Ob 26-letnici smrti Ivana Krambergerja spomnili na podobnosti okoliščin umorjenega dr. Janka Jamnika

Umorjena Ivan Kramberger in dr. Janko Jamnik (vir: twitter)

Pred tremi dnevi je bila obletnica atentata na Ivana Krambergerja. Njegove prerane smrti se je v imenu skupine Za demokracijo enakih možnosti spomnil tudi Vili Kovačič, zmagovalec referenduma o drugem tiru, ki je priliko izkoristil za minuto molka v spomin na “prvo žrtev demokracije”. Zaradi RTV-jeve površnosti v njihovem originalnem poročanju so bili potrebni popravki. Ob tem pa se je oglasila tudi Iva Pavlin Žurman, ki je opozorila na podobnosti med Krambergerjevim in Jamnikovim umorom.

7. junija je minilo 26 let, odkar je bil v atentatu umorjen Ivan Kramberger, ki ga je Kovačič označil za prvo žrtev demokracije. Kramberger je namreč umrl v nepojasnjenih oziroma nadvse nenavadnih okoliščinah, ki še do dandanes niso povsem razčiščene. Uradne razlage so polne nedoslednosti in pomanjkljivosti. Na podobnost med dvema primeroma pa je ob obletnici atentata na Krambergerja opozorila tudi Iva Pavlin Žurman.

Umorjeni dr. Janko Jamnik naj bi po navedbah Pavlin Žurmanove celo leto prejemal grožnje. Sodnica Špela Koleta je kljub temu preiskavo računalnika in telefona zgolj omenila in sklenila, da “ni bilo posebnih ugotovitev”. Čeprav je Michel Stephan Jamniku grozil že pred letom 2014, zaradi česar je ta po navedbah zaposlenih imel celo varnostnika, ni bil med preiskavo umora nikoli med osumljenci. Pavlin Žurmanova meni, da “pravosodja tudi ne zanima množica posnetkov nadzornih video kamer, ki kažejo morilsko ekipo na območju umora v času umora”.

Dr. Michel Stephan je skupaj s sodelavci, sodeč po prisluhih, umor dr. Janeza Plavca dolgo časa skrbno načrtoval. Morilec naj bi se, tako kot v primeru Janka Jamnika, na prizorišče zločina pripeljal s kolesom. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Še več, sestra umorjenega Jamnika naj bi po informacijah očeta prejela nenavaden klic oziroma sporočilo. Na sam dan pogreba pa so neznanci brskali po Jamnikovem stanovanju. Jamnikov umor so kljub vsemu temu obesili dr. Milku Noviču.

Krivosodje na delu
Slovenski krivosodni sistem naj bi se tako na vse pretege trudil, kako ne obsoditi Stephana. Tako naj bi na koncu za spodletelo obsodbo okrivili kriminaliste, ki naj bi “nezakonito” pridobili prisluhe o grožnjah umora dr. Plavca za poskus umora, zaradi katerega trenutno sodijo Stephanu.

Razlog za to naj bi bila želja, da Novič obvelja za krivega umora, saj bi v nasprotnem primeru slovensko pravosodje izgubilo še zadnjo trohico kredibilnosti. Vse to, “medtem pa žrtev udbomafije Milko Novič životari na Dobu in čaka na odgovor, v kakšni državi živimo,” je zapisala Pavlin Žurmanova.

A. B.

 • Miran

  Janša je bil.

  • stajerc5

   Ja, Jansa je bil tudi po krivicnem obsojen in na Dobu!!!!!!!!!!!!!

 • xtc

  Kramberger je bil žrtev Kučanove udbomafije,saj je neposredno ogrožal levo mafijo,še kot danes se spomnim predsednika občine,ki je dejal .”Kaj naj sporočimo v Ljubljano Kučanu in komisiji,Kramberger je zmagal tukaj?”.
  Zakaj so počili Krambergerja je logično,če bi Kramberger bil izvoljen ,bi Slo tranzicija šla povsem drugo pot kot sedaj,to pa je moral Kučan ustaviti
  Zanimive so dve stvari,ki se jih vztrajno prikriva,kako bi mrtvo pijan pijanček na sorazmerno veliko razdaljo in z prostora,kjer je malodane nemogoče zadeti,govornika tam,zadel le tega.
  Nadalje,kako je lahko zadel na ovinek?
  In kako je bilč Bavčar LDS bil tam v 15 minutah?
  In še precej čudna zadeva,policija ni nikoli našla krogle-verjetno je niti ni zanimalo,saj je bila povsem iz drugega orožja.
  Neuradno se je govorilo,da naj bi Iveka pospravil bivši SDV jevec oz. dva v paru iz dveh pozicij,kateri NAJ BI POBEGNIL V BEOGRAD,TAM PA KONČAL V TEMELJIH.
  Druga ,novejša precej bolj verjetna pa govori,da naj bi ga pospravila policista iz posebne enote in bila zato bogato nagrajena z privilegiji in nagradami.Slednje bi znalo biti res,saj je tudi obnašanje policije bilo precej čudno in tudi sledi niso veliko izkali.
  Še bolj zanimivo pa je bilo ti,da so Roterju-država postavila povsem nove objekte na kmetiji in nakupila stroje.Čemu?

  • Mojca pokraculja

   “Zakaj so počili Krambergerja je logično,če bi Kramberger bil izvoljen…”
   Sem že večkrat napisala svoje “sklepanje” zakaj je bil umorjen. Vse lepo in prav, dokler je zabaval ljudske množice in so ljudje imeli občutek, da smo v demokraciji. Ko je kandidiral za predsednika republike, še ni bil nevaren. Kako bi pa kot predsednika lahko ogrozil njihovo vladavino ?
   Toda tisti moment, ko je začel ustanavljati svojo stranko, so pa dojeli, da gre za veliko nevarnost. Prepričana sem, da bi Kramberger dobil veliko članstva. Tega pa niso smeli dopustiti. Ja kdo bo pa vladal, če ne mi komunisti !
   In tako je še danes. Vsak dan nam to sporočajo.

   • luckyss

    Tokrat imaš prav Mojca…
    Njegov umor so organizirali Kučan, Janša, Bavčar…Banda komunistična..originalna in prefarbana..

    • xtc

     Kaj bluziš osel JJ sploh ni kandidiral ve pa se kdo je Kučan šef CK ZKS
     Bavčar -Kardeljev tajnik,pa očitno nadzornik zadeve..Torej smo zavi zelo blizu ,kandidatura je ogrožala Kučana in to je jasno ne JJ, Bavčar pa zaradi “usluge” nebo veliko sedel-ste pač ovce leve kej češ.

 • Kučko pod pručko

  Zelo me zanima, če bo specialist za fizične likvidacije kdaj za rešetkami zaradi zahrbtnega umora Ivana Krambergerja, ki mu je bil trd tekmec za položaj predsednika Republike. Upam, da bo nekoč kakega Udbaša le zapekla vest in da bo povedal, odkod je prišel ukaz za likvidacijo.

  Jaz sicer takega dokaza niti ne potrebujem, verjetno pa bo marsikateremu zaslepljencu le odprl oči, da bo sprevidel, kakšnega zlodeja je podpiral!!!

  • centurion

   Če bi na tekmovanja svetovnega pokala v streljanju na
   glinaste golobe Slovenija poslala pijane lovce bi bili
   gotovo svetovni prvaki…..

   • KAPIBARA

    Dobro povedal !
    Oni prvaki, komisija pa mrtva..

 • rubec

  Dajmo slovenske borke za človekove pravice uvozit še ene taužent libanoncev ki bodo obogatili našo kulturo. Čas je za arabsko zastavo nad ljubljano.

  • Kučko pod pručko

   Verjemi, da bo prej visela na ljubljanskem gradu kot slovenska. Če le Ljubljančani na prihodnjih volitvah za župana ne bodo zbrcali Kriminalkovića v Ljubljanico!!!

 • totex39

  Potaknjenci komunistov so nevarni, kajti njihova krvava “igra” ostaja zelo dobro zamaskirana z nedolžnimi ljudmi in poskrbijo tudi to, da se ne more drugače dokazati.

 • luckyss

  Tu bi očitno radi mešali jabolka in hruškov liker…
  Ivek, s katerim sva se osebno poznala in tudi kakšen litrček vinca preveč popila ;(
  On je bil dober, a naiven…toda nekaj je vedel…”Boj se prefarbanih, ti so nartanajhujši”, mi je nekoč povedal..
  Kar se njegovega umora tiče, so mi zadeve dokaj jasne….
  Kučan, Janša, Bavčar…dogovor o odstranitvi…
  Igor je bil že pet minut s helikopterjem na poti proti “mestu incidenta” preden se je ta sploh zgodil…
  Banda komunistična stokrat prefarbana…Iveka vam ne odpustim nikoli !!

  • rubec

   Kako to da si Krkoviča spustil?

