Poglejte, kako Cerarjev 15-odstotni svetovalec Kešeljević izigrava protikorupcijsko zakonodajo in mastno služi

Aleksander Kešeljević (foto: STA)

Aleksandar Kešeljević, kadrovik in svetovalec predsednika vlade, ki ga prijatelji kličejo tudi Kešo, je zaposlen kar 120-odstotno. Ima 100-odstotno zaposlitev na ekonomski fakulteti, 15-odstotno v kabinetu predsednika vlade in 5-odstotno pri projektu Konec zgodovine. Poleg tega ima še status samostojnega podjetnika, ki ga je odprl po zmagi stranke SMC na volitvah. 

Med Cerarjeve najožje sodelavce z velikim vplivom zagotovo sodi tudi Aleksandar Kešeljević, ki pa je po pisanju Požareporta v zmagi Cerarjeve stranke takoj videl priložnost za zaslužek, saj je svoj s. p. za poslovno svetovanje odprl kmalu po volilni zmagi stranke SMC in le 13 dni po zaposlitvi v kabinetu predsednika vlade. Ker kot samostojni podjetnik (s. p.) deluje po načelu normiranih stroškov, njegovi prihodki v javno dostopnih bazah podatkov niso vidni.

Razlog za 15-odstotno zaposlitev Kešeljevića v kabinetu predsednika vlade je v preprosti matematiki. Cerarjev svetovalec se na takšen način izogne zakonskemu obveznemu prijavljanju premoženja Komisiji za preprečevanje korupcije. Tako ima Kešeljević 100-odstotno zaposlitev na ekonomski fakulteti, 15-odstotno v kabinetu predsednika vlade in 5-odstotno pri projektu Konec zgodovine. Poleg tega ima še status samostojnega podjetnika, ki ga je odprl po zmagi SMC-ja na volitvah.

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer, predsednik SMC Miro Cerar in predsednik programske konference SMC Aleksandar Kešeljević (prva vrsta, v beli srajci). Foto: sta

Podjetnik ali prevarant?
Ni pa to celotna bera vseh Kešeljevićevih oblik zaposlitev. Svetovalec, ki bi rad postal kadrovsko močan kot Gregor Golobič, je tudi med ustanovitelji Zavoda Corpus Sana, poleg njega pa zavod vodita še sodelavec iz vladnega kabineta Erik Kopač in njegova žena Tanja Mozetič Kopač. Med ustanovitelji najdemo tudi člane zloglasne družine Groff, ki poslujejo na Deviških otokih, poleg tega pa so se znašli na sodišču zaradi tajkunskega prevzema podjetja Iskra Avtoelektrika, danes Letrika. No, za to podjetje sta nekoč delala tudi Kešeljević in Kopač, zdaj pa so vsi skupaj uslugo vrnili hčerki Marijana Groffa Mirandi Groff Ferjančič in jo nastavili najprej za pomočnico generalnega sekretarja vlade, nato pa za sekretarko na ministrstvu za finance, pristojno za državno premoženje. Tako ona kot njen brat Tomaž Groff sta prav tako med ustanovitelji Zavoda Corpus Sana.
C. Š.
 • učko

  Tale SMC je 100x hujša od zloglasne in propadle LDS !!!!! Tut volivci te govnatorske stranke so isto govno, ki je včasih volu LDS !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zgornji

   SMC = Sej Mormo Crk’nt !!! ! !!!

  • traktor

   V SMC so sinčki in hčerkice bivših lopovov iz LDS.In dobro so jih naučili.

 • Tetka iz ozadja

  Lepo je videti mlade in sposobne antijanšiste

 • rubec

  Madonca, za trenutek sem pomislil da so končno našli Kleopatrota.

  • tasilo

   Našli so Kleptopatrota.

   • KIKI

    Živijo, resnica!

   • karpelec

    Je eden izmed mnogih, ki izkorišča neumnosti vladanja.

    • tasilo

     Ne gre za neumnost. Gre za pokvarjenost.

   • tohuvabohu

    Kleptopatriota, po domače zagovornika nacionalnega interesa.

 • tasilo

  Me zanima, zakaj zdaj tisti Urad za enake možnosti ne skoči v luft? Njihov molk je res pederska gesta.

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj spet same laži Nove24tv?

  • Duhec

   Predvolilna kampanja SDS-a…

   • Margu501

    A vas moti samo, ker je objavljeno v Novi ? Ti novi obrazi, so eno samo korupcijsko gnezdo in vi jih še zagovarjate, ker se mastijo vaši, je dovoljeno vse !

