Sedmi dan begunskega vala: bolezni, izčrpanost in več kot 50 tisoč tujcev

Razmere na slovenski meji se ne umirjajo. Medtem ko se povečuje izčrpanost in obup, se povečuje tudi število migrantov, ki prihajajo na našo mejo. Najhuje je na območju Brežic in Rigonc, kjer je zeleno mejo prečkalo kar pet večjih skupin, skupno okoli devet tisoč beguncev. Zdi se, kot da tega vala ne bo in ne bo konec.

Policisti ob tem pojasnjujejo, da so prvi podatki o številu tujcev, ki vstopajo v Slovenijo preko zelene meje, le okvirni. Z natančnimi številkami ob prihodu tujcev namreč ne razpolagajo, saj jim hrvaški varnostni organi ne sporočajo, kdaj in koliko oseb bodo prepeljali v bližino meje med državama.

S tujci, ki so mejo na območju Rigonc prestopili okoli 9. ure, smo preživeli dopoldan, nato so jih policisti pospremili v začasni center v Dobovi, od tam pa so jih z vlakom v spremstvu policistov prepeljali v Šentilj.

Izčrpani, a v pogovoru optimisti, da se bodo vrnili v domovino
Psihofizično stanje beguncev je zelo slabo. Številni so podhlajeni in bolni, predvsem pa utrujeni. Na terenu smo srečali tudi družino z dojenčico, ki je bila stara komaj dva tedna. Na vprašanje, ali se jim ne zdi neodgovorno, da potujejo s tako majhnim otrokom pa je eden izmed naših sogovornikov odgovoril, da niso imeli druge izbire.

Tudi drugi migranti so v pogovoru povedali, da je stanje v domovini (pogovarjali smo se predvsem s Sirci) nevzdržno, a upajo, da bo vojne kmalu konec, da se bodo lahko vrnili domov.

Okoli tri ure so policisti in vojaki migrante zadrževali na travniku. V trenutku, ko so nato policisti pristopili do množice in povedali, da bodo zdaj lahko krenili naprej, so bili vsi hitro na nogah. Policisti so hodili prvi v vrsti, migranti pa tesno za njimi.

Na terenu so sicer tudi oklepniki, območje pa nadzira vojaški helikopter. Za zdaj ni videti, da bi bila na poti nova skupina ljudi, a natančnih informacij o tem nima nihče.

Ko so migranti zapustili travnik je za njimi ostalo tole:

Slovenska vojska je z današnjim dnem še bolj vključena v reševanje begunske problematike. Trenutno je v reševanje krize aktivno vključenih okoli 650 vojakov in vojakinj, še več jih sodeluje pri logistični podpori v vojašnicah, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Aktualno stanje drugod po terenu:

Šentilj
Ob 7. uri je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih okoli 4.500 tujcev. Avstrijski varnostni organi v Šentilju ponoči niso sprejeli nobenega tujca.

Okoli 9. ure so nastanitveni center Šentilj zapustili vsi tujci, ki so bili tam nastanjeni, tako da je sedaj ta center prazen, okoli 13.30 pa pričakujejo vlak iz Dobove z okoli 600 tujci.

Ob 12.00 je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj več kot 400 tujcev. Še vedno pričakujejo vlak iz Dobove, na katerem so večinoma ženske in otroci.

Ob 16.00 je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj več kot 1.600 tujcev, potem ko sta v Šentilj prispela dva vlaka iz Dobove, prvi okoli 13.30, drugi pa okoli 15.10. V Šentilju v poznih popoldanskih ali večernih urah pričakujejo nov vlak iz Dobove.

Okoli 21.00 je večina tujcev (okoli 3.250) zapustila nastanitveni center v Šentilju in vstopila v Avstrijo. V nastanitvenem centru Šentilj se nahaja še okoli 400 tujcev, pričakujejo pa prihod vlaka s šestimi vagoni iz Dobove, na katerem bo med 600 do 800 tujcev.

Zavrč
Mednarodni mejni prehod Zavrč je od 3. ure naprej spet odprt za ves promet. Še vedno je na avstrijski strani popolnoma zaprt nekdanji stari mejni prehod Šentilj.

Gruškovje
V sprejemnem centru Gruškovje je bilo ob 7. uri okoli 500 tujcev, ki čakajo na prevoz v nastanitveni center Šentilj.

V sprejemnem centru Gruškovje je bilo ob 9. uri še nekaj več kot 400 tujcev, ki čakajo na prevoz v nastanitveni center Šentilj.

Hrvaški varnostni organi so zvečer na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje predali  okoli 600  tujcev, ki so jih do tja pripeljali z 10 avtobusi. Po tem ko bodo evidentirali, jih bodo prepeljali v Šentilj.

Brežice
Zgodaj zjutraj je bilo v sprejemnem centru v Brežicah okoli 4200 migrantov, v začasnem centru v Dobovi pa 1200. V četrtek zvečer in danes ponoči je bilo iz Brežic v sprejemni in nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih 1166 migrantov, vsi so bili tam evidentirani in nastanjeni.

V sprejemnem centru Brežice je bilo ob 9:50 okoli 3700 migrantov, v začasnem centru v Dobovi pa okoli 1200. Policisti so od 22. 10. od 19. ure do 23. 10. do 7. ure z območja Brežic in Dobove v notranjost države spremljali 14 avtobusov in 3 vlake, ki so v namestitvene in sprejemne centre prepeljali 2687 migrantov.

Pri Dobovi so po poročanju STA začeli postavljati nov sprejemni center za begunce. Vodja brežiške izpostave Civilne zaščite Zdenka Močnik je dejala, da so razmere na terenu podobne četrtkovim. Po njenih besedah je danes prioriteta postavljanje sprejemnega centra v bližini Dobove.

Policisti se v Brežicah in Dobovi soočajo z izjemno zahtevnim humanitarnim in logističnim izzivom. V prvi vrsti bodo poskrbeli za otroke in slabotne osebe. Policija velike napore namenja organizaciji prevozov in že v prvem delu noči so načrtovani trije vlaki iz Posavja v namestitvene in sprejemne centre v notranjost države, so sporočili s PU Novo mesto.

Policistom so pri opravljanju zahtevnega in odgovornega dela v veliko pomoč pripadniki Slovenske vojske. Migrante pa ob prihodu z veliko mero požrtvovalnosti oskrbujejo reševalci in humanitarni delavci.

Dobovec
Nocoj (8.20) je na območju mejnega prehoda Dobovec v Slovenijo vstopilo okoli 300 migrantov. Do mejnega prehoda so jih pripeljali hrvaški avtobusi. Večina prihaja iz Sirije, prepeljali jih bodo v namestitveni center v Celje.

Gornja Radgona in Lendava
Okrog 9. ure je prva skupina migrantov (okrog 600) začela zapuščati nastanitveni center v Gornji Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

Nekaj pred 13. uro je nastanitveni center zapustila še druga skupina nastanjenih migrantov (okrog 550).

Vsi migranti (1166), ki so danes zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni, so bili okrog 14.00 ure sprejeti v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro bo odstranjena signalizacija in promet v obe smeri bo potekal tekoče.

V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno nastanjenih 778 migrantov.

V drugem begunskem valu je po poročanju policije do danes v Slovenijo vstopilo skupno že 50.410 migrantov. Med tujci, ki so bili vneseni v FIO, je bilo 9.901 moških ter 7.969 žensk in mladoletnikov. Do zdaj je bilo med njimi največ Sircev, prihajajo pa tudi iz Iraka, Afganistana in Pakistana.​

Barbara Oprčkal

 • neny

  jutri bo val u0161e jutri in pojutriu0161njem se bo nadaljevalo….. Stranke SDS, NSI, ki so bolj konzervativne, katera od vaju dveh se zavzema za ograjo. Nobena. Kaj vam ni jasno, da so begunci proizvodno orou017eje za destabilizacijo Evrope, katero so nam nastavili Ameri. Meni se beje…. tudi u010de bo treba voliti ZL, ker bo edina, ki bo sposobna spregledati realno stanje vsega ozadja. Saj nam vse ostale stranke meu010dete pesek v ou010di, da narod ne more spregledati. Enako SMC IN SD, DESUS. Vodite nas v propad. Zakaj se ne uprete Evropski politiki? Zakaj? Zakaj nas puu0161u010dati v nemou010di, da lahko to krizo spremljamo TRENUTNO u0161e od daleu010d, naenkrat bomo pa preplavljeni z begunci. Kaj bo z nami? Kdo nas bo reu0161il? Narod bo moral v proteste proti vladi in proti vsem strankam, ki zagovarjajo politiko EU. u010cimprej, u017ee treba u017ee jutri. Zbudite se! Moje navduu0161enje nad Evropo se z vsakim beguncem spreminja v propad EU-ja. Politiki sklonite glave, zamislite se. Ali pa boste delali samo za svoje interese, se zlili z EU- politiu010dnim vrhom, pobegnili z njimi, nas pa pustili v nemilost in nemilost teu017ekim, brezizhodnim kaotiu010dnim razmeram, katere ne bo mogel nihu010de veu010d reu0161iti. Zakaj se politiki ne zediniti in v dveh dneh postavite za prvo silo vsaj ograjo. Zato ne, ker vsi lezete v zadnjo Merklovi. Pa kaj vam je. Nemu0161ka politika nas bo uniu010dila, uniu010dila bo celotno EU…. zato bo moja edina alternativa ZL, ker nimam druge izbire. Narod zbudi se….

