Poglejte, kako Jože P. Damijan v pismu državnemu sekretarju Lebnu grozi z Janšo: Če pade drugi tir, pade vlada!

Foto: Ognjišče.

Jože P. Damijan je eden tistih ekonomistov, ki so bili v zadnjih tednih v javnosti nenaklonjeni zakonu o drugem tiru, za katerega pravijo, da je absolutno predrag. Njegova Civilna iniciativa za drugi tir je napovedala zbiranje podpisov pod zakon, ki so ga pripravili, in predvideva za pol milijarde evrov manjši strošek projekta drugi tir. Poudarjali so, da je vlada projekt napihnila iz različnih razlogov in da se očitno z njim želijo okoristiti mnogi. Toda očitno Damijan vendarle sedi na dveh stolčkih. Iz njegovega zadnjega zaupnega dopisa, ki ga je prek elektronske pošte poslal državnemu sekretarju na ministrstvu za infrastrukturo Juretu Lebnu in smo ga od anonimnega vira uspeli pridobiti na Novi24TV, je razvidno, da je Damijan v resnici proti referendumu. Boji se, da bi za iniciativo Vilija Kovačiča stopila največja opozicijska stranka SDS, saj naj bi po njegovih besedah s pomočjo “Janševe mašinerije” podporniki referenduma zagotovo zlahka zbrali zahtevanih 40 tisoč podpisov. Njegovo pismo zgovorno priča o tem, da Damijan državnega sekretarja straši z Janšo in ga na ta način skuša prepričati, naj vlada ugodi njegovim predlogom.

Damijan se očitno zelo dobro zaveda, da bi drugi tir na referendumu padel, zato želi na vse načine doseči, da se to ne zgodi. Če bi se Slovenci izrekli proti drugemu tiru, bi to pomenilo nezaupnico vladi Mira Cerarja in predčasne volitve, kar se je leta 2011 že zgodilo s Pahorjevim levim vladnim trojčkom.

“Naš Svet v zbiranju podpisov za referendum proti vladnemu zakonu o 2. tiru ni želel sodelovati, ker se zavedamo potencialnih nevarnosti tega početja. Se pa je začelo dogajati, kar sem napovedoval pred sprejemom zakona, in sicer, da se utegne nasprotovanje zakonu o 2. tiru sprevreči v upor proti vladi. Zdaj je Janša s svojim političnim instinktom zaslutil priložnost ribarjenja v kalnem in v sredo zvečer podprl Kovačičevo zbiranje podpisov in organiziranje referenduma PROTI 2. tiru,” piše v pismu Juretu Lebnu profesor Jože P. Damijan iz ekonomske fakultete in v dokaz pripenja povezavo do prispevkov z Nove24TV na temo katastrofalno spisanega zakona o drugem tiru.

Damijan: Če za referendum stopi SDS s svoji mašinerijo, bodo podpisi za referendum zbrani
Z drugimi besedami, Damijan, čeprav se sam v osnovi dobro zaveda, da je drugi tir v resnici novi TEŠ6 (tega plačujejo slovenski davkoplačevalci) in da zakon nikakor ni dober, vseeno ne bo proti, saj je za levičarje bolj pomembno, da na oblasti ostanejo njihovi ljudje, kot pa, da bi storili nekaj razumnega za Slovenijo.

Tako Damijan v nadaljevanju svojega pisma obtožuje Janeza Janšo, “da bo seveda zbiranje 40.000 podpisov za referendum, kot že nekajkrat, izkoristil za brezplačno predvolilno kampanjo in za rušenje vlade. Kajti ta referendum ne bo samo referendum za ali proti drugemu tiru, kar je že samo po sebi nevarno, pač pa referendum o zaupnici Cerarjevi vladi. Če se zbiranja podpisov loti SDS s svojo mašinerijo, bodo ti podpisi tudi zbrani!”

Damijan meni, da je referendum problematičen, ker bi ljudje “de facto” glasovali o zaupnici Cerarjevi vladi. “In to je lahko problem iz vidika zamika začetka gradnje. Eno leto po tem vlada ne sme vložiti zakona na to temo. Če pa pade vlada, pa lahko nova spet 3 leta razmišlja in preučuje zadeve, preden bo prišla na isto kot sedanja. To pa pomeni zamik začetka gradnje na 2020 ali 2021, ko bo obstoječi tir že zdavnaj zasičen, in da bodo Avstrijci pred nami dokončali svoj koridor (2025). Tovor se namreč začenja preusmerjati že prej, saj se pogodbe o zakupu kapacitet (v pristanišču in na vlakovnih linijah) sklepajo za nekaj let vnaprej. Če ne bo dovolj zagotovljenih zmogljivosti za transport prek Slovenije, bodo veliki logisti tovor začeli preusmerjati na Trst in Benetke,” razmišlja profesor.

Amandmaji k zakonu bi lahko Vilija Kovačiča prepričali, da umakne pobudo
Avtor pisma je tako predlagal vladi, naj razmisli o nekaterih amandmajih k svojemu zakonu, preden ga je nameravala znova potrjevati v državnem zboru. To pomeni izločitev Madžarske iz finančne konstrukcije in njeno nadomestitev z infrastrukturnimi obveznicami, ki se prodajo domačim subjektom, priključitev 2TDK Darsu ali SŽ Infra, obljuba znižanja vrednosti naložbe (v sodelovanju z neodvisno stroko), povečanje demokratičnega nadzora nad projektom, in sicer na način, da se vključi člen in da investicijski program ter finančni načrt potrdi državni zbor namesto vlade. Tako po njegovem pride do izboljšanja neodvisnega nadzora nad projektom.

V svojem pismu Damijan predlaga celo sklenitev t. i. “integrity pacta” s Transparency International in Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), ki bi nadziral vse postopke glede zbiranja ponudb in oddaje del (to je postala standardna praksa v mnogih razvitih državah, da čim bolj izločijo možnost koruptivnih praks). Vladi za konec predlaga, naj pragmatično razmisli o teh predlogih, njegov Svet pa se bo skušal pogovoriti z Vilijem Kovačičem, da v primeru pisne zaveze vlade k zgornjemu umakne svoje podpise, “da do zbiranja podpisov za referendum ne pride”.

L. S.

 • vsemojebabe

  Klinc pa taki ekonomisti, ki skušajo pri vsaki investiciji pristaviti svoj piskrček.

  • karpelec

   Ja, tudi to je umetnost ali znanje, ki ga nima vsak.

   • Steiermark

    Ja, nima je “vsak”, imajo pa jo titovi pionirčki!

 • janez zorman

  No, to mi je všeč, da se Nova počasi spreminja v raziskovalnega novinarja, da išče “mutivode” prisesane na državni denar (kot so to profesorčki na OEC z dodatki na čakanju). Iz e-maila je lepo vidna sprega politike z “raziskovalno” dejavnostjo, saj v mailu s strani Damjana ni niti enega drugega argumenta za drugi tir kot ta, da nas bodo pri logistiki prehiteli Italijani in Avstrijci. Če je to edini argument, naj nas kar prehitijo, kajti tovornjakarji iz luke so nam že do sedaj iz AC križa naredili kolovoz in imamo AC že slabše od Srbov, da ne govorimo za Hrvaško. Iz maila, po mojem videnju, sili na površje neka nagrada od nekoga, na neznanem kraju, neznano kdaj – verjetno kmalu.

