Policija že na delu zaradi preprečitve deportacije Ahmada, padla tudi prva kazenska ovadba

Slika je simbolična. Foto: iStock

V tem tednu smo bili lahko priča akciji, ki na videz spominja na film o superjunakih, ki rešujejo nemočne pred krivico. A tukaj gre zgolj za navidezni vtis, saj se je v resnici zgodila samovoljna akcija poslancev Jana Škoberneta (SD) in Mihe Kordiša (Levica), ki sta se z namenom nabiranja političnih točk odpravila v azilni dom in nezakonitega migranta Ahmada Shamieha odpeljala v Državni zbor, da bi ga zaščitila pred deportacijo. Policija je sporočila, da je v primeru preprečitve deportacije začela zbirati obvestila za utemeljitev razlogov za sum, da je bilo v konkretnem postopku storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. 

Pri tem bo policija skupaj z državnim tožilstvom preverila vse okoliščine navedenega postopka, zato o konkretnih kaznivih dejanjih in osumljencih v tej fazi postopka še niso mogli govoriti.

Padla prva kazenska ovadba
Na delu pa ni samo policija. Predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS Mihael Letonje je namreč podal kazensko ovadbo proti poslancema državnega zbora Janu Škobernetu (SD) in Mihi Kordišu (Levica). Ovadbo je poslal na Generalno policijsko upravo in Vrhovno državno tožilstvo. Kot je poudaril, sta oba poslanca prekoračila svoja pooblastila in s tem postavila pod vprašaj pravno državo, hkrati pa tudi njeno varnost. Zato oba tudi poziva k odstopu in pričakuje ukrepanje pristojnih služb.

Dokaz, da je poslanec Škoberne preprečeval deportacijo, kar je priznal celo sam. V naslednjih dneh je spremenil svojo izjavo in javno govori, da tega ni nikoli storil.

“Vsekakor sta poslanca kršila 257. člen kazenskega zakonika, zlorabila svoj položaj in le upamo lahko, da bodo pristojni organi na njuno hudo kršitev kazenskega zakonika reagirali tako hitro, kot so v torek, da je bila odložena deportacija. Prav tako je nerazumljivo, kako je lahko predsednik Državnega zbora dr. Brglez podprl tovrstno nezakonito akcijo dveh pozornosti lačnih poslancev, ki sta s svojim dejanjem slovenskim državljankam in državljanom pokazala, da so v lastni državi drugorazredni in da se za njihove pravice s takšno vnemo ni vredno boriti,” je bil jasen Letonje.

Spomnimo, kaj se je dogajalo v torek in v dneh po tem …
Po tem, ko so se koalicijski poslanci namestili v pisarni poslanca SD Jana Škoberneta, kjer so klepetali ob kavi, so se med sproščenim pogovorom trojici pridružili tudi predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez, poslanka SMC Jasna Murgel in poslanec SD Matjaž Han. Poslanca sta se zavedala, da sproščenega pogovora, o katerem so javnost seznanili tudi prek družbenega omrežja, ne bodo zmotili policisti, saj ti brez naloga nimajo vstopa v prostore hrama demokracije. Vlak, na katerega bi moral sesti nezakoniti migrant, pa je proti Hrvaški odpeljal brez njega.

Ahmada je v prostorih SD obiskal sam predsednik Državnega zbora Milan Brglez (Foto: Twitter).

Petinštiridesetletnik je pred letom in pol nezakonito pripotoval iz varne države Hrvaške v Slovenijo,  vrhovno, ustavno in evropsko sodišče pa so odločila, da se mora vrniti v sosednjo Hrvaško, ki je kot prva država vstopa v EU pristojna za obravnavo njegove prošnje za azil. Očitno pa so se koalicijski poslanci in poslanci Levice skupaj s premierjem Mirom Cerarjem odločili, da sodišč ne bodo upoštevali, saj so ga odpeljali v Državni zbor in s tem preprečili njegovo deportacijo. Gre za res neverjetno potezo, skregano z zdravo pametjo, glede na to, da so bili tako Cerar kot tudi vpleteni poslanci jasni in glasni glede tega, kako je treba upoštevati odločitve sodišč.

Za prvorazredne državljane – nezakonite migrante – pravna država ne velja
Do preprečitve deportacije nezakonitega migranta Shamieha je bil še posebej kritičen poslanec največje opozicijske stranke SDS Branko Grims, ki se je vprašal, kje je zdaj tista pravna država, spoštovanje sodišč, sodnih odločb, in dodal, da očitno pravna država velja le za drugorazredne državljane, za prvorazredne, med katere prištevamo nezakonite migrante, pa ne velja. Glede omenjene zadeve je na naše vprašanje odgovoril tudi predsednik republike Borut Pahor in poudaril, da je treba spoštovati odločitve sodišč, in dodal, da pristojni ne smejo ustvarjati precedenčnega primera. Po prepričanju največje opozicijske stranke SDS je premier Cerar zlorabil svoj položaj, potem ko je dosegel neizvršitev zakonite odločbe v primeru sirskega migranta. Po prepričanju poslanca Vinka Gorenaka je Cerar storil kaznivo dejanje, ki ga je treba preganjati, zato so vložili ustavno obtožbo proti Cerarju. Gorenak izpostavlja, da je MNZ izdal dokončno, pravnomočno in izvršljivo odločbo, po kateri bi moral biti nezakoniti sirski migrant včeraj deportiran na ozemlje Republike Hrvaške. “Akt, ki ga je izdalo ministrstvo za notranje zadeve, je izvršljiv in ga ne more odpraviti nihče več. Akt je zakonit, preizkušen tudi na Vrhovnem sodišču RS, Evropskem sodišču in Ustavnem sodišču RS,” je jasen  Gorenak

Cerar pokazal tri obraze
Glede primera se je na novinarski konferenci oglasil premier Cerar, kjer je nekako pokazal tri obraze. Zahteval je, naj se sodišča spoštujejo, okrcal poslance, ki so Ahmada peljali v Državni zbor, a hkrati dejal, da bodo na vladi uredili, da bo lahko ostal v Sloveniji. Naravnost smešno pa je, da je Cerar med tem, ko je kritiziral klepet migranta s poslanci v Državnem zboru, dejal, da gre za očitno predvolilno kampanjo, in dodal, da upa, da se kaj takega ne bo ponovilo. Glede na to, da sta migranta obiskala tudi Milan Brglez in Jasna Murgel, je več kot očitno, da je tudi njegova stranka vključena v predvolilno kampanjo. V primeru Ahmada pa je vendarle prišlo do zasuka, potem ko je predsednik koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec po seji vlade priznal, da vlada nima pristojnosti glede statusa sirskega migranta.

Ahmad Shamieh je slovenske davkoplačevalce stal najmanj 50.000 evrov, tolikšnega zneska pa slovenski upokojenec ne vidi v desetletju, kar v praksi kaže na to, da smo Slovenci, ki prispevamo denar v državni proračun, drugorazredni, pri tem pa se prav tako ne smemo nadejati, da bi se za nas zavzela Cerarjeva koalicija in sestankovala na podoben način, kot da bi bilo v državi izredno stanje. Očitno smo državljani dobri le takrat, ko je treba financirati plače javnih uslužbencev, ki jih je vedno več, ko pa smo žrtve slovenskega krivosodja in administrativnih napak, pa lahko pričakujemo le gluha ušesa vlade.

N. Ž.

 • Stajerka

  medsebojno lewaško klanje dosega vrelišče……

  Če bodo v Levici interpelacijo predlagali, pričakujejo, da jih bodo pri tem podprli v SD in vsi tisti poslanci, ki so se jasno zavzeli za Šamijeve pravice. Za vložitev interpelacije je namreč potrebnih deset podpisov poslancev, v poslanski skupini Levice pa jih je pet.
  Györkös Žnidararjeva je po njihovem mnenju sicer “kriva, da smo se v tej situaciji sploh našli”. Ministrico so v odzivu na dogajanje na seji vlade tudi označili kot “izgonom naklonjeno”.

  Cerar zdaj si pa v zadnjični odprtini……en Kordiš vam sesuva vlado, medtem pa se že cela 4 leta ukvarjate samo z JJ…..družno z levico ste kršili ustavo in ga vrgli iz DZ……
  palca ma dva konca ali drugače – bumerang, se po vseh naravnih zakonitostih, vedno vrne na izhodiščno točko…..
  kar se tiče zgoraj navedene ovadbe…..edino pravilno…..

 • Stajerka

  Kordiš je mel zvečer friško frizuro……častil Šami, al je padel fuš???……jebe se Šamiju za račun in razum!!!….in žal tudi inšpektorjem, ki jim v oči padajo samo slovenske ženice kmečkega žulja, vrtnarji in vulkanizerji……

  • Novakec1

   Ti zadnji niso njihovi, vsa ostala pritepena gulazen pa.

  • pajot

   Naj vprašajo tisto ženičko,ki je na ljubljanski tržnici prodala šopek peteršilja brez računa,kolk bo morala kazni plačat. Tale dr.frizer pa kar zastonj v parlamentu striže poslance,ki ne poznajo zakonov in ustave. Mater,pa kateri bedak jih je izvolil?

