O bančni luknji danes tudi nekdanja predsednika vlade, Janez Janša in Alenka Bratušek

(Foto: Urban Cerjak/STA)

Preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, ki jo vodi poslanec SDS dr. Anže Logar, danes nadaljuje z zaslišanji nekdanjih predsednikov Vlade Republike Slovenije. Po tem, ko sta na zadnji seji komisije pričala Anton Rop in Borut Pahor, bosta tokrat o bančni luknji v Novi Ljubljanski banki spregovorila nekdanja predsednika vlad Janez Janša in Alenka Bratušek.

Janez Janša je Vlado Republike Slovenije vodil dvakrat. V času prve vlade Janeza Janše, v obdobju 2004 – 2008, je Slovenija dosegla daleč najhitrejšo in stabilno gospodarsko rast v samostojni Sloveniji – v povprečju preko 5 %. Beležili smo najnižjo registrirano brezposelnost v zgodovini samostojne Slovenije – 59.000 brezposelnih, pokojnine pa so se dvignile za 25 % in se realno usklajevale s plačami. Ob koncu mandata je vlada Janeza Janše Slovenijo dobro pripravila na prihajajočo svetovno gospodarsko in finančno krizo. Kljub temu pa vlada  Boruta Pahorja, ki je prevzela vajeti države v času med 2008 in 2011, zaradi lastne nesposobnosti in v primežu starih političnih struktur Slovenije ni uspela varno pripeljati skozi svetovno finančno in gospodarsko krizo, zato smo krizo občutili mnogo bolj kot večina drugih evropskih držav.

35. redno sejo preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji si boste v neposrednem prenosu iz Državnega zbora RS lahko ogledali tudi na Nova24TV. Ob 10. uri bo zaslišan Janez Janša, ob 13. uri pa Alenka Bratušek.

Janez Janša (foto: STA)

Ob koncu mandata prve vlade Janeza Janše leta 2008 je bil dolg države 21,8 % bruto družbenega proizvoda ali nekaj več kot 8 milijard, ob koncu mandata vlade Boruta Pahorja pa se je ta dolg dvignil na 46,4 % bruto družbenega proizvoda ali za več kot 17 milijard evrov.

Leva politična smetana, ki je za pranje denarja v NLB vedela in to skrbno skrivala
V zvezi s pranjem denarja v NLB, ki je z vedenjem tedanjega političnega vrha na čelu z Borutom Pahorjem potekalo več kot leto dni, in sicer v času od konca leta 2008 do leta 2010, je Janez Janša večkrat poudaril, da ga Pahor leta 2012 ob primopredaji poslov o tem dogajanju v naši največji državni banki ni obvestil, čeprav bi ga moral. Svojih naslednikov pa o tem dogajanju niso obvestili niti ministri Pahorjeve vlade France Križanič, Samuel Žbogar in Katarina Kresal pa tudi ne nekdanji direktor policije Janko Goršek. O dogajanju v NLB, s katerim sta bila seznanjena, sta molčala tudi tedanji predsednik KPK Goran Klemenčič in takratni zaposleni na KPK Darko Stare, danes oba vidna funkcionarja vlade Mira Cerarja.

Dr. Anže Logar (Foto: Nova24TV)

SDS: Čas je za odgovornost in odstope vpletenih
Po tem, ko sta preiskovalna komisija, ki jo vodi dr. Anže Logar, in Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi mag. Branko Grims, zaključili preiskavo pranja denarja in ko je Državni zbor RS brez glasu proti sprejel poročili obeh komisij, je predsednik SDS sporočil, da v stranki pričakujejo tudi odstope vseh odgovornih v institucijah, ki bi afero morale preiskovati, pa so jo raje pometle pod preprogo in zamižale na obe očesi.

To so odgovorni v Uradu za preprečevanje pranja denarja, sedanji direktor policije Marjan Fank, ki je bil v času afere pomočnik direktorja kriminalistične službe, in vodja Specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan, nekdaj direktor Nacionalnega preiskovalnega urada.

