Poglejte, kako je predsednik DZ Milan Brglez spet zlorabil državno proslavo za širjenje svoje uničujoče levičarske politike!

Foto: Nova24TV

Predsednik Državnega zbora Milan Brglez si je na ponedeljkovi državni proslavi na predvečer dneva reformacije, ob 500. obletnici začetka reformacijskega gibanja, spet dovolil vnesti razkol med Slovence, saj je svoj govor očitno izrabil za politizacijo oziroma je brez sramu proslavo zapletel v levičarsko agendo. Tega pa smo ne nazadnje že navajeni, saj si je podobno politizacijo privoščil tudi letos spomladi, ko je ob dnevu boja proti okupatorju govoril na državni proslavi v Trbovljah in si ob tisti priložnosti celo sposodil citat slavnega irskega filozofa Edmunda Burkeja. Tokrat je Brglez med drugim izjavil, da vsi mi, to je vsa Evropa in zlasti Evropska unija, danes potrebujemo nove lutre, saj nam naj bi nastavili zrcalo in nas spomnili na naše korenine. A v času množičnih migracij, zgrešene politike multikulturnosti in vse pogostejšega terorizma Evropa trenutno najbolj potrebuje politike starega kova, kot so Schuman, Adenauer in De Gasperi, torej tiste, ki so zaslužni za združeno Evropsko unijo.

“Legitimnost katerekoli ravni posvetne oblasti izhaja iz spoštovanja ljudi, njena pooblastila pa so v službi teh ljudi,” je na osrednji državni proslavi ob dnevu reformacije poudaril predsednik DZ Milan Brglez. Nove lutre po Brglezovih besedah bojda potrebujemo, “da bi nam nastavili zrcalo in povedali, da se moramo vrniti k svojim koreninam, ki so v spoštovanju mednarodnega, evropskega in nacionalnega prava, v spoštovanju vseh človekovih pravic, vključno s pravicami manjšin in samoodločbe ljudstev ali narodov, v spoštovanju dostojanstva vsakega posameznika in vsake posameznice – ne glede na to, kdo je, od kod prihaja, kaj počne ter ne glede na katerokoli drugo osebno okoliščino”.

Primož Trubar, Jurij Dalmatin, Adam Bohorič in Sebastijan Krelj ter drugi začetniki protestantizma na Slovenskem so po njegovem prepričanju temeljito zaznamovali slovenski narod in slovensko državotvorje ter so zaslužni za to, da je slovenski narod obstal, da je suveren in danes del Evropske unije. Brglez je opozarjal še na protestantizem kot prelom med religijo in znanostjo in je kot takšen po njegovih besedah pospešil razvoj filozofije in znanosti. Posledica tega je po njegovem mnenju razvoj v izobraževanju, znanosti, kulturi, ekonomiji, tehnologiji in estetiki. O dediščini reformacijskega gibanja je govoril tudi kot o neodtujljivosti človekovih pravic.

Slovenija 31. oktobra praznuje dan reformacije.

Po Brglezovem mnenju so Slovence ustvarili protestanti, odrešili pa komunisti
Če so režimski mediji Brglezove izjave pospremili brez kančka kritičnosti, pa nastop predsednika državnega zbora še kako odmeva na družbenih omrežjih. Završalo je predvsem v slovenski tvitosferi. Oglasil se je tudi nekdanji šolski minister iz časa druge Janševe vlade, Žiga Turk, ki je med drugim zapisal, da je Brglez reformacijo zapregel v levičarsko agendo, česar pa smo že dolgo vajeni.

Uporabnica Maja je v odgovoru zapisala, da je bil govor žaljiv do vseh kristjanov. Zlata Krašovec je menila, da je imel Brglez pravzaprav katehezo: “Ne vem pa, če jo je sam sestavil, ali mu je pomagal še kdo od nasprotnikov financiranja zasebnega šolstva.” Kristijan Ahčin‏ pa je pripomnil: “Ja, sem opazil, da so po Brglezu Slovence ustvarili protestanti, odrešili pa komunisti. Beda.”

Naj spomnimo. Ni prvič, da Milana Brgleza obtožujejo demagogije. V preteklosti so mu očitali predvsem, da je mitiziral NOB, da je narod delil na prvo- in drugorazredne državljane, očitali so mu tudi podcenjevanje vseh Slovencev, ko si je brez sramu sposojal tuje citate in ob tem pričakoval, da tega v njegovih govorih nihče ne bo opazil. Mar ni že čas, da aktualna oblast preneha z razdiralno politiko v občutljivih časih, ko jo najmanj potrebujemo? Za Brgleza in druščino je to misija nemogoče, saj njihova levičarska politična ideologija daje podporo ravno nasprotnemu: revoluciji, razdiranju in uničevanju stoletnih evropskih temeljev.