    • Duhec

     Moti me, ker levica krade. Desnica pa to opazuje in čaka na svoje drobtince. Pa nimam občutka, da bi mladi kradli več od starih… prej obratno.

 • AlojzZ

  Ne pozabimo, da je to legalno izvoljena vlada! Tako smo hoteli in dobili!

  • Mare Kranjc

   Vlada Mira Cerarja je mogoče legalno izvoljena, vendar je nelegitimna, saj je zmagala s prevaro. Pred volitvami je levica ravno zato in načrtno ter nezakonito in neustavno odvzela poslanski mandat Janezu Janši in ga z izmišljenimi obtožbami zaprla. To je ena najtežjih in največjih svinjarij v demokratičnem sistemu, ki jo lahko zagrešiš, saj so volitve praznik demokracije. To je stalni “modus operandi” levičarskih fašistov.

   • AlojzZ

    Zanimivo. Gospod Mare, kako pa to, da ni nihče od uradnih oseb politike protestiral? Recimo Janez Janša pa Ljudmila Novakova pa Matej Tonin in na ne na koncu nadškof Stanislav Zore, ki se je celo zaobljubil Pravičnosti? Tako, da niste prepričljivi?!

  • Zgornji

   Ja, tako kot je to naredil Ateope (bivši Kajn) .

 • Duhec

  Spet stokanje na Novi…

 • Duhec

  Kako so se našli, povezali, da lohk nemoteno kradejo?! To je več kokr mafija, ker so si podredili še sodstvo in policijo. Folk pa gleeedaaa…

 • Duhec

  Edina sposobnost mladih politikov je ritolizništvo… za kozlat.

  • tasilo

   Tebi je za kozlat, oni pa od tega dobro živijo. Ain’t life a bitch …

 • totex39

  Vsepovsod imamo nameščene te balkanske nesposobneže in bi se morali res spraševati čemu je to tako.Zakaj imajo oni več priložnosti kot Slovenci, da nam lahko oni krojijo naše stvari. Zato smo pa tam kot smo.

  • tasilo

   Tile tvoji “balkanski nesposobneži” so očitno prekleto sposobni, če imajo tri šihte na državnem (beri: mojem in tvojem) jošku. Koliko jih imaš pa ti? Najbrž nobenega. Kdo je zdaj (ne)sposoben?

   Zakaj je tako, je pa že druga zgodba …

   ! ! ! Želim povedati, da večina na tem forumu barabe in pokvarjence zblojeno zmerja z nesposobneži, debili , bebci, osli …. Pokvarjenci, barabe, politični kriminalci in pizde NISO nespsobni in neumni! Ravno nasprotno! Zelo so pametni, sposobni in zviti, le pokvarjeni so ko prasice. A boste to že enkrat končno razumeli?

   PRASICI MORAŠ REČI PRASICA, NE BEDAK (ali nesposobnež).

   • totex39

    Ta teza mi še bolj odgovarja, naši nesposobneži so zaposlili balkanske nesposobneže.

    • tasilo

     Še vedno ne razumeš … Naše prasice zaposlujejo balkanske prasice. In to ni “teza”, to je dejstvo.

     Pa še mimogrede, če ti gredo balkanci, južnjaki in podobno na jetra, potem uporabljaj lepo in pravilno slovensko besedo, da ti “teza USTREZA”, ne po čifursko “ODGOVARJA”.

     Helga, you may kiss me now.

     • totex39

      Preberi si, slovar slovenskega jezika, kar pomeni vse teza, pa nehaj obdelovati vsako besedo, ker nisi tako pameten.

     • tasilo

      Čisto preveč čustveno in osebno jemlješ … Res. In za spoznanje prehitro.

      P. S. Včasih so se za koristen nasvet ali poravek zahvalili, danes pa človeka nahrulijo in mu hkrati pridigajo o inteligenci in manirah. Neverjetno.

      Predno mi naslednjič moliš pod nos SSKJ, se ga najprej nauči sam pravilno uporabljati, brati in funkcionalno razumeti. (Pod geslom “teza” z mislijo in umevanjem(!) preberi čisto vsako točko.)

      Sicer pa sporen ni bil izraz “teza”, temveč raba glagola “odgovarjati” v pomenu “ustrezati”.

      Aja, pa kanček humorja tudi ne škodi.

