Nova birokratska sramota države: Turistična kmetija mora za postavitev navadne table preskočiti cel seznam birokratskih ovir

Foto: Na Škaluc

Turistična kmetija na Škaluc je ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi Peter Gašperšič, poslala vlogo za postavitev usmerjevalne table do posestva pri kraju Šentrupert. Po 64 dneh čakanja je sledil odgovor, da za postavitev table potrebujejo elaborat na 12 točkah. 

“Kot vsak poslušen državljan smo oddali vlogo za nekaj, kar želimo izboljšati in narediti po pravilih. Če bi tabla tam stala, bi gostom skrajšali pot do našega posestva. Poslali smo vlogo in čakali. Nato smo končno dobili odgovor, ki ste ga videli. Vse skupaj kaže na to, da ta država dela vse, da onemogoči ljudi, ki bi radi nekaj izboljšali, popravili, naredili bolj privlačno in prijazno,” je za Siol.net pojasnila upraviteljica kmetije Na Škaluc Valerija Hrastelj.

Od prvega stika, ko so raziskovali, kam naj se za postavitev table sploh obrnejo, do prejema odgovora je po njenih besedah minilo kar 64 dni.

Hrastljova je povedala, da do njihove kmetije vodita dve cesti, slaba in slabša. Na posestvo, ki ima štiri zvezdice, se morajo gostje peljati po slabi in luknjasti cesti. “Jaz to cesto imenujem kar petdeset odtenkov sive. Asfalt je namreč takšen in drugačen, zakrpan tudi z betonom. Vse to je pokazatelj, da rek Turizem smo ljudje v Sloveniji ne velja. Ta rek velja izključno za zasebnike. Država ljudi odganja. To ugotavljam tudi v pogovorih z gosti. Vse skupaj je žalostno,” je še izpostavila in sklenila, da bodo verjetno sami postavili tablo in šli v prekršek, zaradi česar se zavedajo tudi posledic. “V tej državi si preprosto moraš pomagati sam, saj ti ne bo nihče drug,” je še dodala Hrastljova.

Hrastljova je za Nova24tv povedala: “Vse skupaj kaže na to, da živimo v državi, ki meče polena pod noge in zavira kakršen koli razvoj in dobesedno ne želi pomagat in nagaja ljudem, ki želijo zadeve izboljšat, polepšat in poenostavit. Mislim, da je srž tega problema v prebirokratizirani državi, problem je tudi v tem, da mi želimo razvijat turizem na deželi, a očitno je samo želja posameznikov premalo. Vsi imajo polna usta o tem, kako je turizem ena najhitreje rastočih panog in kako je Slovenija vrisana v nek zemljevid v Evropi kot nek biser, vendar s takim odnosom ne bomo prišli nikamor, če se je ustavilo že pri eni usmerjevalni tabli.” Razkrila je, da imajo dve usmerjevalni tabli postavljeni ob cestah, ki sta v občinski lasti in tam ni bilo nobenega problema. Tretjo tablo pa so želeli postaviti ob cesti, po kateri se pelje veliko potencialnih gostov in ki je zelo pomembna točka, saj bi njihovim gostom skrajšala pot in jo poenostavila. “Ampak ta cesta je 3. državnega reda in je v lasti države. Z našo prošnjo smo se najprej obrnili na občino, kjer so nas napotili na direkcijo za ceste v Celju, vendar ko smo se obrnili na njih, so rekli, da niso pristojni, ampak da je za to pristojno Ministrstvo za infrastrukturo. Našo prošnjo smo ponižno naslovili na to ministrstvo, ki pa je dalo odgovor, da je treba po teh 12 točkah pridobiti potrdila, izpiske, elaborate, tehnične risbe … Torej, kaj vse je treba narediti, da bi lahko postavil eno tako tablo. Najbolj absurdno od absurda pa je to, da danes tekom dneva, ko ste novinarji začeli o tem govoriti, me je klicala gospa iz ministrstva oziroma te direkcije za ceste in želela prav na hitro poenostaviti zadevo, kako bi to lahko postavili. Kar naenkrat se je bila pripravljena pogovarjat in dogovarjat, kako bi to lahko čim prej uredili, češ ‘zdaj me novinarji kličejo in mi težijo’, dobesedno. To je absurden način – prej smo potrebovali 64 dni, od vprašanja do tega skropucala, ki smo ga prejeli od ministrstva, zdaj, ko se je pokazala moč medijev, je pa bila gospa pripravljena celo poklicat in se pogovarjat, kako bi zadevo bolj enostavno uredili. Turizem se s takimi poleni pod noge ne bo razvijal.”

Od enega do drugega državnega organa – do table
Z ministrstva za infrastrukturo so jim v odgovoru sporočili, da tovrstne objekte v naselju ureja Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, ki določa, da se lamele postavljajo le na cestah znotraj naselja, kjer je objekt lociran. Izjemoma pa se smejo lamele postavljati tudi zunaj naselja. Na ministrstvu so zapisali, da je zaradi zagotavljanja enotnega in celovitega pristopa mogoča realizacija predlogov le na podlagi celovitega elaborata, ki ga mora potrditi občina, nato pa ga obravnava Direkcija za infrastrukturo.

M. P.

 • Hun

  to me spominja na mafijsko reketiranje…pac v prefinjeni obliki

 • mtb

  J… “v glavo” ljudi, ki želijo narediti kaj dobrega, s strani samovšečnežev iz javne uprave. Sramotno do neba, pa vendar nič novega.

  • Vera

   Zakone in predpise piše država , ne pa nič krivi uslužbenci !

