Ministrstvo za kulturo ima odprto izdatno finančno pipico, a le za izbrance

Državni plačanec Darko Štrajn (foto: STA)

Leta 2012 so kulturniki pokazali svojo nekulturnost, ko so takratnega ministra za kulturo dr. Žigo Turka izžvižgali in ga ozmerjali s smradom. Mnogi izmed njih so bili nato najbolj aktivni pri tako imenovanih vstajah, ki so rušile Janševo vlado. Od slovenskih kulturnikov bi bilo za pričakovati, da se obnašajo etično in spoštljivo, saj je konec koncev država tista, ki njihovo dejanje financira. Več kot očitno je, da se velika večina ne zaveda, da financiranje vsakogar, ki bi se rad ukvarjal z umetnostjo, ne predstavlja dolžnosti države. Vidimo pa lahko, da to ne poteka po ustreznem selektivnem postopku, saj je med drugim pri delitvi sredstev poglavitna tudi pripadnost ustrezni politični opciji. 

Zanimiv je podatek, da ko je bila na oblasti Janševa vlada, v letih 2004 – 2008, je minister Vasko Simoniti razpolagal s proračunom v višini 178 milijonov evrov, zdaj pa je tega denarja samo še 148 milijonov evrov, kar pomeni, da se je v desetih letih od odhoda Janševe vlade proračun za kulturo zmanjšal kar za 30 milijonov evrov, kar je tragedija.

Del BDP-ja, ki ga Slovenija namenja za kulturo, je med najvišjimi v EU
Kljub temu je Slovenija glede na delež bruto domačega proizvoda (BDP), ki ga namenja za kulturo, rekreacijo in dejavnosti neprofitnih organizacij, med najvišje uvrščenimi državami v Evropi. Leta 2013 se je z 1,8 odstotka BDP nahajala na petem mestu, višji odstotek so imele samo Islandija, Estonija, Danska in sosednja Madžarska. Glede na podatke Statističnega urada RS je leta 2015 odstotek res nekoliko upadel, a je Slovenija še vedno trdno med deseterico držav.

Stari kulturniki se obnašajo kot družbeno-politični delavci, ki si kulturo predstavljajo kot socialistično institucijo. Nekdanji kulturni minister Simoniti je komentiral govor predsednika upravnega odbora Prešernovega sklada Vinka Möderndorferja, ki se je na proslavi ob kulturnem prazniku spravljal udrihati po politiki, kar je vedno najbolj lagodno in populistično. “Gospod Möderndorfer si očitno kulturo predstavlja kot neko vrsto socialistične inštitucije, čeprav ji očita, da je prežeta z neoliberalizmom in kapitalizmom.” V resnici se pri nas pojma mešata, saj je bila slovenska demokracija tudi na področju kulture slabo uvedena, zaradi česar slovenska kultura še vedno temelji na solidarnostnem, socialističnem načinu. “Res pa je, da se predvsem zdajšnji minister za kulturo premalo zavzema, saj sam spada v kvoto stranke DeSUS, upokojenske stranke pa kultura v resnici ne zanima,” je Simoniti okrcal tudi ministra Antona Peršaka.

Vasko Simoniti. (Foto: Nova24TV)

Število odvisnih od sredstev kulturnega ministrstva se povečuje
Po prepričanju Simonitija se ministrstvo za kulturo spreminja v socialno ustanovo. “Če smo imeli pred desetimi leti 1.400 tistih, ki so bili zaposleni na področju kulture in jim je država morala plačevati prispevke, jih imamo zdaj 1.800.” To po njegovem mnenju kaže na socialni element, ki se povečuje. “Te stvari se v resnici ne uredijo, saj nihče ne zna ponuditi ustreznega odgovora, kako rešiti položaj socialno ogroženih na področju kulture. To predstavlja enega izmed temeljnih problemov.”

Med drugim Simoniti izpostavlja, da je zmotno prepričanje tistih, ki so študirali na področju kulture, da jim je država dolžna zagotoviti službo in sredstva za financiranje. Podal je prepričanje, da je najlažje s prstom kazati na državo. “Prav zaradi te miselnosti ustvarjamo državne reveže, pri čemer se ustvarja negativna klima.” Po njegovem prepričanju bi moralo biti ministrstvo dolžno prepoznati ustvarjalnost in te ljudi podpreti pri njihovem delu. “Treba bi bilo ustvariti ustrezne kriterije.” Simoniti meni, da bi na takšen način zagotovili kakovostno in ustvarjalno delo.

Delitev sredstev poteka na podlagi politične pripadnosti
Ministrova vloga je očitno zgolj delitev denarja po političnem ključu. Zanimivo pa je, kako se je ta odzval na vprašanje novinarke Sofije Pike Simić, ki ga je vprašala, v katero stranko bi se bi bilo treba včlaniti za dodelitev sredstev. Odgovoril je, da to vprašanje jemlje kot žalitev, zato nanj ne misli odgovarjati. Čeprav se je minister odzval z užaljenostjo, je nedavno v intervjuju za Dnevnik izjavil, da se je za ministrski položaj moral včlaniti v DeSUS, ker ima stranka tako kot mnoge druge to zapisano v statutu. “Pomislekov nisem imel veliko, ker je DeSUS v osnovi levosredinska stranka, sam pa si domišljam, da sem tudi socialno usmerjen.” Njegova izjava tako potrjuje, da je za pridobitev položaja ali denarja nujno vstopiti v eno izmed strank tranzicijske levice. 

Foto: STA

Igorja Koršiča, profesorja na Akademiji za gledališče, radio, film in televiziji (AGRFT), javnost pozna zlasti kot t. i. kulturniškega vstajnika, ki je pripomogel k rušenju desne vlade. Kot mnogi drugi je bil za to dobro denarno nagrajen. Ministrstvo za kulturo mu je izplačalo 15.330 evrov za “Pripravo študij analiz za potrebe zakonodaje in drugih ukrepov ter raziskovanje dobrih praks na področju nacionalnih in evropskih politik”, za kar je prejel še dodatnih 9.900 evrov za raziskovanje dobrih praks. Skupno je tako za nekakšne praviloma neuporabne študije prejel 26.230 evrov.

Igor Koršič. Foto: STA

Državno plačani inštitut za rušenje Janeza Janše
Mirovni inštitut, katerega ustanovitelj je tudi Darko Štrajn, ki sistematično obračunava z Janezom Janšo in je bil eden glavnih podpornikov t. i. vstaj, je v času od leta 2014 dobil od države sredstva v znesku kar 1,217.355 evrov. Kakšno korist imamo državljani od tega levičarskega inštituta, pa ne ve nihče. Prav tako je progresivni Zavod Kersnikova od leta 2014 dobil 519.193 evrov davkoplačevalskega denarja, od leta 2009 pa kar 1,531.730 evrov.