  • totex39

   V vsem se s tabo strinjam, pa da jih ne bi lopov Zidar z svojim klanom gradil bi bile naše ceste lahko bolj vzdržljive.

  • Lokomotivführer

   Tuneli čez Trojane bodo kmalu dobili zaradi dotrajane vozne (bolj poskakajoče) površine verjetno novo omejtev, vsaj na 80 km/h. Sramota, da se temu reče avtocesta.

 • janez.pokoncni

  Damjan je utopični keynesianist in po mojem mnenju so pogledi na ekonomijo teh zblojencev zelo podobni komunistom. Na drugi strani gre za klasičnega slovenskega javnosektorskega mutibariča. Dopoldan gara kot profesor na ekonomskem faksu, popoldan pa svetuje državnim firmam za cca 10.000 evrov na mesec – njegov letni isplen je bil tako lani kot predlani cca 130.000 evrov, popoldan jasno. Damijan je eden od tisočih razlogov, zakaj “mi” potrebujemo državni kapitalizem.

  • šmentanamuha

   Odlično, zadetek v tarčo!

  • Anton

   problem ki jaz vidim je bolj kako prepričati v naslednjih volitvah tisti del volilnega bazena, ki sedaj predstavlja apatične volilce,predsem mlade.Mlade politika ne zanima in to je sila nevarno. Torej najprej čemu nastanek take ignorance zanimanja politike med mladimi. jaz sebno menim da so temu dodobra pripsevali režimski mediji , ki so ljudem, mladim vsilili izrkivljeno podobo politike, desnico prikazali kot tisti del volilnega bazena, skupek skorumpiranih, nezmožnosih, inferiornih dementih ljudi. To politiko so /še vedno intezivno dnevno prodajajo, kajpak pod pojmom več resnic, polresnic, kar je žalibog nebuloza nebuloz resnica je lahko zgolj ena, vendar so pazi levaki dejstvo izenačili z resnico, kar so ljudje, žalibog tudi visokoštudirani pokupili kot sveto. skratka da strnem misli, vse to je vodilo do pojava vsegliharstva, češ politiki, politične stranke so vsi enaki, ažlibog tudi med maldimi, kar kot sem že omenil je vodilo do ignorance politike, d apatičnosti. Vse to je akjpak voda na mlin levakov, potomcev bivšega režima, ki na podlagi atkega populizma, na podlagi več resnic, polresnic lahko še naprej obvladujejo politični prstor in držijo desnico oslabljeno kot je. Tudi če Janez Janša zmaga sedaj bo žalibog zmagal s premalo odstotka, da bi lahko strnil trdno koalicijo, vado, vlado reform., razen če, te malde nekako ne preprčamo da desnica janez Janša, ni tak kot ga prikazujejo levaki njihovi vazali mainstreami in da za njih stanje ni kriv janez janša, desnica kot taka, temveč popuisti, lažnjivi kljukci a la cmerar ups cerar oz levaki.In da je napočil prostor, ko je potrebno iti na vlitve kot za časa demosa , damo glas desnici, levake pa pospremimo na smetišče zgodovine kamor s svojo ideologijo tudi sodijo.Se opravičujem za slovnico

 • von Rhein

  Profesor Jože P. Damjan se kar dobro znajde v politiki. Slabše na svojem delovnem področju kar dokazuje marsikateri diplomant EF.

 • totex39

  Ta Damijan je postal veliki dvoličneš. V začetku svoje “kariere” je sodeloval z Janšom, nato pa je naenkrat spremenil svojo taktiko proti njemu, očitno so mu kaj kmalu izprali možgane.

  • Anton

   navidez je delal z Janezom Janšem, nikoli pa ni bil z njim. Pač levaški integriranec

   • totex39

    Ja ravno taki so največji pezduni in take imamo vedno več.

  • janez.pokoncni

   Damijan je bil par tednov finančni minister Janševe vlade. Njegova edina odmevna akcija je bila inštalacija ročnega “fucbala” v pisarno.

  • šmentanamuha

   Glede na tale dopis je zelo možno, da je bil samo Kučanov (kučanistični) infiltriranec. Mislim, da sem začela štekat tele igrice, čeprav ne trdim, da mi je vse jasno. Ampak stvari res kažejo v tej smeri.

 • Fireblade

  Ta svinja parazitska predlaga tudi bencinski cent za železnico!!! A da bi še z dodatnim davkom plačevali najdražje tire na svetu????
  Luko je treba hitro prodat in naterat srpsko mafijo nazaj na jug, KONEC BALKANIZACIJI in UDBOMAFIJI!!!

 • Demonkrat

  Islandija nima železnice .

 • Jože P.

  totex39:MIslim da g.Damijanu ni nihče izpral možgane ampak je eden najbolj uglednih in pametnih državljanov v Sloveniji ki zna delati in misliti s svojo glavo je pa tako če nisi z Janšatom si potem proti njemu to je taktika Janeza Janše in tistih ki jim je izpral možgane Jože P. Damijan tako naprej ne daj se njim.
  lp Jože P.

  • janez zorman

   Fake news.

  • WatsonForus

   yes , yes – ritka , ki stisne rep med noge ko zagusti.

 • Jože P.

  Fireblade… kaj kovnes udbomafijo saj maš na železnici sindikalnega direktorja Pavlič Alberta dobrega prijatelja Janeza Janša pa se celo strinja s bencinskim centom in nič naredi res imate oprane možgane SDS -sovci ne veste kaj se dogaja med vašimi kolegi??????

 • WatsonForus

  seveda rajo je treba prestrašit z Janšo -.- BUUUUU BUUUU !!! se že tresem :) , kretenizem levakarjev , a še vedno pali na opranih slovenčkih.

 • zokispoki

  No, ta pseudo ekspert do sedaj zares ni povedal kaj dosti pametnega. Je pa dokazal, da ponižno in zvesto sledi ukazom iz Murgel .

 • Slovenec 33

  Ja nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne delujejo v korist avtohtonih in tudi v Sloveniji je tako.
  In koga se bojijo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda – samo domoljubov oziroma patriotov.
  Trenutna situacija v slovenskih deželah pa kaže, da poleg SDS in Primicove skupine na patriotski strani ni drugih političnih skupin. Zaupam pa slovesnkim patriotom, da bodo uspeli prekiniti to okupacijo, ki se že predlogo vleče in slovenske dežele z uvažanjem novih okupatorjev potiska na obrobje..

  • Aron

   ‘Heroism on command, senseless violence, and all the loathsome nonsense that goes by the name of patriotism – how passionately I hate them!’ – Albert Einstein

   Svoj selektivni patriotizem si kar zatakni nekam.