   • mtb

    Ja, in teh je mnogo preveč ter več kot očitno niso življenjski (gornji papirji povedo več kot dovolj). Namesto da bi ljudem z dobrimi idejami in voljo življenje olajševali, jim pustili ustvarjati, podpirali pri storitvah in zamsilih, jih ovirajo. Zakaj ? Ker velja pri butlih v post socialističnih pisarnah, pa lahko si predstavljate pri tem kogarkoli, na glavo obrnjena miselnost, da smo “mi tisti, ki vam določamo, kaj boste morali početi, kaj smete početi”. Brez posluha za ljudi. Pri tistih, ki pišejo, predlagajo zakone, z vlado na čelu, pa tudi pri tistih za šalterji, manjka občutka za to, da so tam zato, da SLUŽIJO ljudem, kot ste vi in jaz. Ne za to, da “vladajo”, ker niso za to poklicani.

   • dare326

    Zakone predlagajo birokrati iz ministrstev in ne država!

    • Vera

     Kakor kdaj , toda na koncu vse potrdijo ali pa ne v parlamentu .Navadni uslužbenci niso nič krivi, ker morajo delovati po diktatu !

 • Unikatna

  Hehe, za tablo elaborat! Tako se služi!!

  • gušto

   Za postavitev migrantskega centra gre hitreje.

  • Dragan Krstič

   Ja tud birokrati morjo žvet.

 • Olga

  Tovarišu bi bilo treba tablo postaviti na glavo! Edini izhod iz tega blatnega Dola so volitve! Volimo tiste, ki imajo radi Slovenijo, družino in otroke!

  • moon

   In po kateri logiki ti sklepas, da so (bodo) tisti kaj drugacni?
   Sam se vedno spomnim na vlado JJ iz obdobja 04-08, ko placam racun za vodo:
   poraba 0, omreznina 98 EUR. Kul. En dopust na racun SDS je sel k monopolistu pod zakonsko prisilo. Takole se pri nas obnasajo “desni”… zal.

   • Vera

    Raje napiši koliko vas je pri hiši in kolikokrat se vsi tuširate v enem dnevu . Ta znesek si, si preprosto izmislil, samo, da črniš vlado 2004- 2008 !

    • Olga

     Saj vem, da bleira!

   • Olga

    Znižali so pristojbino za notarske storitve s prenosom na občinske urade, znižali so davek na dobiček, znižali so kazni za prometne prekrške, znižali so cene za vrtec, zvišali so plače, pokojnine za četrtino… O vaši neumnosti nimam pojma..

 • Aktivist

  Določene stvari v zakonodaji bo treba spremeniti se strinjam. Vendar nikar ne pišite samo negativno. V Sloveniji je dosti lažje poslovati, kot samostojni podjetnik kot pa v Italiji. Tudi to bi lahko napisali.

  • Fireblade

   Zakaj se ne bi mi primerjali z Irsko? :) Italijo rešuje samo turizem in lepi izdelki s tradicijo, mi nimamo nič od tega.

  • Igor Kavalar

   Zakaj bi se primerjali z drugimi, če imajo ene države boljše druge pa slabše izkušnje z birokracijo. Odpravimo jo in bodimo drugim zgled za spremembo.

 • Peter

  V Sloveniji je dosti lažje poslovati, kot samostojni podjetnik kot pa v Italiji.

  Si zdaj zdrav, no?

 • tarantela

  Ma, nej postavi tisti kozolček in tablo gor, kdo bo pa kontroliral, saj pri nas raznorazni inšpektorji za nobeno ceno nočejo na teren, rajši čičajo v foteljih, tudi, če je na terenu vse narobe!

  • sprehajalec

   Nima šans sedaj kaj postaviti, pa če bi postavila prej na šverc, komunala takoj odstrani. take zadeve ne gredo skozi brez davka občinarjem…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, po Sloveniji potekajo hišne preiskave zaradi spolnih zlorab otrok na spletu… Že od 6:00 ure!!!… Dvignite roke fsi tisti desnosučni voluharji na tem portalu, ki vas je policija fuknilla vun iz postelje ob šestih vjutro…pa bodite iskreni…kolko je to sploh možno v vaših bolnih glavah !?!?

  • Unikatna

   Ej Tunnek kako to veš?

   • sprehajalec

    Ha, ha, zbudili so ga zjutraj policaji. Sedaj pa išče uteho…

    • tomo

     Malo prej se je vrnil iz zaslišanja…..nato pa na 2 deci šmarnice, da mu uniči še tiste zadnje možganske celice, katerih tudi sicer ni bilo v izobilju………

    • Dragan Krstič

     Policaji so Tunneku obljubili da bodo sodniku predlagali nižjo kazen zanj, če bo izdal še kakšne takšne tiče pedofilske kot je sam. Sedaj pa obupno išče žrtve.

   • xtc

    Sosedova koza in kure so mladoletneal pa je ratal Arabec:

   • Mojca pokraculja

    Ve, ker je policaj.

    • Unikatna

     Če pa je rekel, da je učitelj. :)

     • Mojca pokraculja

      Unikatna, menda ja ne boš verjela lažnivcem. Sej veš iz kterga gnezda je.

     • Barack Bush

      Po mojo pa je Tunek vrač!

     • Nata

      Ja, pol so pa tudi njega iz postelje vrgli, no ?’

  • tarantela

   A sploh majo zadosti policajev?

  • Nata

   Sem samo slišala nekaj o trinajstletnici, ki jo je na netu nagovarjal 43 letnik.
   Oprostite, no ? 13 – letne mule so danes že vseh muh polne……pa vseeno nasedejo ? Kje pa so starši ?

 • sprehajalec

  Gre za plenilsko mentaliteto občinarjev, okoljevarstvenikov, nravstvenikov, ter na koncu koncev državnih birokratov.

  Kot prvo, Privatnik je razredni sovražnik od leta 1947 naprej. Ta zavest je ostala. Če si privatnik, potem trpaš denar v žep, delaš “dobiček” ki ne gre tistim, ki so ta dobiček ustvarili. Poleg tega pa še denar kot privatnik skrivaš, pa na šverc delaš, gasilci in sestre ter kulturniki pa životarijo. Privatnik je bolj ali manj kriv za vse težave tele družbe, ker ne ustvari dovolj dodane vrednosti, ki bi zadovoljila vse apetite tele družbe in njene bleščeče nadgradnje, polne humanizma, ustvarjanja ter progresa.