   • sloustava

    Tocnoe, kaksen bedak jih je izvolil! Naj ti skusam odgovoriti: madzaronski, cistokrvno mesanski, bavconski, tajkunski, antidemokratski. Presstitucija opravlja ogromno delo, ce vemo, da je Golobic dobesedno izdal, da so mediji kupljeni. Bo tega konec? Ja, tisti hip, ko bomo postali osebe z integriteto, se bomo samospostovali in priznali zgodovino. Mislimo na nase otroke in ne dajmo jim popotnice lazi, kucanizma in amorale! Vsegliharstvo pa je val, na katerem jahajo barabe!

   • KIKI

    ZZZB in SOROS COMPANNY

 • McBobo

  Super si takole levaki nabirajo točke in sicer negativne v očeh javnosti. Kar še več takih akcij.

 • Bozz

  “Ahmad Shamieh je slovenske davkoplačevalce stal najmanj 50.000 evrov, tolikšnega zneska pa slovenski upokojenec ne vidi v desetletju, kar v praksi kaže na to, da smo Slovenci, ki prispevamo denar v državni proračun, drugorazredni,”

  In kdaj ga bomo nehali prispevati? Masovna državljanska nepokoroščina? Tega pa ne upate, ker potem boste lačni, ker nimate ali pa ne obdelujete svoje zemlje in ne redite svojih živali, ker to je samo za nas kmete, vi ste pa gospodi, ja kaj bo pa sosed reku, če bom mel par kur doma, ja kaj si bo pa mislu, sem ja prefin za kaj takega, potem pa glavo dol in še naprej prispevati za uvoz jihadistov in za davčne oaze in vse ostalo. Zato so pa uničili samooskrbo in nas naredili odvisne. Če se hoče narod upret, mora imeti v prvi vrsti hrano, ko zagusti. Če hrane ni, tudi upora ni. Je samo pohlevno kimanje tistim, ki imajo vso oblast nad hrano.

 • cosmosjasnovidec

  Škoberneta in Kordeža morajo zapreti.
  Taka je ustava zakona katero sta kršila in delovala proti Slo ustavi kar se tretira kot državna sovražnika in izdajalca.Očitno sta pa tudi podpornika muslimanskih teroristov kot vsi levaki.

  • Steiermark

   Verjetno pa tudi da sta na “seznamu” soroša in milančka! In ali sta koristoljubneža ali pa bebca, druge variante zanju in njihove pripadnike, ni!

  • KIKI

   Kordiš ima čisto novo frizurco; t.i. Ahmedovo “čepico”…. prečko na sredini, da se noter vidi !
   Kaj le ? Luft je brezbarven!

 • Bozz

  En dober primer kako desničarji na MMC preberejo levičarje:

  Levičar:
  “Človečnost je izgubila, desničarji slavijo.”
  +14
  -37

  1. desničar odgovori:
  “Dobrodosel v demokraciji, kjer veljajo zakoni… Morda se se kdaj vrnemo v nacizem, komunizem in ostale totalitarizme, kjer se to lahko ignorira in bos lahko v miru uzival (dokler te ne bo kdo mimo sodisc cesa obsodil in odstranil)…”
  +15
  -5

  in še drugi:
  “KLIPAN

  Če želite bit človečni, je vsak trenutek na stotine možnosti v Sloveniji, če pa so vam v ospredju migranti pa jih je ogromno v Trstu in Gorici na mrazu. Samo organizirat se je treba.”
  +16
  -7

  …in vse tiho je bilo…

  • Anton

   Saj tako razmišlja vsak mentalno zdrav človek.

  • pajot

   Lahko bi jih iz tunela v Gorici odvlekli na Sabotin,da bi dodali napisu TITO še LJUBIČICE BELA.

  • Ana Job

   Človečnost umira in to me žalosti. Mali človek nima nikakršne vrednosti več.

 • lauraas

  Azbestnim bolnikom v Anhovem pa niso hoteli dati odškodnin, pa so tisti nekaj prispevali za Slovenijo!

  • KIKI

   Ja butec, kje pa je Anhovo? A je v Ljubljani?

 • janez zorman

  Pri Cerarju se lahko vprašamo o treh zadevah: Ali ne zna tistega, kar mu svetuje piar, prenesti v svoj govor, ali mu piar “namerno” škoduje, kar je popolnoma mogoče, ali pa je enostavno “butl”.

 • lauraas

  A veste, da so nekatere kmečke penzije 230 eur za nepolno del. dobo, ampak vseeno so državi nekaj prispevali, kaj je pa državi dal migrant?

  • janez zorman

   Imaš pa recimo tudi primer “slovenske gospe” (pa ne ene), ko gospa celo življenje ni prispevala v pokojninsko blagajno niti centa, saj je bila celo življenje gospa. Živi v DSO. Dobiva cca. 270 € penzije – preživnine – socialne podpore, razliko do polne cene oskrbovanja v DSO pa ji pokriva sociala v višini cca. 770 €. In tako je naša “slovenska gospa” prišla do 1000 € penzije, brez dneva delovne dobe.
   Pravilno je, da socialna država deluje in da je tudi gospa obravnavana vzajemno – socialno, vendar se njena “penzija-podpora-preživnina” ne bi smela napajati iz istega žaklja, iz katerega se izplačujejo penzije “pravim penzionistom” !

   • Oregon

    da numa borčevskega dodatka? Smo ravno izvedeli da je število borcev od leta 1945 v 72ih letih naraslo na 35.000. Samo v Butalah možno.

   • KIKI

    Ej, to so brhke partizanke,
    v njih se pretaka rdeča kri,
    v delu res so vse neznanke,
    za rop pa prave so ciganke !

  • KIKI

   Če še ni, pa še bo, ko bo pokazal Slovencem svoje znanje iz Alahove “biblije”!
   Takrat pa bežite kolikor vas noge neso!

  • samotoje

   Ahmad je zelo dragocena pridobitev. Kuha za smrklje in smrkoline, ki se zadevajo in valjajo po Rogu, uprizarjajo performanse in inštalacije in si domišljajo, da so(na tuj račun) sol sveta. “Nič mej, nič narodov”, so cvilil ti isti v kamero, ko so reševali svojega kuharja pred azilnim domom. Vsak, ki ima otroke, bi se moral zgroziti. Taki bi radi vladali in tudi bodo, če jih vsi skupaj ne bomo ustavili. Na volitvah. Nikoli več ne smeta Metelkova in Rog prestopiti praga parlamenta. Marginalci sodijo na obrobje.

 • RATATA

  Ovadba še ni padla, vložena je bila. Končno ena.
  Morje dejanj, ki so jih izvedli pokomunistični preužitkarji kaviar socialistične veroizpovedi proti Slovencem in Sloveniji še čaka na vložitev kazenskih ovadb, pa se vlagatelj ne najde.

 • resnicaboli

  Bojim se da ne bo nič pač so naši. So že tega Sirca odpeljali na Hrvaško?

 • indijanka

  Zgodba o reševanju Ahmedu je tipična zgodba Butalcev, ki iz nič naredijo pravi cirkus. Glede na način reševanja, bi vsak pomislil, da Ahmeda vračamo v Sirijo v naročje vojne in ne v sosednjo..mirno državo. Kot bi šlo za življenje ali smrt. Verjamem, da bo zgodba poučna. Postopki vrnitve so predolgi. Ahmed bi moral biti naslednji dan, ko je prikorakal v Slovenijo, vrnjen na Hrvaško. Pa tega cirkusa ne bi bilo. Kot mati, tega Ahmeda nikoli ne bom razumela. Kako se je dveh letih lahko navezal na našo državo in prijatelje, v deželi kjer divja vojna pa je pustil svoje hčere in ženo.

  • Steiermark

   Tako kot vsi musliči,, je pač pustil ženo in hčerke doma, da bodo lahko “služile” spolnim potrebam njegovih muslijevskih zveri – za kanon futer….. In kot vemo, da ženska v islamu nima nobene vrednosti, kvečjemu je v napoto, se jih je pač rešil tako, da je sam prišel uživat k nam, kjer kmunistična govna dobro skrbijo za takšne lenuhe in prevarante ter jih šopajo z našim denarjem, medtem ko za upokojence in tiste na minimalcu, ki garajo za revščino, ni denarja. Kot pa izgleda, večini volilcev v Sloveniji, še vedno ni kapnilo v glavo, da “socialistična” drhal ne prinaša nič dobrega za človeka, ampak samo zlo in nepravico, so pač pri zadnjih volitvah dali največ glasov dvema socialističnima kulakoma, ki takšno nagravžnost, ki se dogaja pri nas, podpirata, drugi, ki bi lahko bili pravični in pošteni (predvsem Angelca in Romana) pa so namenili manj kot drobtinice…. Po tem lahko sklepamo samo to, da so volilci v Sloveniji avtodestruktivni in zabiti – seveda tisti, ki tema dvema damama niso namenili svojega glasu!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Takim se reče pussy.

   • Steiermark

    Takšni so pussy, enkrat sorošove, enkrat milančkove itd…..

  • MEFISTO

   Indijanka, ti bi pa že morala vedeti, da čista ljubezen premaga vse ovire.

   Ahmad se je tako zaljubil v Slovenijo, ki jo stane vsak mesec dobrih 2.000 Evrov, da je pozabil celo na družino.

