Politični pregon dr. Tadeja Strehovca zaradi zavzemanja za nerojene otroke in svobodo govora na Prešernovem trgu ter pred okrajnim sodiščem spremljala množica podpornikov!

Shod v Ljubljani v podporo dr. Tadeju Strehovcu (vir: Demokracija, foto: P.J.)

Danes se je pričelo sojenje generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference patru dr. Tadeju Strehovcu, frančiškanu, predavatelju moralne teologije in direktorju Zavoda za kulturo življenja, ki upravlja s spletnim portalom 24kul.si. Sodijo mu zaradi sovražnega govora, ker je razkril abortivni lobi. Zato so številne organizacije za današnji dan ob 9. uri sklicale prvega od shodov v podporo Strehovcu, ki se je odvijal na Prešernovem trgu v Ljubljani, nato pa so se udeleženci preselili pred zgradbo okrajnega sodišča na Mali ulici v Ljubljani, v bližini zgradbe vrhovnega sodišča. Na shodu so se zbrali ljudje iz vseh koncev Slovenije. Shod je za zdaj končan, saj se je sojenje Strehovcu že začelo.

Ti shodi bodo organizirani ob vsakem sojenju, naslednji je bil predviden že v petek, 12. oktobra, vendar je sodnica sojenje prestavila. Kot je znano, so Strehovca podprle številne organizacije, med drugim Svet katoliških laikov, Svet slovenskih organizacij, Komisija pravičnost in mir pri SŠK, Zavod Živim, Krščanski forum SDS itd. Na današnjem shodu naj bi spregovorila tudi nadškof dr. Anton Stres, sicer predsednik Komisije pravičnost in mir, ter nekdanji politični zapornik David Tasič, znan iz procesa proti četverici JBTZ.

V sredo ob 9. uri se je na Prešernovem trgu v Ljubljani začel shod v podporo Strehovcu, ki se ga je udeležila večja množica ljudi. Na shodu so bili prisotni tudi policisti. Veliko je bilo mimoidočih, zbrane pa je s Prešernovega spomenika nagovoril Aleš Primc in jih pozval, naj se odpravijo proti sodišču, kjer sta jih nagovorila dr. Anton Stres in David Tasič. Zbrani pred ljubljanskim okrajnim sodiščem so počakali na prihod Strehovca, nakar so skupaj zapeli slovensko himno.

Vrača se zloglasni miselni delikt
Primc je povedal, da so se danes zbrali tudi za svobodo govora. “Smo tukaj zaradi sojenja dr. Strehovcu, ki ga po mnenju dr. Boštjana M. Zupančiča ne bi smelo biti.” Strehovec je pozdravil prisotne in se jim zahvalil za podporo. “Tu smo, ker se zavzemamo za nerojene otroke, za življenje in svobodo govora,” je povedal in poudaril, da je hvaležen za izkazano podporo, “ker je pomembno, da v takem trenutku človek ne ostane sam”.

Dr. Tadej Strehovec (vir: Demokracija, foto: P. J.)

Tasić je opozoril, da se v državi spet pojavlja zloglasni 133. člen., ki je preganjal miselne zločine in ustvarjal politične zapornike. “Tožilci spet pripravljajo sodni konstrukt. Moramo biti na preži, da se nam ne bi totalitarni režim ponovil. Takrat se katoliški intelektualci niso smeli oglašati v javnosti,” je povedal Tasič in dodal: “Demokracija je za vse in svoboda je za vse. Svoboda izražanja je za vse.” Ni važno, ali se strinja s stališči Strehovca ali ne, vseeno podpira Strehovca, saj s tem brani pravico do svobode, ki je ogrožena zaradi procesa proti Strehovcu. “Branil bom to svobodo, tudi za ceno življenja.”

Strehovca podprla tudi škofovska konferenca
Prisotni so nato zapeli, nakar je sledil nagovor škofa Stresa. Ta je povedal, da je tudi škofovska konferenca sprejela izjavo v podporo Strehovcu. “Dr. Strehovcu se sodi zato, ker misli, da je nerojeni človek,” je povedal Primc. “Zdaj nam prepovedujejo, da molimo za nerojene otroke. Nam bodo kmalu prepovedali, da bomo molili za pokojne starše?” 

Predsednik Komisije za pravičnost in mir msgr. dr. Anton Stres. (Foto: STA)

Ob tem je Primc opozoril tudi na to, kako grozna je država, “ki sili mame, da ne rodijo otrok. Država je tista, ki bi morala poskrbeti, da ustvarijo pogoje, da jim pomagajo”. Zatem je vse zbrane povabil, da spremljajo dogajanje v sodni dvorani, in napovedal naslednji shod v petek ob 10. uri na Prešernovem trgu. Zaključno pesem “Srce Božje, tvoji smo, tvoji večni bodemo,” je zapela Nada Žgur.

Celoten govor Davida Tasiča:

 

Dragi prijatelji, podporniki svobode govora,

te dni smo zopet priča nekemu absurdnemu sodnemu pregonu, ki nas spominja na čase, ko je v naših krajih vladal surovi komunistični totalitarizem. Spet je zadišalo po takratnem zloglasnem 133. členu kazenskega zakonika, s katerim se je v bivši državi ukinila svoboda govora in preganjala resnica o pravi podobi komunističnega režima. Takrat smo temu rekli verbalni delikt. Kdor je bil do režima kritičen, je pred revolucionarnimi sodišči spoznal moč diktature in njene temnice.

Toda, čeprav se čudno sliši, številna sojenja v petdesetih, pa vse tja do konca osemdesetih let prejšnjega stoletja, so pravzaprav napredek v primerjavi s tem, kako se je po koncu druge svetovne vojne obračunavalo z ljudmi, ki so izražali pomisleke do novih oblastnikov in njihovih metod. O tem nam priča množica skrivnih grobišč, posejana po celi Sloveniji. O tem nam priča dogajanje na Golem otoku, pričajo nam številne zgodbe o ravnanju politične tajne policije v tem mračnem obdobju naše zgodovine.

Danes v naši domovini, v na videz svobodni suvereni državi Sloveniji, tožilstvo zopet pripravlja proces, ki diši po verbalnem deliktu. Proces, v katerem bi preganjali nekoga, ki je zagovarjal svoja stališča na način, ki ni bil ne žaljiv, ne sovražen. V našem tožilstvu se je spet pojavil pogojni refleks preganjanja ljudi, ki niso »na liniji« in niso »naši«. Gre za preverjeni recept, kako utišati drugače misleče.

To seveda ni prvi tak poskus zastraševanja. Že konec leta 2014 so svobodomiselne intelektualce iz Odbora 2014 želeli utišati zaradi kritičnih izjav, s katerimi so dvomili v kredibilnost Komisije za preprečevanje korupcije, ki je sodelovala v politični gonji zoper takratnega vodjo opozicije Janeza Janšo. Takrat so na predlog tožilstva zaslišali Vaska Simonitija, Ivana Štuheca, Franceta Cukjatija in Bernarda Brščiča, a se je na srečo lov na čarovnice končal z opustitvijo pregona omenjene četverice. Toda to je bil jasen opomin, da je vsako javno kritično razmišljanje o državnih inštitucijah, ki so in bodo stebri  oblasti komunistične kontinuitete, tvegano početje in da je naša demokracija pravzaprav le videz, ki se lahko hitro spremeni v svoje nasprotje.

Postopki tožilstva v primeru preganjanja generalnega tajnika Slovenske škofovske konference, frančiškana dr. Tadeja Strehovca, nam pričajo prav o tem, kako krhka in navidezna je naša demokracija. In kako je treba biti na preži, da se nam zgodovina ne bi ponovila.

Eden od momentov tega neprestanega ponavljanja zgodovine je tudi potreba enega dela leve politike in njej podrejenih medijev, da izloči, utiša in diskvalificira katoliške intelektualce.

Ko je prejšnji totalitarni režim “ločil cerkev od države”,  je pravzaprav želel doseči, da bi se popolnoma izničil kakršenkoli vpliv katoliških intelektualcev na dogajanje v družbi in politiki. Katoliški intelektualci takrat niso smeli nastopati v javnosti s svojimi stališči, razen v primeru, ko so bili »naši« in so bili sinhronizirani s komunističnimi oblastniki in Udbo. V medijih se je ustvarila lažna slika, da naj bi se duhovniki ukvarjali le s pastoralnim delom, v posle države in družbe pa naj se ne bi smeli vmešavati. Mnogi duhovniki so to v resnici sprejeli, se sprijaznili  in se podredili takšnemu diktatu. In vse od takrat je nekako normalno, in to se v dominantnih slovenskih medijih pojavlja kot kakšna mantra, da je intelektualcem iz katoliških krogov skoraj prepovedano razmišljati s svojo glavo in odločno zastopati svoja stališča do družbenih in političnih pojavov.

In ko kdo iz teh krogov vendarle pokaže pogum in da vedeti, da je demokracija – demokracija za vse in svoboda – svoboda za vse, in da vsi, ne glede na svoj poklic, imamo pravico izražati svoja mnenja, če le niso žaljiva ali nestrpna, potem se sprožijo mehanizmi diskvalifikacij, ki na koncu pripeljejo do tako absurdnih procesov, kot je ta, v katerem je v vlogi obtoženega duhovnik in nadškofijski funkcionar Tadej Strehovec.

In temu se je treba upreti!

Tadej Strehovec, ne glede, ali se z vašimi stališči strinjam ali ne, ne glede, da sem prepričan, da je ob vsaki debati treba imeti pred očmi, da vsak človek v naši skupnosti mora imeti pravico, da odloča o svoji usodi, in da to pravico v njegovem imenu ne more prevzeti država ali v njenem imenu nek državni uradnik, z vsemi močmi podpiram vašo pravico do izražanja vaših stališč, podpiram vašo pravico do svobode govora, ki je ena od najvišjih vrednot človekove svobode nasploh.

Če izgubimo pravico do svobodnega izražanja misli, če izgubimo pravico do svobode govora, bomo izgubili tudi možnost dialoga, ki je nujen za napredek vsake družbe. Če izgubimo možnost biti kritični do družbenih pojavov, do politike in oblastnikov, če zdrsnemo v družbo, kjer vsi morajo misliti enako, bomo izgubili še ta žarek demokracije, ki ga je treba skrbno varovati.

Tadej Strehovec, vaša pravica do svobode govora je vaša pravica do svobode. In vaša pravica do svobode je danes, ko je ogrožena, postala tudi moja pravica do svobode. Branil jo bom – branil bom vašo in mojo svobodo z vsemi sredstvi, za ceno življenja. Ker brez svobode se ne da živeti. Brez svobode je življenje le privid življenja.

Vaša in moja pravica do svobode je tudi pravica vseh nas. Pravica in imperativ celotne naše družbe. Pravica in imperativ naše domovine. Pravica in imperativ človeštva.

 

 

Demokracija, I. Š.

 

 • bisabre

  Ja. samo tista fotka ni izperd okrajenga krivosodišča. Kolikor mi je zano je to “Prešerc”.

 • Boštjan Ivković

  Na sliki ni ravno množica. Je manjša skupina penzionistov.

  • Olga2345

   Mislite v Murglah?

   • Svele

    Jakob Janša in črt se zbujata posrana in poscana zaradi zgodbic Janeza Janše hahhahahah straši jih z murgeljnu hahhajahha.retardirana črt n Jakob

  • resnicaboli

   Naj hrabrejši vse se začne z malim.

  • Fosa Stefan

   ja zahojenec fukal bi vsak, živel pa ne, potem pa splav, prej pa kondom ni potreben morda pa imamo srečo, da komunisti ve č ne fukajo ali pa to delajo s plastilnimi kurci, ali plastičnimi pičkami. HVALA BOGU, da skrbi za to tudi BOG in nam normalnim slovencem ne bo treba pobijati te golazni, saj sam sebe žrejo, ker ni potomcev, jih jutri ne bo več makarovička, tomićka, fajonpička,…

  • Friderik Peršič

   Manj kot sto …čudno , da niso napisali tisoč …

 • Caetano

  Svoboda govora je predvsem za tiste s katerimi se ne strinjas, pomnite ze enkrat to rdeci fasisti!!

 • merim

  Kdo pa ma cas na delovni dan ob 10ih prostestirat za kr neki? Penzionerji in desni socialci

  • resnicaboli

   Teh je tako največ v komunistični Sloveniji

  • Boštjan Ivković

   penzijo in socialko imajo pa od socializma

 • Olga2345

  Podpiram gospoda Strehovca!
  Skorumpirancem v krivosodju, ki kršijo človekove pravice in želijo ukiniti svobodo govora, je treba pokazati vrata!

  • kraljica vesolja

   Pejt štepat otroke, rabmo nove ovce, da jih bomo lahko izkoriščal, rabmo sužnje.

   • Citizen of Kekistan

    Ajde crkni ze srbjanka. Naredi uslugo planetu.

    • Svele

     Črt in Jakob sta crknila
     Zaradi jansine zlorabe .jajjajaja smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

    • kraljica vesolja

     SEj crkujem. PTM.

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha črt in Jakob Janša letita z helikopterjem ko imata probleme z kakanjem hajjajajjaja

   • sloustava

    Zdaj koncno vidis, kako gromozanska razlika je med tabo in normalonostjo! Kadarkoli kaj napises, se smesis. Kot @krtaca20!

  • Svele

   Bog pobij te hlapce in njihove samorastnike hahhajajjajja lahko še majčkeno potop vslovenijo da špica drek ta slovenski amen

 • kraljica vesolja

  Dobr, za nune štekam.

 • montyamp

  Stara klika partijsko udbovskih fosilov dela dobro reklamo Šiškotu in Strehovcu .
  Smo tako naprej na juriš murglosrbija , na juriš po poštenih , EU vas gleda , tokrat ne boste ušli .

 • tramal

  Komunisti bi radi morili dojenčke še naprej.Saj drugega ne znajo

  • Boštjan Ivković

   Pa saj se ženska sama odloči za splav, nihče jo ne sili.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Itaq…lol

   • O’Brien

    Globoka!

  • Svele

   Smrt zlovenski dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

  • Svele

   Smrt slovenskim otrokom amen hahhahahhahahhaha

  • Svele

   Upam da ti nasibkejsi umrejo hajjajaha amen

   • ježodež

    izrodek

    • Svele

     Izrodek tije v leglu slovenskem hahhahahah kako venčki vzgajajo svoje pankrte v vectisocletni incestni pedofilni folklori hahhahhaha

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

 • plavi-mil

  Kam smo prišli, da mu sodi drhal komunistična zaradi drugačnega mišlenja, enoumje se vrača skozi stranska vrata, groza me je, kaj še bo.

  • merim

   Izkoplji si rov in se skrij.

   • ježodež

    Napiši prosim tf. tvoje matere, če si upaš, da ji sporočimo, kakšnega otroka je rodila in, kako ga je vzgojila !

    • Svele

     Urša Janša vzgaja svoja retard otroka črta in Jakoba v vectisocletni incestni pedofilni tradiciji tradiciji.kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše. Ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

     • ježodež

      Lepo si se opisal. Bolje se ne bi mogel.
      UBOGA TVOJA MATI, KI TRPI, KO VIDI, DA TI NI POMOČI !
      Telefona pa sirotek ne upaš napisati, kaj ?.
      Iz Studenca te pridejo vsak čas iskat – ovca zgubljena.

     • Svele

      A prideš govno cerkveno hlapcevsko še enkrat bo počilo pa vas bom gledal vas in vaše domosralce v luknji

     • Svele

      Daj govno slovensko pedofilno incestno hahhahhaha fukate črta in Jakoba na oltarju govna slovenceljni

   • plavi-mil

    Veš kaj, škoda, ker se tvaja mati ni odločila za splav, danes ne bi smetil in žalil na forumu, saj podpiram splavitev še nerojenih levičarskih pamžev, ampak samo zato da se taki kot si ti ne rojevajo več.

  • Svele

   Se ena slovenska hlapcevska dojenčica je stisnila prdec hahhahahah in odšla za vedno hahhahhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA KRIVO SODIJO .

  SMRT KOMUNISTFAŠIZMU ———- SVOBODA NARODU

  • Svele

   Smrt jansizmu svoboda narodu.smrt svinji Janezu klobase narodu amen

 • soc

  Obglavljena RKC, ki ni v ničemer podobna Wojtylini in lokalno Rodetovi izpred desetletij, končno tu spet v boju zoper rdečo aristokracijo. Do konca, upam!

  • anzek

   ++++, In kje je bila pred volitvami, ko bi lahko spreobrnila rezultat??

   Po toči je zvoniti prepozno, pravimo pri nas na kmetih!!

 • Nocoment20.04

  Dr. Strehovec ima se kako prav. Potrebno je pa zasčitit financno in ozavescat samske nosecnice, da se ne odlocajo za splav.

 • Duhec

  Sporno je, ker se mu krati pravica izrazit lastno mnenje, pa naj bo le-to še tko smotano. Je pa noro, da se glede otrok oglaša ravno on, on ki se ga boji celo namočit.

  • ježodež

   Si upaš tudi muslimanu reči, da ne sme molit ?

   • Svele

    Upa ni ona mlohavo tič kot ti govno slovensko pedofilno incestno

    • ježodež

     Duhec ne rabi advokata. Še posebej ne tako butastega.
     Utihni, ker te ni nihče nič vprašal !!!

     • Svele

      Hahhaha hlapec ukazuje hajhaha

     • Svele

      Pedofil v hozentregerjih

  • Osti jarej

   …..in ti si v strah pred namakanjem oneta prepričana

 • Svele

  Smrt slovenskim otrokom hahhahahha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije

  • Andrej

   Kdor seje smrt ga smrt rada povoha. Ti pa izgleda, kot da si že mentalno mrtev. Pa še smešiš se.

