Poglejte, kako so izjave Dimitrija Rupla za Novo24TV povsem prestrašile Hrvate, v Srbiji pišejo celo o skorajšnji vojni!

Besede, ki jih je v odnosu na pričakovano četrtkovo odločitev arbitraže za Novo24TV izrekel nekdanji slovenski minister dr. Dimitrij Rupel, močno odmevajo pri naših južnih sosedih. Rupel je na naše vprašanje, kaj bi lahko Slovenija storila v primeru, da bi bila odločitev arbitražnega sodišča zanjo ugodna, a je Hrvati ne bi želeli spoštovati in bi tako še naprej prihajalo do ribiških incidentov, izjavil, da bi bilo v Piranskem zalivu na meji s Hrvaško treba zasidrati bojno ladjo Triglav in kupiti še vsaj dve novi ladji, saj je naša vojska na morju preslabo opremljena. Hrvati so to vzeli kot grožnjo, saj so vsi največji mediji poročali celo o morebitnem oboroženem spopadu, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini pa so šli novinarji celo tako daleč, da so pisali o skorajšnji vojni med dvema sosedama, članicama Evropske unije. In čeprav je Novo24TV povzemal praktično cel Balkan, so slovenski režimski mediji, ravno nasprotno, ostali tiho in se niso želeli obregniti ob senzacionalistično poročanje balkanskih medijev – tudi zato, ker bi bilo treba navajati Novo24TV, kar pa je v skladu z njihovo levičarsko politiko prepovedano.

Naj spomnimo. Pred dnevi smo na portalu Nova24TV poročali o skorajšnji razsodbi arbitražnega sodišča, ki bo znana v četrtek, 29. junija. Takrat smo za komentar povprašali nekdanjega veleposlanika na Hrvaškem, Milana Orožna Adamiča, nekdanjega vodjo slovenske pogajalske komisije v času Janševe vlade, Miha Pogačnika, nekdanjega Tuđmanovega ministra Davorina Rudolfa – in Dimitrija Rupla, ki je bil v svojem razmišljanju še najbolj oster. Tudi do Slovencev, za katere je dejal, da so za 14 poletnih dni v kampu pri sosedih pripravljeni žrtvovati državne interese, zaradi česar se Slovenija na nek način sploh še ni odcepila od Hrvaške.

“Državi bosta imeli šest mesecev časa, da implementirata sodbo, Hrvati pa imajo ob tem precej več manevrskega prostora, ker so izstopili iz tega dogovora. Hrvati imajo pač takšno navado, da tisti del sodbe, ki jim ustreza, spoštujejo, tistega, ki jim ne, pa preprosto zavrnejo. A tako se lahko obnašajo, ker jim Slovenci to dopuščajo,” je med drugim povedal nekdanji zunanji minister. Hrvati so citirali Ruplove besede, najbolj pa so se obregnili ob njegovo razmišljanje, da bi morala Slovenija v Piranski zaliv zasidrati svojo ladjo Triglav in kupiti še nekaj novih, ki bi branile slovenske teritorialne vode.

Foto: Nova24TV.

Najprej povzemal Index, Hrvati tekmovali, kdo bo zapisal bolj senzacionalističen naslov
Prvi je Novo24TV povzel tabloidni spletni portal Index.hr, ki je v naslovu svojega prispevka zapisal, da Rupel sporoča: “V Piranski zaliv je treba poslati vojne ladje, ki bi branile slovenske vode.” Nato so Index povzeli tudi številni drugi hrvaški, srbski in bosanski mediji, ki so kar tekmovali med seboj, kdo bo zgodbo bolj “napihnil”. Portal 24Sata je tako zapisal: “Rupel nam grozi! V Piranski zaliv je treba poslati vojno ladjo! Ni nobenega dvoma, da se bodo slovenski patruljni čolni takoj po razglasitvi arbitraže pojavili na spornem področju, če ga bodo smatrali za svojega!”

Časnik Express.hr je šel še dlje in svojim bralcem natančno predstavil, s kakšnimi silami razpolaga slovenska vojska na morju. “To so ladje (dve), s katerimi Slovenci grozijo Hrvaški,” so zapisali in dodali, da jim ni popolnoma jasno, zakaj bi država, ki ima dve bojni ladji, Triglav in Ankaran, vstopila v oboroženi spopad z državo, ki ima nekajkrat večjo mornarico.

Foto: Nova24TV.

V Expressu so zapisali, da je Ankaran prva slovenska bojna ladja po zaključku embarga na uvoz orožja po koncu osamosvojitvene vojne, na drugi strani pa hrvaška vojna mornarica razpolaga s štirimi raketnimi metalci, ki so oboroženi s precej močnejšim RBS15, ki ima domet do 90 kilometrov. “Hrvaška mornarica ima tudi štiri patruljne ladje, ki so vse večje in bolje opremljene od Ankarana,” še piše Express, ki glede Rupla navaja, da je poznan po svojih provokativnih izjavah še iz časov hrvaških pristopnih pogajanj za članstvo v Evropski uniji.

Novinar Davor Ivanković je na to temo za Jutranji napisal celo kolumno, v kateri opozarja, da gre grožnje Slovencev jemati resno in da bi v primeru prihoda Triglava v Piranski zaliv Hrvati na mejo poslali dva svoja čolna.

Foto: Nova24TV.

Srbi šli še korak dlje: Triglav je po navodilih uradne Ljubljane bojda že na poti v Piranski zaliv
Ne samo Hrvati, tudi Srbi in Bosanci so poročali o dogajanju v Piranskem zalivu. Tako je Kurir zapisal, “da sta Slovenija in Hrvaška praktično na robu oboroženega spopada. Rupel bi v Piranski zaliv rad poslal bojne ladje, ki bodo ubranile Piranski zaliv!” Še bolj pa je pretiraval Informer, ki je zapisal, “da bi se Slovenci zaradi morja vojskovali s Hrvati! Ljubljana v Piranski zaliv pošilja svojo največjo bojno ladjo Triglav!” O dogodku je sicer poročala celo srbska državna televizija Radiotelevizija Srbija.

Za razliko od balkanskih medijev so slovenski režimski mediji (pričakovano) ostali tiho. Očitno velja tihi dogovor, da se medija Nova24TV pod nobenih pogojem ne sme omenjati, kaj šele citirati ali povzemati. Edino Večer se je z nekaj dni zamude odločil poklicati Dimitrija Rupla in ga pobarati o “nespametnih izjavah”, zaradi česar je nekdanji zunanji minister svoje besede sprva celo skušal demantirati, a jih je nato za Spletničasopis.si znova potrdil. “Če so Hrvati na veliko povzemali moje besede za Novo24TV, to pomeni, da so pred razglasitvijo arbitraže očitno zelo živčni,” je med drugim povedal za Večer.

Foto: Nova24TV.

Dimitrij Rupel za Spletničasopis: Kako pa bomo branili naše vode, če ne z ladjo?
Ostro je sicer slovenske medije na svojem blogu kritiziral tudi filozof Boris Vezjak, ker ne poročajo o izjavah Dimitrija Rupla in pretiranem odzivu na Balkanu. Balkansko razumevanje Ruplovih izjav je namreč takšno, da sta Slovenija in Hrvaška skoraj na robu vojne – to naj bi bilo po Vezjakovem mnenju vredno pozornosti. A Vezjak se celo strinja, da je razumljivo, da se “Janševe televizije” ne povzema.

Peter Jančič pa v svojem zapisu na blogu Spletničasopis vidi samo en razlog, da slovenski mediji ne poročajo o burnem odzivu na Balkanu: ne želijo reklamirati konkurenčne televizije in Dimitrija Rupla, ki med drugim tudi hvali prvo vlado Janeza Janše in kritizira vlado Mira Cerarja.

Seveda pa Rupel nikakor ni mislil v sporni zaliv poslati kakršnokoli ladjo še pred razglasitvijo arbitraže. Kot je še povedal Jančiču, druge možnosti v primeru slabe odločitve za Hrvaško tako ali tako ni, saj EU in NATO Slovencem pri varovanju svoje meje ne bosta priskočili na pomoč: “Kako pa naj država nadzira svojo mejo na morju, če ne s kakšno ladjo?”

L. S.

 • tzt

  Kot so Američani in Bruselj po diplomatskih kanalih pritisnili na Slovenijo, da je popustila pri vstopu Hrvatov v EU, bi lahko jecljajoči Cerar naredil diplomatski krog od USA do držav EU z največ vpliva. Potem bi se razmejitev upoštevala nekako samodejno kot so jo določili.

  Po preletu hrvaških spletnih portalov, je ta novica minornega pomena.

 • dež

  “Ratne brodove”, hm, koliko jih pa imamo ?
  Enega, pa še ta težko obrne v Piranskem zalivu. In po mojem je trenutno v remontu, ker je bil nedavno nazaj 1 mesec v Sredozemlju, kjer je reševal brodolomce.

 • Krtača 17

  Pa kje ste najdl besedo bojda? Kwa j to?

  • Kosobrin

   bojda bójda prisl. (ọ̑) star. baje: grad je bojda sezidal neki plemič / ekspr. razglašali so tri bojda nedotakljiva načela (Slovar slovenskega knjižnega jezika) Meni je lepša beseda kot BAJE.

  • Vojteh Dovč

   kwa! ali?

 • Megatron Arrows

  Glede na to, da je DEMOS-ova vlada zajebala mejo, ko je dovolila, da so Hrvati mejno postajo postavili na slovenskem ozemlju, Rupel pa je bil takrat tudi zunanji minister, naj sedaj ne gobca preveč, ker je tudi on krivec za izgubljen košček Slovenije. Sicer pa je Slovenija v odnosih s Hrvaško itak izgubila vse “derbije” kot LB filijala Zagreb, NEK, gozdna masa snežniških gozdov, meja na Muri …. Če ne bojo upoštevali odločitve arbitražne komisije, pa zapremo meje s Hrvaško, kjer koli so že, vse dokler se odločitev arbitraže ne uveljavi.

  • goldhorn

   Takrat so Hrvati na meji kao začasno postavili kontejner. Mejni prehod so zgradili mnogo kasneje, ko na oblasti ni bilo več Demosa.

   • Megatron Arrows

    Ja, kaj pa je bilo v tistem kontejnerju? Lubenice? ZAto bi morala takratna oblast DEMOS reagirati TAKOJ, še posebej, ker so nas Hrvati izdali, ko praznujejo samostojnost na isti dan kot mi, v resnici pa o nas dan kasneje s hrvaškega ozemlja v treh smereh napadle JNA oborožene sile. Takrat so Hrvati izgubili vse spoštovanje, saj so v tem primeru sodelovali v agresiji na Slovenijo. In to bi moral biti vzrok, da se agresijo na slovensko ozemlje s kontejnerjem pač ubrani. A ja, so imeli vsi politiki dosje v zagrebški armijski oblasti, pa so jih Hrvati “držali za jajca”.

   • Marijan Tončić

    Ne nakladajte, Hrvati so postavili kontejner, Slovenci pa že hišice in to daleč znotraj Sečoveljske doline, še dobro, da niso postavili v Luciji ali celo v Piranu.

  • etrusk

   Arrows – tako je edina rešitev – ZAPRETI MEJO da niti miška nebi mogla skozi

   • Megatron Arrows

    Ja, točno tako. Niti ven, niti noter na SLO_CRO meji, dokler se ne dogovrimo o razmejitvi. Kdor ima vikend dol, naj se preeli tja, če pa ne, potem gre lepo čez Madžarsko ali s trajektom Ancona Zadar

 • črnaovca

  Mejo bi lahko imeli na Mirni če bi v času osamsvajanja ravnali drugače

  • Tudi vso Istro s Trstom, Furlanijo, Julijsko krajino in nekaj otoki bi imeli, če bi Kardelj poznal malo več zgodovine in geografije.

   • Marijan Tončić

    Kaj je imel Kardelj kakšen razred osnovne šole ali samo triletko iz časov Avstroogrske? Kako bi lahko vedel, saj je Jugo vodil delavski razred in to takšen, ki se mu ni ravno dalo kaj preveč delati.

 • RealRevolution

  Seveda v vsakem primeru mora ta vlada dol cimprej!
  Ker toliko kot so znizal proracuna za vojsko je sramotno in nedopustno.
  Sploh sedaj ,ko je leve ideologije nasajenih ze toliko ljudi,da bi bilo presenecenje,ce bi slo cisto brez konfliktov.Potem se imamo migracije in drzavne spore…
  Mi smo miroljubna drzava zato rabimo vojsko za obrambo.
  Tako tudi rabimo dobiti konkretne zaveznike.
  Ne smemo se pustiti nobenemu.To tudi velja za hrvasko.Ta drzava nas bi najraje okupirala,ce bi lahko.
  In bi nas ze napadla ,ce ne bi imeli toliko turisticnega profita od nas.
  Moramo biti dovolj odlocni ter suvereni za svobodno Slovenijo .

 • janez.pokoncni

  Pravi sovražniki Slovencev in Slovenije niso na Hrvaškem, ampak v Sloveniji. Za trenutek stopimo v čevlje Hrvatov; če bi jih mi dobili, kako se “pod mizo” dogovarjajo z enim od arbitrov, bi prav tako “popizdili”.
  Problem Slovenije so sposobni hrvaški politiki (politika je kurba, to nam je menda jasno) na eni strani in nesposobni pozerji na drugi strani, ki smo jim “mi” prepustili “upravljanje” naše države.
  Nikakor ne bi izključil možnosti, da je vsa zgodba zrežirana. Po glavi se mi mota pravljica, da sta Sekolec in tista kura iz MZZ po tem, ko je postalo jasno, da arbitri ne bodo naklonjeni Hrvaški, dobila vsak po par 100K evrov v zameno za kratek brezvezen telefonski pogovor, ki so ga Hrvati izkoristili kot izstopno karto.

  • Anton

   ja res je ta nesposobnost Slovenske diplomacije se vleče kot kurja čreva oz drugače rečeno ima že dolgo brado a la kralj Matjaž, že od 1918 naprej, kar me niti ne čudi če pogledaš kdo nam je vsa ta leta vladal, eni in edini: KOMUNISTI, ki so zaradi svoje nesposobnosti ljudem lažno prikazovali zunanjega sovražnika, ZDA, zahodne kapitalistične države, sedaj v Samostojni Sloveniji je njihov razredni sovražnik stalno na tapeti Janez Janša. upam da se jim čimprej dokončno zmeša od blodenj sovraštva do spoštovanega gospoda Janeza Janše.

   sarkazem press

   • Kosobrin

    Se ni Janša dogovarjal s Sanaderjem? Se je takrat kaj premaknilo?

   • slosin

    janšizem: psihična bolezen slovenskih levičarjev , ki so zboleli za patološkim sovraštvom do J. Janše….Ne vem, zakaj ta pojem še ni v SSKJ…

    • Kosobrin

     In Cerar – psihična bolezen desničarjev! Pa smo si bot!

     • rrrrr

      Cerar je tudi tvoja bolezen, samo v svojo denarnico poglej….če je res tvoja, kenede.

     • Kosobrin

      Tudi v času IJJ je bilo bolj malo, je zahteval, da zategnemo pasove, kenede?

     • tohuvabohu

      Ja, res klošarji ste bili ob del dohodka. Ampak to je bil začasen ukrep.

     • Kosobrin

      Osliček pa tako slep, da niti ne vidi, da je bil tudi on sam prikrajšan… še sedaj se mu pozna v denarnici ….

    • Kosobrin

     Saj je! glej pod: zdráhar -ja m (ȃ) ekspr. kdor dela, povzroča zdrahe: bil je zdrahar in spletkar / vaški zdraharji ♪

  • RATATA

   Kaj ne bi rajši “naš” bebavi Memorandum preverili z vsemi idiotizmi omejenega uma, ki ni vseboval ničesar od relevantnih dokazil v zvezi s pripadnostjo ozemlja po mednarodnem pravu.
   Pa vse “karte” smo imeli hrvatska pa nobene!!!
   Jaz grem vedno sam scat!

   • Ana Job

    Kakšna vojna neki se obeta, kar pišejo Hrvati in Srbi? Kdo si jo pa upa privoščiti? Ropotanje brez veze. Prav nič se ne bo spremenilo, tako bo, kot je in še dolgo časa bomo tako. Za časa našega življenja sprememb ni za pričakovat.
    To je provokacija, kar Hrvati zganjajo. Bobovnik je pa ena sera, ko ni mogel s
    Kosorjevo po slovensko govorit in je ona njega ujsala, ne on njo.

  • Krtača 17

   Mednarodno sodišče je odločilo da dogodek Sekolec ne vpliva na arbitražo. Drugače je pa treba tale mednarodni sporazum spoštovati. V nasprotnem primeru…. raje ne bi razpravljal. A sodišče sigurno ne bo dopustilo nespoštovanja. Časa za uveljavitev odločitve sodišča je pol leta.

 • princeska

  Naša politika, naša birokracija, naši politiki vsi so na strani Hrvaške in Juge nasploh, zato imamo to, kar imamo. V slovenskem parlamentu je manj Slovencev, kot južnjakov. Med uradniki so južnjaki še iz časa trdega komunizma. Politiki so pa itak skoraj vsi zlizani s Hrvati, če drugega ne imajo tam vikende. Torej za Slovenijo in njene meje ne skrbi skoraj nihče. Kako naj uredimo meje s takim odnosom? Hrvatje vedo kaj hočejo in ni jih sram potuhnjenih in pritlehnih metod, da svoje dosežejo. Pahor z večino drugih politikov, se pa hodi na Hrvaško slikat.

  Dimitrij Rupel naj bo raje kar tiho. On je bil na položaju zunanjega ministra v letih 16. maj 1990 – 25. januar 1993, ko bi se morale meje takoj in odločno urediti ali zaščititi, a tip je raje kupoval z Marjetko metle.

  • Hanza Gorenjski

   Pravica do komentarja ti je dana, tudi to, da pišeš neumnosti.
   Toda, na tvojem mestu bi se zamislil.
   A si res prepričana, da je reševanje in varovanje meje v pristojnosti zunanjega ministrstva?
   Ne smeši se!

   • princeska

    Ejga ti Mujo, kako si?
    Poznaš razliko med urejanjem mej in njih pravno zaščito ter vojsko, al tega še niste vzeli?

    • Hanza Gorenjski

     V tem obdobju so Hrvati uspeli nam vsiliti pogajanja o nekakšni meji na sredini Piranskega zaliva. Pri tem se niso obotavljali niti pri uporabi zastraševalnih metod z uporabo vojske oziroma vojaške ladje, ki je priplula v Piranski zaliv.

     Hrvaška politika je s svojim agresivnim pristopom postopoma dosegla vse kar je želela. Leta 1993 so Hrvati, na nesporno slovenskem ozemlju v naselju Mlini, na ozemlju k. o. Sečovlje južno od reke Dragonje, postavili kontrolno točko, kateri danes pravijo mednarodni mejni prehod.

     Slovensko Zunanje ministrstvo je proti temu sicer protestiralo tako, da je Hrvaški poslalo protestno noto 12.05.1993. Sprva je Hrvaška kar nadaljevala z začetimi deli, ne glede na slovensko noto. Zatem je RS poslala še eno noto, 20.05.1993, v kateri je protestirala proti nadaljevanju del. Ker je bila Hrvaška takrat v vojni z jugo-srbsko armado in srbskimi vstajniki na Hrvaškem, so Hrvati dela ustavili junija 1993).

     • RATATA

      Že dolgo je jasno, da je hrvatska politika, njih težnje in način doseganja zadanega genocidna in fašistoidna.

    • Hanza Gorenjski

     Toda že naslednje leto so pričeli s ponovno gradnjo hrvaške kontrolne točke na istem mestu. Tudi tokrat je slovenska vlada »protestirala«, oziroma napisala Hrvaški pismo, na katero je 18. Velikega travna 1994 odgovoril takratni predsednik hrvaške vlade Nikica Valentić in katerega prevod vam predstavljamo spodaj:

     Pismo Nikice Valentića
     »Spoštovani predsednik g. Drnovšek

     Zaradi izrednega pomena za Hrvaški turizem, saj je beseda o pomembnem mejnem prehodu, je potrebno čim prej dokončati določena dela na mejnem prehodu Plovanija. Dela na mejnem prehodu so bila prekinjena junija lani.

     Te dni nameravamo začeti in izvesti samo tista dela, ki so potrebna, da se ta prehod usposobi za potrebe turistične sezone in sicer:

     1. Izvedbo nasipa za plato in pripravo prometne površine,

     2. Pripravo betonskih temeljev in montažo začasnega nadstrešja,

     3. Montažo začasnih montažnih hišic za potrebe državnih služb,

     4. Izvedbo del javne razsvetljave;

     Dovolite mi, da še enkrat v imenu Hrvaške Vlade potrdim in jamčim, da izgradnja teh začasnih del ne prejudicira mejne črte.

     Navedene konstrukcije se lahko odstranijo v roku 5 dni.

     Prosim, da navedeno sprejmete na znanje z razumevanjem.

     S spoštovanjem,

     Zagreb, 18.5.1994.

     PREDSEDNIK VLADE
     Nikica Valentić«

    • Hanza Gorenjski

     Miška, sedaj pa le preberi, pa vparšaj, če ti še kaj ni jasno.

 • Megatron Arrows

  A ja, zadevo lahko poenostavimo, Avstrijo prosim, da postanemo avstrijska dežela Kranjska. Potem bojo pa Avstrijci s Hrvati urejali meje po mejah dežele Kranjske.

  • montyamp

   Tako je , anšlus nazaj k Austiji , da bodo otroci dobili jesti , mi pa železnice ceste in plače .
   Banda čefutarska je svoje pokazala .

  • RATATA

   Nič nazaj. Karel je vse povedal v Manifestu. Štajerc, Korošc, Primorc, Prekmurc ni Krajnc!
   Po vseh Slovenskih Deželah so neuki, zavedeni in pohabljeni egoistični in izdajalski preužitkarji, ki so se prigrebli na odločevalske položaje…. in te je potrebno onesposobiti in jim soditi ” v imenu ljudstva, resnice in pravice!”.
   Vse je jasno, le kvazi strokovnjakom ni, zato jim je treba zapreti lažnive gobce!

  • šmentanamuha

   Pa ne reči, da si taka rit?

  • etrusk

   Zelo pametna misel , da bi se le uresničila.

 • RATATA

  Meja v Piranskem zalivu …. bedarija, ki jo ne more izustit ciganka.
  Dolg je seznam veleizdajalcev, da sploh ne vem kateri zid v Sloveniji je tako dolg, da bi vse naenkrat pred njega razvrstil.

  • Duhec

   Glih za kitajski zid jih je…. vsi ostali so prekratki. Če neb sproti pucali…

   • FUCK COMMUNISM

    Pucaj ti najprej ves kaj, a ne?! Zaudarjas!

 • DOMOBRANEC & GAY

  Kreten senilni stari. On je bil in vedno bo največji attention-whore, takrat ko je bil leval in zdaj, ko je desni.

  • Domoljub in gej

   WOW, lepi profil ;)

   • Krtača 17

    Hahaha a zdej sta se pa najdla? In to na desni hehehe A sta zihr?

    • Domoljub in gej

     A ni to lepo?

   • FUCK COMMUNISM

    A, a bo?!? Pikanje ritk?!?! Fuj!!!!

    • Domoljub in gej

     Zapri heteroseksualno gofljo

     • FUCK COMMUNISM

      Ocitno bo ritopikanja na pretek! Poprilicno odvratno!!! Fuj!!!

     • Domoljub in gej

      A si fouš??