   • indijanka

    Verjamem, da je ljubezen vse. Ampak…tista iz srca. Ne pa do denarja. Zelo, zelo sem jezna na Kordiša in Škoberneta, dva otročaja, ki sta popolnoma neodgovorno pritisnila na ženska srca. Čeprav Ahmeda kot moškega preziram, vseeno občutim usmiljenje do njega in njegove družine, ker jih je prizadela vojna. Pred tak dvom me nekdo, ki vodi državo nikoli ne bi smel postaviti.

    • MEFISTO

     Misliš, da se je njemu kaj smilila družina, ko jo je zapustil.

     Bi ti zapustila otroke in poskrbela le za lastno rit, če bi bilo tako hudo?

     • indijanka

      Nikoli ne bi zapustila svojih otrok.

     • Ana Job

      Tako bi morale razmišljati vse ženske.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ne vem, zakaj tako ne bi smeli razmišljati tudi moški. Pravzaprav so oni tisti, ki pa morajo z vsemi sredstvi prvi branit svojo družino in jo nikoli zapustiti. Meni se zdi, da je vsak moški, ki zapusti svojo ženo in svoje otroke navaden pussy (in to ne glede na razloge).

     • Ana Job

      Imaš prav. Majhne otroke zapustiti je nedopustno.

     • Mojca pokraculja

      Včeraj v Hoferju na blagajni stojim za arabsko družino. Mati,oče in 4 otroci. Tri deklice od 3 do 7 let starosti, zadnji četrti otrok, v očetovem naročju, deček. Mati pokrita v dolgih oblačilih, na glavi zamotana, a ne z ruto, ampak z nekakšnim tanjšim rahlo prosojnim oprijetim “štumfom”, čezenj pa prek oči zavezana črna maska iz blaga.Skozi režoza oči v maski se je videlo, da ženska nosi očala. Grozljiva podoba , mene je dobesedno spreletel srh. Vse tri deklice zamotane v rute. Plačal je on.
      Verjemi, da pri arabcu ne bi imela(e) nobenih šans odločati o svojih otrokih. On odloča o vsem. To je Ahmad !

     • indijanka

      Verjetno te je spreletaval srh.

     • Mojca pokraculja

      Občutkov se ne da opisati , to je treba videti v živo. Lani sem pa na morju na Krku videla mlado žensko, ki se je kopala v burkiniju. Mož jo je iz pomola nadzoroval in fotografiral . Vsakokrat ko je prišla iz vode, si je z rokami odstranjevala vodo iz premočenega oblačila, ki je bilo do tal. Potem je morala še večkrat skočiti s pomola v morje, da jo je fotkal. V bližnji bife je šel on in oba otroka, ona je pa sedela na plaži. V teh dveh”prizorih” lahko vidiš in predvsem začutiš kult gospodarja nad žensko in njeno brezpravnost, saj je le objekt.

     • indijanka

      Brrrr..grozljivo.

     • samotoje

      Podoba Evrope in seveda Slovenije v relativno bližnji prihodnosti. Z Ahmadi prihaja v še hitrejšem tempu. Srednji vek v vsej svoji zaostalosti. Mi pa se igramo filantrope.

     • Mojca pokraculja

      Ne samo filantrope, mi se igramo “smiljenje”, “humanost” in “altruizem”.

    • Ana Job

     Draga prijateljica, tudi jaz mislim, da je ljubezen vse. Če bi ljudje gledali skozi svoja srca, ne bi bili tako neizmerno polni sovraštva.

    • Mojca pokraculja

     Indi malo pomisli, tu ne gre za altruizem. Zadaj so drugi interesi. Vsi podatki v zvezi z Ahmadom so nepreverljivi, nam jih lansirajo v taki obliki, da se zgodba izide. Smrdi predvsem to, da je zadaj Krivic, ki je očitno ves čas njegov “pravnik”. Zato ne more požreti poraza, saj so vsa sodišča zavrnila pritožbe. Rešitev, a hkrati spet nova nezakonitost, je v diskrecijski pravici. In končno, zakaj toliko strahu, če ga prevzame Hrvaška? Ali ni članica EU? So tam zakoni bistveno drugačni?

     • indijanka

      A Krivic se poigrava z njim?

   • Ana Job

    Včasih čista ljubezen ne premaga vsega, na žalost, čeprav jaz verjamem v ljubezen.

  • Bozz

   Indijanka preberi si Koran vsaj po delih, če ne v celoti, najdi kakšno dobro internet stran, in ostale Islamske verske knjige pa boš razumela zakaj tako ravnajo s svojimi ženami in hčerami. Ženske v Islamu so enake psom. Preberi, če ne verjameš. Potem je Mohamed rekel, da bodo v peklu samo ženske in tako dalje. Njim dol so ženske samo za razplod in to je to.

   Če pa znaš angleško, pa si poglej tale zelo dober dokumentarec, ki razgali vso bedo in grozo Islama:

   ISLAM FALSE RELIGION EXPOSED Documentary Sword and the Crescent Full
   https://www.youtube.com/watch?v=QwVIeHSgms0

   Haugh

  • samsara

   Briga njega z anjegove ženske. Musli pač, saj zdaj jih že nekoliko bolje poznaš kajne, vsaj posredno.

  • samotoje

   Imamo scenarij za film Reševanje vojaka brivca Ahmada. Ideje za igralsko ekipo?

   • Steiermark

    dober akter, ki bi ga spodobno zastopal bi bil Merdadorfer….

 • totex39

  Upam, da bo pravici zagotovljeno, da bodo vsi te delomrzneži, poslanci in vladni debili, ki nam solijo pamet o kršitvi zakona kaznovani z odstopom vseh političnih funkcij.

  • KIKI

   Nihče ne bo kaznovan, kot ponavadi! Levaki si lahko privoščijo vse mogoče neumnosti
   in nerazumnosti in to našo ubogo državo stane preko vseh meja!
   Kakšna družina neki? Kaj je za musliča ena žena ? Hčere pa tako niso uporabne
   ali pa jih je že prodal, da je lahko odpeketal v deželo “sanj”, pa je na poti naletel
   ravno na našo vukojebino, ki mu, z bebavimi levaki čisto prav pride in bo, kot gotovo
   namerava , ugodna pozicija za skok v pravo EU !

 • MEFISTO

  Tudi jaz se počutim prisilnega migranta v Sloveniji.

  Zahtevam, da me vrnejo iz te postkomunistične vukojebine nazaj v avstroogrsko in pod presvitle cesarje Habsburške.

  • KIKI

   Vzemi me zraven, prosim!

   • MEFISTO

    Z veseljem, toda to je odvisno od organov pregona in socialne države.

   • Goran Hvala

    A vidva sta tolk lena da se vama ne lubi niti tistih 20km do avstrije…pa bosta v svojem raju…sam ocitno ste desni res lenuhi..sam jamrat pa kaj bi mel..premakne se ne pa noben…bi mogl vse drugo k vam pridet..pa za take deloholike se predstavljate…mal sta smesna..

    • MEFISTO

     Prjatu razumni, se še kar seliš z Reporterja?

     • Goran Hvala

      Sej ves mi navadni smrtniki nimamo tolk hardcore IQ kot vi desnaki…ne razumemo teh vasih ugank..edin akoda je da vas noben ne mara…se vasi lastni ne..zato pa zmeri zgubite na volitvah…nimas kaj…

    • Soave

     Kaj pa tebe ščiplje ?? A sedaj bomo pa vsi odšli v Avstrijo ?
     o, pa ja de !! Da se bodo migranti vseh sort pod kuratelo komunjar pasli po naši državi ?
     Od kje ti pa misel, da mi ne delamo ?
     Jamramo pa občasno samo tule. Drugje nam ne dovolijo.

     • Goran Hvala

      Kak obcasno…vsakominutno ne sam vsakodnevno…jest vas nikamor ne podim..zarad mene bodte kjer hocte…sam ce bi ze vsi drugi mogli v rusijo pa nevem kam se…zakaj pa vi ne v nemcijo?..uni ki jih podite v rusijo baje fino zvijo v slo torej zakaj bi sli..vi pa sam jamrate pa vam ni da bi sli v avstrijo…mal cudne poglede imate…vam drsnakom bi mogl vse k rit prletet ceprav se imate za neke tezke garace…ppznam ogromno desnakov zaposlenih na bankah in v raznih javnih ustanovah…le kaj delajo tam…aja garajo…sej res…;-)

  • Hun

   hlapc tec avstrijskemu gospodarju…pomije goltat

 • bubamara

  Ko vrhunsku ustavni sodnik ne razume ustavnih pravic. Vedno sem trdil, da imajo v Sloveniji trije pravniki šest mnenj. Pravo je v razvitih državah zelo ekzaktna veda; v Sloveniji je pravo odvisno od imena in priimka.

  • Štalmajster

   “Pravo je v razvitih državah zelo ekzaktna veda” ;-))))))))))))))))

   • Krtača 20

    Ja, pa predvsem bi se moral držat tistega reka: ko odpove pamet, so na vrsti zakoni.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Heh, če bi zakone pisali ljudje z zdravim razumom. In kaj ti pomagajo zakoni brez zdravega razuma? V tem je problem, ker se nekateri držijo zakonov brez pameti.

  • bednick

   Ti si bolj buba kot mara.

