Poglejte sprenevedanje SD, ki predstavlja “alternativo” trenutni stanovanjski politiki, ki so jo sami pomagali oblikovati

Socialni demokrati so predstavili “alternativo” obstoječi stanovanjski politiki, ki so jo več kot desetletje sami pomagali oblikovati.

SD je v ponedeljek predstavil svojo alternativo trenutni stanovanjski politiki. Evropski poslanki Tanji Fajon, podpisani pod novo iniciativo, je nekako ušlo iz spomina, da so prav oni trenutno v koaliciji, ki naj bi oblikovala to isto stanovanjsko politiko. Pojavlja se vprašanje, če je SD stanovanjska problematika tako zelo peklila, zakaj so čakali vse do zdaj, da bi karkoli ukrenili. Da so se v SD odločili distancirati od trenutno vladajoče SMC pol leta pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami, je najbrž (če jim verjamete) zgolj naključje …

Kakor je na Twitterju zapisal nekdanji poslanec SDS Robert Horvat: “Enostavno ne razumem, kako lahko politična stranka predstavi alternativo svoji lastni vladni politiki … Naj razume, kdor more …”

Prioritete slovenske vlade
Dejstvo je, da so trenutni koaliciji šteti dnevi. Tega se zavedajo tudi koalicijski partnerji, ki se počasi oddaljujejo od trenutne stranke enomandatnice SMC. SD-jevo dobrikanje mladim kaže tudi na licemerstvo znotraj SD, ki nima nikakršnih zadržkov, ko pride do lastne promocije in praznih obljub. Ko pa pride do dejanj, bodo z največjim veseljem poskrbeli za sirskega migranta, medtem ko bodo zaslužnega slovenskega državljana vrgli na cesto. To bi moralo samo po sebi biti dovolj jasna slika, kakšno alternativno stanovanjsko politiko ima SD v mislih.

Veterana slovenske vojne za neodvisnost Branka Šalamuna slovenska država meče iz stanovanja, medtem ko so nezakonitega migranta iz Sirije Ahmada skrili v parlament. Medtem ko sta poslanca SD in Levice Jan Škoberne in Miha Kordiš družno tuhtala, na kakšne načine vse bi lahko obšla zakon in preprečila Ahmadovo deportacijo nazaj na Hrvaško, so pustili slovenskega državljana na robu izselitve. To je realna slika alternativne stanovanjske politike SD.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!