  Takele zadeve z elaborati so pa dogovorjene med občinarjem in dvornim advokatom, notarjem in arhitektom. Vsaka občina jih ima. Pa ponavadi gre za nesramno bogate, zato sploh nima občutka koliko je 10.000.

 • tarantela

  Na “svet24” že kup komentarjev na to temo, na tem portalu pa še spijo.

  http://svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/58be97db1263d/oce-koroskih-deckov-kaznovan-za-umor-partnerke-lidije

  • Unikatna

   Samo 13 let! Premalo…

  • Duhec

   Vsaka beseda je odveč…

  • Vstrajnik

   Na svet24 so Odlaskovi podaniki, podporniki rdečih.

   • tarantela

    Takih, ki jim nihče ne ukazuje, kaj smejo in česa ne smejo brati.

    • Nata

     No, tole pa ne bo čisto držalo.

 • tarantela

  Na RTVSLO, 3.program poteka seja o Družinskem zakoniku, kogar zanima, lahko pogleda.

 • Igor Kavalar

  En kup dragih komplikacij za eno usrano tablo.
  Te birokratske ovire bo teba vse odpravit.

  Trumpov predlog za vsak nov predpis je treba dva stara ukinit je dobra rešitev prijaznejše države do državljanov. V Sloveniji bi moral ukinit 3 stare za 1 novega, da se znebimo počasnosti postopkov pa vse je treba poceniti.

  • dež

   Ob tem, da je to šele začetek. Ko predložiš elaborat, takoj dobiš kakšnih 20 pripomb, od katerih je vsaj četrtina nerazumljivih. In ni rečeno, da bo nekaj, kar je šlo skozi v Grosupljem, veljalo tudi v Ribnici, zato ti takoj namignejo, na koga se obrni za pomoč.

  • Nata

   Ha ? Kaj pa bodo potem počeli silni birokrati ?

 • Slovenec 33

  Bom ponovil.
  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Naloga okupatorsko izdajalske oblasti je ropanje in uničevanje slovenskega življa.
  Poglejte podpise na papirju, ki so od slovenskih državljanov, o domoljubju in napredku pa nočejo nič vedeti.
  Sem že velikokrat napisal, da sta v slovenskih deželah prisotni dve veri, ki jima je edini cilj potisniti, kar je lsovenskega, v mračnjaštvo in fevdalizem.
  To nikakor ni prav.

 • Franc Šink

  Če človek prebere kaj takega ga pograbi sveta jeza, potem pa žalost

  • Duhec

   Se boš navadil…

   • traktor

    A ne bi bilo bolje, da bi se lahko odvadil?

   • Franc Šink

    Ana Jug NIKOLI!!!

 • učko

  Vprašte se zdej, zakaj ni novih delovnih mest?! Zato, ker investitorji nočejo imeti opravka za našimi Udbo-birokrati !!!!!!!!!!!

 • Duhec

  Sramota, da so nekaznovano pokradli milijarde…

 • totex39

  To so levičarski birokratski prismuknjenci, ki se ukvarjajo z banalnimi stvarmi.

 • Peter

  Se pravi, cca 200 nočitev samo za elaborat…
  Slovenija, od kod birokracija tvoja, no…

 • Vera

  To je sramota za državo, ne za nižje uslužbence-ke !

 • montyamp

  Komunisti načtujejo tudi že uvajanje števcev v spalnice .
  Plačeval se bo davek na posteljne zadeve .
  Koliko so pa stale table , ki nas privlečejo v upravne enote ???

 • Duhec
  • Fogglof Tunnek
   • Nata

    pomota !! To niso bivši člani SDS, amapak si zopet prilimal svojo strašno mantro…………nekateri si bili v KP

  • Nata

   Tukaj vidim samo enega……..pa smo danes že enkrat prečitali !

   • Barack Bush

    Pričakujem oster demanti s strani NovaTV, ker je na NovaTV ta inkriminiran dogodek bil izpostavljen javnosti kot premiera. Potlej pa vse tiho je bilo…

    • Nata

     Zdej pa res nič več ne razumem ?
     O čem se pa sedaj pogovarjamo ? O birokraciji………..o pedofilstvu, ali o SDS poslancih

     • Barack Bush

      SDS poslancih vendar. Drugo je itak že vse dolgo znano.

     • Nata

      Hvala. Saj se mi je zdelo, no !

  • Fireblade

   a veš koliko linkov se najde za polpismene levake?? od 1942 naprej :))
   sprijaznite se, biti socialistični levak pomeni bit zarukan

  • Barack Bush

   Uh!

  • sprehajalec

   Desničarji jo še dobro odnesejo. Levičar Josip Džugašvili je svojemu soborcu levičarju Trockemu ukazal zapičiti cepin v glavo….

  • Pong

   Zdaj sele razumem od kje desnim ideja, da levi najemajo ljudi za pisanje po forumih ;) Ker je ocitno to normalno delovanje stranke SDS.

   • Duhec

    Jap…. Čuš zveni zelo iskreno.

    • Pong

     Čuš zveni da bo mogoce naredil normalno desno stranko, bi blo lepo ce se kaka normalna leva stranka nastane. Mogoce bojo celo normalni desni volilci imeli koga za volit ;) Kdo bi si mislil da je to mozno ;)

     • Duhec

      Sej ni možno… pa tud če bi blo, bi pogoreli na volitvah. SDS in pika… do konca. Sej so si zaprli že vsa vrata…

   • Barack Bush

    Ja. In meni, na izrecno željo, da bi pisal za plačilo, noče nihče izdat naslova, kje naj se vendar prijavim!

   • Nata

    Ti, a ti poznaš opero Turandot ? Tam so trije pajacki – ministri.
    Ping, Pong in Pang……..zanimivi liki. Si si svoj nadimek od tam sposodil ?

