Okostnjaki že padajo iz omare: Petrič bo na poti uresničevanja fantazij Foruma 21 prejemal vaš denar za gradnjo zlatega drugega tira

Foto: STA

Včeraj ob 11. uri se je iztekel rok za prijavo na razpis za pripravljalna dela za drugi tir, na katerega se je prijavilo 15 ponudnikov. Med ponudbami za gradnjo dostopnih cest za drugi tir železniške proge DivačaKoper, v vrednosti od 14,5 do 22,5 milijona evrov, je najcenejša od podjetja Kolektor CPG skupaj z Euroasfaltom iz Bosne in Hercegovine. Kot lahko vidite je v skladu z našimi predvidevanji najugodnejšo ponudbo podal Kolektor Stojana Petriča, sicer člana Kučanovega Foruma 21, ki bo zagotovil, da bo Sloveniji vladala nova generacija gradbenih baronov, ki bo zlahka obogatela na račun težko prigaranega denarja slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev.  

Direkcija RS za infrastrukturo je sporočila, da bodo zdaj ponudbe podrobno pregledali in dodala, da še ni točno znano, kdaj bo odločitev končna. Obstaja možnost, da se postopek zavleče v primeru, če bo vložena zahteva za revizijo razpisne dokumentacije. Tisti izvajalec, ki bo na razpisu zmagal, bo moral sicer dostopne ceste zgraditi v roku enega leta od uvedbe v delo, sofinanciranje projekta pa bo potekalo iz naslova evropskih sredstev v okviru instrumenta za povezovanje Evrope (Cef). Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben in vodja projekta je sicer večkrat poudaril, da je v načrtu, da se bodo dela na terenu pričela v naslednjem mesecu.

Forum 21 dal jasno sporočilo, da je dvom v gradnjo nedopusten
Že v preteklosti smo na našem portalu Nova24TV pisali o tem, da omrežje tajkunsko gospodarskega omrežja Forum 21, ki ga je ustanovil komunist Milan Kučan, stoji za pregrešno drago državno investicijo drugi tir, ki jo bomo spet plačali davkoplačevalci. Eden izmed bralcev nam je namreč v uredništvo poslal vabilo, na katerem ga je Kučanov Forum 21 povabil na srečanje, kjer so nastopili člani Sveta za civilni nadzor projekta drugi tir. V svetu so sicer znani obrazi zagovornikov nacionalnega interesa in celo ustanovitelj Foruma 21, Jože Mencinger, ekonomist Jože P. Damijan, ki je za Luko Koper naredil izdatno plačano študijo o drugem tiru, ter Stanko Štrajn, brat bolj znanega ‘vulgoliberalca’ Darka Štrajna, ki je po besedah Aleša Hojsa na državnem Darsu zagotavljal milijonske posle Zidarjevemu propadlemu podjetju SCT, kasneje pa se je tam tudi zaposlil in postal Zidarjev ‘pravni svetovalec’.

Milan Kučan (Foto: STA)

To so ljudje, ki so v začetku leta državo pripravili na to, da bo začela z investicijo v drugi tir, s čimer si bo Kučanovo omrežje spet napolnilo žepe z milijardami davkoplačevalskega denarja. S tem so poslali jasno sporočilo o tem, da drugi tir pod vsakim pogojem bo, Cerarjeva vlada pa je to obnašanje razumela kot sporočilo, da je kakršen koli dvom glede gradnje drugega tira nedopusten.

Stojan Petrič med najbolj vidnimi tajkuni 
Idrijski koncern Kolektor, ki ga lastniško obvladuje mogotec Stojan Petrič, član Foruma 21 in njegovega programskega sveta, že gradi izvlečni tir iz Luke Koper. Pri izvlečnem tiru gre za 1,2 kilometra dolg odsek, ki poteka od izhoda tovorne postaje v Kopru proti Divači, ki načeloma predstavlja prvi del proge drugega tira. Pri tem je smotrno omeniti, da je bila vidno nenavadna razlika v predlaganih cenah, saj so te znašale od 16,23 milijona evrov do 5,92 milijona evrov, ki jo je ponudil prav konzorcij, zbran okrog Kolektor Kolinga.

Foto: STA

Po tem, ko je Petrič za kar 18 milijonov evrov kupil goriški CPG, so nekateri namigovali, da je razlog, zakaj se je odločil za nakup, v tem, da mu je bila očitno obljubljena gradnja drugega tira. Vendar pa se ni ustavil le pri tem, saj je kupil tudi Delo in odpustil tiste novinarje, ki mu niso všeč, saj mu je cilj poročanje, ki je več kot očitno zelo pristransko. Uspel pa mu je tudi met pri konkuriranju s ponudbo za obnovo kočevske proge, saj je s 14,8 milijona evrov oddal najugodnejšo ponudbo. Pričakovati je, da bo “izbrancu” Foruma 21 uspelo uresničiti tudi cilj gradnje drugega tira, katerega znesek ni natančno znan, kar pomeni, da je mogoče pričakovati, da se bo končni znesek na račun dodatnih aneksov zviševal v nebo, Petrič in njegova kompanija pa bodo veselo preštevali denar in uživali na račun davkoplačevalcev.