T. F.

 • stajerc5

  Ce se ne bomo streznili in naredili konec tej noriji, se nam bo Brglez drugo leto za ta praznik oglasil iz edine in najlepse Rakete v Lublani!
  .
  Odlocite se: Jezus Kristus ali Allahu Akbar….

 • sprehajalec

  Sem poslušal, Brglez je kot istoimenski ptič (Sitta europaea), na vsaki proslavi ima govor. In čisto vsak govor izrabi dežurni govorec, da vnaša ultralevičarski razdor med slovenski narod.

  pa včeraj na proslavi je za performans z naslovom Ogledalo dežurni režiser trpnil za celoletno bivanje honorarček v žep. Slovenci smo šli pa spat v slogu cesarjevih novih oblačil in s slabim občutom v želodcu.

  Skratka, Slovenija še vedno drsi navzdol, nič novega torej….

 • dr Janez Sveti

  Človek pač govori to, kar meni da je prav. Osebno mi je antipatičen in njegova politika mi je antipatična, vendar ima pravico govorit. Izvoljen je legalno in demokratično, pa naj se mi z njim strinjamo ali ne.
  DR Janez Sveti genij

  • Franc Šink

   Da je izvoljen,ampak posredno.Produkt kravje kupčije.

   • dr Janez Sveti

    Izvoljen je legalno in demokratično. Nimaš kaj debatirat. Poraženci imajo vedno en kup izgovorov, zakaj niso izvoljeni, namesto, da bi se posuli s pepelom in popravili napake.
    DR Janez Sveti učitelj

 • učko

  Kwa je desnakarji ?! Na takih proslavah govorijo zmagovalci zadnjih volitev in to tisto, kar se jim zdi prav. JaJotovi desnuharji, luzerji pofukani, pa cvilte !!!! Da vas ni sram ! Jah, treba bi se blo potruditi in zmagati na volitvah, sam desnakarji očitno niti približno niso sposobni česa takega !!!! Gnide lene, nesposobne, s komunistično-belogardističnim JaJotom na čelu !!!!!!!!!!!!!!!

  • Jan Kovalski

   Če je znak za pridnost in uspešnost kraja in uničevanje države, potem imaš prav, na oblasti v Sloveniji so, večino časa (86%) v zadnjih 72 letih, levičarji. In so zelo pridni.

   • učko

    1. to niso levičarji, ampak ta rdeči fašisti !!!!! 2. se vpraš, zakaj na volitvah zmaguje taka zločinska golazen !!!?!!! Odgovor je za to, ker so njihovi nasprotniki očitno še večje gnide in nesposobnjakovići !!!!

    • čips

     Apaurin? Daj skuliraj mal z zmerjanjem

  • Pa učko, pa kok grdih besed iz tvojih ust, ja to pa ni za nikamor. Trubar bi te sigrno okrcal.

  • Sloustava

   Resnica boli, komentarji se bolj. Ce in ko vi , levaki, nimate moci argumenta, se razkrijete in postanete ucki. Vsi po vrsti, od Kucana navzdol, vse tja do blogarja ucka. Da bi vas bilo sram, ker unicujete narod, si ne domisljam, da pa vam Bog debeli kol, pa vem!

  • MižekFiga

   Kolerik, nikdar izvoljen, pa vedno imaš kolec in kolerabo v besedah. FUJ!

 • moat

  Na oblasti je pač levica, ste pozabili? Ko bo desnica pa bomo poslušali desničarske agende. Pa kaj? Itak mi gredo te neumnosti pri enem ušesu noter, pri drugem pa ven.

 • MEFISTO

  Sam še tega govora ni spravil skupaj.

 • tarantela

  Gledala sem proslavo in menim, da je Brglez imel čisto v redu govor. Iščete dlako v jajcu. Sami hočete delitev, imejte jo!

  • MEFISTO

   Seveda se delimo in se še bomo delili.

   Nihče noče biti tak kot ti.

 • sloustava

  Uf, Brglez, ne ves, da je protestantizem del krscanstva!? Ne morem verjeti, da si pristas tega, da vam kristjani nastavimo ogledalo. Se bos pogledal vanj in se sramoval svojih FDVjevskih abot? Bos stopil na stran slovenstva? Ali se “penzionist “ Kucan se vedno lahko poigrava z vami, hlapcici FDVja?

