“Prvorazredni” obračun med našim podzemljem in izvoljeno oblastjo: Razkrite povezave med “vstajniki” in mediji

(Foto: iStock/STA)

Mariborske vstaje iz konca leta 2012 in začetka leta 2013 so zagotovo fenomen oz. še en mit slovenske izrojene levice, ki bi ga bilo vredno in potrebno osvetlili z različnih aspektov. Žal zaradi molka dominantnih medijev, ki so samo podaljšek v vstaje vpletenih interesnih skupin iz ozadja, temu ni bilo tako.

Bilo je ravno obratno. Pri vseslovenskih vstajah je šlo za klasičen državni udar po boljševističnih načelih. Mediji so molčali že o tem dejstvu, da so pred vstajami obstajali protesti. Ti so bili izraz razočaranosti nad utečenim, malodane standardiziranim načinom izvajanja oblasti od osamosvojitve naprej in jih gre obravnavati po formuli 20 let razočaranja na 45 let totalitarne podlage.

Sile kontinutete napadle – najprej Kangler, nato Janša
Ko so protesti dosegli trenutek kritične mase, so bili s strani tako imenovanih sil kontinuitete tako ugrabljeni in brandirani v vstaje. Vseslovenske. Prišlo je kot naročeno – na oblasti je bila takrat druga vlada Janeza Janše. Prav to dejstvo je omogočilo prenos dogajanja iz lokalne na državno raven in stopnjevanje pritiska zoper takratno oblast, ki je ogrozila najbolj zvesto volilno telo sil kontinuitete – javni sektor. Bilo je jasno že od vsega začetka: Franc Kangler je bil tako samo predstopnica obračuna kontinuitete z Janšo.

Ljudstvo nad “ljudskimi vstajami” razočarano
Mnenja o tem, kaj mariborske in kasnejše vseslovenske vstaje so in kaj so prinesle, niso tako deljena, kot bi jih radi prikazali dominantni mediji; večina je namreč zelo razočarana. Ko pogledamo na vstaje slabih pet let kasneje, ne moremo mimo ugotovitve, da je šlo za klasičen državni udar po boljševističnih načelih. Nekatere podobnosti okoli organizacije in izvedbe vstaj so malodane srhljive, od novinarjev – hujskačev do plačanih vstajnikov, ki so v policiste in druge državljane metali granitne kocke.

Še huje je z družbenimi učinki vstaj. Te so, vsaj na lokalni ravni v Mariboru – katastrofalne. Ekonomsko-socialna situacija je od leta 2012 samo še hujša, še huje pa je s stanjem duha v mestu ob Dravi, ki ga pooseblja moralno sporna figura, že večkrat kazensko ovadeni mariborski župan Andrej Fištravec. Fištravčeva mestna oblast je celo poskrbela, da je z oddajo praznih občinskih prostorov nagradila najbolj vnete vstajnike, ki zdaj prav tam izvajajo agendo, imenovano “Novi Maribor”, mineštro vsega in vsakogar, od zakrnelega “new age” hipijevstva do “Refugees Welcome” nerazsodnosti.

Mediji “odigrali” svojo vlogo
Tako nacionalni kot lokalni mediji so tukaj odigrali sramotno vlogo; vstaje so nujno potrebovali tako za pozicioniranje med plebsom, kakor za posledično povečanje oglaševalskega tržnega deleža. Resnični vzroki jih niso zanimali ali bolje rečeno – niso jih smeli zanimati.

Tri faze, ki jih je podzemlje izpeljalo
Vstaje se danes torej očitno kažejo kot tretja in končna faza napada na takratno vlado Janeza Janše. Prva je ustanavljanje Združene levice in z njo povezan “levi fašizem”, ki se je na mariborskem območju kazal zlasti z angažmajem medijsko izpostavljenih osebnosti, ki pa niso z lokalnega območja, kot je bila Manca Košir. Druga je “Projekt: Janković premier”, tretja pa nasilen prevzem oblasti, spodbujen s tako imenovanimi Kanglerjevimi radarji in temu sledečo medijsko in sodno osebno diskreditacijo vseh, ki jih zdajšnji režim prepoznava kot nasprotnike, posledično sovražnike.

Vsi, ki so tej igri nasedli, tej logiki sledeč tvorijo nove hvaležne volivce. Če bo teh premalo, pa so tudi že pripravljeni novi volivci, ki pa bodo tokrat prihajali iz migrantskih kvot.

Dejan Kaloh

 • Novakec1

  Nič drugega kot umetnost vladanja butasti raji.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Druge ne bo, sam še prva pa rikverc.

 • Slovenec 33

  Veste ljudje, da v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih oziroma moralnih norm in da je tudi v Sloveniji tako.
  Edini clij okupatorjev in izdajalcev svojega naroda je uničenje vsega, kar diši po slovenstvu.
  Zapomite si jih, kdo so, zaboga milega.

  • Brane

   Zapomnite si imena, prišel bo dan poravnave in ustreznega plačila za izdajo in škodo povzročeno nam slovenskim patriotom !

   • KIKI

    Besede tvoje naj se pozlatijo!

    • Franc Šink

     In gredo v Božja ušesa.

  • radames

   “Za nas narod ni prav nič važen”, je leta 1943 v Loški dolini dejal politkomisar Ante Novak, oče pesnika Borisa A. Novaka, ko je govoril o spiskih za likvidacijo, ki so že pripravljeni.

   In narod še vedno voli lastne ubijalce in obenem izdajalce. Za razlago glej zgoraj post, kjer je citirana Saganova misel o varanju totalitarizmov.

 • Aron

  Ena vecjih zamujenih priloznosti v zadnjih letih je bila, ko se legitimne mariborske in vseslovenske vstaje, ki so razkrile vso bedo korumpiranih oblastnikov, niso transformirale v politiko. Vstaje je ugrabila politika in ne obratno.

  • rubec

   To ni bila vstaja. To je bilo navadno huliganstvo.

   • Aron

    Misliš, da bi prepevanje kumbaya doseglo isti učinek?

    • rubec

     To vprašaj policaja ki ga je zadela kocka. Baje je bila iz granita.

     • Aron

      Ve se, kdo je takrat operiral z granitnimi kockami in na čigavi plačilni listi je bil.

