Poglejte, kako je Nova KBM namerno uničila uspešnega ptujskega podjetnika, da bi omogočila prepovedane posle svojega dobrega prijatelja

Foto: STA

Z okolice Ptuja prihaja nenavadna zgodba o nemoči majhnega slovenskega državljana, ko se nič hudega sluteč znajde v istem morju z velikimi, politično zaščitenimi ribami. Edvard Štegar je štajerski poslovnež, ki je imel na Ptuju skupaj s partnerjem svoj čas v lasti zelo perspektivno, hitro rastoče podjetje HESSOL. To se je ukvarjalo s prodajo maziv in olja na še neraziskane trge v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, kamor je pot tlakovalo tudi drugim slovenskim podjetjem. Žal se je Štegar skupaj s partnerjem znašel napoti svojemu nekdanjemu poslovnemu sodelavcu Janezu Lotriču, nekdanjemu predsedniku uprave Petrola, ki je tudi sam začel s trgovanjem z naftnimi derivati, čeprav je bil pod konkurenčno klavzulo in tega ne bi smel – a je s posli upravljal prek svojega nizozemskega podjetja v Rotterdamu. Ker je bil Štegar s svojim hitro rastočim podjetjem nevaren poslovni tekmec, ki je za nameček pri svojih strankah užival visok ugled zaradi kakovosti materiala, ki ga je dobavljal, ga je bilo treba spraviti s poti.

Lotričevo orožje, tako trdi Edvard Štegar, ki zdaj toži celo državo, je bilo osebno prijateljevanje z direktorjem mariborske banke Nove KBM, Matjažem Kovačičem, ki naj bi po njegovih besedah zlorabil svoj položaj. Ustavil naj bi namreč pridobitev več kreditov, za katere je stranka izpolnjevala vse zahtevane pogoje in zaradi česar so pozneje dobičkonosni posli padli v vodo. Kar bi lahko bilo uspešno slovensko podjetje, ki bi zaposlovalo več deset ljudi, se je končalo z osebnim stečajem Edvarda Štegarja in njegove soproge, vzeti jima želijo celo hišo, terjatve do podjetja pa so prenesli na slabo banko.

Toda lepo po vrsti. HESSOL je bilo ptujsko podjetje, ki je prodajalo maziva in olja, bilo je zelo perspektivno, dokler ni v svojem poslu prišlo na Janeza Lotriča. “Sprva smo ga nameravali v naše podjetje spustiti celo kot partnerja,” se spominja Štegar, leta 2006, ko je Lotrič sestopil s položaja predsednika uprave Petrola in odprl lastno podjetje ter konkurenčni klavzuli navkljub delal naprej. HESSOL je sicer primarno prodajal bitumen, imel je sklenjeno pogodbo s Cestnim podjetjem Kranj, a so letno pogodbo leta 2007 (v višini 650 ton) realizirali v enem mesecu. Ker so bitumen dobavljali s tujine, jim je zaradi hitre prodaje zmanjkovalo materiala, za katerega pa so potrebovali več denarja. V HESSOL-u so namreč ocenili, da bi bilo mogoče letno kranjskemu podjetju prodati tudi za več kot 2000 ton materiala. V Kranju so bili namreč s kakovostjo njegovega bitumena zelo zadovoljni.

Foto: EPA. Slika je simbolična. Štegar je uspešno sodeloval s cestnim podjetjem.

Ko prošnja za odobritev kredita ostane v obdelavi neverjetne štiri mesece
Ker je imel Štegar v okolici Ptuja tudi že novo bencinsko črpalko, je želel nakup novega materiala financirati s premostitvenim kreditom, za katerega je izpolnjeval vse pogoje. Poslovni načrt, ki so ga predstavili direktorju ptujske podružnice NKBM, Vladu Vadlji, je zadovoljil zahteve banke – Štegarjevo podjetje je prek Avstrijcev s Poljske v Slovenijo dobavljalo kakovosten material z nizko vsebnostjo žvepla, a sredstev za povečano dobavo niso imeli. Tudi zaradi prejšnjega kredita na deset let, ki pa so ga vestno odplačevali. Vadlja je Štegarju obljubil, da zapletov pri odobritvi kredita ne bo … Toda, kreditni odbor, ki po navadi odloči najpozneje v tednu dni, je tokrat s svojo odločitvijo odlašal kar neverjetne štiri mesece. Od začetka avgusta do poznega novembra Štegar odgovora banke ni dobil, deležen je bil samo sprenevedanja referentov, da je prošnja še v obdelavi. Kredit je bil odobren šele pozno jeseni, ko je podjetje HESSOL že zamudilo s poslom, saj se pozimi materiala ne potrebuje.