 • vsemojebabe

  Reformatorji so svet premaknili za tristo let naprej, rdečkarji ga potiskajo najmanj že osemdeset let nazaj.

 • vsemojebabe

  @disqus_dOcmDNFHe5
  Citiram Brgleza: “Legitimnost katerekoli ravni posvetne oblasti izhaja iz spoštovanja ljudi, njena pooblastila pa so v službi teh ljudi,”

  Ljudstvo oblast izvoli, moralo bi imeti zakonito pristojnost, da oblast tudi predčasno odstavi!

 • totex39

  Že sama Brglezova pojava in podoba nam pove kakšen človek je, ni treba, da sploh kaj spregovori, te lahko samo spreleti srh.

  • Steiermark

   Živi zombi – tako po izgledu, kot po svojem “biti” – izražanju, obnašanju in odobravanju zločina, ki so ga zagrešili njegovi kameradi in ga hočejo nadaljevati s pogromom nad nami in uvozom zveri!

 • Antonius

  VERZIFIKATOR

  REFORMATOR SKOZI USTA

  Čemu priča danes smo, kristjani?
  Stali smo in nemo smo obstali,
  se čudili, da smo kar zijali,
  spremljajoč dogajanje v dvorani.

  Naj bi oglasíl se reformator,
  skozi druga usta spregovoril,
  narod verni zopet nagovoril,
  pa izkaže se kot plagiator.

  Saj reformne niso te ideje,
  ki nam stresa danes jih govornik.
  Le kateri mož je temu vzornik,
  kdo postavlja mero mu in meje?

  Kje le najde takšne primerjave,
  ta govornik lahkega izraza?
  Kar pove, oguljena je fraza,
  daleč od resničnosti veljave.

  Se norčuje, mu je mar v zabavo,
  ko izumlja in časti vrednote?
  Kje pa, fant počne pač iz slepote,
  kar veleva mu naravno pravo.

 • Lilika

  Niccolò Machiavelli: Deli in vladaj! Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes.

  • MEFISTO

   “Deli in vladaj” ni Machiaveljev rek.

 • Pesjan

  Saj ne bo dolgo v politiki,v filmski industriji amerike bo dobival stranske vloge SS oficirja,ker bodo filmarji prišparali na maski,saj je brez maske utelešenje SS”šturmfirerja”.

  • MEFISTO

   Zakaj si primerjavo izposojaš pri Nemcih, saj imamo doma še dovolj živih in mrtvih odličnih mojstrov Stalinovega in Hitlerjevega poklica.

 • MEFISTO

  Danes nimamo časa za komuniste in druge ničvredne rdečuharje, ker moramo počastiti spomin na vse njihove žrtve, ki gredo samo v Sloveniji v stotisoče.

  Dane so Vsi Sveti ali Dan mrtvih po komunistično.

  Zame so mrtvi tudi živi in mrtvi komunisti, vendar njihovega spomina ne bomo počastili.

 • Slovenec 33

  To je pravi primerek topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja, ki ga vodi fdvizem in temelji na plagiatorstvu.
  Po starogrški definiciji demokratov spada v skupino idiotov, je eden vodilnih, ker ne dojame pojma patriotizma.
  Mi pa nikakor ni jasno, da v svojem timu nima nikogar, ki bi imel več pik kot številko čevljev, da bi mu povedal, razložil, dopovedal, da je ena bedna podla kreatura, ki kot vsi okupatorji in izdajalci slovenskega naroda, s svojimi podlostmi, ne dela v narodovo korist.

 • MižekFiga

  NUJNO!
  V EU moramo takoj sprožiti iniciativo o obsodbi zločinskih političnih sistemov, ki ne sprejmejo deklaracijo o zločinskih sistemih. Izključiti je treba posameznike iz EU in jim onemogočiti politično delovanje. Hinavski slovenski pristaši komunizma so v EU parlamentu vsi sprejeli to deklaracijo, doma pa NE! SD in podobnih (SMC, DeSUS) hinavščina. FUJ!

  • MižekFiga

   Brglezu je takoj odvzeti vse državljanske pravice. On je svojo nelojalnost do Slovenije dokazal velikokrat!

 • TOML

  Rdeči pizdek Brglez iz mafijske, socialistične stranke SMC,
  nam je hotel razložiti, da brez njih tudi Trubarja ne bi bilo.
  Te komi bande se moramo Slovenci rešit čim prej.
  In socialiste nagnat iz političnega dialoga, ker to so neandertalci.