   • luckyss

    Krkovič in Janša sta direktno kriva še za drug umor…Pilota, ki je hotel prestopiti v naše vrste, Tonija Mrlaka…..

    • učko

     Toni Mrlak je imel najlepše možnosti za prestop! Samo pristal bi nekje in ne bi šel nazaj v kasarno. Pa ni! A je hotel, da mu bojo ta čas, ko jim je krožil nad glavami, dali denarno ponudbo? Ne vem. Jest bi ga tut dol sklatu, čeb ga vidu, pa čeb ga mogu. Čeb ga pa drugač dol dubu, bi mu pa ušesa nategnu na 1 m !!!!

     • luckyss

      Idiot ustaški…
      Med Mrlakom in TO je bilo vse že vse dogovorjeno…
      Sicer je kasneje Janša trdil, da o tem ni “nič vedel”…obstaja pa video zapis, kjer sam sebe demantira…Ti ga poiščem ?!
      Šlo je za strahopetno sestrelitev Slovenca, ki je bil v fazi prehoda…Najmanj nevarna tarča sploh, ko veš, da ne bo bojno dejstvoval…Banda morilska..

     • učko

      Pa kwa se je kurac majmunski meu za pregovarjat !?!! Pristal bi, se slikal kot heroj in basta !!!! Prou mu je, pizda jedna !

     • luckyss

      Ne moreš kar tako z okupacijskim helikopterjem pristati kjerkoli na terenu, ki ga nadzoruje TO brez dogovora…Prav zato je Mrlak obvestil TO o namenu prebega…
      In takšnega “sklatit” je res dejanje nevredno človeškega bitja..

     • Jan Kovalski

      “… na terenu, ki ga nadzoruje TO brez dogovora…Prav zato je Mrlak obvestil TO …”
      =================
      Brez dogovora, in takoj nato z dogovorom????? Malo (veliko) si zmeden!

     • luckyss

      Dobro, zate, ki si očitno SDSovca in torej bolj počasen…
      Brez dogovora so takšne zadeve zelo tvegane, zato je Mrlak obvestil “naše” o nameri prestopa…ravno v izogib “eventuelnega nesporazuma”…ki se je kasneje zgodil..

     • montyamp

      To so bila mutna udbo-komunistična posla , zato pa je dol padu .

     • Jan Kovalski

      Ni bilo nobenega dogovora, to se lepo vidi tudi iz tega dokumentarca (videa spodaj), ki je bil posnet kakih 9 let preden je Potočnjakova napisala tisto knjigo s katero je hotela diskreditirati Krkoviča in osamosvojitelje. Kalan je bil pilot tega helikopterja za katerega si ti trdil, da je pristal v zg. Savinjski dolini, v resnici pa je na Pohorju.
      Jože Kalan je bil prijatelj od Mrlaka, lepo se vidi kako je upal, da ni Toni Mrlak spet letal mimo hiše Potočnjakove v LJ, potem, ko je izvedel (v Mariboru), da je bil sestreljen en helikopter v LJ. Nato je naslednji dan sam pobegnil s helikopterjem. Ni se upal zaviti proti Pekram, ker se je bal, da bi ga sestrelili TO (dogovorjeni??? malo morgen). Izklopil je radio, čeprav so trdili, da se bodo dogovarjali na posebni frekvenci (torej nič od tega dogovarjanja). Ko je pristal je prosil mimoidočega naj obvestijo TO naj ne streljajo na ta helikopter, ker je prebegnil (dogovorjeni??? malo morgen).
      https://www.tubeid.co/download-video/hqK9yOmJrprEmqc/helikopter-to-001-velenje-3.-del.html

     • luckyss

      Kalan je očitno raje tvegal kot, da bi doživel usodo svojega prijatelja Mrlaka..
      Očitno se je ustrašil, da ga bo “varoval” JJ..

     • Jan Kovalski

      Ne, Kalan je vedel, da niso ničesar konkretno dogovorjeni!!! To je iz tega videa povsem razvidno!

     • luckyss

      Ja, saj pravim…Kalan je v izogib Mrlakovi usodi malce tvegal…Vedel je, da so Mrlaka načrtno sklatili…

     • Jan Kovalski

      Malce tvegal??? Veliko je tvegal, saj je jasno iz njegove pripovedi kako sta ravnala s sopilotom, da ni bilo ničesar dogovorjenega o kakšnem prebegu. Je pa Kalan dokazal tudi, da se je dalo prebegniti tudi brez dogovora. Mrlak je imel še lažjo možnost, pristal bi kje v LJ, v Mostah kamor je šel po kruh. Kalan ni ničesar vedel, čeprav je bil prijatelj od Mrlaka o tem, da naj bi Mrlak prebegnil, samo čudil se je in upal, da ni on preletaval Ljubljano mimo hiše Potočnjakove. Da niso bili ničesar dogovorjeni je jasno tudi iz tega, da so šele potem, ko so pri TO izvedeli, da je Kalan pristal na Pohorju šli k njegovi ženi (družini) da jo skrijejo pred JLA.
      Torej sva prišla do iste točke, da niso bili ničesar dogovorjeni pa zato Kalan seveda ni tvegal, da bi zavil na Pekre.

     • luckyss

      Verzij je mnogo, tudi ta, da sta imela Kalan in Mrlak dogovor…
      Kolikor vem je tudi Kalan imel dogovor s TO, vendar se kasneje ni držal dela, ki zajema pogovore na posebni frekvenci, ker se je bal “JJefekta”…
      Očitno je ravnal prav, ker je preživel…
      Konec debate, bratje Grimm..;)

     • Jan Kovalski

      Konec debate, ker nimaš protiargumentov. JJ efekt pač ne deluje, ne more biti univerzalni izgovor za vsak izbruh vulkanov na planetu.
      Kalan je pričal na preiskovalni komisiji v DZ, ni omenjal nikakršnih verzij o svojih dogovorih z Mrlakom. Žena od Mrlaka je tudi izgubila tožbo na sodišču, in a ni čudno, niti ni povabila za svojo pričo Kacina, da bi pričal njej v korist. Vendar Kacin ne bi mogel potrditi ničesar drugega kot to, da se je nekaj dogovarjal z Mrlakom še preden se je vojna začela. To pa je premalo za potrditev kakšnega dokaza o domnevnem dogovoru o preletu konkretno na sam dan sestrelitve. Zato so Kacina raje izpustili, da se lahko še sedaj na veliko obtožuje brez dokazov in ustvarja neko teorijo zarote.

     • večni srb

      Torej je mogoče, da je bil Mrlak zaveden in je ubogal navodila nekih lažnih agentov TO?

     • Jan Kovalski

      V vojni je marsikaj mogoče, vendar je to sedaj iskanje zarote, kar je priljubljena metoda raznih iskalcev senzacij v zvezi z vsem kar se na tem svetu dogaja (npr. 11. septembrom v ZDA). Ne pozabiti, da je bil 45 minut pred sestrelitvijo Mrlaka sestreljen nek drug helikopter nad Igom, ki ga je sestrelil Zoran Dernovšek (Raketka). Imeli naj bi namen napasti učni center, bi bilo več stotin mrtvih.
      https://www.bing.com/videos/search?q=Zoran+Dernov%c5%a1ek+&view=detail&mid=785C650465B9CF2B5120785C650465B9CF2B5120&FORM=VIRE
      (ne vem če sem ta video že videl, sem ga pripopal slučajno kot sem naletel na njega v iskalniku).
      Zračni prostor nad Ljubljano je bil v tistem trenutku zaprt že nekaj ur, in bil je tudi izdan ukaz, da se strelja na vse kar leti.
      Kacin je pozneje v Naši obrambi (če se je še tako imenovala se sedaj ne spomnim) čudil zakaj je Mrlak letel nad Ljubljano. To bi lahko še enkrat povedal pred sodiščem, vendar ga tja ni nihče klical, iz razlogov ker bi se potem vse razjasnilo, samo potem bi to odvzelo ves veter z jader zarote.

     • Jan Kovalski
     • KAPIBARA

      Za vse zgornje komentarje: @Lucki, na splošno sva na “nasprotnih bregovi” , kar si pa povedal glede kasarn in ukaza, češ,da še ni bilo osamosvojitve brez krvi, ti dam pa 100% prav. Napad, pa magari če kri šprica- češ, saj ni moja..
      Bil sem zraven, ko se je “dilao” za napade na kasarne ali ne. Pretehtala je ta tvoja razumna verzija, žal preveč žrtev, za neko kurčenje krvave osamosvojitve, katera je bila razumno dosežena!!
      Lahko je s tujim kurecem, po koprivah mahat !!
      Še enkrat : @lucki, tu ti stojim ob strani 100%..
      Res pa je, da ljudje mislijo,da česar ne vedo, tega ni … !!

     • luckyss

      “čeprav so trdili, da se bodo dogovarjali na posebni frekvenci”
      Lepo, da sam potrdiš, da je šlo za dogovor….
      Ker ni hotel deliti Mrlakove usode, je pristal na lastno pest…koji kurac ti tu kaj ni jasno ?!