     • rrrrr

      V Evropi bolnike operirajo s skalpeli, v Sloveniji pa z granitnimi kockami. V Evropi se cca 3% populacije duševno motenih zdravih v psihiatričnih zavodih, v Sloveniji pa cca 97% kar v domači negi. V Evropi zdravljenje plačujejo z rezultati dela, v Sloveniji z rezultati zadolževanja.
      Aron, hvala za tvojo pomenljivo iztočnico.

      PS: vsem sokometatorjem, ki mi namejate plus, vas prosim, da se temu odpoveste in namesto mene ngradite raje preudarnega in modrega Arona!

     • rubec

      Hehehe, če ne že Pulitzer pa vsaj njegov nečak.

     • pajot

      Moj pes se imenuje Aron. Sem ga že nagradil s kostjo,ker je pametnejši in preudarnejši od nekega modela,ki si je nadel vzdevek Aron.

     • tohuvabohu

      Seveda se ve. Levi fašisti.

  • skrajna resnica

   Tiste vstaje so bile toliko legitimne kot kot kršenje prometnih predpisov (radar) ali pravnega varstva (skorumpirano poročilo).

   Kje so sedaj ko kradejo denar, otroke in pravico?

   • Aron

    Kje si pa ti?

    • skrajna resnica

     Bil sem samo na približno 25ih shodih Odbora 2014, Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev (koroška dečka) in montiranem procesu (dr. Nović).

     Vprašanje za dva miljona se glasi: kje ste bili?

     • Aron

      Mene ne zanimajo zborovanja v podporo partijskih veljakov, kot tudi ne protesti ozkih političnih interesov.

     • skrajna resnica

      torej nisi metal kock?

     • Aron

      Moraš pa svoj tabor vprašat. Baje 1 kocka = 1 golaž.

     • skrajna resnica

      ni treba, si že sam povedal tarifo. So vas pa fino izkoristili, organizatorji so namreč dobili mnogo več. Namig: Klemenčič Factor.
      Ali je zato zdaj zmanjkalo kock?

     • Aron

      Kako je živeti v zmoti in iluziji? Pa to odrasel in odgovoren človek. Se nič ne ceniš?

     • skrajna resnica

      Bova končala ker me dolgočasiš- dobesedno ponavljaš agitprop režimskih medijev.

     • Aron

      Resnica se boji resnice. Boli, ne?

 • Borut Stari

  Revolucija? Ne poznamo revolucije, ki je ljudstvu prinesla blagostanje in boljšo kvaliteto življenja.Ljudje v resnici postanejo sužnji voditeljev revolucije in njihovih adlatusov.

 • Demokrat
 • pajot

  Vsi tile tako imenovani vstajniki imajo imena in priimke. Ko pride čas in prišel bo,se jih poišče.

  • Gru

   In pol k jih bos nasel bo kaj? Tudi ti imas ime in priimek ;p

   • pajot

    To vem,samo jaz nisem ti. Jaz sem človek,ti si pa zmene.

  • samsara

   Ime ima tudi njihova pravna zaščitnica tovarišica Vesna G. Žnidar.
   Pozneje nagrajena z ministrskim položajem.

 • Krtača17

  Oh jaz sem pa pričakoval kak neodvisen dokaz in članek o Janševi prodaji orožja četnikom v Bosno in Hrvaško. Pa spet nič. Kolk sm smotan da se nadejam resnice na tem neodvisnem Janševem portalu kjer članke pišejo bivše prostitutke.

  • skrajna resnica

   Tak neodvisen dokaz še naprej išči v (z)medijih (odvisnih od proračuna oz. režima). Slišim, da v Kučmanovih bordelih presstitutke dobro nategnejo.

  • Franc Šink

   Imaš pomešane pojme.Četnike je oborožila JNA in to zastonj, seveda v sodelovanju z tvojo komunistično bando.

  • rrrrr

   Bravo Krtača WC-17, briljantno ! Leta 1992 je slovenski šef udbe Milan Kučan pod psevdonimom J. Janša na mariborskem letališčuprodajal orožje Hasanu Ćengiću, puršu od Izetbegovićevega šefa bosnaske udbe. Železnino so hoteli stlačiti v premajhene kontejnerje, pa so klošarje odkrili. Zasačeni štacunar Milan Kučan se je takoj prelevil v poštenega demokrata Milana Kučana, manipulacije z orožjem pa obtožil nič manj kot svojega dotedanjega psevdonima, torej Janeza Janšo. Zakaj pa vtika nos v udbovske jugo posle, zgaga!
   Leto 1992 je prelomno tudi po tem, da je, tedaj še Zobna krtača 17 padla v premajhno WC školjko, polno izgorelih odpadkov ćevapćičev, pasulja in človeške neumnosti. Ampak lastnik jo še vedno, ščetko namreč, ne školjko, s pridom in ponosom uporablja za čiščenje lastne ustne votline in tozadevno higieno vsak dan s pridom demonstrira tudi na Novi24TV.
   Afera Krtača WC -17 iz leta 1992 je mati vseh afer na Slovenskem, vse povedano pa je pristen dokaz !

  • Tomzi

   Ali nisi pomislil, da bi dokaze poiskal pri svojih, saj neskončno sovražite Janšo, in ste hkrati tudi najbolj sposobni na tem svetu. Torej tudi dokazov za ta tvoj primer ne bo težko najti, zgleduj se po patrii.

 • Demokrat

  Kateri mediji?Kdo je njihov lastnik?Kdo so njihovi bralci in poslusalci ?Zakaj imajo taksen vpliv na mase?Da tipicen boljsevisticen recept je bila ta takoimenovana vstaje.

 • tarantela

  Ljubi moji, nič ne pomaga, tule vas je 15-20, volivcev, ki volijo leve, je pa veliko več. Če Kučan ustanovi stranko, potegne za sabo polovico volivcev.

  • Franc Šink

   Spet “novi” obraz?

  • radames

   Seveda je to potem dokaz, da je narod nor.
   Je dokaz, da ljudje večinsko hočejo, da jih v primeru bolezni operira kirurg, ki ima največ smrtnih primerov.
   Zato pa jaz častim tisto generacijo pravih Slovencev, junakov , mučenikov in svetnikov, ki so se z orožjem uprli komunistični drhali. Take generacije še nismo imeli. Zato so ja pa pobili. Ostale so same mevže, ki bi zopet volile lastne ubijalce.
   Odlično si opisala mevžasti, suženjski , hlapčevski karakter zdajšnjih nepokončnih Slovencev.

