Poglejte, kako je bankir Marinič za nakup delnic najel kredit pri Factor banki in jih nato prodal družbi Factor-IN

Milan Marinič

Preiskovalna komisija o zlorabah v slovenskem bančnem sistemu pod vodstvom poslanca SDS Anžeta Logarja je pričela z odkrivanjem politične odgovornosti za milijardo in pol evrov globoko bančno luknjo v Novi Ljubljanski banki. Predsednik komisije je zaslišana vodilna uslužbenca NLB Andreja Hazabenta in Milana Mariniča soočil s številnimi primeri slabih praks, za katere odgovorni niso nikoli odgovarjali.

Pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji sta v ponedeljek, 3. aprila, pričala nekdanji član uprave Nove Ljubljanske banke Andrej Hazabent in nekdanji pomočnik uprave in direktor direkcije za upravljanje skupine Nove Ljubljanske banke Milan Marinič.

Predsednik preiskovalne komisije Anže Logar je na zaslišanju razkril, da je bil Andrej Hazabent v času službovanja v NLB na kar enajstih funkcijah celotne skupine, letno pa je zaslužil 380 tisoč evrov. Hazabent se je branil z odgovorom, da je bilo zasedanje več funkcij posledica določene strukture NLB, ki nikoli ni bila oblikovana v holding, temveč je bil to način upravljanja prek nadzornih svetov in upravnih odborov, branil pa se je tudi s tem, da so bile večkrat sklicane korespondenčne seje, ki pa jih NLB niti ni plačevala.

Odgovornost za slabe kredite preložil na druge
Od julija 2002 do julija 2007 je bil Hazabent zadolžen za finančne trge, bil je tudi član kreditnega odbora NLB. Na več vprašanj Logarja o podeljevanju kreditov, ki so bili slabo zavarovani in zaradi katerih je v NLB kasneje nastala milijardo in pol evrov globoka luknja, ki smo jo sanirali slovenski davkoplačevalci, se je Hazabent branil, da se v predloge kreditov “nikoli ni spuščal, saj to ni bila moja naloga. Moja dolžnost je bila, da pogledam, ali je boniteta podjetja ustrezna in kakšna je komercialna obrazložitev projekta. Če je bil posel korekten, zavarovanja primerna, sem glasoval za“. Kljub temu, da je jasno, da je kot namestnik predsednika upravnega odbora in kot član uprave odločal o kreditih, je Hazabent na zaslišanju odgovornost za podeljevanje kreditov preložil na oddelek za tveganje in komercialo, ki sta po njegovih besedah predlagala ali odsvetovala nek kredit, sam pa, da je vedno spoštoval dobre bančne prakse.

Andrej Hazabent (Foto: Matic Štojs/Demokracija)

Nekdanji član uprave NLB Andrej Hazabent na zaslišanju ni želel odgovoriti na vprašanje Logarja o tem, zakaj je odstopil z mesta funkcije v nadzornem svetu Abanke niti komentirati Logarjeve trditve, da naj bi Banka Slovenije ugotovila, da ni primeren za članstvo v tem nadzornem svetu, zanikal pa je namigovanja, da naj bi svojemu sinu priskrbel zaposlitev v Factor banki.

Andrej Hazabent in Milan Marinič, ki je bil v skupini NLB zaposlen 20 let, sta skupaj nadzirala kar šest podružnic skupine NLB, v katerih je bilo podeljeno veliko slabih kreditov.

Zakaj se je NLB posluževala slabih praks, Marinič ni pojasnil
Na vprašanje predsednika preiskovalne komisjie o tem, kako je potekala sanacija NLB Montenegro banke, kjer je bil portfelj kreditov zelo visok, je Milan Marinič razkril, da so pač opravili dokapitalizacijo ali odkupili terjatve. Nerazumljivo je, zakaj se je NLB toliko let posluževala omenjenih praks, hkrati pa odgovorni za odločitve o podeljenih slabih kreditih niso nosili nobene odgovornosti oziroma bili zaradi svojega slabega dela razrešeni.

Glede političnih pritiskov na njegovo delo je Marinič zatrdil, da ti do njega nikoli niso prišli, niti govoric o njih ni slišal, zatrdil pa je, da je svoje delo opravljal z vso dolžno skrbnostjo. Marinič je na slišanju tudi priznal, da je za nakup delnic Banke Celje najel kredit pri Factor banki, ni pa se spomnil, komu jih je kasneje prodal. Anže Logar je razkril, da jih je prodal družbi za upravljanje Factor-IN, ki naj bi imela z NLB glede delnic sklenjeno terminsko pogodbo.