     • Jan Kovalski

      Ne, tega nisem jaz trdil pač pa sem napisal tisto kar je trdila Potočnjakova v svoji knjigi, češ, da naj bi se dogovarjali na svoji frekvenci. Še enkrat preberi: “… čeprav so trdili, da se bodo dogovarjali …”. Tega Kalan sploh ni omenjal v dokumentarcu pač pa je celo naročil sopilotu naj izključi radio, čez nekaj časa pa “daj vključi ga nazaj, če so v zraku Migi …”. Torej zaradi Migov ne pa zaradi kakšnega dogovarjanja.

     • Jan Kovalski

      “Med Mrlakom in TO je bilo vse že vse dogovorjeno…”
      ===================
      To ne drži! Je izmišljotina! Tudi, če se je pred vojno kaj dogovarjal z Bavčarjem to ne dokazuje ničesar. Če se želiš dogovoriti za prelet moraš to pravi čas najaviti, kdaj in kje, in morajo to vedeti tudi na drugi strani. A naj bi TO celo vojno čakala kdaj bo kakšen pilot preletel na njihovo stran ker naj bi se baje en izmed njih (Mrlak) enkrat v preteklosti nekaj dogovarjal s Kacinom? Pri tem da sploh ne bi TO vedela v katerem helikopterju naj bi se nahajal in bi helikopterji JLA mirno letali kjer bi se jim zljubilo, ker bi vedeli, da jih TO ne bo sestrelila, ker naj bi baje čakali, da bo eden izmed njih nekega dne prestopil na stran TO.
      Ne blebeči starih pravljic.

     • luckyss

      Ne seri…Mrlak je obvestil TO o pribegu še na dan sestrelitve…
      O pribegu so bili obveščeni vsi višji oficirji TO in tudi Janša !!

     • Jan Kovalski

      Ne drži!

     • luckyss

      Drži, celo nižji “oficirčki” v Celju smo vedeli, da bomo “posvojili” dve “gazeli”..še dobro, da JJ ni izvedel za to “Savinjsko”…verjetno ga preventivno niso obvestili ;)
      http://www.veterani-sostanj.si/images/stories/gazela_to_001_velenje/vir_joze_ervin_prislan_kronologija_golte_1991_28_junij_kalan_sustar.pdf

     • večni srb

      To, kar ste imeli oficirčiči med sabo, raje zase zadrži, ker se lahko vsuje plaz osebnih izkušenj in kritik poveljevanja.

     • luckyss

      Boli me kurac…
      Nekateri moji kolegi, ki so več vedeli od mene so že “naredili samomor”…
      Jaz pa jih bom par vzel s seboj…
      Pa saj me dobro poznajo ;)

     • večni srb

      Kdo točno, i na kakšen način, menda jih ni obveščal kar po troblji oziroma klical na občinski štab iz domačega telefona.

     • večni srb

      Točno tako, helikopterji JNA so mirno preletavali celo Slovenijo, pa nikomur drugemu ni padlo na pamet, da bi streljal na nekaj kar ni napadalo nikogar. Ne le naši helikopterji, preletavali so nas tudi tuji mediji in CIA., sploh pa ni bilo nobenih omejitev zračnega prostora za civilna letala.
      Lahko bi se nam zgodila tudi Ukrajina, skratka.

     • večni srb

      Kaj je bilo dogovorjeno, če pa očitno pojma ni imel kaj dela v zraku?

     • večni srb

      Kaj pa naj bi počel tam v zraku, mogoče je hotel bombardirat ljubljančane s štrucami kruha,ker se mu je v diliriju ta ideja zdela zabavna. Naš pojoči general pa kot vsak ubogi revež, vojna ni nobeno igrišče in ga je takoj odstranil.

    • Roman

     Zdaj si pa pokazal,da nimaš pojma,oziroma pišeš nekaj na pamet.

     • luckyss

      Tudi nižji oficirji TO smo takrat bili dobro obveščeni…
      In velika zasluga višjih oficirjev TO je, da v Ljubljani ni bilo na stotine ali tisoče civilnih žrtev…
      Zavrnili so namreč Janšev ukaz o napadu na Ljubljanske kasarne JNA..
      Bebci si niti ne predstavljate kakšno ognjeno moč so te kasarne imele in bi jo verjetno tudi uporabile v slučaju napada..
      Torej idioti skrivaški…o teh zadevah je bolje, da ste tiho…

     • montyamp

      Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
      A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
      V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

     • luckyss

      JJ na “poziciji” v bunkerju CD…
      Oficirji TO pa na terenu…še dobro, da so “preslišali” marsikateri ukaz No.1 kot je imel napisano na našitku maskirne uniforme..
      Ne vem zakaj je tam v tisti kleti rabil uniformo…lahko bi bil v pižami ;)

     • montyamp

      Kot žvepleni .

     • luckyss

      On se je skrival brez razloga…Kdo bi streljal na tega mini starčka ?!…sploh pa naj bi po vaši verziji bil njihov ;)

     • montyamp

      Skrival se je kot prebrisani , ni vedel katera stran bo zmagala .
      Kurba žveplena izdajalska .

     • večni srb

      A ti si se moral oglasiti na občino po potrdilo, da si slovenec? Čudno, meni ni bilo treba,zgleda ni bilo nikoli nobenega dvoma.

     • večni srb

      Kučan je izda jugoslovansko partijo, tako se je začelo.

     • večni srb

      Pravi bečki konjušar.

     • centurion

      Kurba pasja.
      Qwa so imele kasarne?
      Kopico zabitih oficirjev in kot praviš ti, nižjih oficirjev JLA,
      ki ob malo večji poplavi ne bi znali odreagirati.
      Kako so bili pripravljeni je pa dokaz VUKOVAR, ki ga je naskakovalo
      100.000 jla srboslavcev, podprtih z aviacijo, tankovskooklepnimi enotami in
      vso srbsko artilerijo.
      rezultat?
      3 mesece napadali 1500 hrvatskih gardistov.
      Zavzeli so ga, ker je zmanjkalo municije branilcem….
      OPICA ne pes si.
      Pa fejst zaplankana.
      Pozdravljeni domoljubi, lep dan vabi ven….

     • luckyss

      Samo z minometi bi lahko pobili pol Ljubljane, da ne omenjam topovskih kalibrov…cepec idiotski…

     • centurion

      Nižji oficir, desetar glupi in polpismeni.
      Minomet domet 82mm je do 3500m iz zaklona s tem, da mora
      imeti opazovalnico za korekcije strelov.
      Pri minometih in havbicah so ključnega pomena uigrane in homogene
      posadke, ki rokujejo z njimi, teh pa z naborniki, ki so bili na služenju
      mesec ali dva ni bilo za pričakovati ničesar.
      Z minometi 120mm efektivnega dosega cca 8000m pa ni nič
      drugače, iz kasarne ne morejo delovati, saj jih drži v šahu en sam
      ostrostrelec, s tem da kot ostali artilerijci so brez opazovalnic za usmerjanje ognja slepi in gluhi ter je njihov borbeni razpored v kasarni NEMOGOČ.
      OSEL, preden se dotakneš vojne strategije, se prepričaj qwa goflaš.
      To svojo vojaško znanje prodajaj podmladku ZZB in tov.Kordišu druže desetaru!

     • luckyss

      Ko nori oficir zavpije ..”.prosta paljba iz svih cijevi”….ne rabiš nobenega usmerjevalca ognja, da zadeneš sredi mesta blokovsko naselje ali kaj drugega..
      teoretik blesavi..;)

     • centurion

      Idiot.
      Na svojce v blokih tudi nor oficir ne bo usmerjal ognja.
      Še posebej, če so pod nadzorom nasprotnika….
      Sarajevo ni klonilo pred 990 cevmi vseh kalibrov 1000 dni.
      Ustavi konje, ko zarineš v blato strokovnega neznanja.
      Boš malo počakal z glavo med črticami, navednicami …

     • večni srb

      Pravljice, Vukovar je obkolila hrvaška JNA, pod komando hrvaških srbov, šele proti koncu vojne so se jim pridružili tudi srbski prostovoljci, hrvate pa so branili naši ubogi reveži. Tužman je medtem svoje ustaške prostovoljne enote usmerjal na položaje v Istro in ob celotni slovenski meji, ki je pripadniki hrvaške JNA niso nikoli zapustili, do danes zasedajo iste kasarne in karavle. Menda zato, ker je bilo območja Vukovarja poseljeno pretežno s hrvaškimi srbi in se je raje umaknil nekoliko nazaj, da bi zavaroval industrijsko cono Zagreba, ki sega čez našo mejo in nuklearko, ki napaja njihovo največje mesto, v resnici si je z manevrom kupil čas in naposled okupiral obe območji, z nekaj pomoči zahodnih prijateljev, pa še genocid nad hrvaškimi državljani tretjega razreda mu je tako uspel legalno.