  • tohuvabohu

   Teatralna, tebi se od daleč vidi, da nimaš pojma. Kučan ne bo nikoli ustanovil stranke. Prvič, ker je ne rabi, dokler podzemlje dela zanj. Drugič, Kučan ni politik, ampak mafijski boter, pred osamosvojitvijo pa šef represivne diktatorske oblasti.

  • pajot

   tebe tud? Nič čudnega. Ampak samo do Matilde,pol bo pa konec.

 • RATATA

  Slovenec spi. Pusti se jebavat smrdljivi golazni.
  Spet bo treba zamenjat zastavo in grb. To ni to!
  Tudi besedilo himne je mlahavo.
  Vse simbole smo že nekdaj imeli boljše.

 • Morala

  Stanje v MB je porazno, razvoja ni, nič od nič!! In zakaj je Maribor sedaj tiho?! Zakaj se vstaje proti Fištrovcu ne bodo zgodile? Zato, ker so vstaje proti Kanglerju vodili tisti, ki sedaj županujejo namesto Fištravca! Od obljub je ostala megla! Za svoje položaje so pa znali zelo lepo poskrbeti!

  • Johan

   Ja Mariborčani kazen je vzgojna in moralna, stalno nasedate ortodoksnim levičarjem, ki so jih valile NKBM in ZMB, ter medijsko trobilo Večer in radijo sity

  • moon

   Vstaje v Slo ne more biti. Celo v vedno desnih okoljih je cedalje vec podpornikov levice, kateri so bili kupljeni s pomocjo raznih transferjev (pokojnine, invalidnine, zaposlitve v JU,…).
   Srednjerocno nas caka popolna zmaga levice, takoj za tem pa bankrot in uvedba seriata…

   • Gru

    Haha in pol na koncu pride strah pred muslimani haha

    • pajot

     Ti ga nimaš,seveda. Ampak tudi ti prideš na vrsto. Nč bat.

    • moon

     Niti ne.
     Ta je prisoten ze stoletja, razen v praznih socliberalnih glava, ga ne more biti, zato se dogaja, to kar se. Invazija islama.

 • totex39

  V tej državi ni več rešitve, zato je potrebno, da se ljudje končno spametujejo in jim je potrebno dopovedati, da je še edino Janez Janša tisti, ki nas lahko popelje v boljšo prihodnost.. VOLIMO JANEZA JANŠO.

 • radames

  Še danes, če meniš, da je bil Kangler nasilno odstranjen, ti kdo začne klobasati o radarjih.
  Maribor ———-> Ljubljana —————-> Bratušček ——> Cmerar

 • Gru

  Haha ker polom od clanka ;) o volilcih pa govori , kod da so roba , ki jo kupis. Dodas vodo in evo imas volilca ;)

  • Franc Šink

   Članek res ni Bog vedi kaj, tema je pa zanimiva.

   • Gru

    No z takim opisom volilcev, naredis lih kontra. Odbijes vse normalne volilce ;) ter ne dobis novih ;)

    • radames

     Če ti norost označiš za normalnost, si še najbolj nor sam.

  • tohuvabohu

   A imaš privide? O volilcih ni besede v članku. Preberi članek, potem pa serji.

 • Antonius

  Takrat so neslavno vlogo odigrali Mariborčani. Nekaj maškar jih je nategnilo, da so pomagali voz potegniti v smer zadolževanja in katastrofe.
  Sicer pa, Ljubljančanom pripada za neumnost isto, kot Mariborčanom. Županjujeta jim dva bedaka, vse skupaj pa v tem mandatu za nos vlečejo Kučanovi z volilnim podtaknjencem Cerarjem.
  Za tiste s slabim spominom so po Patriii zadolževali in potapljali Slovenijo Pahor, Janšo so z državnim udarom vrgli iz oblasti, Bratuškova in Cerar.
  Kučanove vlade so od leta 2009 brez potrebe državo zadolžile za neverjetnih 67%-ov (skupaj 86,7%-ov) BDP-ja, volivci pa niti na volitve ne gredo.
  Slovenski BDP je 38,5 milijarde evrov, 86,7%-ov BDP-ja je pa dolga. Blesavi folk voli Kučanove vlade, ki so tudi še ne rojenim otrokom odplačilo dolga na grbo spravile.
  Človek se začne spraševati, zakaj bi se sam sekiral za Slovenijo, če se večini njenih državljanom =jebe za njo.

  • MižekFiga

   Folk ni blesav, je pa krivo informiran!

   • Gru

    Na desni je prepricanje , da je folk blesav ce ni za njihovo politicno opcijo ;)

    • tramal

     Če enkrat vidiš da protestirajo v belo rusiji ,v bolgariji in afriških državah ,potem si vsak normalen človek pride gor ,da je to narod z opranimi možgani in je kot neka komunistična čreda z črednim nagonom..

     • Goran Hvala

      Glede na to, da desnaki zivite za volitve, ostali(sami levaki baje) pa ne hodimo na volitve, res ne vem kaj obkrozate, da vedno pusite..?!…

     • tramal

      Še vse volitve do sedaj ste goljufali ,zato pa zmagate.Dokaz.Prve volitve jelinčič ki se je izdajal za desnega po 10 procentni izvolitvi je šel k levim.Druge voloitve.Veliko so vodili desni ,dokler niso za eno uro imeli izpad računalnika ko so pa baje popravili pod narekovaju računalnik pa so zmagali levi.Naslednje volitve so zmagali desni pa so komunisti podkupili pucka pa ste spet bili na oblast.No potem še izdajalec virant in bratovškin državni udar.Še kaj?