Na Logarjevo vprašanje o tem, ali sta obe zaslišani priči sivi eminenci v bančništvu, pa je Andrej Hazabent odgovoril, da se ne čuti kot eminenca in da v času odhoda iz uprave “še ni imel sivih las”, Marinič pa, da ne ve, kaj naj bi siva eminenca pomenila. Oba omenjena so namreč v medijih različni večkrat poimenovali s tem izrazom.

C. Š.

 • Dragan Krstič

  Po moje so vsega krivi portirji na vratih NLB. Zakaj so pa sploh spuščali v bank nesolventne prosilce za posojila. Vse vratarje na sodišče in v arest in to takoj.

 • Vera

  Prekleto ! Le kdo še v Sloveniji dela in živi pošteno ? Od ljudi na visokih položajih , se je kraje ali ” iznajdljivosti ” nalezel celo ” mali človek “, če vidi kako drugi delajo,ki bi nam vsem morali biti svetel zgled poštenja in pravice .Sram naj bo vse, ki ne ločijo tujega od svojega , oziroma nam kradejo vedno bolj.

  • Johan

   POŠTENO DELAJO LE ŠE SIROMAKI, LEVIČARSKA BANDA SE MASTI IN KOPLJE V DENARJU !

  • Dragan Krstič

   OOoooo, je razlika. Če ukrade mali človek dobi FURS na grbo ali izvršbo. Če ukrade komunist nikom ništa.

 • Franc Šink

  Samo vprašam. Kdo od slovenskih bankirji ni še nič ukradel.Samo eno ime prosim!

  • Vera

   ????????????????????????????????????????

  • Johan

   VSI OBILO KRADEJO, BANDA !!!

  • Dragan Krstič

   Je bil. Pred leti ga je blizu Domžal povozil kamion ko je kolesaril. Ne spomnim se priimka ampak ni šala temveč resnica.

   • tohuvabohu

    Aleš Žajdela, direktor Abanke. Njegov oče je bil priznan zobozdravnik, sestra je akademska slikarka.

    • Dragan Krstič

     Točno tako.

  • traktor

   Kramar. On je iz revežev naredil bogataše in prejel nagrado 1m €, Zato mu ni bilo treba več krasti.

 • Johan

  To sta prava tajkuna, do smrti v arest in vse jim pobrat !

 • von Rhein

  Bandita se zajebavata (eden ni imel sivih las,drugi ne ve kaj je siva eminenca) kar pomeni,da se počutita varno.Nam pa sporočata…ej davkoplačevalci in mašilci lukenj v bankah,nič ne bo.Kar pozabite na delo komisije in Logarja.Odločala bo komisija “sivih eminenc”.Pa kakšen plešast bo tudi zraven.

 • Dragan Krstič

  Ničesar se ne spomnijo, ubogi siromaki pa še vedno se valjajo po odlično plačanih državnih službah. Torej so dementni in tega nihče ne opazi, pardon, ne sme opaziti. Ja pa ti ljudje so za domove upokojencev in s posebnim nadzorstvom zaradi demence.

 • Vera

  Kaj pa v takih primerih dela KPK ?

  • Dragan Krstič

   Igra se slepe miši.

 • Dragan Krstič

  Vso to bando bankirsko nam je nakopal veliki moralist in etik, sploh pa veliki bančnik in finančnik Janez Drnovšek. Zahvalimo in poklonimo se velikemu umu Janezu Drnovšku. Hvala Bogu da smo ga imeli. Brez njega in njegove izbire najboljših bankirjev bi lahko imeli poleg dementnih še gluhe in slepe bankirje. Pol bi šele lahko jamrali, dokler je pa tako je kar v redu.

 • garfi

  banksterji, ki jih ščitijo rdeča krivosodišča
  murgelski trolli pa lapajo o domobrancih in beguncih
  v resnici se je komunajzarjem in levuharjem vedno šlo samo za denar-naš denar
  vse ostalo je fasada za ropanje

 • Dragan Krstič

  Zavedajte pa se, da je bil capo di banda tovariš Boris Zakrajšek.