     • macon

      Usrane kasarna bi se predale po petnajstih minutah, ko bi jih kdo napadel. Zeleni smrkavci in debilni oficirji niso imeli ne pojma ne poguma. Bil sem v vojski v Jugi v tistih časih pa dobro vem, kak nivo je bil to.

     • luckyss

      Tudi sam sem bil v JNA in dobro vem kako s(m)o bili zdrilani njeni pripadniki…
      Eden poje deset naših “tabornikov” za zajtrk…
      In tam, ko pade “naređenje” pijanega podoficirja, nihče niti v sanjah ne pomisli, da ga ne bi izvršil..ker si lahko v dveh minutah pred zidom.

     • macon

      Ja, bila bi škoda in žrtve in tudi potolčena JNA. Kasarne niso imele drugega kot okrog eno ograjo, ni bilo podzemnih bunkerjev in višinskih lin. Kak oficir bi lahko tudi ustrelil z večjim kalibrom in hitro najebal, ampak to ne bi bila ravno tolažba za blok, ki bi dobil šus 130-tke. V vojski sem bil na 130-tki in vem, kako je izgledalo, ko je užgala 27 kilska granata.

     • večni srb

      Eh, tiste objekte okoli kasarne bi vrgli v zrak in jih spremenili v ravne ruševine, ki sem jim ne bi mogli približati niti ostrostrelci. Največjo škodo bi utrpelo samo mesto, Ljubljana bi postala Vukovar, končalo pa bi se verjetno isto.

     • večni srb

      Ne se hecat, saj SLovenija ni bila edini primer, pozanimaj se malo kaj se je dogajalo na Hrvaškem in v bosni, preden še kaj rečeš on naši JNA.

     • Pesjan

      Kako nizki ste bili oficirji, TO dobro da vas niso višji pohodili v travi…..

    • rubec

     Toniju ni bilo treba prestopati v vaše vrste ker je tam že bil.

     • luckyss

      Šlo je za helikopter…Gazelo smo na podoben način “posvojili” v zg. Sav. dolini..

     • Jan Kovalski

      Ne, ni bilo v Savinjski dolini pač pa na Pohorju!
      Niti osnovnih podatkov ne poznaš pa bi rad zavajal.
      Se vidi, da nimaš pojma o tej zadevi!

     • luckyss

      Smrekovec, pa potem kmetija, ki jo na teh straneh ne bom imenoval..
      To štejemo pod Savinjsko…vsaj mi domačini. ;)

     • Jan Kovalski

      Zdaj se ven vlečeš, ker Smrekovec ni v zg. Savinjski dolini pač pa na Pohorju. Tista kmetija pa je tudi znana in tudi posneta na dokumentarcu, torej ne gre za nobeno skrivnost s katero želiš sedaj nekaj blefirati.

     • luckyss

      Za vas je Pohorje itak vsak hrib preko Trojan…
      Za tukajšnje idiote pa je bolje da določenih lokacij ne poznajo…
      Tisti, ki znajo kliknit do povezave pa niso več tako nevarni ;)

     • Pesjan

      Jaz sem gazelo fental v Keniji,no nisem je fental z puško ampak z avtom!!!!!

    • xtc

     Definitivno NE helikopter je krožil nad prepovedano cono-čeprav je bilo jasno ,da tja ne sme-razlog?
     Vohunjenje.
     Nobeden pilot nebo vstopal v “Restricked area” brez namena vojaške akcije.
     Še premalo so zraketirali teh izdajalcev.

     • večni srb

      Radijska veza ni edino sredstvo vojaške komunikacije, kako je paletel, a je med letom dajal kake znake, ki bi razkrivali njegovo namero?

    • večni srb

     Dejstvo je, da je bil to edini pilot JNA, ki so ga počili, pa še ta je bil naš državljan, ki nam je hotel pripeljati rabljen vojaški helikopter, poln štruc svežega kruha.

     • Jan Kovalski

      Ni bil edini, 45 minut pred Mrlakom so nad Igom sestrelili še en helikopter, več mrtvih (se mi zdi da 4)

    • Pesjan

     Tega pilota si vtakni za klobuk,deloval je v nasprotju z ukazi in doživel to kar je,en sovražnik manj vi kreteni pa na okope,zjebali ste našega,čigavega????,?

  • Slovenec

   Kako, da je spet Janša po vašem med krivci?

  • montyamp

   Kaj pa murglosrbi pa arkan pa to ???

 • domovina mili dom

  Pri obeh primerih so “prstni odtisi udbomafije”.

  • luckyss

   V bistvu je bedno, da nek portal ugotavlja krivdo na podlagi članstva v stranki…
   Tudi Evropa ima sodišča…..ovce ne ugibat na podlagi župnikovega mnenja…

   • učko

    Jah, kar zgovarjaj se ti na sodišča! Najprej boš na naših popušil za par let al pa deset, pol boš pa lahko šou ke, če ti bo pasal !

    • luckyss

     Sem že povedal, da me nihče ne bo aretiral na politični osnovi…
     Aretacija mrtvega pa je neizvedljiva, mar ne ;))

     • učko

      Na tej osnovi te pa res nima noben interesa kar koli … .

     • KAPIBARA

      Uradna izjava: Aretirali osumljeno osebi, ki je potem naredila samomor !!
      Poizkusi pobega so izživeti- plehki in nihče ne verjame v njih..

     • luckyss

      Tja ne grem sam…rabim vsaj nekoga za šahiranje…še bolje ekipo za tarok…;)

     • večni srb

      Nimaš jajc, če pa le, potem te bodo najprej previdno prestrašili in zgrabili, ko boš najboplj dvomil v svoje moči.

    • večni srb

     Povej jim, naj si dobro zapomnijo, ker to kar si napisal je sveta resnica.

   • centurion

    Stopi do veterinarja, no.
    Cepivo je popustilo.

    • Zgornji

     He, he, he … !!! ;-))

   • domovina mili dom

    Glej, Mladino ti bodo prodali, ker so jih zjebale žilne opornice.

 • Osti jarej

  …nobenih podobnosti ni….krambergerjev umor je bil politični…jamnikov mafijski….aja…sej je eno in isto

 • montyamp

  A je imel udbovski operativec arkan alibi za tisto popoldne ???
  Cankar in Kramberger sta stopila na žulj murglosrbskim izdajalcem , zato menim , da so imeli pri obeh prste vmes Srbi .
  Od kod pa je žvepleni privleku solatarja ????
  Iz tistih krajev še kaj pametnega ni prišlo , zato bi bilo najbolje , če bi se slovenistanci pobotali s pametjo in morilsko bando naučili kozjih molitvic .

  • večni srb

   Takšni ste pač hrvati, odkrito ste nas okupirali in nas odirate pri živem telesu, pa še vedno ponavljate iste nacistične mantre, češ važno je samo kaj vam odmeva po glavi, ne kar dejansko delajo hrvaške tace.

 • Antonius

  A je treba ugibati? Saj je Kramberger sam povedal, da je šel z javnimi izjavami predvolilno proti Kučanu predaleč, zato se ga je bal. Krambergerjev umor je sam po sebi dokaz, da strah ni nekaj votlega, okoli pa vse prazno. Kučan je bil poln samega sebe, okoli je bilo polno udbe, Kremberger je pa tam, kjer je v slutnji čutil in se upravičeno bal.

  • jovan jovan

   Proti Kučanu? Ne ga srat. Govoril je o konvertitskih “janezih” in ne o “Milanih”!

   • montyamp

    V JNA na služenju vojaškega roka , smo bili Slovenci vsi Janezi .
    Milan , Gregor , Branko , Zvonko , Drago , to so vsi JANEZI .
    Ti si pa slabo plačano murglosrbsko provokatorsko govedo .

    • jovan jovan

     Cerkvenopitek primitivni sektaški! Samo en “janez” je splošno znan konvertit. Danes poseda v cerkvi v prvi vrsti! Ti pa zadaj , ovca.

     • KAPIBARA

      V kateri vrsti si pa ti in pri kom.. ??

     • Steiermark

      On je , kot izgleda, še vedno v “prvi vrsti”, s hrbtom obrnjen proti svojemu gospodarju, 1,50 m visokemu, zato se mora tudi pripogibati, da ga tale pritlikavi stvor lahko “zlorablja”, kot mu je to pokaza jb pedofil in množični morilec tito!

     • jovan jovan

      Štajerc, če tebe onegavi župnik , Avstrijci in prijatelji sektaši, ne sodi vse po sebi. Pederastija je domena desničarjev. Se spomniš onega Avstrijca…. tvoja žlahta po spolni usmerjenosti?! Ubogi monocefalus.

     • Steiermark

      Ali si obupan, ker ni več tita, ki te je kot velik levaški pedofil, pedofiliral – kot njegovega pionirčka…. saj je še veliko takšnih pedofilov – sedaj na starost potrebuješ bolj pederajzlarje, ki ti bodo “zapolnili” pomanjkanje titovega pedofiliranja….. Pedofilija je vaša levaška, in s tem so začeli pederajzli, kot je bil lenin, stalin, tito in ostala levaška svojat

     • xtc

      In to Zemljaričev in drnovškov saj vemo ,da e teko.

