Pahor o humanosti, prvi vlakih z bodečo žico pa že v Sloveniji?

Foto: Twitter

Lokalni prebivalci so danes poročali o večjem številu vagonov na tovornih vlakih, ki prevažajo ogromne količine žice. Na Slovenskih železnicah smo zato preverili, če gre za bodečo žico, ki jo Cerar namerava postaviti ob celotni meji s Hrvaško. Pahor je med tem v državnem zboru ljudi pozval k strpnosti, humanosti in sodelovanju pri reševanju begunske krize.

Po začetnih zanikanjih, izmikanjih in govorjenju o tehničnih ovirah je včeraj Miro Cerar končno priznal, da bo Slovenija postavila ograjo na meji s Hrvaško. Kdaj bodo ograjo postavili, še vedno ni jasno. A begunska kriza se ne ustavlja, Avstrija pa je vsak dan bliže zaprtju meje.

Danes se je tako v javnosti že razširila novica, da naj bi na tovornih vlakih že pripeljali bodečo žico v Slovenijo. A iz Slovenskih železnic so nam kasneje sporočili, da so po poizvedovanju na terenu ugotovili, da je na vagonih zgolj navadna žica, ki ni namenjena za ograje.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Pahor pred poslanci za več sredstev za policijo, vojsko in civilno zaščito
V državnem zboru je na temo begunske krize spregovoril tudi predsednik države Borut Pahor. Večkrat je poudaril pomen strpnosti, solidarnosti in predvsem sodelovanja med vsemi stranmi pri reševanju begunske problematike – tako v politiki kot v družbi.

Za Slovenijo je pri trenutni situaciji najbolj kritična prav pretočnost meje z Avstrijo, od katere je odvisen celoten razplet dogodkov v državi. Na to je opozoril tudi Pahor. Zahvalil se je za pomoč tudi vsem, ki delajo v begunskih centrih. Že dopoldne pa je v pisnem mnenju pozval poslance in vlado, naj več finančnih sredstev nameni policistom, vojakom in pripadnikom civilne zaščite.

M. G.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!