     • Ruggedplant

      Sila preprosto: po gaussu najinteligentnejši posamezniki naroda bodisi pobegnejo na delo v tujino ali pa (tisti bolj domoljubni) bijejo svoj boj za kakršnekoli spremembe na volitvah – skupaj cca 20%, potem imaš tu cca 30% tistih, ki delajo v javnem sektorju ali državnih firmah+nezanemarljiv % hudih titoističnih radikalov, ki bodo volili komije (nespremembe) zaradi lastnih koristi (piškotkov), preostane nam še 50% idiotov (če se izrazim po starogrško), ki jim domovina in demokracija pomenita premalo, da bi se zanju zanimali in enkrat na nekaj let sodelovali v njeni najpomembnejši institucijami – volitvami. Da so ti skoraj brez izjeme samozanikujoči komunisti je povsem jasno glede na to, da je njihov ne-glas podpora ne-spremembam, kar je hkrati glavna politična parola komunistov. Različne poti, isti rezultat.

    • radames

     Voliti lastne ubijalce je noro. Voliti tiste (in njihove mladiče), ki so kar naprej imeli na jeziku SVOBODO, hkrati pa narod ustrahovali in ga zatirali, je dejanje neosveščenega, da ne rečem, manj razvitega.

    • tinta

     Kakšno pa je tvoje prepričanje ?

     • radames

      Ga ima, a se ne strinja z njim.

   • RATATA

    Folku se ne da niti razmišljat, kaj šele kritično presojat!

   • Antonius

    Folk je blesav, ker se 571-im že od osamosvojitve naprej pusti vleči za nos.
    Spoštovani Mižek Figa, kolikokrat ste nekomu še verjeli, ko ste spoznali, da vas je enkrat nalagal.
    Folk je blesav, ker se ne potrudi ugotoviti, da mu tiskani, radijski in kanalizacijski informatorji LAŽEJO.
    Ker folku niti neverjetno zadolževanje države ničesar ne pove je za povrh še butast. Recimo, butast kot Ferlinc.

   • radames

    Folk je NOR!!!!!

    Carl Sagan je v svoji knjigi “Svet demonov” lepo razložil varanje totalitarizmov (komunistov):
    “Eden najbolj tragičnih naukov zgodovine je: Če si bil varan predolgo časa, boš odvračal vse dokaze, da si prevaran. Priti do resnice te več ne zanima. Prepojen si s prevaro. Enostavno je preveč boleče priznati, tudi sam sebi, da si živel prevaran.”

    • samsara

     Slepila, iluzije, nevednost in iz slednjega (nevednosti) izhahajoče želje in averzije so so vir vsega hudega na tem svetu.

  • rubec

   ********

 • Fogglof Tunnek

  Same laži…Nove24 tivi… SDS trobilo !!!

  • tramal

   A ne moreš iti na WC.Popij donat,še prej pa spakiraj s tega portala če je SDS trobilo.

  • garfi

   kaj naredi tuneku šmarnica in naskakovanje Koze
   Tunekk-Foggl | sobota, 21. januar 2017, ob 17:57:12
   Dovolj je bilo ukvarjanja s šovinističnimi desničarskimi prdci ala Trump ali Janez Janša, in njegova homofoba, ksenofaba in rasistična Nova24TV !!!… Je treba nabrati moči za sobotni protest…v Ameriki…pa tudi pri nas bi lahko bil… pred sedežem Nova24TV !!!!

   Fogglof Tunnek to…. • 21 ur nazaj
   Huda jama te čaka…

   Fogglof Tunnek > • nekaj sekund nazaj
   Čuj garfi, preko tebe sporočam Petru, da je domobranski črni voluhar ki ne bi smel nikoli priti iz jame

   Fogglof Tunnek • 21 ur nazaj
   Gnide desničarske spat se spravite… Partizani so vas osvobodili…Kapish?

   Fogglof Tunnek • 2 uri nazaj
   Janković se norčuje iz Ljubljančanov in poledenelih ulic: “Treba bo počakati na odjugo”
   ha ha ha ha ha ha… Še Zoki jeb*** desnosučne z južnjaki “odjugo” :))
   ozna sve dozna press

 • MižekFiga

  Tam kjer politično prevladujejo komunisti (mislim na SD) so uspeli napeljat mularijo, da je razgrajala. 90 policajev je šlo na bolniško (granitne kocke) pa nihče v zapor in nobene politične odgovornosti! Največji režiser(onja) zadaj je bil bivši politični propadnik in prvorazrednik Danülo.

  • samsara

   Če se ne motim je s pravnega vidika za vstajnike poskrbela sedanja ministrica za notranje zadeve, prva policistka, tovarišica Vesna G. Žnidar, Mirkotova prijateljica.
   Vse usklajeno, vse premišljeno…in tudi nagrada ni izostala.

 • Olga

  Da je vlada padla je zaslužna levica z Udbo in Virant, s svojo svinjsko vlogo! Zaradi državnega udara bi morali biti v zaporu! “Spontane” ljudske vstaje so neumnost, saj sem videla “vstajnike”! Sami LENUHI in proračunski uporabniki, ki imajo čas, saj jih pet dela za eno delovno mesto!!
  Na volitve mora opozicija poklicati mednarodne opazovalce, ker tej vladi in volilni komisiji ne verjamem! Temeljito je treba pregledati volilne imenike in zahtevati podpise na voliščih! NEZAKONITI migranti NIMAJO volilne pravice! Prav tako so nezakoniti volivci z dvojnim državljanstvom?!

  • totex39

   Se strinjam, dvojna državljanstva pred volitvami ukiniti takoj.

   • Goran Hvala

    A dvojna drzavljanstav furajo sam komunjare?..kako je z zahodnimi civilizacijami…kakr je men znano majo svobodni demokrati po svetu vsaj ene 3pasaporte…ti ti zlobni komunisti…po celem svetu so…;-)

    • totex39

     Me ne zanima kako je drugje, pri nas mora biti tako. To z večimi državljanstvi je največja napaka in dvoličnost in takim ljudem ne moreš zaupati.

    • Ruggedplant

     V zahodnih državah se morajo novoprišli državljani v družbo asimilirat, da dobijo državljanstvo, kjer temu ni tako, demokracija seveda ne bo delovala (ker je dopuščena možnost, da bo državljan namensko deloval PROTI državi), kjer pa demokracija ne deluje, kmalu ne bo niti civilizacije. Moj komentar leti na celoten razviti zahod in sever Evrope. Njihovo trenutno blagostanje je samo posledica pridnosti v preteklosti, nadaljevanje pa je/bo daleč od česarkoli prijetnega.