Borut Pahor (Foto: STA)

Borut Pahor je priznal …
Pahor je na zadnji seji preiskovalne komisije glede pranja denarja v NLB priznal, da je kot predsednik vlade obvestila SOVE, ki je informacijo glede pranja denarja poslala v njegov kabinet, bral zelo selektivno in da se je o tem, ali je obvestilo vredno njegove pozornosti, odločil na podlagi naslova obvestila ali nasveta njegovega svetovalca.

Informacijo o največjem kriminalu v zgodovini Slovenije, kakor je afero poimenoval Janez Janša, pa sta, tako Borut Pahor kot njegov svetovalec, ocenila kot ne dovolj pomembno, da bi z njo posebej seznanila novega predsednika vlade. Kljub temu, da je dr. Anže Logar na zaslišanju izpostavil, da bi takšna informacija vendarle morala vzbuditi izjemno pozornost tedanjega predsednika vlade, se je Pahor branil, da je bila njegova situacija drugačna, ker da je dnevno prejemal precej različnih in veliko informacij.

Drugič je Janez Janša Vlado Republike Slovenije vodil med letoma 2012 in 2013, vladna ekipa pa se je morala lotiti takojšnje priprave ukrepov za reševanje krizne gospodarske in finančne situacije. Tako je bil med drugim sprejet Zakon o uravnoteženju javnih financ, pa tudi pokojninska reforma in reforma trga dela, prav tako pa so bili pripravljeni ukrepi za stabilizacijo bančnega sistema po vzgledu evropskih držav.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Alenka Bratušek vsakemu Slovencu naložila dolg 2500 evrov za sanacijo bančnega sistema
V nadaljevanju seje preiskovalne komisije pa bo pričala še Alenka Bratušek, ki je Vlado Republike Slovenije vodila od marca 2013 do septembra 2014. Skupaj z Urošem Čuferjem in guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Jazbecem je sestavljala tisto trojko, ki se je hvalila, da je leta 2013 sanirala slovenski bančni sistem in da je Slovenijo rešila pred tujo trojko. Bratuškova je obenem tudi zaupala izračunu, da je slovenska bančna luknja globoka 5 milijard evrov in je za njeno sanacijo vsakemu Slovencu na ramena naložila dolg v višini 2500 evrov.

Pod vlado Alenke Bratušek je bila sprejeta odločitev za likvidacijo sicer povsem zasebnih bank Factor banke in Probanke, pri čemer so reševanje dolgov obeh bank ponovno naprtili na ramena davkoplačevalcem.

.Bratuškova je pred preiskovalno komisijo sicer že pričala konec junija 2016, ko je odgovarjala na vprašanja prav glede likvidacije Factor banke in Probanke. Bratuškova je bila namreč med letoma 2008 in 2011 tudi članica nadzornega sveta Nove Kreditne banke Maribor  (NKBM) in je takrat glasovala za podelitev kredita Ivanu Vizjaku, sicer prav tako članu nadzornega sveta, v višini 9,8 milijona evrov. V zvezi s tem je povedala, da je za podelitev takšnega kredita glasovala, ker je ocenila, da je bil kredit dobro zavarovan. Predsednik preiskovalne komisije dr. Anže Logar je Bratuškovo spraševal tudi o tem, ali je v zvezi s krediti morebiti kakšne pritiske nanjo izvajal poznejši “zamrznjeni” predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, saj je, kot je znano, tudi on v tistem času dobil kredite pri NKBM, ki pa jih vse do danes ni vrnil.

J.F.

 • Hun

  s tem komisijam zapravljate davkoplacevalski denar

  • Anton

   Problem je ker je Logar Janševc.

   • Hun

    Logar je brihtn, posten fant na mestu pa se antipaticn poslanc ni kot vecina…pac komisije kot vse doslej so brez ucinka…za take velke svinarije je treba tud “umazano” nad velke ribe na nacin, da se do dokazov, ki jih “skriva” banka z pravno zascito, dokopljes pac za sodisce na “nedovoljen” nacin…po domac povedan..strogo zaupne dokaze je treba izmaknt iz banke al pa iz Sove…sam sm preprican da Sova neuradno nadzoruje vse drzavne firme

   • lokec

    Je vendar ljubi tebe in Kučana

 • rubec

  Da je lahko kobila Bratušek zasedla mesto predsednika vlade pomeni da je moj sosed Francelj imel prav ko je govoril da je Slovenija ena navadna štala.