   • Antonius

    Prav imate!!!!
    Govoril je o konvertitskih slovenskih Janezih iz slovenskega Centralnega komiteja, ki mu je eno leto nazaj predsedoval slovenski *Janez*, Milan Kučan. Umorjeni Kramberger je slovenskemu *Janezu*, Milanu Kučanu očital tudi zlizanost z beograjskimi partijskimi tovariši.
    Osebno sem ga poslušal, ko je predvolilno nagovoril ljudi pri Prešernovem spomeniku sredi Ljubljane.

    • jovan jovan

     Milana še nisem videl v cerkvi. Pametnemu dovolj . Sicer pa vemo, kdo je največji slovenski konvertit.

     • Antonius

      Reučk! Konvertit je Kučan. Demokrat Kučan laže, da ni nič več komunist.
      Saj vi tudi niste Slovenec pa se delate, da ste.
      Ga ni Slovenca, ki bi se skrival za Jovanom.
      Janša je ves vaš politični domet. Dolgčas!!!!

     • jovan jovan

      Kučan ni NIKOLI izjavil, da ni komunist. Moj politični domet ni avtokrat ivan. Je pa fajn sektaše za jezik vleči. Ob bok božanskemu ivanu….ki se skriva za imenom “janez”!

   • Republic Commando

    Dobro , da je konvertit, ne rabimo še enega rdečega norca. :)

   • Gr Enze

    MARŠ SRBIJANĆINE SVINJSKO

  • Janko Gedlička

   Ampak Kramberger je bil ubit že precej potem, ko je že v prvem krogu izgubil bitko za predsednika. V prvem krogu je bil tretji. Na njegovo povabilo sta bila nato pri njem na velikonočnem kosilu dr. Pučnik in Kučan. Kramberger je ustanovil svojo stranko in imel zanjo uspešno kampanjo. Na ta način je bil strah za kleptomansko kontinuiteto, ki jo je Kučan uspešno popeljal skozi “demokracijo”. Umreti je moral zato, ker sta bila on in stranka, ki jo ustanovil vse bolj priljubljena med drugorazrednimi in bi ob bližajočih volitvah z njo zavzel parlament. Konec bi bilo z udbomafijo.

 • montyamp
  • večni srb

   Odličen dokumentarec, ki dejansko pojasni ozadje umore oziroma morilski konstrukt dobro organizirane kriminalne združbe.
   To je seveda zgolj hipoteza, ampak jaz si lahko predstavljam, da ga je star prijatelj in sosed dlje časa vabil k sebi in ga napajal z zanič šnopsom, pri čemer ga je pital s sovraštvom do Krambergerja in ga bodril v nastajanju zločinskega načrta. Tako od nekdaj delajo državni morilci, najbolje je, če se žrtev njihove roke sploh ne dotikajo, če niso bili niti blizu prizorišča umora in dejansko v glavi nimajo nikakršnih zločinskih spominov. Vse našteto velja za tistega tipa, ki se celo pohvali s tem, kar naj bi pomenilo, da on nikakor ni imel nič s tem, pa je prav njegova odsotnost zame eden od ključnih podatkov.
   Vsakdo se lahko zapija in bodri druge naj naredijo nekaj slabega, a le redki so mojstri v pranju možganov, ki tega ne bi počeli, če ne bi imeli za sabo vojaško policijski aparat, kar bi pojasnilo tudi izjemno hitro intervencijo. In, če lahko to delajo, kaj vse še lahko danes počnejo nam oziroma eden drugemu, ker mi seveda ne vemo kdo od nas je na seznamu sodelavcev in ovaduhov vojaško policijske države. Vemo pa, da nas vse profilizirajo in usmerjajo, ene celo zasledujejo na slehernem koraku, brez vsake zakonske ali moralne podlage, bodoči človeški droni verjetno.

   • KAPIBARA

    Direktor Petrola, ki je bil proti mahinacijam z Nafto Lendava…

    • večni srb

     Recimo. Lahko bi bila pa tudi peta kolona.

 • jovan jovan

  O pokvarjenih in spreobrnjenih JANEZIH:

  “Jaz sem veren človek. Grem včasih k maši. Tudi danes, preden sem prišel sem med vas, sem zmolil en očenaš, da bi bilo lepo vreme! In poglejte: imamo plavo nebo! Če bi komunisti bili tu – bi dež ropotal po njih kot hudič!

  Ampak da me zdaj ne boste narobe razumeli: Jaz ne šinfam tistih komunistov, ki so pošteni. Niso vsi komunisti lopovi, Dragi Slovenci. Tako kot tudi niso vsi duhovniki pokvarjeni.

  Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

  Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”….Ivan Kramberger

 • Zgornji

  Škoda je bilo Ivana Krambergerja, … da se je tako pokvaril Kajti, če bi se bolj zavzemal za Zdravljenje pedrov, bi bil še danes tu, … tako pa je moral oditi in nas zapustiti , mi pa smo padli v roke zlobnim norcem . Žaaal. Amennnnn.
  Mir naj vam bo.

 • Mojca pokraculja

  Mene pa zanima mnenje glede”modusa operandi” v obeh primerih, ki jih izpostavlja Iva. Na to se še nihče ni odzval. Dajmo kaj o tem !

  • montyamp

   Cankar in Kramberger sta stopila na žulj murglosrbskim izdajalcem , zato menim , da so imeli pri obeh prste vmes Srbi .
   Jamnik je pa bil blizu kokakartela kjer murglosrbi mešajo koka-beton 1: 3 .
   Se pravi spet Srbi .
   Poglej tole :
   http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

   • Mojca pokraculja

    Hvala, seveda je povsem jasno da sta stopila na žulj, al pa še kaj več. Tu se v celoti strinjam.
    V obeh primerih je šlo za obrambo “statusa quo”. Ampak način, kako so to izvedli, da so našli nadomestnega morilca je pa signifikanten. Imaš kakšno mnenje?

    • montyamp

     Ja , moje mnenje je , da so Slovenci od udbopartijske teroristične celice s psihološkim terorjem uničen narod .
     Krivosodje pa gnezdo organiziranega kriminala , ki dela z ljudmi kot svinje z bučami .

     • montyamp

      Na seznamu so strokovnjaki rojeni v znamenju kozoroga .
      Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
      Kakšni ljudje so to , o tem presodite sami .

     • jovan jovan

      To so Ljudje. Sektaš je pa sektaš.

     • xtc

      Točno tako levi ne morete iz kože NOB zločincev.

     • Mojca pokraculja

      Dobro si tole zadel. Čista desetka. Žal moram spet ponoviti slogan:
      Slovenije ni več !

   • večni srb

    Prej bi rekel hrvaška naveza, ki nas tudi dejansko okupirajo in kažejo asimilacijske namere.

 • montyamp

  Ko je Albanec dobil picajzle , je reku , dole srbi .
  Potem pa ga je UDBA vzela .

  • KAPIBARA

   Kdo je bil voditelj TV kviza, ki je na vprašanje udeleženca: Kdaj je umrl Tito, odgovoril: Žal prepozno ker se je čas za odgovor iztekel.. in odsedel neka mesecev..

   • večni srb

    kučan je poklical Tuđmana in mu povedal, da je bila v Sloveniji pravkar napadena Hrvaška. Državljanska vojna na hrvaškem se je potem vlekla še leta.

    • KAPIBARA

     Napačen odgovor, na moje vprašanje in na vprašanje kviza … !!

     • večni srb

      Vse je povezano, saj zato ni smešno.

 • večni srb

  Nihče ne razume kako razmišlja naše tožilstvo oziroma pravosodje.
  Zgleda ne morejo dokazati Novkovičeve neposredne vpletenosti v umor, vendar tudi on ne more sodišča prepričati, da takrat ne bi mogel na noben način zagrešiti takega hudega kaznivega dejanja. Še bolj zanimivo je, da tega ne morejo niti drugi posredno vpleteni v zgodbo. Tako so se znašli pred tipičnim paradoksom, sodišče ne more dokazati krivde, obsojeni pa ne nedolžnosti, torej je kriv, in sicer zgolj zato, ker je najbolj verjeten krivec?!

  Sodnik ne bo nasprotoval drugemu sodniku, isto velja za vse te čudne javne in strokovne službe, ki se nočejo kregati med sabo, ker ima vsakdo dovolj masla na glavi verjetno. Novkovič je zgleda kriv že zato, ker nima dovolj vplivnih prijateljev, zakaj bi se taka nula spravil na direktorja ugledne ustanove, mi pa sploh ni jasno, mogoče je verjel v pripadnost firmi, ker takih norcev je pa pri nas res ogromno, ki so z javnim podjetjem gor zrasli.