 • soc

  Friends, Romans, countrymen! Ali morda kdo ve, kaj se dogaja? Je kakšen nenavaden plin ušel v ozračje (morda smejalni), so zvezde v kaki zgodovinski postavitvi, so Murgle dale paničen befel iz nam neznanega razloga?

  V današnjih moralnopolitičnih temah sta namreč Aron in tarantela/duhec izjemno prisotna in dajeta za svoj običajno rahlo psevdointelektualno zadržani status sila decidirane in povsem od realnosti odklopljene izjave. Nekaj se vsekakor dogaja.

 • domovina mili dom

  Na stojnicah je bilo videti presstitute iz javne hiše, kako pišejo transparente ovcam, ki v tistem trenutki niso vedel zakaj so na ulicah. Je pa pričevanje novinarja Večera bilo lepo razkrito. Tudi levici nekompatibilne novinarje so ti levi anarhisti napadali lepo po spisku, ki so ga dobili.
  Ta anarhistični urejen kaos je bil do potankosti zrežiran. Vžigalno vrvico so prižgali iz murglskega bunkerja, ostalo so sinhrono organizirali kučanovi mediji s tehnično logističnim suportom. Baje je bila vmešana balkanska mafija z najetimi mladimi treniranimi mladci.

  • Goran Hvala

   Baje je tud JJ kriv….;-)..al kako ze?

   • domovina mili dom

    Komunisti mu ne morejo oprostiti, da je rešil Slovenijo iz juge.

    • Jovo Jamnica

     A niso glih zato komiji pr nas na oblasti? Baje da niso v dobeni drugi evropski državi. To pomeni, da so komiji pr nas lahko Janšatu hvaležni.

     • domovina mili dom

      Pa ne samo njemu.

     • Jovo Jamnica

      Mam prau, neda???

     • domovina mili dom

      Kučan ga kar zaradi lebšga da zapreti, da prikrije ljubezen do njega.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, tak na oko, mu ni hudiga. Zadnič sn njegovega kamerada Snežiča vido. Glih tak dobro zgleda.

     • domovina mili dom

      Baje pa Rigelniku, Mencingerju, Tajnikarju… pripravljajo skupno dnevno sobo z razgledom na Dobu. Sem slišal.

 • Goran Hvala

  Ej a v slo ima azilant volilno pravico?

  • domovina mili dom

   Malo počakaj, da stuhtajo komiji finto o prebrisanih, pa bodo koj naredili 40kil izbrisanih. Rabjo, ni kaj, volivce. One s tremi črtami že imajo v špilu, zdaj še vpeljejo gune s firnki.

 • Fogglof Tunnek

  Same laži…Nove24 tivi… SDS trobilo !!!

  • nevtrino

   In zakaj se vi ukvarjate s tem “drugorazrednim” “trobilom” ?

   • Fogglof Tunnek

    Da opozorim druge, ki se morda prvič pojavijo na tem portalu!!!… Nekdo mora delati red !!!

    • centurion

     Potrjuješ, da si dežurna rdeča opica na tem portalu.
     Seveda ne edina,
     Nekaj živčnih norcev, ki ste tu redno 24/24 prisotni potrjuje, da obiskujem
     normalni portal, ki nervira levo lažnivo sfero.
     Sicer ste ena intelektualna revščina vsi skupaj.

     • domovina mili dom

      Po prispevku lahko ugotoviš, kje jih srbi. Če bi molčali, bi normalen svet morda imeli boljše mnenje o njih.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn se dans oglaso sam zato, ker sn na Polito kisu zagledo ono faco ot onega, keri je tut na Novi napovedo lani setembra, da bi pret Večerovo hišo “štrajko glađu”. Pr Kalohi piše tam neke panflete za male gnare. Tam na Polito kisu je tut neki eksploziv video. Jas ga nisn poslušo.

     • tohuvabohu

      Si že priden, sinko. Zdaj pa v gmajno drevesa objemat. Še zame objemi kakšnega.

     • Jovo Jamnica

      Nemrem objemat za drugiga. Ko drevo objemeš, gre energija is drevesa f tebe in is tebe v drevo.

     • tohuvabohu

      In koliko džulov steče v enem objemu?

    • garfi

     Foglof Tunek | petek, 08. februar 2013, ob 09:18:29
     Stari komunist, pohodnik v Jajce, Puklasti Ivan, je zavetje našel v poraženi beli gardi in stkal pristno zavezništvo z RKC! Vsemogočni bog je njegov novi Stalin, Tito in Hitler v eni osebi. In ta zmedena shizofrena duša, namerava danes zakuhati, kar mu ni uspelo leta 1994! Izredne razmere! Ranjena zver je nevarna!
     Tunek iz haloz-press

  • xtc

   No ;ko se začne Tunnek dreti Laž to zagotovo pomeniu RESNICO:

  • garfi

   fstajnik Foglof Tunek | petek, 14. december 2012, ob 19:18:19
   Čujte, glede na to, da fsakokrat zaplinijo pol maribora smo od solzivca že odvisni. Zbiramo se zato, ker nam je solzivec začel pasat. Si fajn “high”, vržeš eno kocko, spiješ malo špricara, spet dobiš šus plina, pa spet ena kocka… pa ti noč mine.
   Tunek iz haloz!!!-press

 • AboutTown

  “Pri vseslovenskih vstajah je šlo za klasičen državni udar po boljševističnih načelih.”
  Briljantno! Skoraj sem se uscal od smeha!

  • xtc

   Si menjal ali so ti že menjali plenico?

   • AboutTown

    Že.

    • xtc

     Očitnosi se spet ******* ;si kot kura:

     • AboutTown

      Na koncu stavka je pika, ne dvopičje. Kurac nepismen.

  • garfi

   ozna sve dozna press

   • AboutTown

    Udbovec.

 • xtc

  Maribor je prikaz kako bodo levaki ravnali;če bo na naslednjih volitvah zmagala desna koalicja:

  • Jovo Jamnica

   In kak je to? Lahko neki kratki rezime napišeš, da si ga bom shrano? Pol čes cajt pa te bom z njim jago. :-)

 • montyamp

  Komunisti , volitve se bližajo , kje so novi obrazi ???
  Ti nesposobni frisi se mi že gravžajo .

  • Jovo Jamnica

   Syna, en tedn je dovol, da nalimajo fotko. Nisi vedo???