  • Peter

   V navadni štali se kaj takega ne bi zgodilo, gre torej kvečjemu za nenavadno štalo, no.

 • janez zorman

  Alenka bo pojasnila, kako je mogoče narediti luknjo v luknji. Enkrat se je že ukvarjala z krogci, ko sta z sekretarko, veliki krogec, skušali spraviti skozi manjšega.

 • Grenze

  Kenede de ma Alenka še mal sperme okol ustec in noska ?

  • Peter

   Take pripombe niso na nivoju. Ne glede, ali se z njo in njeno politiko strinjaš, ali ne, gospa je ženska, žena in mati in si takih pripomb ne zasluži.

  • janez cepec

   od Junkerja

   • Mojca pokraculja

    Ne od putinovega odlikovanca,kje pa živiš ?

 • JJ bo imel malo za povedat. Bratušek pa sigurno že kej več ve. Upam da bo sodelovala z Logarjevo komisijo.

 • bubamara

  Janša je gnar prau u nlb za klinika u australiji. Janša je kriv.

  • Peter

   A je treba to poudarjat? Sej je itak kriv za vse u Dolin, no.

  • Svele

   Janša antikrist posiljevalec

 • Peter

  Na oblast je prišla z eno in edino točko programa: pljuvanje po desnici. To je obvladala in volci so, kot že tolikokrat prej, nasedli.
  Če mislite, da ji je od takrat pa do zdaj kaj bolj jasno, za kva se sploh gre…spet bo pljuvala po desnici, edino, kar zna.
  Gre kdo stavit, no?

  • macon

   Na tem mestu je primerno (ob)(po)noviti legendarni zapis dob-a:

   “V državi so dovolj dolgo vladali komunisti in je tako bilo vsem jasno, da je treba nekaj spremeniti. Tako preprosto ni več šlo naprej. Na volitvah so zato ljudje izvolili komuniste.
   Nekaj časa je šlo v redu, vendar so se stari problemi začeli ponavljati. Ljudje so se spraševali, kako zdaj to, saj smo volili komuniste, da nas popeljejo iz težav. Želeli smo si sprememb in smo izvolili komuniste.
   Zato so še bolj odločno na naslednjih volitvah podprli komuniste. No, zdaj bo pa vse drugače, so si rekli. Toda stvari nekako niso šle v pravo smer. V se je ostajalo isto, kljub temu, da so si želeli sprememb.
   Na naslednjih volitvah so pokazali svojo odločnost in izvolili komuniste. Ni kaj, dežela zahteva spremembe in končno zakaj jih ne bi dobila.
   Ampak stvari so se zakomplicirale. Sprememb ni hotelo biti in vlada je padla.

   Tedaj je v težkih razmerah stopil v ospredje bivši predsednik kučan in je volivcem sporočil: Zdaj je pa dovolj tega kaosa! Zdaj bomo mi stvari vzeli v roke!

   Ljudje so to komaj dočakali. Strinjali so se z gospodom bivšim predsednikom, želeli so si sprememb, zato so na volitvah podprli bivšega predsednika in volili komuniste.

   Potem pa so se že na začetku stvari začele zapletati. A gremo spet na predčasne volitve? So se spraševali tisti, ki zahtevajo spremembe, odločni v tem, da če pride do predčasnih volitev, da tokrat pa odločno volijo za komuniste.”

   • Peter

    Ja, dob je legenda….

   • karpelec

    …in tako gre lajna naprej, volijo za nove obraze in izvolijo komuniste, ki lajno matrajo naprej…

   • ahnenpass

    Edina svetla točka v tej genialni basni se mi zdi, da je volilcev vsako leto manj.

  • Kosobrin

   Levica po desnici, desnica po levici … in tako v nedogled …

   • Peter

    Ampak pomembno je, da osrednji medij v Dolini poroča nevtralno in da nekateri razmišljate s svojo glavo.
    Drugo bomo že nekako, no.

