Obrat v levo: Cerar na nož z Izraelom in ZDA, SD pa že tretjič v igro za slovensko priznanje Palestine

Miro Cerar (foto: epa)

Priznanje Palestine, ki ga je vlada konec lanskega leta predlagala državnemu zboru, bo pomembno zaznamovalo predvolilno dogajanje v prihodnjih mesecih. Za državo pa ima lahko resne zunanjepolitične posledice. Predlog  je del predvolilnega spopada na levici, ki ga je še razvnela odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je priznal Jeruzalem za glavno mesto Izraela in svojemu zunanjemu ministrstvu naročil selitev  veleposlaništva iz Tel Aviva.

Priznanje Palestine, ki je po odločitvi SMC in vlade Mira Cerarja, da to podpre, le še vprašanje časa, ni zgodovinska novost. V času socializma je Jugoslavija Palestino že priznala. Z Izraelom pa je nekdanji jugoslovanski diktator Josip Broz Tito pred tem celo odločno prekinil diplomatske odnose. Slovenija jih je spet vzpostavila, Izrael pa nam je v času, ko je država nastajala, tudi pomagal.

Vlada za priznanje, a ni zanj …
Vlada Mira Cerarja je uradno za priznanje Palestine že ves čas. Z glasovanji pa predstavniki vlade, denimo zunanji minister Karl Erjavec (DeSUS) in predvsem poslanci SMC, priznanje zadnja leta onemogočajo s pojasnilom, da čakajo še kakšno evropsko državo, ki se bo odločila za takšno dejanje. Denimo, Nemčijo, Francijo, Veliko Britanijo, Italijo, Avstrijo … Logika je, da od slovenskega priznanja Palestine na Bližnjem vzhodu, če to storimo sami, ne bo učinka, bo pa škoda zaradi poslabšanih odnosov z Izraelom in ZDA.

A kakšne večje evropske države, ki bi priznala Palestino, zadnja leta ni. Težav je več. Le ena je, da bi to poslabšalo odnose z ZDA in Izraelom. Obe državi sta pomembna gospodarska in politična partnerja slovenske države.

Z Izraelom se bodo odnosi poslabšali, ker ga sosednje arabske države – kar obstaja – vojaško napadajo in poskušajo uničiti, kar je tudi cilj vsaj dela voditeljev Palestine. Posledica teh vojaških porazov v zgodovini je bila, da se je Izrael ozemeljsko širil na račun sosed, ki so, kot opozarjajo Izraelci, vse po vrsti diktature z islamom kot prevladujočo politično ideologijo. Tem sosedam je v preteklosti pogosto vojaško, tudi s prodajo orožja, pomagala Sovjetska zveza, pozneje Rusija. Izraelu pa ZDA in Zahod.

Posledica izraelske zasedbe območja, ki je prej pripadala Jordaniji in Egiptu, je bil nastanek avtonomnih območjih, na teh območjih je bila konec osemdesetih let prejšnjega tisočletja razglašena država Palestina, ki ima od leta 2012 status opazovalca v OZN. Vseh “svojih” ozemelj Palestina ne obvladuje.

Nastajanje Palestine ni primerljivo s slovenskim osamosvajanjem: v Sloveniji ni bilo zahtev, da je treba druge države v okolici izbrisati z obličja sveta in pravico do obstoja je Slovenija utemeljila na nasprotovanju totalitarni ureditvi prej skupne socialistične države.

Priznanje Palestine iz meseca v mesec že dve leti in pol poskuša na dnevni red državnega zbora spraviti Levica Luke Meseca (prej Združena levica). Od vladnih strank pa se jim je do prejšnjega meseca pri tem pridruževala le SD Dejana Židana. Občasno pa tudi DeSUS Karla Erjavca. Iz opozicije pa nekajkrat NSi Ljudmile Novak.

Tretja igra SD ob Palestini
Tudi na ravni Evrope so za takojšnje priznanje Palestine radikalna Levica, Zeleni in Socialisti, na desni pa so previdni. Palestino so v Evropi priznale nekdanje socialistične države članice Varšavskega pakta, zgodilo se je že leta 1988, ko so Palestinci razglasili državnosti, takrat sta to storila tudi Malta in Ciper. Priznala jo je tudi socialistična Jugoslavija, ki pa je ni več. Z zahodnega dela Evrope sta Palestino doslej priznali Švedska (2014) in Vatikan (2015).

Junija 2015 je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han prišel pred novinarje s skupino poslancev, ki so javno pozvali k priznanju Palestine. Na dogodku v državnem zboru so gostili predstavnika Palestine na Dunaju Salaha Abdel-Shafija, ki je takrat tik pred obletnico nastanka slovenske države opomnil, kako pomembno je bilo za našo državo, da je bila po razglasitvi samostojnosti mednarodno priznana, in med drugim ocenil, da bo „priznanje Palestine prizadevanja za mir na Bližnjem vzhodu dvignilo na višjo raven“.

Neodvisnost so Palestinci razglasili 15. novembra 1988.

Poslancem ZL Mateju Tašner Vatovcu, takrat še Zaab (danes DeSUS) Petru Vilfanu in SD Hanu se je predstavnik Palestine zahvalil, ker so podpisali predlog, da bi Slovenija le priznala Palestino. Iz SD so se odzvali, da niso podpisniki predloga za priznanje proti svoji vladi, napovedali pa so, da bodo predlog ZL in Zaab s to vsebino podprli.

Avtogol Luke Mesca
To so pozneje, ko je o predlogu, da bi priznanje Palestine spravili pred državni zbor, odločal kolegij predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC), iz SD večkrat storili. A je Levica iz meseca v mesec še vsakič propadla, ker ideje nista podprli največji stranki v državnem zboru: SMC in SDS Janeza Janše.

Junija 2016 pa si je Luka Mesec zabil celo precejšen avtogol. Takrat je namreč predsednik DZ Milan Brglez (SMC) odločanje o Palestini že uvrstil na dnevni red seje parlamenta. Ker pa je Mesec to spregledal in dodatno zahteval, je s tem opozoril predstavnike vlade, kaj se dogaja in namestnik generalnega sekretarja vlade Jaka Slokan je zahteval umik točke z dnevnega reda. To sta Simona Kustec Lipicer (SMC) in Franc Jurša (Desus), ki zastopata točno 46 poslancev, torej večino vseh poslancev, tudi izglasovala. Proti je bil takrat le Matjaž Han iz vladne SD.

Kdaj bo parlament po preobratu v vladi, ki je konec decembra nadaljevala svojo julija 2015 prekinjeno sejo o priznanju Palestine in zdaj državnemu zboru nenadoma tudi sama predlagala, naj odloča, še ni čisto jasno.

Kdaj o priznanju DZ, še ni jasno
V vrhu državnega zbora še niso odločali, kdaj bo razprava in glasovanje. Vlada pa je naložila svojim ministrstvom, da preučijo in poročajo o možnih učinkih nadaljevanja postopka priznanja Palestine za Slovenijo.

Iz vlade so v predlogu državnemu zboru svojo politiko opredelili tako: „Odločitev je skladna z jasno izraženim dosedanjim stališčem Slovenije, da Palestincem, tako kot drugim narodom, priznava temeljno pravico do samoodločbe in vzpostavitve lastne države. Priznanje Palestine poudarja tudi načelno držo Slovenije glede rešitve palestinskega vprašanja s pogajanji v smeri rešitve dveh držav.“

Peter Jančič /spletnicasopis.eu

 

 • Silka

  V Večeru https://www.vecer.com/svinjska-glava-na-kidricevem-spomeniku-6376502 piše, da so v Kidričevem ukradli Kidričevo glavo in jo nadomestili s svinsko. Storilcu lahko samo čestitam. KONČNO SE JE ZAČELO. Upam, da ime kraja tudi kmalu spremenijo, saj poimenovanje kraja po zločincu ni dobra popotnica za nikogar.

  • luckyss

   Tipična laž…glavo Kidriča so že leta nazaj ukradli in pretopili cigani…upam pa, da nova gleda proti džamiji…

  • Steiermark

   Ne , nemore biti dobro za nekogar, kar prinaša prekletstvo nad ljudi in kraj……. Originalno ime je bilo Sternthal oz. Zvezdna dolina….

 • zokispoki

  Te pizdune naj se obtozi veleizdaje. V casu, ko imamo v Beli Hisi Melanijo, se ti amaterjii zajebavajo
  in zdravijo svoje komplekse. Popolni debili, zares !

 • resnicaboli

  Idioti Trump pa je sporočil da bo ukinil pomoč Palestincem ker se nočejo pogajat. Slovenija proti Ameriki?

 • mona lisa

  Cerar naj se raje briga za to bedo v Sloveniji.

 • Zima prihaja

  In minimalna plača bo znašala v Sloveniji 1500€ netto na mesec zaradi tega zdaj ?

 • MEFISTO

  Jedinice, mirno!

  Slušaj ovamo!

  Govori vam Mefisto.

  Postrojil sem vas, da izrečemo priznanje našemu prjatlu razumnemu, enemu in edinemu, bolj znanemu po tisočerih nickih.

  Ta mož peresni je na Silvestrovo in v obeh prazničnih dnevih sam objavil najmanj tisoč (1000) komentarjev in tako postavil večen spomenik komunistični ideji.

  Ker je učinkovito dokazal, kako je mogoče zajebati praznike, ga je tovariš Tito iz cvetlične hiše odlikoval z najvišjim odlikovanjem – redom AVNOJ.

  Jedinice, volno!

 • MEFISTO

  Zaman so bile vse vaše dobre želje, če nam že prvi delovni novoletni dan pokvarite s Cerarjem.

 • ahnenpass

  Seveda lahko primerjamo palestino s Slovenijo, kaj pa Izbrisani?

