Podobnik: “Preprosto se me želijo znebiti in ob tem upajo, da z mojo izključitvijo resnica ne bo prišla na dan”

Foto: STA

Potem ko je občinski odbor SLS Velike Lašče prejšnji teden zavrnil izključitev nekdanjega predsednika SLS Marjana Podobnika iz stranke, mu sedaj grozijo s pritožbo na častno razsodišče. Podobnik poudarja, da so obtožbe predsednika SLS Marka Zidanška neutemeljene: “Predsednik Zidanšek želi s svojimi postopki zaščititi poslovne interese nekaterih članov izvršilnega odbora in v ta namen zlorablja SLS.”

Izvršilni odbor SLS je na včerajšnji dopisni seji sklenil, da se bo pritožil na častno razsodišče, katerega člani so Miran Gorinšek, Franci Rokavec, Miran Stanko, Martina Vrhovnik in Franc Zdolšek.

Razsodišče bo odločitev sprejelo v 30 dneh od prejema pritožbe, njegova odločitev o članstvu Podobnika pa bo dokončna. Kot je Zidanšek pojasnil v izjavi za STA, bo pred razsodiščem mogoče predstaviti vse argumente. Prepričan je namreč, da je Podobnik kršil statut in kodeks etičnega ravnanja SLS, in sicer z dajanjem neresničnih izjav v javnosti. Spomnil je tudi na fizični incident na kongresu Nove generacije SLS, ki ga je Podobnik za Novo24tv opisal junija: “Pobožal sem ga in mu dejal: ‘Daj, Marko, daj, Marko, no.’”

Zidanšek o Podobnikovem “zakulisnem delovanju”
Zidanšek je še izpostavil, da si ne želi, da bi se SLS ukvarjala samo z enim članom, pa čeprav je to bivši predsednik stranke. Opozoril je, da je bilo prav zaradi Podobnikovega “zakulisnega delovanja” onemogočeno delo kar nekaj predsednikov stranke. Podobnik na te očitke odgovarja: “To je popolna izmišljotina, zato v trditvi tudi ni nobenega dokaza ali priče. Gre za grobo in žaljivo obtoževanje brez vsakršnih argumentov.”

Podobnik je sicer še pred koncem dopisne seje izvršilnega odbora medijem posredoval pismo, v katerem je naštel očitke vodstva stranke in podal svoje odgovore nanje. Med drugim je branil izjavo, da stranka preživlja “težke čase neke vrste marginalizacije”. Kot poudarja, postavljanje ogledala “v nobeni resni in demokratični stranki ne more biti razlog za izključitev”.

Sodelovanje med Zidanškom in SMC?
Kot nadaljuje Podobnik, mu vodstvo stranke očita tudi kritiko premierja Mira Cerarja in predsednika DZ Milana Brgleza zaradi ravnanja v primeru Luke Koper. Ob tem se Podobnik sprašuje, “ali je občutljivost za kritiko morda posledica kakšnih skritih dogovorov mimo organov SLS kot nadaljevanje sodelovanja, ki se je vzpostavilo ob financiranju volilne kampanje SMC s podporo vplivnega člana IO SLS”.

Zidanšek na to odgovarja, da mu ni znano, kakšne informacije ima Podobnik o domnevnem financiranju SMC. Je pa za laž označil namige o sodelovanju s SMC mimo organov SLS. Spomnil je, da je bil večkrat kritičen do ravnanja vlade in njenega predsednika.

Podobnik bi prevzel vodenje stranke, če bi bilo to potrebno
Podobnik v pismu sicer še poudarja, da bi bil vesel dogovora, ki ne bi zahteval njegovega aktivnega političnega angažiranja, bi pa zagotovil ponovno izgradnjo močne SLS. “Na seji glavnega odbora sem bil, po tem ko me je predsednik obtoževal, da sem kriv za padanje ugleda SLS v zadnjih 15 letih in da bom kriv, če bo SLS propadla v naslednjih letih, dobesedno prisiljen povedati, da nisem zainteresiran, sem pa pripravljen, ponovno prevzeti vodenje SLS, če dobim podporo na kongresu. Povedal sem tudi, da verjamem, da je v takih razmerah treba iskati kompromisne rešitve in se ne potegujem ne za predsednika SLS niti ne vztrajam pri predčasnem kongresu, niti pri odstopu predsednika Zidanška.” 