Ko se je razočarani Štegar, ki je takrat prvič utrpel večjo finančno izgubo, spomladi naslednje leto vrnil na mariborsko banko, da bi v skladu z začetkom nove sezone črpal odobreni kredit, mu ga banka ni dovolila koristiti, jasne obrazložitve pa mu zaposleni bojda nikoli niso želeli dati. Ker je nesrečni gradbinec pričakoval, da bo lahko spomladi črpal kredit, se je pri svojih drugih poslih zadolžil, med drugim je ostal dolžan okrog 60 tisoč evrov tudi Janezu Lotriču, ki mu je ves čas grozil s tožbami, če mu denarja ne vrne.

Kovačič hitro nakazal denar, ko je bilo treba financirati Jankovićeve Stožice
Zadeva je šla celo tako daleč, da je Lotrič Štegarja pogosto klicaril, naj mu nakaže denar, saj da je slišal, da je dobil priliv v višini 20 tisoč evrov. Takrat je Štegar po svojih besedah prvič posumil, da je Lotrič z mariborsko banko očitno zelo povezan, saj takšne informacije ne bi mogel pridobiti od navadnega referenta, temveč je ta morala priti naravnost z vrha vodstva banke. Torej od prijatelja Kovačiča. Zanimivo, gre za tistega nekdanjega direktorja Nove KBM, ki je medijem ob izbruhu afere Stožice javno zatrjeval, da je bila njegova banka dobesedno prisiljena financirati drag projekt Zorana Jankovića. Kovačiča so kmalu zatem umaknili z vrha banke, v javnosti se ni več pojavljal.

Podobno klavrno se je sicer končala tudi zgodba z dobavo plina v Bosno, kjer je Štegar z ugodnimi cenami konkuriral celo hrvaškemu velikanu Ina. Tam se je zapletlo zaradi slabih železniških povezav, zato je nemško podjetje predlagalo dve stalni cisterni plina za rezervo, za izvedbo tako obsežnega posla pa je podjetje HESSOL potrebovalo prenosno bančno jamstvo, ki so ga na isti banki – Novi KBM spet najprej brez težav obljubili. A potem se je začelo odlašanje in prelaganje odgovornosti drug na drugega – Štegarja so pošiljali iz ptujske podružnice v Maribor in nazaj. “Znova je prišla direktiva direktorju banke, da se ta posel ne sme dopustiti,” pravi naš sogovornik. Vse to ob dejstvu, da je pred prihodom Lotriča na trg z isto banko odlično sodeloval in da je v preteklosti dobil 74 milijonov tolarjev kredita, zgolj na podlagi pogodbe s Cementarno Trbovlje.

Foto: Nedeljski. Štegarjevo zgodbo je doslej objavil samo Nedeljski.

Ko sodnica ne želi zaslišati članov upravnega odbora banke, ker v njem sedi tudi njen brat
Ko se enkrat začnejo zapleti z banko, se posel hitro ustavi – dobavitelji postanejo živčni, materiala zmanjka, ker se ustavi dobava, zamujajo tudi plačila. Dokler ne pridejo tožbe in z njimi izvršbe. Podjetje HESSOL so prenesli na DUTB, nakar so Štegarja pahnili celo v osebni stečaj, da so se lahko polastili njegove lastnine – na dražbi sta se znašli obe njegovi hiši. Vse to zaradi nenavadnega početja NKBM, v kateri si je vodstvo dovolilo ravnati po mili volji, skregano z vsakršno logiko in zakoni. Samo od posla z Bosanci se je namreč Štegarju letno obetal dober milijon evrov zaslužka, prav tako se je lep denar obračal v poslih s kranjskim podjetjem. “A treba me je bilo uničiti, saj sem bil nekomu v napoto,” si svojo tragično zgodbo, oziroma nerazumno početje odgovornih na mariborski banki, skuša razložiti Edvard Štegar. Z drugimi besedami, še en klasičen primer, da za drugorazredne državljane veljajo drugačna pravila igre.