  • KAPIBARA

   Vedno se, v primeru dvoma, sodi v KORIST ( po sodišču) obtoženega

   • večni srb

    Seveda, zato pa pravimo, da pri nas vlada krivosodje, kar je več kot opravičeno tako rečeno.
    Tako se sodi edino črncem v ameriških getih.

    • KAPIBARA

     In to že kar nekaj desetletij.. Je pa res, da odvisno, komu se sodi.. !!

     • večni srb

      Komur se enkrat sodi, je itak že kriv.

 • xtc

  Kramberger je bil prvi in zadnji politični umor do sedaj v Sloveniji,ki so se ga lotili SLO komunisti po osamosvojitvi,ker so testirali,če bi zadeve šle še napreje po Yugoslovansko ,a so ugotovili,da je prehudo rizično-zato političn umore sedaj vršijo na druge načine in nebi me presenečen,če pa JJ nebi postal žrtev reprize Krambergerja,le da bi bil izvršitelj kak pečeni,ki sovraži “rasiste”.
  Še vedno pa so skrivnostne smrti treh poslovnežev delno bankirjev,ki so za Kučanovo druščino vršili sumljive finančne posle,eden je umrl v sumljivi prometni nesreči v tunelu na Koroškem,drugi v sumljivi nesreči v Sloveniji,eden pa skrivnostne smrti doma.
  V to kategorijo sumljivih smrti spada še smrt Slivnika,ki je samomor naredil z dvemi streli v glavo,ali morda direktorja banke Celje,ki sicer naj nebi umrl nasilne smrti in naj bi bile kljub zatrjevanje policije vzrok samomor umrl v precej čudnih okoliščinah,naj bi pa nanj pritiskali z leve ,da bi prikril komu s Kučanove strani je posodil ogromno neizterljivega denarja-baje je želel imena obelodaniti se je znašel obešen na radiatorju.

  • Burek Burecki

   Zanimivo. Kramberger niti podrazno ni hotel samoosvojitve in kvazi demokracije. Si se po jajcih plaval ko je hodil po sloveniji in govoril, da naj ne nasedamo zahodnjaskemu imperializmu…

   • xtc

    Poslušaj partijsko otroče žal nisem dete kot ti pač pa precej starejši,kot misliš in sem tole z Krambergerjem visel in doživel,vsekakor pa NI bil za Yugo-proti njej in komunistom.

  • jovan jovan

   pokvarjenih in spreobrnjenih Janezih

   “Jaz sem veren človek. Grem včasih k maši. Tudi danes, preden sem prišel sem med vas, sem zmolil en očenaš, da bi bilo lepo vreme! In poglejte: imamo plavo nebo! Če bi komunisti bili tu – bi dež ropotal po njih kot hudič!

   Ampak da me zdaj ne boste narobe razumeli: Jaz ne šinfam tistih komunistov, ki so pošteni. Niso vsi komunisti lopovi, Dragi Slovenci. Tako kot tudi niso vsi duhovniki pokvarjeni.

   Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

   Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”…I.K.

 • KAPIBARA

  Podzavestna govorica telesa pove več, kot izrečene naročene-prirejene besede !!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • večni srb

   Potem smo v velikih težavah, ker je kandidat za mandatarja še en igralec. Tudi maneken je samo igralec, in sicer mojster pantonime.

   • KAPIBARA

    Oglej si “pantomimo” v priloženem filmu !! Govora je je kultnem Krambiju..

    • večni srb

     Povem samo, da je govorica telesa samo še ena oblika kutiviziranih, priučenih gibov, ki se jih da vedno natrenirati drugače.

     • KAPIBARA

      P O D Z A V E S T N A..
      Ne trenirana… podzavestno si je tudi un trener golo rit praskal, pa potem isti prst vohal.. to se NE priuĆi..

 • KAPIBARA

  Ne vem , me pa zanima, ali je res Slivnik naredil samomor z 2 kuglama v glavi ??

  • večni srb

   Verjetno je imel poleg polnega nabojnika, še en metek že v cevi.

   • KAPIBARA

    Imaš izkušnje..
    torej je imel rafalnik- na več strelno delovanje..

    • večni srb

     Drugače si ne znam razlagati samomor z avtomatsko pištolo, kjer bi bila izstreljena dva naboja, v magazinu pa bi manjkal le eden.

     • KAPIBARA

      To delajo pa že uni ,ta boljši, “specialci”..

 • xtc

  Prav smešno je brati levopatentirane idiote,ki neprestano vreščijo kar hočeš,od tega da je JJ komunist,da je verski fanatik,nato je Albanec,malce kasneje Madžar,pa domobranc,pa nacist,pajud skratka patentirani idioti se niti tega ne morejo zmeniti ,da bi vsaj vsio lajali enako in ne izpadali popolni patentirani idioti.

  • večni srb

   Janša je sam kriv, kaj pa razlaga otrokom pravljice, za začetek, rabi izčrpno biografijo v Wikipediji, ki bo zajemala tudi njegove dedke in babice, ker to so danes vse slavne osebnosti našega časa, saj so rodili človeka heroja, o katerem mora narod izvedeti vse.

  • Burek Burecki

   Ce je pa vse res. Placam mu dnk test pa naj dokaze da ni siptar… Je zagreta komunjara, ki vas novaci pod pretvezo demokracije. Lol

   • Clemen J.

    Manj je siptarja kot zoki, to se mu vidi, in prav tako lahko sklepas po dejanjih.

    • večni srb

     Avstrujci imajo pa res nekoliko podolgovate obraze in orlovski nos, se vidi, da so se mešali z arabci.

     • jovan jovan

      Rode?

     • Clemen J.

      To si pomešal s srbini, ki so pol turčini.

   • Pesjan

    Plačam DNK analizo ki bo dokazala da si mešanec med podgano in smrdečim dihurjem….

   • Pesjan

    Sori jaz sem mešanec med podgano in prascem.

   • xtc

    Res je v tvoji bolni glavi,ti dokaži svojo trditev in to z verodostojnimi dokumenti.

  • Olga2345

   Vse laži in sovraštvo levicarjev kažejo samo to, kako prav ima Janez Janša!

  • Slovenec

   Res, to meji na obsedenost in blaznost.

  • jovan jovan

   Jona potkivanom, szìvo.

 • večni srb

  Ali je mogoče neprestano nadzirati soseda, ga nalivati s potokom slabega šnopsa ter mu noč in dan prati možgane, njegove frustracije pa objektivizirati v sovraštvo do izpostavljenega ubogega reveža?
  Seveda je, MK Ultra je danes neprimerno bolj razvita kot si večina lahko misli, ker ljudje ne prenesejo resnice.

  Razmislite malo o tem, preden se odrinete zapijat k najboljšim prijateljem, ki od vas pričakujejo, da boste prvi nekaj naredili, sicer nočejo imeti nič s tem, pa tudi drugače poznajo par vplivnih oseb iz vojske, notranjih zadev in pravosodja, ki so nemočni proti današnjim krivicam in organizirani mafiji.

 • Olga2345

  Udbomafija ne delu, v sodelovanju s Stephanom! Vpleteno je seveda tudi krivosodje! Sedaj preko meja nezakonito prehaja morje Stephanov…

 • Miro

  verjetno je ob Kučan…..bebci

  • Olga2345

   Seveda je! On je kapo vsega zla in zločinov!

 • Marjan

  Tebi pa danes ni dobro. Je med vama s partnerjem vse v redu?

  • rubec

   hehe

  • Rožle

   Nismo vsi na toplo vodo kot ti :)

 • Pesjan

  Jako sam tužan, partija me više ne voli.

 • Tweety Bird

  Fračji dol :)

 • Tweety Bird

  Dejstvo ki ovrže teorijo zarote:

  Peter Rotar nikoli po obsodbi ni bil zmožen pojasniti svoje plati zgodbe, izkazati obžalovanja ali kakršne koli druge oblike kesanja. Njegova krivda pa nezavedno izkazuje tudi z agresivnim nasprotovanjem spominskemu obeležju, kar pomeni, da se zaveda, da ne bo prenesel dnevnega pogleda na svojo žrtev.

  • Olga2345

   Hahahahahahahahaha

  • tohuvabohu

   E moj Fajnkiheru, slabo ti gre tole. Če Rotar ni bil zmožen obžalovanja, veliko bolj priča o tem, da ni bil on morilec.
   In zakaj si umoril Ivanovo opico?

   • večni srb

    V dokumentarcu pravi, da ne ve, ker ga je sosed ves čas nalival s poceni šnopsom in se nič ne spomni.

 • Tweety Bird

  Obsojeni morilec Ivana Krambergerja, Peter Rotar, ki danes grozi, da bo vrgel v zrak spomenik, če ga bodo postavili sredi Jurovskega dola, pač ne kaže niti najmanjšega znaka obžalovanja svojega dejanja. V tej točki pa se teorije zarote podrejo… Desnosučni pa spet divjajo in lažejo… Jok brate odpade…nobene zarote ni bilo :)

  • Tweety Bird

   Danes so pretežno vsi verodostojni forenziki prepričana, da je 7. junija 1992 Peter Rotar v resnici streljal na Ivana Krambergerja in ga po nekem čudnem spletu naključij tudi zadel in ubil.