 • Demonkrat

  Jansafob?

 • Jože P.

  Je pa tako dragi domoljubi SDS-sovci k tako kritizirate rdeče zvezde in komuniste,da vas spomnim vaš poglavar g.Janez Janša je bil eden prvih komunistov z partijsko knjižico.!!!!! če ne veste potem…??? je on tudi dvoličnež kot Jože P. Damjan.

  • montyamp

   Klin se s klinom zbija .
   Komuniste s komunistom , ki je prišel napol k pameti .

   • Jože P.

    Ovce Z Opranimi možgani……

    • Viktorh

     Res si tipičen oportunističen intelektualec.

    • Alojz Veselič

     Kaj ne vidiš da ti edini med toliko drugimi misliš da imaš prav boš se mogel malo zamisliti ali pa je nekaj hudo narobe s tabo??

  • Miroslav

   Kaj blodiš kakšen komunist je bil tudi če bi hotel biti so ga po hitrem postopku izbrisali zato ker je hotel Demokratični komunizem žal tudi politično namreč on je bil obramboslovec in si moral biti član zločinske organizacije.Odvisno on ni oseba ki bi opravljal komunistične posle kot še danes opravljajo naši vladajoči komunisti.

   • Jože P.

    Kje pa vam pere možgane Janša v pralnem stroju ….!!!!

    • Miroslav

     Ti si taka mona komunistična so ti prali možgane 70 let in še zdaj ti jih perejo banditi lopovi.

  • MižekFiga

   Anonimnež Jože P. (P = pička mu na nosu zrastla, pa ga tudi zato ni v vladi). Z/akaj ste ga izključili, Jeklenega Janeza, enega izmed prvih s partijsko knjižico, ali zato ker je zmogel peš do Jajca, kar ddr. Kučanu, zaradi kratkih nog, ni uspelo? Čist zares ta prvi s partijskim potrdilom, so po dolenjski, kot raztrganci, kradli kokoši in zajce (tudi prašiče in krave, če je le ratalo), torej kriminalci že od 1940 naprej. Danes so njihovi potomci specializirani na bankomate.

   • Jože P.

    Noben me ni izkluču iz komunistov sem bil član SDS in sem desničar še skozi sam nimam opranih možganov s strani SDS ampak mislim s svojimi kot Jože P. Damijan

    • Borut Stari

     Sodeč po tem kar pišeš ne moreš misliti s tistim česar nimaš. Enako velja za JPD.

  • Viktorh

   Oh in ah, hlapček, rdeči.
   Bil kot vsi aktivni politiki. To je bil pogoj. Moral si biti “moralno politično neoporečen”, da si lahko bil poklicni funkcionar.

   Toda, Jožek, fant je pravočasno spregledal, kritiziral je zločinski sistem, komunisti so ga iz svoj vrst izključili. Ugovarjal je.
   Postal je pravi borec za demokracijo.
   Takšni kot ti, ritolizci, oportunisti, pa še kar vijugate med njimi.

   • Jože P.

    dragi Viktorh nisem bil noben komunist ampak sem skozi desničar celo bil sem dolgoletni član SDS in sem dve leti nazaj izstopil in povedal predsedniku SDS da se takih umazanih igric kot jih vi delate ne grem več tako da te ne bo skrbelo če sem komunist. sem desničar skozi ne tako kot vaš poglavar Janša ki vam pere možgane je bil prvo zaveden komunist da je pršu na položaj vam ovcam pa pere možgane in hodite in se jokate po shodih za njim..!!Ker takih ko je Janša ko se obrača po vetru ti povem še to da zarad takih so bili med vojno in povojni pobiti nedolžni domobranci tudi moji strici. Zdej se pa malo zamisli če imaš še kaj svojih možganov lep pozdrav.

    • Viktorh

     Napisal sem, da si “rdeči hlapček”, ki ponavlja vse o članstvu JJ v ZK.
     Kje in kaj si bil ti, me ne briga, kot tebe ne briga s kom se družim jaz in kdo meni “pere možgane”.
     O pranju govorite običajno opranoglavci.

     P. S. : ne glede na to ali si original ali pa drugi JP, ne spremeni mojega pogleda do tebe.

    • Borut Stari

     Aha ujel si se na limanice.

  • Janez

   Ne bo držalo “naš poglavar je zamenjal partijsko knjižico za Demokracijo”.Jože P pa se še sedaj in vedno bolj valja v Rdečem dreku.

 • montyamp

  Pri komunikaciji z HUDOJAMSKO TITOVO OMLADINO ,
  moramo vedno upoštevati in paziti na njihovo mentalno omejenost .
  Poćasi bomo morali sprejeti zakonodajo o delitvi orožnih listov za rdečkarsko topoumnost , namreč , če te zadene , te ubije .
  Provokatorji po portalih v službi resnice , dobijo še potrdila o stopnji duševne motenosti .
  Prilagam seznam specialistov :

  http://www.forum-tezave-pomagajmosi.mojforum.si/forum-tezave-pomagajmosi-post-4815.html

 • Jože P.

  montyamp…vidim da res sam rabiš dobrega psihiatra ker ne moreš prenesti resnice oz.ker imaš oprane možgane saj mas dost velik seznam psihiatrov enga bos že najdu želim ti udobno zdravljenje

  • montyamp

   Stari , sanjači utapljate tole slovensko kokoš v grezhici samozapravnega fašizma , že zelo dolgo .
   Dokler vam bodo raznorazni udbofosili tipa udbozemljarič in žvepleni pritljikavec trgali državo s vzporedno F21 ekonomijo in raznimi industrijskimi pralnicami denarja , brez da boš tole sprevidel , ti zares priporočam da stopiš korak bliže svojemu samospoznavanju .
   Odpri oči , butl.
   Dolžen si mi 100 EUR .

   • Jože P.

    Si pa res butel to mi je znano pri vas se ne znante obvladovati hodite kot ovce okol sodišča nazadnje pa,če ne drugega pretepete enga ubogega klošarja na shodu vašega Trebuščka….ha ha ha

 • Morala

  Morda ni pričakoval, da bo email prišel v javnost in bo lahko še najprej sedel na dveh stolčkih! Vendar je že tako, da tako v nedogled ne gre, slej ko prej se en stolček izmakne! Naj le pazi, da se mu ne bo še drugi! :)

 • domovina mili dom

  Sama sreča je bila, da je g. Janša spregledal v takratni vladi tega murgeljskega potaknjenca. Ko se bo proračun očistil, bodo ti mešalci virtualnih znanosti počasi začeli delo iskati na realnem tržišču. Potem bomo videli njihovo znanje.

  • šmentanamuha

   Hm, res je možno, da je bil P. Damjan podtaknjenec v Janševi vladi.

   • MižekFiga

    Seve da je bil! Samo en mesec mu je uspelo blefirati, dokler ga dogovorna ekonomija (več ne zmore) dokončno ni izdala.

    • šmentanamuha

     okej, ti verjamem.

