Od problemov EU, bančne luknje in totalitarnih simbolov: Za rešitve je potrebna le politična volja

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

“Slovenija še vedno ni ratificirala resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, prav tako sem Komisijo opozorila na poveličevanje komunističnih simbolov na javnih prireditvah,” je poudarila poslanka v Evropskem parlamentu Patricija Šulin, medtem ko je poslanec v Državnem zboru RS, dr. Anže Logar, predstavil, kako so na Islandiji “rešili” problem izčrpavanja bank: “Na Islandiji država ni reševala zasebnih bank, odgovorne, tudi revizorje, ki so izdajali lažna poročila, so zaprli.”

Evropska poslanka Patricija Šulin je na povabilo predsednika OO SDM Krško Janeza Olovca in OO SDS Krško obiskala Posavje, kjer si je najprej ogledala Šrajbarski turn, ki je bil prvič omenjen že leta 1436, med najbolj znanimi lastniki pa so bili celjski grofje, Janez Vajkard Valvasor in Auerspergi. Grad je bil leta 1515 napaden in oplenjen s strani kmečkih upornikov, v tridesetih letih 20. stoletja pa so ga takratni lastniki preuredili v letovišče.

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

Grad je bil 6. oktobra 1999 razglašen za kulturni spomenik državnega pomena, občina Krško pa je leta 2009 pričela z izdelavo konzervatorskega načrta za obnovo gradu, vendar pa pristojno ministrstvo sredstev za obnovo ni zagotovilo in nekdaj razkošno poslopje danes vztrajno propada.

“Država je skušala grad dvakrat prodati na dražbi, vendar neuspešno. Danes je grad prazen in oropan, zaradi varnosti pa tudi zaklenjen,” je poslanko seznanil Jože Olovec, predsednik Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem, ki mu ni vseeno, da je grad pozabljen, zato so predstavniki krajevne skupnosti že predlagali skupen sestanek z občinsko upravo in ministrstvom za kulturo, da bi skušali skupno pridobiti denar vsaj za obnovo najnujnejših del na gradu. “Za pridobitev evropskih sredstev je nujno sodelovanje občine in države,” pa je dejala Patricija Šulin, ki je pojasnila, da si EU prizadeva ohraniti skupno kulturno dediščino Evrope in njeno splošno dostopnost tudi z izdatno finančno podporo, vendar pa Evropska unija ne bo pripravljala projektov namesto Slovenije.

Patricija Šulin: “Evropska unija ohranja in razvija kulturno dediščino prek različnih programov, kot so Ustvarjalna Evropa, Obzorje 2020, Erasmus+, Evropa za državljane, finančno pa jih podpira prek strukturnih in investicijskih skladov. Dodatna sredstva bodo na voljo tudi v letu 2018, ki bo razglašeno za Evropsko leto kulturne dediščine.”

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

Po ogledu Šrajbarskega turna je poslanka pot nadaljevala v Senovo, kjer jo je sprejel duhovnik Janez Turinek, s katerim sta si ogledala Paviljon sočutja, ki nas opominja na nemoč nedolžnih žensk in otrok.  Na dveh stenah je zapisanih 180 imen mater, sester, hčerk in deklic, ki simbolno predstavljajo peščico tistih, ki so med in po vojni umrle mučeniške smrti.

Čas je, da tudi v praksi prepovemo uporabo totalitarnih simbolov
“Evropsko komisijo sem že večkrat opozorila, da Slovenija še vedno ni ratificirala Resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, prav tako sem Komisijo opozorila na poveličevanje komunističnih simbolov na javnih prireditvah,”
je duhovniku Turinku pojasnila poslanka v Evropskem parlamentu, ki je od komisarke Vere Jourove prejela odgovor, da so nacionalni organi dolžni preiskovati posamezne primere poveličevanja totalitarnih sistemov.