   • Svele

    Odjebi hlapec

    • Andrej

     Še vedno se smešiš. Čedalje bolj.

    • slosin

     odjebi čoban…ovce past…mentalno si že od rojstva mrtev…

     • Svele

      Mentalno sta mrtva črt in Jakob hajhajajjJaha

 • Svele

  Bog podari spontane splave zenskam amen

  • ježodež

   Tebi pa PAMET.
   Amen

 • Ryuk

  Samo (leva) fašistična oblast zganja takšen pogrom nad svobodo govora in izražanja.

 • Svele

  Retardirana familija Janša si je vzela življenje amen.na obisku Hude jame so se spotaknili in poleteli hhahauhaha

  • Andrej

   Pa ti moraš biti zelo zagrenjen. Tvoj način ti je v škodo. Drugače poskusi.

  • antimur

   Ob takšnem trošenju sovraštva ti je zagotovljen polet.

   • Svele

    Poleteli boste vi govna Janševa v hudo jamo hajjahah

 • Aron

  Strehovec poziva na linč zagovornikov ustave, a se kot ena navadna jokica skriva za masko svobode govora in verske svobode.

  • večni srb

   Mar ni to njegova pravica?

   • Aron

    Je. Kot je pravica, da se ga sodno preganja, če se pokaže sum storitve KD.

    • večni srb

     Ne bi rekel, mogoče edino, če bi obstajal UTEMELJEN sum, temelječ na NEPOSREDNIH dokazih.

 • Andrej

  Ste opazili, da ko se pojavi resna tema, kar splav nedvomno je, se pojavi nekaj plačanih komunajzarjev, ki na vsak način hočejo z blatenjem in nebulozami preusmerit pozornost?
  Vam izdam skrivnost. V LIDLU so pričeli prodajat pivo komunajzer na temo JOSIP BROZ TITO JOVANKA. Pojdite tja in si ga privoščite. Za svoj denar.

 • Krtača 20

  A klerofašistom ni jasn da so za ene 500 let zadaj…..pa še tist retardiran….

  • Andrej

   Zdaj smo moderni. Zdaj imamo v ustavi zapisano dovoljenje za ubijanje.

   • Krtača 20

    Če bi se kleri res tolk sekiral kokr hočjo prkazat, nebi fantkov natepaval.

    • Andrej

     Odpri drugo poglavje, drugje, tukaj je govora o SPLAVU.

     • Krtača 20

      Je pa že boljš splav kot pa s strani klera spedofiliran otrok.

   • večni srb

    Angleška kraljica lahko lastoročno zadavi katerega koli državljana v britanskem kraljestvu in ji ni treba odgovarjati nikomur, ker že vsi odgovarjajo njej osebno. Zaenkrat menda še ni ubila nikogar, ampak saj je še čas.

    • Andrej

     Pol je pa dobro, da so Angleži odšli.

  • murgl

   kako si pa to izračunal?

   • Osti jarej

    …petsto let nazaj,je na 1500 let podlage cerkvene inkvizicije

    • Andrej

     Ko si ravno pri inkviziciji: a veš, kje je inkvizicija najbolj svinjarila?

     • Osti jarej

      …..med drugim v južni ameriki

     • Andrej

      Zgrešeno. V južni Ameriki so najbolj mesarili konkvistadorji, ki jih je Cerkev izobčila. Delali so na lastno pest a se prodajali kot duhovniki. Odličen film je The Mission (1986) Robert De Niro…
      Še naprej ugibaj, veš tako ali tako ne.

     • Osti jarej

      ….kakopak….še danes izločajo hudodelce v svojih vrstah….iz ene fare v drugo,višjih “činov” pa kar v vatikan…dej nehej že…

     • Andrej

      Ni glih inkvizicija, ampak imaš precej prav. Precej. Meni se zdi prav, da se pokvarjence izloči. Ni pa prav, da se VSE vrže v isti koš, ki se resnično razdajajo za druge.

  • Friderik Peršič

   Preveč porok med bratranci in sestričnami …pa kak incest z fotrove strani …

 • Osti jarej

  ..a angelca,ki zagovarja prepoved splava kljub posilstvu,je imela prosvetljen govor

 • Franjo Trojner

  Začelo se je! Končno se je začelo! Domoljuben narod ne bo mirno gledal poizkusa šikaniranja svojih duhovnikov.
  Ta zgodba, ki jo nismo začeli mi na desnici, ne duhovščina, bo imela nadaljevanje in gotovo tudi razplet!

  • Lustrator

   Upajmo. Če se to ne zgodi, pa nam zares več ni pomoči. Kristjani smo na potezi!

   • O’Brien

    Upajmo. Bil bi že čas, da se kristjani zbudijo.

 • Osti jarej

  …nima on kaj govorit o pravicah žensk,do lastnega telesa in o pravici odločanja o rojstvu ali abortusu…..ko bo imel družino ,z vsaj dvema otrokoma in minimalcem,naj pa gobec vrti

  • Andrej

   Ja, splav strašno zaorje po duši.

   • Osti jarej

    ….kako pa to veš

    p.s. bojda pod stolnico obstajajo predori polni otroških trupelc,oziroma njih ostankov???!!?

    • Andrej

     Pejdi kdaj na Strehovčevo predavanje in ti bo dokumentirano razložil. Pa ne obremenjuj se s tem, da je duhovnik. Poslušaj ga kot bioetika.

     • Osti jarej

      ….samo pod pogoji,ki sem jih zgoraj navedla….in,ko niti enkrat več ne bo govora o pedofiliji v cerkvi..ker je več ne bo…ja,paja de

     • Andrej

      Vsi ti pogoji so ti izgovor.

     • Osti jarej

      ….nikakor …v cerkev glede na vse svinjarije,ki jih “od boga poklicani” počnejo,ne verjamem…pika

     • Andrej

      No, malo je treba ločiti kdo o Cerkvi govori. Posploševanje po navadi ni dobro. Če veš, da imajo vsako leto na oratorijih na tisoče otrok, ki se nasmejani vračajo domov in nobenega spolnega in drugega nadlegovanja, vendar o tem nobena državna TV ne poroča, je to nek znak. Ko pa najdejo enega pedofila, ki ga naj kar obsodijo, čimprej in čim bolj strogo, pa o tem na veliko pišejo. Pozor, en duhovniški pedofil je veliko preveč, ampak sorazmerje vseeno ni.

  • antimur

   Baraba zabita kot si ti, ki po božje malikuješ zločince, ki so bili sposobni nosečim materam izrezati plod, boš obračala gobec. Marš v tvoj smrdljivi kučanistični brlog. Kučanisti ste tako omejeni, da ne dojemate nasilja nad nemočnim otročičkom. Poglej malo po spletu, pa boš videl ali videla, (pri kučanistični bandi tako nikdar ne veš katerega spola ste, moškega, ženskega, ali brezspolneži) kako krčevito se umika in brani plod pred abortusom, ko se začne ta zločinski poseg. Raje bi videl, da bi abortirali takšno zlikovko kot si ti in tvoje zverinsko društvo, kot pa nedolžne otročičke.

   • Krtača 20

    Žal si tudi ti ponesrečen abortus.

    • večni srb

     Celotno vesolje je podrejeno zakonom entropije.

   • Osti jarej

    ……sama se rodila in vzgojila tri otroke ,ki ne pripadajo cerkvi in nikoli ne bodo…so pošteni in sami skrbijo zase,plačujejo davke in vzgajajo svoje otroke,moje vnuke……meni ne bo pameti solil en far,ki niti sekundo v življenju delal ni in nima pojma,kako funkcionira družina,ki je tvoja/njegova in zanjo ,z vsemi problemi in težavami,skrbiš sam in en tercijanski klopotec,z IQ višine številke mojega modrca…marš

    • Andrej

     Lepo, kar opisuješ, samo ne razumem, zakaj toliko žolča razlivaš. To škodi. Pa sovraštvo tudi.

     • Osti jarej

      …ker ne prenesem hinavcev,kar cerkvenjaki sigurno so…..svetlim in redkim izjemam opravičilo

     • Andrej

      Zopet sva pri istem. Pojdi kdaj na Strehovčevo predavanje. Zagotavljam ti, da ti ne bo žal. Pa potem sodi.

     • večni srb

      Nimamo časa in sredstev, a lahko pokažeš kakšen trailer za njegove dokumentarce, ker napovednik bi si mogoče še na hitro pogledal?

     • Andrej

      Menda gre tožniku Strehovca zelo v nos nekaj takega kot:

      http://www.zavod-zivim.si/splav-2/splav/metode-splava/

      Če nimaš časa za življenje ga pač nimaš. Sredstev pa ne potrebuješ nobenih.

     • antimur

      Kar se hinavcev in pokvarjencev tiče, ni hujšega kot zamrznjeni zločinec Kučan.

     • Osti jarej

      …men kučan dol visi…in vsi ostali politiki takisto

    • antimur

     Meni pa ne ena usrana kučanistična prasica, kaj pa misliš, da si, če stopicaš za zločincem Kučanom, si navadni smrdljivi odpadek.

     • Osti jarej

      ….prasica je tvoja žena in vse hčerke,ter vnukinje,ki jih imaš, takisto…pa še mat zraven pršmoljcaj

    • večni srb

     Saj ti ga ni treba poslušat, imamo pravno in socialno državo, ki pa trenutno ne deluje, žal.

     Državo pa le imamo, ampak je gnila in fašistična, če bo tudi taka za ljudi v redu.

    • tarantela

     Bravo! čista dresetka!

  • Franjo Trojner

   Za minimalec se zahvali svojim levičarjem, saj so non stop na oblasti!
   Verjemi pa, da si vsaka ženska želi roditi in vzgajati svoje otroke, kar bi jim morali, kot napredna, civilizirana družba zagotoviti. Verjami tudi, da vsaki ženski splav teško pade in nosi posledice svoje odločitve vedno s seboj, mnoge kasneje doživljajo prave travme, pa se o tem nič ne piše in govori v javnosti.
   Bodimo človeški in raje postanimo družba živlenja in ne smrti. Vem, da je danes zakonito, TODA vprašajmo se ali je tudi moralno in etično, da se splavi lahko delajo brez pravih, resnih razlogov, kot po tekočem traku?? In ali splavljeno človeško bitje res pri posegu ničesar ne čuti, ko ga krampajo iz maternice?
   Žalostno je dejstvo, da danes v razvitem svetu nimamo zakonodaje, ki bi ščitila, zaščitila človeški zarodek, hkrati pa se na veliko sprejema zakonodaja, ki ščiti živali ( katere zagovornik sem tudi sam, da ne bo pomote).
   Dvolični smo in ta dvoličnost nam ne koristi, v bistvilu nikomur ne koristi, tudi zagovornikom splava ne.

   • Osti jarej

    …ta leva vlada je omogočila,da je država v letu 2014 za plačilo socialnih prispevkov duhovnikom verskih skupnosti namenila nekaj več kot 1,4 milijona evrov.
    …od omenjenega nekaj več kot 1,4 milijona evrov, kolikor jih je država letos namenila za financiranje prispevkov duhovnikov, je največ denarja prejela Katoliška cerkev.

   • večni srb

    Oprosti, ampak jaz ti pa ne verjamem. Zakaj bi si ženska želela tako izkušnjo, mogoče čuti nagon po razmnoževanju oziroma spolno slo, ampak saj jo lahko racionalno razdela in ustrezno zavre. Rojevanje ni dobro za telo, mogoče nima nekih usodnih posledic v mladosti, z leti pa zagotovo močno obremeni celoten organizem in ustrezno skrajša življenjsko dobo.
    Sposobnost rojevanja je za žensko večja mistika kot si lahko mislimo moški, ker je proces organski in zelo težko racionalno razložljiv, takoj ko je jajčece oplojeno, se začne spreminjati celo njihovo telo, vključno z možgani in srcem, ki se začne počasi zaraščati proti sredini prsnega koša, da sprosti prostor za rast ploda.
    A ni ogabno, če se menimo zgolj iz strokovnega stališča, bolj človek rine v podrobnosti, bolj postaja tema podobna opisovanju življenja na kmetiji. Na kmetiji je ubijanje stvar dnevne rutine in del cikusov življenjskega habitata, živali se načelno nič ne sprašuje temveč se manipulira z njihovimi naravnimi goni, razmnožujejo se na ukaz in kotijo novo hrano, ko pridejo iz pubertete, pa se jih hladnokrvno zakolje, ker drugače ne dajo zrezka. V bistvu se vse sadi in pase zgolj s tem namenom, vendar v življenju kmeta ni niti trohnice sovraštva in zlobe do naravnega, pravzaprav bi bil človek težko še bolj prizemljen in neposreden, nenazadnje vljuden, ker ga lepo obnašanje do živali nič ne stane.

 • vsemojebabe

  Ni pomembno življenje, niso pomembni otroci, ki jih nikoli ne bo. Pomembni so lobiji in njihov krvavi denar. V demokraciji ne bi smelo biti tako. Svetu je treba dopovedati, da je tu še ena zadnjih zločinskih komunističnih oaz.

  • janko

   Ja, resnično! Naš komunizem še vedno ubija lastne ljudi!

 • Osti jarej

  …evropa je stara….gospodarji zahtevajo NOVO KRI

 • Edi Puc

  (copy)

  Silke Bercht, Sandra Bregar, Martina Černe, Mojca Dobnikar,
  Milica Antić Gaber, Tatjana Greif, Mojca Frelih, Živa Humer, Urška Jež,
  Barbara Kresal, Vesna Leskošek, Metka Mencin Čeplak, Tanja Rener, Jana
  Rošker, Renata Šribar, Mirjana Ule, Mojca Urek, Darja Zaviršek, Jelka
  Zorn, Dušan Keber, Irena Kirar Fazarinc, Mateja Kožuh Novak, Biserka
  Marolt Meden, Dunja Obersnel Kveder, Gabrijela Simetinger, Alja Adam,
  Emica Antončič, Dada Bac, Renata Bačer Slabe,Veronika Bajt, Sonja
  Bezenšček, Mitja Blažič, Emil Bohinc, Vesna Bukovec, Lilijana Burcar,
  Mateja Capek, Lev Centrih, Anja Cerjak, Polona Černič, Natalija
  Djoković, Katja Đogić, Dušan Dvorščak, Martina Ferfila, Božidar
  Flajšman, Jošt Franko, Andreja Gomišček, Anja Golob, Eva Gračanin,
  Natalija Gregorič, Danaja Grešak, Sonja Grizila, Ana Grobler, Marike
  Grubar, Kirsten Hempkin, Andreja Hočevar, Ksenija Horvat Petrovčič, Nina
  Hribernik, Tea Hvala, Vlasta Jalušič, Marija Javornik, Natalija
  Jeseničnik, Maca Jogan, Dara Jovanović, Tanja Kamin, Nada Kirn Špolar,
  Anja Koletnik, Mirt Komel, Nataša Koražija, Polona Kovač, Friderik
  Klampfer, Jasna Klančišar, Duška Knežević Hočevar, Nika Kovač, Mojca
  Kovač Šebart, Nina Kozinc, Barbara Krevel, Mojca Krevel, Gašper
  Krstulović, Dragana Kršić, Maja Ladić, Aleš Lamut, Maja Ličen, Zlata
  Ličer, Sonja Lokar, Žiga Knap, Amadej Kraljevič, Roman Kuhar, Tina
  Mahkota, Marjana Marič, Irena Matko-Lukan, Ana Makuc, Jasna Mažgon,
  Katarina Meden, Amela Meštrovac, Anja Mikič Crovella, Denis Crovella
  Mikič, Polona Mivšek, Brane Mozetič, Vita Nastran Janje, Tanja Oblak
  Črnič, Irena Rahne Otorepec, Klara Otorepec, Maja Pan, Zoran Pavlović,
  Elena Pečarič, Nina Perger, Mateja Petan, Brankica Petković, Petra
  Peterka, Tadeja Pirih, Dževada Popaja, Marisa Popovič, Katjuša Popović,
  Klaudija Poropat, Sabina Potočki, Arjan Pregl, Heidi Pungartnik, Jana
  Putrle Srdić, Barbara Rajgelj, Manca Raušl, Teja Reba, Klavdija Remškar,
  Zvonka Rener Primec, Nataša Resnik, Vito Robar, Darinka Rozman, Alenka
  Spacal, Zoran Srdić, Katja Sešek, Zoja Skušek, Ana Marija Sobočan, Jaka
  Sotlar, Tanja Skander, Boštjan Slatnar, Mitja Svete, Helena Šavc, Darija
  Šćepanović, Nina Šefer, Damijan Štefanc, Irena Šumi, Suzana Tratnik,
  Irena Tul, Zorica Škorc, Karmen Špiljak, Maša Šraml, Alenka Švab, Marina
  Tavčar Krajnc, Helena Thilakarathna Velikanje, Tadej Troha, Mojca Vah
  Jevšnik, Branislava Vičar, Boris Vezjak, Živa Vidmar, Tiva Vlaj, Goran
  Vraneševič, Lili Vučenović, Mara Vujič, Katja Zabukovec Kerin, Simona
  Zavratnik, Ana Ziherl, Tjaša Žakelj, Neva Železnik, Sabina Žnidaršič,
  Sonja Žorga; in organizacije: Čajanka z Roso, Časopis za kritiko
  znanosti, domišljijo in novo antropologijo, Društvo za nenasilno
  komunikacijo, Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk,
  Društvo Škuc, FPZ Z’borke, Društvo SOS TELEFON, Kolektiv ŠKUC – Kulturni
  center Q, Lezbično-feministična univerza, Rdeče zore, Študentsko
  društvo Sociopatija, Zavod Emma, Zavod Transfeministična Iniciativa
  TransAkcija.