  • 1xy

   SDS+NSI+SLS so javno podale zahtevo za postavitev ograje……ZL je bila proti temu, da vojska odide na teren in pomaga policiji…….ker nekateri NE spremljate dnevnega dogajanja in novic, prihaja do taku0161nih razmiu0161ljanj kot je tvoje…….in do taku0161nih vlad, kot jo imamo danes……nkar pogumno ZL, veliko zagovornico migranstva, ki celo ovira delo policije in je proti vsakru0161ni zau0161u010diti domau010dega prebivalstva……nnnADIJO PAMET, ampak res adijo!!!!

   • neny

    res je, da jih ne spremljam. Hvala za argument 1 XY. A potem je bila ZL proti, res imam popolnoma napau010dne info….

    • 1xy

     EDINA od vseh strank v DZ je bila PROTI napotitvi vojske na teren……

     • neny

      Ja razumem, da je bila proti vojski…. ne vem pa u010de je bila proti ograji.

     • 1xy

      proti ograjo pa so vsi ostali……vsaj zaenkrat, nekaj se sicer porou010da, da je to izpostavil tudi Erjavec in da Cerar povprau0161uje o ponudnikih……

   • neny

    ALI MI LAHKO PODAu0160 KAK INFO KDAJ SO TE STRANKE ZAHTAVALE POSTAVITEV OGRAJE? Gorenak je snou010di na Taru010di potrdil Fajanovi, da je absolutno proti. To se sedaj vendar spomnim, sedaj sem v dvomu, da je bila moja reakcija prehitra na tvoj argument.

    • 1xy

     24.ur – Pahor dopuu0161u010da mou017enost, da bi vojska po dodatnih pooblastilih posegla med begunsko krizo. Vojska bo sicer dodatna pooblastila izvajala pod pogoji, ki so predpisani za policiste, so odlou010dili poslanci. u010cas teh pa bo omejen na obdobje, ko je to nujno. V SDS, NSi in SLS se zavzemajo za postavitev ograje.

    • 1xy

     pa u0161e to, kot dodatek iz Primorskih novic – Prvi mou017e sindikata nemu0161kih policistov Rainer Wendt se je zavzel za postavitev ograje na meji z Avstrijo, da bi tako omejili dotok beguncev v dru017eavo. To bi sprou017eilo veriu017eno reakcijo in bi se za to odlou010dila tudi Avstrija na meji s Slovenijo, je dejal Wendt za Welt am Sonntag.

     • neny

      ja to je kou010dljivo, ker si trenutno lahko naredimo veu010d u0161kode, kot koristi, na dolgi rok pa je edina, sicer pogojna reu0161itev ograja.

  • punca

   Desni so v manju0161ini…in potem teu017eko delau0161. Nimau0161 pravih pooblastil. Predstavljaj se delo v sluu017ebi. Lahko misliu0161, da bou0161 naredil nekaj dobrega, predlagal inovacijo. Vendar, u010de nimau0161 posluha med ostalimi zaposlenimi, vse tvoje delo, ideje izvodenijo. Tako nekako si predstavljam delo desnih med levimi

   • neny

    Osebno nisem na nobeni strani, u010deprav se bolj nagibam na desno. Kljub temu pa je potrebno imeti v uvidu nau010drtno destabilizacijo Evrope, zato je teu017eko sodelovati z dosedanjo politiko EU-ja, v kolikor ne bo niu010desar ukrenila v zaustavitvi migrantske krize.

  • hannibal

   Zbudi se ti. ZL so peta kolona.

   • neny

    ja zdaj vem – te info so bile pobrane brez preverjanja, ZL je pa med glavnimi za sprejem beguncev.

  • pajot

   Pa kaj ti govoriu0161? Kaku0161na ZL? Ti nimau0161 100 tou010dk. Kdaj je u017ee Janu0161a rekel,da bi morali postaviti ograjo,meseu010dniki so pa glasovali proti pou0161iljanju vojske na to obmou010dje.

   • neny

    nikoli se ni sliu0161alo, da je za ograjo….mogou010de je sedaj.

   • neny

    vse povedan – pobrala sem napau010dne info v zvezi z lopovsko ZL.

 • 1xy

  UBOGI DOMAu010cINI…..v drugih medijih prebiram, da so majhne obmejne vasice dobesedno v vojnem stanju.nPrimer vasi Rigonci z 180 prebivalci in 5.000 prebeu017eniki. Ne morejo v u0161ole, ne morejo v sluu017ebe, cesta je dobesedno neprevozna, njihovo majhno vasico vsake toliko u010dasa preletava policijski helikopter, iz njihov polj in travnikov, kjer je na tisou010de beguncev, se sliu0161i policijski megafon. Vse je zasvinjano, pridelek koruze uniu010den, saj jo uporabljajo za sanitarije, prav tako travnike.nKo prebirau0161 taku0161ne zgodbe enostavno ne moreu0161 verjet kaj se dogaja. Da pa je mera polna, je strah u0161e veu010dji od dneva, ko so begunci priu010deli med sabo obrau010dunavat z nou017ei. Enostavno u010dlovek ne more verjet, da je to v danau0161njem u010dasu pretoka informacij lahko doseglo nau0161o dru017eavo in presenetilo vlado RS.nIn kdor premore vsaj kanu010dek empatije, dobro ve, da v taku0161nem okolju, u010detudi domau010dem, ni lahko vzdru017eati kaj u0161ele u017eiveti. nnnVsem prizadetim prebivalcem obmejnih krajev u017eelim, da se ta morija u010dimprej konu010da (kar je malo verjetno) oz. da jih dru017eava, kateri plau010dujejo enormne davke, tudi za uniu010dene posevke in premou017eenje, stopi V BRAN in jih ZAu0160u010cITI, tako njih kot njihovo premou017eenje.

  • neny

   ne morejo niu010d….policiste u017ee napadajo…..Vsi politiki so za niu010d, nesposobni vsi enako, ….deportirat begunce, sicer bodo begunci deportirali nas, ne da moramo posluu0161ati take neumnosti po radiu o nekih ubogih otrocih, kaj pa nau0161i otroci?????????????????

   • MEFISTO

    Zakaj praviu0161, da so vsi politiki zaniu010d?nnnZaenkrat je to dokazano le za tovariu0161ice in tovariu0161e z levice.

    • Vojteh Dovu010d

     vsi so enaki in moji in tvoji

     • Aton

      Vsegliharji so volili in dobili!

  • stajerc5

   Se grem staviti, da bodo proti odskodnini, ker, pazi, takrat bo pa kar naenkrat obstajalo “izredno stanje”! Barabe!

 • neny

  Kakorkoli, dosedanja politika EU-ja je pogubna, v kolikor ne bo po hitrem postopku zajezila meje na obmou010dju Gru010dije in Turu010dije. Na NATO se ne more zanau0161ati, ker je ameriu0161ka sila, torej na koga se lahko obrne?

  • neny

   .

   • 1xy

    pod postom imau0161 opcijo Uredi, klikni in lahko popraviu0161 komentar v osnovi…..

    • neny

     thk

  • 1xy

   slovenska vlada je zavrnila ponujeno pomou010d Avstrije in Nemu010dije glede pomou010di njihove policije…….

