Poglejte pet laži, ki so nam jih leta 2010 v zvezi z arbitražo prodajali levičarji!

Arbitraže je konec, Slovenija je velika poraženka, a levičarjem je pomembno le to, da je zgodbe konec. Pa je temu res tako? Ob besedah Hrvaške, da arbitraže ne bo spoštovala, se je pravi spor šele začel. Slovenska levica pa nima volje ali interesa, da bi branila suvereno ozemlje in morje lastne države. A pri vprašanju arbitraže je potreben pogled nazaj, pa ne zato, da bi ugotavljali “kdo bo koga”, ampak zato, da bi ljudje končno videli, kdo jim laže in kdo jim govori resnico. V nadaljevanju preberite pet velikih laži, ki so nam jih levičarji ponujali leta 2010, ob kampanji za referendum o arbitraži.  

Laž številka 1: ZA ZAŠČITO MEJE
“Arbitraža je najstarejše pravno sredstvo mirnega reševanja sporov med državami. Omogoča večjo prilagodljivost glede postopka in pravil, na podlagi katerih arbitri odločajo. Med petimi arbitri bo tudi slovenski predstavnik. Zato odločitev za arbitražo zagotavlja večjo zaščito meje, kot bi jo Meddržavno sodišče v Haagu, kar je predlagala prejšnja vlada,” so zapisali levičarji.

Meddržavno sodišče v Haagu (ICJ) je glavni sodni organ Združenih narodov. V 60 letih svojega delovanja je sodelovalo pri reševanju več mejnih sporov, še posebej veliko izkušenj pa ima z določanjem morskih meja. Za razliko od arbitražnega sodišča, kjer sta prisostvovala tudi arbitra Slovenije in Hrvaške, v Meddržavnem sodišču v Haagu državi ne bi imeli svojih sodnikov, saj jih ne smeta predlagati. Več kot možno je, da bi neodvisno sodišče v Haagu, pri katerem ne bi bilo možnosti za katastrofe tipa Sekolec-Drenikova in Karl Erjavec, dosodilo Sloveniji dejanski stik z mednarodnimi vodami, sploh ob predpostavki, da bi se Hrvaška strinjala z uporabo načela pravičnosti. 

Na levi – kar so nam obljubljali, na desni – kar smo dobili.

Glede na izgubljeno lahko danes trdimo, da arbitraža ni zagotovila večje zaščite meje, ampak da smo izgubili celo to, kar je bilo vedno naše. Hrvati so takrat v saboru sprejeli izjavo: “Nič v tem sporazumu se ne sme tolmačiti tako, da bi imela Slovenija teritorialni izhod na odprto morje.” Na to je opozarjala SDS, a levičarji so ljudem še naprej lagali. Zapisali so: “Navedba enostranske izjave Vlade Republike Hrvaške, ki jo je potrdil sabor sočasno z ratifikacijo arbitražnega sporazuma, je formalno točna, a vsebinsko nepomembna in pravno brez slehernih posledic. Upoštevati je namreč potrebno, da enostranska izjava nima minimalne pravne veljave na arbitražni sporazum. Enostranska izjava tudi ni bila potrjena v parlamentih obeh držav.”

No, izkazalo se je, da ima enostranska izjava maksimalno pravno veljavo, saj Slovenija ni dobila stika teritorialnih voda z mednarodnimi vodami. Obveljala je Hrvaška dikcija, Slovenija pa je dobila služnostni koridor skozi hrvaške teritorialne vode. Kot lahko vidimo, so nas naši levi veljaki zavajali že leta 2010 in so argumenti SDS obveljali.

Laž številka 2: ZA MIR IN SOŽITJE OB MEJI
“Arbitražni sporazum zagotavlja način za pošteno in pravično rešitev mejnega spora, ki je 19 let obremenjeval odnose med ljudmi na obeh straneh meje. Ker se državi v teh letih nista uspeli sami dogovoriti o poteku meje, bo o tem na podlagi njunih argumentov odločilo arbitražno sodišče.”

Zanimivo stališče, sploh v luči današnjih dogajanj, ko Hrvaška ne priznava arbitraže. Arbitražno sodišče je razsodilo, to pa je tudi vse. “Pošteno” in “pravično” pa smo izgubili skoraj polovico teritorialnih voda in nismo dobili stika teritorialnih voda Slovenije z odprtim morjem.

Takrat je SDS vztrajala na stališču: “Arbitražni sporazum naroča sodnikom, naj najprej po mednarodnem pravu potegnejo mejno črto med Slovenijo in Hrvaško, šele nato pa naj določijo “stik” (in ne teritorialnega izhoda) Slovenije z odprtim morjem. Točka b 3. člena arbitražnega sporazuma ne bi bila potrebna, če bi vlada verjela, da se bo slovenska meja končala v mednarodnem morju.” Vidimo, da je opozicija že takrat opozarjala na “šlamparije” v arbitražnem sporazumu. Levica je pohitela s svojim lažnivim odgovorom: “Besedilo arbitražnega sporazuma točno določa, da mora arbitražno sodišče določiti stik (‘junction’) Slovenije z odprtim morjem. Ne, ali Slovenija ima stik, ampak ob dejstvu, da ga ima, določiti, kje ta stik je.”

Danes vidimo resnico. Zgodilo se je točno to, na kar je leta 2010 opozarjala SDS. Arbitri so najprej določili mejo, nato pa so glede na mejo določili “stik” oz. koridor do mednarodnih voda. Slovenija se je tako že v samem besedilu arbitražnega sporazuma odpovedala stiku teritorialnih voda z mednarodnimi vodami. Naključje, nesposobnost piscev ali namerno zmanjševanje slovenskega teritorija?

Laž stevilka 3: ZA STANJE NA DAN OSAMOSVOJITVE
“Arbitražni sporazum omogoča vzpostavitev stanja na dan osamosvojitve Slovenije, 25. 6. 1991. Z njim Slovenija zahteva mednarodno priznanje tega, kar nam je pripadalo na dan osamosvojitve. Namen arbitražnega sporazuma je tudi to, da bo onemogočil enostranske poskuse prisvajanja slovenskega ozemlja,” so takrat vpili levičarji.

Največja laž, ki je ljudi najbrž spodbudila za glasovanje za arbitražo. Danes imamo rezultate. Izgubili smo polovico tistega, kar nam je pripadalo 25. 6. 1991, vključno s stikom naših teritorialnih voda z mednarodnimi vodami. Če ne verjamete, primerjajte spodnji fotografiji. Na levi je stanje na dan 25. 6. 1991, na desni razsodba arbitražnega sodišča.

Na levi stanje 25. 6. 1991, na desni odločitev arbitražnega sodišča.

Laž številka 4: ZA POŠTENO, PRAVIČNO IN TRAJNO REŠITEV
“Nadaljevanje statusa quo bi Slovenijo dokončno oddaljilo od neposrednega izhoda na odprto morje. Trenutno stanje na terenu za Slovenijo ni ugodno, zato bi bilo nadaljnje odlašanje rešitve za Slovenijo škodljivo, posledice pa nepredvidljive.”

Posledice so, da smo najdlje od neposrednega izhoda na odprto morje v zgodovini, o trajnosti rešitve pa lahko govorijo samo norci. Hrvati arbitraže ne priznavajo, kar v praksi pomeni, da bodo izvrševali jurisdikcijo tam, kjer se jim zljubi. Spor smo z arbitražo le poglobili, a žal bo ostal kot podlaga za nadaljnja pogajanja. Slovenija bo tako v prihodnjih pogajanjih “štartala” s slabše pozicije kot pred arbitražo.

Laž številka 5: ZA NEPOSREDNI IZHOD NA ODPRTO MORJE
“Arbitražni sporazum nedvoumno nalaga arbitražnemu sodišču, da določi stik Slovenije z odprtim morjem. Stik z odprtim morjem pomeni stik slovenskega ozemlja z odprtim morjem. S takim neposrednim izhodom na odprto morje arbitražni sporazum omogoča več kot sporazum Drnovšek-Račan.”

Vam kaj od napisanega ne gre v glavo? Morda zato, ker smo dobili mnogo manj kot v sporazumu Drnovšek-Račan. Ne samo to. Levičarji so nam obljubljali stik z odprtim morjem, ne koridor po hrvaškem morju. Preberite še enkrat natančno zgornjo trditev: “Stik z odprtim morjem pomeni stik slovenskega ozemlja z odprtim morjem.” To so zapisali podporniki arbitraže. Slovensko ozemlje se v razsodbi stika s hrvaškim ozemljem, prek katerega imamo servisno pot. Ko danes v režimskih medijih pišejo, da niso nikoli obljubljali teritorialnega stika, še enkrat preberite zgornji stavek.

Če vam ta stavek ne zadostuje, da bi spoznali laži levice, naj vam postrežem s še enim stavkom, ki so ga takrat širili levičarji: “Arbitražni sporazum določa, da mora arbitražno sodišče določiti stik ali neki koridor ali območje, kjer se bosta stikala slovensko teritorialno morje in odprto morje. V tem kontekstu je potrebno gledati tudi na izključno suverenost nad teritorialnim morjem, ki ni absolutna, saj mora vsaka država dovoliti prost pretok ladij do odprtega morja, torej to pravico po mednarodnem pravu Slovenija že ima. Z arbitražnim sporazumom pa bomo določili še stik naših teritorialnih voda z odprtim morjem.” To se ni zgodilo. Slovenija ima le pravico plovbe po hrvaškem teritorialnem morju.

A. R.

 • dr Janez Sveti

  Čez sto let bo vse drugače.
  DR Janez Sveti Velika Slovenija

  • KAPIBARA

   – so rekli pred stotimi leti :-)

   • dr Janez Sveti

    NO? A ni vse drugače? Poglej v leto 1917!
    DR Janez Sveti WoooW

 • APMMB2

  Njabolj tragično je to, da smo dobili koridor, ki ga bodo najverjetneje uporabljali le senilni sodniki tribunala ih Haaga. Za majhna plovila, ki bodo prečkala mejo, je koridor preveč oddaljen, saj se morajo ta polvila, ko obplujejo Savudrijski rt po najkrajši poti nameniti v njabližjo luko, kjer je mejni prehod. Velike ladje tako in tako že sedaj ne upoštevajo meja na morju, saj jim plovno omogoča pomorsko pravo o svobodni plovbi. Našli se bodo veseljaki, sodniki iz Haaga in zapluli v koridor.Če pa bodo priredili festival naumnosti, pa bodo v koridrju priredili letalski miting, saj so s svojo sodbo omogočili svoboni prelet koridorja z letali, če pa bodo želeli še kaj v podmorju pa bodo začeli graditi vodovod med Koprom in Aleksandrijo, saj vemo, da ima Slovenija dovolj vode, v Egiptu pa jo zmanjkuje. in zato so Slovenijoi blagohotno dovolili v koridorju gradnjo cevovodov.

 • Slovenec

  Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

  julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

  17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

  26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.

  • Mare Kranjc

   Levičar, Mednarodno državno sodišče v Haggu je popolnoma nekaj drugega kot Stalno arbitražno sodišče iz Haaga! Praviš “neformalno načelno soglasje”! Ali sploh veš kaj to pomeni? Od tega “soglasja” je nato ostalo to: “Ker dogovora ni bilo možno doseči, je slovenski del skupine prenehal delovati marca 2009.”
   Nato pa se je zgodilo to: “Arbitražni sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške je bil podpisan v Stockholmu 4. novembra 2009. Podpisala sta ga predsednika vlad obeh držav Borut Pahor in Jadranka Kosor ter švedski predsednik vlade kot priča v imenu Predsedstva Sveta EU.”

   Če ne razumeš zakaj se gre, se vzdrži komentarjev, saj svinjsko lažeš! Verjetno računaš na par tistih debilov, ki bodo to prebrali in potem naokoli krulili, da je to resnica? Spet si dokazal, da ste levičarji umazani lažnivci!

   • rubec

    Kaj se ukvarjaš z idiotom. Junca si blokiraj, samo sekunda in pol dela.

 • Krtača 17

  Vidim da SDS in tale portal spet nabijata kontra Sloveniji. Kdaj se boste domobrančki navadli da se ustašev ne podpira, proti Sloveniji ne dela, da je treba za odločitvami odločno stat? A rabte še par jam pa nadaljnih 70 let da boste dojel dejstva ki jih obvlada vsak petleten otrok?

  • if

   Vaše izjave dokazujejo, da ne razumete dokaznih vsebin v članku.

   • Krtača 17

    To niso nobeni dokazi. Pa tudi če so. Ljudje so se odločili in ne Janša. Tako da sam zapri štacuno.

    • if

     Ljudje so demokratilno umestili tudi Hitlerja. Umestitev so zaključili z razbito Nemčijo.

     • Krtača 17

      Sam da tule pozabiš oment da je zidar nato uvedel diktaturo in zbil celo Evropo. To vam desnim s sprevračanjem in laganjem neče zletet iz gobcev.

     • if

      Pomembna je tista demokratična poteza ljudi, ki umešča oblast. Poudarjam, ljudje dobijo, kar umestijo.
      Če so ljudje kratkometnega razmišljanja, umestijo nazadovanje.

     • Krtača 17

      In hitler je umestil demokratično nazadovanje. Pač demokratično je razselil tretjino ljudi, tretjino pobil in tretjino poslal na fronto. Vse demokratično a ne? Matr si bebec.

     • if

      Pri tem poslu mu je z učenjem mentoriral Stalin, ki je že v času 1936 -1940 ubil 11 milijonov Rusov, pred tem je v eni zimi 32/33 z lakoto ubil 6 milijnov Ukrajincev.
      Leta 1939 sta Hiter in Stalin, šef Kominterne, uradno sklenila partnerstvo in ga takoj potem realizirala z napadom na Poljsko. Tito in Kardelj sta bila tedaj člana Kominterne.

     • Krtača 17

      Faf faf faf uummmm faf faf

     • KIKI

      Evropa si je kaj kmalu opomogla z lastnim delom in sposobnostjo Balkan z Jugoslavijo nikoli! Capljali smo zadaj in prosili na vsakem koraku za pomoč (Ameriko, osovraženo Nemčijo…) za to, da se je Titova pastirica kazala v vsem razkošju v deželah neuvrščenih!

     • Krtača 17

      Faf faf mmm faf faf flof

  • KIKI

   Bolni levaki! Tisto “tvoje” dejstvo je, da bi levaki požrli še svoje kozlanje, samo, da je po njihovo!
   Za svoje nebulozne “doktrine” in neznanje ni potrebno prodat naroda !

 • Krtača 17

  Drugače je pa časa za izvedbo tega sporazuma pol leta. Nikjer ne piše da ga je potrebno izvajat takoj. Torej se morata obe strani dogovoriti kako ga bosta uvedli, kje in kdaj ter kako se bojo umaknili eni in drugi na nove meje. Potem se je treba še kaj dogovorit s prizadetimi ljudmi ob meji itd. Vi bi pa že kar torpede pa havbice pa…. a ste normalni?!

 • tarantela

  Čudno: Takrat je bil Janša ZA arbitražni sporazum, Cerar pa je že takrat napovedal (leta 2010), da ne bo tako, kot so si slovenski politiki zamislili.

  • if

   JJ ni bil za arbitražni sporazum levičarske vsebine.

  • Mare Kranjc

   Čudno, da dovolijo komentirati takšnim podlim in umazanim lažnivcem, kot si ti! Levičarji ne znate odpreti svojega podlega gobca, ne da bi se zlagali! Če si pa tako poškodovan, da ne razumeš kaj je to Državno mednarodno sodišče iz Hagga in kaj je to Stalno arbitražno sodišče, ki je tudi iz Hagga, pa ti ni pomoči in se udari s kladivom po glavi! Verjetno pa lažeš zato, ker si levičar in si ne moreš pomagati!

   • sobieski

    F.C. je dokazana lažnivka, tudi o svojih zaslugah se je na tem portalu že ujela na laži.

  • pajot

   Laž za lažjo. Čestitam komunajzarska pokvarjenka.

 • tarantela

  ZA DESNE: tole bi bilo dobro pregledati, saj je Eva Irgl s primorskega konca. Morda bi bilo dobro malo obdelati temo, kako deli denar evropska banka in kakšne pogoje postavlja! Članek je malo daljši, je pa zanimiv.

 • Krtača 17

  Glede hrvaškega neupoštevanja dogovora, ki so ga sami podpisali in s tem potrdili da se bojo držal pravil igre – jaz ne vem kako bojo to zagovarjal pred mednarodno skupnostjo. Očitno bojo pokazal da z njimi dogovor ni možen oziroma da njihov podpis na papirju ni vreden pol pizde mrzle vode. Jaz jim to odsvetujem. Hrvaški politiki pa le lepo previdno dopovejte svojemu narodu resnico.

 • rubec

  Čeprav ga na dan 25.6.1991 sploh še ni imel je bil zunanji minister dosti bolj bojevit ko mu je nekdo pralni stroj premaknil.

  • KIKI

   Na lastnino se Karlek spozna! Tujo hoče, svoje pa ne da!

   • if

    Vendar v nobeni nameri ni uspešen in temu primerno neuspešna je tudi Slovenija.

 • RATATA

  Le neizobražen bebec kupi laži pokvarjenega komunajzerskega krošnjarja.

 • althar

  Komunisti nam lažejo že od nekdaj, zakaj bi bilo leto 2010 kaj drugačno?

  • opazovalec

   Recimo da niso nič hujši lažnivci kot Slovenski demokrati. 26 let smo se prepirali za mejo v okolici Dragonje, pa nobeno pezde ni pogledalo v arhive, kjer lepo piše, da sta se vladi obeh republik leta 1955 dogovorili, da je meja med njima na kanalu Sv. Odorika, kjer teče preusmerjena Dragonja po letu 1953. Vsi si prodajali meglo o katastrih nič pa povedali o pravno določenem stanju. Pa še mejni prehod so leta 1991 hoteli postaviti kar globoko na hrvaško stran, fuj in fej od takih politikov, bojda demokratov!

   • althar

    …kar v ničemer ne spremeni moje zgornje trditve.

    Jaz o lažeh, ti o nekem kanalu.

 • if

  Levičarji uničijo vse, kar uzurpirajo! Brez uzurpacije na oblast ne zmorejo, ker so demokratično impotentni! Zato Demokracija z njimi nikoli ne bo legla v Posteljo prihodnosti!

 • neny

  “To se ni zgodilo. Slovenija ima le pravico plovbe po hrvaškem teritorialnem morju.”

  ja če je tako, potem ste nas levi grdo prodali.

  • KIKI

   Prvič nas je prodal že udbaš Sekolec, ki je po naročilu Hrvatov kokodakal svoji bebasti Drenkovi v službeni telefon! Koliko sta dobila od Hrvatov ni znano, predvidevam, da dovolj za 10 generacij naprej! Nekaj je po moje tudi Karlek dobil, da drži lape, Zgodovina ( pa ne Repetova) bo pisala o tem čez kakšnih 10 let (upam). Naslov zgodovinskega dela pa bo: “Kako smo prodali državo Hrvatom” !

 • janez.pokoncni

  Kdor ni gledal – odložite vse kar delate in si vzamite 1 uro časa : http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174479889

  Nova24 vem, da pripravljate članek (vsi ga) na temo včerajšnjega Pezidrejevega razkritja. Kaj bomo naredili?

  • Shadow

   Sem gledal zvečer intervju s Pezdirjem. To je katastrofa. Spremljam tudi njegove članke v Reporterju.
   Vedno pogosteje se spomnim besed pokojnega Rugla, ki je trdil, da so slovenski dedci v bistvu nesposobni pezdeti. V slovenskem folku ni niti toliko ponosa in domoljubja več, da bi šli še danes popoldne na ceste in dokončno istrebili to levičarsko golazen iz tkiva naše domovine. Nezaslišano je, da to toleriramo, medtem ko garamo v službah in plačujemo davke. Te pezdeti pa nas jebejo od spredaj in zadaj hkrati. Očitno nam gre še predobro. Vsak gleda, ali bo še letos kupill tistega rabljenega BMW-ja, ki si ga že leta želi in ali bo v Rovinju pognal zadnje eure za 1 teden hotela s štirimi zvezdicami. Septembra pa veselo naprej, jeseni ponovno ustoličenje Pahorja, prihodnje leto pa svežina ‘novega obraza’ na parlamentarnih volitvah.

   Morda nam pa Slovencem zares ni več rešitve in smo obsojeni na eno zarukano in skorumpirano, balkansko vukojebino. To je očitno naš nivo in nivo neverjetne mase jugovine, ki se v Adidas sopergah in pedertašah preko rame že predolga leta sprehaja tu med nami.

   Čakam termin, kdaj gremo na ceste.

   • if

    Bravo. Pezde je prava beseda za veleizdajalce samostojne Slovenije.

    • KIKI

     Organizacijsko prevzamem slaščičarno “Zvezda” in dom upokojencev v Trnovem!
     Za začetek!

     • if

      :)

     • KIKI

      O.k.

   • KIKI

    Perfektno! Realno! Žal!

   • pajot

    Se popolnoma strinjam s tabo. Ampak nekdo mora to zorganizirat,jebemumater. Spontano se ne bo nič zgodilo.

   • totex39

    Demonstracije mora organizirati v večjem obsegu močna opozicija, saj vemo kako so se vsi majhni protesti izjalovili.

    • Krtača 17

     Le vkup le vkup uboga gmajna. Kar v rov….

     • totex39

      Vam bomo že pokazali, pol boste pa vi v rovu.

     • Krtača 17

      S čim pa? Z bežanjem pod kiklco v Avstrijo. Reve

     • totex39

      Ma nehaj bedarije širit po tem portalu, očitno levičrji ne priznavate svojih napak, kar je že dolgo znano.

     • Viktorh

      No, seronja, s polnimi hlačami preko Karavank ste bežali levajzerji in čakali, da je bilo vojne konec.
      To ni bila “vaša intimna opcija”.

   • janez.pokoncni

    Vse kar smo sumili, je sodeč po tem, kar je povedal Pezdir, res. Če je res samo pol so vse ostale teme šala mala.
    Arbitraža in meja s Hrvaško izgleda ob tem – nič. Mi nismo izgubili 1/5 slane vode v Piranskem zalivu. Mi smo izgubili Ljubljano, Celje, Maribor, Koper – izgubili smo vse!
    Ulica tokrat ni rešitev. Vse je potrebno demontirati. Vse je farsa, od policije, tožilstva do jasno, politike!

  • Morala

   Bravo Pezdir, ima pogum!

   • rrrrr

    G. Pezdir so že nekajkrat kanili zarohneti, pa se jim je že prevečkrat inako storilo.
    Oznanja stvari, ki jih, vsaj v glavnih obrisih , že poznamo . Kje jih oznanja? Na Hanzi I?Pa njegovi dosedanji uspehi? Nepomembne elektro položnice, liberalno virantovanje in utopično mehkokurčenje skupaj s Šušteršičem! Pa njegov sedanji status? Ekonomski guru propadajočega NSI-ja. Ali gre morda za nevtralizacijo in relativizacijo Logarjevih brutalnih ugotovitev ? Nov, inteligentnejši spin tranzicijskega ozadja?
    Ne vem, apak, recimo tri utripajoče led diode na alarmni plošči pod njegovim imenom.
    Upam, da se motim.

    • Antonius

     Odličena analiza Pezdirjevega početja! Zelo utemeljeno je vaše razmišljanje.
     +++++++++++++++++++++++++

     • rrrrr

      Antonius, hvala. Šele razvoj dogodkov bo pokazal, kako daljnovidna je lahko najina današnja ,,moška intuicija”.

     • Antonius

      Na tajming Pezdirjevega javnega nastopa je treba biti pozoren. Ko bi se moral oglasiti, ga nikjer ni bilo, zdaj, ko več ali manj že vse vemo se je pa oglasil.
      Kavčič ga je celo s knjigo o udbovskih poslih in povezavah, po dolgem in počez prehitel.
      Kdor misli, da so udbovci z mafijskimi posli prenehali z datumom osamosvojitve, se zagotovo še danes ne zaveda, kdo mu je ukradel demokracijo in državo.
      Dober vtis je vse, kar je do sedaj pokazal Pezdir.

     • rrrrr

      Pred leti je g. R. Pezdir ( za Franklove Finance) grmel: zdaj imam pa vsega zadosti in bom vse razkril, tudi imena!…..potem vse tiho je bilo. Bistveno pri njegovih ,,razkritjih” in tajmingu za njih je prav v tem, da je nekdo pač moral odvzeti orkanski veter ( razkritje direktne inkriminacije aktualnih plejmekerjev) iz Anžetovih jader ter ga nadomestiti z blagim Pezdirjevim maestralom ( že dolgo znana – zatorej za kamarilo nenevarna-zgodba ofucanega, zlasti pa že preminulega očeta udbovske paralelne ekonomije N. Kavčiča ). … Ali bi bil za razelektritev primeren denimo Han? Dobovšek? Štefanec? Ne, ljudje bi prej posumili, saj levici pred bližajočimi volitvami ne verjame že skoraj nihče več. A prikladnejši je R. Pezdir, raziskovalni ,,žlahtnik”, elektro upor(nik), liberalni ekonomist, politično ,,nevtralen”.
      Pa o tajmingu, spoštovani Antonius? logičen, spet imate prav! Prav v tem trenutku se mora R. P. oglasiti , neposredno po katastrofalnih razkritjih A. Logarja o zadnji aferi IranForum21gate. Naključje? Zakaj se ni oglasil kašen mesec, leto, desetletje prej, saj je vsebina časovno odmaknjena, le delno mafiji? Ne, ampak prav zdaj!! Uporaba fake klina proti pravemu klinu?
      Ne bi bil presenečen, če bi R.Pezdirja vladajoča SMC postavila na mesto ,,verodostojnega” predsednika nove, svoje, naše! parlamentarne komisije , z nemnom da povozi resnično verodostojno, Logarjevo.
      Če bi bil jaz M. Kučan, bi storil prav to.

     • Antonius

      Pezdirjeva naloga ni vodenje kakšne komisije, njemu naložena vloga je spuščanje megle prek krucinalnih razkritij, ki jih objavi, razkrije opozicija.
      Ves napor njegovega matranja gre v smeri kraje vetra iz SDS-ovih jader.
      Pezdir je tudi na uslugo bivši udbi, ki jo je Toml briljantno razkrinkal v sedanjem Forumu 21.
      Naj Pezdir javno pove, kdo je zaposlil njegovo ženo, da nas bo prepričal v svojo kredibilnost.

     • rrrrr

      Z vami delim mnenje, da je Pezdir najprimernejši ,,žlahtnik” za relativizacijo zadnjih, zelo bolečih razkritij prave in ne fake opozicije. …Ozadje skuša preko SMC pač hudo rano, ki jo je tranzicijskim gospodarjem ugrabljene Slovenije zadal bistri in nepopustljivi A.Logar&Co, z ustanovitvijo paralelne parlamentarne, to je svoje komisije, vsaj malo pokrpati. ,,Naša” komisija bi tako uničila zbrane verodostojne dokaze o rabotah svojih mafijskih predhodnikov, osmešila Logarjeve izsledke in pred butasto javnostjo ohranila kolikor toliko čisto lice v predvolilnem času. Trdim, da bi jim v ta namen dobro koristi R.P. kot predsednik. Z včerajšnjo oddajo na RTVSLO 1 si je prislužil potrebno ,,verodostojnost” za javnost , režimski mediji pa so tudi dobili signal. Deja vu. Sicer pa, počakajmo.

     • sobieski

      Od nekdaj imajo Pezdirja kot varnostni ventil…, tokrat je pralnica res pretežka, ob tem pa še streznitev ob rezultatih arbitraže, dase le ljudje zbudijo iz sna…

    • janez.pokoncni

     Tega je danes poln twiter iz desne strani čeprav nihče ne da argumentov (morda jih boš ti) s čem bi lahko včerajšnja Pezdirjeva šokantna odkritja vplivala na Logarjevo delo. To, kar sta včeraj Možina in Pezdir pripravila na “hanziju” (še toliko bolj vredno je vse skupaj, ker je šlo ven na RTV SLO, ki ima daleč največji doseg v SLO) je NORO !

     Karkoli že, je Pezdir počel do sedaj, ne razumem nikogar, ki proba zmanjšati pomembnost tega, kar je povedal RAZEN, če ni vse skupaj laž kar pa vsi vemo, da ni.

     • rrrrr

      ,, če pa bo nasledja preiskava SMC pokazala, da gre v pravo smer…” Radovan, hvala!

     • janez.pokoncni

      Čak, daj no !
      Pa menda ja ne bo Pezdir predlagal oziroma odločal kako bo sestavljena preiskava!??!?
      Vem, mali milijon twitov je danes tudi na to temo ampak, midva se poznava vsaj preko portala in vljudno prosim, da se ne žaliva. Morda bi “predlog” imel večjo vrednost, če jaz (ali ti) predlagam, komisijo 6 članov, v kateri bi bile zastopane exYU republike.

      btw.,
      Mislim, da poznam pravi razlog ampak – nima smisla!

     • rrrrr

      Upam da te s tem, ker dvomim v R. Pezdirja, nisem užalil. Če pa sem te – moje iskreno opravičilo.

     • janez.pokoncni

      Poslu’š prijatelj!

      Cel dan sem na frontah, dveh:)

      Na eni strani twiter in morje prijateljev (od danes tudi nekaj nekdanjih), ki delijo tvoje mnenje pa NIHČE ne zna čivknit NITI ENEGA samega smiselnega razloga, V ČEM JE PROBLEM VČERAJŠNEGA PEZDIRJEVEGA “RAZKRITJA”?!

      Na drugi strani kup znancev, ki jih politika ne zanima tako zelo, ki sem jih preko sobote in nedelje obvestil na ta interviju.