  • slosin

   ….podpirajo abortus, so proti smrtni kazni…..spoznaš jih tudi po reku ‘še premal smo jih’…bog nas obvaruj takih intelektualcev, sovražnikov se bomo že sami……

   • Friderik Peršič

    Jaz nisem proti smrtni kazni …

    • slosin

     nej me vrag, če nisi na seznamu….priznaj…

  • antimur

   Še kako prav bo prišel takšen seznam in to v kratkem.

   • Friderik Peršič

    Hahahaha , daj no …A poznaš razliko pri kvantanju prek tipkovnice in kvantanju za šankom …? Za šankom jih ponavadi dobiš po gobcu …

    • antimur

     Ne delaj si lažnega upanja, idiot rdečezvezdaški.

     • merim

      Strahopetec

     • Friderik Peršič

      Ah , vi demokrati …

  • Franc Šink

   Zakaj naštevaš samo kurbe in pedre? Zaradi ravnotežja bi lahko dodal še kakšnega normalnega človeka.

   • Andrej

    Normalni ne morijo.

    • večni srb

     Pravkar sem speštal pajka, ali bo en očenaš dovolj za kazen?

     • Franci Steiner

      PITAJ SVOG POPA

     • večni srb

      A vi pa ne veste nič o tem?

     • Ali je bil človek ? :)

     • kraljica vesolja

      To nesrečo prnaša drgač.

     • Andrej

      Ne vem če eden. Moli Očenaš toliko časa, da boš dojel sporočilo Geneze:

      Bog je videl vse, kar je naredil, in glej, bilo je zelo dobro.

      Ugotoviti moraš, če tvoja dejanja prispevajo k “zelo dobro”.

 • Osti jarej
 • Krtača 20

  Jest sm sa mislu da so od leta 1921 do 45, komunisti vzel volilno pravico ženskam. Pol pa zvem da so bli le kleri. Komunisti so volilno pravico vrnil. In zdaj bi kleri o svobodi govora…..kere podlasce hijenske podganje klerovske….

  • Andrej

   A si ti una vesoljska kraljica, ki je izgubljen v vesolju? Tudi tukaj si se izgubil.

   • Osti jarej

    …angelca,ki zagovarja rojstvo otroka kljub posilstvu je…ane krtača

    • Andrej

     Rojstvo otroka pri posilstvu je preveč resna, huda stvar, da bi se tukaj norca iz tega delali.

     • Osti jarej

      …z butasto tastaro se zmeni

     • Andrej

      Tega seveda ne morem razumeti.

    • Lustrator

     Mi lahko s svojo omejeno marksistično čutaro argumentiraš v čem je otrok spočet ob posilstvu MANJ VREDEN ŽIVETI kot kdorkoli drug? Zakaj otroka smrtno kaznovati za zločin njegovega starša??

  • večni srb

   Še huje je kot si misliš.
   Katoliška cerkev se s takšnimi javnimi manifestacijami volje zapleta v čedalje več paradoksov, ki izhajajo iz resnične narave problemov. Prepričujmo ženske naj rojevajo, ker je to njihova naravna sposobnost in del ciklusov življenja. Civilizirane ženske sebe ne vidijo kot žival temveč kot razumno osebo, ki ni dolžna nikomur posojati svojih vitalnih in rodilnih organov, zato tak dialog zavračajo. Imejmo več otrok, ampak zgolj, če so krščeni in se rodijo ustreznim družinam, revnih otrok ciganov in migrantov, sploh pa invalidov seveda ne maramo. Pravzaprav bi bilo bolje, če se taki sploh ne bi več rojevali, pomagajmo delati Bogu zgolj lepe stvari.
   Zahtevajmo pravno in socialno državo, ker pa nimamo dovolj političnega vpliva in znanstveni argumenti niso na naši strani,zbobnajmo skupaj hordo in rožljajmo z moleki v javnosti ter prepričujmo šibke na duhu v naše neresnične ideje. Podarimo čim več cerkvi, ki ne rabi nič, ker je že vse od Boga in je na tem svetu tudi vse najbolje urejeno, za reveže pa mora skrbeti država.

  • macon

   Skrtačeni, a da so imele ženske volilno pravico v socializmu? Kolikor vem ni bilo neposrednih volitev niti za funkcijo v občini ali krajevni skupnosti.

   Tako si zabit, da ponavljaš režimske laži kot papagaj. Komunisti so dali samo namišljene pravice, ki so bile samo prazen videz.

   • Krtača 20

    Boš ti postregel s kakimi dokazi al boš sam nergal?

    • Andrej

     Prave komunistične volitve:
     Cinca marinca, ta pa ni za nas
     u tačrna skrinca vrgu je svoj glas

    • macon

     Takim kot si ti je edini dokaz, če jim pade meteor direkt na trdo betico.

     Res vas ne razumem, da se tako krčevito truditi zanikati najbolj očitno in izpadete bedasti in smešni. Vsak režim ima za brutalnostjo izjemno smešnost, ker je nekonsistenten in se zapleta v lastne laži.

   • večni srb

    Obstajajo različne oblike demokracije, vplivni predlagajo nekoga, člani in pripadniki pa se potem odločajo o predlogu in običajno sprejmejo, lahko pa tudi celo agituro enostavno ignorirajo in se obnašajo po starem oziroma ne podprejo nikogar in tudi ničesar bistvenega ne spreminjajo, ker pač ni prave potrebe in primerne osebnosti, ki bi zmogla neko boljšo vizijo.
    Demokracija je pa nekaj drugega, nekdo skliče volitve, izbere par čudakov, ljudje so pa potem prisiljen odločiti za enega izmed njih ali pač ne volijo in s tem dejansko oddajo glas relativnemu zmagovalcu, tudi če zmaga zgolj s peščico glasov, ki so ga potem dolžni vsi ubogati, tudi če nima nobene vizije in ga položaj pravzaprav ne zanima.

  • Andrej

   Komunistične volitve:
   Cinca marinca, ta pa ni za nas
   u tačrna skrinca vrgu je svoj glas

  • Lustrator

   Komunisti bi v svoji zlagani širokogrudnosti volilno pravico omogočili tudi otrokom, živalim, rastlinam, a kaj ko prav nikjer in nikoli še niso organizirali regularnih volitev – od začetka kampanje pa tja do štetja glasov.

 • Osti jarej

  …modeldolfe …zapri gobec…sploh te nihče ni izvolil

 • Simon Novak

  Večja množica? Ha ha ha

  • večni srb

   Vsaka fara je poslala enega, že itak preveč zapravijo za postne stroške.

 • večni srb

  Kdo grozi ženskam, da se ne pustijo oploditi pijanim zarukancem, točno tako.

 • Franc Šink

  Če bi me mati splavila ne bi bil danes na svetu.Pa tako rad imam življenje.

  • večni srb

   Saj, če bi te ob rojstvu odnesel orel ali bi te na prvem sprehodu v šolo povozil šleper, te tudi ne bi bilo več.
   Se sploh zavedaš kako majhne so molekule in koliko stvari lahko gre ob rojstvu narobe? Zdravje je največja vrednota, zaradi katerega je življenje lahko lepo.

   • antimur

    Kaj trobezljaš, eno je nesreča, povsem nekaj drugega je pa uzakonjen umor.

    • večni srb

     Zakonit umor ne obstaja, obstaja edino zakonita smrtna kazen, ko se fundamentalistična družba odloči ubiti državljana v primeru, če se ta pregreši ob najbolj posvečene člene zakonov.
     Umor bi bil edino, če bi v porodnišnici ubili oplojene ženske, otrok je po definiciji bitje, ki se je šele rodilo, kar seveda z ženskimi notranjimi organi nima nobene veze.

     • antimur

      Pa še kako obstaja zakonit umor, če je uzakonjen takšen pomor nedolžnih otročičkov, je to najbolj gnusen umor, sicer ima ta koalicijska banda že v programih načrtovane pomore nebogljenih otročičkov.

     • večni srb

      Prvič slišim, da so v porodnišnici zaklali kakšnega otroka, mogoče teroristi med kakšnimi demonstracijami ali nacistični evgeniki v koncentracijskih taboriščih, zdravniki zagotovo ne.
      Ne moreš moriti nekaj, kar kot tako ne obstaja, v ženskah ni nobenih drugih ljudi, življenje ni nekaj v nečemer temveč gre za povezane biološke forme, ki se spreminjajo in izločijo ena iz druge.
      Ženska je zgolj potencial za nastanek novega človeka, ampak saj so jih polna tudi tvoja jajca, če se že gremo.

     • Andrej

      A to zagovarjaš?
      http://www.zavod-zivim.si/splav-2/splav/metode-splava/
      Najbrž ti še ni bilo dano, da bi na ženin trebuh prislonil roko in čutiil, kako otrok miga.

     • večni srb

      Ja, pa sem tudi to doživel, izkazalo se je, da ima prebavne motnje.
      V ženski ni nobenih drugih ljudi, iz njenih notranjih organov se lahko rodi nov človek, ampak edino, če sama želi in ga je pripravljena roditi.

      Potencial ni isto kot človek.

     • Andrej

      Glede na to, da sta za nastanek človeka potrebna moški in ženska je že to krivica, da o življenju po ustavi odloča samo ženska.
      Mi se tukaj pogovarjamo o prepoznem dogodku. Pravi dogodek je: ženska se prostovoljno odloči, če bo imela spolni odnos. No, pa moški tudi, a to je malo drugače.
      Za žensko mora biti strahotno, ko spozna, de se je nosilka življenja spremenila v grobnico. Strahota.

     • večni srb

      Zdaj smo pa tam.
      Uboga punca od Strehovca, če jo bo kdaj imel, če bo zanosila, je s tem tako rekoč podpisala pogodbo s Hudičem, saj bo morala 9 mesecev izpolnjevati pogodbene obveznosti in na koncu izdobaviti brezhiben produkt. Od pogodbe ne bi mogla odstopiti, ne bi je mogla spremeniti, niti ne bi bila mati svojega otroka, če ga rodi, ker bi ta z rojstvom pripadel Bogu.

      .

      Ljudje danes seksajo vse povprek, če so si všeč, si enostavno najdejo intimen prostor, se slečejo in si dražijo spolne organe. Zapleten del je edino spoznavanje, tisto všeč je lahko precej relativno in nepredvidljivo, ni pa kar na lepe oči, obstajajo neka pravila igre, ki se jih ljudje postopno priučimo in privadimo. Očitno moški in ženske ne tičimo preveč radi skupaj, verjetno tudi zato, da se pijani fantje ne kregajo in ne pretepajo za punce, ampak to ni bistvo nove kulture. Tudi porničev ni več, kar je sicer načelno dobro, ker pornografija je oblika suženjstva, vendar ni na slovencih, da bi odločali o globalni etiki, zato smo samo zavrti, od spolnega suženjstva pa imamo prej korist kot slabe stvari, če vemo kam vse lahko danes prileze izkušena prostitutka. Mogoče celo na sam vrh sveta, nikoli se ne ve, ni jih za podcenjevat. Ker ni več porna, se tudi nimamo kaj zgražati, spolnost ni zaželjena tema pogovora v javnosti, ker se brez ustrezne pop kulture, hitro spremeni v intimno zadevo.

      Seveda je moški ključ do rojstva otroka, ampak sodobna etika nam nalaga gledati na vse ROJENE ljudi (kakšni pa še obstajajo?) kot popolnoma samostojna in unikatna bitja, s popolnoma enakovrednimi človekovimi pravicami, za katere so pač prvi dolžni skrbeti starši, takoj za njimi pa vsi primerni državljani. polnoletnost je simbolična meja, ko se fizična puberteta zagotovo konča in s tem odpadejo tudi vse zakonske omejitve človekovih pravic, tega ne gre enačiti s popusti za mlade in raznimi ugodnostmi, ki s pravnim statusom polnoletnosti nimajo popolnoma nobene veze.

      Otrok rečemo človeku, ki se je šele rodil. A gremo še enkrat okoli? Če se še ni rodil, ni otrok, ni človek, je zgolj ženski notranji organ, ki NE MORE obstajati kot samostojno bitje in je zato brez veze govoriti o človekovih pravicah.

     • Andrej

      Spolno dejanje je odgovorna zadeva. Lahko ima posledice. Treba je mislit prej in z glavo na vratu ne na tiču.

     • večni srb

      Seveda, ne le misliti, potreben je pravi brain storming, za kar pa se je treba najprej naučiti iskreno in odkrito pogovarjat. To je nekaj, kar ne počnemo z nikomer drugim kot z ljubljeno osebo, ni varno, pa še takrat ne moreš vedno vedeti. Pogovor deluje kot dober afrodiziak, ki se lahko v hipu spremeni v odvajalo od spolne želje, če ga je preveč ali ne teče pravilno. Manipulacija partnerke je torej zaželjena, ampak prej sem rekel, da moramo biti najprej iskreni in odkriti. Kdaj je človek iskren, strah je recimo nekaj pristnega, kar težko razumno kontroliramo, spolni nagon pa je še močnejši. Iskreno si torej želimo predvsem fukat, ne nujno tudi deliti intimo, tisto stanje obojega naenkrat je najbolj zanimivo. Kako lagati tako, da ljubljena oseba razume v lažeh in telesnih gibih skrito resnico? Ne znam logično razložit, lahko pa ugotovim, da brez problema.

     • Andrej

      Bistveni sestavni del cerkvene poroke je:

      ŽENIN: Jaz (pove svoje ime), sprejmem tebe, (pove nevestino ime), za
      svojo ženo in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v
      bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega
      življenja.

      Če se tega, kar si pred pričami prostovoljno obljubil tudi držiš, si odgovoril na vsa tvoja vprašana in še več.
      Nikjer pa ni rečeno, da je to lahko. Sreča ne raste na drevesu. To sta Adam in Eva tudi ugotovila.

     • Osti jarej

      …a zato porivajo fantke….ker zanosit ne morejo

     • Andrej

      Ajej, Osti, zopet zloba udarja na plan. Govora je o SPLAVU.

   • Franc Šink

    Nerojeni otrok niše nikoli občutil ugodja kot ga čutim jaz.

    • večni srb

     Še huje je kot si misliš, med nami so tudi taki, ki sploh še niso začutili ljubezni do drugega človeka.

     • Franc Šink

      Meni sploh ni hudo. Nism Srb.

     • večni srb

      Verjamem, pri določenih oblikah psihoz se včasih empatija ne razvije.

     • Franc Šink

      Srbi in Empatija? Ha ha…………….!

     • Andrej

      Zakaj bi pa kdo hotel biti Srb?

     • večni srb

      Baje je v Srbiji precej takih.

     • Andrej

      Ja pojdi tja. Kdo ti brani?

     • večni srb

      Če pa že obstajam, ne morem si želeti obstajati drugačen.

 • Duhec

  Hmm. Ali katoliški intelektualci jemljejo kake tabletke napitke, karkoli, da ne doživijo erekcije?! Ali jo vseeno in kaj potem nardijo??? Bi blo za vprašat na tem množičnem shodu.

  • večni srb

   Molimo…

   • Duhec

    Ok. Upam, da v normalnem stanju, ne sam v starosti.

   • Franc Šink

    Da što prije krepaš.

    • večni srb

     Zlomi si rebro.

     • Franc Šink

      Ti pa jezik.

     • večni srb

      Zdaj se ti to ne bo zgodilo, ker boš pozoren na nesrečo.

     • Franc Šink

      Komunisti me na to mogočnost že dalj časa opozarjajo.
      Kako pa to veš?

     • večni srb

      Saj smo vsi dobri ljudje.

  • Krtača 20

   Šaltal so na fantke. Tako ni težav z nepotrebnimi abortusi, kot v preteklosti, ko je bila zemlja pod oltarji prekopana z otroškimi trupelci ker so nune prikrivale “prepovedane sadove”.

  • antimur

   Si ti čisto omejen, kako lahko seks mešaš z umori nedolžnih otročičkov. Postali ste prave stekle zveri.

   • Duhec

    Brez seksa tudi otročičkov ni. Se mora mešat.

    • učko

     Jah, sam vaši levuharski buzeljni jih ne producirajo !

     • večni srb

      Ni mi znano, da bi v nacističnih koncetracijskih taboriščih rodil kakšen otrok, pa sta bila tam oba spola precej pomešana in so nekateri tudi leta čakali na milostno usmrtitev.

   • večni srb

    Kako lahko ti porivaš lastnega otroka, če seksaš z oplojeno matrerjo? Isto.

    • Osti jarej

     ..malo kruta….ampak po filozofski plati….hhmmmmm

     • večni srb

      Kaj je zdaj, obstaja še en človek znotraj ženske ali ne, in če, kje točno bi se naj tam skrival?

  • Franc Šink

   Dobijo sloves dobrega fukača.

   • večni srb

    Potem jih vsi vlačijo po gobcih.

  • Osti jarej

   …kilo broma vsak dan….ja,pajade……ker ga ne dobivajo,se spravljajo na otroke……

  • učko

   To je vprašanje za duhovnike. Katoliki sexajo normalno, tisti ki pač to delajo. Drugač bi pa morala vedet, da vsaka erekcija še ne zahteva spolnega akta al pa “spraznitve”. Ko si mlad ti kar naprej stoji, pol pa ne več tolk. Sexaš pa takrat, ko je za to priložnost. No, sej ti tud ne seksaš usakič k si mokra, evo !

   • večni srb

    Kje so se pa tega naučili, verjetno pri šolski spolni vzgoji, ker če bi se pogovarjali doma, potem verjetno ne bi postal duhovnik .

    • učko

     V duhovščino je nekoč ljudi silila predvsem revščina. Ne vem kako je danes, mogoče se nekateri ne znajdejo glih pa grejo ke.

     • večni srb

      Povezava med duhovništvom in težkim življenjem zagotovo obstaja, le da ne postanejo tudi vsi ubogi reveži duhovniki.
      Največji kapital katolikov so prav mase revežev.