 • Duhec

  Pa kako, u010de je u0160efic reku, da je najteu017eji dan konu010dan??? Spet leve lau017ei…. sekretar, to je u0161ele zau010detek…. uni, ki bojo obtiu010dal, bojo zau017egal Slo.

  • punca

   levemu ne smeu0161 nikoli, NIKOLI!!!! verjeti. So eksperti v laganju, ni jim mar za moralo, razen, u010de se gre za njihovo stvar – takrat prekipevajo od morale in pou0161tenja, nikoli se ne bodo spreobrnili. Na tak nau010din so zavedli, obrnili, u017ee mnogo pou0161tenih ljudi. Tudi, ko se dela dobrega, verjemi, da ima nekaj za hrbtom. Imajo izreden spomin.

   • Duhec

    Punca….. po defoltu teu017eko verjamem….. nauu010dila sm se vse preverjat.

    • punca

     sestre, podajmo si roke :D

     • Duhec

      Hahahaha…..

    • Nino

     Torej se zlahka nategneu0161? :)

 • 1xy

  BERLIN u2013 Nemu0161ka obrambna ministricaUrsula von der Leyden je povedala, da je Nemu010dija pripravljena uporabiti vojau0161ka transportna letala za prevoz beguncev nazaj v deu017eelo izvora. Kot porou010da nemu0161kiBild, bodo tako transportirali begunce, ki so jim zavrnili prou0161njo za azil. Najprej bodo uporabili redne civilne linije, ko pa bodo tam kapacitete povsem zasedene, bodo aktivirali vojau0161ke transporterje tipa Transal. nnrada bi dou010dakala ta dan, ko jih bodo zau010deli lovit in trpat na avione, ko bo ta masa ljudi vzela zakone v svoje roke…….in ko eskaliralo nasilje v najhuju0161i mou017eni obliki……..Merklova bi morala pred sodiu0161u010de!!!

  • JohnSmith

   Lahko,da jim uspe napolniti eno letalo, ko bodo oni to sporou010dili ostalim bo nastal kaos in ljudje doma brez mou017enosti za obrambo, ker je zakon tak vsak ne more imeti orou017eja. nTam jih je u017ee toliko da to lahko pomeni, da jih ne morejo ustaviti drugau010de kot s silo, a tukaj je problem, ker jih varujejo razni zakoni in invazijske sile to dobro vedo in izkoriu0161u010dajo. Vse dokler se enemu ne bo odpeljalo in bo izpraznil magazin v mnou017eico teh hord.

  • Wild red duck

   Kdor je posluu0161al pozarno-ti pravijo ,da se raje pustijo ubiti kot vrniti nazaj,seveda jih arabska mafija pridno oborou017euje-u010de kdo misli ,da bo u0161lo tole brez vojne je v hudi zmoti ,ko bo tegala s…. konec so na vidiku v EU le dve mou017enosti ali bo EU in Evropa popolnoma kru0161u010danska in judovska ali pa u010disto muslimanska alternativ je zelo malo oz. niu010d samo ti dve.

   • neny

    tou010dno tako.

  • Wild red duck

   Kdor je posluu0161al pozorno-ti pravijo ,da se raje pustijo ubiti kot vrniti nazaj,seveda jih arabska mafija pridno oborou017euje-u010de kdo misli ,da bo u0161lo tole brez vojne je v hudi zmoti ,ko bo tegala s…. konec so na vidiku v EU le dve mou017enosti ali bo EU in Evropa popolnoma kru0161u010danska in judovska ali pa u010disto muslimanska alternativ je zelo malo oz. niu010d samo ti dve.

   • neny

    alternativa je samo zavrau010danje, blokada v Gru010diji, Turu010diji, za kar se noben evropski politik ne prizadeva.

  • francelj3

   Samo bojim se, da jih bodo pripeljali naravnost k nam, ker smo jih mi registrirali.

 • Duhec

  Zdej sm se spomnla….. begunci so brez dokumentov….. lopovski levaki majo Jagra, ki jih izdeluje….. policaju010dki vejo in niu010d…… ou010ditno je dobr biznis, velik vpletenih. Hahahaha….. s slo dokumenti bojo hodil po svetu in nastavljali bombe.

 • tanja

  JE TO RES ?!?!? MIGRANTI u017dE NAPADAJO POLICISTE?!?!??!?! POTEM SE JE VOJNA u017dE ZAu010cELA!!! KAJ u010cAKA NAu0160A OBLAST, KDAJ BO ZAu0160u010cITILA NAS, DRu017dAVLJANE SLOVENIJE?!?!?nnLNK: http://information-slovenia.com//novice/slovenija/izpoved-vojakinje-vojna-v-dobovi-pretepli-policista

  • Duhec

   To je u0161ele zau010detek….. mlahavi Cerar pa prouu010duje.

  • 1xy

   grozljivo…….bomo videli ali bodo o tem porou010dali tudi mediji, kar pa mou010dno dvomim….

   • Frajtonarca

    nimajo kaj porou010dat u010desar se ni zgodilo….vse v sluu017ebi resnice bi to prvi objavil….

   • Nino

    Zakaj noben medij razen tega ne dozvoli komentarjev? Zaka

  • Mamas & Papas

   A bomo u0161li kej pomagat tem ubogim obleganim Slovencem, al bomo samo pametoval ob rau010dunalnikih?

  • koza

   manjka nekaj pomembnega, datum in avtor, ker to sem u017ee pred dnevi brala na staru010devskem u010dveku – politiu010dni u010dvek; sem pa vu010deraj sliu0161ala, da kao to ni res, je pa u0161e eno pismo na tem u010dveku zelo zanimivo, ki bo to pismo vojakinje bolje razjasnilo oz. nam dalo odgovore na vprau0161anja (je predolgo, da bi ga tukaj pripela)

 • BATMAN

  Cerar bo naredil vse za EU za Slovence ga bolj malo briga.

  • Natau0161a Valant

   Hm…….., mislim , da ga EU bolj malo briga. Dela zase in za ljudi , ki so ga postavili !

 • neny
 • Duhec

  Zakaj ne razglasijo izrednih razmer??? A jih bojo prej oborou017eili in jih bojo pol??? Tud to neb blo preseneu010denje, u010de bi levaki nardil….

 • j52

  se pravi da so tam izredne razmere,u010deprav vlada to zanika

 • Pou0161tenje velja

  VLADA ODSTOP!nNESPOSOBNEu017dI BIROKRATSKI!

 • punca

  NAu0160A VLADA BO DANES VSA V BOHINJU NA POGREBU!

  • GeneralLeon

   Kaj je u017ee dru017eava umrla?

   • Wild red duck

    UDBOVSKa

 • Frajtonarca

  v makedonijo,srbijo,hrvau0161ko pride vsak dan po 10k beguncev pa nobeden ne poziva vlado naj odstopi,razen nekaj slovenskih kretenov…

  • jankoslav

   Seveda da ne, saj jih oni ne popisujejo (niti niso dolu017eni to narediti), jih predvsem transportirajo v drugo dru017eavo, predvsem pa gre za balkanske dru017eave (Srbija, Makedonija), kje jim je ou010ditno malo mar za varnost svojih ljudi. u010ce ste kdaj bili v teh dru017eavah, bi lahko videli, da so njihovi standardi (varnostni, higienski, ipd.) malce drugau010dni kot pri nas.

  • Peter Pavel

   A da mi imamo vlado ? Nisem opazil. Ker nam kar Hrvati ukazujejo. Pau010d nesposobni levaki.

  • macon

   Ja, samo k nam jih potem pride 12k, ker se na Kosovu in v Albaniji pridruu017eijo nove horde.

   • hannibal

    14K

 • Pia

  Noveju0161a zgodovinanPiu0161e se leto 2050. Po velikem preseljevanju narodov, ki je sledil vdoru Hunov v Evropo, in razpadu rimskega cesarstva, je u010dloveu0161tvo dolga stoletja ostalo v mrau010dnem srednjeveu0161kem obdobju. Skozi dve svetovni vojni se je u010dloveu0161tvo prebilo v obdobje humane civilizacije in tehnolou0161kega razvoja. Leta 2015 pa se je vse spremenilo. Zaradi pohlepa so nekatere dru017eave hotele imeti nadzor nad dru017eavami, ki so imele veu010dje naravno bogastvo, zlasti nafto. S svojo politiko so izzvale in sodelovale v vojnah, ki so zopet pognale narode v beg. Zau010delo se je novo preseljevanje narodov, ki je vodilo v veu010dletne vojske. To je bilo obdobje stalnih spopadov oborou017eenih hunt med razliu010dnimi ljudstvi in plemeni. Priu0161lo je tudi do zatona civilizacij in izgube veu010dine znanja, zato to obdobje imenujemo tudi temni vek. In vse bi se lahko spremenilo, u010de bi pustili potomce Hunov, da na svoji zemlji prepreu010dijo vdor tujih plemen. Takrat niso razumeli, da humanost ne gre izenau010dit z neumnostjo in neprevidnostjo.