  • tohuvabohu

   Najprej je uničil kamniški Stol, kar mu je omogočilo kariero v banki. Razumi, kdor moreš. Tega rdečega prasca udbovskega poznam že od majhnega, kot člana partijske aristokracije. Nikoli ni bil nič prida.

   • Dragan Krstič

    Pa da ne boš mislil da je uničeval STOL namerno. Seveda je kradel, mojemu poslovnemu partnerju je dal 405.000.-USD brez vzroka zato da sta si denarček malo potalala. To vem jaz in zelo malo Stolovcev. Če mi Arabec ne bi povedal tudi jaz ne bi vedel. Če bi napisal bedarije ki jih je počel ta človek v Stol-u mi ne bi verjeli, pa to niso bile samo kraje ampak dejanja totalnega imbecila. Človek je ubogljiv in upogljiv do nadrejenih in neizprosna baraba do podrejenih. Prasec od prascov.

    • tohuvabohu

     Poznam to talanje. Rdeči direktorji, šefi financ in podobni so sklepali na primer visoke “avtorske” pogodbe in si delili. To se je dogajalo največ v zadnji fazi razkroja socializma (po letu 1985), ko je kradel, kdor je mogel (beri, če je bil na položaju). Po načelu, če ne drpim jaz, bo drpil kdo drug. Še danes si Slovenija ni opomogla od teh podvigov rdečkarjev.

     • Dragan Krstič

      tohuvabohu, ni tako kot ti praviš v tem primeru. JAZ in samo JAZ sem pripeljal kupca iz SA v STOL Kamnik ko je bil direktor ta imbecil Zakrajšek. V SA smo izvažali kontejnerje deignsko našega pohištva in ne trske za lon posle v Ameriko s 50% izgubo. Ko sem naredil posel za opremo 500 policijskih postaj v SA in je prišel v STOL uslužbenec te firme Riyadh House Est. ter prinesel naročilo ga je k sebi poklical Zakrajšek, čeprav ni znal angleško je prevajala moja šefica in uslužbencu lastnikov predlagal deal: naj Krstič poveča cenovsakega izdelka za 100USD, polovica Zakrajšku, polovica uslužbencu, ki mora zapustiti SA in se takoj preseliti v ZDA kjer bo Zakrajšek njemu dodelil mesto STOL-ovega predstavnika v ZDA s plačo 8.500.-USD, plačilom stanovanja v luksuzni četrti Washingtona, plačilom šolnine v privatni šoli za 3 otroke ter penzijsko in zdravstveno zavarovanje za ženo.
      Ta imbecil Zakrajšek seveda ne ve, da Arabec ne more prodajati pohištva neke neznane firme iz komunistične države. STOL je na račun tega izgubil ogromno denarja. Če bi vam pa še opisoval debilno direktorovanje tega osla mi sploh ne bi verjeli.

     • tohuvabohu

      Jaz sem govoril bolj na splošno. Lumparij je veliko vrst in jaz sem opisal eno varianto, ki mi je bolj znana.
      Zakrajšek je bil pred prihodom v Stol v Svilanitu. Tudi ta je v tistih časih začel hirati (danes ga je ostalo le še malo, bil je po tajkunsko olastninjen, proizvodnjo so preselili v Turčijo).

     • Dragan Krstič

      Zakrajšek je od Svilanita/bill je kadrovik/ odšel na občino Kamnik kot partijski sekretar občine Kamni. Po rodu pa je domžalčan. Šele s tega položaja je prišel v STOL. Je bil pa to daleč najslabši direktor. Pa ne da so bili tisti pred njim dobri, sploh ne ampak se vsaj niso vtikali v stvari o katerih niso imeli pojma.Da poenostavim: dober direktor je za časa pomenilo da si samo hodil v službo in se nisi vtikal v gospodarsko in intelektualno delo zaposlenih. Če si se, si firmo zavozil in to je delal imbecil Zakrajšek. Ni vedel da nič ne ve. Zagotovo je še danes tako.

 • Antonius

  Hasabent ima prav. Slovenski prašiči pri bančnem koritu ne osivijo, ampak se na hitrico zredijo.

 • totex39

  Svinjarija je še tudi to, da se te lopovi še na zaslišanju tako “mega”obnašajo in tolerirajo vprašanja kot, da se jih nič ne tiče. Škoda je, da se s temi lopovi sploh še kaj dogovarja. Takoj bi jih bilo potrebno kaznovati in vso premoženje vzeti.

