Škandalozno: Kršiteljica človekovih pravic Nina Betetto izvoljena za začasno predsednico Vrhovnega sodišča in celo predlagana za ustavno sodnico

Nina Betetto (foto: STA)

Vrhovni sodniki so na današnji občni seji sprejeli odločitev o začasnem vodenju Vrhovnega sodišča, saj zdajšnjemu predsedniku Vrhovnega sodišča Branku Masleši mandat poteče konec tega meseca. Vodenje so zaupali v roke Nine Betetto, dosedanje podpredsednice Vrhovnega sodišča, ki se kot sodnica največkrat pojavlja kot kršiteljica človekovih pravic pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Prav tako pa so jo soglasno predlagali tudi za ustavno sodnico.

Danes opolnoči poteče razpis za predsednika Vrhovnega sodišča, na katerega sta doslej prispeli dve vlogi: kandidirata vrhovni sodnik Damijan Florjančič ter vrhovni sodnik, svetnik Rudi Štravs. Prvi, aprilski razpis ni vzbudil zanimanja sodnikov, saj se nanj ni prijavil nihče, drugi pa je bil neuspešen, saj je o njem minister za pravosodje Goran Klemenčič odločil, da je stroka neenotna in sugeriral ponovitev razpisa.

Branku Masleši poteče mandat konec novembra, zato so vrhovni sodniki na današnji občni seji odločali o začasnem predsedniku Vrhovnega sodišča. Začasno vodenje so prepustili v roke dosedanje podpredsednice Vrhovnega sodišča Nine Betetto, pri čemer je potrebno poudariti, da o predlogu za imenovanje Betettove sploh niso odločali, saj so prišli do sklepa, da za to ni prav nobene potrebe. Prav tako pa so soglasno sprejeli tudi predlog, da Vrhovno sodišče Betettovo predlaga za ustavno sodnico.

Kot smo doslej pisali, omenjena sodnica ni bila primerna za Evropsko sodišče za človekove pravice, kjer je doživela pravo blamažo. Prav tako pa ni primerna niti za predsednico Vrhovnega sodišča ali za ustavno sodnico.

Nina Betetto, kršiteljica človekovih pravic
O Nini Betetto smo že pisali kot o sodnici, ki je kot vrhovna sodnica prisostvovala številnim senatom, kjer so bile dokazano kršene človekove pravice. Evropsko sodišče za človekove pravice je takšne sodbe razveljavilo in prisodilo pravico oškodovanim ter kaznovalo državo, ta pa je plačala kazen. Ironično je, da je ta ista oseba kandidirala za to isto evropsko sodišče. Kandidaturo Betettove za ESČP je ustavni pravnik Jurij Toplak  komentiral z besedami: “Ona je ena izmed sodnic, ki se največkrat pojavijo v sodbah, kjer so bile kršene človekove pravice posameznikov.” Nič čudnega, da je prejela le 14 glasov v primerjavi s 113 glasovi Marka Bošnjaka.

Jurij Toplak (Foto: STA).

Ustavni pravnik Jurij Toplak (Foto: STA)

Kaj pa ugled države in stroke?
Sprašujemo se, v čigavem interesu torej deluje Betettova, če država in sodišča izgubljajo finance in ugled. Pri sojenju v primeru Patria ni izločila pristranske sodnice ter  je protiustavno sodbo tudi potrdila, kar se je prevesilo v politično obračunavanje.

Škandal z nerazglašenimi oporokami
Ko je bilo javnosti razkrito, da so našli 945 nerazglašenih oporok na 44 sodiščih, kar je več kot trikrat več kot v uradnih komunističnih časih (od leta 1945 do leta 1991), je Nina Betetto mirno priznala, da ta anomalija res obstaja in da ne bo nobenih ukrepov, temveč naj oškodovanci iščejo pravico z zasebnimi tožbami. Državljani in davkoplačevalci pa takšno držo predsednikov in podpredsednikov pomembnih državnih institucij zavračamo, ker si ne prizadevajo za zakonitost in zaščito državljanov pred državnimi organi.

Izjava Jasne Murgel v kontekstu izbire ustavnih sodnikov – poskus politizacije sodišč
Jasni Murgel iz SMC se je zareklo, kakšne apetite ima politika pri kadrovanju Ustavnega sodišča – med kandidati je spet gospa Betetto -,  kar je obsodil celo bivši ustavni sodnik Lojze Ude.

Lojze Ude

Lojze Ude

“Gre za izrazito neprimerno izjavo, saj izbira ustavnih sodnikov po kriteriju politične pripadnosti ni higienična. Tudi meni niso bile všeč zadnje odločitve Ustavnega sodišča, vendar se kljub temu ne sme izbirati po ključu politične pripadnosti. Izjava Murglove je sporna tudi z vidika odnosa zakonodajne veje oblasti do ustavnega sodišča, ker se hoče na ta način doseči, da bi bilo ustavno sodišče le še orodje v rokah politične stranke, ki je na oblasti,” je dejal Ude.

Kakšen naj bo predsednik vrhovnega sodišča?
Predsednik vrhovnega sodišča ali ustavni sodnik bi moral biti človek, ki mu je mogoče zaupati, ki razsoja po  zakonu, ki noče “tepihovati” političnih nasprotnikov in ki deluje v najvišjo možno korist ter ugled države, državljanov ter sodišč. Predsednik Sodnega sveta Marko Novak je v začetku oktobra za Delo dejal, da iščejo “človeka z vizijo”, ki naj bi imel tudi izkušnje z vodenjem na nižjih instancah.