Zdaj se mora Štegar v bitki s sodišči znajti povsem sam. Da ne delujejo, smo že poročali. Tokrat pa razkrivamo nove šokantne podrobnosti delovanja sodišč, ko so v igri veze in poznanstva. Sodnica v Štegarjevi zadevi namreč ni želela zaslišati članov upravnega odbora mariborske banke, s čimer želi propadli gradbinec dokazati, da ga je banka s svojim ravnanjem uničila. Zakaj? Ker je v upravnem odboru sedel tudi njen brat, iz postopka pa se ni želela izločiti. Štegar je v boju za pravico pisal že vsem sodiščem v Sloveniji, tudi predsedniku države Borutu Pahorju, ki je zadevo predal preiskovalnemu tožilstvu, slednje pa Policijski upravi Maribor, ki zdaj preiskuje stvar. Naš sogovornik pa se namerava pritožiti tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Zoran Janković v družbi Janeza Lotriča.

Nespodobno povabilo ptujske NKBM: Od Štegarja želeli podkupnino
Štegar je sicer v smeri ptujske podružnice NKBM izstrelil ostre puščice. Prepričan je, da bi se lahko njegova zgodba odvrtela drugače, če bi pristal na nespodobno povabilo tamkajšnjega direktorja Vlada Vardje, podkupovanje. “Nakedanji direktor ptujske podružnice nam je mirno dejal, da bi vse težave hitro uredili, če bi jim tudi kaj dali,” je Štegarja citiral že Nedeljski, ki je o njegovi zgodbi prvi poročal. Ko je Štegar banki zaradi sprenevedanja zagrozil s tožbo, pa so se mu samo smejali v obraz, rekoč, da za kaj takšnega tako ali tako nima denarja.

Naš sogovornik tako ostaja v lovu za pravico, od sodišča pa želi vsaj to, da se zasliši oba direktorja Nove KBM, mariborskega in ptujskega, a se sodiščem s tem zaenkrat ne da ukvarjati. Verjetno se bodo zganila šele takrat, ko bo z Evropskega sodišča za človekove pravice prišla nova velika zaušnica slovenskim sodnikom. A takrat bo že prepozno, saj si bo Slovenija očitno še dodatno pokvarila svoj že močno načet ugled v mednarodni skupnosti.

Na naslov Nove KBM smo sicer poslali vprašanja v povezavi z zapisanimi trditvami Edvarda Štegarja, odgovorili pa so nam, “da v banki posameznih poslov s strankami ne razkrivamo, prav tako ne moremo komentirati domnevnih dogajanj. Banka vloge za financiranje poslovanja obravnava skladno z zakonodajo, predpisi in internimi akti, ki določajo proces kreditiranja in ocenjevanja tveganj”.

L. S.

 • učko

  Kovačič je bil svoje čase Janšev kader !!!!!!

  • Zgornji

   … zdaj pa samo še kadaver … ;-)

   • Nata

    kmalu bomo vsi – kadavri !

  • pajot

   Pozabu si napisat,da je v Jajce hodu. janša,namreč.

 • črnaovca

  NKBM je tista banka s katere obveznicami je že Bajuk nategnil Slovence in Kovačič je bil Janezov zvesti oporoda in ga o vsem obveščal. O uspešnih poslih z bosanci in hrvati si lahko vsak misli svoje a iz svojih izkušenj vem da so posli tam doli toliko časa uspešni dokler ne zahtevaš plačila. Uspešno podjetje tudi ne rabi velikih kreditov ki se potem spremenijo v kradite

  • Nata

   Pa si pristavil svoj piskrček. . . . .

  • macon

   Slovence je takrat nategnil Cvikl, ki je krulil, da je Bajuk prepoceni prodal delnice in so Slovenci še bolj množično tekli kupovat delnice. Te so v dveh tednih zrasle za kakih 30%, ja kaj pa bi ljudje še radi? 100% v dveh tednih?

   Sami so si bili krivi, če niso takrat prodali. Nauk: ne kupuj delnic, če nimaš pojma o njih.

 • Zgornji

  BAAAAAAANDAAAAAAA HINAAAAAAAAVSKAAAAAAA PARAZITSKA POKVAAARJENAAAAAAA LOPOVSKA ZLOBNA GNILA !!! ! !!!