 • Janez

  Očitno !
  Je samo parlamentarni nadzor nad delom in “nedeli” bank – učinkovit !
  Večina bančnih uslužbencev se meni vidi – v redu.
  A – nekateri v vrhogih bankih in zunanji posamezniki in “gnezda” ?
  Trud teh korekt ali sploh zelo pridnih v bankah – pokvarijo.
  Interni bančni nadzori – očitno? Ne delujejoHvala ! Za vaš trud, enkratni g. A. Logar.l.r. JANEZ KOMENA

 • Krtača17

  Ja. Z divjo prihvatizacijo je Slovenija postala en velik šoping center za bankirje, politike in ostale barabe. Pri tem početju sta si levica in desnica bili na moč enotni. Zdaj je kar je. Ostalo je bore malo. Zdaj bi se pa za drobtince pričkal preko nekih komisij. Ratal itak ne bo nič. Ene dva grešna kozla sta šla čičat. Od tega enga srček buba in to je očitno to?

  • tohuvabohu

   Če je kdo mislil, da bo propad socializma minil brez padcev in ran, se je grdo zmotil. Vedeli smo, da bo sranje in klanje med zvermi. Nismo pa pomislili, da se bo to vleklo še tri desetletja ali več.
   Parlamentarna komisija ni policija. Lahko ugotavlja politično odgovornost, ne more pa nadomestiti brezbrižnosti in koruptivnosti “neodvisnega” (hehehe) pravosodja, ki ščiti roparske hijene.

 • Hanza Gorenjski

  Denar dela denar.

 • if

  Članek: “Nerazumljivo je, zakaj se je NLB več let posluževala odobritev slabih kreditov, pri čemer odgovorni za podeljene slabe kredite niso
  nosili odgovornosti, bili razrešeni zaradi svojega slabega dela.”

  Razumljivo je, da se je to dogajalo zaradi bančnega kriminala!
  Če bi tako slabo izdelovali tehnične naprave, zgradbe, in jih dajali v pripadajočo rabo, bi v Sloveniji šteli smrtne žrtve v stotisoče!

 • tohuvabohu

  Kako je lepo komentirati, ko tu ni skoraj nobenega rdečega goveda. Vsi so na članku o Tompsonu, hehehe.

  • AboutTown

   A ne, no! Pa si lahko kimate in se trepljate po hrbtu.

   • tohuvabohu

    Če boš priden, si lahko tudi tukaj.

    • Hanza Gorenjski

     Vsako prase pa res ne…

 • Dragan Krstič

  To ni tema za Tumpleka, krtačo in janeza cepca. Težko je lopovščine rdečih bankirjev naprtiti Janši.

  • Peter

   Čudno res, samo en blokiran luzer…
   Jih bolj zanima tema o Thompsonu in Kombinatkah, no….

   • AboutTown

    Res je!

  • AboutTown

   Kaj pa lopovščine desničarskih vojačkov, Draganče?

   • slosin

    O čem ti to? Tega v SLO ni…

   • Dragan Krstič

    Naštej jih. Na enega desnega ti jih z lahkoto naštejem 10 levih, pa vsak je več pokradel kot tisti najbogatejši tajkun z desnice.

    • AboutTown

     Se pravi da so, a ne? Koliko je pa bolj detajl.
     Desničarji so enako pokvarjeni kot levičarji. Samo eni so imeli več časa. To je vse.

     • Hanza Gorenjski

      Tvoji so imeli čas in so pospravili za sabo.

     • AboutTown

      Moji? Kdo bi pa to bil, recimo?

     • Hanza Gorenjski

      Desničarji, vendar.

     • Dragan Krstič

      O.K. če pristanem na tvojo tezo mi odgovori samo na tri vprašanja:
      -zakaj pravosodje ne procesira kraj družbenega premoženja rdečih storilcev?
      -zakaj se pravosodje FURS in DURS spravlja na malega človeka, rdeči bandi pa omogoča krajo brez sodnih epilogov in izvržb.
      – bodi konkreten kaj trobezljaš o tem da so imeli rdeči več časa za krajo. Ali jim to dovoli policija in sodstvo? Desnim tega ne omogoča, vsaj po tvoji trditvi. Ne samo čas, ampak priložnosti, ker vse vodilne položaje v gospodarstvu in državnih službah 90% zasedajo ljudje kleptomanske rdeče kamarile. To je to. Zagotovo si tudi ti med njimi.