 • rubec

  Ne razumem zakaj v sloveniji tak halo zaradi protestantizma. Pri nas je protestantov ene pet plus neki geza. Za Martin Luthra se pa ve da ni nikoli navijal za Maribor ampak za Liverpool.

  • indijanka

   Sej ni haloja. Butale postajajo svetovna sila na področju predelave buč. Vlada na dan reformačije poskrbi za besedne buče, Butalci za ta prave. Vse buč imajo grozljiv prizvok. Jezik pa reformacija še čaka. Najprej bo potrebno pravopis dopolniti z balkanskimi izrazoslovljem, pa z raznimi kuli, fuli, šiti, megami in obetajo se pa še orientalske spremembe. Pravopis mora slediti življenju, ker življenje Butal ne sledi pravopisu.

 • Caetano

  Udbaski rdecepetniki skusajo manipulirati z reformacijo v resnici pa bi pobili Trubarja in sodelavce, ce bi ziveli leta 1945.

  In kaj pomeni “vrnitev h koreninam Evrope, spostovanju nacionalnih, clovekovih itd. pravic po Brglezu”?
  Najbrz hoce povedat, da bi tudi ocetje povezane Evrope odprli vrata islamizaciji in jihadu?! Kar je seveda laz.

 • montyamp

  Zagovorniki naravnega prava so več zgodovinskih faz za EU ureditvijo .
  Ko ” rasne smeti ” pridejo na oblast , imamo pač proslave z morilskim filozofiranjem .
  https://www.youtube.com/watch?v=ZS4xOYFHMGw

 • sprehajalec

  Levičarji so ukradli si prikrojili praznik. Leta 91 je bilo po znanem levičarskem načelu “Lako ćemo” narejeno kar nekaj novih praznikov, stare so pa obdržali. Ker so Križevci (od Murgl’ca) sosednja vas od Puconcev, so se spomnili na luterane. Čeprav gre v principu za nemško vero, tako so ji včasih tudi rekli.
  Z vsem spoštovanjem do luteranov, ki so mi všeč, ampak bili so zlorabljeni od levičarjev. Levičarje privlačita dve stvari, pri luteranih.

  1. nekoč so se Uprli Vatikanu
  2. in so proti Vatikanu in župniku.

  Iz podobnih nagibov so jim všeč tudi islamisti. Vse v smislu sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj.

  Sčasoma so dodali še Trubarja in reformatorje, čeprav je bil Trubar ob teh dogodkih in Lutrovih tezah star 9 let.

 • Stajerka

  na čelu DZ smo v 25 letih imeli že vse mogoče…..ampak Brglez je prevzel primat v negativno smer…….redno izkazuje lastno in strankarsko nenaklonjenost večstrankarski demokraciji, nadutež in narcist velikih razsežnosti, rad bi bil 1. violina v državi – pa vendar nima moškosti, da bi kandidiral…… kot da nimamo dovolj nemogočih stališč aktualne vlade, peripetij Cerar-Erjavec-Židan, mora svojo kvoto nesmislov in norčevanja iz večine državljanov dodat še Brglez….in če samo pomislimo, da so ti osebki zaposleni na univerzah, potem ni čudno, da vse kar je pametnega pobegne čez severno mejo – kr nekaj aktualnežev na stolčkih je jugo usmerjenih, ampak zanimivo, vsa mladina rine v gnili kapitalizem……kapitalizem, ki je bolj človeški, socialen in enakopraven, kot katerikoli lewaški režim, ki so ga polna usta večine enakopravno lačnih, zatiranih in ponižanih državljanov……da o tem, da so aktualni vrhovi v večini pravne stroke, Slovenija pa med vodilnimi po kršenju človekovih pravic, raje ne pričnemo razpredat……kr Klemenčič si pa res zasluži, da postane varuh le-teh na evropskem nivoju….

 • Ryuk

  Ko ti PROTIREFORMATORJI solijo pamet o reformaciji! Svašta.
  (Ta vlada ni izpeljala nobene reforme, so jih pa kar nekaj blokirali, zato gre za protireformacijo)

 • Franc Šink

  Le kateri stranki(partiji) se bo pridružil ko bo ta propadla?

  • KIKI

   Partiji divjih lovcev iz Slovenske Bistrice!

 • Franjo Trojner

  Brglez je nepomemben, nesposoben luzer in ne predstavlja nikogar in nič! Je pa velik narcis in zato nevaren parlamentarni demokraciji, gotovo bo na koncu po razkroju stranke SMC pristal v stranki skrajne levice (ZL) ali pa kakšni novi komunistični stranki.