 • montyamp

  TO SO MLADIČI BANDITOV , KI SO ŽIVE ZAZIDAVALI V RUDNIKE .

 • Morala

  Ja, hitro te lahko uničijo!

 • althar

  Udbomafija : Slovenci – 1000 : 0.
  Koliko časa še?

 • karpelec

  Slovenija je tako grdo zamrežena v nečednosti, da je za naš NPU že nerešljiv problem najti pravi konec v kokonu-najdejo samo miške, slone pa pustijo.

 • Burek Burecki

  Tako je ce furas s.p. odgovarjas pac z celim svojim premozenjem zato se pa naspara par tisocakov in odpres d.o.o. pa ti nimajo kaj bajte vzet razen temu majmunu kateri za kredit zalozi svojo bajto…

  • Nata

   kAJ PA BOŠ S PARIMI TISOČAKI ??

  • Matej Stegar

   Majmun si sam cepec

  • šmentanamuha

   Uborna pamet se potika v tvoji glavi.

  • resnicaboli

   Tudi za d.o.o. so si kar naenkrat izmislili da garantiraš z svojim premoženjem in so zakon kar lepo spremenili za nazaj čeprav to v demokratični družbi ne gre. Nič ni pomagalo ko so to ugledni strokovnjaki opozarjali da to ni dovoljeno ti so kar rubili ljudem osebno premoženje.

   • šmentanamuha

    A res, a tko je po novem? Od kdaj?

 • totex39

  Levičarski lopovi uničujejo vse kar je možno in enostavno taka država ne more več normalno funkcionirati, kajti enkrat se vse podre, nastradajo pa ljudje, ki s tako bando niso povezani.

 • Nata

  Podobnih primerov je bilo kar veliko !! Ko jim, kot poizvajalcu velika gradbena podjetja ( Zidar, Tovšakova) niso plačai narejenega dela, so zastavljali svoje nepremičnine pri tej slavni banki. Da so dobili kredit za plačilo svojih delavcev. . . . Saj ni potrebno nič dodajati, A NE ?

  • radames

   Je potrebno, je! Poznal sem nekoga, ki je kupil kamion-hruško za mešanje in dovoz betona. Delal je uspešno. Nabavil si je še en kamion. Potem mu del niso hoteli več plačevati. Zašel je v dolgove, izhoda ni videl. Storil je samomor.

   • Nata

    Tako je!! Veliko in kar naprej pisati. Podjetje o katerem sem pisala, je gospod moral zapreti. Potem se je cela družina začela boriti z mlini na veter. In. . . . . . . odpovedalo mu je srce. Družina pa še vedno bije borbe z NLB. In denar stran meče. Saj vemo, kolikšne so takse za katerikoli postopek !!
    Barabe hudirjeve.

 • Štalmajster

  Volk dlako menja ……….. narave ……………. NIKOLI !!!
  http://siol.net/posel-danes/novice/novi-lastniki-nkbm-so-se-predstavili-zaposleni-zadovoljni-24185

  https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=snxwWbPxBcfaaprju8AF#q=Apollo+Global+Management+key+people

  Pa se tu lahko eni raztrgate med Janšiste, Kućance, leve desne, mavrične, črne…..bandite, belčke partizane, osvoboditelje,……….

 • janez zorman

  Edvard očitno ni imel dovolj izkušenj na slovenskemu in balkanskemu tržišču, saj bi moral vedeti, da udbopartija in udbomafija zahtevata svoje. Na podoben način so uničili več manjših trgovcev z naftnimi derivati – direktno iz podružnice KPS, iz LDS.

 • WatsonForus

  če bi se meni to dogajalo , bi pošteno razmislil ali bi nekateri še tlačili to zemljico.