   • montyamp

    Zaj en dan pridem v Duplek , grema na kaffe .

    • Jovo Jamnica

     Ni blema, sam povej gdaj.

     • montyamp

      Boma prek portala določila termin .
      Enkrat v roku 14 dni , ko grem v maprug .

     • Jovo Jamnica

      OK

  • hle

   Paradajzarji jih bodo privlekli na plan in spet nategnili volivce saj imajo ogromen bazen javnega sektorja kjer je večina kadra njihovega kaj pa desnica se raje vprašajmo kje je desna inteligenca zakaj si nihče več ne upa ali pa noče mazat rok z politiko koliko so tega krivi vrhovi desnih strank to so vprašanja na katere bi morali dobit odgovore da ne bo spet volilnega šoka

   • Ruggedplant

    Če ti desne inteligence ne vidiš, to ne pomeni, da je ni, ampak da po vsej verjetnosti potrebuješ nova očala – tista z rdečimi stekelci ti očitno kalijo jasno sliko. Jaz vidim med demokrati (ne mislim zgolj znotraj SDS) ogromno intelektualnega kapitala, a kaj ko je potrebno za prepoznavo intelektualca biti tudi sam vsaj približno nagnjen v to smer – v butalistanu kakršna je postsocialistična Slovenija, pa to ni ravno pogost pojav.

    “zakaj si nihče več ne upa ali pa noče mazat rok”
    To vprašanje pa raje naslavljaj na tiste, ki jih imaš sam za “desno inteligenco” in kdor ti bo dal odgovor na kakršnega sam insinuiraš, ni ne desen, še manj pa intelektualec, to ti že kar v tem trenutku prerokujem, pa preveri ali sem imel prav.

    • hle

     Če je tole kar lahko berem na tem portalu intelektualni domet desnice potem nam ni pomoči

     • Ruggedplant

      Saj ti pravim: “it takes one to know one”.

     • hle

      Žal bodo volitve zopet dokazale da sem imel prav ne vem pa koliko paradajzarskih vlad moja domovina še prenese

     • Ruggedplant

      Komiji v 21. stoletju ne zmagujejo zaradi svoje intelektualne superiornosti, ampak izključno manjka le te med volivci. Kdor ne zastopi kdo mu že desetletja krade iz žepa in svojega rablja nenehno voli, temu ni pomoči.

 • baldeagle

  Razkrite povezave med “vstajniki” in mediji

  Da so bile “vstaje” nateg, pove že dejstvo, kakšna je bila medijska podpora “vstaj” dokler je bila še Janševa vlada v sedlu. Vsi levičarski mediji, tudi portal MMC, katerih je v Slo. 90% so pozivali na proteste že mesec dni pred datumom protestiranja. Ko je Janševa vlada padla in se je ustoličila vlada AB, je bilo medijskega poročanja o protestih le še za vzorec in še to le dan pred protesti.
  “Vstajniki” pa so za časa Janševe vlade tulili, kako protestirajo proti vsem političnim elitam, kar se je kasneje izkazalo za čisto laž in manipulacijo.
  Nič ne bi bilo narobe, če bi ti.”vstajniki” že na začetku ti. “vstaj” jasno povedali, da protestirajo samo proti eni (desni) politični opciji, ker je ta zanje nesprejemljiva in si želijo na oblasti zanje sprejemljivo (levo) politično opcijo.
  Toda levičarski podleži so raje vse na podel način zavili v celofan in na manipulativen način sebe prikazovali, kot “vstajnike” proti vsem političnim elitam, čeprav je bilo tistim, ki smo analitično opazovali dogodke takoj jasno, da ge za velik nateg s strani leve interesne skupine, kajti nobenih protestov ni bilo pred lj. magistratom, kjer še danes sedi in županuje nekdo, za katerega je bilo poročilo KPK veliko bolj obremenilno, kot za tistega, proti kateremu se je tako glasno in nekulturno tulilo. Pa še veliko št. kriminalnih dejanj, za katera je osumljen, da jih je storil čaka, da tožilstvo vloži kazenske ovadbe zoper njega.
  Torej so bile besede zombi in levi fašizem takrat zelo na mestu, kar se je izkazalo tudi kasneje.

  • macon

   Mogoče so ovce res verjele, da protestirajo proti vsem, ampak so levi kolovodje že kanalizirali početje v protijanša okvir. 90% udeležencev je bilo levici koristnih idiotov in iz njihove množice je odmevalo zabito ovčje blejanje.

 • baldeagle

  Nič ni narobe, če so protesti medijsko pokriti. Vendar naj mediji uporabljajo glede pokritosti protestov enake kriterije za vse. Tudi za politično drugače misleče, ki protestirajo pred sodišči. V Sloveniji pač temu ni tako in ima ena politična opcija več kot očitno, vse mainstream medije na svoji strani. To je tisto, kar je v tej deželi najbolj moteče.
  Sam podpiram uravnotežen medijski prostor, predvsem pa to zahtevam od nacionalne RTV, ki se finansira z davkoplačevalskim denarjem. Tudi tistih, ki politično drugače razmišljamo.

 • Vstaje so bile nateg

  Nobena “vstaja” ni bila spontana, ampak politično dirigirana. Nobene vseslovenske “vstaje” ni bilo, prej bi lahko temu rekel vseslovenska manipulacija z naivnimi ljudmi, ki so nasedli medijem, ki so seveda življenjsko zainteresirani za denar od medijskih kampanj, ki jim jih obilno zagotavljajo državne in paradržavne firme, ki si še edino lahko privoščijo obširna medijska reklamiranja svojih storitev/izdelkov (in te firme so neposredno ali posredno seveda povezane z levici naklonjenimi voditelji oziroma politiki). “Vstaje” so utihnile z dnem, ko so ustoličile pravoverno politično kasto, čeprav se položaj ni izboljšal niti za ped, prej se je še poslabšal. Še več, ti isti “vstajniki”, ki so se drli, da je treba na odgovornost poklicati vse politike s sumom korupcije, so enega izmed njih celo nagradili z mestom župana.