V Leskovcu pri Krškem se je poslanka srečala z župnikom Ludvikom Žagarjem in mu podarila knjigo “Pojdimo na Sveto goro”, za katero je napisala predgovor in je posvečena znani romarski poti nad Novo Gorico, ter zbornik domoljubnih slovenskih pesmi Mati Domovina za cerkveni zbor župnije Leskovec pri Krškem.

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

Na pogovornem večeru “Slovenija v Evropi” pa se je Patriciji Šulin pridružil tudi poslanec DZ RS dr. Anže Logar. Poslanca sta predstavila aktualno politično stanje v EU in v Sloveniji, Šulinova pa se je dotaknila marčevske 60. obletnice Rimske pogodbe, ki velja za temelj gospodarskega povezovanja Evrope. “S podpisom Rimske pogodbe so zasnovali evropski trg ter opredelili štiri ključne svoboščine Evropske unije, in sicer prost pretok oseb, blaga, kapitala in storitev,” je pojasnila poslanka, ki je spregovorila tudi o petih možnih scenarijih za razvoj EU.

Terorizem proti varnosti, brexit in kakšna bo prihodnost EU?
“Velike države, kot so Nemčija, Francija, Italija in Španija, zagovarjajo tretji scenarij “Tisti, ki hočejo več, storijo več,” manjše države pa skrbi, da bi na ta način prišlo do delitve na več in manj vredne države,” je dodala Šulinova, ki meni, da je “Evropa več hitrosti” realnost, osebno pa se nagiba k iskanju konsenza, za katerim bodo stale vse države članice. “Tako bomo poskrbeli za učinkovito in enotno Evropsko unijo, ki bo v večji meri kot doslej znala odgovoriti na pričakovanja naših državljank in državljanov,” je bila jasna poslanka v Evropskem parlamentu.

“Pogoj za močno in stabilno Evropsko unijo pa je učinkovit boj proti terorizmu in zagotovitev varnosti, za kar potrebujemo dodatna proračunska sredstva,” je dejala Šulinova, ki je prepričana, da je poleg sistematične kontrole na zunanjih mejah ter naključnih in usklajenih kontrol na notranjih mejah treba dvigniti nivo na področju izmenjave informacij med državami članicami. “Nesprejemljivo je, da se še vedno soočamo z omejenim dostopom ter neizmenjavanjem baz podatkov med državami članicami, kar bistveno ovira učinkovitejši pregon terorizma, globalne grožnje, s katero se moramo spopasti na lokalni, državni, evropski in na svetovni ravni,” je opozorila poslanka.

Brexit bo imel ogromen vpliv na proračun EU
“Z uradno sproženim postopkom za izstop iz EU ni več poti nazaj,” je pojasnila Patricija Šulin, ki meni, da v pogajanjih EU ne sme dopustiti, da bi Združeno kraljestvo selektivno izbiralo le tista področja, ki jim ustrezajo, ne da bi prevzeli načela in obveznosti, ki izhajajo iz tega. “Doseči moramo kar najboljši dogovor za državljanke in državljane EU,” je dodala poslanka, ki kot članica Odbora za proračun meni, da bo imel izstop Združenega kraljestva iz EU tudi velik vpliv na evropski proračun, saj je Združeno kraljestvo z vplačanimi 16 milijardami evrov letno drugi največji neto plačnik, takoj za Nemčijo.