  • Anton

   ja sem prebral komentarje levakov, očitno so jih spet spustili iz zaprtega oddelka psihiatrije.

   sarkazem press

   • Barack Bush

    Jas pa nisn prečito dobenga komenta, ker mam brskalnik nastavlen na inkognito, pa fkloplen adblok filter. Mi lahko kopipastaš komente?

 • Hribouc

  Rdeči Aparthajd Udbogulag Slovenistan.
  Banda kriminal tatinska, nesposobna.Pljunem!

 • Fogglof Tunnek

  Ste čuli najnovejšo?… Ljubitelji kokaina iz vrst SDS so dobili okrožnico, podpisano od samega Vrhovnega Poglavarja SDS… “Intimne stvari se počne za štirimi zidovi brez tehnike in z varnostnikom na vratih!”… ha ha ha ha ha ha ha ha … pa da jim gate ftrga!!!

  • orsa

   Si pa res pravi kreten. Kaj pa ima tvoj komentar skupnega z zapisanim člankom? Vedno, ko se pojavi resnica o določeni temi, katera vam levičarjem ni po godu, to skušate preobrniti na temo o stranki SDS in njenem predsedniku. Ne bo ti uspelo, vemo kakšni manipulant si, resnica počasi prihaja na plan in tega te je v resnici najbolj strah. STRANKA SDS IN NJEN PREDSEDNIK, TO JE NEKAJ NAJBOLJŠEGA ZA SLOVENIJO. ZAPOMNI SI TO. PA MIRNO Z ŽIVCI.

   • Tom Yum

    Jaz se ne bi ukvarjal s takimi provokatorji, najbolje jih je ignorirati, naj klobasajo, kar jim pade na pamet, saj te nimajo prav veliko.

 • xtc

  NIi čudno tako rdžava zaposljuje diplomirani šudr ;da jim ne pelje kravala na ulice;razni nesmiselni predpisi z njimi uradniki ;pa inšpektorji;nadzorniki in firme;ki delajo elaborate za tri kkkk*:Skratka tako si levaki širijo volilno bazo:Težva je le v tem ;da bodo popolnoma požrli državo nato tudi denarja za njih ne bo:

 • Vstrajnik

  Narod še sedaj ne dojema, da v komunistični Sloveniji ni dovoljeno privatništvo z privatno lastnino. Dovoljena so samo socialistična državna podjetja, iz katerih levica 20 let pobira vse do dna korita.
  Kdo se hrani iz korita je pa upam znano vsakemu državljanu – tudi privilegirancem.

 • Fireblade

  Nova24

  To obdelajte, za kam bodo javnosektorski banditi splaknili 100mio našega denarja???

  https://live.finance.si/34051/Slovenija-prodala-za-115-milijonov-evrov-zakladnih-menic
  Slovenija prodala za 115 milijonov evrov zakladnih menic

 • Caetano

  Res smo turizmu prijazna dežela…

 • Fireblade

  :))) ženske kvote kažejo sposobnosti aaa??!? :)) To so prave naloge za geologinjo in prometnico hahahah

 • Get Smart

  Država bla, država blabla, država blablabla, država blablablabla …
  KOMINTERNISTIČNI kaviaržidovski bastardi in njihovi derivati in MURLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI neandertalci in njihovi derivati vas imajo za norce, ropajo vas pri belem dnevu, tu pa ob enem prispevku neštetokrat nasračkate, kaj vse da dela “država”.
  Država NE DELA!
  Država samo je!
  Država je pojem. Država je dogovor ljudi o skupnih poslih na način, da so za vse takrekoč idealni.
  Država Slovenija je OKUPIRANA.
  Ko gre za stanje okupacije, pač ne velja dogovor ljudi, ampak veljajo načela OKUPATORJA.
  Vse točke upravljanja z državo kontrolira KOMINTERNISTIČNI MURLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI oddelek KOMINTERNE oziroma tukaj predvsem KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
  Te kreature, ti samoimenovani “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI” vas ROPAJO,
  “DELAJO nje” — za svojo KOMINTERNISTIČNO in MURLSRBO JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in ob tem seveda še za svojo tazadno, ki jo serbusi skupaj s biča željnim in vajenim hrbtom pridno nastavljajo gazdi.
  Razumemo?
  A zmoremo razumeti to Božjo preproščino?
  Prej ko se ljudje oveste KOMINTERNISTIČNE MURLSRBO JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE, prej lahko začnemo z OSVOBODITVIJO izpod OKUPACIJE,
  alternativa je seveda sračkanje o “državi, ki da dela nje”
  in pa nadaljevanje kukulelejanja, jao mene, kuku mene, kuku lele, kukuriku, bole dupe al ostajem u garaži nje,
  kot je prirojeno in privzgojeno serbusom.

  Te KOMINTERNISTIČNE in MURLSRBO JUGOKOMUNISTIČNE maske (“novi obrazi”) delajo:

  SMC SD DeSUS ZL Zares.Liberalno-Socialna ZaAB Pozitivna Srbija LDS i tako dalje do tokija.

  Vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE, članica KOMINTERNE,
  to pa so njene “vrednote”:

  “Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba,
  za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere … Samo
  nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti,
  MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…”

  (Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu Titu, ki mu ta zločinska sodrga v Stožicah PRISEGA VEČNO ZVESTOBO).

  Govorimo o “KULTURI SMRTI” teh satanističnih kreatur, ki ji lahko zaradi njihove predhodne države rečemo tudi JUGOKOMUNISTIČNA POLITIKA,
  saj politika je DELO ZA POLIS, torej DELO ZA DRŽAVO.

  Kaj pa ljudje?
  Ljudje v Sloveniji, torej večinoma Slovenci in pa ostali ljudje, ki so prevzeli slovensko KULTURO ŽIVLJENJA,
  častimo in ustvarjamo po SLOVENSKIH VREDNOTAH:

  — RESNICA
  — poštenost (pošteno delo …)
  — SLOVENSKO PRAVO
  — pravičnost
  — ljubezen do Domovine
  — spoštovanje človeka
  — SVOBODA …

  V OKUPIRANEM Državnem zboru Republike Slovenije zagovarja SLOVENSKE VREDNOTE le SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA (Janez Janša idr.), izven Državnega zbora pa seveda še vsi ostali okupirani ljudje.