 • večni srb

  Ostanimo pri temi, ali je Strehovec kriv ali ne, je komu naredil kaj slabega?

  • večni srb

   Jaz mislim, da ne, ubogi revež je pač zarukane sorte, ni pa slab po srcu.,dobroto pa pri nas ne kaznujemo, tudi če je samo neumnost.

  • Andrej

   Seveda je. Zbudil je slabo vest. Vest izvira iz človekove duše, komunisti pa trdijo, da duša ne obstaja. Ker je Strehovec to vest, dušo, zbudil, ga je treba utišat.

   • večni srb

    Vzbudil je tudi razumno razpravo, sodišče je dolžno ugotoviti zakaj nima prav, preden ga lahko pomilostijo in prevzgojijo.

    • Andrej

     Komunistično sodišče? Bogi Tadej.

     • večni srb

      Morajo, ne more biti kaznovan za nadležno laganje, če govori resnico.

     • Andrej

      No, to že poznam. Krivosodje vedno tako dela. A brez veze, počakat je treba na sodbo.

     • večni srb

      Medtem, ko čakamo, lahko pogruntamo kako bi ga lahko rešili, saj ne gre za pristiske množice ampak za razumne argumente.

     • Andrej

      Iz katerih razumnih argumentov se je pa znašel na sodišču?

     • večni srb

      To pa mene tudi zanima, ker iz članka ni jasno, morda lahko kdo citira obtožnico, ker samo zaradi tega kar tam piše ga lahko procesirajo.

  • Franc Šink

   Pri Srbih velja za najhujšega zlikovca. Še večjega kot so komunisti.

   • večni srb

    To ni res, tako trdiš samo zato, ker si žleht.

    • Franc Šink

     Točno !!

  • Boštjan Ivković

   Javno je pozival k temu.

   • večni srb

    Potem ima srečo, da mu ni kdo razbil gobec, če je obrekoval njegovo punco, ampak to ni naš problem, kar naj se sami zmenijo.

 • Friderik Peršič

  Tale Primc je že na vsaki pasji procesiji , dobro službico ima , da to tolerirajo …

  • Minovak

   Ko boš dosegel vsaj 1% njegovega domoljubja, se pa javi, do takrat pa bolje ne.

   • Friderik Peršič

    Kako pa izmeriš domoljupstvo …?

 • Domus Lubus

  “Abortivni lobi”, nisem vedel, da kaj takšnega obstaja.
  To so najbrž levičarji, kateri se zavzemajo za čimveč abortusov. Njihov končni cilj je, da se vsakega spočetega otroka čimprej splavi.
  Hvala Nova 24 za še eno resnico.

  • večni srb

   Verjetno gre za kakšne ekstremistične konzervativce, ki se nočejo odreči tradiciji.

  • Lustrator

   Seveda nisi vedel, saj ne pomnim enega samega tvojega komentarja, ki bi vsaj nakazoval, da obstaja področje v katerem si zares domač. Abortivni lobi je plod marksizma in njegovih izrastkov v različnih družbenih uireditvah, dokler le te niso klavrno propadle in se je ideja uničevanja narodov nadaljevala v obliki kulturnem marksizmu, ki se je dandanes zaredil praktično v vseh dekadentnih državah zahodnega sveta. To je skupaj z ideologijo lgtb, multikulturnosti in uničevanjem družine kot osnovne civilizacijske celice glavno in morda celo edino orožje preko katerega lahko komunisti na kolena spravijo zahodne kapitalistične družbe – preko virusa dekadence in razvrednotenja narodovih in civilizacijskih temeljev.

   • večni srb

    Ni nujno, lahko te preprosto zgrabijo in razglasijo za največjo barabo, namesto kastracije, pa te pohabijo in okužijo.

   • Domus Lubus

    Hvala, ker ste me poučili. V vaših besedah sem se prepoznal kot izrojen marksistični izrastek. A do sedaj nisem vedel, da sem tudi del abortivnega lobija. Vsekakor se vam zahvaljujem za vaše poučne in tople besede.

    • Lustrator

     To so tvoje besede, ne moje. Če pa se z ideologijo smrti in uničenja vseh temeljnih vrednot človeštva osebno poistovetiš, potem si si te tople besede pravzaprav serviral sam. jaz sem le bob poimenoval z bobom, ne pa z nekakšnimi “osnovnimi človeškimi pravicami”, oziroma celo “pravicami do odločanja žensk o SVOJEM telesu” in podobne idiotizme, ki jih danes lahko slišiš ne da bi kdo te ljudi izprašal o osnovni opravilni sposobnosti.

 • Silka

  Na veliko žalost komunistične bande, nas več ne morejo otišati. Vedno več nas je in vedno glasnejši bomo.

 • VERRZIFIKATOR

  O tožilcu Marku Godcu pa nič?
  Ah, seveda, bila je mačja godba.

  Marko Goslar

  GODČEVSKA BALADA

  Godčevstvo poklic ni takšen ravno,
  da bi ga pretirano cenili,
  godcu se prisluhne, če se smili
  sebi sam, češ da ime ni slavno.

  Takšen godec se nam je potožil,
  da v orkestru je premalo cenjen,
  spričo tega godel je razpenjen,
  da se bo z uspehi oborožil.

  Godec ta v orkestru muzicira,
  kjer sistem povsem je orkestriran,
  člen pa vsak instrumentaliziran,
  ko na skladnost tonov se ozira.

  So v orkestru tem deležni sreče,
  tisti, ki jim note v levo nosi,
  dirigent vnaprej jih namreč prosi,
  naj igrajo tone zgolj rdeče.

  Godec naš drži se teh napotkov,
  toda kaj ko ni dovolj opažen,
  rad bi bil pomemben, silno važen,
  rad otresel vseh bi se predsodkov.

  Se zato v ospredje vidno sili,
  nosijo ga toni še bolj levo,
  sfiži glasbo, sfiži vso zadevo,
  da se poslušalcem vse bolj smili.

  Že tako brez takta je orkester,
  isto gode ves čas melodijo,
  vedno večjo dela polomijo,
  ko slepi se, da program je pester.

  Godec naš pa sfuša še dodatno,
  kar je monotonost ena sama.
  To bila naj glasbena bi drama?
  Kje pa, je le praskanje zavratno.

  Če se zdi ti vse to brez poudarka
  ali da ni res, če si pomislil,
  nič zato, takoj si boš premislil,
  ko zaslišiš tega godca Marka.

  • večni srb

   Ti lahko to rečeš, ker pesnik se lahko zlaže.

  • karpelec

   Žal ta godec Marko ni osamljen, še več jih čaka v vrsti za delček slave, ker orkester je že čisto razglašen.

 • prašiči so se zbrali

 • Aton

  133. člen. Imamo dovoljen sovražni govor levice in prepovedano izražanje mnenja desničarjev.

  • Janko Gedlicka

   Praktično je tako

 • Boštjan Ivković

  Tu ne gre za svobodo govora (pa pustimo ob strani, kakšen ”biološki interes” lahko ima profesionalni celibater do splava), ampak dejstvo, da je Strehovec na 24kul objavil seznam tarč, nad katerimi se verniki naj znesejo.
  Zdaj si pa zamislite, da bi islamska skupnost objavila seznam ”članov anti-džamijskega lobija” in pozvala člane k akciji. Svoboda govora? I don’t think so.

  • Franci Steiner

   NE RAZUMEŠ O ČEM GOVORIMO.
   NE RAZUMEŠ, KAJ JE SPLAV. NE RAZUMEŠ IN NE POZNAŠ NE KATOLIŠKE VERE, NE KATEKIZMA, IN ŽALIŠ. VE TO MI POVE VSE O TEM, KDO SI

   • Boštjan Ivković

    Splav tu sploh nima veze, dejansko.
    Gre se za to, da je objavljen seznam tarč in poziv k akciji.

    • Aton

     Kakšni akciji?

    • O’Brien

     Pravzaprav je seznam prva objavila Mladina.

   • večni srb

    Tvoje pisanje je pa lep primer zglednega katolištva, a ne.

  • večni srb

   Po drugi strani je objavil seznam slovenskih strokovnjakov, na katere se lahko obrnejo ženske v stiski, ki so se prišle samo zgražat na njihov portal.

   • Aton

    Tudi za to ga velja tožit in obtožit!

    • večni srb

     Zakaj točno, kdo pa verjame v tiste oslarije o nerojenih otrocih, lepo te prosim, beri malo kaj se menimo.

  • Lustrator

   Tiste “tarče” bi morale biti v normalni državi tarče državnih tožilcev in jih preganjati zaradi izvajanja umorov otrok – kar je moralno neprimerljivo bolj izrojen zločin od pedofilije, saj nerojeni otrok nima niti TEORETIČNE možnosti ubežati zločincu. To, da so ljudje, ki podpirajo genocid nad nerojenimi javno znani, pa bi moralo biti samo po sebi umevno – vsak človek naj odgovarja za svoja dejanja, kakšna anonimnost neki?

  • sodnikisozločinci

   Kdo je koga pozival k akciji? Ne laži! Do imen podpornikov abortusa na seznamu bi lahko prišel vsak iz javnih objav v medijih enako kot je prišel Strehovec.

  • O’Brien

   Mladina je to objavila, on je samo povzel.

 • Antonius

  Sojenje dr. Tadeju Strehovcu je preloženo. Tožilcu je zdrsnilo v *drek*, zdaj pa sodišče rabi čas, da ugotovijo, kako naj ga spravijo iz njega.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Sicer ne vem kaj se je zgodilo, ampak očitno so nekateri (iz sodstva) v riti.

  • dob

   Za kučanovce ni nobene škode.
   Itak je to samo ena štih proba, v rokavu jih ma cel kup.

   • Aton

    Samo, da se dogaja na sodišču. Potem se bo že prijelo nekaj krivde…

 • tarantela

  Zakwa nune protestirajo, pa res ne razumem, sej niso nikol seksale (menda), rodile tud ne (menda) Najprej probaj, pol pa protestiraj, ampak za in s svojo ritjo, kaj počnejo drugi s svojo, te nima za brigat in tud pravice nimaš se v tuje riti vtikat.

  • večni srb

   Med nune grejo v glavnem zato, ker jih je stvari ne zanimajo (več).
   Če smo dosledni, nune bi morali zanimati edino otroci, ki so bili brezmadežno spočeti, ker samo eden izmed njih je Jezus, vsi ostali so pa izrod.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Budalo!

    • večni srb

     Pojma nimaš.

   • sodnikisozločinci

    Moja stara mama mi je povedala, da sem bil brezmadežno spočet. Ni verjela mami, da sta z očetom seksala, ker je bila rjuha zjutraj brez fleka. No, zdaj sem tu, živi dokaz brezmadežnega spočetja.

 • večni srb

  Človeštvo bo odrešeno šele, ko bo Bog spet sestopil med nas v človeški podobi, le da bo tokrat ženska.

  • sodnikisozločinci

   Samo, da ne bo travestit, lepo prosim, potem me lahko odreši samo štrik.

 • Občasni Komentator

  V Bosni sem nekoc slisal pregovor “Hodže i popovi najveci lopovi” in moram priznat, da kar drzi. Ko clovek povlece crto je cerkev storila vec slabega otrokom, kot so to matere, ki so iz teh ali onih razlogov storile splav. Gospodje iz cerkve se morajo vprasati koliko slabega so storili nam katolikom, in tudi v koliksni meri so niihova kvazi moralna dejanja odgovorna za to, da nima danes evropejec katoliske ali pa vsaj krscanske identite vec. Za tako mlačen odziv ob migrantskem valu je soodgovorna tudi cerkev.

  • Lustrator

   Boš dal kakšen konkreten primer za tvojo abotno izjavo ali boš le blatil institucijo, ki je več kot očitno niti ne poznaš – sicer bi vedel, da smo Cerkev vsi katoliki, torej tudi ti sam – glede na to, da si se sam prištel mednje. Zberi se malo in ne piši oksimoronov.

   • Občasni Komentator

    Oksimoron si sam, ce ne razumes zapisaneg. Cerkev naj bi bili vsi, pa v praksi nismo, a ne. Kot konkreten primer pa samo ameriska skofovska konferencs in vse kar se je tsm dogsjsl, da ne nastevam prevec. Tako, da nandi koga drugega, da mu pamet solis.

    • Lustrator

     “Cerkev naj bi bili vsi, pa v praksi nismo, a ne”

     Očitno ti nisi, a izločil si se sam. Samo potem se ne prištevaj med katolike, če to nisi. A ne?

     “Kot konkreten primer pa samo ameriska skofovska konferencs in vse kar se je tsm dogsjsl, da ne nastevam prevec.”

     Izvoli, kar povej kaj več o tem. kaj ima torej vesoljna Cerkev z 1,5 milijardami vernikov z napihnjenimi škandali ameriške cerkve? seveda je vsak greh potrebno obsoditi in Cerkev je to storila, a dejstvo je neizpodbitno – tisti, ki iz zadeve delajo škandal, to ne delajo z namenom obsodbe GREHA, ampak obsodbe oziroma oblatitve izključno Cerkve = kristjanov samih. Z eno besedo se temu pojavu reče kristjanofobija, manifestira pa se lahko bodisi tako “nedolžno” ko z medijskim pompom nekaj anomalij posplošiš na celotno skupnost ali pa bolj očitno, ko ima na primer ves muslimanski svet za končni cilj fizično iztrebljenje kristjanov, ki smo zanje neverniki in s tem sovražniki Mohamedove besede.

     • Občasni Komentator

      G. Serator in to grande seratore….ja cerkev je obsodila… Kaj in kdaj je obsodila lustrirni kmet? Po tem, ko je več kot pol stoletja skrivala in prikrivala podatke o zlorabah otrok, ampak to ni škandal, temveč nekdo dela škandal iz tega. Pedofil preklet. Točno tako so ti duhovniki nategovali dečke, kot bi ti rad nategnil mene, pa še prikrival so vse. P…preklete. To ni cerkev mojega Boga, in to ni tisto, kar je Jezus učil. Zato ne istoveti mene c Cerkvijo, ker ta že dolgo ni to, kar bi morala biti in res v praksi ni. Cerkev je sedaj kot nekakšen neobdavčen d.o.o., kjer so duhovniki člani upravnega odbora, ti si pa tisti mali delničar brez pravice glasovanja. To je resnica, in zato čakamo papeža, ki bo to spremenil. Tako, da še enkrat, ne serji in ne opravičuj številnih, množičnih zlorab otrok iz strani neposrednih predstavnikov cerkve in ne nas kristjanov.

     • Lustrator

      Vzami se malo v roke, na tako primitivne komentarje je težko resno odgovarjat. Namesto da po cele dneve buljiš v srpokladivarske in ostale senzacionalistične medije, se raje pozanimaj o pogostosti pedofilije v družbi, potem pa številke primerjaj s tistim v Cerkvi – če si funkcionalno pismen in imaš vsaj kanček osebne časti in dostojanstva, ti garantiram da boš na to temo v bodoče raje obmolknil, kot da svoj gnev zlivaš na skupnost, ki ji hkrati želiš in ne želiš pripadati.

      Še enkrat: poleg muslimanov in anarhističnih liberalistov ste največji promotorji pedofilije na svetu prav tisti, ki v javnosti neprestano preusmerjate pozornost iz OSNOVNIH legel pedofilije v povsem postranske, manjšinske, kjer se zgodi morda 1% vseh primerov na svetu. Če bi poznal pojem sramu, bi te moralo biti zdajle konkretno sram.

     • Občasni Komentator

      Spet v prazno lustratorček. Nič od tebe, razen ponavljanja enih in istih floskul. Tvoje pisanje je prazno in ne želiš slišati nič proti tistemu, čemer slepo verjameš. Čigava značilnost je že to? Ja ravno tistih, ki jih najbolj sovražiš…orto komunistov. Ko bodo izginili tebi podobni bo cerkev našega gospoda spet naša in ne odtujena od nas. Do takrat pa kar hodi redno, naj se nad teboj izživljajo. Sorry, ampak so DEJSTVA, da je poslati otroka v cerkev bilo in je bolj nevarno kot ga poslati npr. v glasbeno ali osnovno šolo, ki naj bi bili ravno tako vzgojni ustanovi. Tako, da ne serji o pedofili v družbi temveč sam poglej na dokazih temelječe študije in nehaj svinjat.

     • Lustrator

      V svojih komentarjih se nisem niti enkrat samkrat zlagal – če sem se zmotil, pa sem to tudi priznal. To, da je v Cerkvi neprimerljivo manj pedofilije kot zunaj nje je dokazljivo DEJSTVO, ki ga poznamo vsi, ki smo te stvari kdaj preštudirali, pa tudi vsi nesrečneži, ki so primorani poslušati kristianofobne manipulacije v medijih, a imajo toliko zdrave pameti, da jim je jasno, da je omemba nekaj čez 300 pedofilskih župnikov v 70 letih nemške Cerkve – države z 80 milijoni prebivalcev(!) neverjeten dokaz PROTI mitu o razširjenosti pedofilije v Cerkvi in ne obratno. Enako velja tudi za Slovenijo, kjer je bilo v 30 letih takih primerov 6, medtem ko prihajajo poročila o tem, da naj bi bil vsak 5 otrok žrtev spolne zlorabe – koliko primerov pedofilije je torej ZUNAJ Cerkvenih zidov, si torej kar sam izračunaj.

      V kolikor se tule javno ne opravičiš Cerkvi za lažne obtožbe, ne zameri, če te do nadaljnjega v tvoji maniri stereotipno okličem za Občasnega pedofila s čimer bo (temelječ na resničnih raziskavah) še vedno precej manjša verjetnost da te obtožujem po krivem kot tvoje posplošenje celotnega občestva po njegovem degeneriranem promilu. Dogovorjeno?