Zakaj se pošteni sodniki izogibljejo določenim funkcijam?
Zanimivo je, da tako vplivna funkcija zbudi tako malo zanimanja. Zgolj domnevamo, da zato, ker si pošteni sodniki ne želijo mazati rok in svojega imena pri sodbah, kjer obstajajo deljeni politični interesi. A ravno to izogibanje je krivo, da se pri nas ne spremeni atmosfera. Le korektni in pošteni ljudje na takih funkcijah lahko spremenijo delovanje in ugled določenih institucij. Ljudje ene knjige in avtokratske ideologije, ki z veseljem sprejmejo funkcije, lomastijo po njih in sramotijo vse, ki jim je mar za delovanje pravne države.

A. B., N. Ž., STA

 • PIA PlA

  Kaj pa skupaj z Vesno Žalik in Udetovim inštitutom, bi šlo?

  Poglejte kdo nas bo branil pred neumnimi odločitvami https://www.youtube.com/watch?v=b2OcKQ_mbiQ

  • avtohtoni neandartalec

   Popolnoma neumen in neumesten link, spam.

 • piko8

  Ta babura ni dobra niti za ĆIŠČENJE WC POD 3ROMOSTVJEM.

 • MEFISTO

  Mene samo zanima, če je dovolj kršila človekove pravice in če je doslej dovolj krivično sodila, da bi izpolnila najpomembnejši pogoj za vršilko dolžnosti predsednika vrhovnega sodišča, kot je navada v slovenskem krivosodju?

 • totex39

  To babje strašilo, pa res ne more odločati o kršitvah človekovih pravic saj jih sama krši.

  • Franc Šink

   Res je neprikupna.

 • željudin

  meni se smili gospod betteto, ki naj bi temu strašilu izkazoval erekcijo…

  • karpelec

   A veš, da jo njej razkazuje?

   • željudin

    ne moreš razkazovati nečesa, kar ne obstaja…

 • janez zorman

  Spet strašite ubogo deco z naslovnicami !

 • Olga

  Murglova je le ubesedila tisto, kar delajo! Hotela je biti pomembna, ker drugače ne more biti! Tako Murglova kot Betettova sta neprimerni za funkcije, ki ju opravljata, saj nimata pojma, kaj je demokracija! Obe kršita ustavo in človekove pravice!

  • željudin

   jasna murgel je toliko neumna, da je izrekla tisto, kar ne bi smela izreči…drugače bi pa punca nujno potrebovala kakšen tečajček retorike, kar je sicer čudno za dipl pravnika…sicer je pa čez kako leto ne bomo več videli…

 • Beli Sneg

  Naveza sodnih stričkov iz ospredja in politične bande Cmere že deluje. Kako omogočit dobro funkcijo največji kršilki človekovih pravic in kako ponovno onemogočiti Klemena Jakliča, da bi bil imenovan na Ustavno sodišče? No rezultati so že znani. Betetka je praktično že predsednica višjega sodišča, najprej začasno, potem podaljšana v stalno. Za Jakliča pa maneken še išče poti kako ga izigrati. In sodna burleska v Butalah se nadaljujje.

 • Gregor Kastelec

  kero faco ma…jao…

 • antimur

  Za kučanistično sodišče je povsem primerna, tako kot Masleša in podobna nesnaga, za sodišča, ki imajo civilizacijske, predvsem pa poštene norme, so takšni levaški pizduni in pizdunke kot gnojna bula na telesu. Skratka ogabneži in pokvarjenci.

 • montyamp

  To je potomstvo polnilcev 700 HUDIH JAM .
  ———- GORJE NARODU ———–

  • avtohtoni neandartalec

   Motiš se, to so otroci demonov osamosvojitve.

   • baldeagle

    Ti govedna pokvarjena južnjaška shizofrenična. Le kaj počneš v Sloveniji!? Izgini v svojo matično domovino Srbijo, gnoj komunistični!

 • althar

  Lahko bi tudi rekli, da še za v čevelj ni dobra.

  • MEFISTO

   To je preveč spodobno za kandidatko.

   Voda je poleg sončne svetlobe in zraka vendar vir življenja, Betettova pa le vir pravosodnega zla.

 • VERZIFIKATOR

  Nino Betežnik

  BEDETI NAD JUSTICO

  Kadar v krizi je justica
  in Evropa jo obsoja,
  lastnega v bran obstoja
  dvigne nadnjo se – pravica.

  Nad justico prav bedeti
  zna vrhovna le pravica,
  ki se pravi ji krivica,
  hoče ta vse preživeti.

  Vse sisteme preživeti,
  nedotaknjena ostati,
  vseh abotnosti pa mati
  tista je, ki zna bedeti.

  Bdi, četudi čisto sama,
  ko že vse je pozaspalo,
  snu in sanjam se predalo,
  ko zavlada nina nana.

  Nina nana pa bedeti
  mora, da se ne zalomi,
  saj pojavljajo se dvomi,
  kaj s pravico gre početi.

  Ko pravica se zlorablja,
  bdi, ne gre spat nina nana,
  saj je kontrolorka znana,
  vsa orodja uporablja.

