Nyberg: Mramor želel poseči v posamezne primere

“Dolgo so nas obtoževali, da ne počnemo nič … Danes nas obtožujejo, da delamo preveč, kar je seveda tudi razlog za “pritisk” za zamenjavo vodstva, ki se je vršil na finančnega ministra,” v pismu, naslovljenem na državni zbor RS, piše odstavljeni predsednik upravnega odbora slabe banke Lars Nyberg.

“Videli smo veliko primerov, kjer je popolnoma jasno, kaj je treba storiti za davkoplačevalce, vendar je to v nasprotju z interesi trenutnih lastnikov in poslovodstev. Zakon nas jasno postavlja na stran davkoplačevalcev … pričakujemo, da se bodo upniki prednostno poplačali pred lastniki, četudi to ni uveljavljena praksa v Sloveniji,” tako Nyberg.

Nyberg: Prihodnost je negotova

Kot še piše, smo “v zadnjem mesecu tudi videli, da je želelo ministrstvo za finance neposredno poseči v posamezne primere, kar se prej še nikoli ni zgodilo. … Ob odhodu iz Slovenije vam ne bom rekel srečno. Upam le, da veste, kaj počnete.”

 

  • Borut Stari

    Nihu010de, ampak res nihu010de v Sloveniji ne dela v korist davkoplau010devalcev. DUTB je zaradi tega fasala nekaj likvidacij in policijo na vrata. nLP Borut Stari

  • Wild red duck

    Nyberg ne razume nekaj;da v sloveniji so davkolau010devalci brezpravna raja-komunisti z Malim Napoleonom pa nedotakljivi-ker toi ni razumel so ga odu017eagali in mu na vrat nakopali u0161e rdeu010do policijo,tou017eilstvo in sodnijo-torej -KRIV JE ,pa u010detudi je delal v dobro naroda -ni razumel kaj je njegov namen-u0161u010dititi partijo in vso kliko,u010de to ne izpolnjujeu0161 te u010daka pregon.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!