  • resnicaboli

   Prebrisani in ne izbrisani. Niso hoteli državljanstva iz raznih razlogov nekateri so bili veliki Srbi drugi veliki Hrvati in tako naprej, To da je Slovenija izgubila spor pa je še en znak korupcije pri nas.

 • luckyss

  Približevanje vzhodu in višegrajski skupini je prava pot….
  ZDA po svetu delajo le sranje, ustvarjajo begunce in destabilizirajo Evropo..

  • ahnenpass

   Višegrajstvo je gibanje za novo Avstroogarsko, v kateri Slovenija ni obstajala, brez Avstrijcev, bi bila to skupina tretjerazrednih Evropskih držav, ki nikoli ne bodo dohitele velikih centrov.

   • luckyss

    Migranti bodo slej kot prej uničili zahodno Evropo. če ne s terorizmom pa z nataliteto…
    Čez nekaj let bodo Evropejci bežali na razviti vzhod ;)

 • MEFISTO

  Gospodje in tovariši, Slovenija bo kruto plačala svojo zaletavost, ker obrača hrbet vsem svojim naravnim in tradicionalnim zaveznikom.

  Slovenija se mora nehati obnašati, kot da je bogata in cenjena država.

  Že po vladni ekipi se vidi, da je navadno sranje, ki ga bo upihnila že prva naslednja gospodarska kriza v Evropi

  • luckyss

   Nemčija je seveda tradicionalni zaveznik le kolaborantom…ostalim je bila ne tako dolgo nazaj okupator..

   • MEFISTO

    Komunisti ste lahko samo hvaležni Hitlerju.

    Brez njega ne bi nikoli vladali Sloveniji in jo unčevali.

    • luckyss

     Ja, “hvala” njemu in tudi kolaborantom…za vse pobite Slovence in požgane domove…

     • MEFISTO

      Kolikor mi je znano, so daleč največ slovenskih domov požgali partizani.

     • luckyss

      Ja, ta je dobra…..še kakšen drug vic morda ;)))

 • Franc Šink

  Ne. Slovenija kar se politike tiče res nima jajc.

  • Steiermark

   očitno pa imajo ti levaki, namesto jajc, žlaprtke….

 • MEFISTO

  Naj nam Cerar odkritosrčno pove, če ga res ne skrbi toliko, kolikokrat bodo hrvaški ribiči ribarili do sredinske črte Piranskega zaliva, kot to, kdaj si bodo naši ribiči kljub napenjanju vladnih implementacijskih mišic upali prekoraćiti to magično sredinsko črto

  • luckyss

   To z ribiči je le za ovce…razlika je v tem, da se tokrat za incidente ni bilo potrebno dogovarjati…

   • MEFISTO

    Vprašal sem Cerarja, ne tebe.

    • luckyss

     Se opravičujem….te bo Miro poklical v naslednjih minutah..;)

     • Misliš, da je že vstal ?

     • luckyss

      Mirrooo, dej se sprav z babe in začni delat..;))

     • MEFISTO

      Ker gre vse navzdol, bi bilo bolje, če bi Cerar čim manj delal.

     • luckyss

      Pravzaprav smo drugi v Evropi po gospodarski rasti, torej bi bilo dobro, če bi JJ držal obljubo ;))

     • totex39

      A zato JS napoveduje stavke, da bi lenuhom zvišali plače, namesto, da bi jim za 30% znižali, čista novodobna socialistična gesta.

     • luckyss

      Kaj ima to z odstopom JJa ?

     • totex39

      Ko si tako velikodušno napisal, da imamo gospodarsko rast……

     • luckyss

      Seveda jo imamo ali pa vsa Evropa stagnira ;))

     • Steiermark

      Butec, Evropa ne stagnira, pri nas se pa beleži rast po zaslugi nemškega gospodarstva in naša “rast”, ki je v bistvu ni!

   • Steiermark

    ni se bilo potrebno “dogovarjati”, ker ste bili že predhodno dogovorjeni!

   • Ja, ti pa si res VELEvedež.

  • resnicaboli

   Kaj pa tam kjer so Hrvati dobili naše ozemlje Cerar že seli ljudi kljub temu da Hrvati sporazuma ne priznavajo?

 • črnaovca

  Ma ja in kaj sedaj tega Cerarja peče Palestina. Tam doli je vse skupaj ena godlja v katero se ni mešat če ničeš bit usran in smrdet. S tistimi ki smrdijo pa nihče noče imeti opravka. Naj Rusi priznajo Palestince, jih še niso, že vedo zakaj. Američani jih tako ali tako ne bodo preveč sovražijo Arabce

  • Marija

   Peče jih denar katerega dobivajo za svoje delovanje.

 • VERRZIFIKATOR

  Mira Železnik Tiršek

  OSTRŽKOV DRUGI TIR

  Na vse pomislil, glej, sem že doslej,
  pa vendar, kot zdaj vidim, ne na vse,
  saj zdaj ves forum od zamisli vre,
  poraja vrsta novih se idej.

  Z Ostržkom kaj da se bo dogodilo,
  predvidel zdavnaj bil je že Collodi,
  da frkolin, ki sam po svetu blodi,
  konča obešen sam na rogovilo.

  Lisjak in maček stokrat pretentata
  Ostržka, kratkovidno malo lutko,
  ravnata z njo kot bi z zaklano putko,
  saj vendar prekaljena to sta tata.

  Cekinov da Ostržek bo zakôpal
  sposojenih v namensko levo jamo,
  to zgodbo iz Collodija poznamo,
  potem ga maček spretno bo oropal.

  A glej, pozabil sem na en scenarij,
  železna proga da ima dva tira,
  in kdor po njej navzgor si pot utira,
  računa naj na vsak imaginarij.

  Ob gradnji tira drugega seveda
  rodi scenarij se rezervni takšen,
  da kos lesa neuporaben kakšen
  zavrže na zemljišče se soseda.

  Ob forumski pohlepnežev nervozi
  lesena majhna zlahka se ovira
  premakne tudi na sredino tira,
  Ostržka lutko hitri vlak povozi.

  Ob tiru majhna naredi se gneča,
  maček kot izvedenec za proge
  zapiše v poročilo, da uboge
  bila je lutke delovna nesreča.

 • MEFISTO

  Nisem latentno spolno usmerjen kot luckyss, toda za javnost smem reči, da so zgorj prilepili lepega in pametnega moškega, ki se piše Miro Cerar.

 • Olga_10

  Shizofrena, nora vlada, ki nima nobenega kompasa! Lahko prizna tudi samostojno državo – Don Murgleonijo!

 • Marija

  Doma imajo toliko za postoriti,da še dihati nebi imeli časa. Njih pa briga Palestina.Naj se dogovorijo ali bodo islamci ali judje komu tu mar.Če se pokvarjenci obeh držav,če bereš njihovo zgodovino potem ti ni žal ne enega ne drugega.Vse je pa politika pokvarjencev na vrhu. In kaj se imamo mi tu mešati. Za našo revščino naj poskrbijo.

 • Zima prihaja

  Posteljne stenice so že rešili ?

 • antimur

  Za priznanje Palestine je večina tistih levaških pizdunov, ki so bili proti samostojni Sloveniji. A je lahko še kakšno bolj gnusno dejanje, da priznavaš divjo teroristično državo, za lastno domovino si pa proti. Sicer pa levaki, sedaj imate priložnost, da se vmešate v Špansko-Katalonski spor, kar baraba Kučan že počne, tako kot vaši predniki, boste lahko tudi vi drveli v Španijo in se vmešavali v notranjo ureditev, tako kot “slavni” španski borci”, katerim smo morali potem še več kot pol stoletja plačevati dodatke za ta njihov avanturizem, plačevali smo mi, ne Španci ali pa Stalin. Upam, da na SPIZU nimajo več nobenega izmed teh neupravičenih požeruhov.

  • luckyss

   No, ustavi konje…še nedolgo nazaj ste jih (Žide) pomagali Dolfiju nalagati v peči, sedaj pa bi jih zagovarjali…

   • montyamp

    Ko boš obvladoval nemščino , si pogle tole .
    Dvomim da si sposoben razumeti .
    Dokaži si da nisi ultraidiot .
    https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

    • luckyss

     Ja, dečko ima v marsičem prav…

     • montyamp

      In ti si to že preštudiral , 2 uri v 15 minutah .
      Tako sposobni so samo UDBOVSKA DECA .

     • luckyss

      Občasno pogledam kakšen prispevek Ganserja, Chomskya- ali kakšnega drugega “teoretika zarot”….nemščina pa je bila v mojih časih edini ali vsaj izbirni tuj jezik na mnogih šolah …tako da ti ni treba mešati zraven udbe ali Kučija ;))

     • montyamp

      Analitika zarot v praxi , si mislu .

 • tarantela

  Po gornjem naslovu sodeč, lahko pričakujemo, da Cerar leta okoli z nožem med zobmi.

  • traktor

   V tistih škrbinah je težko držati nož.

  • Olga_10

   Klobasice, vozovnice, toplice….vse za NOB skorumpirance…

   • Ja, “borci” imajo vse to zastonj že 70 let.
    Koliko stoletnikov imamo med eNOBe-jevci ?

 • MEFISTO

  Spomladi levičarji sploh ne bodo imeli časa sodelovati na volitvah.

  Veliko jih bo čuvalo implementacijsko mejo. Nekaj se jih pripravlja na udeležbo v španski državljanski vojni, mnogi bodo šli na pomoč Palestini, še več jih bo pa napadlo ZDA.

 • totex39

  Zahtevajmo odstop te sramotne komunistične vlade, ki nas pelje vedno večji propad. Sedaj se borijo za priznanje Palestine, kar res ni več normalno, namesto da bi urejali stvari doma, ki so vedno bolj problematične.