     • AboutTown

      Ne, nisem med njimi. In ne, ne odobravam prisvajanja in kraj. OK? Super.
      Nihče nikogar ne preganja, ker vsi vse poznajo in imajo precej instrumentov in vzvodov, kako nekoga prisiliti, da je tiho.
      Slovenija je zelo majhna in to, kar se nam zdi vlada, je le orodje v rokah elite. Ko se bodo zamenjali, bo enako. To smo že videli, a ne?
      Tudi odvetnika, ki so na nasprotnih straneh, se po obravnavi dobita na kavi in predebatirata koliko časa bodo še cuzala svoja klienta.
      Deljenje na levo ali desno je zastarel princip, ki ustreza le peščici.
      Meni je vseeno, od kod je kdo, če poskrbi za znanost, tehnologijo, napredek in razumevanje med ljudmi.
      Upam, da sem bil dovolj jasen.
      Moj avartar pa s komunizmom, kakršnega si predstavlja 99% Slovencev nima absolutno nobene veze. Je simbol nekega idealnega sveta, kakršen je bil zamišljen v osnovi. Brez naknadno dodanih ideologij.

     • Dragan Krstič

      Zdaj je tvoja govorica razumna, samo ne pristajam na vsegliharstvo prav zaradi tega ker je evidentno kar sem ti že povedal: sodnih epilogov za rdeče ni čeprav so prav oni daleč največ pokradli. Če že sodeluješ v debatah bodi konstruktiven in ne razdiralen. Nas blogerje zanima komu dati glasove na prihodnjih parlamentarnih volitvah, ker to kar imamo že kar nekaj časa ne vodi nikamor. Povej tvoje konstruktivne predloge, lahko da jim bomo celo sledili, nikakaor pa nočemo tega da so vsi glih. Če pristanemo na to potem lahko zapremo štacuno imenovano Slovenija.

     • Runkl

      Ma, keri ste to Vi???

     • Dragan Krstič

      Kdaj s se pa ti zbudu?

     • AboutTown

      Žal na domačem političnem prostoru že dolgo ni nikogar, ki bi ga volil. So samo tisti, za katere raje vidim, da ne vladajo.
      To ni le slovenska značilnost. V večini zahodnih demokracij ljudje določeno opcijo le zato, ker nočejo, da zmaga druga. Ne zato, ker je prva dobra.
      Ja, sodnih epilogov ni, ker (kljub ustavi) veje oblasti niso ločene, ampak zelo stkane. In, spet, to ni le pri nas.
      Si pa zelo želim, da bi “levičarji” odgovarjali za grabljenje in krajo. Kar z levičarstvom seveda nima nikakršne veze.
      Trenutno pa smo v moralnem razsulu, ker sodstvo ne kaznuje “velikih imen” in s tem legitimizira krajo. To pa ni najboljši signal državljanom.

     • Dragan Krstič

      Torej je tvoje mnenje še vedno vsegliharstvo oziroma:ljudje ne pojdite na volitve saj je vse en in isti šmoren. S to logiko spet zmaga kleptomanska rdeča kamarila, ki jo enako kot jaz obtožuješ da je največ pokradla. Mandarić je v 2 mesecih zamenjal 2 trenerja ker ni bilo pričakovanih rezultatov, mi pa naj kar naprej trpimo
      nesposobnost in kraje rdečih kleptomanov.

     • AboutTown

      Se strinjam, da so “rdeči” pokradli daleč največ. Sploh ni dvoma. Tudi želel bi si jih videti za zapahi.
      Moja (moja osebna) težava pa je, da ne vidim alternative.
      V resnici bi si zelo želel neko gospodarsko usmerjeno opcijo z jasnimi in pragmatičnimi cilji. Zaradi mene lahko temu rečeš tehnokracija. Želim le, da so na ključnih mestih (ministrstva, gospodarstvo) strokovnjaki, ne pa politično delegirani ljudje. In, kot rečeno, tega žal ni ne na desni, ne na levi… ne na sredini. Pač ni. Vsaj zamen ne.