      Torej daj bodi ti prvi in me razsvetli. V ČEM JE PROBLEM? Kaj Pezdirju ne verjameš? Kaj se je včeraj zlagal? Po moje – se je lahko skoraj vse čeprav sem sam prepričan, da je UDBA še živa, da so kaviar socialisti resnično svinje na kubik, ki uničujejo to državo, itd.
      Kaj je Pezdir včeraj naredil narobe – poveš mi to, pa sem JAZ zmagal, ker bom nehal postavljati to vprašanje- kot sem povedal, to počnem cel dan pa nihče ne zmore dati nobenega odgovora.

      Prišepnem pa še 1x. Mislim, da vem v čem je Pezdirjev problem ampak ne bom povedal, ker ga nisem jaz začel izpostavljati.:)

     • rrrrr

      R. Pezdir ni včeraj naredil nič narobe, prav nasprotno..in tu vidim problem: nič narobe, pa vendar, iz katerega zornega kota gledaš.
      Moje razmišljanje o njegovem starem/novem razkritju struktur udbovske ekonomije in kadrovski zasedbi sem predstavil zgoraj, Antoniusu. Še enkrat, nič nimam proti Pezdirju, moja moška, in zato močno vprašljiva moška intuicija pač. Tri rdeče diode od petih!
      Ostajam pri svojih dvomih, ki sem jih javnom izrazil in upam, da se motim. Morda je tokrat njegova vloga pri razkrivanju odkrita in poštena. Čas bo to pokazal.

    • soc

     Če bo ob naslednjih volitvah Pezdir še živ, Možina pa še na isti poziciji na Hanziju, imaš morda celo prav.

 • totex39

  Pa še niso nehali, laži še vedno ljudem kar naprej prodajajo.

 • neny

  Ja po tem članku je boljše, da niso naredili nič. Iz nas so naredili budale, Hrvatje pa poltizirajo in se delajo norca iz Slovencev, čes da niso zadovoljni z rezultati arbitrskih dogovorov, v zakulisju pa držijo fige in se nam režijo.

 • antimur

  Levičarji so najbolj podla in nemoralna bitja pod soncem. Za njih je laž, spletkarjenje in zahrbtnost visoka diplomacija. Menim pa, da so kučanisti na tej rang lestvici še višje.

 • Krtača 17

  Janša si spet hoče pripenjat neke zvezdice do katerih ni upravičen. Za rešitev mejnega vprašanja ni naredil nič, manj kot nič + zdrahe. O arbitraži smo pa odločili ljudje na referendumu: https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_arbitra%C5%BEnem_sporazumu

  • neny

   ja pa kako so arbitražo izpeljali, rezultate poglej. Rezultat je slabši od nič.

   • Krtača 17

    Spet en hrvat.

   • KIKI

    In kakšno je izpeljal Rop, pa Pahor s trojčkom, pa Kučan in Drnovšek?
    20 let zgubljene vladavine levakov! Škoda je nepopravljiva!

  • kralj matjaž

   Zato ker ima opozicijski politik vse zvod oblasti in lahko zadeve reši čez noč.

   • Krtača 17

    Tudi to ni res spet lažeš! Bil je na oblasti pa je blo od njegove nesposobnosti slišat samo ižansko šiptarski naglas. Pa par zdrah.

    • antimur

     Daj zapri svoj umazani mavel, če si butast in ne dojemaš zadev takšne kot so, pač ne komentiraj. Si zaostal rdeči mentalni revček, kot se za kučanista spodobi.

     • rubec

      Mavel hehe. Lepa.

     • Krtača 17

      Hahaha. Pr nas rečemo zapri fafulo, ker več kot za fafat vaš gobci itak niso.

     • pajot

      jaz bi mu rekel : zapri svoj gobec! Ker se mi zdi,da je po nemško manj učinkovito.

  • juditestera

   Ma, daj si nagobčnik, da ne boš več trapal neumnosti !

   • Krtača 17

    Resnica boli. Vaš šiptarijoš je svoje odšipšiptaril v Sloveniji. Zdraharji raus!

  • PG

   Kučan naj si pripne vse tiste zvezdice, do katerih je upravičen, in ga bo mednarodno sodišče takoj obtožilo za mafijske posle pranja denarja, državnega terorja in vodenja totalitarnega režima. Dosmrtna mu ne uide!!!

   • Krtača 17

    Nekak nimate dokazov sam gobec pardon fafula vas je. Faf faf faf faf

    • PG

     Bravo, tvoji dokazi so res zelo tehtni in nazorni, hvala!!!

     • Krtača 17

      ti si jih naštel tolk da sem čist zaprepaden hahaha. Primitivc.

    • KIKI

     Zakaj tako sovražiš resnico? Čisto ponoriš, a njedee?

 • kralj matjaž

  Zopet pohvala Nova 24.
  Ste edini, ki primerjate rezultat arbitraže z napovedmi politike pred referendumom.
  Tako da čestitamo.

  • KIKI

   Pa ja niste pričakovali, da bosta tajkunska Mladina ali Kučanovo Delo ljudem kaj
   pojasnevala!? Zakaj le? Narod je “glup” je izjavil Kučan!

   • Anthon

    Zagotovo je. Tu je Mili zadel.Tisti del naroda, ki spravi leve veleizdajalce na oblast. Stockholmski sindrom v Sloveniji ima groteskne razsežnosti. Levi volilci blokirajo, da bi bilo sploh možno spraviti vsakovrstne partizanarske kriminalce pred sodišče.

   • rrrrr

    Mladina pojasnjevala? V uradnem listu Udbe ne pojasnjujejo. Sicer kužek mačko, mačka miško, miška…
    Traško izpostavo Safti, nadomesti KB1909 ( direktorica v Dutovljah), ta kupi Mark Medical (Zemljaričev smejalni plin in 4X preplačane žilne opornice) ter list Mladino.

 • totex39

  Ovce levičarske sledijo svojim lažnim politikom in pravnim “strokovnjakom” in zatrjujejo to, kar jim oni prikazujejo, niti nalo ne mislijo s svojo glavo. Sicer pa je to že od nekdaj tako, zato pa imamo pri nas samo sranje.

 • Sarkazem

  Vse za Lukico, kjer gospodarijo jugožerjavisti! Na eni strani podzemna železnica do stare in neuporabne proge, na drugi pa kabli, cevovodi in prost prehod, ki smo ga že imeli! Ljudje ob meji in skrčen državni teritorij naše minideželice je pa drugorazredna tema!

  • milan

   Luzerska šema, ki že sprejema odgovornosti od S.Dimic naprej, je mož beseda in se ne bi čudil, če bi za tokratno epohalno polomijo prevzel odgovornost in sklical državljane na javno izvajanje harakirija v znak kesanja. Ne bi presenetilo, ampak zopet bi ušel, kazen bi morala biti hujša…,

 • Waltter

  Članek je dober vendar je v prvi točki ena velika napaka. Omenjeno je mednarodno sodišče ki bi lahko posredovalo v sporu in se bi odločilo v naš prid ob predpostavki da bi hrvaška soglašala z načelom pravičnosti.
  Vendar razlika je malenkost drugačna:
  – sodišče bi določilo mejo tako kot so si jo predstavljali hrvati točno po mednarodnem pravo
  – če bi hoteli da določi mejo tako kot je bil sporazum drnovšek račan ozr. iz stanja leta 91 bi se morala Hrvaška v celoti strinjati
  – ne da bi se morala Hrvaška strinjati z načelom pravičnosti – podpirati bi ga morala skozi sodni proces in ga zagovarjati, če ne celo predlagati.
  Zato z mednarodnim sodiščem bi izgubili mnogo več in to je dejstvo.
  In dokument ki je bil sprejet v državnem zboru o priznavanju arbitraže z meseca februarja 2013? Kdo ga je sprejel??? In zakaj ni romal v mapo k arbitražnim zahtevkom??? Verjetno zato ker je bilo prepozno in ker je bila pogodba vse nekaj drugega in tega ni omogočala.
  in še nekaj sodba arbitražnega sodišča govori o Neoviranem prehodu čez ozemlje hrvaških voda do odprtih voda. Poudarek je na NEOVIRANEM – torej jurisdikcija odpade v tem delu. Eno je omogočen prost dostop druga terminologija pa je neoviran prost prehod.
  Imata pa oba eno zelo slabo lastnost in to bodo najave plovb – s katerimi bodo hrvati dobili vpogled v tovor, naročnika, prevoznika in še marsikateri podatek ki bo zelo dobro služil za luko Reka…
  Osebno sem mnenja (in upam da se motim) da je luka Koper sedaj v zatonu in gradnja 2. Tira popolna nesmisel. To leto še ne bo pa zagotovo začela v naslednjem letu izgubljati posle.

  • Krtača 17

   Še en hrvat.

   • Viktorh

    …pa sta dva čefurja…

  • neny

   “Eno je omogočen prost dostop druga terminologija pa je neoviran prost prehod. ”
   ok, hvala.

  • Viktorh

   “..ob predpostavki da bi hrvaška soglašala z načelom pravičnosti. ”

   Na Mednarodnem sodišču za pomorsko mednarodno pravo v Hamburgu NE poznajo tega načela, upoštevajo ZAKONE.

 • Franjo Trojner

  Res je,. reziultat arbitraže na kopnem je hud poraz za Slovenijo, saj je tradicionalno Slovensko ozemlje pripadlo Hrvaški. In ker je meja na kopnem v korist Hrvatov smo posledično izgubili celovitost Piranskega zaliva. Da je tragika za Slovenijo še hujša, so arbitri onkraj naših meja pustili na desetine Slovenskih družin, našemo morju pa odrekli direkten, neposreden stik z mednarodnimi vodami. Pahor, Kučan, Türk in vsi levičarji navzdol so krivi, da je Slovenija v sporu glede južne meje z razsodbo arbitrov izgubila znaten del svojega teritorija. Pahor, Cerar, RJAVEC in celotna leva koalicija je kriva za afero veleTELEfonistov in s tem miniranja arbitraže, posledice se kažejo v drastično slabši različici razsodbe arbitrov, kot je bila prvotna verzija. Sedanja leva vlada, koalicija s Cerarjem, Rjavcem in notranjo ministrco Vesno Ger..pa tudi predsednik države Pahor so krivi, da tudi po razsodbi arbitrov Slovenska država, policija ne nadzoruje vseh svojih meja, še posebej južno schengensko, kar pomeni, hudo kršitev naše Ustave in zakonodaje, kakor tudi zakonodaje EU, torej je ta leva vlada, koalicija edina kriva da smo Slovenci izgubili suverenost nad svojim teritorijem. Ker nam lažejo in ker so z svojimi neumnimi igricami zapravili naš Slovenski teritorij, državo pa pahnili v revščino naj ti že dolga desetletja vedno isti odločevalci levega političnega pola počasi zaštartajo motorje svojih letal, helikopterjev, jadrnic in pregrešno dragih limuzin, nato še hitro dvignejo preostanek denarja iz naših bank in odidejo v njim ljubo Rusijo ali Venezuelo. Ma dost vas mamo, vas krvnikov Slovenije in Slovencev. Še z Američani ste nas večni kumunisti uspeli skregati in nas, kot nedolžno jagnje Rusom v smrdljivi gobec tišite. Bog se usmili Slovenije in vseh Slovencev, da končno dobimo vlado, voditelje, ki bodo to državo ponovno naredili SLOVENSKO, PRAVNO, BOGATO IN VESELO!

  • Krtača 17

   Še en hrvat. Kar množite se!?

  • Franc Jug

   Iskrene čestitke za Vaš jasen in korekten prispevek!

  • FORT WORTH

   Podpis+++

 • črnaovca

  A želite pomagati Hrvatom ali ste zašeli predseniško kampanjo proti Pahorju, Janez je jako pameten a se je sam odpovedal dobremu sporazumu Drnovšek-Račan in pri tem nasedal Sanaderju enako kot Pahor Kosorjevi. A še niste opazili da se znajo Hrvati lepo prilizovati ko gre za njihove koristi. Pustimo ker to ni edina zavožena stvar in začnimo s pogledom naprej. Moja lastna izkušnja pri delu je da je Hrvaška v Evropi veliko bolj prepoznavna kot Slovenija, ko omeniš Slovenijo to sprejmejo na znaje, ko omeniš Hrvaško takoj vedo za morje in kje so bili na počitnicah. Nimamo dovolj morja in bi bilo bolj pametno vlagati v razvoj in postati prepoznaven po drugih dosežkih

  • Krtača 17

   Končno en Slovenc!

   • Viktorh

    ..si vsaj v civilizirani družbi…

  • pajot

   Kolikor sem seznanjen,so bili hrvatarji tisti,ki so se odpovedali sporazumu Drnovšek-Račan.Niso ga ratificirali v parlamentu.

   • črnaovca

    Saj Hrvatarji ničesar ne sprejmejo a če bi mi vstrajali bi takrat lahko rekli tu je sporazum sprejmite in tudi Evropa nas ne bi silila v kaj drugega. Delati v politiki samo od danes na jutri in predvsem misliti na svoj žep ne gre

    • pajot

     Ne razumem,na čem naj bi mi vztrajali,če so hrvatarji rekli stop. Tako kot bojo rekli zdaj.. Za njih je edini način,da se potegnejo nazaj,orožje. To,kar je storil JJ,ko je pri Hotizi pripeljal specialce urejat mejo.

  • Anthon

   V zgodovini narodov so marsikaj počeli z veleizdajalci. Potem so začeli gledati naprej.

  • Demonkrat

   Ja tu razvoj glih ni zazeljen,le neko kak skupno dobro da lahko posamezniki fajn cuzajo

  • Vera

   Hrvaški sabor ni podpisal sporazuma Drnovšek– Račan !

  • KIKI

   To razloži našim modernim centrom z onim butcem na čelu in s klovnom v zunanjem ministrstvu!
   In vsem ostalim bedancem, ki jim od rojstva ni dano, da razmišljajo (naravna genetska zaostalost)!

 • Franc Bizjak

  Nič novega. Komunistom-levičarjem je že preko 70 let popolnoma vseeno kje poteka kakšna meja Slovenije, kakšne so gospodarske razmere v državi, kakšna je stopnja nezaposlenosti, koliko mladih se izseljuje …in še marsikaj. To dokazujejo že od l. 1945. Odkar so okupirali to državo jim je važna samo oblast vse drugo nima nikakršnega pomena. Skrbijo le za to, da bo v državi dovolj rdeče opranoglave sodrge, ki bo s huronskimi ovacijami pospremila sleherno njihovo potezo pa naj bo še tako slaba in brezupna. Iz sleherniega njihovega kiksa ali poraza sfabricirajo nekakšno veličastno zmago. Vse njihovo delovanje je ena sama Dražgoška bitka.

  • Krtača 17

   Ja no še dobr da si preživu pa da so ti clo za kompjuter dnarja pustil da lahko nergaš tule. Res ti gre slabo. Če si se pa za audija zapufu pa da zdaj krompir žvečiš je pa to tvoj problem ne slovenski.

  • sprehajalec

   Ja, arbitraža se je sklicevala na sporazum Kardelj Bakarić na Dragonji.

 • Krtača 17

  Zgleda da je Janša skupaj s Trstenjakovo tudi pristala na hrvaški strani. Izdajalčki treba se bo odločit a ste za SLOVENIJO al ste za Hrvaško?

 • Antonius

  Ker volivci vodenje države prepuščajo prevarantom, lažnivcem in kleptomanom, smo, kjer smo. Nalagani, prevarani, okradeni in še za cel državni BDP zapufani.
  Manekenski prilizovalec Pahor je prevarane Slovence nalagal in na koncu v korist hrvaške še okradel za tisto, kar je Slovencem obljubljal. Hrvati so Drnovška prosili, če lahko zabojnik za mejni prehod začasno postavijo na slovenski strani meje, danes je pa ta prehod zabetonirano zgrajen na hrvaškem.
  Na dan predsedniških volitev bomo izvedeli, kako daleč nazaj sega spomin slovenskih volivcev.
  Volivci bi ga morali zaradi storjenega tako močno od=bati, da bleferski politolog na politiko nikoli več niti pomisliti ne bi upal.
  Isto bi se moralo zgoditi na državno zborskih volitvah vsem koalicijskim strankam, ki so nam v spregi s Pahorjem pripravile razmejitveno izgubo, sramoto in totalni politični poraz.
  Iz politike in najvišjih vodstvenih organov bi morali pospraviti vse, ki so si po letu 1991 na hrvaškem zgradili ali kupili vilo.

  • Krtača 17

   Zgleda da maš ti boljšo rešitev? Ja pa kje si se skrival 30 let?! Take politika rabi! Jutri se zglasi na meji s havbicam.

   • sprehajalec

    Ni municije zanje. Levičarji so vojaški proračuna namenili pod Bratuškovo za “naše in socialno”. Ostalo je za slabe plače vojski in boljše plače 1100 birokratov na MORS.

  • Janez

   ++++
   Se zelo strinjam – cenjeni Antonius !
   Ampak !
   PRI
   TAKO NEMOŠKIH “FAKE=PONAREJENIH ” POLITIKIH” !
   KOT STA
   “ŽAL” PREDS. B. PAHOR !
   IN
   “ŽAL” PREMIER” KARDELJEVSKI DR. PRAVA DR. CERAR !?
   Je oz.
   POSTANE TUDI UREDITEV TAKO RELATIVNO ENOSTAVNIH STVARI

   KOT JIH NAVAJAŠ TI – HUD PROBLEM !
   Saj?
   SE ZDI, DA TA DVA “ŽAL” NIKAKRŠNA “POLITIKA”- SAMA !
   Brez
   BOTRČKOV IN MAMIC – NE ZMORETA – PRAKTIČNO? N I Č !? L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  ALI JE ŽE KAJ ZNANO ?
  KDAJ ?
  BO
  R. SLO MOČNA VLADNA EKIPA ŠLA V ZAGREB
  1.
  DOGOVORITI SE O RAZREŠEVANJU ODPRTIH VPRAŠANJ GLEDE MEJE – VNAPREJ!
  2.
  OPOZORITI R. HR , NJENO VODSTVO !
  DA JE
  IZZIVANJE
  HR RIBIČEV IN HR POLICIJE – ZNAK PRIMITIVIZMA IN NEKULTURE !
  In?
  NAJ NEHAJO S TEM
  3.
  KER SE TO NE SPODOBI ITD.
  IN
  4. KER TO POČNEJO NA OČEH CELOTNEGA SVETA !? L.r. Janez KOMENDA

 • Krtača 17

  Desni kdaj se pol selte h vaši ustački brači na Hrvaško? Čimprej prosim. Pospremimo vas z salvami…. smeha hahahaha

  • sprehajalec

   Kdo te bo pa potem živel? Na puf ne gre dolgo…

 • lukamiha

  Tale Krtača je bolj pokvarjen kot Šetinci, Golobiči, Biščaki, Štrajni, Repeti in ostali pokvarjenci skupaj!

  • Krtača 17

   Faf faf faf, vse za janšo. Faf faf faf

  • Janez

   +++++
   SE STRINJAM !
   Absolutno.
   Čimprej !
   NA PROSTI TRGA DELA=NA CESTO Z NJIMI.
   Ali pa naj fehtajo. Če ne znajo drugega. Ne komplicirajmo – z njimi. L.r. J. KOMENDA

 • Krtača 17

  Desni se ne morjo zjasnit ali so za Slovenijo al ne. Torej je le res; da so proti Sloveniji. Ker če si odločen, tisti moment izstreliš odgovor. Teli so pa navadni skrivači.

 • PG

  Rdeča mafija je skušala zaščititi Luko Koper, da bo lahko še naprej iz nje črpala denar za svoje potrebe. Za ljudi jim ni mar, za Slovenijo tudi ne. Najprej so nam vsilili arbitražo, potem pa med arbitre še svoje ljudi. Ker je ta folk usposobljen le za lopovske posle, smo tako arbitražo tudi dobili. Kučan nam je ukradel državo.

  • Krtača 17

   Kaj spet zavajaš? A majo ljudje tam dobre plače al ne? A majo delo? Aja sam gospodar ni taprav. Nič ne kapne domobrančkom. Ja jebiga v riti ste in skrbimo da tam ostanete.

  • sprehajalec

   Luka je napajalnica SD, varuha “našega”.

 • Janez

  KRTAČA=TUNNEK !

  PREHITRO SE VESELIŠ !
  A
  GLEDE DELA ZATE – SE NI – ZA BATI SE.
  KOT
  “KRTAČA” BOŠ IMEL OGROMNO DELA PRI ČIŠČENJU NESNAGE,
  KI
  JO
  BO PUSTILA ZA SEBOJ – S M C IN DR. CERARJEVA EKIPA !
  Da
  o
  Stari nesnagi ex komunizma in socializma – niti? NE PIŠEM ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  A PAZI !
  NEUPORABNE “KRTAČE” SE VRŽE V KONTEJNER ZA SMETI !

 • rubec

  Ponovno je potrebno ponoviti starogrški pregovor in njegovo aramejsko različico iz 1. stoletja pred kristusovim očetom Jožefom: ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Krtača 17

   SMRT JANŠIZMU – SVOBODA NARODU!

   • T-Rex

    Smrt krtači, svoboda pametnim!

   • KIKI

    A imaš ti kakšen svoj narod? Recimo : Kučanizem, Ali pa zmerjaš vse Slovence,
    ki tej gnidi Murgelski nismo naklonjeni?

 • Krtača 17

  Desni nič ne morete. Sploh pa nimate nobenih zaslug. Ljudstvo se je tako odločilo: https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_arbitra%C5%BEnem_sporazumu

  In ljudstvo ima vedno prav!

  • Franjo Trojner

   Čuj ti gobezdavi levičar, tvoj domet so dva morda tri zapisani stavki in še ti so vedno braz vsake vsebine. Kot vsaki pravi tupoglavi levičar v svojih komentarjih, širiš virus gnilega in zahrbtnega kumunuzma/ idiotizma in kot dobro naučena papiga brez uporabe lastnega uma in poznavanja problematike širiš levičarsko anti/SLOVENSKO, in anti/DOMOLJUBNO propagando v kateri znaš, kot je levici lastno samo zavajati in pljuvati po desnici/sokomentatorjih . Ti levi tupoglavec mi povej zakaj ste levičarji izdali in Italijanom predali Trst z zaledjem , zakaj Avstriji pol Koroške in pol Štajerske, zakaj Hrvatom celo Istro, zakaj zdaj znova Hrvatom del našega ozemlja in morja??? Daj mi ti levi tupoglavec povej zakaj vi levičarji zmeraj svoje neuspehe prikazujete, kot uspehe ??? Vi levičarji imate luzerstvo zapisano v genih in ker se tega zavedate in veste da ste zelo drugačni od ostalih samo lažete in zavajate javnost ker želite, da bi bili luzerji tudi vsi preostali. Daj zapiši ti tupoglavec, zakaj naša država, policija, tvoja leva vlada, koalicija skladno z našo Ustavo in predpisi EU ne varuje, nadzoruje naše južne, torej tudi schengenske meje na kopnem in morju??? Zakaj tvoja leva vlada/koalicija že drugič v tem mandatu zavestno izgublja suverenost nad svojim ozemljem??? Čuj ti gobezdalo, saj od tebe v resnici ne pričakujem prav nobenega pametnega odgovora, zato zapiši v odgovor ponovno kup nesmislov in laži, ter predvsem

   • Franjo Trojner

    žaljivk, kot je tebi in levici že dolga desetletja lastno.

   • Krtača 17

    zeeeh kdo bo bral tele tvoje litanije. Če tko kavsaš kot pišeš, pol si bolj na suhem…

    • janez cepec

     sej ne kavsa. več, sam drka še, pa še to sam z desnico, z levico jim Prerok ne pusti, čeprou, pravjo, de ga dobri pastir sam kdej pa kdej usen z levo na roko vrže, de ne pozab izvora. korenine, pa to

     • Krtača 17

      Ja, sej. Vprašanje kaj je narobe s temi ljudmi da jim sam še ob janševi sliki stop.

     • janez cepec

      sej jest k kavsam tud na ljubljenga vodjo mislem, je pa ravn obratn, men poj sploh ne pride

   • janez cepec

    pa luzerji ste vi, potomci domobrancev in izdajalcev lastnega naroda. pa kdo j’ vojsko zgubu, kdo je u Jodlland letu ke sneta skira. sprijazn te se že enkrat, kazn je sledila, pa še traja, zato vas tardeči jebejo že 72 let, vi jim pa še kr nastavljate. mora de ste pedri, al pa mazohisti

 • Krtača 17

  Desni, preverite svoje vikendice na hrvaški obali. Če ne boste dost lizal rinčke ustačkotom boste ostal brez hehehehe

 • Krtača 17

  Desni, pridite na Rab – že samo obisk mesta je performens in adrenalinsko doživetje za ustačkote – mal se strelja pa mal se rastreljuje. Dolgčas vam ne bo.

 • PG

  Dogajanje v času osamosvojitve in po njej, je še vedno ohranjeno v časopisju. Na internetu so ohranjene Dolenjske novice v katerih piše, kako so se postavljali obmejni objekti s Hrvaško. Vse laži Hrvaške so še vedno ohranjene, le poiskati jih je treba, to je pa delo, ki se ga našim koritnikom ne da opraviti. http://www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1991/DL_1991_04_25_17-18_2175-2176.pdf

 • Krtača 17

  Desni, v Novalji je cel razvrat na plaži in v mestu. Pridite nardit red. O cerkvi in fantkih bomo pa kdaj drugič.

  • MEFISTO

   O 10 do 12 letnih?

   Boš vse po resnici povedal?

   • Krtača 17

    O tem boste desni poročal. Ste zelo intimni z bogom.

 • Borut Stari

  Kot sem ža zapisal. Kreteni so dali spisati usodo,države ker niso bili zmožni te urejati sami,,tujcem.Vsi domači akterji so dobili mandat volivcev. Mandat brez konkretne odgovornosti.

 • Krtača 17

  Desne novice (ki to itak niso) bi se na kratko dalo prebrat tudi takole: faf faf flof flif flof mmmmm uuum uuum ah faf faf, skratka tretjerazredni pornič varianta.

  • Franc Jug

   Le kakšen bedak se skriva za tvojim imenom?

  • Franjo Trojner

   Čuj ti gobezdavi levičar, tvoj domet so dva morda tri zapisani stavki in še ti so vedno braz vsake vsebine. Kot vsaki pravi tupoglavi levičar v svojih komentarjih, širiš virus gnilega in zahrbtnega kumunuzma/ idiotizma in kot dobro naučena papiga brez uporabe lastnega uma in poznavanja problematike širiš levičarsko anti/SLOVENSKO, in anti/DOMOLJUBNO propagando v kateri znaš, kot je levici lastno samo zavajati in pljuvati po desnici/sokomentatorjih . Ti levi tupoglavec mi povej zakaj ste levičarji izdali in Italijanom predali Trst z zaledjem , zakaj Avstriji pol Koroške in pol Štajerske, zakaj Hrvatom celo Istro, zakaj zdaj znova Hrvatom del našega ozemlja in morja??? Daj mi ti levi tupoglavec povej zakaj vi levičarji zmeraj svoje neuspehe prikazujete, kot uspehe ??? Vi levičarji imate luzerstvo zapisano v genih in ker se tega zavedate in veste da ste zelo drugačni od ostalih samo lažete in zavajate javnost ker želite, da bi bili luzerji tudi vsi preostali. Daj zapiši ti tupoglavec, zakaj naša država, policija, tvoja leva vlada, koalicija skladno z našo Ustavo in predpisi EU ne varuje, nadzoruje naše južne, torej tudi schengenske meje na kopnem in morju??? Zakaj tvoja leva vlada/koalicija že drugič v tem mandatu zavestno izgublja suverenost nad svojim ozemljem??? Čuj ti gobezdalo, saj od tebe v resnici ne pričakujem prav nobenega pametnega odgovora, zato zapiši v odgovor ponovno kup nesmislov in laži, žaljivk, kot je tebi in levici že dolga desetletja lastno.

   • Krtača 17

    Oddrkaj dalje zeeeeh

    • janez cepec

     sej bi roko zamenu, pa ne upa

     • Krtača 17

      hehehehe

    • Franjo Trojner

     Ti pa valij, če podganam pomaga ni hudič, da ne bi pomagal tudi tebi! Čuj za ziher, raje trojno dozo vzami.

    • Franjo Trojner

     Svojega primitivizma pa ti prav nikoli ne uspe prikrit!

  • Franjo Trojner

   Čuj na tvoji TV SLO1 ti je g.Pezdir nastavo ogledalo! In ni givoril kr tja v en dan, gospod je pokazal tudi dokumete in njihove kopije kr na SLO 1 pustil, da bi ne vi na levici gobezdali da so falfisikat. Pezdir vam je jasno povedo, da ste iz pravne države tragokomedijo naredili in jo sebi in svojemu plenjenju in obračunavanju z političnimi nasprotniki podredili. Povedo ti je tudi kak si je Kučan kampanijo financiro, organi pregona pa so rajši v stran pogledali, kot v interesu pravne države delali. Sram vas naj bo!

 • Janez

  DAJ, DAJ – TUNNEK !
  Vklopi možgane – preden začneš pisati !
  POVEJ
  NAM KAJ VSEBINSKEGA !
  Npr. ALI ?
  Žal “naši” pokomi dr. Cerar, “” žal” preds. B. PAHOR ITD.
  ŽE
  KAJ
  POKAJO – K U F R E ! A ne za odhod – na dopust, na morje !
  Pač pa.
  1.
  ZA NJIH DOKONČNI ODHOD IZ R. SLO POLITIKE ? Samo škodo nam delajo.
  2.
  KAJ PA TISTI SOUDELEŽENI V “NLB IRAN GATU”, KEMISU ITD.
  ALI?
  ŽE KAJ PAKIRAJO – ZA ODHOD ! Na Dob. Ko se jim dokaže. TO POVEJ. L.r. J. KOMENDA

 • Demonkrat

  Jah tako pač je.Levi kot levi.Vse je levo.Produkti levih so tudi levi.Ceneni zanič zmazki

 • janez cepec

  je djau veliki disident na tiskovki:? berte z mojih ustnic, al neki tacga. sm probu, pa nč pametnga nism prebrau, eno in isto klobasanje, kva so levaki use zajebal, pa koko je on; Prerok, vedu kva se bo zgodl z arbitražo. pa če je biu 91-. ga ceu zaliu naš, zakuga, majke mu ga spalim, ga je poj prepustu Dudekom? a tega pa u svoji preroški vsevednosti ni predvidu?