  • luckyss

   Palestino je do sedaj priznalo že okrog 140 držav in jo bo na koncu večina naprednega sveta..seveda z izjemo ZDA in Israela…

   • montyamp

    Toliko držav sploh ni na planetu .
    LAŽ NESMRTNA DUŠA RDEČIH IDIOTOV .

    • luckyss

     Jih je še kakšnih sto več….(mislim da 236)
     Ne se javno smešit ;))

     • montyamp

      Zaj se boš pa cel dan naslajal nad oglodano kostjo .
      Hahaha ……………..
      Še vedno pa drži :
      LAŽ NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA

     • luckyss

      Zakaj bi se naslajal nad dejstvom da SDS ovce niste ravno med najbolj “brihtnimi” ?!
      Saj je dovolj da pogledaš poslance SDS, pa je vse jasno ;))
      Predlog za vašo himno..
      https://www.youtube.com/watch?v=WTg5QncjD3U

     • montyamp

      Še dobro da mamo SMC čitalce esejev udbopartijskih fosilov .
      Kaj ste to za eni kastriranci paradajzarji ???
      Žvepleni , zemljeni , solatar ………………………………., to so ja penzionisti ki so vas kastrirali , zdaj pa skačete v Janšo .
      JANŠA VAS NI KASTRIRAL .

     • luckyss

      A boli ?
      ;))

     • Steiermark

      Za misliti, so potrebni možgani, pa ne svinjski – tisti so specialiteta, za pojest – torej četudi jih zaužiješ, ti ni pomoči, ostajaš še vedno brez možganov!

    • dr Janez Sveti
     • montyamp

      Hahaha , na čigavi strani pa ste ???

     • dr Janez Sveti

      Na svoji dragi moj komentator :)
      Kako je že izmišljena skovanka? Vseglihar sem..
      DR Janez Sveti vesoljc

     • montyamp

      Pravi Slovenci , takoj humor pod vodo .
      Takšna država res ne more preživet .
      Res pa je , da za razumevanje humorja , potrebuješ nadpovprečen IQ .
      Nisem presenečen nad rezultati meritev .

     • luckyss

      Nič se sedaj ne izvijaj…si pač glup..

 • Poštenje velja

  Zubatec odjebi.

 • montyamp

  Kdaj in kje komunisti niso vsega uničili ???
  Pametne zazidajo ali s krampi pobijejo .
  Potem svoje otroke UDBOVSKO DECO ,
  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/udbovska-deca-prispevek-nekdanjega-sodnika-na-evropskem-sodiscu-za-clovekove-pravice-o-bioloskih-naslednikih-udbovske-elite/
  mentalno pohabijo in naselijo po državni upravi in oblasti .
  Ja , kako naj država funkcionira z HUDOJAMSKIM NEPOTIZMOM , saj to je z udbovsko ljubeznijo uničenimi plodovi ovaduško banditske reprodukcije , misija nemogoče .

 • etrusk

  Levičarji , podpirajo levičarje.
  Prepričan pa sem , da so se Izraelci v svoji zgodovini, naučili in na to že dobro pripravili in če pride do spopada , jim bodo pokazali kaj so sposobni.

  • luckyss

   Seveda, saj imajo večino jedrskega orožja obrnjenega proti Evropi….Tudi tam namreč po njihovem živimo “neljudje” oz. “živina” po njihovem verovanju..

   • montyamp

    Še pred minuto pa si žide zagovarjal .
    Jebiveter kot vsi fašisti .

    • luckyss

     Nisem jih ravno zagovarjal, če menim , da je sprevrženo ljudi kuriti zgolj zaradi njihovega porekla..

     • montyamp

      Je boljše zazidati .

     • xtc

      No levaki s tem nimate nobenih moralnih zadržkov socialisti in komunisti ste svojega brata po socializmu povozili do danes vsaj za 170 miljonov mrličev torej ste zadnji ,ki bi opletali z moralo.

     • luckyss

      Kolaboracija z okupatorjem je pač najbolj pritlehno dejanje, ki je možno proti lastnemu narodu…Nobeno jamranje tega ne opraviči…

     • montyamp

      Res je .
      Slabša je samo še kolaboracija in na veleizdajo še zazidavanje domoljubov .
      TitoBANDITO je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj
      stopajo v nemške službe

     • A, res ? Pa to je nemogoče. Je bil normalen ?

     • montyamp

      Seveda je res .
      Komunisti so slovenske domoljube označili za izdajalce , ker so se slednji borili ZA SLOVENIJO
      KOMUNIST FAŠISTI PA ZA OBLAST .

     • Saj nimam besed. :(

     • montyamp

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA

     • xtc

      Največji izdajalci slovenskega naroda in kolaboranti ste levaki,pred 22.6.41 iz Nemci in Rusi-v Trbovljah i Mariboru ste skupaj z Nemci žrli in se drli pijani “Heil Hitler”,Dolanc kot Hitler jugend je navdušeno vpil Sig Heil in z dvignjeno roko paradiral po Trbovljah,no nato ste izdajalsko prededlali k Rusom in 91 pa k Srbom in še danes hlapčujete in kolaborirate s Rusi in Srbi-izdajalci enkrat -IZDAJALCI VEDNO.

     • luckyss

      Tudi Rusi so taktično paktirali s Hitlerjem in ga na koncu pohodili kot črva skupaj z njegovo paravojaško golaznijo…

     • Pa, kaj nas zanima, kaj so počeli Rusi pa Hitler !!!
      Svoje moramo razčistit, če se da !
      Vedno gledamo v tuji zelnik, doma pa štala.

     • montyamp

      Se pravi TITOBANDITO
      DVOJNI IZDAJALCI
      STALIN—HITLER—STALIN , kak veter potegne .

     • xtc

      Rusi niso nikogar povozili-če nebi ZDA in Anglija Stalina zalagali preko Arktičnih konvojev,bi ga Hitler povozil do amena Rusija pa bi danes bila na Kamčatki.

     • Soave

      Najbolj pritlehtno je , da te ” kolaborante” skrivaj pobiješ, jih brez sodbe zmečeš v rove in brezna in molčiš kot riba .

 • althar

  Komunisti bi priznali vse, samo, da jim ne bi bilo treba priznati, kaj so v resnici: slaboumna, morilska in lopovska sekta.

 • MEFISTO

  Odkar sem gledal oddajo o Karlu MARKSU, me sploh ne čudi, da imajo njegovi rdeči občudovalci tako anarhijo v državi.

  Nekoč je Engels obiskal Marksa v njegovem londonskem stanovanju in kasneje izjavil, da tako zanemarjenega brloga še ni videl in da Marksovi sploh ne poznajo vode, mila ter glavnika.

  Kot komunistu je bila Marksu zvestoba partnerju malomeščanska kaprica.Nekoč je neki fini dami, ki je dišala kot Marks, naredil otroka. Iz zagate ga je rešil Engels, ki je, da bi rešil Maksov zakon, namesto Karla priznal očetovstvo. Samo mislite si lahko, kako se je hahljala okolica.

  Ob taki hišni higieni in finih damah, s katerimi se je pečal, je Marks zbolel za neko čudno bolezen, da je na določenih speifičnih in občutljivih mestih dobesedno gnil in na koncu tudi umrl.

  Nanizal sem samo nekaj drobcev iz Marksovega zanemarjenega življenja.

  • FUCK COMMUNISM

   Tipicen umazan zidovski komunajzar…

  • tohuvabohu

   Občudovalci so prepričani, da je bil Marx priznan znanstvenik in ekonomist, saj je napisal debel špeh z imenom Kapital. V resnici je bil zapit pesnik, o ekonomiji ni imel pojma, o znanosti pa še manj.

 • Franjo Trojner

  Toti nesposobni, nespodobni, narcis, gizdalin, kvazi žigolo Cerar in njegova leva falanga z SMC, SD, ZL, DESUSOM na čelu bodo v parlamentu priznali Palestino in s tem priznanjem dali legitimnost teroristom iz vrst FATAHA, HAMASA in HESBOLAHA, ki so v Palestini, Izraelu in drugod v celem svetu v terorističnih napadih sejali smrt in povzročali kaos in strah, kar počno še dandanes Izraelu in sami Palestini, kjer se razne frakcije borijo za oblast/$ in pri tem ustrahujejo in pobijajo tudi lasten narod. Kar je nazorno pokazala državna francoska televizija, kako so teroristi Hamasa pred seboj ponoči v teroristično akcijo poslali še ne 10 let stare dečke, ki si bili žrtvovani z namenom, da na meji z Izraelom padejo v zasedo in z tem pozorijo nanjo teroriste Hamasa, da sami ne padajo vanjo. TV pokaže tudi ostarelo že čisto obupano mater Palestinko, ki je izgubila že vse svoje mladoletne sinove, ki jih je Hamas na silo odpeljal in zdaj od matere terja še mladoletne hčere. Teroristi Fataha, Hamasa in Hezbolaha ne spoštujejo podpisanega mirovnega sporazuma in vsak dan pošljejo kakšno raketo na civilno prebivalstvo bližnjih Izraelskih mest, ali napadajo vojsko Izraela vzdolž celotne meje. Prav iz tega razloga so se Izraelci zavarovali in na meji z Palestino postavili betonski zid, ki jih ščiti pred teroristi.

  In v to godljo želi fanatik, narcis Cerar in njegova rdeča vladna falanga vplesti Slovenijo in vse Slovenke in Slovence, ki bomo zagotovo zaradi ponovnega brezumbega, blaznega soliranja Cerarja in naše naivne diplomacije, kontra interesom EU in vseh napredne zahodne civilizacije potegnili kratko. Tokrat bo trpelo tudi naše gospodarstvo in se bo odrazilo tudi v naših denarnicah/standardu.
  Gizdalin Cerar in njegova rdeča falanga je znova pokazala svoj hinavski/lisičji mrhovinarski obraz in bo z priznanjem Palestine s tipko na gumb DA v našem Slovenskem parlanentun v bistvu glasovala za izbrisanje Izraelske države in naroda, kulture, vere iz lica zemlje, za kar se že od samega nastanka države Izrael borijo vse njegove sosede in tudi teroristi iz Fataha, Hamasa in Hezbolaha.