     • Občasni Komentator

      S pizdami tvojega tipa ni dogovora lustratorček. Ti nisi vernik, nisi kristjan, nisi človek. Zato ni dogovora. Živi v iluziji, da je tako, pusti pa mene pri miru. Navedi eno DEJSTVO podprto z dokazi. Do takrat s takšnimi kot ti, ki iščejo izgovore za pizdune, ki so nadlegovali otroke v času, ko bi jih morali približati Bogu, in je na to bilo o tem zalo malo govora, čeprav so vsi vedeli, in so se začeli pogovarjati šele takrat, ko so mediji pritisnili. Ne, to ni prikirvanje in sistemsko delovanje cerkve, da zaščiti te zločince. Pa sej se to dogaja tudi v splošni populaciji, a ne? Celo več tega je, a ne? MARŠ. To je ista titoistična razlaga, “drug TIto nije znao….”, da maja in junija 45 potekajo poboji nedolžnih. In je potem 40 let ta resnica bila prikrivana. Ja to je zločin, ampak to z otroki, ma niti najmanj. To je konstrukt. To so laži, izmišljitine levih, desnih, srednjih, LGBTja, Soroša in ne vem še koga. Zato še enkrat – MARŠ. DOGOVRJENO?

     • Tone

      “jasno, da je omemba nekaj čez 300 pedofilskih župnikov v 70 letih nemške Cerkve – države z 80 milijoni prebivalcev(!) neverjeten dokaz PROTI mitu o razširjenosti pedofilije v Cerkvi ”

      1. Daleč od tega, da bi preiskava zajela vse cerkvene ustanove in škofije.
      2. To so primeri, ki jih je zaznala cerkev sama in so pustili sledove v cerkvenih arhivih. Se pravi mikroskopsko majhen delček dejanskega stanja.
      3. Samo tretjina od teh pedofilov je bila zaslišana pred cerkvenim sodiščem, nobeden pa ni bil kaznovan. Cerkev ni nobenega naznanila in predala pravosodnim oblastem.

      Kdo se tu spreneveda in laže, ti ali Občasni Komentator? In kdo se bo moral opravičiti?

     • Tone

      Število pedofilov v cerkvi je povsem nepomembno oziroma je pomembno samo za cerkev samo in višino odškodnin, ki jih morajo plačevati. Pri cerkvi je pomemben in škandalozen izključno odnos do pedofilije in njenih žrtev. V drugih okoljih se odkriti pedofilski napadi takoj sankcionirajo, v cerkvi pa prikrivajo. V cerkvi odkritega pedofila kaznujejo s prestavitvijo med nove žrtve, žrtve pa podkupijo ali ustrahujejo. Katoliku se bolj smili oplojeno jajčece kot desetleten posiljen otrok. Človek s takim profilom je lahko le nekdo, ki je osebnostno poškodovan.

      Če bi poznal pojem sramu, bi te moralo biti zdajle konkretno sram.

 • Lustrator

  Trdokomunisti (NE levičarji – teh pri nas NI!) so vpričo 70 letne neoviranosti na absolutni totalitarni oblasti očitno izgubili vso mero dostojnosti in se niti več ne trudijo s kamuflažo oziroma bolj subtilnimi načini boja proti nekomunističnemu delu naroda (tistemu, ki ga še niso iztrebili oziroma ni emigriral v tujino). V 90ih in 00′ so se vsaj trudili z nekakšnimi maskami utrjevati svojo absolutno nadoblast in preko manj očitnih vzvodov onemogočati vse oporečnike, zdaj pa to počnejo že popolnoma brez mask, brez sramu in očitno tudi brez strahu, da bi nor slovenski narod vstal in vse podpornike rdečega totalitarizma na miren ali nasilen način izgnal iz države. Glede na to, da v samostojni državi nismo imeli ene same sestave parlamenta v kateri komunisti ne bi držali ustavne dvotretjinske večine, pravzaprav njihovo iz leta v leto ostudnejše petelinjenje niti ni presenetljivo – je pa močno presenetljivo, da se je velika večina drugorazrednih državljanov – demokratov očitno pripravljena s tem sprijazniti in namesto, da bi se pred parlamentom, sodišči, mestnimi hišami zbiralo na stotisoče kritičnih državljanov, tu še vedno govorimo o nekaj deset ali sto domoljubov, ki se upajo javno izpostaviti očem javnosti in paradržave.

  Kristjani, zbudite se – evangelij je potrebno zagovarjati in širiti javno, ne le za štirimi stenami!

  • Minovak

   Nič bat, osamljena rdeča enklava sredi normalne Evrope pač nima nobene možnosti, le, da jim to še ne gre v glavo, streznitev bo pa huda in enormna za vse rdeče norce. Povsem jih lahko izenačimo z islamisti, ti slednji so se dejansko učili od njih, kot je to delal Hitler, to pomeni, da so bili in so, največje zlo v zgodovini.

   • večni srb

    Bog ima vedno najraje tiste, ki so v aktualnem trenutku najbolj hudobni in agresivni, kajti za te je še upanje, da se pokesajo za grehe.

 • Krtača 20

  Skratka kar se mene tiče, je meja med isis mudžahedini in katolibani vedno bolj zabrisana….

  • večni srb

   Zgleda res, eni in drugi vztrajajo pri naravnem načinu življenja, divjine pa praktično ni več nikjer na planetu in se ta tudi nikoli več ne more povrniti v staro stanje temveč bo nujno nastalo nekaj novega, še bolj čudnega.

 • luckyss

  Članka tokrat izjemoma niti prebral nisem, niti komentarjev…da me ne bi minilo do komentiranja…

  Ker to je zelo občutljiva tema..z etičnega vidika…
  Tu seveda vsi poznate biblijo in veste, da je že Onan storil greh, ker je zvrtal luknjo v zemljo in tja izlil svoje seme…to je ena skrajnost, druga pa ko se abortus uporablja namesto zaščite..
  Lahko daste vsakemu spermiju svoje ime in pri spovedi poveste, da ste zdrkali 243 887 “Janezov” v nepovrat, namesto, da bi jih usmerili tja kamor spadajo…. v žensko nožnico in ne v deško rit..
  Nekje mora biti ta meja in sam mislim, da je trenutno dokaj ustrezno postavljena…

  • Kje pa je postavljena ta meja, da se ti zdi ustrezno postavljena ?

   • luckyss

    V tem, koliko je lahko zarodek star, da se lahko še legalno odstrani..

    • večni srb

     Dokler ni ogroženo zdravje matere, kar včasih pomeni že takoj po uspešni oploditvi.
     Sploh, če je ata katoliban, samo pomisli na splav, pa jo lahko že na licu mesta zadavi.

     • luckyss

      Ni ravno tako…zdravje matere je tu drugotnega pomena, ker običajno nosečnost ne pomeni ogrožanje zdravja nosečnice..
      Sam poseg pa je res do recimo 10. tedna v bistvu brez resnega tveganja..
      Mislim, da gre za skupek obojega..etike in varnosti ..ni pa to v zakonu točno definirano..

     • večni srb

      Hja, ne množijo se samo zdravi ljudje oziroma so prav oni izvor problemov.
      Nisem zdravnik ampak verjetno obstajajo tudi invalidna ali bolezenska stanja, nenazadnje kakšne kritične družbene in socialne okoliščine zaradi katerih splav ni mogoč že takoj po oploditvi, raje ne grem v podrobnosti opisovati kako in kaj.

     • luckyss

      Ja, saj pravim..te zadeve niso dovolj doročene, morda tudi zaradi vpliva klera..
      Menim, da je splav do desetega tedna osebna odločitev nosečnice, kasneje pa stroke…Cerkev pa naj se briga za svoje pedofile…

     • večni srb

      Zakaj bi določali kakšne meje, če je mogoče varno odstraniti plod samo en dan pred naravnim rojstvom, za kaj pa ne, ne more biti človek, če se še ni rodil.

      To je tisto, ko že vsi mislijo, da bo šlo, pa ni šlo.

     • luckyss

      Še enkrat povem, da je trenutni zakon kompromis med etiko in stroko..

     • večni srb

      Čakaj malo, živ si ali nisi, napol je samo zombi.

      Ne maram zombijev, ker so butasti, čeprav so edini resnični od vseh sodobnih ideoloških pošasti. Prišli smo namreč do točke razvoja, ko je povsem mogoče ohranjati pri fukncionalnem delovanju samo določene organe telesa, trend pa se bo samo še nadaljeval. Prej ali kasneje bodo nastale neke relativno uspešne mutacije, ko ne bo več mogoče govoriti o človeku kot celostni entiteti temveč bomo morali vse redefinirati znova.

      Kaj je sploh zombi, je to človek, ki je že umrl ali mrlič, ki je oživel nazaj?

     • luckyss

      Preveč filme gledaš in zašel si s tematike..
      “zombi” je medicinsko gledano lobotomiran osebek in ni nujno, da je član SDS..;))

     • večni srb

      Res je, zato so meni še vedno najbolj všeč originalni Romerovi zombiji.

     • Če je že cerkev tako “starokopitna”, potem pa povej, ali je zarodek lahko dedič po svojih starših, če slučajno kateri od staršev umre, preden se je ta zarodek/otrok rodil ?

     • večni srb

      Seveda je lahko, v relativnih pravnih igricah zabeleženi datumi ne odražajo vedno resničnega zaporedja dogodkov.

     • luckyss

      Seveda je…ampak mora niti rojen ;)
      Tudi spermij je lahko naslednik…ampak le če mu uspe priti do jajčeca in se plod nato tudi rodi…
      Če si bila kdaj normalno spolno aktivna, si tudi pogoltnila precej naslednikov…se imaš zaradi tega za morilko ?!

     • Oh, luckyss tule pa si od prevelike zagnanosti čisto mimo skrenil, no.
      Abortus je lahko le potem, ko je jajčece oplojeno in postane zarodek/otročiček, ti pa si nekaj pomešal, kot npr z zrezki, biftki, potico, …….pršutom, ….. si skrenil na nekem križišču, kajne, ali ni bilo pravega smerokaza, ? :)))
      Dost je tega.
      lp

     • AlternativaZaSlovenijo

      Spermij sam za sebe in tudi jajčece samo za sebe ni niti še zarodek. To ja tako, kot da bi rekel, da je streha hiša, brez temeljev in da so temelj hiša brez nadgradnje.
      Nekaj so sestavni deli, nekaj pa celota, če se že gremo redukcionizem.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Pa si ti videl kako izgleda človeško bitje v desetem tednu?

    • Vsaka odstranitev zarodka/človeka, je umor človeka.
     Opravičilo bi lahko bilo le, če je abortus medicinsko indiciran, ko je ogroženo življenje matere, čeprav ga mnoge matere tudi ne izkoristijo, četudi za ceno lastnega življenja. Takšne matere so res heroji.

     • luckyss

      Ja, po eni strani imaš prav, po drugi pa ne…
      Mogoče je neke vrste umor tudi to, da tvoj mož “zmagovalni spermij” raje zdrka v wc školjko, kot da bi te “osrečil…;))

     • večni srb

      Zakaj bi se omejevali, recimo raje, da je vsako poškodovanje človeškega tkiva enako kot umor človeka, tudi iztrebljanje, depilacija ali striženje nohtov, ker to je menda vse sveto.

     • Saj res – noht, ali las, …..ki si si ga odstrigel, je lahko dedič po tebi, kajne? :)

     • večni srb

      Pri ovcah in majmunih kloniranje deluje, zakaj ne bi še na meni?

     • :))))))))))))))))))))))))))))

     • domovina mili dom

      Dodal bi še, če je plod poškodovan. Morda pa levaki hočejo uzakoniti prekinitve življenja zaradi velikega vzroka v bližnji prihodnosti, ki čaka na mlada dekleta, rodne ženske…Invazija povabljenih, na željo levakov, ki jim je v kulturi kremenčkovih, nagnjenje do ugrabljanja, iniciacija moških s posiljevanjem.
      Pričakujejo množična posilstva, posledično pa množično prekinjanje nosečnosti.

    • Lustrator

     Zanimiv kriterij. Ko je hitlerjeva psevdoznanost skušala racionalno opravdati merila za iztrebljenje Judov, so se vsaj potrudili in postavili ostra pravila glede razmerja dolžine in širine nosa in ostalih telesnih faktorjev, tako da so število potencialnih žrtev že v izhodišču konkretno okrnili, tvoj kriterij pa pravzaprav predstavlja grožnjo VSEM. In potem je bil Hitler pošast?!

     • luckyss

      Si pozabil majceno podrobnost…Hitler in njegovi podrepniki ste ubijali in kurili že rojene ljudi…od otrok do starcev in to na podlagi “rasnih faktorjev”..Tu se ne pogovarjamo o tem ali lahko splaviš “črnčka”, belca pa ne, ampak o tem kje je tista sprejemljiva meja, ko lahko rečemo, da se plod zaveda svojega obstoja…
      Je to trenutek, ko spermij “napade” jajčece ali takrat, ko nekdo prvič vdihne in zagleda luč sveta..

     • večni srb

      Človek se rodi takrat, ko je sposoben samostojno preživeti v realnem svetu, kar je v primeru invalidov precej relativno. Ampak v bistvu ni, invalid je človek, ki je rojen z bolezensko napako, ampak še vedno rojen in zato človek.

     • luckyss

      Spet se motiš…Torej bi se človek po tvojem rodil pri približno sedmih letih, ko bi bil pogojno zmožen samostojno preživeti v naravi…seveda, če bi se vrnil na drevo ;)

     • Lustrator

      Se spet šališ, kajne?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Potem bi tebe morali takoj po rojstvu odstranit, ker nisi niti približno bil sposoben samostojnega preživetja.

     • Lustrator

      1. Predno vse nekomuniste zmerjaš s Hitlerjevimi podrepniki, ti svetujem da se raje spomneš, da si sam kot komunist s Hitlerjevo ideoogijo neprimerno bližje kot kdorkoli drug – razlika med nekdanjimi protiimperialističnimi zavezniki je več ali manj le v tem, da so eni želeli totalitarizem le v okviru svojih narodnih meja, drugi pa kar po celem svetu. ne jaz, ne moji somišljeniki iz 2. svetovne vojne nismo za razliko od tvojih ideoloških bratov ubijali in kurili neoboroženih civilov, jasno?
      2. Še enkrat: kaj je huje in bolj psihopatsko: med rojenimi ljudmi narediti črto in avtokratsko odločiti kdo ustreza merilom za nadaljnje življenje ali umakniti črto in dati zakonsko podlago za pobijanje VSEH nerojenih, ker oni po TVOJI presoji sploh niso ljudje. Kaj torej so?
      3. Če bi se komiji zavedali svojega obstoja, se definitivno ne bi na svet odzivati s tako predvidljivimi sprogramiranimi dejanji, pa mi zato niti na kraj pameti ne pade, da bi vas razglasil za neljudi. Tako kot je OSNOVNA naloga civiliziranega sveta v tem, da nebogljenim pomaga (pre)živeti oziroma se sploh roditi, tako je naloga demokratov, da vas rdeče tumpke učimo osnovempatičnega sobivanja, ki leži le v demokratični ureditvi.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Lustrator, zelo dobro si napisal, ampak za pse in podobne pač črno ni črno in belo ni belo. Tako to pač je. Na drugo tvoje vprašanje med psi ne boš dobil odgovora, pač pa samo lajanje.

     • večni srb

      1. Dejansko govorimo o treh frakcijah nacional socialistov, komunisti so veliko razmišljali o holokavstu, vendar si niso mazali rok, vmes so bili sodelavci in ovaduhi, nacisti pa so dejansko izvajali genocid, sicer imaš prav. Govorimo torej o krivih, o tistih, ki8 so držali vrečo in o komunistih, ki lahko gredo ven iz tega kotla nedolžni.

      2. Vsi ljudje smo del telesa ženske, ki nas je rodila, zato ji rečemo mama, ker nas ni rodila nobena druga ženska in jo tako ločimo od vseh ostalih žensk na svetu. Fenomenu rečemo torej ženski notranji organ ali tudi človeški plod, še po starem.
      Vsako spočetje se začne v mislih moškega in ženske, te pa izvirajo iz nagonov oziroma iz človeškega biološkega ustroja in njegovih naravnih pravil.

      3. Vse do pretrganja popkovine, s katero je dojenček povezan s telesom ženske, ne obstaja samostojno bitje, sposobno preživeti v realnem svetu. Obstaja tudi nekaj takega kot je inkubator, vendar v tem primeru govorimo o otroku, ki se je rodil, torej ločil od popkovine prehitro, naprava zgolj nadomesti manjkajoče obdobje rast v telesu, preden lahko dojenčka odklopijo v naravno realnost, če je to v današnji civilizaciji sploh še možno, glede na dejstvo, da danes nihče več ne more preživeti gol v divjini sam. V tem smislu, je človek že izumrla živalska vrsta, ker očitno še ne živimo v umetnem vesolju, izdelanem posebej za nas. Verujemo pač, da nas boso razum, logika in kreativnost rešili, kar ni preveč racionalno, ampak nam drugega itak ne ostane več, ker naravnega sveta skoraj ni več in se planet tudi nikoli ne more povrniti v prvotno stanje.

  • večni srb

   To se je šele začelo.

 • večni srb

  Cerkev bo vedno korak za državo, ker država postavlja okvirje resničnega. Kdor bi rad resno preučeval življenje, nebesa in stvarstvo, bo moral študirat za znanstvenika, kar je naporno, sploh če ti nič ne gre v glavo in nimaš leder zica.
  Komentatorji smo dolžni solidarno zagovarjati pravico Strehovca, da pove kaj ne razume glede bioloških procesov rojstva in replicira komentar na komentar, dokler se ne bo naučil.
  Sicer ne razumem pravnega postopka, nimamo ustreznih informacij, vendar ne moremo govoriti o krivdi, če ni nikogar oškodoval.