H. M.

 • montyamp

  Tam kjer je doma najbolj butast narod v EU in med prvimi tremi na svetu , tam so ljudje ki razmišljajo s svojimi glavami , obsojeni na kronično nezadovoljstvo , zaradi katerega človek lahko resno zboli .
  NKVD kominternovski HLAPCI , so 1945 leta s klanjem in zazidavanjem nedolžnih Slovencev , prišli na oblast .
  Halbmadžarsko murglosrbski žvepleno pritlikavi razoroževalec slovenske TO med osamosvojitveno vojno , danes z ostanki udbopartijske teroristične celice , gradi zlate termoelektrarne in briljantne železnice .
  Budalo je vsaj 300 let za Marijo terezijo .

  • nevtrino

   Toliko zabitih davkoplačevalcev na kupu, kakor tukaj v SLO, pa res ne najdeš nikjer. Ali so pa pravi davkoplačevalci preglasovani, če drugače ne, pa s prirejanjem rezultatov referendumov … Skrivalništvo in sprenevedanje pa je odlična podlaga za vse skupaj.

   • lauraas

    In točno tako bo!

   • francelj3

    S prirejanjem rezultatov referendumov? Kakšnim prirejanjem? Reče se GOLJUFIJA!! Pa ne trdim, da je bil zgoljufan zadnji referendum, goljufajo predvsem pri parlamentarnih volitvah.

 • macon

  A bo spet klasika: ugodna ponudba za dobiti pogodbo potem pa aneks na aneks, medtem ko udbomafijski nadzor miži in prejema mastne podkupnine- del nakradenega davkoplačevalskega denarja.

  To še korupcija ni, ampak odkrit kriminal vsem na očeh.

  • sloustava

   Kaj se repencis? Si sel na volitve?

   • dob

    Mi lahko za drugi krog volitev svetuješ, kako med dvema kretenoma izberem pametnega človeka.

    • RATATA

     Slovenc ma tako smolo, da bi iz žakla samih vagin penis ven potegnu.

  • Steiermark

   Vlada nam mafija, z don küčkotom na čelu, ki vodi vse niti iz svojega podzemlja, kjer vlada iz teme….

 • dr Janez Sveti

  Katera večja gradbena firma v Sloveniji pa NI povezana z Mrežo?? Je ni a ne?
  DR Janez Sveti genij

 • janez zorman

  Škrabec, Petrič, Janković, Popović in podobni tipčki F21, bojo prej ko slej pristali v Bavčarjevi košarkarski reprezentanci. Ne moreš celo življenje z tujim kur.em po koprivah mahat in zapravljati miljarde Ojrov poštenih državljanov, kateri praktično vsi živi(m)jo na “minimalcih”.

  • dr Janez Sveti

   Lahko!
   DR Janez Sveti Zidar

  • sloustava

   Si sel na volitve?

  • Stajerka

   še spiš al slučajno v budnem stanju sanjaš pravljice???

 • janez zorman

  Z državnim odpisom 16 MILIJONOV OJROV poznam še eno konkurenčno gradbeno podjetje oz. inžiniring, ki je očiščeno vseh tajkunskih bremen, postalo zelo konkurenčno; a nje, dje,..dje !! Ta bo sigurno poizvajalec !

 • Oregon

  ovsem enostavno bi bilo to svonjarijo ustavit, pa so ljudje od komunistične ureditve, kjer še volitev ni bilo, pač fasali trajno poškodbo možgan, kar je znan pojav totalitarnih sistemov in ne dvignejo riti ter gredo do volišč ko je bil referendum. ZDaj se pa samo čudite koliko težko ustvarjenega denarja v obliki plačanih davkov in tudi v obliki kreditov ki bremenijo otroke, vam bodo pokradli.

 • sloustava

  Privoscim ti, bedni Slovencelj, da bos ali ti ali tvoj otrok, zrl travo! Cestitam Kucanu, da je zmanipuliral Slovenca do te mere, da je postal vseglihar, apaticen in, predvsem, da je desnico skregal med seboj. Tu ima polega Kucana, najvec zaslug NSI, mavricna in zlahtna! Vse v tem clanku dobesedno krici po budilki: zbudi se, slovencelj, zbudi se, saj ti bije navcek. Tako SDS, kot normalna NSI, pa GOD ali SLS, pa vsi zaljubljenci v demokraticno Slovenijo STOPIMO SKUPAJ!! Kucan se mnozice boji!