 • janez cepec

  Sizifovo delo, dokler komisija ne bo mela neke izvršne funkcije, je džabe, če se Logar še tok zagana u povablene priče. tud če mu use prznajo, ništa od tega. do zdej so pa tko usi spraševnci use ozabil. me prou zanima, kuga bosta Ljubljeni vodja pa Mojškra povedala, kajti namreč, za časa vlade JJ so se tajkunčki pojavl

  • Janez

   Ja!
   PO SVOJEE IMAŠ PRAV.
   PA?
   Kaj bi pa ti naredil ?
   A?
   BI KAR PIŠTOLO NASTAVIL KOMU NA ČELO ?ZZZ
   Ali?
   Kar koga “počil” ?!
   Problem je v teh ljudjeh v MNZ .
   Ne vem!
   1.Ali imajo premalo znanj ?
   2. Ali jim “višji” branijo delati? Odkrivati ?!
   3.Ali pa so sami ” pogruntali”, da je najbolje malo delati !?
   4. Ali oa – delati le – če pride komanda za delo.

   Od zunaj tega ne moremo vedeti. Bi bilo pa zanimivo – vedeti ! A ne? L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Aja?
   Ti bi ?
   – v poslovnik komisije
   – vnesel kot metodo dela – t.i. ” kol” terapijo ?! Ali kaj ? Lr. J. KOMENDA

 • RATATA

  Važn, da se neki dogaja.
  Sam da ni treba koga ovadit in izvajat sodnih postopkov!

  • karpelec

   Prej bo ovadena komisija, ki to raziskuje, kot pa se bo zgodilo kaj drugega.

   • RATATA

    Ja, sej maš prou. Jaz sem že zelo nestrpno neučakan. Predolgo se vlečejo te nanizanke v nadaljevanjih s preskakovanji in vračanji. Pa noben ne pofila, čudn režiser!

    • karpelec

     Režiser uživa, da se klobčič oring zamotava, da ga bodo igralci težje odmotali.

 • Janez

  Zakaj ?
  Je pa SMC JANI M., KI PREISKUJE “NLB IRAN GATE” DANES ?
  Na TV 1
  V DNEVNIKU – PRI BOBOVNIKU – BIL TAKO PPRESTRAŠEN – VIDETI ?
  A?
  Je kakšnega medveda v živo srečal?
  Ponavadi
  JE BOLJ JE BOLJ ZAJEDLJIV IN ” POUČNO ” ČVEKAV.
  PA
  od kod on kot “medicinski brat” sploh kaj ve o bančništvu ? Čudno? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Ah !
  Sem se že spomnil
  – na kakšen način bi “Janez Cepec”
  IZVAJAL
  PREISKAVO V TAKI PREISKOVLNI KOMISIJI KOT JE DR. LOGARJEVA !
  Ta
  “J. CEPEC” POGOSTO OMENJA – ” KOL” TERAPIJO !
  ON?
  BI PREISKOVANCA,
  KI SE ČESA
  NE BI – MOGEL S P O M N I T I ?!
  Ja – kar s
  kolom po glavi – bi ga . Se zdi ? A ne – ” J. Cepec” ?! L. R. J. KOMENDA

 • Rožle

  Tupovškova ve prav vse …

  • karpelec

   Morda ve, pa bolj malo razume.