 • d8888

  Bodite malce umirjeni…Imamo nekaj migrantov ups beguncev..Postrezimo jim malo puju010deka k so glih koline

  • stajerc5

   Dobra! Zdaj pa mislimo malo na prihodnost: Slisal sem, da je v mocvirskem glavnom gradu se ena parcela zraven dzamije naprodaj. Ce zacnemo danes zbirati denar, lahko imamo otvoritev Svinjskega sejma pred njimi. Kaj pravis?

   • d8888

    Stou017eice so odliu010dna destinacija…Minaret pa kar Savdijcem narou010dit.Oni dajo…

   • d8888

    Savdijci dajo vse .Samo vozniu0161kega izpita za u017eenske pa ne.Manca Kou0161ir press

  • macon

   Samo, u010de bodo halal zaklani, drugau010de jih ne bodo hoteli jesti.

 • WatsonForus

  tkole mamo nnhttps://www.youtube.com/watch?v=tr8NnydHC_U

 • Duhec

  Baje obvladujejo razmere….. zakaj so pol te skupine ljudi, ki so brez dokumentov, ne poznajo njihovega ozadja, v bliu017eini poseljenega obmou010dla??? Zakaj policaji in vojaki za vsak njihov korak v katerokoli smer pau010d, nardijo korak…. v isti smeri, pol se umikajo….. in to bi naj blo obvladovanje??? To je u010dakanje, da se pou017ear razplamnti…. signal, ki so ga te horde doble je, da je Slo z lahkoto obvladljiva…. in zakaj so v neposredni bliu017eini policijski avti, oklepniki…. u010de obstaja verjetnost uniu010denja??? To je leva organizacija, obvladovanje…. sramota, blamau017ea.

 • Mamas & Papas

  A bomo u0161li kej pomagat tem ubogim obleganim Slovencem, al bomo samo pametoval ob rau010dunalnikih?

  • Peter Pavel

   Tebi veu010d nihu010de ne more pomagati :)

   • Mamas & Papas

    A bomo u0161li kej pomagat tem ubogim obleganim Slovencem, al bomo samo pametoval ob rau010dunalnikih?

    • viktorh

     ..a si u017ee nazaj?

 • Mamas & Papas

  Lepa, o lepa bo smrt Evrope; nnkakor razkou0161na kraljica v zlatu nnlegla bo v krsto temnih stoletj, nntiho bo umrla, nnkot bi zaprlanstara kraljica zlate ou010di. nnnn(Sreu010dko Kosovel, Ekstaza smrti)

  • Peter Pavel

   Mokre sanje starega partijskega hlapca :)

   • Komentar

    …. ki se uresniu010dujejo …

  • Mat

   u010cudovito in u0161e kako primerno. Upam da u010dimprej …

  • hannibal

   Pesmi je pisal kot Frojd psihoanalizo.

 • Mamas & Papas

  Muslimanski ekstremisti (tudi tisti “zmerni”, ki jih tako ljubijo zahodni politiki) iz vseh koncev sveta so premlevali, kako bi lahko uniu010dili in destabilizirali Evropo. Porodila se jim je genialna ideja – priu0161la je prav od migrantov, ki u017ee veu010d let bivajo v Evropi in poznajo celoti ustroj in delovanje Evrope. Ker se Evrope ne da napadati od zunaj z orou017ejem (teu017eko izvedljivo za muslimanske ekstremiste) pa je edina mou017enost le napad od znotraj. Ugotovili so, daje Evropa najbolj ranljiva prav v svojem bistvu, to je demokraciji. Pri vsem skupaj je s svojim imperialnim razmiu0161ljanjem pomagala seveda Amerika in tudi Evropa sama. V letu 2014 so bili pogoji u017ee skoraj idealni in povabilo nemu0161ke kanclerke je odprlo vrata Pandorine skrinjice. Za ekstremiste je bilo to darilo, ki so ga u010dakali. Medtem pa evropske in ameriu0161ke politike skrbi kako odstraniti Assada in priti do njegove nafte. Namesto nafte smo dobili – begunce.

  • koza

   kaj pa uvod in konec, tega je u0161e dosti ne

  • hannibal

   Plagijator.

 • goldhorn

  Izkazalo se je, da ta medijska blokada in cenzuriranje komentarjev izhaja iz znamenitega pisma upravnega odbora Druu0161tva novinarjev Slovenije. Ali so ideje zrasle na njihovem zeljniku ali je direktiva priu0161la od drugje presodite sami (glede na sestavo UO ne bo teu017eko).

  • goldhorn

   Spou0161tovane u010dlanice in u010dlani,nnDruu0161tvo novinarjev Slovenije novinarje in tudi druge udeleu017eence javne razprave o begunski krizi poziva k spou0161tovanju nau010del u010dloveu010dnosti in dostojanstva. Vnjavnosti smo zaznali fau0161istoidne, ksenofobne in militantne izjave, naperjenenproti beguncem. Pozivanje k nasilju, razu0161irjanje nestrpnosti in stereotipov,nksenofobne izjave in populizmi so nehumane in neprimerne, celo kaznive oblike izrau017eanja, ki ne sodijo v civiliziran javni diskurz.nn Zakonodaja in etiu010dni standardi ne zavezujejo le novinarjev, ampak tudi ostale posameznike, ki javno izrau017eajo svoja mnenja. Posebno odgovornost imajo tisti z mou010djo in dostopom do medijev; to so poleg novinarjev u0161e zlasti politiki, mnenjski in verski voditelji ter ostale javne osebnosti. V druu017ebi je potrebnonspregovoriti tudi o strahovih in problemih v zvezi s prihodom beguncev, ta razprava je potrebna in legitimna, vendar jo je potrebno izpeljati na primeren in civiliziran nau010din.nn Novinarje in medije pa u0161e posebej pozivamo, da spou0161tujejo etiu010dne standarde, ki jih predpisuje Kodeks novinarjev Slovenije in se izogibajo narodnostnim, rasnim, verskim, geografskim in drugim stereotipom. Kodeks izrecno prepoveduje spodbujanje k nasilju, u0161irjenje sovrau0161tva in nestrpnosti ter druge oblike sovrau017enega govora. Novinarji se morajo odzvati tudi na morebiten sovrau017eni govor svojih sogovornikov oziroma drugih akterjev, katerih izjave povzemajo, in ga obsoditi.nnOb porou010danju o posameznih begunskih zgodbah ne smemo pozabiti, da so to za nas anonimne zgodbe, vendar pa so to ljudje z imeni in priimki, mnogokrat u017ertve zlorab, druu017einskih tragedij, vsekakor vojnih grozot, ki morajo biti deleu017eninenake obzirnosti in varovanja zasebnosti kot posamezniki iz domau010dega okolja.nPosebno pozornost je treba posveu010dati porou010danju o otrocih. Objavljene zgodbe,nfotografije, posnetki jih bodo spremljali vse u017eivljenje. Prav tako se ne smenpozabiti, da je begunska tragedija, ki jo u017ee veu010d let spremljamo na juu017enih mejahnevropskih dru017eav in v Sredozemlju, posledica geopolitiu010dnih in geostrateu0161kihndogajanj na Bliu017enjem vzhodu in v Severni Afriki, o katerih mediji porou010dajonpremalo ali skoraj niu010d. Tudi zato medije pozivamo, naj pri porou010danju o beguncihnne pozabijo na u0161iru0161i kontekst. Gre namreu010d za ljudi iz dru017eav, ki so zaradindru017eavljanskih vojn takorekou010d razpadle, obmou010dij, ki so jih u017ee prizadejalenpodnebne spremembe, in regij, ki jih pretresajo spopadi za vodne vire. Ljudi,nki se torej nimajo kam vrniti.nnMediji naj hitro in uu010dinkovito odstranjujejo tudi vse neprimerne komentarje bralcev, posluu0161alcev in gledalcev. V skladu s kodeksom mora imeti vsak medij objavljena pravila za komentiranje, komentarje, ki niso v skladu s temi pravili, pa mora v najkraju0161em u010dasu odstraniti. Mediji so odgovorni za u0161irjenje sovrau017enega govora, u010de svojim bralcem, posluu0161alcem, gledalcem nudijo prostor za neprimerno izrau017eanje.nnNau0161a skupna dolu017enost je, da kot druu017eba ustvarimo prostor niu010delne tolerance donnehumanega, fau0161istoidnega, ksenofobnega in militantnega izrau017eanja.nn Upravni odbor Druu0161tva novinarjev Slovenijenn u010clani UO:nnMojca Zorko – stanPrimou017e Cirman -dnevniknBlau017e Petkoviu010d -dnevniknTjau0161a Slokar Kos -pop tvnTanja Stariu010d – rtvslonMatija Stepiu0161nik -vecernJernej Verbiu010d – dnevniknManica Janeu017eiu010d Ambrou017eiu010d -rtvslonBou0161tjan Videmu0161ek – delonBlau017e Mou010dnik – delo