 • Janez

  Ja?
  TUNNEK=JANEZ CEPEC=KRTAČA !
  Ja?
  Zakaj?
  SI PA TI TAKO SOVRAŽNO NASTROJEN DO HRVATOV ?
  SEM MISLIL, DA SI TI PO EX KOMUNISTIČNO
  – BOLJ ZA BRATSTVO&EDINSTVO. MED NARODI ?
  Saj?
  MED HRVATI JE TUDI DOSTI NORMAL ALI ZELO OK LJUDI.
  NPR.
  ENKRATNA PEVKA – JOSIPA LISAC !
  Žal !
  Imajo Hrvati tudi – prenapete hujskače –
  – NAVADNI
  HRVATI SO ČISTO OK. HUJSKAČI – kot se zdiš ti ! Ti – SO PROBLEM. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  BAJNA PESEM MLADE JOSIPE !

  https://www.google.si/search?q=jedna+mladost+josipa+lisac&oq=jedna+mladost+josipa+lisac&aqs=chrome..69i57j0l3.28732j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • janez cepec

   BUNKSL, tablete uzem

   • Franjo Trojner

    Ti pa valij, če podganam pomaga ni hudič, da ne bi pomagal tudi tebi! Čuj za ziher, raje trojno dozo vzami.

 • Iva

  In obljube – LAŽI se nadaljujejo s Cerarjevo vlado glede 2. tira, ki je le en tir na novi trasi po geološko slabo raziskanem območju z 20 km predorov in z nepotrebnim (!) zavojem proti Italiji (20 let star projekt), da ne govorimo o finančni konstrukciji, ki jo spreminjajo po dnevnih potrebah!
  Bo ljudstvo zopet nasedlo ?
  GLASUJ PROTI !!!

 • PG

  Splošno znana dejstva!

  V Sloveniji ni problem :

  – šolstvo, še posebej visokošolska mafija,

  – celoten JS, ki crkuje … od dolgcajta,

  – državni kapitalizem v katerem na vsakega poldelavca (pol časa
  spijo, pol pa razmišljajo kje še lahko kaj pihnejo) prideta še dve
  pijavki,

  V Sloveniji niso problem :

  – upokojneci tipa Spomenka, ki so se upokojevali malo po koncu
  vrtca,

  – niso problem hrabri partizani, ki so nam pred 72timi leti v
  nemogočih razmerah, ob groznem trpljenju priborili svobodo in
  nočejo in nočejo umreti (recept za nenormalno dolgo življenje je
  očitno strašno trpljenje … da vam vse po spisku) ter vlečejo
  penzije kot, da so bili predsedniki ZDA,

  – niso problem “naše” banke, v katere smo zmetali miljarde, da smo
  pokrili luknje, ki so jih zvrtali tovariši …

  glavni problem Slovenije so :

  – podjetniške barabe, ki kradejo … sicer mi ni jasno komu, glede
  na to, da so lastniki svojih firm ampak to ni bistveno. Oni so
  sigurno med glavnimi krivci,

  – prasci, ki se danes upokojujejo pri polnih 40tih letih delovne
  dobe in potem v penziji želijo živeti še cela tri leta

  in seveda

  glavni problem Slovenije je 10 let star Volvo Janše, ki ga je kupil
  za 25.000 evrov pri tem pa ne more dokazati od kot mu denar, da ga
  je še 6-krat polno natankal.

  Rop. Zame osebno si ti vsega prezira vreden model. Par ur po tem,
  ko si nehal biti predsednik LDSa si že sedel v vrhu SDja. Med
  tvojim sedenjem v vrhu SDja je tvoja partnerka Župevčka sedala v
  vrhu druge stranke, PS. To je seveda lahko jasno vsakemu normalnemu
  človeku. V običajnih familjah je to tako, da je žena v vrhu ene
  politične opcije, mož pa v v vrhu druge.

  Če vprašaš mene. Ti, in par tisoč tvojih kameradov, vi ste vzrok
  vsega zla v tej greznici, sesuta država pa posledica.

  —-

  Napisano velja za vse politike koritnike in njihove botre, ki so nam zrihtali arbitražo in se niso potrudili niti toliko, da bi sodišču predložili dobre dokaze o slovenski zemlji.

  Vir: https://forum.finance.si/?m=2652525&single Avtor: [0329Softb]

 • Franjo Trojner

  Čujte gobezdavi levičarji, vaš domet so dva morda tri zapisani stavki in še ti so vedno braz vsake vsebine. Kot vsaki pravi tupoglavi levičarji v svojih komentarjih, širite virus gnilega in zahrbtnega kumunuzma/ idiotizma in kot dobro naučena papige brez uporabe lastnega uma in poznavanja problematike širite levičarsko anti/SLOVENSKO, in anti/DOMOLJUBNO propagando v kateri znate, kot je levici lastno samo zavajati in pljuvati po desnici/sokomentatorjih . Vi levi gobezdavi tupoglavci mi povejte zakaj ste levičarji izdali in Italijanom predali Trst z zaledjem , zakaj Avstriji pol Koroške in pol Štajerske, zakaj Hrvatom celo Istro, zakaj zdaj znova Hrvatom del našega ozemlja in morja??? Dajtr mi vi levi gobezdavi tupoglavci povejte zakaj vi levičarji zmeraj svoje neuspehe prikazujete, kot uspehe ??? Vi levičarji imate luzerstvo zapisano v genih in ker se tega zavedate in veste da ste zelo drugačni od ostalih samo lažete in zavajate javnost ker želite, da bi bili luzerji tudi vsi mi preostali. Daj zapšite vi tupoglavci zakaj naša država, policija, vaša leva vlada, koalicija skladno z našo Ustavo in predpisi EU ne varuje, nadzoruje naše južne, torej tudi schengenske meje na kopnem in morju??? Zakaj vaša leva vlada/koalicija že drugič v tem mandatu zavestno izgublja suverenost nad našim ozemljem??? Čujte gobezdala saj od vas v resnici ne pričakujem prav nobenega pametnega odgovora, zato zapišite v odgovor ponovno kup nesmislov in laži, diskreditacij in žaljivk, kot je vam na levici že dolga desetletja lastno.

  • Demonkrat

   Ja do zdaj so se njihove sanjaske teorije se zmeraj v realnosti pokazale kot nočne more

  • Krtača 17

   Drugač bi ti predlagu da v roke vzameš kako zgodovinsko buklo in ti bo lažje.

   Glede Janševih uspehov – jih ni. Če krajo šteješ za uspeh, tega je pa precej ja. Res da ne samo na desni. Nekaj tudi na levi.

   • Franjo Trojner

    Čuj če si ti Marxa , Lenina, Stalina, Honeckerja, Čaušeška Hođo, Kardelja, in tsto kar so drugi Titu zapisali bral in v zapisano tudi slepo verjel ti zagotovo ni koristilo in ti je danes zagotovo težko razumeti demokratičen svet. Glede uspehov g. Janeza Janše midva ne bova debatirala, dejstvo je, da je že od leta 1991 zapisan z zlatimi črkami poleg največjih sinov našega SLOVENSKEGA RODA/DOMOVINE v našo zgodovino, kot DOMOLJUB, demokrat, velik politik evropskega formata, osamosvojitelj, osvoboditelj, pomladnik, uspešen predsednik vlade tudi takrat, ko je Slovenija zelo uspešno presedovala EU in zaslužen, da je Slovenija polnopravna članica EU in zveze NATO in velik borec proti vampirski kumunistični oblasti/totalitarnemu režimu na našem ozemlju! Meni je jasno zakaj ga levičarji/kumunisti/vsi tisti, ki vam odcepitev od Jugoslavije ni bila intimna opcija/jugonostalgiki/ in vsi tisti, ki niso lojalni SLOVENSKI oblasti, rodu sovražite. Ne jaz ne Janša, ne pomladniki-žlahtna desnica vam levičarjem/kumunistom nismio krivi, da ste bili leta 1991 večinsko na strani Jugoslavije in okupatorske JLA, kateri ste predali tudi orožje TO, da bi onemogočili proces odcepitve, kakor vam tudi nismo krivi, da so v samostojni Sloveniji vaše vlade zafurale tranzicijo in zdaj še arbitražo. Zato za svoje neuspehe ne krivite desnico/g.Janšo, temveč svojo lastno v gene zapisano nesposobnost/luzerstvo. Daj zdaj ti levičar meni povej, zakaj te je Trst z zaledjem Italijanski in ne Slovenski? Zakaj je velik del Istre Hrvaški? Zakaj je tvoj kumunist Kardelj že globoko v miru šenko našo zemljo in morje Hrvatom? Zakaj so velika ozemlja Koroške in Štajetske dežele z 200 000 Slovenci vred izdana od kumunistov Tita/Titove Jugoslavije po drugi svetovni vojni pripadla Avstriji? A vas je tako Marx in Stalin naučil?

 • karpelec

  Polno je tega, kar nam še niso prodali in nam bodo poskušali. Na nas pa je, da ločimo zrno od plevela in se jim upremo z zdravim razumom, ki mora enkrat prevladati.

 • Osti jarej

  Objava lažne študije o podnebnem segrevanju in treh letih, ki so ostala našemu planetu, če hočemo preživeti, je sicer smešno, a bolj kot to zaskrbljujoče do najvišje stopnje. Kako ogabno je začela peščica lagati in nategovati svet, plačevati bančne znanstvenike, da pišejo o globalnem segrevanju, medijem pa ponudijo drobiž, da objavijo laži. Le še tri leta so nam ostala, da zmanjšamo ogljikov dioksid, sicer je z nami konec. Namesto zelene narave, za katero ne bodo mogli iztržiti novih trilijonov na silo, bodo po treh letih pač začeli tretjo svetovno atomsko vojno. Prelepa izmišljotina, da ti niti bankovcev ni treba tiskati, pa se finančne številke stekajo po deročih rekah na račun Rothschildove zločinske združbe. Poznamo dokaze v nasprotni smeri, recimo Antarktika se že 40 let povečuje, vedno več je ledu, lažni znanstveniki prejšnji mesec niso mogli na Arktiko raziskovati segrevanje planeta, ker jim je led nepričakovano ustavil ladjo. Zaradi milijardnega segrevanja planeta. Žalostno je seveda, koliko navadnih ljudi naseda tem lažem, kajti podpisniki Pariškega natega so pač vsi politični sužnji Rothschildov.

  Mogoče pa bi, da zadovoljite zločinsko požrešnost tvorcev Pariškega natega naredili nekaj, da ustavite ogljikov dioksid? Imate na voljo deset naravnih zapovedi, kako ustaviti odtok milijard za peščico:

  – nehajte dihati, kajti tako ob izdihu ne boste v zrak spuščali CO2

  – ne vozite se v službo, na dopust ali v trgovino, vedno pojdite peš, da ne bo CO2

  – ne živite v hiši ali stanovanju, ker tam uporabljate elektriko in plin, to pa je osnova CO2

  – ne nosite oblačil in čevljev, ki so narejeni v tovarnah, naredite si jih na roke iz vašega lastnega bombaža in zaklane živine, da ne bo CO2

  – nikoli več nihče ne sme v šolo, tam ustvarijo več CO2 kot vaša družina v 20 letih

  – jejte izključno surovo hrano, žito ali meso, kajti za kuhanje rabite elektriko ali plin

  – ne hodite urinirati na stranišče, naredite to na cesti ali travniku. Voda iz straniščne školjke je prečiščena in vrnjena vam v pitje z električnimi stroji.

  – obvezno morate takoj prenehati z vsako rekreacijo, ker črpa vaše srce kisik vi pa pljuvate CO2

  – ugasnite monitor in računalnik, vi hinavci

  – UMRITE, kajti s tem boste svetu namenili kar 8,4 tone CO2 manj!

  Torej, rešitve imamo, zdaj je samo še vprašanje, katere se bomo lotili. Moj predlog bo vedno – odstranite zločinsko elito, ki vas na vseh področjih laže in se nad vami izživlja! Že lažni ekološki aktivist Jacques Cousteau je za velik honorar povedal – če hoče NWO rešiti ta svet, mora vsak dan zradirati 350.000 ljudi!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/304117/z-lazmi-nas-cez-3-leta-ne-bo-vec

 • Osti jarej

  …najbolj dolgočasen spletni portal….tri “novice “na teden

  aja?…ste gledali včeraj g.rada pezdirja na tv slo1? ..ne niso samo kakor levičarji tisti,ki šmudlajo z našim denarjem…tudi kakor desničarji so…pravi,da bo zvon še zelo zanimiv….

  • Viktorh

   Le zakaj si tu?
   Pa še mučiš se.

 • Osti jarej

  …in cmerko jim je poslal protestno noto?!…pyzda!!…v skoraj 30.ih letih ,bi bil pa že lohk en ornk komad…aneeeee,noo?!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte oprode desničarske lažnive in hujskaške… Ka prasci nonstop kažete zemljevid Drnofšek-Račan…tega hrvati niso takrat sprejeli…tega ne bi danes sprejeli…tega ne bi NIKOLI sprejeli !!! Pa saj to plešasti grosupeljčan zelo dobro ve, ampak kot največji kradljivec in lažnivec v zgodovini slovenske politike (dosti slabši od Dolanca, Mačka, Kardelja in Ribičiča)…se nonstop spreneveda in hujska svoje ofce. Žal mu ofce fse verjamejo…ker desničarji nikoli ne razmišljajo s svojo glavo ampak s glavo svojega Velikega Pastirja!!!… Bobu bob!!!

 • Vstrajnik

  Dragi Slovenci – ali se moarate res spuščati na tako primitivne, nekulturne, ali celo psiho motene levičarske komentarje. Ali ta bedni levičarski narod zasluži vašo pozornost z vašimi odgovori ? Moje mnenje je da NE.
  Par psihopatov vas vozi žejne do vaših odzivov, nad katerimi doživljajo psihopatski orgazem – tipično za komunistično obdelavo nasproti mislečega človeka. Čas bi že bil, da jih pustite brez vsakega odgovora – to jim bo pomagalo do njihove blaznosti. Poizkusite in se NE pustite speljavati na ta njihov psihopatski primitivizem.

  • Krtača 17

   Levičarski komentarji so čisto na nivoju dokler ne začnete desničarji piskat s svojimi nebulozami. Ko dobite pa nazaj milo za žajfo pa jokate.

  • Slovenec

   Dragi vstrajnik – ali si res nepismen? Moje mnenje je da DA.

 • Krtača 17

  Še neki bi povedal pokvarjenim podlim zdrizastim izdajalskim desnakarskim pezdetom politikom ala janša. Zaradi mene lahko hujskate, izzivate, se stolčete, pobijate, uničujete. Na koncu bo itak nasankal navaden človek, medtem ko boste vi srkal konjak in pušil cigaro nekje na toplem in študiral kje boste zajebal naslednjega. Kar izvolite, mi že vemo kam vodi janševanje. Desnakarje v raznorazne jame.

  In na koncu bomo spet pristal pri pogajanjih. Se zdi to komu od desnih logično?

  • kamdrvimo

   17 iq levičarjev

  • Franjo Trojner

   Velja še posebej zate Krtača 17 in tvojega klona janeza cepca! Čuj če si ti Marxa , Lenina, Stalina, Honeckerja, Čaušeška Hođo, Kardelja, in tsto kar so drugi Titu zapisali bral in v zapisano tudi slepo verjel ti zagotovo ni koristilo in ti je danes zagotovo težko razumeti demokratičen svet. Glede uspehov g. Janeza Janše ni kaj za debatirat, dejstvo je, da je že od leta 1991 zapisan z zlatimi črkami poleg največjih sinov našega SLOVENSKEGA RODA/DOMOVINE v našo zgodovino, kot DOMOLJUB, demokrat, velik politik evropskega formata, osamosvojitelj, osvoboditelj, pomladnik, uspešen predsednik vlade tudi takrat, ko je Slovenija zelo uspešno presedovala EU in zaslužen, da je Slovenija polnopravna članica EU in zveze NATO in velik borec proti vampirski kumunistični oblasti/totalitarnemu režimu na našem ozemlju! Meni je jasno zakaj ga levičarji/kumunisti/vsi tisti, ki vam odcepitev od Jugoslavije ni bila intimna opcija/jugonostalgiki/ in vsi tisti, ki niso lojalni SLOVENSKI oblasti, rodu sovražite. Ne jaz ne Janša, ne pomladniki-žlahtna desnica vam levičarjem/kumunistom nismio krivi, da ste bili leta 1991 večinsko na strani Jugoslavije in okupatorske JLA, kateri ste predali tudi orožje TO, da bi onemogočili proces odcepitve, kakor vam tudi nismo krivi, da so v samostojni Sloveniji vaše vlade zafurale tranzicijo in zdaj še arbitražo. Zato za svoje neuspehe ne krivite desnico/g.Janšo, temveč svojo lastno v gene zapisano nesposobnost/luzerstvo. Daj zdaj ti levičar meni povej, zakaj te je Trst z zaledjem Italijanski in ne Slovenski? Zakaj je velik del Istre Hrvaški? Zakaj je tvoj kumunist Kardelj že globoko v miru šenko našo zemljo in morje Hrvatom? Zakaj so velika ozemlja Koroške in Štajetske dežele z 200 000 Slovenci vred izdana od kumunistov Tita/Titove Jugoslavije po drugi svetovni vojni pripadla Avstriji? Tako vas je Marx, Stalin, Tito, Kardelj in Maček učil in to pač znate in drugega ne vidite. Sicer pa je vam in vašemu kučanu včeraj Pezdir na vaši TV SLO1 ogledalo nastavo in kopije dokumentov o sporedni nepravni udbovski državi kr v studiju pusto, da slučajno polj na levici ne bi o nekih falsifikatih tja v en dan brbljali.

   • Krtača 17

    neki bi povedal pokvarjenim podlim zdrizastim izdajalskim desnakarskim pezdetom politikom ala janša. Zaradi mene lahko hujskate, izzivate, se stolčete, pobijate, uničujete. Na koncu bo itak nasankal navaden človek, medtem ko boste vi srkal konjak in pušil cigaro nekje na toplem in študiral kje boste zajebal naslednjega. Kar izvolite, mi že vemo kam vodi janševanje. Desnakarje v raznorazne jame.

    In na koncu bomo spet pristal pri pogajanjih. Se zdi to komu od desnih logično?

    • Franjo Trojner

     Čuj ti pobalin, v jame nas gotovo več ne boste metali, saj danes nimamo več z žico zvezanih udov, da bi si vi to sploh upali! Sicer pa si s tem svojim zapisom ponovno dokazal, da ti je kumunizem čisto zjebo psiho in sta ti morala in etika tuji, zato tudi same demokracije in domoljubja nisi zmožen dojet.

 • Fogglof Tunnek

  Dragi Slovenci – ali se morate res spuščati na tako primitivne, nekulturne, ali celo psiho motene desničarske komentarje. Ali ta bedni desničarski narod zasluži vašo pozornost z vašimi odgovori ? Moje mnenje je da NE.
  Par desničarskih psihopatof vas vozi žejne do vaših odzivof, nad katerimi doživljajo psihopatski orgazem po vzoru Jorga Haidreja, tipično za neodomobransko obdelavo nasproti mislečega človeka. Čas bi že bil, da jih pustite brez fsakega odgovora – to jim bo pomagalo do njihove blaznosti. Poizkusite in se NE pustite speljavati na ta njihof desničarski psihopatski primitivizem.

  • Raamko Rom

   TI BOS SEL V PEKEL!!!!! OPRAVICISE!

  • Franjo Trojner

   Velja tudi zate Foggl! Čuj če si ti Marxa , Lenina, Stalina, Honeckerja, Čaušeška Hođo, Kardelja, in tsto kar so drugi Titu zapisali bral in v zapisano tudi slepo verjel ti zagotovo ni koristilo in ti je danes zagotovo težko razumeti demokratičen svet. Glede uspehov g. Janeza Janše ni kaj za debatirat, dejstvo je, da je že od leta 1991 zapisan z zlatimi črkami poleg največjih sinov našega SLOVENSKEGA RODA/DOMOVINE v našo zgodovino, kot DOMOLJUB, demokrat, velik politik evropskega formata, osamosvojitelj, osvoboditelj, pomladnik, uspešen predsednik vlade tudi takrat, ko je Slovenija zelo uspešno presedovala EU in zaslužen, da je Slovenija polnopravna članica EU in zveze NATO in velik borec proti vampirski kumunistični oblasti/totalitarnemu režimu na našem ozemlju! Meni je jasno zakaj ga levičarji/kumunisti/vsi tisti, ki vam odcepitev od Jugoslavije ni bila intimna opcija/jugonostalgiki/ in vsi tisti, ki niso lojalni SLOVENSKI oblasti, rodu sovražite. Ne jaz ne Janša, ne pomladniki-žlahtna desnica vam levičarjem/kumunistom nismio krivi, da ste bili leta 1991 večinsko na strani Jugoslavije in okupatorske JLA, kateri ste predali tudi orožje TO, da bi onemogočili proces odcepitve, kakor vam tudi nismo krivi, da so v samostojni Sloveniji vaše vlade zafurale tranzicijo in zdaj še arbitražo. Zato za svoje neuspehe ne krivite desnico/g.Janšo, temveč svojo lastno v gene zapisano nesposobnost/luzerstvo. Daj zdaj ti levičar meni povej, zakaj te je Trst z zaledjem Italijanski in ne Slovenski? Zakaj je velik del Istre Hrvaški? Zakaj je tvoj kumunist Kardelj že globoko v miru šenko našo zemljo in morje Hrvatom? Zakaj so velika ozemlja Koroške in Štajetske dežele z 200 000 Slovenci vred izdana od kumunistov Tita/Titove Jugoslavije po drugi svetovni vojni pripadla Avstriji? Tako vas je Marx, Stalin, Tito, Kardelj in Maček učil in to pač znate in drugega ne vidite. Sicer pa je vam in vašemu kučanu včeraj Pezdir na vaši TV SLO1 ogledalo nastavo in kopije dokumentov o sporedni nepravni udbovski državi kr v studiju pusto, da slučajno polj na levici ne bi o nekih falsifikatih tja v en dan brbljali.

  • montyamp

   Kak te ti omenjaš Haiderja ???
   Veš da denar od UDBE ki je po umoru omenjenega bil deportiran v Rusijo lahko tvoj klan existencialno ogrozi .
   Kramberger , Haider , Đinđić , Jamnik ………… v kratkem fogggl

 • Raamko Rom

  SAMO JANEZ JANSA BI LAHKO PRAVICNO RESIL TA POBLEM IN VSE OSTALE!!!!!!!!!!!!!!

  • rrrrr

   Cigo, reklamiraj svojo današnjo kremšnitko iz ljubljanske Zvezde. Majske niso več užitne..

 • princeska

  Med drugim so lagali tudi, da arbitražno sodišče mora dosoditi teritorialni stik z morjem, če mu tako naročijo. Nikoli nisem mogla razumeti, da so ljudje verjeli tej laži.

  Rdeči Butalci zase žal mislijo, da so najpametnejši.
  Samo oglejte si forum, večina je predstavnikov Butal.

 • Janez

  TUNNEK ?
  A?
  SI IMEL TI SVOJE PRSTE
  ZRAVEN PRI RISANJU TEGA ZEMLJEVIDA? Tam v Haagu. Tako “odklop” je ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  “ODKLOP” KOT SE ZDIŠ – TI !?

 • Olga

  Pahor je uspešno delo Janševe vlade, glede mejnega vprašanja, zavrgel in si opral roke z referendumom o arbitraži tako, da je prenesel svojo odgovornost na državljane, ki so jih pomanjkljivo in lažnivo informirali!!
  Danes pa levaki razlagajo, da je razsodba za Slovenijo “uspeh” in da je dobro, ker “ne bo Janša več povzročal incidentov v Piranskem zalivu”!??
  Le zakaj pa so še vedno incidenti, kljub njihovi levaški Cerarjevi vladi in odgovornim Pahorjem, sedaj v vlogi predsednika države, na čelu?!!

  • garfi

   prevarali so trapast folk, ki so ga sami butastega ustvarili

 • totex39

  Še nekaj je s temi levičarji popolnoma narobe, ko ljudem razlagajo popolno drugo nepravilno neresnično različico arbitraže kot pa je resnica in s tem še hujskajo, da smo pač za Hrvate, kar je še večji nesmisel in bedastoča.

  • traktor

   Največji levičar z najkrajšimi nogami pri nas trdi,da je resnic več.Zato jih imajo na zalogi kolikor jih potrebujejo.

 • Slovenec

  akole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

  julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

  17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

  26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.

  • garfi

   LEVIĆARJI STE NAJVEČJI LAŽNIVCI, PREVARANTI, PSIHOPATI, KRIMINALCI IN ZLOČINCI
   VSEH ČASOV

   • Slovenec

    Ti si pa hrvat.

    • Franjo Trojner

     Hrvat te je naredu!

     • Slovenec

      Slovenec garfi • 3 minute nazaj
      A ti si tud hrvat, Garfi?
      garfi Slovenec • 4 minute nazaj
      raje kot idiot s potrdilom

    • garfi

     jao jao

  • Franjo Trojner

   akole??? Čuj idi ti rajre k psihiatruk

   • Franjo Trojner

    akole??? bab bu ti tu, a si razumu?

  • montyamp

   RESNICO VARUJE BATALJON MURGLOSRBSKIH LAŽI .

  • montyamp

   Tole lepljenko popravi , so prišle že nove laži .

 • garfi

  BLIŽA SE NOV REFERENDUM
  BUTALCI PONOVNO NASEDAJTE PREVERJENO LAŽNIVIM LEVIĆARJEM
  če bi levićarji prenehali lagati bi propadli v enem tednu

 • Fogglof Tunnek

  EXTRA EXTRA… READ ALL ABOUT IT !!!… EXTRA EXTRA… PREBERITE !!!… NUJNO…NUJNO !!!

  Čujte oprode desničarske lažnive in hujskaške… Ka prasci nonstop kažete zemljevid Drnofšek-Račan…tega hrvati niso takrat sprejeli…tega ne bi danes sprejeli…tega ne bi NIKOLI sprejeli !!! Pa saj to plešasti grosupeljčan zelo dobro ve, ampak kot največji kradljivec in lažnivec v zgodovini slovenske politike (dosti slabši od Dolanca, Mačka, Kardelja in Ribičiča)…se nonstop spreneveda in hujska svoje ofce. Žal mu ofce fse verjamejo…ker desničarji nikoli ne razmišljajo s svojo glavo ampak s glavo svojega Velikega Pastirja!!!… Bobu bob!!!

  • montyamp

   Morilcev sinovi in vajenci z ožganimi dušami .
   O ja , vi pa znate razmišljati , to pa to .
   Zato pa beži vse iz države .

 • Olga

  Spet je treba širiti meglo, zato spet deset komunističnih laži levakov na portalu! Ne bo šlo! Prozorno!

 • Slovenec

  Odgovornost za “morebitno katastrofo” v arbitraži nosi druga Janševa vlada in 70 poslancev DZ RS tedanjega sklica, ki so glasovali za veleizdajalski memorandum in ga nato posredovali arbitražnemu sodišču v Haagu!

  • garfi

   idiot s potrdilom
   levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo

 • garfi

  ostane nam samo upanje, da kroatarji ne bodo sprejeli razsodbe
  levićarji so nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo
  NI BILO UPOŠTEVANO NAČELO PRAVIČNOSTI in izgubili smo ozemeljski stik z odprtim morjem
  če kroatarji sprejmejo ponujeno smo brez in izkoriščali bodo prehod preko njihovega ozemlja kadarkoli jim bo to odgovarjalo

 • Slovenec

  Deseto vlado RS je drugič vodil Ivan (Janez) Janša (10. 2. 2012 – 20. 3. 2013), koalicijo pa so sestavljale stranke SDS, DLGV, SLS, NSi in DeSUS.

  Vlada je zdržala malo več kot leto in mesec dni, nato pa je padla zaradi poročila KPK v zvezi s predsednikom Janšo. V njej so bili ključni ministri: minister za notranje zadeve – Vinko Gorenak, minister za obrambo – Aleš Hojs, ter minister za zunanje zadeve – Karl Erjavec.

  V obdobju delovanja te vlade je slovenska diplomacija pod vodstvom zunanjega ministra Karla Erjavca dokončno pokazala svoj pravi obraz, saj je za arbitražni postopek pripravila memorandum, ki ga je sestavila povsem nekompetentna skupina »slovenskih« strokovnjakov, agentov in diplomatov, kljub številnim utemeljenim ugovorom. Parlamentarni odbor za zunanjo politiko DZ RS je 30. prosinca/januarja 2013 potrdil izhodišča za zagovor Slovenije pred arbitražnim sodiščem glede meje s Hrvaško. To je storil kljub temu, da so bili na seji Odbora prisotni tudi Marjan Podobnik, Duša Krnel Umek in Daniel Starman, ki sicer niso bili člani strokovne komisije MZZ-ja, so pa pripravili alternativni predmet spora, predvsem kar se tiče kopenske in morske meje v Istri. Predlagali so, naj Slovenija v memorandumu zahteva potek meje po Savudrijskem polotoku, tako da bi ohranila celoten Piranski zaliv. Zagovarjali so zgodovinska dejstva, da je še nedavno pod občino Piran sodil tudi Savudrijski polotok ter interes Slovenije po teritorialnem izhodu na odprto morje, in da bi morali mejo med državama določati glede na leto 1918, ko je razpadla habsburška monarhija in nastala Kraljevina SHS, ne pa glede na stanje administrativnih enot ob razpadu Jugoslavije, ki ni bilo nikdar mednarodno priznano dejstvo, kar je bilo večkrat objavljeno in javno predstavljeno. Očitno je torej, da je bila Janševa vlada seznanjena s pravimi in pravilnimi dejstvi ter zahtevami za razmejitev s Hrvaško, a na podlagi teh dejstev ni hotela, znala ali bila sposobna pripraviti memoranduma za arbitražno sodišče v skladu s slovenskimi interesi.