     • FUCK COMMUNISM

      Fous?!?! Si poleg tega, da si peder, se maloumen in zabit?! Tvoj foter mora pa res bit ponosen nate…

  • FUCK COMMUNISM

   Dej ti razloz zakaj moras vsem razglasat, da ti v postli pase tic in smrdljiva rit?!? Koga mislis, da to zanima in da mora vedet?! Ravno zarad te vase vsiljivosti glede teh vasih odvratnosti greste vedno vec ljudem na jetra! Zakaj vsi ostali kar naprej ne razglasamo, da nam pase nasprotni spol?!?!?

   • Domoljub in gej

    Zakaj moraš ti razglašat, da ste heteroseksualci naravni, da je naravno da ste heteroseksualci pobili milijardo ljudi??

    • FUCK COMMUNISM

     Zato, ker smo naravni! Pedri ste napaka narave. Poskrbela je, da obstajate in obenem poskrbela, da se ne morete razmnozevat. Zato je kriminal in proti naravnim zakonitostim vam dajat otroke v posvojitev. In ne seri o pobijanju, ker to nima z vaso gensko napako nobene veze! To je le tvoj jalov poskus opravicevanja tvoje lastne deviantnosti!

     • Domoljub in gej

      Vsi smo naravni!! Homofobi niste naravni

     • FUCK COMMUNISM

      Pa kaj ce sem homofob!?!? Vtakni si te mevzaste izraze tja kamor sonce ne posije! Ti zgleda, da si pa heterofob, ker opravicujes tvoj pederizem s kao miljardo pobitih s strani heteroseksualcev. Idiotizem brez primere!

     • Hanza Gorenjski

      Zakaj pa so takšne kot ti v jugi zdravili z elektrošoki?

     • FUCK COMMUNISM

      Sej ni prav, da so jih, sam kar pa zdaj pedri pocnejo in zahtevajo, gre pa prek vseh meja dobrega okusa!

   • Egon83

    Kaj te zmoti, človek si je pač izbral nick za komentiranje. Vsaj takoj veš, s kom imaš opravka. Ti denimo imaš tudi seks in komunizem v svojem nicku pa se nihče ni obregnil ob to. Noben nobenemu ne brani da vtakne besedi ”straight” ali ”hetero” v svoj nick, če se mu zdi da ga to najbolj zaznamuje. Brez zamere pa lep dan.

   • DOMOBRANEC & GAY

    AHAAhaahahah! Ker “fuck communism” pa ne sporoča nič, a ne? Debil.

 • montyamp

  Globalno delovanje svetovne politike bo jeziček na tehtnici nagibalo v stran Hrvatov in prav je tako .
  Dokler bo Kućan hranil denarce pri Putinu , se vsake toliko časa lizal z rusko mafijo pri kapelici nad padlimi Rusi , poklani Slovenci in Hrvati za 11 zidovi so seveda tretjerazredna tema , tako dolgo bo NATO pihal v hrvaška jadra ,
  Murglosrbski izdajalci bi seveda poleg tega da je Slovenija članica NATO-a , spustili ruske ladje v Jadran , to so pa zavezniki enkrat že preprečili ,
  ZATO SO SLOVENCI IZGUBILI TRST , TITI BANDITO JE KRIV , NKVD-KOMINTERNISTIČNI IZRODEK , katerega hlapci so se ujeli v prisluškovalno afero , ultra izdajalski idioti pač .
  IZDAJALCI SO KRIVI ZA STANJE , MURGLOSRBSKI IZDAJALCI ,
  Putinovi varčevalci našega pokradenega denarja .

  • Krtača 17

   Sej te bo še kap. A udbo si omenu?

 • Kosobrin

  Še prej smo lahko prebrali, da se Hrvati pripravljajo in pošiljajo svoje ladje bliže Sloveniji … sicer pa Ruplove besede nimajo nobenega vpliva, razen to, da novinarji vsako nepremišljeno besedo takoj zagrabijo in že imamo blamažo ….

  • Marjan Smrekar

   Blamaža je tudi, če se dela tak cirkus in napihuje stvari. Meni še večja.

  • PikaPolonica

   Cirkus nam že ves čas delajo hrvatje.

 • Duhec

  Zakaj pozornost Ruplovim, Kanglerjevim, Bavčarjevim izjavam in problemom??? Od takih se mora SDS distancirat… a niso nardil dost škode???

 • Fogglof Tunnek

  Še dva dni pa bo čudovit dan za Slovenijo!!!…Arbitraža bo v naš prid zahvaljujoč Borutu Pahorju – levičar in koncert na Kongresnem trgu ki ga je organizirala naša Svetlana… NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO…spet levica… Torej ponovna zmaga levice!!!… Pol pa še pridejo precedniške volitve, in naš Borči bo spet zmagal…drugo leto pa parlamentarne, ko bo levica pometle z desnico… Čudoviti dnevi so pred nami!!!

  • PikaPolonica

   Si ponosen na svoje voditelje. Lepo. Kruh ki ga ješ naj ti tekne.

   • Fogglof Tunnek

    Na svoje voditelje sn neizmerno ponosen ker rešujejo Slovenijo!!!… A zakaj ste že vi desnosučni ponosni…na vašega Diktatorja? Da se je skrival v kleti CD za časa vojne leta 1991?…da je hotel sprožiti totalno vojno fSloveniji, ne glede na civilni žrtve?…da je ubil slovenskega pilota Mrlaka ki je hotel prestopiti na našo stran”… A na fse to ste ponosni???

    • PikaPolonica

     rešujejo slovenijo: džamija, džamijska ulica, čamac, razprodaja SLOVENSKEGA premoženja POD CENO (basanje v lastne žepe)….
     Če ne bi bilo JJ-ja danes bi plapolala še vedno zastava-rdeča zvezda. Ta bi ti bolj ugajala?

  • Borut Stari

   Vau, sem že v nedeljo dal za mašo.

  • Borut Stari

   Sicer vroči dnevi in se bo hlana prha kar prilegla

 • Krtača 17

  Inteligenca desnih je kot morski ježek….

  • Borut Stari

   Inteligenca vas levih pa le bodica tega ježka.

 • Antonius

  Pod okriljem takihle rac se bo v Ljubljano po prstih prikradla džamijska ulica.
  Kdor res verjame v vojaški spor med Slovenijo in Hrvaško mu ni pomoči.
  Vladi in njenim podrepnikom gre vse narobe, zato preusmerjajo pozornost na ne bodi jih treba probleme s hrvaško.

  • rrrrr

   Vsaj še eden, ki popolnoma razume bistvo problema. Stalnica tranzicijskega mafijskega agitpropa svojim tlačanom: osvetli tisto, kar je nebistveno, pa lahko v senci počneš vse tisto, kar je za kamarilo najbolj bistveno. Predvsem pa KORISTNO !

 • janko

  Ko bo jutri izdana arbitraža, takoj zasesti vsak kvadratni meter dodeljenega nam ozemlja in vode, sicer tega ne bomo imeli nikoli in nikdar več. Sosedi kot najlukaviji narod balkana ničesar ne upoštevajo, niso in ne bodo, kar ni njim v korist. Naše institucije pa so v rokah krvavordečih tatov, njihov cilj je še nadalje neovirano krasti in se ne bodo izpostavljali za rajo.

 • Duhec

  SDSovci dokazujete, da ste idioti… preprosto vsako zadevo prpeljete v izgubljen položaj. Razen, če je to vse skup načrtno…

  • princeska

   Hehe, imaš prav, škoda je le, da ne ločiš desnice od levice!
   Pahor je levičar in zguba, cmerko je levičar in zguba, Lenčica zgubljena levičarka, še celo pasja metresa Katarinca je leva. Ne da se mi nadaljevati, ker ti itak ne veš katera je leva in katera desna.

   • FUCK COMMUNISM

    Cmoka! :*

    • PikaPolonica

     cmok cmok

   • Hanza Gorenjski

    Miška, a si se skrila v mišjo luknjico.
    Le odgovori spodaj..
    Tvoj Mujo

  • FUCK COMMUNISM

   Ti si tko zabita, da niti smesn ni vec!

  • FORT WORTH

   Si vredu ?
   Pejt na kavo.

  • Borut Stari

   SDS nima pri tem idiotizmu udeležbe. Rupel ni član SDS. Govori v svojem imenu. Sicer je pa trenutno skoraj pol Slovenije na hrvaški obali. Je že zasedena.

 • Borut Stari

  Vi to resno NOVA24TV? Idiotizem, ki mu ni para. Na vprašanje ali pošljemo ladjevje (floto) je odgovor da, obe ladji.Rupel je vrgel pasjo bombico in začela se je smešnica. Pri hrvaški vojski bodo umrli od smeha.

 • FORT WORTH

  Zaradi teh komunistov :
  -Imamo drzavo, ki nima niti urejene meje.
  -Ropanje drzave je na visku.
  -Na vsakem koraku nas poizkusajo pretentati.
  -Na vsakem koraku nas se vedno posiljujejo z diktatorsko rdeco zvezdo in njihovimi pravljicami.

  Do kdaj bomo prenasali vse to maltretiranje in unicevanje ?!

 • Krtača 17

  Levi so se vsaj neki zmenil, desni ste pa spet popušili. Nad hrvaškim parlamentom je pa itak sam bog. Tko da…kako se s takim bedakom sploh lahko dogovarjaš?

 • jan

  Vsekakor je bila Ruplova izjava idiotizem. Če kdo računa na vojaško rešitev mejnega vprašanja, je norec.

 • RATATA

  Hrvate prestrašit ni možno! So najbolj hrabri na svetu saj se ničesar ne sramujejo.
  Vprašajte Srbe.

 • antimur

  V kolikor bi bilo potrebno braniti našo domovino Slovenijo, bi bili na branikih zopet sami rodoljubi, vsa kučanistična golazen, tukaj mislim od kučanove bande, SMC, SD, ZL, bi na varnem planirala kako ukrasti državo po koncu vojnih dejavnosti. Razni izdajalci kot so v NSi, od Peterleta, Novačke, Tonina itd., bi pa spletkarili in pomagali tistim, kjer bi videli večjo korist Ja, med drugim b Kučan in njegova golazen na varnemi zopet pripravljali govore, kako zaslužni so za obrambo Slovenije. Uboga Slovenija, v teh težkih časih imamo najslabšo vlado, kar je možno, barabe kot so kučanisti, ki se nenehno vtikajo v delovanje države, pa izrecno delujejo samo za svojo korist, Slovenija jih ne zanima.

  • Krtača 17

   No dej ne laži. 91 ste sam desni bivakiral v tretji kleti Cankarjevega doma – zabiti not ko miši.

   • KIKI

    A striček Kučan je bil takrat desni? Sam vprašam!

    • Krtača 17

     Striček Kučan je okrog letu.

     • KIKI

      Misliš, okoli lastne osi opletal ??? Okoli njega pa trije mušketirji
      višine 2, 20m in premera 1,20m (junak in pol, oz slaba 1/2 junaka
      tale vaš Milanček)

   • slosin

    …kučan je pa s šnelfajerco letal naokrog..kretenčino…

    • montyamp

     Haha , žvepleni s Hitlerjevo šnelfajerco , izdajalec….

  • PikaPolonica

   JJ bi branil, ni lulek.

 • RATATA

  Izkazali so se “naši” v zvezi z mejnim vprašanjem.
  Sporočam jim, da Murska Šuma NI sredi piranskega zaljeva. Krepci.

 • KIKI

  “Poglejte!” bi rekel Kahlek: ” mi smo naredili vse, kar je v naši moči” (o.p. NIČ !), ” zato ne vidim
  razlogov, da bi ustvarjali negativno ozračje” in bla, bla, bla bla, …Khalekovih 20 + let idiotizmobv in sprenevedanja! Lažnivi, nesposobni kljukec in klovn, ki ga redimo že četrt stoletja!
  Sekolec se nam z miljončki Hrvaške nagrade za izvedeno provokacijo reži iz Monaca, prav tako tista
  trapa Drenkova.
  Res smo kreteni mi, da to prenašamo!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas sn na svoje levo liberalne voditelje neizmerno ponosen ker rešujejo Slovenijo!!!… A zakaj ste že vi desnosučni ponosni…na vašega Diktatorja? Da se je skrival v kleti CD za časa vojne leta 1991?…da je hotel sprožiti totalno vojno fSloveniji, ne glede na civilni žrtve?…da je ubil slovenskega pilota Mrlaka ki je hotel prestopiti na našo stran”… A na fse to ste ponosni??? Sram vas je lahko !!!

  Zato fsi na koncert pod imenom…NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO…v četrtek, 29.6.2017…na Kongresnem trgu. Svetlana vas čaka !!!

  • PikaPolonica

   a srbsko zastavo tudi?

   • Fogglof Tunnek

    Ne…belo, plavo, rdečo…z rdečo zvezdo na sredini !!!… Kapish?

    • PikaPolonica

     ja ampak mislim, da je tvojim je všeč srbska zastava. Kapiram lepi Tunnek.

     • Fogglof Tunnek

      Tudi Zoki ma rad slovensko zastavo…z rdečo zvezdo. Svojih srbof glih nima preveč rad…razen sorodnikof…

     • PikaPolonica

      Ja to ti dam pa prav.

  • FORT WORTH

   Nic cudnega, da so te iz Amerike fuknuli, ko pa imas cisto fse na glavo obrnjeno.
   Nisem se slisal za tak tip umskega stanja.
   Verjetno je to starejsa poskodba,ko si cesnje krado pa potem na glavo pado.
   A ni dobra rima a ?!

   • Fogglof Tunnek

    copy paste…zeh zeh zeh…copy paste…zeh zeh zeh…copy paste…

    • PikaPolonica

     pa sej ti tut skoz delaš copy paste

     • Fogglof Tunnek

      Ne, jas vam desnosučnim moram eno in isto stvar večkrat povedat…da kaparite!!! Ko skužite, da mam praf, se pa začnete sprenevedat. Taki pač ste!!!

     • Mico Mitic

      Ko stara kuzla zadnjič koti, niso vsi mladiči normalni. Dokaz v naravi in pri tuneku.

  • slosin

   pa kva , maš spet drisko…?

   • Fogglof Tunnek

    Ne, RDEČO ZVEZDO…

  • Mico Mitic

   Upam da se boš upal javno predstaviti :) Imam nekaj zate.

 • Primosio

  Če je kdo gledal biografski dokumentarec o g. Francetu Bučarju (avtorica ga. Rosvita Pesek), je lahko zasledil, da je predlagal, da Slovenija zasede Istro, pa sta bila proti največja domoljuba, g. Janša in obsojeni g. Bavčar. Hm, le zakaj?

  • Fogglof Tunnek

   Albanske korenine?

   • Primosio

    S strankami v poslu se ni dobro kregati, če mene vprašaš…

    • Fogglof Tunnek

     Ja, samo moraš pa jim povedati ka je praf, ka pa ne…

  • Mico Mitic

   Seveda je to popolna laž, saj sta nasprotnika bila tovariša Zlobec in Kučan. Rdeči kužki imate težavo. Internet. Boli in peče, ker ga ne morete nadzirati.

   • Primosio

    Glede na to, da je ga. Rosvita Pesek avtorica, ter da je doktorica zgodovine, dvomim, da gre za laž.

   • Primosio

    In danes diplomirani obramboslovec in doktor šiptarske univerze na laž postavlja doktorico zgodovine (avtorico) in akademika dr. Hribarja….tega svet ni videl

  • KIKI

   A France Bučar! Kot veter piha, takšne sorte izdajalec je bil in ne neki veliki
   akademik! Imel je za eno celo življenje slabe vesti ; opravičeno, saj je onemogočil
   največje osamosvojitveno dejanje : LUSTRACIJO!!!
   Bučar je poleg Kučana naše prekletstvo!

 • Krtača 17

  Desnim komentatorskim ovcam predlagam da počas Janša napiše nove scenarije za komentiranje ker tile so že obrabljeni in sploh debilni.

  • PikaPolonica

   Oven ovnasti

  • Mico Mitic

   Mi je pa neizmerno všeč, da tako nepomemben medij kot je nova, privablja vse več rdečih psičkov.

  • dvanajstzvezdic

   tako kot se muha lepi na drek, se ti na novo24.

 • Martin Jakopec

  Nova24TV seveda ni medij, ki bi ga človek resno jemal…priblično kot Pavliha…

  • Fogglof Tunnek

   JJ je hotel biti glavni urednik Pavlihe pa mu ni uspelo…pol pa je ustanovil svoj fake news medij…

   • Mico Mitic

    Ki pa postaja tako pomemben, da se mu na “podplate lepi” vse več rdečega gnoja. Jaz recimo še nikoli nisem bil na strani Mladine ali Dela. Popolnoma nepomembna rdeča trobila.

  • FUCK COMMUNISM

   Tipicno levuharsko vprasanje, kadar levuharju poves nekaj, kar mu ne pase slisat je: kje je to pisal? Ali kdo je to rekel? In ce mu vir ni vsec, pol je to vse laz in neumnost in neresnica… Pejte levuharji lepo v tri pizde materine!

   • Primosio

    Prispevek na nivoju…

    • FUCK COMMUNISM

     Ne gre drugac – levuharji so prenizko! Dokaz je stanje v drzavi!

    • KIKI

     Izrazno se je približal Titu Turnšku, da boste lažje razumeli!

   • Fogglof Tunnek

    Brez preklinjanja, prosim…

    • PikaPolonica

     joj kdo to reče, pa ti maš tok nabrušen jezik, kaj maš kakšen brusilni stroj da to redno brusiš? Drgsč pa ja kapiram. Lepi Tunek.

  • KIKI

   Pavliha je bil dober, iskren časopis, kot je v svinčenih časih bilo le mogoče;
   le predaleč si je dovolil in ga je rdeča cenzura zatrla! Škoda!

 • šmentanamuha

  A imamo mi sploh kakšnega sposobnega politika, to čist resno vprašanje. Prosim, dejmo zbrat kakšno ime, lahko tudi več, če je to sploh mogoče.

  • PikaPolonica

   Janša. Zakaj? Boril bi se se za SLOVENIJO in za NAŠO zastavo. Sam zato.

   • šmentanamuha

    Okej, edn je že. Še kdo?

    • PikaPolonica

     Anže Logar

   • Primosio

    Hehe, on se je boril predvsem za svoj žep

    • FUCK COMMUNISM

     Komentar, da cloveka srat prime… Samo on je filal zepe?!?!

     • Primosio

      Kdo si jih še je poleg njega ali ne nisem napisal, si pa priznal, da si jih je dotični filal. Lepo.

     • FUCK COMMUNISM

      Saj nihce ne pravi, da si jih ni. Sam vam levuharjem gre v nos, da si jih je Jansa, da si jih pa vasi levuharski rdecuhi, vas pa ne moti! Tipicna dvolicnost. Men je za Janso vseen. Ce je kriv, naj ga zaprejo, ce ni, naj ga pustijo pri miru. S tako sodbo o tem kako je dobil ob neznanem casu, na neznanem kraju, od neznane osebe neznan znesek, se vam rdecuhom smeje vsak tujec, ki za to slamastiko zve. Podn od podna ste!

     • Primosio

      Mene moti lopovščina vsake vrste, da sva si na jasnem. Pa še nekaj, od kje ti pravica, da me zmerjaš z levičarskim rdečuhom?! Nisem bil, nisem in ne bom član nobene stranke! Imam pa svojo glavo, s katero razmišljam in o določenih stvareh imam svoje mnenje in na to ne vpliva nihče. In če ste demokratični, boste spoštovali tistega, ki razmišlja drugače, sicer to veliko pove o vas. Mislim, da je opravičilo za zmerljivko na mestu.

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz nisem demokrat! Demokracija je za mevze. Jaz sem nacionalist, ki v Sloveniji postavlja Slovence na 1. mesto. Ce te moti lopovscina vsake vrste, imas veliko vecje lopove, ki so veliko vec pokradli in se kar kradejo, kot pa Jansa! Zato zacni pri najvecjih ribah, te so pa ze od konca 2. sv. vojne vse po vrsti komunajzli in levuharji. Torej?!?!?

     • Primosio

      Torej?! Hvala za opravičilo.

 • rrrrr

  Še enkrat: SLO&CRO udbi nenehoma v javnosti in s pomočjo dobro plačinih režimskih novinarjev inicirata umetne konflikte med obema državama. Sicer pa v senci nastavljata in odstavljata vlade po svoji meri zato, da nenehno trgujejo s kokainom, perejo nakradeni denar in se objemajo s Sorošem.
  Parola: raji barufa, nama novci! (idijotom prepir, nam pa koristi!)

 • PikaPolonica

  Sam tejli hrvatje zdej svoje LJUDSTVO z temi časopisi NAMERNO pumpajo,…kaj pričakujejo, da bodo mejo določili nam v prid?

 • Krtača 17

  Kaj imata skupnega pošten domobranc in božič? Oba sta samo cerkven mit.

  • Mico Mitic

   S katerima se najbolj ukvarjajo rdeči kužki. Strah ?

  • KIKI

   In čigav mit si ti? Oslovski, po moje, a njee?

 • Morala

  Mediji poneumljajo in še bolj netijo konflikte!!

 • montyamp

  Amerikanci držijo murglosrbe za muda .
  Ruska sidra ne pašejo v Jadran .
  Kolaboracija Kućana s podrepniki ruske mafije , bo potegnila novo mejo po kardeljevićko .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas se že pripravljam na četrtkof koncert…ka pa vi?

  • Mico Mitic

   Tudi jaz. Upam da se predstaviš. Da se ne boš spet skrival kot garjav pes za starimi babami.

   • Fogglof Tunnek

    Moje pravo ime je Anton Tič…po domače Foglof Tunek…iz Zavrča!!!…Ka bi še rad, mojo telefonsko št. ???

    • Mico Mitic

     Itak :) Le da te tam nihče ne pozna.

    • montyamp

     Ti bom jaz v kratkem povedal
     KDO IN KJE SI .
     Ti samo baši .

    • Mico Mitic

     Lahko pa seveda dodaš telefonsko. Te bo lažje najti ko boste bežali.

 • Vrba

  Živé naj vsi naródi,
  ki hrepené dočakat dan,
  ko, koder sonce hodi,
  prepir iz svéta bo pregnan,
  ko rojak
  prost bo vsak,
  ne vrag, le sosed bo mejak!

  • FUCK COMMUNISM

   Zelo lepa pesem… samo ne za slovensko himno!

   • Fogglof Tunnek

    Domobranska “Moja domovina”…pesem kvizinkof bi bla boljša!!!

    • Mico Mitic

     Moja domovina je pesem Slovencev. Vaša je Od vardarja… Le da vam je država crknila kot vaši starši.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, koncert Svetlane Makarovič in sodelujočih umetnikof, ki jim je mar in, ki hočejo s svojo pesmijo kovati nov svet. Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja (kot desnica) in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti, kot pesem.

  NAJ RDEČA ZVEZDA SIJE V PRIHODNOST SVETA!

  • Vrba

   fej te bodi

 • Govekar

  A bodo na Triglavu poslušali Thopsona?

  Oj, Ivane, pobratime mio,
  jesi l’ skoro u Piranu bio.

 • Slovenec

  Kwa je domobranci?! A boste spet na strani tujcev ko bo vsekalo? Thompsonove pesmi že itak pojete …

  • Mico Mitic

   Ne, ne bomo na strani kpj in jla. Ostali bomo proti vam.

  • Fogglof Tunnek

   Janez Janša: “ZA DOM”… ofce: “SPREMNI” !!!

   • Mico Mitic

    Vedno proti vam, golazni rdeči.

  • Hanza Gorenjski

   Da, na vas se ne gre zanesti, izdali ste nas že velikokrat.