 • Zima prihaja
 • Ana Job

  Človeku je obljubljeno mesto v Bruslju, če bo dovolj zategnjen levičar, kot predavatelja se ga na fakulteti branijo, ker je bil zanič.

  • DJURO SUMAR

   Ana sedaj si pa izmišljaš. Moj prijatelj je študiral pri njemu in pravi da je zelo dober in zelo cenjen med študenti.

   • Ana Job

    Od predavatelja vem, da ga ne mislijo vzeti nazaj in da ima obljubljeno mesto v Bruslju in da je brezhrbteničar. Prosim, če govoriš s predavatelji, ker je bil med njimi precej nepriljubljen. Študenti me itak ne zanimajo, ker so proizvod levičarskih tovarn (fakultet). Z našimi fakultetami lahko v Avstriji, itak samo skret pucaš in so neveljavne.

  • Steiermark

   Saj tam ravno takšne “zanič” najbolj potrebujejo

 • FUCK COMMUNISM

  Pa saj gre ta pokveka kdaj pa kdaj tudi na ulico. Ali ni nikjer nikogar, ki bi mu zmalicil ta njegov oduren levuharski ksiht?!?

  • Aron

   Desnicarji pretepajo samo svoje zene in dekleta, mogoce kaksnega geja, ce jih je dovolj na kupu.

   • Commie Disposer

    Tebe bi rad pretepal

   • KIKI

    Zakaj te je pa tako strah, Aronček ? Te je mogoče zaradi kašnega desnega “frajerja”
    žena zapustila ? Ali dekle? Ali prijateljček? Gotovo je imela razloge!

    • xtc

     Ima kratkega,pa še po ajmru viager ne more,no kakšnemu “prijatlu” pa bi še mogoče zmogel držati.

  • KIKI

   Ljudje se raje umaknejo, saj mislijo, da ponje ravnokar prihaja bela smrt!…

 • xtc

  Brglez ni nikakršen intelektualec,je navaden tretje razredni politikant,ki se je po partijski liniji dokopal akademskih nazivov,kot večina levakov.
  Najprej je treba povedati ,daprotestanti nimajo z komunizmom nič skupnega,kot to skušajo prikazati levaki in da so bili ti ljudje verni krščani,je pa šlo za prerivanja znotraj crkvenih in fevdalnih vrst glede moči in vladanja.
  Povezovanje komunizma,NOB ja s protestantizmom je navaden kretenizem na nivoju predšolskega otroka,enako kot ,da so Slovenci pričeli obstajati z protestantizmom,tudi opletanje ,da je šlo za narodno zavest je vlečenje za nos,biblija je bila prevedena zato,da se je širil protestantizem v bistvu je šlo za neke vrste političen prevod z namenom širjenja neke nove politike agende-protestantizma ne samo kot vere.Torej politike ne uveljaviš,če ne govoriš z jezikom ,ki je narodu domač.Biblija ni bila prevedena zaradi domoljubja ampak čiste polituične agende,ki pa je kljub vsemu zgodovinsko pomembno prinesla h kulturi in uveljavljenju slovense pismenosti in jezika seveda so to bili začetki ampak pomembni.
  Opletanje z raznimi levimi floskulami pa je navaden kretenizem.

  • janez55

   Tale Brglez res nima pojma! Slovenci nismo postali kulturen narod s Trubarjevim Katekizmom, ampak z Janševimi noriškimi pravljicami.

   • xtc

    Da si podoben butelj kot je Berglez mi je jasno.
    Seveda pa naj ti pojasnim tole zakaj so prevedli Trubarjevi oz. Dalmatin biblijo?
    A misliš zato,ker so bili Slovenci in tako zavedni?
    Še zdaleč ne ampak dojeli so ,da lahko svojo agendo in misel-če hočeš tudi propagando,dosti lažje prodali ljudem v njihovem kot tujem jeziku.
    Treba je vedeti ,da Reformacija ni bila le zgolj čisto verska zadeva ampak delno tudi politična a politična v smislu notranjih sporov v cerkvi ne vzven.

    • KIKI

     Kako lepo se trudiš, da razložiš zabitemu butcu! Zastonj!-
     kar se je Janezek v Kumrovcu naučil, to Janezek zna!
     In nič več!

   • pajot

    Žalostna mati,ki te je rodila. Majmun.