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

Slovenija med najslabšimi porabniki sklada
Poslanka v Evropskem parlamentu se je dotaknila tudi finančnih skladov v EU, konkretneje Evropskega sklada za strateške naložbe. “Poslanci smo obravnavali podaljšanje sklada, uvedbo tehničnih izboljšav za ta sklad in Evropsko svetovalno vozlišče za naložbe,” je dejala Šulinova, ki je opozorila, da je Slovenija do sedaj premalo izkoristila številne priložnosti, ki jih sklad prinaša. “Od leta 2014, ko je sklad pričel delovati, pa vse do danes je Slovenija med najslabšimi porabniki sklada. Več kot očitno je, da Slovenija zamuja številne priložnosti, ki jih ponuja Evropski sklad za strateške naložbe. Številne države članice uspešno izkoriščajo sklad ter so uspele mobilizirati zasebne naložbe v sektorjih, ki so bistvenega pomena za ustvarjanje novih delovnih mest. Prav tako so v Sloveniji še velike rezerve za energetske naložbe ter naložbe v projekte za energetsko učinkovitost,” je bila jasna poslanka, ki se je dotaknila še področja omejitve veleprodajne cene za gostovanje v mobilnih omrežji Evropske unije. “Gostovanja v mobilnih omrežjih bodo z odpravo roaminga dokončno poenotena! S 15. junijem 2017 vzpostavljamo novi mehanizem za oblikovanje cen za storitve gostovanja po vsej Evropski uniji. Gre za velik dosežek, ki neposredno koristi milijonom Evropejcem: podjetnikom, študentom, ki študirajo v državah članicah EU, ter seveda turistom,” je dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

Kdo je odgovoren za bančno luknjo in kako rešiti problem
Dr. Anže Logar se je uvodoma dotaknil zakona o drugem tiru, za katerega je dejal: “Zakon o projektu, ocenjenem na več kot milijardo evrov, sestaviti v petih dneh, je norost.” V nadaljevanju pogovornega večera se je poslanec DZ RS osredotočil na področje preiskovanja bančne luknje. “Delno vmesno poročilo bančne preiskovalne komisije, ki se nanaša na Probanko in Factor banko, smo poslali na Nacionalni preiskovalni urad, vendar ukrepov ni,” je pojasnil dr. Logar, ki je v razmislek navedel, da so določeni posamezniki imeli v bankah tudi po šest funkcij, mediji pa o tem ne poročajo. “Za slabe bančne prakse so odgovorne uprave in nadzorni sveti bank, nevrnjene kredite pa odplačujemo vsi davkoplačevalci,” je poudaril Anže Logar in dodal, da na Islandiji država ni reševala zasebnih bank, odgovorne, tudi revizorje, ki so izdajali lažna poročila, pa so zaprli.

Foto: Facebook/@Patricija Šulin

Kjer je politična volja, so mogoče spremembe na boljše,” sta svoje misli sklenila poslanca, sledila je še razprava in izmenjava mnenj, kjer so razpravljavci soglasno izrazili skrb glede varnostnega stanja v Evropski uniji.

J. F.

 • Mirnik Aleš

  Odličen članek! Koliko materiala za Tunneka, našega kavčANALitika, da si fzame cajt, de fse tole lepo, z andohtjo ANALizira. Mogoče se bo bodoči predsednik naše bananarepublike čez članek pretolkel do ponedeljka, odvisno od tega, koliko šmarnice je še od fčera f kesli (v rezervoarju), ne vem, mogoče bo fmejs zima, torej noč je še mlada. Mogoče se fmejs še prelevi v kavčgenerala in razžene to bando f Brusli. Tunnek! Ti bi lahka svetoval cerarju glede črpanja evropskih sredstev, saj imaš bogate izkušnje s črpanjem šmarnice!

 • Solo

  Prve tri slike nazorno kažejo, kaj EU v resnici je: komunistična grobnica evropskih narodov, ki – podprta z denarjem židovskih banksterjev – izvaja agendo belega genocida.

  Patricija Šulin je pa tipična evrokratka (tako kot njen šef v LJ), histerična zagovornica obstoja EU za vsako ceno (ker v Bruslju prejema mastno plačo), Soroseva plačanka, zagovornica masovnih imigracij in multikulti Evrope, preplavljene z afriško-semitskimi muzli opicami…

  Ta kaviar-komunistična bruseljska hinavka, popolnoma odklopljena od realnosti, tu naklada o “večji kontroli na mejah”, istočasno pa v EU parlamentu vztrajno glasuje za VSILJENE migrantske kvote in stroge sankcije proti vsem, ki se upirajo bruseljski diktaturi (ali želijo izstopiti iz te diktature)…