 • Demonkrat

  O moj bog sami senilni starci.Srbi pa itak imajo bujno domisljijo kot kaksen psihoticni bolnik.

 • Fogglof Tunnek

  Fake news Reporter: “Provokacija z rdečo zvezdo ni le neokusno, pač pa sprijeno dejanje!”

  …beeeeeeeeeeeee … baaaaaaaaaaaaaa … janšaaaaaaaaaaaaaa …

  • Mico Mitic

   Meni pa je všeč, da se boste podgane zbrale na kupu. Bo čas pobiranja rdečih lubenic.

 • Krtača 17

  Šivala je deklica zvezdo
  oj zvezdo rdečo kot kri….

  • Mico Mitic

   Hehe, komaj čakam :)

   • Slovenec

    Nč čakat. Naslov napiš pa dobiš batine kr expresno preko DHL-a..

    • Mico Mitic

     Daj kar pogumno se predstavi :)

     • Slovenec

      Ti komaj čakaš na pošiljko, ne jaz ….

     • Mico Mitic

      Ti si glasen :) Saj se vidimo v četrtek. Ali pa te je strah ?

    • Capi

     Te pocukam za rokav, “jaka športnik”

    • Hanza Gorenjski

     A danes pa nisi Hun?

  • Fogglof Tunnek

   Hej Krtača srbus…da te dopolnim:

   Le šivaj deklica zvezdo
   pa zraven veselo zapoj,
   saj črnim fašistom – janšistom
   prisegli krvavi smo boj!

   • KIKI

    Ježeštenamarija, Tunek, si pa res kreten!
    Kam bi se v tem primeru skril : pod Julino kiklo
    ali v štalo h kozi, ali kar pod cerkveni oltar ?
    Tam te res ne bi iskali tem krvavem boju!

  • KIKI

   …nadljevanje Krtaćine “poezije”….

   nato pa pride partizan,
   ves ušiv in ves posran,
   ugrabi zvezdo ji rdečo,
   dekle položi tja na vrečo,
   v glavo meri ji pištolo,
   v njo pa rine še “futrolo”…
   -in čez mesecev devet
   rodi se pankrt na ta svet!

 • Fogglof Tunnek

  Iskane besede: DARKO-BRLEK, SVETLANA-MAKAROVIČ, RDEČA-ZVEZDA, JADRANKA-DAKIĆ, NOSIL-BOM-RDEČO-ZVEZDO, FOGLOF-TUNEK, ŠMARNICA

  • Mico Mitic

   V četrtek gremo stare partijske kurbe porivat v lj. S koli v gobce. Proteze pustite doma.

   • Fogglof Tunnek

    moderator ukrepaj…

    • Mico Mitic

     Ne bo ga v četrtek :)

 • Demonkrat

  Borbena
  ….banka gori,
  levuhar bezi…

 • Slovenec

  Sporazum Drnovšek/Račan, po katerem bi Slovenija že zdavnaj imela, kar je želela je bil že sklenjen. Potem pa je prišel na oblast Janša in njegov notranji minister, hrvat Dragutin Mate…

  • Mico Mitic

   Haha, Drnovšek je podpisal dovoljenje za postavitev hrvaških kontejnerjev na Slovensko ozemlje. Tako da laži ti doma svojim pankrtom.

  • Fogglof Tunnek

   …prekprokleti ustaš…

   • Mico Mitic

    Ti je mater v gnila usta.

    • Fogglof Tunnek

     moderator ukrepaj…

     • Mico Mitic

      A da bi jo še on ?

  • slosin

   …in sta kriva, ker Sabor tega sporazuma ni potrdil….kretenčino..

   • Slovenec

    A ja? A če hrvati nekaj ne podpišejo pol pa ne velja? Kakšno pa je tvoje mnenje o arbitraži glede Piranskega zaliva? Tudi odvisno od hrvaškega podpisa? Ovca izdajalska, butasta …

    • slosin

     bumbar, eno je razsodba sodišča med dvema sprtima stranema, drugo pa dogovor-pogodba med dvema! Torej, če je pogodbo podpisala samo ena stran (Slovenija), potem je že veljavna, a ne? Pa kam s ti hodu v šolo jagenjček, če sploh kam..?

  • Capi

   Sporazum je bil podpisan, ni pa šel skozi hrvaški parlament, tako da ne prodajaj praznih buč, lahko pa fujtraš z njimi svoje somišljenike

   • Slovenec

    A ja? A če hrvati nekaj ne podpišejo pol pa ne velja? Kakšno pa je tvoje mnenje o arbitraži glede Piranskega zaliva? Tudi odvisno od hrvaškega podpisa?

    • Capi

     Hrvaška VLADA ni ratificirala sporazuma Drnovšek – Račan
     Kar pa se tiče arbitraže, je pa povsem jasno, tu sta obe vladi podpisnici tega sporazuma in so/smo zavezani odločitev spoštovati, ne glede na izid. Tukaj ga bojo hrvati pušnal v eu, če ga bojo preveč sral….

 • Demonkrat

  Trst bo tudi has pa Klagenfurt?

  • FUCK COMMUNISM

   A si mislil Celovec? ;)

 • Mico Mitic

  Koncert nosil bom rdečo zvezdo se bo, po napovedih na FB, spremenil v, nosil bom rdečo rano.

  • Krtača 17

   Bolj boste desne ovce blejale, bolj bo veliiiiiiika zvezda.

 • Fogglof Tunnek

  Politikis: “Se bo zgodila tudi prepoved rdeče ekstremistične prireditve “Nosil bom rdečo zvezdo”? Bilo bi prav, a Zoki bo rekel “nje”!”

  NE, ne bi bilo praf!!!… Takšnih prireditef je kvečjemu premalo…da nas spomnijo na to, kdo je osvobodil Slovenijo in kdo je sodeloval s Hitlerjem !!!

  • Mico Mitic

   In zato so samo v LJ, kjer so zbrani potomci morilcev Slovenskega naroda. Lepo je videti, da drugam be upate.

  • Viljamus

   Ja naj še postavijo dva velikana zaslužna za morijo po vzhodne delu EU Stalina in Josipa Broza. No prvi je bil vzor za Hitlerja in obratno, tako da je slika popolna.

 • Slovenec

  Vsaka država ima probleme s svojim jugom. Slovenci jih imamo z dolenjskimi domobranci …. balkan, pač …. kaj češ.

  • Mico Mitic

   Slovence ki podpira rdečo golazen :) Sin rdečih smeti pač.

 • montyamp

  Pasjejebskim izdajalcem prisluškujejo hrvati s kabli za akumulatorje .
  Da ne bi slučajno 29 kdo s psom zašel v bližino rdečezvezdniškega koncerta , ker bo domov prišel samo z vrvico .

 • montyamp

  Vstop na koncert makaropićke , prepovedan psom in mladoletnikom do 25 leta .

  • Mico Mitic

   Pse pripeljejo po 23h. Na orgijo.

 • Krtača 17

  Tudi domobrančki imajo domoljubne pesmi;

  Jodl jodl štrudl jodl
  fanfn klamfn
  jodl jodl jodl

  • Mico Mitic

   To je tvoja stara kurba najraje prepevala ko smo jo.

   • Mico Mitic

    Polna usta pač.

   • Hanza Gorenjski

    A na vaše veselica je tudi hodila?

    Kako pa ste znebili vraga babjega. Sej je vendar nimfomanka. Dec pa je itak buzerant.

 • tasilo

  (X) treba zasidrati BOJNO ladjo Triglav
  (X) država, ki ima dve BOJNI ladji, Triglav in Ankaran
  (X) da je Ankaran prva slovenska BOJNA ladja
  (X) Rupel bi v Piranski zaliv rad poslal BOJNE ladje
  (X) Ljubljana v Piranski zaliv pošilja svojo največjo BOJNO ladjo Triglav

  Napaka se tolikokrat ponovi, da jo moramo popraviti.

  Slovenija nima nobene BOJNE ladje, ima pa dve VOJNI ali VOJAŠKI ladji. Hrvaški mediji našim ladjam pravilno rečejo “ratni brodovi”, ne rečejo “bojni brodovi”.

  BOJNA LADJA (hrv. bojni brod; ang. battle ship, manowar; nem. schlagschiff) je razred vojaških ladij, tako kot so razredi npr križarka, rušilec, korveta, fregata, … BOJNA ladaj je (poleg letalonosilke) največja VOJNA ali VOJAŠKA ladja. Za lažjo predstavo, kako je videti bojna ladja:
  Yamato https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Yamato_during_Trial_Service.jpg
  USS Missouri https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Missouri_post_refit.JPG

  BOJNE ladje so imele le največje pomorske velesile, niti Hrvaška nima nobene. In še enkrat: Slovenija nima nobene BOJNE ladje! Lepo prosim, pišite prav, drugače se nam bodo Hrvatje še bolj smejali.

  • Capi

   Hrvaška ima nekaj bojnih ladij-to so raketne topovnjače. Ima še nekaj izvidniških ladij, ki se pa lahko hitro opremijo z lansirnimi raketnimi rampami, drugače pa so opremljene z malokalibrskimi topovi, vprašanje koliko od teh ladij je operativnih……

  • radames

   Jest sem ti hvaležen! Strašno mi gre na jetra novinarska jezikovna šlamparija!

   • tasilo

    V tem primeru, bojna/vojna ladja gre le delno za šlaparijo. Bolj gre za specifično, že nekoliko strokovno terminologijo, “terminus technicus”. Sam sem na to bolj pozoren, ker sem imel v družini pomorskega častnika, ki me je navdušil za vojaške ladje (zraven so šla pa letala, pa oklepniki, pa topništvo … in na koncu kar cela zgodovina I. in II. sv. v. :)

    In vendar: vsi hrvaški mediji razliko med bojna in vojna ladja poznajo, naši pa ne. Bodi pozoren, na Novi24 se jim bo to še velikokrat zapisalo, kljub temu, da sem jih zdaj že tretjič(!) poučil. To pa je šlamparija in totalno kurčebolje.

    • barbara rov

     Glede na to, da si navdušen nad plovili, bi pa ja lahko vedel, da vrsta battle ship ne obstaja…

 • Mico Mitic

  V četrtek v LJ štejemo rdeče smeti.

  • Slovenec

   Od zeeeeeelo daleč, ke ne …. LOOOOOOOOL

  • Primosio

   Z dronom, bližje si ne upate…

 • Fogglof Tunnek

  Tunekova priredba Šivala je deklica zvezdo:

  Le šivaj deklica zvezdo
  pa zraven veselo zapoj,
  saj črnim fašistom – janšistom
  prisegli krvavi smo boj!

  29.6.2017, na Kongresnem trgu…koncert “NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO”… Fsi ljudje vljudno vabljeni!!!

  • montyamp

   Psi in mladina do 25 leta častni gostje , brez bajonetov seveda .

 • Slovenec

  Koncert Svetlane Makarovič z gosti

  29. junij 2017 21.00, Kongresni trg

  NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO

  Koncert Svetlane Makarovič in sodelujočih umetnikov, ki jim je mar in, ki hočejo s svojo pesmijo kovati nov svet. Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti, kot pesem.

  NAJ RDEČA ZVEZDA SIJE V PRIHODNOST SVETA!

  Vsi zavedni in pošteni državljani republike Slovenije vljudno vabljeni 29. junija na Kongresni trg kjer bomo s pesmijo skupaj proslavili domoljubje, svobodo, ljubezen, ponos …

  Janšisti in ostali negativci z negativno energijo prav tako vabljeni, da si s pomočjo domoljubne pesmi operete vse grehe z duše. Sprejeli vas bomo z odprtimi rokami, saj ste tudi vi del naše skupne Slovenije.

  VLJUDNO VABLJENI!

  Hej, brigade, hitite,..♫..♪..
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!
  ..♫..♪..
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Kje so meje, pregrade,
  za slovenske brigade?
  Ne, za nas ni pregrad in ne mej!
  ..♫..♪..
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!..♫..♪..

  Pride dan, ko z Ljubljano,
  zdaj nevesto prodano,
  bomo šli pred svobode oltar…♫..♪..

  • Hanza Gorenjski

   Joj, kok si luštkan, šupko.

  • if

   Vsebinam omenjenega dogodka odgovarjam s Prešernovo in celotno ustavno Zdravico, še posebej poudarjajoč:
   “Bog našo nam deželo Bog živi ves slovenski svet Brate vse, Kar nas je Sinov sloveče matere! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”

 • Fogglof Tunnek

  Tak, grem si dokumentacije rihtat…ravnateljica jo pričakuje jutri do 12 ure…adijo !!!

 • jan

  3. svetovna se bo kot kaže spet začela na Balkanu. Tako kot prva. SLO in HR se bosta počili med sabo za Piranski zaliv in še nekaj zaplat zemlje, nakar bodo v igro vstopili Srbi, Bošnjaki, Italijani, Madžari in potem bodo vstopili spet drugi, ki bodo potegnili z državami prvega kroga ali proti njim in ples se bo začel. Živelo slovensko-hrvaško prijateljstvo.

  • slosin

   …aha, jurtri je 28.6, bo treba pohitet…kdo bo odigral vlogo Gavrila Principa, pa koga bo poču..?

   • tarantela

    Grem jest, pridite pome in me dostavite na lice mesta in fračo mi prpravte.

    • slosin

     …. a ti prinesemo še rezervne gate..?

 • Miha

  Mi se bomo fajtali z hrvati Janša in SDS bojo pa na ustaškem koncertu.

  • videx

   ko je SDS zagovarjala tistga thompsona je res kretenizem. res pa da so to počeli zgolj da nagajajo levičarjem

 • sodnikisozločinci

  Koncerta rdečezvezdašev se bosta udeležila tudi Goran Klemenčič in Mitja Kordiš. Prepoznali ju boste po rdečem nosu in flaši cvička v roki.

 • tarantela

  Zganjate cirkus, a mislite, da so vsi prepirljivi kot ste tule? Če bi šlo zares, bi se pa spet šli skrit v kleti.

 • Anton

  zanimivo
  http://www.zgodovina.eu/hrvati/zgodovina_hrvatov.htm

  sprašujem se koliko so pri AS arbitražnemu sporazumu, naši politiki upoštevali širšo javnost predvsem stroko, predvsem zgodovinarje?Bojim se da gre tu za veleizdajo naših politikov, bolje rečeno politikantov, pri tem mislim v prvi vrsti levake.

 • garfi

  najprej kje je sokolec in koliko je dobil
  levićarji bodo premagali hrvate s strašno politiko miru

 • hle

  Bolj idiotskega odgovora ni mogel dati potem pa se čudi da ga nihče ne jemlje resno Slovenija ima instrumente za dosego spoštovanja arbitraže in ti so v Bruslju kamor bi morali poslat vroč kostanj prav oni so nam vsilili arbitražo da so lahko Hrvate spravili v EU in zavrnitev sodbe pomeni kršenje pridružitvenega sporazuma in bi jih naši morali gori blokirat na vseh področjih vprašanje pa je če bodo naši brezjajčniki upali storit kaj takega še huje še opozicija nima toliko jajc da bi to zahtevala od vlade

 • Raamko Rom

  SKODA: Ce bi slovenci imeli vojake in vojsko bi lahko koga na mejo poslali!

  • Primosio

   Saj jih imamo, samo orožja nimamo, kaj orožja, še kapacitet za pasulj skuhati nimamo več. Bolje, če bi mobilizirali lovske družine, so bolje oborožene in imajo več prakse kot poklicni vojaki SV.

   • slosin

    …pa tud športni strelci niso od muh…

 • Vera

  Navedeno izjavo g.Rupla sem slišala , toda nič takega ni rekel, da bi se lahko Hrvati ali kateri drugi narod bal . To je tisto, ker ne poznajo našega jezika , zato si vse kar kdo v Sloveniji reče , prikrojijo po svoje . Nič novega . Počakajmo še do četrtka 29.6. pa bomo videli kako je razsodilo arbirtražno sodišče v Haagu . Našim politikom pa svetujem , da ohranijo trezne glave in naj čimmanj govorijo !

 • logika

  če bodo hrvati stopili na slovensko ozemlje bo slovenska stran morala odreagirati !!!!!!!!!!!!!!!

 • logika

  če bodo hrvati stopili na slovensko ozemlje bo slovenska stran morala odreagirati !!!!!!!!!!!!!!!!

 • baubau

  no ja,za mitjo je pa že skrajni čas,da neha opravljati(v )javne službe..

 • Osti jarej

  …hrvati menda že kupujejo nova bojna letala

  • .

   oni so se prodali američanom, američanov ne zanimajo hrvatarji ampak strateška pozicija napram Rusiji.

 • Osti jarej

  ..kje sta drenikova in sokolec?…v arestu ziher ne?!

  • logika

   točno to!!!!!!!!! Ona ima sigurno še vedno ” šiht” na kakšnem ministrstvu. Sramota!!!!!!!

  • Vera

   Drenikova je samo premeščena na drugo ministrstvo. To je žal vse , za Sokolom se je pa baje izgubila sled .

   • logika

    Sramota!!!!!!!!!!!!!!!!

  • radames

   Zakaj bi bla v arestu, če ju je pa v to dejanje nagovorila slovenska mafija, ki jo zelo rada voliš?

 • logika

  ALI BOSTA slov. agentka in sodnik sodno odgovarjala za to kar sta storila Sloveniji in arbitražnemu sporazumu ( po telefonu), ker sta očitno imela usodni “vpliv” na vso situacijo saj hrvati sedaj nočejo sprejet sodbe !!!!!!!!! ??????

  • Karmen

   To so samo sanje poštenih ljudi, ona je dobila za nagrado za svoje uspešno delo 20.000,00 do 30.000,00 eur plačila in delo na ministrstvu (ne vem na katerem).

 • Osti jarej
 • logika

  Čeprav sta Drenik in Sokolec naredila Sloveniji to kar sta naredila ( in iz sojenja sta bila izključena, očitno pa ne bosta odgovarjala za to kar sta Sloveniji naredila!!??), hrvati še vedno ne smejo stopit na slovensko ozemlje, Slovenija bo morala pametno reagirati na provokacije hrvatarjev.

 • Osti jarej

  …bomo videli jutri,kako so nas še s tem nategnili

 • logika

  Slovenija, pogumno! Ne se pustit hrvatarjem.

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Točno tako !

 • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

  Če se bo zapletlo, vemo, da na janšiste in domobrance ne moremo računati pri varovanju Slovenije, kajti so že nastavili rit hitlerju z podporo ustaškem koncertu pa še rit hrvatom. Nič skrbet veliko nas je, ki imamo res Radi Slovenijo in smo se za njo pripravljeni boriti. Kot vedno: USTAŠI in NACI RAUS ! TU JE SLOVENIJA !! pa lep dan še naprej.

  • logika

   ne glede na to, če si levičar ali desničar, če imaš rad Slovenijo in vsak normalen človek ki tu živi jo rad ima, se Slovenijo mora varovati.

   • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

    Seveda da se jo mora ! Ampak ne z nekom ki se je že prodal hitlerju in ustašem !!!!!

    • Karmen

     Ste se levičarji prej, kot pa domobranci. Ste se prodali že leta 14-941, domobranci so nastali po letu 1943.

  • Karmen

   Oba z možem sva Janšista, mož je tudi VETERAN. Se mi zdi, da boš ti prej rep med noge stisnu, kot pa midva.

 • logika

  DRENIKOVA IN SEKULEC, KAJ STA STORILA SLOVENIJI???????

 • .

  Ne se dat Slovenija!

 • Duhec

  SDSovci sanjate o vojni pa niti ornk protestov niste sposobni spelat… da se ne omeni, da so domobranci v vojni tko sam bežali.

  • r

   Jaz nisem levičar ampak ne sanjam o vojni, ti zagovarjaš migrante non stop, ker si nora babura na tabletih, spelji se!

   • Duhec

    Bi jih, če bi mela doma mevžo…. vsaka ženska rab trdega k*… sej boš vidu kolk jih bojo servisirali, vas pa kritizirali.

    • r

     kar pojdi v afriko po črnskega, mi bomo ostali v Sloveniji in jo branili.

     • Duhec

      Ko bi bil vsaj tiho…

     • y

      kar pojdi, ne čakaj izdajalka. V imenu dolgega črnskega tiča si vsega zmožna tudi izdaje do Slovenije. Mrš!

    • FUCK COMMUNISM

     Pizda, kaksno razmisljanje kao ene zenske. Se bolj si odvratna, kot sem mislil. Fuj!!!

     • Duhec

      Ti kot impotentnež bi lohk vedu zakaj si sam…

     • FUCK COMMUNISM

      Ce se obrijes in operes, ti mogoce pokazem mojo “impotenco”. Ce bos pridna in tiho!

 • Demonkrat

  Pijan 40-letnik s plovilom trčil v avtomobil

 • .

  Hrvatarjem pokazat, da se ne bodo zajebavali s slovenskim ozemljem!

 • .

  Ne se dat Slovenija!!!!!! Hrvati sovražijo Slovenijo že od nekdaj, ker so ji nevoščljivi.

 • .

  Drenikova in Sekulc, kaj sta storila Sloveniji????????????????????

 • .

  Krščanski ruski slovanski predsednik Putin ima Slovenijo rad, je to dokazal z obiskom ruske pravoslavne kapelice, prosimo njega za pomoč, če do česa pride.

 • Osti jarej

  …glede na vse…tole bo še čudno….aaaaaajjjaaa….nas bo nato branil,če se ustašem skeglja…nč bat

  • logika

   NATO je zločinc in ne bo naredil nič. Putin je krščanski slovanski predsednik, ki ima Slovenijo rad, nanj se obrnimo po pomoč.

   • Franjo Trojner

    Putin? A si ti blede! Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

    • q

     A ti bi raje amerikanarje, ki vse bombardirajo kamorkoli pridejo?

     • Franjo Trojner

      Čuj ZDA so naš tradicionalen zaveznik! Tudi del USTAVE ZDA je povzet iz naše zgodovine, . povezuje nas tudi glazba, polka, ki so jo naši dedje prenesli v ZDA. In na koncu, ko je ves balkanski del nekdanje Jugoslavije po tv in radiju spremljal ruske programe smo mi v Sloveniji gledali filme in poslušali glazbo, ki je prihajala izključno iz ZDA in Anglije. Čuj, ko je NATO/ZDA bombardiral srbsko JLA smo SLOVENSKI domoljubi ploskali.

     • radames

      Ti, komunajzar! Strašno ti gre na jetra slovenstvo. Pober se h komunajzarjem, ki so pred desetletji imeli namen zelo razredčiti slovenski narod..
      Tazgale provokatorčka bi moral admin takoj odpihniti s portala.

    • Osti jarej

     ….večinoma ja….nas je pa tukaj tudi nekaj žensk

 • j

  ustaši so od nekdaj bili častilci hudiča, antikristi.

 • Krtača 17

  V Begnah zdravniška komisija preverja SDS bolnika, če je že primeren za med normalne ljudi:
  – In gospod J, kaj boste počeli na prostosti?
  – Jaaaa najprej si bom službo najdu.
  – Pametno gospod J, kaj pa pol?
  – Jaaaaa pol si bom pa stanovanje kupil ko bom denar zaslužil.
  – Zelo pametno g J. Pa pol?
  – Jaaaaa pol bom šel pa v lajf!
  – Kam gospod?
  – U lajf ne, da si eno punco najdem!
  – Aha pametno gospod J. Pa pol?
  – Jaaaa pol se bova pa rada imela ne.
  – V redu. Kaj bosta pa počela?
  – Jaaa pelu jo bom na večerjo.
  – Zelo lepo gospod J in potem.
  – Pol se bova pa lupčkala.
  – Kako zanimivo gospod J. In potem.
  – Jaaaa pol jo bom pa slekel ne!
  – Aha ljubezen, in potem?
  – Ja pol ji bom pa modrc odpel, pa elastiko ven potegnil, pa fračo naredil, pa vse šipe potolkel…..