  Ni na njej res, da bedeti
  morala bi in paziti,
  da nameni se prikriti
  ne bi smeli razodeti.

  Se uspavala je družba,
  briga jo za nina nana,
  kontrolorka pa predana
  bdi, saj to je njena služba.

  Služba, mora pač bedeti,
  da kdo česa ne razkrinka,
  vse voditi krog ovinka,
  nič pustiti si odvzeti.

  Ko bedi, premalo nina,
  revica se ne zaveda,
  da je zvrhana že skleda
  in tempirana je mina.

  Ko se enkrat ta razpoči,
  bo minilo mirno spanje,
  in končane rdeče sanje
  o aferi novi vroči.

  Še premalo je bedela,
  ko bedeti prepotrebno
  je bilo, zato prisebno
  ni na vejo več se ujela.

  Kdor bedi in jamo koplje,
  lumparije kdor podtika,
  slednjič obnje se spotika,
  v jami sam se tej okoplje.

  Ni na suho več mu priti,
  mogel več ne bo bedeti
  in adijo vsi obeti,
  nima kam potem se skriti.

  Takšno njeno zdaj je stanje:
  kot posledica bedenja,
  bornega na moč življenja,
  nina nana – mokre sanje.

 • ogledalo

  Interpelacija. Takoj! Vseeno, če ni ministrica! Takoj interpelirati! Potem pa Klemenčiča. Če je ta glavni šefe že premagal strah pred njim.

  • rrrrr

   Fantiček,to pa je komentar. Saj nas boš čist sesu……

   • ogledalo

    Vas ljubljeni vodja sesuva že 25 let. Samo kapnilo vam še ni. Še tvoj (dodelan) citat: “Ne samo krave, tud štale se (rrrrr) cepcu smejejo…..”!

    • rrrrr

     Fantiček, lepo, da me citiraš; celo dovoljujem ti, da moje citate tudi večkrat ponoviš, dodelavam pa se raje izogni: quod licet Iovi, non licet bovi ( kar je dovoljeno Jupitru, ni dovoljeno volu).

     Ave! ( po bosansko ćau, ćau)

 • valentin

  Neprimernost ljudi in kadrov je na ključnih delovnih mestih v Sloveniji prav pretresljiva
  (strokovnost, morala, humanost so tujke….)

 • Hribouc

  Prašiči prašičje farme Udbokučanistan 2016 združite se v svojo oboro, kajti varni boste samo še tam, sami med svojimi in se požrite med seboj.
  Zaradi vas in vam podobnim, prihajajo nad nas nadloge z Neba. Mi pa jasno povemo, da nismo iz vašega plemena, rešujte se sami!
  Zalega Kajnova, a vas ni niti maloi sram?
  Beda človeška, ki delujete proti Človeku, delujete tudi proti Najvišjemu!
  ALI VAS NI NITI MALO STRAH PRED NJIM, ga.BETTETO, VI ČLOVEŠKI BETONTANC?

 • Hribouc

  Če vas nekritični kolegi potrdijo, bomo zahtevali odstop vas vseh!
  ne bomo več jadikovali in prosili, tokrat bomo grmeli, da boste leteli v svoje smrdljive korupcijske luknje Udbokučanistana!

 • Viktorh

  Ta punčara se lahko prijavo na Štajersko, kjer za skrajšan čas iščejo vzgojiteljico – čistilko.

  • tinta

   da te ne sliši … :)))

  • tohuvabohu

   Čistilka je že zdaj …

 • lauraas

  Pa vsaj na izgled bi tudi lahko malo gledali, ne moreš kar tako kogarkoli postaviti pred kamere!

 • lauraas

  Edino vstaja, slična mariborski, lahko kaj spremeni, komentarji nič ne pomagajo!

  • avtohtoni neandartalec

   Že za tale komentar te bo imel nekdo na očeh, če bodo protesti, jih bodo organizirali fašisti.

 • avtohtoni neandartalec

  Zakaj Bettetova še ni v zaporu, samo to se sprašujem, kako je mogoče, da je še vedno sodnica ali zaposlena kjerkoli v javni upravi. Zgleda predsedniki sodišč in člani senatov niso popolnoma nič boljši, kakšni predsedniki in ministri nastavljajo take ljudi, je pa itak jasno. Saj ni nobene izbire, slabše je kot v Jugoslaviji, že 20 let vzgajajo fašiste že od mladih let, občine so popolnoma gnile, take korupcije ne pomnimo od časov nacistične okupacije, stanje pri nas je brezupno.

  • garfi

   ker so levaki in jugordečuhi dobili milijone nezasluženih volilnih glasov

   • Olga

    Z grožnjami ljudem, da bodo izgubili penzije, službe in podobne bonitete!

    • domovina mili dom

     Pozabila si na trenirkarje.

 • garfi

  zelo pomembno, da enkrat uspe
  Pravni strokovnjak Jaklič napovedal kandidaturo za ustavnega sodnika, prav tako se poteguje za najvplivnejšega pravnika v državi

  • tinta

   Si mu oddal glas ?

 • tarantela

  Ne se sekirat! Čez 14 dni bo nova interpelacija. Proti vsej vladi. Prec bo boljš!

  • tinta

   saj se jih nič ne prime. dobro pa je, da se jim pove, kaj počnejo narobe.