  Poznate direktive CK KPJ:

  “Janeza Janšo je potrebno sfukati, popolnoma ga je potrebno sfukati!” (Masleša)

  “Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši” (Radojčić)..

  Zakaj?

  Ker je Janez Janša na strani RESNICE, na starni prava, pravice, svobode, skratka na strani SLOVENIJE, na strani poštenih in svobodoljubnih ljudi, je torej Človek, ki ne pristaja na murglskosrbsko jugokomunistično in KOMINTERNISTIČNO (“NOVO SVETOVNO UREDITEV”), ki ustvarja enotno razredno družbo
  1. prvorazrednih gazd,
  2. drugorazrednih psov čuvajev,
  3. tretjerazrednih sužnjev (ljudi).

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  Pamet v glavo.

  • radames

   Kmalu bo tvoj prispevek dolg 100 .metrov. Ne sekiraj se, do kilometra je še daleč!

   • Barack Bush

    Nisem odprl. Misliš, da je fse s Požara kopipasto, kaj je f totem tedni gor zalepo???

    • radames

     Kmalu bo začel drkat tiste, ki ne mislijo natančno tako kot on. Je pa en in isti bolnik. Na Požaru pa tlele pa še kje.

 • Duhec

  Povabite bivšega člana SDS stranke na intervju na Novo, o njem ste pisali in pravično je, da dobi besedo… v službi resnice.

  • Pong

   Dvomim da imajo pogum do te resnice ;)

   • Duhec

    Eh, škoda besed.

  • Fireblade

   Kdaj pride Kućan?

   • Duhec

    Na Novo?! Nikoli… jih ne jemlje resno, sej jih niti normalni desni ne.

    • Nata

     Eh, dej no ? Dober izgovor.

    • Fireblade

     Tebe se tudi ne da jemat resno.

    • kr en

     Hi, hi,hi

   • Nata

    + + + + + + +

  • Nata

   Ne sekiraj se, če imaš slab dan,

   smreke so še na slabšem –

   one imajo smolo

   celo življenje.

  • baldeagle

   Pojdi nahranit svojega otročička. Prej pa se umiri, da novega bitja ne boš hranila s strupenim mlekom in mu s tem kakorkoli škodila. Vsak novorojeni otrok si zasluži trezno in umirjeno mater, ne pa živčno tečnobo, kakršna si ti.

 • radames

  “do tega skropucala”

  Spoštovani novinarji! Beseda skrpucalo pomeni, da je nekaj skrpano, lahko skrpano iz tisoč cunj. Zato ni skrOpucalo, temveč skrpucalo.
  Za pravilno rabo te besede vam bom v prihodnje na smrt hvaležen!

 • renee

  Kaj bi Slovenija brez teh birokratov…

  • Fireblade

   Ne bi bilo brezposelnih, komunistične parazite bi že pozabili kdaj so bili zadnjič na oblasti, imeli bi kup multinacionalk, ki bi nam dajale dodano vrednost in višale standard, imeli bi nizke davke,… ampak nesposobni paraziti bi bili na dnu družbene lestvice namesto na vrhu. Samo za to rdečo revolucijo zarukanih proletarcev uni fdv diplomami se gre, da parazitirajo v brezdelju.

  • macon

   Cvetela bi, vendar par deset tisoč pretežno levičarskih parazitov ne bi imelo za kruh. Raje potopijo Slovenijo, da bodo ostali glavni in pomembni in nemoteno kradli naprej.

   Zgornje birokratsko skrpucalo je norost in kriminal.

  • renee

   Meni bi bilo dolgcajt ,če jih ne bi imela na poti svojega ustvarjanja ..tako da ja ,vem kaj so ti paraziti !

 • Šokantno!, a da nobena vlada od 91 do danes ni bila sposobna tega spremenit?

  • moon

   Ne. Vse so samo dodajale in se bolj komplicirale..
   Edini, ki je kaj spremenil je bil g. Bajuk, pa se to ne bo dolgo (dohodninska napoved in cedularna obdavcitev). ajuka pa pravzaprav nihce ni maral, zato je tudi ustanovil svojo stranko, katero so sedaj spet ugrabili “desni”, katerih edina razlika od “levih” je, da so eni za domobrance, drugi pa za partizane, v bistvu (in delovanju) so pa vsi eni in isti komunisti.
   Kaj pomeni delati in ustvarjati nimajo pojma, znajo pa lepo metati polena pod noge postenim in podjetnim.

 • indijanka

  Na Škaluc..super. Je že kdo prenočeval v njihovi hišici na drevesu?

  • sprehajalec

   Ima morda kakšen “dnevni počitek”? To je aktualno, hišica na drevesu je pa za medvedka Puja.

   • indijanka

    Hiška na drevesu je za 4 osrbe in je sanjska. Medvedek Pu je moj najljubši medvedek.

  • baldeagle

   Kje se pa ta hišica nahaja? Za tole pa nisem še slišal.

   • indijanka

    Trobni dol proti Laškem. Meni se po slikcah izjemno dopade cela zgodba počitka na deželi.

    • baldeagle

     Pri tistem Laškem, kjer je pivovarna?

     • indijanka

      Ja. Okol 10 km od Term. zgleda res zanimivo. Ne vem sicer kakšne so pa njihove savne. Sicer imajo pa 4 zvezdice.

     • baldeagle

      To si bom pa šel zagotovo ogledat. Verjetno je poletje najbolj primeren čas za obisk takih reči. Vsaj zame je tako, ker imam najraje poletje, kajti takrat se počutim najbolj svobodnega.

     • indijanka

      Sama ne vem še kdaj. Otroke bi dolgočasilo. Tko, da bom šla takrat, ko si bom zaželela malo miru.

