14. zavez Združene desnice, ki jih bodo uresničili po volitvah

Foto: STA

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc in predsednik programskega sveta Nove ljudske stranke Slovenije Franc Kangler sta prejšnji teden podpisala dogovor o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica. Program po besedah Primca na prvo mesto postavlja družino, Kangler pa je izpostavil tudi pomembnost delovanja pravne države.

V nadaljevanju objavljamo program Združene desnice v 14. točkah:

1. 3.000 evrov ob rojstvu vsakega otroka, za drugega in vsakega naslednjega otroka pa še 1000 evrov več. (začetek izvajanja najkasneje v roku treh mesecev po imenovanju vlade, predvidoma s 15. decembrom 2018; upravičene bodo vse družine, v katerih se bodo otroci rodili v letu 2018, pogoj: slovensko državljanstvo staršev in vsaj 5 let bivanja v Sloveniji). (investicija v družine v prvem letu v višini 72 milijonov evrov, predvidoma v prvem letu 22.000 vključenih družin)

2. 3.000 evrov pomoči vsaki mladi družini na leto za reševanje stanovanjskega problema do 29 leta starosti mame (začetek izvajanja: 1. junij 2019, veljalo bo za celo leto 2019, pogoj: slovensko državljanstvo oz. vsaj pet let bivanja v Sloveniji). (investicija v družine na leto 90 milijonov evrov, predvidoma 30.000 vključenih družin)

3. Ustvarili bomo boljše pogoje za zaposlovanje in vračanje mladih iz tujine ter pošteno plačilo. (rok izvedbe: prvo leto mandata)

4. 200 evrov univerzalnega otroškega dodatka na leto za vsakega otroka do 18. leta starosti (prvo izplačilo: 5. decembra 2018). (investicija v družine na leto 72,3 milijonov evrov, vključenih 361.500 otrok)  5. 400 evrov na leto zvišanja povprečne neto plače, brez dodatne obremenitve delodajalcev (znižanje dohodnine z dvigom splošne olajšave, družinska dohodnina in drugi ukrepi). (investicija v družine 360 milijonov evrov)

6. 100 evrov letnega dodatka mami in očetu za vsakega rojenega otroka (gre za pravico, ki nujno mora biti priznana upokojencem iz naslova zagotovitve plačnikov pokojninskih prispevkov; prvi letni materinski oz. očetovski dodatek: 5. decembra 2018). (izraz hvaležnosti in spoštovanja do starih staršev v višini 60 milijonov evrov)

7. Stari starši, zaposleni, brezposelni in upokojenci bodo pridobili pravico do bolniškega nadomestila za varovanje bolnih vnukov. Zaposleni stari starši polno bolniško nadomestilo tako kot starši, brezposelni in upokojenci pa 20 odstotkov povprečne neto plače na dan. (začetek izvajanj: do 1. septembra 2019). (majhne finančne posledice, lahko celo prihranek)

8. Starim staršem vnukov ne bodo več neupravičeno jemali, tako kot se to dogaja sedaj. Stare mame in stari očetje bodo dobili starševske pravice v odnosu do vnukov, če izgubijo svoje starše. (začetek izvajanja: 30. junij 2019) (ne bo finančnih posledic)

9. Zagotovili bomo pravni red in pravno ter pravično državo v Sloveniji in sprejeli zakonodajo za preprečitev zlorab v pravosodju: Zakon o integriteti v pravosodju in druge zakone na področju kazenskega prava. (rok izvedbe: september 2019)

10. Zagotovili bomo skladnejši in regionalni razvoj, pri čemer bomo sprejeli zakonodajo na področju decentralizacije države, in sprejeli pokrajinsko zakonodajo, ki je določena v Ustavi Republike Slovenije. (rok izvedbe: maj 2020)

11. Zagotovili bomo sprejem zakonodaje na področju spodbujanja kmetijske politike v Sloveniji, ki bo zagotovila ukinitev Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov in prenos zemljišč na lokalno in regionalno samoupravo. (rok izvedbe: maj 2020)

12. Zagotovili bomo prijaznejšo davčno politiko za spodbujanje bodočih investitorjev v smislu davčnih olajšav. (rok izvedbe: september 2019)

13. Zdravstvo bomo približali ljudem in zagotovili večjo dostopnost do zdravstvenih storitev ter preprečili korupcijo v zdravstvu. (rok izvedbe: prva polovica mandata)