  Blebeta o “borbi proti terorizmu”, medtem pa ladje Forexa (plačane iz žepov evropskih davkoplačevalcev) vsak dan pobirajo tisoče in tisoče črnskih in islamskih teroristov pred libijsko obalo in jih sistematično vozijo (tihotapijo) v Evropo preko Italije…

  Golazen evrokratska, izdajalska in zahrbtna. Imajo se za neke “desničarje” in “liberalce”, pa niso nič boljši od komunističnih genocidnih klavcev, ki že 100 let tlačijo in morijo Evropo…

  • Mirnik Aleš

   doživel sem rahel orgazem, s Tunnekom pa nea vem kak bo, ko bo tole prežvako s pomočjo osebne strokovne ANALize, ko bo šlo fse skupa na prafaktorje, te pa nazaj vkup, te pa res nea vem ka bo ratalo

  • Nataša Valant

   Ti posluš !! Imaš dober nadimek. Soliraš. . . .kr neki !!
   Kateri pa so tvoji ? Tistim povej. Tiste ozmerjaj. Njim svetuj !!
   Tole tvje soliranje je bolj – ujetega ptiča tožba.

   • Solo

    “Moji” so vsi slovenski in evropski domoljubi, patrioti, nacionalisti, ksenofobi in islamofobi, ki zagovarjajo obrambo Evrope pred masovnimi migracijami, islamizacijo in belim genocidom.

    Tvoji so pa očitno vsi ostali – vključno s kakor “desnimi” evrokrati (SDS, NSi, SLS…) ki v EU parlamentu hinavsko in izdajalsko glasujejo za migrantske kvote, diverziteto in multikulturno Evropo – natanko tako kot vsi “levičarji” oz. komunisti (SD, ZL,…) .

    • Nataša Valant

     No, potem pa nisva tako daleč vsak sebi. Tudi jaz se imam za patriota . Nimam sicer nobenih fobij. Sem pa velika nasprotnica islamizacije in podrejanja belcev prišlekom.
     Moji evrokrati so pač desni politiki. Pa ? Nekomu moramo držati štango. Nekomu pripadati. Nekomu, ki pa le ima eno podobno mnenje, prepričanje.
     Vse mečeš v en koš. Koliko pa jih ostane ? Oz., koliko vas ostane ? Boste lahko kaj naredili ? Zdesetkani smo, mi domoljubni Slovenci-nke. Pa še mi vlečemo voz vsak na svojo stran.

     Danes biti politik je en šmorn. Saj ne moreš ustreči vsem.Z glavo skozi zid gre pa tudi bolj težko. Kaj torej ??

     • Solo

      Ne mečem vsega v en koš, daleč od tega. Jaz bi rade volje podprl in volil slovensko desnico, če bi obstajala. Na žalost je nikjer ni, ker so vsi samooklicani “desničarji” v Sloveniji zgolj prefarbani bivši komunisti, udbovci in skojevci – z Janšo, Bavčarjem, Peterletom, Novakovo, Jelinčićem, Dežmanom in Leljakom vred. Žal, ampak tako je.

      Jaz vem, da imajo vsi ti vaši kvazi “desničarji” in “patrioti” polne gobce antikomunizma in borbe za slovenske interese, ampak se vprašaj, kaj so pa zares naredili za Slovenijo.
      Zakaj ta, kakor “anitkomunistična desnica”, niti 25 let po osamosvojitvi še vedno ni izvedla lustracije in očistila Slovenijo komunistične navlake, tako kot so to storile višegrajske in ostale bivše komunistične države?!?? Namesto tega slovenski “desničarji” raje sklepajo koalicije s komunisti, sedijo v komunističnih vladah, se sestajajo s Kučanom, sodelujejo na sestankih Foruma 21, in na vsakih volitvah znova poudarjajo, da ne izključujejo sodelovanja z nikomer – tudi s komunisti ne…

      To zame niso desničaji, ampak hinavski komunistični kolaboranti, ki s svojim sodelovanjem v tej kakor parlamentarno-demokratični šaradi zgolj dajejo legitimnost kontinuiteti jugo-komunistične okupacije Slovenije.