  Pred voltvami 2014 nobena danes vladna leva stranka, tudi SMC ne, ni volilcem v svojem volilnem programu zapisala, da se zavzema za priznanje Palestine, iz tega razloga tudi volilci stranke SMC sami stranki niso dali mandata/potrdilo za takšno početje. Danes je že prav vsakomur jasno, da je stranka SMC po zaslugi Cerarja njegove nesposobnosti, nespodobnosti in vseh neetičnih, nepravnih dejanj in škandalov, afer njegove vlade in poslancev izgubila velik del svojih volilcev, česar se še predobro zaveda sam Cerar in zato poizkuša tik pred volitvami z takšnimi solo akcijami doma nagovoriti volilce iz skrajne levice, da na volitvah glasujejo zanj in SMC in mu tako pomagajo zlesti čez parlanentarni prag.
  V interesu države in vseh državljanov Slovenije je, da Cerar in njegova leva vlada do konca svojega hitro se iztekajočega mandata naredi prav vse, da zasčiti naše ribiče in jim omogoči ribarjenje po celotnem našem morju, to pa lahko doseže le tako, da se stvarno zoperstavi Hrvaški okupaciji dela našega morja.
  Priznanje ali nepriznanje Palestine, pa naj gizdalin Cerar prepusti novi zasedbi parlamenta po volitvah letos.
  Glede stranke Nsi in njene podpore priznanju Palestine me je totalno sezulo in se sprašujem ali stranka Nsi še spada na politično desnico, ali pa je pod vodstvom Novakove in Tonina že čisto prestopila v nasproten tabor, za kar zna na bližnjih volitvah plačati ogromen ceh.
  V primeru soliranja narcisa Cerarja in njegove rdeče falange pri priznanju Palestine mimo volje Slovenskega ljudstva bi moral reagirati predsednik države Borut Pahor in če odpove še on bomo pa državljani o tem vprašanju zahtevali referendum.

 • Steiermark

  Teroristi podpirajo teroriste! Bratje po morjenju…..oz. klanju in posiljevanju – kot njihov svetli zgled, jb tito!

 • xtc

  Priznanje teroristične tvorbe je abotnost brez primere kot država Palestina,ki ni nikoli obstajala,kot tudi dokazi ,ki kažejo,da so palestinska ozemlja v bistvo leglo islamizma,terorizma,korupcije,kraje,lenobe in anarhije.
  Zato je čas ,da se Palestince preseli na skupno ozemlje to pa razdeli med ostale arabske tržave,saj Palestincev kot naroda nikoli ni bilo in gre bolj ali manj za različne arabske skupnosti.
  Nadalje priznanje Palestine je škodljivo iz vseh vidikov nenazadnje nam bo še bolj škodovalo v sporih s Hrvati saj bodo ZDA le še bolj stopile na njihovo stran,pa tudi Izraelci in ZDA bodo zagotovo pritisnili na naše gospodarske in finančne partnerje ,da nam je treba pripreti pipe.
  Skratka hujskanje komunista Kučana iz ozadja nam pridno nakopava sovražnike ,včeraj Špance,danes Izraelce in ZDA jutri Nemce in Avstrijce ,dokler ne bomo v slepi ulici kot Yuga in bankrotirali kot ona.

  • Pa kje so se znašli vsi ti naši vodilni čudaki, no. ?
   Traparija na traparijo, se kar vrstijo, kot po tekočem traku. Kaj bi radi dosegli ?
   Se gremo spet “NEUVRŠČENE2” ?

   • xtc

    Seveda! Celo igro vodi Kučan ,katerega najbolj intimna želja je postati novi Tito,človek je bolestno obseden s titekovim sindromom in Novo Yugo,a ga považa čas in Hrčki.

    • Pa naj se preimenuje v tita, če želi, samo naj se ne vtikuje v vodenje države, ker je že prestar in razum pri teh letih ni več tisto, kar naj bi bil, oziroma bi moral biti, če hočeš krmarit državo.
     Pride čas, ko se moraš ustavit. ZAKON NARAVE !!!

     • xtc

      Ti zadeve preprosto ne razumeš,Kučan je identičen levak kot Lenin,Stalin,Tito,Honecker ,Mao,Pol Pot ima isto psihično motjo-psihopatsko vedenje kot oni in to ne bo menjal dokler se ne zvrne v jamo.
      A ti misliš ,da če bi Kučan imel danes toliko moči ,da bi lahko naredil novo Yugo,za trenutek okleval izdati nalog za likvidacijo par sto tisoč Slovencev in Hrvatov,samo da bi postal novi Titek in naredil Novo Yugo.
      K sreći te moči nima zato nori in hujska in razgraja na vse načine a ga k sreči čas in okoliščine prehitevajo in vse manj ljudi zanima Nova Yuga.

 • montyamp

  Potreba po drugačnosti akterjev venezuelske lunafakis levice , je premalo za priznanje terorizma kot države .
  Iz te potrebe se med poštenimi in preveč strpnimi namnoži morilska golazen .
  Slovenska strpnost bo z odpiranjem vrat boljševizaciji z murglosrbsko hunto , razstrelila svoje koleno .

 • Morala

  Preveč se igračkajo in mala Slovenija si tega ne more privoščiti!!

 • Aron

  Priznanje Palestine je le privi korak. Slovenija bi morala na podlagi lastne izkušnje bolj dejavno sodelovati v rušenje apartheida v Izraelu in mednarodnemu posredovanju (tudi vojaškemu), če Izrael ne preneha z okupacijo.

  • sprehajalec

   Ha, ha, ha. Ti bi vpletel slovenske vojake v vojno na Bližnjem vzhodu. Tokrat na pravi strani, skupaj z Rusi in Asadom pa palestinci proti Izraelu in Ameriki.

   Včasih se vprašam, če imaš tri čiste?

   • Aron

    Ni temu namenjen UN? Da rešuje konflikte, ki jih sami udeleženci ne znajo ali nočejo rešit?

    • sprehajalec

     Prav zaradi vtikajna UN ta problem še obstaja Aron. Drugače bi bil problem že davno rešen…

     • Aron

      Se strinjam. Če ne bi UN umetno ustanovil Izraela, problema ne bi bilo.

     • sprehajalec

      Izraelci so najstarejši znani naseljenci v deželi Kanaana.

      Nihče ni bolj avtohton tam, kot Izraelci.

     • Aron

      Dajmo aplicirat to na vse ostale današnje države.

     • sprehajalec

      Lahko, če imajo staroselci dovolj močne argumente in pa moč orožja, ki o tem najbolj odloča.

     • Aron

      Argumenti? Kaj pa argument, da je Žide izgnal iz obljubljene dežele sam Bog, ker so bili že takrat nevredni svoje države? Pa ni ravno nek argument, da je samo 50% izraelskih Židov domorodcev, ostalo so migranti, vglavnem konvertirani Evropejci.

     • sprehajalec

      Lažeš, Rimljani so jih manjši del. Po zgodovinskih kronikah so leta 1098 branili haifo pred križarji. Torej so bili večinski prebivalci takrat.

      Po enaki logiki, ki jo navajaš, bi tudi slovenijo moral očistiti migrantov in pustiti samo staroselce?

     • sprehajalec

      Praviš, tudi slovenijo očistiti migrantov?

     • Aron

      To ti pravis. Ti je Izraelski nacin etnicnega ciscenja blizu?

  • sprehajalec

   Če pa že, bo pa Aron Praporščak, takšen kot so bili včasih. S svojim praporom bo pred napadalno linijo vodil šturm…

   Pa okrepčal se boš lahko. Tako kot so Bosanci včasih rekli. Ako bude ruma, biće i šturma, ako nema ruma, nema ni šturma. V mislih so imeli šturmrum.

   • Jovo Jamnica

    Orginal je Kein Sturm ohne Rum. Krobocki soldati v AO so to vzeli ot Švabof(Bez ruma nema šturma). Rumu so rekli zemljotres, čaju z rumom pa politika…

    • sprehajalec

     Rombon so držali Bošnjaki Jovice. Med drugimi. V takratnem pomenu besede, mešani iz vseh treh narodov.

     • Jovo Jamnica

      Enostavno se motiš. Tudi reklo… jebenti politiku… pride od tega, ker je blo f čaju premalo šnopsa… Tak, ko so se Ameri zadevali v Vijetnamu z drogo, tak je bla v WWI droga rum, šnops, vinjak…

 • soc

  Na dobro režirano nenadno vračanje Slovenije k Rusiji in Srbiji pod vodstvom hardcore partije v vseh levih strankah opozarjam že od prvih mesecev Pahorjeve vlade. Zgodba gre dalje, očitno z vedno večjo hitrostjo. Velja prebrati članek Rada Pezdirja v predzadnjem Reporterju o ruskih igricah Srakovega Energoplana in o naraščajočem vplivu ruskih bank. Tako kot še kdo pred njim (Tit Doberšek iz Moskve, recimo) pravim – bojte se Rusov. In Srbov…

 • sprehajalec

  tako kot njihovi učitelji na Dolančevem Faksu za Bežigradom in Filo Faksu, ki so hiteli s priznanji vsakega desperadosa, ki se je pojavil na svetu, samo da so bili proti Ameriki in razvitemu svetu, tako danes tudi učenci in deca teh učiteljev poskušajo na enak način. Ko je Palestinka Leila Khaled hotela razstreliti potniško letalo na poti v Anglijo, so jo prijeli, takratno časopisje pa jo je pri nas slavilo, kot borko za svobodo in da so ji menda celo Angleži čestitali za dejanje.

  narobe svet. žal bi to rekel, pač preteklost. Vendar ne, danes lezejo iz lukenj mladiči teh učiteljev, slavijo palestinski terorizem, ploskajo Mugabeju, ki je žitnico Afrike spremenil v greznico in zato krivijo vse druge, razen Mugabeja. Nič se jim ne smilijo beli kmetje, ki jim je Mugabe vse pobral pa nagnal iz dežele. da so potem polja pod črnimi rokami propadla.