 • ahnenpass

  Najprej bi se lahko vprašali, od kod Janši čudežni recept, od kod mu nova delovna mesta in milijarde? Verjetno jih je nekomu vzel, ker novega denarja pač ne moremo več natisniti, hrvati ga lahko, ker imajo še svoje fotokopirane kune, mi pa bi zdaj težko natisnili toliko tolarjev, da bi poplačali vse dolgovane evre.
  Kaj je delala pa Ropova vlada, ki je nasledila Drnovškovo, ko so šle stvari počasi navzdol, čeprav je bil Rop nekje na ravni Pahorjeve vlade, je Janši zgleda še vedno lahko prepustil polne žepe.
  Kaj vse se je še dogajalo pred usodnim letom 2.000, končala se je denacionalizacija, vsaj prvi val, ogromno ozemlja in naravnih virov smo podarili verski državi, ki je iz njega naredila samo milijardne dolgove, firme pa so šle v stečaj in se prodale za 1 evro. Kmetijstva nimamo, moramo kupovati več kot tričetrt tega kar sami pojemo. Rudarstva nimamo, ne rabimo težke industrije, odkar ne delamo več za vojsko, vsaj ne za svojo. Belo tehniko ne moremo več prodajati na balkan, razen v zahodne dele, mogoče se proda toliko več v Nemčijo, ampak dvomim, samo čakam še, kdaj bo do šli Gorenje in cela naveza v cugrunt. Socialnih problemov se je nabralo ogromno, predvsem zaradi Drnovškove korupcije, ko je država probleme še naredila, namesto da bi jih reševali. Ni bilo pa niti približno tako hudo kot za časa prve Janševe vlade, sploh pa ne tako katastrofalno kot pod Pahorjevim škornjem, Bratuškovo, vmes je bil še en ped*, in je danes. nobeni problemi se niso reševali, nobenih revizij denacionalizacije ni bilo, nobenega industrijskega razcveta, intelektualne ali duhovne revolucije, popolnoma nič pametnega se ni zgodilo že skoraj 20 let, razen na slabše.
  Pardon, oblikovala se je nova slovenska buržuazija, verjetno se zato Janši,Pahorju in ostalim zadnjim komunistom zdi, da so pomembne samo številke, ker oni živijo dejansko bolje, pravzaprav jim nikjer drugje ne bi bilo tako lepo. Janši malo manj kot ostali spregi, ampak vseeno.

  Pustite številke malo na miru in se prosim čim prej streznite, vsaj za dan, da se lahko resno pogovarjamo, pogljte,ljudi ste vrgli na cesto in jim uničili, pokradli vse kar so garali skupaj celo Jugoslavijo, izdali ste celo veterane, ki smo žrtvovali življenja za vas, da se lahko zdaj izživljate nad nami verjetno, danes je naš okupator lastna vojska, bojimo se lastne policje, največje krivice pa nam namerno delajo naša sodišča, politike podpirajo samo njihovi podrepniki, ki jih je vsako leto opazno manj. Od banke nimamo več popolnoma nič, včasih smo imeli več računov in hranilnih knjižic, danes smo dobili samo plastično kartico, da lahko dvigujemo socialne prejemke, vse ostalo fašistični cigani takoj dol poberejo, za krivične in izmišljene dolgove. Kredit ne dobiš več niti od žlahte, na nacionalno banko skoraj nihče več niti ne pomisli, nimamo več kaj zastaviti, pa smo bili nedavno solastniki cele države.
  Jaz se na vašem mestu ne bi hvalil z uspehi, ki jih je večina državljanov doživela kot hude poraze, lahko nam edino opišete zakaj ste sami obogateli, mi pa popolnoma obubožali, razpišimo se enkrat še o sodobnem slovenskem kanibalizmu in abominaciji, katere predsednik želite biti vi vsi.

  • Poštenje velja

   Preberi dejstva!!!!!
   Si tipični slovenec, sicer dober po duši vendar ……..nimaš pojma.
   Razpravljati je bz! Še enkrat preberi dejstva ki so:

   Javni dolg
   Procent povprečja plače EU!
   Velikost pokojnin.
   Zaposlenost….

   Zdravstvo, infrastruktura………. vse gre na slabše ker vodijo zadevo bivši Yugo kalaboranti.

   PA ŠE TO !!!! ČE NE BI BILO JANŠE BI DANES IMEL PLAČO KI JO IMAJO V SRBIJI IN BOSNI.
   Vprašaj malo našu braču zakaj vsi tišijo k nam, ko pa je dol tako lepo.,!?

   • ahnenpass

    Ti pa si preberi, da statistika sploh ni več pomembna, ker ne opisuje nič realnega jaz ti govorim tako kot je, za čedalje več Slovencev. Katastrofalno je in brezizhodno, cigani smo, pardon, oni imajo več pravic kot tretjerazredni Slovenci. Dobesedno, pa jim rečemo cigani zato, ker nimajo nič, čeprav imajo danes več kot mi, a ni to dobesedno noro in nezaslišano, ne glede na vzroke? Gospod cigan… mi smo pa potem samo kup dreka zgleda, pa so že oni cigani, proti čedalje manj normalnim slovencem, ki enostavno ne dojamete kam ste nas porinili. Ni novega začetka, nikoli ga ni bilo in ga tudi ne bo, vojna je, za golo življenje se moramo boriti, za dom, pa čeprav zgleda kot, da samo nekaj brez veze pišemo na portalih. zakaj nismo na ulicah, pojasni to kar sem omenil prej, popolnoma smo nemočni in zatrti, kot še nikoli prej v zgodovini, ne smemo več niti svobodno razmišljati, niti tiho, pri sebi, če ti to kaj pove.