     • RATATA

      Nekateri smo te pogrešali Lector.

     • tasilo

      O! Hvala za prijazne besede. Hanibal Lector se sicer peča izključno z jezikom, Tasilo skrbi pa za vse druge traparije. :)

      PS: Tvoj nick me spomni na enega najboljših komadov slovenske glasbe, od skupine Miladojka Youneed: https://www.youtube.com/watch?v=w0DEF2kcCA8&index=3&list=PLH6-32cg8bATbp4GvsEVtZM_P1o-Ks_1C

     • RATATA

      Naplahtanega se počutim. Kriv sem seveda sam, saj sem pričakoval besedilo. V vseh petih minutah in devetinštiridesetih sekundah nisem dočakal niti “yeah”.
      Sem pa že od samega začetka vse tja do minute in pol res slišal samo in izključno ratata, v nadaljevanju pa občasne rafale istih bobnov, ki tudi odzvanjajo ratata.
      Moja muzika to ni, sem jo pa z zanimanjem poslušal in pri tem nisem trpel!
      Ob poslušanju sem tudi gledal in videl “kirurge”.
      Lahko ti povem, da če bi kjerkoli videl to sliko, bi me spomnila nate Tasilo, zaradi tvojega podpisa, s katerim se občasno podpišeš pod svojo, največkrat kritiko.
      Če sem že napisal, da to ni moja glasba se spodobi, da navedem kaj moja glasba je.
      Seveda le najboljše skladbe Avsenikov in Alpskega kvinteta ter nekaterih drugih predvsem starejših narodnozabavnih izvajalcev, najboljše od izvajalcev starih rockovskih stvaritev in izseki opernih znamenitih vrhuncev. Zavednost si napajam iz skladovnice tistih domoljubnih in narodno buditeljskih.
      Se pa zgodi, da včasih katera preseneti. Nisem za tipkovnico, po telefonu pa neznam ničesar prilepiti in če bi lahko, bi ti iz YT avsenikovo z naslovom “Melodija za tebe”.
      Lp

     • tasilo

      Jah, oprosti, tudi sam sem površno naredil pristransko “reklamo” za komad in skupino. Mislil sem seveda, da gre za eno boljših oz legndarnih plošč … v žanru slovenskega/jugoslovanskega progresivnega jazza in rocka s konca ’80-tih. Upam, da zaradi moje asociacije nisi užaljen, kajti nič takega ni bilo moj namen. Asociacije so hecna reč. Slabega nisem nič mislil, še najmanj, da bi te hotel naplahtati.

      Moja muzika je vsaka dobra muzika kateregakoli žanra ali obdobja (vse do gregorjanskih koralov, če hočeš), zato se ti zahvaljujem za Melodijo zate (ki jo sicer poznam kot simpatično vižo, ob tej priložnosti pa sem jo na YT poiskal sam. Hvala!).
      Lp tudi Tebi. Tasilo

     • RATATA

      Naplahtalo me je izključno moje napačno pričakovanje in nikakor ne ti, cenjeni Tasilo!

   • montyamp

    Tako je .
    PLAVI PRASEC V RDEČEM KORITU SE LIŽE S SRBSKIMI GLISTAMI .

   • tohuvabohu

    Nekateri so res sposobni, nesreča je pa ta, da so na vrhu (Cmerček, Brglez itd.) bedaki in nesposobneži. Sposobni so tisti, ki so jih “uturili”. Vsi skupaj bodo tako zakegljali Slovenijo, da se ne bo pobrala še par desetletij.

 • KIKI

  Kakšna zasedba! Niti mladi, niti sposobni! Pa vsi na enem kupu…me ima, da…

 • Artur

  Za levo bando so takšni mastna dodana vrednost za njihove žepe za drugorazredne in na njihov račun pa prvovrstna lopovščina.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  ENA GOOOOOOORA PARAZITOV , POLNIH ZLOBE IN NESPOSOBNOSTI !!! ! !!!

  • Artur

   Tisti izmed nas, ki bo pogruntal učinkovito deratizacujsko sredstvo proti njim bo postal narodni heroj. Eh ko bi sredstvo proti bolham in klopom zadostovalo .