  Te “vstaje” so bile ena izmed najbolj žalostnih izkušenj v slovenski zgodovini, saj ljudi niso poenotile, ampak so jih še dodatno razdvojile. Imeti “vstaje” za vseslovenske je najmanj bizarno, in ta vseslovenskost je seveda bila plasirana v misli naivnih ljudi s strani političnih veljakov, ki jim je to v interesu. Nekateri ste to manipulacijo – žal – pač kupili in jo sprejeli s širokogrudnostjo.

  Kdor takrat in še danes ne vidi negativno in izjemno pristransko poročanje večinskih medijev mu res ni pomoči in jim tudi moji argumenti ne bodo pomagali.

  Ni vsak, ki upravičeno kritizira naše medije, pravosodje in pravoverno kvazilevičarsko politiko, pristaš teh in onih zapornikov. Te vaše paralele so produkt vaših ideološko obarvanih misli in apriorne sovražnosti, ki jo – tako se bojim – gojite do nekaterih strank in posameznikov.

  Sicer pa, čas je pokazal, da ste se motili, zelo motili.

  • radames

   Takrat sem novinarjem RTV pisal, da bodo (demonstracije so bile šele napovedane) tudi oni krivi za nastali položaj. In so, čeprav se na opozorila mnogih niso ozirali. Novinarji državnih medijev nosijo veliko odgovornost. Nekoč se bodo tudi morali pokoriti za svoje sluuženje politični mafiji.

 • mrB14ck

  večina po kateri metodologiji? kakšen je bil vzorec? ugibate? natolcujete? zavajate.

  • garfi

   aboutovn

 • mrB14ck

  aahahahaahahah volilci iz migrantskih kvot… ahahaahahahahaha :D tale novinar pa je pacient. koliko migrantov je do sedaj dobilo slovensko državljanstvo, da bodo lahko volili? prosim številko!

  • garfi

   aboutovn

 • macon

  Žal je Kangler navaden lopov, dosti je samo njegovo dodeljevanje stanovanja vedeževalki Ježoviti.

  Pred časom mi je v knjigarni v roke zašel teoretski zbornik o vstajništvu, ki ga je kmalu po sramotnem državnem udaru izdala Študentska založba ali Beletrina. Kurnik in podobni so klanfali o civilnem vrenju proti odtujeni avtoritarni politiki, proti grdemu neoliberalizmu in prav nemarno lagali ter sigurno prejeli mastne honorarje, izdelek sam pa mastne režimske subvencije s čimer je bil takoj super uspešen.

  Tako se gre družbeno igro levica, za svoje sinekurce meče milijone pobrane od brezpravne odvratno obdavčene raje, potem pa akademske barabe še pridno razkazuje v levih medijih, kjer bebljajo svoje bolne umske izcedke.

 • garfi

  Primc je doživel pravo udbaško zaslišanje na murgelskem poptv
  banda mafijska
  slak se je kar zibal in tolkel po mizi, vprašanja so izgledala kot obtožbe še predno je karkoli
  odgovoril
  slak se je zelo trudil da ga prekinja in zmede
  in Primc naj bi bil kar socialist

  • Jovo Jamnica

   Ki se da to gleat???

   • garfi

    to so bila “poročila” na murgelski mafijski poptv pred pol ure

    • Jovo Jamnica

     Jas gleam po TV samo oni zgodovinski kanal, pa fčasih kaki eksplozif na Nova ot Kaloha. Zaj moram TV vžgat, pa na preskok. Nea rabim dosti štrcat, ker se mi zdi, da je kanalizacija čist na začetki.

 • garfi

  Foglof Tunek | četrtek, 06. december 2012, ob 10:44:47
  Kako zanimivo, da Kangler in ostali nemoralni politiki ne dojamejo pravi cilj demonstracij. Zdaj bo Franca naredil to kar so včasih delali komunisti in to kar dela zdajšnja politična falanga. Iz enega stolčka na drugega. Ostane visoka plača, vse bonitete, imuniteta in nobena odgovornost. Smejal se bo mariborčanom v brk. Ulica se mora nadaljevati, drugače žal ne bo šlo.
  Tunek iz haloz!!! – press
  ozna sve dozna press

 • garfi

  GOTOF SI murgelski propagandist “Fogglof Tunnek”
  Foglof Tunek | četrtek, 06. december 2012, ob 09:08:29
  Čujte, ste kaj vidli ksiht od Ivana Janeza zadnje čase? Takšen izgleda kot takrat ko je izgubil volitve. Uboga njegova mlada žena, in njegova kuhja, sedaj jo bo vso razbil. Je pa čist zabluzil, ne ve več kaj govori. Zdravila več ne pomagajo, ki mu jih prepisuje psihiater. Samo še malo in GOTOF JE! Vendar pa dragi moji, on ne bo odšel kar tako. Prej bo še naredil pravo sranje! Vojsko že mobilizira. Mi v halozah pa se tudi že pripravljamo… z vilami, krampi, lopatami, grablami, motkami in šmarnico. Še bo vroče.
  Tunek iz haloz!!! – press
  ozna sve dozna press

 • garfi

  kaj naredi tuneku šmarnica in naskakovanje Koze
  Tunekk-Foggl | sobota, 21. januar 2017, ob 17:57:12
  Dovolj je bilo ukvarjanja s šovinističnimi desničarskimi prdci ala Trump ali Janez Janša, in njegova homofoba, ksenofaba in rasistična Nova24TV !!!… Je treba nabrati moči za sobotni protest…v Ameriki…pa tudi pri nas bi lahko bil… pred sedežem Nova24TV !!!!

  Fogglof Tunnek to…. • 21 ur nazaj
  Huda jama te čaka…

  Fogglof Tunnek > • nekaj sekund nazaj
  Čuj garfi, preko tebe sporočam Petru, da je domobranski črni voluhar ki ne bi smel nikoli priti iz jame

  Fogglof Tunnek • 21 ur nazaj
  Gnide desničarske spat se spravite… Partizani so vas osvobodili…Kapish?