 • šmentanamuha

  Tako deluje podjetništvo pod komunajzarji. In se še kdo čudi, zakaj nikakor ne moremo splavati nikamor. Ta jugomentalna greznica v glavah tistih, ki sedijo pri koritu je kot živo blato, vladajoča predvsem leva politika, pa jim drži štango. Verjetno jih je tudi na desni nekaj, ampak trenutno niso na potezi. Če torej SDS misli resno, se bo morala vzdržati skušnjav in ostro zarezati in izrezati bolno meso. SDS omenjam zato, ker trenutno edina resna dobro organizirana in prepoznavna stranka v opoziciji. NSi se je zlizala s Kučanom, kar pomeni, da je z njimi konec. Ljudmila in Tonin nekaj flancata, v bistvu pa nimata česa ponudit.
  Nisem politik in ne vem, kakšne igre se preigravajo v ozadju, vendar srčno upam, da je vsaj še nekaj poštenih ljudi v politiki, ki bodo zmogli stopiti skupaj in narediti potrebne spremembe.
  Razumem tudi to, da je politika igra, ki jo je treba znati igrati, vendar je na neki točki potrebno stopiti tudi iz cone udobja in povedati ter narediti to, kar je treba. Zaenkrat je najboljši mojster te odrske predstave Karl Erjavec, ampak on je že zaigral vse svoje adute, zato ga vidim samo kot spretnega igralca, ki pa bo verjetno tudi v naslednji vladi (brez mojega glasu, seveda), čeprav si ne zasluži. Ne zasluži si tudi nobeden od teh, ki nam vladajo sedaj.
  Zdaj tudi lahko razumemo, zakaj politika noče prodati teh bank, ki so navadna gnila jajca v sistemu in zakaj jih Kučan in Cerar razglašata za nacionalni interes (beri: interes partije in njene mreže, ki nam še vedno vlada iz ilegale).

 • resnicaboli

  Nič novega če imaš dobro idejo ali posel ti ga pač hočejo ukrasti na tak ali drugačen način. Večkrat razmišljam kdo od povratnikov ki so delali v tujini je sploh uspel v tej skorumpirani državi?? Sicer je to druga zgodba bi bilo pa zanimivo slišati te ljudi od katerih je najbolj vsaj meni znan gostinec Štorman.

 • Volkhv

  Osebne izkušnje; Štajerci so eni najbolj pokvarjenih in najbolj zloveščih ljudi, ki sem jih srečal v svojem poslu in osebnem življenju. Od bank pa dol do vsakodnevnega življenja

  • dr Janez Sveti

   A imajo Štajerci šolo za te zadeve ali ti tako od palca, ker si butelj in te je nek nepridiprav nategnil?
   Te je nabrisal a ne? Boli?
   DR janez Sveti Vazelin

   • Volkhv

    Oškodoval finančno. Kaj se še nisi stegnil starec? Cele dneve pisariš na tem forumu, nimaš nič drugega za počet?

    • dr Janez Sveti

     In kaj nas briga, kdo te je nategnil. Šem premalo te je očitno, ker se nisi nič naučil. Še vedno si butelj.
     DR Janez Sveti učitelj

     • Volkhv

      Glej gnoj, če drugega dela nimaš, vsaj prenašaj kamne iz enega kupa na drugi kup.

     • dr Janez Sveti

      Saj to delam. Ta kamen si ti.
      DR Janez Sveti Kamnolomec

     • Volkhv

      Tvoja “slovenščina” pa nima nekih osnov, kajne “DR” Janez Sveti Idiotski?

     • dr Janez Sveti

      Važno, da sem genij. Te moti moja inteligenca, saj sem vedel.

      DR Janez Sveti genij

     • Volkhv

      Ti si lokalni štajerski genij :D

     • dr Janez Sveti

      Nisem Štajerc, imam jih pa rad. Še posebej Štajerke.
      DR Janez Sveti vesoljc

  • šmentanamuha

   A zdej pa kr po vseh Štajercih tolčeš?

   • Volkhv

    Štajerska ima največje število umorov na prebivalca v Sloveniji.

 • Duhec

  No ja…. pa se mi vseeno zdi, da kr neki zgodbe manjka.

  • janez zorman

   Tudi partizanska zgodba se je zaključila leta 45, pa poglej od kje vse prihaja nov kader !

 • antimur

  V kolikor bi sodstvo delovalo v korist državljanov, ne pa, da varuje kučanistične barabe, bi Slovenija bila že zdavnaj uspešna država. Zato je naša prva naloga, da počistimo najprej pravosodje, od ministra navzdol, potem medije, šolstvo in ko bomo to opravili, smo na konju. Ostala sodrga se bo po tem čiščenju razpadla v prafaktorje,kot kučanistične umetne stranke.