Zavod AKSIOMA  je od leta 2014 prejel 354.810 evrov, od leta 2009 pa kar 1,623.544 evrov. Zavod Maska je od leta 2014 prejel 677.238 evrov, od leta 2009 pa kar 2,174.364 evrov. Gre za zavoda, kjer delujejo kvazi umetniki, ki so se preimenovali v Janeza Janšo in se v svojih delih norčujejo iz njega. Njihovi izdelki sicer niso znani skoraj nikomur, pomembno pa je, da so politično pravilno usmerjeni, za kar so nagrajeni z visokimi zneski, od katerih lagodno živijo.

750.000 evrov davkoplačevalskega denarja za film, ki si ga je ogledalo 3.096 ljudi
Vinko Möderndorfer, ki je na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku kar počez udrihal po politiki in kritiziral mačehovski odnos do kulture, je za svoj film Inferno prejel 750.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Ta film si je po podatkih Filmskega sklada RS ogledalo le 3.096 gledalcev.

Za lažjo predstavo v tabeli prikazujemo podatke, katere filme ministrstvo za kulturo financira, in za kar je skupno namenilo 1,954.043 evrov.

Foto: Printscreen

Koliko od teh filmov ste si ogledali in kašen prispevek k slovenski kinematografiji prinašajo, pa ocenite sami. Več kot očitno gre za financiranje oblasti všečnim umetnikom, ki bodo ob drugi vladi organizirali vstaje in metali granitne kocke v parlament. Ker pa mora biti vse skupaj medijsko pokrito, je treba nagraditi tudi medije. Za to pa poskrbi minister Peršak z denarjem, ki ga namenja za pluralizacijo medijev, ki jih v 90 odstotkih razdeli vladi naklonjenim medijem, pri čemer ni treba posebej poudariti, da medija Nova24TV ni med njimi.

N. Ž.

 • učko

  Štraja in Miheljak, režimske svinje, “doktorji” marksistično-komunističnih-balkanističnih budalaštin !!!!!!!!!!!!

 • učko

  Sama režimska golazen !!!!!

 • AlojzZ

  Agitprop se je premestil iz samostojnega oddelka na ministrstvo za kulturo že davnega leta 1952 na VI. kongresu KPJ. Lepo bi bilo, če bi zadevo imenovali s pravim imenom AGITPROP in ne ministrstvo za kulturo.

  Mlajše generacije pa nujno preberite vsaj vikipedijo: https://sl.wikipedia.org/wiki/Agitprop

 • učko

  Golazen, pasjejebci LDS-ovski !!!!!!!!

 • janez zorman

  Nesposobni so morali v komunizmu preglasiti sposobne; kar sploh ni bilo težko s pomočjo represije in ustrahovanja. Praksa se očitno nadaljuje po partijskem ključu: mi predlagamo naše, če ostane kakšna drobtinica jo dobi zavedni Slovenec.

 • Anton

  matr saj smo še hujši kot sovjeti

  sarkazem press

 • luckyss

  V bistvu je dobro, da namenjamo nekaj denarja za kulturo, da nas ne “šopajo” le s komercialo..
  Kakšen je učinek tega in kdo se pase na teh dotacijah pa je spet drugo vprašanje…
  Ob zamenjavi oblasti bi pač prišli na vrsto drugi “koritarji”…
  Prešerna in Cankarja ni menda država podpirala ?!

  • učko

   Dejanska oblast je ena te ista, ne glede na vlado. Vlada nam režim, al iz ozadja, al z vrha, je vseeno! Vlade so samo marionete režima, tako kot sodstvo, tožilstvo itd.!

   • luckyss

    Saj ste imeli oblast, pa ni bilo nič iz vas, le nekaj žlahte ste na novo zaposlili v JU…

    • AlojzZ

     Uf! Dejansko oblast ima tisti, ki ima oblast v monetarni politiki – to je krediti-banke in podobno. To pa nikoli ni bil JJ, saj dvomim, da sploh ve, kaj je to.

    • učko

     Kaj ti veš kdo in kaj je oblast v tej državi! Nimaš pojma! A banke tut kradejo parlamentarci, a? Mimo poslanskih klopi tečejo potoki denarja, oni si ga pa v žepe bašejo, al kaj?! Režim ti je sfukal mozak, pesko!

 • Krtača17

  Šmrk šmrk, evo rame pa jokat. Kaj bi pa kvazidesnaki lahko ponudili glede kulture? Ustaško in četniško vsebino? Veliki presvetli vodja, edini in samo on iz filmskega platna s pranjem ovc glede prodaje orožja, belih črtic in posojanja (pranja) denarja preko širše žlahte? Naaah, mene ne zanima, to že itak vse vemo.

  • učko

   Četništvo in ustaštvo je hrana za levakarje, ki nimajo kaj pametnega pokazati, pa se sklicujejo na neko Jugo-ikonografijo partizanstva in četništva oziroma ustaštva, ki ga že zdavnaj ni več. So pa še “ta rdeči fašisti”! Ti pa so !!!!!

   • Krtača17

    Zadnjič ste na novi brali četniške izdajalske knjige tako da ne govori. Kar mi je bilo pri tem na moč všeč je to da ta izdajalc ki jo je napisal še po 70 letih ne upa domov. In to mi je kar všeč… Do smrti se treste.

    • učko

     Ta rdeči fašisti svoj obstoj in zločine in kraje opravičujejo z nekim četništvom in ustaštvom. Kao: “krademo, lažemo in kreteniziramo zato, da tega ne bi počeli ustaši”! Kretensko opravičilo komunističnih kretenov !!!!!!!

    • Ruggedplant

     Ko že tako rad omenjaš četnike, mi znaš razložiti kako pri zdravi pameti so lahko četniki izdajalci v kakršnemkoli pomenu?? Se zavedaš, da je bila kraljevina jugoslavija v času napada nemčije KRALJEVINA, četniki pa so bili njegova vojska? Kdo je torej izdal ustavno ureditev in napadel edine formalne in neformalne branilce kraljevine? Doslej ni niti enega samega dokumentiranega sodelovanja med nemci in četniki, medtem ko so partizani REDNO skupaj z Nemci napadali četnike. Partizani so se četnikov v Srbiji celo tako bali, da brez podpore Nemške vojske sploh niso upali v konfrontacijo z Mihajlovićevimi možmi.

     Nazaj v šolo, se vidiva čez nekaj let, ko boš imel vsaj osnove na kateri se bova lahko pogovarjala, dogovorjeno?

     • tarantela

      Tvoj komentar me je spomnil na dogodek ob koncu druge vojne. Bila sem čisto majhno dekletce, ko so se pri naši hiši ustavili četniki in si kuhali krompir v kotlu pred hišo, že naslednji dan so odšli, bežali so proti Avstriji, celo dva konja so pustili pri nas. Zanima me, katera vojska so to pravzaprav bili ob koncu druge vojne in zakaj so bežali. O teh četnikih nisem nikjer zasledila nič. Morda veš Ti kaj več o tem? Hvala!