   • Olga2345

    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

   • večni srb

    Pretežno bo jutri sončno, z obeti mesnih kroglic.

  • večni srb

   Zakaj bi se spravil na njegov spomenik, je ja rekel, da Krambergerja praktično ni poznal in mu ne bi hotel hudega.

 • Olga2345

  Krivosodje počiva…šef udbomafije, Murgleone, se pa šeta prosto po Ljubljani in širi sovraštvo in izključevanje, namesto da bi že sedel dosmrtno!

  • jovan jovan

   Čudno? ivana ni videti, da bi se “šetal” po Ljubljani. Ne upa? O dosmrtni pa raje ne bi. Jo je zaslužil s prodajo orožja. Glede krivosodja se pa strinjam. Je poskrbelo da je Patria zastarala.

   • Olga2345

    Grozite?!!
    Komunizem JE po vseh kriterijih zločinski sistem, enak nacizmu in fašizmu! UDBA je bila zločinska organizacija komunistične partije! Šef komunistične partije JE bil (in je še) Milan Kučan! Njegova kamerata s hrvaške že pravnomočno sedita v Nemčiji! Čas je tudi za Murgleoneja!

    • jovan jovan

     Grozite?!! O ivanovih transakcijah obstoja za tri knjige dokumentov. In je zastaralo. Kot Patria. Zakaj že? Tudi avtorjev knjig ni nikoli tožil. Čudno. Tožil je nekega klošarja zaradi nepomembnih izjav.On razkriva kriminal?! To bo, ja…. Ne vem, zakaj vi ali pa morda ivan ali sekta ne vložite ovadbe zopet Kučana?! Kar pogumno. Zoper ivana je menda še nekaj postopkov v teku.

     • tohuvabohu

      Blablabla, lažnivec. O “Janševih transakcijah” ni nobenih dokumentov. Nihče ne ve, kaj to sploh je. Če bi obstajal samo en dokaz, ni bi bili potrebni nikakršni debeli špehi o nekakšni trgovini z orožjem. Sicer je pa Janša izzval Zgagašurca na javno soočenje, pa sta se usrala, tako kot Kučko.

     • večni srb

      Dokazi so, Erjavca bremenijo, ta se je skliceval pa na Mors oziroma na svoje državne sekretarje, kar pomeni, da v vojšako policijski džamageriji nihče ni kriv.

     • jovan jovan

      Vprašaj Brezigarjevo.

     • večni srb

      Za naslednji konstrukt, verjetno pripravljajo kar 6 strani dokumentov, da bo mera zgledala bolj polna.

     • WISKY 1000

      jovane od dakle si

    • večni srb

     Nisem vedel, da so bili tudi komunisti potomci prebivalcev Atlantide in so hoteli iztrebiti vse nižje razvite sorte človeka.

   • macon

    Neskončno zabit si, če verjameš v Patria skrpucalo. Še več levičarjev ni moglo prebaviti tega sranja, recimo Krivic, in so to tudi izrazili. Če bi imeli karkoli v Patria procesu, bi bili Janša in SDS danes politični mrtvaki, ker jih nihče ne bi več volil, za razliko od vas levih smo desni občutljivi na kriminal politikov, ker še premoremo nekaj etike.

    Dosegli ste pa samo to, da je Janši ugled zrasel in da ste razpizdili opozicijo, hkrati pa razkrili režimsko naravo leve vladavine. Levi vladati ne znate, družbi samo škodite in boste zaradi tega spokali na smetišče zgodovine.

   • večni srb

    Me res zanima s čim je izsiljeval ustavne sodnike, ampak še bolj pomembno je, da se očitno pri nas marsikaj da.

   • maksimalno

    Kako ti naj rečem govedo, ko vendar ne vem njega intelekt. Lahko pa sklepam da,v primrjavi z njim nekakako zaostajaš po Darvinovi teoriji razvoja vrst , na lestvici po intelektu.

   • WISKY 1000

    bolek,saj se je JANEZ PRITOŽIL,saj mu boš prispeval nekaj za oškodnino,hi,hi,hi……

 • Rožle

  Takole na tik-tak …
  take komunistično zmontirane procese smo bli vajeni tam po letu 45
  … mladina tega ne ve … zato jih je treba opozoriti …
  ne nasedajte komunistični propagandi in murgelskim plačancem na portalih …

 • Peter

  Tumpek se je spet nekam razpasel kle okoli, ni blo putiketa par dni, kaj?

 • Tweety Bird

  Teorija zarote:
  “Dobrotnik iz Negove je bil vse kaj drugega kot dobrotnik. Cudno, da Leljak še ni našel dosjeja Udbe, ker obstaja. T.i. dobrotnik je bil sodelavec Udbe, kar je sam povedal pred množico na Prešernovem trgu. In dodal, da je bil v to prisiljen, zato je baje Udbo vlekel za nos in jim prodajal laži in splošno znane podatke.”

 • Tweety Bird

  Prijetno branje za Petra :) TEORIJA ZAROTE:

  “Dobra duša Ivek se je v Nemciji pošteno preživljal kot smetar. Vsako delo je castno, ce je pošteno. Ivek je bil iznajdljiv, marke pa mamljive, zato je metlo zamenjal za bolj donosen posel. Postal je zvodnik. Posel je stekel in leto kasneje je imel Ivek v lasti dva bordela, na cesti pa bataljon prostitutk, odvisnih od heroina. Ivek je znal marsikaj. Tudi krasti. Kako mu je uspelo suniti nacrte za dializni aparat, ni povedal nikoli. Pred tem podvigom je nekaj casa presedel v nemškem zaporu zaradi manjših tatvin. Zgodbo o tem, kako je Ivek z ukradenimi nacrti za dializni aparat pretental nemški patentni urad, sem slišal iz vec virov. Tudi iz kroga njegovih sorodnikov. Zato verjamem, da je bil Ivek navaden falot. Patent je dobro prodal proizvajalcu dializnih aparatov. Sam je povedal, da je za patent dobil milijoncek in 100 novih dializnih aparatov. Ne naenkrat. V petih letih so mu dobavili vseh sto aparatov. Vecino jih je prodal, nekaj jih je pa podaril slovenskim bolnicam. Še za casa Jugoslavije je Ivek prihajal v Ljubljano in na »Prešercu« uprizarjal svoje komedije. Seveda pod budnim ocesom Udbe, ki je snemala dogajanje in reakcije zbranih, ko je Ivek nažigal po Jugi, partiji, Udbi in Kucanu.”… (Vir: Strogo zaupno)

  • montyamp

   Madona kaj ne poveš .
   Žveplenemu v kriminalu ni segel do gležnjev .
   Beograjski arhivi so baje zanimivi .

  • tohuvabohu

   Fajnkiher, izdal si se. Vedel sem, da se bo(š) enkrat izdal. Udba te ne bo več reševala, torej si pogorel.

  • Anton

   Ja saj tito tudi ni bil i Kumravca.

  • večni srb

   Tdi jaz bi rad videl njegov laboratorij, kjer je švasal skupaj prototipe aparatov in preizkušal svoje ideje na prostovoljcih. Pardon, bele laboratorijske miške so verjetno premajhne, mogoče je preizkušal na opicah. Menda ja ne boš trdil, da je bil še en Odiljo Globočnik, ki je nacistom ukradel kakšne načrte za posebno zverinske tehnike mučenja. Aja, saj niso to rekel, verjetno najdejo take, ki mislijo, da so odkrili zaklad in si zaslužijo posebne časti ter posredno prevzamejo odgovornost za nečloveške eksperimente.

  • wert

   Kar otresaj kljun. Upam, da te bere njegov sin – policaj, ki bo ustrezno ukrepal.

 • Hun

  clanek za glupe jansisticne ostarele sektase

 • šrauf

  Dobro da je Sloveniji sploh uspela osamosvojitev,glede nato kakšni”fogli” so se naleteli v VOMO(Painkiher,Lovšin…),pa je bila relativno nova organizacija. O policiji pa ni vredno izgubljati besed…

  • večni srb

   Hja, tudi tiste vaje teritorialne obrambe so bile uspešne, miličniki so zgolj opravljali svoje delo, le specialne enote so nam malo pokazale, kako zgleda pa vse skupaj, če bi se šli zares.

 • Anton

  Dejmo se malo bolj razpisat o Ivanu Krambergerju. Nova 24 ima vse možnosti da naredi kakšen dokumentarec o tem , priče so še žive!
  Režimski mediji seveda o tem molčijo ker se ne da dokazat kako streljaš okrog ovinka in kako prideš s helikopterjem v 10 min na kraj zločina (mogoče so čakali v helikopterju?) .?