 • Oregon

  čist jih je odneslo, s čim se ukvarjajo v parlamentu, ljubi Bog!!!!!

  • mona lisa

   Ja za druorazredne se jim ne zdi vredno ukvarjat, pravzaprav se z drugorazrednimi ukvarjajo samo takrat ko razmišljajo kako nam zmaknit še tisti drobiž ki nam je ostal.

 • MEFISTO

  Bodo Cerarja, Kordiša, Škoberneta in druge škodljivce aretirali in vklenili ter jih za strah drugim zvezane vodili po nekoč slovenski Ljubljani?

  • KIKI

   To bi bil imeniten predbožični poklon Slovencem!

   • dež

    In za finale bi jih namakali v Ljubljanici. Po možnosti pri malo višjem vodostaju.

  • Steiermark

   Ja, ampak morali bi jih “voditi” po Lublani, na način, kot je to počela socialistična morilska golazen z zavednimi ljudmi ali pa najmanj, kot je njihov idejni socialistični tovariš, enver hodža, to počel s svojimi ljudmi, ki so hoteli pobegniti ven iz albanije, ter jih zvezane za noge vlekel po tirani……

 • KIKI

  Kakšen pravnik neki, tale Cerar! ? Bog mi pomagaj, če bi bil Cerar kakšen
  prečastiti sodnik, bi moja glava vsak drugi dan letela z vratu!
  Ko mu je mamica Zdenka urejala status z doktoratom , ni razmišljala,
  kako neumno dejanje je naredila, saj je spravila v pat pozicijo kar celo
  državo! Zakaj ga ni pustila, da se še naprej igra v zlatem Titovem
  peskovniku?

 • bednick

  Kaj pa ta varianta:

  deportirati Kordeša, brivca obdržati?

  • MEFISTO

   Jaz bi poleg brivca deportiral še Kordeža, Škoberneta in mnoge druge škodljivce.

   Malo me skrbi, da jih Hrvaška ne bi hotela sprejeti, ker imajo svojih na pretek.

   • mona lisa

    Pa ne na Hrvaško. V arabske države.

    • samotoje

     Bosta Kordiš in Škoberne v tančicah plesala trebušne plese, N’toko ali kaj je že bo pa ritem tolkel.
     Exotic dancing club Pri Ahmadu.

  • Ana Job

   Ta variata mi je pa všeč.

  • samotoje

   Oba deportirati. ASAP.

 • tzt

  Glede na glas brivca iz Damaska sklepam, da je gej. Očitno se je dobro onegavil z lezbačami in pedri tam v Rogu. Bedaka Kordiša pa častil z davkoplačevalskim denarjem z alkoholom in kako črtico.

 • Krtača 20

  Kle pa tud mene močno zanima kdo je zataškal da se je postopek za Ahmada vlekel dve leti (lažno upanje, življenje itd). Pa zakaj se prvi polcajski kanti kar na lepem tako mudi, da pri dveh letih zavlačevanja, ne more počakat še tist dan da se stvari skristalizirajo in dela cel halo. Zelo smrdi po desnem drekcu….

  • Steiermark

   Pravilno, krtača, istočasno pa je potrebno poskrbeti, da tile njegovi, bricotovi podporniki, levi zombiji vrnejo vseh 50.000 evrov, ki jih je ta pošast neupravičeno prejela – na naš račun, vsem pa na koncu dati brco v pederastično umazano ri….t!

   • Goran Hvala

    In zakaj je posast?…aja sej res..ni desnak..

    • Hun

     dj pust tega avstrijskega nacija…mogu bi mu kdo dobr pizdo stovct

     • MEFISTO

      A kar sam sebe dopolnjuješ?

     • Hun

      napusi se kurca…smrad rasisticn

     • FUCK COMMUNISM

      Pezde, od besed k dejanjem!!! Ce so ti kozjejebci tako pri srcu, si jih pelji domov!!!

     • FUCK COMMUNISM

      Ti pezde si tko zabit, da pizde sploh najdu ne bi. Bebec!

     • Goran Hvala

      Ma ne sej je kul…sej sm ti ze pisal da je tame to pratika…oziroma pavliha..;-)..tak da men je szper ker se tko napenja in zivcira..;-)

    • Steiermark

     Vsak, ki postavlja tako zabita vprašanja, kot ti, mora najprej biti človek, da lahko vse skupaj razume…… Ti si pa tega muslija, ki mu je tako, kot vsem ostalim muslijem, vseeno, ali naskoči kozo ali tebe, ker se jim prave ženske gravžajo, ne gravžajo pa se jim poleg takih kot si ti, lastni majhni otroci, odpelji si ga domov in se veselita eden drugega, v “naskakovanju”!

     • Goran Hvala

      Kaj je men super ker tebe cist iz tira vrze….dejmo se kesno za v pratiko nazi…sobota je se dolga men se pa smeji…;-)

  • dež

   Lahko, da gre za desni drekec, a greznica je leva in zelo smrdljiva.

  • MEFISTO

   Naj se ti ne smili!

   Podarjeni dve leti je živel v izobilju, kakršnega ni poznal.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Zelo usmerjeno razmišljanje. Iz točke a v točko b, vmes pa najti “racionalne” argumente, ki podpirajo to smer. Temu se reče samoprevara. In tega je tolk na levi in na levi, da glava boli.
   Še enkrat: Izvorne desnice pri nas ni!

   • Krtača 20

    Jah tud to maš prav. Za tole zadevo zadej stojita ex komunajzerski polcaj pa ex komunajzerski čelavi šiptar. Kaj češ… in spet zadevo rešujeta destruktivno in ne konstruktivno. Pokakala se bosta v hlače, nič druzga. Drugač pa že iz zgodovine vemo kako sta Janša pa Bavči preko odbora za človekove pravice brisala ljudi iz evidenc. Ne sam tiste ki so bili na sovražni strani ampak kar vse od kraja. Jebiga, takim ni za zaupat….

  • Mojca pokraculja

   Krivic je zataskal na celi črti. Zdej se pa ven vleče in išče luknjo v pravnem sistemu. In je ni, zato se opira na diskrecijsko pravico, kar je spet zloraba te iste pravice in nova nezakonitost.
   Baza20, ali Hrvaška ni v EU? Kaj bo slabše za Ahmata na Hrvaškem?
   Skratka tu ne gre za altruizem do begunca.

 • althar

  Levica umori vsako državo. Z uničenjem gospodarstva, razkrojem morale in demontažo pravne države.

 • totex39

  Kako pa to, da mu naši verjamejo, da ni kriminalec, ker je prišel sam ilegalno brez družine, to je zelo sumljivo.

  • samotoje

   Ne sumljivo, topoumno.

 • MEFISTO

  Čudni so ti naši zmešani levakarji.

  Njim se smili preračunljivi Ahmad, njemu se pa ni smilila družina, ki jo je zapustil.

  Mogoče je družini brez Ahmada celo bolje.

  Mar niste opazili, da uporablja pametni telehon?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Katerega ….Iphone.xxxx ? Človek je v modernem svetu brez teh napravc izgubljen.

 • Meho

  Pa kakšen brivec ti je to? Brglez je še zmerom kosmat kot kakšen plesniv kruh.
  .
  Aja, tip je umetnik, naslednje leto bo dobil Prešernovo nagrado za britje.
  .

  • Janez

   To ?
   Je pa dobro ponazorilo :
   tudi mene spominja na nekaj “plesnivega” Bravo.
   Ves
   SE MI ZDI TAK ČUDEN !
   Morda pride to od študija na FDV ??
   OD ŠTUDIJA
   STARIH PLESNIVO KRVAVIH IN UMAZANIH
   – STALINSKIH IN KP, ZK ARHIVOV. In branja Kidriča, Kardelja. Bog ve ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   SAJ SI NE MORE UBOŠČEK NIČ POMAGATI, ČE IZGLEDA TAKO “ZOMBIJEVSKO”,
   A JAZ SE NA NJEGOVEM MESTU NE BI TLIKO KAZAL NA TV.

 • Janez

  Dober dan.
  Bog ga daj nam vsem.
  Aha!
  Vidim, da je štalmajster ( če je ” ta štalmajster tisti “SD” veterinar oz “dohtar za pujse – tega ne vem ) z že napodil svoje človečke z živalskimi lastnosmi
  iz smrdeče – a tople štale
  v hladni novemberski dan
  – da malo rijejo po napol zmrznjenemu blatu ?!
  Malo pasejo firbec, malo se tresejo od mraza.
  In “študirajo – kaj takega bi storili,
  da bi jim štalmajster le nasul kaj užitnega v korito, ko se vrnejo v štalo ! Lr.r. J. KOMENDA

 • Sašo

  Pravilno, treba je arogantnega Cmerarja, ki misli da je nad zakonom, spustiti na realna tla . Kučanu je verjetno kar slabo v želodcu ko vidi koga je postavil na liderja.

  • MEFISTO

   Motiš se, Kučanu ni nič slabo.

   Natančno to dela Cerar, za kar ga je izvolil Kučan.

   • KIKI

    Res je: od jutra do sutra jebe neumni narod!

  • mona lisa

   Kučanu pa slabo. daj no.