     • Ruggedplant

      Ne razumem česa pravzaprav ne razumeš? Ob koncu druge svetovne vojne so pred rdečearmejskimi zverinami v pajdašiji z naenkrat pogumnimi partizani na sever bežale vse civilizirane vojske, saj zgoraj omenjeni niso upoštevali nobenega vojnega prava, nobene vojaške konvencije, nikakršnih sklenjenih sporazumov. Potrebno je omeniti tudi, da četniki niti pod razno niso bili izključno Srbi, saj je šlo za naslednico kraljeve vojske, torej edine uradne vojske v kateri so sodelovali vsi narodi nekdanje kraljevine – med njimi je bilo tudi kar nekaj Slovencev, ki so se morali za obrambo kraljevine hkrati boriti proti dvema “nasprotnima” vojskama – partizanom in Nemcem.

     • tarantela

      Vprašala sem zato, ker jih prej ni bilo, vsaj pri nas ne, pojavili so se ob koncu vojne, ko so bežali.

     • Ruggedplant

      Slovenski četniki so bili kot vojska aktivni še pred ustanovitvijo domobrancev, vendar niso bili enakomerno prisotni po vsej Sloveniji, ker jih je bilo premalo – veliko večino kraljevih generalov so namreč partizani ovadili fašistom, ti pa so jih pri priči internirali v taborišča in tako je bila praktično z eno potezo obglavljeno jedro kraljeve vojske v Sloveniji. proti koncu vojne pa so čez naše ozemlje bežali četniki različnih narodnosti, največ pa je bilo Srbov.

     • pajot

      Ti si pa že zelo stara,kenede?

   • KIKI

    “Za partizanske filme je že grmov zmanjkal”, bi rekla moja mama.

    • Ruggedplant

     Lepa!

  • althar

   Koliko davčnega, torej ljudem na silo odvzetega, denarja so v svojem življenju prejeli Beethoven, Handel, Bach, Shakespeare, Bizet, Mozart, Cankar, da ne naštevam naprej? Nič (z besedo, 0). “Kulturnike”, ki jih z našim (na silo odvzetim) denarjem plačuje država, bomo pozabili dva dni zatem, ko bodo pokopani.

   Če so ti te kulturniške kreature všeč, jih plačuj iz svojega denarja, nič (z besedo, 0) na svetu pa ti ne daje pravice za to uporabljati moj denar.

 • Franc Šink

  Če se ima nekdo za umetnika, naj sam zasluži za svoj obstoj.

  • primsek

   kot vojaki, recimo. tudi njih ne rabimo, pa naj hodijo okoli sponzorjev. še vedno je nekje 20 mio – zagožnov delež denarja od podkupnine za Patrie. tisti denar bi šel lahko za samoobstoj vojske

 • učko

  Ta kvazi-umetniška srenja seratorska je samo režimski hlapec, ki ga režim plačuje za pljuvanje sovražnikov režima in plačuje z davkoplačevalskim denarjem !!!!!!!!

 • Hun

  zapiti, zakajeni lublanski kulturni voluharji

 • pajot

  Mene pa zanima koliko evrov je dobila dragica potočnjak za tisti pljunek na Žigo Turka?

  • dež

   Na tej povezavi http://www.politikis.si/?p=94743, lahko izveš nekaj malega, vsega pa tako ali tako ne moreš ali pa se vsaj ne da preveriti. So prefrigani, si ne nakazujejo denarja na lasten tr. račun, poračunajo na kakšen alternativen način.

  • KIKI

   Večno blaženost v murgeljskih krogih!…

   • karpelec

    A je to tolk vredno?

 • dež

  Sicer dober prispevek, pri številkah bi se pa lahko malo bolj potrudili.
  Gre za sistemski problem, vsi omenjeni so dobivali državni denar tudi v letih 2004 do 2008. Od leta 2003 do 2017 so (po ERAR) zaslužili MI=9,5 M€, Aksioma=1,6 M€, Maska=3,6 M€ in ZK=2,6 M€, skupaj torej 17,4 M€, od tega samo Aksiom+Maska (umetniki JJ) skoraj 5 M€.

  Če malo pobrskaš po ustanoviteljih, zastopnikih in direktorjih teh organizacij in njihovih dodatnih dejavnostih ter strankarski usmerjenosti (povej s kom se družiš in povem ti kdo si), ti pritisk skoči do plafona. Da niti ne omenjam, da je cel kup od njih raznih profesorjev oziroma so tako ali drugače zaposleni v javni upravi in kot takšni že tako ali tako deležni številnih bonbončkov, ki jih prinaša.

  Ko pa človek pogleda prejeta sredstva študentske organizacije (ŠOU) skupaj s svojimi sateliti, ki znašajo 140 M€ (2003-2017), postane malo nervozen. Zadnjič sem zapisal, da je potrebno v primeru zmage desnice na prihodnjih DZ volitvah brutalno in brez milosti odpustiti vse skorumpirane in pokvarjene ex udbo sodnike, tožilce, policiste, javne uslužbence. Podobna kategorija so tudi zgoraj omenjeni paraziti, od katerih državljani nimamo prav nobene koristi, le škodo.

 • althar

  Ukiniti nepotrebno kulturno ministrstvo. Kulturo naj podpira trg in zasebni prostovoljni meceni.

 • rrrrr

  Minister in kulturnik je novinarki Nove24TV potrdil, da je za pridobitev davkoplačevalskih sredstev potrebna levo orientirana strankarska pripadnost prosilca, prav. Da levi minister podarja ta sredstvaizključno levemu kulturniškemu kolhozu, je malo manj prav, ampak razumljivo. Da pa od teh levih kulturniških zadružni miteserjev (prisklednikov) nismo doslej še nikoli dočakali nobenene umetniške stvaritve, na katero bi bili lahko Slovenci upravičeno ponosni doma in v tujini, pa je hudo, hudo narobe!.
  Skrajni domet naše kulturo-kolhozniške srenje? Drama Igra o Antikristu (dolgovi MB nadškofije), ali pa film Jaz sem Janez Janša, pa film Pirano, Pirano naprimer.? Pa zaradi stavke odpovedletošnjega božičnega koncerta cigumigovcev iz Filharmonije, ki jim violinske loke in metuljčke kupujejo davkoplačevalci? Nič od niča!
  Svoje mnenje o kulturnikih pa bom z veseljem spremenil, ko/če bo socialno pravični in kulturno- suptilno pogrgrajoči minister Tone Peršak, prvi med kripto kulturniki, napisal knjigo, katere literarna vrednost bo vsaj za kanček višja od telefonskega imenika.

  • rubec

   Hihihi

  • rubec

   Ni vse tako črno. Vinkotu je ravno te dni padla prva klapa filma Praizvedba kolesa ali kam je Mrzelova zakadila moje kolo. Na predpremieri bo sedelo trideset ljubljanskih gasilcev.

 • Olga

  “Kulturniki” so družbeno politično delavci – politkomisarji (“kultura in prosveta, to naša bo osveta” – komunistična parola)! Spomnimo se skorumpirancev, kako so prišli prisjačiti Zokita pred mestno hišo!? Zakaj? Za denar in privilegije!!!!
  Vse je treba odstaviti od državnih jasli! Sposobni se bodo preživeli, ostali naj gredo pa pometat!