  Od kod sploh izvirajo njegove čudne ideje o nastanku človeka, morda ima tudi škofovska konferenca kaj s tem, glede na to, da zagovarjajo popolnoma identične ideje.
  Za cerkev vseh ljudi v vesolju, je v ospredju človek, skozi katerega živi božji duh in smo itak ustvarjeni po božji podobi, točno s tem namenom. Razen jezusa, so se vsi ljudje rodili iz ženskega telesa, kar je zavajujoč stavek, saj niso preprosto stopili ven iz drugega človeka temveč rojstvo imenujemo trenutek, ko se ženski organ loči od popkovine in postane samostojno bitje, sposobno normalno živeti na tem svetu.

  Katoliška cerkev je zmes hebrejstva ter rimskega kulta krvi in mesa, ni zgolj krščanstvo temveč je naslednja faza v evoluciji ideje nadmočne inteligentne narave. Kot vsak nov projekt, ima tudi krščanstvo 2.0 še precej hroščev, ki se počasi odpravljajo z vsakim novim papežem oziroma njihovo vizijo. Spremeniti karkoli je celo za papeža skoraj nemogoča naloga ,vsi čudeži so mogoči, ne da pa se popravljati katoliške kurije, ki je dediščina kristusovih apostolov in najbolj sveta tradicija zahodnega sveta.
  Zato opozarjam na vlogo ženske v tem nadnaravnem sistemu vrednot, katerih zdrave maternice so izvor človeškega malika. Ženska je v bibličnem pomenu, manjvredna pojavna oblika človeka, maternica pa posvečeni tempelj, v katerem nastaja dragoceni čudež. Zakaj potem Sveti sedež ne zagovarja pravice ženske kot celote oziroma posebno stanje njihovih teles, kadar so noseče, mar ne bi s tem avtomatsko zagovarjali tudi pravice njihovih nerojenih organov? Manjvredno telo žensk je torej njihov problem, pri katerem se ne da nič pomagati, medtem ko so maternice skupna last celotnega človeštva in pravica moškega, da v njih goji svoje sveto seme. Brez zamere, ampak tako enostavno danes preprosto ne gre več, pa smo šele pred pragom tehnološke singularnosti, ki nam bo prinesla umetno življenje in druge oblike inteligentnih bitij iz vesolja, ki imajo mogoče še kakšno drugo pripombo na zastarelo kurijo.

  • ……………Kdor bi rad resno preučeval življenje, nebesa in stvarstvo, bo moral študirat za znanstvenika,……………
   Ne boš verjel, da je prav med temi znanstveniki, ki proučujejo, ali potujejo v vesolje itd. veliko vernikov – mnogi med njimi so postali kasneje..
   Čudno, kajne ?

   • večni srb

    Tako se reče, ja, saj pri nas je tudi ogromno nepostistično nastavljenih šalabajzerjev, nijker v vesolju nismo več varni pred njimi.
    Saj to sem rekel, znanstveniki študirajo in si počasi pridejo gor kaj so razmišljali narobe, čeprav večina ne odkrije nič novega, razen tisoče način kako so se motili.

    • Včasih so rekli, da “kdor se hoče naučit moliti, mora na morje iti” – mogoče pa danes to velja tudi za pot vesolje.

  • Janez

   Aha !
   Se si tu ! Janez K. Komenda

   • večni srb

    Živjo Janez, kje si pa bil, dolgo se nisva brala, je kaj novega glede ustanovitve Sokolov?

    • Janez

     Orlov dr. J. E. Kreka !
     Sokoli so bili druga reč, pa še njih so KPS stalinski komunisti – čisto zatrli.
     Orle dr. Kreka – pa sploh, ker niso bili le telovadno, ampak tudi versko, kulturno in gospodarsko društvo.
     Orle obnoviti danes, leta 2018 – bi bilo težko, ker tako zglednih, delovnih, familiarnih itd.
     ljudi – kot so bili “ORLI” dr. J. E. Kreka – skorraj – ni !
     Organiziral pa bom
     OBELEŽITEV 110. OBLETNICE ORLOV, KI JIH JE DR. KREK USTANOVIL 1908. leta.
     Poglej na moj portal SLOVENIANA. L.r. Janez K. Komenda

 • Janez

  Jaz sem pred časom veliko pisal komentarje na ta portal – a kako leto nazaj – sem odnehal !
  Ustanovil sem svoj portal
  SLOVENIANA
  in začel izdajati revijo. Kogar to zanima – si vse to lahko ogleda na spletnem naslovu
  Sloveniana.si
  Lepe pozdrave vsem Janez K. Komenda

  • večni srb

   Ja, to pa ni fer, na Novi si torej zastonj pridobil izkušnje in znanje, ugotovil si kaj ljudi zanima in kako se odzivajo na različne fore, zdaj boš pa to sam tržil, čeprav nisi nič vložil.

   Kar tako naprej, iz tebe bo še nekaj.

   • Janez

    Za izgradnjo portala
    je treba kar precej denarja in tudi dela.
    No?
    Saj mi pomagajo mladi računalnikarji !
    A?
    Si ti kaj vesel, da takrat, ko si se ti rodil še ni bilo t.i. abortivnega lobija.
    Lahko bi bil kar – splavljen !
    In
    Bi ne mogel tu pisati. L.r. Janez K. Komenda

    • večni srb

     Absolutno podpiram vsak neodvisni medij pri nas, en primer kako iz sponke za papir dobiš hišo: – https://youtu.be/8s3bdVxuFBs

 • domovina mili dom

  Kdo pove sovražni govor-poved.
  Zagovarjam tezo, da se ohrani spočeto življenje.
  Zagovarjam tezo, da se Lahko ubije spočeto življenje.
  Tukaj je pa sedaj haklc. A, ne.

 • Janez

  Pesem
  o abortiraanih otrocih od Sinead O Connor ! L.r. Janez K. Komenda
  P.s.
  Three babies S. O Connor
  Naj kdo prilepi LINK te pesmi, jaz sem pozabiil kako se lepi linke.

 • Haloški Tunek

  Čujte, naj se ta pedofil klerikalni raje fpraša, koliko splavof do zaj so nune naredile? Fsi vemo, da se skrivaj fu*ajo po Cerkvenih in samostanskih sobah. Banda katoliška !!!

 • Haloški Tunek

  Ka cerkveni paraziti mislijo, da bojo oni krojili usodo ženskega telesa? Predlagam totim fanatikom , naj si grejo ogledat kakšni so otroci in mladina v zavodu Draga na Igu ali pa v Staro Goro pri Novi Gorici. Rodili so se ker so se morali. Naj vidijo kako hudo so telesno in umsko prizadeti in koliko truda je potrebno za njihovo zdravstveno nego. Pa naj pol molijo proti splavu… banda klerikalna desničarska !!!

  • Lustrator

   Še en vinjen komunistek, ki so mu AFŽ-jevke s srpom in kladivom v glavo vbile neumnost, da je otrok DEL ŽENSKEGA TELESA. Od kod se jemljete, resno in kako vas sploh kdo na tem svetu jemlje resno ob takšnih nebulozah?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ker ne razumejo kaj pomeni slabost in bruhanje. Biološko gledano je to za mater celo tujek v njenem telesu, ki se ga hoče znebiti, samo je zarodek tako močan, da se ne da. (razen seveda ob želeni prekinitvi nosečnosti-abortusu ali naravnem splavu, ko se zarodek ne obdrži). Borba za preživetje se dogaja v sami maternici. Tako kruto lahko to izgleda če zreduciramo na samo naravo. Pa potem tisti ki zagovarjajo abortus pravijo kako so človeški.

  • Janez

   Ja no !
   Saj ti si tudi “nekam poseben” – a si najbrž vseeno vesel, da te niso splavili !
   Logika ti že bolj slabo deluje – pa še opaziš ne tega !?
   To je že kar “kriza”?!
   L.r. Janez K. Komenda
   P.s.
   Prilepi pesmi od Sinead O Connor My special child in This is tko mother you
   Pa
   ju razloži, da vidimo, kako kaj dojemaš žensko velikodušnost !

 • tarantela

  Kwa je zdej; a pedofilskim duhovnikom zmanjkuje fantkov, ko se tako strahovito zavzemajo, da bi ženske rojevale?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tako nizkotne klevete si pač človek ne zna zamisliti razen če bere kake tarantele. Poleg tega od kod tebi “spoznanje” da je Strehovec pedofil. Govorim o “spoznanju” beri tvoji osebni zlobi, ker trezen razum take klevete ne more ustvarit. Poleg tega, kaj ti sploh veš o pedofiliji?

   • ježodež

    Tarantela je star nepotešen babura macafurnik

    • tarantela

     Pedofilija je najbolj nizkotno dejanje. Čudno, na tem portalu vsi udrihate po vzhodnjakih, ki se poročajo z mladoletnicami, ni pa se noben pisec kolumn na tem portalu lotil duhovniške pedofilije. A to pomeni, da je ta dovoljena?

   • tarantela

    Nikjer nisem zapisala, da je Strehovec pedofil. Je pa kar bruhnilo na plano, koliko duhovniških pedofilov je onesrečilo otroke po vsem svetu!!! Sicer pa ne posplošujem in ne trdim, da so vsi duhovniki pedofili, kot na tem portalu trdite, da so levaki vsi, ki ne trobijo z vašim vodžem v isti rog.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kateri ljudje imajo čas protestirati zaradi takšnih neumnih problemov?. Slovenija ni USA. Je narod preveč zaostal. :)

  PS: In naj nekdo reče, da je v Sloveniji kriza in slabo življenje. Časa očitno imajo na pretek. :)

  • lojze

   Ne sodi naroda po sebi!

 • Haloški Tunek

  Čujte, naj se ta pedofil klerikalni raje fpraša, koliko splavof do zaj so nune naredile? Fsi vemo, da se skrivaj fu*ajo po Cerkvenih in samostanskih sobah. Banda katoliška !!!

  • Olga2345

   Mislite Mohameda? Vse ste pomešali!

   • merim

    Kok jih ti zabijas haha

  • slosin

   tumpek, dej priznaj, da so te spočel v cerkvi za oltarjem….ja, tud tvoj fotr je rad seksal…btw: a se ve, kdo je tvoj fotr…?

 • Haloški Tunek

  Dohtar šiptarski je pa res postal obupan do konca. Revež zabiti nima početi kaj bolj pametnega kot podpirati cerkvenega barbara ki laže in odvzema svobodo ženskam, da bi same odločale o svojem telesu. Tudi frigidne stare babe ala Liković in Zevnik so ga podpirale pred sodiščem…in zavaljeni in slinasti Primc. Bruhal sn…pa ne od šmarnice…Kapish?

  • Olga2345

   A opisujete murglsko “elito”?

 • Olga2345

  Sramotno je, da je gospoda Strehovca levičarska cerkev razrešila z dolžnosti!

  • merim

   A zdj je ze cerkev leva?

   • Olga2345

    Z Zoretom in k(o)ristjani kot so Ljudmila murglska, Šarec in Cerar, za gotovo!

    • merim

     Pa raje napisi kdor ni jansist

 • absoljutni faljiranec jajo

  Strehovec ima seveda prav : če zakon ščiti, da bi primerjali Grimska z Goebelsom, potem zakon ne bi smel prepovedovati pedrajskom iz vrst RKC, ki jih ščitijo borzni špekulanti tipa Stres, da žalijo z morilci vse, ki so za zaščito ustavnega načela pravice do splava. Strehovec in Stres in Štuhec in ostali bi morali biti nad zakonom, saj jim bo sodil sam Bog, za pohlep, za sovraštvo, za hujskaštvo in pederastijo.
  je pa lepo videti janšarija, kaj dela, ko šprica službo, v parlamentu je eden najmanj delovnih poslancev

 • Janez

  “Dete socialistično, komunistično” – spet “nori”.
  Zavrti
  si no od Sinead O Connor My Special Childd ali This is to Mother you.
  Pa
  zmoli eno ZDRAVOMARIJO za velikodušne ženske, ki celo tako “vprašljivim” otrokom kot si bil verjjetno – Ti – pustijo, da dorastejo.
  V vprašljive “odrasle otroke” kakršen se zdiš – nam – Ti ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  NAJ KKDO PRILEPI TISTI DVE PESMI OD SINEAD O CONNOR
  This is too mother you in
  My special child.
  “Dete” socialistično, komunistično se zdi, je seveda Tunek.

  • Haloški Tunek

   Gospodje v kiklah bojo… ki so povezani z moško združbo pedofilof, bojo odločali in govorili Slovenskemu dekletu ali naj rodi ali ne???… Marš fsi fkup u 3 piz*** materine… Kapish?

   • slosin

    tumpek, tud šmarnca ne zaleže več….bo treba vzeti kaj močnejšega…

   • večni srb

    Zdaj veš, če se bo Julka odločila za splav, raje imej par litrov šmarnice pri roki, potem pa samo po gobci.

 • Haloški Tunek

  Strehovec je pa tako krvoločen pri obtoževanju drugih, da kar peče. Tudi velik DEMAGOG in lažnivec je, da ne govorimo o materializmu. Kako naj ne bo njegovo ime umazano, kot sam pofdarja? Normalen človek ga poslušati ne more. Njegovo ime je pri večini ljudi umazano. Zopet bi nekdo od desnih rad iztržil dafkoplačevalski denar, ki ga RKC pridno krade…ZVON 1 in 2. Strehofca v zapor strpat…v celico z Bafčarjam… on ma baje vejkega tiča !!!

 • domovina mili dom

  Mislim, da so se tukaj komunisteki malo zaleteli. Je bila akcija hitrejša od pameti.

  • večni srb

   Redko kaznujejo kakšne barabe, običajno žrtvujejo kakšnega ubogega reveža, ki potem služi kot primer ostalim. Tako vendar nastaja naša sodna praksa.

 • Haloški Tunek

  Fsem cerkvenim pedofilom kurce odrezat !!!

  • Janez

   Ja ?
   Tunek – kaj pa še kar noriš ?
   Saj vemo,
   da. se smrti in Boga – bojiš !
   Da se bojiš zmoliti Očenaš – je pa takointako – jasno ! L.r. Jannez K. Komenda

   • Haloški Tunek

    Čuj Janez, kak je kaj v Komendi? A farji fejst fuk*** mlade punce? Sam fprašam?

  • merim

   Kak bojo pa pol hodli na partije na brac? Bo nunam dolgcajt

   • Haloški Tunek

    Bojo pač lizali…in fist-ali :)

  • večni srb

   Misliš vsem, ki so dejansko zavedli in zlorabili otroka ali tudi takim, ki sicer niso, ampak so o tem očitno razmišljali in celo takim, ki so jih udbaši lažnjivo obtožili neresničnih dejanj?

   Kurac za kurac, cel svet brez kurca.

   • merim

    Kaj ne znas brat pa ja lepo enostavno pise vsem cerkvenim pedofilom

    • večni srb

     Ko se masovna kastracija enkrat začne, je ni več mogoče zaustaviti.

    • šrauf

     A posvetni pedofili so pa OK?

 • Janez

  En star vic o ex slovenskem “Stalinu” — Ediju Kardelju !
  Nekoč je baje, po ljudskih govoricah – rekel ( izjecljal – pravzaprav, slab govorec je bil)
  “HVALABOGU – BOGA SMO UKINILI”
  Leta 2018 je očitno, da se je “vprašljivi Edi” kot v mnogočem ) – MOTIL !
  Bog – svet še obstoji !
  Bog je torej “ukinil” Edija K., ki se ga malokdo z veseljem spominja !
  A – ne Tunek ?
  A že kaj misliš na smrt? L.r. Janez K. Komenda
  P.s.
  Koliko ljudi se te bo z veselljem spominjalo ?
  Koliko “križev”pa nosiš?

  • Haloški Tunek

   Jas ne mislim na smrt… Šmarnica bo me držala pokoncu še na mnoga leta !!!

   • večni srb

    Do smrti, nedvomno.

  • šrauf

   O, Janez si še živ! Kako je v Komendi,sejem “laufa”?

 • slosin

  glej, glej….seznam ‘intelektualcev’ je spet nazaj…

  • merim

   Daj se ti napisi ime in priimek da te zupnik doda na seznam

   • slosin

    …na kater seznam….

    • večni srb

     Misli verjetno na tvoj avatar.

 • Haloški Tunek

  Zakaj Strehofca ne zaprejo, da ne bi fplival na priče. Šiškota so! Pa zdaleč ni širil takšne sovražnosti in nevarnosti, kot jo počne smrdljivi far Strehovec???

  • večni srb

   Šiško ni noben ubogi revež, če je pa kandidiral za predsednika države in vlade.

   • Haloški Tunek

    Saj nisem reko, da je revež…in praf je, da je zaprt.

    • večni srb

     Meni se pa ne zdi prav, lahko bi organizirali evharistijo za Šiškota, nenazadnje je zbral precej volilcev.
     Kaj je sploh naredil narobe, najbrž je bil nekoliko neprilagojen.

     • Haloški Tunek

      Ustanovil je para-vojsko v stilu džihadistof… Kapish?

     • večni srb

      Vsako tele ima svoje veselje, vsaj ni deložiral in oropal državljanov za stroške municije.
      Me res zanima kdo je danes jihadist, ko se je Erjavec vrnil na kraj zloćinov.

 • Gr Enze

  SRAM NAJ BO TOŽILSTVO IN TUDI VAS KI TAKO KOMENTIRATE KOT BI BILI SAMI RABLJI IZ LETA 1945 – 46 TAKI STE TO ZNATE IZ ZASEDE STRELJATI V HRBET !