 • Janez

  BANKE POD OSTER NADZOR
  R. SLO PARLAMENTA IN NAS – DAVKOPLAČEVALCEV ! Prebivalstva.
  Zakuhajo
  DOLGOVE, LUKNJE-BANČNE – URADEJO VELIKO JAVNEGA DENARJA !
  Plačevati ?
  MORAMO PA MI – NAVADNI POŠTENI DRŽAVLJANI !
  Jaz
  Sem pošten. Včeraj sem plačal 11.400€ davka od prodaje stanovanja. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  NKBM, NNNNLB ITD.
  https://www.google.si/search?q=nnlb+nnlb&oq=nnlb&aqs=chrome.0.69i59l2j69i60l2j0j69i60.4285j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • dob

   >>BANKE POD OSTER NADZOR <<
   člouk božji, pa ti bi komunizem čist uniču.

 • Rok Močilnikar

  Zakaj ni kredita vzel pri krekovi banki ali pa pri raifaisen?

 • macon

  Ko so mu mencali s kreditom kaka dva tedna, bi moral takoj iti na drugo banko, na tako v tuji lasti.

 • Olga

  Tako delujejo zasebniki v komunistični državi, kjer pravo ne deluje! Na vseh instanca je korupcija! “Našim” je vse dovoljeno!

  • dr Janez Sveti

   Daj ljuba duša povej od kje tebi komunisti?? Pojma nimate o čemu pišete! Jankovič komunist? Lotrič? Hahahahaha
   DR Janez Sveti profesor za telebane

  • holzer

   Predvsem prvorazredni lahko delajo kar hocejo,ostali pa delajte za drobiz in placujte davke.
   Tako se dela v Sloveniji na vseh podrocjih.

 • dr Janez Sveti

  Banke, sodstvo, tožilstvo, notarji, visokošolstvo…vse je povezano. Ne. To niso komunisti, udba in podobne neumnosti, ki jih trosi SDS. To je kriminalna organizacija, ki vlada Sloveniji. Res pa je, da so začetki v Udbi in KPS. Edini komunisti so norci iz ZL (Mesec, Kordiš, Hanžek, Makarovička, pa tista propadla igralka iz Metlike-Bosanka),
  DR Janez Sveti genij

  • šmentanamuha

   Dobro si tole napisal.

   • dr Janez Sveti

    Saj sem genij.
    DR Janez Sveti geneza

  • indijanka

   Si pa za hece :)

   • dr Janez Sveti

    Ne. Sem smrtno resen čudak.
    DR Janez Sveti Muerto

    • indijanka

     Čudak si..to drži :).Trmast in preveč resen ampak mene vedno nasmejiš.

     • dr Janez Sveti

      Saj tudi druge.. :)

      DR janez Sveti Hecomat

     • indijanka

      Vem, da nasmejiš tudi druge. Zavedam se tega.

 • Janez

  NNNLB, NNLB, NLB, LB !

  Pa še ?
  NKBM, PROBANKA, FACTOR BANKA. Snovi za pesmi bo očitno? DOVOLJ !? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.

  SLON IN SADEŽ” – PESEM O BANKI – LB, NLB , NNLB ali kaj že je !

  https://www.google.si/search?q=nnlb+nnlb&oq=nnlb&aqs=chrome.0.69i59l2j69i60l2j0j69i60.2880j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  IN PODATKI O URADNEM VLADNEM ZDA ODNOSU DO NEPAPOSLENOSTI
  https://www.usa.gov/unemployment

 • joza joza13

  če bi pristal na nespodobno povabilo tamkajšnjega direktorja Vlada Vadlje, podkupovanje. “Nakedanji direktor ptujske podružnice nam je mirno dejal, da bi vse težave hitro uredili, če bi jim tudi kaj dali,”

  Ja kaj je pa pričakoval od tega, s srbsko mafijo povezanega, srba?
  Pošteno je Nova KBM kreditirala Srbska podjetja, tudi taka-povezana s Perutnino Ptuj, tam je Vadlja zlahka kaj dobil, saj so vsi vpleteni vedeli, da krediti ne bodo vrnjeni.
  Slovenci bomo že vse poplačali…, ker gre za srbska posla in predvsem za našo ugrabljeno državo, sicer si tega ne bi dovolili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!