  • r

   Slovenska desnica ima več strank. Ne samo sds. DESNICA NAJ SE PREBUDI.

   • Franjo Trojner

    Prebudi se ti in se splazi pod totalitarnimi simboli častit kri in blato na svoj komunajzerski koncert, MI DOMOLJUBI /DESNIČARJI BOMO PA NA NAŠI JUŽNI MEJI BRANILI NAŠ TERITORIJ!

    • Krtača 17

     …..pa fračo naredil pa vse šipe…..

  • MEFISTO

   A že spet svoje dogodivščine po udbaško podtikaš drugim?!

  • Hanza Gorenjski

   Čuj, a niso tebe fuknili iz SDS?

  • slosin

   A si ti že od nekdaj duševno prizadet, ali samo od takrat, ko si slišal za JJ…?

 • Franjo Trojner

  Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

  • .

   Slovenijo niso branili sami pravi slovenski moški ampak vsi moški državljani, ki so še danes tukaj doma, vsi so takrat branili slovensko mejo, vsi državljani so bili v slovenski teritorialni obrambi. Tako kot mnogi športniki danes, ki imajo srbske ali pa muslimanske priimke, pa vseeno Slovenijo predstavljajo, ko so športni dogodki.

   • Burek Burecki

    Ne klobasaj prevec…

    • l

     Dragić bo igral za Slovenijo, priden je. Srbski priimek ima. Rad ima Slovenijo.

     • radames

      Ajde, Srbin, tule gre za Slovenijo. Srbin lahko govori le v Srbiji.

   • Franjo Trojner

    Čuj res je kar pišeš, res pa je tudi, da je ogromno moških o katerih pišeš takrat v nepreglednih kolonah, ki so se vile prek Kungute in skozi mejni prehod Jurij bežalo na varno v Avstrijo. Res je tudi, da je MB klinični center imel težave z sestvo posadke, res je tudi, da se marsikdo takrat pozivu TO in s tem naše domovine ni odzval …res je tudi, da so se nekateri odzvali vpoklicu okupatorske vojske JLA ……

   • Karmen

    TO PA NI RES. BRANILI SO JO SAMI PRAVI SLOVENSKI MOŠKI. Moj je bil v vojni od prvega dne, sodeloval je že prej – smo doma skrivali orožje TO, katerega jim je uspelo UKRASTI iz skladišča JLA. Sosedovi dedci so se pa na klopcah pred hišo napajali s pivom in se smilili sami sebi – kaj bo z nami, kaj bo z nami so jokali.

   • radames

    Ti pa si pravkar prišel iz Potočke zijalke. Klobasaš kot pravi troglodit.

 • Osti jarej

  …..a mislite,da so sokolca in drenikovo kar tako,čisto slučajno dobili pri onem pogovoru?!?….natančno tisti dan,tisto,uro,tisto minuto?….ali so jima konstantno prisluškovali…in,če so …zakaj so…

  • r

   to imaš prav ampak ali sta Sokolc in Drenk naredila škodo Sloveniji?

  • radames

   Čisto “slučajno” je njima UKAZALA tak pogovor slovenska politična mafija.
   Če so včasih imeli – kot skrajnost – namen pobiti skoraj ves slovenski narod samo zato, da bi zavladali, potem je tak UKAZ za telefonski pogovor prava malenkost. Oni NOČEJO samostojne države Slovenije.

   • Osti jarej

    …ja….vem…zato se gredo še danes partizane in domobrance

 • Osti jarej

  Orwell je Živalsko farmo napisal kot lucidno kritiko takrat nezadržno bližajočega se komunističnega eksperimenta – Stalinove Sovjetske zveze. Če bi živel še danes, sem prepričan, bi napisal njen drugi del in sicer lucidno kritiko še zadnjega, nezadržno iztekajočega se komunističnega eksperimenta na evropskih tleh, Zemljaričeve socialistične Republike Slovenije. Ker le-ta v svojem svojstvu ni nič drugačna od že propadle Stalinove zablode, bi bil drugi del Živalske farme v osnovi gotovo enak. Svinje bi še vedno lomastile po farmi in se, z nakradenim denarjem drugih živali, vozile po Jadranskem morju v prestižnih motornih čolnih, jadrnicah in prirejale zabave v vilah in vikendih od Kort pa do Cresa.

  Nadgradnja bi bila le kritika ilustracije, ki so jo, danes postarani in mentalno inkontinentni komunistični veljaki in njihove mlajše postkomunistične oportunistične oprode razpršene po raznih strankah, ki zastopajo različne starostne skupine in subkulture bivše komunistične partije in vzdržujejo videz demokracije, ki jim Slovenija, pač pa le denar davkoplačevalcev, nikoli ni bila intimna opcija, priredili prav taistim davkoplačevalcem, ki jim je Slovenija vedno bila intimna opcija, po razpadu Titove socialistične zablode – SFRJ. Ilustracije, ki je bila možna, ker nekdo ni imel jajc in hrbtenice, da bi izpolnil ob plebiscitu dane obljube in izpeljal lustracijo. Drugi del Orwellove Živalske farme bi bila, prepričan sem, lucidna kritika Potemkinove vasi, privida, farse, fatamorgane, ne navidezne resničnosti, pač pa resnične navideznosti, v kar so veleumi, mentalno zataknjeni v časih hadne vojne, ki se v 21. stoletju še vedno igrajo partizane in domobrance, izrodili deželo, ki bi lahko po 26 letih bila ena najuspešnejših Držav Evropske unije – Slovenijo./portalplus/

  *********************************************

  zakaj mislite,da mu nihče nič noče in nič ne more

  http://buchela.blogspot.si/2013/07/janez-zemljaric-anton-korosec.html

  • radames

   Popanje tega linka http://buchela.blogspot.si/… je izkaz skrajno primitivne pameti. Da si tak butl, ki verjame tem fantazijam, je plod predsrednjeveškega razmišljanja. Zaradi takega razmišljanja imamo na oblasti najhujše primitivce.

   • Osti jarej

    …človek ima jajca…jaz sem ženska in jih imam tudi…moj intelekt je precej nad povprečjem…zato verjamem v bučelin blog,nezemljane,ki živijo med nami,reptilske plenilce človeške energije in duš,klonirane ljudi ,holograme,matrico po kateri živimo in po kateri je vse iluzija,zato,da ti spančkaš in imaš dile na očeh ..verjamem v kejmtrejlne in Harp uničevalsko agendo omenjenih prascev,ter vem,da je bil Tesla z Venere…

 • dr Janez Sveti

  Novinarstvo je postalo gnojna jama, v kateri je gnoj od najslabših ljudi!
  DR Janez Sveti Genij

  • tohuvabohu

   Lahko pomagaš. Poberi se, bedak!

   • dr Janez Sveti

    Tvoja prošnja je zavrnjena.
    DR Janez Sveti genij

 • Burek Burecki

  Rupel se ni nic zlagal. Bo treba zavarovati nase ozemlje saj hrvatarji bi nam ukradli vse od vina, klobase do ozemlja. Se malo pa bodo govorili da je prekmurska gibanica njihova tradicijonalna jed ki izvira iz lepe njihove…

 • radames

  Najbrž je odločitev arbitražnega sodišča najvišjim v Sloveniji in na Hrvaškem znana že nekaj časa. Po mojem mnenju so provokacijo s telefonskim pogovorom ustvarile slovenske mafijske oblasti, ker hočejo ZAVESTNO škodovati lastni državi. Na ta sklep me ponovno opozarjajo vsi glavni mediji, ki skušajo prikazati ugodno rešitev sodišča za Slovenijo. Dejansko pa bomo izgubili vse. Slovenija bo zopet manjša. Darilo Hrvatom, kar je skrivna računica mafijcev. Protiusluga bodo določene ugodnosti za slovenske mafijce na Hrvaškem.
  Mi pa samo gledamo in čakamo. Z največjim veseljem čakamo na ponovne žalitve vseh Slovencev. Ko bo žaljeni narod končno spoznal, kako hudo je žaljen, bo hudo.

  • r

   dogaja se velika kozlarija na račun slovenskega ozemlja

 • Osti jarej

  ..vatikansko izbrano ljudstvo….ustaše

  • stop migraciji in zlu

   tako je, vatikan nima nobene zveze z Jezusom.

  • stop migraciji in zlu

   Vse si prav povedal !

  • radames

   Bolje ustaši, kot komunisti. Ustašev ni več, komunisti pa še vedno so. Trenutno vladajo v Sloveniji.

   PS
   Vsem pa tale izredni komentar:
   https://www.portalplus.si/2263/zivalska-farma/

   • logika

    Bolje ustaši???? Ustaši so ubijali tudi Slovence, ne samo Srbe, v koncentracijskem ustaškem taborišču Jasenovac!!!!!!!!! Zbudi se !! http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=5890

   • Osti jarej

    …v ustašijo hodiš na dopust?…si si tam prigaral vilo,kučico malo ,ob moru ??…pha

    • Slovenija brani svoje

     Bravo!!!!!!

   • MEFISTO

    Zaželimo jim ustaško usodo!

 • MEFISTO

  Jezus Kristus, le Putina ne omenjajte, da ne pride, četudi je kristjan.

  Tudi naši največji komunistični zločinci so bili v otroštvu krščeni in postali del krščanskega občestva, pa poglejte, kaj je nastalo iz njih in kake zločine so počeli!

 • j

  Ustaši so bili antikristi !!!!!!!! http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=5890

 • Sredina

  Kje pa je kakšen večji medij?

  Nihče vas ne jemlje resno…tega Rupla pa sploh ne

  V SDS ste se mu odpovedali, zdej, ko pa vam dela ‘reklamo’ je pa spet vredu ane?

 • Osti jarej

  še pomnite,čigav glas je drnovšku pomagal na oblast…sama naključja..kene..keh,keh,keh

  http://buchela.blogspot.si/2013/05/ciril-pucko-janez-zemljaric.html

  • Demonkrat

   Ja se spomnimo.Potem se je začelo slabo.

  • MEFISTO

   Peterle!

 • Ljubimo te Slovenija!!! Srečno Sloveniji in slovenski meji !!!!!!!!!!!!!!!

 • MEFISTO

  Glede na poročanje režimskih medijev in omaloževanje mejne problematike na kopnem, se bo zgodilo, da bodo naši internacionalisti zakockali našo zemljo in naše ljudi, ki pri rdečuhih tako niso nikoli nič šteli, in bodo šteli za svoj zgodovinski uspeh, da nam bo formalno priznan nekakšen prost prehod z našega umazanega in mrtvega morja do odprtega morja.

  Butasti Slovenci bodo pa vsi srečni, da se jim je še bolj približalo hrvaško morje..

  • žalostno je kaj se dogaja, očitno v Sloveniji živijo izdajalci te države. Sramota!!!!!!!!!!!

 • Ustaški satanisti so uničevali tudi Slovence, ne samo Srbe, v koncentracijskem ustaškem taborišču Jasenovac!! http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=5890

  • Osti jarej

   ..obredno klanje….tako kot so to počeli pri nas…….krvava milja (milkaplaninc)je bila še posebej krvoželjna prasica…..s krvavimi škornjij ,na katerih so bili še ostanki možganov njenih žrtev je po umorih,plesala po mizah blejskih hotelov

 • žnj

  ali sta Sokolc in Drenkova naredila škodo Sloveniji?

  • Sredina

   Sta, in je primerno, da še vedno pogrevamo te stvari?

   • e

    Nekdo mora potem odgovarjati. Vedno je tako. Za vse kar narediš moraš odgovarjati.

    • Sredina

     Ja sej sta odstopla, in prevzela svoj del odgovornosti, bo pa presikava, ki je v teku na NPU, pokazala več

 • Sredina

  Če pride do vojne med SLO in HRV, mamo zelo verjetno na svoji strani tako RUS kot ZDA
  Hrvati se z Rusi ne razumejo, ZDA, pa zaradi Melanije, ne bodo šle v vojno proti SLO
  In tudi SLO vojska je vseeno preveč pametna, da bi šla v vojno, ker ve, da bi edino lahko premagala Luksemburg al kej tazga
  Če bo pa šla HRV v vojno, potem se pa nimamo česa bat, ker bo šlo po Severnoatlantski pogodbi za napad na praktično celo Evropo in Severno Ameriko – napad na eno članico je napad na vse) in tu HRV nimajo šans da bi kej dosegli

  EDINA POT JE DIPLOMACIJA, vprašanje pa je čigava je bolj sposobna, naša z Erjavcem in Pahorjem, al HRV s Grabar-Kitarovič (nekdanja pomočnica generalnega sekretarja NATA, veleposlanica v ZDA) in ministrico, ki je vešča diplomacije in zunanje politike. Mislim da je odgovor jasen.

  Je pa tudi res, da znajo Hrvati, ko je treba stopit skupaj, naši pa, predvsem zaradi Janše, ki se mora kregat glede vsega, drgač ni zdrav, pa pač ne, če bi ta tip vsaj takrat ko gre za nacionalni interes podprl oblast, mislm da ne bi blo nič narobe…ni važno kdo se je spomnu arbitraže (in če nebo stika, lahko odstopimo) ampak važno je da je to sedaj pred nami in da gre za Slovenijo..pa da ga vidmo domoljuba.

  Z arbitražo bomo dobili tisto, kar je naše in nam pripada (načela mednarodnega prava IN PRAVIČNOSTI)

 • Steiermark

  Res se Hrvati po nepotrebnem bojijo Slovencev, saj smo vendr oboji v krempljih jugosrbske drhali, ki jim je tako velikodušno šenkovala slovenska ozemlja – Oh kako lep dan je danes…..(vzdih borata, ko se je sestal s svojo jugosrbsko kolegico, s katero sta bila oba vzgojena kot titova pionirčka in se te miselnosti še danes nemoreta znebiti – pač pripadata jugosom, tako kot marsikdo od današnjih vladajočih, ki tako velikosrčno ugonabljajo slovenskega človeka in uničujejo našo imovino!

 • Brane Pomahaj

  Kakršnakoli bo odločitev Arbitraže, rezultat bo, da je Slovenija spet igubila del svojega ozemlja. Hrtati bodo spet ukradli zemljo in dobili nagrado za hrčkanje. Arbitraža je bila napačno zastavljena predvsem iz zgodovinskega vidika, ker naši bumbarji nikoli niso vedeli in nikoli ne bodo kje je Slovenija in njena zgodovinska meja. Hvala komunizem, da si naredil iz naroda hlapcev, narod BUDAL.

  • Sredina

   Kaj je narobe z upoštevanjem mednarodnega prava in načela pravičnosti?

   Če ti nekaj zgodovinsko ne pripada in ti nikoli ni, bi pa moralo drugi državi, je odgovor komu gre povsem jasen

   Če pa nekje izvajaš svojo suverenost in je jasno, da je bilo to ozemlje vedno tvoje, potem se nimaš kej bat da bi ga izgubil

   • r

    Slovenija je vedno imela morje!!!!!

    • Sredina

     Ja in kje piše da ga zdej ne bo mela? Ne vem kaj ti bereš in na čem si

     • žnj

      ti navijaš za to, da ga nima?! Jebi se no.

     • Sredina

      WTF? kje sm pa to napisu?

     • stop migraciji in zlu

      počakajmo na sodbo v četrtek, no, hrvatarji so povedali, da ne bodo spoštovali sodbe!!!! Kaj naj Slovenija naredi, da zaščiti tisto, kar bo njeno???

     • Sredina

      Mednarodno pravo in odločbe sodišč je treba spoštovat.

      Arbitražni tribunal ima jasno nalogo in jasno določene okvire delovanja, ter podlago za odločanje, bolj pravičnega načina za določitev državne meje NI!

      Če pa AS ne bo izpolnilo svojega mandata in določilo stika slovenskega teritorialnega morja z mednarodnimi vodami, pa bo to Slovenija, na podlagi sklepa DZ RS, tolmačila, kot, da AS ni opravilo svoje naloge in je zato sodba brezpredmetna.

      TOREJ: Slovenija bo dobilo toliko morja, kot ji ga na podlagi mednarodnega prava in vseh predstavljenih argumentov in protiargumentov strank v postopku, pripada IN bo dobila tudi stik slovenskega morja z mednarodnimi vodami

      ALI pa, če zadnje ne bo izpolnjeno, sodbe ne bo upoštevala.

      THAT’S ALL!!

     • živela Slovenija

      se bo še videlo

     • Adolf Hitler

      nic se to im bo vzela kar so im ukradli istr z kvarnerskim otoki kaiti rvati nimaio se eura i ce slovendia ne prevoli nebod dobili te valute dokler nebo ta cil dosegla tle se bode zelo se tresle gate rvatom kar se pa bojnih ladi tice bodo slo italani poslali ladie uto ste lahko zelo sigurni kaiti sloitaliani segaio do benete!

     • r

      ne vem na čem si ti idiot da ne veš, da Slovenija morje ima in ga bo imela!

     • Sredina

      Dej povej mi kje sm reku, da ga nima, ffs

      In kje sm govoril izključno o morju?

     • žnj

      saj je vseeno, bolj pomembna skrb je to kako misli Slovenija sebe zaščititi pred hrvatarsko nesramnostjo?!

     • Sredina

      ne ni vseeno, ker mi očitate neki kar nisem reku…

   • Osti jarej

    ..točno tako….marsikaj ,kar ima hrvaška,je bilo nekdaj slovensko ozemlje…..pa so jim ga po vojni radodarno poklonili…v čast vatikanu….a misliš,da pa komunisti nimajo nič z njim??…ja,pajade…no,je pa domnevni hrvat tito moral nekaj dati svoji kakor očetnjavi….ane

    • Slovenija brani svoje

     točno tako!

  • hle

   Lojze Peterle predsednik vlade Janez Janša obrambni minister Igor Bavčar notranji minister res sami komunisti

 • radames

  Kakšna invazija debilnih levakarjev! Vi, ki ste nemudoma zasedli tale portal, ste jasen dokaz, da je bil tisti telefonski pogovor med Sekolcem in Drenikovo UKAZAN s strani slovenske politične mafije. Tudi zdaj so vam UKAZALI, da napadete ta portal.
  Prozorni ste.

  • .

   izdajalcev med Slov. je očitno ogromno.

  • Krtača 17

   Mogoče bi se zamislil da verjetno desnih ovc ni več?

 • Demonkrat

  Koliko so pokasirali pravniki ta primer do sedaj?

  • Sredina

   3 milijone

   • Demonkrat

    Pa to ni tako hudo.

    • Sredina

     + 3,5 milijona ostalih stroškov, s tem da Slovenija krije vse stroške dela sodišča, po odstopu Hrvaške

     • MEFISTO

      Kaj pa ta drobiž, mi smo bogati po zaslugi Cerarja, njegove vlade in plenilske, sleparske ter prevarantske levice.

     • Sredina

      Cerar nima s tem nič
      Cerar mora samo izvrševat sklepe, ki so jih sprejeli prejšnji DZ-ji in prejšnje Vlade

     • tohuvabohu

      Kako nima nič? Zamoču je Erjavc, pa tudi Sova. Cmerar je objektivno odgovoren za vlado.

     • Sredina

      Govorimo o financiranju arbitraže, če bi vsaj prebral

     • tohuvabohu

      Ampak zaradi smotanega Jamrarja in Perestrojke moramo zdaj vse stroške kriti sami.

     • Sredina

      In teh stroškov je 400.000 €

 • Sredina

  Mednarodno pravo in odločbe sodišč je treba spoštovat.

  Arbitražni tribunal ima jasno nalogo in jasno določene okvire delovanja, ter podlago za odločanje, bolj pravičnega načina za določitev državne meje NI (sploh ob precedenčnem upoštevanju načela pravičnosti!

  Če pa AS ne bo izpolnilo svojega mandata in določilo stika slovenskega teritorialnega morja z mednarodnimi vodami, pa bo to Slovenija, na podlagi sklepa DZ RS, tolmačila, kot, da AS ni opravilo svoje naloge in je zato sodba brezpredmetna.

  TOREJ: Slovenija bo dobilo toliko morja, kot ji ga na podlagi mednarodnega prava in vseh predstavljenih argumentov in protiargumentov strank v postopku (SLO in HRV), pripada IN BO DOBILA tudi stik slovenskega morja z mednarodnimi vodami (“junction”).

  ALI pa, če zadnje ne bo izpolnjeno (“junction”), sodbe ne bo upoštevala.

  THAT’S ALL!!

  • Slovenija brani svoje

   hrvatarji tega ne bodo spoštovali, to je problem!!!!!

   • Sredina

    Za nas bo zadeva končana in od jutri naprej lahko ozvajamo suverenost na vsem območju, ki nam bo z arbitražo pripadlo..torej se lahko tam vozmo tudi z vojaško ladjo, če bodo HRV proti temu karkoli ukrepal, bo to šteto kot kršitev suverenosti in napad brez vojne napovedi

    • logika

     Napad JE že sam po sebi vojna napoved.

     • Sredina

      Eno je napad brez vojne napovedi in drugo je vojna napoved in potem napad

      Pri prvem si takoj v vojni, pri drugem se pa poskuša diplomatsko doseč, da do vojne ne pride

     • logika

      ampak je še vedno NAPAD.

     • Sredina

      Ja sm kje reku da ni?

  • MEFISTO

   Odkod si pa to prepisal?

   • Sredina

    Sem sam sestavu, toliko pa poznam stavri

    • MEFISTO

     Jaz pa tebe!

     • Sredina

      bi reku ja

 • totex39

  Če bi prišlo med Hrvati in Slovenci do kaj takega, ki ga navaja ta članek, bi bilo za Slovence težje, ko smo že zaradi vladne politike sami razdvojeni in samo vprašanje je, kako bi se vse skupaj končalo.
  Dajem tehten premislek!

  • Sredina

   “vladne politike”

   ni samo vlada kriva

 • MEFISTO

  Ko berem Sredino sem se spomnil, da naši majorji niso bili nikoli tako pametni kot danes.

  Trst in Gorco z zaledjem smo izgubili zaradi komunističega nsailja, Koroško pa spet zaradi komunistične krvoželjnosti, ko so Koroško zamenjali za domobrance, da so lahko do ramen namočili svoje tace v kri slovenskih domobranskih junakov.

  Dokler bodo rdečuhi urejali mejne zadev, bomo vedno kratko potegnili.

  • Sredina

   Lahko pa grete v vojno in si vzamete tisto, kar sami mislite, da vam ‘pripada’ in boste po tem ostali tut brez države..

   • logika

    A si ti sploh na strani Slovenije???

    • Sredina

     Sem na strani Slovenije in na strani prava

     Dejstvo je, da država, članica NATA, EU in OZN, ki bo šla v 21. stoletju v vojno, ne bo obdržala svoje državnosti, bojo veliki za to poskrbel, kvečjemu kako okupacijske cone

     Danes vojna, tko kot je bla včasih zaradi mednarodne skupnosti, ki ima izoblikovana pravila, praktično ni mogoča, vsaj v Evropi ne

     • logika

      HRVATI SO REKLI JAVNO že večkrat te dni, da se požvižgajo na sodbo mednarodnega sodišča! IN TO JE RESNO!!!!!!!! če bodo hoteli prestopit na slovensko ozemlje, bodo problemi.

