Poglejte sprenevedanje SD, ki predstavlja “alternativo” trenutni stanovanjski politiki, ki so jo sami pomagali oblikovati

Socialni demokrati so predstavili “alternativo” obstoječi stanovanjski politiki, ki so jo več kot desetletje sami pomagali oblikovati.

SD je v ponedeljek predstavil svojo alternativo trenutni stanovanjski politiki. Evropski poslanki Tanji Fajon, podpisani pod novo iniciativo, je nekako ušlo iz spomina, da so prav oni trenutno v koaliciji, ki naj bi oblikovala to isto stanovanjsko politiko. Pojavlja se vprašanje, če je SD stanovanjska problematika tako zelo peklila, zakaj so čakali vse do zdaj, da bi karkoli ukrenili. Da so se v SD odločili distancirati od trenutno vladajoče SMC pol leta pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami, je najbrž (če jim verjamete) zgolj naključje …

Kakor je na Twitterju zapisal nekdanji poslanec SDS Robert Horvat: “Enostavno ne razumem, kako lahko politična stranka predstavi alternativo svoji lastni vladni politiki … Naj razume, kdor more …”

Prioritete slovenske vlade
Dejstvo je, da so trenutni koaliciji šteti dnevi. Tega se zavedajo tudi koalicijski partnerji, ki se počasi oddaljujejo od trenutne stranke enomandatnice SMC. SD-jevo dobrikanje mladim kaže tudi na licemerstvo znotraj SD, ki nima nikakršnih zadržkov, ko pride do lastne promocije in praznih obljub. Ko pa pride do dejanj, bodo z največjim veseljem poskrbeli za sirskega migranta, medtem ko bodo zaslužnega slovenskega državljana vrgli na cesto. To bi moralo samo po sebi biti dovolj jasna slika, kakšno alternativno stanovanjsko politiko ima SD v mislih.

Veterana slovenske vojne za neodvisnost Branka Šalamuna slovenska država meče iz stanovanja, medtem ko so nezakonitega migranta iz Sirije Ahmada skrili v parlament. Medtem ko sta poslanca SD in Levice Jan Škoberne in Miha Kordiš družno tuhtala, na kakšne načine vse bi lahko obšla zakon in preprečila Ahmadovo deportacijo nazaj na Hrvaško, so pustili slovenskega državljana na robu izselitve. To je realna slika alternativne stanovanjske politike SD.

Ivan Šokić

 • Ana Job

  Kako do stanovanja? A tista “alternativa”, ki jo ponuja Županković ženskam ne velja več??!

  • Zima prihaja

   Čuj to je diskriminacija.Kako pa naj moški pridejo do stanovanja ?

 • althar

  Podgane pač zapuščajo potaplajočo Cerarjevo barko, poleg ministrov tudi stranke. Telovadčev sin je svoje pri udbomafijski kraji odslužil, zdaj je na vrsti posvojenec.

 • Zima prihaja

  Kje je še komunizem kaj dobrega naredil v zgodovini in danes levica .Nastejte mi eno državo kjer ima raja možnost znosno živeti .

 • domovina mili dom

  Kar koli počno, počno, da pred koncem svojega pogreba zajebe** do konca.

 • Aron

  Fake novinar Ivan Šokić? Oseba ne obstaja :)))

  • sprehajalec

   Kot v vsakem socializmu, je tudi v demokratično nostalgičnem socializmu nevarno uporabljati prava imena v raziskovalnem novinarstvu.

 • pajot

  V znanem stilu: alternativa za kućana je kućan.

 • Anton

  skratka naj se navežem na članek, če nisi NAŠ oz “trdeč”, ne prideš do stanovanja.

  sarkazem press

 • Kučko pod pručko

  Ukradeš ga, če si pristaš SD, zaslužiš pa, če voliš SDS!!!

 • samsara

  “Prioritete slovenske vlade”

  Nastanitev azilantov v novoopremljena državna stanovanja, z vsemi brezplačnimi priključki za nedoločen čas brez vsakršnih obveznosti azilantov do tistih, ki jim to razkošje omogočajo s svojim, davkoplačevalskim, denarjem.

 • Janez

  Ja?
  KAKO PA JE S STANOVANJI ?
  V
  KATERA SO SE PREDNOSTNO NASELJEVALI EX FUNKCIONARJI EX KP, ZK.
  TA
  STANOVANJA SO BILA V STAVBAH – NA RELACIJI – ” NAMA – OPERA ” !
  IN?
  Še kje drugjd blizu VLADE IN PARLAMENTA. A kdo ve, kako je s tem zdaj ? L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  …ajde,poslanci sds….sforsirajte janšov zakon,po katerem bodo lahko kupili stanovanja za male pare…..tako ,kot je storil jazbinšek…….zato pa je toliko lastniških stanovanj praznih,ko so jih pa po pet jurjev mark za 70 kvadratov kupovali,pa nimajo toliko družinskih članov,da bi jih zasedli…..no,namesto,da je rajo zazujfal,bi naj ,ko je bil na oblasti ,kaj dobrega naredil….svojga mulca v prestižno službo spravit,zna vsak,ki ima pet minut cajta

  • Janez

   A?
   Veš za kakšen primer odkupa po 5000 DEM ZA 70 M . Daj podatke ? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  No !
  “OSTI JAREJ” ?
  Daj povej, kako se plačuje uporabo stanovanj na npr. CANKARJEVI V CENTRU LJ !
  V
  stanovanjih na tej cesti so ponavadi živeli ?
  – razni DIREKTORJI IN VISOKI DRŽ. URADNIKI EX KP, ZK IZVORA ? L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  Najprej je trba nekaj razčistiti,Slovenija je zaradi socialistične pohabljenosti neprimičninska anomalija tako v EU kot svetu,večina stanovanj kot hiš je v lasti,gre za popolnoma abnormalno stanje ,saj si večina ljudi,tega ne zmore privoščiti oz. vzdrževati.Dejstvo je,da ljudje danes kupujejo na kredit,leasing itd vendar se bo velika večina kreditno zlomila tam po 2/3 odplačanega kredita,ko je treba začeti prva vzdrževanja in tudi mladi več ne bodo.Skratka če pogledamo tujino tam prevladuje najemniški sistem pri nas pa lastniški,ki je v trenutni brezpravni državi še vzdržen zaradi sive ekonomije in raznih popoldanskih del in SP jev,česar v tujini skoraj ni.
  Če pogldate v tujini so latniki neprimičnin bodisi dobro situirani, če pa so slučajno iz bolj delackih vrst pa živijo precej skromno,daleč od slovenskega standarda.
  Skratka pri nas nakup stanovanja ali hiše ni življenski projekt kot v času staršev ampak kot nakup dražjega dopusta ali kake druge potrošne dobrine ,da o kreditih in leasingih za avtomobile zraven niti ne govorimo.
  Skratka glede stanovanjske politike bo treba marsikaj spremeniti predvsem pa vzpostaviti razmere podobne normalnim trgom.

 • Bob

  Kako priti do stanovanja?Prvo moras ugotoviti kaksen je tvoj letni zasluzek ali ce si v zakonu kolik je skupni zasluzek,sele potem lahko zacnes iskat stanovanje ki po ceni odgovarja koliko si sposoben.Naslednji korak je seveda banka,ki bo vse uredila in ti najhitreje omogocila nakup.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!