    • tohuvabohu

     Položaj je dobro izrabil, tako da je postal nadzornik NLB. Še do danes ni pojasnil svoje vloge v kopanju bančne luknje. Zna pa udrihati po Janši in vztrajno laže, da je Janša prodal Mercator Šrotu in Bavčarju.

 • montyamp

  Udbofosili so še vedno na oblasti .
  Stari morilski majmuni bodo gradili drugi tir . Z našim denarjem . Rdeči fašizem naj maha s svojimi kurci po trnju , naše naj pa HLAPCI Stalinove glistavosti pustijo na miru .
  Zato beži vse iz države , saj narod ni neumen .
  GORJE NARODU KO PRIDE MORILSKOKLEPTOMANSKI HLAPEC NA OBLAST .

 • Viktorh

  Meni je jasno, da bo zakon padel na referendumu, vlada pa po referendumu.
  Damjan je pa oportunist.

  • MižekFiga

   Damjan je vse kar češ, samo ekonomist ni!

   • tohuvabohu

    Damjan je tisti genialni ekonomist, ki je “razkrinkal” Adama Smitha. Več let je mrzlično iskal nevidno roko trga, o kateri je govoril Smith pred dvesto leti. In ker je ni našel, je razodel celemu svetu, da te roke ni. Ja, kako naj jo najde, ko pa je nevidna?!

    • sodnikisozločinci

     Hja, enostavno, našel bi jo z uporabo svojih nevidnih možganov.

  • janez cepec

   ti s’ pa UDBOU- ski PIZDUH

 • althar

  A to zdaj kakor ena veja udbomafijske hidre preko jecljajočega Damjana poziva drugo vejo udbomafijske hidre, naj bo malo manj požrešna (vsaj na začetku), da bi še en udbomafijski nateg bebavih slovencljev vendarle uspel?

  Ne bo šlo, hehe. Referendum je neizbežen. Slovenclji počasi spet postajajo Slovenci.

  • MižekFiga

   Ker koalicijski stampedo (ko govedo pobezlja) melje vse pred sabo, je referendum logičen!

 • Iza Demos

  Prebrala pismo, ki ga je napisal g. Damjan. Ne razberem nobene grožnje le navajanje dejstev tako značilnih za našo državo.
  Bistvo njegovega pisanja je: če se ne sporazumemo za gradnjo 2.tira čim preje se bo tovor preusmeril v Trst in Benetke. Zdaj pa kaj je pomembneje “merjenje mišic” med strankami ali Luka Koper in s tem povezana delovna mesta v SLO? Bomo vrgli spet denar za referendum kot smo za tistega o trgovinah pa pokojninski reformi? In kaj se je zgodilo: trgovine so odprte celo dalj kot so bile pred referendumom in delovna doba se nam povečuje.

  • RATATA

   V trgovine hodim samo ob nedeljah. To pa zato, da zabavam prodajalke in jih s tem, ko se mi režijo malo razvedrim.

   • janez cepec

    koko se ti ne bi režale, ko si pa tak kreten, čeprou, ene pravjo, de jih je takga debila kot si ti, kr mau strah

    • KAPIBARA

     Raje kaki zabavljač, kot pa zamorjen tečen komunjara

   • tohuvabohu

    A si pri rdečih noskih?

    • RATATA

     Ne, pri “norčavih rilčkih” hehe

  • Igor Kavalar

   Tisti denar, za referendume v večini dobijo ljudje, ki tam štejejo glasove. Švica ima skoraj vsak mesec referendum. Zakaj je to tam nekaj normalnega, pri nas se pa tega otepamo in prepuščamo odločitve posameznikom?

   Jaz mislim, da bi moralo biti referendumov čimveč, seveda o pomembnih stvareh, ker vlada in poslanci so v službi ljudi in ne obratno. Zakaj pri nas niso upoštevali referendumske volje v preteklosti pa kaže, da je Slovenska demokracija farsa in da gre za oblast mafijske elite.

   • dež

    Lahko bi bil skupaj s predsedniškimi volitvami, kot je že predlagal Brglezu Vili Kovačič, s čimer bi minimizirali stroške. Tudi najbolj reprezentativen bi bil in volilna udeležba (ki bo sicer slaba) bi bila boljša.
    A stavim pivo da ne bo takrat, ker bo v tem primeru zagotovo dosežen kvorum proti.

    • Igor Kavalar

     Se strinjam. To ni panike, če je skupaj, mislim, da bi to morala biti 3 mesečna praksa(pa če je 5, 10 vprašanj gor za ljudi), švicarji imajo isto. Pač več vprašanj dajo pod en referendum. Sej ne rabijo vprašat le ali ste ZA ali ste PROTI.

   • montyamp

    Kakšne mafijske ???
    To ni m od mafije .
    To je krdelo garjavih hijen na dveh nogah , potomcev HUDOJAMSKEGA ČLOVEKA .

   • Borut Stari

    2 tir ni nič drugega kot še en bankomat za posvečeno tovarišijo, njihve sorodnike in prijatelje.

   • sodnikisozločinci

    Bolje ne bi mogel napisati:

    Slovenska demokracija je farsa, gre za oblast mafijske elite.

  • MižekFiga

   Referendum stane manj kot 5 milj €. Murglskih 22 km železnice pa okoli 700 milj. € preveč. TOREJ !!!

   • WatsonForus

    TOREJ – ene 140 referendumov !

   • Iza Demos

    Vsekakor, če bomo potem vseeno, a z zamudo, gradili 22 km železnice, saj se bo medtem promet preusmeril v druge luke in tira ne bomo potrebovali več.
    Kolikšna je prava cena ne vem. Mi v firmi za vsako investicijo naredimo analizo + in – (cost benefit) potem se pa odločimo.

  • tohuvabohu

   A ti ločiš, kaj je grožnja, kaj pa strašenje?

  • tramal

   Odprte trgovine je sforsiral srbin jankovič ,ker je mislil da bo mogel ukrasti merkator.

  • Viktorh

   Očitno se pretvarjaš, da ne vidiš…

 • Vlado77

  Problem te vlade je , da ignorira opozicijo pri vsem tudi pri zadevah ,ki presegajo neko obdobja vladanja. Lahko pride do še enega T6 – in koga bomo prijeli za uha? Mislim , da bi morali vse odločitve ,ki so dolgoročne sprejemati s nekim dogovorom in konsezom. Predvsem pa racionalno. Eni trdijo , da je ta drugi tir tako drag , da ni upravičen. Sploh pa Slovenija potrebuje moderne železnice po celi državi. To kar imamo je navadna sramota , da ne govorimo o potniškem prometu ,ki je beda . P. Damjan pa je je popihal ,ko je imel možnost v vladi – zakaj?

  • Vera

   Zato ,ker ni smel več igrati ” namiznega tenisa ” med delovnim časom .

   • moon

    Bilijard, Vera, bilijard…

    • tohuvabohu

     No, resnici na ljubo je bil namizni nogomet.

     • Vera

      V glavnem igral se je ta Damjan , namesto, da bi delal .