 • tohuvabohu

  Še ena manj znana podrobnost: Kramberger je nekaj let pred smrtjo na svoji domačiji zase zgradil grobnico, ki jo je tudi kazal svojim gostom in jim obenem razlagal, da mu grozijo s smrtjo. Na plošči je bilo napisano vse razen dneva smrti.
  Ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči in slišal na lastna ušesa. Takrat je bil Ivan že brez nesrečne opice.
  Žal mi ni znano, zakaj ni bil pokopan v njej. Domnevam, da oblast ni dovolila.

  • večni srb

   Grobnico je mogoče mislil v simboličnem pomenu, kaj pa vemo kaj je genij mislil.
   Kje so pokopali pa njegovo opico, upam, da ne na mačjem pokopališču.

   • tohuvabohu

    Prijatelj, prosim, ne norčuj se iz resnih reči.

    • večni srb

     Imaš prav, tudi jaz sem doživel Krambergerja in mi je žal, da ni več takih slovencev pri nas.
     Danes ne delajo več takih ljudi, on je poosebljal tisto kar je pri nas ostalo od starega, dobrega malomeščanstva, ko so bili ljudje še ponosni, da so to kar so in jim ni nihče na svetu podoben.
     Saj to je največja Krambergerjeva tragedija, režim ga je izključeval, narod je v njem videl nostalgičnega junaka, z njegovo smrtjo se je končala tudi naša unikatna slovenska kultura. A nisi opazil, da je bilo kar naenkrat konec masovnih veselic, ljudski godci in čudaki so izginili iz ulic, gostilne so se spraznile, začela so se zaklepati vrata…, saj je še vse vedno vse tukaj, le zaupanja in ljubezni ni več med ljubimi Slovenci.

 • piko8

  Za umor Ivana Krambergerja se pa praša najbolj ogovornega šefa mafije milana kuçana, on ima konkretne odgovore za IVEKA in še druge primere!!!

  • večni srb

   A ni bil takrat Pahor aktivni vodja komunistov in Udbe?

 • Peter

  Je še možno, da je še kdo opazil, kakšna mirna debata poteka na Novi, če so levi provokatorčki na dopustu, no?

  • tohuvabohu

   Ne hvali dneva pred večerom.

   • Peter

    Ja. Še vseeno pa je več kot evidentno, da debata na osovraženem desnem portalu, kjer je sovražni govor takorekoč doma, poteka mirno, dokler se ne pojavijo levi provokatorčki no.

  • WISKY 1000

   ena kura kvari mir tu gor

 • Olga2345

  Tega smo esdeesovci koknili prav zaradi tega, ker se je preveč s komunajzaji bratil!

  • tohuvabohu

   Govedo komunajzarsko, nehaj krasti identiteto.

  • pupa

   Laž, Lažić,Prilažić!!!!!!!!

  • Forex Svetovalec

   A si stara 10 let? Umor je bil naročen iz zk klana,ker je želel ivek razkriti zlocine UDBE, ki je bila temelj skoraj vsakega njegovega govora na zborovanjih,ki jih je prirejal širok Slovenije. Slava Iveku, in naj mu bo lahka Slovenska zemlja.

   • Olga2345

    Imaš popolnoma prav, problem je, ker smo bili takrat skoraj vsi esdeesovci sodelavci udbe.

    • maksimalno

     Obstaja velika vejetnost,glede natvoji retoriko, da si ti bila res aktivni član udbe. Ne verjamem pa da bi znotraj SDS kdajkoli vsaj pet minut trpeli zblojene konvertite.

    • WISKY 1000

     te bo potrebno malo pretipat

     • Franc Šink

      In pretepst.

  • Prihajam Slovenija

   Feyk
   Olga2345.

  • WISKY 1000

   vroče ti je bilo danes,posledice so očitne

 • lambizer

  Ivan naj ti bo lahka slovenska zemlja!
  Na žalost si bil napoti slovenski pomladi!

 • Hribouc

  Kramberger Dobri Ivan bo sporočil kar vsa dežela ve že zdavnaj!

 • šrauf

  SAMO RES je zanimivo,kako levoglavi brihtoli prodajajo bučke, da je umor Iveka ustrezal desnemu polu(Pučniku). No sedaj nam pernati kloven poleg ostalih nebuloz,hoče prodati še da je Ivek ukradel patent za inovacijo pri dializnih aparatih in to v NEMČIJI!!!!!?Pa ni Nemčija ena jebana brezpravna jugovina!!! Kar se pa preiskave umora tiče,je pa bila bodobno škandalozna kot pri primeru Jamnik. Pa saj ne more biti drugače,ko pa so na delu “fogli”iz istega gnezda.

  • matematika je jasna

   Ja komu pa je ustrezal ?? Kramberger je kritiziral komunajzarje in pobiral volilce desnim menda ne levim če jih je kritiziral??? Glede na prejšne volitve za predsednika je bilo jasno da bo dobil okrog 15 % na parlamentarnih in teh 15 % bi odgriznil desnim ! Ne nazadnje je v času umora bila Slo vlada DEMOS torej desna !!! ne leva za tiste ki ji je spomin ponovno izpuhtel!!

   • šrauf

    No,kar se tiče izpuhtelega spomina:DEMOS-ova vlada je padla aprila92,torej je bila v času umora prva Drnovškova vlada.(konstruktivna nezaupnica) Ivek je po mojem pobiral preproste razžaljene volilce na levi in desni ,ki danes volitve abstinirajo.Ker pravite,da je kritiziral komunajzarje,upam da se strinjava,da bi bil prej član desne koalicije kot pa leve.

   • maksimalno

    Ma tebi je po mojem menju inntelekt nehal razvijat kapacitete takoj po osvojeni azbuki.

   • WISKY 1000

    matematika ti ni jasna

 • antimur

  Primitivna kučanistična likvidatorska grupa gre skozi isto usposabljanje, tako, da pri njihovem delovanju ne more biti bistvene razlike. Pa tudi njihova intelektualna in moralna raven je na podnu, tako lahko sklepamo po tistih, ki jih sumimo, da so v tej bandi, seveda so vsi plačani od naših žuljev.

 • garfi

  Krambergerja so hoteli udbovci z avtom zriniti s ceste
  da, ga je ustrelil pijanec je prevara kot je v ameriki umor JFK

 • jovan jovan

  Ivan je že vedel! “Bojte se konvertitskih Janezov! Ti so najbolj pokvarjeni.”

  • WISKY 1000

   pojdi sa šaracem spovedi

   • Franc Šink

    H kakšnem buzerantu.

  • Aton

   Konvertitstvo je v krvi. Aprila 41 so ploskali Hitlerju in se združevali v protiangleško fronto. Leta 47 so vzklikali Stalinu. Potem so vsi napadali kapitalistično potrošništvo. Danes so gospodarji prstanov.

 • jovan jovan

  O pokvarjenih in spreobrnjenih Janezih

  “Jaz sem veren človek. Grem včasih k maši. Tudi danes, preden sem prišel sem med vas, sem zmolil en očenaš, da bi bilo lepo vreme! In poglejte: imamo plavo nebo! Če bi komunisti bili tu – bi dež ropotal po njih kot hudič!

  Ampak da me zdaj ne boste narobe razumeli: Jaz ne šinfam tistih komunistov, ki so pošteni. Niso vsi komunisti lopovi, Dragi Slovenci. Tako kot tudi niso vsi duhovniki pokvarjeni.

  Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

  Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”

  O demokraciji koritarjev

  “Pravim: Tako daleč je prišlo pri nas, tako daleč je šla ta lažna demokracija: eni bogatijo, da ne vejo kam z denarjem, drugi pa so taki reveži, da niti za kruh nimajo.

  Vidite, ponoreli so! Ponoreli so: vsak bi rad bil minister, v vladi, v nadzornem svetu, zakaj neče biti delavec, zakaj noče biti vratar, zakaj ne gre noter v železarno, na primer, naj tam švica pri kotlu. Samo pri koritu bi radi b’li, radi bi dobro živeli – na vaš račun.

  Vidite, dragi Slovenci, toga mora biti en krat kon’c! Zato pomnite: edino Kramberger je ta, ki se bo boril za pravilno razdelitev.”

  • WISKY 1000

   JANEZ je doktor za vse levuharje

 • KP

  Napaka miško. V glavnem so vsi komunisti pokvarjeni,ker je komunizem sam po sebi pokvarjen. Ja prežvečen in izplunjen,le pri nas ga nekateri še malo žvečijo. In duhovniki,kolikor jaz to vem in nekaj vem o tem,so že po naravi v redu in najboljši ljudje. Jaz osebno jih poznam precej,pa ne poznam slabega. Zato ne blebetaj tle gor bedarij,da se ti ne bomo smejali.

 • Aton

  Razumem, da mafija (lahko komunistična) pospravi nezaželene in da skuša to podtakniti nekomu. Ne razumem pa ((ne)odvisnega) sodstva da tako zahka obsoja ljudi s tako čudnimi, dvomljivimi dokazi…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!