14. Zgotovili bomo kvalitetne pogoje za delovanje slovenske vojske, policije in gasilcev ter zagotovili varnost slovenskim državljankam in državljanom. (rok izvedbe: v prvem letu mandata)

 

24kul.si

 • Vrhovni sodnik

  V GLAVNEM, TO JE ZAKON ZA VSAKEGA ZAVEDNEGA SLOVENKO – CA
  http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm

 • Valter BraniSlav

  No koncno nekaj pametnega: davkoplacevaldki denar za SLOVENSKE otroke. To mi je vsec!!!!
  Jaz bi dodal se
  1 zastonj hrana za vse SLOVENSKE otroke po vrtcih, ucence, dijake in students
  2. Podrtje dzamije in masovne deportacije muslijev
  3. Posvojite SLOVENSKIH otrok ki bi sicer bili abortirani s strani SLOVENSKIH istospolnih parov.

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, saj gre, če hočeš in če pozabiš na neznanje ljubljanske ekonomske fakultete!

   • Valter BraniSlav

    Ce hoces mastno zasluziti z delnicami ne rabis dosti znanje. Tudi ti se lahko tega naucis

 • Novakec1

  So božje zapovedi čisto dovolj, samo spoštovati jih je treba in po njih živeti. Pa ne hodim v cerkev?

  • MEFISTO

   Kaj pa potem narediti s pogani in brezverniki in raznimi podobnimi rdečkarjii, ki ne spoštujejo deset božjih zapovedi in ki sploh ničesar ne spoštujejo?

  • Miro

   prva, ki tega ne spoštuje je RKC

   • Novakec1

    Saj te doma in v šoli tudi kaj takega naučijo kar je skregano z zdravim razumom.?

   • janko

    Edina je, ki jih spoštuje!! Če bi jih kolikor toliko tudi vi, komiji, NE bi bili revni, ne ogroženi, ne skregani.

  • antimur

   Kaj potem vedno nekaj opletaš o katolikih, drži se svojih komunajzerjev, kjer ste zbrani vsi, od pedrov, lezbijk, dvospolnikov, pasjejebcev, roparjev, Turnškovih zombijev,kradljivcev, drogerašev, pritepencev, pač vsa ogabna antislovenska drhal najslabše vrste.

 • PIA PlA

  Če želijo vse to tudi uresničiti, morajo poleg postavitve prave pravne države, narediti tudi lustracijo, da pretrgajo mreže, ki nam kradejo Slovenijo.

 • MEFISTO

  Da bi se vsaj malo omejil socialni turizem, bi bilo treba cenzus bivanja v Sloveniji in državljanstva zvišati na dvajset let.

  Rešiti je treba vprašanje otroškega dogodka za otroke, ki so plod ljubezmi iz lezbičnih in perderskih zakonov in zvez.

 • PIA PlA

  Če želi desnica v resnici delati za vse Slovence, mora rešiti tudi vprašanje nekontroliranega priseljevanja. Zdaj vsak tujec dobi socialno in vse pravice, Slovence, ki so vse življenje plačevali dajatve, pa postavljajo v vlogo drugorazrednega državljana.

  To kar dela Marakovka je mrk sociale. Stari ljudje so vse življenje plačevali za socialno zavarovanje. Zdaj, ko ga sami potrebujejo, pa se država dela, kot da ne bi nikoli pobrala njihovega denarja. Anja Kopač Mrak svojo OBVEZNOST skrbi za revne in ostarele, prelaga na njihove otroke. Kriminal, ki kaže na željo po iztrebljanju Slovencev v lastni državi. Komunisti so itak znani po tem, da radi pobijajo svoje, kajti s tujcem se ne upajo spopasti. Bedno.

 • MEFISTO

  Lepo prosim Primca naj ne nosi nagravžnih rdečih kravat, ki so zaščitni znak članov nikomur potrebne in plenilske SD ter kruhoborcev za krvave vrednote NOB.

 • PIA PlA

  Iztrebljanje Slovencev se kaže tudi v tem, da se je v obdobju vladanja cmerkota najbolj povišala socialna, potem minimalna plača, upokojenci so pa šele zdaj tik pred volitvami dobili najmanjšo povišico.
  Čas je, da Erjavca, Kopačko, cmerkota in še koga odvržemo na smetišče zgodovine.

 • MEFISTO

  Komentar k spodnji reklami za neskončno erekcijo.