 • AlternativaZaSlovenijo

  K…c pa pravna država, k…c pa tak parlament pa vsi posranci v njem. Ko umre dojenček zaradi šelebajzarskih politikantskih zdravnikov(pa da ne bo nesporazuma, hvala Bogu je ogromno odličnih profesionalnih zdravnikov, zaradi katerih zdravstvo še stoji vladni pi…ni pa se zaradi njih trkajo po prsih)in ko morajo otroka peljati v tujino na zdravljenje in skrivati v kateri bolnišnici se zdravi-zopet zaradi šelebajzarsklih plitikanstkih zdravnikov, se parlament ni dvignil na noge (nekateri samo simbolično z neko interpelacijo za katero se je v naprej vedelo da ne bo uspela) in šel na cesto. Kordiš pa ostala leva banda, kaj ste naredili? NULA, aja pa saj vam je družina itaq vredna en k…c.
  Zaradi tega sirskega pussya pa vsi nabijajo o pravni državi pa zapravljenem denarju….Ma ku…c vas gleda!!

  • Krtača 20

   …..takle mamo. Odkar smo sam ena nemška kolonija gre sam še navzdol. Premal ljudi se tega zaveda. Ko jih bo dovolj, bo Slovenija spet zaživela. Sam za tak korak je treba met jajca. Trenutno imajo naši politiki zvezane roke ….lahko se prerekamo o kurjih tatovih, več pa pravi gospodarji ne dovolijo.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ne, mi nismo nemška kolonija, mi smo kolonija opranih možganov, kolonija in sužnji pohlepa, egoizma, legibitrovstva, evtanazije, geyestva, foušije. Če bi bili nemška kolonija (vsaj to) bi nam bilo vsaj za 50% bolje.Vse to je pa samo posledica 70 letnega komunističnega vladanja elit, ki je z negativno selekcijo uničila slovensko pamet in Slovenijo.

   • Peter Leskovar

    Nemška kolonija….muahahahahahahahahaaa. Mi smo balkanski konjušari, ne pa nemška kolonija.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pa še to: Vsi mediji so samo ena velika pralnica možganov. Na vrhu je RTV-SLO.

    • Krtača 20

     Kle pa nimaš prav. Še najbolj objektivno poročajo o vsem. In to gre enim v nos. Ker nimajo komande nad njimi.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Človek, imam sošolce zaposlene tam. Sicer imaš pravico misliti po svoje, samo glede na videno in slišano in glede na to da je to javna ustanova, imajo tam strici (dejanski) zelooo velik vpliv kaj in kako se bo predvajalo (vsaj na 1. programu). Predvsem zaradi obsega gledanosti! Saj, če bi se zamenjala oblast, verjetno ne bi bilo drugače, čisto realno.

   • učko

    Nemci tukaj nimajo nič, razen da nam dajo zaslužiti, zase ne zahtevajo nič drugega, kot kvaliteto in zmerno ceno. To so seveda poslovneži, politkarjev iz Nemčije tukaj ni! So samo Udbo politkarji, njihovi vazali in kolaboranti in SDS-versko-politična sekta. Ti bi pa najbrž rad, da bi bli mi pod Srbi al’ pa Sovjeti ?!!!

 • Get2 Business

  mogoče niso pili kavo v pisarni, ampak lepilo snifali

 • Morala

  Ko bodo vsi ti na sliki leteli iz parlamenta in skupaj z vsemi vpletenimi kazensko odgovarjali , na čelu z Cerarjem, bom še imela kanček upanja v pravno državo, čeprav je že dolgo ni!

 • mona lisa

  Pravilno. To kar so naredili je kriminal nad vsemi državljani in ti ljudje ne bi smeli več nikoli vstopit v DZ in nikoli več opravljat nobene funkcije in to s Cerarjem na čelu. To sprenevadanje žal plačujemo državljani. Ti migranti 2000 mesečno naši upokojenci in tudi delavci pa miloščino.

 • mona lisa

  Dajte na take plače in pokojnine kot denarja mesečno enemu migrantu.

 • Olga_10

  Čestitke SLS in SDS za ščitenje ustave in zakonov in s tem Slovenije!
  Kriminalci iz vladajočih strank si skušajo Pilatovsko oprati roke! Predali so Ahmada v roke MNZ in razlagajo, da se lahko “ubogi” nezakoniti migrant, za katerega je odrejen s strani vrhovnega sodišča izgon, še vedno pritoži?!!!!!!! Kam? Vrhovno sodišče je dokončno odločilo, ustavno sodisce pa je zadevo zavrglo kot neutemeljeno, ker je zadeva jasna!
  Policija naj svoje delo zakonito opravi, nezakoniteža pošlje na Hrvaško, skladno z odločbo vrhovnega sodisca in ovaditi samovoljneže, sicer jih bodo jutri sluzavi skorumpiranci potunkani sami!

 • TOML

  Le takrat bo slovenski narod srečen, ko bodo vsi vodilni socialisti in komunisti po zaporih
  In izgnati jih iz parlamenta. Ostali pa se naj zbirajo v sektah in jokajo.
  Ne spoštujejo slovenski zakonov in kradejo kot srake.

  • KIKI

   Tečejo zadnji krog in vzemi kar moreš! To smo že doživeli in
   bomo še enkrat- kraje brez meja!

 • Duhec

  Čudn, da se ob vseh svinjarijah levakov politiki SDSa al pa njihovi člani, nikol ne spomnijo nardit uradne prijave…

  • učko

   Ja, le zakaj se nikol ne obrnejo na Udbo-sodišče ?

   • valentin

    Uradno – Udbo-sodišče ne obstaja, ha, ha, ha…V slovenskem priročniku knjižnega jezika in pravopisju Udba ni omenjena, ha, ha.
    Žali se Bogu, bi rekel Srbin.

 • TOML

  Zakaj nista komunista Škoberne in Kordiš muzlija odpeljala domov?
  Dragi Slovenci, ne nasedajte več socialistom, to so norci in uničevalci naše domovine.

  • Iva

   Ker je “kava” v parlamentu boljša in zastonj? In zanimivo, na kavo je pri prišel celo šef Brglez!

   • KIKI

    Kdo je Brglez? A ona meduza iz DZ, ki sedi na predsedniškem stolu?
    Saj on pa ja ne potrebuje frizerja?

    • karpelec

     …rabi brivca.

 • Ana Job

  Kordiš je mamina maza, ki ne stoji na lastnih nogah, zato njegove izjave niso izjave na mestu polnokrvnega moškega.

  • Krtača 20

   Ja no itak da bi tvoj polnokrvni moški teb že dve čez zobe pršvasal. Pač taki so ti všeč.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ah dej krtača, ko ti to reče ženska, se kot moški lahko samo pogrezneš v zemljo, ne pa da žensko žališ, zelo ne-gentlemensko. Kot moški boš pa ja požrl nakaj sočnih.

    • Krtača 20

     Za kuga? Sej ni blem. Lahko jo tud kdo pršvasa da bo pravi moški. Tko je. Ljudje smo si različni…

   • RATATA

    Najboljš švasarji so busanci.

  • AlternativaZaSlovenijo

   hahaha, ta ti je pa dobra!!! +++++++++.

  • KIKI

   Kordiš je en zmazek vseh zmazkov!

  • neny

   vsem se gre zase.

 • Janez

  Pa?
  “KRTAČA”
  DAJ SE NO MALO SPAMETUJ ! Kako se pa ti obnašaš – to ni ničemur podobno !
  Zjutraj,
  KO S HOČEŠ PRIVEZATI – TVOJO UTRUJENO IN ZBLOJENO DUŠO K TELESU
  SE
  SPIJE – – PIJE – RUKNE – LE. ” E N ŠTAMPERLE. KVALITETNEGA ŠNOPSA”
  TI!
  pa se zdi – klok klok – požlampaš – kar cel liter smrdečega sadjevca – navsezgodaj !
  Čemu
  je pa to podobno?
  POTEM PA SAME KOZLARIJE KLESTIŠ ? Sem na ta ok portal.
  A?
  Te – se zdi – v poboljševalnem domu . NITI ŠNOPSA NISO NAUČILI PITI?
  Tako – se zdi.
  Glede tvoje mame – ne rečem – nič. Verjetno je hitro obupala nad teboj?! Se zdi. L. r. J. KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Toti ekstremni levičarji Cerar, Brglez, Židan, Han, Veber, Škobrne, Trček, Kordiš itd. in njim vdani dominatni mediji si domišljajo, da še vedno živimo v času trdega gnilega komunizma in jim je dovoljeno prav vse. So, kot bogovi, stavijo se nad ustavo, nad zakone, nad izrečene sodbe, nad etiko, nad moralo, nad policijo, nad sodnike, nad tožilce in nad dominatne samo njim servilne medije, vsi našteti norajo delovati v skladu njihovih navodil in pričakovanji. Stavijo se celo nad želje in zahteve svojega lastnega naroda, kar se je zelo nazorno videlo, ko so mimo vse veljavne domače zakonodane in pravil in zakonodaje EU v Slovenijo in s tem v EU nekontrorirano, stihijsko spustili več, kot pol milijona ilegalnih migrantov. Zamonodaja jim nikoli ni bila ovira, da dosežejo svoj cilj, zato ne čudi, da smo imeli v aferi Patrija 3 politične zapornike in enemu izmed njih so po dekretu celo nezakonito odvzeli poslanski mandat, kar je nato nekim čudom in predvsem pod pritiskim domače in tuje (EU) demokratične strokovne javnosti izničilo ustavno sodišče. Tako klavrno izgleda demokracija in pravna država pri nas doma pod vodenjem politične levice, kar niti ne čudi, če vzamemo v obzir, da nas je demokratiziral bivši šef partije kučan, ki se je kr čez noč iz zadrtega komunista prelevil v demokrata??? Ta bivši zadrti šef partije še danes javno nasprotuje sprejetju resolucije sveta EU v našem parlamentu, ker ta resolucija sveta EU, ki jo je spisal sam g. Vaclav Havel velik borec proti komunizmu izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme komunizem, nacizem in fašizem. Sam ne verjamem, da bo Cerarja, Škobrneta in Kordiša v tem odmevnem primeru kršitve zakonodaje in preprečitve deportacije Ahmeda uradnim osebam doletela pravična kazen, vse bodo združno pometli pod preprogo in karavana bo šla dalje. Vse bo do pičice podobno preiskavam bančne luknje in preiskavi pranja milijarde $ v NLB, ki so vse ostale brez vsakega sodnega epiloga na sodiščih in se banksterji še danes prosto gibajo na prostosti, pravilima so celo nagrajeni z visokimi položaji v državi. Verjamem tudi, da ta sedanja leva Cerarjeva vlada/koalicija Ahmeda ne bo deportirala, počakali bodo, da se vihar poleže in nato v tišini skrito pred očmi javnosti v svojem nezakonitem stilu našli rešitev, da Ahmed ostane v Sloveniji. Sedaj sami vidite, da Slovenija še vedno ni demokratična in pravna država in se prav v teh elementih tako zelo razlikuje od demokracij stare Evrope, krivdo za tako stanje pa lahko mirno pripišemo vsem nelustrirancem in milijonu volilcev, ki z neodhodom na volitve takšno stanje omogoča.