  • garfi

   idiot s potrdilom
   levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo

  • montyamp

   Še nisi našel popravka ???
   Nove okoliščine nove laži .

 • garfi

  “Slovenec” je idiot s potrdilom
  levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo

 • Slovenec

  Da ne bi sama prevzela odgovornosti za veleizdajo je deseta vlada RS (druga Janševa vlada) v odločanje vpletla Državni zbor, ki je na tajni seji 4. svečana/februarja 2013 s 70 glasovi »ZA« podprl memorandum MZZ, ki ga je Slovenija nato poslala arbitražnemu sodišču v Haag. Proti je glasovalo zgolj 5 poslancev SLS. V tem memorandumu – ki je tajen – so očitno predlagali določitev meje na podlagi katastra, pri čemer pa niso zahtevali celovite občine Piran, temveč so pristali na delitev Piranskega zaliva na podlagi hrvaškega ponarejenega katastra iz leta 1993, kar je vnovič očitna veleizdaja. Prav tako so se s tem, kot kaže, odpovedali tudi Trdinovemu vrhu, ki ga je ves čas od 25. 6. 1991 nadzirala Republika Slovenija.

  • garfi

   “Slovenec” je idiot s potrdilom
   levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo

 • garfi

  “Slovenec” je idiot s potrdilom
  levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, o izreku sodbe petčlanskega tribunala v Haagu so poročali skoraj fsi večji tuji mediji… ki pa večinoma pofzemajo fsebino sodbe s pofdarkom na morski meji in navajajo, da ta pomeni zmago Slovenije!!!… Tudi naši večji in verodostojni mediji isto poročajo… razen fake news novice kot so: Nova24tv, Reporter, Požar itd. itd…. In komu naj folk verjame?… Mislim, da je odgovor na dlani !!!

 • Slovenec

  Dne 27. velikega srpana/avgusta 2007 sta predsednika vlad obeh držav (Ivan (Janez) Janša in Ivo Sanader) dosegla načelno soglasje oz. sklenila t. i. Blejski dogovor, po katerem naj bi bil mejni spor med državama rešen po sodni poti. Na tej podlagi je bila imenovana Mešana slovensko-hrvaška skupina pravnih strokovnjakov, ki pa ni dosegla nikakršnega rezultata oziroma napredka glede glavnih elementov sporazuma. Nekateri mediji so v zvezi s tem poročali, da je Hrvaška izsiljevala predsednika vlade RS Ivana (Janeza) Janšo zaradi njegove vloge v letih 1990-1992 in da je zato pristal na Blejski dogovor.

  • garfi

   “Slovenec” je idiot s potrdilom
   levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo
   GRE SE VAM ZA NOVO PREVARO NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU
   da bi bila udeležba premajhna ga boste ločili od precedniških volitev in podvojili stroške

 • Slovenec

  Problem janšistov je njihov selektivni spomin. “Spomnijo se” kaj se je dogajalo leta 1945, ne vedo pa več kaj se je dogajalo med 2004-2008.

  • garfi

   “Slovenec” je idiot s potrdilom
   levićarji so-ste nategnili Butalce in referendum dum dum je legaliziral to krivorazsodbo
   GRE SE VAM ZA NOVO PREVARO NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU
   da bi bila udeležba premajhna ga boste ločili od precedniških volitev in podvojili stroške

 • Slovenec

  Takole je Janez Janša pomagal popravljati hrvaške nasipe s slovenskim davkoplačevalskim denarjem:

  “Nasip na spornem obmejnem ozemlju ob Muri med Hotizo in Kotom (3,1 km) sta po dogovoru med premieroma Janšo in Sanaderjem, ki sta ga potrdili tudi obe vladi, skupaj obnovili obe državi. V sporazum o skupni obnovi nasipov, ki sta ga vladi obeh držav sklenili takoj po incidentu na spornem obmejnem ozemlju pri Hotizi konec avgusta 2006, je bila vključena tudi obnova 3,8 kilometra dolgega nasipa med Petišovci in Benico.”

  • garfi

   “Slovenec” je idiot s potrdilom
   PAZITE SE NOVE LEVIĆARSKE PREVARE NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU

 • garfi

  PAZITE SE NOVE LEVIĆARSKE PREVARE NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU
  o njihovem zlatem tiru

 • Slovenec

  Z mejo je bil povezan tudi prisluškovalni incident, v katerem je prisluhe menda posedovala slovenska Sova. Leta 2005 je v javnosti odjeknila novica, da sta se leta 2004 tik pred slovenskimi volitvami Ivo Sanader, tedanji hrvaški premier, in Janez Janša, tedaj v opoziciji, dogovarjala o insceniranju incidentov v Piranskem zalivu, ki naj bi Janezu Janši pomagali na oblast.

  Problem janšistov je njihov selektivni spomin. “Spomnijo se” kaj se je dogajalo leta 1945, ne vedo pa več kaj se je dogajalo med 2004-2008.

 • garfi

  PAZITE SE NOVE LEVIĆARSKE PREVARE NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU
  o njihovem zlatem tiru

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Britanski BBC (eden najbolj verodostojen medij na svetu), je poročal: da je mednarodno arbitražno sodišče Sloveniji dodelilo ZMAGO v dolgoletnem pomorskem sporu s Hrvačko. Sodišče je odločilo, da mora imeti Slovenija neposreden dostop do mednarodnih voda v Jadranskem morju, in sicer z uporabo unikatnega koridorja skozi hrvačke vode. Takšnega primera koridorja ni nikjer na svetu. Slovenijo je odločitef razveselila, Hrvačka pa je napovedala, da jo bo ignorirala. Torej hrvačka ne sprejema mednarodnega prava.

  • garfi

   PAZITE SE NOVE LEVIĆARSKE PREVARE NA PRIHAJAJOČEM REFERENDUMU
   o njihovem zlatem tiru

  • Franjo Trojner

   Čuj Fogglov Tunnek, daj ti meni zdaj lepo povej, obrazloži zakaj te nam desničarjem leva vlada, koalicija, Cerar, Pahor, Türk, Kučan, tvoja malenkost, Krtača 17 in Slovenec na licu mesta v živo ne pokažete kje je ta vaš tako imenovan STIK naših teritorijalnih voda z mednarodnimi vodami? Če ti ne veš odgovoriti zakaj tega famoznega stika naših voda z mednarodnimi vodami ne zmorete vi vsi omenjeni.levičarji tako plastično celotni SLOVENSKI JAVNOSTI in nam desničarjem nazorno pokazati bom jaz odgovoril nsmesto vseh vas. ZATO KER BI VAS HRVAŠKI POLICIJSKI ČOLN NA POLOVICI PIRANSKEGA ZALIVA DOL VSTAVO IN ČE BI BILI PREVEČ PAMETNI/FREH BI VAM HRVAŠKI POLICAJ ŠE LUFT IZ VAŠEGA GUMENJAKA SPUSTO. TAKO ZDAJ TI JE UPAM JASNO KAK JE S TEM TVOJIM, VAŠIM OPEVANIM STIKOM.

 • garfi

  SPOZNAJMO EKSTREMISTE stranko ZL in njihovega Fogglof Tunnek
  Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
  Za fsemi totimi besedami stojim…tudi na sodišču če treba…Kapish?
  Naj tote besede pozlatijo…
  Tudi za temi besedami stojim…pokoljem fse izdajalce slovenskega naroda!!!
  —-levi zločinec Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Jih čistimo…še bo prostora…
  levi nacist Fogglof Tunnek • 19 minut nazaj
  USTAŠI IN DOMOBRANCI RAUS !!!
  —-rdeči klerik Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
  Sami smrdljivi kleriki na kupu…Kak bi blo lepo če bi bil.. BUUUUUUUUUUMMMMMMMM !!!
  —-levi fašist Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
  BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo te !!!
  —-terorist Fogglof Tunnek • nekaj sekund nazaj
  Fsi desnosučni ki bi radi imeli “granato u rit”…se postavite u vrsto…hahahahahahahahahaha…
  Mater kak bi vam riti raztrgalo…hahahahahahahahahaha…
  —-Fogglof Tunnek > • nekaj sekund nazaj
  garfi opazujemo vas…fsak dan…24 ur na dan… Se tega niti ne zavedate.
  BILO KUDA; UDBA SVUDA !!!
  —-Fogglof Tunnek • 32 minut nazaj
  Na fsakega muslimana štirje policaji, da ga kontrolirajo noč in dan, tako bi nekako varnostno zvozili to zadevo naslednjih nekaj let… Tako mi udbaši kontroliramo skrajne desničarje… BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!
  —-klavec Fogglof Tunnek • 18 dni nazaj
  Porkamadona domobranci… a se bomo ali se ne bomo klali !!!… Pa čreva na plot !!!
  —-lopof Fogglof Tunnek • 5 mesecev nazaj
  Migranti vdrli v cerkev in ukradli denar iz skrinjice za prispevke… In? To sn jas enkrat naredil kot najstnik, samo me niso dobli… Tak smo s prijatelji pili na ta račun in se smejali !!!… Ta prigodo sn tudi razlago na partijskih sestankih (sn fčasih imel rdečo knjižico zaradi poklica)…pje je blo smeha !!!
  Še vedno jo mam, samo ni več “uradna”… je dragoceni spomin…
  …hahahahahahahahaha…to še mi je zaj smešno :)
  —-dogovarjanje teroristov Fogglof Tunnek > Krtača17 • 13 minut nazaj
  Jap tudi pri nas bojo drugo leto volitve in kot dobronameren državljan bi oblastem predlagal, da naj bodo močno pozorne na desne ekstremistične skupine. Sploh na sds. Vsako sumljivo zbiranje je treba nemudoma sankcionirati.
  Tudi pred sodišči fsak mesec. Policija jih naj aretira in zapre v zabojnike za ofce…
  Krtača17 > Fogglof Tunnek • 11 minut nazaj
  Berglaše sploh. Sam pendrek pa tolč hudiča…
  —-muslič Fogglof Tunnek • 5 mesecev nazaj
  čujte, kam je že izginilo 8000 migrantof? En mi je gnes fslužbi namigno (učitelj zgodovine), da so fSloveniji in išejo naše desnosučne voluharje. Maščevanje bo sladko…baje !!!
  —-levi humanist Fogglof Tunnek • 2 uri nazaj
  čujte, obrane kosti so dobre za kislo župo!!!
  Obrane domobranske kosti so dobre tudi za pse !!!
  —-revolucionar Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
  Zdaj v roke puške,
  zdaj naj zapoje mitraljez,
  sovrag bo čutil,
  kako gorak je z nami ples.
  Hej tovariši, ni nam žal krvi
  za svobodno Slovenijo.
  Fsi oboroženi na ulice in popokajmo golazen politično!!!… Ne se fprašat če je levičar ali desničar… če je pokvarjen, šus v glavo!!!… Tudi noži so dovoljeni…glave bek…po ISIS-ovo… Pizda jim je materina!!!
  —-ZL EKSTREMIST Fogglof Tunnek • 2 minuti nazaj
  Glej, to pa gre ftvojo kartoteko…”Jebem ti mater oranžno mačkijo”… KAPISH?
  —-svinjać Fogglof Tunnek • 42 minut nazaj
  Dr. France Prešeren: “Oj, Savica, nisi več devica! Si prasica, ki na široko šči.”
  Dr. Foglof Tunek: “Oj, Desnica, nisi več devica! Si prasica, ki na široko šči.”
  —-zloćinec Fogglof Tunnek se pogreza • 3 minute nazaj
  Še enkrat ponavljam…sn pripravljen poklati fse izdajalce slovenskega naroda…od neodomobrancef do ekstremnih janšistof… DOVOLJ JE BLO !!!
  klavec Fogglof Tunnek se pogreza • 2 minuti nazaj
  Ne vem no garfi…ko vidim domobranca mi začne roka drhteti in že grabim po nožu…
  Ma to mi je v genih…zapisano v DNK-ju…Ne morem si pomagati !!!
  Samo bote morali peti partizanske pesmi…drugače vas bomo pretepli kot kristuse…kapish?
  To je isto kot nekateri farški pedofili…tresejo se ko vidijo otroka…jas pa se tresem ko vidim domobranca…enostavno ga moram fentati !!!
  Eh…domobrance moraš klati !!!
  prijavim policiji ?
  ups nimamo je
  sem pa shranil za čas ko bomo policijo imeli

  • Fogglof Tunnek

   Čuj mačkon oranžni (isti kot Trump)…drži se teme.

   • garfi

    ti se držiš črne teme

    • Fogglof Tunnek

     a si ostal brez argumentof in flancaš tja v tri dni ??????????????

  • princeska

   O tem obvestite Novo24TV (morali bi imeti moderatorja) oziroma je treba tak sovražni govor prijaviti policiji. To se lahko stori tudi anonimno. Ker pa večina normalnih Slovencev ni špec kahel, si lahko toti fogel dovoli tudi take izpade. Problem je tudi, ker so nam desetletja vcepljajali v glavo, da je vsak, kdor kaj javno obelodani, izdajalec, pa smo vsi raje tiho. Grozno kako so nas psihološko obdelali.

 • garfi

  KDOR VERJAME LEVIĆARJEM ENO SAMO BESEDO JE SOKRIV SVINJARIJ, ki jih hočejo še naprej delati

 • montyamp

  MURGLOSRBIJA NAPADA .
  PROVOKATORJI LEPIJO STARE UDBOCAJTNGE .

 • Fogglof Tunnek

  Financial Times izpostavlja: da je Hrvačka sporočila, da ne bo sprejela odločitve sodišča glede desetletij dolgega spora zaradi meje s Slovenijo. Sodišče je odločilo, da bo velik del spornih voda med državama pripadel Ljubljani, s tem pa je Sloveniji dalo ZMAGO in neposreden dostop do mednarodnih voda.

  • garfi

   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC

   • Fogglof Tunnek

    poglej si zemljevid…

 • montyamp

  BIBLIJA LEVIČARJEV —– UDBOVSKI PRIROČNIKI
  REŠEVANJE MEJNIH SPOROV PO KARDELJEVIĆKO .
  SLOVENSKE VASI HRVATOM ZA ENO UDBOVSKO ORGIJO .
  FUJ UDBA FUJ .

 • garfi

  Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
  NAJPREJ SO NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNAJO Z NAŠIM MORJEM
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • Fogglof Tunnek

  Časnik New York Times navaja: da je arbitražno sodišče Sloveniji dodelilo ZMAGO in dostop do mednarodnih voda prvič po osamosvojitvi od nekdanje Jugoslavije kot del sodbe, ki naj bi uredila spor glede meje med državama.

  • garfi

   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC
   Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
   NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
   http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

   • Fogglof Tunnek

    pssst…poglej si zemljevid…

    • garfi

     ja kar poglej si vašo prevaro-veleizdajo
     OZEMELJSKI stik, kje je

     • Fogglof Tunnek

      je je…dobro poglej…

     • garfi

      HRVAŠKO MORJE KJER LAHKO CELO GRADIJO
      IN NAGAJALI BODO ŠE NAPREJ
      VELEIZDALEC tumpek

 • Rožle

  Volilci levih deformiranih strank ..-
  http://oi68.tinypic.com/htbsq1.jpg

 • Fogglof Tunnek

  Afstrijski Presse izpostavlja: dodelitef večine Piranskega zaliva Sloveniji. Ljubljana je dobila tudi koridor do mednarodnih voda, Zagreb pa sodbe zaradi ZMAGE Ljubljane ne želi priznati, navaja. Podobno poroča tudi časnik Kurier.

  • garfi

   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC
   Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
   NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
   http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

   • Fogglof Tunnek

    Kar poglej si toti stik…hrvati nas ne smejo ustavljati…nimajo jurisdikcije v tem koridorju…pa to…

    • garfi

     TO JE NJIHOVO MORJE

     • Fogglof Tunnek

      Njihovo morje z mednarodno blokado…dve in pol morske milje…kapish?

     • garfi

      bedak
      BLOKIRALI STE DOSTOP DO SLOVENIJE ZA VEDNO, če kroatarji sprejmejo
      to vašo protislovensko veleizdajo

 • Fogglof Tunnek

  Nemški Zeit poroča o ZMAGI Slovenije v sporu glede meje s Hrvačko. Kot poroča, mora Hrvačka Sloveniji skozi koridor dovoliti dostop do Jadranskega morja brezpogojno. Po poročanju Welta naj bi odločitef sodišča umirila konflikt, a eskalacija ni izključena.

 • garfi

  KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek
  Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
  NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • garfi

  foglof tumpek je profesionalni levićarski lažnivec
  pripravljajo enako prevaro za referendum o mafijskem zlatem tiru in mafijski cmerarjevi vladi

  • Fogglof Tunnek

   Tudi tu bomo zmagali… evropa je že poslala 40 milijonof ojrof za drugi tir…dobimo pa še jih najmanj sto…

   • garfi

    dobili boste sto let zapora za prevare kriminal in veleizdaje

 • Fogglof Tunnek

  Francoski Le Monde je zapisal: da je arbitražno sodišče Sloveniji prisodilo ZMAGO in dostop do mednarodnih voda na račun Hrvačke. Gre za novo unikatno odločitef v dolgem morskem sporu med sosednjima državama še navajajo Francozi.

  • garfi

   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek
   Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
   NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
   http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

   • Fogglof Tunnek

    Fsi tuji mediji trdijo, da imamo stik z odprtim morjem. Te bo že držalo!!!

    • garfi

     foglof tumpek je profesionalni levićarski lažnivec
     pripravljajo enako prevaro za referendum o mafijskem zlatem tiru in mafijski cmerarjevi vladi

     • Fogglof Tunnek

      Čuj garfi, tudi tu bomo zmagali… Evropa je že poslala 40 milijonof ojrof za drugi tir…dobimo pa še jih najmanj sto…

 • garfi

  pravkar zaslišaje levičarskih banksterjev na Slovenski Televiziji

  • Fogglof Tunnek

   Ne spreminjaj teme… tema je naša arbitražna zmaga…

   • garfi

    zmaga se imenuje nova veleizdaja
    KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek
    Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
    NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
    http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

    • Fogglof Tunnek

     Tuji mediji drugače navajajo…

     • MižekFiga

      Me ne brigajo tujci, doma sem v Sloveniji in že celo življenje me jebejo in mi ga krojijo komunajzarji !!!

     • garfi

      Komunisti v predsedstvu RS so oktobra leta 1991 preprečili, da bi slovenska vojska zasedla vojaški objekt na Savudrijskem Rtu, čeprav je takratni obrambni minister Janez Janša to predlagal na način, ki ne bi zahteval nobene žrtve in čeprav je edini nekomunistični član predsedstva RS Ivan Oman tak predlog podpiral.

     • MižekFiga

      O tem sem že pisal. Kučan kot vrhovni poveljnik ni SV dovolil naprej od Dragonje, vsaj do Mirne. VELEIZDAJA! Še vedno sanjajo balkansko (kon)federacijo. Nasledneje volitve so metla za odstranjevanje teh nebodijihtreba kriminalcev!

     • garfi

      Samo tisti, ki ne pozna kontinuiranega protislovenskega ravnanja komunistov in njihovih satelitov, se lahko čudi njihovemu in njim podrejenih aparatov navidezno naivnemu navijanju za škodljiv arbitražni sporazum. Normalnemu in nepokvarjenemu umu je namreč takšno ravnanje brez poznavanja zgodovine skoraj nemogoče razumeti.

   • MižekFiga

    NI RES. Ob osamosvojitvi smo imeli celoten piranski zaliv in stik z odprtim morjem. Referendum je bi izsiljen!
    Potem, ko smo jim prepustiliu celotno Istro in večino kvarnerskih otokov se hrvatarji haklajo na piranski zaliv in odprto morje??? TO NI NAŠA ZMAGA!!! To je še ena komunajzarska šlampastika do Slovencev. DOSTJIH MAM in tebe tudi!

    • Krtača 17

     Še Tokio si pozabu LOL

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, med drugim nemška tiskovna agencija DPA navaja: da je Slovenija dosegla ZMAGO v grenkem mejnem sporu s Hrvačko ter povzema fsebino sodbe in dejstvo, da je Zagreb ne namerava spoštovati, obenem pa pofdarja, da je Berlin opozoril Zagreb, naj ne prezre odločitve iz Haaga. Merklova je na strani Slovenije še DPA navaja.

  • garfi

   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek
   Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
   NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
   http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

   • Fogglof Tunnek

    Fsi tuji mediji pišejo, da ga imamo. Te pa ne vem…no…

    • garfi

     Samo tisti, ki ne pozna kontinuiranega protislovenskega ravnanja komunistov in njihovih satelitov, se lahko čudi njihovemu in njim podrejenih aparatov navidezno naivnemu navijanju za škodljiv arbitražni sporazum. Normalnemu in nepokvarjenemu umu je namreč takšno ravnanje brez poznavanja zgodovine skoraj nemogoče razumeti.

 • garfi

  levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
  KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek
  Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
  NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • Krtača 17

  V glavnem, desni od 6ih zjutraj do zdajle – 0 argumentov. Levi pa v eni uri 50! In z brez argumentov bi desni ril s curo po pesku?

  • garfi

   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća
   Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem
   NAJPREJ STE NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNATE Z NAŠIM MORJEM
   http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Krtača, ti verjameš tujim medijem? Jas jim verjamem…saj pišejo resnico…pa to…

   • Krtača 17

    Precej več je je kot pa na tem portalu. Vsi verjetno že ne lažejo.

  • Viktorh

   ..in ti, bebček, si najuspešnejši.

 • garfi

  Namesto s prizadevanji za pripojitev čim več slovenskega ozemlja k matici so se slovenski in jugoslovanski komunisti potem nekaj tednov ukvarjali z množično morijo vrnjenih ujetnikov in civilistov. V prvih povojnih letih, ko so na Pariški mirovni konferenci in drugih političnih srečanjih svetovnih voditeljev določali meje povojne Evrope, je komunistična Jugoslavija trdno stala v Stalinovem taboru. Množični poboji, zatiranje kakršnekoli predstavniške demokracije, svobode tiska, zbiranja in zborovanja, prisilna kolektivizacija, strah in teror so bile oznake, ki so v zahodnem tisku veljale za notranje razmere v takratni Jugoslaviji. Zaradi tega so zahodni zavezniki Trst in Gorico raje dodelili Italiji, čeprav je bila ta med vojno Hitlerjev zaveznik. Celovec je seveda ostal Avstriji, čeprav je bila ta med vojno trden člen Hitlerjevega tretjega rajha in čeprav je ravno v tem času slovenstvo na Koroškem silno trpelo. Iz ust različnih majskih hroščev, ki so se Zvezi združenj borcev pridružili v zadnjih letih, čeprav so bili rojeni nekaj deset let po drugi svetovni vojni, velikokrat odzvanja ponosno trkanje po prsih, češ da so bili na strani zmagovalcev. Mogoče ne bi škodilo, če bi kdaj pogledali tako v svoj rojstni list kot na zemljevid. Ne, Trsta in Gorice niso dobili zmagovalci, temveč poraženci 2. svetovne vojne. In to zaradi stalinističnega znašanja jugoslovanskih zmagovalcev nad lastnimi narodi.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj garfi ne nakladaj…copy pejsta ti niše ne bo bral… Je pa francoska tiskovna agencija AFP med drugim zapisala, da so mednarodni sodniki Sloveniji dodelili ZMAGO in ključen dostop do mednarodnih voda vzdolž hrvaške obale, kar je izzvalo besen odziv Zagreba, ki je napovedal, da ne bo uveljavil razsodbe.

   • garfi

    levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
    KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

    • Fogglof Tunnek

     Fsi verodostojni tuji mediji trdijo, da ga imamo…in zato hrvati norijo…blede se jim…

     • garfi

      Bronast kip kričečega Kidriča stoji še dandanes pred slovensko predsedniško in vladno palačo. V njej pa njegovi politični nasledniki na hipotetično vprašanje, kdaj se bo Slovenija prenehala ozemeljsko krčiti, strumno odgovarjajo: »Tudi če nam na koncu od Slovenije ostane samo Ljubljana in bomo v njej mi na oblasti, bo to za nas popolna zmaga.«

     • Fogglof Tunnek

      Ljubljančani ne bojo nikoli pozabili na Haložane… Zoki že ni taki…kapish?

     • garfi

      »Tudi če vam na koncu od Slovenije ostane samo Ljubljana in boste v njej vi na oblasti, bo to za vas popolna zmaga.«

 • garfi

  Komunisti so po drugi svetovni vojni prepustili Savudrijo Hrvaški, čeprav je bila ta vedno slovenska in čeprav je Londonski memorandum prepovedoval delitev narodnostno mešanih občin.
  Komunisti v predsedstvu Republike Slovenije so maja 1990 omogočili JLA večinsko razorožitev TO. Komunisti v predsedstvu RS so oktobra leta 1991 preprečili, da bi slovenska vojska zasedla vojaški objekt na Savudrijskem Rtu, čeprav je takratni obrambni minister Janez Janša to predlagal na način, ki ne bi zahteval nobene žrtve in čeprav je edini nekomunistični član predsedstva RS Ivan Oman tak predlog podpiral.

  • pajot

   Slejkoprej,bo Savudrija spet naša. Mogoče celo ozemlje do reke Mirne.

  • rrrrr

   Vsaj še nekdo, ki dobro pozna zgodovino slovenske osamosvojitve.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če pustimo ob strani garfijevo nakladanje gnoja…ki mu fse dol iz voza kaple…tuji mediji večinoma pofzemajo fsebino sodbe s pofdarkom na morski meji, ki pomeni ZMAGO Slovenije!! Ad acta!!!

  • garfi

   Bronast kip kričečega Kidriča stoji še dandanes pred slovensko predsedniško in vladno palačo. V njej pa njegovi politični nasledniki na hipotetično vprašanje, kdaj se bo Slovenija prenehala ozemeljsko krčiti, strumno odgovarjajo: »Tudi če nam na koncu od Slovenije ostane samo Ljubljana in bomo v njej mi na oblasti, bo to za nas popolna zmaga.«

 • garfi

  Bronast kip kričečega Kidriča stoji še dandanes pred slovensko predsedniško in vladno palačo. V njej pa njegovi politični nasledniki na hipotetično vprašanje, kdaj se bo Slovenija prenehala ozemeljsko krčiti, strumno odgovarjajo: »Tudi če nam na koncu od Slovenije ostane samo Ljubljana in bomo v njej mi na oblasti, bo to za nas popolna zmaga.«

 • Fogglof Tunnek

  BBC: Slovenia WINS battle with Croatia over high seas access.

  • garfi

   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

 • Fogglof Tunnek

  AS: An international arbitration court has handed Slovenia VICTORY in a long-running maritime dispute with Croatia.

  • garfi

   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

 • Fogglof Tunnek

  CNN: The Permanent Court of Arbitration in the Hague ruled that Slovenia should have direct access to international waters in the north Adriatic Sea using a corridor crossing Croatian waters. This was Slovenias VICTORY over Croatia.

  • garfi

   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

 • mona lisa

  naša nesposobna politika. Meje bi se morale določiti takoj po osamosvojitvi.

  • Fogglof Tunnek

   mona, ne sekiraj se…zmagali smo…tako pravi tuji tisk…

   • garfi

    FSI SO VAŠI KUPLJENI PRODANI FAKE NEWS

 • Fogglof Tunnek

  Reuters: Slovenian Prime Minister Miro Cerar described Thursday’s ruling as “historic”, arguing that the judgement was “definitive and must be applied on both countries”. Of course, this means a “WON BATTLE” for Slovenia.

  • garfi

   Komunisti so po drugi svetovni vojni prepustili Savudrijo Hrvaški, čeprav je bila ta vedno slovenska in čeprav je Londonski memorandum prepovedoval delitev narodnostno mešanih občin.
   Komunisti v predsedstvu Republike Slovenije so maja 1990 omogočili JLA večinsko razorožitev TO. Komunisti v predsedstvu RS so oktobra leta 1991 preprečili, da bi slovenska vojska zasedla vojaški objekt na Savudrijskem Rtu, čeprav je takratni obrambni minister Janez Janša to predlagal na način, ki ne bi zahteval nobene žrtve in čeprav je edini nekomunistični član predsedstva RS Ivan Oman tak predlog podpiral.

   • Anton

    Savudrija je pravno in zgodovinsko vedno bila bolj slovenska kot hrvaška in v skaldu s temi dejstvi kar sem pričakoval od arbitraže je bilo načelo pravičnosti, in dodelitev Savudrije nazaj Sloveniji. Jasno je da arbitri niso odločali po načelu pravičnosti, zato pa imamo tak sklep, kakršen koli že je, skratka nateg stoletja.To je zgolj en del arbitraže, torej morski, druga zgodba je ozemlejski, torej celinksi del tega sporazuma, ki je pravtako bil krivično dodeljen Sloveniji.

    sarkazem press

    • Krtača 17

     Očitno nimaš prav. Če bi obstajal dokumenti, bi blo naše. Pa očitno ni.