  Zapomnite si, dolgo in neobvladljivo erekcijo vam zagotovi edino dobra soseda.

  • Miro

   a si ti mal obseden z erekcijo, ozkimi hlačami Šrabca….

   • MEFISTO

    Me nagovarjaš?

 • Roman Benedik

  Kakšno navijanje za Primca na Nova 24.Vemo s kakšnim razlogom…Kako boste ves ta denar razdelili ljudem,če boste v koaliciji z JJ,ki pa ima samo en program:varčevanje za vsako ceno.To smo videli 2005-2007 in 2012

  • antimur

   Ti kučanistični idiot verjetno gledaš RTV, PopTV, A kanal, bereš Delo, Mladino, Dnevnik, Večer, pa ob vseh teh direktnih navijanjih na teh fakenews lažnivih medijih ne opaziš, da ta levaška novinarska golazen direktno navija za levaške stranke in liste, vse kar je domoljubnega in desnega pa zaničuje, oziroma niti ne omenja, potem imaš s krvavo kučanistično omamo povsem zamegljene možgane. Iz vsake levaške stranke in liste pa zija v tebe zabuhel ksift slovenskega zločinca Kučana in njegove antislovenske bande.

  • MEFISTO

   Evo, to je primer dobro nam poznanega tolovajriša, ki se izobražuje pri režimskih medijih

  • janko

   Edino pravilno je bilo tako. Če ga komivolki ne bi raztrgali, bi danes imeli PRECEJ boljše plače in penzije, bili bi že iz krize, naši zanamci ne bi mimeli na grbi težkih milijardnh dolgov, katere vsako leto komitatovi še povečajo za vsaj 4 milijarde. In nikomur nič, ovce slovenske pa tiho; seveda, ovca je tiho tudi, ko jo zakolješ!!

  • Vera

   Vsak dober gospodar varčuje, ko ima kaj varčevati !

 • sloustava

  To smo zeleli, ko smo dobili svojo drzavo. A kaj, ko ni bilo lustracije in se je ves denar ukradel za cistokrvne mesance, presstitucijo, kucanizem in placevanje uslug mafiji. Vceraj sem gledala na Nova24tv okroglo mizo o banksterjih, oz. Logarjevi komisiji NLB. Srhljivka, ob kateri Hitchcock postane premajhen za reziserja. Nihce na svetu ni sposoben tega, kar delajo udbasi, MAFIJCI iz kroga kucanisticnega klana in jara gospoda te Slovenije. Ko bomo preko EU (Hvala ga. Tomic in vsi, ki delate na tem za Slovenijo, mene, moje zanamce, nas, prepomembno delo) koncno pretrgali to mafijsko udbasko zalego, bo denarja prevec!!! In tu nastopimo vsi, ne samo nova vlada, tu nastopi narod. Kucanizem se boji edino nas, mase ljudi. Si na volitve in zacnimo osvobajati Slovenijo!

  • sloustava

   Seveda, ga. TOMC ‘!!!!!!!!!!!!!

 • Miro

  bog nas obvaruj tega da ti “kekci” pridejo v parlament

  • antimur

   Kaj za vraga antislovenski levifašisti toliko opletate z Bogom. Bodi trdno prepričan, da jih boste dobili od nas po repu in to z božjo pomočjo. Če pa imaš jajca, gobcaj o Alahu. Muslimani niso tako tolerantni kot katoliki, zato si se vsral v tvoje smrdljive hlače, pa raje napadaš tiste, kjer ne pričakuješ povračila.

   • Cucurbita Pepo

    Hitler je boljši od Stalina. Še vedno podn od človeka.

    • Soave

     Flancaš flance ??

  • janko

   A se bojiš izgube privilegijev? Star pregovor pravi: kakor pridobljeno, tako izgubljeno. Dolgoročno je tako vedno! Pa če veruješ ali pa ne!

 • Krtača 20

  Boh mu dej pameti ker zgleda sam jo nima….

  • MEFISTO

   Ti si pravi tovariš, ker drugim privoščiš tisto, česar sam nimaš.

   • janko

    Odlično povedano.

 • Olga_10

  Bravo! Že če nehamo plačevati “nevladne” organizacije, majske hrošče, nekulturnike, zapremo Zemljarića in preprečimo ropanje zdravstva, imamo MILJARDE za otroke in mlade družine!