  • MEFISTO

   Slabše pa res ne more biti!

   • avtohtoni neandartalec

    To ni res, pri nas gre lahko vedno samo še na slabše.

   • komar marko

    Lahko lahko. Sem bil tudi jaz tega mnenja, da so dosegli poden. Samo rdečkoti lahko gredo še nižje in to vedno! Ni čudno da kamor stopijo mater ZEMLJA ne obrodi 100 let!

  • avtohtoni neandartalec

   Brezvezne, slaboumni argumentirane interpelacije bodo desnico počasi izbrisale iz političnega prostora, ni zaman.

  • komar marko

   in vedo da delajo narobe. Samo ker imajo moč v stilu KAJ NAM PA MORETE! In potem boste spraševali zakaj opozicija v parlamentu nič ne naredi!

 • MEFISTO

  Vse kaže, da bodo znova izigrali Klemna Jakliča pri njegovi kandidaturi za ustavnega sodnika, ker se ne more primerjati z Nino Betetto.

 • samotoje

  Ni se čuditi, da pošteni sodniki nočejo tega položaja, ker je do konca omadeževan in umazan. Kdo pošten bi hotel prevzeti položaj od Masleše? Podobno bo verjetno s položajem generalnega tožilca, ko bo omejeni, arogantni Fišer zapustil svoj stolček. Kdo bi bil pripravljen čistiti svinjarijo za njim? Najprej bodo morali priti dezinfektorji potem pa še izganjalci duhov in slabih vonjav; po domače- ghostbusters.

  • avtohtoni neandartalec

   Z drugimi besedami, za Slovenski narod ni pravice, fašisti ne bodo nikoli odgovarjali za skrajno korupcijo in nezaslišane masovne zločine.
   Državo pa le imamo!

   • komar marko

    fašisti so naredili manj zločinov kot tretji totalirizem. Do leta 41 so fašisti pobili 20 SLOVENCEV. Naša osvobodilna stran pa do konca leta 42 kar 700 ljudi. Le zakaj? Le zakaj so pospravili TIGER in je šele JJ dal temu UPORU veljavo prav ztako je on uzakonil praznik o priključitvi, ki so si ga rdečuhi spet prisvojili!

    • avtohtoni neandartalec

     Govori kar hočeš, itak nakladaš same neumne stare stereotipe, ampak tako hudo kot je danes ni bilo še nikoli.

     • komar marko

      To niso stari stereotipi.Saj je praznik ob priključitbi Primorske šele nekaj let! Prav tako se šele nekaj let ve, zakaj so bili TIGROVCI zamolčani in kdo jih je izdal pri Ribnici! Da pa nas ne jemljejo resno se zahvali rdečotom. Sam poglej NLB in Telekom! Saj jih podpiraš in aplavdiraš njihovi pojavi! Slučaj?

  • domovina mili dom

   Da se očisti to rdečo nesnago, bo treba najmanj toliko kot so levaki na oblasti do sedaj, oblast prevzeti pomladni demokrati.

 • komar marko

  No zanimivo je nekaj. Pravna fakulteta producira 100 pravnikov vsako leto. Za prakso na sodišču in pravosodni izpit se čaka 7 let. Le zakaj zaviranje novih SVEŽIH kadrov, metuzalemi si pa talajo položaje! Le zakaj!

  • avtohtoni neandartalec

   Kdo pa pride zraven, novi so še slabši, mlade so od začetka vzgaja, da morajo brezpogojno ubogati državo, civilni državljani so lahko pa samo njihovi in jim morajo pomagati hitreje rešiti zadeve ali krivi in jih morajo pomagati zavajati in mučiti oziroma kriminalizirati.
   To niso normalni otroci ampak skrajno zafrustrirane psihične ruševine, ne morejo pomagati nikomur razen izbrancem, lahko pa naredijo ogromno zla vsem ostalim in ga tudi bodo.

 • komar marko

  Le zakaj je izvedena feminizacija sodišč. Dobo je znan psihološki profil feminist! TOREJ?

 • MEFISTO

  Ne zato, ker bi bila vsebina sporočila tako zelo pomembna ali literarno navdihnjena, temveč zato, ker ga je napisal mož tisočerih nickov s skrovnim nickom Petrovc, ki ga poznamo na tem portalu v mnogih izvedbah, in ki se je za to priliko podpisal kot dr.Janez Sveti,ga z veseljem dajem na znanje:

  “dr. Janez Sveti 08.11.2016 16:24:12

  POSEBNO OBVESTILO:

  obveščamo kolege, preudarne in delovne, da smo pravkar prejeli obvestilo urednika Nova24Tv v službi resnice, da so se na tem portalu:
  1. Odločili včlaniti v tajno društvo PGM (Pogin Glupega Mefistofeljna);
  2. da so kot pristopno članarino, danes brisali, kar, tri (3) komentarje blaznega Mefistofeljna. V prvem, komentarju, je ponujal svojo smrdećo in umazano zadnjico v uporabo spletnim interesentom. V drugem komentarju je Slovenske vodilne, Milana, Boruta in Janeza imenoval “mož stoterih nickov!” V tretjem pa je ponujal oglas gostincem, da je on, Jezus Kristus in da jim bo iz vode vino delal, če plačajo predujem 1.000 Euro.
  S tem se je Nova24Tv v službi resnice, enakopravno včlanila v tajno društvo PGM!
  DR Janez Sveti-batina”

  Indijanka se bo znova nasmejala do solz, saj je tako pameten in luciden le njen dr Janez, ki sveti.