  • KIKI

   Odlično in resnično! Sama banda zablojena!…misli, da je že umetnost, če rdečuh samo
   prdne!

  • antimur

   V novejši slovenski zgodovini je prav pohod antislovencev na slovenski magistrat prositi jugoviča za pomoč, najbolj sramotno dejanje, ki ne bo šlo v pozabo, tako kot morda meni Kučan in njegova golazen, s kulturniki na čelu. Prihajajo časi streznitve, v to bodite stoodstotno prepričani.

 • južnificirana_si

  čestitam nova24tv, takšnih člankov se leftardi najbolj bojijo

  • Fogglof Tunnek

   Ti rajši čestitaj meni…ki delam uravnotežene novice na tem portalu. Brez mene in še nekaterih bi ta portal bil čisti fake news !!!… Kapish?

  • tarantela

   Ne se hecat! O tega pisanja in naših šimfanj se prav nič ne spremeni, mi lajamo, karavana gre dalje…

   • Steiermark

    res je, vi samo lajate in še to v nebo, brez polne lune……..

    • tarantela

     Od Tebe so pa kozji bobki.

 • Duhec

  Levaki si pomagajo, desni si pa zabijajo nože v hrbet.

 • tarantela
 • tarantela

  A veste, de so odzunej že zvončki zrasl?

 • Duhec

  Glede na pisanje Nove, človek dobi občutek, da delajo in služijo sam levaki… mogoče pa res.

  • Ruggedplant

   Kdo je rekel, da delajo? Kdo služi imaš pa zgoraj jasno navedeno, kakšne dokaze še potrebuješ?

 • Krtača17

  Kolikor vem se je pa tudi nova začela napajati iz davkoplačevalskih sredstev, pa četnikov, izdajalcev in ostalih voluharskih zaleg tega kova nikdar ne bom podpiral.

  • Steiermark

   T.i. voluharsko zalego, četnike, izdajalce, podpirate ravno vi, rdeča zalega, ki je v vsej zgodovini obstoja človeštva povzročila največ gorja ljudem ter se vseskozi, po ideologiji zločinca marxa trudi uničiti človeka in njegovo pripadnost civiliziranim rasam……..nam vsiljuje lgbt-jevce oz. neke hibride človeka, ter tiste, ki še niso dočakali evolucije opice, po Darwinu…..

 • Mitja Grmovšek

  denar gre v roke tistim, ki so na oblasti in njihovim podrepnikom!

 • Za Slovenijo

  Banda levičarska!!!

 • Peter

  O tumpek, si pa zelo aktiven, danes…še vedno pa si spodaj, hihihi, vedno spodaj, no.

 • Duhec

  No… vsaj pritisk se vam dvigne. Tud to je neki… še več takih člankov.

 • tarantela

  Men je od Vinkota najbolj ušeč njegova skwo, ka je nalomila eno damico.

 • Beli Sneg

  No saj imamo cel kup presstitutov. Bodo menda ti našli na listi kulturnih miljončkov še kakšnega desnega? Me prav zanima koliko jih je. V akcijo!

  • tarantela

   A so desni tud kulturniki? Sam uprašam.

   • Duhec

    Ne… preber komentarje. Kaj sploh so???

   • Beli Sneg

    Nisem pisal o kulturnikih, ampak o kulturnih miljončih. Ti, ki so na seznamu so zajedalci ne pa kulturniki.

    • tarantela

     Ne me resno jemat, dons sm bl za hece, poskušam še druge spravit v boljšo voljo, pa mi ne rate. Žal!

  • primsek

   samo Beli sneg v nosu lahko piše takšne bedarije. tretjino budžeta za kulturo gre za status duhovnikov, ki jih je več kot samozaposlenih, in ostanek za vzdrževanje cerkvenega premoženja, ki je pod spomeniškim varstvom : obnova zlatih oltarjev, cerkva, nabožnih slik etc. tretjina gre za medije in njihovo pluralizacijo, denar dobita tudi Reporter in Domovina. ostalo gre za tiste, ki jim festival domovinske pesmi, fantastična iznoriška trilogija in harmonika plus noša niso dovolj

 • Krtača17

  Evo za desnakarske fašistoide – njihova kultura:https://youtu.be/ivT-I-yxtdY

  • Ruggedplant

   kakšne zveze ima KGB-jevec z desnico? Definicija desničarja je demokracija, Putin to pač ni. Pa ne zato, ker njihova policija pretepa zmešane feministke, saj takšni anarhisti sploh ne sodijo na prostost v nobeni normalni državi, ki želi obdržati vsaj še nekaj moralnih norm.

   • Krtača17

    Vam se pa res vid da ste vsi skup total odtrenan. Na posnetku je pussy riot z ene dvema okrog kepe – nagrada za njihov performans hahaha. Lapate pa o Putinu. Groza, ni vam pomoči….

    • Ruggedplant

     Vidim, da ti funkcionalna pismenost dela še večje probleme kot zvestoba resničnim dejstvom, zato še kratek prevod: Pussy riot = “zmešane feministke” , Putin ≠ desničar.

     • Krtača17

      Tebi do smrti ne bo jasno. Nepismen si. Bom bolj počas povedu – kultura ki jo lahko ponudite desnakarski fašistoidi je natančno podobna kulturi provokatorstva, šimfanja, podtikanja, laganja, zmerjanjs ter belih črtic. Taka kultura si zasluži točno tako obravnavo kot so jo dobile tele češplje na posnetku. Zdaj pa ti bluzi levo pa desno pa feministke pa putin gor in dol. Je zdaj kaj bolj jasno? Ni? Se mi je zdelo. Ne trudi se z odgovorom ker nimaš pojma.

     • Ruggedplant

      Dokazi? Argumenti? Še enkrat preberi naslednje pojme ki si jih skvačkal in jih skušaj povezati s konkretnimi realnimi dejanji demokratov, ki jim praviš desnakarji;
      – fašistoidnost
      – provokatorstvo
      – šimfanje
      – podtikanje
      – laganje
      – zmerjanje
      – bele črtice

      Prav vse izmed zgornjih alinej spadajo v osnovno definicijo ne le naših pač pa komunajzlov po vsem svetu in realnih dokazljivih primerov zgornjega ti lahko naštevam v nedogled, zato me prav zanima kako boš svoje blodnje podkrepil v svojem naslednjem odgovoru. Če tega ne boš naredil, sva opravila s to temo.

    • sprehajalec

     Sedaj si pa čisto zašel in si izgubil nit, kaj si sploh hotel povedati. Pussy riot so šle provocirat v Soši (ne vem kaj so hotele s tem doseči), vendar tam ni bilo heca. Kaj naj bi sedaj sočustvoval z njimi?