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS, ni kaj dodati, kot-gnila drzava, gnilih levičarjev !!!!!!

  • neny

   vse povedano.

 • cploger

  Ahmad (pa še mnogo Ahnadov) je še vedno tukaj in če ne bomo vsak dan glasno vprašali, kje je, bo naslednje leto na volilnem seznamu.

 • FUCK COMMUNISM

  Pravilno! Ordnung und Disziplin morata bit. Ce je baraba v drzavo vstopil nezakonito, ce mu azil ni bil dan in ce je bilo na podlagi zakonov in predpisov odloceno, da se nezakonitega ekonomskega migranta izzene, potem se nima v to nihce za vtikat! Se najmanj pa parazitska, anarhisticna levuharija!!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • domovina mili dom

  Bodo sedaj pravni ” rdeči strokovnjaki”, ala Pirnat&comp., ugotovili, da sta ta dva poslanca Škoberne-CHE, Kordež-CHE kazensko odgovorna za postopke pri temu kameltrajbarju. Da ne omenjam Brgleza in ostalo navlako iz SD in jih suspendirali iz parlamenta, kot so, se ve koga. No, da vidimo poštenost.

  • karlina

   Močno dvomim, res močno, kajti vsi so povezani in eden drugemu krijejo hrbet, sicer pa-najmanj Škobernetu in Kordezu bi morali -TAKOJ VZETI ZA VEDNO POSLANSKI MANDAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • sprehajalec

  Lubi Slovenci, ne nasedajte več socialistom in komunistom, bi dejal Primož Trubar.

  Primeri iz zgodovine: Delavski socialisti so zapustili Nemčijo v ruševinah, samoupravni socialisti so zapustili velik del Jugoslavije v ruševinah. Agrarni komunisti Pola Pota, so uničili Kambodžo.

  Tudi od demokratičnih socialistov ne boste dobili ničesar boljšega. Zavedajte se tega.

  • valentin

   Lumpenproletariat sem slišal pred leti dejati nekega Nemca.

   • sprehajalec

    Izraz je star Valentin, uporabljali so ga tudi komunisti, za tiste svoje, katerih je bilo sram. Zelo razširjen je bil ta izraz za Rdeče revirje v Zasavju.

    • valentin

     Jaz sem sicer bolj vezan na primorski del Slovenije kjer prevladujejo drugi izrazi, a mi je ta lumpen… ostal v spominu.
     Hvala za pojasnilo sprehajalec in lep “čvrst dan”.

     • sprehajalec

      Izvorno izraz opisuje tistega proletarca, ki mu je bolj do mezde, kelnarc in pijače, kot do razrednega boja.

     • valentin

      O hudiča, neke vrste farabut ( farabutto – . podlež, pokvarjenec ) in lahkoživec bi rekel ?

     • sprehajalec

      Pravzaprav ga je izumil sam Marx. So bili pa časi še nedolgo nazaj, ko so ženske na dan plačila (takrat v kuvertah) šle stražit pred gostilno blizu fabrike. To je bilo vpitja in dretja. Tudi samoupravljanje je imelo polno neosveščenih in do razrednega boja indiferentnih delavcev. Pravzaprav je današnja nestrpnost levičarjev podobnega izvora, razočaranje in nestrpnost do dela prebivalstva, ki je indiferenten do človekoljubnega napredka v svetu. Zato tako kričijo, kot so kričale tiste ženske na svoje pred gostilno na pay day.

      Lumpenproletariat is a term that was originally coined by Karl Marx to describe the layer of the working class that is unlikely ever to achieve class consciousness
      and is therefore lost to socially useful production, of no use to the
      revolutionary struggle, and perhaps even an impediment to the
      realization of a classless society.

     • valentin

      Ja indeferentnost, dvoličnost itd.

   • karlina

    ITAK

  • karlina

   PODPIS

  • Bozz

   In Mao je z “velikimi skoki” naprej v resnici pa nazaj, uničil Kitajsko in prebivalstvo je stradalo.

   Mao je bil tako “pameten”, da je ukazal postreliti vse vrabce po Kitajski, ker je mislil, da bo tako imel več žita, ko ptiči ne bodo hodili v polja in papali žita s klasij. Ves narod ga je ubogal in so masovno pobijali vrabce. Rezultat: ostale žuželke (kobilice, hrošči, mrčes,…) so se tako namnožile, da so požrle žito in nastopila je lakota.

   Potem je bil tako pameten, da je ukazal, da mora vsak kmet doma pridelovati železo. Za ta namen so ljudje doma imeli male plavže, in seveda so nekaj poskušali. To železo je bilo seveda tako nekvalitetno, da ga noben ni hotel kupiti na svetovnem trgu.

   “Modri” ukrepi komunistov vedno obrodijo sadove, haha.

   Kitajci so uspešni sedaj samo zato, ker so Američani vso industrijo tja preselili, da ne omenjamo, da jim je Bill Clinton mnogo vojaške tehnologije po tiho predal, drugače bi Kitajska še danes bila nepomembna komunistična država.

   • sprehajalec

    Pragmatični Kitajci pa so po njegovi smrti izdali dekret, kjer je ukazano, da je imel Mao 70% prav in 30% narobe. S tem so pustili prosto pot kritikam.

 • valentin

  Teh Ahmadov je že preveč, tako kot je že tistih z ić, ki so povsod nameščeni
  od občinskih uprav, do carinskih izpostav, policije, vojske itd. Sicer asimiliranih in križanih pa še vedno z prisotno čudno genetiko Balkana. Kakorkoli ustavo, zakone in predpise kakor institucije, ki njihovo veljavo in presojo zagotavljajo, je treba spoštovat in mora veljati za vse enako. Sicer pa tega špekulanta ne pošiljamo v klavnico ampak na Hrvaško, ki je članica EU, NATO, krščansko deželo, trdno zaveznico najbolj demokratične države sveta ZDA.

  • karlina

   TOČNO, čisto res, po celi javni in drzavni upravi so se raspasli jugovići, naši otroci z diplomami pa morajo v tujino, ker v Sloveniji niti slučajno, niti pod razno ne dobijo sluzbe-ker se ne pišejo prav, ker niso komunistični potomci in ker so VERNI KRISTJANI !!!!!!

 • Burek Burecki

  No. Sedaj pa nekoga drugega za predsednika drzavnega zbora in ne kriminalca janeza pa nam bo se mogoce uspelo…

  • karlina

   No, tisi res en burek !!!!!

   • Burek Burecki

    A zato ker ne podpiram kriminalce, klavce in levuharje?

 • valentin

  O morali, poštenosti in vesti lahko govorimo takrat, ko je ta izražena od osebe v vseh primerih do vsega in ne samo takrat, ko nekomu paše iz preračunljivosti interesov in koristoljubja.

 • hle

  Tokrat moram pohvalit držo SDS ki so z takojšno akcijo preprečili tole roganje iz Slovencev in pravne države in pokazali cmerkotu in salonskim levičarjem da niso nad zakoni pa tudi Pahorja je potrebno tukaj pohvalit saj je nedvoumno povedal da pravna država temelji na spoštovanju sodišč in zakonov

  • karlina

   TOČNO !!!!!!!