  • indijanka

   Mefisto nehaj špecat. Bodi že moški! Petrovca poznaš, kajne? Reši to s pestmi in nehaj javkat.

   • MEFISTO

    Pane, da si nesrečna v ljubezni z vsestranskim doktorjem.

    Tudi tvoj nasvet bi upošteval, pa nočem tolči po dreku.

    • indijanka

     Se mi zdi, da veš vedno več kot mi ostali. Verjemi Mefisto, da vsaj to koga ljubim vem bolje od tebe. Ne samo, da vem. Tudi čutim.

  • Viktorh

   In kje se je mogoče včlaniti v PGC?
   Koliko pa se dobi za to?

 • domovina mili dom

  Kaj delajo EU poslanci. Dajte predlagajte v EU zavezujoče zakone za vse države članice glede sodstva.
  Na razsodbo, katerega koli sodnika iz EU članice, pride pritožba na evropsko sodišče in je rezultat kršenje človekovih pravic, se le ta sodnik suspendira v matični državi in ni zaposljiv v celotni EU skupnosti.
  Le tako se bo v posamezni državi lustriralo režimsko sodstvo.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • avtohtoni neandartalec

   Seveda, ampak začne se v domačem okolju, ki ga kontrolirajo okrožna in okrajna sodišča, mimo teh barab se zelo težko pride, sploh če si sam in na socialni, kilometre daleč od drage železbiške postaje. Večina žrtev sodobnega fašizma je tako depresivnih, da že iz posteljevtežko vstanejo, zelo naporno in drago se je cel dan klatiti od urada do urada ter s seboj tovoriti vrečo papirjev, daleč stran od zavetišča, sploh pozimi in če dežuje.
   Potem so tu še občinski fašisti, ki vse, ki se pritožujejo in so oškodovani, pošiljajo raje na psihiatrijo, da se jim ni treba smešiti po državnih uradih in sodiščih, kjer jim itak nihče ne bo pomagal.
   Pomagati Slovencem tretjega razreda, pod posebno zaščito do konca skorumpirane in skrajno nasilne države je isto kot, če bi med nacistično okupacijo svetovali judom, brezupno torej.

   Lahko govorite kar hočete ampak taka je fizikalna realnost, če niste pripravljeni žrtvovati celo življenje, ampak res vse in ostati popolnoma sami, se raje zahojsajte ali ga na kolenih fafajte fašistom, da vam bodo dali vsaj kakšne drobtinice in vam bodo malo prizanesli z represijo in mučenjem. Ja, tu smo, samo mafija, dilerji in psihopati lepo živijo in upravljajo z večino naših krajev.

 • Vrhovni sodnik

  Pošteni odhajamo v pokoj.

  • komar marko

   no le pejt!

  • avtohtoni neandartalec

   Vsaj ne morete več nič pokvariti.
   Ne vsi, večina bo končala življenje v socialnih domovih, kjer bodo počasi umirali v svoji sobi, največje barabe imajo pa rezidence in plačajo ljudi, da skrbijo za njihove potrebe, medtem ko oni manipulirajo prestrašene in hinavske hlapce, ki so jih nastavili.

  • Viktorh

   Dobrodošel v naš lepi, brezbrižen svet.

 • željudin

  sodnik je poklic, sodnica je diagnoza…

 • avtohtoni neandartalec

  Masovno kršenje človekovih pravic, v državi, ki je mednarodno že obsojena za hud democid. Danes fašisti izbrišejo še več ljudi kot ob osamosvojitvi, nikoli niso nehali, niso niso bili kaznovani za zločin proti človeštvu, ravno nasprotno, zbrisali so vse normalne ljudi in nastavili še več svojih fašistov.
  Tako ne gre več naprej, nima nobenega smisla, naše pravosodje mora TAKOJ pod monitoring Evropskih sodišč, sicer je veliko bolje, da čim prej razpustimo državo in preprečimo masovne smrti.

  • željudin

   v tej državi ima zloraba sodstva dolgo brado. po vojni je udbovec na novomeški železniški postaji polil nadškofa vovka z bencinom in ga zažgal. dobil je en teden pogojno zapora.

   • komar marko

    poslovanje v skladu z običaji in navadami je domena hlapcev! Torej kaj si pričakoval?

   • avtohtoni neandartalec

    Eh, saj so še druge stvari…

    • željudin

     ma ja…saj mogoče je pa gospoda nadškofa zeblo pa mu je celo kar pasalo malo gretja na državne stroške…sploh če upoštevamo kako težko je bilo po vojni priti do bencina…

 • cosmosjasnovidec

  Da Nina Betetto ni primerna je razvidno že z fotografije.
  Ko sem zagledal njeno sliko sem mislil,da je na sliki smrt.

  • rubec

   HAHAHAHAHAHHAHA. Post novembra, mogoče tudi decembra.

  • samsara

   Morda v simboličnem pomenu tudi bo, le da kučoslovani tega še ne vedo.

