Policijska sindikata stopila skupaj v boju proti deložaciji najbolj ogroženih policistov

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Sindikat policistov Slovenije (SPS) in Policijski sindikat Slovenije (PSS) sta v državni zbor vložila amandmaje na predlog sprememb Zakona o organizaciji in delu v policiji, s katerim je SDS reševala najbolj ogrožene v policiji pred deložacijo. Sindikata sta se zavzela za pravično in celostno rešitev, s poudarkom na statusu aktivnih policistov z mladimi družinami ter družin policistov v primeru smrti izven opravljanja policijske dolžnosti.

SPS in PSS sta se v skupni izjavi, namenjeni zaposlenim v Policiji, zavzela za enoten nastop pri vložitvi amandmajev na predlog sprememb Zakona o organizaciji in delu v policiji.

“V predlogu amandmajev oba sindikata v policiji zasledujeta celovito in sistemsko rešitev, ki bo pravična in enakopravna tako do upokojenih policistov kot aktivnih in njihovih družin ter ostalih zaposlenih v policiji. Prav tako predlagani amandmaji predvidevajo, da Vlada RS letno za izvrševanje dopolnjenih 86. in 88. člena zagotavlja posebej določena namenska sredstva.”

Še posebej so izpostavili status aktivnih policistov z mladimi družinami
V izjavi sta se sindikata zavzela za celostno in pravično rešitev stanovanjske problematike službenih stanovanj vseh policistov aktivnih, upokojenih, njihovih družin ter ostalih policijskih sodelavcev. Še posebej so izpostavili status aktivnih policistov z mladimi družinami, družine policistov v primeru smrti najemnika izven policijskih nalog (bolezen, nezgoda) ter ostalih primerov, kjer je družina policista zaradi izrednih primerov potisnjena na socialni rob. V predlog so vključili tudi administrativno in pomožno osebje, ki sicer nima statusa policista.

SPS in PSS pričakujeta, da bodo poslanske skupine držale obljubo in predlagane amandmaje vložile do poteka poslovniškega roka (nedelja 10. decembra 2017) ter dopolnjen zakon potrdile na plenarnem zasedanju.

Ivan Šokić

 • Hun

  hebe se ministrstvu za notranje zadeve za svoje drugorazredne devavce policiste

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • ahnenpass

   To ti misliš, noben general ne podcenjuje svoje vojske ali celo pomaga potencialnemu nasprotniku.

 • samsara

  Morda pa bi bili policisti deležni povsem drugačnega odnosa države do njih, če bi vstopili med muslimane?
  Ne nagovarjam in ne zagovarjam tega, le takšna misel se mi je utrnila na osnovi privilegiranega statusa, kot ga imajo slednji v tej državi.
  PS
  Morda bi jim potem stopil v bran tudi sam Porić, ki bi morebitnim izvajalcem pritiskov zagrozil kot on zna, da si jih bodo zapomnili, namreč.

  • ahnenpass

   Jaz jih včasih dejansko zelo težko ločim od jihadistov.

   • svord00

    Hahaha bogi si ti, bi še kako stokal za njimi, če bi te minerji prevzeli njihovo funkcijo.

 • ahnenpass

  To bi se dalo razumeti tudi drugače, policisti nasprotujejo polnomočnim sodbam in odločbam sodišča za deložacijo.
  In to ti policisti verjetno, ki pomagajo izganjat zavedne Slovence iz njihovih domov, če ne morejo plačati položnice za par sto evrov. Takšno ravnanje pravne države je celo kaznivo dejanje, kot so ugotovila Evropska sodišča, kljub temu policisti zgolj opravljajo svoje delo in se radi še posebej potrudijo kadar se deložira Slovenca, ki jim ni všeč.
  Na koncu, pa se bo verjetno ugotovilo, da policistu ne pripada poleg plače in raznih subvencij še stanovanje povrhu, ker itak ni niti eden policist na cesti, seveda za njih poskrbijo še preden morajo vrniti službeno stanovanje, pa še kaj drugega dobijo, kar bi se lahko kdo vpiknil.

  Še ena akcija čudežne opozicije, ki je načelno dobra, vendar bo pri volilcih verjetno izzvala precej mešane reakcije in občutke, ker gre pač za zelo občutljiv segment javnih uslužbencev, teh pa načelno ne maramo. Kdo ve zakaj, ampak tako pač je.

 • Olga_10

  Pravilno! Bravo policisti!

 • Osti jarej

  včerajšnja tarča: sramota za politike,vseh političnih opcij…..une očalarke pa sploh ni bilo…..pa je ja ni sram,da je socialna država,že davno tega,poleg pravne, razpadla v prafaktorje in,da je vseh poln gobec praznih fraz……..le zakaj?…saj ostalih tudi ni…sram…drgač pa…volite sds,boste še en zujf pokasirali…tudi,če bo 6% gospodarska rast…..mimogrede: kakšna je dodana vrednost politikantov,direktorjev v JU,ki so itak ,več ali manj,četrtokategorniki…aja…pa vse klinčeve sindikate je treba razgnat….na bedi delavcev se redijo

 • Osti jarej

  …smo videli na čigavi strani so policaji,ko deložirajo navadne ljudi……kene?!?

  • svord00

   Delajo kar se zakonodajni organ spomne, se pravi politiki. Tako, da jokaš na napačnem naslovu.

 • domovina mili dom

  To ste policisti pravilno zastavili. Stanovska zvestoba do groba.

 • Olga_10

  Dragi policisti! Sirski brivec ne jemlje resno odločbe o prenehanju azila in izročitvi hrvaški! Dal je ponovno vlogo za azil??? Tudi v vaše breme!

  • svord00

   Pritožuj se na MNZ, policija nima tu take avtoritete, ko se šefica vmeša.

 • karpelec

  Sindikati imajo “kasno paljenje”, že davno bi morali to urediti, saj tudi za to so sindikati, da rešujijo za svojo bodočnost.

 • montyamp

  Pa ne da so policaji začeli razmišljati s svojimi glavami ???
  To je fake-news , to si je en zmislu .

 • RATATA

  Večina policajev je pa itak u levo obrnjena.

  • Burek Burecki

   Policija je drzavni organ ki deluje v interesu drzave. Ce je leva na oblasti so za leve ce pa desna pa za desne. Ce ze niso tok brihtni vsaj z kruhom niso skregani…

   • RATATA

    A si ti mesni al si sirni? Kuštrun blesav.

  • svord00

   Kvečjem avtokratsko, jih je kar nekaj šerifov, ki jih še socialnega sistema ne mara. Drugače pa bolj domoljubi, kar je v nasprotju z levico.

   • RATATA

    Možno.
    Premalo kontaktov imam, da bi krčevito lahko zagovarjal to stališče o levosti policistov, ker je lahko res to kar praviš.
    Redek si tu.(!)(?)

    • svord00

     Ti lahko jaz z veliko kontakti. Če imaš željo, se ponavadi ogromno specialcev nahaja v baru “franci na balanci”. Mislim, da že same to veliko pove o tem. Seveda, rečeno ne drži za “tujce”.

 • cosmosjasnovidec

  Če ne bi stali na levuharski komunajzarski “cmerarjevi”strani bi tudi za njih bilo vse drugače.
  Da so popustili pred tovarišem “cmero”takrat,ko so štrajkali za par eurov višje plače jim je bila usodna napaka,ker “cmera”ne bo pristal na take amandmaje razen,če se ga nažene iz parlamenta kar bi davno že bil čas.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!