    Ti me opozarjaš pa na indekse in kazalce, ki merijo točno to kar ti skušam opisati, le da jaz lahko pojasnim kaj se dogaja, te statistike pa ne. Raje me malo poslušaj, poglejte po občinah kaj se dogaja, vprašajte klošarje kakšne so njihove zgodbe, potem pojdite pa še v gulage na podeželju malo pogledat, boste videli kaj je prava severna Koreja. Brezupno je, te statistike so čisto brez veze, sami sebi jih pišete in se nad njimi čudite ali zgražate, večini Slovencev ne pomenijo več popolnoma nič, še manj. Zaradi medijev je to, ki kopirajo tuje članke in potem zgledamo kot, da je vse normalno, pa niti približno ni in to bo prej ali kasneje vsem jasno, takega kupa gnoja se ne da večno prikrivati, pred celim svetom zagotovo ne. Upam, da razumeš, nima več veze kakšen je kdo, mi smo zdaj novi judi, država je pa fašistični okupator, pa če se sliši še tako noro, je pač mehki režim. Zaenkrat., naslednjič ne bodo samo procesirali in zapirali nedolžnih ljudi…

    • Poštenje velja

     Torej kot sem rekel, ukradli so državo, umazali osamosvojitelje, se polastili oblasti
     medijev, sodstva……in držijo državo v mat poziciji Slovenska mladina odhaja,
     prihajajo smrduhi in cigani, pedri…ki so njihova volilna baza.
     Zato ni več rešitve, ali pač?

     Ti jo povem! UZI PA ZABLUZI. TO JE EDINA REŠITEV

    • janez.pokoncni

     Tako na oč se mi zdi, da sva podobnih let (nekaj preko 50) ampak zate sem prepričan, da si ostal miselno globoko v socializmu, povsem odmaknjen od realnosti.

     Repliciram predvsem na zgornji post. Kako si ti predstavljaš, da bo Janša ali katerikoli drugi politik generiral delovna mesta??? Država lahko ustvarja delovna mesta edino v JS, no, Slovenija je res izjema tudi na tem področju, ker se gre t.i. državni kapitalizem, kar je za vse nas v bistvu glavni problem.
     Vlada (vsaka) lahko nastavi pogoje za generiranje delovnih mest, a za to ne potrebuje milijard. Nasprotno. S pravilnimi ukrepi bi lahko vlada za državo pomagala ustvarjati milijarde, ampak to je druga zgodba.

     In tudi jokanje za ulico … a se ti zdi, da se na ulici rešujejo ekonomski in ostali problemi držav? A poznaš en sam primer (ni nujno Slovenija), ko je ulica obrnila državo na bolje? V demokraciji nastavlja oblast ljudstvo in če je virus kolektivne blaznosti ljudem vzel sposobnost treznega ramišljanja (ti mi deluješ kot vzorčni primer za to), potem takšni državi ne more nič pomagati dokler se ta virus ne uniči.

   • tohuvabohu

    Ni tipični Slovenec, ampak tipični čefur. Njegovi pogledi so temu ustrezni. Nekdaj je bil “avtohtoni neandertalec”. Njegovo razumevanje slovenske stvarnosti (pa tudi drugih reči) je naravnost smešno in infantilno.

 • FUCK COMMUNISM

  Kaj Bratuskarca, potem ko je v Bruslju pokazala kdo in kaj je, sploh se dela v politiki in kateri kreteni ji se verjamejo, da je sploh lahko v politiki!?!?!? In zakaj ji tega vprasanja vsakic posebej nihce ne postavi vsakic, ko odpre luknjo na ksihtu?!? Ta krava s svojo nesposobnostjo ne dela drugega, kot krade davkoplacevalski denar. Tako kot vecina slovenske politike in javne uprave!