  Sramujejo se svoje bele kože in jo imajo za prekletstvo.

  Jaz jim predlagam, da gredo v solarij, pa si našponajo jakost na polno, da bodo črno zapečeni, če jim še to ne bo dovolj, naj se pa namažejo z globinom.

 • tohuvabohu

  Mene pa zanima, od kdaj in po kakšnih kriterijih so “Palestinci” narod. To so preprosto Arabci. Itak Arabci ne poznajo delitve na narode. Vsi Arabci govorijo isti jezik, pišejo z isto pisavo in verujejo v istega Alaha. Palestinci so geografski pojem in predstavljajo prebivalce Palestine, to pa so tudi Judi. Torej je govorjenje o pravici do samoodločbe Palestincev iz trte izvito.

  • Aron

   Ni res. Tudi med Arabci obstajajo pomembne razlike, večini je skupen samo jezik, pa še v tem obstajajo velike razlike med posameznimi deli. Palestinci nimajo veliko skupnega z Omanci npr, ali pa Savdijci.
   In ne, niso vsi Arabci Muslimani, tvoje poznavanje problematike precej peša, priporočam izobraževanje.

   • sprehajalec

    Lažeš Aron. Podpornik imperialistov!

    Arabski narod so umetno razdelili kolonialisti z ravnilom in začrtali ravne meje med njimi…

    Tako so učili v komunizmu v Sloveniji v šolah.

    Kristjane so pa Arabci razen Koptov v Egiptu bolj ali manj vse pobili.

    • Aron

     najprej obtožiš laži, potem se pa debelo zlažeš, hehe:) Maroniti, Kopti, Asirci v Jordaniji, Libanonu, Iraku , Siriji ne obstajajo? verjamem, da je vam, podpornikom državnega terorizma zanje vseeno, pa vendarle.

     • sprehajalec

      In? Zakaj jim Arabci ne dajo držav in neodvisnosti, kot to želijo, da Izraelci storijo za palestince?

   • tohuvabohu

    Dej, ne serji. Tudi med Štajerci in Primorci so pomembne razlike. In tudi niso vsi Slovenci katoličani. Bistvo je v tem, da se Arabci sami ne delijo na narode, a ne, učenjak. Savdijci recimo nosijo ime po savdski dinastiji, ni pa to poseben narod.

 • Anton

  evidentno je da so se levaki(beri levica) po vsem svetu sparili z islamom.Poteze, katere vleče naša diplomacija, lahko mirne duše označimo z slaboumno, kar pa me niti ne preseneča, saj vemo kdo so akterji ,to so potomci bivših kolabaristov, ki so se med 2 svetovno vojno parili z nacisti in fašisti po 2 sv vojni pa z Stalinom. Še eno dejstvo, vkolior analiziramo shemo naših miljonarjev(beri tajkunov) lahko ugotovimo, da kar 90%/> od teh pripada/so kaviar socialisti oz levi politični opciji, gre za elitneže z vrst tovarišijskih turbo kapitalistov, ki imajo z normalnimi kapitalisti a la Gates in ostali kaj malo skupnega

  sarkazem press

  • sprehajalec

   Pravzaprav ne gre za nič novega. gre za nadaljevanje smernic politike neuvrščenosti, ki je bila podaljšana roka varšavske Zveze, kot naravnega zaveznika Neuvrščenih. Kot jih je definiral edini dosedaj pravilno (Gibanje neuvrščenih) Fidel Castro na konferenci neuvrščenih v Havani, leta 1978.

   profesorji na Dolančevem faksu za bežigradom vozijo svoj učni program in smernice naprej…

 • MižekFiga

  Priznanje Palestine pomeni priznanje “mednarodnem muslimanskem terorizmu”. RTV ima posnetke ob palestinskem rajanju zaradi porušenih WTC stolpnic v NY. Jekleni Janez (SDS) tega priznanja ne bo storil, ker ima preveč rad demokratično domovino!

  • Aron

   Ima tudi posnetke, ko Izraelci pijejo šampanjec ob bombardiranju Gaze?

   • sprehajalec

    Tudi Churchill je pil Whisky ob bombardiranju Dresdna.

    • Aron

     In potem mene sprašuješ, če imam tri čiste? Ne seri.

   • Bozz

    Poglej si slike na internetu, če imaš želodec za to, krvava stanovanja Izraelcev, ker so muslimanski arabci iz okoliških krajev noter vpadli z noži in zaklali družine… poglej si vse teroristične vpade v Izrael, ko so recimo muslimanski arabci iz Gaze in “zahodnega brega” vpadli v Izrael in recimo z bombo skrito v kitari razstrelili picerijo s civilisti noter, itd.

    Poglej si videje o najbližjem Judovskem sosednjem mestu Gaze, Sderotu, kako Judovski otroci tam živijo s post-travmatskim sindromom, zaradi nenenhnih raket, ki so v preteklosti množično padale po njih iz Gaze in povzročale smrti in poškodbe.

    Poglej si tudi videje kako arabske muslimanske mame in očetje v Gazi učijo svoje 5. letne otroke, da morajo postati “mučeniki”, da morajo moriti Jude in kako jih perejo s sovraštvom.

    Lahko greš tudi nazaj v zgodovino in si pogledaš slike arabsko-muslimanskega masakra nad Judi v Izraelu leta 1920 in 1929, ko modernega Izraela sploh še ni bilo.

    Ko boš videl vse to, potem boš razumel zakaj se Izraelci veselijo, ko njihova vojska bombardira Gazo. Ne vidiš cele slike, pa si vseeno “pameten.”

    • Aron

     Pa naredimo primerjavo- koliko smrti je povzročil Izrael in koliko palestinski partizani? Koliko civilov so ubile palestinske rakete in bombe, koliko izraelske? Koliko otrok so zmasakrirali izraelski vojaki, koliko Palestinski partizani? Še samo izraelski generali priznavajo, da so imeli navodila, da morajo celotna območja Gaze zravnati z zemljo, da je bilo še njih sram, ti pa bi se šel vsegliharstva? Sram te bodi.
     Niti približno ne odobravam palestinskega terorizma, ampak primerjati boj z molotovkami in doma narejenimi raketami in bombami s sofisticirano vojaško mašinerijo IDFja je neresno.

     • Bozz

      Kdaj se je to začelo? Kdo je začel prvi? V kateri knjigi je zapisano, da je potrebno terorizirati ne-muslimane, nevernike v Allaha in da so Judi potomci opic in prašičev, katere je potrebno pobiti? Koliko civilov so pobile Izraelske bombe leta 1920 in 1929? Koliko civilov so pobile Izraelske bombe v 7. stoletju, ko je Mohamed obglavil vse moške prvega Judovskega plemena, ki je podleglo Islamskemu terorizmu, ker niso hoteli prestopiti v njegovo religijo, njihove žene pa posilil in zasužnjil?

      Ko ti bodo muslimani zaklali družino kot Judom potem se oglašaj, drugače pa bodi tiho armchair general.

     • Aron

      Tvoji dvolicnosti in indoktrinaciji ni konca. Kaj ima Palestinski kristjan z Mohamedom? Kaj ima palestinski otrok, ki ga je danes ubil IDF snajper z bombami 1920?
      Si clovek ali si samo neumen desnicar?

     • Bozz

      Poglej si tole in se deprogramiraj propagande, ki ti je bila oprana v glavo:

      THE NAZIS AND THE PALESTINIAN MOVEMENT
      https://www.youtube.com/watch?v=_abGQY-1qoM

      Si dojel na kateri strani si v resnici? Ko se gre za Jude, levičarji z veseljem postanete zagovorniki nacistov z vašim Titojem vred.

     • Aron

      No dej, po isti analogiji prilepi se kaksen dokumentarec o sodelovanju Vatikana in Hitlerja. Sem kot katolican pravicna zrtev genocida, ker so katoliki masakrirali Zide? Razumes, kaksen neumen argument si podal?

 • garfi

  rdeĆe teroriste imamo na oblasti že 70 let in logično je, da podpirajo islamske teroriste
  palestinski terorizem financira tudi €U
  posredno pa vsi s točenjem bencina v avtomobile

 • marker

  Naša država je nepomembna v svetovnih političnih zadevah. Priznanje Palestine nas popolnoma nič ne briga. Naši politiki naj raje uredijo domače zadeve, ki juh je neurejenih več kot dovolj. Kdor nima doma urejene in pravne države, ne more in ne sme soliti pamet drugim. Že tako so nepremišljeno glasovali v ZN proti ZDA, sedaj pa še to. Kmalu bodo višje obresti za nove naše kredite, vendar levici to ni mar, ker plača ljudstvo, ki ga levica ne mara.

  • garfi

   drago bomo plačali podporo palestincem-teroristom
   prebrisani hrvati so se vzdržali glasovanju v resoluciji ozn proti ZDA

 • tramal

  Bo moral mosad poskrbeti za te naše zabite komuniste.Upam da bo prvi kahla erjavc.

  • Commie Disposer

   Ni mi jasno kej CIA in Mosad počneta do sedaj

 • marker

  Priznanje Palestine popolnoma nič ne briga naše leve politike. V Avstriji bodo letos minimalne pokojnine za polno delovno dobo 1.500 eur. Koliko pa je pri nas minimalna pokojnina? Za to se raje brigajte in ne samo za lastni dobrobit, ampak dobrobit vseh državljanov.

 • marker

  To vprašanje priznanja Palestine bi moralo obvezno na referendum. To priznanje lahko zelo slabo vpliva na državo. Prizna naj se jo med zadnjimi.