     • Dragan Krstič

      Poglej samo Jankovića. Njegova sinova dolgujeta FURSU nekaj mio€, on pa naj bi kandidiral za poslanca oziroma premiera. Snubita ga 2 levaka Erjavec in Židan.
      Menim, da je to na Balkanu nemogoče, mogoče pa v Sloveniji. Levaki se bojijo Janše, povezali bi se tudi s hudičem samo da desni ne pridejo na oblast. A je to zate normalno?

     • AboutTown

      Absolutno ne. Morda bi celo zdržal nekaj let Janše, zgolj kot obliko higiene za nasprotno stran…

     • Dragan Krstič

      Glede odvetnikov se pa strinjam. Doživel sem pred cca 10 leti, ko sta bili moja odvetnica N.Š. in sodnica v navezi da me cuzata. N.Š. mi je po razsodbi na cesti dejala: sodnica vas pa ne mara. Se bova pritožila? Med razpravo ni odprla ust v mojo obrambo pa je bilo kristalno jasno da bi morala nasprotna stran gladko izgubiti.

   • Hanza Gorenjski

    Te pa poznaš ti miajlo.

 • Iva

  Hazabent je bil včasih na čelu NKBM. O nepravilnostih v NKBM (pranju denarja) je pisal Miro Petek, ki so ga kasneje (februarja 2001) skoraj do smrti pretepli najeti plačanci, ker je razkrival nezakonite tajkunske posle na Koroškem (peterica obtoženih je bila kasneje celo oproščena!)

  Hazabentu so medtem osiveli lasje, vsem banksterjem pa osivijo, ko pridejo pred Logarjevp preiskovalno komisijo, tudi možgani. Seveda drugih posledic (zapor) ne bo. Tako kot niso bili kaznovani zločinci (jih ni bilo), ki so izvajali zločine – povojne poboje!

  • FRANC3

   ++++++++++++

 • sončnica

  ..eknešpekneš vritgavtekneš….diktator….

 • AboutTown

  Ker desničarčki so pa čisti kot solza, a ne?
  A začnemo naštevati, kdo je komu kaj? Ali raje ne?

  • FRANC3

   Tega ne trdi nihče. Ti samo natolcuješ in drugim polagaš v usta svoje besede.
   Kdor je kriv, naj tudi odgovarja in dobi zasluženo kazen. Najprej pa zaplenit premoženje za ves čas, ko so kradli, pa čeprav je to 50 let.

   • AboutTown

    Tu se pa strinjam. Ampak naj zakoni veljajo za vse enako.
    Meni je vseeno s katere strani so.

  • Dragan Krstič

   Dej, to pa ti naštej. Povej jih.

  • Hanza Gorenjski

   Le zakaj se spuščaš na področje bančništva, javnih financ, ko pa ne veš zakaj gre, buksl?

   • AboutTown

    A še en napihovalček… danes sem enega že izšolal, tebe se mi pa res ne da.
    Če pa te kaj zanima, pa le vprašaj. Ja? Super.

    • Hanza Gorenjski

     Ta tema je zate pretežka, šupko.

    • sprehajalec

     Ha, ha, ha, diletant. Pojma nimaš.Še vedno čakam na odgovor kaj v vojni strategiji pomeni izraz BHD?

     • AboutTown

      Šššš… tiho. Ni pouka.

     • Hanza Gorenjski

      Šah – mat, šupko.

     • AboutTown

      Ne mešaj se, kretenček. Bom še tebe izučil. OK?

     • Hanza Gorenjski

      Saj še pisati ne znaš, le kako bi razmišljal in širil krvavo vero?

     • AboutTown

      Ja. Sem te nekaj minut nazaj še poučil o slovnici, a ne?
      Raje nehaj. OK?

     • Hanza Gorenjski

      A ti jeclaš, šupko?

     • AboutTown

      Super bi bilo, če bi tvoji odgovori imeli vsaj malo smisla. A ne?

     • Hanza Gorenjski

      Le zakaj ponavljaš komentar, šupko?

     • AboutTown

      Ja. Sem te nekaj minut nazaj še poučil o slovnici, a ne?
      Raje nehaj. OK?!

 • Nata

  Tale g. Logar pa ima železne živce !! Jaz bi takele lažnive hudirje stresla s stola ! Bi se takoj spomnili kaj. . . kdaj. . . . kako so kradli !!

  • pajot

   Stresanje s stola bi bilo po mojem mnenju premalo. stresanje z elektriko,to pa že.

   • Nata

    Torej – stresanje s stolom na elektriko. Ne, čakaj – na stolu . . . . Bo v redu !!