 • samsara

  Kučoslovani (zaenkrat še) rulajo in rinejo z glavo skozi zid, magari do absurdnega konca (ki se vedno hitreje bliža).
  Ima tudi ona v omari, za posebne priložnosti kakšno titovko in rdečo rutico?

 • marker

  Kar v EU zavržejo, se pri nas prodaja kot suho zlato. Še dolgo ne bomo imeli pravne države.

  • kekec

   Važno je, da je komunistka in vodljiva za partijsko nomenklaturo. Za človekove pravice se pa požvižga. Končala bo, kot velik bednik.

   • Nata

    Pa mi z njo .

   • Vztrajnik

    Veliko državljanov je že bednih zaradi politike komunističnih tovarišev, pa so še kar tiho.

 • totex39

  To je grozno, kako pri nas komunistična klientela deluje. Nesposobneže nastavljajo na pomembne položaje in ravno temu babjemu strašilu so dali vedeti, da ji oni zaupajo, če ji pač Evropa ne.

 • indijanka

  Če vloge predsednika vrhovnega sodišča ne spoštujejo sodniki in si je niti ne želijo potem sploh ni potrebna in jo lahko ukinemo. Prihranili bomo.

 • FRANC3

  Sodnik, ki je od ESČP dobil klofuto, avtomatsko ne bi mogel kandidirati za vrhovnega ali ustavnega sodnika. Vsaj v normalni državi. Po tem, kar beremo tu, Slovenija ni normalna država. Je Jugostan, Partistan ali celo Kučanstan. Samo v komunizmu se je kadrovalo in sodilo po domače in v duhu partijskih norm: Naši so najboljši, vsi ostali pa so zanič. Zato jih je potrebno odstraniti od vzvodov oblasti. Če ne gre drugače, pa tudi z likvidacijo.

  • avtohtoni neandartalec

   Slovenija je danes to kar je vedno bila, dežela fašističnih Dunajskih konjušarjev, nič več in nič manj.

 • Viktorh

  Žal, navadili smo se na nesrečne, sramotne politične odločitve.
  Mislim, da slovenska politika ne more pasti nižje kot je sedaj.

  • macon

   Samo malo počakaj.

  • Nata

   Pa slovenski volivec tudi !!

  • avtohtoni neandartalec

   Je že, in bo tonila v blato še nižje, vsaj dokler je Pajor na oblasti, sem v to popolnoma prepričan, ker je njegov cilj brutalna kontrarevolucija. Fašistična, proti socializmu, zato je bolj všeč opoziciji kot levici.

   • baldeagle

    Točno to, kar si omenil je prava rešitev za Slovenijo, brutalna kontrarevolucija. Dosledna in temeljita. Vse kar ima smrad po socializmu in komunizmu, je potrebno počistiti in vreči v ropotarnico zgodovine, kjer je tej rdeči zalegi tudi mesto.

 • baldeagle

  Stanje v tej deželi je postalo zelo zaskrbljujoče. Dosedanji predsednik VS je “tepihovalec” Slovenije in pristaš yugosoldateske, ki je poiskušala okupirati Slovenijo. Zamenjala pa ga je kršiteljica človekovih pravic Nina Betetto, ki je ena izmed sodnic, ki se največkrat pojavijo v sodbah, kjer so bile kršene človekove pravice posameznikov. Ko človek pomisli, da nižje več ne gre v tej deželi, se zgodi ravno to. Stara partijska nomenklatura in njeni ideološki dediči, so dobesedno ugrabili to deželo in jo spreminjajo v totalitarno enoumje, za katerega smo mislili, da smo se ga dejansko zavedno otresli. Praksa pa kaže povsem drugačno stanje. Sile nomenklature dobivajo vedno večjo moč, posledično pa je kršenja človekovih pravic vedno več. Zapira se politične nasprotnike, kaznuje se jih zaradi tega, ker se preko socialnih omrežij branijo lažnivih trditev s strani raznih presstituk, ki spadajo pod pokroviteljstvo murgeljskega ogabnega zvodnika. Skratka, Slovenija se pogreza v vse globlje brezno in ta negativni trend se bo nadaljeval vse dotlej, dokler bo to deželo vodila leva politična opcija, ki je kontinuiteta ex KP.

  Nekako se bo potrebno organizirat in na nek način vreči to uničevalsko levo falango z oblasti. Če ne bo šlo zlepa, bo to potrebno storiti zgrda, ali pa prepustiti Slovenijo na milost in nemilost njenim rdečim rabljem.