 • marker

  Milan in Jelko sta šla v Izrael v nabavo orožja, sedaj pa bi mu zahrbtno priznali njegovega sovražnika.

  • Aron

   Torej, če delaš z eno državo, ne bi smel delati z njegovo sosedo? To je logika hlapca.

   • marker

    Ne, to je logika zahrbtneža.

    • Aron

     Slovenija torej ni suverena država?

     • test

      ne, najprej moras poznat zgodovino, keer drugace je tvoje umotvorjenje prej podobno telebajscini, kot kaksni vsaj na pol resni razpravi. za zacetek si oglej spodnje dokumentarce, potem se bomo pa menli naprej;

      https://m.youtube.com/watch?v=mxEXGA0RU5c

     • Aron

      Če tvoj dokumentarec ne govori o tem, kako je Izrael začel šestdnevno vojno (ki je bila samo krinka za etnično čiščenje in zasedbo palestinske zemlje), potem s tem ne bi izgubljal časa.

      Menachem Begin, former terrorist and darling of the Israeli far right, conceded in a speech in August 1982 that “in June 1967 we had a choice. The Egyptian army concentrations in the Sinai approaches did not prove that Nasser was really about to attack us. We must be honest with ourselves. We decided to attack him.”

      “The thesis according to which the danger of genocide hung over us in June 1967, and according to which Israel was fighting for her very physical survival, was nothing but a bluff which was born and bred after the war,” declared Gen. Matituahu Peled, chief of logistical command during the war and one of 12 members of Israel’s General Staff, in March 1972.

 • Commie Disposer

  Palestinci fukajo koze.

  • dd

   al pa skale, sam da je je okroglo in vsaj malo kosmato, cetudi trava…

  • ,

   židovska vera tudi ni krščanska.

 • Bozz

  Obrat v uresničenje Božjih prerokb. Proti tem prerokbam se lahko razno razni šarlatani iz zgodovine kot so Nostradamus itd., katere so demoni uporabljali in jih še uporabljajo za zamegljevanje, samo skrijejo.

  Ves svet se združuje proti Izraelu, naša hlapčevska in Bogu uporna Slovenija ne bo nobena izjema. S tem samo potrjujete obstoj Boga, saj izpolnjujete njegove prerokbe za poslednje dni, izpolnjujete svojo usodo.

  Zaharija 12
  GOSPODOVA beseda o Izraelu. Govori GOSPOD, ki je razprostrl nebo in utemeljil zemljo in človeku oblikoval duha v njegovi notranjosti.
  2 Glej, naredil bom Jeruzalem za čašo trepetanja vsem ljudstvom naokrog, ko bodo oblegali tako Juda kot Jeruzalem.
  3 Tisti dan bom naredil Jeruzalem kakor obremenjujoč kamen za vsa ljudstva: vsi, ki se bodo obremenjevali z njimi, bodo razsekani na kose. Vsi narodi zemlje se bodo zbrali proti njemu.

  Je Jeruzalem postal kamen s katerim se obremenjujejo vsi (združeni) narodi (ZN)? Da.
  Se vsi narodi zemlje zbirajo proti njemu? Da.

  Jeremija 30
  7 Gorje, ker je tako velik tisti dan,da mu ni enakega. Čas stiske je za Jakoba,
  vendar bo rešen iz nje.
  8 Tisti dan se bo zgodilo, govori GOSPOD nad vojskami, da zlomim njegov jarem s tvojega vratu in raztrgam tvoje vezi, da ga ne bodo več zasužnjevali tujci.
  9 Služili bodo GOSPODU, svojemu Bogu, in Davidu, svojemu kralju, ki jim ga obudim.
  10 Ti pa, moj služabnik Jakob, se nikar ne boj, govori GOSPOD, nikar se ne plaši, Izrael. Kajti glej, rešil te bom iz daljnega kraja, tvoje potomce iz dežele njihovega ujetništva. Jakob se bo vrnil in imel mir, varen bo in nihče ga ne bo strahoval.
  11 Saj sem jaz s teboj, govori GOSPOD, da te rešim. Naredil bom namreč konec vsem narodom, med katere sem te razkropil. Tebi pa ne bom naredil polnega konca, kaznoval te bom po meri, čisto brez kazni te ne bom pustil.

  So bili Judi rešeni iz daljnega kraja, iz dežele njihovega ujetništva (Nemčija, Rusija, Ukrajina, Poljska,… – 2.svetovna vojna, in od Maroka do Jemena) in se vrnili v Izrael? Da.

  Zaharija 14
  1 Glej, pride GOSPODOV dan in tvoj plen bodo delili v tvoji sredi.
  2 Zbral bom vse narode v boj proti Jeruzalemu. Mesto bo zavzeto, hiše oplenjene, žene oskrunjene. Polovica mesta pojde v izgnanstvo, ostanek ljudstva pa ne bo iztrebljen iz mesta.
  3 Tedaj bo nastopil GOSPOD in se bojeval proti vsem narodom, kakor se bojuje na dan bitke.
  4 Njegove noge stopijo tisti dan na Oljsko goro, ki je nasproti Jeruzalemu na jutranji strani, in Oljska gora se bo razklala po sredi od vzhoda proti zahodu. Velikanska dolina bo: polovica gore se bo umaknila proti severu in polovica proti jugu.
  5 Bežali boste po dolini med mojima gorama, kajti dolina med gorama bo segala do Jasóla, bežali boste, kakor ste bežali pred potresom v dneh Uzíja, Judovega kralja. Tedaj bo prišel GOSPOD, moj Bog, in vsi sveti bodo s teboj.

  12 To pa bo nadloga, s katero bo GOSPOD udaril vse ljudi, ki so se bojevali proti Jeruzalemu: segnilo jim bo meso, ko bodo še stali na nogah, strohnele jim bodo oči v očesnih jamicah in posušil se jim bo jezik v ustih.

  16 Zgodilo se bo: Vsi preostali iz vseh narodov, ki so prišli nad Jeruzalem, bodo iz leta v leto hodili častit Kralja, GOSPODA nad vojskami, in praznovat šotorski praznik.

  Apostolska dela 1
  10 Ko so po njegovem odhodu strmeli v nebo, glej, sta stala pri njih dva moža v belih oblačilih,
  11 ki sta rekla: »Možje Galilejci, kaj stojite in gledate v nebo? Ta Jezus, ki je bil vzet od vas v nebo, bo prišel prav tako, kakor ste ga videli iti v nebo.«
  12 Tedaj so se z gore, ki se imenuje Oljska in je sobotni dan hodá oddaljena od mesta, vrnili v Jeruzalem.

  • Jan Kocbek

   Moderni Židi nimajo veze z Biblijskimi Judi, cuckmeister.

   • Bozz

    Seveda imajo, naredili so genske raziskave, ki ovržejo vse lažne teorije o Hazarih, itd. Seveda jih je nekaj, ki gensko niso Judi in so samo prevzeli njihovo religijo, a večina jih je gensko potomcev Bibličnih Judov. V Izrael so se priseljevali Judi tudi iz Maroka do Jemena, recimo iz Bagdada(Irak), kjer so Biblični Judi živeli od 600BC dalje, ne samo iz Evrope. Če je kdo cuckmeister si to ti, verjetno imaš IQ tam nekje okoli 80, zato nisi sposoben dognati kaj se dogaja.

    THE NAZIS AND THE PALESTINIAN MOVEMENT
    https://www.youtube.com/watch?v=_abGQY-1qoM

    • Jan Kocbek

     Potem je pa logično le vprašanje, kaj ta vera in mitologija dela v Evropi in kaj ima veze z nami. Pa ne s Slovani ki itak goltamo vsako govno, ampak z Zahodom.

     • Bozz

      Ni mitologija, saj imaš dokaz uresničenih prerokb pred nosom, ki si ga lahko prebral zgoraj in se prepričal o njihovi uresničitvi v zgodovini modernega Izraela, kakor tudi zgodovini preganjanj Judovskega ljudstva, ki pa je ne poznaš kot jo poznam jaz.

      Vera ni omejena z geografsko lego. In kaj, če krščanstvo izvira iz Judeje? Bi raje imel nordijsko mitologijo (čaščenje satana v resnici pod drugimi imeni), ki je žrtvovala človeške žrtve ali pa našo slovansko, ki je verjetno počela isto, saj so imeli samo druga imena za iste bogove?

      Vikings – Sacrifice Scene
      https://www.youtube.com/watch?v=YuhBDkIn_RM

      The Vikings Sacrifice One Of Jarl Borg’s Men To Odin
      https://www.youtube.com/watch?v=pKPmx8mMVA0

      Vikings – Lagertha Sacrifices An Earl To The Gods
      https://www.youtube.com/watch?v=RyCoMR8jGwk

      Ritual for Freyr
      https://www.youtube.com/watch?v=eAyJm-U_M00

      Zadnjič je bilo na Viasat History, dokumentarec, v katerem je zgodovinarka razlagala, da je bilo človeško žrtvovanje v poganskem svetu za časa Rimskega imperija tako obsežno, da se zaradi tega njihovo prebivalstvo ni moralo razmnožiti, kot smo se danes, pa čeprav so družine v starem Rimskem imperiju imele po 9 otrok povprečno. Kaj ima z nami? Ne vem kaj ima s tabo, očitno nič, toda jaz ljubim resnico in zato sledim resnici in me v vseh stvareh zanima samo resnica.

    • Jan Kocbek

     To ‘se razume’ ja, da so seveda naredili raziskave.

 • MEFISTO

  Nekdo se je spodaj vprašal, ali Slovenija ni suverena država?
  Seveda ni!
  Pod takim vodstvom že ne!

 • MEFISTO

  Danes smo tudi slišali, da je Engels povedal, da pri Marksovih niso poznali vode, mila in glavnika.