   • rubec

    Moj odgovor tem juncem je naslednji: Ne meu0161aj heroina s cviu010dkom.

    • pajot

     A pir u0161e lahko spijem? Staropramen na primer.

   • Miu010do Meeu010do

    Psihiu010di na substancah,ki pojma nimajo kaj se dogaja.

   • GeneralLeon

    Tipiu010dno! Levi fau0161isti pozivajo k antifau0161izmu na najbolj fau0161istiu010den in ne demokratiu010den nau010din!

   • Wild red duck

    DNS -Druu0161tvo Nacionalnih Sovrau017enikov Slovencev.Tolpa pokvarjenih levih Judeu017eev.

    • hannibal

     *****

   • Dominar Rygel XVI

    Levi fau0161isti bi radi pod krinko etike izvedli popolno medijsko cenzuro. To so bile od nekdaj njihove mokre sanje. Kvalitativna presoja etiu010dnosti pa je seveda v njihovi megleni pristojnosti.

   • hannibal

    Bratranci in sestriu010dne. Beguncem.

   • Aton

    Da prevedem!nDrugovi i drugarice!nKoordinacijski medresorski odbor pri socialistiu010dni zvezi novinarjev Slovenije je sklenil, da je vsako izrau017eanje nestrpnosti dovoljeno samo v primeru J in njegovih belu010dkov!

   • Aton

    Kje pa je niu010delna toleranca do komunistiu010dne demagogije?

  • hannibal

   Direktiva je priu0161la iz u0160vedske. Vsaj za ene. Za tadruge iz Floride.

 • Mat

  V dru017eavi je izredno stanje, u017eal u0161e ni uradno razglau0161eno…. morda u010dez mesec ko se nau0161i briljantni vladi posveti, da je to okupacija. Pa u0161e predlog: Cerar odstopi s kompletno vlado!!!! Takoj!!! Pa da ne bo kaku0161nih komentarjev levih …. nisem ljubitelj velikega vodje in ne Grimsa, u0161e manj SDS … Sem samo zaskrbljen Slovenec, tako kot jih je mnogo v tem trenutku v Sloveniji. In prosim razni ZL-jevci se tudi vzdru017eite komentarjev, ker ne vidite niti naprej od svojega nosu… ni vam jasno kaj se dogaja in kam to pelje … upam da boste potem tudi v prvih vrstah ko bo treba braniti dru017eavo!!!

  • Frajtonarca

   ja ti si zaskrbljen,u010de bo treba kaj braniti pa pozivau0161 druge….tipiu010dno za omejencanraje doniraj kak zamau0161ek za ta portal ker izgleda da so tisti zau010detni kapital u017ee zagonili delnice pa itak ne grejo v promet…

   • Mat

    Frajtonarca omejen si kveu010djemu ti! u0160e enkrat preberi kaj sem napisal in u010de je kaj razumljivega ti bom razlou017eil … Ta portal je tak kot vsi ostali, tako, da nimam namena postati delniu010dar ne tega ne drugega portala …

    • falijaja

     pravilo u0161t #1 na temu portalu je zgleda, da morau0161 biti desniu010dar, drugau010de je pa baje super, mou017eno, da se motim, upam da me kdo popravi

     • rubec

      S katero roko naj ga pa u010dlovek drka? Z levo? Lepo te prosim no.

     • pajot

      Jest sem enkrat probou z levo. Ni mi u0161lo.

     • hannibal

      Pravilo u0161t 1 je, da se samo bedaki pustijo deliti na leve in desne koristne idiote, medtem ko pujs u0161trika svoj veliki plan.

 • Tomau017e Majer

  Bratom po krvi in veri, Rusom uvajamo sankcije medtem pa sprejemamo muslimane iz Bliu017enjega vzhoda, ki so nam jih poslali zahodni “zavezniki”. Taku0161na Slovenija je u017ee vnaprej usojena na propad. nnKje je sedaj EU, ko je treba braniti meje?

  • hannibal

   Upvoted.nnSicer iz tebe veje panslavizem, verjami pa mi, da bodo taki kot si ti vse bolj koristni. Rusi in Germani morajo pozabiti na preteklost in se zdruu017eiti v boju proti genocidu.

   • Tomau017e Majer

    u010ce bi to napisal kot “MAMAS & PAPAS” bi mi dal pa minus, a ne?

    • hannibal

     ja. ker ti ne bi verjel. tale je samo naiven

    • hannibal

     koliko nickov imau0161 torej?nnntole mamo in papo sem imel do sedaj za samostojno entiteto…

     • Tomau017e Majer

      Vse.

 • Tomau017e Majer

  Na Bliu017enjem vzhodu ne bo miru dokler se ne bodo spremenile meje, ki so jih Angleu017ei narisali kar tako, na pamet. Ne bo miru, dokler Palestinci in Kurdi ne dobijo svojih dru017eav in dokler ZDA podpira diktatorske reu017eime kot sta Katar in Savdska Barabija, ter ameriu0161ke finanu010dne gospodarje – Izrael. Torej u0161e dolgo ne bo miru in begunci bodo u0161e dolgo prihajali v Evropo (ne vem zakaj ne gredo v ZDA, Katar ali Savdsko Barabijo).nnEvropa je postala svetovna vlau010duga, Slovenija pa hlapec te vlau010duge.

  • Komentar

   Evropa in ZDA sta preteklost, Kitajska pa prihodnost – to priznavajo celo zahodnjaki.

   • hannibal

    Ti pa tukaj povej in priznaj, zakaj te to tako veseli. A to pa ne bou0161?

    • Komentar

     Zato, ker sem Kitajec.

  • rubec

   Zakaj si pa Rusijo izpustil kot mou017enost naselitve?

   • Pia

    Boji se, da lahko tam dobijo, kar nam ves u010das servirajo – Potemkinove vasi.

   • macon

    Zato, ker jih na ruski meji u010daka pendrek, solzilec in metek v u010delo. Rusi imajo tisou010de vojnih veteranov iz Kavkaza in Ukrajine, ki streljajo na ukaz. Po Rusiji se ne sprehajajo horde pritepencev brez dokumentov, ker se Rusom u0161e ni zmeu0161alo od permisije in pomehkuu017eenosti.

   • Tomau017e Majer

    Zato, ker Rusija sprejema begunce.

    • dob

     Teu017eava je le v tem, da noben ne rine tja.

     • Tomau017e Majer

      Teu017eava je v tem, da ti piu0161eu0161 na pamet …. brez argumentov.

     • dob

      popustil sem pod teu017eo tvojih.

     • Tomaž Majer

      Seveda ne. Teroristi želijo v EU.