  • sprehajalec

   Tumbaš svoje, brez kakršnegakoli zgodovinskega znanja. Fašisti so bili socialisti, tako kot Nacisti. Ne boš verjel, tudi Ustaši so imeli socializem v programu. zakaj? ker je bilo takrat moderno biti socialist.

   Šele kasnejši socialisti so rekli, tile pa niso mogli biti socialisti in so jih naredili za frakcioniste.

   Nisi bil nikoli v Rusiji in Moskvi. Tam se nimaš kaj delati norca iz Popa in Pravoslavja. Putin je vtkal Pravoslavje v Rusko državo, tako kot je zgodovinsko bilo. Paradoks pa je, da sedaj ultra levičarji hvalijo Putina.

   Ko sem to povedal Rusu (ki je drugače Putinov občudovalec), da je za naše levičarje Putin ikona, se je držal za trebuh….

   • Ruggedplant

    No ja, resnici na ljubo igra tudi Putin, kot vsak pravi komunist, veliko predstavo za množice. V svojem bistvu je definicija trdorokega komunista Stalinovega tipa, a ker takšne stvari v Rusiji po bridki Sovjetski izkušnji ne palijo več, se je po KGB karieri odločil, da populistično zabrenka na struje patriotizma, ki ga pa pri Rusih ne primanjkuje. Tako se navzven izdaja za velikega domoljuba, konservativca, branitelja pravoslavja in močne ruske tradicije, dejansko pa deluje kot vsi najslovitejši komunistični trinogi – avtokratsko, z močno državo, notranjo policijo, vojsko, protizahodno retoriko, represijo nad vsemi režimu nepokornimi intelektualci, podjetniki, umetniki, izolacionizmom ter pajdašenju praktično izključno s sovražniki zahoda, torej diktatorskimi trinogi vsega sveta.

  • novaknovak

   ja in kaj si hotela s tem videom povedat? da je nekaj histeričnih babnic vdrlo na nek varovan kraj in začelo s provokacijo…

 • Peter

  Se razumeš tud na kulturo, tumpek? Ampak izražaš se pa zelo nekulturno, no.

  • Duhec

   Tebe pa še sam Tunek rajca… groza od cerkvene miške.

 • Peter

  To so dodatki za pripravljenost, no…

 • Duhec

  Čestitke Kučanu, da je zblaznel celoten SDS.

  • tarantela

   No, se najde tudi kakšen čisto v redu, povsod so izjeme.

   • Duhec

    Ja… jih je pa iz dneva v dan manj.

    • tarantela

     Premal seksajo in delajo otroke, se pravi, so bolj na portalu in šimfajo, žene pa u postlah samevajo.

     • Duhec

      Ne morjo in so žene pobegnle…

     • tarantela

      Ja, k na morjo več seksat z ženo, grejo pa u politko in narod seksajo.

     • Duhec

      Misliš na portal?! Vsaj preštejejo se…

     • tarantela

      No, tud u parlamentu jih je kar nekaj.

     • Duhec

      Preveč za nič učinka…

     • novaknovak

      saj ima janša kliniko tam spodaj, pa rešijo tud to. če boš imel kakršenkoli problem, se kar naroč. da bi ti videl kake medicinke pa dohtarce so dol…

     • sprehajalec

      V glavnem gre že za tako stare, da naj kar samevajo po posteljah. Niti niso več poskočne.

     • tarantela

      Ležat je pa menda ja lahko, sej ni treba skakat.

     • novaknovak

      glede na to kolk si tu, ga nis vidla že zeloooo velik cajta. ja, hudič je samota..

     • karpelec

      Pravi, da je na otavi najbolš, te pa sedaj ni frišne.

   • novaknovak

    kar pa se ne bi mogl rečt za vaju dva, čeprav nista sds…

 • sprehajalec

  Točno tako, sedaj je denarja za kulturo manj, vendar gre očitno v prave žepe, zato so kulturniki zadovoljni. Lahko ga je še in ga še bo pol manj, če bo v pravem žepu, bo kultura cvetela.

  Kako nas imajo za norca, je bil podatek, da pride na 200.000 Slovencev Gledališče, pri Nemcih pa pride na 600.000 ljudi. Ampak ne, vpili bodo majhni, pa smrt komerciali. Pljunejo na komercialo.

  Super življenje, ustvarjaš kar že ustvarjaš, pa vse gre v promet, oziroma sploh ni važno, če zagleda luč sveta. Denar bo itak. Samo problem je nastal, ker je tega denarja ni za vse, ki bi ustvarjali na tak način….

  Pr Hribovc je prineslo milijonček, komercialno brez javnega denarja. javni denar pa gre za nek performans, ki ga nihče ne razume, niti ne gleda. Cesajeva nova oblačila v polnem sijaju…

  • sevenx

   Dokler bo Predin kot predstavnik MB zadovoljen je vse OK.

 • Peter

  akhm, klepet ob kavici, sam s sabo?

  • tarantela

   To je od nekdaj najbolje. Zagotovo si v najboljši družbi, prec veš, kaj “drugi” misli in lahko v nedogled razpravljaš.
   Viš, pr men gre nakako takole:
   “Pejd no že po kuhni pospravt!”
   Odgovor:
   “Ti sploh ne razumeš, to je performans!”
   In tako dalje u tem smislu…

 • Ruggedplant

  Komiji zelo zelo dobro vedo na kakšen način subtilno obvladovati vox populi tudi brez nasilja. Več kot 100-letna evolucija komunistične ideje ni nezanemarljiv know-how. Začneš z državnim udarom med vojno, ko je narod najbolj ranljiv, nato likvidiraš vse realne, potencialne ali povsem nenevarne nasprotnike, z represivnimi organi nekaj desetletij pobijaš in zapiraš vse “državne sovražnike”, ko strahovlada začne izgubljati svojo moč in začutiš morebitni upor, začneš le spreminjati razmerje med represijo in propagando dokler niso možgani povsem oprani. Ko pa ljudje spregledajo tudi to (pranje možganov s strani partije in njenih medijskih občil), preneseš nalogo agitpropa “kulturnikom”, ki preko noči naenkrat prerasejo v “zvezde”, “estradnike”, “eminence”, ko za milijonske piškotke ter umetno napihnjene kariere na najbolj subtilnem možnem nivoju fopajo množice z enim in istim ideološkim sranjem kakršnega so med poštene ljudi s puškami in krampi vbijali njihovi ideološki predhodniki. Kar spomnite se kdo je bil (poleg seveda medijev od katerih smo to tako ali tako pričakovali) najglasnejši in najučinkovitejši hujskač množic ob državnem udaru 2012/2013. Skoraj brez izjeme sami “kulturniki”, rdečim politikom ni bilo potrebno niti pred kamere stopiti, saj so vedeli, da bodo ovčice požrle tezo “apolitičnosti” vstaje le iz rok “politično neodvisnih” kulturnikov. Sancta simplicita.

  • sevenx

   Pipi TV je en mesec navprej napovedal da bo 20.000 ljudi na protestih. Preroška TV.