 • učko

  Mafija pri nas vlada že četrt stoletja, prej pa je bil to vladajoči režim. Kdo je kriv za to? Oni sigurno ne, saj je to njihov cilj. Kriva je nesposobna opozicija, ki namesto, da se bori proti mafiji, z njo celo kolaborira !!!

 • Anton

  Tudi za drugi tir je posredno/neposredno kriv predsednik države Borut Pahor. Za vso njegovo navidezno politiko povezovalnosti, čemi v bistvu preračunljivec, hinavec,človek všečnosti, politikant, ki je namesto da bi izrazil odkrito stališče glede 2 tira in ostalih afer(spomnimo se pranje denarja v bankah nlb, nkbm, kotu tudi arbitraže, v slednji je neposredno kriv za to izdajo slovenskega naroda), se raje odločil prehoditi 700(sedaj je njegov cilj 1000 km). . Sprašujem vas ali želite imeti takega prdsednika, katerega prioriteta je košnja travce, kidanje hleva itd, “sprehajanje” po Sloveniji, moj odgovor je odkrit ,jasen in to je NE IN ŠE ENKRAT NE. Zatorej tudi zaradi goraj naštetega napisanega razloga ga ne bom volil, kot tudi ne “Serpentinška”.

  sarkazem press

 • Anton

  domine že padajo

  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=23067

  kdor je verjel v “čistots” projekta 2 tir, mu priporočam temeljito seanso na “Studencu”(če kdo od vas ne ve kje je to, beri: umobolnica Ljubljana Polje)

  sarkazem press

 • althar

  Enkrat sem tu že napisal, pa bom še enkrat. Najpomembnejše letošnje volitve so bile 24. septembra. 10 predsednikov države ne more povzročiti toliko škode, kot jih bo udbomafija (ljubkovalno: Forum 21) s projektom Drugi tir. Plačujte zdaj, oslovski davkoplačevalci, če niste na referendumu znali zavarovati svojega denarja.

  • Karmen

   Pravilno. Ampak mene pa bolita želodec in glava, ker bom morala plačevati. SEM BILA PROTI ZAKONU, ŠE PODPISE SEM POBIRALA ZA REFERENDUM. Kako bi uredili, da bi denar za zlati tir dajali samo tisti državljani, ki niso šli na referendum in tisti, ki za tir so.

   • althar

    Žal se ne da. To je “čar” državnih davkov, kar znajo udbomafija pri nas in razni apologeti globoke države v tujini prekleto dobro izkoristiti. Na dolgi rok je rešitev izobraževanje davkoplačevalcev, da bodo izvolili stranke, ki podpirajo majhno državo, na kratki rok pa je edina rešitev izselitev v katero od držav, ki dostojanstvo svojih ljudi že spoštujejo.

   • domovina mili dom

    Edino zadoščenje bo, pri vsaki podražitvi, karkoli, magari solate, pri jamranju je treba osebo vprašati, če je volila. Zabiti v kali te butle. Dokazati jim, da so si bede sami krivi.

 • tarantela

  Ja, foušija je hudič, če bi gorela, bi bila Slovenja do konca tega in še kakšnega vzporednega vesolja preskrbljena z energijo.
  Sploh pa: Zakaj se desni ne prijavite na tak razpis Dajte no strniti sile!

  • Stajerka

   ja, saj se je prijavila desna Hilda Tovšak…..in ker ni bila pridna je EDINA, ki plačuje za grehe vseh gradbenikov v Sloveniji…..
   mimogrede, Zidar živi v Dubaju in na veliko kšefta v Sloveniji……mogoče pa mu je Simonca hišna pomočnica…….
   in KDAJ bo Zoki vrnil dnar za Stožice…..jaz, kot Štajerka, jih NE mislim odplačevat!!

   • tarantela

    Kdo Te bo vprašal ali pa mene , če hočeva plačevati Stožice? Jih že plačujemo vsi.

    • Stajerka

     kakor kdo……

    • domovina mili dom

     Če bi samo tisti plačevali Stožice, ki so volili solatarja, bi ta ne bil nikoli več župan.

   • Steiermark

    bojo te prisilili, tako kot vse ostale….

  • Karmen

   A si ti butasta, ali se pa samo delaš da si? Take traparije pišejo samo tisti, ki jih komunisti dober plačujejo.

   • tarantela

    Maš prav! Sem butasta in me zato komunisti dobro plačajo!
    Hm, kako pa kaj komunizem na Kitajskem? Dobro uspeva!

