Parkirno mesto za ceno stanovanja? Samo v Ljubljani

Zoran Janković (Foto: STA).

Na ponedeljkovi seji Mestnega sveta občine Ljubljana bodo svetnice in svetniki odločali o prenehanju veljavnosti Akta o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo garažne hiše pod tržnico. Zaradi stroškovne nerentabilnosti ni zasebnika, ki bi bil pripravljen investirati v parkirna mesta pod tržnico, zato bo Zoran Janković svoj glasovalni stroj v Mestnem svetu zlorabil tako, da bo račun za popolnoma iracionalen in stroškovno nesprejemljiv projekt izstavil kar davkoplačevalcem.

Čeprav stroka že vrsto let opozarja na vse pasti in nevarnosti, ki bi jih gradnja parkirne hiše pod tržnico prinesla, Zoran Janković še naprej trmoglavi. 31 milijonov evrov, kolikor bi po novih izračunih Mestna občina Ljubljana vzela iz naših žepov za projekt podzemne izgradnje, pomeni 31 milijonov evrov manj denarja v mestnem proračunu za vrtce, socialo, društva in kanalizacijsko omrežje. Morda pa se bodo za toliko podražili ogrevanje, odvoz smeti, avtobusni prevoz in vrtci.

Nesmiselni projekt namesto nujnejših
Janković je torej Ljubljančane postavil pred dilemo, o kateri sami ne morejo odločati. Nesmiselni projekt za parkiranje jeklenih konjičkov čim bližje sedežu MU MOL je torej postavil v zameno za nujnejše mestne projekte ali za ceno dražjih mestnih storitev? Izbira je v rokah občanov.

No, obstaja še tretja pot – da razumni svetniki na mestnem svetu zavrnejo ta poskus ljubljanskega župana, da bi ‘nacionaliziral’ svoj zgrešeni projekt.

Le kaj naj poreče zdrav razum prebivalca Ljubljane, ko mu Janković s svojo koalicijo v Mestnem svetu na javne stroške začne graditi garažno hišo, kjer strošek enega parkirnega mesta znaša vsaj 62.000 evrov? Eno parkirno mesto za ceno manjšega stanovanja? Gre za popolno odsotnost razmisleka župana Jankovića ali pa je posredi reševanje kakšnega hišnega gradbinca, ko so vsi potencialni finančni viri usahnili? Po mnenju svetniške skupine SDS resnica ni daleč od slednjega.

Aleksander Rant

 • pajot

  tega srba je treba deložirat. ve se kam.

  • božo

   bilo kam izven meja Slovenije, samo da je vsaj 2 metra pod zemljo … skupaj s kompletno svojo družino

  • Novakec1

   Pa še vse njegove rođake in izdajalske simpatizerje

 • Vera

  Ta Saraorec naj gre urejat zadev v rodno Srbijo , nas Slovence , predvsem Ljubljančane, pa naj pusti, da si urejajo in živijo po svoji, ne po njegovi volji !

  • cosmosjasnovidec

   Sedaj pa res lahko gre kamorkoli brez problema saj je že nakradel toliko,da so preskrbljeni kar številni njegovi čefutarski potomci v prihodnosti.

 • avtohtoni neandartalec

  Smisel mesta je, da se razvija in širi, prvič slišim, da kjerkoli na svetu delijo občinski denar med klošarje, vrtce, bolnice in šole. Mogoče na vasi, kjer se itak v nič ne splača vlagati, v mestih zagotovo ne, ker se pri taki masi ljudi vedno povrnejo vsi vložki, pa če so še tako precenjeni. Ne velja pa isto za vsa meata, Ljubljana je samo prestolnica države, niso ravno trgovci in bankirji, da bi se lahko šli prestiž.
  Vprašanje je kako lahko gola betonska kocka pod zemljo stane več kot solidno stanovanje, zakaj takoj pristanemo na vsako ceno, mene to spomni na fenomen operacijskih miz, vrednih mogoče par tisoč evrov, ki so jih zaračunali tisočkrat več. Tudi takrat se je v glavnem ugibalo, nikokur se ni ljubilo pogledati ma Ebay in Amazon, če onstajajo mogoče tudi kakšne normalne cene.
  Zakaj se na javne razpise ne prijavi konkurenca, goniči Hrvatov, bosancev in Albancev lahko gradijo po kakršni koli ceni, ker jih novodobni sužnji skoraj nič ne stanejo, ampak se vsem zdijo Jankovičeve nore cene najboljše, isto kot že nekoč v Merkatorju, se je državljanom prvega razreda zdelo celo fino, da so plačevali navadno sranje dražje kot v Tokiu, ker so imeli tam menda posebno uglajen odnos do strank, postrežba pa seveda veliko stane. Pa ga ni bilo junaka, ki bi znal naravnost povedati, da lahko povsod drugje kupujemo ceneje in bolje. Kje je konkurenca, ne ena, deset takih podzemnih parkirnih hiš bi morali graditi, če se mislimo iti mesto, me res zanima koliko stanejo taki projekti recimo na Dunaju ali v kakšnih Italijanskih močvirjih, še v Bruslju ni tako drago, pa je prestolnica Evrope.