   • pajot

    Stoprocentno dejstvo.

   • Anton

    en velik + od moje strani. Točno to se je dogajalo, na hrvaške katastre se požvižgam, kot tudi na zgodovino, ki so jo pisali razni a la Joško Pirjevci, Repeti in njim podobni “strokovnjaki”.

    sarkazem press

 • MižekFiga

  Trdim: Ta arbitraža je bila izsiljena in NEPOTREBNA.
  Spomnite se kako je italijanska diplomacija dosegla in uspela ujebat slo komunajzarčke za spremembo naše ustave pred našim vstopom v EU. Nobeno dokazovanje tega ddr. Kučanu dr. Türku in fr.(*) Pahorju NI POMAGALO NIČ!
  PS.: *(fr.)= fizični radnik

  • Fogglof Tunnek

   Fsi tuji mediji pravijo drugače… FSI !!!

   • garfi

    FSI SO VAŠI KUPLJENI PRODANI FAKE NEWS

  • Krtača 17

   Še en hrrrrrvat…

 • Franjo Trojner

  Čuj Fogglov Tunnek, Krtača 17, janez cepec, Slovenec in preostali vaši kloni dajte vi meni zdaj lepo povejte, obrazložite zakaj te nam desničarjem leva vlada, koalicija, Cerar, Pahor, Türk, Kučan, vaša malenkost Foggl, Krtača 17 , janez cepec in Slovenec na licu mesta v živo ne pokažete kje je ta vaš tako imenovan STIK naših teritorijalnih voda z mednarodnimi vodami? Če vi ne znate odgovoriti zakaj tega famoznega stika naših voda z mednarodnimi vodami ne zmorete vi vsi omenjeni.levičarji tako plastično celotni SLOVENSKI JAVNOSTI in nam desničarjem nazorno pokazati bom jaz odgovoril nsmesto vseh vas. ZATO KER BI VAS HRVAŠKI POLICIJSKI ČOLN NA POLOVICI PIRANSKEGA ZALIVA DOL VSTAVO IN ČE BI BILI PREVEČ PAMETNI/FREH BI VAM HRVAŠKI POLICAJ ŠE LUFT IZ VAŠEGA POLICIJSKEGA GUMENJAKA VUN SPUSTO, DA BI POL VSI Z DOLGIMI NOSI PLAVALI NAZAJ. TAKO ZDAJ VAM JE LEVIČARJEM UPAM JASNO KAK JE S TEM VAŠIM, VAŠIM OPEVANIM STIKOM.

  • Anton

   mene bolj zanima kako so brez mednardne diplomacije razni joškoti in kardelji kupčkovali in prirejali katastre v tistme času.Vse to akr so takrat naši vrli komunajre počeli je izven mednarodne pravne forme in je nično, torej vse to akr hrvatje sedaj posedujejo v istri , da ne govorim o celinskem delu njihovega ozemlja je nično in bi moralo priti nazaj v obravnavo.Seveda vkolikor bi se evropi šlo res za načelo pravičnosti.

   tokrat brez sarkazem press

   • Franjo Trojner

    Ja kdaj pa te so komunjare mednarodne pravne norme spoštovale? Njim je šlo vedno samo za oblast, za denar in lagodno živlenje na tuj račun in to so dobesedno dosegli tudi preko trupel. Dokaz, da je temu res tako je, poleg 600 povojnih izvensodnih morišč, tudi, da so SLOVENCEM tuji Jugoslovanski titoisti in njihovi SLOVENSKE SLUGE veliki del Slovenije načrtno prepustili Italiji in Avstriji, samo, da jim je zahodni svet naveličan vojne dopustil imeti v Jugoslaviji titoiste na oblasti, sicer je bil pogoj svobodne volitve in več strankarski sistem, a so titove kumujare tudi to dano besedo požrle.V Jugi pa so itak vse slovenske komunjare Hrvatu Titu v rit lezle in zato Hrvatom našo SLOVENSKO ZEMLJO IN MORJE v dar za svoje majhne koristi in radosti podarjale ( za pomeben položaj v partiji, za zabojček Vodke ali cigar in možnost kakšno lepo vilo na Bledu ali ob morju ali kakšno drugo dragocenost zapleniti in v trajno last dobiti, tudi Tito njihov vzornik je kr nekaj kraljeve zlatnine za sebe zapleno).
    Sam se čudim, da je danes poleg vseh teh izdajalskih kumunjar in tujerodnih voditeljev v preteklosti še vsploh kaj SLOVENSKEGA TERITORIJA ostalo. Skrbi pa me, da tudi današnja tranzicijska levica tako mačehovsko ravna z našim teritorijem, ljudmi in narodnim bogatstvom. Čas je da se SLOVENSKI DOMOLJUBI PONOVNO ZBEREMO IN NAREDIMO TO DEŽELO PONOVNO SLOVENSKO, PRAVNO, BOGATO IN VESELO!.

 • Fogglof Tunnek

  Associated press: “The Tribunal determines that the junction between the Slovenian territorial sea and the ‘High Sea’ is an area in which ships and aircraft enjoy essentially the same rights of access to and from Slovenia as they enjoy on the high seas,”

  A razumete? Koridor nam daje popolnoma iste pravice kot če bi bile mednarodne vode!!!… Tak, zaj pa jokcat k ateku Janezu !!!

  • garfi

   FSI SO VAŠI KUPLJENI PRODANI FAKE NEWS

  • sprehajalec

   pa saj to so Hrvati vseskozi ponujali. Služnostna pravica za pot, ki gre čez sosedovo..

  • drzavljanslo

   Ali si butast ali naiven, veliko možnosti pa, da oboje. Vode ostajajo HR last. Lastnina je pa v normalnem svetu najsvetejša pravica. Ni tako kot v slovenistanu, kjer se ti vsak čafur lahko kam naseli in ima več pravic kot lastnik.
   To pomeni, da lahko počnejo Hrvati kar hočejo in si za to izmišljajo bolj ali manj prepričljive razloge. Ker so sposobnejši pogajalci bodo ti razlogi tudi večinoma upoštevani.
   Slovenija pa bo vedno v obrambnem položaju (v pravnem smislu) in bo vsakič lahko odpirala tožbe in jokala pred mednarodnimi inštitucijami. Vse te zadeve se vlečejo leta, medtem pa imaš problem nerešen v tem prehodnem kanalu.
   Na žalost je večina Slovencev tako neumna in naivna kot ti in neprestano padajo na vse finte, ki vam jih podtakne komunistična drhal (ali pa ste seveda del teh).

   • Krtača 17

    Še en hrvat…

  • Kapodistrias

   Bedak! V mednarodnih vodah naši ribiči lahko lovijo, v tem butastem “junctionu” pa ne smejo!

 • garfi

  foglof tumpek pošastno levićarsko prevaro in novo izgubo ozemlja imenuje zmaga
  levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
  nategnili so folk, da je na referendumu glasoval za njihov “arbitražni sporazum”
  KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

  • Fogglof Tunnek

   Ja če pa tudi fsi tuji mediji tako trdijo!?!?… Jas ne vem no…ka so te fsi fukjeni????

   • garfi

    FSI SO VAŠI KUPLJENI PRODANI FAKE NEWS

    • Fogglof Tunnek

     Aha razumem…fsi tuji mediji so v rokah malega moža iz Murgel !!!

     • garfi

      vas levićarjev po vsem svetu

 • Janez

  ČE
  BI IMELI BOLJŠE POGAJALCE!
  Ne pa tistega brezsmiselnega
  “žal” preds. B. PAHORJA – BI ARBITRAŽA SPLOH NE BILA POTREBNA !

  MLADI, SPOSOBNI PRAVI MOŠKI, SLOVENCI – VKLJUČITE – SE V POLITIKO , L.r J. KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   V bodoče predlagam najboljšega pogajalca za Slovenijo… Janez L.r. KOMENDA…in bo Slovenija do Pule!!!

   • Janez

    To – e !
    Vsekakor
    pa noben slovenski staroselec – kot Joško Joras – ne bi ostal v R. HR ! L.r. J. KOMENDA

  • juditestera

   Pahor raje prepričuje Erdogana, kot da bi reševal slovenske probleme.
   Najbrž domačih, slovenskih problemov ne vidi.
   Kako že rečejo – da “svinji lastni drek ne smrdi”, a ne ?
   lp

 • drzavljanslo

  Če so rdeči narod izdajalci lagali Slovencem glede arbitraže, potem je referendum neveljaven. Brez potrjenega referenduma pa tudi nam ni potrebno spoštovati arbitraže.

  Sicer bi pa bil že čas, da neskončno zabit slovenski narod že neha nasedati tem, ki so bili proti osamosvojitvi in še danes mahajo z jugo zastavami. Kako nizek IQ ima lahko naš narod, da takšni komunistični drhali neprestano naseda; pa so zgubili že Trst, Gorico, Koroško, Medmurje…Je sploh kje zgornja meja neumnosti in naivnosti slovenskega naroda.

  • Anton

   ne vidim logike zakaj se ne sme pritožiti na sklep arbitrov. Nobena stvar ne sme biti dokončna, zgolj smrt.

   • drzavljanslo

    Seveda se tudi lahko. Ima pa še posebej veliko težo, če se izkaže, da je takratna politika Slovencem lagala glede arbitraže. V tem primeru se ni potrebno pritoževati saj je arbitraža tudi zate nična (kot npr. za Hrvate). Pač lepši obraz odneseš pred mednarodno skupnostjo.

    • Anton

     torej v čem je potem problem, zahtevajmo cel Piranski zaliv, skupaj z Savudrijo in tako dobimo apriori neposredni dostop do mednarodnih voda, ne pa zgolj nek kompromis, ki to ni oz neko služnostno pot.Matr je naša diplomacija sposobna, kot sosedov Pepe.

     sarkazem press

  • Krtača 17

   Še en hrvat.

  • pajot

   Žal,te meje ni. Kajti slovenski narod je nepismen,neizobražen in nor. V veliki večini. Izjema so volilci Janeza Janše.

  • janko

   Ali je potemtakem referendum neveljaven? Kako to obrazložiti arbitraži?
   DAJMO, V AKCIJO!
   IN VLADA DOL!

 • sprehajalec

  Grenzstreit Sloweniens mit Kroatien: Ätschi-bätschi-Politik

  Avstrijci takole opisujejo politiko slovenskih Levičarjev….po naše bi to lahko prevedel s šlika-pec…

 • garfi

  ZaresLevićarskiIzdajalci
  Golobič je med drugim izpostavil, da arbitražni sporazum izključuje vsa enostranska dejanja od osamosvojitve dalje, v njem pa tudi jasno piše, da mora arbitraža določiti stik Slovenije z odprtim morjem, kar pomeni, da se mora strnjeno slovensko —ozemlje skleniti z mednarodnimi vodami. —Hkrati v njem Zagreb ne vztraja, da bi morala imeti Hrvaška stik z Italijo. “Če bomo zavrgli to priložnost, se ta ne bo ponovila v tej generaciji ali celo naslednji,” je menil.

 • Kosobrin

  Ne kažite nam zdaj teh zemljevidov! Janez bi rešil, ko je imel čas za to …

  • Fogglof Tunnek

   Janša in Sanader ste imela 4 leta čas, pa nič… Edino incidenti na morju so takrat bili bolj pogosti.

 • Fogglof Tunnek

  Mislim, da je brez veze odpirati toliko postof na to temo. Fsak pameten ve, da smo zmagali. To je bilo rečeno že 100X od naših mainstream medijef do tujih verodostojnih medijef… Ne vem kako lahko fsi trdijo, da je Slovenija zmagala…samo Nova24tv, SDS, Janša in ostala desničarska gamad trdi drugače… fuj in fej…

  • garfi

   foglof tumpek pošastno levićarsko prevaro in novo izgubo ozemlja imenuje zmaga
   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   nategnili so folk, da je na referendumu glasoval za njihov “arbitražni sporazum”
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

 • Krtača 17

  Mal pomorskega prava: https://youtu.be/NYQTTCmVHB8

  • garfi

   foglof tumpek=krtaća pošastno levićarsko prevaro in novo izgubo ozemlja imenuje zmaga
   levićarska zmaga se imenuje nova veleizdaja
   nategnili so folk, da je na referendumu glasoval za njihov “arbitražni sporazum”
   KJE JE OZEMELJSKI STIK Z ODPRTIM MORJEM LAŽNIVI SMRDLJIVI GOBEC foglof tumpek=krtaća

 • Janez

  TUNNEK !
  Povej – koliko vasi s Hrvati – bo v okviru R. SLO.?
  Kaj?
  Pa pomeni beseda – “gamad”.? Ne razumem je, ni slovenska beseda. L.r. J. KOMENDA

  • juditestera

   “Gamad” je Fuggel, no. :)))

 • totex39

  Naši lažnivi ” zmagovalni” politiki pa hodijo po Sloveniji in ljudem trosijo svoj uspeh in kako jim bodo v bodoče lahko pomagali, res so pravi lažnivci, ki niso vredni čisto nič.

  • Kosobrin

   Brez skrbi, bodo pomagali!

   • totex39

    Niso sposobni in preveč lažejo, da bi jim ljudje še kaj verjeli.

   • pajot

    kosobrinček,marš nazaj na vitranc.

 • garfi

  SPOZNAJMO PROTISLOVENSKE LEVIĆARJE
  —–U K A Z o razglasitvi Zakona o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške (BHRAS)
  Razglašam Zakon o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške (BHRAS), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 19. aprila 2010.
  Št. 003-02-4/2010-2
  Ljubljana, dne 14. julija 2010
  dr. Danilo Türk l.r.
  Predsednik
  Republike Slovenije
  —–9. vlada Republike Slovenije je svoj mandat nastopila 21. novembra 2008, potem ko je bila potrjena v državnem zboru[1]. Mandatar za sestavo vlade je postal Borut Pahor, ki je nato bil potrjen za predsednika vlade. Vladno koalicijo so sestavile politične stranke: Socialni demokrati (SD), Zares – nova politika (Zares), Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) in Liberalna demokracija Slovenije (LDS). Sprva je vlado zapustila DeSUS (9. maj 2011), nato pa še Zares (27. junij 2011), s čimer je postala manjšinska vlada[2].

 • sprehajalec

  Tudi Kumunistična Partija Bolgarije je uradno proglašena za Zločinsko organizacijo

  Zakon o proglašenju komunističkog režima zločinačkim

  (http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192)

  Čl. 1. (1) Bugarska komunistička partija (tada zvana Bugarska radnička stranka/komunisti) došla je na vlast 9. rujna 1944. godine, kršeći postojeći Trnovski Ustav (Konstitucija), uz pomoć strane sile, koja je objavila rat Bugarskoj.
  (2) Bugarska komunistička partija, odgovorna za upravljanje državom u
  vremenu od 9. rujna 1944. do 10. studenog 1989. godine, dovela je
  zemlju do nacionalne katastrofe.

  http://www.priznajem.hr/novosti/komunisticka-partija-bugarske-sluzbeno-proglasena-zlocinackom-organizacijom/

  • Demonkrat

   Ja katere države pa komunisti niso pripeljali do nacionalne katastrofe ?

   • sprehajalec

    Po mnenju levičarjev pri nas, Juge ne. Ker so lahko hodili po kavbojke v Trst.

    zanimiva je formulacija. Ker so z državnim udarom kršili ustavo in prišli z okupatorsko silo. Še kako aktualna tudi za nas.

    • Alois Kuhelj

     Bil sem na dopustu ,prisel iz USA,pa so me babe prosile,ce jih peljem v Trst,pa sem nalozil stiri v karo.Ko se vracamo,na meji me carinik vprasa kaj imam za prijavit.Jaz mu recem nic,pokazem moj Passport (ameriski).Ceprav je cela kara smrdela po kofetu kot v gradski kafani v Zagrebu,me je juzni brat,na slovenski meji spustil naprerj.Babe so pa bile v smrtnem strahu in stvim,da tudi poscane!!

     • sprehajalec

      Ja, z južnimi se je dalo zmeniti. Slovenski je bil pa obup in to dela očitno državo obupno. Ko imamo opravka naenkrat samo s slovenskimi birokrati.

 • piko8

  komunisti, jugo banditi podgana kuçan, zemljriç, pohar, stanovnik, razni šetinci/ke, turki to so pdgane zajedavske, ki jim ni bila OSAMOSVOJITEV NIKOLI INTIMNA OPCIJA!!! TE ZGORAJ NAVEDENE BARABE SODIJO V ZAPOR DOŽIVLJENSKO !!!

  • Fogglof Tunnek

   he he…boli?

   • piko8

    Prašaj mamo kako jo je bolele, ko je rodila tako tele kot si ti?

    • Fogglof Tunnek

     Mama je bila vesela ko je videla malega Tuneka…že takrat sn bil lep :)

     • piko8

      Nasplošno mladi telički so lepi, pameten pa tut, k teliček, kaj mu pa moreš?

     • tohuvabohu

      Pa neumen in žleht tudi.

     • Alois Kuhelj

      Jest sm pa slisov,da sploh mame nisi imel,da te je teta rodila!!!

 • Sredina

  WE F****** GET IT!! Vse to ste nam povedal že vsaj 5x.

  Komu je v interesu objavljanje takih člankov in pljuvanje v lastno skledo (še enkrat sprašujem) in dajanje zagona Hrvatom da vztrajajo pri ignoriranju odločbe? KOMU?

  Samo nej še slišim eno od SDS-a o državotvornosti in enotnosti…
  Če kdaj bi lahko zdej dokazal da se vam gre za SLO…vsi vema da odločba ni idealna za SLO, ampak drugače ni šlo, now get over it!

  • totex39

   Saj ravno zaradi tega prihaja do takih nesoglasij, ker vlada ne priznava, da rešitev za Slovenijo nikakor ni sprejemljiva, ampak trdi ravno obratno.

   • Sredina

    Sprejemljivost ni vprašanje…sodbo je treba impelmentirat

    In jasno so povedal, da sodba ni idealna, ampak da jo pa mormo sprejet

    Nehajte obračat besede in pisat samo tisto kar vam paše

    • totex39

     Pišemo samo resnico, ki pa jo ta vlada ljudem lažnivo prikazuje.

     • Sredina

      Pišete vašo resnico, kot vam jo servira Janša

      Ko boste napisal vse, potem se pa oglašajte

     • pajot

      Še preden se je Janša rodil,je falirani učitelj zakockal južno mejo. To je resnica. Ti pa lahko drkaš dalje. V nedogled.

     • rubec

      Nam lahko zaupaš kako trospolnik drka?

     • pajot

      Lahko. Drka neumorno in na tretjo potenco.

     • tohuvabohu

      Kaj vse? Ne serji, rdečkar. Janša je javno na tiskovni konferenci JASNO povedal, da sodba zavezuje in jo bo treba uveljaviti. Ne pa seveda, da jo je treba spoštovati. To ni isto. Polna ušesa imamo tega trapastega “spoštovanja”, karkoli že pomeni.

     • Sredina

      Spoštovanje sodbe je tudi to da jo uresničiš..bedak

     • tohuvabohu

      Blablabla. Če te lahko prisilijo, da nekaj narediš, te pa ne morejo prisiliti, da to prisilo spoštuješ.

   • Krtača 17

    Za tebe bi bila sprejemljiva – Slovenija do Tokia. Bodi realen! Maš kratkega tiča, nkol ti ne bo zrastu!

 • Fogglof Tunnek

  (EKSKLUZIVNO)… Ne verjeti desničarjem glede arbitraže… So hudobni in lažejo. Volk dlako menja, nravi pa nikoli…Poglejte ta bolan pokvarjen desničarski um:

  Vir Mladina: Slovenski nacionalisti so si privoščili nov izpad. Tokrat je neumnosti (ne prvič) trosil poslanec SDS Marjan Pojbič. Ob dnevu državnosti je na Facebooku objavil poslanico, v kateri se je z vso krvoločnostjo spravil nad funkcionarje in politike, ki nimajo slovenskih korenin. »Nič več županov, ki niso pravi Slovenci, še manj pa politikov, ki niso po rodu pravi Slovenci,« je denimo zapisal, in dodal, da morajo Slovenijo, »eno in edino«, voditi tisti, katerim »slovenstvo in Slovenija kot država pomeni vse in še več.« Pojbičeve besede so dovolj, da poženejo srh po hrbtu. Prihajajo od človeka, ki mu je bil z volitvami zaupan mandat, da v imenu vseh državljanov in državljank zagotavlja spoštovanje ustave. Ta pa v svojem 63. členu izrecno prepoveduje »vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti«.

  • Sredina

   Kdo tega o*** sploh jemlje resno? To se mu samo smejejo vsi, ker jim ni jasno od kod pobira take bedarije

   • MižekFiga

    A s poslanci, ki slovensko ne znajo in pravniki “rodom iz Bosne” in miličnikom … in ….. ti je vse OK, kao kod kuče!

    • Sredina

     Vsak slovenski državljan, ki ima pogoje za kandidiranje je lahko izvoljen za poslanca.

     SLOVENSKI DRŽAVLJANI pa NISO SAMO ETNIČNI SLOVENCI.

     • MižekFiga

      Preveč je plačanih pritepencev, ki odločajo o Slovencih!

     • Sredina

      Izvolili so jih državljani RS

      Torej ne spoštuješ in priznavaš demokracije? Ne spoštuješ državljank in državljanov SLO?

     • pajot

      Ti,sredina si butl na kvadrat. Če nisi celo pritepenec ti sam.

     • MižekFiga

      Točno, ne spoštujem plačanih in podkupljenih državljanov. Si pozabil, da nas (bolj vas) krasi titula najbolj koruptivnih in domačijsko tovariških pesjanov v EU.

     • tohuvabohu

      Ali imamo tudi neetnične Slovence, cepec?

  • garfi

   SPOZNAJMO EKSTREMISTE stranko ZL in njihovega Fogglof Tunnek
   Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   Za fsemi totimi besedami stojim…tudi na sodišču če treba…Kapish?
   Naj tote besede pozlatijo…
   Tudi za temi besedami stojim…pokoljem fse izdajalce slovenskega naroda!!!
   —-levi zločinec Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
   Jih čistimo…še bo prostora…
   levi nacist Fogglof Tunnek • 19 minut nazaj
   USTAŠI IN DOMOBRANCI RAUS !!!

   • Alois Kuhelj

    Cudim se,da ga ne nazenejo se s tega cajtunga??A ja tale cajtung se se zaveda pravice govora,tudi ce je sovrazen!

    • garfi

     očitno ni moderatorja-deratizatorja

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ni je bilo vlade, ne na Hrvačkem ne fSloveniji, ki domnevno sporne meje v Piranskem zalivu ne bi izrabljala za plehke, a donosne nacionalistične namene.

  Glejte, leta 1941 je Ante Pavelić, vodja NDH, nacistične pripadnice Hitlerjevih sil osi, ustregel željam fašistične Italije in ji brez pomisleka prepustil Dalmacijo, otoke, Istro in Hrvačko primorje. Prokleti ustaš fukjeni!!! Leta 1945 so Titovi partizani osvobodili to propadlo in razprodano državo, fspostavili Jugoslavijo in spet pridobili odvzeta ozemlja. Jadransko morje je bilo potem več desetletij skupno, Črna gora je uživala v svojem delu, Bosna je dobila izhod na morje, Hrvatje in Slovenci so nemoteno lovili “tuje” ribe!!!

  • MižekFiga

   YU umetna tvorba, zgrajena na komunistični diktatorski prisili. Danes se bolj vidi, da sta tajna policija in vojska imeli nekdaj več dela kot komunisti s petletnimi kongresi gospodarskih in političnih neuspehov!

   • Fogglof Tunnek

    Brez juge in Tita ne bi bilo Slovenije…kapish?

    • MižekFiga

     IN koliko več Slovencev in njihovih potomcevbi danes živelo v EU Sloveniji!

     Fuj prodani pritepenec, FUJ! Marš …..

    • tohuvabohu

     Pa tebe tudi ne, hvala Bogu, hahahahaha.

    • Alois Kuhelj

     Saj si biu svoje cajte nekak lehrer pa klatis take neumnosti.Torej tvoj Halbe Jud je resil svet velikega zla in premagal Dolfija,saj se ti je cist skuhal v betici al pa slama vnela!

  • garfi

   LEVIĆARJI STE BANDA, ne vlada

 • MižekFiga

  Antartic Frozen Mind, Politic press in Suva šljiba, RED Balkan press so na nasprotni strani YU nostalgičnega komi tiska. Kratkonogi Fogl proizvaja homoristične prispevke. FUJ plačanec!

  • Alois Kuhelj

   Foggla so sklensali na delo.si,se je pa spravu na njemu najbol jsovrazen cajtung!!

 • Fogglof Tunnek

  Banditi desničarski, nehajte kazat zemljevid po “sporazumu” Drnofšek-Račan!!!…Čepraf se je pred časom obema uspelo dogovoriti za vzajemno uživanje v morski gladini Piranskega zaliva. Toda na njun sporazum so nenehno pljuvali desničarji, premiera Račana so ustaši celo razglasili za narodnega izdajalca zaradi “prodaje” Piranskega zaliva. Njegov naslednik na čelu SDP in premier Zoran Milanović pa je popolnoma ustavil pogajanja zaradi kao “kontaminacije” arbitražnega sporazuma in tako je postal celo večji nacionalist od samega Tuđmana.

  • garfi

   prevara levičarjev za referendum je lepo vidna na zemljevidih in to je naša zmaga
   in sedaj laž, da je služnostna pot preko hrvaškega morja zmaga in enako kot neposreden stik z odprtim morjem

  • Aron

   Za etiketiranje nekoga kot nacionalista je torej dovolj, da ta opozori na očitno “kontaminacijo” postopka in da ne pristaja na razkrito in v posnetku vsem vidno krajo ozemlja svoje države?

   Glede toliko opevanega “sporazuma” Drnovšek-Račan pa novica za vse, ki še verjamejo v praljice.. gre namreč za neobstoječi sporazum, ki nikoli ni bil sprejet, ratificiran s strani Hrvaške. Dokument je na svojo roko parafiral le Račan, ki ni imel za to podpore niti v lastni stranki, kaj šele takratni koaliciji. Kot tak, ta (napol privatni) predlog sporazuma nima nikakršne pravne ali moralne teže, ki bi bila v kakršnem koli smislu zavezujoča.

  • Kapodistrias

   Tipično za izrojene levičarje – kraja. Zdaj si prisvajajo še besedne označbe. Banditi so bili, so in večno bodo samo levičarji-boljševiki. To označbo so si pridobili v krvavi revoluciji. Desničarski banditi ne obstajajo, kot ne obstajajo desničarski fašisti in nacisti; ti so po izvoru in ideologiji ter zadnji celo po imenu samo levičarji.

 • Rožle

  Hrvaška je naša…ubistvu kar cela bivša Yuga… saj smo vse mi Slovenci nafutral.pa gor spravl..!

  • Fogglof Tunnek

   Tooooooooo Rožle… tak se govori…Slovenija je Jugoslavija…juhuhu….

   • Rožle

    Yugoslavija = Slovenija …
    vi levaki ste profesionalci za obračat besede …

    • Fogglof Tunnek

     Slovenija = Yugoslavija … to mi deli…mala miška…hahahahahahahahaha…

 • PG

  Erjavc se reži, Jankovič se reži, Zemljarič rohni, Turnšek rohni, Židan se nam posmehuje ….
  … in tako naprej do Cerarja, Pahorja, Turka in Kučana.

  Verjetno se jim vse skupaj zdi sila zanimivo, ko se spomnijo, kaj počnejo in jim nihče nič ne more.

  • Fogglof Tunnek

   … hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha… na slovenskem smo mi gospodar…

   • PG

    In to slab, zelo slab in pritlehen, gnil, zanikren, zajedalski, neumen, kriminalen…

    Za vsako rit šiba raste!!! Tudi za tvojo!

    • Fogglof Tunnek

     Jas bi tebe tudi našeškal…po nagi ritki…fšeč bi ti bilo :)

  • janez cepec

   ja zakuga ste pa ovce

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ali pa bo v Piranski zalif vplul vojaški čoln Triglav, kakor grozi ostareli nekdanji Janšef politik v rumeni kravati, Dimitrij Rupel?… Hrvatje na to seveda odločno odgovarjajo, da bojo tja nemudoma poslali tri od svojih treh vojaških čolnof. Resnično mogočna flota… s krovof se bojo lahko gledali prek frač, se obmetavali s sardelami in mahali z zastavami… hahahahahahahahahahahahahahahahahaha…

  • garfi

   SEVEDA UNIĆILI STE NAM TUDI VOJSKO
   PREKLETI LEVIĆARSKI BANDITI
   Danes vidimo resnico. Zgodilo se je točno to, na kar je leta 2010 opozarjala SDS.

  • Franjo Trojner

   A si se Tunnek že v lastne gate fsral? Isto, kot danes Hrvatov cvikaš si se leta 1991 agresorske JLA bal, oziroma njihovo bojno moč poveličeval, opeval! To, da si zagrizen kumunist mi je sicer jasno, kumunisti ste vsepovsod isti? Ni mi pa najbolj jasen tvoj motiv, a si v bistvu Hrvat in nas z njihovo bojno močjo samo strašiš, ker navijaš za njih ali pa si preprosto samo strahopetec, veš to o tebi sem se že pred in v letu 1991 spraševal?

   • Alois Kuhelj

    Zagrizen je bil dovolj,tolk,da ga je jugokommunizem poslal nabirat devize v mojo ljubljeno prisvojeno domovino,the grate US of AS!!!

 • Jurij Musar

  Zadeva je zelo preprosta. Hrvati sporazuma ne priznavajo, torej je brez veze risati kakšne zemljevide. Bližajo se volitve in desničarji z Janšo na čelu se hvalijo, da bodo končno zmagali in prevzeli oblast v Sloveniji. Ko bodo na oblasti, bodo v letu ali dveh uredili odnose s Hrvaško z mejami vred. Že naprej se veselim in sem se odločil, da bom na teh volitvah volil SDS, ker je to edina garancija za ureditev vseh problemov, da bomo končno zaživeli v Indiji Koromandiji.