  • večni srb

   Znajo še kaj drugega, ni vse v formalni kazni, tudi drugače poskrbijo, da njihove žrtve čim bolj trpijo. Moralni smisel je odvisen pa od tega koliko alkohola je popil udbaš, ki si je izmislil konstrukt, kaj je on takrat videl v tistih dejanjih.

 • Mogoče bi kateri od “abortus wellcome” mladih tole mal pomagalo videti drugo stran …. https://www.youtube.com/watch?v=Z3MzPJNr3Wk

 • Haloški Tunek

  Moja Julika je mela 3 čudovite otroke…fsi so meni podobni. Noben župnik si ni upal blizu, da bi slučajno gobcal kdaj naj fukam…kdaj naj ga vun potegnem…kolko otrok naj mam…ali sme Julika narediti splaf ali ne? Jas bi farju njegovo pizdo cerkveno razbil…pa verjetno bi mu cerkvo vžgal…naj kurbe gorijo na grmadi!!!

  • večni srb

   Jaz bi pregledal tudi hrano, mogoče je kdo Julki vanjo zapakiral vitrih ali vsaj pilo.

  • šrauf

   Če so čudoviti,poj ziher niso tvoji….sedaj te pa razumem zakaj si tako “foriš” na simpatične klerike kot je Strehovec. Tuna saj je vseeno ,če so od kaplana, važnoje ,da te kličejo foter.

   • Haloški Tunek

    Čuj voluhar, sn ti reko, da so meni podobni. Še nekaj otrok je fHalozah ki so meni podobni…sam nič nisem podpisal. Jas sn tudi znan ko haloški Don Juan !!!

    • šrauf

     Poj pa niso čudoviti….ampak Julka je pametna baba, pa je vedla ,da so od kaplana najboljši geni. Ti si živ primer kakšne reterde naredi metilni alkohol.

     • večni srb

      Poglejmo na zadevo še iz druge plati, morda Julka ni ravno lepotica.
      Mnogi se ne zavedajo, da so prav grdi ljudje največji rezervoar še nerojenega človeštva, saj zato pa rečemo, da v sili še Hudič muhe žre, pa take.

 • Bi morali splav prepovedat?

  • večni srb

   Lahko bi iznašli bolj učinkovito in humano milostno usmrtitev.

  • Haloški Tunek

   Fsekakor ne. O tem naj odloča ženska sama!!!

 • Haloški Tunek

  Zakaj niso splava naredili starši Janeza Janše, Primca, Zevnikove, Likovičke in druge desničarske gamadi ki so gnes bli pred sodiščem? Ka so fsi jebali brez olagumijef?

  • slosin

   a pokličem 112?

   • Haloški Tunek

    Kar pokliči…jebe se meni !!!

  • xtc

   A si ti morda razmislil ,da bi to naredili starši vas “naprednih” saj se zavzemate za to,zelo bi bilo koristno.

   • Haloški Tunek

    Levičarji skrbimo za svoj naraščaj…brez pedofilske cerkve…kapish?

    • xtc

     A zato nategujete cucke?

 • xtc

  Dejstvo je,da bo zadeva padla,Strehovec pa upam mastno kasiral za odškodnine,po sodbi ESČP.

  • večni srb

   Še lepše bi bilo, če bi kdo odgovarjal za krivično ovadbo in nezakonite postopke proti njemu.

   • Haloški Tunek

    Postopki niso nezakoniti…naj gre lažnivec in hujskač na Dob sedet. Tam ga čaka Bafčar z žajfo v roki :)

    • večni srb

     Kaj pa vem, če je to res samo šala in če si je zaslužil tako kastracijo, če bi pospravili vse bedake, bi nas zelo malo ostalo na tem svetu.

     • Haloški Tunek

      Sam SDS-a tud ne bi bilo več :)

     • večni srb

      Mene skrbi edino za sebe.

  • Haloški Tunek

   Kurac od ofce bojo dobli….Strehovec…Janša…in Krković… Kapish?

   • xtc

    Nekateri že kasuirajo ti ofca boš pa plačala-tako je prav.

 • Države kjer je splav prepovedan In ostale zanimivosti, “lepa družba”
  https://www.weforum.org/agenda/2018/05/the-many-countries-where-abortion-still-banned/

  ..

  • Mimoidoči

   Splav = depopulacija.

   V ZDA so od leta 1972 al tam nekje, pozabil letnico, ko so legalizirali splav oz. umor dojenčka v maternici, na ta način pobili že več kot 50 milijonov Američanov. Statistika vsega sveta pa verjetno presega 100 ali 200 milijonov. Vojna se tako nikoli ne konča. Samo metode depopulacije so različne.

   • večni srb

    Leta 1975, je živelo 150 milijonov američanov, danes jih je več kot 300 milijonov.

    • Mimoidoči

     Ja in? V ZDA je tolk neposeljene zemlje, sem poslušal enega Američana…vse ostalo o prenaseljenosti je propaganda. Če bi vseh 7 milijard ljudi na Zemlji postavil z ramo ob ramo, bi vsi pasali v področje veliko kot mesto Los Angeles.

 • Haloški Tunek

  Cerkveni ritopiki! Cvrli se boste v peklu… zaradi zagovedanosti in nestrpnosti! Še posebej svečkarji!
  Sram vas bodi !!!

  • šrauf

   Tunek zagovedeni ….pekla ni !!!!!!!!!

   • večni srb

    A res, si popolnoma prepričan? Ker bolje, da ga res ni, v nobeni obliki.

 • Jvh

  RKC je itak samo združba pedofilskih farov, ki bi jo morali prepovedati.

  • xtc

   JKot komuniste in socialiste v šupu slednje dvoje takoj-gnoj pedo-zoofilski.

 • Haloški Tunek

  Desni nimajo argumentof in fse rešujejo preko ulice. To prakso jim je treba presekat. Zakaj pa imamo policisjki top. Jas bi Janšo, Primca, frigidno Zevnikovo in Likovičko v fris trofo s topom…tak da bi pristali na urgenci. Banda smrdljiva ki dela nemire po ulicah !!!

  • šrauf

   Desni zmagujete z revolucijami,granitnimi kockami….

   Jebeš argumente press

 • Mimoidoči

  Resnica je, da “liberalci” in levičarji sploh ne vedo kaj splav je oz. kako poteka. Če bi se zavedali vseh podrobnosti splava, ki ti obrnejo želodec, ga nebi počel nihče, ki sebi pravi človek in ima kanček vesti. Tisti, ki pa to zagovarjajo, pa niso drugačni od volkov, ki so v času starega Rima žrli nezaželjene že rojene otroke, ki so jim jih metali takratni zagovorniki splava.

  Dr. Levatino Destroys Abortion in 2 Minutes
  https://www.youtube.com/watch?v=OZXQBhTszpU

  • Simon Novak

   Tukaj se obrača želodec, ko berejo umotvore zahojenih đešnjakov

   • Mimoidoči

    Ti si torej še eden tistih iz pregovora, človek človeku volk. Dr. Levantino je človek, ki je opravil preko 1200 splavov in spremenil mnenje in sedaj ne opravlja več splavov. Takih primerov je kar nekaj znotraj te satanistične industrije žrtvovanja dojenčkov Molechu, čemur pravijo splav danes.

    Abortionist Doctor Confronted, Demons Manifest!!! 100%
    https://www.youtube.com/watch?v=-D2uFxDFWxY

    • O’Brien

     Srb ima težave z biologijo. Zadnjič je razlagal, da otrok v materi ni živ in da diha s škrgami. Ja, tako hudo je z njim.

  • večni srb

   Saj mene tudi ne zanima kaj poserjem, najraje si enostavno obrišem rit, pritisnem ročico za splakovanje in grem.

 • Janez

  Ena poučna zgodba – o
  “NESPLAVLJENEM OTROKU” iz Komende !
  Priznani
  dobri vzgojitelj in gospodarstvenik-gradbeni, kmetijski itd.
  TER ZLASTI – EDEN ZAČETNIH VZGOJITELJEV ČEBELARJEV IN REJEC ČEBEL
  na Slo venskem
  župnik Peter Pavel Glavar (1721-1784) iz Komende, 18. stoletje
  je bil
  NEZAKONSKO ROJEN KOT VERJETNI SIN
  KRIŽARSKEGA PLEMIČA, BARONA Z MALTE Jacoba Testaferrate
  in neke neznane domačinke, Slovenke iz okoliša Komende.
  Mati ga je par tednov starega odložila na prag cerkve ali graščine v Komendi.
  Bil je torej – “NAJDENČEK”
  IN VENDAR!
  Ker hvalabogu v 18. stoletju ni bilo t.i. abortivnih lobijev v Sloveniji
  je med dobrimi ljudmi okoliša Komenda normalno odrasel,
  za “rešitev, pot duše v nebo ” – njemu neznane matere je szidal cerkev sv. Ane na Tunjicah nad Kamnikom, v vsega 4 letih.
  In?
  Tako rojen otrok se je razvil v enega najbolj gospodarsko sposobnih in plemenitih ljudi, kar jih je hodilo po slovenski zemlji.
  Ljudem iz okoliša Komenda – je iz hvaležnosti, ker so poskrbeli zanj kot nebogljenega otroka –
  je zapustil vse svoje nemajhno, s prodajo medu pridobljeno premoženje, denar.
  Iz osebnega denarja P.P. Glavarja je bil postavljen nemajhni ŠPITAL, HIRALNICA ZA BOLNE, ONEMOGLE,
  ki si jo, to stavbo pod cervijo v Komendi – lahko vsakdo od vas beročih kdaj ogleda.
  Še stoji.
  Kako “plehki” so nekateri naši sodobniki v primerjavi s plemenitimi, sposobnimi ljudmi 18. stoletja
  – kot je bil P.P. Glavar in Marrija Terezija.
  Več o tem na mojem e-portalu SLOVENIANA na: sloveniana.si.
  Jutri
  grem v Trst, kjer je pol mesta dala postaviti sposobna Marija Terezija,
  ki osebno v Trstu nikoli – niti ni bila. Zgradila pa je “po vrsti kot so hiše v Trsti” – pol Trsta.
  Torej?
  Sedanji “žal” slovenski pokomunisti se pred sposobno “pravo gospodo” iz 18. st.
  – lahko ? Le skrijejo.

  • Simon Novak

   Pa komu se ljubi to brati, Janezek

   • Janez

    Vseeno je,
    če ne priznaš Boga.
    Te je že “štrafal” z miselno in bralno “okornostjo” Se zdi ! L.r. Janez K. Komenda

    • Simon Novak

     Vzemi predpisano dozo tablet, pa idi počivat…če pa tablete ne pomagajo, pa nazaj k veterinarju, naj ti predpiše kaj močnejšega, zahojenec

  • večni srb

   A ni potem tudi naš predsednik abortus, ki se ni posrečil?

  • merim

   Ma koj ku..c pises neke kur.arije iz 18.stoletja koga brigajo te kozlarije

   • šrauf

    Pametni se iz zgodovine kaj naučijo, bedaki jo pa ponavljate.

    • merim

     Vi beli se zgleda niste bi radi spet izdajali slovenijo in svoj narod

     • šrauf

      Naredil si izpit za bedaka leta.

 • večni srb

  Rad bi omenil še eno zanimivo neznanko, ki omogoča razvoj človeškega ploda in je tudi sestavni del mitologije o naravnem pravu. Če v ženskah res živijo nerojeni ljudje, s čim se človek tam pravzaprav prehranjuje?

  Ne moremo govoriti o človeku, ne da bi se najprej zazrli na sebe, kar pravzaprav ni tako enostavno kot se sliši. Večji del dneva preživimo prekriti z nekimi tkaninami, ker zremo v svet iz glave, ne moremo videti lastnega obraza brez ogledal. Mogoče bi pomagalo, če bi si namestili v bivalni prostor kamero in cel dan snemali samega sebe, nato pa bi si še en dan ogledovali posnetek, tako bi dobili boljši in neobremenjen občutek za realno dogajanje. Obstaja namreč ogromna razlika med živaljo, ki jo lahko vidijo naše oči in notranjim pogledom osebe, ki se lahkotnosti obstoja svojega telesa praktično ne zaveda. Kadar se zatopimo v misli, telo otopi zunanja čutila, če mu ni treba skrbeti za ravnotežje, lahko umiri vse vitalne funkcije organizma na minimum in prepusti celotni možganski čas notranjim, duhovnim procesom. Kdo meditira, kje se takrat znajde naša materialna duša, stkana iz prepletenih električnih polj, to so zelo zanimiva in pomembna metafizična vprašanja. Morda bo koga presenetilo, ampak dejansko ne vemo kje točno se nahaja zavest, lahko bi šli kr neki računat in risat Feynmanove diagrame za vsak kvantni delec posebej, ampak dvomim, da bi prepoznali kakšne smiselne in stabilne vzorce. Dejstvo je, da se človeška zavest nahaja v drugi dimenziji obstoja, ločeni od dimenzionalnega realnega sveta, vendar stalno povezanega z vesoljem skozi temporalno pojavnost telesa. Še bolje rečeno, v naših možganih zija ogromna črna luknja, ki ni del tega sveta in ve realnosti tehnično gledano ne obstaja. Jaz lahko vem, da si vsakdo izmed nas nekaj misli, ampak bodimo čisto točni, kaj je misel, kdo sem jaz, ki sanja misli, o čem razmišljaš, vse to so manifestacije notranjega jaza, ki je samo ideološki konstrukt in se ga ne da razumno, niti logično opisati. Ker ne obstaja, v naših možganih ni nikogar, nobenega človeka ni tam ali kaj takega.

  In to ni samo fantastična ideja, poglejmo zvezde na nebu, kaj so, kdo so, od kod izvirajo in kam grejo sploh niso prava vprašanja, ker tam zunaj ni ničesar, do nas prihaja zgolj slika senc in odsevov iz preteklosti. Dejstvo je, da zaradi fizikalnih omejitev pretoka informacij nikoli ne vidimo realnosti, slika je vedno zamaknjena v času, sploh pa ne vidimo ničesar izven dosega naših čutil in mehanskih konstruktov. Vemo le, da smo in je nekaj tam zunaj resničnega, čutimo pač tako, vemo pa ne zanesljivo. Verujemo zato, ker ne moremo sanjati nič neresničnega, kako bi si potem lahko sploh kaj zapomnili, če bi možgani sanjali samo kaos in šum.

  Kaj torej je človeški plod,če ne sokove in pline, ki jih iz hrane izloča materino telo. Isto, kot vsak drug organ. Ne moremo govoriti o kanibalizmu in incestu zato, ker plod ne poje hrane ampak ženska prebavi hrano, iz katere raste nekaj posebnega. Hrana ne more biti kanibalistična, niti moški ne more seksati z lastnim nerojenim otrokom, to so bučke..

  • Mimoidoči

   “poglejmo zvezde na nebu, kaj so, kdo so, od kod izvirajo in kam grejo”

   Pa dajmo pogledat:

   WANDERING STAR recorded WITH X83 NIKON P900 ZOOM Camera
   https://www.youtube.com/watch?v=vymd3wgaBL0

   Zvezde niso to s čimer so nam oprali možgane v ateističnih šolah.

   • merim

    Ne zvezde so angeli

    • ježodež

     Ti pa za Luno.

     • merim

      Luna ni luna ampak je brezmadezna marija

     • ježodež

      Marijino sporočilo svetu:

      http://www.medjugorje.si/arhiv/fatima/fatima3.html

      “……………………Mnogo narodov bo izginilo iz obličja zemlje. Narodi brez vere v Boga bodo tisti meč, ki ga je Bog sam izbral, da kaznuje človeštvo, če ne bomo mi z molitvijo in zakramenti dosegli zanje milost spreobrnjenja”.
      Povejte oče, da satan začenja odločilno bitko proti Mariji, kajti tisto, kar žalosti Srce Brezmadežne Marije in Jezusa, je padanje religioznih in duhovnih duš. On ve, da redovniki in duhovniki s tem, da zapustijo svoj vzvišen poklic, vlečejo mnoge duše v pekel. Mi smo skoraj še pravočasni, da zadržimo kazen Nebes.
      Na razpolago imamo dve zelo uspešni sredstvi: MOLITEV IN ŽRTVOVANJE.
      Satan naredi vse, da bi nas raztresel in nam vzel smisel za molitev: rešili ali pogubili se bomo skupaj.
      Toda oče, treba je povedati ljudem, da ne smejo stati in čakati, da bo vrhovni poglavar (papež) pozval k spokornosti in molitvi, niti ne škofje, župniki, niti generalni predstojniki. Čas je, da vsak po lastni iniciativi opravlja sveta dela in preoblikuje svoje življenje glede na Marijine opomine ! ………………………….”

      Ti se, kar norčuj iz Matere Božje………. kar, kar, …..

   • večni srb

    Najlepša hvala, odličen video, tako v resnici zgledajo pulzi razredčenih fotonov, ki že milijarde let padajo na drobno, neravno in tresočo lečo.

    Pravo vprašanje pa je, ali lahko obstajajo v svetlobi tudi misli?

 • ZatonMesecnikov

  To levičarske aktivistke kričijo o splavu in za splav, ker ni nevarnosti, da bi same kdaj zanosile… Čeprav bi si želele.

 • lili pili

  Namesto mnozica bi bilo bolj tocno glupa masa je spremljala….

  Kdor pride naslednji teden ima zastonj vlak v jajce, vlak bo vozil strokovnjak vili, jajo bo pa karte sipal…. za hrano in pijaco je poskrbljeno,

  • ježodež

   Ti boš pa delil sekret papir na cugu. To obvladaš.