 • Janez

  Gospod
  pod menoj – si je olajšal dušo ! Dal tudi kako ok pripombo. Itd.
  Jaz
  BI DODAL – LE EN ŠALJIV PREDLLOG !
  VSI
  VEMO, DA SO SE TAKOJ PO VOJNI
  IZVJALE NARAVNOST INKVIZICIJSKE
  KOMUNISTIČNO PARTIJSKE METODE KONTROLE, RAZNIH SANKCIJ !
  ZLASTI
  DO NEMOČNIH POSMEZNIKOV, ZLASTI DO ” NELJUBTELJEV KOMUNIZMA !
  PO
  TITOVI – SMRTI – PA SE JE KONTROLNA
  IN PRESKOVALNAA AKTIVNOST DRŽAVNIH ORGANOV IN MNZ SLUŽB !
  Zdi se
  – v marsičem – razvodenela !
  Konkreten šaljiv predlog !
  Komisija dr. LOGARJA – DELUJE – SIJAJNO. Po splošnem mnenju.

  Več
  TEŽAV PA IMA – SE ZDI?
  NOVOUSTANOVLJENA KOMISIJA
  “SMC” JANIJA M. – ZA PREISKAVO ZADEVE ” NLB IRAN GATE” !
  TA
  KOMISIJA – JANIJA M. IMA – PRIMANJKLJAJ ČLANOV TE KOMISIJE !
  Na
  TEM PORTALU
  VSI
  POZNAMO ZELO STROGEGA
  IN ZADIRČNEGA EX KP, ZK PROVOKATORJA – “JANEZA CEPCA” !
  MORDA?
  BI
  NE BILO SLABO,
  ČE BI SPODBUDILI
  – SPREJETJE ” JANEZA CEPCA” V KOMISIJO ” SMC” JANIJA M.?!
  “Naš”
  “Janez CEPEC” JE
  – ZELO STROG – VSAKOGAR TAKOJ POŠLJE V “BEGNE”= PSIHIATRIČNA BOLNICA,
  – ZELO ODLOČEN
  IN SUROV JE ” JANEZ CEPEC” V UPORAABI ZMERJIVK – ” BUTL” ITD.
  – MENI JE
  ” JANEZ CEPEC” ŽE VEČKRAT PRIPOROČIL
  – T.I. “KOL” TERAPIJO ( s kolom po glavi) Zelo tra “terapija” – ni kaj.
  Zdi se,
  DA BI BIL ” J. CEPEC”
  DOBRODOŠLA OKREPITEV – KOMISIJE “SMC” JANIJA M. ?!
  Vse
  PREISKOVANCE BI ” JANEZ CEPEC” – NA SMRT PRESTRAŠIL !
  Tisti
  PREISKOVANCI,
  KI POIZKUŠAJO KAJ PRIKRITI – BI !
  – TAKOJ VSE RESNICOLJUBNO PRIZNALI. Uspeh – bi takoj sledil. Se zdi. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  “Janez Cepec” bo gotovo .
  VESEL MOJEGA PREDLOGA. In se bo takoj javil “SMC” JANIJU M.

 • Franjo Trojner

  Ex Jugo politiki in njim zvest kader zažrt v
  vse veje oblasti in tudi civilno družbo so zafurali pravno državo in tranzicijo, zato Slovenija ni postala, takšna, kot smo jo leta 1991 vsi Slovenci želeli, ni postala, kot druga Švica, temveč so jo levičarski nelustriranci znova naredili v Jugoslavijo v malem. Bog se usmili vsega Slovenskega domoljubnega roda, če ne bomo v lastno dobro in v dobro in zaščito svojega Slovenskega roda, v lastni državi dvignili glave in glas se nam bolj slabo piše, mladi se že itak pospešeno izseljujejo, rodnost nam strmo pada, tako, da se nam v kratem lahko zgodi, da bomo Slovenci v svoji lastni domovini manjšina.

 • južnificirana_si

  jaz se sprašujem zakaj je bilo potrebno bančno luknjo sploh zakrpat?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!