  • tanja

   zelo naivno razmiu0161ljanje, da bi se muslimansko nasilje konu010dalo, u010de bi “palestinci” in kurdi dobili svojo dru017eavo….nnDu017eihad, sveta vojna, osvajanje CELEGA SVETA, zau010denu0161i s kraji, kamor je nekou010d u017ee stopija osmanova nova…, je zapoved iz Korana, ki veu017ee prav vsakega muslimana! Le tako lahko ustreu017eeu0161 alahu in prideu0161 v njegov raj, u010de u0161iriu0161 islam! MIRU NE BO, DOKLER SE SVET NE BO ZAVEDEL, DA ISLAM NI RELIGIJA (v znanem evropskem pomenu besede), ampak totalitalni politiu010dni sistem, u0161e veliko huju0161i od nacizma in komunizma skupaj.nnIn muslimani se grejo du017eihad u017ee vse od “ustanovitve”, od 7. stoletja dalja:nnPoglejte si nazoren prikaz expanzije tu:nhttps://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

  • hannibal

   A Angleu017ei so jih risali?nnnZgodovina u0161us.

 • Borut Stari

  Pred nekaj urami sem na valu 202 sliu0161al zau010detek interviuva z Cerarjem. Leporeu010dje in PP. Nakladal je o humanosti in pomou010di tem migrantom. Kako se je Slovenija izkazala in podobno sranje tega imitatorja uspeu0161nega premierja. Cele pravljice za male gorjance nisem posluu0161al ker na sreu010do ima radio gumb off. u010ce to posluu0161au0161 dobiu0161 ou0161pice in tisti obu010dutek nemou010di, ki sem ga imel po razglasitvi rezultata volitev. Kako u0161ele morajo biti razou010darani vau0161u010dani ob meji, ko jim kopiu010dijo geta-centre pred nosom. V njih “humano” natlau010dijo in zaprejo na tisou010de migrantov in potem upajo. da ne bodo ponoreli in zdivjali. Oni hou010dejo svobodno u017eivljenje in prosto gibanje, ki ga niso imeli ne tam ne sedaj tukaj.

  • Pia

   Ej Stari, Borut, begunci hou010dejo svobodno u017eivljenje tukaj in zdaj TAKOJ. Oni HOu010cEJO. Kaj pa mi, kaj pa domau010dini? Priu0161li so begunci in ZAHTEVAJO, domau010dini pa morajo biti tiho in ugoditi njihovim zahtevam, ali kaj? Imamo tudi mi kaku0161ne pravice, ali moramo biti samo humani? Kdaj pa so na vladi ugodili kaku0161ni nau0161i zahtevi? u010ce se dvignejo cigani, se pa vse da. In to takoj!

   • Borut Stari

    Svobodno u017eivljenje pomeni tudi svobodo gibanja. To imau0161,nisi zaprta v getu.Namesto prekladanja migrantov po in okoli revnih vasi z ~200 prebivalci bi jih vladni nesposobneu017ei raje vseh 50.000 priipeljali v Ljubljano in oplemenitili Jankoviu0107eve Stou017eice.v njegovo u010dast. V Makedoniji in Srbiji so zasluu017eili ko so jim izdali modre karte kot neko izkaznico, da so se lahko prosto gibali, kupovali hrano in vozovnice. Slovenija je u0161engensko obmou010de in nau0161a dru017eava hlapec Bruslju pa moramo omejevati invaderje na rau010dun nas davkoplau010devalcev.

  • Frajtonarca

   bolje bi bilo da si radio vrgel u010dez okno……zdaj pa hitro k zdravniku da te cepi proti ou0161picam

   • Borut Stari

    Saj bi ga u010de bi vedel da so spodaj Jankoviu0107,Cerar ali kdo od njegovih vladnih demagogov.

 • Otto

  Prav neverjetno je, kako si nau0161a vlada zatiska ou010di.nu0160engna ni veu010d, u010de pa, smo pa Evropejci diskriminirani od Evrope. Begunci prosto brez dokumentov v Evropo mi dru017eavljani pa pregledani samo da gremo na avion. nButasti novinarji Fdvja, kau017eejo kaku0161ni reveu017ei so begunci. V dru017eavah kjer so nastanjeni pa ustvarjajo kriminalne zdruu017ebe, posiljujejo.nTrenutna vlada pa itak kopira ideje, ki jih je predlagov g. Janu0161a u017ee pol leta nazaj.nBANDA RDEu010cA

 • martin

  migrante karkoli sprau0161evat in intervjuvat je nesmiselno, ker so tou010dno nauu010deni kaj morajo povedat

 • Komentar

  CNN in ostali zahodni mediji porou010dajo o valu beguncev na BAKANSKI poti u010dez Srbijo, Hrvau0161ko in Slovenijo – toliko o tem, kam nas uvru0161u010dajo.

 • Borut Stari

  Pred nekaj urami sem na valu 202 sliu0161al zau010detek interviuva z Cerarjem. in sedaj tukaj. Leporeu010dje in PP. Nakladal je o humanosti in pomou010di tem migrantom. Kako se je Slovenija izkazala in podobno sranje tega slabega imitatorja uspeu0161nega premierja. Cele pravljice za male Gorjance nisem posluu0161al ker na sreu010do ima radio gumb off. u010ce to posluu0161au0161 dobiu0161 ou0161pice in tisti obu010dutek nemou010di, ki sem ga imel po razglasitvi rezultata volitev. Kako u0161ele morajo biti razou010darani vau0161u010dani ob meji, ko jim kopiu010dijo geto-centre pred nosom. V njih “humano” natlau010dijo in zaprejo na tisou010de migrantov in potem upajo. da ne bodo ponoreli in zdivjali. Oni hou010dejo svobodno u017eivljenje in prosto gibanje, ki ga niso imeli ne tam ne sedaj tukaj.

 • tanja

  u010de jih v Slovenijo pride 12.000 NA DAN, je to isto, kot u010de bi jih v 80-milijonsko Nemu010dijo priu0161lo 480.000 NA DAN!!!!Se nau0161a in evropska oblast sploh zavedata, kaku0161ne mase invaderjev so to?!?!?! In sami mladi mou0161ki?!?!!? HUMANITARNA KRIZA MY ASS!!!! INVAZIJA!

  • hannibal

   Zelo dober podatek, Tanja. Tole je potrebno ponavljati.

 • Pia

  Hrane se ne sme metati v smeti, dobre pa sploh ne, pusti se kar na tleh. n(komentar na video)

 • viktorh

  Kruto, res kruto.

 • Danda

  u0160e enkrat poudarjam,vso to golazen poslat v Koper na ladjo,pa smer Amerika!!!Kar so zakuhali,to naj tudi prebavijo!!!Zdaj pa da vidim,kako demokratiu010dna je ta nova 24… Mi kar veselo briu0161ete komentarje…

 • resnicaboli

  Ko bo vojne konec se bodo vrnili pravijo u010de bi bilo to res bi pou010dakali v Turu010diji Gru010diji….ne pa vsi v Nemu010dijo.

  • hannibal

   Sirci u010dakajo na konec vojne v Jordanu, Egiptu, Libanonu. V Turu010dijo so se k turu0161kim kurdom zatekli sirski Kurdi.nTile so Afganistanci, Irau010dani, Pakistanci, Somalijci, Eritrejci, Sudanci, Nigerijci. u0160e najveu010d, do 40 % pa je Albancev iz celotnega Balkana. 400 000 Albancev namerava Nemu010dija vrniti. Seveda se bodo takoj ponovno podali na pot, po novih 16 mesecev u017eepnine in zastonj hrane.

 • epson mlacni

  A si lahko predstavljate kaj bo, ko se bo Nemu010dija zaprla?! V “zraku” pa bo ostalo od 3-5 milijonov ljudi, ki zdaj pa res veu010d skoraj nimajo kam! Samo zamisliti si moramo kaj bi storili na njihovem mestu – v bistvu ne bodo imeli kaj izgubiti, pripravljeni bodo na vse, ker se bo takrat resniu010dno zau010dela borba za u017eivljenje. Kljuu010dna napaka se je zgodila, ko so se mimo vseh pravil v osru010dje Evrope prebili prvi. Od takrat naprej delajo (razen Orbana) vse narobe.nNemu010dijo imam sicer zelo rad vendar je Merklca naredila napako kataklizmiu010dnih razseu017enosti, ki jo bomo bolj kot Nemci obu010dutili mi..

  • pajot

   Ja,nekaj jih bo ostalo tudi pri nas. In potem bo kuu0107an iz protestantske vere prestopil v islam. Allahu akbar.

   • hannibal

    A a. K Eni drugi veri.

  • hannibal

   Prej 30 do 50 milijonov. Naslednjih tri do pet let. Potem pa u0161e vse ostalo.