Podobnik: “Preprosto se me želijo znebiti”
Podobnika skrbi, da če se bo nadaljevalo s takimi pogromi kot se sedaj dogajajo njemu, potem stranki ne more napovedati svetle prihodnosti. “Če bi stranka imela cilj priti nazaj v parlament, bi morala postaviti kot temelj delovanja vrednote zaradi katerih in na katerih je SLS nastala kot prva demokratična politična stranka po 2. svetovni vojni. Osnova pa je zagotovo znotrajstrankarska demokracija in transparentnost delovanja. Dejstvo, da predsednik Zidanšek zavrača kakršnekoli pogovore članov izvršilnega odbora ali predsednikov občinskega odbora o vsebini obtožb, ki jih navajajo kot razlog za mojo izključitev, je zame nesporen dokaz, da so zadaj povsem drugačni razlogi od tistih, ki jih navajajo. Preprosto se me želijo znebiti in ob tem upajo, da z mojo izključitvijo resnica ne bo prišla na dan.”

In kaj je resnica?
Predsednik Zidanšek želi s svojimi postopki zaščititi poslovne interese nekaterih članov izvršilnega odbora in v ta namen zlorablja SLS do te mere, da to početje lahko imenujem poskus puča v SLS”, še pove Podobnik.

V. V.

 • Caetano

  Ta zadeva je pomembna, ker kaze na to kako globoko so ze zabradle nekatere stranke, ki se sicer ponasajo na zunaj s pomladno usmeritvijo, se nazivajo za zacetnike obnovljenih demokraticnih strank ipd.

  Zdaj se spravljajo ze z montiranimi politicnimi postopki na ustanovne clane, ki hocejo pokazati malo vec posluha za Demos2.

  Je pa po svoje tudi dobro, da se bo lahko propomladni del teh strank odlocil za svojo pot ali za zdruzitev s kako drugo stranko.

  • gogopram

   ampak pri vsaki svinj….i pa mora biti SMC zraven.

 • gogopram

  In s temi tipi bi se pa združevala Nova Slovenija, kajne? Z Janšo pa ne……… joj, joj, joj, kakšna kratkovidnost, ali pa ………….

  • Caetano

   Pasejo skupaj z vodstvom NSI…

 • Antonius

  Človek, ki se sam povabi med neznane, jim naroči pijačo, popije kar si je določil popiti, ne plača kar je naročil in pobriše, ne sodi v nobeno stranko.
  Politiku Marjanu Podobniku je neplačani račun poravnal moj prijatelj.
  Star pregovor nas uči: “Povej mi, s kom se družiš, pa ti povem kdo si”. Izpadla stranka SLS iz parlamenta je združba Podobniku podobnih prevarantskih ptičev.
  No, sedaj so se ti ptiči med seboj udarili za svoj politični prestiž.
  Kanglerja sem opozoril, naj se izogiba Podobnika, pa me je samo debelo gledal. Prilizuje se njegovi NSLS, če ga bodo “ščevljali” iz SLS. Podobnik v stranki je kot zdrahar v “žlahti”.

 • Olga

  Podobnik je s svojo mostogradnjo s komunisti pokazal iz kakšnega testa je! Tudi njegovi kurji posli v Srbiji so bili čudne rabote?! Ali je komunistom zmanjkalo kanon futra?! Osebno imam raje Kangkerja, ker ga komunisti ne marajo!!

  • hle

   Ne pozabit da je ta prvi most postavila SDS takrat ko je zrušila Petrletovo vlado naslednjega pa takratna SKD

   • Olga

    Videli so, kaj dela Peterle! To se danes še lepše vidi! To napako je pomladna stran drago plačala! Zato Janšo Kučan stalno ruši, ker ne želi sodelovati z njimi!