  • moon

   In v kateri tocki to pise? Na zalost (ze videno) bodo (ali na sreco ne, ker jih v parlamentu ne bo) uvajali nove, svoje, s svojimi kadri (nesposobnimi, da bi si ustvarili/nasli delovno mesto v gospodarstvu)..
   Tole res postaja podobno rajnki Jugi… Vsi tekmujejo, da bi postali vecji socialisti.

 • RATATA

  Borba za 615 jezer (a ste fukjen!!!!!) upokojencev.
  Vse upokojence se ne da metati v isti koš, saj je to neumno.
  Izločiti je treba tiste, ki ponosno pripovedujejo kako je blo prej fajn, ko so vse življenje le bili in obstajali, zdaj nam pa solijo pamet, da so si z obveznim mesečnim odvajanjem 200DEM v večno prazno vrečo SPIZa zaslužili 10 kratnik penziona iz iste večno prazne vreče.
  Država, na katero so bili tako ponosni jim je šla uqrac, zdaj bi pa od nas radi, da jim za nagrado “plačujemo”, mimgrede bi se pa iz nas norca delal in nas preglasovali.
  To je tko, kot zapiranje rudnika slabega kolma, ki sem ga 15 let moral plačevat, čeprav od tistega kolma nisem nikdar imel nič!
  Vemo pa koga penzionisti volijo in koga slavijo ter kakšno prtegnjeno miselnost jih ima večina.
  Penzionistom je treba zagotovit zadosti spodobne penzione, da ne bodo lačni in da bodo na toplem, nimajo pa kaj odločat o usodi Slovenije (sploh pa ne za zadolževanje nas za 30, 50 let ipd.), saj se pravilno odločat itak ne znajo, kar se vidi iz tega, da so nam totalno zafukal državo.

  • Goran Hvala

   Ej to se pa strinjam s tabo..sam ti starcki so kar na vseh straneh…pa se vsi iz iste sole…tak da jest se ne postavljam na nobeno stran..dokler ne gredo vsi v dom starih…

 • Anton

  torej če sem prav razumel, vkoliko vam ne uspe do predpisanega roka izpolniti določene programske točke, stranka nemudoma odstopi iz parlamenta, ker ni uspela izpolniti svojih obljub.

  Je temu tako ali ne gospod Aleš?

  sarkazem press

 • tarantela

  Primčevo kraljestvo – izčiščena in skrajšana verzija!!! Hura!!!

  • Soave

   Dj no ? In kaj je narobe, če si postaviš visoke cilje ??
   Zakaj pa ne ?

   • Goran Hvala

    Men so vedno tumbali naj si nalozim tolk kot lohk pojem…ne vec..;-)

    • Soave

     Je jej. . . slabo so ti svetovali ! Če ne moreš pojest, pa s seboj vzameš in imaš drugo jutro dober zajtrk !!

 • sloustava

  Kviz vprasanje: kje bo tov. Kucan po volitvah?

  • MEFISTO

   Želel se bo včlaniti v SDS, vendar ga bodo z gnusom zavrnili.

   • Goran Hvala

    Itak…v sds imajo ze svojga velikega vodjo…takega se ne menja..nikoli in nikdar…;-)

   • žogica

    Tako slabo mu pa ne gre !

  • Roman Benedik

   Na oblasti

 • tarantela

  Sem še enkrat šla brat zgornji program. Ja, česa takega še najboljši predsednik USA in sploh najboljši na svetu, ne uvaja. Primc, prekosil si samega Trumpa!

  • Goran Hvala

   Trump raje davke na uvoz nabija…baje da mu bodo se evropejci zdej nabil nazaj…da bo demokraticno za vse ne sam amerika first..;-)

   • rrrrr

    Economics for Dummies – v prevodu, Ekonomija za gorane.

    • rubec

     hehehe

 • tasilo

  (X) Ustvarili bomo boljše POGOJE ZA ZAPOSLOVANJE in vračanje mladih iz tujine
  (X) Zgotovili bomo kvalitetne POGOJE ZA DELOVANJE slovenske vojske

  Kaj boste naredili pa za slovenščino v javni rabi? Boste za začetek zase vzeli kakšnega lektorja? Boste šli spet k pouku slovenščine na gimnazijski stopnji?

  POGOJ je nekaj, kar mora biti uresničeno, da se lahko izpolni nekaj drugega. http://fran.si/iskanje?View=1&Query=pogoj (Prosim, nikar mi ne molite pod nos drugega pomena, ki ima oznako “publ.”. Ta oznaka “publicistično” je evfemizem za čifurizem, oslarijo ali primitivizem.)