  Ali lahko iz tega sklepamo, da so komunisti, razni rdečkarji in levičarji umazani ljudje?

  • tohuvabohu

   Najhujši so kulturni marksisti. Hehehe, ista drhal.

 • radames

  Ko Cerar in Erjavec nabrusita nože….hahahaha, haha, haha, hahaha.
  Dva primitivna možička, ki se ne zavedata, kako škodujeta naši domovini. Njuna NI in NIKOLI ne bo! In ker Slovenija NI NJUNA domovina, ju lahko gladko naženemo. Nehajta nas žalit! Sta razumela? Ko boste rdeči mafijci prešli Rubikon, boste nastradali. In to temeljito.
  Kdaj mislita zapustit našo domovino? Pejta čim prej in vso vlado vzemita seboj.

  • .

   s čim škodujeta?? Cel svet obsoja izraelsko okupacijo Palestine in Sirije!

   • tohuvabohu

    Leta 1967 sta Sirija in Egipt napadla Izrael in popušila ter zato izgubila del ozemlja. Kazen mora biti vzgojna.

 • različnosti so

  Židje izraelci niso kristjani in nočejo nič s krščanstvom. Kdaj boste to razumeli? Če ne marajo islama to ne pomeni, da imajo radi krščanstvo!

 • ,

  Cel svet obsoja izraelsko okupacijo Palestine in Sirije!!!

  • xtc

   Muslimani in levaki niso cel svet bedak.

 • Ž niso kristjani
 • Jan Kocbek

  Fora je samo v tem, da so Židi ukradli identiteto Israela, Jeruzalema in Judov iz Biblije. Na Wikipedii in catholic.com imaš trditev Američanov, da je Jezus bil Žid. (Jud kot začetnik krščanstva ne more bit, to je religijska oznaka, Žid je rasna oznaka). Torej ali bi cerkev pravilno trdila da Jezus ni bil Žid in bila oklicana za ‘rasistično’, al pa bo morala rajo prepričat, da so se 1000 let klanjali kontrolirani opoziciji Judaizma in radikalnemu Židu. Ta revizionizem se dogaja zdaj na polno. Papež proti priznanju Palestine kot glavnega mesta materialnega ukradenega Izraela ni zato, ker je njegova polastitev od Židov absolutno neresnična, ampak zato, ker je to nefer do Muslimanov. Se pravi pravi Krščani nimajo več enega konja v dirki, je že davno konec. 80% katolištva bo vedno resničnega, 20% pa satanističnega, ko je to abrahamovska židovska sekta. Rešit vam je treba teh 80% z enim vrhunskim tradicionalizmom in konservatizmom in pragmatičnim občutkom tega, kar je pravi Bog, drugače vas pač čakajo peklenski zublji, jaz ki verjamem v pravega Boga nimam teh problemov, nočem pa videt da civilizacija propade, deus volt.

  • Bozz

   Ti sploh ne veš kaj govoriš. Juda je bil 4. Jakobov sin po vrsti, in gensko gledano je po njem prišel Mesija Jezus. Judovstvo pomeni religija (natančneje Talmudski Judaizem, ki ima malo skupnega z Staro zavezo) kakor tudi rasa. Jezus je bil rasno gledano Jud, potomec kralja Davida. Žid izvira iz besede Yid oz. Yidish, dialekt, ki so ga govorili Judi, in prav tako pome Jud, samo da je zmerljivka. https://en.wikipedia.org/wiki/Yid

   Janez 4
   21 Jezus ji je rekel: »Veruj mi, žena, da pride ura, ko ne boste častili Očeta ne na tej gori ne v Jeruzalemu.
   22 Vi častite, česar ne poznate, mi pa častimo, kar poznamo, kajti odrešenje je od Judov.

   Razodetje 5
   5 Tedaj mi je rekel eden izmed starešin: »Ne jokaj. Glej, zmagal je lev iz Judovega rodu, Davidova korenina, da bi odprl knjigo in njenih sedem pečatov.

   Kaj pa ti veš kdo je pravi Bog, če se resnice oz. dejstev o Jezusu ne poznaš.

   • SlumdogGodzilla

    Jud je zmeden marksistični izraz za Žida, češ to je naprej religijska opredeljenost, genetika pa v očeh marksista tako ali tako ne obstaja. Prosim ti Zionistični oz. Cionistični, whatever, cucklord, mi razloži, poglej v sebe, pa mi pragmatično, z iskanjem resnice, razkrij, kaj ima potemtakem ta sekta veze z Evropo, njenimi narodi in njenimi ljudmi.

    S tem da smo Evropski ljudje v ta sektaški židovski drek investirali toliko lepega in svojega in Božjega, da je treba zdaj tole začet kulturno reševat. Nekdo je bil osvetljen od Boga, ziher ni bil Žid, kajti Božja podoba ne more bit Žid, tud če je Steve Guttenberg lep, bil, je zdaj grd in nosast. Božja podoba nima ogromnega nosu. Ta, ki je bil osvetljen, sigurno noče, da ga nekdo reprezentira narobe. In če ga, ker je Božji sin, gre ta oseba, ki ga je v življenju reprezentirala narobe in delovala proti njemu, sigurno v pekel.

    Torej prišli smo do zanimivega zaključka. Nisem vedel da ste nekateri verni ljudje tako satanistično usmerjeni v Zionizem oz Cionizem, kakorkoli že. Interesantno.

    • Bozz

     V prvem komentarju govoriš nekaj o Bogu, odpri njegovo Sveto pismo ignorantnež in beri uresničujoče prerokbe glede Judovskega ljudstva. Če je kdo tukaj satanist si to ti. Kristjan namreč pozna in se ne upira Božji besedi.

     Jaz ne podpiram Izraela kot je sedaj, v katerem so sodomitske parade, v katerem vladajo prostozidarji in satanisti, v katerem je Talmudski Judaizem, jaz podpiram Izrael Biblično, ker so kljub njegovi grešnosti v njem Kristusovi izbrani Judi, ki že verujejo vanj, torej priznavam kar je zapisano in se je uresničilo, Bog je rekel, da jih bo pripeljal nazaj in jih je, uresničene prerokbe imate dobesedno pred nosom, samo kaj ko Svetega pisma ne berete in ne verjamete, in NE RAZUMETE BOŽJEGA NAČRTA, potem pa govoriš, da verjameš v Boga LOL. Bog pravi, da Izrael ne bo pustil nekaznovan, muslimani v Izraelu so oblika Božje sodbe, to ve vsak, ki ima Sveto pismo v malem prstu, vendar pa bo prišel čas, ko se bodo Judi pokesali in uvideli, da so križali svojega Mesijo in bo Jezus Kristus prišel nazaj in jih rešil vseh sovražnikov, saj jim je to PREROKOVAL, da se bo tako zgodilo. V Izraelu je trenutno že na desettisoče JUDOV, KI VERUJEJO V JEZUSA KRISTUSA in imajo celo svojo stran na internetu preko katere oznanjajo tudi evangelij. Torej so moji brati v Kristusu, čeprav so rasno gledano Judi, saj v Kristusu ni ne Juda, ne pogana, ne Slovenca, ne Američana, ne Indonezijca, ne Kitajca, ne Nigerijca, ne Indijanca, itd., ampak smo vsi eno. Točno tako kot je prerokovano se sedaj izpolnjuje v Izraelu.

     Jezus Kristus je kralj, ki bo fizično kraljeval v ZIONU vsemu svetu.

     Psalm 2
     6 Jaz sem postavil mojega kralja na Zionu, mojemu svetemu hribu.

     Psalm 9
     11 Igrajte GOSPODU, ki ima prestol na Zionu, oznanjajte med ljudstvi njegova dela,
     12 kajti on, ki maščuje prelito kri, se jih je spomnil, ni pozabil vpitja ponižnih.

     Izaija 2
     3 številna ljudstva bodo prišla in rekla:»Pridite, pojdimo na GOSPODOVO goro, k hiši Jakobovega Boga. Poučil nas bo o svojih potih in hodili bomo po njegovih stezah.
     Kajti iz Ziona bo prišla postava in GOSPODOVA beseda iz Jeruzalema.«

     Kaj pa ti veš kaj je Zionizem. Biblični zionizem je čisto nekaj drugega kot ateistično-komunistični zionizem ustanoviteljev Izraela (Herzl al kaj je že bil in komunistični kibuci), in kljub temu jih je Bog uporabil za uresničenje njegovih prerokb, pa čeprav se tega niso zavedali.

     • viRus

      “Če je kdo tukaj satanist si to ti.”

      Človek veliko si upaš reči svojemu bratu v Kristusu.

      Mt 7,5
      5 Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver iz očesa svojega brata.«

      Za vsakega raste šiba božja pa tudi za tebe.
      Mir in vse dobro – Bog s teboj !

     • Bozz

      On je prvi to rekel meni zato, ker samo branim Božjo besedo, ki brani Jude. Satan pa se jih trudi uničiti, ker ve, da njihov prihod nazaj v deželo pomeni njegov skorajšnji konec, potem ko pride nazaj še Jezus Kristus. Zato pa se jih tako trudi uničiti, tudi s propagando. Torej?

      Čudno, da ne vidiš, da Jezus tukaj govori o tebi. Razločno sem ti namreč pokazal, kako tvoj papež krši Božjo besedo in se postavlja na mesto Boga in ne duha ne sluha o tvojem kesanju in spreobrnenju. Kdo je potem hinavec?

     • SlumdogGodzilla

      Ti antikrista v sebi malo preveč projeciraš na druge, Sionist, Zionist, Cionist, ali kakorkoli že

   • viRus

    Joj, si ti plitek.
    “Isto so napravili protestanti katoliškim prevarantskim duhovnikom s papežem na čelu. Torej lahko bi rekli, da je bil Jezus Kristus protestant njegovega časa.”
    O čem bi ti pisal, če se ne bi stalno, kot zverina zaganjal v Katolike in svetega očeta.
    Mislim, da te je Jezus zelo “vesel”, ko prebira tvoje lažnivo obrekovanje bratov v Kristusu.