 • rubec

  Srčno upam, da se v tej stranki stvari poštimajo vsaj do 15.oktobra ko letim na Cookove otoke na že plačane zaslužene počitnice. V nasprotnem primeru bi bilo tja sploh butasto iti, saj od nervoznega postopanja po plažah in neprespanih nočeh po bungalovih človek itak nič nima.

  • Caetano

   Mislim, da se bodo stvari izkristalizirale tekom meseca dni. Cloveku, ki je na nasem koncu leta 1989 ustanavljal SKZ sem svetoval, naj se SKZ izloci iz SLS. Vendar je ze precej malodusja v tej stranki, ki nima vec prihodnosti. Lahko se samo zdrav del zdruzi s kako drugo stranko. Za ustanovit svojo so po mojem presibki.

  • indijanka

   Uff..odleglo mi je. Spora in izključevanja v stranki s premalo člani nisem razumela. Ti si torej prebudil vesolje, ki bi ti rado preprečilo nevarno letenje v teh časih. Do 15. praviš. Vau..takrat bo torej vrelišče. Spopadli se bodo pridelovalci zelja in repe. Upam, da si vplačal zavarovanje v primeru odpovedi. Rubec, za zelje in repo gre! Regrata ni vmes.

   • rubec

    ********

 • Caetano

  Posebej je ironicno, da v sedanjem vodstvu SLS tako negativno gledajo ze na uporabo besede udbomafija. To besedo je namrec skoval arhitekt Edo Ravnikar in v svoji knjigi s tem istoimenskim naslovom stvar tudi prvi natancno obdelal. Knjigo iz leta 1992 imam doma. Pomankljivost je edino, da se je malo prevec osredotocil na jug. udbomafijo, Genex, zvezno SDV ipd. ceprav je tudi slovensko vejo, kar dobro zadel.

  Ravnikar je nato postal clan SLS in kandidiral za poslanca, vendar po povezavi z LDS se je umaknil.

 • MEFISTO

  Z Zidanškom si je SLS res kupila pamet.

  Ta mož skromne pameti in neizmernih ambicij bo še tisto uničil, kar je še ostalo od SLS.

  Zakaj bi levičarji volili SLS, če imajo na voljo dovolj stabilno pokvarjenih levih strank?

  Zidanšek je z podobnega teta kot Ljudomila Novakova, ki bi še kiklco prodala za en nastop na HANZI TV.

  • Caetano

   Ja, gre se za to, da Zidansek in Novakova preprecita morebitno zmago opozicije na volitvah. Zna biti, da se bosta stranki celo povezali v predvolilno koalicijo in ce jima skupno nekako uspe priti v parlament, bosta morda nagrajeni s kakim manj pomembnim ministrstvom.

   • MEFISTO

    Pa še to le v levi vladi.

   • pajot

    Ja, gre se za to, da Zidansek in Novakova
    Žal,pravilno,po slovensko se reče: gre za to…

 • von Rhein

  Ne vem kdo je Zidanšek,ne poznam njegovega dosedanjega dela.Vem pa to,da bi se resnice najbolj moral bati Podobnik.Škodo,ki jo je povzročila SLS se lahko meri s škodo skojevcev iz Lds.Sam osemenjevalec goveda,ki je našel svoje mesto v politiki je res samo …ša la la.

  • Caetano

   Zidanšek je isto, kot Novakova. Povezan pa je z Vriskom, za katerega se je že v 90. vedelo, da je kot predstavnik zadružnega lobija povezan s Kučanom in starimi silami.

   • avtohtoni neandartalec

    Zakaj potem te osebe nimajo niti svoje biografije na Wikipediji?

    • von Rhein

     Nima na Wikipediji.Mogoče jo bo imel v šolskih učbenikih čez nekaj let,če bo uspešno opravil naloge.

    • Olga

     Ker jih je sram?!

 • FORT WORTH

  Sls je tako prestreljena z interesi,da ji je mesto samo se na levici. Tako so nasedli,da ne najdejo dovolj volje in nacina,kako se izvleci…
  Ce ta stranka hoce preziveti bo moralo ( samo )pomladno vodstvo narediti radikalne poteze,ki bo stranko vrnilo na pota zaupanja.
  Potem pa se drzati kodeksa.