     • Sredina

      Ja kršitev suverenosti, mednarodnega prava in v tem primeru bo morala ukrepat tudi mednarodna skupnost, v začetku verjetno z gospodarskimi sankcijami, potem pa še s čim

     • logika

      točno tako.

   • MEFISTO

    Zaradi nedeljskega pretiravanja si še potreben počitka.

    Samo ti ne opziš, da serješ same rdečkarske klamfe.

    • Sredina

     Se vid da pojma nimate o čem govorite

  • valentin

   Trsta ne bi nikoli dobili, za Gorico pa so bile možnosti, a so sredi pogajanj “naši” zapustili pogajanja z zavezniki, ki so se takrat temu samo čudili, namreč prišla je taka direktiva iz Beograda. ( informacija žal že pokojnega moža, ki je bil priča pogajanju )

 • Franjo Trojner

  Leva cincajoča koalicija se je že fsrala v hlače! Ne še vi samo jamrat! Vso domače in mednarodno pravo in vsa domača in mednarodna sodišča gor ali dol in na tisoče razsodb odločenih v našo korist nam ne bo samo od sebe povrnilo naših teritorijev, hrčki se požvižgajo na vsako rasodbo/papir/dogovor, na koncu bomo suverenost nad svojim ozemljem morali itak vzpostaviti sami. Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče! Zakaj leva koalicija zavaja javnost? Povejte!!!! Katero mednarodno sodišče, akt, odločba bo hrčke prisilila, da spoštujejo razsojeno, dogovorjeno??? Ma ste gluhi, morda maloumni, pa saj vam hrčki non stop prav to v en glas sporočajo!!! Jebe se hrčkom za vse dogovore tega sveta, oni sledijo in priznavajo samo svoj interes in bolj čutijo našo neobogljenost, cincanje bolj nas stiskajo za vrat.

 • MEFISTO

  Major Sredina dela skupaj z režimskimi mediji po navodilih Murgel, pa karkoli že pomeni ta politološki termin, in udbe reklamo za arbitražno odločitev, ker bo pogubna za Slovenijo.

  • Krtača 17

   Ma ti boš nergal tud če ti celo Hrvaško napišejo. Pa pol boš še jamru kolk so zajeban da ti niso še pol Srbije dal.

   • MEFISTO

    Srbije in Srbov NE MARAM!

    • .

     raje imaš albance a je tko

   • tohuvabohu

    Dovolj imamo že svojih ciganov.

 • Demonkrat

  Brdo pri Kranju je se nase?

  • Krtača 17

   Baje da smo dal blejski otok farjem.

   • MEFISTO

    “Farji” so sol slovenskega naroda.

    • Krtača 17

     Bli ja v 15 stoletju pa še to sam ene par pametnih. Od takrat naprej pa sam kradejo.

     Ob tem ima Cerkev v lasti še več tisoč drugih objektov ter približno 30.000 hektarov gozdov in 15.000 hektarov kmetijskih zemljišč. V KLDC ocenjujejo, da bi lahko samo s prodajo lesa na leto zaslužila deset milijonov evrov.

     Dej ovca mal se poglej no.

     • ne nakladaj

     • Krtača 17

      Ne nakladam. Vedno govorim resnico (kolikor se le da).

     • MEFISTO

      So tudi tebi ukradli pamet?

     • Krtača 17

      Pojma nimaš.

   • tohuvabohu

    Ti nisi dal nikomur nič, ker si navaden klošar.

    • Osti jarej

     ..ti tudi ne

 • Osti jarej

  ..še dobro ,da je naša vojska tako zelo dobro opremljena z mnogo tremi pilatusi in z enim kupom starega nato krša,pa z eno lupinico od barčice….važno,da bo falkon zakurblačl,če bo treba bejžat v davčne oaze

  • Demonkrat

   Mene zanima ce slucajno pride do vojne ,kako bodo vojaki dobili place

   • razmislek

    Brigaj se zase, plače dobivajo že sedaj in jih bodo še naprej. Vojaki so tam s srcem, ker imajo domovino radi.

   • Krtača 17

    Evo pr farjih dnarja dost. Za državo bojo pa že mal rit stisnil no:

    Tudi škofije so si v zadnjih osmih letih iz javne malhe lepo opomogle. Največ, 15 milijonov, je dobila mariborska, ljubljanska sedem milijonov, več kot milijon sta dobila še koprska škofija in Slovenska škofovska konferenca, po 2 in 1,3 milijona evrov. Brez denarja niso ostale niti župnije. Sicer ni nobena dobila več kot milijon evrov, vendar so si v izolski iz javnih jasli postregli z 800.000 evri, viški v Ljubljani s 700.000, mestni celjski s 600.000 evri, župnija Dol pri Ljubljani je dobila okroglega pol milijona.

    Tudi v drugih delih katoliške sfere je veliko prejemnikov več kot milijona evrov javnega denarja v letih od 2003 do 2011. Med njimi so Konferenca redovnih ustanov Slovenije s 4,2 milijona, slovenska Karitas in Zavod Pelikan Karitas s po 3,8 milijona, Društvo Mohorjeva družba 2,4 milijona in katoliški skavti z 1,2 milijona evri. Pri tem je treba poudariti, da pri vseh vsotah ne gre samo za dotacije, saj je država z javnim denarjem od Cerkve kupila nekatere nepremičnine in plačala nekatere storitve.

    • Demonkrat

     Karitas?Mar tega ne financira Soros?

     • Krtača 17

      Lahko ga kdor hoče. Govorimo samo o denarju iz proračuna. Kaj mam jest s Karitasom tud ne vem ampak dnar gre tud iz mojega žepa.

     • Demonkrat

      Ukinimo davke in prispevke

     • Krtača 17

      Ukinimo zajedalce.

     • Demonkrat

      Tak je.

     • Krtača 17

      Če bi sam farški dnar vlada namenila za postavitev nove fabrike in dala v upravljanje delavcem (brez menežerjev), bi blo 209x boljš.

     • r

      Cerkev po celem svetu ima premoženje. Pa kaj! Prav je, da ga ima!

     • Demonkrat

      Kdo sploh najvec skasira tega denarja in kaj ima raja od tega?

    • slosin

     A veš tudi to, koliko jim je po ww2 zaplenila..?

     • Krtača 17

      A cerkev ljudem?

     • slosin

      Ne, tvoja rdeča bratovščina cerkvi in ljudem…

   • Osti jarej

    ..sej jih ne bodo….bo treba spet domoljube “uzbunit”

 • valentin

  Hrvaška politika oz. njeni funkcijonarji izjavljajo, da je iznad njihovega sabora samo bog. Torej ne priznavajo ničesar kar je mednarodno pravno veljavno in ni po njihovem okusu. Ne priznavajo EU direktiv, nanje se požvižgajo. Ne spoštujejo sosedov in se iz njih norčujejo, izigravajo in si z njihovo agresivno politiko prisvajajo ozemlja, potvarjajo in goljufajo, Ne držijo se dogovorjenega, To je jasno vsakomur, ki je kdaj imel opravka z njimi. Imajo pa silno radi evriče in samo tu jih lahko stisnemo v “kot”. RS v primeru kakršnekoli razsodbe mednarodnega sodišča ne bo deležna učinkovite podpore drugih članic, saj gre v tem primeru za taktiziranje, manipulacijo in računico vsake članice posebej. V tem primeru bi morala slovenska politika soglasno in enotno, na mejo s Hrvaško in v zaliv poslati vojsko in policijo, zapreti mejo in v Bruselj javiti, da je s strani Hrvaške ogrožena suverenost RS, ker soseda kljub mednarodni razsodbi meje ne spoštuje pravil. Takrat bi se zaostrilo do skrajnosti, a je edina varianta , da hrčki ne dobijo evrov in, da njihov turizem klecne. Do vojaškega spopada ne bi prišlo, saj si dve članici NATO tega ne moreta privoščiti ne, da bi ostali posredovali. In brez popuščanja in nasedanja naivcev SLO politike, do končne rešitve o poteku meje.

 • slosin

  Prej sem poslušal Dudeke, kako lapajo, da smo sodišču vsiljevali neke dodatne dokumente… Ali je kaj res na tem ali spet bluzijo…?

  • Sredina

   Tut hrvaški arbiter je živel na hrvaški ambasadi v Haagu in se kot pravi Petrič “niso pogovarjali o vremenu”

   samo naši tega niso izkoristl

   • slosin

    …mogoče še bodo, upam pa, da imajo še kljub vsej naši šlampariji, v rokavu kakšnega aduta..
    Sicer je pa moje mnenje, da so prisluškovali tudi sodišču (ni nujno da oni) in ugotovili, da jim ne kaže najbolje in nato zagnali ta cirkus o kontaminiranosti sodišča…Zna pa biti, da bodo prisluhi v celoti objavljeni. Sodišče bo verjetno argumentiralo, zakaj so nadaljevali s arbitražo…

    • Sredina

     Verjetno imajo, ampak tega ne razkrivajo, ker bi bilo sicer brezpredmetno, mamo vsaj na ministrstvu in na pravni fakulteti zaposlene sposobne ljudi, če že minister ni

  • valentin

   Vsak verodostojen na novo pridobljen dokument v fazi razsojanja je samo plus za razrešitev nekega problema, to pa seveda Hrvate postavlja na laž in razkriva njihove goljufije in potvarjanja. Kako so Hrvati cinični povedo že z tem, da Piranskega zaliva sploh ne priznavajo, zanje je to Savudrijska Vala,
   za katero nismo nikdar prej slišali od Beneške republike napraj.
   Torej najprej so slovenski rdeči politiki Savudrijo šenkali hrčkom, v zahvalo pa so zdaj še preimenovali zaliv.

   • Sredina

    Hrvati so bli živčni že od samega začetka, dejstvo je bilo, da je Slovenija najelo eno izmed najboljših možnih ekip odvetnikov, kar je priznal marsikdo, in tudi memorandum je pripravila veliko bolje in bolj podrobno kot HRV (že dejtsvo da je imel na 3x ali 4x toliko strani pove, da smo predstavili več argumentov), zato so hrvati iskali izgovore za to, da bi jim uspelo odstopit in potem smo jim ga dali sami (vsaj zaenkrat tako kaže)

    Ampak dejstvo je, da od arbitražnega sporazuma ni mogoče odstopit, da Hrvaška ni nikoli sprožila uradnih postopkov pri OZN (tudi Milanovič, ne ki je začel s tem in sedaj kaže na vlade za njim, zakaj niso tega storile).

    Glede savudrijske vale, se je pa tut Kosorjeva včeri kr neumno nardila, ko jo je Bobovnik vprašu, zakaj Piranski zaliv tako imenujejo

    • valentin

     Ja sem spremljal, res neumno in hinavsko.

 • Terminator

  Nabavimo samo eno jedrsko podmornico in z hrvati je konec.

 • MEFISTO

  Še enkrat napovedujem, da bo arbitražna sodba neugodna za Slovenijo, sicer se Sredina s pomočjo ostalih kretenskih nickov, kakršen je Krtača 17, ne bi toliko zavzemal za njeno spoštovanje.

  Ko bo sila, bodo pritisnili še ostali majorji Tunnek, Slovenec, Duhec, MLadiLiberalec, in ostali idioti.

  • Krtača 17

   Pr farjih se pa neha a? Matr si zategnjen.

   • Sredina

    v istem trenutku sma objavla komentar, očitno sma res ena in ista oseba

    • Krtača 17

     Ma to ma tale meho že skoz ene čudne tablete. Bo treba v Begnah urgirat da šaltajo na kol-bum terapijo….

   • logika

    KARITAS je od cerkve. Karitas daje hrano, obleko in pomoč vsaki dan, tisočim!

  • Sredina

   Kakršna koli bo, bo dokončna, in nism vedu da mam vpogled v sodbo preden je le-ta objavljena

   Meja na kopnem in morju bo določena, tako kot je najbolj pravično in ne tako kot bi mi ali hrvati želeli, ker tako smo se pogovarjali prej 15 let in nismo prišli nikamor.

   Če ne bo stika z morjem, bo pa Slovenija odstopla, js ne vem kaj bi vi še radi

   Očitno res vojno, sam ne vem kdo se bo boril

   • MEFISTO

    Mi zahtevamo samo naše ljudi in našo sveto zemljo.

    • Sredina

     In temu nihče ne oporeka

     Kot sm reku – načelo PRAVIČNOSTI, če na nekem ozemlju, ki je danes Hrvaško, živijo SLO državljani, ki plačuejo komunalo, elektriko itd. Sloveniji, če vozijo otroke v SLO šole, potem ni razloga, da bi, tudi če tako pravi mednarodno pravo, to ozemlje pripadlo HRV.

     • valentin

      Sicer pa bomo kmalu slišali za razsodbo.

  • stop zlu

   izdajalske p-zde v tej državi so največji problem ker povzročajo notranji razdor. Ampak narod bo slej kot prej vse izdajalce ven vrgel in bo ta država močna.

   • MEFISTO

    Zaupaj vase, ne v narod,ki so ga rdeči pohabili.

   • Novakec1

    Kaj pa če bo izdajalcev več kot domoljubov, ka pa pol’

  • valentin

   Neugodna bo v vsakem primeru, saj bi Slovenija morala izvajati suverenost nad celotnim svojim ozemljem. Pa bo res tako ?

 • Vladimir

  Poglejte raje meje tam okrog Sotle,meja im gre skozi vinsko klet.Tukaj bo problem a večji kot Piranski zaliv

  • valentin

   V Mirnu pri Novi Gorici poteja meja med Slovenijo in Italijo po sredini pokopališča, samo kot info. Tu so tudi odigrali film, ko so cigani v kartonastih TV škatlah prestopali mejo.

 • črnaovca

  A ste Rupla spraševali ko je šel iz gostilne kajti njegova izvajanja imajo rahel pridih vinjenosti. Sedaj se nekaj hrči ob osamosvajanju bi naj poskrbel za mejo, s Hrvati bi se takrat dalo marsikaj dogovoriti če se Rupel do njih ne bi vedel podcenjujoče in bi
  jim osamosvojitelji podarili nekaj orožja namesto da so ga mastno zaračunavali

 • Olga

  Slovenska diplomacija se vede kot sloni v trgovini s porcelanom!

 • Novakec1

  Z piranskega turna s fračo lahko razbiješ svetilnik v Savudriji, cepci pa o pomorskih bitkah nakladajo.

  • valentin

   Novinar ni novinar, če zadeve ne napihne in malo po svoje prikroji.

   • Novakec1

    Sloovce pa čitate z odprtimi usti.

 • terminalar

  haha, jugosi komaj čakajo, da se vžgemo,…

  A je folk (in oblast) res tako tumpast, da misli, da bodo Hrvati premaknili mejo v svojo škodo, če arbitraža tako odloči?

  • Novakec1

   Kjer se prepirata dva tretji dobiček ima.

   • logika

    TRETJI je amerika, ki je nastavla vse vojne po svetu!!!!!!

    • Sredina

     S prvo in drugo svetovno ubistvu v začetku niso mel nič

    • Novakec1

     Te mal logika hebe, tretji so čefurji v slolandiji.

  • stop vojnam

   ni res, da ” jugosi” komaj čakajo vojno, ne nakladaj bedarij.

 • Franjo Trojner

  Leva koalicija se je že v naprej fsrala, rezultat arbitraže še niti znan ni, pa nam cincajoči predsednik vlade Cerar prek svojih servilnih dominatnih medijev sporoča, da se po 29. 06. 2017 na naši južni meji ne bo nič spremenilo. A je temu res tako? Nič se ne bo spremenilo? A smo šli v arbitržo zato , da vse ostane , kot je in se ne spremeni prav nič? LAŽ same LAŽI so ga, prav VSE se bo SPREMENILO! 29.06. 2017 bo samo na papirju dokončno zakoličena naša južna meja. Edino pravo vprašenje je, ali bo naša leva koalicija/vlada z cincatorom Cerarom na čelu sposobna tisto kar je narisano samo na papirju v realno živlenje spraviti in s tem polno uveljaviti nadzor/suverenost nad našim teritorijem. Dolžnost predsednika države/poveljnika vojske, predsednika vlade, predsednika parlamenta, obrambne in notranje ministrce in celotne koalicije in parlamenta je brezpogojno izvajati in varovati suvernost našega teritorija, v primeru, da tega ne počno so IZDALI SLOVENSKI NACIONALNI INTERES TOREJ
  TEMELJE NAŠE DRŽAVE/NARODS IN SO NARODNI IZDAJALCI.

 • Osti jarej

  Dolgo so se svetovni lastniki denarja mučili, da so tudi pri nas prepričali svoje upravljalske lutke v nujnost nadzora in zasega vsega premoženja vseh državljanov Slovenije. Po manjši gledališki predstavi o pranju Iranskega denarja, ki je bila v sozvočju s prikrivanjem tiste za 75 milijard, je zdaj obvezen popoln nadzor nad denarjem, tudi drobižem. Država mora v vsakem trenutku vedeti kaj imate in koliko. Zato so organizirali teroristične združbe, ki so kljub vsemu presenečenje. To so elektro distributerji, vodovodarji, smetarji, zavarovalnice, telefonski dobavitelji in podobne združbe. Popolno presenečenje ni le RTV Slovenija. In zakaj so to teroristične organizacije? Ker mora zdaj vsak državljan ali človek, ki bo plačeval položnico tem teroristom pokazati osebni dokument, sicer mu na pošti ali banki ne smejo sprejeti mesečne položnice. Logično, preprečiti moramo financiranje terorizma in pranja denarja, zato je glavna pralnica denarja zdaj država in položnice za njeno mesečno podpiranje. In kaj je še globlji namen tega idiotizma? Če ti zavrnejo plačilo položnice, ker je oseba, ki bi jo morala plačati bolna ali nepokretna, bo pač prisiljena preko rubeža plačati obveznosti. Vzeli ji bodo dom, jo vrgli na cesto in najgloblji načrt elite bo izpolnjen. Da bodo te domove lahko poceni oddajali tistim, ki ne smejo razkazovati, da so oprali 75 milijard. In potem se vprašate zakaj je Slovenija na Zahodu tako priljubljena? Tako poslušne politične ovce najdejo v redko kakšni državi na tem svetu!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/302921/koncno-razkrili-seznam-denarnih-pralnic-in-teroristov

  • valentin

   Včeraj se prvič srečal z poštarjem po novem. Neverjetno, a resnično.
   Država nadzora in terorja. Hudič naj jih vzame.

 • tarantela

  A veste kaj, ondan je bil na TV posnetek pogovorov z domačini ob meji. Oni pravijo, da največ zdrahe delajo v Ljubljani in v Zagrebu, oba naroda se na meji prav lepo razumeta; ljudje sodelujejo, se družijo in si pomagajo med seboj. Smo mi nekaj nakladamo.

  • valentin

   In tako je razmišljal pokojni jugozaverovani Edo,:” Kaj nam bo tisto kamenje
   pri Savudriji, ne bomo se zanj prepirali.” A z mislimi na bodočo NDH, je Bakarić hitro poskrbel, da se je ozemlje pripisalo v hrvaški kataster.

   • Stane

    Pojma nimaš!

  • MEFISTO

   Tako omaložujete smrdljivi rdečkarji dejstvo, da bomo izgubili kopno in ljudi.

   Če bi bil tiho, bi izpadel pameten.

 • Osti jarej
  • valentin

   Ničkolikokrat sem videl kako se za letalom vleče kemični rep, naenkrat pa se prekine in letalo gre dalje z “ugasnjenimi” motorji. Ali pa letalo leti brez izpustov in nenadoma se iz njega začne vleči rep, kot, da je prej letel z ugasnjenimi motorji. Iz Italije v Slovenijo in obratno. Ni trohice dvoma za kaj gre.

   • sevenx

    Živimo v sistemu kjer je procent butastih ki mislijo da so pametni vedno večji.
    Ne bi opazili če bi jim modro nebo zamenjal za rdečo.
    “To je že od nekdaj!” bi dejali.

    • valentin

     Ja eni so res neobčutljivi, drugi imajo takšne interese, oboji pa so v končni fazi butasti ali kot sam daješ primerjavo, bi nekaterim lahko tudi metlo v rit porinil in se tega ne bi zavedeli.

 • MEFISTO

  Najbrž ste že sami opazili, da je Tunnek, Slovenec, MladiLiberalec, Krtača17, tarantela itd. tudi sredina.

  Dobil je nove zadolžitve in se navesil z novim nickom.

  • Sredina

   Ti res nimaš kej druzga za počet?

   Vsaj js nism tok neumen, da bi rabu 10 računov, da bi se sam s sabo kregu, če je pa tvoj način tak, pol pa nimam kej, če se ti da

   • Rožle

    Dobr no … si pa zato Janez cepec

   • Janez

    Dober dan !
    Ja?
    ČE ŽE IMAŠ TOLIKO “SPECIALNIH ZNANJ” – POTEM PA?
    Daj !
    V TEM ZAPLETU – KAKO SVOJO -ZA NAS SLOVENCE
    – POZITIVNO, ZA REALIZACIJO PA
    – URESNIČLJIVO – POZITIVNO POBUDO ! A ne !?
    Saj !
    NI TREBA VEDNO LE PO OŠTARIJSKO – ZABALJATI !
    In
    Iz tvoje
    – fovšije do SDS IN TVOJE
    – FOVŠIJE DO ČISTO OK, FAMILIARNEGA g. J. JANŠE !
    Ponavljati
    NESMISLE, KI SI JIH ŽE 1000X TU POVEDAL – O SDS, O JANŠI ITD.
    DAJ !
    KAK SLOVENSKO DOMOLJUBNI
    URESNIČLJIV PREDLOG – GLEDE – PIRANSKEGA ZALIVA ! A ne ? L.r. JANEZ KOMENDA
    P.S.
    KDAJ BI IMEL TI ČAS ?
    ITI Z NAŠO VERSKO SPOKORNIŠKO ROMARSKO SKUPINO ” Čisto srce” !
    Iti – na 780 km že slavno in staro – spokorniško peš pot – CAMINO V ŠPANIJI !

    https://www.geocaching.com/blog/2016/01/geocaching-along-el-camino-de-santiago-spain/

  • MladiLiberalec

   Noben pri zdravi pameti tega ne more opazit XD

   • joza joza13

    Lahko, lahko…
    Tonček, vse to si zares ti?
    Bemti, postal si največji mešalec dreka -;)!
    Si ponosen na to?

    • MladiLiberalec

     Naj bi bil Mihec lol.

 • Demonkrat

  Pride yugos v Nemčiji v pekarno in na vprašanje peka kaj bo reče brod in dobi kruh.Drugi dan pa si zaželi zemljic in na vprašanje peka kaj bo odgovori: 2 camca.

  • Krtača 17

   V Ameriki pa čaka kelnarja, pa čaka, pa čaka. Pol ma pa dost pa zavpije za kelnarjem – ej ti! In dobi osem čajev….

   • Demonkrat

    V MB pa prodajalec vpraša ;sta oces?Mariborčan pa ;čuj midva nisva krav skup pasla.Prodajalec pa ;e onda nista cobane .

   • Alois Kuhelj

    A se se kdo spomni tiste,ko je potoval Jaka Sraufencigar v Ameriko??Tisto bi blo dobro obn ovit.Na roplanu Jaka pove sopotniku,da ne zna niti ene besede Anglesko in ga je skrbelo,kako se bo survive,pa vprasa Jaka sopotnikja kako bi narocil vsaj jabolcni strudel pa kavo,Ni problema,samo recite apple pie and coffee in tako je Jaka zrl celi teden samo jabocni strudel in pil kavo.Tega mu je bilo dosti in se kaka odpravi na Yugo consulate,da spremei jedilnik.Tam ga povprasajo,kaj pa te vi radi jeste,da bi vsaj dobil en sendvic s sunko?To pa je enostavno,kar recite ham sendvic,pride konobar in jaka zakrici ham sandvic,konobar pa nazaj,with white or black bread?Enetrikrat Jaka zakrici ham sandvic,na koncu pa obkokan zakrici APPLE PIE AND COFFEE!