      Edini pravi evropski desničarji in patrioti danes sedijo na čelu Madžarske (Orban), Slovaške (Ficko), Češke in Poljske. Tile naši prefrabani desni bleferji in gobcači jim ne sežejo niti do podplatov. Zato so višegrajske države danes varne in imajo prihodnost, Slovenijo pa čaka invazija migrantske sodrge, islamizacija, teror, kaos in nasilje, ker slovenski evrokratski “desničarji” v Bruslju podpirajo multikulti, diverziteto in migrantske kvote.

      Kaj imamo torej Slovenci od te naše “desnice”? Nič. Tudi osamosvojili, demokratizirali in ločili od Jugoslavije smo se le na papirju. V resnici pa je vse ostalo po starem, še vedno smo pod okupacijo, terorjem, genocidom in ropanjem jugo-komunizma. Osamosvojitev, tranzcijia in dekomunizacija Slovenije so na celi črti spodleteli. Tudi po zaslugi prefrabanih prevarantskih komunistov, ki sami sebi pravijo “desničarji”.

     • Nataša Valant

      Nikar ne primerjaj Višegrajske skupine. Oni so startali veiko bolje, kot mi. Smo žal res majhni in se poznamo med seboj. Saj nisi pozabil, kako je bilo ? Pa tudi tam je vprašanje, kako bo šlo dalje, kar se EU tiče.Lep primer je bil Orbanov referendum. Žal je v človeški naravi, da radi stisnemo rep med noge in samo cvilimo.
      No, no. . . . saj vem. Ti in tvoji somišljeniki ne !
      Ne zanikam, da je nekaj sumljivih imen med desnimi. Pa še to je vprašanje ? Do sedaj, raze nekaj izjem, še nihče ni povedal, kako je takrat bilo.So pa opravili veliko delo. Menda ne boš trdil, da so – postaviti na noge državo – mačje solze ?
      Ne vem, zakaj tako trmariš. Tu na Novi, pa v Demokraciji, Reporterju, Družini je bilo že veliko dobrega napisanega. Tako, da mislim, da si krivičen do ljudi, ki so – pa je vseeno, kaj so prej bili – nosili glavo v torbi.
      Če ” pravi domoljubi ” uspete razrešiti ta Gordijski vozel, sem prepričana, da bo veliko Slovencev stopilo zraven.