  Mlajši bi pomislili, ta smo te nesrečne “pogoje” ponašili iz angleških “conditions”, v resnici so pa to iz socialistične “bratsko-i-jedinstvene” jugoslovanščine vsiljeni “uslovi” (uslovi rada, zapošljavanja). Tako rabo izraza “pogoji” prepoveduje že Slovenski pravopis iz leta 1962(!), pa nas balkanofili še vedno posiljujejo z njo. Ja, skoraj 60 let se že borimo proti taki neprimerni rabi teh “pogojev”, pa očitno nič ne zaleže!
  Slovenci v takem primeru uporabljamo primernejše in smiselnejše izraze:
  1. razmere
  2. okoliščine
  3. možnosti

  Raba kateregakoli od teh treh v zgornjem primeru je boljša od teh prekletih južnjaških “pogojev” (osebno se mi zdi, da gre v obeh primerih najbolj za MOŽNOSTI).

  (>) Ustvarili bomo boljše MOŽNOSTI (razmere; okoliščine) za zaposlovanje in vračanje mladih iz tujine
  (>) Zgotovili bomo kvalitetne MOŽNOSTI (razmere; okoliščine) za delovanje slovenske vojske

  ———————————————

  Če se že toliko napihujete s slovenstvom, mora biti tudi vaša slovenščina neoporečna! Prosim tudi, ne siromašite in ne poneumljajte mojega jezika!

  LP. Hanibal Lector

 • Soave

  + + + + + + + všeč mi je. Velikopotezno zastavljeno !
  Zakaj pa ne ? Bravo !

  • moon

   Waw… seveda… z mojimi zulji in denarjem…

   • Soave

    No. . . . . z mojim denarjem, ki sem ga prislužila s svojimi žulji, tile, ki vladajo že 70 let , niso veliko naredili. Basali so ga v svoje in svojih prikimovalcev žepe.
    Morda bi pa le poizkusili kaj spremeniti, če bo ta denar šel res v prave roke !

 • Franc Šink

  Vse lepo in prav ampak to nam na žalost ne bo uspelo bodimo realni.Da ne bo spet ostalo pri obljubah.Laganje pa pustimo komunistom.To oni mojstrsko obvladajo!

  • Goran Hvala

   Dobr poskusas stvar izmotati…kot si rekel..bodite realni…ce bo 1 tocka od obljubljenih uresnicena bo veliko…znajo fino obljubljat vsi…sam ni mi jasno kaj se tolk napenjate cez prisleke kolk otrok imajo sedaj pa sami ze s pomocjo politike mazilite narod da ima vec otrok…se vse zastonj bodo mel…
   Pa sej ze zdej imate ogromno bonitetk…da ne govorimo o porodniskem..kje v svetu so lahk doma tolk let kot v slo na racun froca? .;-)..

   • Franc Šink

    Tudi vi jih imate.

   • MEFISTO

    Ti očitno tudi računaš na 3.000 evrov, ker s svojim komentarjem ustvarjaš vtis, kot da si se pravkar rodil.

  • žogica

   Ti in Janez že 30 let lažeta, pa se še nista naveličala.

   • Franc Šink

    O madona aže toliko?

    • žogica

     Jaaa že, a te že malo demenca matra?

 • macon

  To je program krščanskih socialistov = levice. Desnica v imenu je smešnica.

  Desničarstvo je zmanjševanje države in posameznikove prevzemanje odgovornosti za svoje življenje. Nižji davki in manj državnega administriranja ter pravna zaščita plačilne discipline so vse težnje desnice.

  Tukaj prebiramo samo o novih izjemah in podporah. Nižji davki ZA VSE bi prinesli več ekonomske aktivnosti, več bi ostalo delavnim in bi posledično lahko vzgajali več otrok.

  • tasilo

   Jep, 7 točk od 14 zelo konkretno (z zneski in roki) govori o družini, rodnosti, mladih. Drugih 7 točk je pavšalno navrženih in obče generalno splošno splošnih, da ne rečem neoprijemljivih; v svoj program jih lahko z večjo ali manjšo figo v žepu napiše čisto vsaka stranka (pravna in pravična država, delujoče zdravstvo, davčne olajšave, varnost, japata japata japata, bla bla bla …)

 • MEFISTO

  Naš prjatu razumni se pod svojimi nicki oglaša s tako otročjimi komentarji, da lahko pride do pomote in da mu nakažejo 3.000 evrov pomoči, ker se še samo dere in serje, kot da so se pravkar rodili.