  • MEFISTO

   Toda, najprej morajo priti do pomladnega vodstva.

  • avtohtoni neandartalec

   Za njih bi bilo še najbolje, če bi se lahko znebili cele Slovenije, enako kot je to storila Kmečka zveza, na začetku 2.svetovne vojne, kot je nekaj omenil tudi Podobnik.

   • FORT WORTH

    Poslusaj avtohtoni,po mojem mnenju je boljse,da se vzdrzis komentiranja o slovenski politiki !
    Najprej si VI vanzemaljci naredite red DOMA !
    Pa L.p.

 • MEFISTO

  PredsednikiSLS, ki so zaslužni, da je SLS danes tam,kjer je.

  predsednik Slovenske kmečke zveze Ivan Oman (maj 1988 – junij 1992)
  Marjan Podobnik (junij 1992 – april 2000)
  Franc Zagožen (april 2000 – marec 2001)
  Franc But (marec 2001 – november 2003)
  Janez Podobnik (november 2003 – november 2007)
  Bojan Šrot (november 2007 – maj 2009)
  Radovan Žerjav (maj 2009 – marec 2013)[7]
  Franc Bogovič (marec 2013 – december 2014)
  Marko Zidanšek (december 2014 – ?)

  Za kolaborantsko držo SLS in za njen propad so najbolj zaslužni dr. Franc Zagožen, Franci But, Radovan Žerjav in Franc Bogovič, ki je nategnil še Novo Slovenijo.

  Naloga Zidanška pa je, da postori še tisto, kar niso utegnili ali uspeli narediti prej izpostavljeni predsedniki.

  • avtohtoni neandartalec

   Brača Šrot so sploh geniji, so ja uničili podružnico NLB, na celjskem zgleda kot bi čas tekel nazaj.

  • Aton

   Trend je lepo opazen…

 • Johan

  Ne pozabite SKZ so ustanovili desni komunisti, ker v levih strankah za njih ni bilo prostora !
  SLS je bila vedno tam, ker so bile koristi, menim tudi, da je Pucko njihov proizvod !

  • Caetano

   Pravzaprav so se v vse nove stranke v 90. vrinili komunisti in udbovci, vendar samo Janša jih je ustavil, drugi so bili v svojem delu uspešni. To ni bilo tako težko, ker so mnogi od teh imeli status disidenta še iz časa odbora za varstvo človekovih pravic 1988. Kučan sam je na CK glede odbora povedal, da so vanj vrinili dovolj lojalnih komunistov, da se ga ni treba bati.

  • MEFISTO

   Ne, Pucko je proizvod krščansko demokratskega ( beri krščansko socilaističnega) Peterleta.

   • avtohtoni neandartalec

    SLS + NSi = Slovenski krščanski demokrati.

    • gogopram

     SKD = propalo

  • avtohtoni neandartalec

   Ne pozabi, da so nas spravili v Nato in praktično tudi v OECD, od koder prihajajo predlogi za čedalje bolj brutalne reforme, pa tudi proračun za armijo bi si radi povečali.

 • elh

  V obdobju od leta cca1990 do danes se je izkristaliziralo, da niti en predsednik te stranke ni bil in ni zaupanja vreden politik. Nihče od njih se nikakor in niti slučajno ne bi zameril Kučanu, Janše pa ne prenesejo. Podobno v NSI. Ljubezen do Kučana je dober znak, da niso zreli za resno opozicijo in da samo čakajo, kdaj bodo lahko spet, če uporabim tisto Omanovo besedo – zraven.

 • Borut Stari

  Preizkušen način spletkarjenja zmagovalcev nad lastnim ljudstvom. Skregaj in vladaj. In, vedno so uspešni.Tistih 60 % bebavih slovenskih volivcev piše sodbo celotni populaciji Slovenije. Lepo nas držijo z glavo tik nad nivojem greznice in izvajajo igre korenček in palica. Pri temu jih izdatno podpirajo prostituti v medijih in politiki. Celo športne uspehe so spreobrnili v svojo korist.