     • Solo

      1) Višegrajci so štartali veliko bolje, ker nimajo prefarbanih komunistov, ki se pretvarjajo, da so desničarji.
      2) Majhnost ni razlog, da smo še vedno pod komunistično okupacijo. Sploh je pa to večno izgovarjanje Slovencev na majhnost je že prav patetično, debilno in hlapčevsko, predvsem pa znak majhnosti v glavah.
      3) Nobene države niso postavili na noge, ker samo nadaljujejo s tradicijo socialistične republike Slovenije v sklopu SFRJ. Pravzaprav Slovenija še nikoli v zgodovini ni bila bolj komunistična, bolj ćefurizirana in bolj jugoslovanska kot danes.
      4) Trmasta si ti, ki nočeš videti resnice, tudi če ti binglja pred nosom.
      5) Veliko je bilo dobrega napisanega in izrečenega… Prekleto malo pa je bilo dobrega narejenega. Ravno to je problem. Samo flancajo in nič ne naredijo. Pravijo, da so borci proti komunizmu, pa v 25 letih niso uspeli sklanfati skupaj niti lustracije ali vsaj vložiti predloga za referendum o lustraciji. Demos bi to zlahka izpeljal, če bi hotel, ker so imeli veliko podporo ljudstva za seboj, takoj po osamosvojitvi. Pa niso izpeljali lustracije. Zakaj ne? Ker so bili v Demosu sami prefarbani komunisti in bi lustracija odnesla tudi njih. Zato! Izgovarjajo se na nekega Bučarja, ki je takrat menda rekel “samo preko mojega trupla”… Kaj pa ima en posran knojevski lopovski bandit – ki je maja 1945 z brzostrelko naganjal ljudi na vagone za Kočevski rog in jim kradel ure ter zlatnino – za komandirat celoten Demos, in kaj to pravzaprav pove o Demosu in njenih akterjih??? To, da so bili vsi sami udbovci, nič drugega… Janša je bil goreč Titov mladinec, ki je navdušeno hodil po poteh Avnoja, zasedal visoke funkcije v ZSMS in se potegoval za mesto predsednika ZSMS. Bavčar je bil medtem miličnik v tacenski šoli in udbovec. Bučar je bil, kot rečeno, knojevec in udbovec. Peterle je bil udbovski ovaduh. Spomenka je bila partijska funkcionarka. In ti komunajzarji so potem ustanovili Demos in se predstavljali za neko slovensko antikomunistično “desnico”?!?… Lepo te prosim! Janša je že 25 let nesporni vodja opozicije, v tem času je sedel vsaj v štirih vladah in bil dvakrat tudi njen predsednik. In kaj je v vsem tem času naredil za dekomizacijo Slovenije? Zakaj ni nikoli vložil predloga zakona o lustraciji ali vsaj referendumske pobude? Zakaj ni počistil s komunizmom in komunisti v državnih organih, vojski, policiji, državnih podjetjih, bankah…? Zakaj je danes “osamosvojena Slovenija” bolj preplavljena z jugovići kot kdajkoli v zgodovini? Največ ćefurjev se je v Slovenijo preselilo prav v času Janševe vlade 2004-2008 (!!!), tako neizpodbitno kaže državna statistika.. Razmisli malo o tem. Pa razmisli še malo o tem, zakaj poslanci SDS, NSi in SLS v Bruslju vedno glasujejo za (vsiljene) migrantske kvote, kar de facto pomeni, da podpirajo islamizacijo Evrope in beli genocid… A se tako obnašajo slovenski desničarji in patrioti??? Jaz vem, kaj oni flancajo. Ampak tisto kar šteje, so dejanja. In njihova dejanja razkrivajo čisto drugo podobo od njihovega flancanja.
      6) Ni problem, da so vsi ti kvazi-desničarji včasih bili komunisti in udbovci. Problem je, da SO ONI ŠE VEDNO komunisti in udbovci! Enkrat komunist, vedno komunist. Edini, ki ni bil del te levo-desne komunistične maškarade in gledališke predstave za naivne bedake, je bil Kramberger – zato so ga pa ustrelili…

 • montyamp

  KOMUNISTI SO MED WW2 UNIČILI 61 SLOVENSKIH GRADOV .
  Potomci rušilcev , so pa finančniki kot njihovi očetje zidarji , ki niso sposobni postaviti svinjske štale .
  http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/poglejte-si-to-sramotno-partizansko-statistiko-med-vojno-so-unicili-vsaj-61-gradov/

  • Nataša Valant

   + + + + + + + + + + +

  • kr en

   potomci domobrancov in klero-fašistov pa pretepajo ostarele brezdomce. To je pa full kul, a ne ?

   • barbara rov

    Kaj s tabo. Nekdo je gobec otresal, pa jih je dobil. Ali ti res misliš da je šlo za neo domobranski shod in da ne vem kaj… Če otresaš gobec pričakuj batine, lej to je pač zakon ulice…

  • Janez

   Ali?
   Me lahko naučiš leplenja – LINKA !
   K mojim zapisom, komentarjem .
   Ti bom zelo hvaležen !
   Ko končam tekst –
   – S KATERIMI KORAKI K TEXTU NAKAJ PRILEPIM NPR. Z YOU TUBA ? L.r. JANEZ KOMENDA

   • Nataša Valant

    Resno sprašuješ ? To znam na računalniku. Na telefonu in tablici pa ne. Sem bolj slaba mojstrica .
    Ko nekaj bereš, poslušaš, se v vstici zgoraj, prva, ali druga, pokaže https// www. . . . . . . . . .klikneš z levo miško, da se vrstica obarva plavo. Nato pa z desno miško, da se pokaže undo
    cut
    copy
    paste in klikneš z levo miško copy. Nato greš na mesto kamor želiš pripeti link
    klikneš na prazen prosor z d. miško, ter nato z levo paste