    • domovina mili dom

     Razlika med kitajskim komunizmom in slovenskim. Kitajci spodbujajo gospodarstvo in privatizacijo vsega. Slovenci pa celo podržavljati hočejo in ustanavljati državna podjetja.

     • Steiermark

      tale bunka zabita tega nemore razumeti, “nečuje dobro”….

     • tarantela

      V Sloveniji pa desnaki zavirajo.

     • domovina mili dom

      Kdo ni prodal Telekoma, NLB Luke….A bejš no….Kdo zavira privat šolstvo, zdravstvo.

     • Olga_10

      “Demokratični” socializem, s Kučanovim obrazom – ropom državljanov, bank, pranjem terorističnega in mafijskega denarja?

   • Steiermark

    ne smeš ji zameriti njene butastosti, ker pač nima slovenskega DNK, še manj pa morale in kulture, ki je domača, Slovencem!

  • WatsonForus

   ko boš čez kako leto pogledal v v svojo denarnico , se boš pošteno zjokal – od foušije!

  • nevtrino

   Ja, kako lepo je vso problematiko skriti za nalepko “foušija”, a ? Tako kakor vsako opozarjanje na packarije z nalepko “sovražni govor”, a ?

   • Steiermark

    Zastonj se trudiš dopovedati tarantulii, kaj je prav in kaj ni, ker takšni primerki so že rojeni in tudi cepljeni proti pravici in resnici in je zato ne sprejemajo…

    • tarantela

     He-he, ni pomoči, smo v večini, pa če se prec obesite!

     • Umazani Harvey

      Wikipedia:

      “Most tarantulas are not able to see much more than light, darkness, and motion”.

      Tarantela si je torej izbral(a) napačno ime. Prava tarantela namreč zna vsaj ločiti med svetlobo in temo in čutiti, v katero smer se stvari premikajo.

  • Olga_10

   Klobasice, vozovnice…toplice…

   • tarantela

    Najbrž jih tudi ti dobiš, sicer ne bi bil seznanjen, ako je s tem. Sama imam to, kar sem prigarala.

    • Olga_10

     Od zločincev in njihovih podrepnikov ne želim nič!

 • Jože Novak

  Pri Hrvatih je podobno, le, da so oni že v bistveno bolj izčrpanem stanju.
  Zdaj HDZ svoje ljudi rešuje na načine, da si izmišljujejo nove pozicije za njih.
  Danes sem se pošteno nasmejal, ko so si za enega od njih izmislili delovno mesto:
  “Direktor Vodnogospodarskega oddelka za izlive južnega Jadrana hrvaških vod v Splitu”

  Drugi tir pa ne bom komentiral, ker že ves čas vemo, da bo tako kot pri TEŠ 6.

  • Jože Novak

   He, he, v hrvaškem Slunju je HDZ imenoval vodoinštelaterja (jasno iz svojih vrst) za ravnatelja mestne knjižnice.
   Pri nas so dogodki še žalostni, pri njih pa že groteskni :)))

 • domovina mili dom

  Dragi Slovenci
  Čestitke za državni praznik Suverenosti Slovenije.
  Isto sranje samo drug paket. Torej je forum 21 dobro zrežiral igro, da so butli zopet nasedli. Na prizorišču je drugi kradislav Zidar 2. Z notranjimi informacijami je postavil najnižjo ceno. Sedaj se bodo začeli aneksi na aneks k pogodbi. Mi vsi butli pa bomo plačevali in preplačali to komunistično krajo. Butli, ko se bo podražil sladkor, moka, ki na videz nima s to krajo nič, je v resnici ravno to. To je krivda , da imamo mini plače, mini penzije, zajebano zdravstvo. Dajemo denar tem lopovom in ga ni za osnovne obveznosti.
  Tako lahko pripišemo vse zlo F21 in njegovemu voždu.

  • učko

   Ti kar pripisuj F21 vso krivdo! Jebe se njim za to! Oni še naprej harajo in se nam smejijo! Dejanski krivec za to, da nam vlada mafija, je NESPOSOBNA IN KOLABORANTSKA OPOZICIJA. Vlada nam lahko tudi katera druga mafija. V našo državo prihaja denar iz Quatarja in drugih podobnih držav in mafija je čedalje močnejša !!!!

   • Olga_10

    Vseglihar!

   • domovina mili dom

    Imamo kar ste volili.

  • Karmen

   Si pozabil na borce. Tudi oni so zraven.

   • domovina mili dom

    Smo jim dihali za ovratnik, da so se jim riti orosile.

 • Zima prihaja

  Kakšni okostnjaki?To so vampirji

  • Adolf Hitler

   ne Komunaiserski KLOPI SO!