 • Krtača 20

  Če v svoj program doda še za vsakega državljana kilo bombonov in novo ikebano za ženske pr frizerju, pol ga pa absolutno volim hehehehe

  • MEFISTO

   Nihče se ne bori za tvoj glas.

   Pravzpaprav ga nihče ne mara.

   Hehehehe……

 • Kosobrin

  Za Primca in Kanglerja gre!

  • Vera

   Za Slovenijo gre, zato se naj vsa desnica združi v celoto , še pred volitvami .

   • žogica

    Janez se noče…

 • moon

  Preberes prvi 6 tock programa in ti je vse jasno…
  Se ena socialisticna stranka… ne vem le zakaj se imenuje desna?

  • tarantela

   K hodjo k maš.

   • moon

    Tam so po vecini krscanski socialisti, se vecji vsegliharji kot na nekdanjih sestankih CK.

   • Jih vidiš pri maši ?

  • slabo bereš, ali pa ne razumeš.

  • antimur

   Levaki ste tako butasti, da bi morali imeti za razumevanje tega programa najmanj enoletni tečaj, samouveno je, da plačan, če ne še kakšen dodatek za pripravljenost, in to od tistih, ki to razumemo. Ozri se okrog sebe, pa poglej kakšno moralno in materialno razsulo ste naredili.

   • moon

    Oprosti misko.. mene nikakor ne mores uvrscati med leve, samo levaki (vseh barv) podpirajo razdeljevanje tujega. Pri tej temi se lepo pokaze, kje ste pravzaprav vsi, ostali ste v WWII.

    • antimur

     Če je tako, se oproščam.

 • rrrrr

  Program združene desnice bi namesto 14 točk moral obsegati le 3:
  točka 1: Na sodišča reforme – sodnike v jetniške uniforme
  točka 2: je enaka prejšnji
  točka 3: je enaka obema prejšnjima
  .
  .
  Če je vladavina prava (Bog) na prvem mestu, je vse ostalo na pravem mestu!

 • Borut Stari

  Združena desnica ne pojasni odkod denar za radodarno dajanje. Po moje se bo tako le nadaljevalo pufanje države.Kr neki tam osladne neresne obljube. Pa to. No ne se bat. Prag vstopa v DZ je za njih previsok.

  • MEFISTO

   Vzelo se bo tam, kjer se proč meče.

   Je težko razumeti?

   • Borut Stari

    V primeru slovenskih politikov je razumevanje vprašljivo. Upoštevam razliko med politikom in državnikom. Politik teži vedno izvolitvi ali ponovni izvolitvi. Državnik deluje ali bo deloval vedno v korist države in državljanov. Zaključek. V pravljice ne verjamem. Tisim, katere pripovedujejo amaterji domače politike pa sploh ne.

  • Aron

   Ali puf ali novi davki. Res, zelo desno :))))

   • Borut Stari

    No, kje pa ti živiš. Ne desno ne zelo desno v Sloveniji ne obstaja. Pufanje in davkarija so v Sloveniji že 75 let v domeni častilcev boljševiške revolucije.

 • žogica

  Tale Primc, bo pa SDSu kar nekaj volilcev pobral ! Všečen program, ampak brez realne osnove !

 • Osti jarej

  …vsak normalen se rola od smeha ob takem programu…….v glavnem nas imajo za fuknjene….nekateri bolj

  • MEFISTO

   Mi vas nimamo za fuknjene.

   Vi ste fuknjeni, še posebej vsi nicki enega in edinega ter povsod pričujočega.

   Tudi ti bi rad 3.000 Evrov in zato objavljaš take komentarje, kot da si se pravkar rodil.

   • Osti jarej

    …a si lahko še večji idiot??…NE!!!

    • MEFISTO

     Ne, zaman si prizadevam, da bi te dohitel.

  • MižekFiga

   Še slabše in bolj natančno: “Ste prfuknjeni”.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …a norma je že odločena?

  • MEFISTO

   Kam ti pošljem tistih 3.000 Evrov, za katere si prizadevaš.

   Objavi svoj naslov in transakcijski račun!

   Ne goljufaj, ker te poznam!

   • žogica

    Ali si ti božji dobrotnik, Janezu pošlji no !