    • Levicar nikoli!

     Strelat jih je treba zacet! Samo ene tri, pa bodo vsi ostali zelo hitro pozdravili svojo amnezijo!!

     • Nata

      Hm . Prvo omenjeno pride na koncu ! Kako pa začeti ?? To je pa tisti šmorn !

    • pajot

     Popolnoma. Na električnem stolu.

 • slosin

  A ima kdo mogoče podatke, koliko državnega premoženja je bilo prodanega pod posamezno vlado? Predvsem me zanima obdobje 2004-2008, JJ!

  • if

   Slovaki so pred desetletjem vse svoje banke prodali tujcem. Shajajo dobro, napredujejo.
   Sloveniji vlada nacionalni interes, moto bančnega kriminala, ki skrbi, da nazadujemo.

  • Franc Novak 1979

   Koliko in komu, je vprašanje? Kdo se je pa mastil ob prodaji Lek-a 2002, Iskre 2011, Fotone 2014, Mercatorja 2015 Hrvatom, Droge 2010, Kolinske 2010, Aerdrom Brnik 2014, Pivovarno Laško in Union 2015? Pa še kupovali so s cenami krat 2, recimo TEŠ6, avtoceste, zdaj bi še drugi tir. Pol pa vse kar prodat, kenede?

   • slosin

    Hvala, že to nekaj pove! Verjetno absolutnih številk nima noben! Gre pa za to, da nekateri prodajajo teorijo, da se vladi JJ 2004-2008 ni bilo potrebno zadolževati, ker je prodajala državno premoženje…
    Mislim, da je ta hudo bosa.. Ostale vlade so pa jemale pufe (neto dolg države l. 2008 8,2 miljarde, danes preko 32), pa še prodajale so ….

    • rabbit

     Kolikor se jaz spomnim je edino vredno podjetje, ki se je prodalo v mandatu 2004-2008 SIJ (slovenska industrija jekla). Prodali so 55 % delež za 105 milijonov in obljubo za 250 milijonov za vložek v SIJ pa brez odpuščanja delavcev Vse ostalo pa niso prodali nekaj zaradi nasprotovanja opozicije, nekaj zaradi nasprotovanja javnosti nekaj pa zaradi nasprotovanja DESUS-ain SLS-a. Recimo Telekoma.

 • domovina mili dom

  Glavni strici so lepo v “ladovini”, nedotakljivi, v medijih se ne piše o njih.
  Te dva privat bankomata smo pa dokapitalizirali z 450 mio , pa nobenemu nič. Halo, za koji kur** te privat banke, smo morali krajo pokriti ljudje.
  Zapirajo , ali skušajo zapreti, da sam sebe zameglijo, male tajkunčke.

 • garfi

  abovtovn je danes vseglihar

  • Ruggedplant

   Ko radikalna linija kretenizma ne užge, spremenijo taktiko. A pri tem pozabljajo, da demokrati za razliko od njihovih tovarišev nimamo spomina rdeče ribice, da ozadje vsegliharizma zelo dobro razumemo (če ne prej, pa po Virantovanju), predvsem pa nam je jasno s kakšnimi pacienti imamo opravka, ko se med komentatorji pojavijo avatarji s peterokrakimi zvezdami.

   • garfi

    plačanci z mnogimi imeni in taktikami
    ne smejo namreč izgubiti naslednjih volitev
    potem bodo škrtale lisice

 • Franc Novak 1979

  Hazabenta bi raje vprašal, zakaj je njegov sin bil “delegiran” v NLB Novi Sad, ker je stara LB v Novem Sadu financirala v Jugoslaviji tudi Abdičev Agrokomerc in NIKOLI ni dobila tega denarja nazaj. Vsaj v Slovenijo ne. le kje je končal?

 • cosmosjasnovidec

  DAJE SE NA ZNANJE:
  Danes zjutraj sta zapuščala parlament levaška cigana :
  “pedofilski porivalec kokoši v rit abouttown in njegov brat kozojebec foglof tumpek””.
  Ker so imeli nočno žurko in snifanje kokaina levaški vladni istospolni uslužbenci sta iz parlamenta prišla in hodila naprej na široko kot krastači.

  • Fogglof Tunnek

   SPAT CUCEK !!!

   • sinoči si v jezi bolj grdo napisal, zdaj si popravil – ej, si slika.