 • učko

  Dokler ne bomo imeli sposobne politične opozicije, do tedaj bomo hlapci mafiji, tako kot prej ta istim rdečkarskim fašistom v formaciji komunističnega režima. Eni in isti, samo plašče mal okol’ obrnejo vsake tok’ časa !!!!

  • tohuvabohu

   Ne serji. Naredi kaj. Najlažje je s prstom kazati na tiste, ki se trudijo zame in zate v težkem boju z udbomafijo.

   • učko

    Jest kot projektant se bom bockal z Udbo-mafijo, JaJo kot dobro plačan politik bo pa profit iz tega kasiral in špilal dobro plačanega politika, pa na Mauricius hodu golf špilat. Veš kaj ti bom reku, če se bom jest šu politko, bom in JaJota in Kučota skupaj živa zazidal nekam, vas gobcače pa po pozdi nasekal, pizda vam materina, svima !!!!!!

    • tohuvabohu

     No ja, zdaj pa vem, kaj te matra. Janševa plača in hobiji. Najbrž mu zavidaš tudi čufte, ki jih je jedel v arestu. LOL, pravi rdečkar.

 • Olga_10

  Novo vlado in zapret pipico!

  • tarantela

   Oh, Olgica, poglej, kako je z volitvami, ne bo vam uspelo. Spet bo zmagal levi del, je v večini.
   Za Romano so na tem portalu pisali 30% glasov volivcev, pol jih je dobila 14%. Ko bi šli vsi, ki navijajo za Janšo volit in bi volili njo, bi lahko prišla v drugi krog, tako so pa še desni glasovali drugače. Jej, jej..

   • Umazani Harvey

    Do volitev bo preteklo še kar nekaj vode, napovedi pa kažejo, da bo začela pritekat malo bolj čista.

   • Olga_10

    Predsednika, krščanskega socialista – komunista, si kar izvolite! Vlado bomo izvolili pa mi!

   • stajerc5

    Ehh, za to “odgovorno” mesto v Zloveniji bi bil dober tudi vratar od Hanzija. Tumeaugust je bil, clovn bo ostal, mi se bomo pa se naprej smejali. So what!???

 • Grenze

  Podizvajalci bodo že spet delali zastonj hahahaha

 • tarantela

  Ja, ste videli, v Franciji zmanjkuje masla, jebela, to je pa kapitalizem, še putra nimajo! Pr ns ga majo nekateri usej na plešastih glavah, de se šajnajo, ni treba luči, k se pleše svetjo.

  • stajerc5

   “Nasi” porabijo najvec masla v garazah in dolocenih vilah na Bledu!

  • Commie Disposer

   Beri RTVSLO Fake pijanske novice !

 • tarantela

  Čisto resen predlog: v desnici uredite najprej v svojih vrstah, predvsem zamenjajte vodstvo, saj že skoraj malikujete. Ljudje vam ne verjamejo več, zato boste težko kaj spremenili. Vse je odvisno od vas. Tule jamrate, kritizirate, ne ukrenete pa prav nič za večji ugled stranke. Janša ni stranka, ljudje so stranka, boste to kdaj razumeli?

  • učko

   +++++++++++++++

  • Olga_10

   Malo morgen!

  • Olga_10

   ++++++++++++++++

   • Olga_10

    Preko mojega Nicka sebi ploskate? Počakajte volitve, boste sedeli za rešetkami! Tudi Doris, Kučan in vsa ostala drhal!

 • Adolf Hitler

  volil bi Šikota pa niste gdo ne posluša tisti mora sam občutit zdaj imaste kar ste si želili butaste čebule!

  • Mannuro

   ja, pa si volil Romanco ;)

 • Adolf Hitler

  EDINO KRAMOLA LAHKO VAS ŠE REŠI OD TEH PARZITOV MOIE LUJCTVO ČE SPLOH GDO OD VAS OVC SPLOH VE KAJ SPLOH TO JE MISLM DA NE ZATO JE ČAS ZA K R A M O L O!

 • Janez

  RESNO OPOZORILO !
  Glede
  ZAČETKA GRADNJE T.I. 2. TIRA – SE SPET NE MUDI – TAKO ZELO !
  VSI
  MORATE VEDETI, DA
  NAŠ, R. SLO NAAJBOLJ IZKUŠENI
  POZNAVALEC INFRASTRUKTURNIH GRADENJ

  – PROF. DR. Andrej UMEK
  NI
  BIL PRITEGNJEN, VKLJUČEN
  V
  – VLADNO EKIPO – ZA 2. TIR !
  – VERJETNO NAMENOMA ZARADI ZASLUŽKARSKIH INTERESOV
  VERJETNO KOGA V BLIŽINI
  DRŽ. SEKRT. M. DRAGONJE ?! Se zdi oz. Zagotovo zato.