  • Jurij Musar

   Ta hip mi je padla v glavo še preprostejša rešitev. Združimo se nazaj v Jugoslavijo, uvedemo samoupravni socializem in že smo v Indiji Koromandiji saj bomo imeli celo Jadransko morje.

   • rubec

    Tebi je v glavo že zdavnaj šinil šinjel. V tvojem primeru rešitve NI.

   • lokec

    Hrvati si tega ne želijo in si nikoli ne bodo. Potem boš pa zopet hotel imeti teritorjalni stik z Srbijo.

    • Jurij Musar

     Srbija me zanima prav toliko kot Hrvaška, saj mi Slovenija zadostuje s celim piranskim zalivom ali s polovico. Mislim, da je pomembno le to, da lahko ladje nemoteno prihajajo in odhajajo v Koper. Tole vse skupaj je samo politično nategovanje množic.

   • Alois Kuhelj

    Jaz bi se raje peljal v Srbijo cez Madjarsko,kot pa skoz to smrdljivo Croatio!!!!

    • Jurij Musar

     Tvoj problem. Jaz ne hodim ne na Hrvaško, ne v Srbijo, ker mi Slovenija zadostuje.

  • Vera

   Norčuj se raje iz sebe , stranko SDS , ki je edina napovedala izid arbirtraže , pa raje pusti pri miru . Hrvati so zapleteni , arbitri pa dobro plačani s kakšnimi lepimi otoki na Hrvaškem .

   • Jurij Musar

    Sploh se ne norčujem, temveč mislim smrtno resno.

 • garfi

  prevara levičarjev za referendum je lepo vidna na njihovi referendumski propagandi in to je naša zmaga
  nategnili so folk s fake news in fake zemljevidi
  in sedaj laž, da je služnostna pot preko hrvaškega morja zmaga in enako kot neposreden stik z odprtim morjem
  Danes vidimo resnico. Zgodilo se je točno to, na kar je leta 2010 opozarjala SDS.

  • Franjo Trojner

   Garfi naša zmaga ni, ker nam domoljubom, desnici kljub vsemu ni uspelo zaščititi zgodovinsko naš SLOVENSKI teritorij in je Slovenija znova manjša! Gre pa večna sramota politični levici, ki je znova zakockala del našega teritorija in ga v miru predala z ljudmi in vsem bogatstvom vred tokrat znova Hrvatom! Glej ta obupna leva vlada/koalicija je že drugič v tem mandatu načrtno opustila suverenost nad našim teritorijem in načrtno ne nadzoruje naših in ne schengenskih meja, kaj je neustavno in v nasprotju zakonodaji EU. Tudi iz tega razloga bi morali to vlado že zdavnaj nagnati, odgovorne za načrtno kršenje tako domače, kot zakonodaje EU pa postaviti pred sodišče.

   • garfi

    večina krivde je v Butalcih
    imeli so nešteto možnosti, da bi nagli protislovenske levićarje

 • Aron

  “Na levi stanje 25. 6. 1991…” tole je opis slike, kjer naj bi se slovensko morje nahajalo vse do Dajle oz. skoraj do Novigrada.

  Sprašujem se v službi kakšne resnice je Nova24TV, Goebbelsove? Neverjetno, v kakšne pravljice verjamejo ljudje. Dejstva so namreč zlahka ugotovljiva, takratnega policijskega nadzora Piranskega zaliva pa se ne more enačiti s potekom mejne črte na morju. V takratni skupni državi je namreč piranska policija nadzirala zaliv iz praktičnih razlogov, ker se je pač najahala precej bliže, kot tista uz Umaga. Toda v primeru, da se je zgodil “incident” preko sredinske črte, se je kršilce odpeljalo do pristojnih organov v Umag. Taki primeri so tudi evidentirani, npr. tisti iz leta 1988, ko je vojaška ladja prestregla italijanske ribiče južno od sredinske črte ter jih odpeljala na obravnavo v Umag.

  Zanimivo je sicer, kako se nikomur ne zdi čudno da naj bi se slovensko teritorialno morje razstezalo globoko področje pred obalo sosednje države. Tudi če človek ne ve nič o mednarodnem pravu, bi lahko sklepal, da je s tako tezo nekaj narobe. Od omenjenih ljudi bi posledično pričakoval, da se prav tako zavzemajo za kopenski koridor, ki naj bi ga Hrvaška dobila preko Slovenije, do Avstrije ali Italije.

  V članku se sicer omenje zahteva po teritorialnem stiku z odprtim morjem. Pogoj za to bi bila seveda suverenost nad kopnom, vse do omenjena področja Dajle oz. Novigrada. Meja na morju se namreč določa glede na potek kopenske meje. Torej si lahko takšne in podobne želje razlagamo kot pretenzijo za ozemljem sosednje države? Ki je btw suverena in ima kot taka pravico uveljaviti 60.
  člen Dunajske konvencije o pravu mednarodnih pogodb. Vsakdo, ki je poslušal posnetek Drenikove in Sekolca lahko zlahka ugotovi, da je pri tem šlo za “kršitev določbe, ki je bistvena za uresničitev predmeta ali namena mednarodne pogodbe”. Še najbolj banalen sodni spor zaradi medsosedskih konfliktov bi bil v primeru sodelovanja sodnika ter ene od strank v sporu, na škodo druge (in brez njene vednosti) seveda razveljavljen.

  • Franjo Trojner

   A ti si pa iz one strani južne meje? No samo teh, še nam je tu manjkalo! Gotovo si Plenkovičev svetovalec! Dobro ste se nas lotili Hrvati, tudi Sekolcu se morate lepo zahvalit, da je našo avšo Drenikovo in s tem vso Slovenijo v tak neprijeten položaj spravo. No je kar je, arbitri so 29. 06. 2017 zakoličili mejo med Slovenijo in Hrvaško in s tem se bomo morali sprijazniti na obeh straneh meje, kljub dejstvu, da smo Slovenci znova izgubili velik del svojega teritorija, kar je pri nas zakrivila politična levica. In preden boste Hrvati stopali v območje Schengen mora EU in še posebej Slovenija tehtno premisliti, če si vas znotraj Schengna sploh želimo!

   • Aron

    Zakaj bi bil z one strani meje? Samo zato, ker me zanima resnica (ki je v tem primeru precej jasna in evidentirana)?
    Btw, arbitri niso zakoličili ničesar, Hrvaška je že konec julija 2015 odstopila iz arbitražnega postopka, kar tudi omogoča dunajska konvencija. Razlogi več kot znani..

    • Franjo Trojner

     Resnica, kaj je zate resnica? Je resnica, da je CK republike Slovenije mimo mednarodnega prava in vednosti ljudstva Hrvatom naš teritorij šenko? Je resnica, da je Tito neslovenec našo SLOVENSKO zemljo in morje zaradi svojih interesov Italiji in Avstriji šenko? Je resnica, da je Hrvaška edina država na svetu, ki je po drugi svetovni vojni največ ozemlja pridobila? Kaj je zdaj zate resnica? Je sveta resnica, da je ta famozni stik, ki so ga Pahor, Türk in Kučan pred referendumom ljudstvo obljubili enak temu, ki so ga nam arbitri določili?? Kakšna je prava resnica, da sta Sekolec in Drenikova skoraj arbitražo zminirala?? Resnica, katera? Par let nazaj mi je ena urednica nekega takrat še velikega časnika zatrjevala, da je resnic vedno več in da nikoli ni samo ena prava, kar sam nisem pustil veljat, nakar mi je rekla, da je resnica odvisna tudi od političnega nazorja, od takrat dalje sem nehal brat ta časnik. Zdaj pa ti meni povej, kaj je zate prava resnica in katera je tista na katero se ti sklicuješ?

     • Krtača 17

      Franjo pomorsko pravo v roke, pol pa razpredi dalje. Nimaš pojma.

     • Aron

      G. Franjo, obstaja lahko nešteto mnjenj, pogledov, toda resnica v konkretnih primerih je lahko samo ena.
      Za razmejitev med Slo in Hr je meritorno izključno stanje na dan 25.6.1991. Badinterjeva komisija je priznala nekdanje republiške meje za meje novih držav. Na podlagi ugotovitev te komisije sta bili kasneje priznani tako Slovenija ih Hrvaška.
      Nikakršno nadaljnje razglabljanje o zgodovinskih in podobnih razlogih za določitev meje nima zato nobenega pomena.

      Če pa že (kot mnogi drugi) omenjate zgodovinske razloge, se pa z veseljem pridružim razpravi. In če zaenkrat ostanem pri razmejitvi v Istri, lahko z lahkoto zavržem špekulacije, da je kdorkoli podaril slovensko zemljo v Istri. Vse, kar je potrebno, je vpogled v avstro-ogrski popis prebivalstva iz leta 1910. Osebno sem ga imel priložnost videti v originalu, v sklopu razstave v Avstriji leta 1997, sedaj je pa itak na voljo tudi na spletu. Še sreča, da je Avstro-Ogrska bila tako organizirana država…in dovolj je preveriti omenjene kraje, kjer je preštet vsak posameznik s pripadajočo narodnostjo…in že v primeru Savudrije je razvidno, da je razmerje med Slovenci in Hrvati pribl. 1:100 v korist Hrvatov. Preprosto lahko dejstva preverite tudi sami. Vsekakor je res, da so se v Istri nahajale tudi slovenske vasi, toda teh je v bilo v primerjavi s hrvaškimi izrazito manj, se pravi, Slovenci so bili v teh krajih manjšina. Medtem, ko so na obalnih področjih itak prevladovali Italijani, kakor npr. v Piranu, kjer so predstavljali skoraj 100% prebivalstva. Torej, če je kdo v Istri na izgubi, so to prav oni. In če že omenjamo manjšine, v popisu prebivalstva je recimo omenjeno tudi hrvaško prebivalstvo v koprskem zaledju (toliko o njihovi neavtohtonosti).

      Ve se pa tudi, kako se je določala medrepubliška meja v omenjeniih krajih. Prvič jo je postavila OF kot južno mejo 4. rajona maja 1943, nato je po italijanski kapitulaciji prišlo do formiranja vojaških in civlnih organov in 25.9.1943 so se s strani Glavnega štaba na slovenski strani in Operativnega štaba na hrvaški strani pričeli pogovori o medsebojni razmejitvi. Meja je bila sporazumno potrjena 10.2.1944. V praksi se je določala tako, da sta slovenski in hrvaški komandant hodila od vasi do vasi in vlekla črto po etničnem načelu (slovenske na slovensko stran in obratno), v spodnjem toku Dragonje pa je meja sledila njen naravni tok. Kasneje je prihajalo še do manjših korekcij meje (v glavnem v korist Slovenije), npr. z dogovorom Pokrajinskega NOO Ajdovščina in NOO Labin 1945 je 17 hrvaških vasi pripadlo Sloveniji, 1951. so nekatera “vrnili” na hr. stran, leta 1955 pa se Sloveniji priključi novih 27 vasi, ki so pred tem spadala na hrvaško stran in sicer kot posledica melioracijskih del v spodnjem toku Dragonje. Takrat so poglobili Kanal sv. Odorika, ki je prevzel funkcijo glavnega toga Dragonje in je sčasoma postal nova meja, kljub temu, da ne obstaja nikakršen pravni akt o spremembi republiških mej na tem področju. Iz tega se lahko sklepa, da je po vojni s spremembami “profitirala” izključno Slovenija.

      Navajate tudi dejstvo, da naj bi Hrvaška, kot edina država po 2. sv. vojni pridobila največ ozemlja. Kar je seveda notorna laž oz. nesmisel. In zopet smo pri resnici, ki je ravno obratna (in zelo enostavno preverljiva). Od obale je takrat Hrvaška izgubila Boko Kotorsko. Če pa se zdi to komu še sporno, se pri naslednjih krajih ne more oporekati, kajti izgubila je etnično večinska hrvaška mesta in kraje, ki so ji pripadali v Banovini Hrvaški (v sklopu Kraljevine Jugoslavije). Npr. Hercegovina, Srednja Bosna (s Travnikom, Fojnico itd), hrvaške kraje v Bosanski Posavini (Derventa, Brčko), kakor tudi vzhodni Srem z mesti kot Petrovaradin itd.
      Kljub precejšnjim ozemeljskim izgubam po 2. sv. vojni Hrvaški ne pada na pamet uporabljati tozadevne argumente v mejnih sporih s sosedi. Slednji namreč nimajo pravne veljave, lahko pa bi se jih upravičeno tolmačilo tudi kot ozemeljske težnje. Te vrste argumentov sem do sedaj zasledil le na slovenski strani (predvsem v javnih razpravah).

     • Aron

      G. Franjo, obstaja lahko nešteto mnjenj, pogledov, toda resnica v konkretnih primerih je lahko samo ena.

      Za razmejitev med Slo in Hr je meritorno izključno stanje na dan 25.6.1991.
      Badinterjeva komisija je priznala nekdanje republiške meje za meje novih držav.
      Na podlagi ugotovitev te komisije sta bili kasneje priznani tako Slovenija ih
      Hrvaška.

      Nikakršno nadaljnje razglabljanje o zgodovinskih in podobnih razlogih za
      določitev meje nima zato nobenega pomena.

      Če pa že (kot mnogi drugi) omenjate zgodovinske razloge, se pa z veseljem
      pridružim razpravi. In če zaenkrat ostanem pri razmejitvi v Istri, lahko z lahkoto
      zavržem špekulacije, da je kdorkoli podaril slovensko zemljo v Istri. Vse, kar
      je potrebno, je vpogled v avstro-ogrski popis prebivalstva iz leta 1910. Osebno
      sem ga imel priložnost videti v originalu, v sklopu razstave v Avstriji leta
      1997, sedaj je pa itak na voljo tudi na spletu. Še sreča, da je Avstro-Ogrska
      bila tako organizirana država…in dovolj je preveriti omenjene kraje, kjer je
      preštet vsak posameznik s pripadajočo narodnostjo…in že v primeru Savudrije
      je razvidno, da je razmerje med Slovenci in Hrvati pribl. 1:100 v korist
      Hrvatov. Preprosto lahko dejstva preverite tudi sami. Vsekakor je res, da so se
      v Istri nahajale tudi slovenske vasi, toda teh je v bilo v primerjavi s
      hrvaškimi izrazito manj, se pravi, Slovenci so bili v teh krajih manjšina.
      Medtem, ko so na obalnih področjih itak prevladovali Italijani, kakor npr. v
      Piranu, kjer so predstavljali skoraj 100% prebivalstva. Torej, če je kdo v
      Istri na izgubi, so to prav oni. In če že omenjamo manjšine, v popisu
      prebivalstva je recimo omenjeno tudi hrvaško prebivalstvo v koprskem zaledju
      (toliko o njihovi neavtohtonosti).

      Ve se pa tudi, kako se je določala medrepubliška meja v omenjeniih krajih.
      Prvič jo je postavila OF kot južno mejo 4. rajona maja 1943, nato je po
      italijanski kapitulaciji prišlo do formiranja vojaških in civlnih organov in
      25.9.1943 so se s strani Glavnega štaba na slovenski strani in Operativnega
      štaba na hrvaški strani pričeli pogovori o medsebojni razmejitvi. Meja je bila
      sporazumno potrjena 10.2.1944. V praksi se je določala tako, da sta slovenski
      in hrvaški komandant hodila od vasi do vasi in vlekla črto po etničnem načelu
      (slovenske na slovensko stran in obratno), v spodnjem toku Dragonje pa je meja sledila njen naravni tok. Kasneje je prihajalo še do manjših korekcij meje (v
      glavnem v korist Slovenije), npr. z dogovorom Pokrajinskega NOO Ajdovščina in
      NOO Labin 1945 je 17 hrvaških vasi pripadlo Sloveniji, 1951. so nekatera
      “vrnili” na hr. stran, leta 1955 pa se Sloveniji priključi novih 27 vasi, ki so pred tem spadala na hrvaško stran in sicer kot posledica melioracijskih del v spodnjem toku Dragonje. Takrat so poglobili Kanal sv. Odorika, ki je prevzel funkcijo glavnega toga Dragonje in je sčasoma postal nova meja, kljub temu, da ne obstaja nikakršen pravni akt o spremembi republiških mej na tem področju. Iz tega se lahko sklepa, da je po vojni s spremembami “profitirala” izključno Slovenija.

      Navajate tudi dejstvo, da naj bi Hrvaška, kot edina država po 2. sv. vojni
      pridobila največ ozemlja. Kar je seveda notorna laž oz. nesmisel. In zopet smo
      pri resnici, ki je ravno obratna (in enostavno preverljiva). Od obale je takrat
      Hrvaška izgubila Boko Kotorsko. Če se slednje zdi komu še sporno, se pri
      naslednjih krajih ne more oporekati, kajti izgubila je etnično večinska hrvaška
      mesta in kraje, ki so ji pripadali v Banovini Hrvaški (v sklopu Kraljevine
      Jugoslavije). Npr. Hercegovina, Srednja Bosna (s Travnikom, Fojnico itd),
      hrvaške kraje v Bosanski Posavini (Derventa, Brčko), kakor tudi vzhodni Srem z
      mesti kot Petrovaradin itd.

      Kljub precejšnjim ozemeljskim izgubam po 2. sv. vojni Hrvaški ne pada na pamet
      uporabljati tozadevne argumente v mejnih sporih s sosedi. Slednji namreč nimajo pravne veljave, lahko pa bi se jih upravičeno tolmačilo tudi kot ozemeljske težnje. Te vrste argumentov sem do sedaj zasledil le na slovenski strani (predvsem v javnih razpravah).

     • Aron

      G. Franjo, obstaja lahko nešteto mnjenj, pogledov, toda resnica v konkretnih primerih je lahko samo ena.

      Za razmejitev med Slo in Hr je meritorno izključno stanje na dan 25.6.1991.
      Badinterjeva komisija je priznala nekdanje republiške meje za meje novih držav.
      Na podlagi ugotovitev te komisije sta bili kasneje priznani tako Slovenija in
      Hrvaška.

      Nikakršno nadaljnje razglabljanje o zgodovinskih in podobnih razlogih za
      določitev meje nima zato nobenega pomena.

      Če pa že (kot mnogi drugi) omenjate zgodovinske razloge, se pa z veseljem
      pridružim razpravi. In če zaenkrat ostanem pri razmejitvi v Istri, lahko z lahkoto
      zavržem špekulacije, da je kdorkoli podaril slovensko zemljo v Istri. Vse, kar
      je potrebno, je vpogled v avstro-ogrski popis prebivalstva iz leta 1910. Osebno
      sem ga imel priložnost videti v originalu, v sklopu razstave v Avstriji leta
      1997, sedaj je pa itak na voljo tudi na spletu. Še sreča, da je Avstro-Ogrska
      bila tako organizirana država…in dovolj je preveriti omenjene kraje, kjer je
      preštet vsak posameznik s pripadajočo narodnostjo…in že v primeru Savudrije
      je razvidno, da je razmerje med Slovenci in Hrvati pribl. 1:100 v korist
      Hrvatov. Preprosto lahko dejstva preverite tudi sami. Vsekakor je res, da so se
      v Istri nahajale tudi slovenske vasi, toda teh je v bilo v primerjavi s
      hrvaškimi izrazito manj, se pravi, Slovenci so bili v teh krajih manjšina.
      Medtem, ko so na obalnih področjih itak prevladovali Italijani, kakor npr. v
      Piranu, kjer so predstavljali skoraj 100% prebivalstva. Torej, če je kdo v
      Istri na izgubi, so to prav oni. In če že omenjamo manjšine, v popisu
      prebivalstva je recimo omenjeno tudi hrvaško prebivalstvo v koprskem zaledju
      (toliko o njihovi neavtohtonosti).

      Ve se pa tudi, kako se je določala medrepubliška meja v omenjeniih krajih.
      Prvič jo je postavila OF kot južno mejo 4. rajona maja 1943, nato je po
      italijanski kapitulaciji prišlo do formiranja vojaških in civlnih organov in
      25.9.1943 so se s strani Glavnega štaba na slovenski strani in Operativnega
      štaba na hrvaški strani pričeli pogovori o medsebojni razmejitvi. Meja je bila
      sporazumno potrjena 10.2.1944. V praksi se je določala tako, da sta slovenski
      in hrvaški komandant hodila od vasi do vasi in vlekla črto po etničnem načelu
      (slovenske
      na slovensko stran in obratno), v spodnjem toku Dragonje pa je meja
      sledila njen naravni tok. Kasneje je prihajalo še do manjših korekcij
      meje (v
      glavnem v korist Slovenije), npr. z dogovorom Pokrajinskega NOO Ajdovščina in
      NOO Labin 1945 je 17 hrvaških vasi pripadlo Sloveniji, 1951. so nekatera
      “vrnili”
      na hr. stran, leta 1955 pa se Sloveniji priključi novih 27 vasi, ki so
      pred tem spadala na hrvaško stran in sicer kot posledica melioracijskih
      del v spodnjem toku Dragonje. Takrat so poglobili Kanal sv. Odorika, ki
      je prevzel funkcijo glavnega toga Dragonje in je sčasoma postal nova
      meja, kljub temu, da ne obstaja nikakršen pravni akt o spremembi
      republiških mej na tem področju. Iz tega se lahko sklepa, da je po vojni
      s spremembami “profitirala” izključno Slovenija.

      Navajate tudi dejstvo, da naj bi Hrvaška, kot edina država po 2. sv. vojni
      pridobila največ ozemlja. Kar je seveda notorna laž oz. nesmisel. In zopet smo
      pri resnici, ki je ravno obratna (in enostavno preverljiva). Od obale je takrat
      Hrvaška izgubila Boko Kotorsko. Če se slednje zdi komu še sporno, se pri
      naslednjih krajih ne more oporekati, kajti izgubila je etnično večinska hrvaška
      mesta in kraje, ki so ji pripadali v Banovini Hrvaški (v sklopu Kraljevine
      Jugoslavije). Npr. Hercegovina, Srednja Bosna (s Travnikom, Fojnico itd),
      hrvaške kraje v Bosanski Posavini (Derventa, Brčko), kakor tudi vzhodni Srem z
      mesti kot Petrovaradin itd.

      Kljub precejšnjim ozemeljskim izgubam po 2. sv. vojni Hrvaški ne pada na pamet
      uporabljati
      tozadevne argumente v mejnih sporih s sosedi. Slednji namreč nimajo
      pravne veljave, lahko pa bi se jih upravičeno tolmačilo tudi kot
      ozemeljske težnje. Te vrste argumentov sem do sedaj zasledil le na
      slovenski strani (predvsem v javnih razpravah).

     • Aron

      G.
      Franjo, obstaja lahko nešteto mnjenj, pogledov, toda resnica v konkretnih
      primerih je lahko samo ena.

      Za razmejitev med Slo in Hr je meritorno izključno stanje na dan 25.6.1991.
      Badinterjeva komisija je priznala nekdanje republiške meje za meje novih držav.
      Na podlagi ugotovitev te komisije sta bili kasneje priznani tako Slovenija ih
      Hrvaška.

      Nikakršno nadaljnje razglabljanje o zgodovinskih in podobnih razlogih za
      določitev meje nima zato nobenega pomena.

      Če pa že (kot mnogi drugi) omenjate zgodovinske razloge, se pa z veseljem
      pridružim razpravi. In če zaenkrat ostanem pri razmejitvi v Istri, lahko z lahkoto
      zavržem špekulacije, da je kdorkoli podaril slovensko zemljo v Istri. Vse, kar
      je potrebno, je vpogled v avstro-ogrski popis prebivalstva iz leta 1910. Osebno
      sem ga imel priložnost videti v originalu, v sklopu razstave v Avstriji leta
      1997, sedaj je pa itak na voljo tudi na spletu. Še sreča, da je Avstro-Ogrska
      bila tako organizirana država…in dovolj je preveriti omenjene kraje, kjer je
      preštet vsak posameznik s pripadajočo narodnostjo…in že v primeru Savudrije
      je razvidno, da je razmerje med Slovenci in Hrvati pribl. 1:100 v korist
      Hrvatov. Preprosto lahko dejstva preverite tudi sami. Vsekakor je res, da so se
      v Istri nahajale tudi slovenske vasi, toda teh je v bilo v primerjavi s
      hrvaškimi izrazito manj, se pravi, Slovenci so bili v teh krajih manjšina.
      Medtem, ko so na obalnih področjih itak prevladovali Italijani, kakor npr. v
      Piranu, kjer so predstavljali skoraj 100% prebivalstva. Torej, če je kdo v
      Istri na izgubi, so to prav oni. In če že omenjamo manjšine, v popisu
      prebivalstva je recimo omenjeno tudi hrvaško prebivalstvo v koprskem zaledju
      (toliko o njihovi neavtohtonosti).

     • Aron

      Ve se
      pa tudi, kako se je določala medrepubliška meja v omenjeniih krajih. Prvič jo
      je postavila OF kot južno mejo 4. rajona maja 1943, nato je po italijanski
      kapitulaciji prišlo do formiranja vojaških in civlnih organov in 25.9.1943 so
      se s strani Glavnega štaba na slovenski strani in Operativnega štaba na hrvaški
      strani pričeli pogovori o medsebojni razmejitvi. Meja je bila sporazumno
      potrjena 10.2.1944. V praksi se je določala tako, da sta slovenski in hrvaški
      komandant hodila od vasi do vasi in vlekla črto po etničnem načelu (slovenske
      na slovensko stran in obratno), v spodnjem toku Dragonje pa je meja sledila
      njen naravni tok. Kasneje je prihajalo še do manjših korekcij meje (v glavnem v
      korist Slovenije), npr. z dogovorom Pokrajinskega NOO Ajdovščina in NOO Labin
      1945 je 17 hrvaških vasi pripadlo Sloveniji, 1951. so nekatera
      “vrnili” na hr. stran, leta 1955 pa se Sloveniji priključi novih 27
      vasi, ki so pred tem spadala na hrvaško stran in sicer kot posledica
      melioracijskih del v spodnjem toku Dragonje. Takrat so poglobili Kanal sv.
      Odorika, ki je prevzel funkcijo glavnega toga Dragonje in je sčasoma postal
      nova meja, kljub temu, da ne obstaja nikakršen pravni akt o spremembi
      republiških mej na tem področju. Iz tega se lahko sklepa, da je po vojni s
      spremembami “profitirala” izključno Slovenija.

      Navajate tudi dejstvo, da naj bi Hrvaška, kot edina država po 2. sv. vojni
      pridobila največ ozemlja. Kar je seveda notorna laž oz. nesmisel. In zopet smo
      pri resnici, ki je ravno obratna (in enostavno preverljiva). Od obale je takrat
      Hrvaška izgubila Boko Kotorsko. Če se slednje zdi komu še sporno, se pri
      naslednjih krajih ne more oporekati, kajti izgubila je etnično večinska hrvaška
      mesta in kraje, ki so ji pripadali v Banovini Hrvaški (v sklopu Kraljevine
      Jugoslavije). Npr. Hercegovina, Srednja Bosna (s Travnikom, Fojnico itd),
      hrvaške kraje v Bosanski Posavini (Derventa, Brčko), kakor tudi vzhodni Srem z
      mesti kot Petrovaradin itd.

      Kljub precejšnjim ozemeljskim izgubam po 2. sv. vojni Hrvaški ne pada na pamet
      uporabljati tozadevne argumente v mejnih sporih s sosedi. Slednji namreč nimajo
      pravne veljave, lahko pa bi se jih upravičeno tolmačilo tudi kot ozemeljske
      težnje. Te vrste argumentov sem do sedaj zasledil le na slovenski strani
      (predvsem v javnih razpravah).

  • rubec

   Aron če si v pasji šoli uspešno zaključil tečaj še ne pomeni da lahko razpredaš o morju. Agility se še vedno izvaja na kopnem, mar ne?

  • Krtača 17

   En ki realno gleda na vse skup. Ne tako kot janševe ovce, ki samo ponavljajo in slepo verjamejo vsemu kar jim ta servira.

 • Slovenec

  Laž številka 6: Poglejte pet laži, ki so nam jih leta 2010 v zvezi z arbitražo prodajali levičarji!

  Resnica številka 1: Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

  julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

  17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

  26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo arbitražno sodišče v Haagu.

  • MižekFiga

   Ti bi res rad imel kurac do tal in noge dolge kot Tunek (beri ddr. Kučan). Počilo bo dvakrat in urejeno bo enkratno, do tal. Pol pa še mal podceglanja in enkraten komunistek bo nastal iz tebe. Škoda, da se boš NE mogel reproducirati naprej.

   • Nova24TV Mod 1

    Kazenski zakonik (KZ-1-NPB4)
    Grožnja – 135. člen

    Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

    • MižekFiga

     Menda ne misliš, da si bom jaz z njim mazal roke! Saj ima svojih dobro izučenih (od 1941 naprej) mednarodnih mojstrov še preveč!

    • RATATA

     Zdravo!
     Živjo!
     Servus!
     Ciao!
     Ahoj!

    • Rožle

     Zloraba osebnih podatkov
     143. člen

     Kdor prevzame identiteto druge osebe ali
     z obdelavo njenih osebnih podatkov izkorišča njene pravice, si na njen račun
     pridobiva premoženjsko ali nepremoženjsko korist ali prizadene njeno osebno
     dostojanstvo, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let.

     • Krtača 17

      Hahahahaha, pri takem hahaha ugledu nove24 hhaaaaaahaaaaahaaaaaa haaaaaaaa se je za bat ja hooooooohooooohohoooooo

  • Franjo Trojner

   Bog s tabo Hrvat idi ti zdaj lepo na svoj hrvaški portal po Sloveniji in Slovencih srat.