 • tasilo

  JPD ne sedi na dveh stolih. JPD sedi na dveh kahlah.

  Saj razumete razliko, anede.

  • rubec

   Hehe

  • tohuvabohu

   Hehe, razliko razume vsak, ki je kdaj sédel na kahlo.

   • Borut Stari

    Zaradi disleksije se je verjetno vsedel in usral v tisto tretjo vmes, ki jo le on vidi,

 • Johan

  Jože P. Damijan, to pa že ptički čivkajo o ekonomistih zelo dvomljivega znanja in stalnega hlinjenja enkrat eni drugič drugi politični opciji. Znanja NIMA, zelo pa bi bil rad pomemben je oseba, ki je hotela nategnit vlado Janeza Janše, Janša je uvidel njegove namere in ga je nagnal !
  On NI STROKA on je ULIZJENEC, ki zelo dobro služi poleg bajne službe na Fakulteti, ki ni ravno ugledna !

  • Aron

   Damijan je odšel, ko je videl, da JJ pelje barko proti čerem. Hvalabogu si je s tem ohranil kredibilnost, v nasprotju z ostalimi.

   • tohuvabohu

    Pojma nimaš. Proti čerem je vozil JPD, ki je bil nadzornik NLB v času vrtanja bančne luknje in ni pisnil. Vsi, ki so sodelovali pri tem vrtanju, so krivi sabotaže nad državo in njeno takratno oblastjo.

    • Aron

     ‘Politično odgovornost za bančno luknjo je razmeroma lahko poiskati. Kot sem na tem mestu pisal že lani, je politična odgovornost na regulatorjih trga in vladi iz tistega obdobja. Glede prvega vemo, kdo sta bila guvernerja Banke Slovenije, kdo so bili viceguvernerji in kdo so bili člani sveta BS. Zadeva je zelo preprosta.

     Tudi glede druge strani je zadeva preprosta: na oblasti je bila desna koalicija. In vlada je soodgovorna za to, kar se je zgodilo v bankah, iz dveh razlogov. Po eni strani je soregulator finančnega sistema in mora v sodelovanju z BS sprejeti sistemsko zakonodajo, ki zagotavlja stabilnost bančnega sistema. Je tedanja vlada to naredila? Ne, grdo je zamočila. ‘

     • tohuvabohu

      Nakladaš, da se kar kadi. Zakonodaja je že obstajala, BS je imela vsa potrebna pooblastila (guverner je bil rdeči lopov Gaspari) in za vstop v EU smo morali sprejemati še dodatne ukrepe. Prevzemno zakonodajo pa so delale vlade LDS (avtorica Nina Plavšak – kača na zakonodajnih prsih). Zakaj pa JPD ni predlagal izboljšav, ko je bil minister, če je bila potreba?

     • Aron

      V nadzornih svetih drzavnih bank so sedeli SDSovci. Rezultat je bancna luknja, bailout, ZUJF. Ko je Damijan spoznal, da gre za nateg, se je umaknil.

     • tohuvabohu

      Vidiš, kakšen kreten si. Zakaj noben bankir ne sedi? Čigav je Kramar? Kdo je dobival posojila? Kdo je odobraval slabe kredite? Kdaj se je JPD umaknil iz NS NLB?

   • Borut Stari

    Ne bo držalo. JPD ni odšel ampak se zavedajoč se svoje nesposobnosti usral in pobegnil. Na čeri je barko parkiral Pahor. Za ta uspeh je bil nagrajen na volitvah za predsednika SLO. JPD je tako kot še nekateri kobajagi svetovalci le prisesan na veliko svinjo ob koritu.

 • Vera

  Tega prenapeteža tov. Damjana se še prav dobro spominjam, ko je bil nekaj časa v Janševi vladi , toda dolgo ni vzdržal ,ker ga je čakalo delo na vladi , on bi pa ves čas rad igral namizni tenis . Ja take dvoličneže imamo . Janša naj bo previden , koga bo v bodoče sprejemal v stranko .

 • milanček

  Predragi zavedni Slovenci, koliko časa, koliko negativnosti se še mora zgoditi nad našim narodom, da bomo enkrat za vselej rekli tej komunajzarski svinj-ariji pod poveljstvom kućana in podporo jugo mafije DOVOLJ! 75 let nas ta rdeča morilska gol-azen uničuje, pobija, nam krade miljarde, mi pa vse to mirno gledamo! Dejansko se strinjam z besedami g. Cankarja, da smo narod hlapcev! Tudi g. Cankar , ki je vseskozi opozarjal, da Slovenci ne gremo skupaj z Balkanom je bil umorjen s strani jugovičev! Zatorej moji Slovenci, vzemimo si našo državo nazaj, vso to kućanovo lopovsko,morilsko gola-zen pa pred sodišče in na giljotino!

 • if

  P. Damjan: “Zdaj je Janša s svojim političnim instinktom zaslutil priložnost ribarjenja v kalnem in v sredo zvečer podprl Kovačičevo zbiranje podpisov in organiziranje referenduma PROTI 2. tiru.”

  P. Damjanu!
  Ribarite v ribniku, ki je jasno kalen!
  Jasno vas vidim kot krapa z nedmokratičnimi valencami v vrhove oblasti.

  Projekt 2. tir, kakor ga predvidevajo oblastni krapi, mora pasti, vključno s projektom, ki ga poudarja P. Damjan.

  • moon

   Meni dol visi za drugi tir, dokler ga ne placujem. Ce ga Luka rabi, naj si ga zgradi. SIcer pa, kaj bo z Luko Koper, ko bo Slovenija izgubila stik z odprtim morjem, si lahko predstavljamo.
   Ene parkrat bodo ladjarji poizkusili prebiti hrvasko blokado, potem se bodo preselili v Trst ali na Reko, mi hrvaski podrepniki bomo pa se iz Rijeke gradili drugi tir, , vse za ljubi dopustniski mir. Butale na kvadrat.

   • montyamp

    Prav imaš , 1945 Trst , da Rusi ne pridejo v Jadran ,
    danes Koper , da rusi ne pridejo do svoje luke .
    Žveplenega halbmadžarskega murglosrbskega rusofila obesiti , takoj .

    • šmentanamuha

     V Južni Ameriki bi mu ljudstvo že zdavnaj sodilo.

 • rrrrr

  Jože P.Damjan je še en primer stranskega in nekoristnega prododukta pri proizvodnji polizdelkov Ekonomske fakultete v Ljubljani. Ti so dovolj dobri le za domači, s tranzicijsko levico prepojeni lokalni trg.
  Čeprav levičarju, ja vlada J. Janše nadebudnemu JPD zaupala najprej Službo za razvoj ( nujne reforme), nato je postal celo minister za za Razvoj (2005). KLJUČNI TRENUTEK ZA IZPELJAVO REFORM!.
  Seveda se je doktorček pred prezahtevnimi nalogami prav nemarno ponečedil v podarjeni ministrski stolček in že po treh mesecih odstopil. Edina njegova uspešna reforma je bila nabava mize za biljard na hodniku ministrstva.
  Od tedaj naprej ta softić, doktorček slovenske tranzicijske kripto ekonomije poneumlja tiste svoje študente, ki mu še niso zbežali v tujino in pridno pljuje po vseh predlaganih reformah iz ust SDS ali g. Janeza Janše.
  Seveda je njegova Civilna inicijativa za II tir navaden fake za poneumljanje telebanov, ki raje, kot da bi se prijeli za SVOJE denarnice, bulijo v Storijo in laufajo okrog Ljubljane.