  2. TIR – NE SME – IZ STROKOVNIH RAZLOGOV – NEKAKŠEN ” HORUK” PROJEKT !
  TUDI
  NE
  ZARADI NAM PREBIVALSTVU ŠKODO POVZROČAJOČIHH RAZLOGOV ! –
  – BITI
  MORA – PROOJEKT 2. TIR VARNOSTNO IN FUNKCIONALNO – B R E Z H I B E N !
  Saj?
  Del proge Divača-Koper – je del mednarodnegaa omrežja – z visoko frekvenco prometa,
  ki bo moral potekati. – gladko – seveda – brez težav, zastojev itd. !
  POISKATI
  JE TREBA – TEHNIČNO, FUNKCIONALNO, VARNOSTNO ITD. – OPTIMALEN PROJEKT !

  Ne pa – na horuk – improvizirati !

  CENJENI GOSPOD. DR. ANDREJ UMEK –
  je
  v SVETOVNEM SLO KONGRASU IN V MEDIJIH – OPOZORIL !
  NA
  ŽE OBSTOJEČI
  TAK
  OPTIMALNI PROJEKT IZPRED CCA 80 LET
  – KATEREGA AVTOR JE

  – ING. Črtomir N A G O D E , znan iz t.i. KPS STALINSKEGA “NAGODETOVEGA” PROCESA.

  SPOSOBNI
  ING. Č. NAGODE JE IZDELAL TEHNIČNO, GEOLOŠKO ITD. KVALITETEN PROJEKT
  ŽELEZNIŠKE POVEZAVE
  OSREDNJE SLOVENIJE- Z OBALO !
  Gre
  ZA POVEZAVO, KI PROBLEM GEOLOŠKO PROBLEMATIČNEGA POVRŠINSKEGA SLOJA APNENCA IN PROBLEM “KRAŠKEGA ROBA”
  REŠI
  Z
  DVEMA DALJŠIMA PREDOROMA – SKOZI KAMNINO ” D O L O M I T” , POD VRHNJO PLASTJO APNENCA.
  D O L O M I T
  KI
  JE ZA IZVEDBO PREDOROV – GEOLOŠKO PRIMERNEJŠA, CENEJŠA, BOLJ VARNA ITD.
  TA
  PO
  BESEDAH CENJENEGA GOSPODA
  DR. A. UMEKA
  STARI A KVALITETEN PROJEKT
  ING. Črtomra NAGODETA – bi bilo TREBA LE PREGLEDATI IN POSODOBITI ! L.rr. J. KOMENDA
  P.S.
  NAJBOLJE BI BILO
  POVEZATI SE Z G. DR. A. UMEKOM,,
  GA POVABITI NA – NOVO24TV ITD.

  Dr. Umek o projektu ing. Nagodeta
  http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/gradnja-drugega-tira-ni-smiselna.html

 • Adolf Hitler

  NA JA NA KRATKO POVEDAN ZADNJE OPOZORILO TEM SMRADU TAM GOR ODSRANTE SE ALI VAM BOMO POMAGALI SE ODSTRANT KER MI SMO MESTO IN MI SMO LJUCTVO MI SAMI PRESOJAMO SAMI SEBI ZATO NE RABMO NOBENEGA PARSITA DA NAM VLADA IN DA MI NJEMU SLUŽMO NASTOPIL JE ČAS JE ZA BATINE!

 • Goran Hvala

  En mora prestevat denar davkoplacevalcev in uzivat….pa ne mi rect da desna opcija ne bi..hahaha…boli sam to ker niso desni…

  • mginko

   Tudi ti si že dobil od korita – priznaj, ali pa imaš skisane možgane.

  • Soave

   Ti pa res vse veš ! Kaj še delaš tule ?

   • Goran Hvala

    Ne ne…veste vse desnaki…jaz se sam od vas ucim…

    • Soave

     Pa nas tako nehvaležno obiraš ??

     • Goran Hvala

      Ja kak nehvalezno…takoj ko uporabim vsaj delno vaso metodo pisanja me napadete kot komunista…ahh joj…vam je pa res tezko ustreci…

     • Soave

      Hm. . .. . . torej praviš, da vse vemo, da se tule od nas učiš, pa nas vseeno – vsaj večinoma, no – zmerjaš.
      Vsaj, delno obdrži našo metodo pisanja. Bo bolj prijetno debatirati .