 • dr Janez Sveti

  Lepo je živeti v državi, kjer toliko odločnih in pametnih ljudi, želi žrtvovat vse svoje sposobnosti in življenje v korist sodržavljanov. V parlamentu se ti požrt..vovalni ljudje vsak dan trudijo za naše dobro. Žal jih državljani, ker so zabiti ne razumejo. Državljani ne vidijo, njihovega znoja in trpljenja,ko delajo izključno za dobrobit vseh državljanov na škodo lastne družine in kariere.
  Težko je biti politik.
  DRjanez Sveti državljan Kane

  • Gr8_1

   Pozabil si dat sarkazem na off.

   • dr Janez Sveti

    Vprašaj politike.
    Dr Janez Sveti dva pogleda

  • Krtača17

   …žal še nobenemu ni uspel zgloncat dreka….

   • dr Janez Sveti

    Kako ne. Diareja?
    Dr Janez Sveti analolog

    • Krtača17

     :)

    • gogopram

     A nisi ánusonog ?

     • dr Janez Sveti

      Skoraj. Diploma mi manjka.
      Dr Janez Sveti vseved

 • Vera

  Zakaj se ti nekoč samooklicani podpredsednik v Drnovškovi vladi , raje sam ne umakneš iz SLS- a , če vidiš, da te ne marajo ? SLS je stranka , ki skupaj z NSI razdvaja desnico !
  Oprosti Podobnik , če niti s kurami v Srbiji nisi znal gospodariti, kako boš zanesljiv v politiki ?

  • von Rhein

   Podobnik še vedno misli,da je Slovence lažje nategniti kot srbske kure.Mogoče ima celo prav.

   • Vera

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • avtohtoni neandartalec

  Veliko hrupa delajo, o pomembnih zadevah se kregajo, za tako marginalno stranko, ki zlepa itak ne bo več videla prlamenta.
  Po ruralnem okolju se še nekaj napihujejo, normalno, niso nič slabši od katerih koli drugih strank, mi bi lahko nadomestile njihove župane, čeprav si vaške skupnosti z vztrajanjem zagotovo ne delajo nobeno uslugo. Veze imajo v EU, subvencije rihtajo, dokler si EU ne bo prišla gor kaj s tem denarjem delajo, sodelovali so v vseh vladah in rezali kose pogače svojim propadlim gradbincem, številne priviligirane družine vzdržujejo svoja mikro podjetja s temi posli, dokler bo denar iz tujine, jih še ne bo pobralo.

  • hle

   V bistvu so dejansko SLS obglavili z zakonom o nezdružljivosti poslanske in županske funkcije in SDS je bila med pobudniki take ureditve posledica pa je da danes praktično o vsem odloča nek morost na Kranjskem kjer pa so in bodo itak vedno prevladovali paradajzarji čeprav je Slovenija večinsko ruralna država tako da je SDS v bistvu v koleno ustrelila tudi samo sebe za to da bi se znebili konkurence na desni

 • Domoljub in gej

  Zakaj je toliko govora o propadli stranki, ki so jo ljudje poslali na smetišče zgodovine in je ni v parlamentu!? Ni vredno izgubljati besed za te izdajalce… Niso vredni omembe, kaj šele članka v medijih…. Res nikogar ne zanimajo spori nekih propadlih politikov… Naj ostanejo na smetišču, kjer si zaslužijo biti.

  • pajot

   Motiš se…kućan bi SLS rad ponovno spravil v parlament.

  • Nata

   No ja……..takole enostavno pa tudi ni !
   Propadla stranka …..izdajalci ?
   So pa še vedno ostali SLS ! Ves ta čas , a ne ?
   Niso kar naprej spreminjali imena in hodili iz stranke v stranko !
   Jaz samo upam , da bomo kdaj kaj več vedeli !!

 • garfi

  če bi bil Podobnik edini krivec za zakulisno delovanje, potem bi se vse hitro rešilo
  murgel kvargel press

 • Iza Demos

  Z javnim pranjem umazanega perila in prerivanju močnih egov na vrhu si desnica pri narodu nabira negativne točke.
  Ali res ne znamo drugače?

  • Olga

   Kdo pere perilo na desni?! Ljudmila ima žehto! SLS pa itak ni v parlamentu!