 • Janez

  NE MARA HRVATOV – TUNNEK !
  To
  se takoj opazi ! Seveda je vprašanje – koga TUNNEK – SPLOH MARA ?
  OZ. KDO SPLOH MARA – TUNNEKA ?
  Meni
  ZDI, DA BI BIL TUNNEK IDEALEN ZA – ” PREKOMANDO ” V. – PIRANSKI ZALIV !
  Za
  POSREDNIKA – TAKRAT, KO PRIDE DO KAKŠNIH IZZIVANJ IN KONFLIKTOV !
  TUNNEK
  ZELO RAD DEBATIRA, POLEMIZIRA
  – SE PREPIRA : TOREJ TUNNEK – ZA P O S R E D N I K A !
  V
  SPORIH
  NA RAZMEJITVENI LINIJI V PIRANSKEM ZALIVU. Saj si za ! A ne TUNNEK !? L.r. J. KOMENDA

 • MižekFiga

  Murgle press sporoča, da bo danes Cerar samo od daleč gledal piranski zaliv, ker še nima prave plavalne opreme t.j. službene plavutke in šnorkl. Kopalke mu menda prejšnje prve dame niso zaplenile. Iščemo tudi brisačo, imate kaj odveč.

  • Franjo Trojner

   Čuj a veš, a gre danes Cerar famozni stik z mednarodnimi vodami iskat? Če gre, se bo v Bujah lahko skozi rešetke brez kosila in to pred 12. 07. 2017 z Plenkovičem meno.

 • Rožle

  Hrvaška v Slovenijo pošilja protestno noto, kot opozorilo na ‘kršitev nedotakljivosti državnega območja’ …..

  • dr Janez Sveti

   Tako se dela. Obvladajo zadevo.
   ” Če dovolj dolgo ponavljaš laž, postan resnica!”
   DR Janez Sveti opazovalec

 • Janez

  Pa?
  KAKO ŽE REČEJO – PRIMORCI ?
  Se mi zdi da ?

  ” PRIDEM – VEČ KASNO”

  – VEDNO – PRIDEJO – KO JE ŽE – P R E P O Z N O !
  Kdo že ? Vsekakor: žal preds. B. PAHOR I.T.D.
  Na
  NAČIN : AVTO JE ZALETEN ! In ooni zelo radi razlagajo?
  – kako bi bilo treba voziti, da avto ne bi bil razbit !
  – kdo vse je kriv !
  – kako popraviti – razbiti avto !
  – mora biti popravljen – naj stane – kar hoče !
  – NATO – PA SPET DOLOČIJO – SLABEGA ŠOFERJA !

  VSEKAKOR PA:
  LJUDJE KOT SO NAŠI POKOMUNISTI
  1.
  NIKOLI SAMI NE SEDEJO V AVTO – VEDNO TLAČIJO VEANJ DRUGE !
  2.
  NIKOLI SAMI NE OPRAVIJO – NOBENE USPEŠNE VOŽNJE !
  Se
  Vam zdi, da pretiravam ?!
  Dajte
  NAM POKAZATI !
  Vsaj en dosežek, pravi uspeh

  – SMC – JA ? SMC – ni naredila – NIČ USPEŠNEGA.
  – kardelj DR. CERARJA? Je kaj uspešnega – naredil? V treh letih.
  Da
  O
  “PORAZ STRANKAH”
  – DESUS
  IN
  – SD – NITI NE PIŠEM. Brez škode se ju – UKINE ! Obe sta – ŠKODLJIVKI ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Ja ja…ti pridi zelo kasno…zelo zelo kasno…skratka NIKOLI…hahahahahahahahaha…

   • Alois Kuhelj

    Tolk si rudec kot zabit kot stirna!!

 • tramal

  Za nekaj litrov vode smo zgubili sto slovencev in izhod na odprto morje in za komuniste je to zmaga..Naši komunajzerji so kot srbini .Vse sami porazi ,oni pa te poraze proslavljajo..

 • ostrovrhar

  Hrvati že ves čas ponujajo razmejitveno črto po sredini Savudrijske vale Naši cepci pa to zavračajo in hočejo za vsako ceno razmejitev v Piranskem zalivu.

  https://www.portalplus.si/2274/savudrijska-uvala/

 • Jovo Jamnica

  Veliko hude krvi in pametovanja pod člankom, zaključenim z inicialkama A.R. Če to pomeni, da je članek napisal Aleksander Rant, potlej nima smisla, da bi se s tem oremenjeval.

  • Fogglof Tunnek

   Jovo ne sekiraj…idi fPiranski zalif in se koplji ki ti paše…saj je itak celi naš !!!

   • Jovo Jamnica

    Sploh se nea sekiram. Zakaj se ti zdi???

    • Fogglof Tunnek

     Tak pač…ki se jih mnogo sekira…pa sn misli če mogoče tebe tudi kaj črviči v lampu…

     • Jovo Jamnica

      Niti malo. Glih sn si dol potegno na .pdf ono knigo ot Darkoja Darofca – Kratka zgodovina Istre, ker jo je drugi zgodovinar, Peter Štih nekaj šinfo. Ker pa je dost za čitat, bom to delo kuj nekaj cajta v miri…

 • Janez

  TUNNEK !
  BI BIL IDEALEN ZA
  – POSREDNIKA ! IN ZA
  – IZVAJALCA PREPIROV S HRVATI !?
  V
  KONFLIKTIH – S HRVATI : NA RAZMEJITVENI ČRTI V PIRANSKEM ZALIVU !
  Vse
  pogoje za to delo
  – POOGAJALCA, PREPIRLJIVCA, BLAŽILCA KONFLIKTOV – NEDVOMNO – I M A ! Tunnek namreč.

  TUNNEK !
  1. Hrvatov – NE MARA !
  2. Prepirljiv je.
  3. Nadirati – druge ljudi – zna Tunnek – DOBO. DOBRO NADIRA !
  Itd., itrd.
  TUNNEK
  BI BIL KAR – IDEALEN KOT :
  POGAJALEC, VODJA PREPIROV
  Z
  R. HR IN ZS HR RIBIČI IN S HR POLICISTI. – V PIRANSKEM ZALIVU ! Mar ne ? L.r. J. KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Najboljši hrvat je mrtef hrvat…pa to…

   • Janez

    No !
    Tale ? Je malo – huda.
    PREDLAGAJ – PREKOMANDO
    – TEBE NA TISTO – DELOVNO MESTO : ” PREPIRLJIVCA ” S HRVTI ! Talente – ti priznavamo.
    Se
    ZNAŠ DOBRO IN VZTRAJNO
    – PREPIRATI !
    – BLEFIRATI,
    – ZAVAJATI. I.TD.
    Kar ta pravi – bi ti bil za ta posel –
    PREPIRANJA, KI GA SLO POLITIKI – NIKAKOR NE OBVLADAJO ! L.r. Janez KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Mislim, da je brez veze odpirati toliko postof na to temo. Fsak pameten ve, da smo zmagali. To je bilo rečeno že 100X od naših mainstream medijef do tujih verodostojnih medijef… Ne vem no… fsi trdijo, da je Slovenija zmagala…samo Nova24tv, SDS, Janša in ostala desničarska gamad trdi drugače… fuj in fej…

  • Alois Kuhelj

   Ves kaj bedak,imel saem te za malo bolj strpnega ampak,ce je kdo gamad si prav ti!!

   • Krtača 17

    Se bo treba navadit. Cel svet je proti janši. Ostal je sam.

    • tohuvabohu

     Živčni ste, zelo živčni, paradajzarji.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Kuhelj, ti si zabiti Yankee, haa?…Jas sn se tudi rodil v Clevelandu in sn ameriški državljan…samo jas nisem zabiti Yankee… Capish you son of a bitch ????

    • tohuvabohu

     Živčni ste, živčni, paradajzarji.

   • tohuvabohu

    Živčni so, živčni, paradajzarji.

  • tohuvabohu

   Zmagala je šmarnica, podlegel si pa ti, govedo petokolonaško.

 • RATATA

  A ga ni junaka v Sloveniji, ki bi jim t.i.hrvatom povedal resnico, da smo jim odstopili ozemlje, ko se pribežali pred “turčini”.

  • Fogglof Tunnek

   Pa še pol enkrat ko so bežali pred četniki…

 • Slovenec

  Preberite še: “Titova vnukinja je prava lepotica!”

  http://www.zurnal24.si/titova-vnukinja-je-prava-lepotica-clanek-293226

  • Fogglof Tunnek

   Prava lepotica!!!… Mislim, da celo lepša od Eve Irgl !!!

   • Slovenec

    Še ena zanimivost: “Vsi Titovi otroci in vnuki skupaj nimajo toliko bogastva, kot ga ima Rajko Janša.”

    • Fogglof Tunnek

     No, pa smo tam… Dinastija Janša je pokradla pol Slovenije…pa niše ni v zaporu… Zakaj Janez nikoli ni kazensko odgovarjal za krajo in preprodajo orožja? Orožja ki sma ga plačala tudi ti in jas !!!

    • Krtača 17

     A to je pa un k je vikende v Avstriji na keš kupu. Od kod mu tolk gotovine?

     • Slovenec

      To je un k je prodaju orožje v Avstraliji.

     • Krtača 17

      Pa protokolarna darila ki so jih mogl na vladi obvezno kupovat od njega. Ja sama poštenost ga je. Čudn da kle ni nobene afere?

     • Anthon

      Srbine, si jezen, ker so ti matičnu državu tako pomanjšali? Ko tipkaš, moraš tudi malo misliti. Če greš pod Mladino tipkat, ti pa ne bo treba prav nič misliti. Premisli, če imaš s čim.

   • Alois Kuhelj

    Stavim,da ima Eva lepso tamalo,ti pa ze nehaj srat tvoje levicarske finte,pa nisem dsnak!!

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Kuhelj, ti si zabiti Yankee, haa?…Jas sn se tudi rodil v Clevelandu in sn ameriški državljan…samo jas nisem zabiti… Capish you son of a bitch?

     Yankee Doodle came to town,
     For to buy a firelock,
     We will tar and feather him,
     And so we will John Hancock.

     • Alois Kuhelj

      I agree,you can go fuck yourself you bastard you!!!

     • Alois Kuhelj

      Torej so te vun fuknli,ker si prevec rudec,ha??

 • Fogglof Tunnek

  Čujte v desno obrnjene oprode… Voluharja in zapornika Janša in Sanader ste imela 4 leta cajta, pa nič… edino incidenti na morju so takrat bili bolj pogosti…pa to.. Jebemomater da imam praf!!!

  • Krtača 17

   Janša je bil v zaporu, Sanader je bil v zaporu…..

   • Fogglof Tunnek

    Ja, in tota gamad bi naj rešila mejni spor na morju…Ne me jebat!!!

    • Krtača 17

     Tud mene ne.

   • tohuvabohu

    Živčni ste, živčni, paradajzarji!!

  • tohuvabohu

   Živčni ste, živčni, paradajzarji!

 • Krtača 17

  Tudi tole je zanimivo glede Tita:

  Nakon smrti Josipa Broza Tita svi predmeti koji su se nalazili u njegovom privatnom trezoru su zapečaćeni. I tako su stajali 33 godine.

  Državna komisija otvorila je najveću tajnu bivše Jugoslavije, čuvanu 33 godine, sef Josipa Broza Tita.

  Naime, nakon njegove smrti 4. maja 1980. po odluci Predsjedništva SFRJ, svi predmeti koji su se nalazili u Titovom privatnom trezoru, ostali su zapečaćeni. Sef je otvoren tek prošle godine, a neke od najdragocjenijih stvari, poput zlata, deponirane su u trezor u Narodnoj banci Srbije.

  Odlučeno je i da se imovina za koju je utvrđeno da je pripadala porodici Karađorđević, također preda na raspolaganje banci.

  Prema pisanju Telegrafa koji je imao uvid u spisak stvari, u Titovom trezoru nalazilo se, osim zlata, ordenje koje je pripadalo Karađorđevićima, pa čak i plavi safir koji je navodno pripadao kraljevskoj dinastiji Romanov iz Rusije.

  – Vrlo veliko bogatstvo nalazilo se u tom sefu. Bile su tu unikatne ogrlice i nakit koji je pripadao porodici Karađorđević, kazao je jedan od članova komisije.

  U Titovom sefu bilo je:

  – 29,366 kilograma zlata u polugama i prahu
  – 2663 zlatnika i dukata
  – 1.271 komad numizmatičkog novca
  – 26.219 američkih dolara
  – 36.000 njemačkih maraka
  – 149 komada nakita (pripadalo porodici Karađorđević)
  – plavi safir Romanovih
  – 18 kompleta posuđa od srebra
  – 83 komada dugmadi za manšete, kutije za cigarete, medaljoni, prisvjesci i značke

  Če bi bil to Janša, bi blo že petkrat na kajmanskih otokih….

  • Franjo Trojner

   A Karađorđevićem in Romanovim je tudi jemal?? Jaz pa sem mislo, da je največji in prvi kumunist v ex jugi samo svoji državi in državljanom za svoje lastno ugodje prek vseh meja jemal. Kaki kumunist, ki prezira in zanika privat lastnino je te bil to? Ma toti je mel privat lastnine kot kak Gadafi ali Idi Amin, pa priležnic z družbenim denarjem plačanim tudi.

  • Bozz

   33

 • Fogglof Tunnek

  Associated press: “The Tribunal determines that the junction between the Slovenian territorial sea and the ‘High Sea’ is an area in which ships and aircraft enjoy essentially the same rights of access to and from Slovenia as they enjoy on the high seas,”

  A razumete? Koridor nam daje popolnoma iste pravice kot če bi bile mednarodne vode!!!… Tak, zaj pa jokcat k ateku Janezu…”Ati ati…stric Tunek so rekli, da mamo odprto pot na vejko široko in globoko morje, ati ati…smrk smrk…”

  • tohuvabohu

   Živčni ste, živčni, paradajzarji!!!

 • Fogglof Tunnek

  Reuters: “Slovenian Prime Minister Miro Cerar described Thursday’s ruling as “historic”, arguing that the judgement was “definitive and must be applied on both countries”. Of course, this means a “VICTORIOUS BATTLE” for Slovenia.”

  Ste čuli…bitko smo Slovenci dobli!?!?… Hrvati so dobli po pizdi…tak pravi Reuters!!!

 • sprehajalec

  Hrvaška in Slovenija si bosta zaradi incidenta v Piranskem zalivu izmenjali protestni noti

  Vsak dan izmenjava protestnih not.

  • Bozz

   Na koncu bodo lahko že kakšno simfonijo skup sestavili in skupaj zaigrali toliko teh not je že bilo.

 • Fogglof Tunnek

  CNN: The Permanent Court of Arbitration in the Hague ruled that Slovenia should have direct access to international waters in the north Adriatic Sea using a corridor crossing Croatian waters. This was Slovenias VICTORY over Croatia.

  Pa ka ste nori… Celo CNN…worlds no.1 news…poroča o naši zmagi nad hrvati… In zaj to ve celi svet…celo eskimi in južno ameriška skrita plemena v amazonki…Juhuhu!!!

  • Franjo Trojner

   Ma tebi se je od poplave novic čisto obrnilo v glavi! Tunnek tvoji na skrajni levici so že včeraj obrnili pološčo, kaj ti ni Vatovec povedo, kaj si misli o arbitraži in tvojem stiku, ki ga je sam Vatovec imenoval abstraktni. Čuj Tunnek kakšen član skrajne levice te si, če te o prav ničemer ne informirajo?

  • tohuvabohu

   Živčni ste, živčni, paradajzarji!!!!

 • Ogard Novkar

  Levičarji so v bistvu banditi.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, med drugim nemška tiskovna agencija DPA navaja: da je Slovenija dosegla ZMAGO v grenkem mejnem sporu s Hrvačko ter povzema fsebino sodbe in dejstvo, da je Zagreb ne namerava spoštovati, obenem pa pofdarja, da je Berlin opozoril Zagreb, naj ne prezre odločitve iz Haaga. DPA še navaja, da je Merklova na strani Slovenije.

  • tohuvabohu

   A boli, teslo zarukano?

 • luckyss

  Sem res že imel iskren namen, da bi pred komentiranjem prebral spodnje izjave, pa to itak nima smisla, ker ste tam zgolj levo – desne ovce, ki blejite vsaka na svoji strani štale…
  Arbitraža je namenjena predvsem skorumpiranim državam, kjer se politiki ne upajo javno izreči in doseči edino kar je možno…to je kompromis..
  Vsi zaradi svojih volilnih ovc zahtevajo čimveč, torej še malo več kot vse…
  Da poenostavim….Arbitražo je treba sprejeti, če želimo dokazati, da smo vsaj približno kultivirani…
  Hrvati očitno niso…
  In tisti, ki sedaj drek mešate po navodilu “vsevišnjevega”, ki se je s Sanadarjem dogovarjal za incidente v istem zalivu zgolj zaradi pasenja ovc na obeh straneh…..torej iz istega razloga kot ščuva sedaj…ste res…ne vem kaj bi dejal…bom izumil nov izraz ..NADOVCE…;))

  • Krtača 17

   Lej, ti pejdi to povedat 4.in 5.janšistu. Jaz bom šel pa 6. In 7. A je prav? Več jih pa tko ni več. Ps. Ta prvim trem pa tko ni pomoči.

   • luckyss

    Ne bo šlo…glede tega sem obupal, ko sem zgolj hotel predstaviti dejstva in posledice kolaboracije domačih izdajalcev z okupacijskimi silami pod vodstvo m Hitlerja..

    • Krtača 17

     Ja no bo mogl it. Če ne nam ostane sam še da jih tepemo tolk časa da skala zraven poč. To pa spet ni rešitev.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, Krtača pa Lukies grozita desničarjem s tepežem.

      Tole je vajino orožje, ne pa tepež…

      http://americansfortruth.com/uploads/2012/06/columbus.jpeg

     • luckyss

      Tebi sem že davno povedal, da v skladu s svojim nazivom malo “prošetaj” in vmes glej, če se boš kje srečal…
      Sicer pa nikoli ne grozim….če pa že slučajno kaj obljubim, se tega tudi držim…razen, če mi JJ ponudi višjo plačo ;)))

     • sprehajalec

      Auuuuuuuu, danes bo dobra Luna, pa boš lahko sprostil napetost. Če te že Krtača očitno ne more sprostiti…

     • luckyss

      Res…imam v planu narediti piknik, kjer bomo vsi prisotni oblečeni v majice s svojimi tu prijavljenimi “nadimki”…
      Edino orožje bo pivo (v plastičnih kozarcih)…
      Verjetno bi bili zelo presenečeni, ko bi pod “olgo” videli debeluha ..ali pod najbolj militantnimi desnakarji kakšnega plešastega reveža, ki ga doma pretepa žena ;)

     • sprehajalec

      Ne bom te razočaral, verjemi….

   • tohuvabohu

    Zakaj si živčen, uboga rdeča uš?

  • Fogglof Tunnek

   Vem da si prebral fse moje komentarje…in praf je tako !!!

   • Tačka

    Samo jst berem tvoje komentarje!

    • luckyss

     Kuzlica..od kdaj pa me varaš ;)!?

     • Fogglof Tunnek

      Kuzlica?…kako simpatično…misli da je že mokra…

     • luckyss

      Če pride meni na “ror”..bo glede na izgled in težo izstreljena v višjo orbito kot Lajka..
      Psi pač ne poznamo kondomov..

     • Fogglof Tunnek

      …hahahahahahahahahahahahaha….

     • Tačka

      Ampak js bi ti ga vseeno nataknila…pes

     • Tačka

      No viš Tuneka, luckyss je pravi moški, dobro laja.

   • luckyss

    ;)))
    Res jih nisem, sedaj jih pa bom in tudi ostale, ker se je debata očitno razživela in rabim nekaj odzivov desnjakov, da se vsaj malo nasmejim po napornem dnevu…;)))

    • Jovo Jamnica

     Mene lahko mirno preskočiš, ker vsebine članka nisn komentiro…

     • luckyss

      Od kdaj pa se imaš ti za “desnjaka”…?!

     • Jovo Jamnica

      luckyss • 42 minut nazaj
      Sem res že imel iskren namen, da bi pred komentiranjem prebral spodnje izjave, pa to itak nima smisla, ker ste tam zgolj levo – desne ovce, ki blejite vsaka na svoji strani štale…

     • luckyss

      Bom naredil popravek, ker res nisem gledal spodnjih zapisov..
      Pravilno se tole torej glasi takolele ..;)

      “Sem res že imel iskren namen, da bi pred komentiranjem prebral spodnje izjave, pa to itak nima smisla, ker ste tam VEČINOMA zgolj levo – desne ovce, ki blejite vsaka na svoji strani štale..”

     • tohuvabohu

      Kakšna žival pa je zate fogl, prekleta lažniva uš?

  • Tačka

   luuuuuuckyss vuuuuf vuuuf hov…sn vesela ko te vidim. Zakaj vedno lajaš?

  • Anthon

   Veš, kaj si ti zame? Dobro, da ne.

   • luckyss

    “Nadovčarsko pseto “?! Hehehe ..

  • tohuvabohu

   Prekleta uš lažniva, kdo ščuva? Rdečkarji ščuvate na Janšo, potem ko ste zamočili vse, kar se je dalo.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, policisti iz Žalca so pofsem naključno odkrili za pol milijona ojrof kokaina… Baje bojo najprej naredili hišne preiskave pri fseh članih SDS-a…

  • Duhec

   A zdej že skladiščijo???

 • Drago

  Slovenija bi morala vstrajati pri razsodbi arbitražnega sodišča, z manjšimi popravki na kopnem.

  • luckyss

   Tu ni popravkov…sodba je takšna kot je in jo je treba sprejeti v celoti ..tu ni popravkov niti blesarij v stilu “ne priznavam tega sodišča” (Tito in JJ)…

   • tohuvabohu

    Prekleta uš lažniva, kdaj naj bi Janša izrekel to bedarijo?

    • luckyss

     “29. april 2014
     “Med božjimi zapovedmi nikjer nič ne piše o spoštovanju sodstva,” je povedal. (Janša) “Slovenci sodstva ne spoštujemo in mu ne zaupamo. Sam nisem nobena izjema….

     • tohuvabohu

      Še enkrat preberi, glupan. Kje je beseda “ne priznavam”?

     • luckyss

      Teh izjav je več..npr…Feb.2008
      .Premier je na ukrep računskega sodišča reagiral v legendarnem Titovem slogu – “ne priznavam sodbe tega sodišča.” “Pričakujem pisno pojasnilo ministrstva in na podlagi tega se bom odločal o ukrepih,” je dejal Janša…
      ;)

     • tohuvabohu

      In kje je tu nepriznavanje, čombe?

     • Jovo Jamnica

      Moise Tshombe velja v demokratičnem svetu za pozitivca. Kot zmerljivko so ga lansirali komiji za časa živlenja diktatora Tita.

     • tohuvabohu

      Napisal sem z malo začetnico.

     • Jovo Jamnica

      Mislo si pa na onega z vlko…

     • tohuvabohu

      Ah, kaj, dobro se čuje. Tako kot “kunta kinte”.

     • Jovo Jamnica

      A bi se mobutu slapše čulo???

     • tohuvabohu

      Nekoliko.

     • Jovo Jamnica

      Bi blo pa bol slano…

     • tohuvabohu

      Čombe deluje bolj prismuknjeno, mobutu pa bolj surovo. Treba je čutiti nianse.

     • luckyss

      Sam Joseph Goebbels bi te zaposlil, če bi bil še živ…
      Apak najprej bi ti narisal črte, da bi bil vsaj zebra in bi malo skril poreklo.;)

     • tohuvabohu

      Zmanjkalo argumentov, uboga rdeča uš?

     • luckyss

      Dva primera sta mi povsem dovolj…jih pa je še dosti več, vendar nima to smisla dopovedovati nekomu, ki ima glavo do vratu v riti omenjene osebe …
      Adijo za danes ;)…ste me nasmejali, priznam..hvala ;))

     • tohuvabohu

      Dober Goebbelsov vajenec vneto ponavlja floskule “ne priznam sodišča”, “dogovarjal incidente”, in podobne bedarije. Goni se stran za zmeraj, prekleta umazana uš!

   • Drago

    Se strinjam, potem pa naj država pomaga prizadetim ljudem, z vsem kar je mogoče.

    • luckyss

     Absolutno…vsakemu, ki je ostal na hrvaški strani bi morala Slovenija ponuditi ustrezno nepremičnino plus še recimo 100 000 evrov za duševne bolečine ob selitvi…
     Še vedno je to manj kot nam tajkuni in politiki pokradejo v enem tednu

     • tohuvabohu

      75 milijard je škoda, ki so jo naredili rdeči tajkuni.

 • Krtača 17

  A Hrvati že kej Angelo kličejo? Slakonja hehehe: https://youtu.be/zJZfuJdycGc

 • Bozz

  Zakaj Janša ni uredil tega vprašanja meje in dostopa do morja v svojem mandatu? Zakaj se je raje dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu? Itak pa se Hrvati ne bi držali dogovora. Očitno smo priložnost zamudili s sporazumom Drnovšek-Raćan. Priložnost zamujena ne vrne se nobena. Sem pa bral po hrvaških novičarskih portalih, kjer so Hrvati pisali, da je Raćan izdajalec, zaradi tistega sporazuma. Toliko o tem, če bi sploh kdaj lahko bilateralno rešili ta problem z njimi.

  • sprehajalec

   Bozzo, zadeve se ni dalo urediti, ker Hrvatje nastopajo iz maksimalistične pozicije že od samega začetka. Urediti se jo je morda dalo, na samem začetku, če bi jim Slovenci dali kakšno protiuslugo, ko so jo potrebovali, naprimer orožje. Vendar so takrat Slovenci nastopali iz pozicije samozadostnosti in samovšečnosti, ki se je zgradila v 40 letih življenja v Jugi, ko so bili najboljši med slabimi.
   Ko je Hrvatom uspelo z vojaško silo ubraniti državo, pa ko so poleteli na krilih nacionalizma, ni bilo več šans, da bi kakšen njihov politik odstopil od maksimalistične pozicije. To se je zgodilo tudi Račanu. Tukaj so vsi enotni in vsak politik ve, da je njegova smrtna politična obsodba, če bi karkoli odstopil od te pozicije. Tako je tudi danes.

   Račan je takrat dal moder napotek, da naj se vprašanje zamrzne, naj se ne drka z njim, ter se prepusti nekim prihodnjim generacijam. Sedanje so preveč obremenjene, kot lahko vidiš tudi po komentarjih. Ta zadeva se lahko uredi na zadovoljstvo obeh le v nekem dogovoru skritem javnosti, morda celo s pomočjo Vatikana. Ampak ne, Slovenci so šli drkat z izsiljevanjem z EU, pa sedaj z vsakodnevnimi protestnimi notami, ki bodo postale naša stalnica. Pa izsiljevali bi spet s Šengnom.

   bedarija to vprašanje bi se moralo pustiti odprto, še dolga leta in desteletja, ker so se ljudje navadili, da je tako kot je. tako pa je zopet vnesen nemir.

   • Bozz

    Ja, samo če bi se pustilo odprto še dlje bi bila Hrvaška meja ob nesposobnosti naše politike in šibkosti naše države, že na meji z Avstrijo, če malo pretiravam v šali.

  • tohuvabohu

   Zakaj vsi mislite, da lahko Janša v trenutku reši vse, česar vsi rdečkarji Slovenije niso mogli v 25 letih? Saj ni edini faktor, nekaj malega imajo zraven tudi Hrvatje, a ne?
   To o dogovarjanju za incidente je pa gnusna laž. Ali ti ni nič nerodno?

   • Bozz

    To ali je laž ali ne, ne vem. Tako sem slišal govoriti. Vem pa, da je Rop to ven spravil.

    • tohuvabohu

     Ja fino, ne veš, ali je resnica, ampak za pljuvanje po človeku je pa v redu??

     • Bozz

      Janši ne zaupam. Zakaj je zavrnil sporazum Drnovšek-Raćan, ki se je sedaj izkazal za veliko boljšega kot pa tale arbitraža? Zakaj je nastavil svoje tajkune, Šrota, Bavčarja, Čašarja, ki so nas prav tako pokradli? Itd. Janša je kakor bivši komunist, zelo verjetno kontrolirana opozicija, ki uničuje desnico.

      Nisem siguren ali je resnica zaradi vseh laži in zavajanj in mešanja megle tako levih kot tvojih desnih, kolikor pa se spomnim pa obstaja posnetek telefonskega pogovora med Janšo in Sanaderjem, tako da ti moraš dokazati, da ni laž.

     • tohuvabohu

      Zakaj se sploh udeležuješ komentiranja, če nimaš najmanjšega pojma? Ni res, da je Janša zavrnil sporazum Drnovšek-Račan, ampak ga Hrvatje niso RATIFICIRALI. Ni res, da je Janša nastavil Šrota in Bavčarja (je pa res nastavil Časarja, ampak ta je majhna riba, ki se je udinjal različnim strankam). Ni res, da Janša deluje kot bivši komunist v interesu levice. Komunisti so ga izključili že pred 30 leti in od takrat se ne morejo. Najbolj je pa ogabna laž o dogovarjanju za incidente. Zakaj bi moral jaz kaj dokazovati, ti imaš zmešane pojme. Gantarjeva komisija v DZ je milijonkrat prevrtela posnetke, pa ni ugotovila dogovarjanja. Sploh pa nekaj takega lahko zatrjuje zgolj totalen norec.

     • Bozz

      Tudi ti ne veš vsega.

     • tohuvabohu

      Torej, če nečesa ne veš, pa to vseeno trdiš, potem si ali bedak ali lopov. Tertium non datur.