 • zokispoki

  Pozivam na oborožen upor zoper cigana! Naj letijo jajca in še kaj drugega, po potrebi, da se tega gangsterja izžene. Takole se bo izgleda porabilo 300 milijonov, ki mu jih je velikodušno poklonil prjatu Cmerar ?!

  • if

   :):)

 • janez zorman

  Uničil je slovensko trgovino in deloma gradbeništvo. Kaj bi še rad ? Zakaj ne zgradi železniškega štarciona, če ima taka “jajca”. Ko tujci prispejo v Lj, mislijo da so že v Albaniji.

 • Iza Demos

  Projekta sicer ne poznam Sama ideja pa mi ugaja, saj pokritih parkirnih mest v centru primanjkuje. Sigurno se bo na dolgi rok povrnila. In če ima MOL likvidna sredstva je že prav, da jih porabi za svoj razvoj in za komoditeto Ljubljančanov. Pa še zagon gradbeništvu bo dal – super denar mora krožit. Upam da bo izbral gradbenike iz svoje, Osrednjeslovenske regije.

  • tarantela

   Do takrat se bomo pa do tržnice vozili z mestnim vlakcem, taksiji ali pa s skirojem. Pol grem pa itak u nebesa, ker tega parkirišča pod tržnico še dolgo ne bo.

   • MEFISTO

    Ne, ti ne greš v nebesa.

    Tvoje je nebeško kraljestvo.

  • xtc

   Torej pričakojem ;da se boš odločila za nakup:

   • Iza Demos

    Definitivno.

  • Novakec1

   Za tri ure 7,5 € parkirnine v pokriti garaži v lublani bulani.

  • zokispoki

   Ali je tebi ravnokar drevo padlo na glavo???

 • PIA PlA

  Imam predlog. Kaj pa pristajalna ploščad na mestni hiši za helikopter?
  Stroški bi bili nižji, v mestno hišo bi lahko prišel v opankah in trenirki, pa še odnesel bi ga piš vetra.

 • MEFISTO

  NOVA24TV, kaj smo vam hudega storili, da nam kvarite dan s fotografijo tega balkanskega primitivca?

  • if

   :)

 • cosmosjasnovidec

  Ljubljana je nekolikokrat najbolj zadolžena od vseh občin v Sloveniji na prebivalca zaradi nenehnih kraj,utaj ter raznih kriminalnih dejanj z strani copatarskega levega čefutarskega komunajzerja tovariša Opankoviča Zokija.
  Krade prebivalcem na očeh se iz njih norčuje oni pa samo gledajo jamrajo ne storijo pa nič glede tega.
  In v prihodnje še ga bodo seveda spet izvolili,če bo sploh kandidiral oziroma,če prej ne bo poniknil neznano kam torej tja kjer je naložil vse kar je pokradel.

 • xtc

  Zakaj ne?
  Me nič ne moti:Ljubljano v drot in naj se financira sama_ostali reveži pa k Avstrijcem in Italijanom :
  Lahi so že vedeli zakaj so jih zagradili:

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloeveniji je tako.
  Ker živimo v okupirani državi poturica vodi igro.
  (Poturica je nekdo, ki je zaradi lastnih koristi zavrgel vero in običaje svojih prednikov in rine državo nazaj v srednji vek, kar islamska navlaka zagotovo je).

  Topoumni levaki rečejo sicer temu napredek, ampak to je le prodaja megle, da se ne vidi propadanja.
  Kje je pa denar od podkupnine za IC v Ljubljani- je že izginil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!