  • avtohtoni neandartalec

   Za začetek, bi lahko nehali zavajati narod in jasno povedali, da je bila JLA tudi Slovenska vojska. Treba je spremeniti zorni kot, mi smo se odcepili od njih, ne oni od nas, mi smo kršili Jugoslovansko Ustavo, ne oni. Na nas so jih poslali Hrvati, me Srbi, ni važno, če so sosedje in katoliki, oni so šli v državljansko vojno s Hrvaškimi državljani Srbskega porekla, ne s Srbijo, sploh pa se to Slovenije ne tiče.
   Izdajalce je treba iskati znotraj tega koncepta, očitno nas niso samo odcepili ampak so si tudi zagotovili kapital in oblast, o teh teorijah zarote pri nas nihče ne upa glasno razpravljati. Ne moremo eno oslarijo zamenjati za drugo, kar je res, je res, če bi že od začetka gledali na tranzicijo kot na demokratično revolucijo, bi bistveno bolje razumeli kaj je šlo narobe in kdo, kako nam v resnici škodi.
   Komunizem je pa sploh največji problem, če so bili pa vsi v partiji, večina tudi v Udbi, ki ni bila nič drugo kot sorta kriminalistične milice, treba je jasno ločiti kaj so delali prav in kaj je z demokracijo postalo kriminal, tega mi nismo nikoli razčistili, za nas je vse samo črno belo, drugih ljudi pa v javnem življenju sploh ni.
   Polarizacija je pri nas samo navidezna iluzija, vojaška policija pozna svoj narod, točno vedo kako lahko škodijo in uničijo slehernega posameznika, če pa narod še vedno posluša trače družbene samozaščite, ki so bili operativa Udbe.
   Potem je jasno, da zmešan narod ne dojame kaj pomeni koruopcija pravosodja, večina še vedno misli, če ne bi bili kritiki režima nič krivi, jih ne bi sploh preganjali, tudi marikaterega pravičneža in poštenjakarja pustijo pri miru, pa sami zase še predobro vedo, da so krivi za kakšne zadeve. Ne znajo si sploh zamisliti, da bi policija lagala in bi jih preganjali popolnoma po nedolžnem, da bi si izmislili ali celo podtikali dokaze, organizirali lažna pričanja, zato gledajo na vse upornike kot na kriminalce, s katerimi imajo lahko samo probleme.
   Opozicija je tudi pokvarjena, igrajo isto igro, le da se delajo bolj konzervativne in antikomunistične, skušajo biti všeč našim edinim poslovnim in diplomatskim partnerjem, od katerih je odvisna prihodnost Slovenije oziroma s takimi prijatelji prihodnosti itak nimamo.

   • baldeagle

    Nabijaš take nebuloze, da se človek vpraša, kaj je tako zakisalo tvoje možgane? Celo sprašujem se, če resnično tako razmišljaš, kakršna je vsebina tvojih postov ali si samo navaden internet troll.

   • von Rhein

    Bral sem samo do tvoje ugotovitve,da je bila jugo vojska tudi slovenska vojska.Mogoče si v nadaljevanju napisal kaj pametnega,toda ta stavek me je odgnal od nadaljnega branja. Zapomni si eno : slovenski jezik je bil v tej druščini PREPOVEDAN (lastne izkušnje).Lahko si ga uporabljal v pogovoru z rojaki,toda takoj si bil opozorjen,da je “grupisanje nezaželjeno”.
    Je bila mogoče slovenska vojska zato,ker so zgradili nekaj vodovodov in popravili par vaških cest? Če te fante ne bi na silo vlekli v to vojsko,bi medtem lahko opravili mnogo več koristnega.Torej,to je bila vojska nekega diktatorja in njegovih ritoliznikov.

 • Nata

  Ja, Super no ?Tri muhe na en mah?
  Začasna, bodoča, pa ustavna sodnica bo ? Tako se dela !! Bravo rdeča falanga. Ste kot tanki Jugoarmije ?Povozili ste in nameravate še naprej vse norme normalne države?

  Kje hudirja pa so še kakšni kandidati? Ga ni junaka, ,a ne ?
  Vsi so se posračkani poskrili, mi osli pa se sprašujemo , kaj za en hudir je to ??

 • Vztrajnik

  Stari udbi z podmladkom so dovoljena vsa sredstva za oblast. Državljani mirno spite še naprej.

 • MEFISTO

  Slovenija bo zombijevska država ali pa je ne bo.

 • Hribouc

  KUČANOVA BANDA ! TO RAJŽO SE VAM NE BO IZŠLO !
  Ne veste kje so meje.Ne veste kje je dost.
  Vi nimate pameti. Imate samo boljševiško noro kriminalno kri, ki poganja vašo protičloveškost !

  Največjo kršilko človekovih pravic v zgodovini Slovgenije 1991 predlagate v Evropo – SRAMOTA

  Najokrutnejšo betonsko zacementiranko preganjalko človeka v slovenskem rodu nam opostavljate za vrhovno sodnico in za ustavno sodnico !

  NISTE NORMALNI ! Vi ste anarhistični protičloveški teroristi!

  KOMUNIZEM je najhujše, kar je doletelo človeško vrsto na planetu Zemlja v vsej zgodovini obstoja!

  Tako : kandidat za predsednika Komsomola Kamčatke – 23letni mladenič, najperspektivnejši mladi komunist Sovjetskoga Sojuza, kmalu po čudežnem pobegu v kanado in malo preden sta ga ubila agenta KGB v Kaliforniji, ko je svetu že razkril vso zločinskost svetovne pošasti , komunizma !

  Berite : OPROSTI MI NATAŠA , Sergej Kurdakov
  Berite: ŠEPETALCI , Orllando Figes
  Berite, prosim: TRAGEDIJA LJUDSTVA – zgodovina oktobrske revolucije 1891-1924

  DA BOSTE SPOZNALI OD KJE SE JE ZAREDILO NAJVEČJE ZLO ZGODOVINE PLANETA, KI SE KOTIH ŠE NAPREJ PO KOTIH IN LUKNJAH ZAKOTNIH PEKLENSKIH MURGEL , GNEZDA ZLA!
  —————————————————————————————————————————
  Bravo Melanija !
  Bo Udbokučanizem videl, kam visoko je stopil slovenski človek !