    • Bozz

     Papež krši že najmanjšo Kristusovo zapoved in pravi sebi “Sveti Oče”, nekaj kar je v Svetem pismu zapisano samo enkrat in sicer kot naziv BOGA, kaj šele velike zapovedi.

     Matej 23

     9 Tudi na zemlji nikomur ne pravite ›oče‹, kajti eden je vaš Oče, ta, ki je v nebesih.
     [to je mišljeno v duhovnem smislu, v katerem se papež postavlja na mesto Boga]

     Janez 17
     11 Nisem več na svetu; oni so na svetu, jaz pa odhajam k tebi. Sveti Oče, ohrani skozi svoje ime te, ki si mi jih dal, da bodo eno kakor midva.

     In kdo se v prerokbah postavlja na mesto Boga? Antikrist. Evo ti jasen dokaz iz Božje besede, da je tvoj papež Antikrist, saj sebe naziva z Svetim očetom/BOGOM. Očitno tebe Jezus Kristus ni dal Svetemu Očetu/BOGU, zato pa ne poznaš resnice in slediš Antikristu in grešnega človeka nazivaš z Svetim očetom/BOGOM in se sploh ne zavedaš kaj počneš, ker si slep.

     Sem res jaz plitek, ali si ti v resnici plitek, ker ne poznaš Kristusove besede?

     • viRus

      O tem kdo je plitek se boš nekoč z Jezusom pogovarjal, kakor tudi o vseh lažeš in obrekovanjih, ki jih trosiš tule čez svoje brate v Kristusu.
      Če bi pravilno razumel Božjo besedo, mi teh tvojih neumnosti ne bi pisal.
      Saj je ne moreš pravilno poznati in razumeti, ker si prepoln sam sebe.
      Napuh te daje.
      Moli k Svetemu duhu za RAZSVETLJENJE SVETEGA DUHA, da boš prenehal s tvojim KRIŽARSKIM POHODOM nad Katoličane in svetega očeta.
      Ni rekel zaman Jezus besede, ki so zapisane v Svetem pismu.

      Mt 7,1-5
      1 »Ne sodite, da ne boste sojeni!
      2 S kakršno sodbo namreč sodite, s takšno boste sojeni, in s kakršno mero merite, s takšno se vam bo merilo.
      3 Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?
      4 Ali kako moreš reči svojemu bratu: ›Pústi, da vzamem iver iz tvojega očesa,‹ če imaš sam bruno v očesu?
      5 Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver iz očesa svojega brata.«

     • Bozz

      Lažnivec. Tole ti zapre usta in še vedno se upiraš proti Jezusu Kristusu, kakor so se farizeji in saduceji.

      Matej 23
      9 Tudi na zemlji nikomur ne pravite ›oče‹, kajti eden je vaš Oče, ta, ki je v nebesih.
      [to je mišljeno v duhovnem smislu, v katerem se papež postavlja na mesto Boga]

      Janez 17
      11Nisem več na svetu; oni so na svetu, jaz pa odhajam k tebi. Sveti Oče,
      ohrani skozi svoje ime te, ki si mi jih dal, da bodo eno kakor midva.

      SAMO BOG JE SVETI OČE, to da se vsi papeži, navadni grešniki, mnogi med njimi so celo otroke zlorabljali in kaj vse ostalega še počeli (to ve samo Bog) nazivajo s temu kar pripada Bogu, dokazuje, da so Antikrist. Ti kar citiraj Matej 7:1-5. Jaz sem ubogal teh pet verzov, ti pa ne. Poglej se v ogledalo hinavec. Nisem jaz tisti, ki nazivam navadnega grešnega pokvarjenca v Vatikanu s Sveti Oče.

     • Capi

      Moj stric je trdi Komunist še sedaj, ne hodi kmaši, pljuva po vsem kar je cerkvenega, ampak pazi………sv. pismo zna na pamet, potem pa te besede razlaga tako kot jih on razume, potem pa bluzi do neskončnosti…….
      Nekam znano je to…….

     • Darth Vader

      on ni sveti oče, on je maskota……podobno kot je klovn ronald mcdonald maskota mcdonalds restavracij…..

   • !

    PIŠE TUDI, DA so Židje ubili Jezusa! On pa jim je rekel, da so sinagoga satana

    • Bozz

     Ljudje ste Biblično nepismeni oz. hočete verjeti samo določene verze Svetega pisma, ki ustrezajo vašemu sovraštvu, ostalo pa spregledate in ignorirate. Seveda to piše. Piše pa tudi, da se je tisoče teh Židov oz. Judov pokesalo v Apostolskih delih in verovalo v Kristusa in na desettisoče Judov danes verjame vanj samo v Izraelu, kaj šele drugje po svetu, kakor je prerokovano. Piše tudi, da se bo Božja sodba nad njimi enkrat zaključila, in da jih bo Bog pripeljal nazaj v njihovo deželo katero jim je dal, saj je to obljubil njihovim očetom. Sam Jezus Kristus je prerokoval, da se bodo pokesali in da bodo oni tisti, ki ga bodo poklicali nazaj z iskrenim citiranjem verzov Psalma 118.

     Komentiraš kot da tega ne vem, raje se vprašaj kako da ti ne veš vsega ostalega kar sem ti navedel. Zato ker sploh ne veruješ, če bi imel resnično vero, bi Božjo besedo bral in vse to vedel, tako jo pa samo izkoriščaš.

  • Franjo Trojner

   Brez veze, nimaš pojma, upam, da ti naša Slovenska bližnja preteklost bolj leži, a tudi v to zaradi vsega kar si natvezil ne verjamem preveč Jan Kocbek.

   • SlumdogGodzilla

    Ti, normalni agrarni človek, g. Franjo Trojner, častiš Žida vsako nedeljo. Steve Guttenberga. Nosastega upornika proti Rimu. Te ni mogoče sram, čisto na osebni ravni? To je kot da bi bil obseden privrženec Barbre Streisland, malo je čudno ni. Za nekega slovenskega agrarnega človeka ki ostali čas ve da je kultura levičarska. Kot bi bil komunist in častil Marksa. Imet boš moral jajca in sam sebi priznat da je Bog nekaj drugega in nekaj več, pred nebeškimi vrati, drugač te pred nebesnimi vrati čaka tole, https://pbs.twimg.com/profile_images/564353911473967104/rDqJgxFZ.jpeg

 • Bozz

  Hudo streznitveni video, predvsem za levičarje (tako naciste, kot komuniste – oboji so levi oz. Marksisti in ni čudno, da se potem združijo v svojem sovraštvu do Judov oz. Izraela)

  THE NAZIS AND THE PALESTINIAN MOVEMENT
  https://www.youtube.com/watch?v=_abGQY-1qoM

  Avtor tega videa je profesor Francisco Gil-White. Kaj on vse razkrije (tudi dvojno igro ZDA do Izraela), stvari, ki se povprečnemu gledalcu mainstream novic in propagande okoli Izraela niti ne sanjajo. Večina ljudi vedno naseda propagandi in se krega okoli propagande in tava v temi, luč na koncu tunela pa nikoli ne zagleda.

  https://www.youtube.com/watch?v=CqKD10_vdto&bpctr=1514994052

  • !

   Ž. niso kristjani, oni pljuvajo po Jezusu. To vemo vsi.

 • “..na nož z Izraelom in ZDA”??? Pardon, A rabiš dovoljenje če želiš priznat neko državo? a če ne skloniš glave in delaš kar ukažejo zda/izrael imaš takoj težave? ah ta, demokratičen svoboden svet

  • izrael je šef od amerike

   bravo!

 • xtc

  Sicer ne vem zakaj Nova tule tolerira že naravnost hujskaško anti Izraelsko,propagando in to antisemitsko levakarsko druščino ne zabriše s portala.

  • .

   izraelci niso pro evropski.

 • kaj že je “Public Law 102-14”, podpisan 1991 iz strani Busha ?

 • SlumdogGodzilla

  Problem je samo v tem da Jezus ni bil Žid in da je moderni Izrael ukradena država.

  https://youtu.be/7Wpz2eO5HVE

  • svet ve resnico

   izraelci nelegalno zasedajo Palestino in Sirijo, kar ve celi svet, ubijajo palestinske otroke! Izraelski lobi vlada nad ameriškim narodom kateremu postaja jasno, da je dal življenja in keš za Ž. Izraelce

   • SlumdogGodzilla

    Arabski svet je ogromen in Jeruzalem ni omenjen v Koranu. Meka, Medina, to je vse kar imajo, nimajo Jeruzalema. Pač levičarski argument ki temelji na občutkih. Desničarji pa Sionisti, po novem, od Breitbarta naprej

 • Darth Vader

  yo mossad……you are probably reading this…..targets in Slovenia: Kućan, Erjavec, Janković, Štrukelj, Mesec…

  • wtf

   izdajalec pojdi potem k njim

  • !!!!

   Mednarodno sodišče je povedalo izraelcem da nelegalno zasedajo Palestino in Sirijo.

  • resnica je simple

   Oni želijo pregnati vse Arabce k nam v Evropo!!

 • Nisem Ž., sem Kristjan

  Naivneži. Dokler izraelci okupirajo arabska ozemlja ( z ameriškim orožjem), mi Evropejci dobimo migracijo, izraelce to ne gane, oni itak niso kristjani, ker ž. vera ne priznava Kristusa.

 • lado

  pa saj je palestinćek v parlamentu,eden pa hodi na čaj in snifat pri tomićki, kordišiću, brgleziću ,hanćiću……TO STE VOLILI VOLI-SE OPROŠČAM PRAVIM VOLOM!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!