    Pa je

    lpN

 • kr en

  Sm slišu da pretepate ostarele brezdomce in da pred sodišči jokate za morilcem Novičem. PA kako vas ni sram ? Pa tale Logar je farsa, ker VEM, da ne vo preiskoval bančne luknje ki je nastajala med letom 2004-2008. A res mislite oz. upate da smo ljudje tako neumni. Sram vas je lahko v rit in v glavo !!

 • barbara rov

  Kakšna je razlika med vero in komunizmom? Vera je prostovoljna, komunizem pa obvezen…

  • Solo

   Vprašaj tiste s kislino polite, kamenjane, prebičane, zažgane, obglavljene, povožene in razstreljene v islamskem svetu (in čedalje bolj tudi Evropi), če je vera res prostovoljna…
   Ali pa tiste starodavne in izumrle pogane, ki so jih z ognjem in mečem spreobračali v vero, ki uči “ne ubijaj” in “ljubite svoje sovražnike”…

   • barbara rov

    Ja, tam je ravno obratno…Vera obvezna, komunizem pa prepovedan…

  • primsek

   Vera je obvezna (krst, birma, vse pred polnoletnostjo), komunizem pa izbiren

 • barbara rov

  KOlegi, ali je komunizem v Sloveniji prepovedan?

  • Janez

   Žal!
   ZAENKRAT – ŠE NI !
   Ničemu r se še niso odrekli !
   ZGLEDA, DA TUDI – TAJNIM POLIT UMOROM – NE ! KRAMBERGER ?
   Ali ?
   NI ZL M. KORDIŠ – V PARLAMENTU – NEKAJ GOVORIL – GROZA – O “RAZREDNEM BOJU”
   MENI ?
   Se zdi ZL M. KORDIŠ – ŽIV DOKAZ – ZA REINKARNACIJO !
   Mogoče ?
   je ponovno rojeni, reinkarnirani KPS MORILEC Matija Grozni MČEK ? L.r. JJANEZ KOMENDA
   PS.
   KDO ME NAUČI PRIPETI – LINK ! Npr. Ns You Tube
   Na konec zapisa
   Imam tablico Samsung Galaxy. Bom hvaležen.

  • MladiLiberalec

   Ti si to mal cudno predstavljas. Mi smo liberalna drzava. Tudi v Evropi imas komunisticno usmerjene organizacije in posameznike. Prepovedano pa je sprejemati kaksne zakone ali odloke ki bi uvajali totalitarni rezim ali krsili clovekove pravice.

  • cosmosjasnovidec

   Sramoten ter sramota celemu svetu. Zahrbtni komunajzerski morilci ter udbaši pa še vedno do sedaj niso dočakali svoje kazni.
   Ravno tega se gnusobe najbolj bojijo zato pa delujejo proti državi Sloveniji in so državni sovražnik številka 1.

 • primsek

  Lepo, da pišete o bančni luknji. O obisku Širclja pri Manssonu, kjer sta se dogovorila, da prvi ponaredi ocene bančne luknje, za nagrado pa dobi vodenje DUTB. Pet dni po padcu Janševe vlade. Da bi prišla trojka, ki so jo pričakovali enako hlastno, kot izdajalski del Slovenije Italijane med okupacijo. Zadeva je še na sodišču, Šircelj pa se je zavedal, kako obremenilen bi bil zanj strežnik stranke. Ne nazadnje so na njem imena vseh slaboumnih in podplačanih dopisovalcev na tale portal

  • Mojca pokraculja

   No pa si se izdal. A imena so tam, čigava že? In ti to veš. In tudi veš za ponarejanje bančne luknje ? Aja , tega pa ne veš kdo jo je na koncu ponaredil ? Špicelj si, sprijenec, slaboumni udbovec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!