  • Nata

   A levica pa si nabira …..kaj ? Pozitivne ?
   Saj so v koaliciji kot pes in maček ! A tisto je pa v redu ?
   Kateri pa so to po tvoje ? Močan ego ?

 • Duhec

  SDS je na desnici ostala sama…

  • Caetano

   Bo dobila nove partnerje. Stari so se izkazali za kolaborante z udbomafijo.

  • hle

   SDS je itak edina ki lahko zastopa slovensko desnico kaj desnico cel slovenski narod ostalo je itak udbomafija

 • črnaovca

  Lepo bi bilo prečitati kaj si o vsem skupaj misli g. Zidanšek kajti dosle smo vedno čitali samo Podobnikovo nakladanje. Kdor se hvali da je v službi resnice vedno poišće tudi izjave in stališče druge strani

  • Caetano

   To, da Podobnik komunicira z mediji je surogat za manjko demokracije v stranki, ki noče sprejeti javne razprave na izvršilnem odboru. In to čeprav je Podobnik predsednik narodne zveze SLS. Cel postopek je prav razkrivati javno, da se vidi, kako kolaboranti s t.i. tranz levico in udbomafijo iz SLS in NSI obračunavajo znotraj svojih strank s tistimi, ki se ne strinjajo z njihovo strategijo razbijanja možnosti za zmago pomladne opozicije.

   • črnaovca

    Danes ni bilo vroče sonce. Kaj ti je udarilo v glavo? Alkič, travca ali kakšne tablete?

 • Anton

  če je vsaj malce resnice o tem da Zdanšek koloborira z Cerarjem, potemje pri meni odpadel kot zrela hruška. Se bo treba malce pozanimat, koliko resnice je pri tem, bom poklical vire

 • FORT WORTH

  Ko bo SLS kapnilo,da ima v svojih vrstah infiltrirance bodo ze pred vrati parlamenta in z eno nogo na smetiscu zgodovine…
  Zanimivo bo videti v kaksne stranke se bodo potem ti bedniki slinili !

 • Duhec

  Taki pacienti so uničli desnico in omogočli levo diktaturo…

 • rubec

  “Kar lisjakom ni uspelo bo pa Podobniku če ga zopet h koritu spustite. Uničil bo vse kurnike na slovenskem” že ves božji dan na glas kokodaka naša mišičasta putka Erži. In ona sceno dobro pozna. Ta zadnji trije lisjaki iz sosednje vasi, ki so si upali smukat okrog našega kurnika so še kar na berglah.

  • indijanka

   :) luškana..bistra :) …indijanska

   • rubec

    Danke indijanka bi rekel Pjer Bris.

    • indijanka

     :) aja..velikega brata indijanka neizmerno občuduje. Plemenit je in hudo resen zadnje čase. Ko je preganjal vesoljčka je bil drugačen.

 • samsara

  Ok Podobnik, z jasno besedo na dan in javno povej vse, čisto vse, ne samo strašit strankarske kolege in gojiti lažne upe ljudstvu. Vse skupaj spet s kakšnimi egoističnimi nameni. Vas je preveč? Ste si že napoti?

 • gogopram

  Kaj so naumili Omani in Podobniki, da se tako grebejo ? Kaj pa pravi lepi Tonin ?

  • samsara

   Rad bi postal serotonin.

 • Duhec

  Podobnik bo očitno začel govort resnico… če to ni čudež?!

 • macon

  Podobnik je nekoč motovilil z etiko in moralo in ga je udbomafija nasadila in zbrcala skozi medije. No, takrat je imela SLS 18% in je bila takoj za LDS, danes pa je strančica, ki verjetno ne bo več presegla parlamentarnega praga in bo kmalu izginila.

  • Caetano

   Mislim, da se je najbolj zameril Marjan udbomafiji, ko je dosegel odstavitev Tita Turnška, danes predsednika ZZB, ki je bil takrat vpliven član SLS in minister, sicer pa sodelavec Kučana z udbovskim dosjejem. Čeprav je to bilo že prepozno, stranka ne bi smela nikoli v vlado z LDS, ampak bi se morala rešiti podtaknjencev in sodelavcev Kučana tipa Vrisk in Zagožen. Ko je SLS zapustil Pučnikov brat Ivan, leta 1996 se je že vedelo, da tam ni več resne opozicije udbomafiji.