 • Janez

  A.
  JE BIL
  “KARDELJ ZBLOJENI FDV” DR. BRGLEZ – SPET ? ” NABRGLJAN” ?!
  PA?
  Ali
  se ti na “neznanost zločinski marxiizem” temelječem STALINSKEM “FDV-JU”
  RES
  SPLOH NE ZAVEDAJO,
  KAKO ZELO SO JIH NA “FDV-JU” ZAVEDLI, KP, ZK INDOKTRINIRALI ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  NA “FDV”
  ŽE DESTLETJA MED MLADINO
  TROSIJO – NERESNICO O T. I. “ŠPANSKI DRŽ. VOJNI”
  ČEŠ,
  DA JE “KOMINTERNA” – POSLALA NAD 500 SLOVENCEV T. I. “ŠPANSKIH BORCEV”
  V
  “POMOČ” ŠPANSKIM DELAVCEM !
  V resnici je pa
  BOLJŠEVIŠKO KOMUNISTIČNI ZLOČINEC J.V. STALIN
  S
  SVOJIM ” NKVD ” pod vodstvom “NKVD Aleksandra Orlova”
  ” NKVD=KGB= ENAKA ORGANIZACIJA KOT HITLERJEV “GESTAPO”
  JE TOREJ !
  J. V. STALIN – LETA 1936, 1937 !
  “USPEŠNO” IZVEDEL
  “ROP”
  510 TON Z. L. A. T. A. !
  ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA: ” NKVD A. Orlov”
  JE VSE TO ŠPANSKO ZLATO LETA 1937 DOSTAVIL J.V. STALINU V MOSKVO. Dejstvo.

  Na
  FDV
  NAJ KOT SE ZA
  AKADEMSKE USTANOVE SPODOBI – POUČUJEJO – REALNO R E S N I C O. !
  In
  N E – komunistično ideoloških ? Pravljic.

 • rubec

  V slovenski nacionalni knjižnici sem našel originalne zapiske Edvarda Kardelja “Kako zjebati lasten narod”. Trubarjevega Katekizma in Abecednika nisem našel. Mogoče kdo ve v katerem slovenskem mestu se nahajata?

 • ahnenpass

  V resnici, je šla vsaka cerkev skozi neskončno serijo raznih transformacij, sploh pa RIm, ki to počne že od samega začetka. Biblija se ne sme spreminjati, za razliko od Korana ali Kabale, ki se stalno dopolnujeta in popravljata, lahko se torej spreminja edino zorni kot na stara dejstva. Eden od teh je bila tudi reformacija, ki je združila vernike po padcu svetega rimskega cesarstva germanskih narodov, s papežem na čelu, namesto cesarja. Drugo jim ni preostalo, če so hoteli ohraniti kapital in vpliv, ljudje so zahtevali novo blagovno znamko Vatikana in to jim je Luter tudi izdelal.
  Prava revolucija slovenstva se je začela pri nas šele s prodorom razsvetljenstva, ki je prinašalo ateistične prakse in uvajalo liberalne, socialistične vrednote, namesto prodane duše in nemčurja Trubarja, bi morali slaviti Vodnika, Zoisa in Linharta.

 • rrrrr

  Apologeti neoboljševizma imajo hude težave z doslednostjo poimenovanja svojih praznikov . Dan upora proti okupatorju 27.aprila je bil v resnici Dan upora proti demokratičnim državam sveta . Pa tudi Dan reformacije, 31. oktobra je v resnici Dan upora proti katoliški Sloveniji.
  Torej na podlagi obeh praznikov smemo upravično sklepati, da je tudi Dan antifašističnih žena, 8. marec, v resnici Noč čarovnic.

  • ahnenpass

   A veš kaj pride po 1.novembru?
   2.november.
   Noben praznik dejansko ne obeležuje ničesar, razen poganskih in drugih verskih, za take obče vrednote smo se pač odločili ob osamosvojitvi in spletli neko praznično nit skozi to serijo raznih datumov, da je skoraj vsak mesec nekaj. Zdaj pa vsako leto to ponavljamo in se utrjujemo v prepričanjih.

   • Commie Disposer

    Srbski čoban, naj te razočaram, da je 1.November bil državni praznik že v SFRJ (v Sloveniji). Hrvati ga niso imeli in so se čudili.

  • rubec

   Tipično slovensko. Ravno na današnji dan se rojeva nov praznik ki ga bodo mariborčani poimenovali Dan ko smo že drugič prefukali Liverpool. Nestuj mi rečt da se ne bo primlo.

   • Peter

    Dan, ko smo jetra pustili na bazenu, no…
    Praznoval se bo ob bazenu, vijolce se bo talal, jetrca na žaru se bo jedl, pa Zaho bo kšno reku, no.
    Uradna pijača žura bo pa 7up pa i više..