  Fogglof Tunnek • 2 uri nazaj
  Janković se norčuje iz Ljubljančanov in poledenelih ulic: “Treba bo počakati na odjugo”
  ha ha ha ha ha ha… Še Zoki jeb*** desnosučne z južnjaki “odjugo” :))
  ozna sve dozna press

 • garfi

  fstajnik Foglof Tunek | petek, 14. december 2012, ob 19:18:19
  Čujte, glede na to, da fsakokrat zaplinijo pol maribora smo od solzivca že odvisni. Zbiramo se zato, ker nam je solzivec začel pasat. Si fajn “high”, vržeš eno kocko, spiješ malo špricara, spet dobiš šus plina, pa spet ena kocka… pa ti noč mine.
  Tunek iz haloz!!!-press

  Foglof Tunek | petek, 08. februar 2013, ob 09:18:29
  Stari komunist, pohodnik v Jajce, Puklasti Ivan, je zavetje našel v poraženi beli gardi in stkal pristno zavezništvo z RKC! Vsemogočni bog je njegov novi Stalin, Tito in Hitler v eni osebi. In ta zmedena shizofrena duša, namerava danes zakuhati, kar mu ni uspelo leta 1994! Izredne razmere! Ranjena zver je nevarna!
  Tunek iz haloz-press
  ozna sve dozna press

 • garfi

  fstajnik Foglof Tunek | petek, 08. februar 2013, ob 09:37:22
  Dejstvo je, da se bo Puklasti Ivan sprehodil po osovraženi prestolnici! Da bo stopil celo na Zokijev spomenik, Kongresni trg, pomeni hudo varnostno tveganje. Nismo leta 1988, niti leta 1994! To so bila zlata leta Janeza Janše! Zakoni proti njemu, množice pa zanj! Tokrat so stvari precej drugačne. Zakoni proti njemu, množice proti njemu, stranke proti njemu, še malo pa bo Urška proti njemu. Samo podpora RKC, Stresa in Štuheca – dve belouški, je premalo.
  Tunek iz haloz-press
  ozna sve dozna press

 • garfi

  fstajnik Foglof Tunek | petek, 08. februar 2013, ob 10:49:34
  Čujte, ču sn, da so župniki po cerkvah pozivali farane, da se udeležijo romanja v Ljubljano. Na kongresnem trgu bo govoril sam odrešenik, Puklasti Ivan! Baje bodo slepi spregledali, hromi shodili in sploh se bodo dogajali čudeži. Desna roka Puklastega, tisti ki ma krajšo nogo, se mu bo noga podaljšala. Da, Janezek bo delal čudeže!
  Tunek iz haloz-press

 • garfi

  fstajnik Foglof Tunek | 22.12.2012 | 18:14
  Čujte klerofašisti, to je en vic za vas: Šinkof Tinek: “Čuj Tunek, kaka je razlika med zombijem in SdS-ofcem?” Foglof Tunek:”Čuj Tinek, zombi ne krade in ne laže!”

  fstajnik Foglof Tunek | 22.12.2012 | 19:30
  Čujte, ka če danes zvečer v fseh domovih po Sloveniji na fseh ulicah in trgih ob 20h prižgemo sveče za umrlo socialno državo Slovenijo – enako storimo tudi fsi, ki bomo pred parlamentom ali v okolici Cankarjevega doma, fsi, ki ne morete v mesto, pa po svojih domovih prižgite ob 20h sveče umrli pravični, socialni in solidarni domovini. Mati domovina tako smo razklani, da drugače žal tokrat ne moremo praznovati. Največji krivec za to pa je trgovec z orožjem, kaplar Ivan Janez. Tak, zaj pa grem šmarnice pit.

  fstajnik Foglof Tunek | 22.12.2012 | 19:48
  Kdo so to zombiji? Za 900 mio je RKC oplenila državne banke in nakradenega jim ni potrebno vrniti. Javni zdravstveni sistem bo razpadel zato ker menda ni 100 milijonov…….Ob tem moralno sprevrženi kriminalci na oblasti fizično obračunavajo z protestniki, jih zapirajo in se gredo medijsko specialno vojno zastraševanja okradenih državljanov….Proti tem in njihovim hlapcem, ki jih branijo bo treba nastopiti bolj radikalno sicer nas bodo ožemali dokler ne bomo pocrkali! Kocka je padla.

 • Franjo Trojner

  Ja plačani volkovi so peljali svoje ovce na proteste. Ponosen sem na vse Mariborčane in Vijole, ki so nakano domačih in tujih volkov spregledale in se političnih, nasilnih protestov niso udeleževali. Prav žalostno je bilo gledati kako je drhal iz drugih krajev požigala in razbijala naš Maribor. Vsi dominantni mediji tudi lokalni so takrat padli na izpitu visoke profesionalnosti in nepristranskosti, poročanje je bilo zelo pristransko, žaljivo in celo goreče grozeče navijaško v stilu , ki se ga ne bi sramovali niti mediji v bivšem totalitarnem sistemu. Ta mini rdeča revolucija je zelo nazorno pokazala, da je naša pravna država, mlada demokracija še vedno zelo šibka in jo stare sile kumunuzma še vedno resno ogrožajo. Prav iz tega razloga bi bilo tudi danes modro izpeljati LUSTRACIJO in s tem premišljenim in nujno potrebnim dejanjem dati demokraciji in pravni državi sploh prvo zares pravo in iskreno možnost, da prvič zares zaživi, se utrdi in v dobro nas vseh v teh krajih tudi ustali. Do takrat bomo pa živeli v tem čudnem, popačenem hibridnem političnem sistemu, ki z pravo demokracijo nima prav nič skupnega in omogoča, že kar grozi, da se z lahkoto čez noč ponovno znajdemo v bivšem totalitarnem kumunističnem režimu.

 • Janez

  Še eno šaljivo
  vprašanje :
  – kdo so bili v Sloveniji ..?
  – prvi ” klero-fašisti” Nad isklam-migranti !?

  Vsevedni multinekulti ZL, SD, SMC reče:
  “slišali smo, da so bili to grofje s Turjaka – že v 16. stoletju !
  So roparske in morilske Turke ki so jih zajeli – kar v t.i. “turško ječo” na gradu Turjak – zmetali !
  In jih pustili v njej, da so umrli !
  Slo miultinekulti iz ZL, SD, SMC – zgroženo rečejo !
  Turjaški grofje so bili pa res eni grdavši in klerofašisti !
  Morali bi Turke lepo sprejeti, jih pogostiti –
  – in se jim pustiti – da jih pomorijo in izropajo ! Pravi klerofašisti so bili “turjaški” l,r. JANEZ KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!