Nov dan, novi ilegalci prek Kolpe v Slovenijo

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka in Učakovci izsledili in prijeli 19 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo, poroča PU Novo mesto.

Državljani Pakistana, Afganistana, Indije in Libije so zaprosili za mednarodno zaščito, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Danes nekaj pred 7. uro je na mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so, skrite med tovorom, našli dva državljana Iraka in dva državljana Irana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj okoli 19. ure so policisti na podvozju tovornega vozila srbskih registrskih oznak našli skrita dva migranta, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Državljana Pakistana in državljana Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

Demokracija

 • sprehajalec

  ha, ha, ha, indije….

  pakistan in indija lahko takoj pošljejo nazaj. Sploh ni treba kakšne namestitve pa hrane. Pa obrazcev. Državi imata dovolj denarja za atomsko orožje, bosta pa ja poskrbeli za blagostanje svojih prebivalcev.

 • Novakec1

  Slolandija ne bo postala žep ampak rukzak in to big rugzak.

 • xtc

  Naj si gredo naši pogledat ograjo med Gazo in Izraelom in ograjo med Egiptom in Gazo in jo naj naredijo ,vrsta panelne ograje 5mminsko polje,bodeča žica in še eno minsko polje,ter panelna ograja 6m

 • Gr Enze

  IMAMO VSE MOŽNOSTI ZA OBRAMBO IZKORISTIMO JIH KOMUNISTI PA NAJ UTIHNEJO NJIHOVI PREDHODNIKI SO POBIJALI SLOVENCE SE PRAVI DOMORODCE IN JIH PREGANJALI PO CELEM SVETU TILE RDEČI BARABONI SE PA GREJO NEKAKŠNE DOBROTNIKE ! KURBE POKVARJENE

 • Artur

  Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.
  Državljana Pakistana in državljana Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.
  Ja za boga milega pa tako je edino pravilno , zakaj to ne počnejo brez izjeme ????

 • Striker

  Pred obravnavo prosnje za azil po prepovedanem nacinu prehoda meje je treba moske kastrirat, s fizicno odstranitvijo obeh mod, zenske pa sterilizirati, vsem odvzeti prstne odtise, slikat iz vseh polozajev, odvzeti DNK vzorec, sliko rozenice, podatke o krvni skupini, ves denar, ki so ga brez prijave prinesli cez mejo, eventuelno orozje, drogo in jim vgraditi cip, tako kot zivalim za elektronsko identifikacijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!