    • rubec

     Oprosti Peter ampak danes na dan mrtvih pa nisem za štose. Danes smo molili. S kristusom, po kristusu, za kristusa, pod titom na sabotinu. Mogoče sem se kje zmotil čeprav ne verjamem. Zjutraj sem spil samo en močeradovec za katerega moram pa priznati da je bil močan kot sam satan.

   • pajot

    He,he,he…

 • Commie Disposer

  Otroci, vnuki

 • KIKI

  Ko meduza Brglez iz Adam”s familly odpre usta, ugasnem TV !

 • Peter

  “Tako nas prireditve in srečanja na ta dan opominjajo, da smo na tem
  svetu le popotniki in moramo zato, dokler le lahko, delati dobro drug
  drugemu, predvsem pa biti sočloveku v oporo – v dobrih in slabih časih,” je izpostavil.
  To je danes izjavil tov Brglaz.
  Seveda je pozabil povedati, da to zgoraj ne velja za člane in simpatizerje desnice v Dolini.
  Ampak, to že vemo, no.

 • DJURO SUMAR

  Brglez je najsvetlejša točka v naši politiki. Vsaka njegova beseda je vredna zlata.

  • Peter

   Takorekoč Fokus naše že tako svetle politike. Al pa Fikus. Al pa Fukus.

   Je pa res zlata vreden. Cca 80 kil x 41,000 dolarjev…ok, prodam za dva dolarja, kdo da več?
   Djuro?

   • DJURO SUMAR

    Za ta denar kupim Janeza Janšo.

    • Peter

     Prav. Tvoj problem.
     Ne daš pa dveh dolarjev za človeka, katerega besede so vredne zlata?
     Škrtica, no.

     • DJURO SUMAR

      Sploh ni problem.

     • DJURO SUMAR

      Le zakaj, saj ima dobro plačano službo.

  • pajot

   Res je,zlata,ki počiva na Štefkinem računu v Mehiki.

  • šmentanamuha

   Uuuuuu, kako si pa tole stehtal?

 • Janez

  PESMICA
  ZA ” U B O G E G A ” DJURA& COMP. KOMUNISTIČNE PROVOKATORJE,
  KI JIH
  NJIH
  KOMUNISTIČNI ŠEFI !
  USPEŠNO PRISILJUJEJO – V ” DELO ” – TUDI ZA PRAZNIKE !

  Pesmica.
  ” UBOGI ZAJČEK. – DJURO ” !

  “Hodil je hodil – zajček na zelje !
  Ni poznal – praznika – niti nedelje” !

  A ne Djuro , da si revček, zajček, ubošček !
  ŠE ZA PRAZNIK “VSI SVETI ” MORAŠ – ” DELATI” ! L.r. J. KOMENDA

  • DJURO SUMAR

   Sem lepo uredil grob, komemoracijo pa smo imeli pred dvema dnevoma, tako da sedajle res nimam kaj početi, saj bi bilo proti vsem mojim načelom, da bi šel sedajle na britof poslušat župnika kako kvasi svoje verske budalaštine. Se pa čudim, kako to, da si ti doma.

  • Valter BraniSlav

   Se eno pesem na moj račun sicer bom ljubosumen.

 • Commie Disposer

  On ni uporabnik heroina samo kokain občasno.Tudi ne masturbira na fotografijo od Jasne…..in Janija

 • Janez

  ” TA KARDELJ DR.” BRGLEZ !
  Je
  PRECEJ
  PODOBEN ENEMU “ZOMBI TIPU ”
  – Z VČERAJŠNJEGA ” HALLOWEEEN PARTY – JA””, na katerem sem bil. L.R J. KOMENDA
  P.S.
  ENA KANIBALSKA ČAROVNICA
  JE TAKOLE PRIPRAVLJALA. – SVOJ OBROK HRRANE.

  https://www.google.si/search?q=cannibal+witch&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwhNW7tp3XAhUPZFAKHXLLCCkQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=MXV2S-5upKsM-M:

  TISTI “ZOMBI” JE BIL
  PRIBLIŽNO TAKŠEN.
  https://www.google.si/search?q=halloween+zombi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9y–Cxp3XAhXHIewKHRscCRoQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=7IdE9H5s2S8OMM:

 • Matija

  Katolibani, Trubar je bil protestant. 30 let ste fural katolibansko, papežko vojno proti protestantom.

