnimi novo nastajajočimi, ki niso udbovsko vodene. Vožnja v Ljubljano stane. Tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju in v podjetjih, ki molzejo iz državnih jasli nimajo interesa, da bi se potegovali za pravičnost, saj jim dobro gre. Tisti ki imajo interes, pa ne morejo, ker je predrago.”

  Na disqusu je objavljen, na tej originalni strani, pa ne. Ali se tudi na Novi 24 tv najde kakšen udbovski podtaknjenec, ki “bremza” ?

  • skrajna resnica

   lahko da si prevečkrat urejal komentar zato ga avtomatično označi kot spam (detected as spam)- preveri v svojem profilu

   • Janko Gedlicka

    Morda

 • garfi

  od leta 1945

 • cosmosjasnovidec

  Take zadeve se bodo dogajale še v bodoče.
  Levaki,komunisti,čefutarji so zasedli preko poznanstev vse veljavne položaje tako,da se Sicilijanska mafija lahko skrije pred to drhaljo v Sloveniji saj ti kriminal izvajajo pred očmi državljanov.
  Sicilijanska mafija ga namreč tajno in skrito ti naši lopovi so pa še celo ponosni na svojo lopovščino tako,da delujejo brez sramu respekta pa drhal tako ne pozna.
  Dragi moji Slovenci očitno bo enako še v prihodnosti,ker nimamo jajc,da bi se tej golazni odprto postavili po robu.Vlada SMC že od vsega nastopa v parlament uničuje in je uničila Slovenijo ter jo še uničuje naprej čeprav več ni skoraj nič.
  Folk vse to gleda zraven ne ukrene nič ter stoka za računalniki.Eden,deset,sto ne morejo sami proti tej lopovski golazni,ker je v manjšini se ve.Ko so Grki ter ostali v njihovih republikah delali red se je tukaj folk zgražal kako uničujejo parlament katerega so zažgali in tako naprej.
  Z tem je vse povedano in na žalost ni za pričakovati kakršnih koli sprememb na bolje še kar nekaj bodočih generacij v kolikor se ne bomo že enkrat spametovali.
  Mene osebno namreč ne samo,da me grabi jeza za vse kar se dogaja ampak me je še bolj samemu sebi sram,ker sem sam samcat nemočen ukrepati.
  Za take zadeve je potrebna sloga in to vseh kateri so Slovenci pa tudi tistih kateri morebiti niso in se ne strinjajo z diktaturo kakršna se je pričela uveljavljati v Sloveniji z vsakim dnem bolj.
  Lahko si še naprej zatiskamo oči in stokamo za računalniki vendar to ni nikakršna rešitev hlapčevanje komunajzarski levaški sodrgi se pa nadaljuje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!