     • baldeagle

      Pa je ta hiška na drevesu toliko velika, da je primerna za bivanje v njej? Vsaj dan ali dva?

     • indijanka

      ja. za 4 osebe je. s kopalnico :).

     • baldeagle

      Potem pa si bom to poleti definitivno privoščil. Take izkušnje še nimam, da bi za nekaj časa prebival v hišici na drevesu. Tudi krokarja bom vzel s sabo, če bo osebje to seveda dovolilo.

     • indijanka

      Domači ljubljenčki naj bi bili dobrodošli.

     • baldeagle

      Potem pa bo to zame zelo zanimiva izkušnja. Sem namreč avanturistični tip človeka, ki rad potuje in preizkuša nenavadne reči. Poleti namreč zelo uživam, ko spim na čolnu sredi morja. To je zame del svobode, ko me nihče ne ovira. Morje mi nudi popolno svobodo.

     • indijanka

      Sliši se super.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, zakaj mamo tako pofukkanno birokracijo???… Diplomatski pogovori na najvišji ravni? Na štiri oči seveda. Igraš tenis ali seksaš, zanima evropskega komisarja o premierju Cerarju? Seksam, golfa ne igram, je zardel naš Miro Cerar. Seksaš s čim, z golf palico, je bil radoveden Juncker. Tako poženščen in pocukran gospodič kot je Cerar, ne more biti drugega kot homoseksualec. Starejši, ko je Miro postajal, bolj jasno je postajalo, da Miro ni Borut. Miro ne preteče 500 metrof, medtem ko Borut za malo malico opravi z maratonom. Pahor je imel nekakšne pozitivne reference za plavalca, Miro bi se utopil prvih sto metrof. Če ne bo kmalu sestopil z oblasti, se bomo utopili fkup z njim vred… ZDRUŽENA LEVICA REŠI NAS !!!… Dovolj je blo kvazi-levičarjef…Slovenija potrebuje prave levičarje…z jajci !!!… Bobu bob !!!

  • sprehajalec

   To, tudi jaz sem zato, da združena levica prevzame premierski stolček.

   Sledi pljunek v obraz Natu, pljunek v obraz Eu, pljunek v obraz bankirjem in upnikom. Plače se dvignejo v Javnem sektorju, penzije se dvignejo. EU centralna banka Slovenijo vrže iz Eurskega območja, na veliko veselje Združene Levice in nostalgičnih penzionerjev. Po ulici izbruhnejo levičarski neredi, da je Mesec premalo radikalen in da bi moral nacionalizirati proizvodna sredstva ter privatno lastnino nad vrenostjo 10.000 Eur. Privatniki bežijo iz Slovenije, korporacije se umikajo iz države. Vlada izda prehrambene bone, Slovenija, ki trpi finančne sankcije in nima deviz za uvoz plenic, nafte, banan, kave, jeansa itd., sproži veliko akcijo, solata in žito na vsakem travniku, da bi se izognila preteči lakoti. Pa akcijo “tudi staro je še vedno dobro”, kjer nekdanje šivilje učijo ljudi, kako se krpajo oblačila ter perejo plenice. Problem je obutev, saj le malokdo zna krpati in popravljati čevlje, sploh iz modernih materialov. Zaradi pomanjkanja nafte vlada sproži akcijo “Vsi na kolo, za zdravo telo”.

   Po nekaj mesecih sledijo hudi neredi premierski par Mesec in Violeta ter poverjenik za moralno politična vprašanja Kordiš z vladnim letalom Falcon pobegnejo iz države, Falcon je tankan z kerozinom iz strateškh rezerv. Trojica z najožjimi družinskimi člani vzame s seboj še državno blagajno z zadnjimi deviznimi rezervami. Končna destinacija je Venezuela, kjer vložijo prošnjo za azil, Venezuela pa Falcona zapleni kot plačilo za njihovo bivanje tam.

   • Poštenje velja

    Ja zgodovina se ponavlja, torej prodajte in pojdite če imaste kaj, vlagati tukaj
    je metanje denarja v smeti.

    • sprehajalec

     Zgodovina se sploh ne ponavlja, temveč se samo nadaljuje. Isti igralci so pa ves čas na odru že 25 let na 45 let podlage.

  • KIKI

   Kaj imajo uboga jajca z Cerarjem in levaki!?
   Levakom stoji “one” samo, če kaj ukradejo, npr. 1 mio
   eur …to jih začasno zadovolji! Cerar bo za provizijo
   Slovenijo obdal z ograjami in žicami 5x, če mu ne bo
   zneslo, pa 10x. – Jajca bojo pa nam ostala, a njee ?

   • kr en

    desnakom pa stoji samo če ukradejo npr. 30 mio, saj veš časarček pa to….

    • sprehajalec

     Levičarji ne kradejo, ker pač še nihče v zgodovini Slovenije v 25 letih na 45 podlage ni bil obsojen…

     • kr en

      Ooooo, levičarji tudi kradejo brez skrbi, moti me samo, da se desničarji skoz derejo, da so oni vsi sami poštenjaki, ko pa vsi vemo da to ni res. Pohlep ne pozna nobene barve, razen zelene (barva dolarja).

     • sprehajalec

      kateri levičar pa sedi za svoje nečednosti? Se je Bavčar morebiti usedel?

     • moon

      Bavčota vsi levaki štejejo med desne, prav tako Kordeža in ta šrotastega…

     • sprehajalec

      Že videno v zgodovini. Bavčar je bil LDS. Če nekdo levičarju ne paše več, postane “desničar”. Tako kot pokojni “delavec” socialist in levičar Adi.

      V principu so desničarji izum levičarjev.

  • šmentanamuha

   No vidiš Tunek, da znaš tudi ti spisati kak simpatičen komentar. z Združeno levico se sicer ne strinjam, ampak ostalo si pa v redu napisal. Levičarji so v tem trenutku samo še poguba.