 • Viktorh

  Rešitev za SLS je le ta, da se spoji s SDS.

  • Olga

   ???????!!!

  • hle

   Dokler je SLS predstavljala alternativo janšizmu je tudi imela svoje volilno telo ko pa se je izgubila v zmedi na desnici pa je bil rezultat kakršen je pač bil fantje in dekleta bodo pač morali pretehtat kdo so in kam pojdejo

 • montyamp

  Zdaj se bodo SLS UDBOVSKI OVADUHI , ki žveplenemu držijo štango kot NSI ,
  med seboj . Koristi bodo spet le na strani potomstva POLNILCEV 700
  HUDIH JAM . Na koncu je boljši dober rdečuh kot LUBENICA , zunaj zelena
  noter rdeča . SLS LUBENICA .

 • sprehajalec

  Kaj je sedaj to, iščemo Nove Obraze nam pa Podobnika servirate, kot “restavriran obraz”. Oziroma obnovljen. Dajte se zresnite, še danes ga vidim, ko se je prerival tam z Jorasom pa valjal po Sečovljah v scenski točki njegovega življenja…

  Vsaj zakrinkajte ga, če ste ga že pripeljali.

 • Kučko pod pručko

  Nekateri se še verjetno spominjate, ko je bil predsednik SLS-a Marjan Podobnik. Takrat se je sestavila pomladna koalicija SDS, SLS in SKD. Teden pred volitvami je Podobnik vehementno zatrdil pred TV kamerami naslednje: “Ni je stvari, poudarjam, ni je stvari, ki bi nas odvrnila od koalicije Slovenske pomladi!”. V vsega nekaj dneh mu je Kučan navil ušesa in Podobnikova SLS je vse, za kar so se pomladniki trudili, zavrgla z izdajo. Za nagrado je vstopila v Drnovškovo vlado, Podobnik pa je dobil resor ministra!!!

  Značaj SLS-ovega predsednika je na svoji koži še kako občutil dr. Drnovšek, saj ga je prepotentni mlajši izmed Podobnikovih bratov izsiljeval, kjerkoli in kadarkoli ga je mogel. Na koncu pa smo ga na TV celo slišali z izjavo: “Mi bomo zrušili to vlado od znotraj!”.

  Tako, naj bo vsem jasno. SLS je velika izdajalka Slovenske pomladi!!!

  • hle

   Prva izdajalka slovenske pomladi je bila SDS ko je bila jeziček na tehtnici za zrušitev Petrletove vlade nato se je Drnovškovi vladi pridružila še SKD z Petrletom na čelu Podobnik se je pridružil šele naslednji Drnovškovi vladi ki jo je po združitvi z SKD v eno stranko tudi zrušil vendar so strici z desne kaj hitro preprečili da bi ta skupna stranka na desnici postala premočna in so jo hitro razbili za to da je JJ ostal glavni petelin na gnoju kar je bil dolgoročno največji žebelj v krsto slovenske desnice kar čutimo še danes

   • MEFISTO

    Nov nick?

    Kateri po vrsti?

    • Kučko pod pručko

     Ali ti to meni, Mefisto???

    • hle

     Ga še nikoli nisem zamenjal pa istega imam tudi na kurah kjer me zmerjajo z janšistom da še kučkotu odgovorim

     • MEFISTO

      Potem pa pazi, da ne boš nastopal kot mož tisočerih nickov, kar je najhujši greh.

   • Kučko pod pručko

    Takole pa razmišlja levak, ki ne pozna dejstev, ali pa mu murgelska megla pred očmi zastira jasen pogled!!!

 • RusijainIzraelvsrcuJJheroj

  samo tamladga podobnika ne!!! hinavec, dvoličnež, prepotentnež, arogantnež, lažnivec in manipulator!!!

 • MEFISTO

  Očitno se bo ob SLS izvedla tudi politična diferenciacija komentatorjev.