   In vsak dan je bil intervju z kakšnim kulturnikom.

   • Ruggedplant

    Prozorno iz aviona, a množice so na trik planile kot na oazo sredi puščave. Najbolj grozno je bilo opazovanje dogodkov ob natančnem zavedanju kam bo zadeva pripeljala, kakšni so cilji in kdo stoji za temi “nepolitičnimi” “nedirigiranimi” “neodvisnimI” vstajami. Približno tako kot pogled na čredo ogroženih bizonov, ki ne ozirajoč se okoli drvi v prepad.

 • Peter

  a mata to ure usklajene, k se tko lepo zmeri dobita vidve, kao, hihihi, no…

 • KIKI

  Imam dobro idejo: naslednja rdeča ministrica za kulturo bi bila lahko
  Makarovička. Na Prešernovi proslavi bi lahko po ljudeh “špukala” kar
  z govorniškega oltarja. To sorto kulture tovarišica obvlada, poleg zlizanih pesmic
  za lahko noč in neokusnega sarkazma…
  Zadnje čase je bolj tiho; zgleda da je šla med “humanitarke” za novodošle
  cigane. Le-te preprosto obožuje!
  Tam ob žici okupirane Ljubljane jih veličastno sprejema z romskimi “trubači”…

 • herman

  Ko Janševi slišijo besedo kultura, se primejo za pištolo.

  • Peter

   A zdej si pa že herman spet, no…zeh….

   • sprehajalec

    Po vojnem zločincu socialistu in levičarju Hermannu Göringu. Očitno mu je vzornik.

    • herman

     Grimsove izjave o kulturnikih kot parazitih lepo kažejo, kdo ima v resnici vzornike v tretjem rajhu.

     • sprehajalec

      Je kdaj kdo v tretjem Rajhu rekel kaj takšnega?

     • herman

      Ja, Grimsov veliki vzornik Joseph Goebbels.

     • sprehajalec

      Iščem pa ne najdem, kje bi Goebbels to rekel. Kakšen Link?

      Našel sem pa en fin Goebbelsov izrek, ki ga povezuje z modernimi levičarji. kaj jim je skupnega 1. Socializem 2. sovraštvo do judov 3. sovraštvo do kapitalistov.

      As socialists, we are opponents of the Jews, because we see, in the Hebrews, the incarnation of capitalism, of the misuse of the nation’s goods.

     • herman
     • sprehajalec

      Je izgleda res rekel.

      Socialist pač, saj veš kakšni so bili levičarji in koliko gorja so naredili.

  • Duhec

   Hahaha…. prej zlezejo pod kamen.

  • Ruggedplant

   Res? Smo torej “janševi” leta 2012 in 2013 v imenu kulture zažigali trge, metali granitne kocke v policiste, zažigali slike politikov, njihove lutke obešali z mostov in grozili svetnikom po domovih?

   Neverjetno kako komunisti prav VSE kar sami počnete, pripisujete drugim. Še bolj neverjetno pa je to, da se najdejo patetiki, ki vam celo nasedejo.

   • Krtača17

    Janševi ste preveč kradli in ste glej ga šmenta dobili kako kockico (sicer ni prav). Ampak…….janša je bil priden, narod pa poreden. Janša rabiti drug narod ki se bo pustil okrasti. Morda janša probati nekje v uganda?

    • Ruggedplant

     Bo šlo s kakšnim dokazom ali bom kot pri Patriji in Avstralski kliniki v nedogled tumbali, dokler nevedna raja ne bo požrla vaših laži kot resnico? Če (ker) nimaš neposrednih dokazov o krajah, ti priznam “argument” že če mi samo našteješ bogate “Janševe”, ki so do premoženja prišli preko poslovanja z državo v času Janševe vlade. Tu, na Portalplusu, Financah, Časniku in Politikisu lahko praktično na vsakodnevni ravni bereš o novih in novih milijonskih rabotah rdečih vlad, o tem jasno priča tudi državna bilanca, bilance državnih bank in podjetij, ki jih VSE brez izjeme vodijo rdeči moneyžderji.

     Odrasti že, tvoji provokatorski komentarji so podnivojski, vredni kakšnega politkomisarja iz petdesetih, ko niti lagati še niso znali prepričljivo.

     • Krtača17

      Ja ja. Ljudje so štrajkali zaradi prevelike janševe dobrote….hehehehe

     • Ruggedplant

      Ljudje so štrajkali, ker so bili tako nahujskani, hkrati pa nezadovoljni s stanjem v katerega nas je spravila 70 letna vladavina rdečezvezdašev – visoka brezposelnost, nizka gospodarska rast, pospešena rast dragega zadolževanja v tujini, propadanje državnih podjetij, luknje v državnih bankah, nedelovanje pravosodja, razpadel zdravstveni sistem, bankrotirana pokojninska blagajna, množično izseljevanje sposobnih kadrov v tujino, nično zanimanje tujega kapitala za slovenski trg in posledično divje visoki stroški življenja, nepremičninski balonček,… Prav za NIČ od navedenega ni kriva janševa vlada, saj je le ta glavni nasprotnik zgoraj navedenega, a kdor ima v rokah sodstvo, kulturo, izobraževanje, predvsem pa medije, lahko proda tudi takšno protislovje, nezadovoljna raja pa komaj čaka, da frustracije sprosti na primerni tarči. Sploh če je za to dobro poplačana.

     • Nata

      Jojmene, no ? Pa kaj se je pa spremenilo na bolje od takrat.
      Bratuškova je kar naprej trobila, da J. J. straši. In sedaj ?

    • novaknovak

     majke mi, spet stara lajna…a si tud ti ena teh “kulturnih” kulturnih delavk? kolk pa računaš?

  • pajot

   Podtikaš,pezde. Je pobila enonogega pištola več kulturnikov,kot si jih ti v življenju videl.

 • soc

  Samopercipirani pesnik Peršak, še pomniš, kako so te tvoji lastniki nastavili kot krta v takrat Tomšičevo, kasneje Pučnikovo Socialdemokratsko zvezo Slovenije, takoj v času njenega rojstva? Zdaj nisi več skriti krt, si zgolj še odkrita podgana.

  • hermannn

   Ja, res klavrna in žalostna figura, tale Peršak. V 80. letih je bilo zanimivo gledati, kako se je slinil okoli novorevijašev, kar naprej paradiral mimo Medexa z veliko aktovko v roki in skušal delati vtis pomembneža iz kroga NR. V resnici pa je bil … no, bom raje tiho.

 • tarantela

  Od dons naprej je u veljavi zakon, da se istospolni pari lahko SLAVNOSTNO poročijo. Ni pa še dovoljena umetna oploditev. Me prav zanima, kako bojo oplodili moškega, ki je v gejevskem paru žena. Še spat ne bom mogla od skrbi. Kje si Peter, pomagaj!?

  • Duhec

   Cerkvenim miškam se odpirajo nova vrata… lepo.

   • tarantela

    Ampak še zmir me skrbi, kako bo moški noseč.