   • Jovo Jamnica

    Resnici na ljubo… je od Tuneka samo… Čujte, zakaj mamo tako pofukkanno birokracijo???… Sledi metrof, namesto metrov, fkup, namesto skupaj in končno, .. ZDRUŽENA LEVICA REŠI NAS !!!… Dovolj je blo kvazi-levičarjef… Slovenija potrebuje prave levičarje…z jajci !!!… Bobu bob !!!
    Ostalo je kopirano iz bloga Mitje Kunstlja, Mikstone report, Članek Mi, Slovenci 06 Mar 2017
    ————————————-
    Diplomatski pogovori na najvišji ravni. Na štiri oči seveda. Igraš tenis
    ali seksaš, zanima evropskega komisarja o premierju Cerarju? Seksam,
    golfa ne igram, je zardel naš Miro Cerar. Seksaš s čim, z golf palico,
    je bil radoveden Juncker. Tako poženščen in pocukran gospodič kot je
    Cerar, ne more biti drugega kot homoseksualec. Starejši, ko je Miro
    postajal, bolj jasno je postajalo, da Miro ni Borut. Miro ne preteče 500
    metrov, medtem ko Borut za malo malico opravi z maratonom. Pahor je
    imel nekakšne pozitivne reference za plavalca, Miro bi se utopil prvih
    sto metrov. Če ne bo kmalu sestopil z oblasti, se bomo utopili skupaj z
    njim.

    • koreninca

     Po tem lahko sklepamo, da je Kunstelj kar aktiven na forumih. Na žalost.
     Kje so pa sedaj tisti, ki si zadolženi, da ta izmeček ne bi imel dostopa do interneta.

 • Poštenje velja

  tukaj je poleg izselitev slovencev in brisanja na zavodu prispevek k zmanjšanju brezposelnosti.

  To se veda #lavfa” dokler se lahko zadolžujemo v “gnili” EU in opevamo rusko bedo!

  ZLOVECI ZLOVENCU ZLOVENCI IN RABLJI!

  fuuuuuuuuuj GNOJ OD NARODA

  • šmentanamuha

   Gnoj od naroda? Pa kaj ti si zmešan? Kateremu narodi pa potem ti pripadaš?Za napake posameznikov celoten narod označiš kot gnoj? Če si ti teleban, to ne pomeni, da smo to vsi Slovenci. Ej, človek premisli malo, kaj napišeš.

  • Fireblade

   Gnoj od naroda je lumpenproletariat, ki je z revolucijo ugrabil to ozemlje, namesto da bi bili ti ljudje na dnu družbe, ker so nepismeni, zlobni, leni, nesposobni, … so poklali in izgnali vse, ki izstopajo od negativnega povprečja. Rdeča kasta je problem, ne celoten narod.

 • KIKI

  A si predstavljate kdaj bo torej končan slavni 2TIR? Ob svetem Nikoli!;; za vsak znak, vsako
  tablo bo šlo kakšno leto…ali več! Saj imamo čas, Luka Koper bo vmes že prodana
  in povezana z Hr. Reko, naši ekonomisti se bojo metali na zobe in se obenem hvalili
  o mega uspehih, menjali bomo vlade in vaške straže in prestavljali ograje in morske linije;
  zamenjali se bojo rdeči idioti še z bolj rdečimi in govorili bomo : RUSKO
  To je moja vizija do leta 2030: živeli bomo v mraku in kot lačni psi čakali , da nas Putin ali
  Medvedjev nahranita z odpadki!
  Naši ljubi vladarji in njihovi oprode pa se bodo sončili na Havajih, Maldivih, ljubkih otočkih in
  oazah za nagrabljene, naše miljone!

  • moon

   Ni slaba tale tvoja vizija.. vsaj šeriatarjev ne bo.

 • Ana Job

  Potem naj bomo pa turistom prijazna dežela. Halo??! V tej državi je treba manjše podjetnike in zasebnike čim bolj onemogočat na vsakem koraku. To komunisti počnejo že od povojnega časa naprej.

  • kr en

   Maš prav ! Samo nakokiran SDSov podmladek nas lahko reši pred komunisti !!!! Aja, pa sestrična bi tud lahko fulll pomagala ! Pa časarja nazaj za direktorja luke, to bi tud pomagal…

   • sprehajalec

    Ne, reši nas lahko samo levičarski in javno upravni “Nov obraz”.

    Vse skupaj že ratuje podobno stavam na konjskih dirkah. Pa zmeraj manj denarja za stave je….

    • kr en

     Se kar strinjam. Povej mi, a star, že dokazano pokvarjen obraz je boljša izbira, kot nov neznan obraz ?

     • sprehajalec

      To pa moraš vprašati starega mačka na svetovalnem področju levih vlad, Bogomirja Kovača. Na stara leta je začel trositi o krivulji učenja in pomembnost izkušenj pri vodenju, kar pravzaprav drži.

      Stari ljudje so rekli, če se moraš še metle priučiti, kako boš lahko dober Predsednik vlade samo na način, da se vsedeš v pisarni na stolček? Koga poklicati za kaj, koga udariti po prstih, kdo resnično odloča o kakšnih stvareh, kdo stoji v ozadju, koga po jajcih, kdo te nateguje, kje se je kaj ustavilo in zakaj, vse to moraš poznati in znati parirati. To pa prinesejo le leta iskušenj in poznavanja scene. Če si nov in povrh še levak na sceni, te vozijo okoli, kot Moralnega. Minbister pa še svojih podrejenih ne spozna, ko mora že oditi.

      Kako boš kaj spremenil?

     • tohuvabohu

      A je to tisti “smotani” Kovač, ki je stalen gost na TV SLO in ki v vsakem drugem stavku omeni “korporativno upravljanje” ter v svojem govorjenju tako pretirava z gnezdenjem podredij, da potem ne zna splezati ven?