   • epson mlacni

    Govorim o trenutku, ko se bodo zaprle meje in tistih, ki bodo takrat “na poti”. Kakorkoli obrnemo, pizdarija je neizbeu017ena kako zelo bomo nadrajsali pa je odvisno od vlade. S temi bimboti, ki vladajo zdaj, se nam obeta orng veselje.

    • hannibal

     Pravzaprav je najbolj odvisno od ljudi. Enako kot v Nemu010diji. Nemcem se to ne bi dogajalo, u010de bi Angelo Katznerjevo oravi u010das vrnili Poljski.

  • hannibal

   Nemu010dija in Angela Katzner nimata niu010desar skupnega. Marksistka je poreklom iz Poljske.

 • Miu010do Meeu010do

  Neo liberalni opranoglavci v u0161entiljskem nastavitvenem centru strau0161ijo z rdeu010dimi noski,jim igrajo na harmonike in pleu0161ejo.u010ce to ni viu0161ek primitivizma in ignorance.Pa ti ljudje so navadni debili in izdajalci.Ko bodo Islamisti hodili po Sloveniji s puu0161kami jih bodo verjetno hranili in brisali riti.

  • GeneralLeon

   Liberalci tako radi citirajo Cankarja: “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapu010devanje. Gospodar se menja, biu010d pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen…!” Pa jih poglejte sedaj, hrbtenica iz prvovrstne gume!

  • hannibal

   u0160tos bo, ko bo en dobil u0161apo po rdeu010dem nosku.

 • Borut Stari

  No, pa imamo 2,5 % imigrantov na u0161tevilo dru017eavljanov ali u0161e bolje, nekaj veu010d lot 5 % na u0161tevilo Slovencev. Vse po zaslugi te nebodigatreba vlade.

 • Borut Stari

  Namesto, da prekladajo migrante po in okoli revnih vasi z ~200 prebivalci bi jih nesposobneu017ei raje vseh 50.000 priipeljali v Ljubljano in oplemenitili Jankoviu0107eve Stou017eice.v njegovo u010dast.

  • GeneralLeon

   Tou010dno! Zabava pa jih lahko koncert rdeu010de armade!

   • pajot

    Bandiero rosso bojo u0161tirikrat zapeli. In to dvoglasno.

   • Borut Stari

    Wow, to pa je odgovor.

 • Mojca pokraculja

  Berem na Svet 24 ur !nnZau010detek zbiranja podpisov proti militarizaciji SlovenijenZavod Radio u0160tudent je sprou017eil pobudo za zbiranje podpisov volivcev za vlou017eitev zahteve za razpis referenduma o dopolnitvi zakona o obrambi.nnSaj ne morem verjeti, pa kaj je s tem folkom, kaj jim ni jasno !

  • 1xy

   glede na videno v DZ, po vsej verjetnosti za tem stoji ZL…….in najbolj jih skrbijo pooblastila vojske v primeru protestov………ne briga jih slovenskih narod, ne briga jih niu010d, razen njihovi privilegiji in stolu010dki, ker jih ou010ditno mislijo branit tudi s protesti (mogou010de celo nasilnimi) se bojijo pomou010di vojske pri policiji……..

   • Mojca pokraculja

    Kdorkoli u017ee stoji za tem, najbru017e je pa veliko istomisleu010dih tudi drugje, dejstvo -to u0161tudenterijo nagnat med begunce. u010de se ven zvleu010demo iz tega sr…, potem pa uvest obvezno sluu017eenje v vojski. Pa kaj si sploh predstavlja ta ….nimam besed !!!!

    • hannibal

     Inu0161tituti razni…

  • macon

   Enostavno reu0161ljivo. Jurja in veu010d migrantov v u0161tudentsko naselje v Ljubljani, da se bo levajzarjem na Radiu u0160tudent razbistril um.

  • pajot

   To smo u017ee dou017eiveli leta 91. Ko je kuu0107an s svojo kamarilo podpisoval peticijo o razorou017eitvi Slovenije. Deja vu.

 • Boco

  Saj ni res pa je, slovenska levicarska blaznost dosegla nov domet v kretenizmu. Zahtevajo referendum o dopolnitvi zakona o obrambi, kibi omogocil pomoc vojske pri invaziji prebeznikov, imigrantov … nnhttp://www.rtvslo.si/slovenija/radio-student-hoce-referendum-o-zakonu-o-obrambi/377015

  • 1xy

   jp, najbolju0161e da u0161e u0160trukelj pozove policiste k u0161trajku, pa bo vse ok………iz leta v leto veu010dji kretenski novi obrazi………mater, KDO bo Slovencem kupil pamet?????

   • Frajtonarca

    tebi jo ne more nobedenndrugau010de pa u0161trukelj zastopa u0161olnike ne policijo…toliko v vednost u010de u017ee ravno pametujeu0161..

    • Peter Pavel

     Od vseh z levice, pou0161ljejo glavnega bebca :)

    • 1xy

     u0160trukelj je glavni stric iz ozadja ZL…….sindikat u0161olnikov mu je postranska dejavnost, kot tudi u010dlanstvo v dru017eavnem svetu, nadzornik v dru017eavnih firmah in delniu010darstvo v Delavski hranilci…….taki lewak ko Jankoviu0107…..turbo lewaki…..

     • hannibal

      Ni teu0161ko tega ugotoviti. Samo pogledau0161 ga.

    • mojadezela

     u0161trukelj je podobno govedo kot ti, zastopa pa samega sebe…..

  • Miu010do Meeu010do

   Vsaj ena stvar je dobra v tem.Sami se izpostavljajo,ko bo v dru017eavi poknilo bodo ti ljudje konu010dali po zaporih,mentalnih ustanovah in delovnih kempih.

  • GeneralLeon

   To je u0161e en dokaz, da je demokracija res le za pametne!

  • hannibal

   Super. Naj priu010dnejo zbirati podpise. Enkrat bodo prav priu0161li.

 • GeneralLeon

  9000 migrantov? To je okrog 18.000 u010dloveu0161kih iztrebkov na dan za pou010distit! Ajde levaki, refugee lovers in ostali iztirjenci, gremo v akcijo, dela je polno, mercator vreu010dk je pa tudi polna Ljubljana. Najprej v Ljubljano pobrati vreu010dke nato pa na dolenjsko jih napolniti do vrha in nato pa jih brez skrbi lahko odnesete domov kazat svojim otrokom in pripovedovati o vau0161i dobroti, humanitarnosti,… Dajmo jeziu010dni levi, dvignite riti in akcija!!!

  • Frajtonarca

   bolj butastega komentarja u0161e nisem prebralnti bi druge pou0161iljal kar tebi smrdinmene tudi ne moti tvoja polna plenica…..je na tebi kdaj jo bou0161 zamenjal…ali pa morda u010dakau0161 kaku0161nega “levaka” da ti jo zamenja

   • Brane

    Sedaj veste zakaj,frajtonarica velja za zelo slab in pomankljiv-nepopolen instrument,kateri se obiu010dajno uporablja v zidanicah kjer hlapi in sodi dajajo intonacijo.

    • Frajtonarca

     tebi daje intonacijo prazna buu010da…do mene odmeva…

     • centurion

      frajtoner vleu010de meh v garau017enem orkestru. Donc spet deu017eurni.

     • Frajtonarca

      ja bebo…donc ne morem

     • mojadezela

      zdrahar

     • mojadezela

      ti bou0161 hmal brez buu010de…..intonacije ne bo

     • Frajtonarca

      glede na tvoje kracarije verjamem da jo ti sploh nimau0161….morda razmiu0161ljau0161 s tazadnjo…

     • mojadezela

      ti nisi sposoben razmisljati…….vse kar premores je butasto pljuvanje in bedasti posti…..norca se delas iz sebe…verjamem, da si zakompleksano tele z slabo samopodobo in se smiliu0161 samemu sebi…..bogi, na robcek…ne jokat

     • Frajtonarca

      kdo pa joka….si spet sanjal pa imau0161 polno plenico

     • Brane

      Se ti bo tudi bliskalo ne le odmevalo !!!

     • Frajtonarca

      zdaj si pa u017ee vremenar……..

   • Peter Pavel

    A ta star partijski pajac u0161e kar smrdi naokoli :)

    • Frajtonarca

     na piu0161kotek…sedi…priden…

     • Peter Pavel

      A zdaj u0161e desnico kopirate :)))

     • mojadezela

      ja sej vem 5 let mau0161

     • mojadezela

      priu0161el si svinjat govedo…..ni problema…..