 • Stajerka

  če se ne bomo nehali norca delat iz samih sebe, nam grozi nevarnost kitajskega zida na severni meji – g. Kurz je neomajen, odločen zagovornik reda, poštenosti in odločnosti…….kljub letom lahko našo celotno vlado pospremi na wc in jih tam tudi pusti…….žal

  • valentin

   Tam smrdi…

   • Stajerka

    kje….če misliš na wc……veš kak štajerci rečejo nesposobnim – “te bo scat pelo” :)))……
    se opravičujem, sem se hotela izognit prostaštvu, pa včasih je direktna beseda bolj pristna :)))

    • valentin

     Ja wc, 00, sekret, toilette, se lepše sliši, a še vedno smrdi, ha, ha.. No, Primorci rečemo, da gremo v pisarno ( scati – pisciare, pišati )

  • karlina

   TOČNO, bravo za Avstrijo, da imajo pravega-domoljubnega predsednika, ne pa kot naš kalimero.

 • Lisjak

  Zanima me ali je naša policija preverila njegovo identiteto,ali ima sploh resnične dokumente,ali ima v resnici družino,ali je na listi iskanih oseb,zakaj so ga Avstrijci zavrnili….???

  • karlina

   Itak, da niso, sam nimajo pristojnosti, ob ščitenju levičarjev.

  • Morala

   In zakaj se boji, da bi ga Hrvaška vrnila sirskim oblastem?

  • samotoje

   Ja, zanimivo bi bilo vedeti. Naj pove, “saj govorila slouvensko”.

   • samotoje

    O,Tasilo, kje se skrivaš?

 • učko

  Da Slovenija ni več Slovenija pove tudi napis na službeni jakni policista na zgornji sliki, kjer piše POLICJA, namesto POLICIJA. Najbrž je “posel” za napise na jaknah zopet dobil kakšen nepismen režimski cepec !!!!

  • marker

   POLICJA je poljska policija. Verjetno je slika samo simbolična.

   • Krtača 20

    Sej tud tale portal simboličen. Simbol pokvarjenosti in izrojenosti desnice. Ne seb dobr, drugemu slabo pa to…..

    • Mojca pokraculja

     Dej Baza20 ti si tud simboličen ! Simbioza simbolike Partijskega aparatčika.

  • Aron

   Hahah, NORATV je fotko kupila pa še preverili niso, da gre za poljsko policijo. Tako je to, če portal upravljajo šank novinarji…

  • karlina

   Dobro opazuješ, res, vsaka čast.

  • Morala

   Fotka je simbolična in ni slov. policija..

 • ney

  Kolikor sedaj vem je, da Isisovci bežijo iz Sirije in Iraka in hočejo tudi svoje družine speljat… Pa tudi med samimi Kurdi je problem med Asadovimi privrženci in nasprotniki njegovega režima- uporniki.
  Pod katero kategorijo spada tale Ahmad???
  Je pa res, da lahko tudi v Hrvaško pripelje svojo familijo. Saj je “enakovredna” Sloveniji.

  • Krtača 20

   Kar se isisovcev tiče upam da veš da so bili to zahodni plačanci. To niso bli Sirci in Kurdi. To so bili ljudje iz cele Evrope in azijskih okoliških držav. Tko da ne išči teroristov v vrstah beguncev, ampak med ljudmi ki so pri nas avtohtona sorta. Za denarčka tud ljudi pobijajo ja…

   • ney

    Niso samo isisovci proti Asadu. Govorim o Sirijskih upornikih, ki niso zahodni ISIS.Asad pa jih preganja.

    • Krtača 20

     Vsi Sirci so za Sirijo in Asada. Vse ostalo je zahodna farsa.

     • ney

      Po tvoje sami Sirci lažejo.Z revolucijo proti Asadovemu režimu so sami Sirci začeli, Isis pa je to revolucijo takrat v pravem trenutku izkoristil, ko so začeli prevzemati Raqqo.

     • hle

      Tista revolucija je bila sprožena z strani sosednje države in njihovih hlapcev tako kot v Kijevu kjer nikoli niso raziskali odkod krogle iz istega orožja v policistih in demonstrantih

  • karlina

   Pod katero kategorijo spada tale Ahmad??? Veš katero-dobro ziveti na račun nas, davkoplačevalcev, kasneje pa privleči v drzavo še svojo ogromno familijo.

 • bisabre

  Figaro tu, figaro tam …. tralala ..! Seviljski brivec je dobil sodobno različico, in sicer Sirski brivec. Nastopajoči: Jasna Murgel (Rozina), Milan Brglez (grof Almaviva), Ahmad Shamieh (Figaro), Matjaž Han (Don Basilio), Miha Kordiš (don Bartolo), ditrigent maestro Miro Cerar.

  • karlina

   BRAVO, bolje ne bi mogel opisati

  • karpelec

   Maestro Cerar je obenem vodja artistov, ki na isto glasbo izvajajo artistične točke skupaj s salto mortale.

 • piko8

  Levčarji so nam ukradli državo in banke: aleluja!

  • karlina

   PODPIS

   • Krtača 20

    Kje pa je podpis?

 • montyamp

  Hahaha , “POLICJAJI” bodo naredili red .
  Zmanjkalo jim je barve za črke , komunisti so totalni bankrot .
  Plavo bi pa lahko prišparali .

 • vsemojebabe

  Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve in prvak stranke Desus, ki je – očitno – na včerajšnji seji vlade uspešno blokiral namero predsednika vlade Mira Cerarja, da protizakonito ustavi deportacijo sirskega migranta Ahmada Šamieha. Končno bravo za Korla.

  • samotoje

   Korl že ve. Volitve bodo.

 • vsemojebabe

  Na dražbi se prodaja oprema svingerskega kluba iz Sežane, izkupiček bodo nakazali ubogemu Sirskemu brivcu.

 • vsemojebabe

  Briti ali ne briti komuniste, to je zdaj vprašanje.
  Sirski brivec brije vse moške, ki se ne brijejo sami, kdo brije brivca?
  Norce brijemo iz drugorazrednih državljanov, zapečeni rdečkarji mar ne?

  • Olga_10

   Alah…

 • Valter BraniSlav

  Josip Broz bi danasnje levicarje poslal tja kamor spadajo: na Goli Otok.
  In prav bi imel
  VECNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA TITA

 • Hribouc

  Rdeči teror v vseh niansah !
  Kurbe iz rdečega kupleraja bi naj šli, morali reševati slovenske državljane, ki jim rdečekriminalni sudije &kadije kršijo človekove pravice sistemsko in serijsko že leta – a to pa ne, a?
  ZAKAJ NEKI LE, BANDA SKORUMPIRANO KRIMINALNA IN HUDIČEVA?
  Vsi rdeči so isti!

 • Rožle

  Vsak levak …Ahmedu na britje ..!!!
  Ne reče se zaman :
  “norce brit”

  • karpelec

   …in to z računom iz davčne blagajne.

 • luckyss

  Ta zadeva je bila jasna že od vsega začetka ….in tako sem jo kot “levičar”, ki me vsak dan tukaj dodobra popljuvate, tudi komentiral..
  Šlo je za pravnomočni izgon iz države in kakršno koli oviranje tega je kaznivo dejanje…Če to počnejo politiki, pa bi morali nemudoma odstopiti…
  Bi pa bilo dobro, če bi predstavniki SDS vedno tako vneto soglašali s sodbami naših sodišč in ne bi brez veze pokurili toliko svečk, ker to ni ekološko…;))

  • komar marko

   no pa zapiši enega samega, ki to niso spoštovali. Pa prosim ne tlači ŠERIFA med njih!

   • luckyss

    Daj prosi svojega mulca iz osnovne šole naj ti to prevede v smiselno vprašanje…

  • montyamp

   Ti levičar , hahahaha ……………………
   Od samozapravnega fašizma z udboljubeznijo pohabljen plod politkomisarske orgije ne more biti levičar , kvečjemu NKVD-kominternovski vajenec stalinove glistavosti , ki je zazidavala svoje politične nasprotnike .
   Požrl se boš ko te sreča pamet , upajmo samo da še v tem stoletju .

   • luckyss

    Poskusi kaj bolj v smeri članka…Lajaj doma, če ti žena pusti ;)

 • Bozz

  “Ej, vi v tej državi niste več zdravi!
  Resno, s čim se ukvarjate že 1 teden!

  -Cerar bi pa povišal plače managerjem
  -Jankoviću odpišejo 16 mio € dolga, medtem pa obubožane slovenske družine mečejo na cesto
  -2x preplačan 2TIR
  -Soroš doniral 15 mio € Sloveniji za migrante, Kordiš je njegovem plačilnem spisku
  -naraščanje revščine v državi
  -vedno slabši standard državljanov, važno pa, da se ohranja 70.letna oblast
  -zdravstvo v razsulu
  -medicinska oprema se še vedno nabavlja po več kot 3x višjih cenah, da lahko mafija kasira velike provizije
  -korupcija še vedno raste, ne samo, da ste na 1.mestu v svetu – še vedno raste!
  -medijska blokada in prirejanje novic
  -razsuto in skorumpirano slovensko sodstvo – uničujejo dokaze, da lahko svoje prijatelje rešijo zapora
  -podražitve na vsakem koraku, plače realno vedno nižje”

  Mi se ukvarjamo s to diverzijo od resničnih problemov, s tem Ahmadijem, medtem pa se dogaja vse tole kar je naštel en komentator, ki sem ga moral tule prilepit.