    • Duhec

     Najbolš, da začnejo eksperimentirat na portalovcih… no, javni razpis. Končno bojo lohk pršli do dnarja, da ne bojo sam levi kradli oz bojo desni vsaj mal več.

 • Peter

  Pa mamo še hermana. Enkrat mu bo pa le imen za nove nike zmankal, no.

 • Peter

  Kultura je v domeni levih. Kje ste že slišal, d gre kmet u teater, no.
  Al pa da bi slovenskemu kmetu pršlo na misu Zdravico v arabščini recitirat na proslavi?
  Vidte, to je kultura, ki jo vi, desnosučni ne razumete, no…

  • sevenx

   1. Danes je kultura da se “vsereš” na platno.
   2. Jutri bo prišel nov in se bo “vsral” v barvah.

 • Vlado77

  Ko človek zagleda tega Darka Štrajna pa Koršiča te zazebe. Kot je zapisano ,kaj imam jaz in 2 m državljanov od teh tipov. Plus res bi morali narediti anketo po Sloveniji , koliko ljudi sploh je videlo te filme. Da ne govorimo o kulturnikih ,ki ne izdajo ene pesniške knjižice mislim “pesnike” . Zame je kulturnik ,ki bi si zaslužil podporo le tisti ,ki se je uveljavil zunaj te komunajzerske države. Vsaj v EU . Takih je nekaj – ostali pa naj si služijo kruh kot ostali – na trgu ne s lenarjenjem . Baje ima na Möderndorfer več plače kot kakšen politik . Njegov dosežek pa je film za 3000 gledalcev – vprašanje je koliko jih je bilo navdušenih nad njegovo stvaritvijo – torej za nekaj blokov v LJ . 750.000 eur – katastrofa – na gledalca 242 eur . In prav ti so neki socialno usmerjeni – človeku se gabi. Daleč bolj koristno bi bilo ves ta keš razdeliti za najrevnejše v tej državi . Nihče ne bi pogrešal teh trapastih filmov in ne vem še kaj – ker po mojem 90% državljanov nima pojma kaj so naredili za naš denar

  • Peter

   Ne vprašaj se, kaj imaš ti od teh tipov, ampak kaj imajo oni od tebe, no…

   • Vlado77

    Neumnosti – sam ne dobivam nič od države !! Oni pa delajo bull shit s mojim denarjem -razumljivo ! In to velikim denarjem

  • sprehajalec

   Slišal sem nekje za Huston we have a problem, drugega nisem slišal. Ničesar ni na torentih za loudati. Očitno ni interesantno za na torente.

  • pajot

   V tem filmu je modernidorfer sral po Janši.

  • sevenx

   Naslednjič naj dajo ceno vstopnice za ogled filma 242 eurov pa je.

  • soc

   Imenovana sta prototipa strpnih ljudi, ki bi lastnoročno in brez kančka slabe vesti (kaj šele zavedanja oksimorona) pobili nestrpneže. Tako kot njuni narodno zavedni predniki izdajalce. Levičarja…

   Kultura je relativen pojem, ko gre za napajanje na seskih države.

   • primsek

    To je logika, ki jo poznamo. Aleksander Čeferin je kot pravnik iz svinjske farme pripeljal v Ljublano kmetavze, ki so razrušili predstavo Tople grede. Tam je šlo za molzne metafore (Rožanc naj molze! etc) in prikaz, kaj kmetavzarija naredi z umetnostjo, ki je ne razume. Ali pa jo nekdo naščuva proti njej. Kot potomec takšne sodrge je normalno, da soc uporablja bolj hlevsko metaforiko, pač po svojih iznoriških zgledih

    • soc

     Sem ti stopil na žulj… Pa še klavrno skriješ profil, prepoznavni znak intelektualno in osebnostno sila močnih osebkov. Resda te žal zavoljo tega ne morem formalno blokirati, a off you go. Adios, drhal.

 • Fogglof Tunnek

  Tudi mi, poklicni glasbeniki dobivamo premalo…kajti glasba je umetnost ki je najbližja folku… Brez glasbe ni kluture !!!

  • Duhec

   Drži…. zahtevajte več.

  • novaknovak

   vsak dobi kolkr si zasluž, oz od tistega kar proda. kar se pa tu gor dogaja, pa je legalno podkupovanje in pranje denarja…

  • KIKI

   Jezusmarija, a igraš na citre? Pojdi pet v partizanski pevski zbor,
   pa boš imel denarja na pretek!!!

  • Make SLO great again

   ja, levičarji igrate samo lažnive melodije ha ha ha!

  • sevenx

   Kar na ulice…

  • Nata

   Tukaj ti dam pa prav ( vidim pri moji silni penziji .) ……a, škoda , da nisi še malo nadaljeval .Vzrok in posledica.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v svetu spremljamo retoriko, ki je ni bilo že od časa Hitlerja. Politiki ustvarjajo fse bolj razdeljen in nevaren svet. Med voditelji, ki širijo strupeno agendo, Amnesty International poimensko izpostavlja precednika ZDA Trumpa, madžarskega premierja Orbana, turškega precednika Erdogana, filipinskega precednika Duerteja in nekdanjega premierja in voditelja skrajne desnice Ivana Janeza !!!… To ni satira…to je res !!!

  • novaknovak

   ai skrbi retorika?! pa hehehehehehehehehehe,..retorika ga skrbi…kršenje pravic žensk po muslimanskem svetu ga ne skrbi? pa istospolnih? jih je kaj? pravice deklic, katere poročajo pri 7,8+ letih? tega ne omenjajo, oz če omenijo, omenijo čist nekje zadaj, drobno tiskano…skrbi pa jih da se nekateri državniki zavzemajo in ščitijo svoj narod! ma naj se hebejo in ti z njimi…

  • Make SLO great again

   ej smrad se še nisi speljal z nove? spelj.

  • Nata

   hi……hi……….ja, od kdaj pa ti verjameš Amnesty International ?
   Oh, aja……po potrebi ? Včasih pa prav pride njihovo mnenje.

 • Peter

  Tumpek za vsako izvedbo hej masinca zagodi pokasira 100 ojrckof, no.

 • Lord H.

  Kdor v Sloveniji plačuje astronomske davke, je kreten, da mu ni para.

  • Duhec

   Utaja davkov je kazniva…. to ve tud največji delničar Nove.

   • Lord H.

    Obstaja 1001 zakonit način, da ne plačuješ več davkov, začenši z odselitvijo …

  • Nata

   Ja, drži. Ampak ti kreteni smo mi, ki jih moramo plačevati !!
   Kajti, eni jih ne !! Nimajo ! No, nimajo tu. Imajo pa v davčnih oazah.

 • Peter

  Tumpek, sm slisu enga k je reku, d ce bi masinca tok pela med vojno k pu nej, d biblovojne konc u 14 dneh, no. Fovsija, a ne?

  • Rožle

   A kej čuje .? .pa to

  • Nata

   hi……hi………..na to pa ne boš dobil odgovora !