    • Jovo Jamnica

     Keri mu je te povedo, da se to vun pove “epl paj end kofi”??? Šraufciger bi ziher reko… “aple pije pa cofe”

 • Rožle

  Pri nas se nekateri kar znotraj širijo …..
  najprej Đamija potem ulica …
  ….

 • Ros

  Cel balkan je bolj demkoratičen kot Slovenija. Kar niti ni čudno, ker demokracija dobesedno izvira iz Grčije in Blkana.
  Nihče ni tako zahrbten, zloben in pokvarjen kot slovenski komunisti. So pravi zločinci katerih vodilo je zloba in zločin. Če bi jih vodilo vsaj koristoljublje bi jih še lahko razumel, a njih vodi le zloba in zločinska sla.

  • Olga

   In slovenski komunisti nas rinejo nazaj na Balkan in želijo obnoviti Jugovino!
   Popov je na Hrvaškem in v Srbiji pravnomočno obsojen, v Sloveniji je dobil še 3000 evrov nagrade, za rušenje Gornje Radgone in pobijanje!

   • Jurij Musar

    Res je škoda samoupravnega socializma in Jugoslavije. Ampak tudi to še pride, le potrpljenje je potrebno in želja po napredku, saj se kapitalizmu čas počasi izteka.

    • Olga

     Kar pojdite v beograjski pašaluk! Boste kapitaliste prosili za posojila?! Želite biti Severna Koreja, Venezuela ali Kuba? Lahko greste tudi tja!
     Od kod Jugovini denar?? Od kapitalistov, ki morajo svoj denar zaslužiti in ne tako kot komunistični Slovenski “kapitalisti”, ki ga nakradejo, kar pa vi odobravate!? Seveda, brez dela udobno živite že 70 let, saj za vas delajo zdomci in drugorazredni državljani!

 • MladiLiberalec

  Jaz pa pričakujem da bo arbitraža ugodna za Slovenijo in da bo Hrvaška počasi morala priznati sodbo mednarodnega sodišča kljub nesrečni zadevi s prisluhi.

  • Franjo Trojner

   Si se fsral MladiLiberalec, Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

   • MladiLiberalec

    Liberalci smo preudarni in bomo ze dosegli uveljavitev sodbe sodisca po mirni poti. Sploh ce bo EU na nasi strani.

    • Franjo Trojner

     A res? A z jezičkom? In še to samo ČE bo EU na naši strani? Ej ti moj MladiLiberalec, le kdo si ne želi rešitve po mirni poti?
     TODA v realnem svetu je vedno tako, da diplomacija doseže dogovor, ki se je pred tem na terenu že zgodil, potrdil, uveljavil in verjami ne z jezičkom. Če bi se mi leta 1991 samo na jeziček zanašali bi ti danes zagotovo ne bil mladi liberalec v samostojni demomratični državi vpeti v EU in NATO, temveč bi živel v titovovi srboslaviji in bil titov pionirček ali mladi kumunist, druga opcija bi bila zate, ki se zanašaš samo na jeziček zagotovo pretežka in manj ugodna.

 • Zaskrbljen

  Predlagam, da podarimo nase ozemlje kar albaniji. Tako bo nacrt “velike albanije” blizje koncnemu uspehu.

 • Volkhv

  Hrvati (Avari) bi samo podmornice in helikopterje ter havbice poslali in zredirali Slovenijo v nekaj urah. Imajo havbice, z dolgim dosegom, katere so dobili od Amerikancev… Američani podpirajo Hrvate 100% in bi Hrvatom tudi strateško pomagali, morda bi poslali svoje “Black waters” operativce, ki bi sistematično klali slovenske civiliste (psihološka vojna zastraševanja), kakor to počno po Arabskih državah in po Kavkazu (obveščevalni ruski viri so vse od 90. let prejšnjega stoletja poročali, da so v Čečeniji naleteli na stotine poklanih ameriških agentov, z ameriškimi pasoši, ki so pomagali Čečenom oz. islamistim v vojni proti Rusiji)…Američani so Hrvatom dali torej habvice, ki dosegajo 300 km. Slovenijo bi razrušili v nekaj urah, če bi streljali iz samega Zagreba proti Mariboru, Ljubljani. In Hrvati SO V POLNI vojni pripravljenosti; v primeru razglasitve dol. teritorijev bodo vojaško tudi šli tja. In pri tem nas ne bo NIHČE ščitil.

  • Janez

   Ja !
   VERJETNO IMAŠ – ŽAL – PRAV.
   HRVATI SO ZDAJ VOJAŠKO ZELO MOČNI,
   PA ŠE VSO ZDA PODPORO IMAJO.
   PA ŠE FRUSTRIRANI IN NOTRANJE BESNI SO,

   KER JE EX KPJ TITO !
   POMORIL NESODNO –
   LETA 1945 ITD. PLIBERK, T.I. MARŠI SMRTI – KRIŽEVI PUTI PO CELI YU: do smrti.
   VEČ STO TISOČ HRVATOV .
   Celo
   Sedaj zelo agilen BGD – AVTOR MNOGIH KNJIG – Dejan LUČIĆ
   POLITOLOG, GEOSTRATEG, TEORIJE POLIT ZAROT ITD.
   SE
   V SVOJIH TV NSSTOPIH – IZOGIBA – GOVORITI O R.HR. Zanimivo? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   BGD, DEJAN LUČIĆ – TEORIJE POLIT ZAROT.

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=3XNSWc7SBoqva_vkjHA&q=dejan+lučić&oq=dejan+lučić&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1l2j0l3.14691.25123.0.27647.15.15.0.0.0.0.214.2228.1j12j1.14.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.12.2014…0i13i30k1j0i13i5i30k1j0i5i30k1j0i7i30i19k1j0i19k1j0i30k1j0i13k1j0i13i10i30k1.StwRAcPWnj4

  • Jurij Musar

   Edina varianta je, da ponovno parafirate tisto prisego Hitlerju in bodo Nemci poslali vojsko v piranski zaliv in nas obranili pred NDH.

   • Volkhv

    moj point je, da smo gotofi. Vojaško Hrvati Slovenijo lahko okupirajo in ne bo nihče niti mrdnil s prstom na nogah. Vojske nimamo niti, da bi nadzirali dol. teritorije, kaj šele da bi jih branili za daljši čas. Prvo bodo seveda šla opozorila iz “EU”, Združenih narodov,… Ampak to bo nekaj časa trajalo, potem pa bodo na to vsi pozabili, kakor so pozabili na okupirani Ciper npr. ali pa okupiran Gibraltar, itd…

    • Jovo Jamnica

     Če že, te smo GOTOVI , ne pa neki gotofffffffffiiiiiiii…

    • Franjo Trojner

     Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

     • Volkhv

      Ti lahko imaš “domoljubje”, Hrvati pa imajo mesarje, ki bodo klali može, otroke in ženske. V Bosni so nosečnise Srbi IN Hrvati rezali na živo in jim iz trebuhov trgali nedonošenčke ter jih sistematično klali, ljudem pulili nohte. Ti nimaš pojma kaj je prava vojna.

     • Jovo Jamnica

      Kaj te cvikaš pret Kroboti. Nam bojo Srbi pomagali… LOL

     • Franjo Trojner

      Bog se nas usmili vseh SLOVENCEV zaradi takih strahopetcev, kot si ti, le kje si vso hrabrost zgubo, saj si od vsega hudega straha že v gate podelo. Si ti morda Hrvat, ki bi rad na tem portalu paniko delo. Čuj v Oluji so hrčki starce in babe pred sabo gnali, drugače jih pa že od prve svetovne vojne glas prestrašenih vojakov bije. Oba moja klena dedka sta se v prvi vojni borila, en na morju, drugi na Soški fronti, oba sta preživela in oba sta bila odlikovana! V drugi svetovni vojni je bil oče, kot vsi moji strici ne po svoji volji pri Wermahtu, vsi so preživeli, le dva sta bila hudo ranjena in vsi so bili odlikovani. Sam sem veteran vojne za Slovenijo in če bo treba znova v boj na naši južni meji se bom takoj odzval klicu domovine in izpolnil svojo sveto dolžnost, kot so to po svojih močeh počeli moji predniki . In če bo treba za dom, za Slovenijo, za Slovensko mati in našo vero srčno kri preliti, jo bom pa upam častno pač prelil.

     • Volkhv

      Daj ne nakladaj nekih pravljic. Realnost je nekaj čisto drugega. Vse kar sem do zdaj napovedal se je zgodilo, vključno z navalom migrantov, oz. “beguncev”, vključno z vojno v Siriji, tudi vojno v Ukrajini sem napovedal že leta 2011, a so se mi ljudje smejali. Napovedujem vojno v Belorusiji, Kavkazu in vojno za Balkan… Tu, posebej v Sloveniji pa se bo posebej iskrilo v bližnji prihodnosti, saj je Slovenija bogata z vodnimi viri, rodovitno zemljo, gozdovi…

     • Franjo Trojner

      Ma ti si torej baba Jaga?

     • Volkhv

      Jaga oz. “Yoga”, oz. Yggdrasil, oz. Yaguar… so starodavne besede. Imajo pa skupen koren, “Doseči”, сягати (sjagati, zajezditi, jezditi, “ukrotiti” divjo naravo (Yaga; “lov”)… Yagar (Yaguar) oz. Yažur (Yajur; “južina”, božja daritev(pojedina)) oz adhvaryu (“od-varje”) v Sanskritu predstavlja svečenike, ki so bili predani napovedovanju “prihodnosti”, predvidevanje nevarnosti (vidci; vityaz; vitez), ki so se uradno imenovali tudi Volkvi (“Druidi” = “Tri-Vedi”; tisti ki “vedo” o Troedinosti stare vere) oz Magi, katere so po pisanju Valvasorja (Slava Vojvodine Kranjske), izven prisotnosti Cerkve imenovali kot bogove oz. boginje (Vešče), v prisotnosti Cerkve pa kot “čarovnice”… ker so bile “Vešče” (Viešč; Witch) stvarem…

     • Volkhv

      Mene ni niti za vzorec strah. Nimam pa rad trpečih ljudi. To je tista karta s katero ti krvniki igrajo…

     • Franjo Trojner

      Čuj, da te je malo strah je normalno in zdravo! Toda ti si paničen. Trpečih ljudi si ja nihče normalen ne želi. Vedi pa, hrčki igrajo na karto moči, enako, kot Rusi na Krimu in tako, kot morajo Ukrajinci sami razrešiti , zagotoviti svojo ozemljsko suverenost bomo to pri nas na koncu to morali storiti tudi mi sami. Vse svetovne resulucije in vse pozitivne izrečene sodbe v našo korist ne bodo pregnake hrčkov iz našega teritorija. A boš dopustil, da hrčki preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo naše ribiče, kmete, prebivalce na našem morju in kopnem ( teritoriju)?

    • Jurij Musar

     Nič bat. Tako kot vedno se bomo okupaciji uprli slovenski komunisti in državo rešili. Čez kakšno desetletje ali več, pa bodo desničarji potvarjali zgodovino in si postavljali spomenike. Ker jim narod ne bo nasedel, bodo jokali in stokali, tako kot to počnejo danes. Enkrat izdajalec, vedno izdajalec.

  • Jovo Jamnica

   Turki niso zasedli Cipra. Poglej si na zemlevit… Ti pa povem, da Turki rečejo Nikoziji – Lefkoşa. Oni “ş” se čita ko naš “š”, ostalo pa fonetično

  • Franjo Trojner

   Fsral si se mona!

   • Jovo Jamnica

    Tak se govori…

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj banditi desnosučni mene mešate z drugimi nicki…kao da mam najmajn 10 nickof!?!?…Moj ta zadnji komentar je bil ta in zaprite gobce:

  Fogglof Tunnek • 7 ur nazaj
  Tunekova priredba Šivala je deklica zvezdo:

  Le šivaj deklica zvezdo
  pa zraven veselo zapoj,
  saj črnim fašistom – janšistom
  prisegli krvavi smo boj!

  29.6.2017, na Kongresnem trgu…koncert “NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO”… Fsi ljudje vljudno vabljeni!!!

  • Alois Kuhelj

   What the fuck did you do here in our beloved homeland US of A???

 • macon

  Kak bombastičen naslov članka, kaka oslarija.

  Malo se no zberite no.

 • Jurij Musar

  Noben pameten medij ne razpihuje sovraštva med svojimi državljani, kaj šele med sosednjimi državami. NOVA24TV pač stvari počne v svojem rumenem stilu in hujska ljudi in države ene proti drugim. Janša bi cel piranski zaliv podaril Hrvatom, še rajši Vatikanu, če bi mu le omogočili prevzem oblasti v Sloveniji.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Vili Kovačič je v državni zbor svoje zbrane podpise za razpis referenduma. Kurba stulena si prizadeva, da bi bil referendum razpisan na isti dan kot precedniške volitve!?!? I mean WTF…precedniške volitve morajo biti absolutno za sebe!!!… Kovačič je tudi zaradi oškodovanja in zavajanja davkoplačevalcev na okrožno državno tožilstvo podal tudi predlog za kazenski pregon premierja Mira Cerarja in vlade…. hahahahahahahahahahahahahahahahahaha… Prekprokleti voluharji klero-fašistični…ne bo vam uspelo…pa referendum bo tudi padel !!!

 • Raamko Rom

  PREKLETI LEVCARJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PEDRI!

 • Fogglof Tunnek

  Upam, da smo Slovenci dovolj pametni, da na volitvah preprečimo zmago hujskaškega janšizma in njegovih satelitof…razni Viliji Kovačiči, Primci…in ostala gamad !!!

  • Aurelius

   Tičji Tonček, verjamem, da si sam pri sebi deliš Slovence na naše in na vaše. Moram te razočarati, sa se Slovenci delimo samo na zavedne in na zavedene Slovence. Razlika je na papirju samo v eni črki, v realnosti pa so zavedeni Slovenci samo kanonfuter in jih na terenu že s precejšnjim uspehom spreobraćamo – dovolj je že, če jim prikličeš v spomin lopovsko vlado z neupravičenimi dodatki, pijanega ministra v parlamentu, nemoralno moralnost prvega ministra, pede.rski lobi, ki vpliva na šolske načrte z namenom krasti normalne otrole normalnim staršem in jih dajati v posvojitev LGBT srenji in še in še … Tukaj sem navedel samo nekako četrtino prijemov, s katerimi na terenu proizvajamo zavedne Slovence in smo pri tem nadpovprečno uspešni. Ko na primer na koncu debate bivšega zavedenega opranoglavca vprašam, ali je doumel, kdo je njegov največji sovražnik, je rezultat v odstotkih nekako takšen: 45 % jih izjavi, da je to pokvarjena vlada, 30 % jih pravi, da so to pokvarjeni bivši komunisti, 25 % pa jih še vedno trdi, da pri nas v Sloveniji ni nič narobe in da lahko še naprej tako veselo tonemo v vseh ozirih, zanimivo pa je, da le še 40 % obravnavanih spremlja in verjame mainstream medijem. Ćez mesec dni ti bom postregel z novimi številkami, do tedaj pa – osti jarej!

   • Jovo Jamnica

    Kaj tote ankete delaš v bifeji???

 • Janez

  Ha, ha !
  Tunnek !
  A ?
  KAKO BOŠ PA PREPREČIL USPEH REFERENDUMA ?
  Saj

  ZDAJ ŽE SLEPI V R.SLO – VIDIJO – KDO JE V SLOVENIJI – “BAD GUY” ! Le ti ne vidiš.
  A?
  SLIŠAL SEM – ČENČE
  – DA BOŠ RAZPRODAL – VSE KAR IMAŠ IN IZKUPIČEK – DONIRAL DR. Cerarju !
  A?
  JE KAJ NA TEM?
  Da imaš grozno rad dr. Cerarja ?
  Da mu boš – VSE TVOJE – KAR DAL !
  REFERENDUM BO 1000% USPEL. Ne skrbi. Tudi, če se ti Tunnek – razpočiš ! L.r.J. KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   Referendumi pr nas so piš me v uho. Po referendumu o zaprtju trgovin v nedeljo, jih mamo dans še več otprtih…

   • Ana Job

    Mislim, da bi bilo fajn s seboj vzet vsaj paralizator, če že pištole nimaš, hahaha. Jamnička kiselica je slabša od naše Radenske. ;-))

    • Jovo Jamnica

     Priznam, anpak če sn žejn, me to nea pretirano moti. Bolši je gemišt z jamnico ko pa špricer z rogaško…

    • Jovo Jamnica

     Čuj, zaka mi te pot referendomom o radajneri razlagaš???

    • Adolf Hitler

     jamnicka je pisse!

     • Ana Job

      Seveda je, Adolf. ;-))

   • Janez

    Ja !
    Imaš prav. Ampak – ta referendum
    – bo drugačen.
    Z NJIM BOMO ZAPRLI ŠTACUNO, TRGOVINO PO- KOMUNIZMA. V R.SLO. L.R. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Sam tebi na lubo bom šou na toti referendom

   • Ana Job

    Lobiji iz BTC-ja tega ne bodo nikdar dovolili.

 • Ana Job

  Kakšna vojna neki? Kdo si jo pa upa privoščiti? Ropotanje brez veze. Prav nič se ne bo spremenilo, tako bo kot je in še dolgo časa bomo tako. Za časa našega življenja sprememb ni za pričakovat.
  To je provokacija, kar Hrvati zganjajo. Bobovnik je pa ena sera, ko ni mogel z
  Kosirjevo po slovensko govorit in je ona njega ujsala ne on njo.

  • Jovo Jamnica

   Čuj, jutri sn mislo it f Cestico na gemišt. Paše mi taki suhi špricar, magari z jamnico. Kaj misliš, je še varno???

   • mannuro

    Je, je.. dobit češ pristne čefute! :)))

   • barbara rov

    Nea trudi se pisati po štojersk da bi nas zaslepil….

    • Jovo Jamnica

     Napiše se: Nea se trudi pisat po štajersko, da bi nas zaslepo…

  • Olga

   Namesto, da bi počakali razsodbo, se usedli, temeljito razmislili in diplomatsko ukrepali, sejejo že naprej sovraštvo in razdor! Erjavec v prvi fazi, Rupl v drugi fazi! Delajo nam samo škodo!
   Hrvati pa se med sabo skregajo in navzven delajo enotno, predvsem pa diplomatsko!

   • Ana Job

    Še najbliže enem sporazumu smo bili, ko je bila Janševa vlada, je manjkalo samo še kak mesec pa bi se dogovorili, pa so jo rušil in sedaj je kar je.
    To nam še hrvati priznavajo kot je
    Rudolf.

    • Jovo Jamnica

     Rudolf je rođo Slovenac! Nisi vedla?

     • Ana Job

      Sem slišala.
      To je vrhunski strokovnjak za pomorsko pravo ga cenijo tudi v svetu.

     • Jovo Jamnica

      Škoda, da ni na naši strani… LOL

    • Olga

     Res je! Sedaj bodo pa še pri evropski politiki dobili Hrvati alibi!

     • Ana Job

      Hrvati imajo v Evropi alibi že od Avstro Ogrske naprej.

     • Jovo Jamnica

      To se pravi, od 1867 dalje? Morm ti poveat, da so jih že prej nucali, tam kjer je zagustlo. Prvi so znali kravato zavezat. To poznajo tenisači… :-)

     • Ana Job

      Nazaj so držali Turke pred Avstro Ogrsko, pa tudi drugje so jih rabili, ja. Gor so vzeti, kot mi ne bomo nikdar. Poleg tega so nacionalno zavedni in imajo ta pravo in usposobljeno vodstvo.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, tega nam niso oni krivi… :-)

    • Rožle

     Pa tebe spet udbo mafija briše …
     banda rdeča ..

     • Ana Job

      Res so ene VELIKE PRASICE! To je za njih demokracija? Bom to objavila na forum.

     • Jovo Jamnica

      Nena se sekiraj. Mene so tut že dans banali, ko sn se meno z PikaPolonico…

     • Ana Job

      Se ti je zdelo sporno? Meni ne! Objavila sem ga veš, kam.

     • barbara rov

      Ker vidimo da se meniš sam s seboj (ANA), te bomo pustilu pri miro…

     • Jovo Jamnica

      Kaj zaj? Si prečito fse moje komente? Celi dan sn ti dau na raspolago… ROTFL

    • črnaovca

     Rudolf je največji nacionalist in najbolj goreče zagovrja hrvaško lastništvo Piranskega zaliva in onemogočanje Sloveniji dostop do odprtega morja kajti uničiti je treba luko ki je najhujši konkurent Riejeki

     • Ana Job

      Sedaj ja, v času Janševe vlade sta bila pa s Pogačnikom že precej blizu rešitve. Škoda je vse skupaj analizirati zdaj, ker smo Slovenci v Evropi nihče v primerjavi s Hrvati,ki imajo zaslombe od AO naprej. Naši so še vedno vse zafurali, ker nimajo v sebi nacionalizma in so rojeni za hlapce.

     • ZeRoman

      Ne, da v sebi nimajo nacionalizma in so rojeni za hlapce, ampak so predobro plačani, da delajo škodo lastni državi; zmanjšati plače politikom na minimum (največ) 3kratnik zajamčene!!!

     • Ana Job

      Pa tudi občinskim svetnikom bi morali znižati sejnine, ker se nekateri tam povaljujejo in nimajo pojma o pojmu. Vmes pa pišejo SMS – se.

     • ZeRoman

      Enega bivšega iz SNS slučajno poznam, je rekel, da so samo na seje hodili, se zafrkavali in z dvigom rok potrjevali dogovorjeno, brez, da bi vedeli zakaj gre, bili pa so dooobro plačani!!!

     • Ana Job

      No, takšna dogajanja so ustaljena praksa, da se tam dolgočasijo in črpajo denar, brez da bi vsaj malo naprezali možgane. Tudi jaz poznam nekaj takih polpismenih Kekcev.

     • ZeRoman

      Na žalost vseh nas Slovencev in Slovenk so nam daleč največ škode naredili lastni politiki; če bi to vedeli naši zavojevalci, bi nam dovolili samostojno državo, še preden se je kakšna osvajalska vojna sploh začela na naših tleh!

     • Ana Job

      Zelo daleč so nas pravili. Vodi nas mafija, ki sedi na 85% državnih projektov.

     • ZeRoman

      Res je, ampak poglej, tudi v bivši jugi je bilo samo okoli 25% komunistov, ki so vladali večini (povedano na pamet, oprosti), pa vendar so vladali vsem preostalim- manjšina večini..zdi se mi, da je nekaj narobe z volilnim sistemom (večinski bi bil primeren), morda se motim…

     • Ana Job

      Jaz že skoz govorim, da potrebujemo spremembo volilnega sistema. Jasno je, da tudi če zmaga JJ, da bomo zopet imeli leve mešalce dreka, ki bodo onemogočali sprejetje kakršnegakoli pametnega zakona. Sprememba volilnega sistema je nujna, sicer se komunistov ne bomo nikdar znebili. Ko je bil čas, bi moralo priti do državnega udara in bi jih morali pometati iz parlamenta, kot so to naredili v Romuniji.