  • Iva

   Včasih je govoril o svobodnem podjetništvu, danes pa je zagovornik državnih investicij, kot privatnik (poleg profesure z dobro plačo in dodatki) pa je prisesan še na državo blagajno z množico svetovalnih pogodb, tako kot tudi množica oh in prof. javnosektorske elite! Govorijo o sociali, sami pa odžirajo in se redijo z davkoplačevalskim denarjem!

   Ga bomo ob volitvah videli v procesiji na Magistrat?

   • rrrrr

    Prav gotovo. Na mizi za biljard bo ostarelim udbofosilom procesije najprej postregel s šampanjcem, pod mizo pa si bosta kasneje z bodočim premierom bratsko razdelila 28,75% provizije od zapitka.
    Ljubljanski Magistrat v vsako slovensko vas!

   • šmentanamuha

    Tako si pač podjetništvo predstavljajo salonski profesorji z slovenskih ekonomskih fakultet.

  • montyamp

   Haha , ekonomski polizdelki sortirci solate v Avstriji , za crknit .

   • rrrrr

    Pogoj za vpis v Srednjo vrtnarsko šolo v Avstriji je magisterij pri Jožetu P. Damjanu iz Ekonomske fakultete v Ljubljani. Preverijo samo to, če magisterij ni plagiat.

  • črnaovca

   A ta stranski produkt ni bil minister pri Janši?

 • Johan

  Mutibarič

 • hle

  Dejstvo da je na drugi strani Janez Janša je skoraj edini razlog da se lahko ta in tudi še druge paradajzarske nesposobne vlade obdržijo na oblasti podpisov za referendum sds res ne bi imela problem zbrati vprašanje pa je če bi bil referendum uspešen ker je tematika nekoliko drugačna kot družinski zakonik bi rekel da se gredo račune brez krčmarja

  • Iva

   Žalostno, da je na drugi strani le JJ. Včasih je bila Dolomitska izjava, danes pa …

   • hle

    Na drugi strani ni le JJ ampak ko velika večina Slovencev vidi njega na čelu kolone se obrne vstran ravno zato nam paradajzarji lahko že leta ribarijo v kalnem mi pa lahko samo nemočno gledamo

 • Iva

  Jože P Damijan, ko je bil še Janšev minister (izrečeno na strokovnem seminarju, ki sem mu prisostvovala):

  “Samo Janša je zmožen uvesti enotno davčno stopnjo.
  Brez Janše ne bi bilo samostojne Slovenije.”

  Takrat je bil Damijan medijsko osovražen, danes pa je Damijan ljubljenec in ljubimec nezamenljive kontinuitete (sic!).

  • karpelec

   Ampak takrat je imel svojo ceno, sedaj je pa nima več.

 • Aton

  Že to, da si grozijo z J. je dokaz da so”lopovska posla” In da se zavedajo, da je samo J, tisti, ki lahko i zapre pipico.

 • Nata

  “Kozlu se ogni spredaj, konju zadaj, hudobnežu od vseh strani.”
  Tako pravi ruski pregovor.
  Levaki bi pa zelo radi vedeli, kako se ogniti Janši !!

  • Karmen

   Konju se ni potrebno umakniti, so čisto ok. Samo oglasiti se mu moraš.

   • Nata

    Verjetno imaš dobre izkušnje.
    Morda pa ta, ki je pregovor napisal misli tako, ravno zaradi . . . slabe.

    • Karmen

     Dobre. Jih imamo več v hlevu.
     Drugače pa imaš prav, levaki bi na vsak način radi odstranili Janšo, mislim pa, da si ga na način Kramberger ne upajo.

  • samsara

   Pravzaprav se trudijo, da bi njega ‘ognili’ stran od njih in sveta.

   • Nata

    Tudi tako lahko razložiš, ja. . .

 • Borut Stari

  Vse te vampirje je treba nagnati od bilo katerih za kvaliteto življenja ljudi pomemnih dejanj. Ali nima Jure Leben državni sekretar, kup masla na glavi? Da o adlatusa tovarišijske klike JPD, niti ne omenjam.

 • Janez

  Kje?
  Pa cenjei g. Vili zbira podpise ? Takoj se podpišem. Če kdo pove ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Mantadea

   Vpisite v iskalnik Publishwall Vili Kovacic in boste nasli.

 • antimur

  Tudi zaradi takšnih nesposobnežev kot je Damjan, Menciger in podobni socialistični ekonomisti, tonemo vedno globje v tej kučanistični greznici.

 • radames

  Četudi referendum o 2. tiru ne uspe in se ga bo začelo graditi, bo neka prihodnja vlada gradnjo ustavila. V to sem prepričan.

 • Solo

  “…Toda očitno Damijan vendarle sedi na dveh stolčkih…”

  Velike riti rade sedijo na dveh stolčkih. Še raje pa v usnjenih foteljih, s kaviarjem na mizi, chivasom v roki, kubanko v gobcu in Titovo sliko na steni.

  A ne, Damijan, kaviar-komunistični kleptonomist s kumrovške dopisne fakultete?

 • centurion

  Slovenci smo uvideli kam pes taco moli pri peder referendumu,
  prav tako vidimo to pri drugem tiru.
  Referendum BO.
  Referendum PROTI drugemu tiru bo uspel.
  Murgle norijo.

  • sodnikisozločinci

   Me prav zanima kaj sta se dogovarjala Orban in Cerar ter kakšne kravje kupčije nam prikrivajo.

 • sodnikisozločinci

  Že sama izključitev ostalih projektov za gradnjo drugega tira, strokovne javnosti, potem odločitev o gradnji brez javnega razpisa in projektne dokumentacije, smrdi po korupciji. Kdo v tej državi sploh še kaj zaupa Stranki Murgelskih Capinov?

 • tramal

  Janša se mora zelo paziti teh krtov oz. komunističnih podtaknjencev.

 • barbara rov

  Zdej je pa že čas, da spet pridemo SDS ovci na oblast. Levi so se preveč zabavali, naredili preveč svinjarije, zato moramo malo popucati.

  • šmentanamuha

   Provokator?

   • Viktorh

    Jasno! Več kot očitno.

 • dež

  Po stari dobri navadi je debata skrenila iz gospodarske v politično sfero.
  Ključno vprašanje pri drugem tiru je ali ga potrebujemo ali ne? In če ga, kdaj, kakšnega in kdo bo to plačal? Kaj pravi Damijan, ki je neto davkoplačevalski porabnik – kot profesor, s.p. in lastnik d.o.o,, je povsem nepomembno. Njemu se gre samo za priliv na njegovj T.R..