  Navijanje za SLS in Novo Slovenijo, kakršni sta bili v preteklosti in sta še danes, je podpiranje kolaboracije s sleparsko, prevarantsko in plenilsko levico.

  Konec Slovenije je pa tako zelo blizu!

  • gogopram

   Bajukova Nova Slovenija je bila lahko VZOR vsaki takratni slovenski stranki.
   Bodimo dosledni.

   • MEFISTO

    To je bil tudi edini svetel utrinek krčanskih demokratov.

    Zaradi uspešnosti so ga v Novi Sloveniji zavrgli, dasiravno se imajo njemu zahvaliti, da je krščanska demokracija ostala pri življenju, čeprav bi bilo, kar je od nje ostalo, bolje, da je ne bi bilo.

    Ima že preveč pokvarjenih levih strank.

    Bajuk je prezgodaj zagrenjen umrl.

    • bolimeđoko

     Vse je res, kar si napisal.
     Lewaki so mu z lažmi in najhujšim sovraštvom za kar sploh niso imeli nikakršne resnične osnove izpili življenje. Celo stranko so imenovali domobransko, čeprav z domobranstvom ni imela nobene veze. Zdaj se teh pridevnikov ne sliši več.

     • MEFISTO

      Kaj pa je bilo narobe z domobranci?

      Bili so legitimna slovenska vojska, ki se je borila proti uničevalnemu komunizmu, ki je bil v posledicah hujši kot nacizem in fašizem skupaj.

      Če bi premagali komuniste in obranili Slovenijo pred komunistično kugo, bi prihranili desettisoče življenj, neštetpo nesrečnih usod in danes bi imeli veselje s svojo domovino.

     • bolimeđoko

      Triletni deček Andrej, ki je odšel z mamo in očetom v svet, ni mogel biti niti partizan in niti domobranec pa so ga lewaki za življenja v Sloveniji stalno zmerjali z domobrancem.
      Njegov oče se je odpravil z majhnimi otroci na tvegano pot šele potem, ko je videl, kako “redčijo” slovensko inteligenco. Bog ve, če bi družinica ostala pri življenju, če ne bi še pravočasno odšli preko Karavank – oče je namreč bil profesor na gimnaziji v Ljubljani.
      Kako črna in nadvse žalostna je ta stran naše zgodovine …………..pa niti sramuje se je ne nihče.

 • Verbena

  Podobnik : “Preprosto se me želijo znebiti in ob tem upajo, da z mojo izključitvijo resnica ne bo prišla na dan “….kakšna resnica Podobnik?…če te tako tišči povej, drugače ne meči ven enih obrabljenih floskul !!!….torej, če bi te sprejeli medse, potem resnica ni več pomembna ali kako..res ne štekam več teh ljudi, ki bi se radi šli politiko…kot zgleda je to še najboljše delo v državi za tiste, ki znajo edino lapati pa še to brez enega smisla..ja, ni kej..eni s tem praznim besedičenjem prov čudovito živijo že dolgo, predolgo….se je Marjanu spet stožilo po tistih dobrig časih….

 • domovina mili dom

  SLS je kontaminirana z levaki. Najbolj je izstopal Žerjav.

  • gogopram

   Prvo klasna baraba. Ko je pomagal vse zminirat, je odšel ven.
   Torej se je zavedal svojih podlih dejanj.
   Ali ni bila njegova žena na MOL ? Ali se motim ?

  • MEFISTO

   Bogovič, But in oni dr. Franc iz Bočne niso bili nič boljši.

   Bogovič je imel za svetovalca celo samega nekdanjega šefa jugoslovanske udbe, ki se mu lahko pripeti dosmrtni zapor.

 • MEFISTO

  Ko kdo o,meni Zidanška, predsednika SLD, se vedno spomnim nekega šoferja, ki je ob delu postal magister in ostal šofer.

  Zidanšek pa je kuhar, ki je ob delu postal magister in tudi ostal kuhar.

  • Vera

   Res ? Potem se pa ne čudim , da sedanje diplomante mučijo, kot sužnje sistema v katerem smo . Sramota !

 • tinta

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!