 • Olga

  Za vse je odgovoren Miro Cerar, predsednik vlade, ki to dopušča!
  Slovenci, na volitvah naženimo “ugledne” tatove!
  Porajajo se mi številna vprašanja o uglednih Slovencih! Poglejmo vse mahinacije “uglednih” (znana pevka… znan župan …., znan novinar, ki mu bomo celo Slovenci plačali preko dva milijona dolgov…, vrsta je neskončno dolga!)
  Zame je bolj spoštovanja in ugleda vredna in nam je lahko vzor družina, ki se s skromnimi dohodki prebije skozi mesec, upokojenec, ki gleda na vsak cent, mati samohranilka, ljudje brez zaposlitve, ki bi radi delali, pa ne dobijo dela.. To so zame junaki in ljudje vredni vsega spoštovanja in ugleda!!!!
  Vse “ugledne” tatove pa naženimo in jim dajmo vedeti, da takšnih ne želimo, da nam niso za vzgled, da niso vredni našega zaupanja in ne smejo priti do našega denarja! Vsi na volitve!

  • Vera

   Bog daj, da se uresničijo vaše želje in želje mnogih Slovencev , ki životarijo, medtem ,ko se elita baše z našim denarjem . Lp in lepo cvetno nedeljo vsem , ki nekaj date na te lepe praznike , ki prihajajo . Tudi ” Velikonočniki ” so dobrodošli, kot je pred leti dejal en župnik , ko je bila cerkev nabito polna .

 • montyamp

  Etika in morala .

  MURGLOSRBSKA NEKAZNIVA SVINJARIJA .

 • Demokrat

  Od zdaj naprej moramo biti pozorni na predvolilne fraze in jih prevesti v kontra pomen.

 • Anton

  to je to, denarja je dost, zgolj za nekatere, kar več kot vzorno izpričuje zgoraj omenjena anomalija. Da nekateri lahko delajo 100>%, drugi pa prejemajo 614 evrov neto/<, kaže več kot nazorno da smo padli in (to že zdavnaj) na izpitu kot pravna, demokratična, socialna blablabla država.

 • Anton

  naši/vaši, levi7desni, ma pslušte prosim in to vsi politikantje, ne žalit mojga iq-ja. Al bo mogoče privatnik pri kadrovanju novega inženirja gledal na njegovo politično opredelitev, ne gledal bo kaj ta inženir zna in to je to, to kupčkanje na leve/desne, naše/vaše, pa lepo prosim politkatje, zopet vsi, kaj mislite da smo v peskovniku, da smo mi volilci tok blesov al kaj?

 • Franjo Trojner

  Poštenje, etika, morala, normalnost, marljivost, pokončnost vse tako značilno skozi zgodovino za naš Slovenski rod se je tam od leta 1945 dalje pa vse do današnjih dni nekam izgubilo. Sicer pa tudi drugače danes ne more biti, toti danes vladajoči so na nečasten način prišli na oblast in tako v tem nečastnem stilu tudi vladajo. Le kdaj nas bo Slovence znova pamet srečala??? Morda že na naslednjih parlamentarnih volitvah?? Če res, se morda med nas poštenje, etika, morala, normalnost, marljivost in vsa pokončnost za en čas znova vrne! Morda pa res??

  • Franjo Trojner

   Ziher je bilo že leto 1918 usodno, leto 1945 pa naravnost katastrofalno sicer bi danes ne bilo tako kot je.

 • učko

  Kešo-Đeparac !!!!!

 • Franc Novak 1979

  Na Erar-ju kaže, da je tudi od države dobil in sicer 250.00€ od Socialne zbornice Slovenije, ki kaže čudne podatke na Erar-ju https://erar.si/placnik/54713960/prejemnik/54713960/ Sami sebi so namreč nakazali denar into 103.000,00€. A je računsko sodišče to videlo? Sicer pa je tudi na Ajpesu vidna njegov s.p. ampak na JOLP pa ni nobenega poročila: A ni to zanimivo?

 • Janez

  SMC, SD, DESUS, ZL ?
  so pač – zdajšnje po- stalinistične stranke.
  Stalinistično preglasujejo, ščitijo previsoke penzije in. plače svojih ex in sedanjih ljudi.
  Slovenija kot država in mi Slovenci pozitivnega od njih – nimo praktično? Nič. Lr. JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Od njih ?
   Pozitivnega – nimamo nič. Samoukinejo naj se. Je vseeno, če jih ni. Lr. JANEZ KOMENDA

   Mi – pa proslavimo 300 let rojstva MARIJE TEREZIJE in obnovimo stare dobre ORLE !

   • RATATA

    Ne da od naštetih nimam nič, imamo VELIK MINUS in dodatno pohabitev dežele ter ljudstva!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!