     • ZeRoman

      Res je, prav imaš! Ker delam v tujin,in imam kar nekaj znancev, katerih države so bile (sicer neprostovoljno) pripadnice vzhodnega komunističnega bloka, ti lahko povem naslednje: ko jim omeniš komunizem in Sovjetsko zvezo, (se za razliko od nas) vedno, kot po pravilu odzovejo zelo negativno in agresivno, ker jim je ta sistem vseskozi zaviral napredek in s tem posledično boljše življenje… Kar se pa tiče levih mešalcev dreka, bi pa tukaj najbolj izpostavil združeno levico z lunaticom in coprnico iz najšibkejšega člena, kar je po mnenju mnogih žaljitev za zdravo pamet, da takšni sploh sedijo v našem hramu demokracije, ampak na žalost je del našega volilnega telesa ZA takšne primerke- ŽAL!

     • Ana Job

      Razvite države so se vedno bale komunistov. V Ameriki so bile celo tajne službe aktivirane na iskanje komunistov. Komik Charlie Chaplin, je mnogokrat izpostavljal delavski razred in ga je Hoover (šef tajne službe) tolk jebal, da je moral zapustiti Ameriko in oditi v Genovo. Vse so preganjal, pa naj si bo zvezda ali navaden.
      Komunisti pri nas so pa prišli s krvjo na oblast in drugače tudi ne bodo šli, ker so ekstremni revolucionarji in s takimi drugače ne moreš. Lep pozdrav, pa lepo zaspi. :-)))

     • ZeRoman

      Verjameš ali ne, ravno danes sem se pogovarjal s Slovencem, sonarodnjakom, tipom, ki je 7 let živel in delal v Rusiji, je poln lepih vtisov in sem ga vprašal o višini plače, pa je rekel, da je precej sorazmerna z življenskimi stroški (ampak pod 200 €)… Potem je pogovor nanesel še na starejšo generacijo, ki tam še vedno časti stalina, pa sem mu s konkretnim primerom iz naše (ZLATE) domovine predstavil zablodo, v katero nas silijo ravno TI in samo starejši; najraje se spominjajo dni, ko so bili še sami mladi!!! Kar pa zadeva Hooverja, kaj pa lahko drugega pričakuješ od homo……..a, močan lobij, tudi pri nas- ni kaj!!!

     • ZeRoman

      Lahko noč Slovenija, kjerkoli že si!!!

     • Ana Job

      S časom je potrebno naprej in tudi pri nas je pri ta starih še vedno prisotna nostalgija po Titovih časih,ki so bili spretno narejena fasada. Trenutno sem slišala, da se najbolj zasluži v Švici in Avstriji vedno več ljudi hodi tja delat.

     • ZeRoman

      Za Slovence in Slovenke ni tujina nikoli bila in ne bo pojem sreče… Ko sem prišel v tujino ( takrat je nastopila kriza v Evro območju), mi je ravno hrvat rekel: “kdaj si še Slovenca videl DELATI v tujini?!” No, to ti lahko vse pove, kako nas je lastna politika izdala in prodala za svoje interese, čeprav živi ravno od naših žuljev!!!

   • črnaovca

    Hrvati se Ruplu in Karlu režijo ne pa da bi se koga bali, zakaj pa so postali pozorni na to kaj se dogajaj, ker je Karl čvekal, on misli da je diplomacija enaka flancanju upokojencev

 • T-Rex

  Vsaj eno ornk sliko Triglava bi dali, ne pa tole z gumami direkt iz ladjedelnice

 • Svinsk zrezk

  Kva bomo mi z napol podrto se iz titovih casov zarjavelo jahto k bo glih kr sama potonila

  • Jovo Jamnica

   Toto smo ot Rusof zapstojn dobli, namesto rublof, kere so nam bli dužni. Nima to dobene veze z Titekom…

   • Hanza Gorenjski

    Za dolg 200.000 klirinških dolarjev dolga, če si načelen.

    • Jovo Jamnica

     Pa dobro no. Pojnt sn povedo, nič drugega… Pa najbrš so toti “Triglaf” še Sovjeti delali. F kaki ladjedelnici v Ukrajini. Odesa recimo…

     • Hanza Gorenjski

      Saj ne morem verjeti, da si takšen trotel.
      A sploh veš v čem je štos kliringa in konvertibile.
      Broz si je izmislil blagovno menjavo po “obračunskem” dolarju, ki je bil vsaj TRIKRAT VEČJI kot na svetovnem trgu.
      Zato smo mi izvažali blago le za 1/3 cene, nafto pa plačevali 3 x dražjo kot na borzi.

      Ne le, da si trotel, si popolen ekonomski analfabet.

     • Jovo Jamnica

      Jas pa sn mislo, da je Bros edino klavir dobro špilo. Zaj sn pa zvedo, da je polek fsega še v ekonomiji rasturo. Čej, keri častni doktorat ot kerega Jugo ekonomskega faksa je te dobo???

     • Hanza Gorenjski

      trotl

     • Jovo Jamnica

      Lepo napreduješ z fremtnimi ausdruki. Fčasih si namesto trotl, piso trotel…

     • Hanza Gorenjski

      Pa še nekaj: ne delaj se intelektualca in nehaj uporabljati “point”, ko pa ne veš kaj pomeni, cepec, zarukani.

     • Jovo Jamnica

      Bogi reveš. Ti se tolk sekiraš, da ti bo še ki naškodlo…

     • Hanza Gorenjski

      Smiliš se mi, ko vidim kako bi bil rad razgledan, pa ti ne uspeva. Ti si tvoj “klirink” vtakni v rit in jo stisni nekam, prdec, prfuknjen.

     • Jovo Jamnica

      Ftakno sn si ga v rit. Ka pa zdaj…?

     • Hanza Gorenjski

      Cepec, ne gre za to

     • Jovo Jamnica

      Aja, gre za ono…

   • Demonkrat

    Dobro da nam podmornice niso dali,se bi se kdo ftopo

    • Jovo Jamnica

     Baje mamo eno v nekem muzeji. F Piranu al ki že…

     • Krtača 17

      V Ilirski bistrici. Pejd pogledat. Trotl zihr, še dons bi delala. Greš lahko tud not pogledat.

     • Jovo Jamnica

      Do taj mam 200 km. Mogoče pa gdaj, kaj te veš? Rat se vozim okol po Sloveniji.

   • Hanza Gorenjski

    Bedak, ravno broz se je dogovoril za kliring ne pa konvertibile.

    • Jovo Jamnica

     Brozu se sajnalo ni, kaj sploh klirink je…

     • Hanza Gorenjski

      ..saj se tudi tebi ne…

     • Jovo Jamnica

      Ja, anpak jas nisn doben maršal…

  • Franjo Trojner

   Ne zrjavelo jahto in kup modernega orožja, samo hrabro domoljubno srce moraš imet! Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

  • Hanza Gorenjski

   takšno ste naročili komunistični idioti

 • Jovo Jamnica

  Enkrat sn f Krapini hoto kupit hleba, pa so me nagnali is pekare. To je blo v Jugi. Dans ni nič drugače, zato vedno ahčem, da namesto kafa rečem kava, pa namesto pare – nofci… :-)

  • Ana Job

   Ponosen Slovenec si! :-))

   • Jovo Jamnica

    …pretfsem ponosni. No, jas se f tujini rat z za mene fremptno špraho vun mečem. Na ta način je fsem lažje…

 • Fogglof Tunnek

  Ušteli ste se, Vili Kovačič in kompanija! S tem dejanjem o referendumu in nekih kazenskih ovadbah ste samo pljunili v lastno skledo. Volitve se res bližajo, a NAROD SI BO PISAL SODBO SAM …

  1) Zmagal bo spet Borut
  2) Referendum bo padel
  3) SDS bo popušila na volitvah (tudi če zmagajo, kdo bo šo z njimi v koalicijo? NSi ali SLS?)

  • Aurelius

   Nič se nismo ušteli:
   1) Borat lahko zmaga zaradi mene tudi s 125 % večino, saj je zgolj in samo lutka brez dejanskega vpliva.
   2) Referendum bo uspel z veliko večino proti vladnemu zakonu.
   3) Kaviarkomunajzarji bodo lahko čepeli v opoziciji skupaj z NSI in SLS, pa še tako bodo imeli le nekako 32 % v parlamentu.
   Tardeći ste navadna beda od podna in poden od bede …

   • Jovo Jamnica

    Si pogledo mogoče, kolk potpisof so zbrali v upravni enoti Maribor??? Od 150.000 možnih, samo 1800 (entisočosemsto)!

    • Demonkrat

     150.000?kaj je to zaj ena cifra?

     • Jovo Jamnica

      Kaj, kaj za ena cifra… Tolk jih približno živi v upravni enoti Maribor in so punoletni, tak, da lahko na opčini overijo njihof potpis…

     • Demonkrat

      Teritorij: 356 km2
      Število prebivalcev: 149.037
      Število občin: 7
      Število krajevnih uradov: 5
      Število naselij: 87

     • Jovo Jamnica

      potpisof pa 1800…

     • Demonkrat

      Ja vsi pa ja niso polnoletni.

     • Jovo Jamnica

      Pa dobro, te pa jih otštej, če ti bo pol cifra bol pasala…

     • Hanza Gorenjski

      bebček, rdeči

     • Jovo Jamnica

      Kaj bi mu moro svetovat, naj kaj prišteje???

     • Hanza Gorenjski

      tam pa živite tudi prizadeti mladostniki…

     • Jovo Jamnica

      Prizadeti so vedno majnšina… Tak si fsaj jas mislim. Nič pa nimam proti, če ti misliš drugače…

    • Hanza Gorenjski

     tam ste pač kreteni

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa če je pojnt nekje drugje???

   • Fogglof Tunnek

    A SDS pa bo sam dobo 68% glasof…hahahahahahahahahaha…

 • Fogglof Tunnek

  Kovačič spravi ti rajši svojo staro zacugjeno rit v toplice namakat, kot pa da uničuješ slovensko gospodarstvo in razvoj !!! Voluhar senilen !!!

  • Aurelius

   Slovensko gospodarstvo in razvoj uničujejo kaviarkomunajzarski lopovi s pomočjo svoje marionetne vlade, zato tićji Tonček – drži gobec in nehaj srati po zavednih Slovencih !!!

 • Fogglof Tunnek

  Tron, Janez je bil avtor cestnega križa, Janez je podpisal pogodbo o nakupu TEš6 in Janez je proti drugemu tiru, ker ne ve ali bo on pri koritu po naslednjih volitvah. Če bo, se bo požvižgal na referendum, kot pri nedeljskem času trgovin, in bo speljal drug tir z mastno provizijo v lasten žep… Kar volite ga budale!!!

  • Franjo Trojner

   Čuj Tunnek pri temi si znova v temo brcno! Sicer je meni jasno zakaj! Tako, kot leva vlada si se zaradi hrčkov v hlače fsral. Ma ste same babe tu gor? Tudi leta 1991 smo imeli orožja bolj za vzorec, a nas je krasilo domoljubje, pogum, trma, sloga in nepopustljivost, kar je bilo dovolj, da smo porazili in ponižali ter izgonili vojake JLA iz našega ozemlja! Če bi takrat samo jamrali in stokali, kako ni ladij, ne orožja, kot to počnete nekateri mamičini poženščeni sinovi danes, bi še danes tu srbski vojaški škorenj našo zemljo in narod gazo in ne bi imeli svoje samostojne demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA! A muslite, da bo EU hrčke prisilila, da nam prostovoljno dajo kar je na kopnem in morju našega? A mislite, da se bodo vojske EU borile in umirale za naš prav in naša ozemlja? A boste vi MLADCI dovolili, da vam hrčki na našem SLOVENSKEM TERITORIJU VLADAJO, GA OKUPIRAJO? Boste dovolili, da nam naše ribiče po našem morju in kmete ter ostali SLOVENSKI ŽIVELJ ob meji.preganjajo, šikanirajo, ustrahujejo? Res je, DIPLOMACIJA MORA NAREDITI svoje! TODA če po mirni poti ne gre, moramo tako, kot naši deje in očetje storiti vse, da z odločnim vojaškim posegom zaščitimo svoj dom, domovino, zemljo, ljudi, kulturo in vero in to so tisti temelji.na katerih naš SLOVENSKI ROD STOJI ŽE TISOČLETJA. Čujte, če je vas mladce strah, bomo pač znova prijeli za orožje domoljubi/veterani vojne za Slovenijo 1991! Torej možje 50+ pripravimo se na vse možne scenarije, domovino moramo obraniti, namesto nas je ne bo nihče!

   • Fogglof Tunnek

    Tak, zaj pa še idi k spovedi !!!

 • Demonkrat
 • Jovo Jamnica

  Eh, mi navadni malo vemo o tem, kaj je res in kaj ni. Čes 50 let mogoče…

 • Olga

  Volitve so blizu! Janši in SDS gre odlično! Zato spet levaške laži na delu! Tudi na medijski kloaki se v “humorističnem” oddaji “perspektivni” Murglski vratar ukvarja z vodjem opozicije!
  Živela Slovenija! Živela SDS! Živel Janez Janša! Smo na pravi poti!

  • slaipowi

   Hahaha. Olgi se spet dogaja in prikazuje Janša. Nadomestek za bele miške. Janša in SDS bosta mogoče zmagala, vlade pa ne bo sestavil. Ker mu paše bit Kalimero. Že celo življenje je in kot Kalimero se bo poslovil in odšel na smetišče. Prej kot bo to, bolje bo za slovensko demokracijo, desnico in Slovenijo.

  • Tetka iz ozadja

   Olga, saj ti veš, da izmeček Janša ne bo nikoli predsednik vlade, kaj ne?

   • Jovo Jamnica

    Daj no, saj znaš bol kolturno…

  • Slovenka

   Spoštovana Olga,

   stvar za SDS še nikakor ni dobljena. Levica bo slej ko prej potegnila par asov iz rokava. Tako kar dva bivša člana SDS, Silvo Mesojedec in Andrej Čuš, ustanavljati vsak svojo stranko, slej kot prej bo NSi predstavila tako imenovanega tretjega človeka, ki naj bi prevzel vodstvo na desnici in jo popeljal na volitve, v igri je tudi Zoki Ljubljanski, sestavili bodo par lažnih obtožb na račun Janeza Janše in še kaj se bo našlo.

   Upam, da SDS računa na tovrstne trike in da ima pripravljene ustrezne odzive, če bi se kaj zalomilo. Verjetno se spominjate volitev 2011, ko je SDS-u krasno kazalo, potem pa je zadnji teden kot strela z jasnega padla obtožba o Trenti, tako da je previdnost na mestu.
   Osebno upam, da tokrat SDS zadržana do zadnjega trenutka, drugače kot v 2011, ko so v Cankarjevem domu navdušeno praznovali že nekaj dni pred volitvami, nato pa smo zavedni Slovenci v nedeljo po zaprtju volišč prestajali hude trenutke, ko smo za Zokijevo zmago, ki je bila sicer tesna vendar veljavna.

 • Franjo Trojner

  Ma kje vam je vsa hrabrost in domoljubje?

 • andreas82

  Kdo je spustil HR v v Evropo se ve, da so jih spustili v Evropo kamor oni ne sodijo! Slovenci že iz principa ne bi smeli hodit na dopust na HR, ko nas vodijo politiki, ki so Hrvatom naklonjeni, zato je tako, cela WW” je šla samo zato, ali bomo bili skupaj z Avstrijo ali pa južnimi, ni težke filozofije kle.

  • Jovo Jamnica

   Kak se je že končalo ono Miloševićevo… “nečemo više da kupujemo slovenačku robu!”
   Fructal je dans srpski…

   • andreas82

    Srbsko, hrvaško, kar rabijo dobijo pri nas, ta del sveta bi Slovenci blokirali in bi živeli veliko bolje, z veliko manj kriminala, ne rečem so tudi južni kateri so ok, teh je 5%, ostalo ni za k nam, Povšetova katerih je tam največ :)?

    • Jovo Jamnica

     Pa ti sploh veš, kolk Slovencof gre fsako leto čagat v Gučo? Pa kolk se jih namaka fon hintn v plavem Jadranu??? Te pa jim reči, da nea smejo več. Da vidim, kaki bo isplen…

     • andreas82

      Ti veš koliko je bilo vloženo v jugoslovanstvo, kot danes EU za migrante, to so zneski, ni to naključje, vse načrtno :)! Zato rabimo politiko, ki ne bo nakolnjena HR, dokler oni tako do nas. Vse jim blokirat!

     • Jovo Jamnica

      To men glih nea rabiš razlagat. Jas sn dans dobre vole. Zaj pa gren dalje v gostilno… Ajd, čao

     • Hanza Gorenjski

      kreten

     • Jovo Jamnica

      Tak sn se fčasih potpiso na Politi kis portali, pa je Kaloh toto besedo zakleno. Keri je pol napiso “kreten”, mu posta ni objavlo. Se spomniš? Če ne, fprašaj Mefota…

     • Hanza Gorenjski

      bebček

     • Jovo Jamnica

      Zakaj? Jas nea delam ne eno, ne drugo. Čes Krobotijo se pelam tak, da niti putarine na njihovi autostradi nea plačam, ko se pelam f Črno goro. Tut natankam f Sloveniji. V Guči pa me tut neboš srečo, ker sn roker. Pa ne oni s Moravu…

  • Adolf Hitler

   Avstrija smo mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • luckyss

  Provociranje za ovce…politikom gre to na roke…
  Včasih je bil običaj, da so se vodilni dogovarjali o incidentih, da so lažje provocirali vsak svoje ovce ..(Janša- Sanader)…

  • Tačka

   Luuuckysss sss vuf hov vuuufff

 • Fogglof Tunnek

  SDS hlapci, ki skočijo, kot majhni psi iz Šifrerjeve pesmi, ki se nadaljuje: …”ko pa res zagrmi majhnih psov več ni, skrijejo se v luknje, da jih videti ni,”…. To pomeni komentarji na pamet, neargumentirani in predfsem ŽALJIVI. Saj vas razumem. Težko je gledat poleg sebe nekoga, ki je uspešen in če ne morem naredit nič dobrega, bom pač slabo. Gremo levičarji…gremo stranka LEVICA!!!

  • Franjo Trojner

   Ne seri, tvoja levica se je že fsrala in ko zagusti bote vsi na šopingu v Avstriji dokler nevarnost ne mine.

 • andreas82

  Če pride do vojne, je njih dvakrat več, ali en naš je za tri njihove tako po mentaliteti :)))

  • Adolf Hitler

   en nasih je vreden 10 njihovi!

   • Friderik Peršič

    Misliš en naci …

 • mannuro

  letos privoščim opranim slovencenljem, prijetno letovanje na hrvaški obali. Bo dvakrat bolj vroče. Zastonj bodo talali batine, kaka vikendica bo po pomoti zgorela,… torej ravno prave razmere za rdeče kolaborantke. Mislim, moraš biti toliko zmeden, da govoriš, da ne bomo zadev zaostrovali, potem pa dobiš “žegen”, ker drugi tega ne razume. Res srečen dopust!!

 • Janez

  Tunnek !
  SE PA JOKA ,
  A NE BO – POROKA,
  ZAPUSTILA GA JE – KOZA ,
  A TO – ŠE NI NAJVEČJA – GROZA ,
  ZAGOVARJA – KOMUNISTE !
  JE SPREGLEDAL – NAS – MALE – P E N Z I O N I S T E !
  SI NI UPA – SI POGLEDATI – V OBRAZ.
  TUNNEK – DOŽIVEL – JE RES HUD – PORAZ !
  MISLIL JE, DA PENZIONISTI,
  ISTI SMO – KOT – KOMUNISTI !
  KOMUNISTA – TUNNEK – O B R A Č A !
  VAŽNO LE JE – DA MU – KAJ – PLAČA !
  AMPAK ,
  TILE – SVEČKARSKI – SO – PENZIONISTI !
  HUJŠI KOT – FAŠISTI-KOMUNISTI,
  JE USPELA – REFERENDUMSKA POBUDA,

  TUNNKOVA SRAMOTA – JE RES HUDA !
  Lepa pesmica, a ne – Tunnek.?
  Ti si tu v prazno čenčal, mi pa ZBRALI PODPISE ! Kaj boš pa zdaj ? L.R. Janez K.. KOMENDA

 • Franc Šink

  piranskem zalivu bo največja pomorska bitka vseh časov.

  • PikaPolonica

   Naš bojo s sulicami potolkli nasprotnike.

 • dr Janez Sveti

  Toliko psihopatov na enem kupu, kot jih je na komentarjih nova24tv ne najdeš niti v psihiatričnem zaporu.

  DR Janez Sveti genij

  • Zgornji

   Ja, ti jih šteješ vsaj za sto … :-P

   • dr Janez Sveti

    Ti že diham za ovratnik..čutiš?
    DR Janez Sveti Magla

    • Zgornji

     Hmmm, niti ne … razen … prejle so neke mušice prišle blizu mojega kozarca z sokom … :-P

     • dr Janez Sveti

      Verjetno ne poznaš nano tehnologije.
      DR Janez SVeti Genij

     • Zgornji

      Heh, ti si en “nanokozel” … in to genijskokozlovske sorte !!! ! !!! ;-))

     • dr Janez Sveti

      Vsakdo vidi svojo realnost drugače.
      DR Janez Sveti genij

     • Zgornji

      Ja, seveda, … vsakdo … jaz še celo tvojo … “realnost” , … oziroma Podrealnost … ;-)

     • dr Janez Sveti

      Ne. Temu kar opisuješ se imenuje shizofrenija.
      DR Janez Sveti genij

     • Zgornji

      Ofcourse, ti Đoni shizofroni ;-P

     • dr Janez Sveti

      Nisi dojel a ne? Tipično.
      DR Janez Sveti svetovalec

     • Zgornji

      Sem, vendar ti zame misliš da nisem. In vendar je obratno., kajti Vem kako Zmotno misliš , in zato tudi vem v katero smer predvideti tvoje Zmote …

     • dr Janez Sveti

      Zapletaš se. Povej enostavno, ker vidiš, da potem pišeš zmedeno in nesmiselno.
      DR Janez Sveti genij

     • Zgornji

      Nesmiselno je samo tebi , meni je vse smiselno . Nesmiselnež nesmiselni.

     • dr Janez Sveti

      No, pa si dodal še eno cvetko iz repertoarja neumnih komentarjev.
      DR Janez Sveti genij

     • Zgornji

      Seveda, smisel meni je tebi nesmisel . Logično. Neumnež.neumen zabit :-P ;-) :-P

     • dr Janez Sveti

      Ves koliko je vredno eno zrno peska v puščavi? Enako vrednost ima tvoje mnenje.
      DR Janez Sveti genij

  • Friderik Peršič

   Hahahahaha…

 • Bozz

  Kaj se napihujete. Z nami je konec. Vojska baje nima za burek.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Levičarji so uničili slovensko vojsko levičarji so uničili slovenijo levičarji so na pogrebniki Slovenije.

 • RealRevolution

  Zato vladajoci odlagajo pri teh zadevah,ker ne vedo
  kam bi pa potem hodili
  nasi poslanci
  na svoj “zasluzen” dopust.

 • Franjo Trojner

  Ponovno se ponavlja zgodovina. Enako, kot pred letom 1991 SLOVENSKO JAVNOST
  kup prestrašenih že vcanih cmerotov prepričuje, kako bo za uveljavitev razsodbe arbitraže in uveljavitev suverenosti nad našim teritorijem težko kaj odločilnega storiti. Enako, kot so pred letom 1991 ,kot prestrašene papige ubrano panično vreščijo/strašijo SLOVENSKO JAVNOST z mogočno močjo takrat vojske JLA danes vojske Hrvatov. Ko pa pride čas odločitve panični zbežijo v tujino v Avstrijo itd. na 14 dnevni šoping. Ko topovi potihnejo in se zadeve umirijo pa ti prestrašeni vreščači, šoping turisti pridejo nazaj postanejo največji in najbolj zaslužni in si prilastijo vse zasluge za v vojni dosežene cilje. Ma vse to smo že videli in doživeli, mar ne?