     • Bozz

      Glej, veliko je propagande pomešane med resnico, in jaz sem Janši za razliko od drugih pripravljen dati “the benefit of the doubt” torej, da podvomim o trditvah usmerjenih proti njemu. Ropa absolutno ne maram, ker je prav tako baraba, ampak včasih ti ljudje govorijo tudi resnico, če imajo od nje koristi. Kot tisto, ko je rekel Jankoviču, da ga je on nastavil, da ga je politika nastavla. Kolikor sem razbral iz medijev je bil Rop obsojen izdaje tajnih podatkov, nikjer pa ne piše, da ti tajni podatki niso resnični. Torej razpolagam samo z informacijami, ki jih dobim iz medijev, čeprav se tudi zavedam, da so vsi naši mainstream mediji pristranski in večinoma proti Janši.

      http://www.topnews.si/2017/06/04/vracanje-v-predincidentno-stanje-na-meji-med-slovenijo-in-hrvasko-od-afere-jansa-sanader-do-afere-sekolec-drenik-in-nazaj/

      https://www.finance.si/184577/Rop-se-enkrat-potrdil-prisluskovanje-Sanaderju-in-Jansi?cctest&

      https://www.dnevnik.si/252957/slovenija/252957

      https://www.rtvslo.si/crna-kronika/rop-znova-pred-sodnika-gre-za-pravdo-o-oslovski-senci/422136

      en od komentarjev pod novico:
      “Rop je trdil, da sta se Sanader in Janša dogovarjala. Posnetek očitno razkriva, da sta se le pogovarjala. Zato tak halo obrambe. Tudi če bi se res dogovarjala, Rop tega ne bi smel javno objaviti, saj so dejavnosti SOVE državna tajnost. Kriv bo torej v vsakem primeru.”

      Preveč si naiven, če bi Janša res bil to za kar se predstavlja, bi se ga verjetno že zdavnaj znebili kot so se Krambergerja. Razen, če je po ne vem kakih okoliščinah se znal zavarovati in ostati pri življenju, vse do danes. Moje mnenje je, da je Janša kontrolirana opozicija kakor je komuniste učil Lenin. Janša je bil disident, obstaja pa slika na internetu, na kateri takrat pred osamosvojitvijo v Srbskem priporu priporu liže sladoled in pije kavico LOL. Potem imaš pa še tole od Božidarja Spašića:
      https://www.youtube.com/watch?v=49IuBaA3h6Y

      To moje mnenje, ki izvira iz tega, da ne zaupam več nobenemu našemu politiku in še iz kakšnih drugih stvari, recimo to, da nekateri pišejo, da so vsi naši vodilni politiki prostozidarji, tudi Janša se omenja. Prostozidarji pa nikoli ne delajo v dobro naroda, ampak služijo Antikristu.

      http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/256382/prevelik-dolg-ali-prostozidarji-kaj-nas-je-unicilo

     • tohuvabohu

      Tvoja pisarija je eno samo blebetanje in norčevanje iz poštenih ljudi.

     • Bozz

      Pa še tole:
      https://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/589-kdo-je-v-resnici-ivan-janez-jana-in-kakno-vlogo-igra-e-od-afere-jbtz-1988-naprej-

      Sedaj boš pa seveda trdil, da je Ladislav Troha lažnjivec. Vsi ste vodeni za nos, tako levičarji kot desničarji. Vsi vas peljejo žejne čez vodo.

     • tohuvabohu

      Povedal sem, kar ti gre. Ti pa goni svoje naprej.

 • VERZIFIKATOR

  A propo PROTESNI NOTI

  Fritz Karlsen

  DVEH RIBIČEV KANTATA

  Daleč tamkaj na obzorju
  kjer poletno sonce vzhaja,
  zgodbica se ta dogaja,
  tam ob severnjaškem morju.

  Ribiča sta dva izplula,
  Fritz in Karl po imenu,
  družna v srcu, po namenu,
  ribolovca dva proslula.

  Ribe se tako loviti
  ribiča sta naučila,
  da prebrala navodila
  sta, kako stvar urediti.

  Karl je prisluškovaje
  prav številni ribji jati
  pravzaprav, tako med brati,
  spódil ribe v druge kraje.

  Fritz pa držal mu je mrežo,
  na ulov obilen čakal,
  neučakan v vodo skakal,
  da ujel bi ribo svežo.

  Note v roki sta držala,
  notna namreč melodija
  ribam bojda najbolj prija,
  zaigrata na godala.

  Oživijo njune note,
  zdaj zasliši se kantata,
  družno godeta kot brata,
  dirigenta male flote.

  Pa od not ni zlepa haska,
  nič se ribic ne ujame,
  se še mreža jima vzame,
  v prazno njun orkester praska.

  Mreža, pravita je kriva,
  note pa da vse so prave,
  ribe so številne, zdrave,
  le da zunaj so zaliva.

  Nudi morje se odprto,
  tja bi rada se podala,
  vendar tjakaj za godala
  je prehajanje zaprto.

  Tam ponuja se obzorje,
  polno ribic brez posluha,
  notna melodija gluha
  pač ne spada v Južno morje.

  • luckyss

   Glej in se uči, kaj je takole “mimogrede” pisal France…
   In ne utrujaj dokler se temu vsaj od daleč ne približaš ;))

   Oče Janez ječmen seje,
   tam na polju pr’ Ljubljan’,
   mim’ se vandrovček prismeje,
   sam presveti Kozmijan.

   Prav prijazno ga pozdravi:
   ”Kaj pa delaš Janez tu?!”
   Janez pa je slabe volje:
   ”Kurc te gleda!” reče mu.

   ”Kaj svetnika kurc bi gledal!”
   reče sveti Kozmijan.
   ”Bom naredil coprnijo,
   da bo svet v pokoro djan!”

   Komaj misli te izreče,
   z njive kurci poženo.
   Janez brž po Katro teče:
   ”Katra, Katra kaj bo to?”

   Katra ven iz kajže teče,
   vid’ na njiv’ soldate stat,
   od veselja si jo mane:
   ”Moj ga ‘ma t’ko sam za scat!”

   Katra prvega natakne
   gori doli vzdihujoč.
   Niti enkrat ji ne zmakne,
   z njim jo drajsa celo noč.

   Drugo jutro polna njiva
   samih strumnih je devic,
   vse počepa in poriva,
   saj na svet je dost’ prasic.

   Izmed vseh ljubljanske frajle
   najbolj vnetih so pizda,
   zaslužile bi kolajne,
   znajo fukat kar za dva.

   Sem prišle so na kurbanje,
   tud’ Ljubljančanke gospe,
   najdeb’lejši so le zanje,
   da se v pizdah ne zgube.

   Jel’ to morje Adrijansko,
   ki tak strašno valovi.
   Ne, to pizdovje je ljubljansko,
   ki na kurcih se besni.

   Sred največje kurbarije
   pride mimo coprn’ca,
   pa si zmisli coprnijo,
   da bi stvar še lažje šla.

   ”Stojte pizde nenasitne!
   Kaj nek fukate čepe?
   Zmatrajo se žile ritne,
   lepš’ porivat je leže.

   Kurce ven iz zemlje spul’te
   in zavijte jih v papir.
   Z njim doma si pizde gul’te,
   da bo rit imela mir.

   Reci:”Dominus vobiscum!”
   dominus ti v pizdo skoč’,
   pa boš imela svoj pritiskum,
   k’ te bo drajsal celo noč.

   Kadar pride ti zastoči:
   ”Etkum spiritus tuo!”
   Dominus ti iz ritke skoči
   požegnavši te z vodo.

   Ženske so tako storile,
   kurc pod pajsko pa domov,
   kar naprej so se gonile,
   furt na furt jih je bezov.

   Pele dominus so rano,
   pele dominus zvečer.
   Vse po poslah je poscano,
   dominus je huda zver.

   Tudi Katra s svojim leže
   in nastavi si ga v rit.
   Dominus ji koj postreže,
   tri dni se je nič ne vid.

   Še četrti in še peti
   Katra v luštih izdrži.
   A deveti in deseti
   pizda več je ne srbi.

   Že sta tedna dva minila,
   Katra je že čisto preč,
   je besede pozabila,
   da b’ je kurc ne fukal več.

   Dominus pa kar poriva,
   ne minute ni pr’ mir’.
   Katra je napol še živa,
   pizda kot zmečkan krompir.

   Kje si pizdica nekdanja,
   ki si kurce stiskala?
   Razcefrana kakor cunja
   blagor mu k’ spomin ima.

   ”O nesrečni fuk gol’fivi,”
   še enkrat spregovori.
   Med neštetimi porivi
   bogu dušo izpusti.

   Dajo gor jo na te pare,
   ni je več ko par kosti.
   Dominus naprej jih tare,
   moč ustaviti ga ni.

   Še ko trugo so zabili,
   spaka je po njej bezov.
   Kmal’ bi trugo iz rok spustili,
   t’ko je butal ob pokrov.

   S štriki so jo povezali
   in spustili jo v zemljo.
   Pol so patra poklicali,
   pričak’vali, kaj da bo.

   Pater grobu se približa
   sliš’ v jami ropotat,
   od strahu se brž prekriža,
   mal’ ga tudi prime srat.

   Pater dominus zapoje,
   hoče Katro poškropit,
   -kurc naj gleda žegne tvoje-
   dominus mu skoči v rit.

   K sreči mežnar se požuri:
   ”Etkum spiritus tuo!”
   Dominus jo z rit odkuri,
   več nazaj ga ni bilo.

   Katra v grobu mir uživa,
   moli zanjo če s’ kristjan.
   ”Vsega zla je pizda kriva!”
   pravi sveti Kozmijan.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, novice iz črne kronike se vedno znova uvrščajo med najbolj brane članke, kažejo podatki, ki jih zbirajo posamezni spletni mediji. Številni mediji v želji po večji branosti in gledanosti pozabljajo na etiko, novinarske profesionalne standarde in celo na zakonodajo… Ja Nova24tv…tudi vi ste na spisku tistih ki pozabljate ne eitko in moralo…samo poglejte ka ste naredili z Gašperjem Tičem!!!

  • tohuvabohu

   Nazadnje bo spet Janša kriv, a ne govedo petokolonaško?

   • Fogglof Tunnek

    Ko se zgodi umor, nekateri novinarji tekmujejo z objavo nepreverjenih govoric, ugibanj in domnev, iščejo naključne priče ali bežne znance, ki bi o žrtvi ali storilcu povedali kaj sočnega… Čuj osel, čigav medij je Nova24tv? Ja od Janše zaboga! In kdo je zaj krif?

    • tohuvabohu

     Janša ima v Novi le majhen delež. Sier pa, kaj ima Nova pri Tičevem umoru. A o ozadjih so pisali vsi razen Dela in Dnevnika, vemo tudi zakaj.

     • Fogglof Tunnek

      hahahahahahahahaha…to ti povej tvojim mladoletnim otrokom…meni ne… Nova24tv je Janševa televizija…kapish?

     • tohuvabohu

      Kaj pa to pomeni? Saj je tudi moja.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj osel, javnost ima pravico vedeti, da se je kaznivo dejanje zgodilo, v primeru teh hujših kaznivih dejanj ima pravico zvedeti tudi za storilca ali oškodovanca, nima pa pravice vedeti najobčutljivejši podatkof, kamor sodijo zdravstveni podatki, podatki o našem spolnem življenju.

     • tohuvabohu

      Ima pa pravico zvedeti za možna kriminalna ozadja. Bolj ko bodo policija in podobni organi prikrivali, več bo teorij. Resnice se ne da ustaviti. Enkrat bo bruhnila na dan.

     • Fogglof Tunnek

      Novinarsko častno razsodišče je že v preteklosti ugotavljalo, da je v slovenskih medijih, zlasti v tabloidih in takšnih kot Nova24tv, močno padla občutljivost za temeljno dostojanstvo človeškega bitja po smrti. Fsak človek ima pravico do pietete, tudi ljudje, ki so zaradi tega, ker so javne osebe, sicer bolj izpostavljeni medijski radovednosti…kapish?

     • tohuvabohu

      NČR ima edino vlogo srati po poštenih ljudeh. Dokler ga bodo obvladovali komunajzarji, ni vredno pol vedra postane vode.

     • Fogglof Tunnek

      Ka ma javnost od tega, da novinarji trkajo na vrata mame, ki je izgubila otroka… je to v javnem interesu? Koga? Vaških desničarskih opravljifk in šankističnih desničarskih obrekovalcef? To ni v javnem interesu…kapish?

     • tohuvabohu

      Ne širi debate, govedo. Kje je bila Tiču kršena pravica do zasebnosti?

     • Fogglof Tunnek

      Ka ste desničarji novinarji ali mrhovinarji?… Obstaja taka reč, ki se ji reče “špegl”….je fajn kdaj pogledat vanj, da vidiš kaj in kako… Pomest je potrebno pred lastnim pragom… Glede Tiča pa ne bom nič reko…fse svinjarije ste povedali desnosučni!!!

     • macon

      Debilče pokvarjeno zabito, eno je istospolna usmerjenost, eno je pa porivanje psov v garaži ali posiljevanje omamljenih mladeničev. V vukojebini Sloveniji se seveda ščiti levajzarje z vsemi inštitucijami in se prikriva tudi najhujše zločine. Glede na to, da so začeli z množičnim pokolom, je vse naprej lahko samo blažje in izgleda levi bandi dovoljeno po “naravnem pravu”.

      Levi kulturnjakarji, sami primontiranci na državne seske, bojda zaradi “kvalitete”, so izgleda v veliko primerih popoln človeški izvržek. Nikogar niti zanima ne, kaj poriva Tomićko, Kobala, Godniča in druge veličine ali kaj ti porivajo, verjetno presega še tako zblojeno fantazijo.

     • Fogglof Tunnek

      Ti se pa fukni v jamo…in tam ostani za vekomaj !!!

     • macon

      Bulmastife iz garaže so uspavali, ampak na srečo imajo še tebe. Vaf vaf, kretenčina mongoloidna.

     • Fogglof Tunnek

      Reko sn v jamo…ka še delaš na površju smrduh desničarski????

     • macon

      Koga boli krulac, kaj si ti zakrulil, idiot.

     • Fogglof Tunnek

      V JAMOOOOOOOOOOOO………

     • tohuvabohu

      Zakaj desničarji? Pisali so v glavnem levi (npr. SN). Nova je objavila samo nekaj tistega, kar je krožilo v javnosti in kar je zanimivo za javnost. Pravica do obveščenosti je neodtujljiva. Če je Nova kršila zakon, jo pa toži, govedo.

     • Fogglof Tunnek

      Dejstvo pa je, da je večina ljudi iz desnega pola enostavno postala neke vrste živi mrtvec, brez empatije… zaradi tega sistema nepreverjenega poročanja in bombardiranja z informacijami z fseh strani….Nič več ne občutijo. No, morda rahlo “veselje”, ko se pojavi kakšna takšna novica. Prekprokleti zombiji desničarski!!!

     • tohuvabohu

      Daj, ne serji, klavski sinček. Za primer: Nova ni niti omenila afere s štajerskim ravnateljem. V SMRT ste ga pognali levi mediji. Kje je tu empatija?

     • Fogglof Tunnek

      Ni res… definitivno ste pristranski desni mrhovinarji, ki se zelo trudite umetno ustvarjati javno mnenje. Po domače povedano, radi perete možgane kot vaš Veliki Diktator.

     • macon

      Kreten, pa ti nisi sposoben enega vsebinskega odgovora, kaj ko bi raje pisal na forumu Cicibana, ki ti bo bolj ustrezal?

     • Fogglof Tunnek

      Moji komentarji so najbolj verodostojni…kapish?

     • macon

      Če se tako izražaš na ulici, si verjetno vsak dan tepen in se ti je od vsega hudega že sfrkljalo. Po mojem si dobil še premalo batin.

     • Fogglof Tunnek

      Na Janša24tv-v službi desnice in prirejanja resnice gre definitivno za mrhovinarstvo.

     • tohuvabohu

      Če misliš, da ti tukaj kdo pere možgane, beži, govedo.
      Rasnica je obratna: ti tukaj sistematično pereš možgane. 7700 zmerjaških, poniževalnih in lažnivih postov v pol leta. Ti si hujši od Goebbelsa.

     • Fogglof Tunnek

      Morem Novo24tv, njihove mrhovinarske novinarje in vas, desnosučne komentatorje, postaviti na svoje mesto… Treba vam je malo pristriči peruti…kapish?

     • tohuvabohu

      Če bi bil Tič deklariran desničar, bi pa ti imel največ povedati. Govno petokolonaško!

     • Fogglof Tunnek

      Dovolj je blo…osli v štalo in spat !!!

     • FORT WORTH

      Spel se spat pokvarjenec kucanof. Ni cudno, da so te iz Amerike fuknuli…naprej pa itak ves kak gre (:-)))))
      Lepo ti je tohuvabohu povedal !!

     • FORT WORTH

      +++

     • Aton

      Pa še rodetova deca…

     • luckyss

      Vic tedna ….ali pa ovca meseca..izbiraj ;)

     • tohuvabohu

      A nisi rekel, da se boš pobral od tukaj? Zakaj serješ, ko nimaš nič povedati, uboga zmedena uš??

     • luckyss

      Res je, ampak na takšen idiotizem sem moral odreagirati..sedaj pa res grem ;))

     • tohuvabohu

      Ahhhh, kakšna močna reakcija, haha. Saj nisi nič povedal, siromak.

    • Aton

     Zoki je reku, da je njegov iz Čamca to v silobranu… in da je Š. C. sedaj že malo starejši in da zato ne gre več za pedofilijo…

 • montyamp

  SVETLANA MAKAROVIČ — ZBIRKA NOB PRAVLJIC

  ZA ENAJSTIMI ZIDOVI

 • montyamp

  PRIHAJA NOVA TROJKA

  VONTA – MUSAR – VLASTA

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če so lažne informacije in zavajanje prepovedane, kaznive, kako lahko ta Nova24tv … celo v službi “resnice”, kot se sama reklamira, sploh obstaja? Kako naša zakonodaja to sploh dopušča???

  • sprehajalec

   V principu si revež, 50 let so te šopali v glavo “naši” s svojo resnico. Zato na način, na katerega razmišlja svoboden in najrazvitejši svet, kjer je belo belo in črno črno in ne vse na glavo postavljeno, ne poznaš. Ujetnik si nekih “naših” miselnih vzorcev, ki se desetletja ponavljajo. In so jih predpisali “naši” teoretiki, Kardelj Sperans, Maček Matija, Kučan Murgl’c.

   Potrebuješ psihiatrično pomoč.

   • Fogglof Tunnek

    pssst…

    • sprehajalec

     Prepusti se terapiji, ne upiraj se. Sem kar dober psiholog.

     1. Vaja – Počasi ponavljaj; Levičarji so uničili naš Narod in tudi mene, Tunneka so iznakazili. V naravi levičarja je, da skrbi le zase in vidi le sebe, za narod mu ni mar.

     Sedaj pa se pomiri, sprosti in v poltemi si ponavljaj 1 Vajo 2 uri. Potem pa spat. Spal boš pomirjen, kot še nikoli doslej…..

     • Fogglof Tunnek

      ….šššššššššš…

     • sprehajalec

      Ne upiraj se, to je značilno za infiltrirane pameti. Loti se Vaje 1.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, jas sn mali psihopat, psiho, psihopat,
      in te stisnu bom za vrat, bom za vrat!
      Z mano se ne smeš igrat, se ne smeš igrat,
      ker jas sn mali psihopat, psihopat!

     • sprehajalec

      Vaja 1 Tunnek. Ne upiraj se s samopodobami, k katerim se zatekaš v trenutkih stiske. Levičarstvo te je iznakazilo in onesrečilo mnoge, ki te obkrožajo. Postal si to, kar nisi, neka umetna podoba.

      Pusti si pomagati, začni z Vajo 1 – Počasi ponavljaj; Levičarji so uničili naš Narod in tudi mene, Tunneka so iznakazili. V naravi levičarja je, da skrbi le zase in vidi le sebe, za narod mu ni mar.

     • Fogglof Tunnek

      Čuvaj se sprehajalec, ker te lahko fentam…kapish?

      Jaz sem nor,
      jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!
      Jaz sem nor,
      jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!
      Jaz sem nor,
      jaz sem nor, ahaha,
      jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!

     • sprehajalec

      Nisi nor, si samo levičar. Takšni ste, nevtralen opazovalec bi res mislil, da si nor in ubogi stvor.

     • Fogglof Tunnek

      Zdaj nič več se ne sekiram,
      fse naderem in naprej maširam.
      Se po svoji pameti odločam.
      Norost toplo ti priporočam!
      Če želi si kdo od vas znoret,
      za začetek mora si zapet:

      Jaz sem nor,
      jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!

     • sprehajalec

      Tunnek, ne vdaj se. Vzrok tvojih težav je levičarstvo, na zunaj pa potem deluješ kot norec, to pa je res.

      Loti se Vaje 1.

     • Hribouc

      Nisi psiho, če nimaš svetlomodrih očk!

  • Hribouc

   O, Tunči, si se naspal?
   Kaj pa danes, si že dost zaslužu? A bo za en sendvič? In-kokto, seveda?

 • Janez

  KAJ JE NAJVEČJI DOSEŽEK
  TRILETNEGA VLADANJA
  KOALICIJE
  S D, S M C IN D E S U S ? Če kdo ve za kak velik dosežek, NAJ GA NAPIŠE !
  Jaz
  kot

  EDINI DOSEŽEK TE KOALICIJE VIDIM LE?
  POSLANCI – SD, SMC, DESUS SO – T R I LETA PREJEMALI -OK – P L A Č E ! L.r. J. KOMENDA

  • sevenx

   150.000 novih “prebivalcev”.

   • Janez

    TO JE TEŽJA TEMA !
    Naj se s tem ukvarjajo stranke, za to plačani ljudje, poslanci.
    KOLIKOR JAZ VEM V KONZULATIH SLOVENIJE OMOGOČAJO DOSELJEVANJE.

    – KAKŠNE KRITERIIJE IMAJO ?
    – KDO VODI TE KONZULATE?

    O tem jaz ne vem nič. Naj povedo tisti, ki take stvari vedo. L.r. Janez KOMENDA

    • sprehajalec

     Ne vem sicer kako gre to, ampak danes je bila Aščićka, pa ubogi reveži ki čakajo pred slovenskimi konzulati, hišicami, izpostavami po Balkanu. Štemple je talal Ristić v Banja Luki. Pa neke je tam kazalo, ki hodijo v šole v Sloveniji na davkoplačevalske stroške tukaj pa neko hvalnico so peli, kako imajo v Sloveniji prihodnost, tam pa ne.

     V glavnem v Slovenijo ni problem priti, nekoč sem videl v Kladuši, da je celo mesto imelo NM registracijo.

     • Janez

      TOLE SO TEŽJE TEME !
      ZGOVORITI SE MORAŠ S POSLANCI SDS IN OSTALIH STRANK.
      JAZ
      PRI TEM
      MALO MOREM STORITI, KRR NISEM ČLAN NOBENE STRANKE. L.r. Janez KOMENDA

     • sprehajalec

      Tudi jaz ne…

 • Peter

  Dejstvo je eno: SLOVENIJA OD ČASOV AVSTROOGRSKE SAMO IZGUBLJA ZATO KER SMO SRBSKA OKUPACIJSKA CONA! In kdo jim je dal to pravico??????

  • Zgornji

   Morda pa smo jim sami kaj “dopustili ” … :-/

  • Hribouc

   Še nisi slišal, ali spiš?
   Banditi in mafija komunisti!
   -1. faza Yu revolucije
   Že od l.1936, ko dolgi, suhi, garaški šlosar Josip Broz-Kumrovečki oddide na letovanje k Stalinu v Moskvo.
   -2.faza Yu revolucije
   Že od l.1940, se na široki Balkan vrne mali, sinjeoki general, igralec klavirja in poznavalec jezikov, Stalinov dramski igralec št. 1, J.B. Tito-Lebedev.

   ITD, ITD…

  • lili pili

   Kralj matjaz haaaaaaaa

 • cosmosjasnovidec

  NOVI INCIDENTI GLEDE ARBITRAŽNEGA SPORAZUMA.
  Danes sem moral posredovati pri pomembni odloćitvi.
  Šlo je za zaupno zadevo oziroma sramotno za levaške bluzerje.Poklicali so me zjutraj na naslov katerega ne bom objavljal naj pridem tja,ker je zadeva nujna.
  Ko sem prišel tja je tam bila enota za odstranjevanje explozivnih teles.Na moje začudenje zagledam “pahorja”kateri je imel v tazadnjico zatlačeno explozivno telo (neznan exsploziv) katerega mu je seveda bilo potrebno odstraniti iz nje.
  Vprašal sem zakaj so pa sploh mene klicali tja in sem dobil različna pojasnila.
  Nekateri so “pahorju”kar hoteli raztreliti rit nekateri se z tem niso strinjali češ,da je škoda exploziva ker bi se lahko uporabil za bolj pomembno zadevo in slično.
  Če bi bil zrak čist bi jim naročil aktiviranje exsplozivnega telesa,da bi videli tudi njegovo rušilno moč vendar sem se na koncu moral le odločiti naj mu exploziv tokrat odstranijo,ker sem videl,da je na prizorišče prišel tudi njegov nadrejeni tovariš “kurčan” ni se pa hotel postaviti v bližino “pahorja”.
  Potekala bo seveda preiskava od kod se mu je exsplozivno telo znašlo zapičeno v rit,ker je domnev veliko.
  Nekaj začetnega suma je pa tudi padlo na piranske ribiče in obmejne prebivalce Slovenije.
  Potem so še padle debate glede “baričevičevih” psov in sexualnih seans pri levaškem buziču “f-tiču” katerega je ubil Cakič katerega je tale guzič posilil v sodelovanju še nekaterih iz parlamenta kateri so ostali skrivnost za javnost.
  Skratka bistvo vsega skupaj je ali bodo SLOVENSKI DAVKOPLAČEVALCI morali plačevati še dodatno zaščito varnosti za tovariše kot so “pahor,erjavec,cmerar itd.”kateri so izdali Slovenijo njene meje ozemlje pa prodali hrvatom,da jih oškodovan folk ne bo poslal za njihovim diktatorjem gnusobo “titom”.

  • FUCK COMMUNISM

   hahahahahaha legenda!

 • Adolf Hitler

  stem si naj kazarka band lahk obriše svojo usrano kosmato rit!

 • Janez

  JA !
  ERJAVEC PRAV FLEGMA RAZLAGA
  – KAKO JE Z ARBITRAŽO VSE OK. NIČ MU NI PROBLEM.
  Prav smešno.
  SDS VODSTVO SE RAZBURJA – ZA ERJAVCA JE PA VSE LEPO IN PRAV. L.R. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Ja no !
  AMPAK !
  ALI IMA KDO KAK UPORABEN PREDLOG
  – KAJ STORITI – PROTI TEM – PROTISLOVENSKIM SLO POKOMUNISTOM. L.r. Janez KOMENDA

 • Dromla

  Hrvaška je že v naprej premišljeno načrtovala nasprotovanje Arbitraži, ki jo je pred leti sama zahtevala za cel Piranski zaliv samo zato, da bo Slovenija po Arbitraži zmagoslavno zagrabila v svojo #Zmago# nepreverjenih slabosti!!?? In tako bo tudi veljalo stanje mej.

 • Zgornji

  Bedaaa .. :-P

 • Janez

  ERJAVEC
  IN DR. CERAR
  MINIMALIZIRATA
  ZA SLOVENIJO – ŠIBKE STRANI ARBITRAŽNE RAZSODBE
  – PRREDSTAVLJATA IZID ARBITRAŽE
  – KOT KAR PRECEJŠEN USPEH.
  IN
  PRIPISUJETA “ZASLUGE” SEBI- NE ZELO GLASNO SICER !
  IN
  – PRIPISUJETA “ZASLUGE” – TUDI VLADI OZ. KOALICIJI !
  Tudi – koaliciji – “zasluge” – ne zelo naglas – a vendar ! L.r. Janez KOMENDA

 • Slovenec

  Laž številka 6: Poglejte pet laži, ki so nam jih leta 2010 v zvezi z arbitražo prodajali levičarji!

  Resnica številka 1: Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

  julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

  17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

  26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo arbitražno sodišče v Haagu.

  • Rožle

   Sam na ignor..pa to

   • Bozz

    Tisti, ki te politične zgodovine nimamo v malem prstu bi bilo fino, da slišimo kontra argumente, če ne se bo izkazalo, da vse kar je Slovenec zapisal je res. Torej ignor ne zadostuje, ker s tem samo pritrjuješ Slovencu. Če poznaš resnico, da njegov zapis ni resničen, podaj kontra argumente, ki to dokazujejo.

  • Borut Stari

   Resnica je, da so slovensko ozemlje do reke Mirne v Istri zapravili slovenski partijski veljaki. Dogovor Bakarić- Kardelj.

   • valentin

    To je res !

    • Borut Stari

     Žal.

 • lili pili

  Kako pa so arbitrazo podprli v EPP, kateri clani so tudi sds poslanci, jo niso a ne, ocitno v tej loslanski skupini nasi poslanci nimajo takega rejtinga kot se predstavlja na vasih straneh, razen ko tozarijo svojo lastno drzavo.

 • sunday

  če na svetu ne bi bilo laži, tudi levistov ne bi bilo!!!

 • valentin
 • Adolf Hitler

  VIDEO: Tom Cruise se je vmešal v arbitražo: Zagreba ni več, hrvaško glavno mesto je Laibach! se že vid da v prihodnosti ne eksistira zagreb več temveč Laibach!!

  http://www.slovenskenovice.si/bulvar/hollywood/video-tom-cruise-se-je-vmesal-v-arbitrazo-zagreba-ni-vec-hrvasko-glavno-mesto-je

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!