  Bravo, Ivo Boskarol!
  Udbokučanizem ga ni mogel uničiti, mu ne prodati travnika za fabriko, zdaj gradi letalstvo Indije in Kitajske, letalstvo sveta; hvala Boskarol Ivo !

  Bravo, Jože Suhadolc / Joe Sutter , oče Boeinga 747 in vseh naslednjih do B787 ! Čeprav si odšel,
  si Slovenijo počastil z najuspešnejšim konstruiranjem naj-letal tega sveta ! Hvala, Jože !

  Bravo, Pedro Opeka – potomec čudežnika z komunističnega morišča Hrastniški hrib , dandanes največji-najbolj človeški vesoljec planeta Zemlja !

  NIČESAR VEČ NAM NE MORETE VEPČ POSTAVITI NA POT, POŠASTI PROTIČLOVEŠKE !

  SVOBODA JE ZA VOGALOM!

  Proč s kučanističnim satanizmom in z ljubljansko polno ritjo rdečih preprodanih multiskorumpiranih ritoliznikov, uničevalcev slovenstva!

  NAJ ŽIVI SLOVENIJA ! Bravo Melanija!

  • sunday

   komunizem = islamizem oz. obratno – skupna jima je želja po krvi in prevladi!!!

 • Hribouc

  Kdor ne razume kaj je to zlo na slovenskem, naj sledi kaj se bo dogajalo v naslednjioh mesecih s to žensko, ki jo kučanov satanizem poriva v Pekel hitreje kot sama zmore.
  ————————————————

  Lahko pa pogledate na TV kako izgleda Melanija in Baron , SLOVENSKA MATI IN SIN poleg predsednika USA today!

  Č U D E Ž I SE DOGAJAJO VSAK DAN, LJUDJE !
  SONCE SIJE Z NEBA!

  NEŽA JE SLOVENSKO BOŽJE SONCE !
  Zdravniki so jo obsodili na smrt.Odklopili so jo z aparatur in bili prepričani, da bo umrla !
  Molite, ljudje naprej!
  Morda ji bo dano, da preživi !
  NEŽA, PROSIM, ŽIVI !

  Tako nam, Bog, Slovenkam in Slovencem, pomagaj že enkrat !

  • sunday

   +++++++++++++++++++!!!

   • Hribouc

    K hudiču s satanisti, če si ga tako vztrajno želijo, da jih zakuri do zadnjega vlakna.

 • janez zorman

  Lahko se obrne na našo Meli, da ji svetuje pri make upu !

 • soc

  Kaj nam pa morejo, morejo, morejo…

 • Mojca pokraculja

  Nič ni škandalozno ! Tako mora biti, da se ohrani sistem diktature. Škandolozno je, da diktatura sploh obstaja. Da se to dogaja in dopušča sredi EU ! Vprašajmo se, kaj so poslanci v Eu v zvezi s tem pokrenili ?! Nič ,ker njim je dobro in lepo, briga jih kakšen sistem vlada, glavno je, da jih je sistem pripeljal ven, ven iz te smrdljive slovenije. Peterle recimo, je kdaj zastavil kakšno proti komunizmu?

 • Olga

  Hudobija se ljudem vidi na obrazu!

 • Ludvik Poljanec

  SODSTVO JE POPOLNOMA ZNORELO IN JE NA ROBU RAZUMA OZIROMA adijo pamet. TREBA BO IZVESTI VELIKO ČISTILNO AKCIJO V SODSTVU IN V SODNEM SISTEMU,KER TO JE NORO,NORO,NORO…..

  • Hribouc

   Ja, zblaznelo je!
   Ni nobene mere, nobene tolerance več, ko Udbokučanizem ponori!

   Ne Papeža!
   Donalda na obisk čimpreje!

   Razgoniti Udbokučanizem na prafaktorje in tatinske Barabe v arest v dolino črnih vranov !

 • Ludvik Poljanec

  TAKOJ POISKATI SODBO ESČP KJER JE BILA V POSTOPKU SODNICA BETETTOVA IN JO TAKOJ ODSTRANITI IZ SODSTVA,..TAKO NAREDITI Z VSAKIM SODNIKOM,KI JE KRŠIL PRAVICE.NI DRUGE REŠITVE. ODGOVORNOST JER DOLOČENA Z 257., 258.IN 288.ČLENOM KZ-1.

  • Hribouc

   TAKO JE!
   Za Pravico!
   Za Resnico!
   Za Človekove pravice!
   Za Svobodo!

   Za konec skorumpiranega Udbokučanističnega Aparthajd Gulaga Slovenistan! SUBITO !

 • sunday

  smo samo srbska kolonija iz prejšnjega stoletja – srbostan!!! saj država, ki ima srba za župana glavnega mesta drugo niti ne more biti!!!

 • Iza Demos

  “Zakaj se pošteni sodniki izogibljejo določenim funkcijam?”
  Odgovor leži na dlani t.j. v naši mentaliteti. Strokovni in pošteni sodniki se bodo izogibali funkcijam vse dokler bo pomenilo znajti se herojstvo, dokler bo v narodu (in predvsem pri politikih) veljalo, da zakonov, ki ne ustrezajo osebnim ali strankarskim interesom ni treba spoštovati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!