Odprto pismo zaposlenih na Onkološkem inštitutu: Ne nasedajte ministrici za zdravje

Foto: STA

V javnost je prišlo odprto pismo zaposlenih na Onkološkem inštitutu, naslovljeno na predsednika vlade in ministre, z vsebino, naj ne nasedajo ministrici za zdravje Kolarjevi, ki je na strani “tistih, ki v zdravstvu ohranjajo privilegije in kriminal najbolj sprevržene vrste”.

Zaposleni so se v pismu postavili na stran Janeza Remškarja in se opredelili proti njegovi zamenjavi na vrhu Onkološkega inštituta ter zahtevali odpoklic vseh članov sveta zavoda. Remškarja so opisali kot človeka in strokovnjaka visoke etične drže, ki je v svoji karieri že večkrat sprejel objektivno odgovornost za napake v zdravstvu.

Lotil se je nedotakljivih zdravniških “baronov”
V pismu zaposleni še zapišejo, da Remškar ni pristal na utečene razlage, kaj je prav, in se je zato nepravilnosti lotil s strokovnim pristopom, celo ko je šlo za zdravniškega barona Erika Breclja. Za njegova domnevno sporna ravnanja je Remškar naročil pravno analizo pri pravnici Zlati Štiblar Kisić, na podlagi katere si je Brecelj prislužil sankcioniranje, saj po njihovem mnenju ne bi smelo biti nedotakljivih: “Breclja so za nedotakljivega ustvarili slovenski mediji, čeprav svojih trditev ni nikoli dokazal.

Šoltes s svojim zakonom kriv za odtekanje javnega denarja
Zaposleni so izpostavili še povezave Breclja z nekdanjim predsednikom Računskega sodišča Igorjem Šoltesom, ki ni nikoli resnično pregledal poslovanja na UKC in Onkološkem Inštitutu. “Bil je tudi glavni avtor zakona o javnem naročanju, preko katerega denar odteka iz zdravstva,” so še zapisali v pismu. Zelo dvomljivo zanje je ravnanje Breclja, ki je Šoltesa  predlagal za ministra za zdravje, s čimer bi slednji prevzel vlogo volka, ki čuva ovce.

Pokvarjenci brez primere
Kot vrhunec vseh nepravilnosti pa zaposleni omenijo Breclja, ki je dosegel odstavitev Remškarja, in imenovanje nove v. d. direktorice, ki si je izplačala 5 tisoč evrov nadur kot “pokvarjenost brez primere”.

Pismo je prejel tudi predsednik SDS Janez Janša:

M. P.

 

 • ljubinica

  Dr. Breclju nisem nikoli verjela. To, kar počne – tudi če bi imel prav – je nehigienično.

 • Peter

  Javna naročila so rak rana slovenskega zdravstva.

 • Vera

  Osebno sem že kar nekaj časa sumila v Brecljevo iskrenost . Potem se je izdal sam , ko se je družil z ljudmi ” sumljivega slovesa ” . Se motim ali je res simpatizer stranke ZL ?

  • usimoncic

   Mene ne bi presenetilo, če bi Brecelj bil simpatizer ali član ZL, saj je že pred leti trdil, da pri nas ni pravih socialistov, kot največjo grožnjo pa vidi privatizacijo zdravstva. To bi sicer lahko bil znak, da ne razume kako se svet vrti (kar ni redkost tudi med poštenimi in dobrohotnimi ljudmi). Druga možna razlaga pa je ta, da je Brecelj med tistimi, ki imajo koristi od državnega monopola v zdravstvu.

  • Johan

   Prikriti član na čakanju za naskok !

 • usimoncic

  Doslej sem mislil, da je Brecelj dobrohoten, a malce zmeden zdravnik, ki še ni spoznal, da socializem ne deluje. Glede na napisano pa morda ni prav nič zmeden, le pokvarjen.

 • 1xy

  Ne vem no, pacienti ga cenijo in hvalijo, očitno pa je tudi dober zdrahar in ne samo zdravnik. Slednje nakazuje tudi s tem, da se neprestano vtika v zdravstveno politiko, da bi kaj naredil pa ga ne mika. Najprej naj prične javno govorit o imenih, če ima dober namen, če ga nima pa naj utihne.
  Ali je res, da je sodeloval tudi v procesiji na Magistratu, ki je tako klečeplazno pred javnostjo lobirala Jankovića za predsednika vlade? Takšne informacije krožijo v javnosti in če to drži, je izgubil vso kredibilnost!
  Do danes sem imela povsem drugo sliko, je pa res, da jo je serviral F571, ker druga v tej deželi pač do sedaj nismo premogli…….žal

 • viktorh

  Uf, saj ni res, pa je.
  Ministrici ne verjamem in ji ne zaupam, še od prej.
  Vse ostalo pa je uganka.
  Kdo bi vedel.
  Res pa je, da z nami manipulirajo.

 • MEFISTO

  Kolarjeva je popolnoma, ampak res popolnoma nesposobna in nekompetentna ministrica, kakršna je bila na vseh funkcijah, na katere je bila imenovana, ker so z njo najlažje manipulirali.

  Po drugi strani pa mi tudi Brecelj ne vliva zaupanja.

  Vse preveč rad govori, kaj je narobe, kar je sicer res, vendar pa odgovornosti za vodenje in odpravljanje napak pa nikoli ni pripravljen prevzeti.

  • Johan

   To pa res vemo vsi je pa kader LDS-sa !!

 • Johan

  Huda napaka, kdor misli, da dr. Erik Brecelj dela dobronamerno. Je dober ni pa vrhunski specialist, rad dela zmedo in špetire v svoji okolici. Delo je v drugem planu. To je borba dveh levih struj SD in SDC.

  • Nataša Valant

   Tudi jaz imam – žal – občutek , da rad postavlja ” stvari na špico ” , kot rečemo ! Potem pa se umakne ?

 • MEFISTO

  Štiblar Kisićeva je ustrezno nadomestlo za vse dosedanje falote pri vodenju OI.

 • ivan

  Brecelj je bil vedno zahrbtna potuhnjena rdeča svinja.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju.
   Če se bo to nadaljevalo, vas bomo prisiljeni blokirati.

 • wowoo

  Da se ne boste vžgal !!! A cvilite in rjovete po naročilu ljubljenega vodje ? Sam vprašam ;))

  • viktorh

   In kaj naj bi imel pri tem tovariš Kučan?

 • hribovc

  kar se kolarjeve tiče… vidi se iz aviona da je nesposoben kimavček !!

 • desničar

  še eden z zelo sporno izobrazbo ,tipično za levake

 • MEFISTO

  Ne razumem, zakaj vas moti Združena levica!?

  Po izteku Cerarjevega totalitarizma bo vsakomur zagotovila vsaj en dnevni obrok – pri kotlu!

 • percar

  Dr. Remškar je bil vedno pošten človek. Spominjam se, da je po odkriti napaki zdravnika v Bolnišnici Jesenice takoj odstopil kot odgovorni direktor bolnice!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!