     • Frajtonarca

      ohladi se malo…globoko vdihni…zapri nos….in si na hitro zamenjaj plenico…te voham do sem…..

     • mojadezela

      ti vohau0161 sebe…..klou0161ar…..pojdi pod tuu0161, da ti ne bo pou017egalo dlak v nosu…..

     • Frajtonarca

      ti to misliu0161 ali sanjau0161………vzemi tabletko

  • Mamas & Papas

   Ni u010dasa. u0160e vedno u010distimo govna, ki ga je pustila desna vlada.

  • hannibal

   Na gobcu so mou010dni, ja. Drek pa puu010dejo naivne RK in Karitas mamike za znau010dko in kos papirja, ki ga potem dobijo po 25 letih izkoriu0161u010danja bande, ki si na njihov rau010dun lepe plau010de izplau010dujejo in se u0161e bolj debelijo.

 • Illuminati Enlighted

  Koliko u010dasa je treba da se postavi ograja? Zakaj se u010daka? Po drugi strani bo taka ograja kot jo imajo Madu017eari premalo. To je treba postavit visoko klasiu010dno mou010dno ograjo ki je prepletena z bodeu010dimi u017eicami, pred ograjo je treba imeti 2m bodeu010dih kolutov in to gosto postavljenih, izpred teh bodeu010dih kolutov pa u0161e ena ograja klasiu010dna visoka in pred njo u0161e enkrat 2m bodeu010dih kolutov. Samo to jih bo ustavilo. Vse ostalo bo premalo. Na vrhu vsake ograje bodeu010di koluti u017eice, izza ograje na SLO strani pa vojska, policija, kamere, napisi z opozorili v angleu0161kem jeziku. Izpred ogradnega kompleksa pa smerokazi kje se lahko legalno vstopi. AMPAK: Imamo u0161e en problem. Kaj u010de bodo vsi zaprosili za azil v nekem momentu? Pau010d zaprosijo za azil, pridejo v dru017eavo, potem pa gredo proti Avstriji in Nemu010diji?! Ta scenario bo sledil zato je treba najt reu0161itev tudi za to.

  • Frajtonarca

   u0161e en strokovnjak….ali pa se motim pa sem prebral samo prazno nakladanje…nbolje da zau010dneu0161 zbirati zamau0161ke da donirau0161 za novo 24tv……cekinov jim je zmanjkal zdaj pa fehtajo ko klou0161arji…

   • Peter Pavel

    A tebe skrbi ? Nas ne. Je dovolj vas, rdeu010dih bebu010dkov, ki ji dvigujete popularnost :))

    • Frajtonarca

     bebo te je naredil….

     • pajot

      tebe pa kuu0107an z levo roko.

     • Frajtonarca

      ko si napisal kuu010dan si se verjetno podelal……

  • hannibal

   Veu010dji problem bo, ko bodo zaprosili za azil in zares ostali. To bo naslednje leto. Tile sedanji popolnjujejo center in sever, ko se bo to napolnilo, se bodo morali zadovoljiti z vzhodom. Komu u0161e ni jasno, da je to nau010drtovan genocid in zamenjava prebivalstva Evrope? Kelergijev nau010drt?

 • Peter Pavel

  Dolgo ne bo veu010d tekou010de na Avstrijski meji. Med domau010dini se u017ee govori o zaprtju mej in strou017ejem reu017eimu spuu0161u010danja migrantov. Danes so jih po vinogradih okoli u0160entilja lovili :))

 • martin

  POZOR kranju010dani! v bivu0161i Baumax bodo namestili beguncennhttp://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/jesenice-v-pricakovanju-vlaka-z-begunci

  • Frajtonarca

   in kwa zdej…naj vsi kranju010dani zbeu017eijo al kwa ???????

  • Mamas & Papas

   Baumax je u017ee u0161el, begunci pa u0161e bodo …

  • hannibal

   Abdul iz Libanona. Libanona!nnu010ce kdo ne ve, Libanon je u0160vica severne Afrike.

 • Mamas & Papas

  u0160e malce pa bomo tudi mi zaprosili tovariu0161a Putina za pomou010d, ker je “zahodna koalicija” zatajila …

  • hannibal

   Sam bo priu0161el pospraviti pogoriu0161u010de.

 • Mamas & Papas

  Mislim ….. Tito je tu pa tam k nam povabil Gadafija, Husseina …. Merklova pa kr vse Sirijce in Libijce ….

 • Miu010do Meeu010do

  Zdaj pa si predstavljajte kaj bi samo 1000 oborou017eenih teroristov naredilo s to dru017eavo?nVojske skorajda nimamo,policije je tudi zelo malo.nObveznega nabora veu010d ni,ljudje ne znajo niti puu0161ke dru017eati v rokah.nNarod ni dovolj oborou017een.nLeta 91 JLA ni imela motivacije za boj,tile teroristi danes so vsi na substancah in pripravljeni umreti.nNeki tujci izsiljujejo pot in NAM diktirajo kje in kdaj bodo priu0161li/odu0161li.nTo je PADEC suverene dru017eave in vlade.nVladniki so mentalno hendikepirani,niso kos situaciji,so v nekem u0161oku,ne znajo odreagirati.

  • hannibal

   Veliki brat odzadaj pa vse to opazuje, se smeji in si mane roke.

  • Frajtonarca

   preveu010d gledau0161 filme….poglej kaku0161no risanko in se umiri…

  • macon

   100 odlou010dnih tipov s kalau0161nikovkami v par urah osvoji Ljubljano. Zavzeti morajo par tou010dk kot je RTV, parlament, par policijskih postaj in pobiti dva ducata policistov. Ostali se bodo razbeu017eali.

 • hannibal

  Kaj naj se umiri. Samo v Gru010diji jih u010daka 250 000. V turu010diji 2 milijona. Na bliu017enjem vzhodu in v severni Afriki 20 milijonov. V podsaharski Afriki milijarda. Po celem svetu tri milijarde. In tako naprej in tako dalje.

  • pajot

   Še dobr,da nas je vsega skupaj sedem milijard.Ene dve lahko stacioniramo v Sloveniji.To je za nas ta mala malca.Da mal razbremenimo Švede pa Nemce.

 • Mojca pokraculja

  Mislim, da najhuu0161e u0161e prihaja. To je organiziran teroristiu010dni napad na EU, z u017eivo silo pod pretvezo bega pred vojno in se bo izvedel do konca, kakor so si ga zamislili nau010drtovalci. n Kot je rekel Cmerar , u010de EU ne bo pomagala oziroma kaj ukrenila, bomo prepuu0161u010deni sami sebi. Zdi se mi , da smo predvsem prepuu0161u010deni tej nesposobni in neodgovorni vladi in politikom. Sicer se ne bi tako obnau0161ali. Narod bodo pustili na cedilu, sami pa se bodo reu0161ili bogve kam, saj so si nagrabili kupe denarja.

  • hannibal

   u0160e huje je. Celotna centralna, vzodna Evropa ter balkan so pod invazijo. Zahodna Evropa ne bo pomagala, ker so u017ee okupirani. Rusija bo pou010distila pogoriu0161u010de.

 • Frajtonarca

  a live prenosa ni veu010d ?nje voduu0161ek zmrznil ali poniknil ?nglede koliko dolgov ima je u0161e u010dudno da se upa sploh kje prikazatinnIz osnovnega seznama terjatev iz aprila 2014 je razvidno, da je NLB nprijavil za 371.000 evrov terjatev, Factor banka 85.000, Porsche Leasingn skoraj 30.000, Summit Leasing 31.000, ZPIZ dobrih 11 tisou010dakov, davu010dna nuprava dobrih osem tisou010dakov u2026 16 upnikov je skupaj prijavilo 610.000 nevrov terjatev.

  • 1xy

   Zidar je u017ee v osebnem steu010daju???……Bou0161 mu kot davkoplau010devalec plau010dal brezplau010dno odvetniu0161ko pomou010d, ker je reveu017e…..ou010ditno veu010dji kot ti!!

   • Frajtonarca

    niu010d veu010d kot drugi ,seveda bresposliu010darji ki cuzate dru017eavo ne boste niu010d primaknili…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!