    • MEFISTO

     Ta”no” na koncu stavka je vendar Petrov! Hehehe

     • žogica

      Petrov, od Svetega Petra misliš?

 • Sredina

  In komu bodo vzel dnar za tole? Za vzdržne javne finance tut še niso slišal verjetno..
  Večjega populizma od tega programa, nebi uspela niti združena levica sestavt pred štirimi leti, še oni so mel več razuma v tistem kar so napisal

  • MižekFiga

   Levica in razum ne gresta skupaj.
   Denarja je kar nekaj, ki ga kriminalci skrivajo(te) po novih balkanskih NLB podružnicah.

   • žogica

    Desnica in razum, pa sploh ne. Najemati kredite v Bosni…..

    • MižekFiga

     NI desnice, so pa normalni državljani evropsko naravnani. Na drugi strani pa krimuinalci (T.I. levica), balkansko-rusko naravnani!

     • Sredina

      Zanimivo, da se desnica velik bolj zanima za balkan, Janša in Pahor bi umrla za Kosovo če bi mogla

     • MižekFiga

      Nehaj, ker se smešiš! Levaki v EU Sloveniji ste brezveznjaki.

     • macon

      Pahor, pokvarjena sredina, je lev, bivši predsednik SD. Bavčar je levi gospodarstvenik, bivši podpredsednik LDS.

      Tiste, ki bojda “izdajo vaše vrednote”, kar udobno pripišete desnici, ker ste tako zabiti, da ne dojamete, da je izdaja vseh vrednot običajno operiranje levice oziroma so vaše vrednote že apriori nekaj povsem zblojenega in nevzdržnega.

     • žogica

      Daleč ste še vi do Evrope…..Evropa je skupnost odprtih, naprednih in razvitih držav, vi pa kar naprej rinete v preteklost in na Balkan….

     • MižekFiga

      Razumem te, ker čez Karavanke ne vidiš nič. Isto velja tudi za “Sredina”.

     • Sredina

      Malo si poglej vrednote na katerih je zgrajena EU, pa ti bo hitro jasno, da ste precej precej oddaljeni od tistega, za kar se imate

     • MižekFiga

      Sestopi iz balkansko srbijanskega največjega hriba, lubenica. HAHAHA!

     • Sredina

      Unija temelji na vrednotah spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode, demokracije, enakosti, pravne države in spoštovanja človekovih pravic, vključno s pravicami pripadnikov manjšin. Te vrednote so skupne vsem državam članicam v družbi, ki jo označujejo pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost ter enakost žensk in moških.

      Verjetno pojma nimaš od kod je tole besedilo, ti “evropejec”

     • macon

      To nima zveze z zagotavljanjem enakih pravic kot za evropske državljane ilegalnim pritepencem. Ti ljudje bi morali po naših zakonih biti zavrnjeni in čimprej deportirani. To, da česa niso vedeli, ni izgovor in pravni razlog.

      Ti seveda ne bi bil levičar, če bi bil sposoben logično razmišljati, ker vi levičarji pri logičnem razmišljanju povsem pogrnete. Vaše argumentiranje je neumno in otročje.

     • Sredina

      Moje argumentiranje je na podlagi primarnega evropskega prava.

      In kje sm reku da naj se ne spostuje zakonodaje s podrocja tujcev, mednarodne zascite in migracij?

      Ce bos prebral kako od mojih izjav iz preteklosti, ti bo jasno da sem za striktno spostovanje zakonodaje na tem podrocju in podeljevanje mednarodne zascite na podlagi zakonskih dolocil.

     • Sredina

      In vse je ostalo tiho..

     • žogica

      Jaz te pa ne razumem, kako se oziraš samo na jug? Evropejci zremo na sever !

 • Caetano

  Zdi se mi, da trenutno še nismo sposobni ta takšne finančne spodbude, vseeno pa jim želim uspeh na volitvah, da bo SDS lahko imel ustreznega koalicijskega partnerja.

 • janez cepec

  Primcje pogrunto, de mu tud GOD ne more pomaga, de bi pršu h korit, pa je Kanglo zbarijo, čeprou dvomem, de jima bo uspel. zgleda pa, de sta totaln u pizdi, pa se tega tud zavedata, ergo, farbata naivne ovce z dnaram, ki nej bi ga potalal družinam. še blesavi Kahl, boli ga Đoko ni tok oblublu pred volitvam. skratka, usak normal človk ve, de tle ni ekonomske računice. no ja, kdo pa prau, de sta Primc pa Kangla normalna

  • MEFISTO

   Tebi tudi pripada 3.000 Evrov, ker si tudi napisal tak komentar, kot dojenček, ki se je pravkar rodil.