 • Osti jarej

  ..kapitalizem in demokracija….kako gre to skupaj ,smo skusili in zdaj živimo v rupetini vukojebinastan…na eni strani ,z vsemi pravnimi sredstvi ,zaščiten pokradeni kapital,na drugi raja,ki jo lupijo…jp,kramola,je dobra ideja in najbrž edinaopcija…a kaj,ko morajo najprej ljudem pobrati še gate z riti….dobesedno…

 • Olga_10

  Pravilo levakov: kar naj kradejo, saj so “naši”, tudi če nam nič ne ostane, samo da desnica crkne!
  Malo morgen! Najprej nam bodo levaki izvolili krščanskega socialista – komunista Serpentinška, ker svojih več nimajo… Mi bomo pa izvolili desno vlado tako, kot vsi naši sosedje, da nam zagotovi pravno državo, tržno gospodarstvo, varnost in svobodo! Srečno SDS z Janezom Janšo! Srečno Slovenija!

  • Gavnar

   Olga,
   Boste pripravili kako slavje, ker vaš ljubljeni vodja praznuje 40 letnico
   pohoda zagrizenih komunistov v Jajce ?

   • Olga_10

    Vi ste že v kučanovih jajcih!

    • Gavnar

     Žal v Jajce je šel samo tvoj ljubljeni vodja, kjer so ga naučili kako državo poslati v K _ _ _ C ?

 • Commie Disposer

  Udarec s palico po obrazu bi morala bit olajševalna okoliščina

 • Montana

  Mafija pač krade še naprej , tožilstvo in policaji , pa nič, tipično za mafijsko državo, ki jo še vedno vodi striček iz ozadja (beri iz Murgel)! A ja ? Tako je pač videti.

 • Soave

  Ampak, nekateri levakarji na tem portalu še vedno pisarijo, da s Forumom 21 Nova samo straši. Meša meglo !!
  Ko pa pogledaš še tistega smejočega vrtičkarja zraven, ti mora biti jasno, kam pes taco moli !!
  Sedaj bomo pa menda še Mercator ” reševali ” ?? Saj sem včeraj samo z enim ušesom poslušala, tako, da ne vem točno, za kaj gre.

  Prilagam pa eno dobro razmišljanje………

  http://www.casnik.si/index.php/2017/10/25/padec-sosedovega-tajkuna-ivica-todoric-agrokor-merkator-jankovic/

 • Montana

  Slovenci bi morali po islandski poti. Zamenjati vse politike, sodnike, tožilce in bankirje….

  • KIKI

   Saaaaanjeeee zasanjanega! Prej nas bo rdeč hudič vzel !

 • janez cepec

  pa kva pizdi tle Nova 24, ja tok vondar, sej je Petrič edn večjih lastnikov Nove, tko, de ni hudič, de tud za Novo 24 ne mor bit slabo, če takunček dobi posu

  • Janez

   A?
   DO DANES !?
   Si se od včeraj že spomnil? KAKO SE OGLAŠAJO – ŽIVALI – O V C E?
   Včeraj!
   SI – TI ! Trdil, da ovce – meketajo ! Groza !?
   Daj?
   NAJEMI SI SVETOVALCA
   ZA PAR 10.000 € – KOT “ŽAL”PREDS. PAHOR ALI “ŽAL” PREMIER “KARDELJ DR..” CERAR !
   Da
   TI SVETUJE, DA JE PRAVILNO,
   ČE REČEŠ : “OVCE BLEJAJO” , ” KOZE PA MEKETAJO”.
   ŠALA :
   ” nemarni pujsek j.cepec – rezgeta” ! Čestitke : tvoj vzdevek – se ti lepo poda. L.r. J. KOMENDA

 • janez zorman

  To je vse zelo podobno kot pri “Stožicah”. Javno – zasebno partnerstvo med Jankovičem in Ogrinom, kjer je na koncu zmanjkalo nekaj STO milijonov €, odgovornega pa ne najdejo. Sedaj pa so praktično zastonj porinili v roke nekim bananarjem oz. solatarjem nedokončane katakombe – za bagatelo.

 • KIKI

  Kaj ste čisto nori? Toliko kriminalnih fac v enem samem članku? Saj me lahko
  kap, tako neznosno je gledati te mafijoze od jutra do sutra ! Komu na svetu sem
  kaj hudega na tem svetu naredil, da moram to prenašat in gledat kako zarafi
  teh barab trpi večino poštenih delovnih Slovencev, tudi tistih, ki se za ljubi kruh
  vozi na delo po 100 km in več, da nahrani družine in prispeva tem gnilim in
  smrdljivim pogoltnežem!
  Kako lahko pogledajo komu v oči in se poleg vsega še režijo???? To je hudičeva
  banda! Naj bojo tisočkrat prekleti!