   • lili pili

    Z veseljem in skupaj bomomprepevali od var….. saj jo se znamo kajne…

 • večni srb

  Kakšna bi bila primerna moralna drža do zagovornikov življenja ženskih notranjih organov, jaz sem po duši roker in ne morem iz svoje kože.
  Če bi bil ženska, pa nisem in ne morem biti, niti si tega ne želim, bi rekel Strehovcu, malo počakaj, šel bi splaviti in bi mu prinesel tisti šmorn v roko. Češ na, potem pa imej, če ti moj odvečni notranji organ toliko pomeni in ne moreš počakati na svojo priložnost.
  On bi se pa lahko znašel in nesel tisto v kakšen zasebni evgenični laboratorij, kjer bi iz abortusa posrkali matične celice in jih prodali kitajcem, naj poskušajo razviti kakšno genetsko zdravilo proti staranju, od katerega ne dobiš takoj raka in te potem še prej pobere.
  Tudi tako se da gledati na te stvari, saj smo vendar inteligentni, saj smo vsi dobri ljudje.

 • Janez

  Lahko noč Tunek !
  Malo nehaj za danes s pisanjem packarij, a ne !?
  Pa molitvica, samospokorna seveda. Za tvoje boljše spanje.
  Mojportal SLOVENIANA – je že razvit,
  tudi komentarje od seveda le s pravimi podatki podpisanih bom sprejemal.
  Če si upaš
  na tak, predstavljen način kaj argumentiranega in takega z “repom in glavo ” napisati
  mi kar pošlji na – [email protected].
  A le pod pravim imenom. Psevdonima Tunek, Luckyss itd. Ti ne odobrim.
  Lahko noč vsem.
  L.r. Janez K. Komenda

  • merim

   Kaj to je nov portal za poneumljanje ljudi? Sloveniana al kako slovebanana?

   • Janez

    Ah ne, ne za poneumljanje,
    SLOVENIANA JE PORTAL ZA REALNO INFORMIRANJE.
    V
    prispevku SRBIJA 2015 – REHABILITIRALA D. MIHAJLOVIĆA lahko vidiš, kateri dve sliki sta viseli 9.5.1945 na pročelju Opere v Ljubljani.
    No ?
    Čiigavi sliki – sta 9.5.1945 viseli – na Operi ? L.r. Janez K. Komenda

    • merim

     Sloveniana? Slovenija na cem? Na belih crticah kot sds mladina?

 • kraljica vesolja

  Glede na to, da je mela cerkev otroke neporočenih za pankrte, ne vem, kva bi ta rad. PLus, zavzema se za nerojene otroke. Kaj, k bi se raj za rojene, k mormo mi za njih zbirat zamaške. Težko prenašam take ljudi, kva šele, da bi jih podpirala, kva šele, da bi hodila na shode za njih. FOlk je čist že zmešan, z mano vred.

  • FRANC3

   Nataliteta v Sloveniji je pod mejo samoohranitve naroda, ti bi kar ubijala in ubijala.
   Za pse in mačke ti pa ni škoda denarja. Te bodo na stara leta psi in mačke hranile v domu za ostarele????

 • Janez

  Ave Maria,
  Ora pro nobis, ora pro nobis pecatoribus itd.
  To!
  Tunek, to je zate. Še imaš čas, nauči se te molitve ! Lahko noč vsem. L.r. Janez K. Komenda

 • Mimoidoči

  Abortionist Doctor Confronted, Demons Manifest!!! 100%
  https://www.youtube.com/watch?v=-D2uFxDFWxY

 • xtc

  hm?
  Mordapa bi bila uzakonitev splavljanja obvezno levakov še najboljša rešitev,ker toliko vztrajajo na njej?

 • Krtača 20

  Orban že kaže fašistične barve. Najprej je skenslu begunce, zdaj je z zakonom prepovedal brezdomce, potem bojo na vrsti židi (cigani so že) itd itd. Z lepimi se brati tale vaš jajčeglavc. Zmer lepš. Naj opomnim da so med drugo sv vojno takile tiči pobingljal s kandelabrov.

  • Mimoidoči

   Begunce? Pa daj no krtača….toliko levih je tule že napisalo, da to niso begunci, ti pa še kar tukaj gor zganjaš propagando.

   Kar se pa brezdomcev tiče pa ne vem nič o tem in tega seveda ne bom zagovarjal. Daj link, da si preberem kam namerava brezdomce dati, ker je razlika, če jih bo vse dal v koncentracijska taborišča ali pa za to namenjene domove. Sicer pa v ZDA je LEVI Obama brezdomce z zakonom prepovedal že leta 2013, pa se takrat noben levičar nikjer po širnem svetu ni usajal.

   • večni srb

    Jaz neprestano opozarjam na razslojevanje madžarov na tri razreden državljanov in kako delajo s tretjerazrednimi, z državljanstvom na odpoklic, deportiranih v odročne gulage, pa me nihče noče poslušat, ker mislijo, da govorim o Sloveniji.

 • Tone

  Če je zmerjanje ljudi, ki se zavzemajo za spoštovanje z ustavo zagotovljene pravice z morilci, svoboda govora, potem je bil člen 133 boljši.

  • Mimoidoči

   Marsikaj se lahko zagotovi z ustavo. V Nacistični Nemčiji so uzakonili poboj 6 milijonov Judov. V Stalinistični Rusiji na desetine milijonov ortodoksnih Rusov in Ukrajincev. Ampak, ker je bila ta “pravica” zagotovljena z ustavo, potem je vse fino in fajn, a ne.

   • Tone

    Kako lahko delaš majmuna iz sebe in pišeš take neumnosti? Samo zato, da bi lahko zagovarjal neko versko blodnjo.
    Nič od tega, kar trdiš, ni bilo uzakonjeno ne v Nemčiji ne v Rusiji, še manj zapisano v ustave. Pravica do abortusa pa je pod določenimi pogoji uzakonjena v večini demokratičnih držav.

    Zakaj potem ne kažeš osle Strehovcu, ki se sklicuje na svobodo govora, če je to brez veze, saj se da po tvoje vse uzakonit, celo poboje milijonov ljudi.

    • večni srb

     Za en indijanski skalp, so vaški šerifi plačali par dolarjev.

    • ježodež

     Tone, Tone… si pa mojster za spreobračanje besed.

     • Tone

      Hvala za kompliment, ampak vseeno bi svojo izjavo lahko malo obrazložil, ker je ne razumem najbolje, pa se ne bom mogel poboljšati.

 • ĐĐ Style

  Sami mladi ljudje na demonstracijah za ohranitec cerkvenih ritopikov. No s starejšimi ljudmi je lažje manipuliran, ker ne znajo ali pa slabo uprabljajo internet in dobijo informacije samo od ene strani.

 • Ježek Teka Teka

  Če je abortus umor potem je drkanje genocid, pa to …

  • ježodež

   Moder dečko…… ja, SEVEEEDA…………, saj si vendar J E E E Ž…………. :)

   • Robi

    Askeza duhovnikov je isto.

  • Andrej

   Splav je preresna zadeva zate. Poslušaj raje Zvezdico zaspanko.

 • Robi

  Ko vidis na protestu ta jansev lobi, te vse mine.

  • Andrej

   Pa je res en kup politikov s SDS zastavami na sliki. Še kakšen izgovor?

 • Rdeči Ferdo

  Aha!

 • Bandit123

  Tej množici je malo mar za otroke, ki umirajo od lakote in nasilja.

  • Andrej

   Grdo si obtožil neko množico. Imaš kak konkreten dokaz?

   • Grog

    Ja vsi so modro tiho , glede pedofilije v cerkvi ;)

    • Andrej

     Dokaz o tem, da tej množici ni mar za otroke, ki umirajo od lakote in nasilja.

     Glede pedofilije v Cerkvi: se ti zdi, da o tem nihče ne govori?

     • Grog

      Desnica o tem ne govori ;) Mas pa prav , tej mnozici res ni mar za otroke ;)

     • Andrej

      A si ti v stvari ona vesoljska kraljica? A res še nisi slišal za Karitas? Pa za Pedro Opeko in ostale misijonarje? To podpirajo točno tisti ljudje, za katere praviš, da jim ni mar. Vsi ti za svoje delovanje porabijo približno 5% zbranih sredstev. Ali veš, koliko porabi Rdeči križ, ali pa recimo Unicef?

     • Tone

      Nepoštena primerjava. RK in Unicef sta profesionalni inštituciji, ki rešujeta tudi širše probleme in ne samo razdeljujeta zbrana sredstva.

     • Andrej

      Bolj poštena kot ta, da ljudem, o katerih je govora, ni mar za otroke. V okviru svojih zmožnosti naredijo ogromno dobrega. Zastonj.

     • Tone

      Kako pa ti to veš? Ali vsakega posebej poznaš in veš, kaj počne? Saj se ni zbralo kako društvo za pomoč otrokom. To je bil politični shod, ki naj bi pomagal Strehovcu.

     • Andrej

      Si pa res bučko. Od mene zahtevaš, da vsakega osebno poznam. Osebno poznam Tadeja, člane fraščiškanske Karitas, nekaj misijonarjev sem že srečal. Sami dobri ljudje, ki nesebično delajo za druge. Ti ljudje so se zbrali zaradi politične obtožbe Tadeja, sicer jih tam ne bi bilo. Dopusti možnost, da je kdo lahko tudi dober.

     • Tone

      Dopuščam, da so vsi dobri, to sploh ni predmet debate. Lahko pa so tudi vsi slabi, če jih osebno ne poznava in niso člani znanega dobrodelnega društva.

      Pravzaprav pa bi pod zgornjim člankom debatirati o svobodi govora ne pa o tem ali so ljudje ki protestirajo dobri ali slabi in koliko naredijo za otroke. Tudi, če veliko naredijo za otroke, se lahko motijo glede svobode govora.

     • Andrej

      Noja, tole bo bolj kramljanje.
      Nekdo naredi veliko dobrega. Nikoli ni prišel v navskrižje z zakonom. Redno plačuje davke in sploh je kar v redu državljan. Tak se težko moti, lahko pa je zaveden. Običajno je to množica, ki mora skrbeti sama zase in je nihče ne krije.

      Nekdo sestavlja obtožnice, ki padajo ena za drugo. Nikoli ne odgovarja za to. Niti moralno, niti materialno. Ta pa se lahko moti in to sistemsko. Pa je plačan za to, da se ne moti. Običajno je to posameznik, ki ima za seboj sistem ki ga krije.

      Komu od teh možnosti bi bolj zaupal, verjel?

   • Bandit123

    Sem proti temu, da obtožujejo Strehovca, samo tale druščina je v večini političen zbor. Če ne drug, Janez in Stres to potrjujeta.

    • Andrej

     Za Janeza ne vem, menda je obramboslovec. Stres pa je doktor teologije in filozofije in kolikor vem ni v nobeni stranki. Da se zavzema za sobrata duhovnika je pa menda ja normalno.
     Ampak, dva najbrž še nista večina. Več pa nebi, ker me tam ni bilo, poročil pa tudi nisem gledal.

 • Capi

  Kako ste nekateri zabiti v betice……….Tukaj ne gre več za splav/abortus ali ne, tukaj gre za svobodo govora VSEH ljudi!!!! Če danes na tak način obsodijo dr.Strehovca, lahko jutri bilokaterega, ki javno izraža nestrinjanje z vladajočo nomenklaturo. Tu pa se svoboda govora in razmišljanja s svojo glavo ustavi……
  Razmislite malo tupoglavci, ki pljuvate po vseh, ki niso na vaši rdeči liniji……..take stvari se lahko hitro obrnejo v kontra smer…….

  • merim

   A mu ne sodijo zato ker je objavil nek spisek ljudi in hujskal vernike proti njim?

   • O’Brien

    No, seznam je prva objavila Mladina.

    • Tone

     Mladina ni objavila nobenega spiska, objavila je peticijo in imena podpisnikov peticije. Oziroma so sami poslali v objavo.
     Čisto nekaj drugega pa je, če objaviš spisek ljudi s pripisom, da gre za ljudi, ki spodbujajo usmrtitve nerojenih punčk in fantkov.

     • O’Brien

      Saj splav je umrtitev nerojenih punčk in fantkov!

     • Tone

      Če bi bilo oplojeno jajčece otrok, bi bilo ocvrto jajce pohan piščanec.

      To, kar trdi cerkev, je njena dogma, ki jo želi vsiliti laiški družbi.

      Pa še propagandna nesramnost s fantki in punčkami – le kdo ne bi želel zaščititi rdečeličnih otročkov z roza pentljami v laseh in modrimi copatki na nogah.

     • O’Brien

      Ne, da je otrok v materi živ, ni dogma, ampak biologija.

     • Tone

      Od kod jemlješ ta butasta vprašanja? Kdo pa trdi, da plod ni živ? Živo je tudi kurje jajce, ni pa piščanec.

      Torej si med tistimi, ki abortus dopuščajo dokler ne začne srce zarodka utripati?

     • O’Brien

      Ne, jaz mislim, da se otrok ne ubija niti v maternicah. Utrip srca sicer zaznajo že v 4 tednu nosečnosti, torej ko ženska posumi, da je noseča. Abortusi se torej opravljajo otrokom, ki jim srce nedvomno bije.

      Še enkrat. V katerem stoletju si se zataknil? Medicina je napredovala in zdaj vemo o razvoju otroka pred rojstvom veliko več, tako da brezvestnega ubijanja otrok pač ni mogoče zagovarjati.

     • Tone

      Do 4. tedna pa abortus dopuščaš?

      V katerem stoletju si se zataknil ti? Medicina je še v 19. stoletju mislila, da je v spermiju že formiran kompleten človek in da v materinem telesu samo zraste. Vendar takrat abortusa niso ne obsojali niti prepovedovali, ker so verjeli, da človek postane oseba šele z rojstvom (zato astrologi, ki so se zataknili v času izračunavajo svoje napovedi iz rojstnega dne). Cerkev je splav označila za greh in kot razlog za izključitev iz Cerkve šele leta 1886.

      Nasprotno pa medicina pravi, da je v prvih tednih fetus le skup celic, ki se delijo in množijo, pozneje pa dobi najprej podobo zarodkov raznih živali.

     • O’Brien

      Haha, do 4. tedna ženska sploh ne ve, da je noseča, zato je možnost opravljanja splava brez bitja srca izključena. A ti mama ni razložila, kako grejo te stvari? Ali pa vsaj kakšna prijateljica?

      Me prav zanima, kje na medicini učijo, da je zarodek kup celic. Lahko kako povezavo?

     • Tone

      Kup celic praviš ti, jaz sem napisal skup, pravilno pa je skupek celic. Povezavo si išči sam, nisem zadolžen za tvojo izobrazbo.
      Sicer pa utripanje srca ni nič človeškega, srce utripa tudi zarodkom, krave, žabe ali hijene.

     • O’Brien

      Ja, saj vidim, da ti je medicina in znanost sploh tuja.
      Argumentov za dopuščanje pobijanja otrok v maternicah nimaš, zato pa blodiš o kravah, hijenah …, ampak – spet medicina, zato pozor – ljudje v maternicah ne nosimo teličkov ipd.

     • Tone

      Na tvoje neumnost ne bom več odgovarjal. Raje povem en vic na to temo.
      Pride blondinka v lekarno:
      “Ali imate test nosečnosti?”
      “Imamo.”
      “Ali so vprašanja težka?”

  • FRANC3

   Čestitam Capi.
   Bistvo je v SVOBODI GOVORA KATEREGA KOLI.
   P. Tadej Strehovec je samo eden od prvih, ki se ga je lotil LGBT lobi.

 • jovan jovan

  “Kdor molči ob pedofiliji, naj ne kriči ob abortusu!”

  • FRANC3

   Da te dopolnim. Nihče ne molči ob pedofiliji in tudi RKC ne.
   Zato RKC tudi ob abortusu in evtanaziji ne molči in NE BO MOLČALA. RKC se bori tako za nerojene otroke, za dostojno smrt brez pomoči in proti pedofiliji!!

   • Tone

    To s pedofilijo si najbrž mislil ironično?

 • Get Smart

  Pedofilizem je temelj kavirŽIDO KOMINTERNE in njenih SERBUSOV, tukaj seveda MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
  detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
  sviranje
  kurtzu = prodajanje magle=
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
  transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
  KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
  … =
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
  (
  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
  .
  Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
  ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Pojem politični sicer ni povsem zgrešen, je pa presplošen.
  Pomeni samo in le, da ga preganja neka skrb. Katera?

  Kateri POLIS, katera POLITIKA (politika je skrb za POLITEJO)
  preganja Strehovca?

  KaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNA politika.

 • šmentanamuha

  Levica je prevzela vlogo inkvizicije. Zanimivo, kako se stvari obrnejo.

  • Lustrator

   Kakšna levica neki, gre za komuniste, ki svojih zločinskih totalitarnih nazorov niti več malo ne skrivajo (razen v javnem diskurzu seveda, ko si pravijo “levičarji”, nekateri pa celo uporabljate njihovo lažno retoriko). Je pa velika razlika med srednjeveško in današnjo inkvizicijo – takrat so preganjali več ali manj škodljivce, anarhiste, odpadnike od družbe, danes je ravno obratno- škodljivci, anarhisti in odpadniki od družbe IZVAJAJO inkvizicijo nad samo družbeno elito – demokrati, intelektualci, duhovniki in gospodarstveniki.

 • Marcos Kače

  Nora24, kjer je pravica do svobode govora sveta, dokler nekdo ne kritizira desnice in kjer je se zaupanje v pravosodni sistem vklopi le, ko je obtoženi po političnem prepričanju levo od JJ-ja. Patetično.

 • Janez

  Primer pesmi o materinstvu, abortusu od znane pevke Sinead O CONNOR.
  Kaj doživljajo – ženske, mater, primer: https://m.youtube.com/watch?v=_Tgt
  hIhttps://m.youtube.com/watch?v=YVK4H5_dkbsDkE0

  Janez K. Komenda

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!