   • janez cepec

    neki se spodej hvleš, de jih maš, kr nakaž jih u Begne, boš mou sobco pa srajco z zlo dougimi rokavi rezervirano gor za ene pou leta

   • macon

    V umobolnici, kjer cepca vzdržujejo, so zanj do sedaj porabili že precej več kot 3.000 EUR.

    • janez cepec

     pa kdo misleš de za tebe plačuje na Studenc, debilko jedan, država, tebe so se tud sorodniki odpovedal

 • Waltter

  Drzite se za denarnice Primec in Franca greta.. Torej tisti ki ne bodo imeli otrok bodo financirali tiste ki jih imajo?? Pozabil je omenit da bi se povisal dohodnino samskim neporocenim tako da bi jim vzel se tisto malo z stilom? Primec svoj dnar lahko talas kolikor hoces in prav je da prvo narocis svoje da razlozijo bodocim starsem da imajo otroka takrat ko recejo za doloceno stavar Ne bom ti dal in ne NE orem ti dati.

  • janez cepec

   nč bat, nimata tud najmanših šans de prideta h korit. čudeži se ne dogajajo več

  • xtc

   Ja definitivno odzunaj imaš davek zaradi tega,razen če si bolan.

 • Osti jarej

  ..MEFO je kokr bumerang….ne moreš ga vreči stran

 • Osti jarej

  ….mora te z vinkelna vreči ob takih forah….

 • Osti jarej

  ….združena desnica + SDS?…..ma naj ga janez mal prizemlji

  • janez cepec

   pa ker normaln bo šu z ljubljenim vodjem u španovijo. no ja, res pa je, de niso glih normalni, pa vseen, ga ni kretena

   • Baje vsi, ki niste “glih normalni ” se pretegujete v Begnah .

   • Osti jarej

    …glej,nisem za SDS ,pa tudi za janša ne….ima svoje težke mane in….marsikaj bi lahko naredil drugače,pa ni….on že ve zakaj…..jaz pa tudi…ker je slednik agende,kot večina svetovnih politikov….ima pa posebno karizmo,prezenco,dostojanstven nastop……edini sploh

 • garfi

  tu se donira
  ne pa brezdomcem in revežem

 • župnik cefizelj

  kakšno populistično sranje. a je primc brezposeln da lahko tkole afne gunca!? ah saj res, dela v javni upravi! svinja pokvarjena hinavska!

  • janez cepec

   nč ne dela, u službo hod, tko kot veliki vodja

   • Ni čudno, da gre vse k vragu, če pa ste sami takšni, ki nič ne delate.

  • A, ti si tud brezposelni princ, da furt tule “svetiš” ?

 • Božobožo

  A Angelco ste res dali v dom za ostarele??

 • matjazr7

  Zaradi treh jurjev ne bodo imele družine srednjega razreda nič več otrok kot sedaj. Jih bodo pa verjetno imeli tisti, ki že zdaj vlečejo socialne prispevke iz tega naslova (recimo “Brazilci” iz Žabjeka, tisti, ki se jim priimki začnejo z X in seveda “nindže”, ki bodo imele še kak razlog več za postanek na poti do “Džermani”). In seveda srednji razred bo to plačeval in imel kvečjemu kakšenega otroka manj. Populistično zveni predlog kar zanimiv, ampak učinek bo za Slovence porazen. In to naj bi bila desnica? Soroseva desnica?

 • xtc

  Notule velja nekaj uzakoniti ,da morajo “oženjeni” pedri in lezbejke,dokazati,da sooplodile partnerja,drugače davek mesečno po 500 eur,vse dotlej to ne storijo in izpolnijo državljansko dolžnost-tuji otroci ne štejejo.

 • za družino

  lepo, da je Primc dal končno sliko svoje družine, očitno je tista zadaj hči Zevnikove in njega. to je veliko razkritje, samo vprašanje je, ali bodo to nezakonsko početje njegovi volilci tolerirali in nagradili. sicer pa je Primc veliko boljša in bolj svetla izbira kot mrakobni bivši komunist Janša ali Tonin, vsi, ki spoštujemo prave vrednote, moramo vliti Primca in njegovo stranko

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!