  • AboutTown

   Ahhaaha!! Top! To je pa skoraj za kakšen vaški stand-up! Bravo!

  • garfi

   prav rad bi videl te pokvarjence

   • RATATA

    A ti rad kozlaš?

    • garfi

     ne, jih pa srečujemo vsak dan

 • Miran Pavličič

  Sem
  gledal njegovo zaslišnje v DZ. Ampak, če nečesa ne razumem je to, da
  se ga ob vseh “piip”, ki jih je zagrešil oz se jih kljub dokazanih
  dejstvih “ni spomnil” ni prišel noben iz NPU-ja in ga vklenil ter
  odpeljal direkt na hladno. Madona, kaj vse še tipi morajo ukrast, da bo
  končno kdo v državi ukrepal. Slovenska policija, posipajte se s pepelom
  ! Če ne boste ukrepali ste dejansko nesposobni in soodgovorni za krajo
  stoletja v NLB !

  • Dragan Krstič

   Ni problem policija, problem je sodstvo.

   • Miran Pavličič

    Če policija ne da ovadbe oz predloga tudi sodstvo nima kaj delati, če me razumeš. Ob vsem tem pa je tukaj še družbenopolitično novinarstvo oz. mediji ki so po ukazu tiho kot rit oz po nareku udarijo po napačnem z enim ciljem da preusmerijo pozornost. Narod pa kot hipnotiziran vse kupi…

    • Dragan Krstič

     Miran Pavličič, ja seveda. Kaj pa sodnica Cenerjeva. Po tvoje je bila zelo konstruktivna z Logarjevo komisijo. Ali si slišal zanjo?????

    • Dragan Krstič

     Miran Pavličič, kdo zavira preiskave v državnem kriminalu preberi na temi kdo je financiral kampanjo za ZN Danila Tuerka in kdo ne bo sprožil sodnega postopka. SODNIK.

   • Slovenec 33

    Spet nimaš prav.
    V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštuejejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
    To so razlogi.
    Okupatorsko izdajalska oblast ščiti vse, ki uničujejo, ropajo in zatirajo vse, kar diši po Slovenstvu.

    Kaj ti tu ni jasno.

    • Dragan Krstič

     Slovenec33, problem je sodstvo. Točno veš, seveda če sploh bereš strani desnih medijev da sodnica v primeru NLB ni dovolila da bi NLB izročila gospodu Logarju
     kreditne mape, torej tudi policija na NLB ne more začeti s preiskavo bančnega kriminala. Primerov ko policija začne preiskavo kriminala, sodniki pa zavržejo je pri nas ogromno. Lep primer Bojevniki. Kaj ti tu ni jasno.

     • Slovenec 33

      Ko se bo nama zjasnilo bodo volitve dobljene, kajne
      Z okupatorsko izdajalsko oblastjo so bile mišljene vse veje oblasti, ki je bila postavljena in izvoljena z glasovi okupatorjev in izdajalcev svojega naroda. Podpirajo jo pa topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

     • Dragan Krstič

      Iz tvojih ust v božja ušesa. Za okupatorja veva kdo je, Hitler pa je v tem primeru Janez Drnovšek. Vse bančnške kleptomane je on postavil.

    • Dragan Krstič

     Slovenec 33, a si ti že v 3WW? A nas je dons zjutrej okupator napadu?

     • Slovenec 33

      Samo izdajalci svojega naroda in okupatorji nočejo vedeti, kdo je kdo.
      Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pa tega ne doumejo, ker jim je usmerjeno izobraževanje uničilo krivulje za širino razmišljanja.

  • Dragan Krstič

   Kaj pa sodnica Cenerjeva?

 • garfi

  izginilo je za 100 milijard
  folk pa zbira zamaške in posluša jokcanje v nekakšni akciji
  botrstvo
  nekateri so zadovoljni s kilogramom makaronov na rk
  Janša je bil zaprt za IZMIŠLJENO OBLJUBO
  in še naprej ga blatijo

 • Olga

  Marinič in njemu podobni, si zaslužijo odvzem celotnega premoženja in zapor do smrti!

 • Anton

  prva slika prikazuje nabožni lik svetnika

  sarkazem press

  • Dragan Krstič

   Imaš prav. Marinič je iz pobožne družine iz Kamnika. V mladih letih je bil ministrant, potem pa
   zaradi kariere………………..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!