     • baldeagle

      Saj ravno v tem je point zgodbe. Doazano, pokvarjen star obraz murgelske rdeče podgane je tisti, ki naivnemu in opranoglavemu ljudstvu na vsakih volitvah podtakne “nov” preverjen obraz, ki korenini v istem ideološkem gnezdu, kot murgelska podgana, ki podtika dokazano nesposobne “nove” obraze, katerim idioti vedno znova nasedate.

     • moon

      Za vas levake je tudi kurba pri 50 nova..

  • baldeagle

   @ana_job:disqus alias @duhec1:disqus, oseba z dvema “obrazoma”. Le kateri je tisti pravi, ki okarakterizira osebo, ki piše pod dvemi ali celo več nicki?
   Se v tej osebi skriva ortodoksni boljševik, ali je v njej prisoten vsaj delno tudi demokrat?
   Pod enim svojim nickom pljuva po demokratih in časti stare partijske sile, pod drugim pa vse skupaj postavi na glavo.
   To je sicer značilnost za razcepljene (shizofrene) osebnosti. Kdo bi vedel, kaj se kuha v glavi dotične osebe?

   • Franc Šink

    Danes imena shizofrenik ni več.Danes se to imenuje bipolarna motnja.

   • Ana Job

    Dragi orelček, predlagam, da lepo umiriš strasti, ker sem prvič odprla svoj profil 13.februarja in nisem nikoli prej komentirala na tem portalu. Ni nobenega vzroka, da noriš in me brez veze zmerjaš. Si pa res rekel Ana Duhec in sem se odzvala ker sem mislila, da si s tem mislil to, da sem se pojavila kot duhec. Sem pa mogoče bolj desna kot ti ker so moji družini komunisti veliko slabega storil, pa še eni tistih smo, ki nam je sodišče dediščino ukradlo, ker so v Sevnici
    ,, izgubili,, oporoko. Lepo se umiri in brez razburjenja. Sem se prav namatrala, da sem te od blokirala. Pa lep pozdrav!

   • Ana Job

    Predlagam, da umiriš strasti in se nehaš name jezit, ker nisem nikoli imela dveh profilov. In grdo je, da se spravljaš na enako misleče. Na Ana Duhec sem se odzvala, ker sem mislila, da misliš s tem duhec, ker sem se nenadoma vključila v razpravo. Lepo se pomiri in jeza ne prinaša nič dobrega. Jaz nimam nič proti tebi, ker si verjetno tudi ti član iste stranke, kot jaz. Mogoče se pa celo poznava. Bodi lepo in ne jezi se.

    • baldeagle

     Če vse to drži, kar sedaj pišeš, se ti opravičujem.
     Zmotila me je namreč tvoja reakcija, ko sem repliciral @Duhici, naj gre prodajat sesalce. Takoj zatem sem doživel napad s tvoje strani, čeprav s tabo nisem diskutiral o ničemer. Logično sem povezal, da sta ti in duhec ena in ista oseba.
     Če sem se zmotil, se ti še enkrat opravičujem.

 • šmentanamuha

  To so dejansko diplomirani mentalni bolniki. Da država izšola dva univerzitetno diplomirana inženirja, na žalost sta to ženski in ena še celo namestnica direktorja, zato da v svoji birokratski katakombi, kot dva zombija, ki nista še nikoli ugledala luči dneva, spisujeta takšen sekret od dokumentov, ki ni za nobeno rabo, to je škandalozno in zaskrbljujoče. Z vsemi titulami podpisani dve nesposobni kuri sta hodili na fakulteto 4 leta, in to je zdaj rezultat fakultetne izobrazbe. Upam, da je še kdo nad njima in ima dovolj pameti, da bo znal odreagirat na to birokratsko sramoto, na to v nebo vpijočo nekompetentnost teh dveh javnih uslužbenk. Z univ. diplomo pa naj si obrišeta rit. To je sramota tudi za obe fakultet, kamor sta hodili.

 • šmentanamuha

  Mimogrede, velika pohvala gre tudi Valeriji Hrastelj, upraviteljici kmetije na Škaluc, da je dala vse skupaj v medije. To je pravi način in najbolj učinkovit. S tem ste pomagali tudi drugim.

 • Vrhovni sodnik

  A ne bi bilo bolje, da jo je kar postavila, v najslabšem primeru jo bi odstranili.

 • Vrhovni sodnik

  Zdaj, ko je pokazala, da ima veliko posest, ji znajo vriniti kakšnih 40 emigrantov, pa še vprašal jo ne bodo, Šefica so že videl tam okoli vozit.

 • Ana Job

  Dragi baldeagle, na žalost si pri meni blokiran, vidim pa, da imaš še kar razne fobije o duhcih, moj obraz je samo en. Na portalu sem nova, očitno imaš pa probleme z ženskami , verjetno spadaš med buzerante.

 • Ana Job

  Pa samo en nick imam, levičar baldeagle . Res imaš orenk preganjavico, verjetno ima Vrhovni sodnik zate kaj roza tablet, da jih ne bo samo foglov tunek jedel, ker je očitno, da imaš shizofrenijo. Prikrit levičar si ti in verjetno si Zagorjan, zato te pa moti, če kaj napišem o tej rdeči bandi.

 • dare326

  Nezaposljive je treba zaposliti in da dokažejo upravičenost, so postali maksimalno inovativni birokrati.

 • Duhec

  Jah kaj ti naj napišem?! Očitno ima psihične probleme.

 • Franc Šink

  Geologija in prometna varnost nimata popolnoma nič z kmečkim turizmom.Sem diplomirani inženir fizike.Še malo pa ne bomo smeli več v gore.In tistih 12 “elaboratov” predstavljajo diktaturo JS !!!

 • Brutus

  Ja, ta vlada deluje po sistemu:”zakaj bi bilo enostavno, če je pa lahko komplicirano”? Očitno so za to vlado podjetni ljudje ”razredni sovražniki”, zato jim je treba nagajati kolikor je le mogoče in to tako dolgo, da si premislijo…..! Že videno in doživeto v prejšnjem sistemu….!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!