  • tohuvabohu

   Ključno je pa tudi vprašanje, kaj si lahko pomagamo s tem tirom. Če bi Koper povezali s Trstom, bi to bilo desetkrat ceneje in desetkrat hitreje. Vožnja po 20 km dolgi progi s 160 km/h je itak popoln nesmisel, če vemo, kako zaostalo je naše železniško omrežje.

   • dež

    Tistih 160 km/h za tovorne vlake je samo pravljica za naivne, več kot 80 km/h ne bodo šli nikoli. Če zaradi drugega ne zato, ker trasa poteka v vodovarstvenem pasu Rižane.
    Največji nateg pa je stalno nabijanje, kako zelo se mudi povečati prepustnost proge, kar seveda ni res. Odsek ima prepustnost 100 vlakov na dan, ki jih ta proga še ni videla.

  • sodnikisozločinci

   Glede na rast prometa ga potrebujemo, samo v prvih treh mesecih letos so SŽ prepeljale za 13 % več tovora kot v istem obdobju lani. Količina prepeljanega tovora se povečuje za okoli 30 % letno.

   • Lustrator

    Tudi stadion v prestolnici smo potrebovali – a ključno je vprašanje za koliko, predvsem pa čigavega denarja. Če si ga komiji tako zelo želijo, naj ga tudi sami financirajo – je mar tak problem organizirati eno dobro staro zadrugo v katerega vsak rdeči vernik vloži svoj prispevek v dobro “naicionalnega interesa”? Ne razumem pa zakaj bi morali ostali državljani plačevati davek za njihove igrice (od povečanja dobička Luke Koper ne bomo namreč imeli državljani popolnoma ničesar – vsaj dokler je ta v državnih rokah).

    • sodnikisozločinci

     Jaz mislim, da bi bilo še najbolje pridobiti investitorje s strani višegrajcev, oni bi dobili pristanišče brez političnih izsiljevanj EU, mi pa delo za Luko Koper in SŽ. Pa še rdeča mafija ne bi mogla krasti, ker bi jih tujci nadzorovali. Če pa investitorjev ne bi mogli dobiti, je to dokaz neprofitabilnosti izgradnje.

     • Lustrator

      Takšno rešitev tudi sam podpišem. A do česa takega lahko pride le preko trupel F21, v to smo lahko prepričani.

   • dež

    Pri številkah je potrebno biti natančen. 30% letno pomeni 100% rast v 3 letih, kar ne drži. Rast tovora se podvoji v cca. 9-10 letih. Zmogljivost proge Divača-KP je cca. 100 vlakov dnevno, vozi jih bistveno manj. In če podvojimo prepustnost, potrebujemo tudi povečanje prevoznih zmogljivosti, se pravi nakup novih lokomotiv in vagonov.
    Ne trdim, da nova dvotirna proga ne bi bila OK, zagotovo pa se nič ne mudi, kar nas številni želijo prepričati. Zato je edino smiselno ustaviti konje, vse dobro izračunati in premisliti ter se šele na podlagi tega odločiti kako in kaj.

 • janez55

  Tudi Janševa revolucija žre lastne otroke. Zdaj je očitno prišel na vrsto tudi Damijan.

  • Viktorh

   Torej Janša napada Damjana, ne obratno?

   • Vera

    Janši se fučka za enega Damjana iz fakultete od koder nobeden ne pride prav bister .

    • Viktorh

     0 + 0 = 0

   • janez55

    V napad pošilja svoje poslušne cucke na Novi24TV. Saj bo tudi njih izpljunil, ko jih ne bo več rabil.

  • učko

   To je na nek način res, sam Damjan je bil itak “petokolonaš” in še dobro, da mu Janša takrat ni nasedel !!! Ga je odslovil !!!!

  • Johan

   Take pizdune je Janša odpihnil

   • janez55

    Tipična lastnost psihopatov. Hudič pa je, ko v vseh okoli sebe vidijo samo še sovražnike.

 • Lustrator

  Brez komentarja. Ob tipih Damijanovegaali Virantovega kalibra ostanem dobesedno brez besed. Raje imam odkrite komuniste kot pa tovrstne koristoljubce, ki še kar naprej farbajo rajo s svojo “kredibilnostjo”.

 • Janez

  Moj komentar ne spada k tej temi,vendar ljubi Sloovenci dobro opazujte,kaj počne Vojaška ministrica Katička vBeogradu pri Srbih in v Podgorici pri Črnogorcih,Kmalu bomo zopet PRODANI Balkanu.

 • Olga

  P.Damjanu je Janša ponudil sidelovanje v času njegove vlade! Ta ni hotel sodelovati! Bila sem presenečena, ker se mi je zdel sposoben in bil lahko tvorno sodelovala!
  Če forsira drugi tir za vsako ceno, mi je vse jasno!
  Vsi na referendum!

  • učko

   Men je blo pa že takrat jasno, pa se mi ne da razlagat zakaj !

  • hle

   Meni je pa jasno samo to da se vse več pametnih in sposobnih ljudi janeza izogiba v velikem loku pa bi se morali včasih tudi vprašat zakaj

   • Olga

    Zato se pa s to vlado vsi pametni ljudje iz EU in sveta izogibajo Sloveniji v velikem loku! Pa se vi vprašajte, zakaj! Vodi Slovenijo Janša? Ko jo je vodil, smo bili vzor! Če vam je všeč ali pa ne, je Janša sposoben in pošten, to pa levico moti! Politični procesi in diskreditacija… Laž je nesmrtna duša komunizma!

    • hle

     Izogibajo se Sloveniji zato ker pri nas vlada norost leva in desna obe sta enako za naš narod uničevalni

     • Olga

      Vseglihar na delu?!

     • hle

      Še vedno bolje kot nekdo z enosmerno pametjo

     • Olga

      Raje enosmerno pamet, kot prazno glavo!

     • hle

      Prazna glava je danes privilegij žal nimam te sreče

  • Janez

   Kje ?
   Se zbirajo podpisi za referendum ? Takoj podpišem. L.r. JANEZ KOMENDA

   • Olga

    Vili Kovacic zbira prijave! Obrazec je objavljen na Novi!

 • baldeagle

  Nič drugega ne bom napisal, le to, da naj bo ta nesposobna oportunistična oproda in glista tiho. Ko je tiho, je najbolj pameten.

 • VERZIFIKATOR

  Jože P.

  KRETNIČAR DAMJAN

  Zopet fant je s tira danes skrenil,
  ugotavljal je prometnik v službi,
  zopet bil je Damjan v slabi družbi
  in že spet ničesar ni ukrenil.

  Kretničar je, saj ga vsi poznate,
  rad pomika se po slepih tirih,
  črpa pa navdih pri takšnih virih,
  v vedno nove pride da zagate.

  Skrene levo, pa spet levo v prazno,
  ko je najmanj treba, rampe dviga,
  ko bi moral, zlepa se ne zmiga,
  stanje kretnic je pri njem porazno.