  Mimogrede, Kordiš na plačilni listi od Soroša. Zanimivo. Potem pa hlinijo človekoljubnost, hinavci. Samo za denar se gre in nič drugega.

  • komar marko

   mimogrede. Si predolg sem prebral samo prvi stavek. S tem problemom se ubadajo VLADAJOČI in mesečniki, mi pa se jim REŽIMO!

  • DJURO SUMAR

   In navkljub vsemu temu levičarskemu sranju desnica ni sposobna priti na oblast. Očitno imate v vodstvu same debilneže.

 • komar marko

  zanimiva je bila včerajšnja TARČA. še KRIVIČ se je delal norca iz sekretarke vlade. In to nam vlada. Joj prejoj, STRICI a to je vse kar premorete.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Res je bla zaminiva Tarča. Magister Krivic se jo v faco smejo doktori Gorenaku…

   • Olga_10

    Vedno, ko nimajo argumentov, levaki napadejo tistega, ki govori resnico… Tudi Škoberne je ostal brez argumentov na Novi…

   • Vrhovni sodnik

    A tebi se je pa fajn to zdelo, je tudi Zupančič razložu, da se po pravnomočnih postopkih ne da uporabiti 51 člen, za to ne zganji lewaške demagogije.

    • Jovo Jamnica

     Razlage starih komijof me nea brigajo…

     • Vrhovni sodnik

      Kwa pa je Krivic druzga, kot stari komy

     • Jovo Jamnica

      Nekdanja ustavna sodnika Matevž Krivic in Tone Jerovšek menita,
      da Janezu Janši poslanski mandat pravno sploh ni prenehal! A v
      slovenistanskem državnem zboru je očitno mogoče prav vse…

      ————————
      Politokis portal 2014

     • Vrhovni sodnik

      Nimam se cajta s tabo ukvarjat, spet si temo zamenjal, kot vedno.

     • Jovo Jamnica

      A sn te proso???? Z tebo se sploh nea okvarjam…

   • neny

    sam kaj se je smejo….obratno bi tud blo lahko. Te svoje pokavce naplahta, pa se grejo rešilno akcijo po toči. VSE ZA DNAR, pa begunce nucajo krvavo.
    in ta AH ne bo deportiran, če se motim ok.

    • Jovo Jamnica

     ???

     • neny

      je že mimo, v kuverti pa vseeno mora biti.

     • Jovo Jamnica

      Zaj razumem še majn…

     • neny

      pa kake sinapse te maš…. .:) poznam kolega iz MB, ki tudi nič me ne zastopi če ne povem od črtke do črke…. sicer pa sam gleda kje so TROJANE…:)

     • Jovo Jamnica

      Jas vidim sam 6 črtic, pa dobene črke…

     • neny

      HAHA, pa pred tem, ali si Krivic.

     • Jovo Jamnica

      Ma, mene zglea TOR zajebava. Se bom odjavo iz Romunije, po na novo prijavo nekje drugje. Mogoče mi pol rata…

     • neny

      dobro, kmal se boš lahko v Poljski.

     • Jovo Jamnica

      Zakaj te f Polski?? Jas bi se rajši f Češki…

     • neny

      obe bojo prišle v poštef. :)

     • Jovo Jamnica

      To je sicer res, anpak mi Slovenci smo fseeno bol podobni arijcom, ko pa to vela za Polake. Ko je Hitlar priklučo kraje, kjer smo večina živeli Slovenci, k tretjemi Rajhi, te so Švabi fse prebivalce premerli. Isto so nardili tut na Polskem. Rezultat jih je pr Slovencih ful preseneto, ker je kuj 50% pasalo v njihove štandarde. Pri Polakih pa sam 5%.

     • neny

      Polaki so pravi Slovani? Mi pa Arijci 50%…..Ta genetika je zanimiva, ne vem kje dobit te karte….Veliko potomcev iz 1.sv.vojne se zdi…

 • montyamp

  Kje se je to dogajalo ???
  A slučajno na BANDITENSTRASSE ???

 • xtc

  Poslancema bi moral biti takoj odvzet mandat in trajno prepovedanakandidatura za pposlanca zaradi sramotenja parlamenta,kot tudi sodnih odločb.

 • karpelec

  Naši parlamentarni mladeniči se borijo za vsestranskega človeka “šišam, brijem, zube vadim” in s tem napovedujejo prihodnost Slovenije. Pohvalno, ni kaj.

 • Olga_10

  50.000 evrov za Ahmada naj plačajo levaki iz svojih žepov! Ves čas se ve, kam sodi in kje ima odobren azil, pa v breme davkoplačevalcev vedri v Sloveniji!

  • DJURO SUMAR

   Tvoje sovraštvo ne pozna meja. Verjetno sovražiš tudi samo sebe.

   • Olga_10

    Edini, ki vse sovražte, ste levičarji! Za oblast bi privlekli v Slovenijo se hudiča!

    • DJURO SUMAR

     Pravzaprav imaš srečo, da Hudič in Bog ne obstajata.

   • šmentanamuha

    Tvoje sovraštvo do Slovencev ne pozna meja. Prav patetičen si, ko sam sebe prepričuješ, kakšen velik humanist si, ko se zavzemaš za nekega ilegalca, ki se pritihotapil iz Hrvaške v Slovenijo, čeprav mu na Hrvaškem nič ni manjkalo, on bi samo rad prišel v Avstrijo, ker tam dobi večje socialne transferje. In ti se mečeš na trepalnice, ker mu to, hvalabogu, ne bo uspelo.

    • DJURO SUMAR

     Nikogar ne sovražim, niti bedakov kakršen si ti. Kaj bi Ahmad rad me pa niti ne zanima, saj je to njegova stvar. Težko razumeš, da se mi človek preprosto smili.

 • Joža Podgornik

  6 ur so na seji o Šamiju razpravlal, pa jst ne morm vrjet ke žvim, proklete opice šelebajzrske!

 • Grenze

  Pejmo pod AVSTRIJO BO SIGURN BOLJŠE TE KOMUNISTE PA NAGNAT V SEVERNO KOREJO PA PEŠ NAJ GREJO AL PA NAJ PLAVAJO V VENEZUELO RAZNI ČEGEVARCI IN LUNATIKI .

  • Matija

   Sej greš lahko pod avstrijo če želiš, enostavno se izseli iz Slovenije

   • ahnenpass

    Zakaj bi se selili, naj pride Avstrija k nam.

  • šmentanamuha

   Pa kaj ste res taki tepci, da mislite, da bi vas Avstrijci gledali kot sebi enake. Matr, nimate nobenega dostojanstva. Zakaj bi morali Avstrijci urejati naše zadeve? Odrastite že enkrat in tvorno prispevajte k razvoju naše države, ne pa se sam cmerit.

 • mapu

  Škoberne ne bit pezde….

 • ahnenpass

  Čakajte, onaj naš Letonja je menda podao ovadbu na miliciju, ker naj bi poslanca kršila zakon, policija pa ni dobila naloga za preiskavo parlamenta, a prav razumem?
  Potem je vse v redu, zakaj bi jih premetali, če se ni dogajalo nič posebnega in ni bil nihče ogrožen, saj ni gorela voda. Lažna ovadba pač, nekdo se je zmotil.

 • ahnenpass

  Jaz sem miran, parlament ni bil ogrožen, če so bili pa Han in oni tipi tam, bi takoj poklicali policijo, če bi se jim zdelo, da so vsaj malo ogroženi. To so taki tipi, sicer niso delali na policiji, ne verjamem, da so sploh vojsko služili, so pa dobri sodelavci in ovaduhi režima, saj zato so prilezli tako visoko. Janšo so pa recimo takoj zaznali, verjetno so jim došepnili, da je nevaren in v postopkih,so takoj reagirali.

 • Danny

  pa da vidim, če pravna država res funkcionira…

  • neny

   ja tako, da je Ahmad naš…..:) 42 interpelacij v tem letu tudi. Nihče nikogar ne j. in vsak vsakega.

 • Marija

  Tu se ne gre za 2000 €. Tu se gre za genocid Slovencev.Ker če tu zmagajo si zamislite posledice.Ali o tem sploh kdo razmišlja?Tu sta Škoberne in Kordiš samo orodje kako Slovenijo do konca okupirati. Če policija več ne more delovati a smo še država?So nas res do konca prodali,naj povedo,da bomo vedeli,kdo in kako nam bodo vladali. Vse to je pa samo cirkus,da ljudem mečejo pesek v oči. Nismo vsi neumni.

 • Olga_10

  Dol s komunističnimi talibani!

 • Franci Steiner

  KDO STAVI, DA SE NIKOMUR NE BO ZGODILO NIČ, KOT TUDI JANKOVIĆU NE! GLIHA VKUP ŠTRIHA! POVEJ MI S KOM SE DRUŽIŠ IN POVEM TI KDO SI – BANDA KOMUNISTIČNA, NASLEDNIKI KLAVCEV IN IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA IN ZAPADNE KULTURE

 • Niko

  Skoberneta in Kordiša je treba takoj izgnati v Hrvaško, prej pa še malo bastonade po podplatih.

 • Novakec1

  Z starimi članki filate prvo stran, nimate nič svežega, ratujete podobni ostalim režimskim trobilom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!