Po Zvonku Fišerju Robert Renier ali Drago Šketa?

Bo Drago Šketa premagal Roberta Renierja (Foto: STA)

Državnotožilski svet je pristojen za oblikovanje predloga za imenovanje enega ali več kandidatov na razpisano mesto generalnega državnega tožilca in lahko v primeru, če predlaga v imenovanje več kandidatov, navede, kateremu od njih daje prednost. Za to delovno mesto se potegujeta Robert Renier in Drago Šketa.

Pred oblikovanjem dokončnega predloga mora državnotožilski svet opraviti pogovore s kandidati in pridobiti še mnenje vlade. Vlada je, kot poroča STA, dala prednost vodji mariborskega okrožnega tožilstva Dragu Šketi. Po prejemu mnenja državnotožilski svet oblikuje predlog enega ali več kandidatov, ki ga nato pošlje prijavljenim kandidatom, da nanj podajo pripombe. Ko jih prejme, državnotožilski svet pripravi končen predlog za Državni zbor.

Državnotožilski svet je predlog za imenovanje novega generalnega državnega tožilca poslal v izjasnitev obema kandidatoma Robertu Renierju in Dragu Šketi, ki lahko nanj podata pripombe.

Na portalu Nova24tv smo razkrili, kdo sta Šketa in Renier
Drago Šketa je vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Močno je bil izpostavljen v primeru Franca Kanglerja, ko so bile nekdanjemu mariborskemu županu dokazano kršene človekove pravice. Treba je povedati, da Šketa kot vodja tožilstva ni neposredno preganjal Kanglerja, je pa načeloval podrejenemu tožilcu, ki je vodil pregon. V primeru Kangler so se v postopku dogajale hude nepravilnosti. Od sodnika Žirovnika, ki bi se moral iz postopka izključiti, ker imata s Kanglerjem zgodovino, do prisluhov, za katere se še danes ne ve, ali so bili vsi sankcionirani s strani sodišča, do tega, da naj bi policisti pričam grozili s sankcijami, če ne bodo pričale proti Kanglerju. Šketa glede na ravnanje v primeru Kangler ne deluje kot žarek upanja za izboljšanje tožilstva v Sloveniji. A on je vsaj izpostavljen, medtem ko o njegovem protikandidatu Robertu Renierju ne vemo skoraj ničesar. Renier je prava enigma, saj  razen določenih izjav, ko je pokazal svojo ljubezen do živali, ni bil tako medijsko izpostavljen kot Šketa.

Branka Jurhar

 • samsara

  Odvisno od tega, kateri je bolj ‘naš’.
  To je prednost, ostalo so tehnikalije…

 • Peter

  Je važno, kako mu je ime?
  Važna je moralno-politična neoporečnost, no.

 • samsara

  “…saj razen določenih izjav, ko je pokazal (Robert Renier) svojo ljubezen do živali…)

  Morda tudi on do golobov, tako kot razvpita preiskovalne sodnica, o kateri v glavnem nihče ne ve nič?
  Pigeon Mail press

 • tarantela

  Najnovejše o Renierju: Zvečer gre običajno spat, naslednji dan vstane, razen, če ni bolan; vstane tudi vmes, ko gre lulat. To počne že odkar je shodil.

 • Beli Sneg

  Po Požareportu je Reiner zaposlil občinskega uradnika za namestnika javnega tožilca seveda brez razpisa. Zadeva je bila na sodišču, ki je dosodilo v prid novinarja Lamovška, ki je zadevo rakril. Zdaj se Reiner tožuje dalje. In on naj bi bil generalni javni tožilec?

 • mojev3

  Takih tožilcev ne sme več biti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!