  Speljal rad bi vse na drugi tir,
  tam koristi zase si obeta,
  pa zato kot kretničar zapleta
  vsako stvar, da je vesel hudir.

  Ker njegovo delo je skrenitev
  s proge prave v slepo enotirnost,
  Damjana popadla je nezmernost,
  zlepa ne pojavi se streznitev.

  Stavi vse na drugi tir rešilni,
  s tem da bi se rampa poravnala,
  hrbtenica se ne bo zravnala,
  saj predolgo v drži je servilni.

  In zato je spet usekal danes,
  s tira kot že tolikokrat skrenil,
  od takrat ko odpustiti sklenil
  ga je šef postaje, neki Janez.

  Ko se ta bo spet pojavil v službi,
  kretničarju tja ne bo vrnitve,
  Damjanu nazaj na tir skrenitve,
  v starih bo končal vagonov družbi.

 • tomven

  Ne vem zakaj, ampak občutek imam, da bo Vili Kovačič doživel kako nesrečo, ali ga bo ponesreči zadel kak pijan lovec itd.. Apetiti levakarjev po denarju so neznanski, zato sigurno ne bodo izbirali sredstev… Torej Vili, čuvaj se!

 • Argentinec

  Črna roka je bila pro-katoliška organizacija, ki je med 2. svetovno vojno izvrševala atentate oz. umore političnih nasprotnikov. Velja za eno najbolj kontroverznih organizacij, ki so bile prisotne na ozemlju današnje Slovenije med drugo svetovno vojno.

  Organizacija je ime dobila po znaku, odtisu črne roke, ki ga je puščala na mestu umorov, grozilnih pismih, letakih.

  Na letaku je bila roka z mrtvaško glavo in napisom: “SMRT OF” ali “ENKRAT SI UŠEL DRUGIČ NE BOŠ, SMRT KOMUNIZMU”.

  Po do zdaj znanih podatkih so začeli z delovanjem Črne roke protikomunistični borci, ki so se tako znebili predvsem terencev.

  Kazniva dejanja, ki jih je zagrešila Črna roka:

  Črna roka je ugrabila, mučila in ubila okoli 1.000 gverilcev OF-a in njihovih civilnih podpornikov. Navedenih je le nekaj izmed kaznivih dejanj;

  – 21. februar 1945: pet članov družine Hotkovič mučenih in ubitih v Žužemberku – oče, mati in tri hčere, Črna roka umorila 56 civilistov v Žužemberku

  – Noč 1. aprila 1944: šest ljudi – M. Franc, Gusti in Leopold P., K. Mara, Adolf O. in Ivanka O. – brutalno umorjeni na Jesenicah

  – 4. november 1944: Amalija Rob Z., umorjena s svojim otrokom

  – 22. junij 1944: oče Edward Z. s sinovoma in Dušan Edvard iz vasi Ponikve, ugrabljeni, nato pa brutalno umorjeni.

  – 2. aprila 1944 so bili umorjeni : Stefan in Helena O. iz Mirne Peči njun sin je bil partizan

  – ponoči 16./17.5.1944 trije moški – Martin R., Josip A. in Anton K.- umorjenih v njihovih domovih

 • Janez

  Kje?
  SE ZBIRAJO PODPISI?
  Za ta
  referendum ?
  Takoj l.r. podpišem. Vsa čast gospodu Viliju ! RESNO – PODPIŠEM.. Janez KOMENDA

  • tohuvabohu

   Janez, v Goooooogla odtipkaj gesla: Vili Kovačič referendum. Eden od zadetkov je tale:
   http://www.casnik.si/index.php/2017/04/22/zbiranje-podpisov-za-referendum-proti-vladnemu-zakonu-drugega-tira/

   • Janez

    Hvala !
    Sem pogledal. Do 28.4. So se zbirali ti podpisi.Upam, da jih je bilo zbrano dovolj. L.r. Janez KOMENDA

    • Janez

     “Argentinec”
     Je tudi tu objavil svoj “falzifikat” o t.i. “črni roki”
     Že
     Leta 1936, 1937 itd. Je KPS – STALINSKA KOLABORANTKA – POSLALA 500 SLOVENCEV !
     V Španijo !
     Politično moriti – verne Špance.
     To pojasni samoobrambni odpor RKC in vernih Slovencev. Dejstvo.L.r.Janez KOMENDA

     • primsek

      Ha, tam so se na cerkveni strani borili Francovi musliči iz Maroka, sicer pa so napadli izvoljeno republiko. Zgodovina cvek, kot da bi se učil od Marjance, ki ji je Stojko obdrgnil spodnji del možganov

 • xtc

  Damjan pooseblja slovenskega intelektualca:
  Ni važno ali bo miljardna izuba;važno je ;da ne bo po tisti smeri;kjer bi lahko bilJJ:sTROŠKI NEPOMEMBNI SAMO ;DA SMO ZRAVEN:

 • terminalar

  Za kaj že rabim drugi tir?
  Še po prvem se ne vozim. Tudi večina državljanov se ne.
  Aja,… za luko.
  Kar sama si ga naj kupi.

 • Franjo Trojner

  Bolano in še enkrat bolano! Levi/kumunisti danes vsi stari in mladi socialisti/politiki so v spregi s svojimi vedno režimskimi mediji in pisuni očitno ponovno uspeli znova pohabiti že tako od prej derformirano razsodnost uma dela Slovenskih državljanov in jim kolektivizirati um. Del populacije, politike in večina medijev misli in dela točno tako usklajeno, enotno in brez vsake svoje pameti, volje kot da so Murgeljski Borgi! Ti Borgi verjamejo, da je g.Janša v naši državi kriv za vse kar se je in se bo še dogodilo in tudi za vse tisto kar se nikoli ni in tudi za vse tisto kar se dogodilo nikoli ne bo! Iz zgornjega prispevka vidite, da teh Borgov ne manjka niti med ekonomisti z doktoratom, kar gre očitno na račun našega borgovskega učnega programa, sistema. Izgleda, da Slovenci postajamo vse bolj Borgi, saj si drugače ne morem predstavljati normalne osebe, ki verjame, da je en samcat človek lahko kriv prav za vse kar se v naši družbi dogaja in kaj ne. Da, zelo bolan mora biti ta kolektivni način razmišljanja. In ta bolan Borgovski um in za človeštvo in človeka nenaraven in neobičajen, nam svobodno mislečim očita, da svoji vodji sledimo, kot ovce. Če je tako, 8sem raje svobodna, svobodno misleča in odločujoča ovca, kot pa kolektivni MURGELJSKI BORG.

 • Olga

  Znanje brez morale je kot hiša zgrajena na pesku!

 • primsek

  Predvsem iznoriški bi se moral zamisliti, če ga namesto pošasti in spak uporabljajo za strašenje ljudi. In mogoče bi ga postavili na mejo in bi že s svojim izgledom in obrezanimi možgani odvračal begunce, potem drugih ukrepov kot je žica sploh ne potrebujemo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!