 • baubau

  Ničesar se ne da reći,kajti vsaj 80% volilcev,ki to niso hoteli biti-saj niso šli glasovat- ,se s tem očitno strinja. Tolikšna je moč tvojega,prav tvojega glasu ali molka dragi moj sodržavljan.,

 • Janez

  Jaa?
  ZDI SE !
  DA BO
  NEFORMALNO EX KP, ZK DRUŠTVO – “MRTVI MAČEK V ŽAKLJU”
  S SUSPENDIRANIM
  ZDAJ EX TOŽILCEM EX KOMUNISTIČNEGA IZVORA – DOBILO – MOČNO OKREPITEV !
  V
  “KADROVSKI KUHINJI” TEGA DRUŠTVA – ” MRTVI I. MAČEK V ŽAKLJU”

  KJER KOMUNISTIČNI ŠTRUKLI “KUHAJO” KOMUNISTIČNE ŠTRUKLJE !
  Bo morda g. oz. tov. Fišer
  – morda poskrbel za vonj po? R I B A H !
  DA PREŽENE
  NEZNOSEN SMRAD
  PO NEPOKOPANIH ŽRTVAH KOMUNIZMA. In po – ŠTRUKLJIH. Se zdi. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MORDA BO POSTORE NEFORMALNEGA, A “USODNO” VPLIVNEGA EX KP, ZK DRUŠTVA
  “MRTVI I. MAČEK V ŽAKLJU”, KI JE POLNO PENZIONISTOV, EX KP “SISTEMČKOV”?
  Celo ppremil s kakšnim – ventilatorjem, s kakšnim dišavnim osveževalcem zraka.
  V tem društvu se bogato je in pije.
  A etično- telesni smrad v njem – je pa? NEZNOSEN. Pravijo.
  Gospod,
  Pardon – tovariš Z. Fišer pa je vidno – – ” higieničen” – gospod. Pardon – tovariš. Se zdi.

 • RATATA

  Ne bo dolgo, ko bo treba tudi v zvezi z nakupom Cerkniškega hotela in smučišča s strani Postojnske jame in Batagelja kaj neprijetnega ugotavljat.

 • Govekar

  Zakaj se ne javi ekipica domoljubnih SDSjevcev in pripravljalna dela izvede zastonj ali pa vsaj z izgubo.

  • Janez

   TA PRIPRAVLJALNA DELA !
   KAR
   TI OPRAVI – JAVI SE G. PETRIČU : vprašaj ga, če te vzame in za plačo. L.r. J. KOMENDA

  • Olga_10

   Bomo izstavili račun! Tudi Kućanu!

  • Janez

   Pred
   ČASOM SEM VIDEL
   TISTEGA 77 LET EX “ŽAL” PREDS. R.SLO – MANJŠE POSTAVE – PRI CENTRALI NLB.
   Spremljal ga je en
   ŽE PRECEJ POSTARAN VARNOSTNIK,
   KI ZA RESEN PRETEP Z NAPADALCEM – NE BI BIL VEČ DOBER.
   JAVI SE
   TEEMU 77 LET GOSPODU
   – PARDON – TOVARIŠU. Morda ima pa delo “body guarda” zate ? L.r. J. KOENDA

  • Novakec1

   Bivše delovne brigade so marsikaj zastojn naredle, pa ni noben umru zarad tega.

 • Olga_10

  Kriminalna združba na kupu! Palice se že namakajo za vse!

 • Janez

  TA F 21 “?TOVARIŠ ” S. PETRIČ !
  Izgleda
  VEDNO PONUDI NAJNIŽJO CENO – MED PRIJAVLJENCI NA NEK TEHNIČNI RAZPIS.
  AMPAK!

  Zdi se mi,
  DA BI SVOJO PRIJAVO TAKOJ UMAKNIL,
  ČE
  BI BILA V POGODBI – DOLOČBA,
  DA
  V PRIMERU PREKORAČITVE POOGODBENE VREDNOSTI PROJEKTA,
  MANJKAJOČIH
  FINANČNIH SREDSTEV NE DOBI OD DRŽAVE=DAVKOPLAČEVALCEV ! NIČ ANEKSOV !
  PAČ
  PA MORA “MANJKAJOČA SREDSTVA”
  — DATI
  “?TOVARIŠ” PETRIČ – IZ LLASTNEGA ŽEPA ! Misliim, da bi umaknil ponudbo. L.r. J. KOMENNDA
  P.S.
  KAJ SE VAM ZDI?

 • Volk

  Bojda Petriču ni všeč, če se tako piše o njem. PIšite, pišite ;)

 • TOML

  Socialistična drhal že pleni….
  Nekateri so podprli lopovski zakon o drugem tiru.
  Socialisti so jih dobro nategnili in to brez vazelina.

 • TOML

  Lopovi na delu.
  Predlagam, da se v parlamentu ustanovi preiskovalna komsija za 2. tir.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!