 • Janez

  “MATIJA” = KOMUNIST-TALIBAN !
  Pojma nima – o protestantih.
  Protestant Trubar bi te – Matija – nagnal delat. Protestanti so strogi. Pojma nimaš. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  TALE KANIBALSKA MESOJEDKA
  Z VČERAJŠNJEGA “HALLOWEENA” – TE IŠČE.
  LAŽNIIVCE KOT SE ZDIŠ TI – IMA NAJRAJE. MI JE REKLA
  “LAŽNIVCEV NI ŠKODA – LE ZA POŽRET SO OK”

  https://www.google.si/search?q=halloween+zombi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9y–Cxp3XAhXHIewKHRscCRoQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=elRuqfVCHJT8KM:

  • Matija

   Ah pravljičarji, malce mrzle vode za oprhat pa se vam bodo misli skristalizirale.

   • Janez

    MATIJA?
    A si ti reinkarnacija tistega ” MAČEK – Matija” ?!
    Ki
    JE BIL V INCESTU, SORODSTVENO ROJEN? Po ljubljansko – “PIŽMOVKA” JE BIL ?
    A?
    Si ti tudi ” PIŽMOVKA” ?
    Baje so rojeni incestno – precej “poganasti – živalski” KP STALIN “Maček” je tak bil.
    Kako ?
    PA JE S TEBOJ. Pižmovke-živalli so “barjanske podggane” A to veš? L.r. J.KOMENDA

    P.s.
    Pižmovke – barjanske podgane.

    https://www.google.si/search?q=pižmovke&oq=pižmovke&aqs=chrome..69i57j0.9656j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Valter BraniSlav

  EVROPA POTREBUJE NOVEGA TITA.

  • xtc

   Ti pa umobolnico.

 • Janez

  Daj, daj Valter !
  Priznaj,
  da se ti ” feclja”.
  Saj še za “MARŠAL TITO” Tita – ne veš – ZA NJEGOVO ROJSTNO IME !?
  Ali
  SLUČAJNO VEŠ ?
  -PRAVO ROJSTNO IME KOMUNISTIČNEGA BALKANSKEGA ” MESARJA” L.r. J. KOMENDA

 • piko8

  brglez je sramota za Slovenijo in levičarsko politiko!

 • Janez

  Se strinjam s spodnjim komenntatorjem !
  Ta
  S M C – ” KARDELJ DR. ” B R G L E Z. – POJMA NIMA – O PROTESTANTIZMU !
  Poleg
  tega
  STA ON IN DR. CERAR TER OSTALI ” REVČKI” IZ ” SMC ”
  SO
  NEFER
  V GLASOVANJE ZA PREDS. R. SLO – ” PORINILI KOT KANDIDATKO DR. MAJO M. BRENČIČ !
  Ki
  JE VSAKOMUR JJASNO – POVSEM NEPRIMERNA : 48 LET, SAMSKA, BREZ LASTNIH OTROK itd.
  Sami
  Dr. Cerar, dr. Brglez, Simoona Kustec-L., L. Kozlovič itd.
  Pa
  SI VERJETNO NITI NISO UPALI KANDIDIRATI ?!
  Ker
  BI VSAKDO OD NJIH DOBIL VERJETNO
  – ŠE MANJ
  – G L A S O V !
  Kot jih je dobila “kardelj ” dr. M.M.B.? L.r. J. KOMENDA

 • dare326

  Brglez si pripravlja teren v Levici, saj so SMC šteti dnevi.

 • DJURO SUMAR

  Brglez je zakon.

 • Aresnica

  Sluzovec -1- je Tovariš Danilo Turk – naslednji na lestvici slinovcev je Tovariš Milan Brglez.
  _________
  Lep pozdrav

 • Jana učak

  Ja Slovenija z vami res drvi v srednji vek! Sicer mi pa res ni treba čitat vaših hujskaških abotnosti!! Adijo!!!!

  • šmentanamuha

   Zbogom, jebi se!

 • šmentanamuha

  Brglez je ena pička. Spomnite se, kako se je vsral v gate, ko ga je Cerar hotel odstaviti, ker je nekaj gobcal proti njemu. Ta gnida od človeka je en navaden karierni pizdun, ki se je prodal globalistom, prodal je svojo državo in prodal bi tudi svojo mamo, če bi bilo treba. To je značilnost vseh nepreveč inteligentnih povzpetnikov. Natančno imajo preračunano, komu se morajo dobrikati. In globalistični gospodarji natančno vedo, kdo so to.

 • Sarkazem

  Jaz teh levakov sploh ne poslušam več. Naj razlagajo svojo agendo samemu sebi. Sicer se je pa moral prilizovati svojemu ajatoli v prvi vrsti – od njega zavisi politična in finančna kariera!

 • Grenze

  Brglez je nekaj takega močnega popil in še pokadil potem pa blablablablabla pa še kar blablabla itd.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!