 • sevenx

  A ne bi bilo bolje da jim rečejo: “Letos smo se odločili da vas prosimo in vam plačamo enako kot lani da ne snemate več filmov, da nam ne delate več sramote in pustite da posname kakšen film še kdo drug. Očitno ne znate. Žal.”

 • antimur

  Z eno besedo, večinoma prejemnikov teh kulturniških donacij, je ogabna kučanistična drhal, ki s kulturo nima nič skupnega. Morda imajo nekaj, kar jih druži, to je neverjetna antipatičnost in zanemarjenost, ob svoji kučanistični zlobi sta za to pravi sinonim Štrajn in Koršič.

 • Anton

  mislim res ne razumem levakov, kako , da jih ni sram govort čez desničarje, češ da so be.., inferirorni, če je evidentno, da tudi oz predvsem oni niso kaj posebno sposobni pametni, karr kajpak pričajo predhodnje informacije(številke!). Mar res jim ni nič sveto na tem svetu, razen kajpak denarja, kaj nič ne dajo na svoje dostojanstvo, ajej.Aja sej res levaki pa številke,pa vrednote kje sem to že vidu, razen v besedah?

  sarkazem press

  • Nata

   Dobro si sam sebi odgovoril !!

 • učko

  Komunajzarski ne-kulturniški salafisti !!!!!!!

 • Nata

  Saj to je tisti hudir ! Država jih financira. Kdo pa vodi državo ??
  In kdo ustanavlja Zavode ? Agencije ? Same levaške pogruntacije za črpanje denarja.

  A, samo za zaslužne umetnike !!

  • Vera

   ” Samozvani umetniki ” so navadne barabe, zato bi morala biti pri plačevanju teh ljudi selekcija. Financira se naj ” kvaliteta ” ne kvantiteta !

   • Nata

    hudir je………..oz., oprostite težava …..je v tem, da tudi umetnike in ” umetnike” ocenjujejo politiki………..brez nadaljnega komentarja.
    Verjemite mi. Imam osebno izkušnjo.

 • rubec

  Darko Štrajn? Zanj pravijo da je bedak. Pa pustmo zdej to.

  • samotoje

   Ne bo čisto držalo. Štrajn je sila pameten bedak. Dobro poglej, za Štrajnom se vedno vleče rep državnega denarja. Kaj počne? Nič. Za državni denar ni treba nič početi.

   • primsek

    jasno, kmetavzi še malo blatni in gumijastih škornjih ne razumejo, da je razlika, če je nekdo z doktoratom in predava na univerzi, ali pa če obramboslovna FDV gnusoba s prepisano diplomo od Kardelja zaposli za isti državni denar sina s srednješolsko izobrazbo v Burslju

    • Beli Sneg

     Razlika je velika. Štrajana plačuješ ti, unga v Bruslju pa cela Evropa, pa pride nate samo en cent za plačat. Za Štrajna je pa delež precej večji.

     • primsek

      vidi se, na čem si, Beli sneg. jasno, da se za Žana denar porazdeli, to pa zato, ker po tej logiki plačujemo tudi mi za vsakega zaposlenega v Bruslju. jaz bi zadevo obrnil; naši dobijo sorazmerno s tem, koliko nas je in koliko vplačujemo v proračun. določimo lahko, koliko nas stane vsak poslanec. in vidimo, da nas srednješolec Sin stane več kot nekaj profesorjev skupaj. iz tega lahko vidimo neopovrgljivo kmečko logiko : če je srednješolec naš, denarja ni škoda. če ima doktorat in predava, potem je že malo sumljiv. to je tista logika, ki so jo zganjali ljudje z nedokončano osemletko po vojni, ko so prevzemali analfabeti kmetijske zadruge, v njih pa delali doktorji iz vrst meščanske desnice

    • učko

     Kwa ti buzi propagiraš neke doktorje komunistično balkanističnih budalaštin !??!!!

 • rubec

  A ta ta novi minister, je cel minister ali ga je samo polovica?

  • Nata

   Samo polovica od polovice. Ostalo je od lutkarjev, ki to marionetko vodijo.

   • rubec

    Hehe

 • rubec

  Pa kje ti tipi dobijo te Möderndorfer priimke. Je to pri nas sploh dovoljeno?

  • primsek

   ne, prepovedano, edini priimek, ki je dovoljen, je izpeljava iz praiimka Iznoriški ali pa Ženske psihotične oblike Jajceglava

   • rubec

    To si v knjigi svoje matere “Spomini” prebral? Madona, ste pa intelektualno jaka familija, no.

    • primsekl

     ne, to je v drugem delu Iznoriškega, ki je napisan v obliki tvitov in komentarjev na spletu. sicer gre za dober material pa stroko, ki se bavi z mentalnimi deformacijami

 • rubec

  Hahaha, čirikli si je omislil izviren naslov Inferno. A tista kapa ki jo ima junc na glavi je Tom Hanks?

 • macon

  Recept za režimske podpore je “družbena osveščenost in kritičnost”: zavzemanje za migrante, istospolne, Balkan in bivšo jugo, ekoblef, p!zdenje čez neoliberalizem in kapitalizem ter shizofreno spakovanje o strpnosti, multikulturnosti, enakosti, boj proti “fašizmu”. Zelo malo razlik je glede na 1960, samo par novih poudarkov in predvsem tehničnih sredstev.

  V Sloveniji imamo večno dan svizca, ki nam kar naprej zavija čokolado. V vsej manipulaciji je malo pameti, ker je tukajšnji folk res zabit, strahopeten in pokvarjen.

  • samotoje

   Na tole ti nazdravim s šalco. Bravo!

 • samotoje

  Torej si omislim študijo o raziskavi vplivov kresničk na svetlobno onesnaževanje in posledično slabšega kulturnega kreatorstva oz. slabše produkcije performansov in inštalacij. Vložim zahtevo za državno podporo, požgečkam prave stričke in tetke po podbradkih- bom poročal o vsoti.

 • Peter

  Film Drevo sem še celo videl in moram povedati, da je dober, zanimiv film…

 • Aresnica

  Tovariš Darko Štrajn pa un bebec vzad (Vlado Miheljak, ki vsak dan sanja gospoda Janeza Janšo) , Tovariš Igor Koršič – to je golazen – samo še SLO OMREŽJE bebcov in migranti so še bolj nevarni.
  _ Ne mi zamert in oprostite za izbruh – ampak ti ljudje mi pa grejo na bruhanje
  _________

  Lep pozdrav

 • Vrhovni sodnik

  Štrajna bi bilo treba na Studenc odpeljat, je družbeno nevaren element, bi rekla Udba.

  • hermannn

   Se motiš, z njo je on na TI!

 • šmentanamuha

  Vinkotov Inferno je katastrofa od filma. Tak film bi bilo treba odsvetovat gledalcem, ker slabo vpliva na zdravje.

 • baubau

  Šiška Delux in Perfo za 360.500,00?Pozna kdo to?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!