 • dr Janez Sveti

  SLOVENIJA DO TOKIJAAAAA!!!!!!!!
  Dr Janez Sveti Džingistan

  • sprehajalec

   Preko Milvokija…

  • T-Rex

   DžinginsKan

   • dr Janez Sveti

    Ni moj sorodnik.
    DR janez Sveti Džingistan

 • Volkhv

  Jebem vam mater, kje ste bili po letu 1991??

  • sprehajalec

   Komu jo jebeš? Levim, desnim? Na oblasti so večinoma levi…

   • salma hayek

    Vmes pa tisti, ki so bili nekdaj levi. Ortokomunisti in kandidati za predsednika Komsomola. Sramota, da so takšni ukradli stranko Pučniku

    • sprehajalec

     Salmane, če ciljaš na Ivana janeza naj te opozorim, da gre za Partijskega disidenta tipa Saharov in Solženicin. Partija ga je vrgla ven in naknadno še zaprla.

 • Janez

  ŽALOSTNEGA P-TIČA TUNNKA !
  VEČERNA – ŽALOSTINKA – SEVDALINKA !

  Tunnek poje:
  ‘ KJE JE TU SPLOH KAKŠEN – RED ?
  KOT – DA JE – VES SVET – PREKLET ?!
  SE –
  DOGAJA NA OBALI NAM – PIRAN !
  V LJUBLJANI – PA “IGRALEC” KAR – ZAKLAN !

  PA ŠE VLADA – ZGLEDA – PADA.
  DOL
  JO BODO VRGLI ENI “SVEČKARJI”- SO PENZIONISTI !
  KDO ? ZA VRAGA –
  V SLOVENIJI SPLOH – VLADA ?

  KJE – ZA VRAGA – SO TA STARI KOMUNISTI ?
  JIH
  PREMAGAL BOJO – ČIST NAVADNI – PENZIONISTI !

  JAZ UBOGI TUNNEK
  NIMAM VEČ NIKOMUR – SLUGA BIT !
  GREM SE KAR TOTAL – ZAPIT !
  NAJ VES SVET GRE — ENMAL – V – R.T ”
  Lepa pesem, a ne Tunnek. Tako resnična. Tako – žalostna. KAJ BO PA JUTRI ? Janez KOMENDA

  • Janez

   In je Tunnek
   še modro, že malo opito – modro !
   Dodal:
   ” sem pogruntal !
   brihten, star sem
   komunist
   Danes – – TO JE TIST
   ŽE NAVADN PENZIONIST
   POSTAL SO KAR – so kar postal – “FAŠIST””

   Veličastno razmišlanje F. Tunnka. Posredoval sem vam ga – vsem. L.R. J. KOMENDA

 • barbara rov

  Moja napoved: Črta bo potekala nekako po sredini Piranskega zaliva in dobili bomo izhod na odprto morje…

  • sprehajalec

   V principu je to že sedanje stanje. Odprto morje je pa z razširitvijo epikontinentalnega pasu Italije in hrvaške pred leti pri Otranskih vratih. Žal. nategujejo nas levičarji že 26 let….

   • barbara rov

    Kaj bi dal da bi slovenci imeli vsaj istro, tisti polotok…Slovenija je zelo majhna. Pa kvaliteta morja je slaba. Če pogledaš gladino postrani, se vidi pisane barve zaradi olja.

    • sprehajalec

     Leta 1870 je Zagreb poslal Župnike pa Učitelje v Buje in vasi po Istri. Če bi to storili Kranjci takrat, bi imel, kar opisuješ, pa še več. Tako so pa Učitelji pa Župniki iz Zagreba Istarske Šiavone naučili, da so hrvatje…

    • Hanza Gorenjski

     Savudrija je bila in bo naša.

     • Zgornji

      Iz tvojih ust v Stvarnikova ušesa …

   • barbara rov

    Kaj je to epikontinentalni pas?

    • sprehajalec

     Gospodarski pas.

  • Zgornji

   JA, MORALA BI PA MEJA BITI PO REKI MIRNI … !!! ! !!! …

 • FreedomAndDemocracyNOT

  nova je rumen medij, kdorkol tega ne dojame, zivi v izkrivljenem svetu..

  • Franjo Trojner

   Te pa ti le mirno in hitro zapusti ta medij in neizkrivljeno modruj na svojih nerumenih teveč krvavo-rdečih dominatnih medijih.

   • barbara rov

    pa še zastonj cenzuro imajo tam…

  • barbara rov

   Nova24 je spletni cajtung v službi resnice in poštenosti…

  • Janez

   “Rumena”
   NA KRVAVO RDEČEM EX KP, ZK OZADJU – JE RTV SLO. Imam odjavljeno. L.r. J. KOMENDA

   • Friderik Peršič

    Janez , edino kar imaš ti odjavljeno je pamet …

 • Janez

  BRAVO MI REVNI PENZIONISTI !
  Ampak !
  Revni – nepremožni. A POŠTENI.
  REFERENDUM BO USPEL – VLADA VSILJENEGA DR. CERARJA – BO PADLA !
  “Stranka
  – S M C !
  = ” STRANKA MUCE COPATARICE *” – BO RAZPADLA ! S M C – BO RAZPADLA !
  (* ljudski ljubljanski naziv za SMC) ”

  Kdor zna, ta zna – bravo mi. Nepremožni domoljubni penzionisti.
  HOĆEMO
  REALNO POLITIČNO ZASTOPANOST
  NAS SLOVENCEV – V PARLAMENTU. In konec “instant” strank kot je SMC. L.r. J. KOMENDA

 • Franjo Trojner

  V vladni koaliciji lažejoo, lažejoo, lažejoo in prav vsem se gate tresejoo, tresejoo, tresejoo in vsi fsrane gate perejoo, perejoo, perejoo. Zapleti bodo, incidenti na morju in kopnem tudi, naši politiki Cerar, Rjavec, Brglez, Pahor, Katićka in ona blond Vesna bodo pa letovali na hrvaškem in hrvatom v vsem soroti in nepistedno ugodili in ugajali. Če bi bli vsi naši voditelji v zgodovini oa tudi ne tako dolgo nazaj in tudi danes malce bolj domoljubni in malce manj posrani bi na isto morje in na prav iste place namesto na danes Hrvaško morje lahko na SLOVENSKO morje hodili.

 • Franjo Trojner

  V vladni koaliciji lažejoo, lažejoo, lažejoo in prav vsem se gate tresejoo, tresejoo, tresejoo in vsi fsrane gate perejoo, perejoo, perejoo. Zapleti bodo, incidenti na morju in kopnem tudi, naši politiki Cerar, Rjavec, Brglez, Pahor, Katićka in ona blond Vesna bodo pa letovali na hrvaškem in hrvatom v vsem sproti in neposredno ugodili in ugajali. Če bi bli vsi naši voditelji v zgodovini tudi ne tako dolgo nazaj in tudi danes malce bolj domoljubni in malce manj posrani bi na isto morje in na prav iste place namesto na danes Hrvaško morje lahko na SLOVENSKO morje hodili.

 • Janez

  SE STRINJAM S SPODNJIM !
  Tudi v BGD IN DRUGOD V EX YU UGOTAVLJAJO,
  DA Z NJIHOVIMI DOMOVINAMI NE BO ŠLO NA BOLJE, DOKLER
  1.
  BODO NA OBLAST IMELI MOŽNOST PRIHAJATI EX KOMUNISTI, POKOMUNISTI, SOCIALISTI ITD.
  2.
  NA OBLASTI MORAJO BITI PRAVI DOMAČI LJUDJE IZ STARIH NARODNIH RODBIN – ŠELE TAKRAT BO ZA SLOVENIJO – BOLJE IN VEČ PERSPEKTIV.
  DOMAČI NAŠI SLOVENCI, FAMILIARNI, DOMOLJUBNI, SLOVENSKO NARODNO ZAVEDNI – NA VRH.
  3.
  DOKLER
  BOMO PREVEČ PODLEGALI VPLIVU EX YU LJUDI IN TUJIM DRŽAVAM – TUDI NE BO OK.

  Oglejte si razmišljanja verjetno uradnega
  BGD geostratega, Dejana LUČIĆA
  AVTORJA VELIKO KNJIG, polit svetovalca, proučevalca svetovnih polit zarot. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  BGD DEJAN LUČIĆ O POLIT ZAROTAH

  https://www.google.si/search?q=dejan+lučić&oq=dejan+lučić&aqs=chrome..69i57j69i61j69i59j69i61j0l2.12823j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Janez

   STE VIDELI !
   MI PRAVI SLO DOMOLJUBI SMO ZBRALI
   – 48.000 PODPISOV – PROTI EX KP, ZK IN POKOMUNISTIČNIM PARAZITOM. .LR. J. KOMENNDA

 • lokec

  Predvideva se, da bo Piranski zaliv v celoti hrvaški. Slovenija bo pa dobila Kumrovec, Čakovec in Sveto Gero.

 • Adolf Hitler

  preklet dobra novica moi kammeraden!preklet dobra novica

  Neues von Defend Europe – wir haben ein Schiff!

  https://www.youtube.com/watch?v=TfTMrYZpNOk

  https://www.wesearchr.com/bounties/de

  ” Die Mission DEFEND EUROPE ist den Mächtigen ein Dorn im Auge.
  In ganz Europa wurden Konten gelöscht und Gelder eingefroren, um unseren
  Einsatz gegen die Schlepper unmöglich zu machen. Aber all das hat
  nichts genutzt.
  Heute können wir euch unser Schiff präsentieren.Es hat eine Reichweite
  von 30 Tagen, kann 30 Leute an Bord nehmen und kleinere Motorboote
  transportieren. Mit diesem Schiff können wir viel mehr erreichen als im
  Mai in Sizilien. Wir werden einen identitären SAR-Einsatz starten.

  Das heißt, wir fahren vor libysche Gewässer und bieten der Küstenwache
  unsere Hilfe bei der Beendigung des NGO-Wahnsinns an. Wir überwachen die
  Aktivitäten der NGOs, hören alle Funksprüche ab und dokumentieren
  mögliche Zusammenarbeit mit den Schleppern. Wir alarmieren die
  Küstenwache, wenn sie in ihre Hoheitsgewässer geraten und greifen ein,
  wenn etwas Illegales geschieht.

  Sollten wir ein Notsignal bekommen, werden wir die Menschen
  selbstverständlich retten und alles tun, damit sie an die afrikanische
  Küste zurückgebracht werden. Die verlassenen Boote der Migranten werden
  wir konsequent versenken, so dass sie von den Schleppern nicht mehr
  verwendet werden können.
  So wird unsere Anwesehenheit im Mittelmeer das Retten erleichtern und
  das Schleppen erschweren.

  Dieser identitäre SAR-Einsatz ist genau das, was die Globalisten und die
  NGOs nicht wollen. Es geht aber nur mit eurer Hilfe! Die bisherigen
  Kosten waren für ein kleineres Schiff und eine Blockade-Aktion
  kalkuliert und durch die Löschungen ist einiges Geld verloren gegangen.
  Für das Schiff und vor allem den Transport ins Mittelmeer haben wir
  einen Kickstarter auf der Seite wesearchr.com erstellt. Sollten wir das
  Ziel erreichen, werden wir einen ersten, mindestens 10-tägigenEinsatz
  vor der libyschen Küste starten.

  Zeigen wir es den NGOs, den linken Medien, der EU und den Schleppern:
  Bringen wir dieses Schiff auf See!”

 • Adolf Hitler

  tu je prevod pa mislm da ni tok dobr !

  https:
  //www.wesearchr.com/bounties/de … “Misija brani EUROPE je trn v močni
  vsej bile Evropa računi žogo in sredstva zamrznjena, da bo naš boj
  proti trgovcem z ljudmi nemogoče, vendar .. vse
  to ni nič uporabljena. Danes vam lahko predstavimo naše ladje
  präsentieren.Es ima razpon od 30 dni, se lahko sprejme 30 ljudi na krovu
  in prevoz majhnih Powerboats s to ladjo bomo lahko dosegli veliko več
  kot v maju na Siciliji .. smo začetek
  identiteta-SAR uporabo. To pomeni, da bomo dirko pred libijskih vodah
  in zagotoviti Obalna straža našo pomoč pri odpravljanju norost nevladnih
  organizacij na. spremljamo dejavnosti nevladnih organizacij, poslušanje
  vseh radijskih sporočil, in dokumentira morebitno sodelovanje z ljudmi.
  smo opozorili Obalna
  straža, ko pridejo in posreduje, če je nekaj nezakonito dogaja. če bomo
  dobili klic v sili v njihovih teritorialnih vodah, mi smo ljudje
  selbstvers tändlich rešiti in narediti vse, da se zagotovi, da se vrnejo na afriški obali. Za zapuščene ladje migrantov smo dosledno potopi, tako da ni več mogoče, ki ga preprodajalci uporabljajo. Tako bo naša Anwesehenheit v Sredozemlju olajšati reševanje in otežujejo vleko. Ta aplikacija identiteta-SAR, je točno to, kar so globalisti in nevladne organizacije, ki ne želijo. Ampak to je samo z vašo pomočjo! Prejšnji stroški so bili izračunani za manjše ladje in ukrep blokade in izbrisov nekaj denarja je bilo izgubljenih. Za ladje in predvsem prevoza do Sredozemlja, smo ustvarili Kickstarter stran wesearchr.com. Če bomo dosegli ta cilj, bomo začeli libijske obale pa je prvi, vsaj 10 dni uporabe. nam je pokazal, da so nevladne organizacije, v levičarskih medijih, EU in vlačilce: Pojdimo to ladjo na morju “!

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=Vxud1nEWwfE

  We have a ship – Lets take it a’sea!

 • Adolf Hitler

  tu lahko vidite kako te židovske svinje rešujejo negerje pred utaplanjem!

  DOKAZ!!!!!!!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=uAV0eI6MnrA

  • Friderik Peršič

   Hahahaha , daj povej no , v kateri umobolnici tako slabo pazijo na najhujše primere …?

   • Adolf Hitler

    schau schau da meldet sich eine jude

   • Adolf Hitler

    schau schau wer sich da meldet eine jude!

    gehe zu deine juden mami windeln wechseln du untermensch missgeburt!

 • Get Smart

  Lastnik Pirana je bila občina Piran, lastnik zemljišča ob Savudrijski obali pa je bil Tone Lovec. Ta je zemljišče zapustil v trajno last občini Piran.
  To pomeni, da je de iure in de facto celoten Piranski zaliv (kot je sicer vedno bil) pač SLOVENSKI.
  Tako kot je bil cel polotok ISTRA od pamtiveka SLOVENSKI.
  T.I.G.R = Trst, Istra, Gorica, Reka (s Kvarnerjem).
  Ampak, kot veste ali pa tudi ne, so slovenski borci za slovensko zemljo/morje
  po MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu in pa tudi sicer za MURGL JUGOKOMUNJARE kao teroristi,
  medtem pa MURGLSRBSK0 CRNO.GORSKO RVACKE itd. KOLJAćE KOMUNISTIČNE PARTUIJE JUGOSLAVIJE
  predstavljajo kot “narodne osvoboditelje” nje —
  edino, od česar je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA “osvobođala” ljudi,
  je življenje ljudi, življenje SLOVENSKIH OTROK,
  ki so jih MURGL JUGOKOMUISTIČNI ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU poklali,
  metali v jame, žive betonirali …
  Sedaj pa vas v glavnem “osvobajajo” pošteno prigaranega denarja.
  Druga zgodba pa je, da je OKUPATORSKI JUGOKOMUNIZEM počel in počne s tujo lastnino, kar se mu zahoče, vendar KOMUNIZEM in KOMUNISTIČNE oz. tukaj JUGOKOMUNISTIČNE PRIHVATIZACIJE niso, še enkrat, NISO pravno veljavni posli v ČLOVEŠKIH – DEMOKRATIČNIH družbah, zato tudi obstaja PRAVNI AKT VRAČANJA PREMOŽENJA,
  ki so si ga MURGL SRBSKE JUGOKOMUNJARE v Sloveniji PROTIPRAVNO prisvojile.
  Meje je določal CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  seveda ne po kakih zgodovinskih dejstvih in lastništvih, pač pa po načrtu
  IZNIČENJA, “IZBRISANJA SLOVENSKEGA NARODA Z ZGODOVINSKE POZORNICE”, kot veleva KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA zapoved.

  SLOVENIJA je OKUPIRANA. Prej se dejstva oveste in začnete dejstvom primerno ravnati, prej se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodimo.
  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Če ne bi MURGL JUGOSLAVIJA v Sloveniji leta 2008 uprizorila “Patrije” in z njo DRŽAVNEGA UDARA,
  bi JUGOKOMUNISTIČKA Rvacka ODSTOPILA od vsakršne teritorialne pretenzije (beri ZAHTEVE PO PRISVOJITVI slovenskega teritorija),
  saj ji demokratična Republika Slovenija, katero je tedaj zastopala EDINA SLOVENSKA STRANKA V DRŽAVNEM ZBORU REPUBLIKE SLOVENIJE (SDS, Janez Janša),
  skladno z opčim mednarodnim pravom in skladno z vsemi veljavnimi akti EU,
  pač NE BI prižgala “zelene luči” za vstop v demokratično skupnost.
  Toda, kot že rečeno, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je izvedla državni udar
  in TEPIHOVANJE in SFUKOVANJE SLOVENIJE se je lahko nadaljevalo.
  Prvo akcijo v smeri ODTUJITVE SLOVENSKE ZEMLJE je v imenu in za potrebe CK-ja
  izvedla BARBIE lutka = BORAT POHAR = Borut Pahor,
  NAJMLAJŠI ČLAN PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  ki je po nalugu CK-ja razglasil, da on kakor blokira Rvacku,
  kar je MURGLSRBSKI JUGOKOMUNISTIČNI AGITPROP (99 % medijev v OKUPIRANI Sloveniji) raztrobil od Murgalja do tokija.
  Slovenija NI IMELA kake POTREBE blokirati Rvacku,
  ker je/bi Rvacka tako ali tako MORALA SPOŠTOVATI PRAVO EU, če je želela in je želela vstopiti v EU.
  Torej, BARBIE POHARKA kao blokira Rvacku in potem se kao dogovori za kao arbitražo,
  “Kakšen fantastičen dan” vzlikne Barbi, po eni od fotoseans sa JUGOKOMUNISTIČKOM drugaricom Jadrankom nje,
  ki da bo kao meni omogočala prosto hojo po MOJEM VRTU,
  pravzaprav niti ne, dali mi bodo kao ĐANKŠN točko na MOJEM VRTU.
  Razumete, ljudje?
  Ustvarijo namišljen problem ZA ODTUJITEV SLOVENSKE ZEMLJE, rešijo pa ga tako, da ODTUJIJO SLOVENSKO ZEMLJO.
  Komunizem je narobe svet. Je na glavo postavljen svet. Je kuga sveta, je kaviaržidovski PARAZITIZEM za lumpenproletere, je pedrofilija, je pedofilija, je ropanje, je uničevanje, je klanje neoboroženih žensk in otrok.
  Prej se dejstev oveste, prej se lahko MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije osvobodimo.
  Pamet v glavo!

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=uSBpHqv-OUo

  HAVE I LOST MY MIND? NO!!!!!!!

 • salma hayek

  Težko je najti večjega prasca od Rupla. Mogoče le še Lev Rupnik je zamenjal večkrat srališča in stranke. Če Rupel kliče po bojni ladji, je to morda priložnost, da ga hospitalizirajo, blede se mu kot strankarskemu šefu, ki vidi leteče slone

 • ZeRoman

  …na žalost ta politika kroji našo usodo in nas pošilja stran od rodne grude, enako bi se dalo zaslužiti tudi pri nas, se strinjam s tabo, ampak… “MORDA BO ŽE JUTRI BOLJŠE”, je vedno rekel Dr. Jože Pučnik, Oče naroda!!!

  • Ana Job

   Ja. To je bil naš ta prav oče, slovenskega naroda. Ne pa ta star komunist Stanovnik in nekdanji OZNOVEC Bučko,ki je skupaj s Peterletom onemogočil sprejem zakona o lustraciji, ki bi rdečo drhal umaknila od koritov, kamor pljuvajo že 75 let.

   • ZeRoman

    Kako zelo se strinjam s tabo…če večina naših žensk, Slovenk razmišlja podobno, je še upanje za nas!!!

    • Ana Job

     Mislim, da nas je, kar veliko. Pa tudi upanje moramo imeti in verjeti v spremembe. Stvari se bodo spremenile, bomo pa morali na drugačen volilni sistem in to bi bilo najboljše sprožiti v obliki referenduma.

    • Ana Job

     Ta je bil včeraj cenzuriran. Pogosto imam cenzuro, tako da sem ga še enkrat prilepila.

     napisal/-a:

     EditView
     Ana Job
     Ana Job ZeRoman a day ago
     Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

     Lahko bi se dobro zaslužilo doma, a politika, ki podpira anarhijo, je dopustila, da so se uničile vse dobre firme. Zdaj pa postajamo dežela štacun. Obeta se povečan B*T*C. Obeta se največji S*p*ar v Ev*ropi…. V glavnem samo sranje multinacionalk, pravih delovnih mest pa ni. Zasičeni smo s trgovinami, kjer ljudje ob nedeljah apatično tavajo , kot zombiji, namesto, da bi bili skupaj s svojimi družinami in šli v naravo. Niti pogovarjati se več ne znajo s partnerji in otroci. Ob nedeljah jih vlečejo v nakupovalne centre. Tudi čustvena kultura Slovencev je na najnižji točki doslej

  • Ana Job

   Cenzuriran komentar imam, kot si opazil. Ga bom priredila in še enkrat objavila.

 • Rafaelus

  Ker se o tem piše, da je bil Janez Janša tik pred boljšim dogovorom s Hrvati pa so Janezu potem to onemogočili. Mene pa zanima dvoj:
  1. Kdo je Hrvatom dovolil postaviti začasni mejni prehod na naši zemlji in s kakšnim namenom.
  2. Kakšen je bil ta dogovor s Janezom Janšo in Hrvaško dežavo.
  Lepo prosim pa brez nabijanja ki nima neke osnove, še bolj vesel pa bi bil če na to prašanje odgovori kar uredništvo tega portala.
  Hvala in lep pozdrav – Rafael K. iz Koroške

  • Kosobrin

   Bravo! Odgovora, kot vemo, ne bo!

 • RATATA

  ….Hrvaški publicist Denis Kuljiš v intervjuju, objavljenem v Sobotni prilogi Dela, dne 12. oktobra 2013.
  Pravi:
  “Seveda (…Stipe Mesić…), bil je predsednik predsedstva Jugoslavije. Predsednik vlade je bil Hrvat, Ante Marković. Zunanji minister je bil Budimir Lončar, Hrvat. Šef zvezne Udbe je bil Hrvat, Zdravko Mustać. Šef vojske je bil Kadijević – njegova mama je bila Hrvatica, iz Imotskega. Vsi našteti so po rodu Hrvati… Vidite, Slovenije ni napadel Milošević, temveč Ante Marković… Miloševć je bil zadržan pri teh odločitvah – že poprej je bil izjavil, mislim, da je to rekel Milanu Kučanu, če hočete ven, pojdite ven. Nasvidenje.”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!